-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ مرداد ۲۹, شنبه

Latest News from 30Mail for 08/20/2011

این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.

 

1390/5/28

زلیخا موسوی، مادر حسین رونقی ملکی، زندانی سیاسی در اوین، می‌گوید که هفته پیش فرزندش بر اثر کتک‌های یکی از ماموران اطلاعات سپاه، بیهوش و به بیمارستان منتقل شده بود.

مادر این وبلاگ‌نویس زندانی می‌افزاید که پس از این ماجرا و در آخرین تماس به او گفته شده که حال پسرش خوب است اما به او اجازه صحبت با پسرش داده نشد.

خانم موسوی همچنین می‌گوید که تهدید شده است اگر به مصاحبه‌کردن ادامه بدهد، دخترانش نیز بازداشت می‌شوند.

حسین رونقی ملکی، نویسنده‌ی وبلاگ "بابک خرمدین"، در آذر ماه ۱۳۸۸ بازداشت شد و چندین ماه را در سلول‌های انفرادی زندان اوین گذراند.

آقای رونقی ملکی سپس در دادگاه به خاطر اتهاماتی چون «عضویت در گروه اینترنتی ایران پروکسی»، «تبلیغ علیه نظام»، «توهین به رهبری» و «توهین به رئیس جمهوری» به ۱۵ سال زندان محکوم شد.

مادر این وبلاگ‌نویس زندانی می‌گوید که پسرش در تماس بعد از جلسه دادگاه گفته بود که به او اجازه خواندن حکم را ندادند.

خانم موسوی درباره تماس بعد از دادگاه همچنین می‌گوید که پسرش نزد قاضی گفته بود که توسط ماموران مورد ضرب‌و‌شتم قرار گرفته است اما قاضی پیرعباسی از کار ماموران حمایت کرده و گفته بود: «خوب کاری کردند، خودم به آن‌ها گفتم شما را بزنند.»

گزارشگران بدون مرز پیش‌تر اعلام کرده‌ بودند آقای رونقی ملکی یکی از زندانیان سیاسی‌ست که نیاز فوری به مراقبت پزشکی دارد.

آقای رونقی ملکی از درد کلیه رنج می‌برد و تاکنون دو بار کلیه‌هایش را عمل کرده است و منتظر عمل سوم است.

منبع: کلمه

مرتبط:

حال حسین رونقی ملکی وبلاگ نویس زندانی «وخیم» است

اعتصاب غذای حسین ملکی وبلاگ نویس زندانی

عفو بین‌الملل خواستار رسیدگی به وضعیت ۹ زندانی سیاسی شد


 
 

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس:
1390/5/28

یک عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس می‌گوید تورم ۱۹/۶ درصدی اعلام شده توسط مرکز آمار ایران برای تیرماه، حقیقی‌تر از نرخ تورم ۱۶/۳ درصدی است که از سوی بانک مرکزی اعلام شده است.

موسی‌الرضا ثروتی، که با ایسنا گفت‌وگو می‌کرد، می‌افزاید که نرخ تورم ۱۹/۶ درصدی مرکز آمار ابتدا به صورت محرمانه تنها به دولت و مجلس اعلام شده بود و سپس با پیگیری تعدادی از نمایندگان مجلس و کمیسیون برنامه و بودجه، این نرخ در رسانه‌ها منتشر شد.

طبق گفته آقای ثروتی، همه سازمان‌ها و بانک‌ها از جمله بانک مرکزی می‌توانند نرخ تورم را اعلام کنند اما تنها مرجع معتبر اعلام آمار تورم، مرکز آمار ایران است.

دو روز پیش، رییس بانک مرکزی نیز گفته بود که مرکز آمار ایران، مرجع رسمی اعلام نرخ تورم است.

آقای بهمنی در حالی این صحبت‌ها را بیان می‌کرد که بانک مرکزی آمار نرخ تورم تیرماه را ۱۶/۳ درصد اعلام کرده بود؛ ۳/۶ درصد کمتر از نرخ تورم اعلام شده توسط مرکز آمار ایران.

موسی‌الرضا ثروتی این اختلاف درصد اعلام شده را ناشی از «ضرایب و تعداد اقلام کالا‌ها» ی در نظر گرفته شده در محاسبه نرخ تورم می‌داند. او البته تصریح می‌کند که «ارزش نرخ تورم اعلام شده از سوی بانک مرکزی تنها در حد اعلام نظر این بانک است ولی نرخ تورم مرکز آمار مبنای تصمیم‌گیریهای اقتصادی است.»

منابع: ایسنا و ایرنا

مرتبط:

مرکز آمار: ۳/۵ میلیون بیکاردر کشور؛ وزیر کار: قبول ندارم

نرخ تورم همچنان رو به افزایش است: از اسفند ۸۸ تا اسفند ۸۹، ۲۰ درصد

حذف یارانه‌ها، افزایش تورم و بازگشت به «دوران کوپنی»


 
 

1390/5/28

پنجشنبه ششم مرداد ماه، در حالیکه فعالین فرهنگی شهر مشهد مقدمات برگزاری جشن مردادگان و جلسه شاهنامه خوانی در باغ شاهنامه مشهد را فراهم می کردند، با یورش ماموران امنیتی بازداشت شدند.

به گزارش جرس در یورش ماموران امنیتی، علاوه بر دستگیری دهها تن از این فعالان فرهنگی، تعدادی از نوازندگان موسیقی نیز به همراه سازهایشان بازداشت شده اند.

بر اساس این گزارش که خبر آن امروز بعد از سه هفته منتشر شده، نیروهای امنیتی تاکنون با گرفتن تعهد و اثر انگشت و ضبط موبایل های آنها تعدادی از این افراد را آزاد کردند اما دست کم ده تن از این فعالان در مکان نامعلومی زندانی شده اند.

برخی منابع غیر رسمی گفته اند که این فعالان در بازداشتگاه اطلاعات مشهد واقع در انتهای بلوار فرهنگ مشهد زندانی می باشند، با این حال مقامات قضایی و امنیتی تا کنون هیچ پاسخ قانع کننده ای در رابطه با علت بازداشت و مکان نگهداری آنها به خانواده بازداشت شدگان نداده اند.

همچنین در روز هشتم مرداد، دو روز بعد از بازداشت فله ای این فعالین فرهنگی، ماموران امنیتی با یورش به خانه یک شاعر محلی کرد ساکن مشهد به نام علیرضا سپاهی لایین، وی را بازداشت کرده اند. این شاعر جوان نیز همچنان در مکان نامعلومی نگهداری می شود.

مقامات دادستانی شهر مشهد تاکنون در رابطه با اتهام این افراد هیچ اظهار نظری نکرده اند و از آزادی آنها ممانعت کرده اند.

منبع: جرس


 
 

رییس قوه قضاییه:
1390/5/28

صادق لاریجانی، رئیس قوه قضاییه با صدور بخشنامه‌ای از واحدهای قضایی و دادسراهای سراسر کشور خواست برای همه‌ی زندانیان پانزده روز مرخصی در نظر بگیرند.

بر اساس این بخشنامه، این مرخصی شامل حال زندانیان سیاسی و مجرمان خطرناک مانند سارقان مسلح و آدم‌ربا‌ها نمی‌شود.

این مرخصی که به مناسبت شب‌های قدر در ماه رمضان و عید فطر برای زندانیان در ایران در نظر گرفته شده «برای پانزده روز دیگر هم» قابل تمدید است.

در دستور تازه آیت‌الله لاریجانی که زندانیان سیاسی از آن مستثنا شده‌اند هدف از اعطای مرخصی «حضور زندانیان در کنار خانواده‌های خود» قید شده است.

حذف نام زندانیان سیاسی از فهرست زندانیانی که می‌توانند از مرخصی ماه رمضان استفاده کنند در حالی است که طبق قوانین مربوطه در جمهوری اسلامی هر زندانی می‌تواند پس از گذراندن حداقل یک ماه از حبس خود از مرخصی برخوردار شود.

آن طور که در آیین‌نامه اجرایی سازمان زندان‌ها آمده است، در صورتی که محکوم «... از شخصیت، اخلاق و رفتار مناسبی برخوردار باشد» مقامات می‌توانند پنج روز در ماه به او مرخصی اعطا کنند.

شماری از زندانیان سیاسی که پس از انتخابات سال ۱۳۸۸ و آغاز اعتراضات مردم در تهران و دیگر شهرها به حکومت بازداشت و محاکمه شدند هنوز پس از گذشت بیش از دو سال حتی یک روز نیز مرخصی از زندان نداشته‌اند.

کيوان صميمی، مسعود باستانی، عيسی سحرخيز و مهدی محموديان از جمله این زندانیان هستند که تاکنون از امتیاز مرخصی برای زندانی استفاده نکرده و با حکم تازه رئیس قوه قضاییه در این ماه رمضان نیز از آن بهره‌مند نخواهند شد.

منبع: کلمه و رادیو فردا

 


 
 

یک نماینده مجلس:
1390/5/28

یک عضو کمیسیون عمران مجلس از تعطیلی قریب الوقوع طرح مسکن مهر به دلیل نبود بودجه خبر داد.

امین شعبانی، نماینده سنندج در گفت‌وگو با ایلنا گفته است: «در قانون بودجه سال ۹۰، ردیف اعتباری خاصی برای مسکن مهر، منظور نشده است و از آنجا که در قانون برنامه پنجم برداشت از صندوق توسعه ملی توسط دولت فقط حدود ۱۰ درصد و آن هم با مجوز مجلس برای امر تولید در نظر گرفته شده، لذا هیچ ردیف بودجه‌ای برای مسکن مهر معین نشده واین طرح راکد خواهد ماند.»

به گفته آقای شعبانی «دولت در لایحه‌ی بودجه سال ۹۰، هیچ اشاره‌ای به مسکن مهر و محل اعتبارات آن نکرده است از سوی دیگر تنها ردیف بودجه متعلق به سال ۸۶ بود که خط اعتباری مشخصی تعریف نشده و هر ساله تمدید می‌شد با این اوصاف اکنون دولت فاقد منابع مالی لازم شده است.»

این عضو کمیسیون عمران مجلس تاکید کرد: «دولت ۸ هزار میلیارد تومان اعتبار برای مسکن مهر پیش بینی کرده بود که اکنون به نظر می‌رسد با عدم شناسایی منابع مالی لازم، این طرح راکد خواهد ماند.»

طرح مسکن مهر در دولت نهم توسط قانون بودجه سال ۱۳۸۶ آغاز شد و سپس بر مبنای قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن، به صورت پیوسته در دستور کار قرار گرفت.

به موجب این طرح قرار است سالانه تعداد یک میلیون و ‪۵۰۰‬ هزار واحد مسکونی، زمین در سطح کشور واگذار می‌شود.

منبع: ایلنا

 


 
 

1390/5/28

ایالات متحده آمریکا در گزارش سالانه خود از وضعیت تروریسم، ایران را «فعا‌ل‌ترین کشور در حمایت از تروریسم» معرفی کرد.

وزارت امور خارجه آمریکا در این گزارش که روز پنج‌شنبه منتشر شد تأکید کرده است که ایران در سال ۲۰۱۰ به‌واسطه حمایت‌های مالی و مادی از گروه‌های شبه‌نظامی در خاورمیانه و آسیای مرکزی و همچنین سازمان‌دهی این گروه‌ها «هم‌چنان فعال‌ترین کشور حامی تروریسم» باقی می‌ماند.

در این گزارش، بر حمایت گسترده ایران از گروه‌های فلسطینی «حماس»، «جهاد اسلامی فلسطین» و «جبهه مردمی برای آزادی فلسطین» و همچنین حزب‌الله لبنان، طالبان افغانستان و افراطیون شیعه در عراق تأکید شده است.

وزارت خارجه آمریکا همچنین حمایت ایران از این گروه‌ها را مانعی بر سر راه رشد دموکراسی دانسته و تأکید کرده است که این گونه اقدامات جمهوری اسلامی بر تلاش‌های بین‌المللی برای ارتقای صلح «تأثیر مستقیم» می‌گذارد و در عین حال تهدیدی برای ثبات اقتصادی حوزه خلیج فارس به شمار می‌رود.

ایران نخستین بار در سال ۱۹۸۴ به عنوان حامی تروریسم از سوی ایالات متحده در فهرست سیاه قرار گرفت.

بر اساس قانون اساسی ایالات متحده، وزیر امور خارجه موظف است هر سال گزارش کاملی در مورد کشور‌ها و گروه‌هایی که حامی تروریسم شناخته شده‌اند به کنگره آمریکا ارائه دهد.

منبع: رادیو فردا

 


 
 

1390/5/28

ناصر کرمی

هفته پیش دو فوریت طرحی در مجلس شورای اسلامی به رای گذاشته شد با این مضمون که برای نجات دریاچه ارومیه دولت یک میلیارد متر مکعب آب را از دو رودخانه سیلوه پیرانشهر و ارس به این دریاچه پمپاژ کند. این طرح البته تصویب نشد و ظاهراً برای بررسی بیشتر به کمیسیون مرتبط برگشت. نایب رئیس مجلس صراحتاً کارشناسی نبودن طرح را دلیل عدم تصویب آن دانست و از کارشناسان دعوت کرد برای بررسی بیشتر این طرح با مجلس و وزارت نیرو همکاری کنند. آنچه که آقای باهنر گفته، البته خود بر می تابد طرح موصوف چقدر ناپخته و خام به مجلس رفته. با این وجود حتی فقط مرور کلیات طرح نیز نشان می دهد که ماجرا فقط ضعف کارشناسی نیست، در این طرح به واقع ما با نقض بدیهیات علوم محیطی روبرو هستیم:

-          رودخانه ها یا به یک حوزه آبگیر داخلی می ریزند یا خارجی، آنچه که در مورد دو رودخانه سیلوه و ارس نیز صادق است، پمپاژ چنان حجم آبی از این دو رود یا حوزه آبگیر و مصب آنها را با بحران روبرو می کند، یا ما را درگیر چالش های بین المللی خواهد کرد. همین الان هم چالش بزرگ ما با چهار کشور دیگر حوزه خزر این است که آنها می خواهند در این دریا بازی را به عرصه اقتصاد و بهره برداری بکشانند، ما به عرصه زندگی و محیط زیست. کاهش آب ورودی یکی از بزرگترین رودخانه های منتهی به خزر، آیا آنها را مجاب به بی اعتنایی به بازی ما و گسترش بازی خودشان نخواهد کرد؟

-          جایی را خشکاندن برای جبران کم آبی جای دیگر، منطبق با کدام منطق نه فقط محیطی، بلکه عقلی است؟

-          پمپاژ، بله، پمپاژ. یعنی لوله و بتون و آهن و دستگاه وتسمه و نقاله وغیره. بلایی را که با دستکاری خامدستانه در طبیعت ایجاد کرده ایم، می خواهیم با دستکاری افزونتر جبران کنیم! دریاچه ارومیه حق خودش را می خواهد. ارس و سیلوه رگ حیات جاهای دیگری هستند. دریاچه ارومیه حقابه طبیعی را که با سد سازی بی رویه از آن دریغ کرده ایم، می خواهد. احتیاجی هم به پروژه های پیچ در پیچ  پر هزینه نیست. کافی است که تعدادی از چند ده سد موجود را خلع اثر کرده و آب پشت آنها را در دریاچه رها کنیم. اما ظاهراً مشکل این است که انجام این کار سدسازی های بعدی را با  تردید روبرو می کند و البته جذابیت اقتصادی، پمپاژ، بله، پمپاژ را ندارد.

-          ممکن است گفته شود رها کردن آب پشت سدها به اقتصاد محلی منطقه لطمه می زند. واقعاً چقدر لطمه می زند؟ به گفته نماینده ارومیه در مجلس، دریاچه ارومیه تا حداکثر سه سال دیگر کاملاً خشک می شود. وی اشاره کرده به محض خشکیدن دریاچه به واسطه آغاز وزش بادهای نمک، زندگی در حداقل پنج شهر بزرگ منطقه ناممکن خواهد شد. آیا خسارت تعطیل کردن چند سد از خسارت متروک شدن چندین شهر و صدها روستا وبی خانمان شدن میلیونها نفر از هم میهنان ما بیشتر است؟

-          چند وقت پیش دولت گفته بود یک میلیارد دلار اختصاص داده به حل مسئله ریزگرد. یک میلیارد دلاری که هرگز مشخص نشد به چه صورت می خواهد مشکل ریزگرد را حل کند. اگر دولت چنان پولی دارد، چه بهتر که همین الان آن را صرف مشکل بزرگتر، نزدیکتر و زیانبارتر خشکیدن دریاچه ارومیه کند. اما نه با طراحی پروژه های ضد محیطی و ضد طبیعت تازه، همچون آنچه که هفته گذشته از صحن مجلس برگشت خورد.


 
 

اساتید دانشگاه علم و صنعت به رئیس مجلس:
1390/5/28

جمعی از اساتید دانشگاه علم و صنعت با ارسال نامه ای به رییس مجلس نسبت به سیاستهای محدودیت ظرفیت پذیرش بانوان در رشته های کارشناسی و کارشناسی ارشد هشدار دادند.

پس از انتشار دفترچه‌های انتخاب رشته توسط سازمان سنجش، گزارش شده که ظرفیت دانشجویان دختر دانشگاه علم و صنعت کاهش یافته است. این اساتید در نامه خود خطاب به علی لاریجانی نوشته‌اند: «با توجه به صراحت بیان در انتظار بوجود آوردن شرایط و حقوق مساوی برای بانوان در مقایسه با آقايان در جای جای قانون اساسی، آیا توجیهی نیز برای چنین تصمیمی باقی می ماند؟»
 
آنها افزوده‌اند: «آیا با توجه به آمارنزديك به 60% از حضور خواهران در آزمون سراسری ورود به دانشگاهها در دوره كارشناسي، از منظر حفظ و صیانت از منافع ملی و پیشگیری از تبعات اجتماعی، چنین تصمیماتی را با چه بیانی می توان توجیه نمود؟»

اساتید دانشگاه علم و صنعت اضافه کرده‌اند: «آیا با توجه به موارد فوق، در ذهن دانشجویان فعلی و بالقوه دانشگاه علم و صنعت ایران و عموم دانشگاههای کشور بجا نیست اگر هدف چنین اقداماتی، که سالها پیش در کشورهای بسیار عقب افتاده نیز کنار گذاشته شده، حذف تدریجی بانوان از صحنه های اجتماعی قلمداد گردد؟»

امضا کنندگان این نامه در پایان خواستار بررسی این تصمیم سازمان سنجش از سوی رئیس مجلس شورای اسلامی شدند.

محمد هادي افشار، سيد جواد امامي،  عليرضا خاوندي، محمدباقر ذهبيون، سيد محمد شهرتاش، محمد تقي صالحي، داود عرب خابوري، نوراله كثيري و تورج محمدي امضا کنندگان این نامه هستند.

منبع: جرس


 
 

1390/5/28

وزارت اطلاعات در بیانیه‌ای از«شناسايی و انهدام»  يک شبکه از «عناصر دين‌ستيز» خبر داده و اعلام کرده که «گردانندگان و عوامل اصلی اين سايت غيرقانونی» بازداشت شده اند.

بر اساس این بیانیه که روز پنجشنبه منتشر شده این شبکه با استفاده از «شگردهای گوناگون» درفضای مجازی، اقدام به «تخریب باورها و اعتقادات دینی مردم» می‌کرده است.

در بيانيه وزارت اطلاعات ايران هويت «گردانندگان» اين وب سايت که بازداشت شده اند مشخص نشده و اين وزارتخانه همچنين توضيحی نيز در خصوص نام اين «شبکه» ارائه نکرده است.

با اين حال، وزارت اطلاعات ايران می گويد، در تحقيقات انجام شده از دستگير شدگان، نقش برخی از سفارتخانه‌های کشورهای اروپايی و آنچه که «عناصر صهيونيستی» و «عوامل فرقه ضاله بهائيت» خوانده شده،  در فعاليت اين شبکه کشف شده است.

وزارت اطلاعات همچنين گفته است: «متهمان» به داشتن ارتباط با «عوامل بيگانه اعتراف کردند.»

در این بيانيه اشاره ای به مصداق «توهين به مقدسات و باورهای مذهبی» نشده و مشخص نيست اين افراد در چه حوزه ای فعاليت می کرده اند.

منبع: ایسنا و رادیو فردا


 
 

1390/5/28
چشم دشمنان کور
پس از خبرهای رسانه‌های وابسته به نهادهای امنیتی درباره‌ی وخامت حال میرحسین موسوی و حضور پزشک بر بالین وی، وب‌سایت کلمه گزارش داد آقای موسوی چندی پیش به دلیل لاغرشدن به بیمارستانی در تهران منتقل شده و بدون وجود هیچ‌گونه بیماری‌ای به محلّ نگه‌داری خود بازگردانده شده‌است. در همین حال اردشیر امیرارج‌مند -مشاور میرحسین موسوی و سخن‌گوی شورای هم‌آهنگی راه سبز امید- اعلام کرد خانواده‌ی آقای موسوی درباره‌ی نیّت چنین خبرسازی‌های نگران بوده و ضمن متوجّه‌دانستن جمهوری اسلامی در حفظ جان آقای موسوی درخواست کرد پزشک مورد اعتماد آقایان موسوی و کرّوبی آنان را دائمن معاینه کرده و به طور رسمی و منظّم بولتن سلامتی آنان منتشر شود. آقای موسوی که تا پیش از حصر به بیماری‌های معمول این سن نیز دچار نبوده‌است، هم‌اکنون روزه‌دار است [بی‌بی‌سی].
 
جنگ قدرت
محمود احمدی‌نژاد به زودی معاونتی با نام حفاظت اطّلاعات برای خود راه‌اندازی خواهدکرد که مدیریت آن بر عهده‌ی «س» -مدیرکلّ پیشین یکی از وزارت‌خانه‌های حسّاس کشور- خواهدبود. پس از انتشار این خبر دولت مدّعی شد تشکیل چنین معاونتی صحت ندارد ولی بنا بر خبرها قرار شده نام این معاونت به معاونت اجتماعی تغییر یافته و به نهادی موازی وزارت اطّلاعات منتها این بار زیر نظر شخص رییس دولت تبدیل شود [جهان نیوز]. پیش‌تر احمدی‌نژاد و خامنه‌ای بر سر برکناری حیدر مصلحی -وزیر اطّلاعات- دچار اختلاف شده‌بودند که این مسئله به ۱۱ روز عدم حضور احمدی‌نژاد بر سر کارش انجامیده‌بود.
 
پست‌فطرتی
جمعی از اسرای جنگ تحمیلی که در برابر نهاد ریاست‌جمهوری تجمّع کرده و خواستار پرداخت حقوق و مزایای دوران اسارت خود مطابق مادّه‌ی ۱۳ قانون حمایت از حقوق اسرا -که طبق آن مدّت دوران اسارت ۲برابر محاسبه می‌شود- شده‌بودند، با ضرب‌وشتم نیروهای انتظامی مواجه شدند [ندای سبز آزادی].
 
شکنجه در زندان
به‌روز جاویدتهرانی -زندانی سیاسی که از ۴ خرداد ۸۴ برای گذراندن ۷ سال حبس زندانی‌ست-، صالح کهن‌دل -محکوم به ۱۰ سال حبس-، فرزاد مددزاده و محمّدعلی منصوری -محکوم به ۱۷ سال حبس- که در تاریخ ۷ تیر از زندان رجایی‌شهر به اتّهام اخلال در امنیت ملّی به بندهای امنیتی زندان اوین منتقل شده‌بودند هم‌چنان در سلّول انفرادی و تحت بازجویی و شکنجه قرار دارند [رهانا].
 
بحران در زندان
وضعیت جسمی ۲ زندانی سیاسی محبوس در بند ۳۵۰ زندان اوین به نام‌های پیمان کریمی و حسن فرجی بحرانی گزارش شده‌است. پیمان کریمی که در جریان اعتراضات پس از انتخابات بازداشت شده‌است به دلیل نوسان شدید قند خون از ۲ ماه پیش در به‌داری زندان اوین بستری‌ست و به دلیل ابتلا به دیابت و شوک‌های متعدّد در خطر نابینایی کامل قرار دارد. حسن فرجی نیز از بیماری‌های قلبی و گوارشی در رنج است و به تازگی به دلیل ابلاغ حکم ۱۰ سال حبس دچار حمله‌ی قلبی شده و قادر به تکلّم و راه‌رفتن و انجام امور شخصی خود نیست. گفته می‌شود این حکم به دلیل تشابه اسمی آقای فرجی با یک قاچاق‌چی اسلحه به وی ابلاغ شده ولی قراری بر تغییر در آن نیست. پزشکی قانونی برای هر ۲ زندانی گواهی عدم تحمّل کیفر صادر کرده ولی دادستان تهران به این امر تمکین نمی‌کند [هرانا].
 
عدالت در زندان
صادق لاریجانی -رییس قوّه‌ی قضاییه- در بخش‌نامه‌ای از زندان‌ها خواست به مناسبت شب‌های قدر برای همه‌ی زندانیان به جز زندانیان سیاسی و محکومان جرائمی خطرناک هم‌چون آدم‌ربایی و سرقت مسلّحانه مرخصی ۱۵ روزه‌ای که ۱۵ روز دیگر نیز قابل تمدید باشد در نظر بگیرند [کلمه].
 
۵۰۰ روز در زندان
امیرخسرو دلیرثانی -فعّال ملّی‌مذهبی که از ۱۳ دی ۸۸ و در پی اعتراضات عاشورا در بند ۳۵۰ زندان اوین به سر می‌برد و محکوم به ۴ سال حبس است- تاکنون به مرخصی نیامده‌است [رهانا].
 
دانش‌گاه در زندان
سکینه کریم‌زاده -هم‌سر عبدالله رمضان‌زاده؛ عضو جبهه‌ی مشارکت، سخن‌گوی دولت خاتمی و استاد دانش‌کده‌ی علوم سیاسی دانش‌گاه تهران که محکوم به ۶ سال حبس و محبوس در بند ۲الف زندان اوین است- با اعلام وضعیت مناسب جسمی وی، از پژوهش و نگارش ۲ کتاب تخصّصی توسّط آقای رمضان‌زاده در زندان خبر داد [جرس].
 
بی‌دلیل در زندان
علی‌رضا رجایی -فعّال ملّی‌مذهبی- از ۴ ماه پیش تاکنون در زندان به سر می‌برد و هنوز معلوم نیست اتّهام وی چی‌ست و به چه دلیلی بازداشت شده‌است. گفته می‌شود دلیل بازداشت آقای رجایی اجرای حکم فعّالان ملّی‌مذهبی‌ست که ۱۰ سال پیش صادر شده و مطابق قانون مشمول مرور زمان است [جرس].
 
مشکلات نگران‌کننده
کمیته‌ی حمایت از روزنامه‌نگاران در نامه‌ای به احمد شهید -گزارش‌گر ویژه‌ی حقوق بشر- ۳ مسئله‌ی احکام حبس نامشخّص و مبهم، رفتار غیرانسانی و فقدان فرآیند قانونی را مشکلاتی مشخّص و نگران‌کننده در رابطه با وضعیت مطبوعات و آزادی بیان در ایران خواند و خواستار توجّه آقای شهید به این موارد شد [رادیو فردا].
 
 
طنز آماده
 
بال مگس
محمّدعلی ساری -معاون مدیرعامل ستاد دیه‌ی کشور- اعلام کرد تعداد دامادهایی که به دلیل عدم توانایی بر پرداخت مهریه در زندان هستند نسبت به سال گذشته که ۲۰۰۰ نفر بود، ۱۱۱۷ تن افزایش یافته و با افزایشی ۵۵درصدی به ۳۱۱۷ نفر رسیده‌است. او گفت: «بیش‌تر زندانیان مهریه به دلیل مهریه‌هایی نظیر یک تن پودر پیاز، ۱۵ كیلو بال مگس، ۲۰ آهوی وحشی یا دندان مرد در زندان تحمّل حبس می‌كنند» [جرس به نقل از آینده].
 
ترافیک - پیام انقلاب
محمّدحسین موساپور -استان‌دار قم- ایجاد ترافیک را برای نارضایتی عمومی از برنامه‌های درازمدّت دشمنان برای ضربه‌زدن به نظام دانست و اعلام کرد آن‌چه در انگلیس می‌گذرد آثار پیام انقلاب است [ایسنا].
 
رقیب احمدی‌نژاد
صادق لاریجانی -رییس قوّه‌ی قضاییه- اعلام کرد در اعتراضات سال ۸۸ تنها یک نفر کشته شد که آخر هم معلوم نشد چه کسی او را کشته‌است و احتمال دارد دخالت مستقیم «آشوب‌گران» و غربی‌ها در کار بوده‌باشد [ندای سبز آزادی به نقل از خبر آن‌لاین].
 
فرهنگ غربی
ناصر مکارم شیرازی، مرجع تقلید: «این‌که بخواهیم میلیارد‌ها تومان خرج و در مسابقات مختلف بین‌المللی شرکت کنیم که یک مدال طلا بیاوریم و یا نیاوریم این یک فرهنگ غربی‌ست» [رسا نیوز].
 
نماینده‌ی اصلاح‌طلب
مصطفا کواکبیان -نماینده‌ی اصلاح‌طلب مجلس- خواستار حمایت مجلس از جمع‌آوری ماه‌واره‌ها شد و اعلام کرد قانون ممنوعیت ماه‌واره اکنون با مشکل مواجه شده‌است زیرا مردم به محض جمع‌آوری ماه‌واره‌ها اقدام به خریداری آن می‌کنند [ندای سبز آزادی به نقل از فارس].
 
عشق ممنوع
کتاب ویژه‌ی کودکان «بیژن و منیژه» که یکی از عاشقانه‌های شاه‌نامه‌ی فردوسی‌ست غیر قابل چاپ اعلام شد [رادیو فردا]. پیش‌تر نیز کتاب کودکان «خسرو و شیرین» با مواردی ممیّزی روبه‌رو شده‌بود.
 
تهیه و تنظیم: بامداد راد

 


شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به 30mail-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به 30mail@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته