-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ مرداد ۲۸, جمعه

Latest Posts from Tehran Review for 08/19/2011

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا گزینه دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



علیرضا آوایی، رئیس کل دادگستری تهران گفت پرونده کهریزک مراحل خود را طی می‌کند و حکم آن به‌زودی اعلام می‌شود.

به گزارش زمانه، آوایی ۲۶ مرداد ۱۳۹۰ در گفت‌وگو با تارنمای قانون درباره طولانی‌شدن رسیدگی به پرونده بازداشتگاه کهریزک گفت: «این پرونده هر چقدر از همه حیث سریع‌تر مختومه شود هم انتظار اصحاب پرونده برآورده می‌شود و هم اعتماد و اطمینان مردم به نظام و دستگاه قضایی بیشتر خواهد شد، اما در برخی پرونده‌ها اساساً خاصیت و کیفیت آن‌ها به‌گونه‌ای است که اطاله دادرسی اجتناب‌ناپذیر است.»

وی همچنین تبرئه سعید مرتضوی، دادستان پیشین تهران را در پرونده بازداشتگاه کهریزک تکذیب کرد و گفت دادگاه در این‌باره تصمیمی نگرفته است.

سعید مرتضوی چندی پیش گفته بود صدور قرار منع تعقیب برای وی و دو مقام قضایی دیگر در پرونده بازداشتگاه کهریزک به معنای «تبرئه» است.

سعید مرتضوی، دادستان پیشین تهران؛ حسن زارع‌ دهنوی مشهور به قاضی حداد، معاون وقت امنیت دادستان تهران و علی‌اکبر حیدری‌فر، قاضی شعبه اول دادیاری دادگاه انقلاب، سه مقام قضایی هستند که شهریور ۱۳۸۹ در رابطه با پرونده کهریزک از کارشان تعلیق شدند

مرتضوی در حالی از «تبرئه‌شدن» خود سخن گفته بود که پیش از آن عبدالحسین روح‌الامینی، پدر یکی از کشته‌شدگان بازداشتگاه کهریزک در گفت‌وگو با شرق از محاکمه‌نشدن سعید مرتضوی انتقاد کرده بود.

مخالفان حکومت ایران از سعید مرتضوی به عنوان «متهم اصلی» پرونده کهریزک نام می‌برند.

سعید مرتضوی پس از انتصاب آیت‌الله صادق لاریجانی به سمت ریاست قوه قضائیه از دادستانی تهران کنار گذاشته شد. محمود احمدی نژاد، رئیس‌جمهور ایران پس از برکناری مرتضوی، او را به عنوان رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز منصوب کرد.

روح‌الامینی به روزنامه شرق گفته بود سعید مرتضوی پس از دستور آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی برای تعطیل‌کردن بازداشتگاه کهریزک، این بازداشتگاه را «به‌موقع» تخلیه نکرده است.

هفته‌نامه «پنجره» نزدیک به علیرضا زاکانی نماینده محافظه‌کار مجلس نیز سال گذشته گزارش داده بود مرتضوی در حوادث پس از انتخابات، از دستور آیت‌الله خامنه‌ای برای بستن بازداشتگاه کهریزک و انتقال بازداشتی‌ها به زندان اوین سرپیچی کرده است.

اما سعید مرتضوی گزارش‌ها درباره نافرمانی وی از دستور آیت‌الله خامنه‌ای را رد کرد.

وی در واکنش به این گزارش هفته‌نامه پنجره، علیرضا زاکانی را به «جعل تاریخ، انتساب کذب و فضاسازی کاذب» علیه وی، آن‌هم با انگیزه «انتقام‌جویی» متهم کرد.

«سعید مرتضوی، دادستان پیشین تهران؛ حسن زارع‌ دهنوی مشهور به قاضی حداد، معاون وقت امنیت دادستان تهران و علی‌اکبر حیدری‌فر، قاضی شعبه اول دادیاری دادگاه انقلاب» سه مقام قضایی هستند که شهریور ۱۳۸۹ در رابطه با پرونده کهریزک از کارشان تعلیق شدند.

بازداشتگاه کهریزک پس از آن مشهور شد که دست‌کم سه نفر از معترضان به نتیجه انتخابات بحث‌برانگیز ریاست‌جمهوری سال ۱۳۸۸ ایران، در آن بر اثر «شکنجه» جان دادند.

«امیر جوادی‌فر، محسن روح‌الامینی و محمد کامرانی» سه نفری هستند که در بازداشتگاه کهریزک بر اثر شکنجه کشته شدند.

آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر ایران پس از انتشار خبرهایی درباره «شکنجه» بازداشت‌شدگان در کهریزک، پنجم مرداد ١٣٨٨ دستور تعطیلی این بازداشتگاه را صادر کرد.


 


دانیل فرانسین، قاضی دادگاه بین المللی ویژه رسیدگی به ترور رفیق حریری نخست وزیر اسبق لبنان، متن کیفرخواست این دادگاه علیه متهمان پرونده را صبح چهارشنبه منتشر کرد. همزمان اشپیگل به نقل از منابع امنیتی آگاه از روند دادگاه بین المللی لبنان فاش کرد که سپاه قدس ایران، شاخه نظامی خارجی سپاه پاسداران بر تمامی مراحل ترور رفیق حریری از ابتدا تاکنون نظارت داشته است.

به گزارش میهن، قاضی در مقدمه کیفرخواست گفته است که دادستان موفق شده در جریان تحقیقات خود که نزدیک به شش سال به طول انجامیده، دلایل کافی برای شروع محاکمه را جمع آوری کند؛ اما این موضوع بدین مفهوم نیست که متهمان، مسئول ترور رفیق حریری بوده اند، بلکه دادستان در جریان محاکمه باید بتواند این موضوع را ثابت کند.

فرانسین گفته است که از نظر وی، کیفرخواست تنظیم شده، دقت و ادله لازم بر اساس مقررات قضایی بین المللی را دارا بوده و بر این اساس می توان روند محاکمه را شروع کرد.

وی همچنین در توضیح محرمانه نگاه داشتن کیفرخواست تاکنون گفته است که این تصمیم با هدف تامین سلامت تدابیر قضایی اتخاذ شده تا بتوان به راحتی در مورد متهمان تحقیق کرده و آنها را در صورت لزوم برای شرکت در دادگاه احضار کرد.

با این حال در متن منتشر شده کیفرخواست کماکان نکاتی به شکل محرمانه باقی مانده که به گفته فرانسین، فاش شدن آنها می تواند بر روند دادگاه تاثیر گذاشته و حریم شخصی و امنیت خسارت دیدگان و شاهدان را به خطر بیاندازد.

بر اساس این کیفرخواست چهار نفر متهم شده اند که در برنامه ریزی و اجرای ترور رفیق حریری در چهاردهم فوریه ۲۰۰۵ دست داشته اند که عبارتند از سلیم جمیل عیاش، مصطفی امین بدرالدین (معروف به اسامی سامی عیسی، مصطفی یوسف بدرالدین و الیاس فؤاد صعب)، حسین حسن عنیسی (معروف به حسین حسن عیسی) و اسد حسن صبرا که هر چهار نفر از اعضای حزب الله لبنان هستند.

تحقیقات حاکی از این است که ترور رفیق حریری از چندین ماه قبل و از ۱۱ نوامبر ۲۰۰۴ شروع شده و تمرین برای اجرای این ترور در ۱۶ ژانویه ۲۰۰۵ خاتمه یافته و سرانجام در ۱۴ فوریه ۲۰۰۵ حریری ترور شد.

در این بین مجله آلمانی اشپیگل در شماره دیروز خود، فاش کرد که ایران در ترور رفیق حریری دست داشته و سه نفر از چهار متهم اصلی این پرونده اکنون در تهران بسر می برند.

این مجله به نقل از منابع امنیتی آگاه که نامشان را فاش نکرده، نوشت که چهار متهم اصلی پرونده ترور رفیق حریری در سال ۲۰۰۴ عازم تهران شده و تمرین های نظامی را در پادگان امام خمینی متعلق به سپاه اجرا کرده اند. در آخرین مرحله از این تمرین، در یکی از بیابان های اطراف تهران، صحنه انفجار را بازسازی کرده و بر روی آخرین مراحل ترور رفیق حریری تمرین کرده اند.

اشپیگل همچنین به نقل از منابع امنیتی آگاه از روند دادگاه بین المللی لبنان فاش کرد که سپاه قدس ایران، شاخه نظامی خارجی سپاه پاسداران بر تمامی مراحل ترور رفیق حریری از ابتدا تاکنون نظارت داشته است.

اشپیگل که همواره و ظرف چهار سال گذشته، بخش هایی از کیفرخوست و روند دادگاه را پیش از علنی شدن، منتشر کرده، در پایان گزارش خود خاطرنشان کرد که موارد اتهامی علیه ایران در کیفرخواست مخفی مانده و در زمان مناسب منتشر می شود.

گزارش جنجالی اشپیگل باعث شد تا رامین مهمانپرست سخنگوی وزارت خارجه ایران بلافاصله دست به موضعگیری زده و اعلام کند که دادگاه بین المللی ویژه لبنان هیچگونه ارزش قضایی نداشته و اهدافی سیاسی را در منطقه دنبال می کند.

سعد حریری نخست وزیر سابق لبنان و فرزند رفیق حریری نیز در واکنش نسبت به اظهارات مهمانپرست و گزارش اشپیگل گفت که موضعگیری ایران، کپی برابر اصل موضعگیری های حزب الله و دبیرکل آن است که همگی قصد دارند از اجرای عدالت جلوگیری کنند.

حریری همچنین گفت: «موضعگیری های ایران بیش از پیش ثابت می کند که حزب الله و تهران تا چه اندازه با یکدیگر هماهنگی و همکاری دارند و روش های سیاسی ایران در منطقه تا چه اندازه اشتباه است».


 


آیت الله علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی، تحریم های بین المللی علیه ایران را ناکارآمد دانسته و بر مقابله با آنها تاکید کرده است.

به گزارش بی‌بی‌سی، او روز چهارشنبه طی نطقی برای شماری از فعالان اقتصادی و نمایندگان اصناف گفت که هدف واقعی تحریم ها “فلج کردن” اقتصاد ایران است.

شورای امنیت سازمان ملل متحد در ظرف چند سال گذشته، چهار قطعنامه تحریمی علیه ایران تصویب کرده که تمام آنها بر توقف فوری برنامه غنی سازی اورانیوم این کشور تاکید دارد، اما تهران این قطعنامه ها را رد کرده است.

رهبر ایران گفت: “عامل حقیقی این تحریم ها مساله انرژی هسته ای نیست چرا که روند تحریم ها، ۳۲ سال پیش هنگامی آغاز شد که نامی از مسائل هسته ای در کشور نبود.”

او افزود: “اگر تحریم، مؤثر و برای دشمنان کارگشا بود همان سال های اول انقلاب اهداف مستکبران را محقق می ساخت چه برسد به اکنون که ملت و نظام در مقابل تحریم ها، به تدریج حالت ضدضربه پیدا کرده اند.”

این اظهارات در حالی بیان می شود که دولت ایران در ظرف ماه های اخیر به خاطر تحریم های آمریکا در زمینه دریافت میلیاردها دلار از مطالبات نفتی خود از هند با مشکل رو به رو بوده است.

به گفته مقام های ایرانی، شرکت های هندی طی چند روز گذشته حدود دو سوم از بدهی های نفتی پنج میلیارد دلاری خود را از طریق بانک های ترکیه به ایران پرداخته اند.

اکثریت مجلس سنای ایالات متحده نیز اخیرا به طور صریح از تحریم بانک مرکزی ایران حمایت کرده است.

۹۲ نفر از مجموع ۱۰۰ عضو مجلس سنا از هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه، هفته گذشته با ارسال نامه ای به باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا از وی خواسته اند که بانک مرکزی ایران را تحریم کند زیرا به گفته آنها، ایران برای دور زدن تحریم ها از بانک مرکزی استفاده می کند.

به گفته این سناتورها، زمان اعمال فشاری “فلج کننده” بر نظام مالی ایران از طریق تحریم بانک مرکزی فرا رسیده است.

این در حالیست که رهبر ایران بر تلاش مضاعف برای رشد اقتصادی کشورش تاکید کرده است.

او با اشاره به گذشت پنج سال از آغاز اجرای سند چشم انداز ۲۰ ساله، کارهای انجام شده در برنامه چهارم توسعه را خوب ارزیابی کرد اما در عین حال گفت: “برخی اهداف آن برنامه از جمله رشد هشت درصدی، کاهش بیکاری، کاهش تورم و افزایش سرمایه گذاری محقق نشده است.”

وی افزود: “بنابراین در اجرای برنامه پنجم توسعه، باید همت و تلاش مضاعف انجام داد تا ضمن جبران این کمبودها، سهم برنامه پنجم در تحقق اهداف سند چشم انداز محقق شود.”


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به tehranreview-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به tehranreview@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته