-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ مرداد ۱۳, پنجشنبه

Latest Posts from Iran Dar Jahan for 08/04/2011

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا گزینه دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



مجید موحدی یکشنبه صبح بنا را بر آن گذاشته بود که در این روزکور خواهد شد. در سال ۲۰۰۹ دادگاهی به آمنۀ بهرامی حق داده بود که چشم های او را با اسید بسوزاند. پنج قطره در چشم راست، پنج قطره در چشم چپ.

حکمی بود طبق اصل «چشم در برابر چشم» : در نوامبر ۲۰۰۴ موحدی به صورت همکلاسی سابقش اسید سولفوریک پاشیده بود. بهرامی تقاضای ازدواج او را رد کرده بود. وی سوی چشمانش را از دست داد، صورتش از قیافه درآمد – اما زنده ماند. آمنه بعدها گفت موحدی «با تمسخر می خندیده» وقتی چشمانش می سوخته است.

با این وجود بهرامی در آخرین لحظه از قصاص گذشت. روز یکشنبه با یولیا لوشِدِر، سخنگوی مطبوعاتی انتشاراتی در مونیخ که کتاب «چشم در برابر چشم» بهرامی را منتشر کرده است تلفنی حرف زد. بهرامی ماجرای صبح یکشنبه را برای او گفت.

«به خاطر او نبود که گذشتم»

گروهی از مأموران او و خانواده اش را به بیمارستان بردند. «وقتی مجید مرا دید به من ناسزا گفت: دخترۀ گاو، ترشیده.» به گفتۀ بهرامی مجید گریه کرده و به او گفته: «هیچ فرقی بین تو و من نیست. تاوان آنچه را می کنی خواهی داد.» بعد آمنه گفته: «اول تو تاوان خواهی داد بعد من.»

وقتی مقدمات بیحسی را انجام می دادند بهرامی به دادستان گفته از اجرای حکم می گذرد. مجید از جا پریده و دست و پای آمنه را بوسیده است. بعد گفته: «خواهش می کنم با من ازدواج کن، دوست دارم برای همیشه نوکرت باشم.» آمنه با گفتن«مسخره بازی در نیار» او را رانده است. «هیچ وقت با تو ازدواج نمی کنم، به خاطر تو نبود که گذشتم، بلکه به خاطر خودم بود.»

باورنکردنی است که موحدی دوباره از او تقاضای ازدواج کرده باشد. اما گیج کننده تر حرفی است که بهرامی بعد از گذشت گفته است: «این تصمیم را همان هفت سال پیش گرفتم. اما کسی نمی دانست.»

«دلایل واقعی تصمیم او نامشخصند»

تعداد زیادی از فعالان حقوق بشر و ایرانیان تبعیدی، نیز رئیس قدرتمند دستگاه قضایی آیت الله محمود هاشمی شاهرودی (حتماٌ منظور زمانی است که ایشان ریاست دستگاه قضایی را برعهده داشته است زیرا از حدود دو سال پیش آیت الله لاریجانی این سمت را دارد – م) از بهرامی درخواست کردند از اجرای حکم بگذرد. اما تاکنون بهرامی مصمم بود از حقش استفاده کند.

درماه مه درگفتگو با اشپیگل آنلاین گفته بود: «هیچکس نمی تواند بفهمد من چه کشیده ام.» بهرامی گفته که برای رسیدن لحظۀ انتقام مدتها مبارزه کرده است. «قانون اسلامیِ ما طرف من است. کسی که سوی چشمان مرا گرفته من هم اجازه دارم سوی چشمانش را بگیرم.»

وی حتی علیه حکم اول اقدام کرد، در این حکم قضات به مجید دوازده سال حبس و به آمنه تنها اجازه دادند یک چشم موحدی را با اسید بسوزاند. قضات اینگونه استدلال کردند که طبق شریعت اسلام و قرآن، زن نصف مرد ارزش دارد. «در نتیجه دوچشم زن برابر یک چشم مرد است.»

وی اکنون می خواهد وانمود کند بخشش را از مدتها قبل در نظر داشته است. به گفتۀ لوشِدِر بهرامی گفته است: «می خواستم با تقاضایم برای دریافت دومیلیون یورو سازمان های حقوق بشر را رسوا کنم. به این ترتیب نشان دادم که این سازمان های حقوق بشر وقتش که شد کمک نمی کنند.»

آیا بهرامی در همۀ مصاحبه ها دروغ گفته بود که به تفصیل از ضرورت و درستی انتقام صحبت کرده بود؟ وقتی از دیگران می خواست او را درک کنند و حتی کتابی در مورد رنجهایش نوشت؟

خبرگزاری ایرانی ایسنا از بهرامی نقل می کند: «این کار را به دلایل مختلفی کرده ام: در راه رضای خدا، برای کشورم و خودم.» از این گذشته به گفتۀ او خانواده اش هم مخالف این انتقام گیری بوده است. و «هفت سال مبارزه کردم تا مجازات اجرا شود اما اکنون احساس راحتی می کنم که اتفاق نیفتاده است.»

اما بهرامی پافشاری کرد و سرانجام به هدف خود رسید: قضات به بهرامی اجازه دادند هر دو چشم موحدی را کور کند – زیرا آسیب های جدی صورت و دستانش برابرچشم دوم «حساب شد.»

به بهرامی پولی حدود ۱۳۰ هزار یورو پیشنهاد کردند تا از قصاص بگذرد. وی به اشپیگل آنلاین گفت: «اما بلایی را که برسر من آمده نمی توان با پول جبران کرد.» وی گفت آنچه انجام می دهد باید سرمشق بازدارنده ای برای هر مردی باشد که از سوی زنی که به گفتۀ خود دوستش دارد پس زده می شود و می خواهد با چنین کاری از زن انتقام بگیرد.

وی در ماه مه همچنین گفته بود سازمان های حقوق بشری به وی پیشنهاد پول کرده اند تا از قصاص بگذرد. «اما دلیلی وجود ندارد که من قضیه را به تأخیر بیندازم یا حتی از آن درگذرم.» اما در همان موقع اعلام آمادگی کرد در ازای دریافت دومیلیون یورو از انتقام بگذرد.

«آمنه فقط اجرای حکم را می خواست»

وی اکنون می خواهد وانمود کند بخشش را از مدتها قبل در نظر داشته است. به گفتۀ لوشِدِر بهرامی گفته است: «می خواستم با تقاضایم برای دریافت دومیلیون یورو سازمان های حقوق بشر را رسوا کنم. به این ترتیب نشان دادم که این سازمان های حقوق بشر وقتش که شد کمک نمی کنند.»

آیا بهرامی در همۀ مصاحبه ها دروغ گفته بود که به تفصیل از ضرورت و درستی انتقام صحبت کرده بود؟ وقتی از دیگران می خواست او را درک کنند و حتی کتابی در مورد رنجهایش نوشت؟

خبرگزاری ایرانی ایسنا از بهرامی نقل می کند: «این کار را به دلایل مختلفی کرده ام: در راه رضای خدا، برای کشورم و خودم.» از این گذشته به گفتۀ او خانواده اش هم مخالف این انتقام گیری بوده است. و «هفت سال مبارزه کردم تا مجازات اجرا شود اما اکنون احساس راحتی می کنم که اتفاق نیفتاده است.»

کدام حرف درست است؟ وکیلش به ایسنا گفته از تصمیم موکلش خبر نداشته است. علی صرافی گفت: «آمنه بر اجرای حکم اصرار داشت و برای گذشت شرایط مشخصی گذاشته بود.» وی به این شرایط اشاره نکرد.

گرچه بهرامی در صحبت با سخنگوی انتشاراتی اطمینان داده کسی او را زیرفشار نگذاشته است اما ناظران احتمال می دهند حکومت در تصمیم گیری او بی نقش نبوده است. احتمالاٌ حکومت می خواسته مانع شود ایران کشوری جلوه کند که در آن نظام حقوقی قرون وسطایی مجراست.

بهرامی گفته همچنان خواستار حدود ۱۵۰ هزار یورو از خانوادۀ عامل است.:«از این نخواهم گذشت، به پول برای معالجۀ پزشکی احتیاج دارم.» موحدی که از هفت سال پیش در زندان است تنها وقتی می تواند آزاد شود که بهرامی این پول را گرفته باشد.

* از: بیرگِر مِنکِه / در: اشپیگل آنلاین


 


بعد از این که ایران ارسال محموله های نفتی به دهلی نو را متوقف کرد، صادرکننده ارشد عربستان سعودی با گام گذاشتن در خلأ ایجاد شده بوسیله رقیب منطقه ایش- ایران- قراردادهایی را منعقد کرده تا در ماه آگوست، روزانه ۳ میلیون بشکه نفت بیشتر به هند بفروشد.

این اقدام عربستان سعودی می تواند تنش های درگرفته بین ریاض و تهران را بر سر سیاست های نفتی تشدید کند. منابع سعودی می گویند که این کشور فعالانه در جستجوی تصاحب سهم بازار ایران نیست، ولی با ۱۰۰ دلار برای هر بشکه نفت برنت، ریاض ۳۰۰ میلیون دلار از بخش فروش نفت ایران به هند را از آن خود کرده است.

یک مشاور دولتی عربستان سعودی گفت: «اگر ایران نتواند راه حلی برای این مساله با هند پیدا کند، ما به هند محموله های نفتی ارسال می کنیم و قبلا هم در این مورد اعلام آمادگی کرده ایم.» ایران پیش از این عربستان سعودی را به دلیل افزایش یکسویه تحویل محموله های نفتی- آن هم بعد از این که مخالفان طرح عربستان به رهبری تهران، طرح پیشنهادی این کشور برای افزایش هماهنگ تحویل محموله های نفتی را در دیدار ماه ژوئن اوپک شکست دادند- مورد انتقاد قرار داده است.

ایران هفته گذشته به پالایشگاه های هند گفته است که در ماه آگوست، محموله نفت خود به هند یعنی حدود ۴۰۰ هزار بشکه در روز را قطع می کند. تهران قصد دارد تا پالایشگاه های هند را در مضیقه بگذارد تا مبلغ ۵ میلیارد دلار از بدهی هایشان بابت خرید نفت خام از ایران را تسویه کنند- نفتی که ایران قبلا تحویل هند داده است- و راهی پیرامون تحریم های سازمان ملل و ایالات متحده پیدا کند که تجارت با ایران را مشکل کرده است.

نفت ایران معمولا ۱۲ درصد از کل نیاز نفتی هند یعنی ۳/۴۶ میلیون بشکه در روز را تامین می کند. منابع مطلع که به صورت مستقیم در جریان قرارداد هستند، گفتند عربستان سعودی با فروش بیشتر نفت به هند در ماه آگوست موافقت کرده است. این مقدار نفت مازاد که عربستان با فروش آن به هند موافقت کرده، یک چهارم نفتی را تامین می کند که ایران قبل از توقف صادرات، روزانه به هند ارسال می کرد.

منابع مطلع در پالایشگاه های هندی شرکت نفت هندوستان ( اچ پی سی ال)، شرکت نفت بهارات (بی پی سی ال) و نفت ایسر گفتند که غول نفتی عربستان سعودی-آرامکو- تائید کرده است که در ماه آگوست، منابع نفتی هرکدام از آنها را با ارسال روزانه یک میلیون بشکه نفت خام بیشتر، تامین می کند. منابع مطلع دیگری هم گفتند که این نفت خام ترکیبی از نفت سنگین عربی، نفت سبک عربی و نفت متوسط عربی خواهد بود.

پراوین کومار در «فکتس گلوبال انرژی» گفت: «با خرید نفت خام از عربستان سعودی، هند یک پیغام قوی به ایران می فرستد که در صورت نیاز، راهش از ایران جدا می شود.»

هفته گذشته خریداران بازار عربستان سعودی در سومین مصرف کننده بزرگ نفت آسیا-هند- به غول نفتی آرامکو روی آوردند تا برای پرکردن وقفه ایجاد شده بوسیله ایران، درخواست نفت خام بیشتر کنند. آنها همچنین در جستجوی نفت خام بیشتری از امارات متحده عربی، کویت و عراق بوده اند.

ایران در روز ۲۷ ماه ژوئن، نامه ای به پالایشگاه های هند فرستاده و آنها را تهدید کرده بود که ارسال محموله های نفتی را متوقف می کند و حالا هم از این تهدید تبعیت کرده است. تهران پیش از این عدم پرداخت پول محموله های نفتی را تحمل کرده بود چون برای دفاع از سهم بازار نفت خام خود مجبور به پرداخت هزینه بود.

ویکتور شاوم- تحلیلگر- در «پوروین و گرتز» گفت: «مسلما این تسکینی برای هند است که این وقفه می تواند به سهولت پر شود.» «همچنین نشان می دهد که منابع جایگزین دیگری هم وجود دارد. واقعا هیچکس نمی تواند انحصاری بر بازارهای نفت داشته باشد.»

هفته گذشته جیپال ردی- وزیر نفت هند- گفت که دهلی نو یک طرح ذخیره ای دارد تا از پس توقف منابع نفتی بربیاید، ولی او هیچ اشاره ای به ایالات متحده، ایران و چین نکرد.

ایران و هند از ماه دسامبر- که بانک مرکزی هند پرداخت پول نفت به ایران از طریق مکانیسم اتحادیه پایاپای آسیایی را متوقف کرد- تاکنون نتوانسته اند راه حلی پیدا کنند که دهلی نو، پول واردات نفت از ایران را بپردازد. منعی برای خرید نفت خام ایران وجود ندارد اما تحریم های موجود، داد و ستدهای مالی با ایران را سخت کرده است.

این اقدام بانک مرکزی هند با تشویق واشینگتن مواجه شد و دیدار باراک اوباما- رئیس جمهور ایالات متحده- از هند را در سال گذشته تسریع کرد. اوباما، پشنهاد هند برای داشتن یک کرسی ثابت در شورای امنیت سازمان ملل را تصدیق کرده است.

ایالات متحده و هم پیمانانش می گویند برنامه هسته ای ایران برای تولید سلاح است. آنها قصد دارند ایران را منزوی کنند تا برنامه اتمی اش را متوقف کند. اما ایران می گوید به منابع انرژی هسته ای نیاز دارد. گام بعدی ایران، یافتن بازارهای جایگزین برای نفتی است که دیگر به هند نخواهد فروخت. تحلیلگران انتظار دارند چین خریدار احتمالی بعدی باشد البته اگر نفت به قیمت جالب توجهی برای پالایشگاه های چین به فروش برسد.

یک سخنگوی دولت روز سه شنبه با اعلام این که ایران بدون هیچ مشکلی در حال فروش نفت خام به چین است، به گزارش ها مبنی بر احتمال عدم پرداخت پول نفت به تهران از سوی بزرگ ترین خریدارش پایان داد. ایران بعد از عربستان سعودی و آنگولا، سومین تامین کننده بزرگ نفت چین است که در شش ماه اول امسال، روزانه حدود ۵۴۰ هزار بشکه نفت خام و یا به عبارتی بیشتر از ده درصد واردات روزانه ۵/۱ میلیون بشکه نفت خام پکن را ارسال کرده است.

* در: نیشین (پاکستان)


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به irandarjahan-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به irandarjahan@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته