-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ تیر ۱۲, یکشنبه

Latest News from Norooz for 07/03/2011

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



جبهه مشارکت ایران اسلامی با صدور پیامی در گذشت امام جمعه را تسلیت گفت . متن پیام بشرح زیر است :

بسم الله الرحمن الرحیم
درگذشت نا بهنگام عالم جلیل القدر و روحانی مردم دار حجة الاسلام والمسلمین محمد علی صدوقی، امام جمعۀ یزد، که جانشین شایسته ای برای امامان جمعۀ شهید و فقید یزد، حضرات آیات شیخ محمد صدوقی و روح الله خاتمی و از بقیة الصلحای منصوب امام خمینی (ره) بود و همچنان بر مشی ومرام پیشینیان جلیل خود و و آن امام فرزانه سلوک می کرد ضایعه ای جبران ناپذیر است.
آن مرحوم چه به عنوان نماینده مردم یزد در مجلس شورای اسلامی و چه به عنوان امام جمعۀ آن شهر و نیز یک دوره به عنوان معاون امور مجلس رئیس جمهور در دورۀ اصلاحات همواره منشاء اثر خیر و خدمت برای اسلام و ایران بود. وی در سختی ها بخصوص در سالهای اخیر هرگز جانب مردم را فرو نگذاشت و به سنت پدر بزرگوار و شهیدش همواره در کنار مردم و پناه آنها بود.
مصیبت فقدان آن مرحوم را به ملت ایران بخصوص مردم پاک آئین یزد و نیز خاندان های معزز صدوقی و خاتمی از جمله فرزند عزیز روح الله، حجةالاسلام و المسلمین سید محمد خاتمی و برادر ارجمند دکترسید محمد رضا خاتمی عضو شورای مرکزی و دبیرکل پیشین جبهۀ مشارکت ایران اسلامی تسلیت گفته و بقا و دوام بازماندگان آن عزیز والامقام را از خداوند متعال مسألت می نمائیم.
جبهۀ مشارکت ایران اسلامی
11/4/1390
 


 



مطلب زیر را به عنوان مقدمه و کلیات دیدگاه خودم در رابطه با عنوان " آزادی رسانه" که موضوع مناظره ای که قرار بود بعنوان کرسی آزاد اندیشی و به دعوت نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه آزاد تهران جنوب برگزار شود نوشته و آماده کرده بودم ولی از آنجا که آقای شریعتمداری، مدیر مسئول کیهان، طرف دیگر مناظره ساعتی پیش از برگزاری آن، اعلام انصراف نمود مناظره انجام نشد. متن کامل این مطلب که در روزنامۀ اعتماد مورخ 4/4/90 چاپ شده است در پی می آید.

عصری که در آن بسر می بریم عصر ارتباطات است. اگر چه بشر دستاوردهای علمی و تکنولوژیکی متعددی در دهه های اخیر داشته است اما مهمترین آنها توسعه تکنولوژی اطلاعات و ارتباطات است که جامعه بشری را دستخوش تحولات عمیق نموده است. برای تبیین این تکنولوژی ابتدا از واژه IT یا Information technology استفاده می شد ولی بدلیل اهمیت ارتباطات که همراه این تکنولوژی توسعه یافت اکنون از ICT یا Information and communication technology استفاده می شود. رسانه که یک ابزار است در گذشته بطور عمومی دارای یک جریان یک سویه بود یعنی افراد یا مجموعه هایی از مردم یا حکومت ها این ابزار را بکار می بردند تا پیامهای خود را به مخاطبان برسانند. تا پیش از پیدایش و گسترش اینترنت، رسانه ها علی الاطلاق، اعم از رادیو، تلویزیون و مطبوعات، چنین بودند.آنها توسط خبرنگاران و نویسندگان اختصاصی خود و یا خبرگزاری ها تغذیه می شدند. این خبرنگاران و نیز سایر تولیدکنندگان پیام و اطلاعات گزینش شده و آموزش می دیدند تا در جهت خواست و اراده صاحبان این رسانه ها و سیاست های ابلاغی آنها عمل کنند. علاوه بر اینکه ارسال کننده پیام گزینش می شد، خبر و اطلاعات نیز از فیلتر سیاست و سلیقه صاحبان و متولیان رسانه عبور می کرد و به مخاطب می رسید. حوزه انتخاب مخاطب و محل اثر او محدود بود به اینکه به کدام رسانه مراجعه و یا از کدام رسانه استفاده کند. وی سپس براساس میزان اعتمادی که به آن رسانه داشت پیام ها را مورد ارزیابی و پذیرش قرار می داد. مفهوم آزادی در این رسانه ها که همچنان نیز به حیات خود ادامه می دهند تابعی از سلیقه ها و سیاست ها است. رسانه های حرفه ای برای جلب اعتماد بیشتر مخاطبان تلاش می کنند آنها را متقاعد کنند که صرفاً براساس ضوابط حرفه ای رسانه عمل می کنند و فیلتر های کمتری را بر اخبار و تحلیل آنها اعمال می کنند. با اینحال روشن است که هیچکدام از این رسانه ها کاملاً آزاد، به معنای عدم دخل و تصرف در بیان و انتقال واقعیت، نیستند و در چارچوب منافع صاحبان خود عمل می کنند.

در جوامع دموکراتیک و آزاد، صاحب هر سلیقه و دیدگاهی می تواند رسانه خود را داشته باشد و پیام خود را از طریق آن به مخاطبان خاص خود که آن رسانه را انتخاب کرده اند برساند. بنابراین رادیو، تلویزیون و روزنامه ها در انحصار حاکمیت و یا گروهی از مردم نیستند و همه پیام ها و نظرات فرصت ارسال و عرضه شدن دارند و مخاطب می تواند هر کدام را خواست انتخاب کند و بپذیرد. بدیهی است در چنین شرایطی قدرت مالی صاحبان رسانه ها می تواند تاثیر بسزایی در ایجاد و گستره توزیع پیام این رسانه ها داشته باشد.
پس از پیدایش و گسترش اینترنت مناسبات رسانه ای دچار تحولات اساسی شده است. ابتدا پایگاه های خبررسانی بشدت تنوع وتکثر پیدا کردند و افراد و گروه های کوچک فرصت آن را یافتند که پایگاه های خبری با هزینه کم راه اندازی کنند و بدین طریق منابع خبری متنوع شدند و انحصار دولت ها بخصوص در جوامع کمتر توسعه یافته شکسته شد. سپس وبلاگ ها در سطح وسیعی به راه افتادند تا مخاطبان، خود نیز بتواند بصورت مستقل به ارسال پیام بپردازند. در نهایت شبکه های اجتماعی در فضای مجازی شکل گرفت و این امکان فراهم شد تا اخبار و اطلاعات در این شبکه ها به شراکت گذاشته شود و عملا مرز پیام دهنده و پیام گیرنده برداشته شود و همگان در تولید و توزیع خبر و اطلاعات مشارکت کنند. در این شرایط عرضه خبر و پیام بصورت open source یا با منشاء آزاد است و پیام در مرحله تولید و ارسال فیلتر نمی شود بلکه این مخاطب است که باید خبر و مطالب متنوع و متفاوتی که در اختیارش قرار می گیرد مورد ارزیابی قرار داده و سپس به پذیرش آنها مبادرت کند. انتقال این فرایند از ارسال کننده خبر به مخاطب اگر چه موجب دشواری کار مخاطب است اما جریان و نشاط بیشتری را به عرصه تبادل اطلاعات می دهد. مفهوم آزادی در چنین رسانه هایی تقریباً مطلق بوده و اعمال محدودیت در مورد آن تقریباً غیر ممکن شده است. همین پدیده یعنی عدم امکان جلوگیری از نشر اخبار و اطلاعات است که موجب بروز جنبش های سیاسی و اجتماعی جدید در ایران و کشور های منطقه که تا پیش از این جریان آزاد اطلاعات و آزادی ارتباط گیری را تجربه نکرده بودند، شده است. پدیده ویکی لیکس آخرین نمونه بین المللی این دستاورد تکنولوژیست.
در این میان توسعه تکنولوژی موجب تکثیر تلویزیون های ماهواره ای گرددیده که براحتی در دسترس مخاطبان قرار دارد. این نوع رسانه ها در گذشته می بایست متقبل هزینه های سنگینی بابت خرید خبر و توزیع اطلاعات می گردیدند اما اکنون با استفاده از امکانات عرصه مجازی و شبکه ارتباطی، دسترسی سریع، فراوان و رایگان به اخبار و اطلاعات مورد نیاز برای تولید برنامه دارند و به همین دلیل با هزینه هایی اندک تاسیس شده مخاطبان بسیاری را جذب می نمایند.
رسانه های سنتی در ایران از جمله صدا و سیما اگر چه متاثر از این تحول تکنولوژیکی هستند و در رقابت با این نوع رسانه ها قرار دارند لیکن هنوز نتوانسته اند خود را با واقعیات دنیای امروز تطبیق بدهند و علی رغم صرف هزینه های بسیار، فاقد جذابیت لازم برای اکثر مخاطبین بوده و میزان جلب اعتماد و اثر گذاری آنها به نسبت امکانات و هزینه هایی که دارند و به خود اختصاص داده اند بسیار اندک است.
علاوه بر این همچنان محدودیت شدیدی در واگذاری حق استفاده از رسانه در کشور به چشم می خورد که خواسته یا ناخواسته مخاطبین را به سمت استفاده از رسانه های بیگانه سوق می دهد. انحصار صدا و سیما در دست حاکمیت و شنیده نشدن صدای مخالفان در این رسانه، سانسور شدید و حتی واژگونه انعکاس دادن اخبار آنها در این رسانه موجب از دست رفتن شدید اعتبار آن شده است.
روزنامه های دولتی و شبه دولتی که با پشتوانه مالی و امکانات فراوان رقیب روزنامه های غیر دولتی هستند نیز از این یکسو نگری و سانسور خبر و اطلاعات در رنج هستند و نتوانسته اند مخاطب عام جذب کنند.
اگر چه سانسور پیش از انتشار نوعاً در مورد روزنامه های غیر دولتی اعمال نمی گردد ولی ابلاغ دستورالعمل هایی امنیتی و تهدید های قضایی و دولتی که مستمراً بر این روزنامه ها اعمال می شود موجب خود سانسوری شدید آنها برای حفظ بقاء شده است.
در دنیای امروز، جلوی انتشار اخبار و مطالب را نمی شود گرفت اما با اعمال محدودیت در گردش اخبار و اطلاعات بخشی از مردم، از دسترسی به آنها محروم می مانند که روز به روز درصد این بخش از مردم نسبت به کل جامعه در حال کاهش است. آنها که نگران به انحراف کشیده شدن مردم توسط رسانه های آزاد هستند. بجای اعمال و ایجاد مانع بر سر گردش آزاد اخبار و اطلاعات باید به ایفای نقش اثباتی بیشتر در این عرصه بپردازند و پیام های جذاب برای مردم و مخاطبین خود تولید و به جلب اعتماد آنها بیاندیشند. آنها باید به مردم کمک کنند تا خود در پذیرش اخبار و مطالب متنوعی که در دسترس و اختیارشان قرار می گیرد قدرت تمیز بیشتری بیابند. صد البته این گروه از افراد ابتدا باید مدافع حقیقت و حقوق مردم باشند تا مردم نیز به آنها و پیامشان روی بیاورند.
منبع : وبلاگ گلجه


 


در روز 9 تیر ماه به مناسبت تولد دو تن از جوانان دربند، اسماعیل صحابه و عماد بهاور، مراسمی با حضور جمعی از خانواده زندانیان سیاسی و جوانان اصلاح طلب برگزار شد.
همچینین جناب آقای خاتمی پیامی را خطاب به اسماعیل صحابه فرستاده بودند که در این مراسم قرائت شد

اسماعیل صحابه تبریزی از اعضای شاخه جوانان جبهه مشارکت ایران اسلامی مهر ماه سال ۸۸ در مراسم دعای کمیل در منزل همسر شهاب طباطبایی بازداشت و پس از دو ماه انفرادی آزاد شده بود.اسماعیل صحابه، مرداد ماه ۸۹ در دادگاهی که به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد، به جرم نقش داشتن در برگزاری کمیل سبز، به چهار سال و نیم حبس تعزیری محکوم شد.گفتنی ست، در جلسه دادگاه صحابه، در اقدامی نادر، قاضی صلواتی در دادگاه حضور نداشته و بدون شنیدن دفاعیات اسماعیل صحابه اقدام به صدور حکم کرده است.

حکم صحابه در دادگاه تجدید نظر به چهار سال حبس تعزیری تبدیل شده است.

عماد بهاور، هم رئیس شاخه جوانان نهضت آزادی ایران در حالیکه به یکی از سنگین ترین احکام، ده سال زندان و ده سال محرومیت از فعالیت های اجتماعی محکوم شده است با گذشت یکسال و چند ماه از دوران محکومیت خود، همچنان ممنوع المرخصی است.

وی در سال ۸۸ چهار بار بازداشت شد و نهایتا به اتهام عضویت در نهضت آزادی و جلسه با سران آن، دادگاهی برای وی تشکیل و حکم سنگینی برایش صادر شد.

علی رغم تمامی این فشارها و حکم ناعادلانه، عماد بهاور با تاکید بر اینکه من در خط بازرگان مانده ام و خواهم بود، می گوید: ” همیشه در عمل به چارچوب قانون اساسی تاکید کرده ام و اصلاح طلب خواهم ماند.”

 

esmail.JPG

 

esmail (3).JPG

 

esmail (2).jpg


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به norooz-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به norooz@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته