-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ مرداد ۱۳, پنجشنبه

Latest News from 30Mail for 08/04/2011

این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.

 

1390/5/12

نمی دانیم می شود یا نمی شود اما بعید است تا وقتی بچه های مملکت را به اسم آب بازی می گیرند اما مقامات مسئول خون بازی و کهریزک سازی آزاد می گردند بشود به این نوع دعوت ها پاسخ مثبت داد. ولی مهم است بدانیم که ممکن است به سراشیب تندروی افتاده باشیم. چاره چیست؟ - سی میل

تلخ مثل عسل

1- یادم می آید اواسط دهه هفتاد در مجلهء نیستان سید مهدی شجاعی مجموعه نوشتاری ارایه می کرد با محور دین گریزی جوانان در جمهوری اسلامی. شاید آن موقع کسی حدس نمی زد ظرف یک دهه این دین گریزی به دین ستیزی تغییر شکل دهد و آشکارا مقدسات دینی را به چالش بکشد. اتفاقی که امروز در فضای مجازی رایج شده و گمان می کنم به زودی وارد فضای حقیقی زندگی شود.

2- از قدیم گفته اند حرمت امامزاده به متولی آن است. در این ملک متولی دین در سی و چند سال گذشته هر کاری که از دستش بر می آمده برای حرمت زدایی از آن انجام داده و ذره ای انصافن فروگذار نکرده  چنان که ذکر سیاههء این اعمال خود هزار من کاغذ می طلبد. وقتی هر سیاهکاری با توجیه دینی و به نام دین انجام می شود به صورت منطقی نباید توقع داشت همه حواسشان باشد که فرق است میان اصل دین و اعمال دینداران.
 
3- اینجا راستش اصلن نمی خواهم وارد بحث اصل دین شوم که نه سوادش هست نه جراتش. همهء حرفم این است: خوشمان بیاید یا نه بخش اعظمی از مردمان ایران دیندارند. دین برایشان ارزش ساز است، زندگی روزمره شان بر مبنای ارزش های دینی شکل می گیرد. فقط به شهرهای بزرگ نگاه نکنید. اگر تصویرمان را کمی کلان کنیم با مردمی طرفیم که دین شان را، امام نقی و روزه و نمازشان را به هیچ دموکراسی و حکمرانی خوبی نمی فروشند و آنها هم ایرانی اند و به اندازهء ما صاحب حق.
 
4- این موجی که با توهین به مقدسات شیعه شروع شده و حالا به تمسخر روزه و روزه دار کشیده موج بد عاقبتی است. جز شر در دلش هیچ ندارد. دعوای با دینداران که اهل تحمیل اند نباید کشیده شود به دعوای با دین و دیندارانی که شریک هیچ کدام از مظالم حاکمیت نبوده اند. اصلن مگر همهء حرف ما این نیست که از تحمیل ایده ها و خواسته هایتان به ما دست بردارید؟ که بهشت تان ارزانی خودتان، بگذارید هرکس به فکر بهشت خودش باشد و شما حاکمان دیندار به فکر نان و مسکن و آموزش و امنیت شهروندانتان باشید؟ توهین به اصل دین و دینداری چه فایده ای در دلش دارد؟
 
5- یکجایی بالاخره باید هم را به رسمیت بشناسیم. سنتی و مدرن، مذهبی و غیر مذهبی، حامیان حکومت دینی و سکولارها، اکثریت و اقلیت.... یک جایی باید دست از برچسب زدن برداریم. از بازی دردناک امل و بی غیرت و کافر و قاتل و تجزیه طب...امروز که در ضعفیم اگر نشود اهل مدارا باشیم، خدا عاقبت فردا را بخیر گرداند.
 

 
 

1390/5/12

ریزش جایگاه تماشاگران در مسابقه فینال کشتی "گیله‌مردی" در شهرستان فومن استان گیلان، ۶۲ مجروح برجای گذاشت.

این حادثه در ساعات آغازین روز شنبه اتفاق افتاد و مسئول روابط عمومی معاونت درمان وزارت بهداشت درباره مجروحان این مسابقه می‌گوید که ۲۰ نفر از این افراد «به دلیل شدت جراحات وارده» به بیمارستانی در رشت منتقل شدند.

او همچنین می‌افزاید که ۱۵ مجروح به طور سرپایی در محل حادثه درمان شدند و ۲۷ مصدوم دیگر نیز به بیمارستان‌های محلی منتقل شدند.

دلیل ریزش جایگاه تماشاگران، جایگاه غیراستانداردی معرفی شده است که با داربست ساخته شده بود و نتوانست سنگینی تماشاگران را تحمل کند و فرو ریخت.

این مسابقه کشتی، چهار هزار نفر تماشاگر داشت.

منبع: ایسنا


 
 

1390/5/12

سازمان عفو بین‌الملل در تازه‌ترین بیانیه خود که روز چهارشنبه منتشر شد برای ۹ زندانی سیاسی بیمار در ایران از جمله احمد زیدآبادی و عیسی سحرخیز درخواست رسیدگی و درمان کرد و خواستار آزادی سریع و بی قید و شرط آنها شد.

به گفته این سازمان مدافع حقوق بشر، در حال حاضر دست‌کم ۹ زندانی سیاسی در ایران هستند که با بیماری‌های جدی دست به گریبان‌اند.

عیسی سحرخیز، محمدصدیق کبودوند، و آیت‌الله بروجردی، زهرا جباری، کوروش کوهکن، حسین رونقی ملکی، احمد زیدآبادی، سعید متین‌پور و حشمت‌الله طبرزدی زندانیان سیاسی‌ای هستند که به گفته این سازمان، نیاز به درمان و رسیدگی پزشکی فوری دارند.

سازمان عفو بین‌الملل در بیانیه خود می‌گوید که این زندانیان سیاسی تنها به این دلیل به زندان افتاده‌اند که از حق طبیعی خود برای آزادی بیان و تجمعات استفاده کرده‌اند.

در چند هفته گذشته خبرهای رسیده از زندان‌های ایران حکایت از وخامت حال تعدادی از زندانیان سیاسی داشته و خانواده‌های این زندانیان نیز بارها از این وضعیت و عدم رسیدگی مسئولان جمهوری اسلامی انتقاد کرده‌اند.

مقامات جمهوری اسلامی و مقامات زندان‌‌ها در اغلب موارد به این اخبار و انتقادها هیچ واکنشی نشان نمی‌دهند.

منبع: رادیو فردا


 
 

1390/5/12

قادر کریمی، معاون عملیات پلیس تهران از بازداشت ۲۲۰ نفر و کشف ۱۷۸۰ قبضه سلاح سرد در چهارمین مرحله از طرح برخورد با حاملان و تولیدکنندگان سلاح سرد «نامتعارف» خبر داد.

آقای کریمی در گفتگو با خبرگزاری مهر گفت این طرح طی ۱۲ ساعت در ۲۰ نقطه از شهر تهران به اجرا درآمد و کسانی که بازداشت شدند، سلاح‌های سرد نامتعارف مانند قمه، شمشیر، پنجه
بوکس و چاقوی نامتعارف را حمل یا تولید می‌کردند.

معاون عملیات پلیس تهران خواستار تسریع رسیدگی به لایحه ممنوعیت حمل سلاح سرد در مجلس شد و گفت که با این قانون می‌توان با «قاطعیت» با افرادی که به مردم تعرض و یا ایجاد ناامنی می‌کنند، برخورد کرد.

آقای کریمی همچنین از بازداشت «۲۵ نفر از اراذل و اوباش شناخته شده» هنگام اجرای این طرح خبر داده است.

برخورد با تولیدکنندگان سلاح سرد در شرایطی صورت می‌گیرد که در ماه‌های گذشته، خبرهایی درمورد وقوع قتل براثر درگیری‌های خیابانی منتشر شده است. همچنین نیروی انتظامی هفتم مرداد در گزارشی از وضعیت جرایم جنایی ایران، اعلام کرد که ۴۴ درصد قتل‌ها در سال گذشته با سلاح سرد رخ داده که نسبت به سال ۸۸، افزایش۱۶درصدی داشته است.

پیش از اجرای طرح برخورد با حاملان و تولید کنندگان سلاح سرد، نیروی انتظامی از آبان سال گذشته، طرح «امنیت محله‌محور» را برای برخورد «اراذل و اوباش و مزاحمان نوامیس»، سارقان، خرده‌فروشان مواد مخدر، حاملان سلاح‌های سرد و مسائل اخلاقی در اولویت قرار دارد.

در دو مرحله که طی خرداد و تیر ماه امسال در ۳۷۵ محله تهران اجرا شد، حدود هفتصد نفر از اراذل و اوباش بازداشت شدند و حسین ساجدی‌نیا، فرمانده انتظامی تهران گفت که «این طرح تعطیل شدنی نیست».

همچنین در مرحله چهارم آن که روز نهم مرداد ماه اجرا شد، ۱۲۰ نفر از «اراذل و اوباش» در پایتخت دستگیر شدند و از پاتوق آن‌ها، مقدار قابل توجهی «مواد مخدر، مشروبات الکلی، سی‌دی مستهجن، سلاح سرد و گرم» کشف شد.

منبع: مهر و مردمک


 
 

1390/5/12

احمد شهید، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران روز چهارشنبه از مقامات جمهوری اسلامی ایران خواست به او اجازه ورود داده شود تا بتواند در موارد اتهامی نقض حقوق بشر جمهوری اسلامی علیه شهروندان ایران تحقیق و بازرسی کند.

آقای شهید در بیانیه‌ای اعلام کرد: «من تقاضای رسمی معرفی خود و برنامه‌هایم برای بررسی موارد نقض حقوق بشر در ایران را به مقامات جمهوری اسلامی ارسال کرده‌ام.»

احمد شهید گفت که «امیدوارم مقام‌های حاکم بر ایران قدم‌های لازم را بردارند و به مسئولیت و وظایف خود در امور حقوق بشر ایران عمل کنند.»

آقای شهید که از روز اول ماه اوت، دوشنبه گذشته، به طور رسمی مسئولیت خود برای گزارشگری ویژه حقوق بشر سازمان ملل آغاز کرده، گفت که از نماینده جمهوری اسلامی ایران در دفتر سازمان ملل در ژنو تقاضای ملاقات کرده و تلاش می‌کند گفت‌وگو با مقامات ایران را دنبال کند.

شورای حقوق بشر سازمان ملل در چهارم فرودین ماه امسال (۲۴ مارس) به پیشنهاد ایالات متحده، منصب جدیدی را به عنوان گزارشگر ویژه حقوق بشر در امور ایران ایجاد کرد.

به گفته مقام‌های سازمان ملل از سال ۲۰۰۵ تاکنون  ایران به نمایندگان این سازمان اجازه نداده برای بررسی اوضاع حقوق بشر به کشور بیایند.

منبع: رادیو فردا


 
 

1390/5/12

چهار وزیر پیشنهادی محمود احمدی‌نژاد برای تصدی وزاتخانه‌های «نفت»، «تعاون، کار و رفاه اجتماعی»، «ورزش و جوانان»، «صنعت، معدن و تجارت» امروز ۱۲ مرداد ماه از نمایندگان مجلس رای اعتماد گرفتند.

محمود احمدی‌نژاد در حالی که برای هر وزیر یک ساعت وقت داشت، در نطقی ۱۰ دقیقه‌ای، رستم قاسمی، عبدالرضا شیخ الاسلامی، محمد عباسی و مهدی غضنفری را معرفی کرد و سپس مجلس را ترک کرد.

در جلسه علنی امروز مجلس، همانقدر که بررسی صلاحیت سه وزیر پیشنهادی محمود احمدی‌نژاد بی‌حاشیه بود، بررسی صلاحیت رستم قاسمی، وزیر نفت حاشیه‌هایی را با خود همراه داشت.

مجلس در حالی با واگذاری وزارت نفت به سردار قاسمی موافقت کرد که علی لاریجانی، رئیس مجلس، در اقدامی کم‌سابقه، به دنبال انتقاد صریح علی مطهری از معرفی «یک فرد سپاهی به عنوان وزیر پیشنهادی نفت» به حمایت از وی برخاست و از مجلس خواست تا در موافقت از رستم قاسمی، به وی رأی نمادین بدهند.

پیش از این در همین جلسه مجلس شورای اسلامی علی مطهری، به عنوان نماینده مخالف با وزیر پیشنهادی نفت، از پیوند خوردن نظامیان با مصادر سیاسی و «دولتی شدن سپاه» ابراز نگرانی کرده و تأکید کرده بود که «سرنوشت سپاه پاسداران نباید به دولت پیوند بخورد».

وی همچنین با اشاره به تأکید آیت‌الله خمینی، بنیان‌گذار جمهوری اسلامی، بر عدم دخالت قوای مسلح در امور سیاسی تصریح کرد که با شخص آقای قاسمی مخالفتی ندارد و مخالفتش با ورود نظامیان به پست‌های سیاسی است.

آقای لاریجانی در واکنش به این اظهارات با تأکید بر این‌که «سپاه نمی‌خواهد به اوضاع سیاسی کشور چنگ بزند»، گفت: «خیلی از نیروهای سپاه در سازمان‌های مختلف مسئولیت دارند. اگر کسی از سپاه مسئولیت در کشور داشت، ذنب لایغفر [گناه نابخشودنی] مرتکب نشده است.»

روز چهارشنبه،‌ آقای مطهری، نماینده تهران، همچنین خاطرنشان کرد: «سپاه درست یا نادرست متهم به تصاحب پروژه‌های عمرانی در یک رقابت نابرابر با بخش خصوصی است که با حضور آقای قاسمی در وزارت نفت این اتهام تشدید می‌شود.»

علی لاریجانی در پاسخ تصرف بخش اعظم فعالیت‌های اقتصادی از سوی سپاه را نادرست خواند و گفت که مسئولان قرارگاه خاتم‌الانبیا اعلام کرده‌اند که قصد دارند کار‌ها را توزیع کرده، «مجال جدیدی برای بخش خصوصی و پیمان‌کاران» فراهم و «به جای رقابت با بخش خصوصی، از آن‌ها حمایت» کنند.

به گفته رستم قاسمی، قرارگاه خاتم‌الانبیا در سال‌های اخیر پروژه‌های متعدد نفت، گاز، پتروشیمی را در بخش‌های مختلف کشور طراحی و اجرایی کرده است.

وی روز چهارشنبه در مجلس تأکید کرد که این قرارگاه پس از تحریم‌های بین‌المللی جایگزین «شرکت‌های توتال فرانسه و شل انگلیس» شده است.

قرارگاه خاتم‌الانبیا هم‌اینک بزرگ‌ترین طرف قراردادهای پروژه‌های دولتی است و ظرف چهار سال اخیر تعداد ۱۵۰۰ مورد از مهم‌ترین پروژه‌های دولتی را در اختیار خود گرفته ‌است.

منبع: مهر، فارس، مردمک و رادیو فردا

 


 
 

1390/5/12

معاون اجرایی سازمان سنجش آموزش كشور، نفرات برتر كنكور سراسری سال 90 را در گروه های آزمایشی علوم ریاضی و فنی، علوم تجربی، علوم انسانی، هنر و زبانهای خارجی معرفی كرد.

در گروه علوم ریاضی و فنی ساغر سیدعباس زاده از تهران، سعید مفیدی آستانه از رشت و سحر صدری زاده از تهران رتبه‌های نخست تا سوم را کسب کرده‌اند.

گروه علوم ریاضی و فنی، مهم‌ترین گروه آزمایشی شناخته‌ می‌شود و نکته قابل توجه در کنکور امسال، رتبه‌های یک تا سه است که هر سه را دختران از آن خود کرده اند. همین اتفاق در گروه هنر نیز افتاده است: رتبه‌های نخست تا سوم از آن «یاسمن فرازان، كیمیا روانگر و رومینا نظامی (هر سه از تهران)» شده است.

در گروه تجربی نیز، سیاوش مهران از مشهد، كیانا امانی از تهران و امین رضا آبخو از رفسنجان رتبه‌های نخست تا سوم را کسب کرده اند.

در گروه انسانی نیز محمدرضا لمسه چی از تهران، امیرعباس حبشی از آمل و عبدالله عباسی فیروزجاه از بابل رتبه‌های نخست تا سوم را کسب کرده‌اند.

گروه زبان‌های خارجی نیز به این ترتیب است: رتبه اول: كسری كلاهدوزان از تبریز، رتبه دوم: سارا عامری مهابادی از كرمان ورتبه سوم: ماكان نجومیان از تهران.

یك میلیون و 132 هزار و 877 نفر در 5 گروه آزمایشی علوم ریاضی، علوم تجربی، علوم انسانی، هنر و زبان های خارجی در روزهای 9 تا 11 تیرماه با هم به رقابت پرداختند كه از این تعداد 999 هزار نفر مجاز به انتخاب رشته شده اند كه در روزهای 17 تا 23 مرداد می توانند انتخاب رشته كنند.

منبع: آینده


 
 

گزارشگران بدون مرز:
1390/5/12

سازمان گزارشگران بدون مرز با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که «طرح اینترنت ملی» که اخیرا در ایران مطرح شده، در خدمت تشدید سانسور و کنترل گسترده شهروند وب‌نگاران است.

رضا تقی‌پور انوری وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات جمهوری اسلامی ایران، در تاریخ ٤ مرداد ماه، اعلام کرد که "فاز اول شبکه ملی اینترنت طی ۶ ماهه اول امسال به بهره برداری می رسد. وی در این باره گفت "در کنار شبکه ملی اینترنت، اینترنت (جهانی) را به عنوان یک سرویس با همان مسائلی که تا کنون وجود داشته است کماکان خواهیم داشت و پهنای باند داخل را به صورت امن و حفاظت شده برای کسب و کار اقتصادی و حریم شخصی خانوارها توسعه خواهیم داد."

در بیانیه‌ای که سازمان گزارشگران بدون مرز منتشر کرده آمده است: «در ایران، علیرغم بکارگیری سانسوری همه‌جانبه، از اینترنت و شبکه‌های اجتماعی برای مقاومت در برابر سرکوب و اطلاع رسانی مستقل استفاده می‌شود.»

این بیانیه می‌افزاید: «اینترنت ملی در اصل یک انترانت (شبکه داخلی) است که جای‌نشین اینترنت جهانی می‌شود و در میان شهروندان تبعیض ایجاد می‌کند. در این طرح تنها "خبرگان" (موسسات دولتی، بانک ها وزارت خانه ها و ..) به اینترنت جهانی دسترسی خواهند داشت.»

به گفته سازمان گزارشگران  این طرح بیش از هر کس وبلاگ‌نویسان و روزنامه‌نگاران را مجازات می‌کند. «از نظر اقتصادی نیز "شبکه ملی" قابل دفاع نیست، این عقب‌گرد فنی می‌تواند عاملی بازدارنده برای بسیاری از کشورها در سرمایه‌گذاری و مناسبات اقتصادی با ایران باشد.

در این بیانیه همچنین آمده است: «اجرای طرح اینترنت ملی، تهاجمی است به همه‌ی عرصه‌های اطلاع رسانی و نشان از خواست اعمال سانسوری همه جانبه بر کشور است.»

این سازمان همچنین تاکید کرده که جمهوری اسلامی ایران «سیاست شیطان‌سازی از رسانه‌های‌ و رسانه‌های جدید را با منتسب کردن آنها به قدرت‌های خارجی تشدید کرده است.»

منبع: سازمان گزارشگران بدون مرز


 
 

1390/5/12

تولید نفت خام ایران در تیرماه امسال ۳۸ هزار بشکه در روز کاهش یافته و هم اکنون به ۳ میلیون و ۶۲۵ هزار بشکه در روز رسیده است. 

از این میزان یک میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه به مصرف داخلی می‌رسد و به این ترتیب میزان نفت صادراتی ایران به کمتر از دو میلیون بشکه در روز رسیده است.

پیش از وقوع انقلاب اسلامی تولید نفت خام ایران حدود ۶ میلیون بشکه در روز بود که تنها ۶۰۰ هزار بشکه آن به مصرف داخلی می‌رسید و ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه آن صادر می‌شد.

کشور قطر با ۱۲ کیلومتر حفاری افقی در لایۀ نفتی میدان پارس جنوبی روزانه ۴۵۰ هزار بشکه نفت ایران را بدون سر و صدا می‌برد، در حالی که خود ایران قادر به برداشت یک قطره نفت از این میدان نفتی نیست.

عراق هم از میدان‌های مشترکش با ایران ۲۹۵ هزار بشکه نفت برداشت می‌کند. برداشت امارات متحد عربی از میدان‌های مشترک نفت با ایران ۱۳۶ هزار بشکه در روز است.

عربستان نیز روزانه ۴۵۰ هزار بشکه نفت از میدان‌های مشترکش با ایران برداشت می‌کند، در حالی که برداشت ایران از این میدان‌ها ۴۲ هزار بشکه در روز است.

دولت ایران قادر به وصول پول‌های نفت صادراتی‌اش به هند و چین، یعنی دو مشتری اصلی نفت ایران نیست. منابع رسمی مبلغ بدهی هند به ایران را حدود ۸ میلیارد دلار اعلام کرده‌اند اما بدهی چین به ایران بابت واردات نفت تا ۳۰ میلیارد دلار نیز برآورد شده است.

غالب مشتریان نفت ایران به بهانه تحریم‌های بین المللی و به ویژه بانکی از پرداخت مبالغ نفت وارداتی از ایران به ارزهای معتبر به ویژه به دلار خودداری می‌ورزند.

نمایندگان جمهوری اسلامی حاضر به هر نوع عقب نشینی و اعطای امتیاز برای صدور نفت بوده و هستند. کاهش درآمدهای نفتی دیر یا زود خود را در قحطی منابع ارزی نمودار خواهد کرد که حاصلش سقوط ارزش ریال خواهد بود. 

منبع: فارس، من و تو 


 
 

1390/5/12

برج سفید آزادی در میان آسمان دوداندود و سیاه دیگر حتی یک بازدیدکننده هم ندارد. 

برج آزادی با بهره گیری از ۲۵۰۰ سال معماری ایران در نزدیکی فرودگاه مهرآباد ساخته شد تا به عنوان نماد تمدنی بزرگ به مسافران ورودی شناسانده شود.

این برج بیش از ۱۰ هزار متر مربع وسعت دارد و مجهز به انواع سالن و موزه و سینما است اما هیچ برنامه‌ای از سوی مسئولان برای چنین ظرفیتی در نظر گرفته نشده است.

در مجموعه فرهنگی آزادی مسئولی پیدا نمی‌شود. از بخش رزرو و بازدید گرفته تا روابط عمومی و اپراتور همگی تعطیل است.

سهرابی مدیر مجموعه فرهنگی آزادی نیز در سفر حج به سر می‌برد و به گفته مسئول دفتر اگر هم برگردد تنها با طی کردن مراحل اداری و ارائه معرفی نامه قادر به صحبت خواهد بود.

زیرگذر شمالی برج را گل و لای گرفته است. فواره‌ها که نشان باغ ایرانی است بسته شده و ورودی برج با کیسه‌های گچ و سیمان و مصالح دیگر وظیفه خوشامدگویی را به عهده گرفته‌اند.

ژاله ابراهیمی، راهنمای گردشگری می‌گوید وقتی با میهمانان خارجیش به بالای برج رفته کاشی‌های گنبد رُک آبی زیبای وسط برج، شکسته و ریخته بودند و مسافران به جای اینکه به شاهکار حسین امانت فکر کنند، می‌پرسیدند: «چرا کسی به اینجا رسیدگی نمی‌کند؟»

ابراهیمی می‌گوید به ریاست این برج نامه‌ای عریض و طویل نوشته اما هیچ پاسخی دریافت نکرده است.

معماری برج آزادی تلفیقی از معماری دوران هخامنشی، ساسانی و اسلامی است و مهم‌ترین جاذبه در بدو ورود به شهر به شمار می‌آید.

این بنا در سمت شمال شرقی، غربی با الهام از قوس طاق کسری ساخته شده و در قوس شمالی و جنوبی براساس مسجد جامع کویر یزد و در قسمت بالای این بنا معماری دوره سلجوقی چون برج‌های یادمانی برج طغرل است و در قسمت زیرین آن مجموعه بخش‌هایی از کاخ تچر هخامنشی و حتی در قسمت‌هایی سقف بازار کاشان اجرا شده و در‌‌نهایت با کاشی‌های آبی دوره صفوی به اتمام می‌رسد اما گویی هیچ جاذبه‌ای برای این شهر و مسئولان‌اش ندارد.

در محوطه زیرین آزادی چندین سالن نمایش، نگارخانه، کتابخانه و موزه قرار دارد اما بسیاری از این سالن‌ها و موزه‌ها بدون استفاده‌‌ رها شده‌اند. 

منبع: خبرگزاری میراث فرهنگی


 
 

1390/5/12

شرکت‌های هواپیمایی خارجی هر هفته ۵۰۰۰ صندلی خود را به صورت چار‌تر به آنتالیا اختصاص داده‌اند. 

هر هفته حدود ۲۰۰۰ نفر نیز بر اساس تخمین آژانس‌های مسافرتی تهران بلیط پرواز به آنتالیا را خریده و برای گذران تعطیلات به آنجا سفر می‌کنند.

شرکت‌های اسکای، تایل ویند، اطلس جت، پگاسوس، فری بیرد، اونور ایر، ترکیش ایر و فلای ایر اصلیترین شرکت‌های هواپیمایی هستند که در هر هفته دست کم ۷ هزار مسافر ایرانی را به آنتالیا برده و از آن طرف نیز ۷ هزار نفر را به ایران باز می‌گردانند.

البته این تعداد تنها به جزیره آنتالیا مربوط می‌شود در حالی که دیگر جزایر توریستی ترکیه مانند بدروم، مارماریس و کوشی اداسی هم از محبوبیت زیادی نزد گردشگران ایرانی برخوردار است.

تابستان امسال آخرین قیمت‌ها برای یک سفر به جزیره آنتالیا بین ۸۰۰ هزار تا ۲. ۵ میلیون تومان برای هر نفر هزینه بر می‌دارد که اگر قیمت میانگین هر سفر را ۱. ۵ میلیون تومان در نظر بگیریم و خرید و دیگر هزینه‌ها را هم ۵۰۰ هزار تومان فرض کنیم به طور متوسط هر نفر در یک سفر به انتالیا ۲ میلیون تومان پول خرج می‌کند.

با احتساب سفر ۷۰۰۰ ایرانی در هر هفته و هزینه ۲ میلیونی برای هر سفر می‌توان گفت ایرانی‌ها هر هفته ۱۴ میلیارد تومان تنها برای سفر به جزیره انتالیای ترکیه خرج می‌کنند.

هر ساله با شروع فصل تابستان آژانس‌های کشور رقابت شدیدی را برای برقراری تور به مقصد جزایر ترکیه آغاز می‌کنند. در بسیاری از موارد ایرانی‌ها از برخورد ترک‌ها با تور‌ها و همچنین نحوه ارایه خدمات و همچنین کیفیت تورهای برگزار شده به این مقاصد ناراضی‌اند ولی این مساله منجر به کاهش تقاضای سفر به جزایر ترکیه نشده است.

پاییز سال ۸۴ برای اولین بار شرکت‌های هواپیمایی داخلی از پرواز مستقیم به فرودگاه‌های آنتالیا منع شدند، شرکت‌های هواپیمایی خارجی نیز از خلا موجود بهترین استفاده را کرده و هم اکنون به صورت میانگین در هر هفته حدود ۳۰ پرواز به انتالیا انجام می‌دهند.

با منع شرکت‌های هواپیمایی داخلی از پرواز مستقیم به آنتالیا این شرکت‌ها از سود قابل توجه اشتیاق ایرانیان برای سفر به این جزایر بر کنار مانده‌اند و همه سود این سفر‌ها مستقیمأ به جیب شرکت‌های خارجی می‌رود. 

منبع: خبرگزاری میراث فرهنگی


 
 

1390/5/12

رشید رمضانی، رییس اداره سرطان وزارت بهداشت نسبت به روند رو به رشد انواع سرطان‌های خون در ایران و ارتباط این بیماری‌ها با آلاینده‌های هوا هشدار داد.

به گزارش ایسنا، آقای رمضانی تاکید کرده است که بحث آلودگی بنزن و آزبست در کلانشهرهای کشور جدی است و باید در این زمینه فکری اساسی شود.

وی با اشاره به ارتباط سرطان‌های خون با میزان آلودگی هوا ادامه داد: ارتباط بسیاری از انواع سرطان‌های خون با میزان آلودگی هوا ثابت شده است؛ بویژه ترکیبات آروماتیکی مانند بنزن که از سوخت ناقص بنزین ایجاد می‌شود.

این مقام وزارت بهداشت یادآورد شده که شاخص این آلودگی‌ها در فصولی از سال از حد اضطرار هم فرا‌تر می‌رود. از طرف دیگر تاثیر تماس با یک ماده سرطان‌زا پایدار است و حتی در مواجهه کوتاه مدت، اثر خود را بر سلامت فرد در دراز مدت می‌گذارد. براین اساس تعداد افرادی که در معرض خطر بیماری‌های ناشی از آلاینده‌های هوا قرار دارند، زیاد است.

وی هشدار داده است که اگر این موضوع جدی گرفته نشود، ۲۰ سال آیند سرطان از نوع مروتلیوما بسیار زیاد خواهد شد.

رمضانی به مصوبه لازم الاجرای شورای عالی محیط زیست در سال ۷۹ مبنی بر ممنوعیت استفاده از آزبست و جایگزینی آن با مواد سالم‌تر که برای سلامتی خطری نداشته باشند اشاره کرد که با وجود گذشت ۱۱ سال از زمان تصویب آن هنوز اجرا نشده است.

منبع: ایسنا


 
 

1390/5/12

دانشمندان برنده جایزه نوبل به کمپین بین‌المللی درخواست آزادی آرش علایی پزشک ایرانی زندانی پیوستند.

کمپین بین‌المللی آزادی آرش علایی از سوی پزشکان مدافع حقوق بشر راه‌اندازی شده و فرانسوا بره سینوسی و سر ریچارد جی روبرتس دو دانشمند برنده جایزه نوبل نیز به آن پیوسته‌اند.

سینوسی، برنده جایزه نوبل پزشکی سال ۲۰۰۸ و یکی از کاشفان ویروس ایدز، و جی روبرتس، برنده جایزه نوبل پزشکی سال ۱۹۹۳ ازجمله پزشکان و پژوهشگران فعال در مبارزه با ایدز هستند.

برادران علایی، سال‌ها در مورد پیشگیری از بیماری ایدز در ایران فعالیت کرده‌اند و پایه‌گذار طرح و برنامه‌ای به نام کلینیک‌های مثلثی برای پیشگیری از ابتلا به بیماری ایدز و ویروس «اچ‌آی‌وی» هستند.

سازمان بهداشت جهانی در تایید عملکرد آن‌ها، این کلینیک‌ها را نمونه قابل اجرایی برای خاورمیانه و شمال آفریقا توصیف کرده بود.

این دو برادر سه سال پیش به جرم تلاش برای «براندازی نرم» دستگیر و زندانی شدند. کامیار علایی، ۳۷ ساله، چند ماه پیش از زندان آزاد شده، اما آرش، ۴۲ ساله، هم‌چنان در زندان اوین به سر می‌برد.

کامران علایی که برای دریافت جایزه شورای جهانی بهداشت به خاطر «تلاش‌هایشان در درمان بیماران ناقل ویروس اچ‌آی‌وی» در آمریکا به سر می‌برد در گفتگویی تلفنی به گاردین گفته است که ما هرگز در سیاست دخالت نکردیم و پزشکانی بودیم که قصد خدمت داشتیم.

این دو برادر در دوران ریاست جمهوری محمد خاتمی، رئیس جمهور اصلاح‌طلب ایران و در زمانی که صحبت از ایدز و استفاده از کاندوم در این کشور تابو محسوب می‌شد در کرمانشاه (محل زندگیشان) اقدام به راه‌اندازی کلینیک کوچکی برای بیماری ایدز کردند.

آن‌ها توانستند برای راه‌اندازی این کلینیک از کمک‌های بین‌المللی نیز برخوردار شوند.

ایران یکی از بزرگ‌ترین مصرف‌کنندگان مواد مخدر از جمله تریاک و هروئین در جهان است و به گفته برادران علایی، ۷۰ درصد مبتلایان به ایدز در این کشور از طریق مصرف مواد مخدر و سرنگ‌های آلوده، مبتلا می‌شوند.

مقام‌های رسمی شمار مبتلایان به ایدز در ایران را ۲۳ هزار نفر معرفی می‌کند اما آمارهای غیررسمی حاکی از ابتلای ۸۰ تا ۱۰۰ هزار نفر به این بیماری است.

برادران علایی پس از بازداشت، چندین ماه را در انفرادی به سر برده بودند و پس از برگزاری دادگاهی که عفو بین‌الملل آن را ناعادلانه نامید، به زندان محکوم شدند. آن‌ها در زندان نیز برای اعتلای سلامت زندانیان فعالیت می‌کردند.

منبع: گاردین


 
 

1390/5/12
زندانیان گم‌نام را دریابیم / فرشید عبداللّهی
از وضعیت و محلّ نگه‌داری فرشید عبداللّهی -دانش‌جوی اخراجی دانش‌گاه آزاد- که ۱۹ امرداد سال گذشته هنگام ورود به کشور بازداشت شد هیچ خبری در دست نیست. آقای عبداللّهی تنها ۲ بار -پس از گذشت ۴ و ۶ ماه از بازداشتش- با خانواده‌اش تماس گرفته‌است [هرانا].
 
بازداشت یک جان‌باز
محمّد توانا -جان‌باز جنگ تحمیلی که از فعّالان سیاسی و حقوق بشری مشهد بود- عصر پنج‌شنبه‌ی گذشته بازداشت شد. از دلیل بازداشت و هم‌چنین محلّ نگه‌داری آقای توانا خبری در دست نیست [ندای سبز آزادی].
 
بزرگا مردی که اوست
محمّد ملکی -نخستین رییس دانش‌گاه تهران پس از انقلاب- که پس از به‌تعویق‌افتادن چندباره‌ی برگزاری دادگاهش قرار بود برای رسیده‌گی به اتّهاماتش روز ۸ امرداد در دادگاه انقلاب محاکمه شود، با حضور در این دادگاه اعلام کرد در اعتراض به کشتار، شکنجه، دست‌گیری و محکومیت و زندانی‌نمودن تعدادی از دانش‌جویان، استادان، معلّمان، زنان، روزنامه‌نگاران، وکلای دادگستری، کارگران، فعّالان حقوق بشر و دیگر هم‌وطنان به حکم دادگاه‌های غیرقانونی تنها به جرم اظهار عقیده در سال‌های اخیر، دادگاه یادشده را به رسمیت نمی‌شناسد و این دادگاه صلاحیت رسیده‌گی به اتّهاماتش را ندارد [دانش‌جو نیوز].
 
۳ سال حبس برای فعّال ستاد کرّوبی
فریدون صیدی‌راد -وبلاگ‌نویس و عضو ستاد مهدی کرّوبی در شهر اراک که در تجمّع ۱۰ اسفند سال گذشته بازداشت شد- به اتّهام وبلاگ‌نویسی، شرکت در مراسم تشییع آیت‌الله منتظری و عاشورای ۸۸ به ۳ سال حبس محکوم شد. هم‌اکنون آقای صیدی‌راد در بند ۳۵۰ زندان اوین زندانی‌ست [کلمه].
 
یک سال حبس برای یک فعّال مدنی آذری
بابک حسینی -فعّال مدنی آذری که در ۱۱ فروردین سال جاری بازداشت شده‌بود- به یک سال حبس محکوم شد [هرانا].
 
احضار پشت احضار
یک روز پس از برگزاری دادگاه امیر شیبانی‌زاده -دانش‌جوی محروم از تحصیل دانش‌گاه آزاد مشهد که در دادگاه بدوی به ۸ سال زندان محکوم شده‌است- وی دوباره به این دادگاه احضار شد. اتّهامات آقای شیبانی‌زاده ایجاد اغتشاش، هم‌کاری با رسانه‌های بیگانه، انتقال اطلاعات به بیگانه‌گان و ایجاد گروه‌ها و دسته‌های معترض اعلام شده‌است [دانش‌جو نیوز].
 
اعتراض‌های صنفی
نماینده‌گان انجمن صنفی کارگران نی‌بر شرکت‌های کشت و صنعت کارون، شوشتر و هفت‌تپه در استان خوزستان روز دوشنبه در مقابل مجلس تجمّع کرده و خواستار رسیده‌گی به مشکلات بیمه‌ای خود و بازگشت به کار هم‌کاران‌شان شدند. هم‌چنین بیش از ۱۰۰ نفر از کارکنان غیر دائم آموزش و پرورش سراسر کشور به نماینده‌گی از حدود ۲۰هزار هم‌کار خود با تجمّع در مقابل مجلس خواستار استخدام دائم در آموزش و پرورش شدند [رادیو فردا].
 
خوب کاری کردید
بهاره هدایت -سخن‌گوی دفتر تحکیم وحدت که محکوم به ۹ونیم سال حبس است- برای عمل جرّاحی سنگ کلّیه و کیسه‌ی صفرای خود به مرخصی آمد. او پیش‌تر با وثیقه‌ی ۷۰۰ میلیون تومانی به مرخصی آمده‌بود ولی پس از ۶ روز در حالی که برای این عمل آماده می‌شد به زندان اوین بازگردانده شده‌بود [کلمه].
 
یعنی می‌خواد رییس‌جمهور بشه؟
پروین احمدی‌نژاد -خواهر محمود احمدی‌نژاد و عضو شورای شهر تهران- با اعلام این موضوع که شهرداری تهران ۸۲ رسانه دارد که ۳۲تای‌شان در شهرهایی غیر از تهران فعّال‌اند ابراز داشت این سیاست‌ها این ذهنیت را ایجاد می‌کند که شهرداری تهران به دنبال «اهداف خاصّی»ست [شبکه‌ی ایران].
 
طنز آماده
گروه سازنده‌ی فیلم «ظهور نزدیک است» که بازداشت و مدّتی پیش آزاد شدند، فیلم تازه‌ای با عنوان «عبرت تاریخ» ساخته‌اند که در آن شباهت‌های احمدی‌نژاد و مختار ثقفی را بررسی می‌کنند. در فیلم پیشین، احمدی‌نژاد با شعیب‌بن صالح مقایسه شده‌بود که ادّعا می‌شود یکی از یاران امام زمان است [رایحه‌ی ظهور].
 
تهیه و تنظیم: بامداد راد

 
 

1390/5/11

رییس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران، خواستار قدردانی این شورا از «آمنه بهرامی‌» شد.

به گزارش آفتاب، معصومه ابتکار که در جلسه علنی امروز شورای شهر تهران سخن می گفت، اقدام آمنه بهرامی در گذشتن از حق خود را «قابل ستایش» توصیف کرد و به این شورا پیشنهاد داد تا خیابانی در تهران را به نام این زن نامگذاری کند.

آمنه بهرامی، ۳۳ ساله، شش سال پیش قربانی اسیدپاشی یکی از خواستگار‌هایش شد که به او جواب رد داده بود. خانم بهرامی پس از این ماجرا تصمیم گرفت که فرد اسیدپاش را قصاص کند اما او دو روز پیش و در هنگام اجرای قصاص، فرد اسیدپاش را بخشید و از حکم قصاص جلوگیری کرد.

خانم ابتکار در ادامه گفته است: «اقدام آمنه بهرامی ‌نشان داد دختر اگرچه بینایی را از دست داده بصیرت و زیبایی دلش را همچنان حفظ کرده و اینجای بسی تشکر و قدردانی در جامعه فعلی که هر روز خبر از ناامنی‌های اجتماعی و فرهنگی در سطح شهر می‌شنویم دارد.»

خانم ابتکار اظهار امیدواری که با ادامه بخشش‌هایی اینچنینی در آینده، «همبستگی جامعه ایرانی افزایش یابد.»

منبع: آفتاب

پیشینه:

نخستین حكم قصاص اسيدپاشی در ايران اجرا می‌شود

آمنه چشمان مجید را به او بخشید

خاتمی: «آمنه» آموزگار بزرگ‌منشی است؛ باید در عرصه سیاست هم از او آموخت
 


 
 

1390/5/11

صمد فدایی، نماینده مردم سنقر و کلیایی می‌گوید آب آشامیدنی سنقر سبزرنگ است و بوی جلبک می دهد. او از مسئولان به‌ویژه وزارت نیرو  خواسته که هرچه سریع‌تر برای حل مشکل آلودگی شهر سنقر اقدام کنند.

آقای فدایی در گفتگو با مهر، با بیان اینکه این موضوع را طی چند روز گذشته به جد دنبال کرده است، گفت: از روز گذشته فرماندار و مسئولان شرکت آب پیگیری‌هایی انجام داده‌اند اما امروز نیز بعد از کسب اطلاع متاسفانه متوجه شدیم که این مشکل برطرف نشده است.

به گفته فدایی، اگرچه مسئولان برای حل موقت آلودگی آب این شهرستان اقدام به تعبیه پکیج موقت (فیلتر) در شبکه لوله‌کشی این شهر کردند، اما استفاده از پکیج موقت هم برای حل آلودگی شهر سنقر میسر نبود و هم‌اکنون آب این شهرستان آلوده است.

این نماینده مردم در مجلس، با بیان اینکه تنها راه حل مشکل آلودگی آب شهرستان سنقر و به تبع آن حل مشکل کم‌آبی مردم این حوزه انتخابیه اجرای طرح تصفیه‌خانه شهر سنقر است، تصریح کرد: این طرح هم‌اکنون در کمیسیون ماده ۳۱ است و هر زمانی که این طرح از سوی کمیسیون تأیید بشود به سرعت اجرایی می‌شود.

منبع: مهر


 
 

1390/5/11

احمد قابل، پژوهشگر دینی و از شاگردان آیت الله حسینعلی منتظری که روز یکشنبه و در پی تایید حکم بیست ماه حبس، به دادگاه انقلاب مشهد مراجعه کرده بود، به زندان وکیل آباد انتقال یافت.

به گزارش جرس، آقای قابل هم اكنون در بند قرنطينه زندان وكيل آباد مشهد نگهداري مي شود.

آقای قابل در آذر سال ۱۳۸۸ و در مسیر سفر به قم برای شرکت در مراسم تشییع جنازه آیت الله منتظری، بازداشت و در خردادماه سال بعد با سپردن وثیقه ای به مبلغ پانصد میلیون ریال آزاد شد اما بار دیگر در شهریور همانسال به دلیل اظهار نظر درباره اعدام های خودسرانه و پنهانی در زندان وکیل آباد، سخنرانی های انتقادی و مصاحبه با رسانه های خبری، بازداشت و زندانی شد.

این اسلام شناس و پژوهشگرِ نواندیشِ دینی، چهارم دی ماه گذشته، پس از تحمل نزدیک به ۱۷۰ روز زندان، با قرار وثیقه ای ۵۰۰ میلیون ریالی، و با حکم قاضی کاووسی، رییس شعبه ۵ دادگاه انقلاب مشهد آزاد شده بود.

هفته گذشته نیز گزارش شد که دادگاه تجدید نظر پرونده احمد قابل پژوهشگر دینی را بررسی و حکم نهایی آن را به وکیل وی ابلاغ کرد.

بر اساس این حکم با حذف مجازات های تتمیمی (۳ سال تبعید به فریمان و محرومیت از سخنرانی و مصاحبه و نشر مطلب در جمع بیش از سه نفر) حکم ۲۰ ماه زندان وی تایید و به وکیل وی ابلاغ شده است.

منبع: جرس و بی‌بی‌سی

پیشینه
تایید حکم ۲۰ ماه حبس تعزیری برای احمد قابل در دادگاه تجدید نظر
 


 
 

عضو مجمع روحانيون مبارز:
1390/5/11

مجید انصاری، عضو مجمع روحانيون مبارز روز سه شنبه اعلام کرد که اصلاح طلبان هيچ برنامه ای برای ورود به انتخابات نهم مجلس شورای اسلامی ندارند.

آقای انصاری در گفت و گو با خبرگزاری مهر با تکذیب حضور خود در فهرست بیست نفره اصلاح‌طلبان که اخیرا توسط برخی رسانه‌ها منتشر شده، گفت که «انتشار اين فهرست گمانه زنی رسانه ای است. ضمن آنکه بنده اين فهرست را نديده ام و در جريان نيستم.»

وی تاکید کرد که «اصلاح طلبان تا به امروز هيچ برنامه مشخصی را برای ورود به انتخابات تدوين نکرده اند.»

همزمان با داغ شدن اخبار مربوط به انتخابات مجلس نهم و تلاش اصولگرايان برای ارائه فهرست واحدی از نامزدهای مورد حمايت خود، موضوع شرکت اصلاح طلبان در اين انتخابات نيز به يک بحث اصلی تبديل شده است.

پیش از این محمد خاتمی شرايطی برای شرکت اصلاح طلبان در انتخابات مطرح کرده بود که از آن جمله می توان به آزادی فعاليت احزاب و رسانه ها، برگزاری انتخابات آزاد و سالم، آزادی زندانيان و دلجويی از آسيب ديدگان از سرکوب نيروهای امنيتی اشاره کرد.

در حالی که حضور اصلاح طلبان در انتخابات مجلس نهم در هاله ای از ابهام قرار دارد اصولگرايان در تلاش هستند تا رقيب اصلی خود در اين انتخابات را اصلاح طلبان معرفی کنند.

انتخابات مجلس شورای اسلامی قرار است روز ۱۲ اسفندماه برگزار شود و به رغم تمام تلاش اصولگرايان برای نشان دادن وحدت خود، اختلاف هايی جدی در درون آنها بروز کرده است.

بخشی از اين جريان سياسی به دنبال فعاليت زير نظر جامعه روحانيت مبارز و جامعه مدرسين حوزه علميه قم است ولی بخشی ديگر که به دولت محمود احمدی نژاد نزديک است در صدد ورود مستقل به صحنه انتخابات است که اين مسئله نگرانی زيادی در اين طيف بوجود آورده است.

اصولگرايان منتقد، هواداران احمدی نژاد را «جريان انحرافی» معرفی می کنند و می گويند که اين طيف قصد دارد تا نيمی از کرسی های مجلس را از آن خود کند.

منبع: مهر و رادیو فردا
 


 
 

1390/5/11

اکبر هاشمی رفسنجانی با اشاره به آمارهای مطرح شده درباره واردات مواد غذایی و  کاهش تولیدات کشاورزی در ایران، این وضعیت را «دلهره‌آور» توصیف کرده و تعطیلی صنایع غذایی را «مصیبت‌»‌بار خوانده است.

آقای هاشمی رفسنجانی در همايش علوم و صنايع غذايی ايران گفت: «آمارهای اعلام شده در رابطه با تعطيلی و غيرفعال بودن ۲۰ تا ۵۰ درصد صنايع غذايی کشور، نشان دهنده کوتاهی‌ها در اين بخش است. مردم وقتی نتوانند توليد کنند، بخش مربوط به صنايع غذايی تعطيل می‌شود و اوضاع برای کارگران بيکار ـ که همه زندگی‌شان به حقوق آنها وابسته است ـ سخت می‌شود که اين سمی برای توسعه يک کشور و حتی زندگی عادی در آن کشور است.»

اکبر هاشمی رفسنجانی همچنين به تعطيلی و غيرفعال شدن برخی صنايع خراسان اشاره کرد و گفت: «اين مصيبتی برای جامعه ما است آن هم در شرايطی که توليد از نان شب برای جامعه اقتصاد و زندگی ما اهميت بيشتری دارد.»

رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام با اشاره به صحبت‌های برخی از مسئولان بخش‌های کشاورزی در هفته اخير تصريح کرد: «رييس مرکز پژوهش‌های مجلس و کميسيون اقتصادی صنعتی مجلس رسماً هشدار دادند و ارقامی را مطرح کردند که اين آمارها برای کشور دلهره‌آور است.»

احمد توکلی، رييس مرکز پژوهش های مجلس در آخرين آمار اعلام کرده بود «وابستگی ايران به واردات محصولات کشاورزی در چهار سال گذشته از ۳۵ درصد به ۷۵ درصد افزايش يافته است.»

هاشمی رفسنجانی گفته است: «البته سخت است اين آمار (ارائه شده از سوی احمد توکلی) را قبول کنيم اما کليات آن را می‌پذيرم؛ چراکه سال‌هاست که تلاش داريم در رابطه به محصولات کشاورزی و کالاهای ضروری خودکفا شويم و صادرات داشته باشيم اما با توجه به مشکلات موجود تحقق آن غيرقابل باور است.»

اکبر هاشمی رفسنجانی با اشاره به اين‌که «امنيت غذايی در کشور جدی گرفته نشده» گفته است: «شايد به خاطر وجود پول نفت به مساله صنايع غذايی توجه لازم نمی‌شود، چون نفت می‌فروشيم و مواد را وارد می‌کنيم اما اين کار نمی‌تواند طولانی مدت انجام شود و ادامه پيدا کند؛ چراکه اگر اين رقم ادامه پيدا کند تا ۷ يا ۸ سال ديگر فقط می‌توانيم از پول نفت استفاده کنيم.»

وی افزود: «در حالی که در بخش کشاورزی و مواد غذايی شاهديم که دنيا حاضر نشده است در تجارت جهانی و رقابت کنار رود و امتياز بزرگی برای ورود به تجارت جهانی قائل است در کشورهای پيشرفته حاضر نمی‌شوند محصولات کشاورزی را وارد کنند و با يارانه‌ها هزينه‌های توليد را پايين می‌آورند تا بتوانند محصولات خود را صادر کنند.»

منبع: ایسنا و رادیو فردا


 
 

1390/5/11

نوشابه امیری
روز آنلاین

"دوستان" (؟) باز دست به کار شده و برای اینکه نشان دهند وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی راست (!) گفته که از هر سه مخالف حکومت، یک نفر "مامور" است، این بار احمد باطبی را نشانه گرفته اند. آنها در اروپا و آمریکا "پاس" می دهند، کیهان در تهران "آبشار" می زند. این داستان نکته های بسیار برای گفتن دارد اما از میان آن همه، دو نکته می گویم تابه آنچه گفتنش را ضرور می دانم، برسم.

۱ـ  جنبش سبز با تصویر مرگ ندا آقاسلطان و چشمان بازش در خاطره مردمان جهان ضبط شد؛ فاجعه حمله به کوی دانشگاه تهران نیز در آن پیراهن خونی که بر دستان احمد باطبی بالا رفت. احمد باطبی  ـ جوان ۲۰ ساله ای که پس از  آن ۹ سال به رنج و شکنجه در زندان سپری کرد ـ هیچ کار دیگر هم که نکرده باشد، در تاریخ جنبش دانشجویی ایران هماره همان پرچم خواهد بود و برایش چند ۹ سال "زندگی" آرزو می کنم.

۲ ـ دشمنان مردم ایران هم با موضع گیری هایشان دربرابر فجایعی از این دست و با کلماتی که به کمک آنها، به تحریف مبارزات مردمی پرداختند، تصویر خود را در آلبوم تاریخ نشاندند. چه آقای خامنه ای که فرمان حمله داد و چه آنان که این فرمان "به گوش جان" شنیدند و هنوز هم به گوش اند. قدیم ها می گفتند خط  روی دیواررا بگیر و برو. حالا هم کافیست بیکار باشیم و این مطالب را بخوانیم و لینک ها را پی بگیریم تا برسیم به مقصد.

اما نکته ضرور: داستانی که این بار برای احمد باطبی ـ پیش از وی برای دیگران و بعد هم برای بعدی ها ـ سرهم بندی شده، بیش و پیش از هر چیز یادآور مسئولیتی است که ـ ناخواسته حتی ـ بر شانه مخالفان وضع موجود گذاشته شده است. احمد باطبی خود روزگاری در تشریح داستان آن  پیراهن خونین به روز گفته بود: "شما کاری را انجام می دهی که فکرش رانمی کردی. یعنی وقتی وسط بازی می آیی، قضیه فرق می کند... با آن وضعی که من در زندان داشتم دیگر امکان اینکه همان احمد باطبی باشم ـ پیش از زندان ـ وجود نداشت. شدم این احمد باطبی و بعد سعی کردم به آنچه از خودم انتظار دارم پای بند باشم..."

و همه نکته همین جاست: پای بندی به انتظاری که از "خودمان" می رود.

شک ندارم بسیاری از ما از بدروزگار به این مهلکه گرفتار آمده ایم. برای آنکه از دیگران  مایه نگذاشته باشم از خود شروع می کنم که برای آمدن به"وسط این بازی" برنامه ریزی نداشتم. اما چه کنیم که در میهن ما، قلم، دشمن شناخته می شود و جای احمد زیدآبادی ها سلول انفرادی است؟ چه کنیم که کارگری به نام منصور اسانلو، طبیعی ترین حق حرفه ای خویش را می طلبد اما زبانش را با چاقو می برند؟ چه کنیم که فرزند نخبه مان ـ حسین رونقی ملکی ـ دانش اش رابا همنسلانش تقسیم می کند و حکومت شقاوتش را با او؟ ... و چه کنیم که "ندا"ی ما به خیابان می آید تا حقوق ساده انسانی اش را طلب کند، اما حکومت چشمانش را نشانه می گیرد؟ ...

وبدتر؛ هویت مارا نشانه می روند این قاتلان. برای ندا سناریو می نویسند. پرچم خونین را از دست احمد می گیرند. هرکس را که سرش به تنش بیارزد لباس مامور می پوشانند... آقای خامنه ای انگشت اشاره بالا می برد، فرمان تهاجم در نمازهای جمعه تکرارمی شود، کیهان اولین گلوله را شلیک می کند... و ما در میهن مان به خاک می افتیم. زندانی می شویم، شکنجه می شویم، بی خانمان می شویم، آواره می شویم...  و عجب آنکه  ناگهان مخالفان هشت آتشه ولایت فقیه، سینه چاکان سر نگونی نظام که بسیاریشان ۹ دقیقه هم زندان نبوده اند، به صف می شوند و با شمارش حسین شریعتمداری، به چپ چپ، به راست راست می کنند.

با سعیدی سیرجانی هم همین کار را کردند. با داریوش و پروانه فروهر، غفار حسینی و..... حالا نوبت احمد شده است. فقط باید مرده باشی یاکشته شده باشی که پیراهن مامور رژیم را از تنت در بیاورند و جامه شهید بپوشانند. خوب است دیگر؛ کیهان راحت می شود و اینان هم می شوند میراث خوار شهیدان!

در چنین فضایی از آنان که دانسته آب بر آسیاب دشمن می ریزند، قلم در راه حذف مخالفان وضع موجود به کار می گیرند، و به قول همکار عزیزمان احمد رافت، هر روز روزنامه کیهان را می خوانند تا نام خود را در آن ببینند و آش "آقا" را هم بزنند، توقعی نمی رود؛ آنان کارشان همین است، یا مامورند یا از سر خودشیفتگی و شاید هم برای پنهان کردن پرونده های سیاه، آب به آسیاب دشمن می ریزند. به اینان هرجی نیست در هر حال.

 ما اما اگرمسئولیت مان را نشناسیم، در شناخت دوست و دشمن به بیراهه رویم، به آنچه از خود توقع داریم پای بند نباشیم، به جای انتقاد، تخریب را برگزینیم، به جای احترام به تنوع فکری مان جامعه مان، از اختلافات طبیعی پیراهن عثمان بسازیم، با همان شیوه های حکومتی، تیغ بر روی یکدیگر کشیم، در برابر حملات ناجوانمردانه به آنان که دوست شان نمی داریم ساکت بنشینیم، ناخواسته و نادانسته می شویم همان ها که دنبال نام شان در کیهان می گردند. همان ها که مشتی بیش نیستند اما تریبون های حکومتی هر روز بر سر سفره شان، بشقابی برای آنان می گذارند. همان ها که در سایت های بی خواننده و در صفحه های فیس بوکی، خواب سخنگویی ملتی بزرگ و رنج کشیده را می بینند و در پس بی نامی ها، به نام ها می تازند.

حفظ فاصله با اینان و واگذاشتن شان "واجب" است؛ باشد تا آن روز که آفتاب دموکراسی برآید و بخشکاند این مرداب را.


 
 

1390/5/11

پرونده‌ای درباره تجاوز به عنف به صورت گروهی در دادسرای شهرستان تربت جام، در حال رسیدگی است. 

پس از اعلام رسانه‌ای پرونده تجاوز گروهی در شهرستان کاشمر از توابع استان خراسان رضوی، این بار پرونده تجاوز دیگری در آن استان مطرح شده اما مقامات قضایی این شهرستان حاضر به اعلام جزئیات دیگری نیستند.

به گفته وکیل شاکی، مته‌مان، هفته گذشته پس از ربودن این زن، به زور او را مورد اذیت و آزار قرار دادند و از وی تصویر گرفتند و تهدید کردند در صورت شکایت این تصاویر را منتشر خواهند کرد.

مصطفی ترک همدانی، وکیل این زن در گفتگو با خبرآنلاین تاکید کرد: «این زن، سرپرست سه فرزند و تحت پوشش کمیته امداد است.»

به گفته وی دادستان شهرستان دستور رسیدگی قانونی و بازداشت مته‌مان را صادر کرده، ولی یک تن از مته‌مان که با خودروی سمند خود، قربانی را ربوده بود، هنوز شناسایی نشده است.

این بار نیز حادثه تجاوز گروهی از یک روستا، آغاز شده است و ۴ مرد، متهم به تجاوز به زنی شده‌اند.

دادستان تربت جام حاضر نشد اطلاعاتی درباره این پرونده بدهد و تنها به ذکر این جمله بسنده کرد که: «یک پرونده قانونی در حال رسیدگی است و نمی‌توانم درباره جزئیات آن اطلاع رسانی کنم.»

خبرآنلاین که این خبر را منتشر کرده بود (+) پس از ساعاتی خبر را از خروجی خود برداشت (+).

خمینی شهر، کاشمر و ملارد کرج شهر‌هایی هستند که در ماه‌های اخیر خبر تجاوز دسته جمعی در آن‌ها گزارش شده است.

مسولین و روحانیون در ایران از سویی قربانیان تجاوز را به دلیل «عدم رعایت شئونات اسلامی» مقصر دانسته و از سوی دیگر ماهواره، مشروبات الکلی و نفوذ بیگانگان را عامل افزایش ناامنی در ایران عنوان کرده‌اند.

صادق لاریجانی، رییس قوه قضاییه جمهوری اسلامی نیز روز چهارشنبه ۵ امرداد ماه رسانه‌ها را متهم کرده بود که «به احساس نا‌امنی در جامعه دامن می‌زنند.» 

منبع: خبرآنلاین (+ و +) ، دانشجونیوز

پیشینه:

«تجاوز به میهمانان زن در جشنی در استان اصفهان؛ و تجمع اعتراضی مردم به واکنش مسئولان»

رئیس پلیس اصفهان: حادثه تجاوز گروهی در خمینی شهر طبیعی است و همه جا رخ می‌دهد

نماینده خمینی‌شهر: چرا خبر تجاوز را رسانه‌ای كردید!

انتقاد فرمانده نیروی انتظامی از رسانه‌ای شدن پرونده‌های تجاوز

پس از خمینی شهر؛ این‌بار تجاوز گروهی دیگری در کاشمر


 
 

رئیس جامعه‌ جنگلبانى ایران:
1390/5/11

رئیس جامعه جنگلبانی ایران می‌گوید در ۳۰ سال اخیر بیش از ۱۰۰ هزار هکتار از جنگل‌های زاگرس بر اثر تبدیل به اراضی کشاورزی، خشکسالی، گرد و غبار و آفات از بین رفته است.

به گزارش خبرگزاری مهر، کاظم نصرتی افزوده است: «طبق آمار رسمی در حال حاضر حدود ۶۰ هزار هکتار از اراضی جنگلی و مرتعی زاگرس با مجوز شخم و شیار زده شده و به اراضی کشاورزی تبدیل شده است.»

براساس آخرین نتایج به دست آمده از مقایسه تصاویر ماهواره‌ای، طی سال‌های ۱۹۷۵ تا ۱۹۸۹ حدود ۳۹ هزار و ۶۰۰ هکتار از اراضی جنگلی به اراضی کشاورزی تبدیل شده که این میزان در فاصله سال‌های ۱۹۸۹ تا ۲۰۰۰ رقمی در حدود ۲۴ هزار هکتار و در دوره ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۷ نیز حدود ۲۲ هزار و ۲۰۰ هکتار بوده است.

آقای نصرتی در پاسخ به اینکه راهکار عملی حفاظت از جنگل‌های زاگرس چیست گفته است: «بایستی دولت به وضعیت اقتصادی مرم منطقه توجه ویژه‌ای داشته و تا جایی که ممکن است فشار مردم بر جنگل‌ها را کاهش دهد.»

وی تاکید کرده است که سازمان جنگل‌ها در چند دهه اخیر به دلیل کمبود نیروی متخصص و کار‌شناس و همچنین نبود امکانات و تجهیزات بسیار تضعیف شده و کارایی لازم برای اجرای وظایف حفاظتی خود را ندارد.

منبع: خبرگزاری مهر


 
 

1390/5/11

بر اساس آمارهای دولتی، متوسط تیراژ کتاب در شش‌ سال گذشته به صورت میانگین بیش از ۱۲۰۰ نسخه کاهش یافته و در سال ۱۳۸۹ نیز تیراژ کتاب به پائین‌ترین میزان رسیده است.

روزنامه شرق در گزارشی با عنوان «هیچ کس راضی نیست» به بررسی وضعیت نشر کتاب در پنج سال اخیر پرداخته است.

در این گزارش آمده است که تیراژ کتاب‌های منتشر شده در سال ۱۳۸۹، ۱۹۸ میلیون و ۵۹۳ هزار و ۴۹۶ نسخه و ۶۴ هزار و ۶۰۶ عنوان و متوسط تیراژ سه هزار و ۱۰۲ نسخه بوده است.

رقم تیراژ کل و عناوین کتاب در سال‌های گذشته اگرچه نسبت به آخرین سال دولت هفتم و هشتم رشد داشته اما متوسط تیراژ کتاب در شش‌ سال گذشته به صورت میانگین بیش از ۱۲۰۰ نسخه کاهش یافته است.

در آخرین سال دولت محمد خاتمی، ۱۷۸ میلیون و ۱۰۴ هزار و ۵۴۵ نسخه کتاب با ۴۱ هزار و ۴۹۷ عنوان و متوسط تیراژ چهار هزار و ۳۵۹ نسخه به چاپ رسیده است.

در این سال ۲۱ هزار و ۹۰۲ عنوان کتاب برای نخستین بار و ۱۹ هزار و ۵۹۵ عنوان کتاب نیز مجدد انتشار یافته است.

این گزارش با مقایسه آماری متوسط تیراژ کتاب در سال‌های گذشته نوشته است «شاید اگر آمار سال‌های قبل از ۱۳۷۳ نیز در دسترس بود، متوسط تیراژ کتاب در سال ۱۳۸۹ رکورددار پایین‌ترین رقم موجود را به خود اختصاص می‌داد. حال اما در همین ۱۷ سالی که گذشته و آمارش به ثبت رسیده، متوسط تیراژ سه‌هزار و ۱۰۲ نسخه در هیچ سالی سابقه نداشته است.»

سیاست‌های دولت، افزایش قیمت کاغذ و محدودیت‌های ایجاد شده برای برخی از ناشران، تیراژ کتاب در ایران را به پایین‌ترین حد ممکن در دو دهه گذشته رسانده است.

بر اساس این گزارش، کار‌شناسان معتقدند آنچه در این سال‌ها رونق گرفته، کتاب‌سازی یا انتشار کتاب‌های کمک آموزشی بود که مورد استناد مسئولان دولتی قرار گرفته است تا ادعا کنند که نشر در ایران در شرایط مناسبی قرار دارد.

منبع: روزنامه شرق


 
 

1390/5/11

محوطه پارینه سنگی دشتگل اندیکا در استان خوزستان در معرض هجوم حفاران غیر مجاز قرار گرفته است.

سخنگوی انجمن دوستداران میراث فرهنگی تاریانا خوزستان می گوید ثبت نشدن این محوطه در فهرست آثار ملی، تعیین نشدن حریم آن، تعدد حفاری های غیر مجاز و نبود هرگونه مراقبت لازم باعث شده است تا این محوطه در شرایط حساسی قرار بگیرد.

به گفته مجتبی گهستونی این محوطه که بالغ بر 100 هکتار وسعت دارد، در محدوده پشت سد کارون 1 قرار دارد و نفوذ بخش هایی از آب دریاچه این سد، آب زمینهای کشاورزی و استفاده از سنگهای محوطه در ساخت نشیمنگاههای عشایری، از دیگر مسائلی است که این محوطه را تهدید می کند.

محوطه دشتگل اندیکا در دوره های متعدد از جمله پیش از تاریخ، تاریخی، اسلامی هیچگاه خالی از سکنه نشده است و در سال های 1974 و 1975 توسط گروهی از باستان‌شناسان به سرپرستی هنری تی رایت مورد بررسی و کاوش قرار گرفت.

در سالهای اخیر نیز ایوب سلطانی از باستان شناسان منطقه، آن را مورد بررسی مجدد قرار داد و پرونده ثبتی آن را تکمیل کرد.

هنری تی رایت در خلاصه گزارش های خود در آورده است که ابزارهای تراشیده شده و پناهگاههای سنگی و فضاهای باز احتمالا به اواسط دوره دوم عصرسنگ (موسترین) باز می گردد.

در این محوطه سفال هایی بامشخصه پارتی و سلوکی از نوع دست ساز و چرخ ساز همچنین آثار متنوعی از دوره های اسلامی مانند ظروف سفالی، سفید و قرمز رنگ، ظروف چینی و... به وفور یافت شده است.

منبع: مهر


 
 

با اعمال ممنوعیت پرواز هواپیماهای داخلی به آنتالیا:
1390/5/11

شش سال پس از اعمال قانون لغو پرواز شرکت‌های هواپیمایی ایرانی به شهر توریستی آنتالیا در ترکیه، شرکت‌های هواپیمایی ترک برندگان اصلی این ممنوعیت شده‌اند.

روزنامه شرق در گزارشی نوشته است بر اساس آمارهای اعلام شده از سوی برخی آژانس‌های مسافربری هم‌اکنون هواپیماهای شرکت‌های هواپیمایی ترک در هر بار رفت و برگشت به آنتالیا هر هفته پنج هزار ایرانی را جابه‌جا می‌کنند.

به گزارش روزنامه «تودیز زمان» چاپ ترکیه «ترکیه اولین مقصد گردشگران ایرانی برای سفر به خارج از کشور است و فقط در ماه ژوئن امسال بیش از ۱۴ هزار نفر از ایران به آنتالیا سفر کرده‌اند.»

اواسط سال ۱۳۸۴ مسافرت ایرانیان به آنتالیا و پرواز شرکت‌های داخلی به این بندر لغو شد. ابتدا این شرکت‌ها که نمی‌توانستند از سود قابل توجه این سفر‌ها چشم‌پوشی کنند برای دور زدن این ممنوعیت قانونی پروازهای خود را به شهرهای نزدیک آنتالیا منتقل کردند، اما در این میان شرکت‌های خارجی از خلأ به وجود آمده بهترین استفاده را کرده و این بازار بزرگ را تمام و کمال در اختیار گرفتند، شرکت‌های ایرانی نیز از صحنه رقابت خارج شدند.

اسکای، تایل ویند، اطلس جت، پگاسوس، فری بیرد، اونور ایر، ترکیش ایر و فلای ایر اصلیترین شرکت‌های هواپیمایی هستند که هر هفته ۳۰ پرواز از ایران به آنتالیا انجام می‌دهند.

پیش از این قانون ممنوعیت، بخش عمده‌ای از بازار جابه‌جایی مسافران به آنتالیا در اختیار شرکت‌های ایرانی بود، اما پس از آن اغلب شرکت‌های هوایی ترک چندین هواپیما به این خط اختصاص داده‌اند.

این گزارش در حالی منتشر می‌شود که در حال حاضر بسیاری از شرکت‌های هواپیمایی داخلی به گفته مسئولان کشور زیان‌ده شده‌ و در آستانه ورشکستگی هستند.

منبع: روزنامه شرق


 
 

در لایحه تازه دولت برای مقابله با کودک آزاری:
1390/5/10

معاون حقوقی احمدی نژاد می گوید که دولت به منظور کاهش خلاهای مربوط به بزه‌دیدگی کودکان و نوجوانان «لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان» را تصویب کرده است.

خانم فاطمه بداغی گفته است که این لایحه دارای ۴۹ ماده و ۴۴ فصل است و تا پایان هفته جاری به مجلس شورای اسلامی ارسال خواهد شد.

خانم بداغی می‌گوید: «در این لایحه پیش بینی شده تا کودکان هم بتوانند اعلام شکایت کنند که این مورد تاکنون در کشورمان سابقه نداشته است.»

معاون احمدی نژاد به تعریف جرایمی جدید چون «ترغیب یا آموزش روش‌های خود کشی، آموزش مضامین مستهجن و ترغیب کودکان به ترک تحصیل یا فرار» در این لایحه حمایتی اشاره می‌کند.

خانم بداغی همچنین تصریح می‌کند: «برای سرعت بخشیدن به رسیدگی پرونده‌ها، شعبه‌های خاصی در دادگاه‌های خانواده و کیفری اختصاص یافته می‌شود تا در کمترین زمان ممکن و خارج از نوبت به این امور رسیدگی کنند.»

او به این موضوع نیز اشاره می‌کند که بر اساس این لایحه، «والدینی که مرتکب جرم و کودک آزاری می‌شوند از حق سرپرستی و یا ملاقات با کودک خود محروم خواهند شد.»

منبع: ایسنا

مرتبط:

کودک در لايحه «پيش‌گيری از كودک‌آزاری» ملک پدر است

در نظام آموزشی ایران خشونت و تنبیه بدنی «در حد مرگ» اعمال میشود


 
 

آمار زندانیان 17 برابر شده است:
1390/5/10

رئیس سازمان زندانهای ایران می‌گوید که بر اساس آمارهای بدست آمده، ۷۰ درصد زندانیان جزو خانواده‌های کم‌درآمد و فقیر هستند.

آقای غلامحسین اسماعیلی همچنین از فقر به عنوان یکی از دلایل ارتکاب جرم و افزایش آمار زندانیان نام می‌برد و می‌افزاید: «زندانی که در جرایم مواد مخدر و سرقت به زندان افتاده بدون شک از قشر نیازمندان هستند.»

بر اساس آمارهای منتشر شده، آمار زندانیان در بازه زمانی پیش از انقلاب و پس از آن، ۱۷ برابر شده است که بیشتر کار‌شناسان، مواد مخدر و درآمد کم را جزو مهم‌ترین دلایل این امر می‌دانند.

آقای اسماعیلی همچنین خواستار حمایت از خانواده زندانیان می‌شود و تصریح می‌کند: «اگر خانواده زندانیان حمایت نشوند فردا آن‌ها هم به جرگه بدهکاران اضافه شده و شاید خودشان اموال ما را سرقت کنند.»

هم اکنون خانواده زندانیان تنها سه ماه تحت حمایت انجمن حمایت از خانواده زندانیان قرار می‌گیرند و پس از آن توسط کمیته امداد با مستمری‌های زیر صد هزار تومان حمایت مالی می‌شوند.

بر اساس آمار‌ها، نزدیک به یک سوم زندانیان آزاد شده در ایران دوباره دستگیر می‌شوند که در مرحله دوم دستگیری مرتکب جرم‌های سنگین‌تری شده‌اند.

منبع: مهر

مرتبط:

اسماعیلی: ابهت زندان‌ها را بازمی‌گردانیم

ظرفیت زندان‌ها ۵۵ هزار نفر است، اما ۲۲۰ هزار نفر زندانی هستند

در طول یک سال و نیم گذشته 55 هزار نفر به زندانیان کشور اضافه شده است


 
 

1390/5/10

محمدرضا شجریان می‌گوید که ربنای خوانده‌شده توسط او، در اصل "مشقی برای هنرمندان رادیو و تلویزیون" بوده است و او این اثر را بدون تکرار در ضبط خوانده است.

آقای شجریان که به مناسبت شروع ماه رمضان در گفت‌وگویی با روزنامه شرق حاضر شده بود، درباره خواندن ربنا می‌گوید که ایده خواندن این اثر پس از سال ۱۳۵۸ و انجام تغییراتی در رادیو بوجود آمد.

آقای شجریان می‌افزاید که مسئولین صدا و سیمای ایران در آن زمان نمی‌خواستند آثار پیش از انقلاب دوبار پخش شود و قرار شد که من کلاسی برای افرادی که می‌خواهند دعای سحر و مناجات بخوانند، بگذارم تا این افراد با نحوهٔ درست خواندن آشنا شوند.

استاد آواز ایران ادامه می‌دهد که به همین منظور متن ربنا را با مرور مناجات پیش از انقلاب، که توسط مرحوم ذبیحی خوانده شده بود، و اضافه کردن دو آیه دیگر از قرآن تهیه کرد و سپس به استدیو رفت و ربنا و «مثنوی افشاری» را بدون هیچ تکرار و تصحیحی خواند.

آقای شجریان اثر ربنا و آواز افشاری را راهنمای ۴ هنرمند آن زمان رادیو و تلویزیون معرفی می‌کند و می‌گوید که سرانجام با تکرار توانست آثار این هنرمندان را دو روز پیش از ماه رمضان برای پخش شدن آماده نماید اما «روز اول ماه رمضان دیدم ربنایی که خودم خوانده‌ام از رادیو پخش شد.»

استاد ماندگار موسیقی ایران تصریح می‌کند که «هر بار که این اثر‌ها پخش می‌شد من عصبی می‌شدم؛ چرا که من این کار‌ها را برای پخش نخوانده بودم و به‌عنوان درس و آموزش ضبط کرده بودم تا بقیه تمرین کنند.»

آقای شجریان می‌افزاید که از ابتدا دوست نداشت تا کار‌هایش از صدا و سیمای جمهوری اسلامی پخش شود و حتی نامه‌ای خطاب به مدیر رادیو و تلویزیون نوشت و تنها اجازه پخش ربنا را به صدا وسیما داد چرا که معتقد است «ربنا از آنِ مردم است.»

استاد آواز ایران همچنین می‌گوید که مایل نبود تا از صدا و سیما بابت بی‌توجهی به نامه‌اش و اصرار در پخش آثارش شکایت کرده و غرامت دریافت نماید اما بعد از جریان انتخابات تصمیم به این کار گرفت اما اثر ربنا همچنان هدیه‌ای به مردم باقی خواهد ماند.

منبع: روزنامه شرق

پیشینه:

معاون اول احمدی نژاد، صدای شجریان را «حلقوم بیگانه» خواند

نشانه‌ی رمضان ایرانی همین «ربنا»ست


 
 

1390/5/10

یک جوان ۱۹ ساله که هویت او فاش نشده است، به جرم تجاوز به یک پسر ۱۶ ساله، روز شنبه  در زندان مشهد به دار آویخته شد.

روزنامه خراسان در گزارشی با اعلام این خبر نوشت که متهمان پرونده «تجاوز به یک پسر ۱۶ ساله» دو نفر بودند که شخص «متجاوز» به اعدام و متهم دیگر به تحمل شلاق محکوم شد.

رأی صادر شده از سوی دادگاه مورد اعتراض متهمان قرار گرفت و به دیوان عالی کشور ارسال شد اما قضات شعبه ۱۶ دیوان عالی کشور پس از بررسی پرونده، حکم صادره از سوی دادگاه را تأیید کردند.

با این اعدام، شمار اعدام های اعلام شده در سال جاری در ایران به ۱۷۴ مورد می رسد.

ایران در سال گذشته اجرای ۱۷۹ مورد مجازات اعدام را اعلام کرده بود.

ایران، به نسبت جمعیتش، بالاترین تعداد اعدام را در جهان داراست و از نظر شمار مطلق اعدام ها، پس از چین قرار دارد.

منبع: خبرآنلاین و رادیو فردا

روزنامه خراسان این خبر را از سایت خود حذف کرد.


 
 

1390/5/10

حسین ساجدی‌نیا ، رئیس پلیس تهران از دستگیری شماری از جوانان تهرانی به علت «آب‌بازی» خبر داد و گفت که «قطعاً پلیس تهران در صورت مشاهده چنین مواردی، قاطعانه با برهم‌زنندگان نظم و امنیت اجتماعی برخورد می‌کند.»

گروهی از جوانان تهرانی از طریق شبکه‌های اجتماعی چون فیس‌بوک با یکدیگر قرار گذاشته و در «بوستان آب و آتش» در محله عباس‌آباد تهران که دارای فواره‌های تفریحی نیز هست به آب‌پاشی با تفنگ‌های پلاستیکی آب‌پاش پرداخته‌اند.

آقای ساجدی‌نیا عصر روز یکشنبه به خبرگزاری ایسنا گفت که با این افراد «قاطعانه» برخورد شد چرا که این افراد، به گفته وی «اعمال غيرمتعارف و خلاف شئونات اسلامي» انجام دادند.

خبرگزاری فارس، این بازی نوجوانان را «بی‌اخلاقی و اعمال منافی عفت» دانست و در گزارشی نوشت که «این اقدامات در ملأ عام باعث جریحه‌دار شدن احساسات مردمی شد و بسیاری از رسانه‌ها به این روند اعتراض کردند.»

بهنام اتابکی، مدیر عامل اراضی عباس‌آباد، روز یکشنبه در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس، گفت که «نیروی انتظامی نیز نمی‌توانست آنها را متفرق کند و از حدود ساعت ۹ تا ۱۲ این افراد اقدام به آب‌بازی کردند و با قطع آب آنها را متفرق کردیم.»

وی افزود: «افرادی که اقدام به آب‌بازی کرده بودند، اصولا بدحجاب بودند. البته تعدادی افراد باحجاب نیز در پارک حضور داشتند.»

منبع: ایسنا، فارس و رادیو فردا





 


 


شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به 30mail-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به 30mail@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته