-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ بهمن ۱۴, جمعه

Latest News from Koocheh for 02/03/2012

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



امیرحسین آهویی/ رادیو کوچه

……………………………………..

«تکه تکه‌های آواره»

متنی که می‌شنوید در ابتدای پاییز نوشته شده است. «رازقی» یک برنامه ادبی موسیقایی است. در تلاش خواهیم بود شعرهای شعرای جوان را با آهنگ‌هایی از آهنگ‌سازان جوان تلفیق کنیم و هر هفته مهمان شما خواهیم بود.

……………………………………..


 


شراره سعیدی/ رادیو کوچه

گفتیم که اختلافات رییس‌جمهوری وقت و حزب‌جمهوری آن‌چنان بالا گرفت که به درگیری‌های علنی انجامید. از سویی انحصارطلبی همه‌جانبه خط امامی‌ها موجب شد تا تمامی گروه‌ها و افرادی که سهام مناسبی از روی‌داد انقلاب دریافت نکرده بودند به هم پیوسته و درصف حامیان ریاست‌جمهوری قرار گیرند. به نوعی دشمن دشمن من، دوست من شد. از همین روی مهندس بازرگان و نهضت آزادی بخشی از ائتلاف علیه نیروهای پیرو خط امام محسوب می‌شدند و در برخی مواضع هم‌گرایی با سازمان مجاهدین خلق داشتند. دقیقن به همین علت بود که سازمان نسبت به مقاله بازرگان  شیوه و لحن محترمانه و ملایمی اتخاذ کرد و ضمن آن‌که نارضایتی خود را از برخی مطالب آن ابراز کرد. با اشاره به این‌که «ایشان را از نیاکان عقیدتی خود می‌دانیم» گلایه کرد که «متاسفانه حق عدالت و انصاف را به جا نیاورده‌اند و چنان نوشته‌اند که گویی در این روابط و برخوردها٬ مجاهدین خلق نیز تقصیرکارند…»

در پاسخ سازمان مجاهدین با تاکید بر خویشتن‌داری خویش٬ مجددن به مقاله قبل بازرگان استناد و استشهاد شده بود:

«شگفت است که آقای مهندس بازرگان درحالی این حرف‌ها را زده و این قضاوت‌ها را می‌کند که درمقاله قبلی خود «مبارزه قانونی و مبارزه مسلحانه»٬ لیستی از عمل‌کردها و تعدیات و قانون‌شکنی‌های انحصارطلبان را ردیف کرده و آن‌ها را نسبت به عواقب جلوگیری از عدالت و آزادی هشدار داده‌اند. کما این که در آن‌جا می‌نویسند…: (توقیف میزان و مدیر مسـوول آن٬ حـملات جسورانه غیرقانونی قبلی که به سایر مطبوعات و اجـتماعات و دفـترها شـده است٬ جـریان محاکمه امیرانتظام٬ طرح قانونی محدودیت احزاب٬ زمینه‌سازی-هایی برای روزنـامه انـقلاب اسلامی و رییس‌جمهوری علارغم اطلاعیه 25 اسفندماه گذشته امام٬ نمونه‌های یادآور پایان مبارزه پارلمانی گذشته است. تحریم و تعطیل مبارزه٬ کار را طبق سنت تاریخی و الهی و همان طور که آثارش ظاهر شده به مبارزه مسلحانه و آشوب داخلی می‌کشاند که وظیفه خود دانستم هشدار دهم.)… در عمل هم همین چندی پیش بود که خود آقای مهندس بازرگان در قبال تـعطیل و تـوقیف روزنامه میزان و زندانی نمودن مدیر مسئول آن٬ آن همه اعـتراض کـردند٬ سـتادحـمایت از مطبوعات تشکیل دادند و مردم را به حمایت و کمک طلبیدند راستی اگر آن موقع کسی آقای بازرگان و «متولیان و کسوت-داران حزبی و مکتبی» را مخاطب قرار داده٬ آن‌ها را بالسویه ملامت و یا نصیحت نموده و می‌گفت که: آقایان پدران و مسـوولین عزیز٬ این همه ستیزه نکنید و این همه دعوا راه نیندازید٬ آقای بازرگان اعتراض نمی‌کرد که این گونه برخورد٬ رسم عدالت و انصاف نیست و ظالم و مظلوم را یک‌سان دیدن است…»

نشریه سازمان٬ خطاب به  بازرگان٬ بعد از برشمردن نکات فراوانی در مورد برخوردهای اجتماعی و سیاسی علیه خود و با استشهاد به دیدگاه خود وی چنین نوشت:

«حال آقای مهندس بازرگان! شما می‌فرمایید ما چه کار کنیم؟ که شما ننویسید که «مجاهدین یک روز شاخ و شانه می‌کشند و به تلافی آن حزب‌اله و پاسداران…»… اگر چه قرارمان این بود که وارد در بحث روی تک تک مواردی که به ما نسبت داده‌اید نشده و هم چنین از تقصیرات و قصورات دولت خود شما در شکل یافتن اوضاع حاضر سخنی به میان نیاوریم اما تذکر چند سطر را ضروری شمردیم… به این امید که در قضاوت نادرستی که تصور فرموده‌اید ما حـق حیات و حرکت و مشارکت را از همه سلب خواهیم نمود٬ تجدیدنظر فرمایید… اکنون آقای مهندس بازرگان! پس از 2سال و چندماه که از تاسیس جمهوری اسلامی می‌گذرد و پس از یک سال و نیم که از کنار رفتن دولت خودتان گذشته پیش‌نهاد می‌فرمایید که: دور هم جمع شویم میزگرد تشکیل دهیم… اما چه کنیم که درد انحصار تاکنون هم‌چنان علاج‌ناپذیر مانده و خلاصه ما را به این نتیجه رسانیده است که چاره‌ای جز خلع ید ندارد. اگر غیر از این است بحث آزاد موردنظر رییس‌جمهور چه شد و به کجا کشید؟ اگر غیر از این است پیش‌نهاد میزگرد اخیر خودتان را دنبال‌گیری کنید…»

اشکوری  می‌نویسد که در واکنش به مقاله  بازرگان  کسی به درخواست وی گوش نداد.

چند روز پس از اعلام موضع سـازمان و هم زمان با اوج‌گیری اقدامات و مواضع براندازانه آن٬ نهضت آزادی به تفسیر تیوریک شرایط پرداخت و خشونت سازمان را نتیجه طبیعی فشار و نقض حقوق مخالفان توصیف کرد. نهضت آزادی درباره درگیری‌های آن زمان چنین اعلام موضع کرد:

«به نظر ما ریشه درگیری‌های اخیر از طرفی در اثر انحصارطلبی‌های تنگ‌نظرانه حاکم و اعمال

فشار و ایجاد محیط اختناق و سلب آزادی تصریح شده در قانون اساسی جمهوری اسلامی و

نادیده گرفتن حقوق اقلیت‌های سیاسی است و از طرف دیگر توطئه‌های مداوم دشمن در ایجاد اختلاف و بدبینی و تشدید ناراحتی‌ها و نارضایتی‌هاست و باید گفت که قسمت اخیر یعنی توطئه‌های دشمنان انقلاب٬ خود تابعی است از قسمت اول. بدین معنی که اشـتباهات رژیـم جمهوری‌اسلامی و سیاست‌های غلط آن است که زمینه‌های توطئه‌های فوق را فراهم نموده است…خشونت٬ خشونت می‌آورد…»

هاشمی رفسنجانی در خاطرات خود به پیوند سازمان مجاهدین، بنی‌صدر و نهضت آزادی چنین اشاره می‌کند که به برخی فعالان سیاسی در تابستان 60 چنین گفته است: «در مورد نهضت آزادی٬ گفتم ما از اول انقلاب همیشه به آن‌ها میدان دادیم و کارها را به آن‌ها سپردیم٬ ولی آن‌ها به خط امام وفاداری نکردند و جانب بنی‌صدر و مجاهدین را گرفتند و روزنامه میزان و (نمایندگی)  مجلس را به نفع آن‌ها استخدام کردند.»

پس از مدتی مسوولان جمهوری اسلامی به این نتیجه رسیده بودند که «این‌ها محارب‌اند و قصد براندازی دارند اما دارند خود را آماده می‌کنند» و حتا مطلع بودند که عناصر سازمان «از مدت‌ها قبل٬ خانه‌های تیمی تشکیل داده و افراد خود را مخفی کرده بودند و دنبال براندازی هستند» بهزاد نبوی  می‌گوید:

«… این خط مشی٬ که با نظر مثبت امام هم هم‌راه بود٬ در زمان نخست‌وزیری شهید رجایی اعلام شد و حتا یک اطلاعیه 10 ماده‌ای هم در شرایطی که هنوز قانون احزاب تدوین نشده بود٬ از سوی دادستانی انقلاب… اوایل سال 60 و پیش از حوادث خرداد صادر شد. این بیانیه در نخست‌وزیری جمهوری اسلامی٬ درجلسات متعددی که با حضور شهید بهشتی٬ شهید قدوسی٬ شهید رجایی و شخص بنده تشکیل می‌شد٬ تدوین گردید و بچه-های معاونت سیاسی ـ اجتماعی نخست‌وزیری هم در این زمینه کار کرده بودند. در آن موقع٬ در غیاب قانون احزاب٬ معتقد بودیم که باید ضابطه‌ای موجود باشد که بتوانیم بر اساس این ضابطه با گروه‌های مخالف قانونی برخورد کنیم و حساب آن‌ها را از گروه‌های محارب جدا کنیم. جوهره اطلاعیه 10 ماده‌ای این بود که گروه‌های سیاسی یا باید مبارزه مسلحانه را انتخاب بکنند و یا خلع سلاح و مخالفت درچارچوب قانون را. آن اطلاعیه گفت: اگر گروه‌های سیاسی می‌خواهند درچارچوب مخالفین قانونی فعالیت کنند٬ باید مقرهای خود را معرفی کنند و اسلحه ومهمات خود را تحویل بدهند… تا آن موقع مثلن چریک‌های فدایی دردانش‌گاه‌ها اسلحه داشتند. مجاهدین خلق انبار اسلحه داشتند و گروه‌های سیاسی مسلح هم بودند که صبح‌ها در شهر روزنامه می‌فروختند و شب‌ها در مرزها جنبش‌های تجزیه‌طلبانه را مسلحانه هدایت می‌کردند. در یک چنین شرایطی٬ سخن اطلاعیه 10 ماده‌ای دادستانی این بود که هر گروهی در صورتی که بخواهد فعالیت سیاسی بکند٬ باید رهبران خود را معرفی بکند. نشانی مقرهای خود را مشخص بکند. اگر اسلحه ومهمات دارد تحویل بدهد. فی‌الواقع تدوین اطلاعیه 10 ماده‌ای ـ در شرایط فقدان قانون احزاب ـ از سوی نظام٬ گام مهمی درضابطه‌مند کردن آزادی‌های سیاسی بود.»

پس از صدور اطلاعیه 10 ماده‌ای دادستانی انقلاب اسلامی٬ سازمان مجاهدین از پذیرفتن و متعهد شدن بدان سر باز زد. و اطلاعیه‌ای در این زمینه صادر کرد.


 


دکتر آویده مطمئن‌فر / رادیو کوچه

avideh@koochehmail.com

سرطان پروستات شایع‌ترین نوع سرطان در مردان است. تخمین زده می‌شود که یک در هفت از مردان عمدتن در ۶۰ سالگی با سرطان پروستات تشخیص داده خواهد شد. اگر چه علت سرطان پروستات هنوز مشخص نیست ولی زمینه ژنتیک برای این نوع سرطان وجود دارد. سرطان پروستات، پس از سرطان ریه، دومین علت مرگ و میر ناشی از سرطان در مردان در قاره امریکای شمالی است. اکثر سرطان های پروستات توسعه بسیار آرامی دارد و اکثریت مردانی که با این سرطان تشخیص داده شده‌اند به  بیماری دیگری جان خود را می بازند. میزان بقا پنح سال پس از تشخیص این بیماری بیش از ۹۵ درصد است. در بسیاری از موارد، تومور به پروستات محدود است و گاهی اوقات سبب بروز مشکلات ادراری و یا ناتوانی جنسی می‌شود. در بعضی موارد نیز ممکن است که برخی از سرطان های پروستات تکامل و گسترش سریع‌تری داشته باشند.

پروستات یک غده در سیستم تناسلی مردان است، درست زیر مثانه و اطراف میزراه، لوله ای که از طریق آن ادرار و اسپرم تخلیه می‌شود. آدنوکرسینوم پروستات شایع ترین شکل سرطان پروستات است و حدود ۹۵ درصد موارد را در بر می‌گیرد. شدت سرطان به وسعت تومور، محل آن، متاستاز مجاور یا دور، نوع سلول‌های سرطانی، یعنی درجه بدخیمی آن بستگی دارد.

تشخیص زودرس سرطان پروستات از طریق معاینه رکتال و سرم آنتیژن اختصاصی پروستات (PSA) یک موضوع بسیار بحث انگیز در جهان پزشکی است. این بحث به علت این واقعیت مطرح شده است که تا کنون نشان داده نشده است که از طریق تشخیص زودرس سرطان پروستات می‌توان زندگی را گسترش یا مرگ و میر از این سرطان را کاهش داد

تشخیص و غربال گری در درجه اول با معاینه رکتال و احساس وجود بی نظمی آناتومیک پروستات انجام می‌شود. این روش اجازه می‌دهد تا یک ارزیابی نسبی پروستات انجام شود اما تشخیص سرطان با میزان آنتیژن اختصاصی پروستات (PSA) رسمیت می‌یابد. PSA پروتیینی است که توسط پروستات تولید می‌شود. شمارش بالای این پروتیین درخون لزومن به این معنی نیست که سرطان پروستات وجود دارد. در واقع، مقدار بیش از چهار نانوگرم این پروتیین در میلی لیتر خون در حدود ۲۵ درصد موارد به سرطان پروستات مربوط و در ۷۵ درصد موارد با یک التهاب خوش خیم پروستات یا عفونت پروستات مرتبط است. علاوه بر این، آزمایش PSA  تمام موارد سرطان را تشخیص نمی‌دهد. ولی آزمایش PSA نیز برای نظارت این بیماری در فرد مبتلا به سرطان پروستات استفاده می‌شود.

سونوگرافی از طریق مقعد نیز برای تشخیص و غربال گری سرطان پروستات استفاده می‌شود ولی بیوپسی یا نمونه برداری تنها راه مطمئن تشخیص سرطان پروستات است. و البته نمونه برداری عاری از عوارض جانبی نیست. شایع ترین آن‌ها وجود خون در ادرار، مدفوع یا اسپرم، تب و عفونت پروستات است.

در ابتدا، سرطان پروستات باعث عوارضی نمی‌شود و بعضی از نشانه‌ها می‌توانند به یکی دیگر از بیماری‌های  پروستات مانند هایپرتروفی خوش خیم پروستات مرتبط باشد. اشکال در ادرار کردن، اشکال در شروع ادرار کردن یا نگه داشتن ادرار، عدم توانایی در ادرار کردن، تکرر ادرار به خصوص در طول شب، ادرار کم، احساس سوزش یا درد هنگام دفع ادرار، وجود خون در ادرار، درد مکرر و یا سفتی کمر، باسن یا بالای ران و مشکلات تدریجی نعوظ از جمله نشانه‌های این بیماری هستند.

با توجه به این که مردان ظاهرن « در معرض خطر»، هرگز به سرطان پروستات مبتلا نشده‌اند ولی، سن، به طور عمده  مردان بالای۶۰ سال، سابقه خانوادگی مخصوصن اگر پدر یا برادر از این بیماری رنج‌ برده‌اند، نژاد، زیرا مردان آفریقایی‌تبار نسبت به سفیدپوستان در معرض خطر بیش‌تری قرار دارند، که خود بیش از آسیایی ها در معرض خطر هستند، از عوامل خطر این بیماری به شمار می‌روند. برآورد شده است که هندی ها و چینی ها حدودن ۵۰ برابر کمتر از غربی‌ها به سرطان پروستات مبتلا می‌شوند.

پیش‌گیری از سرطان پروستات از طریق شیوه زندگی به خوردن میوه و سبزیجات به اندازه کافی، یک رژیم غذایی با چربی متعادل، اجتناب از کالری بیش از حد، فعال بودن، و اجتناب از سیگار بر می‌گردد. از جمله اقدامات دیگر برای جلوگیری از شروع این بیماری براساس نتایج مطالعات مختلف، مصرف 25 میکروگرم (1000‌ IU) ویتامین D در روز است.

گزینه‌های درمانی زیادی بسته به مرحله و سرعت توسعه سرطان پروستات موجود است. بیمار باید با پزشک خود در مورد خطرات و مزایای هر درمان صحبت کند.

تشخیص زودرس سرطان پروستات از طریق معاینه رکتال و سرم آنتیژن اختصاصی پروستات (PSA) یک موضوع بسیار بحث‌انگیز در جهان پزشکی است. این بحث به علت این واقعیت مطرح شده است که تا‌کنون نشان داده نشده است که از طریق تشخیص زودرس سرطان پروستات می‌توان زندگی را گسترش یا مرگ و میر از این سرطان را کاهش داد.

تفسیر نتایج آزمون تست PSA دشوار است، به ویژه زمانی که مثبت باشد. بنابراین، یک نتیجه غیر‌طبیعی تقریبن همیشه شامل نمونه‌برداری، هم‌راه با نگرانی و عوارض احتمالی که می‌تواند حتا مستلزم درد هم باشد است. نتایج به دست آمده از نمونه برداری می‌تواند سرعت گسترش تومور را برآورد کند. در بیشتر موارد، این نمونه برداری نشان می‌دهد که تومور به آرامی تکامل می یابد. با این حال، در این وضعیت، بسیاری از مردان هنوز هم درمان رادیکال پروستاتکتومی را انتخاب می‌کنند و خود را در معرض عوارض مهم از جمله بی اختیاری ادرار و ناتوانی جنسی قرار می‌دهند. مطالعات تایید کرده‌اند که خطرات ناشی از تشخیص و درمان بیش از حد این بیماری واقعی هستند. با این حال، در موارد نادر که در آن تومور به احتمال زیاد به سرعت تغییر می‌کند، روشن است که تشخیص زود هنگام ممکن است سودمند باشد.

در مواجهه با این سوال مشکل شروع آزمایش‌های تشخیصی و یک درمان، شما به وضوح نیاز به بررسی ارزش های خود و تحمل خود از خطر احتیاج دارید. من توصیه می‌کنم که اگر شما هیچ علایم بیماری پروستات از قبیل اشکال در شروع ادرار، کاهش جریان ادرار و یا تکرر ادرار در طول شب را ندارید و هیچ سابقه خانوادگی از سرطان پروستات ندارید با دکتر خود از مزایای و معایب غربال گری صحبت کنید. ولی اگر این علایم وجود دارند، آشکار است که تست‌های لازم انجام شوند.


 


خبر / رادیو کوچه

روز چهارشنبه، 1 فوریه، هشت نفر از فعالان مدنی آذربایجان در شعبه اول دادگاه انقلاب تبریز با صدور احکامی جداگانه هر کدام به یک سال حبس تعزیری محکوم شده‌اند که هشت ماه از حبس مذکور به حالت تعلیق در‌آمده است.

به گزارش رسیده به رادیو کوچه، نقی محمودی، وکیل دادگستری، در این خصوص اعلام کرد: «این افراد به اسامی اکبر مهاجری، محمد‌رضا بخشی‌خواجه، رحیم‌علی رضایی، شهرام داداشی، مسعود بایرامی، امیر بابایی، ولی برقدار ‌و عسگر آقایی‌الوندی به هم‌راه دو نفر دیگر که تبرئه شده‌اند در شعبه اول دادگاه انقلاب تبریز و در هفدهم دی ماه محاکمه شده‌اند.»

وی در ادامه افزود: «اتهام وارده به این افراد طبق کیفر خواست تنظیمی و ارسالی از شعبه چهارم بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب تبریز اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم علیه امنیت کشور اعلام شده است. در حالی که این افراد به هنگام چسباندن اعلامیه با مضمون حمایت از دستگیر‌شدگان دوم شهریور ماه در محله‌ی قوم تپه‌ی تبریز و درخواست آزادی آن‌ها، توسط بسیجیان دستگیر شده و هیچ‌گونه عملی که متضمن اجتماع و تبانی و یا هر اقدام دیگر علیه امنیت کشور باشد مرتکب نشده‌اند.»

لازم به ذکر است که علاوه بر اتهام مذکور، اتهام تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی نیز در شعبه چهارم بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب تبریز به این افراد تفهیم شده بود که قبل از صدور کیفرخواست ،در خصوص این اتهام قرار منع تعقیب صادر شده است. وکالت چهار نفر از نام‌بردگان را جعفر افشار‌نیا بر عهده داشته است.

 بیشتر بخوانید:

«وضعیت بند قرنطینه زندان تبریز نامساعد است»


 


سایه کوثری / رادیو کوچه

خبر فوری بود: دلار تک نرخی شد.

هفته گذشته طبق اعلام بانک مرکزی ارز در ایران تک‌نرخی شد و رییس کل بانک مرکزی نرخ دلار تک نرخی را 1226 تومان اعلام کرد.

چهارشنبه هفته گذشته، ششم بهمن ماه محمود بهمنی در مصاحبه با خبر نیمروزی شبکه یک، در پاسخ به سوالی درباره زمان اعمال قیمت جدید نرخ ارز گفت: «همین حالا  نرخ ارز تک نرخی را اعلام می کنیم و این مبلغ 1226 تومان است که هم‌کاران محاسبه کرده‌اند که این نرخ از شنبه پس فردا در تمام نظام بانکی قابل اعمال خواهد بود.»

وی افزود: «تمام حواله‌ها و گشایش‌ها و واردات کالاهای ما با این نرخ صورت خواهد گرفت.»

بهمنی گفت: «برای اینکه  تک نرخی شدن ارز را اعمال کنیم از بازار فرعی صرف نظر کردیم.»

وی افزود: «برای ورود و خروج دانش‌جویان و حواله‌های مسافران حتی نرخ ارز را کاهش دادیم و تصمیم گرفتیم از روز شنبه ارز را طی فیش ، بعد از گیت پاسپورت کنترل  فرودگاه به آنان تحویل دهیم.»

رییس کل بانک مرکزی افزود: «این زمینه را فراهم کردیم که‌ افرادی که حتا مسافرت‌های دورپرواز را دارند بتوانند مبالغ بیش‌تری از ارز استفاده کنند و هیچ مشکلی برای هیچ یک ازهم‌وطنان نباشد.»

وی افزود: «بنابراین نیازی به مراجعه به بازارهای آزاد برای تهیه ارز وجود نخواهد داشت و نظام بانکی همه نیازهای آن‌ها را با توجه به مصرف‌شان برآورده می‌کند.»

بلافاصله پس از این خبر قیمت ارز که از روزهای پیش از آن روند نزولی را آغاز کرده بود، باز هم کاهش یافت. اما چند روز که گذشت داد اقتصاددانان و فعالان اقتصادی درآمد که در واقع ارز آن‌گونه که اعلام کرده‌اند، تک نرخی نشده است.

اسداله عسگراولادی، عضو هیت نمایندگان اتاق تهران یکی از نخستین افراد بود که در نشست هیت نمایندگان پارلمان بخش خصوصی تهران در مورد وضعیت ارزی کشور سخن گفت.

این عضو هیت نمایندگان اتاق تهران هم چنین از بانک مرکزی به عدم اجرای وظایفش در قبال ارز انتقاد کرد و گفت: «وقتی می‌گویید ارز تک نرخی یعنی این که باید تمام نیاز جامعه را برطرف کنید تا دیگر کسی به دنبال خرید ارز با قیمت‌های دیگر نباشد. اما شما به من بگویید برای تامین ارز محصلان خارج از کشور یا بیمارانی که برای مداوا نیاز دارند به خارج سفر کنند و ارز زیادی هم لازم دارند چه کرده‌اید؟»

این صادرکننده باسابقه افزود: «بانک مرکزی در مورد ارز صادراتی چه تمهیدی اندیشیده است؟ الان با اعلام ارز تک نرخی، یعنی صادرکننده باید ارز حاصل از صادراتش را به کشور بیاورد و به نرخ 1226 تومان بفروشد؟ اصلا چگونه صادرکننده ارز خود را به کشور بیاورد؟»

اسداله عسگراولادی از اعطای ارز مسافرتی به میزان 1000 دلار و آن هم یک بار در سال نیز گلایه کرد و از بانک مرکزی پرسید چگونه به این موضوع رسیده‌اند که یک فعال اقتصادی که کار تولید، صادرات و واردات انجام می‌دهد در سال تنها یک بار به خارج از کشور سفر می‌کند و آن هم تنها می‌تواند 1000 دلار ارز بگیرد که تنها هزینه چند شب اقامت را تامین می‌کند.

این فعال اقتصادی ادامه داد: «در حال حاضر 1150 قلم کالای وارداتی داریم که برای آن‌ها ثبت سفارش صورت می‌گیرد و ورودشان به کشور مجاز است اما ارز تک نرخی فقط به واردات کالاهای اساسی تعلق می‌گیرد. پس واردکننده کالاهای دیگر باید چه بکند؟ آیا مجبور نیست که ارز خود را از بازارهای فرعی و با قیمت های متفاوت تهیه کند؟ پس چگونه بانک مرکزی ادعا می‌کند که ارز تک نرخی شده است؟»

عسگراولادی هم‌چنین از اتاق تهران خواست تا رییس کل بانک مرکزی را برای یک نشست ویژه در رابطه با نرخ ارز دعوت کند و از محمود بهمنی خواست تا به بخش خصوصی احترام بگذارد و در جلسات آن‌ها شرکت کند. اسداله عسگراولادی از بانک مرکزی به دلیل عدم اجرای مصوبه خودش نیز انتقاد کرد و گفت: «از هفته گذشته که سیاست تک نرخی ارز از سوی آقای بهمنی اعلام شده هنوز این مصوبه اجرا نشده است. این که بانک مرکزی خودش مصوبه اش را اجرا نکند درست نیست.»

این عضو هیت نمایندگان اتاق تهران قیمت 1226 تومانی ارز را قیمت مناسبی ارزیابی نکرد و خطاب به بانک مرکزی گفت: «با این قیمت ارز موفق نمی‌شوید التهاب بازار را بخوابانید. ارز 1226 تومانی باعث فروکش التهاب نمی‌شود. از نظر من نرخ مناسب ارز 1420 تومان است.»

اما واقعیت اینست که برای رصد کنندگان  اقتصاد، خبر صبح چهارشنبه 18 خرداد 90 مبنی بر اعلام نرخ بانکی 1174 تومانی برای دلار و 1720 تومانی برای یورو غیر منتظره بوده است. این حرکت باعث شد اختلاف تقریبا 10 درصدی نرخ بانکی ارز و نرخ بازار آزاد به صفر نزدیک شود و طبیعتن این حاشیه 10 درصدی که در سال معادل چند هزار میلیارد تومان خواهد بود در جیب دولت باقی بماند. آن‌چنان که سیاست تک نرخی کردن ارز بانک مرکزی و اعلام آن از سوی رییس کل این بانک هم نتواند مشکل ارز در کشور را حل کند.


 


خبر / رادیو کوچه

یک کمیته مجلس سنای آمریکا روز پنج‌شنبه، دوم فوریه، به وقت واشینگتن، طرحی را تصویب کرده است که هدف اعمال فشار بیش‌تر بر معاملات بانکی و تامین مالی محموله‌های نفتی ایران است.

به گزارش رویترز طرح کمیته بانکی سنا، بانک‌های خارجی که به معاملات شرکت‌های نفتی و نفت‌کشی ایران رسیدگی می‌کنند را هدف می‌گیرد و برای اولین بار تحریم‌هایی که شامل شرکت‌هایی آمریکایی می‌شود را به زیرمجموعه‌های خارجی آن‌ها تعمیم می‌دهد.

براساس قوانین جاری آمریکا شرکت‌های آمریکایی نمی‌توانند با ایران معامله کنند اما شرکت‌های خارجی وابسته به آ‌ن‌ها می‌توانند.

طرح تازه کمیته بانکی پیش از آن‌که قانونی شود باید در صحن کامل سنا تصویب شود و پس از تطابق با طرح مشابهی در مجلس نمایندگان به امضای رییس جمهوری برسد.

با این حال تصمین نهایی برای اعمال تحریم‌ها به کاخ سفید واگذار خواهد شد.

کاخ سفید روز پنج‌شنبه گفت اعمال تحریم‌ها نباید به متحدان آمریکا یا بازارهای نفت لطمه بزند.

بیشتر بخوانید:

«فشار آلمان به چین برای کاهش خرید نفت ایران»

«بازرسان را ۲۰ روز دیگر دوباره به ایران می‌فرستیم»


 


سیمین/ رادیوکوچه

simin@koochehmail.com

    همان‌طور که می‌دانید در طالع بینی چینی سال2012، سال اژدها نام‌گذاری شده است. سالی که گفته می‌شود قرار است با کام‌یابی همراه باشد و به جای سونامی‌های طبیعی وسیاسی و اقتصادی گذشته، ثباتی نسبی در تمامی جهان حاکم شود.

اما کارشناسان چینی براساس دانش «ایچینگ» که برتاثیرگذاری عناصر پنج گانه بر زندگی انسان تاکید دارد، برای این سال پیش بینی‌هایی دارند.

ببینیم چگونه می‌شود از این پیش بینی‌ها بهره برد و به بهبود سلامتی، روابط شخصی و اوضاع مالی پرداخت و از تاثیرات منفی این عناصر در این سال پیش‌گیری کرد.

 اژدها سالی سرشار از انرژی

سال اژدها که از 23 ژانویه 2012 به طور رسمی آغاز شده نمادی از یک انرژی قوی و نیرویی قدرت‌مند است که اگر در مسیری درست هدایت شود می‌تواند نتایج مثبت فراوانی به همراه آورد.

آب و زمین از عناصر دارای انرژی هستند که در این سال بسیار قوی عمل می‌کنند. عنصر آب پویا، خلاق، قوی و نشان‌دهنده جنبش برای تغییرات اجتماعی، سیاسی و اقتصادی است. عنصر خاک نمادی برای سخاوت، تشویق و قدرت است هم چنین نشان‌دهنده تمایل به داشتن ثبات،اتحاد و حسن نیت است.

به نظر می‌رسد این ترکیب سبب تداوم مرمت سیستم اقتصادی و مالی می‌شود.

ببینیم وضعیت این عناصر و موارد مرتبط به آن‌ها در این سال چگونه است:

   از نظر صنعت؛ براساس پیش‌بینی‌های انجام شده در این سال صنایعی زیر مجموعه عنصر آب قرار می‌گیرند، از جمله صنایع مربوط به حمل و نقل و نوشیدنی‌ها که پیش‌بینی شده تنها اندکی رکود داشته باشند. از سوی دیگر، صنایعی هم چون کشاورزی، معدن و ساخت و ساز که زیر مجموعه عنصر زمین قرار دارند نیز ممکن است پیشرفت و رشد جزیی داشته باشند.

 در میان پنج عنصر چرخه آفرینش، آب عنصر چوب را تولید می‌کند و در نتیجه ممکن است مشتریان محصولات صنایعی مرتبط با چوب هم‌چون مد، نساجی و پوشاک، مبلمان، جنگل‌داری و چوب تقاضایشان را محدودتر کنند.

زمین نیز ایجادکننده عنصر فلز است و در نتیجه نمادی از صنایعی هم‌چون  فن‌آوری، تجهیزات سنگین و ماشین آلات، کامپیوتر، و فلزات قیمتی و غیرقیمتی.

  از نظر طبیعت؛ در طبیعت زمانی که آب به خوبی هدایت شود و دارای مسیر مشخص باشد برای آب‌یاری و تولید برق مفید است، اما زمانی که خارج از کنترل باشد به نیرویی مخرب تبدیل می‌شود. زمانی که زمین مانع حرکت آب می‌شود بین این دو تنش به وجود می‌آید و در نتیجه انرژی قدرت‌مند و بدون مهار آب ممکن است سبب بروز سیل و زمین لرزه شود.

از نظر سلامتی و بهداشت نیز، عنصر آب با سیستم غدد فوق کلیوی در ارتباط است درحالی که عنصر زمین مربوط به دستگاه گوارش است. پیش‌بینی شده که مشکلات گوارشی مثل سوزش سردل، سوء هاضمه، زخم معده، سندرم روده، کولیت، یبوست، اسهال، نفخ شکم و هموروئید بیش‌تری در این سال ایجاد شود.

حال باید دید با پیش‌بینی‌هایی که برای این سال شده چه راه‌هایی برای حفظ سلامت و داشتن یک زندگی موفق در این سال توصیه می‌شود:

با خوراکی‌های شفابخش سلامت بمانید

در طب سنتی چین این اعتقاد وجود دارد که می‌توان با خوردن غذاهای مفید و مصرف گیاهان دارویی از بیماری‌ها پیش‌گیری کرد. برای جلوگیری از مشکلات گوارشی پیش‌بینی شده برای این سال، می‌توان یک سری تغییرات مثبت در رژیم غذایی ایجاد کرد :

- از مصرف غذاهای سرخ شده، چرب، لبنیات، شکر و نمک اضافی پرهیز کنید.

- خوردن سبزیجات فراوان تازه، به خصوص سبزیجات ریشه‌ای مانند سیب زمینی هندی و سیب زمینی شیرین، میوه‌ها، مغزجات و دانه‌های خوراکی، ماهی و مرغ توصیه می‌شود.

- می‌توان فعالیت سیستم گوارش را با آشپزی همراه با سبزیجات ملایمی هم‌چون زنجبیل و هل که وظیفه هماهنگ کردن معده را بر عهده دارند، همواره منظم نگاه داشت.

فکرهای بزرگ را با گام‌های کوچک عملی کنید

    گفته می‌شود که سال اژدها به طورکلی برای شروع و راه‌اندازی پروژه‌های جدید و ابتکارات و به اشتراک گذاشتن دیدگاه‌ها با دیگران سال خوبی است هرچند که باید در پروژه‌ها و برنامه‌ها محافظه‌کار بود. این درست است که ممکن است جامعه در حال و هوای تمایل به تغییرات انقلابی و فراگیر باشد اما در عین حال همین حال و هوا ممکن است به سوی احتیاط بیش‌تر و محافظه‌کاری تغییر کند.

این امر در روابط هم صدق می‌کند: باید آموخت که چگونه احساسات قوی را به یک راه مثبت هدایت کرد و با صبوری با دیگران همراه و هماهنگ شد تا بتوان در جامعه ثبات بیش‌تری ایجاد کرد.

یک راه عملی برای بزرگ فکر کردن و گام‌های کوچک برداشتن این است که برای عمل یک برنامه محافظه کارانه ریخت که شامل تمام موارد امنیت مالی، تغییرات شغلی و یا هر چیز دیگری که برای شما مهم است،باشد. یک زمان پایانی واقع‌گرایانه نیز برای رسیدن به هدف تعیین کنید و براساس تقویم زمانی به سوی هدف پیش بروید.

 توصیه‌های ورزشی برای بدست آوردن انرژی جاری

همان‌گونه که پیش از این اشاره شد عنصر آب با سیستم آدرنال کلیه مرتبط است درحالی که زمین مربوط به دستگاه گوارش است. بنابراین، در این سال تاکید زیادی بر انجام حرکت‌های ورزشی بیش‌تر برای تقویت سیستم قلبی عروقی و عضلات شده است. برای اجتناب از صدمات خود را انعطاف پذیر نگاه دارید و حرکات کششی انجام دهید. برای حفاظت از کلیه‌ها خود را از استرس دور نگاه دارید.

از سوی دیگر می‌توان با انجام ورزش منظم، ماساژ درمانی، یوگا، تای چی و یا هر فعالیتی که انرژی را آزاد کند، تنش‌های فیزیکی و استرس را کاهش داد. هم‌چنین با استفاده از طب سوزنی می‌توان جریان انرژی را در کانال‌های انرژی بدن فعال و مدیریت کرد.

بیش‌تر از خود مراقبت کنید و بحران‌ها را مهار کنید

   بهتر است در سال اژدهای پر تحرک، زمان بیش‌تری صرف خود بکنید تا تعادل خود را حفظ کنید:

- حداقل 7 ساعت خواب شبانه داشته باشید

- مراقبه انجام دهید. مطالعات نشان می‌دهد افرادی که مراقبه می‌کنند، آرام هستند، دیرتر خشم گین می‌شوند و بهتر قادر هستند راهی برای مشکلات خود بیابند. به سادگی آغاز کنید این کار را: هر روز به مدت پنج دقیقه، چشم‌هایتان را ببندید و به آهستگی و عمیق تنفس کنید. می‌توانید این کار را تا پانزده دقیقه در روز برسانید.

- تغییرات را نه تنها در بدن خود، بلکه در ذهنتان هم با انعطاف پذیرا باشید. زمانی که رویدادی پیش‌بینی نشده رخ می‌دهد، به یاد داشته باشید که هر آن‌چه را که اتفاق می‌افتد، چه بد چه خوب، تمامی بخشی از ماجراجویی زندگی شما است. اگر در یک موقعیت استرس زا قرار گرفتید، چند نفس عمیق بکشید و مشکل را از زوایای گوناگون بررسی کنید در این صورت احساس آمادگی بیش‌تری برای برداشتن گام بعدی خواهید داشت.

به طور خلاصه، برای تجربه اتفاقات مثبت و کاهش اثرات منفی در سال 2012 یعنی سال اژدها، شما به طور نمادین باید کانال‌هایی را بسازید و لایروبی کنید و موانع را از سر راه بردارید تا جریان قدرت‌مند آب در کانال مناسب هدایت شود.

و توصیه‌های بالا می‌تواند به شما در این کار کمک کند!

   تلاش کنید بیش از پیش صبور باشید، اراده خود را پرورش دهید و فعالانه زندگی خود را به منظور دست یابی به سلامت و آرامش و رفاه اداره کنید.


 


فرامرز دادرس / پژوهش‌گر و کارشناس اطلاعاتی / رادیو کوچه

واژه امنیت در فرهنگ‌نامه‌ها برابر آرامش و آسودگی است ولی در ایران نهاد‌های امنیتی که این واژه را یدک می‌‌کشند نماد؛ بیم، ترس، عدم آرامش وآسودگی، زندان شکنجه و مرگ می‌باشند.

واژه‌های ملی و ملت، که در دوران قاجار به زبان امروزی فارسی در آمدند در هر سه حکومت معاصر؛ قاجار، پهلوی و جمهوری اسلامی، کاربرد راستین خود را از دست داده‌اند، ملت، گاهی رعیت، بنده و گماشته نامیده شد و گاهی امت و مستضعف، و در همه زمان‌ها محجور به‌شمار می‌رفته است.

واژه ملی، نیز در هر سه رژیم اتهام نابخشودنی مخالفت با حکومت‌ها را دارا بوده است و تنها جایی که از آن به نیکی یاد شده، مراکز آموزشی؛ دانش‌گاه‌ها و دبیرستان‌های ملی می‌باشند، این واژه کاربرد راستین خود را از دست داده و در مورد مراکز آموزشی، جای‌گزین پول شده است.

حکومت اسلامی از هنگام به قدرت رسیدن کوشیده است که به دنبال واژه‌های ملت و ملی، پسوند‌های دینی و اسلامی ‌بچسباند، همواره از ملت مسلمان، ملت شیعه ، امت اسلام، یا ملی- مذهبی نام برده می‌شود، هرگاه که ناچار نام ایران به میان آمده آن رامانند پیشوند یا پسوندی از اسلام به‌کار برده‌اند، مانند ایران اسلامی یا اسلامی ایران.

درکشوری که واژه‌های امنیت و ملی به این روز افتاده‌اند، آیا جای‌گاهی برای امنیت ملی! پیدا می‌شود؟

امنیت ملی یا امنیت حکومت‌ها در ایران

امنیت ملی در ایران همواره امنیت حکومت‌ها پنداشته می‌شود و مردم با این اندیشه نادرست خو گرفته و آن را پذیرفته‌اند، تنها شمار اندکی از ایرانیان به مسئله امنیت ملی به معنای راستین آن توجه دارند و ناگزیر در زمره مخالفین حکومت‌ها به‌شمار می‌روند.

اقدام علیه امنیت ملی در هر کشوری خیانت و از بزرگ‌ترین جرایم به شمار می‌آید و شدید‌ترین مجازات‌ها در قوانین جزایی برای آن در نظر گرفته شده است. محکومین به اقدام علیه امنیت ملی در کشور‌های غیر‌دموکراتیک با مجازات اعدام یا تیرباران روبه‌رو می‌شوند و ایران نیز از این قاعده مستثنا نیست.

اگر نگاهی به تاریخ معاصر ایران و حکومت‌های پادشاهی قاجار و پهلوی بیاندازیم، به روشنی در می‌یابیم که مفهوم امنیت ملی، حفظ نظام پادشاهی و خاندان سلطنت بود و بیش از هرچیزی در این باره اندیشه و هزینه می‌شد تا حکومت آسوده  از خطر براندازی باشد.

در حکومت اسلامی، امنیت در راستای مصلحت و بقای نظام موجود به هر دست‌آویزی است. مردم  ایران در آغاز، امت مستضعف همیشه در صحنه نامیده شدند و سپس به خس و خاشاک و در پایان از آنان به نام  میکرب یاد شد.

در هر سه این حکومت‌ها، شماری از ایرانیان تنها به دلیل آزادی‌خواهی و مخالفت با خود‌کامگی حاکمان به بهانه خیانت و اقدام علیه امنیت کشور به جوخه‌های مرگ سپرده شدند، در حالی‌که خود سردمداران حکومت با اجرای سیاست‌های نادرست و ضد‌میهنی بیش‌ترین ضربه‌ها را به امنیت ملی ایران وارد کردند.

در حکومت‌ها‌ی خودکامه مردم همواره قربانی بقای نظام هستند، در این حکومت‌ها شرط اصلی امنیت ملی که حفاظت از مردم و کشوردر برابر تهدید و تجاوز داخلی و خارجی است فراهم نیست. بنابراین دلیل وجودی این حکومت‌ها  نیز از میان می‌رود.

امنیت ملی در قانون اساسی جمهوری اسلامی

اصل (176) قانون اساسی جمهوری اسلامی به‌نام «اصل وظایف شورای عالی امنیت ملی» شناخته می‌شود. در این اصل آمده است‌: «به منظور تامین منافع ملی و پاسداری از انقلاب اسلامی و تمامیت ارضی و حاکمیت ملی «شورای عالی امنیت ملی» به ریاست رییس جمهوری، با وظایف زیر تشکیل می‌گردد.»

تعیین سیاست‌های دفاعی‌- امنیتی کشور در محدوده سیاست‌های کلی تعیین شده از طرف مقام رهبری.

هماهنگ نمودن فعالیت‏های سیاسی، اطلاعاتی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی در ارتباط با تدابیر کلی دفاعی – امنیتی.

بهره‏گیری از امکانات مادی و معنوی کشور برای مقابله با تهدیدهای داخلی و خارجی.

اعضای شورا عبارتند از:

  • روسای قوای سه گانه
  • رییس ستاد فرماندهی کل نیروهای مسلح
  • مسوول امور برنامه و بودجه
  • دو نماینده به انتخاب مقام رهبری
  • وزرای امور خارجه، کشور، اطلاعات
  • حسب مورد وزیر مربوط و عالی‌ترین مقام ارتش و سپاه

لازم به یادآوری است که قانون اساسی جمهوری اسلامی در سال 1358توسط مجلس خبرگان قانون اساسی در 157 اصل تنظیم گردید و اصل 176 که به اصل وظایف شورای عالی امنیت ملی  شناخته می‌شود در سال 1361 به موجب اصلاحاتی به قانون اساسی الحاق شد.

در جمهوری اسلامی، اعضای شورای عالی امنیت ملی، دست‌نشانده مقام رهبری هستند، ولی با همه این محکم‌کاری‌ها، مصوبات شورای عالی امنیت ملی تا هنگامی که به تایید مقام رهبری نرسد قابل اجرا نخواهد بود. بنا‌براین امنیت ملی درحکومت اسلامی تنها به امنیت و آسایش مقام رهبری و حفظ او درقدرت می‌اندیشد و تنها رهبر و کسانی که مورد تایید او هستند از امنیت برخوردارند.


 


خبر / رادیو کوچه

نمایندگان کشورهای عضو شورای امنیت سازمان ملل پس از چندین ساعت مذاکره پیرامون پیشنهاد اتحادیه عرب برای پایان دادن به بحران سیاسی سوریه، روز جمعه، 3 فوریه، باز هم نتوانسته‌اند بر سر پیش‌نویس قطع‌نامه‌ای قابل قبول به توافق برسند.

این در حالی است که اعضای شورای امنیت مذاکرات را جهت مشورت با دولت‌های متبوع خود متوقف کرده‌اند.

اتحادیه عرب پیشنهاد کرده است که برای خاتمه دادن به حدود ده ماه خشونت و خون‌ریزی در سوریه، بشار اسد، رییس جمهوری، در واکنش به خواست معترضان برای تغییرات سیاسی در این کشور، اختیارات خود را به معاون رییس جمهوری تفویض کند تا به این ترتیب، زمینه تشکیل دولت وحدت ملی و برگزاری انتخابات آزاد فراهم شود.

کشورهای غربی عضو شورای امنیت از پیشنهاد اتحادیه عرب استقبال کرده‌اند اما روسیه که دارای روابط سیاسی و تجاری گسترده‌ای با سوریه است، پیشنهاد کناره‌گیری آقای اسد را «تلاش برای تغییر رژیم» دانسته و گفته است که قطع‌نامه شامل چنین پیشنهادی را وتو می‌کند.

بیشتر بخوانید:

«هرگونه قطع‌نامه علیه سوریه وتو می‌شود»


 


جمعه 14 بهمن 90/ 3 فوریه 2012

اجرا: دامون

استودیو: دامون

تقویم تاریخ

مجله جاماندگان- ‌شراره سعیدی‌

بخش اول خبرها

گزارش اقتصادی‌ هفته- «ارزی که تک‌نرخی نشد»-  سایه کوثری

رازقی- «تکه تکه‌های آواره»- امیر‌حسین آهویی

کوچه سلامتی- «سرطانی شایع ولی آرام»- آویده مطمئن‌فر

بخش دوم خبرها

مهارت‌های زندگی- «به سلامتی جناب اژدها»- سیمین

پانوراما- «طبقه‌بندی جامعه‌ی ایران در عصر قاجار»- پیمان عابدی


 


پیمان عابدی/ رادیو کوچه

عموم جمعیت ایران را در دوره‌ی قاجاریه (تا پیش از مشروطیت) می‌توان به چهار طبقه‌ی جداگانه تقسیم کرد. از مجموع طبقات چهارگانه، تنها عناصر اصلی طبقه‌ی نخست، هیت حاکمه را تشکیل می‌داد. طبقه‌ی نخست به نوبه‌ی خود به دو دسته تقسیم می‌شد. دسته‌ی اول، برگزیدگان اصلی یا مرکزی حاکم را در بر می‌گرفت که عبارت بودند از روسای ایل قاجار، شاه‌زادگان، درباریان، تیول‌داران، مستوفیان، وزرا. این‌ها بزرگان، اطرافیان و نزدیکان شاه را تشکیل می‌دادند و بیش‌تر مناصب دولتی، به ویژه مقاماتی مانند وزارت، حکومت ایالات بزرگ و مناصب بالای قشونی را در اختیار داشتند. دسته‌ی دوم، یعنی «برگزیدگان فرعی یا محلی» عبارت بودند از اعیان و اشراف محلی، خان‌ها، صاحب منصبان محلی و میرزاها. اینان نیز در مناطق خودشان مناصب دولتی را در انحصار خود داشتند. علاوه بر این‌ها گروهی از روحانیان مانند ائمه جمعه، شیخ‌الاسلام‌ها و قضات که دارای مقامات دینی-دولتی بودند با طبقه‌ی بالا رابطه‌ی نزدیکی داشتند. برگزیدگان مرکزی و محلی به عنوان آریستوکراسی، بزرگان، طبقه حاکمه و هیت حاکمه شناخته می شدند.

فرمان‌دهان نظامی قشر بانفوذی در دوره قاجار بودند. اما به اعتقاد «احمد اشرف»، «قشرهای بالای دیوان‌سالاری» در نیمه‌ی نخست حکومت قاجار به عنوان «نوکر» شناخته می‌شدند بدین معنی که نسبت به دوره‌های گذشته از جای‌گاه نازل‌تری برخوردار بودند. البته این را نباید فراموش کرد که دست‌گاه دیوان‌سالاری در این دوره با رشد چشم‌گیری روبه‌رو بود، مناصب و وزارت‌خانه‌های جدیدی پدید آمد و حتا خاندان‌هایی مناصب دیوانی را نسل در نسل برای خود حفظ کردند. دلایل عمده در ارتقای جای‌گاه دیوان‌سالاران در نیمه دوم حکومت قاجار عبارت بودند از نهادینه شدن تدریجی مناصب دیوان‌سالاری، اعطای القاب به مستوفیان و لشگر‌نویسان و تفویض متناوب والی‌گری ایالات و ولایات به آن‌ها.

در این برنامه از دو دسته‌ی اصلی و فرعی که در مجموع هیت حاکمه را تشکیل می‌دادند، تنها به تشریح واکنش‌های سران اصلی هیت حاکمه (شاه، درباریان، شاه‌زادگان) در قبال اصلاحات سیاسی می‌پردازیم. اما پیش از بررسی تفصیلی لازم است به این نکته اشاره شود که تعیین کننده‌ترین عامل در موفقیت یا شکست اصلاحات سیاسی در دوره ناصری، نوع واکنش یا موضع‌گیری هیت حاکمه، به ویژه راس هرم قدرت (یعنی شاه) در برابر مقوله اصلاحات به طور اعم و اصلاحات سیاسی به طور اخص بود. با این دیدگاه واکنش سران اصلی هیت حاکمه در قبال اصلاحات سیاسی مورد بررسی قرار می‌گیرد. چنان‌که پیش‌تر اشاره شد، ایران نیز مانند سایر کشورهای شرقی مستعد اصلاحات از پایین نبود بلکه اصلاح از بالا تنها راه عملی و ممکن برای ایجاد دگرگونی در وضع موجود جامعه بود. با قبول این واقعیت، طبیعی است که تمام نظرها به راس هرم قدرت یعنی شخص شاه دوخته می‌شد زیرا ساختار قدرت سیاسی قاجاریه و نیز وضعیت جامعه به گونه‌ای بود که شاه به عنوان عامل تعیین کننده‌ی همه امور به شمار می‌آمد. بدین ترتیب توده مردم و حتا کارگزاران هرگز به حساب نمی‌آمدند بلکه تابع بی چون و چرای راس هرم قدرت بودند زیرا «همت ملوکانه و رای سلطان کبیر بود که می‌توانست حتا مس را به زر تبدیل کند.»  [1]

 ———————————–

1- علی بخش قاجار، میزان‌الملل، نسخه خطی، بدون صفحه شمار، به نقل از فریدون آدمیت و هما ناطق: افکار سیاسی و اجتماعی و اقتصادی در آثار منتشر نشده دوران قاجار، ص 78.


 


خبر / رادیو کوچه

در درگیری‌های تازه میان پلیس و معترضان در قاهره که در اعتراض به حادثه کشتار در ورزش‌گاه فوتبال پورت سعید روی داد، دو تن کشته و دست‌کم ۴۰۰ نفر زخمی شده‌اند.

به گزارش الجزیره، مقام‌های پزشکی اعلام کردند این دو معترض در درگیری‌های شهر سوئز به دست پلیس، که سعی داشت معترضان را متفرق کند، کشته شده‌اند.

یک شاهد عینی اظهار داست: «تظاهرکنندگان اکنون سعی دارند وارد پاس‌گاه پلیس سوئز شوند و پلیس به سوی آن‌ها تیراندازی می‌کند.»

روز پنج‌شنبه هزاران نفر به سوی وزارت کشور راه‌پیمایی کردند و در آن‌جا با پلیس مواجه شدند. ماموران برای عقب راندن معترضان از گاز اشک‌آور استفاده کردند.

در طول روز جمعه، هواداران الاهلی در اطراف استادیوم این باش‌گاه در قاهره تجمع کردند. یک رشته راه‌پیمایی‌های اعتراضی به سوی میدان تحریر و بعدن وزارت کشور انجام شد.

بعضی از تظاهرکنندگان علیه حاکمان نظامی مصر شعار می‌دادند و عده‌ای هم سنگ می‌انداختند.

به گفته شاهدان عینی با فرارسیدن ساعات شب چندین هزار تظاهرکننده در خیابان‌های اطراف وزارت کشور باقی ماندند.

در جریان مسابقه فوتبال میان تیم‌های المصری و الاهلی در شهر پورت سعید هواداران دو تیم با هم درگیر شدند که ۷۴ کشته به جا گذاشت.

روز جمعه کمال الجنزوری، نخست وزیر، اعضای فدراسیون فوتبال این کشور را از کار برکنار کرد و گفت که مسوولیت سیاسی خشونت‌های روز چهارشنبه را به عهده می‌گیرد.

کابینه و پارلمان مصر روز پنج‌شنبه جلسه اضطراری تشکیل دادند و تمامی مسابقات لیگ برتر مصر تا اطلاع ثانوی به حالت تعلیق در آمد.

دولت گفته است که درباره تمامی اعضای فدراسیون فوتبال مصر تحقیق خواهد کرد.

عصام سمک، رییس اداره امنیت پورت سعید نیز از کار برکنار شده است.

بیشتر بخوانید:

«جان‌باختن ۷۴‌ نفر در درگیری در ورزش‌گاهی در مصر»


 


امیرحسین آهویی/ رادیو کوچه

از تو دورم، کیلومترها، ساعت‌ها

اما می‌دانی:

آن چیزی که ما بین من و توست

چیز دیگری است

یک احساس

یک خاطره

یک گم‌شدن در لابه‌لای آن‌چه …

به یاد نمی‌آورم.

خوب به یاد می‌آورم

باران می‌بارید

من و تو …

خسته‌ام

کاش می‌شد

ساعت را به جلو بکشم و به تو برسم

کاش می‌شد

نیم‌نگاهی از پس این پنجره غبار گرفته

به بیرون بیندازم و …

شاید ببینم

که تو آن جایی

شاید هم خواب باشد

کاش باشد

اما نیست

می‌دانی، همه چیز عوض شده

همه چیز، همه چیز جز تو

تو عوض نشدی

تو همانی که بودی

انگار آن‌جا هیچ چیزی عوض نمی‌شود

انگار همه می‌مانند، همه می‌خوابند، همه همان چیزهایی را می‌خورند که همیشه می‌خورند

راستی

انگاری هوا سر شده

مراقب دستانت باش

تو را به خدا

تو را به خدا؟

به خدا دلم برایت تنگ شده

فقط می‌دانم

موقعی تمام می‌شود

که تمام می‌شوم

متنی که شنیدید را در ابتدای پاییز نوشته بودم. «رازقی» یک برنامه ادبی موسیقایی است. در تلاش خواهیم بود شعرهای شعرای جوان را با آهنگ‌هایی از آهنگ‌سازان جوان تلفیق کنیم و هر هفته مهمان شما خواهیم بود.

بخش دوم برنامه نوشته‌ای است از بانی. روزی در صفحه فیس بوکم چرخی می‌زدم، به متنی برخوردم که برای من تاثیر‌گذار بود. اجازه آن را از نویسنده گرفتم و تا لحظاتی دیگر خواهید شنید. موسیقی پس‌زمینه آهنگی است که سال‌های سال پیش ساخته بودم و احساس کردم برای شروع برنامه رادیویی «رازقی» می‌تواند خوب باشد.

بزن به رگ انار

رگ من را

 بزن به برف

دلم می‌خواهد از خاک ندا علف شوم

دلم می‌خواهد برای تو تنگ شود

…ما تکه تکه‌های آواره …

لعنت به روز و روزگار ای لعنت

حرفم از حرف، حرف نمی‌شود

گلوی تو حتمن گرفته حال تو خوب نیست

بیا بزن بغض مرا شعر کن

بیا مرا کنار خیابان حرف

بزن رگم از خون …

صد دانه یاقوت دسته به دسته بریز لای دفترت

تو خوب باش من هزار و یک بار برای‌ات به کربلا کفن می‌شوم

از دست می‌شوم از پا از می‌شوم

تو خوب باش

اولین برنامه رازقی را تقدیم می‌کنم به نسیم که لابه‌لای موهای‌تان می‌وزد در زمستان

آفتاب‌تان نورانی


 


خبر / رادیو کوچه

به گزارش رسانه‌های داخلی ایران، صادق لاریجانی، رییس قوه قضاییه جمهوری اسلامی با انتقاد از اعلامیه جهانی حقوق بشر گفته است ایران هم «بی‌توجه یا به اشتباه» به برخی از این اعلامیه‌ها ملحق شده و آن‌ها را پذیرفته است.

به گزارش فارس، آقای لاریجانی در همایش «تخصصی حقوق بشر و جای‌گاه ایران و اسلام» در تهران روز پنج‌شنبه، 2 فوریه، گفت که «دنیای غرب با مباحثی که درباره حقوق بشر مطرح می‌کند، به صورت خفی در حال تحمیل معیارها و نرم‌افزارهایی به ما است.»

او اساس اعلامیه جهانی حقوق بشر را «لیبرال دمکراتیک» خوانده و از پیوستن ایران به آن انتقاد کرده است.

دولت ایران در جریان تصویب اعلامیه جهانی حقوق بشر در سال ۱۳۲۷ خورشیدی به این اعلامیه رای مثبت داد و به آن پیوست.

نهادهای بین‌المللی از جمله شورای حقوق بشر سازمان ملل و نهادهای مستقل حقوق بشری، به استناد مفاد اعلامیه جهانی حقوق بشر، موارد «نقض حقوق بشر» در ایران را محکوم می‌کنند.

این در حالی است که مقام‌های جمهوری اسلامی اتهام نقض حقوق بشر را رد می‌کنند و محمود احمدی‌نژاد، رییس جمهوری اسلامی، این کشور را «آزادترین کشور» دنیا توصیف کرده است.

در حال حاضر دادگاه‌های ایران بر اساس قانون مجازات اسلامی رای صادر می‌کنند که بر اساس کتاب «تحریرالوسیله»، آیت‌اله خمینی، بنیان‌گذار انقلاب اسلامی تدوین شده است.

قانون مجازات اسلامی در سال ۱۳۷۰ خورشیدی تصویب و اجرای آن به صورت آزمایشی آغاز شد.

اجرای قطعی این قانون اخیرن و پس از اصلاحاتی که در آن صورت گرفت، آغاز شده است.

رئیس قوه قضائیه ایران با مقایسه اعلامیه جهانی حقوق بشر با قانون مجازات اسلامی در ایران گفت: «رجوع به حقوق بشر بر اساس ارزش‌های لیبرال درست نخواهد بود.»

رییس قوه قضاییه در سخن‌رانی خود به گزارش احمد شهید، گزارش‌گر ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل برای ایران، نیز اشاره کرد و گفت این گزارش «سراسر حرف های دروغ است و همان گزارش‌های غلط گذشته است.»

در گزارش آقای شهید از نحوه و روند دادسری در دادگاه‌های ایران انتقاد شده بود.

مدافعان حقوق بشر، شیوه‌های مجازاتی هم‌چون سنگ‌سار، شلاق زدن و قطع اعضای بدن را که در این قانون در نظر گرفته شده، مدرن و امروزی نمی‌دانند و به استناد به مفاد این قانون، آن را برخلاف اعلامیه جهانی حقوق بشر می‌دانند.

صادق لاریجانی در تازه‌ترین سخن‌رانی خود از این قانون دفاع کرده و آن را «خدامحورانه» خوانده است.

 بیشتر بخوانید:

«ارایه گزارش نقض حقوق دانش‌جویان ایرانی به احمد شهید»


 


رادیو کوچه

1986 میلادی: استودیوهای انیمیشن «پیکسار» که یک شرکت پویانمایی است توسط «استیو جابز» در کالیفرنیا تاسیس شد. این شرکت حول بخش گرافیک رایانه‌ای لوکاس فیلم شکل گرفت. این بخش را جابز به یک سوم قیمت مشخص شده به مبلغ ده میلیون دلار از «جرج لوکاس» خریده بود. پیکسار یک دهه بعد با ساخت فیلم‌های پیش‌رویی مانند «داستان اسباب‌بازی» که با مشارکت والت دیزنی ساخته شدند، معروف و موفق شد.

از آن زمان به بعد این شرکت فیلم‌های پویانمایی دیگری مانند «زندگی یک حشره» (۱۹۹۸)، «داستان اسباب بازی دو» (۱۹۹۹)، «شرکت هیولاها» (۲۰۰۱)، «در جستجوی نمو» (۲۰۰۳) و «شگفت‌انگیزها» (۲۰۰۴) را ساخته است که همه آن‌ها برنده جوایزی بوده‌اند. فیلم بعدی ساخته شده در پیکسار، «ماشین‌ها» و پس از آن «راتاتویی» بود که برنده جایزه اسکار در سال ۲۰۰۷ شد. پس از آن فیلم «وال-ای» بود. سپس در سال ۲۰۰۹ «انیمشن بالا» و در سال ۲۰۱۰ داستان «اسباب‌بازی سه» ساخته شد. در حال حاضر آخرین فیلم پیکسار «ماشین‌ها دو» است .

1894 میلادی: زادروز «نورمن راکول» نقاش و تصویرگر معاصر آمریکایی. آثار او اغلب در آمریکا دارای گرایشی مردم‌پسند بودند و در آمریکا بیش‌تر به‌خاطر تصویرگری جلد مجله «ساتردی ایونینگ» پست شناخته می‌شد. نقاشی‌های او بیش از چهار دهه روی جلد این مجله را به خود اختصاص داده بود. راکول در طول سال‌های فعالیت‌اش برای بیش از چهل کتاب عامه‌پسند مانند «تام سایر» و «هالکبری فین» تصویرگری کرد.

گفته شده او بیش از چهارهزار اثر آفریده بود که بیش‌تر آثارش یا در آتش‌سوزی از بین رفتند و یا در مجموعه‌های ثابت قرار دارند. راکول سرانجام در هشتم نوامبر سال 1978 درگذشت.

1959 میلادی: سال‌روز درگذشت «چارلز هاردین هالی» معروف به «بادی هالی» نوازنده و خواننده آمریکایی و از بنیان‌گذاران سبک موسیقی راک اند رول. او از کودکی به نوازندگی ویولن و پیانو و گیتار پرداخت و در سال ۱۹۵۵ با تشکیل «گروه کریکتس» کار خود را در این نوع موسیقی آغاز کرد. اجراهای او و سبک ویژه‌اش در نواختن و خواندن موسیقی راک تاثیر زیادی بر دیگر جوانان آن دوران به ویژه بر «جان لنون» گذاشت که در کنسرت بادی هالی در لندن شرکت داشت.

اما عمر او کوتاه بود زیرا در چنین روزی هنگامی که با یک هواپیمای کوچک هم‌راه با گروهش به شهر فارگو در ایالت داکوتای شمالی می‌رفتند، هواپیما به دلیل توفان و برف شدید سقوط کرد و بادی هالی و سه نفر همراهش کشته شدند. در سال ۱۹۷۱ یعنی بیست‌سال پس از مرگ او «دان مک‌لین» آهنگ معروف «پای آمریکایی» را به یاد وی خواند و جمله «روزی که موسیقی مرد» را با تاریخ سوم فوریه ۱۹۵۹، روز مرگ بادی هالی، در خاطره‌ها درهم آمیخت.

1826 میلادی: «والتر بجت» روزنامه‌نگار، اقتصاددان و تحلیل‌گر امور سیاسی انگلیسی در چنین روزی زاده شد. وی مدتی سردبیری «نشریه اکونومیست» را برعهده داشت و در این مدت اکونومیست را به یکی از مهم‌ترین و معتبرترین نشریات در نوع خود بدل کرد. او در بیست‌و‌چهارم مارس سال 1877 و  در سن پنجاه‌و‌یک سالگی در زادگاهش درگذشت.

 ——————————————

برخی دیگر از روی‌دادهای امروز

1821 میلادی: زادروز «الیزابت بلک‌ول» اولین زنی که توانست در آمریکا و در سال 1849 دکترای پزشکی خود را بگیرد وی هم‌چنین مبارز راه حقوق زنان و مخالف برده‌داری بود. وی در سال 1910 درگذشت.

1870 میلادی: با تصویب اصلاحیه پانزدهم قانون اساسی ایالات متحده آمریکا در این روز، همه شهروندان این کشور فارغ از رنگ و نژاد به حق رای دادن دست یافتند. متمم پانزدهم قانون اساسی ایالات متحده از قوانین مهم آمریکا است.

1975 میلادی: «ام کلثوم» از محبوب‌ترین خوانندگان زن در جهان عرب در چنین روزی درگذشت. گفته شده که آلبوم‌های موسیقی او هنوز هم جز پرفروش‌ترین‌ها آلبوم‌ها است. وی در میان اعراب به لقب «ستاره خاور»و «بانوی آواز عرب» شهرت یافته‌ است.


 


خبر / رادیو کوچه

رسانه‌های آمریکا روز پنج‌شنبه به نقل از لئون پانتا، وزیر دفاع این کشور از تقویت احتمال حمله اسراییل به ایران در بهار آینده خبر دادند.

دیوید ایگناتیوس، ستون‌نویس واشنگتن‌پست در مقاله‌ای که پنج‌شنبه منتشر شد، به نقل از آقای پانه‌تا نوشت: «اسراییلی‌ها، پیش از آن که ایران وارد مرحله به گفته او «مصونیت از حمله» شوند، به این کشور حمله می‌کنند.»

به نوشته این تحلیل‌گر، این مرحله، زمانی است که ایران به میزان کافی اورانیوم غنی‌شده  برای ساخت یک بمب اتمی در اختیار داشته باشد.

در مقاله روزنامه واشنگتن پست، از منابع یا مقاماتی که این اطلاعات را در اختیار این روزنامه‌نگار قرارداده اند، نامی برده نشده است. اما، شبکه تلویزیونی سی ان ان CNN آمریکا نیز با انتشار گزارش مشابهی، این اطلاعات را تایید کرده است.

در همین حال، رییس سازمان اطلاعات نظامی ارتش اسراییل، مدعی شده که ایران اورانیوم غنی شده کافی برای ساخت چهار بمب اتمی را در اختیار دارد.

بیشتر بخوانید:

 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته