-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ تیر ۲۶, یکشنبه

Latest News from Koocheh for 07/17/2011

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



سیمین/ رادیو کوچه

simin@koochehmail.com

«فرانک مسیح‌پور» یکی از طراحان جوان لباس است که تحصیلات خود را در زمینه‌های طراحی لباس و تکنولوژی طراحی  انجام داده و اکنون نیز در مقطع دکترای این رشته به تحصیل اشتغال دارد. در برنامه امروز پرسه، گفت و‌گویی دارم با این هنرمند جوان.

اگر مایل هستید از معنای درست «مانکن‌خیابانی» باخبر شوید یا بدانید که زنان و دختران کدام کشور می‌توانند بهترین طراحان لباس دنیا باشند یا حتا اگر می‌خواهید بدانید چگونه در آینده‌ای نه چندان دور لباس‌های داخل کمد شما باعث پولدارشدنتان می‌شوند، با این برنامه همراه باشید:

 

از فرانک مسیح‌پور که بیش از هفت سال است که در زمینه طراحی پوشاک در داخل و خارج از کشور فعالیت حرفه‌ای دارد و در این خصوص می‌توان به فعالیت های او در زمینه طراحی لباس نمایش و سینما، طراحی لباس مشاغل و برگزاری نمایشگاه پوشاک اشاره کرد، می‌پرسم که آیا امکان ندارد در زمینه طراحی لباس، به طرح‌هایی برسیم که علاوه بر هم‌خوانی با فرهنگ، اقلیم و عرف جامعه به نوگرایی و هم‌سویی با خواست نسل امروزی هم توجه داشته باشد؟آن هم در روزهایی که محدودیت‌ها و بگیر و ببندها به ویژه برای بانوان روز به روز افزایش می‌یابد؟

او در پاسخ می‌گوید:«هر انسانی در انتخاب پوشش آزاد است و ما به عنوان طراح لباس در جایگاهی نیستیم که ببینیم چه فرهنگی را تزریق کنیم به مردم. ما تنها وظیفه امان این است که این حس زیبایی شناسی را که یاد گرفتیم در جامعه ترویج بدهیم و در عین حال سنت‌هایی را که در فرهنگ ما و  اقوام مختلف هست نگاه‌داری کنیم و از زوال آن‌ها جلوگیری کنیم.

فرانک مسیح پور

وارد شدن مد از کشورهای دیگر منعی ندارد اما اصالت هر کشوری که بر مبنای رنگ و بوم هر کشور رقم خورده، ترکیب رنگ‌ها و پارچه‌ها با توجه به محیط و فضای آن کشور است که  یا باید این‌ها دوباره خلق شوند یا باید بر همان مبنا به روز شوند.

اما در زمینه طراحی لباس خیلی کارها می‌شود کرد اما در نهایت هر کس خودش تصمیم می‌گیرد و تنها می‌توان زیبایی را با آگاهی وارد کرد. یعنی حتا اگر قرار است تغییری داده شود باید با آگاهی عمل کرد و از برخوردهای مغرضانه پرهیز کرد. باید تنها  با عنوان کسی که لباس پوشیدن را می‌شناسد کار کرد فقط همین.

- چه مانعی وجود دارد که ما نمی‌توانیم لباس ایرانی داشته باشیم؟

من فکر می‌کنم عوامل زیادی دست به دست هم می‌دهد: اول این که صنعت پارچه و نساجی ایران به شدت رو به افول است و این صنعت توان‌مند و با شکوه و لباس‌های فاخر اکنون با عدم حمایت دولت یا به دلیل عوامل دیگر رو به افول است  و بنابراین پایه این صنعت (تولید لباس) که پارچه هست وجود ندارد و از محصولات خارجی استفاده می‌شود و در نتیجه بهای لباس بالاتر می‌رود یا کیفیت پائین می‌آید.

هر انسانی در انتخاب پوشش آزاد است و ما به عنوان طراح لباس در جایگاهی نیستیم که ببینیم چه فرهنگی را تزریق کنیم به مردم

دومین نکته این‌که هیچ تشویق، فرهنگ‌سازی و تبلیغی برای لباس ایرانی نمی‌بینیم. حتا در سریال‌های تلویزیونی هم گاهی پوشدن لباس ایرانی تبدیل به یک ضد ارزش شده است. در واقع مدیا بسیار ضعیف در این زمینه عمل کرده و نتوانسته در سطح جهان این ظرفیت را بشناساند، با وجود این تنوعی که در لباس‌های اقوام ایرانی وجود دارد.

در یک لباس باید عناصر ایرانی شناخته و شناسانده شود و همه این‌ها اگر با فلسفه و آگاهی فرای آن استفاده شود حس خوبی به استفاده کننده آن می‌دهد…

از آثار به نمایش درآمده فرانک مسیح پور

اما الان متاسفانه لباس ایرانی‌ها یک ترکیب نا مشخصی است و برخی هم از آن ور بام می‌افتند و این‌قدر می‌خواهند ایرانی بپوشند که احساس می‌کنی داری نمایش می‌بینی تا لباسی ساده و راحت و به روز شده.

در مورد بگیرو ببندها هم فکر می‌کنم این کار برای اصلاح پوشش نیست. اگر قصد به واقع اصلاح‌کردن یک فرهنگ غلط باشد آن‌گونه که گفته می‌شود، راهش این نیست. یک انسان هم چون خوراک نیاز به پوشش دارد و باید خوراک کافی در اختیار او قرار گیرد. وقتی هیچ انتخاب دیگری نیست بنابراین نمی‌توان گفت این حرکت اصلاح است.

یکی از عوامل بازدارنده از این که ماجرای عناصر ایرانی در لباس ایرانیان به نتیجه نرسد، این است که کسانی که ایده‌ و فکر خوبی دارند مورد حمایت واقع نمی‌شوند و کارشان به تولید انبوه نمی‌رسد. کارهایی که انبوه تولید نمی‌شوند و «مانکن خیابانی ندارند (البته این همان عبارت مورد استفاده دولت نیست. مانکن‌های خیابانی افرادی هستند که مد جدید را تبلیغ می کنند) و ما متاسفانه نداریم چنین چیزی در ایران.

گفته می‌شود تا سال 2025  وضعیت به گونه‌ای خواهد بود که تهیه لباس خیلی برای مردم عادی سخت می‌شود و هزینه آن بالا می‌رود و لباس تنها تعلق می‌گیرد به قشر خاصی از جامعه. بنابراین بحث بازیافت لباس‌های از قبل تولید شده باز رونق خواهد گرفت

- آیا بیشنهادی داری با توجه به سابقه کاری که داری؟

البته پیشنهاد به آن صورت نمی توانم داشته باشم زبان طراحی با کلام متفاوت است اما یکی از کارهایی که دارم روی آن کار می‌کنم این است که از ضرب‌المثل‌های ایرانی برای لباس‌ها استفاده کنیم و عبارت‌هایی که معنی مناسبی دارند برای تزئین لباس‌ها استفاده کنیم که البته این طرح هنوز در حد ایده‌ی اولیه است.

بخشی از کارها و ایده‌هایی که در اینده دارم هم اختصاص دارد به استفاده از پارچه‌های دوست دار طبیعت که در راستای حمایت از محیط زیست انجام می‌شود.

فعالیت دیگر نیز استفاده از رنگ‌های طبیعی است که البته تا به تولید انبوه برسد هزینه زیادی می‌برد که ممکن است چندان مخاطب نداشته باشد و هزینه آن برایشان نصرفد. بخش دیگر نیز بازیافت پاره‌هایی که لباس از آن‌ها تهیه می‌شوند.

گفته می‌شود تا سال 2025  وضعیت به گونه‌ای خواهد بود که تهیه لباس خیلی برای مردم عادی سخت می‌شود و هزینه آن بالا می‌رود و لباس تنها تعلق می‌گیرد به قشر خاصی از جامعه. بنابراین بحث بازیافت لباس‌های از قبل تولید شده باز رونق خواهد گرفت.

- واکنش و استقبال مخاطبانت در هنگام اجرای شوهای لباس و نمایشگاه‌هایت چگونه بود؟

«دریافت مردم ایران از زیبایی در پوشش در سطح بسیار بالایی است. یعنی من به جرات می‌توانم بگویم که با عنوان یک طراح لباس دارم از آن‌ها یاد می‌گیرم یعنی با تمام محدودیت‌هایی که دولت ایجاد کرده هم‌چنین با تمام محدودیت‌هایی که صنعت پوشاک در ایران دارد، مردم فقط به طور اتوماتیک دارند مدسازی می‌کنند آن‌هم مدی که نه شبیه غرب است و نه شبیه مد هند است نه ترکیه، چیزی که فقط مختص خودشان هستند و خیلی هم زیباست و فکر می‌کنم دختران ایرانی هر کدام خودشان یک طراح لباس هستند و من کلی از آن‌ها ایده گرفتم.

(از سویی) این مردم ظرفیت بالایی دارند برای پذیرش این که انتخاب پوشاک آزاد باشد و آن زمان خودشان آن‌قدر هوشمندند که بدانند چه بپوشند و از زیبایی شناسی به خوبی آگاهی دارند و آن چنان جریان مد در دنیا را تعقیب می‌کنند که دیگر نیازی نیست کسی به آن‌ها بگوید چه بپوشند یا نپوشند.»

- اما با این وجود می‌بینیم که به هم‌ریختگی در لباس پوشیدن ایرانی‌ها به ویژه زمانی که خارج ازایران هستند وجود دارد و چندان قواعد و آداب لباس پوشیدن را رعایت نمی‌کنند. هرچند که البته نباید از نظر دور داشت که هر فردی آزاد است در انتخاب پوشش مورد نظرش. علت چیست؟

«پوشاک رابطه مستقیمی با فرهنگ دارد. این مساله یک ضعف و معضل اجتماعی است  اما بخشی از آن ربطی به پوشاک ندارد. مردم این ذهن خلاق را دارن که بدانند مد درست چیست ولی این ذهن خلاق درست تربیت نشده چرا که در ایران لباسمان برای مکان‌های مختلف تفاوت چندانی ندارد. بنابراین نمی‌توان توقع داتش که این ذهن تربیت شود که هر فصلی از سال یا هر ساعتی ار روز مختص یک مد خاص است. بنابریان این باید آموزش داده شود و این مستلزم یک بستری است که آزادی وجود داشته باشد برای پرورش دادن این علاقه‌ای که مردم در به روز بودن پوشاکشان دارند.

طراحی لباس هنر تبدیل عادت‌ها به لذت‌هاست. همان چیزی که همیشه در هنر شرق بوده است از صنایع دستی از معماری و در تمام هنرهای ما این موج می‌زند و در لباس‌هایمان هم همیشه بوده و باید هم باشد. نباید بگذاریم عادت‌ها زندگی روزمره ما را غرق کند

نکته دیگری که علاقه‌مندم اشاره کنم این است که در این چند سال اخیر در ایران باب شده برگزاری نمایش‌های لباس با عنوان «زنان سرزمین من» که زنان هر جا می‌توانند باشند الا زنان سرزمین ما چرا که زنان سرزمین من همان دخترانی هستند که در کوچه و خیابان می‌بینیم و من فکر می‌کنم این یک دروغ بزرگ است. این یک نمایش لباس نیست…

اگر می‌خواهیم یک نمایش لباس زیبا ببینیم کافی است در یکی از ایلات و عشایر ایران، لباس‌های زنان آن‌ها را ببینیم که چقدر زیبا لباس می‌پوشند،ترکیب رنگشان ، ترکیب بافت و فرم و … و همه چیز در عالی‌ترین نوع خودش است در لباس قومیت‌های مختلف از خراسان، گیلان، بندر عباس و … در واقع همه جای ایران لباس‌هایش براساس اقلیم و فرهنگی که مردم هستند طراحی شده و واقعن زیباست. اینان زنان سرزمین من هستند… »

و کلام آخر:

من فکر می‌کنم طراحی لباس هنر تبدیل عادت‌ها به لذت‌هاست. همان چیزی که همیشه در هنر شرق بوده است از صنایع دستی از معماری و در تمام هنرهای ما این موج می‌زند و در لباس‌هایمان هم همیشه بوده و باید هم باشد. نباید بگذاریم عادت‌ها زندگی روزمره ما را غرق کند.


 


شراره سعیدی/ رادیو کوچه

ما می‌دانیم که امامت مبنایی‌ترین اصل فلسفه‌ی سیاسی شیعه است و این مذهب نتیجه‌ی نشناختن امام را فرو افتادن در ورطه‌ی جاهلیت و مردن به مرگ جاهلیت می‌داند و به نظر می‌رسد که فرآیند افزایش آرام و نامحسوس امامان شیعه توسط عالمان این دین در دست اقدام است.

در نگاه شیعه امامان کارشناسان دین‌اند. سیره‌ی پیشوایان این مذهب همه دارای یک سو و جهت بوده و لیکن روش‌هایی که هر یک از آن‌ها اتخاذ کرده‌اند، به صورت ظاهری با یک‌دیگر مغایرت دارد. نظیر حرکت قطاری که از مبدایی به مقصدی در حرکت است. این قطار، به تناست موقعیت‌هایی که پیش آمده، سرعت حرکت و شیوه‌ی کنترل آن را تغییر داده است. گاهی کند رفته، گاهی ایستاده و در ایست‌گاه توقف کرده و گاهی سرعتش اوج گرفته و سریع پیش‌روی کرده است. امامت هم یک چنین واقعیتی در تاریخ است. گاهی صبر کرده، مانند «علی» و گاهی خیزش کرده و پس از خیزش تند، توقف کرده، گاهی طوفاتی بوده مانند «حسین بن علی» و بالاخره در هر شرایطی که پیش آمده، از مسیر میل به رهبری سیاسی – اجتماعی خارج نشده است.

تمایل به تصاحب مناصب کلیدی سیاسی آن‌چنان در بدنه امامت شیعه شدید بوده که تمامی این مذهب را فرا گرفته و روحانیت شیعه که خود را وارثان امامان می‌دانند سال‌های بسیاری در این رویا و هم‌چنین فراهم نمودن زمینه‌های تحقق آن کوشیده‌اند.

جمهوری اسلامی اولین حکومت دینی با محوریت شیعی است، آرزوی نهادینه شدن در تمامیت روان روحانیت این مذهب از ابتدا تاکنون، رویایی که در نهایت خوش‌بینی اجداد این حرفه نیز امکان وقوع نمی‌یافت و حال آنانی که باوری به انجام و از آن مهم‌تر جای‌گیری این حکومت نداشتند، گویی سودایی دیگر در سردارند، افزودن به امامانی که سبب گذران و اوج‌نشینی‌شان را داشتند، نوعی ادای دین.

 سردار «یداله جوانی»، رییس اداره سیاسی سپاه پاس‌داران انقلاب اسلامی بدون نام بردن از شخص یا گروه خاصی گفته است: «شاید عده‌ای قلیل حساب شده مانع از به کار بردن این واژه «واژه امام» برای مقام معظم رهبری در سال 1368 شده باشند و دیگران نیز با این تصور که شاید تکرار این واژه برای دیگری از عظمت حضرت امام خمینی بکاهد، آن عده قلیل را تبعیت کردند.»

جمهوری اسلامی اولین حکومت دینی با محوریت شیعی است، آرزوی نهادینه شدن در تمامیت روان روحانیت این مذهب از ابتدا تاکنون، رویایی که در نهایت خوش‌بینی اجداد این حرفه نیز امکان وقوع نمی‌یافت و حال آنانی که باوری به انجام و از آن مهم‌تر جای‌گیری این حکومت نداشتند، گویی سودایی دیگر در سردارند

او در تعریف خود از عنوان امام، توضیح داد که این عنوان به معنای «راه‌نما، پیشوا، رهبر و کسی که باید به او اقتدا کرد و از او تبعیت نمود، است.»

سردار جوانی هم‌چنین با اشاره به آن‌چه «نظریه سیاسی شیعه» نامیده، این نظریه را مبتنی بر «اندیشه امت و امامت» دانست و افزود: «در نظام سیاسی اسلام، مردم در حکم امت و رهبر یا حاکم جامعه در حکم امام است.»

او در عین حال از «اعتراف افرادی از بزرگان پس از دو دهه به این اشتباه» خبر داد و با اشاره به «آیت‌اله نوری همدانی»، از مراجع تقلید طرف‌دار رهبر جمهوری اسلامی، نوشت: «پس از فتنه سال 88 یکی از مراجع عظام تقلید، یعنی حضرت آیت‌اله العظمی نوری همدانی، با صراحت اعلام کرد که اشتباه کردیم و باید از همان اول از ایشان با عنوان امام خامنه‌ای یاد می‌کردیم.»

با وجود این، سردار جوانی بدون اشاره مشخصی افزوده که: «اکنون مدتی است که در جامعه، بین مردم، مسوولان و در برخی از رسانه‌ها، به این مهم توجه می‌شود و از رهبر انقلاب اسلامی و ولی فقیه حاکم با عنوان امام خامنه‌ای یاد می‌گردد.»

شاید در نگاه بی‌توجه این عنوان نیز مانند دیگر شوخی‌های جمهوری‌ اسلامی جلوه کند، شوخی در حد هاله نور و پرژکتور نورانی اتومبیل اما به نظر می‌رسد واقعیت ماجرایی بسیار پیچیده‌تر است، همه شواهد دال بر گسترش روندی به سوی خرافه مضاعف در جامعه‌ای بسته و ذاتن مذهبی است.

شاید در دوران صفویه هیچ ایرانی تصور نمی‌کرد که این حکومت در هزارهای بعدی موجب جریانی غیر‌قابل کنترل و دینی تندرو شود، احتمالن آن‌ها باور نمی‌کردند که به تعداد تمامی آرزوهای‌شان در کشور پارس زبان‌شان امام‌زاده بروید، دقیقن مانند همان گمانی که ما برای آینده کشورمان نداریم، تولید امامانی در ورژنی پایین‌تر از قداست اما با تاثیرگذاری مضاعف.

امامانی پارسی‌ زبان که سید و از خون علی هستند و برپا دارنده پرچم به زمین افتاده‌اش و همگی منتظر جد چند صد ساله‌شان.

 شنیده‌ها حاکی‌ست که در همین دوران و با وجود انواع وسایل ارتباط جمعی و مسجل بودن رفتار بد بی‌بازگشت آقای خمینی تعدادی از هم‌وطنان گرفتار در مقبره این آقا نذورات و نامه‌هایی برای رفع حاجات‌شان می‌اندازند، برای او نذر می‌کنند و به ضریحش بند گره می‌زنند، پس چگونه می‌توان انتظار داشت در آینده این رفتار تبدیل به باوری چندش‌آور اما عمومی نشود؟

آقای خامنه‌ای امامت را این گونه تعریف می‌کند:‌

«امام، به معنای پیشوا و رهبر است. مفهوم رهبر با مفهوم ره‌نما فرق دارد. رهبر، آن کسی است که اگر جمعیتی را و امتی را به دنبال خود می‌کشاند، خود پیش قراول و طلایه‌دار آن حرکت است. مفهوم حرکت و پیش‌روی و پیش‌گامی در خطی که مردم حرکت می‌کنند، در کلمه‌ی امام وجود دارد. «کنگره‌ی جهانی حضرت رضا ، سال 1360»

در نگاهی دیگر می‌گوید:

«امامت، همان رهبری عالمانه و دردمندانه و دل‌سوزانه‌ی امتی است که دستش از دامان نبوت دینی خالی شده، واقعیتی است که بشریت، به او نیازمند است. در مفهوم امامت پیش‌آهنگی و پیش قراولی مطرح است «درس‌مایه‌های حزب جمهوری اسلامی، سال 1359 و 1360.»

آیا تمامی این سخنان به نوعی یادآور صفاتی نیست که بزرگان حکومتی امروزی از این آقا برمی‌شمرند؟ مانند سخنان آقای مصباح‌یزدی در مورد آقای خامنه‌‌‌ای:

«از جمله نعمت‌های بزرگی ـ‌که به تصور بنده‌ـ امثال ما و هر ایرانی دیگری اگر سالیان دراز تمام وقت خود را صرف شکر آن‌ها بکند حقش ادا نمی‌شود، برقراری نظام اسلامی، حاکمیت ولایت‌فقیه و به‌خصوص وجود شخص مقام معظم رهبری است. برقراری نظام اسلامی خداپسند آرزوی همه انبیا، اولیا و صالحان عالم در طول تاریخ بوده و جز در بعضی محدوده‌های خاص زمانی و مکانی نمونه روشن دیگری از آن را سراغ نداریم. در میان انبیای سابق حکومت حضرت سلیمان بود و در آخرالزمان هم وجود مقدس پیغمبر اکرم که چند سالی در مدینه حکومت کردند و دوران کوتاه حکومت امیرالمومنین که عمده‌اش به جنگ‌های داخلی گذشت، غیر از این موارد در طول تاریخ اسلام به سختی می‌توان حکومتی را پیدا کرد که در راس آن معصوم یا تالی ‌تلو (مثل و مانند) معصوم باشد. این نعمت عظیمی است که خدا در این عصر نصیب جامعه ما و امت ما کرد، این نظامی که به دست امام بنیان‌گذاری شد و توسط مقام معظم رهبری آب‌یاری و پرورش داده شد.»

در برنامه بعدی نیز به این مهم خواهیم پرداخت.


 


خبر / رادیو کوچه

حزب حیات آزاد کردستان، پژاک، که به مبارزه مسلحانه علیه جمهوری اسلامی مباردت‌ دارد روز یک‌شنبه، 17 ژوئیه، اعلام کرد که در پی تبادل آتش با سپاه پاسداران جمهوری اسلامی در منطقه مرزی ایران و عراق، دو نفر از نیروهای این حزب کشته و چهار نفر نیز زخمی شده‌اند.

هم‌زمان گزارش‌هایی از گلوله باران مناطقی از کردستان عراق توسط ایران منتشر شده است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، شیرزاد کمانگر، سخن‌گوی پژاک، در این‌باره اظهار داشت: «از نیمه‌شب شنبه نبرد سنگینی میان پژاک و نیروهای مسلح ایران ادامه داشته که باعث زخمی شدن برخی از افراد گروه ما شده‌است.»

وی افزود: «این درگیری بیش از ۱۰ ساعت به طور مداوم ادامه داشته و توپ‌خانه‌های ایران بامداد یک‌شنبه نیز هم‌چنان در حال گلوله‌باران هستند.»

شیرزاد کمانگر مدعی شده‌ که «چند سرباز ایرانی در یک درگیری در نزدیکی منطقه پنجوین استان سلیمانیه عراق کشته و زخمی شده‌اند» اما هنوز هیچ منبع مستقلی ادعای وی را تایید نکرده است و خبرگزاری‌های ایران نیز تاکنون گزارشی در این مورد منتشر نکرده‌اند.

پای‌گاه خبری گروه پژاک، منطقه درگیری‌ها، «زلی» و «دره کوکه» اعلام کرده و نوشته که  این عملیات با شرکت چندین هزار نظامی ایران و با پشتیبانی هلیکوپتر و سلاح‌های سنگینی چون توپ و تانک انجام شده است.

جبار یاور، از مقام‌های ارشد «وزارت امور پیشمرگان» در منطقه خودگردان کردستان عراق گلوله‌باران پای‌گاه‌های پژاک توسط ایران را تایید کرد اما گفت که در مورد بروز درگیری یا تبادل آتش در این مناطق گزارشی دریافت نکرده ‌است.

شیرزاد کمانگر، سخن‌گوی پژاک، گفته‌است که نیروهای ایرانی به روستاییان ساکن در سمت عراقی نوار مرزی هشدار داده‌اند تا ظرف سه روز خانه‌های خود را تخلیه کنند، اما جبار یاور این ادعا را «یک شایعه» دانست.

اخبار تازه از درگیری در این منطقه پس از آن منتشر می‌شود که به گزارش خبرگزاری های ایران، «یک فرمانده بلندپایه نیروهای مسلح جمهوری اسلامی» هفته گذشته گفت که ایران به حملات خود برای نابودی این گروه ادامه خواهد داد.

لازم به اشاره است گروه حزب حیات آزاد کردستان، پژاک، شاخه ایرانی حزب کارگران کردستان ترکیه، پ‌کاکا، است که از سوی آنکارا و بسیاری از کشورهای جهان از جمله آمریکا در فهرست گروه‌های تروریستی قرار دارد.

بیشتر بخوانید:

«جاده‌سازی غیرقانونی ایران در خاک کردستان عراق»


 


خبر / رادیو کوچه

مریم مجد، عکاس تخصصی حوزه ورزشی ایران، که پیش‌ از سفر به آلمان جهت پوشش خبری جام جهانی زنان 2011 در فرودگاه بازداشت شده بود روز شنبه، 16 ژوئیه، با صدور قرار وثیقه به طور موقت از زندان آزاد شده است.

به گزارش دانشجونیوز، مریم مجد روز جمعه 27 خرداد، در حالی‌که قصد داشت برای عکاسی از جام جهانی فوتبال زنان و هم‌کاری‌های خبری مشترک با پترا لندرز، بازیکن سابق تیم ملی فوتبال زنان آلمان، ایران را به مقصد آلمان ترک کند، با ممانعت نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در فرودگاه امام خمینی تهران مواجه شده و  بازداشت شد.

گفته می‌شود مریم مجد، در وضعیت نامساعد جسمی در زندان به‌سر می‌برد.

بیشتر بخوانید:

«آلمان خواهان آزادی فوری مریم مجد، عکاس ایرانی شد»


 


اکبر ترشیزاد/ رادیوکوچه

برخلاف بسیاری از تیم‌های مشهور و پرطرف‌دار جهان این باش‌گاه توسط هوادارانش اداره می‌شود و این بدین معناست که «بارسا» مردمی‌ترین تیم فوتبال جهان است. باش‌گاه فوتبال «بارسلونا» که بیش‌تر «بارسلونا» یا به صورت مخفف «بارسا» شناخته می‌شود، یک باش‌گاه فوتبال حرفه‌ای اسپانیایی است که در شهر «بارسلون» در منطقه‌ی «کاتالونیای» اسپانیا قرار دارد. بارسا به نوعی، نهادی برای ترویج فرهنگ «کاتالان» و «کاتالانیسم» است و از این رو عبارت «فراتر از یک باش‌گاه» را به عنوان شعار خود انتخاب کرده ‌است. این باش‌گاه با نام باش‌گاه فوتبال «بارسلونا» در سال ۱۸۹۹ توسط عده‌ای سوییسی، انگلیسی و اسپانیایی و به رهبری «خوان‌گمپر» تاسیس شد. در ۱۹۰۲ میلادی باش‌گاه اولین جام خود، «کوپا‌ماکایا» را بالای سر برد. از ۱۹۱۰ تا ۱۹۱۴ میلادی، «بارسلونا» در جام «پیرنه »شرکت کرد و به عنوان به‌ترین تیم انتخاب شد. در دوران «گمپر»، تیم فوتبال بارسلونا موفق شد یازده بار مسابقات فوتبال «کاتالونیا»، شش بار «کوپا‌دل‌ری» و چهار بار «کوپادی‌پیرنه» را فتح کرده و نخستین «عصر‌طلایی» خود را تجربه کند. در ۱۴ ژوئن ۱۹۲۵، جمعیت حاضر در یکی از مسابقه‌ها در حرکتی خودجوش برای اعتراض به دیکتاتوری «میگوئل‌ پریموده ‌ریورا» سرود ملی را هو کردند که در پی آن حکومت در واکنش به این عمل ورزش‌گاه را شش ماه تعطیل کرد و «گمپر» نیز مجبور به کناره‌گیری از ریاست باش‌گاه شد.

در ۱۹۴۳، «بارسلونا» در نیمه نهایی مسابقات «کوپادل ‌جنرالیسمه» به مصاف «رئال‌مادرید» رفت. دیدار رفت دو تیم در با نتیجه ۳–۰ به نفع «بارسلونا» پایان یافت. پیش از بازی برگشت، اعضای تیم «بارسلونا» با رییس امنیت دولت «فرانکو» دیدار داشتند و او به آن‌ها یادآوری کرد که تنها به علت سخاوت‌مندی دولت آن‌ها امکان بازی کردن را دارند و در نتیجه در بازی برگشت «رئال‌مادرید» با نتیجه ۱۱–۱ «بارسلونا» را شکست داد. علی‌رغم فشارهای سیاسی آن زمان، «بارسلونا» در دهه‌ی ۱۹۴۰ و ۱۹۵۰ توانست موفقیت‌های قابل توجهی را کسب کند. «بارسا» در سال ۱۹۲۹ توانست برای اولین بار قهرمان «لا‌لیگا» شود. «بارسا» این عنوان را در ۱۹۴۸ و ۱۹۴۹ نیز تکرار کرد. در یک‌شنبه بارانی سال ۱۹۵۱، انبوهی از جمعیت پس از پیروزی ۲–۱ در برابر «سانتاندر»، ورزشگاه را بدون استفاده از تراموا ترک کردند که شگفتی مسئولین حکومتی را برانگیخت. در آن زمان در «بارسلون» کارکنان تراموا اعتصاب کرده بودند و این حمایت از جانب طرف‌داران بارسلون از حرکت آنان صورت گرفت. روی‌دادهایی از این قبیل چهره‌ای متفاوت از باش‌گاه یا تعلق آن به فراتر از «کاتالونیا» را نشان می‌داد. برخی اسپانیایی‌های تندرو باش‌گاه را مدافع حقوق‌بشر و آزادی می‌دانند. دهه ۱۹۶۰ موفقیت‌های کم‌تری برای باش‌گاه به هم‌راه داشت و «لا‌لیگا» به‌طور کامل در دست «رئال‌مادرید» بود. در ۱۹۶۱ بارسلونا اولین باش‌گاهی بود که توانست «رئال‌مادرید» را در رقابت‌های لیگ قهرمانان اروپا شکست دهد، اما در فینال با نتیجه ۳–۲ مغلوب «بنفیکا» شد. هم‌چنین «بارسلونا» توانست «رئال‌مادرید» را در فینال «کوپادل ‌جنرالیسمه» در ورزش‌گاه «برنابئو» در حالی که «فرانکو» بازی را تماشا می‌کرد، شکست دهد و بخشی از اقتدار سابق خود را به نمایش بگذارد. با پایان یافتن دوره دیکتاتوری فرانکو در ۱۹۷۴، نام باش‌گاه که مدتی تغییر کرده بود به نام اصلی کاتالونیایی‌اش تغییر کرد و طراحی تاج آن به شکل اولیه‌اش برگردانده شد.

فصل ۱۹۷۳–۱۹۷۴ شاهد حضور «یوهان ‌کرایف» بود که برای ثبت یک رکورد جهانی به مبلغ ۹۲۰ هزار پوند از آژاکس خریداری شد. «یوهان‌کرایف» در مصاحبه‌ای با یکی از خبرگزاری‌های اروپا گفت: «من بارسلونا را به رئال‌مادرید ترجیح دادم زیرا نمی‌توانم برای تیمی بازی کنم که با فرانکو ارتباط دارد.» و این مصاحبه خیلی سریع او را به چهره محبوب هواداران «بارسا» تبدیل کرد و زمانی که وی نام فرزندش را «یوردی»، یک نام محلی کاتالانی گذاشت، بر میزان این محبوبیت افزوده شد. «یوهان‌ کرایف» به هم‌ر‌اه بازی‌کنان خوب به باش‌گاه کمک کردند تا بتواند بعد از دهه ۱۹۶۰ با شکست ۵–۰ «رئال‌مادرید» در سال ۱۹۷۴ قهرمان «لالیگا» شود. در ۱۶ مه ۱۹۷۹ بارسلونا با شکست ۴–۳ «فورتونا‌ دوسلدورف» توانست برای اولین بار «جام‌در‌جام» اروپا را فتح کند. در ۱۹۸۲ «مارادونا» با قراردی به مبلغ ۵ میلیون پوند از «بوکا‌ جونیورز» خریده شد و دهمین رکورد جهان از حیث مبلغ قرار داد رقم خورد. در پایان فصل ۱۹۸۳–۱۹۸۲ بارسلونا توانست با مربی‌گری «منوتی»، «رئال‌مادرید» را شکست دهد و قهرمان «کوپادل‌ری» شود.

پس از جام جهانی فوتبال ۱۹۸۶ باش‌گاه «گری ‌لینکر» آقای گل آن رقابت‌ها را از باش‌گاه «اورتون» خرید و با دروازه‌بان «آندونی ‌زوبیزارتا» قرار دادی طولانی بست. در سال ۱۹۸۸ «کرایف» به عنوان سرمربی به باش‌گاه بازگشت و به زبان ساده‌تر یک تیم رویایی جمع کرد. در حالی که باش‌گاه با ستاره‌های بین‌المللی چون «روما ریو»، «رونالد کومان»، «میشل‌ لادروپ» و «هریستو استویچکوف» قرار داد داشت، او ترکیبی از بازی‌کنان اسپانیایی چون «خوزه‌ ماری‌ باکرو»، «جوزپ‌ گواردیولا» و «تکسیکی ‌بگیریستین» را به زمین می‌برد. «بارسا» زیر نظر «یوهان‌ کرایف» توانست چهار عنوان قهرمانی «لالیگا» را بین سال‌های ۱۹۹۱ تا ۱۹۹۴ پی در پی کسب کند. در رقابت‌های اروپایی نیز با شکست «سمپدوریا» در فینال جام در جام اروپا ۱۹۸۹ و لیگ قهرمانان اروپا ۱۹۹۲ هر دو عنوان قهرمانی را به دست آورد. «یوهان‌ کرایف» با ۱۱ عنوان قهرمانی، موفق‌ترین مربی باش‌گاه تا به امروز بوده و با ۸ سال مربی‌گری پی در پی بیش‌ترین مدت باقی‌ماندن در سمت مربی‌گری باش‌گاه را داراست. بخت «یوهان‌ کرایف» در فینال دو فصل آخر مربی‌گریش برگشت و کسب نتایج ضعیف اسباب اخراج او توسط «نونیز» را فراهم کرد.

«بابی ‌رابسون» جای‌گزین «کرایف» شد و تنها در فصل ۱۹۹۷–۱۹۹۶ در این سمت باقی‌ ماند. او «رونالدو» را از «پی‌اس‌وی» خرید و توانست سه جام را برای باش‌گاه به ارمغان آورد. حضور «رابسون» تنها یک راه حل کوتاه مدت بود تا «لوئیس‌ فن‌خال» بتواند به باش‌گاه بپیوندد. «رونالدو» نیز چون «مارادونا» برای مدت کوتاهی در باش‌گاه ماند و سپس به «اینترمیلان» پیوست. علی‌رغم تمام موفقیت‌های داخلی، عدم پیروزی بارسا در فینال «لا‌لیگا» ۲۰۰۰ که سبب قهرمانی «رئال‌مادرید» شد، استعفای «نونیز» و «فن‌خال» را در پی داشت. رفتن «نونیز» و «فن‌خال» از باش‌گاه قابل مقایسه با پیوستن «لوییس ‌فیگو» به «رئال‌مادرید» نبود، «فیگو» نه تنها کاپیتان دوم تیم بلکه به عنوان قهرمانی قابل ستایش نزد هواداران «بارسا» شناخته می‌شد، تاجایی که بسیاری از کاتالونیایی‌ها او را از خودشان می‌دانستند. هواداران «بارسا» که از تصمیم پیوستن «فیگو» به رقیب دیرینه خود بسیار ناراحت بودند، این ناراحتی را با استقبال خشم‌آلود خود از حضور «فیگو» در «نیوکمپ» نشان می‌دادند و در اولین حضور او در «نیوکمپ» به سمتش یک کله‌ی خوک و شیشه پر ویسکی پرتاب کردند. پس از دوران ناموفق «گسپارت»، باش‌گاه با ترکیبی از مسوولان جوان به اوج بازگشت.«خوان‌ لاپورتا» جای‌گزین «گسپارت» شد و «فرانک‌ ریکارد» بازی‌کن سابق تیم ملی فوتبال هلند به عنوان مربی «بارسا» انتخاب شد. تاثیر بازی‌کنان بین‌المللی و ترکیب آن‌ها با بازی‌کنان اسپانیایی تیم را به سمت کسب موفقیت مجدد سوق داد. بارسا توانست در سال ۲۰۰۵–۲۰۰۴ «لا‌لیگا» و «سوپرجام» اسپانیا را فتح کند و قرار دادی با «رونالدینیو»، بازی‌کن سال فوتبال جهان ۲۰۰۶ ببندد. فصل ۲۰۰۸–۲۰۰۷ برخلاف سال‌های گذشته موفقیتی برای باش‌گاه به هم‌راه نداشت و در پی آن «جوزپ ‌گواردیولا» مربی تیم دوم «بارسلونا» در پایان فصل جای‌گزین «ریکارد» شد.

«بارسا» در فینال «کوپادل‌ری» ۲۰۰۹ با شکست ۴–۱ «اتلتیک‌ بیلبائو» برای ۲۵امین بار قهرمان این رقابت‌ها شد. سه روز پس از آن با شکست «رئال‌مادرید» در رقابت‌های «لالیگا» جام را برای «بارسلونا» در فصل ۲۰۰۹–۲۰۰۸ به ارمغان آورد. «بارسا» در حالی فصل را به پایان رساند که در ورزشگاه «المپیک ‌رم»، «منچستر یونایتد» فاتح سال قبل جام باش‌گاه‌ها را با نتیجه ۲–۰ شکست داد و سومین عنوان قهرمانی جام باش‌گاه‌ها را فتح کرد. در نتیجه برای اولین بار در اسپانیا اولین سه‌گانه را به دست آورد. در دسامبر ۲۰۰۹، بارسا جام باش‌گاه‌های جهان ۲۰۰۹ را نیز فتح کرد و اولین تیم تاریخ فوتبال شد که شش‌گانه جام‌ها را توانست کسب کند. «ژاوی» در حال حاضر با مجموع ۵۵۵ بازی برای «بارسلونا» و ۳۶۹ بازی در «لالیگا» رکوردار هم‌راهی باتیم است. برترین گل‌زن «بارسا» تاکنون در تمام رقابت‌ها حتا دوستانه، «پائولینو آلکانترا» با ۳۵۷ گل بوده‌است. «سزار رودریگز» با ۱۹۵ گل زده در بین سال‌های ۱۹۴۲ تا ۱۹۵۵ به‌ترین گل‌زن «بارسا» در لا لیگا است، گر چه احتمال می‌رود «لیونل ‌مسی» که تاکنون ۱۱۵ گل در «لالیگا» برای بارسا به ثمر رسانده این رکورد را به‌زودی بشکند.


 


خبر / رادیو کوچه

مقامات دولت چین به دیدار باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا و دالایی لاما، رهبر معنوی مردم تبت در واشنگتن واکنشی تند نشان داده‌اند. دولت چین اعلام کرده است که این ملاقات به روابط دو کشور (چین و آمریکا) ضربه زده است.

مقامات رسمی چین، دیدار رییس جمهور آمریکا با دالایی لاما را دخالت در امور داخلی چین توصیف کرده‌اند.

در عین حال، دولت آمریکا هم اعلام کرده است که این دیدار، تاکیدی بر حمایت قابل توجه آقای اوباما از حفظ آن‌چه که مذهب، فرهنگ و هویت منحصر به فرد تبت خوانده شده است، بود.

بیشتر بخوانید:

«رییس جمهوری آمریکا با دالای لاما دیدار کرد»


 


خبر / رادیو کوچه

ربکا بروکس، مدیر عامل سابق شرکت «نیوزاینترنشنال»، در ارتباط با تحقیقات پیرامون رسوایی شنود تلفنی و ارتشا‌، توسط پلیس بازداشت شده است. این دهمین دستگیری است که در جریان رسیدگی به پرونده رسوایی شنود تلفنی توسط نشریه «نیوز او د ورلد» انجام می‌گیرد.

خانم بروکس به ظن توطئه برای شنود مکالمات و همین‌طور اتهام ارتشا‌ بازداشت شده است.

خانم بروکس که در گذشته سردبیر نیوز آو د ورلد بود، روز چهار‌شنبه از سمت مدیرعاملی شرکت «نیوزاینترنشنال» استعفا داد.

خانم بروکس پس از کناره‌گیری، با صدور بیانیه‌ای گفت که احساس «مسوولیتی عمیق» در قبال مردمی می‌کند که در این ماجرا به آن‌ها لطمه خورده است.

با افزایش دامنه ماجرای رسوایی شنود تلفنی، شرکت نیوز اینترنشنال، هفته پیش، نشریه «نیوز او د ورلد» را تعطیل کرد.

پس از تعطیل شدن این هفته‌نامه، نیوز کورپوریشن، شرکت مادر، متعلق به روپرت مرداک، هم‌چنان صاحب روزنامه سان، روزنامه تایمز، هفته نامه ساندی تایمز و ۳۹ درصد از سهام شبکه تلویزیونی ماهواره‌ای «بی سکای بی» در بریتانیاست.

شرکت نیوزاینترنشنال، از شرکت حقوقی «اولسونگ» خواسته است که درباره رسوایی شنود تلفنی تحقیق کند و یک قاضی دادگاه عالی بریتانیا هم مسوول نظارت بر برنامه پرداخت غرامت به کسانی شده است که در جریان شنود تلفنی به آن‌ها لطمه وارد شده است.

در تحولی دیگر پلیس متروپولیتن، نیروی پلیس لندن، به محتوای گزارش‌هایی اعتراض کرده است که در آن‌ها ادعا شده بین اقامت پل استیونسون، رییس پلیس لندن، در یک مرکز بهداشتی، و معاون پیشین سردبیر نیوز او د ورلد (نیل والیس) ارتباطی وجود دارد.

آقای والیس که در رابطه با رسوایی شنود تلفنی بازداشت شده است، در زمان اقامت پل استیونسون در این مرکز، از مشاوران روابط عمومی آن بود.

بیشتر بخوانید:

«انتشار آخرین هفته‌نامه پرفروش‌ بریتانیا»


 


مهرداد/ رادیو کوچه

امروز و در این برنامه داستان کوتاهی از «ایوان کوله‌کوف» نویسنده‌ی معاصر بلغاری خوانده می‌شود.

«خواب می‌بینم در یک شوخی احمقانه زندگی می‌کنم. این بار با یک آمریکایی و یک سوئدی. آمریکایی گاو می‌چراند و سوئدی پارلمان می‌سازد … و من چپری به دور کلبه‌ام. قصد من ساختن پرچینی‌ست بلندتر از یک آسمان‌خراش، اما مصالح‌ام کافی نیست و به همین خاطر یواش یواش دل و روده‌ی کلبه‌ام را در می‌آورم.

باران شروع می‌کند به باریدن. بارانی سیاهم را می‌پوشم، تونلی زیر پرچین می‌کنم و … »


 


خبر / رادیو کوچه

وزارت امورخارجه جمهوری اسلامی روز شنبه، 16 ژوئیه، با صدور بیانیه‌ای از آمادگی این کشور برای «هم‌کاری و گفت‌و‌گوی سازنده» با آرژانتین در رابطه با حادثه انفجار مرکز یهودیان در بوئنوس آیرس در سال ۱۹۹۴، خبر داده است.

در این بیانیه که به مناسبت سال‌گرد انفجار ساختمان انجمن یهودیان آرژانتین در بوئنوس آیرس موسوم به «آمیا» صادر شد، وزارت خارجه جمهوری اسلامی از این که پس از هفده سال «هویت مرتکبان و عاملان واقعی آن در هاله‌ای از ابهام قرار دارد» ابراز تاسف کرده است.

در اثر انفجاری که در روز هجدهم ژوئیه ۱۹۹۴ در ساختمان آمیا رخ داد، ۸۵ تن کشته و بیش‌تر از ۳۰۰ نفر زخمی شدند.

این در حالی است که آرژانتین و اسراییل، ایران را مقصر این حادثه می‌دانند.

وزارت امورخارجه جمهوری اسلامی ضمن محکوم کردن این حادثه، هم‌دردی خود را با بازماندگان قربانیان این واقعه اعلام کرده است.

مقام های قضایی در آرژانتین چند مقام جمهوری اسلامی از جمله آیت‌اله هاشمی رفسنجانی، رییس جمهوری پیشین ایران را به عنوان مظنون این انفجار معرفی کرده‌اند.

وزارت امورخارجه جمهوری اسلامی در بیانیه خود گفته است، مقام‌های قضایی در آرژانتین «با نشانه گرفتن انگشت اتهام خود به سوی بعضی از اتباع جمهوری اسلامی ایران، تحقیقات قضایی را منحرف و موجب فرار مرتکبان واقعی این جنایت از چنگال عدالت شدند.»

یک قاضی فدرال در آرژانتین حکم جلب آیت‌اله هاشمی رفسنجانی، رییس جمهوری وقت ایران، علی فلاحیان و علی‌اکبر ولایتی، وزرای اطلاعات و امور خارجه وی، محسن رضایی، فرمانده اسبق سپاه پاسداران و احمد وحیدی، فرمانده وقت نیروی قدس سپاه را به اتهام دست داشتن در این انفجار صادر کرده است.

سه دیپلمات ایرانی از جمله هادی سلیمان پور، سفیر وقت ایران نیز از مظنونان پرونده آمیا هستند.

ابراهیم حسین برو، عضو جنبش حزب‌اله لبنان هم از متهمان انفجار آمیا است.

بیشتر بخوانید:

«آرژانتین خواهان محاکمه فلاحیان، وزیرسابق اطلاعات شد»


 


یک‌شنبه  26 تیر  90 /  17 ژوئیه 2011

اجرا: اعظم

استودیو: دامون

تقویم تاریخ

مجله جاماندگان – «امامان شیعه افزایش خواهند یافت»- شراره سعیدی

بخش اول خبر‌ها

روز ‌نگاشت- «انتشار غرور و تعصب با نام یک خانم»- محبوبه شعاع

کافه قصه- «زندگی در یک شوخی احمقانه»- مهرداد

دایره شکسته- «وای به روزی که بگندد نمک»- مه شب تاجیک

بخش دوم خبرها

پس‌ نشینی تند- «آبی و اناری پوشان محبوب» (بخش اول)- اکبر ترشیزاد

مجله خبری کابل- آرین

پرسه- «هنری برای تبدیل عادت به لذت»- سیمین

بخش سوم خبرها


 


مه‌شب‌ تاجیک/ رادیو کوچه

مقوله آزادی از جهت نظری در فلسفه، علوم سیاسی، اقتصاد بحثی عمیق است و از جهت عملی نیز به مفهوم آزاده‌خواهی یا آزاد‌منشی پیامدهای بسیار حساسی در سیاست، اجتماع و اقتصاد دارد. در ایران هرگز به آزادی چنان‌که باید بهایی داده نشده و آزادی مهجور مانده است هم در کلام هم در حیطه‌ی قلم و حتا در مقولات بسیار جزیی‌تر. و حال این مهجور ماندن آزادی پیامدهایی به دنبال دارد که بسیار وخیم است و در درازمدت مانند یک زخم سرباز خواهد کرد. نبود آزادی در یک جامعه تفکر «برده» و «آزاده» را تداعی می‌کند. بدین معنی که ممکن است در قرن اطلاعات و تکنولوژی سیستم برده‌داری وجود نداشته باشد ولی در بعضی از کشورها حاکمان به‌طور دقیق همین حس را نسبت به مردم کشوری که سردمدار آن هستند دارند. بدین ترتیب حکومت با بهره جستن از چنین حسی مخالفین را با خشونتی کم‌نظیر از سر راه خود برمی‌دارد و کم‌کم این خشونت را در لایه‌های اجتماعی هم نهادینه می‌کند. مقوله‌ی مبارزه و آزادی‌خواهی در ابعاد بزرگ‌تر و امنیت اجتماعی هم در لایه‌های کوچک‌تر زیر سوال می‌رود.

هنگامی که ما واژه‌ی جرم را می‌شنویم بیش‌تر اعمالی مانند سرقت، کلاهبرداری و قتل به ذهن ما متبادر می‌شود. گاهی خرده جرایمی هم هستند مانند فحاشی، برهم زدن نظم عمومی، رانندگی بدون گواهی‌نامه و خرده جرایم دیگری که ممکن است هر روز در مقابل ما اتفاق بیفتد ولی خیلی مورد بحث قرار نمی‌گیرند زیرا به خصوص در کلان شهرها این قبیل اتفاقات به کرات می‌افتد و افراد بسیاری مرتکب این اعمال می‌شوند.

عده‌ای از پژوهش‌گران بر این باورند که رفتار و کردار، نوع پوشش و آرایش هم‌چنین نحوه‌ی سلوک زنان علت بیش از 90 درصد مزاحمت‌هایی است که برای آن‌ها در هنگام تردد در معابر و خیابان‌های شهری ایجاد می‌شود

یکی از این خرده جرم‌ها «مزاحمت» است. مزاحمت انواع مختلفی دارد و به در کشوری مانند کشور ما به کرات شاهد آن هستیم. میزان آسیبی که این نوع از جرم در جامعه ایجاد می‌کند بسیار بالاست و حجم بالای این جرم مقدمه‌ی بروز تنش‌های اجتماعی و جرایم مهمتر خواهد بود. به نظر می‌رسد مزاحمت خیابانی به عنوان یک ناهنجاری اجتماعی و کجروی مورد تحلیل قرار می‌گیرد. آسیب یا کج‌روی اجتماعی به هر نوع عمل فردی یا جمعی اطلاق می‌شود که در چارچوب اصول اخلاقی و قواعد عمل جمعی عام رسمی یا غیررسمی جامعه محل فعالیت کنش‌گران قرار نمی‌گیرد و در نتیجه با منع قانونی و یا قبح اخلاقی و اجتماعی روبه‌رو می‌شود.

عده‌ای از پژوهش‌گران بر این باورند که رفتار و کردار، نوع پوشش و آرایش هم‌چنین نحوه‌ی سلوک زنان علت بیش از 90 درصد مزاحمت‌هایی است که برای آن‌ها در هنگام تردد در معابر و خیابان‌های شهری ایجاد می‌شود. در این میان نوع پوشش افراد نخستین شاخصه و معیار قضاوت درباره آن‌ها است، از این رو هنگامی که فردی با زنی که هنجارها و ارزش‌های اجتماعی را در سبک رفتار و لباسی که بر تن دارد رعایت نکرده است مواجه می‌شود به خود این اجازه را می‌دهد که قدم در حریم خصوصی وی بگذارد. این نگرش جزمی زمانی مطرح می‌شود که نمی‌توان در سایه‌ی قوانین امنیت را در جامعه پیاده کرد و با پاک کردن صورت مسئله سعی در حل مشکل دارند.  اعضای جامعه و دولت باید بیاموزند که  افراد از حقوق برابر و مساوی در روابط اجتماعی برخوردارند و کم‌تر در محیط خانواده و اجتماع این را می‌آموزند که «زن محترم است» و ایجاد مزاحمت برای زنان و دختران در خیابان عمل ناپسندی است بلکه بیش‌تر این دختران هستند که مورد خطاب قرار می‌گیرند و از آن‌ها خواسته می‌شود مراقب رفتار، پوشش و حرکات خود باشند. حال در جوامعی که پوشش آزاد است، میزان مزاحمت‌هایی که برای مردم ایجاد می‌شود بسیار کم‌تر است.

مزاحمت‌های خیابانی به هر نوع عمل و لفظی که به نوعی آرامش و احساس امنیت عابران را از بین ببرد و نوعی احساس نگرانی و ناراحتی برای فرد عابر ایجاد ‌کند، اطلاق می‌شود، مزاحمت‌هایی که بر اساس قوانین و مقررات مصوب قانون مجازات، از جمله رفتارهایی هستند که جز مفاسد اجتماعی تلقی شده و مشمول مجازات می‌شوند. اما امروز این مزاحمت‌ها دیگر مانند قبل نیست، یعنی دیگر دختران و زنان یا گاهی پسران مزاحمت‌هایی را که در تاکسی، اتوبوس، پارک یا کنار خیابان برای آن‌ها بوجود می‌آمد به دست فراموشی سپردند، زیرا امروز در سایه‌ی امنیت اجتماعی با معضلی بزرگ‌تر و سخت‌تر به نام «طرح ارتقای امنیت اجتماعی» رو‌به‌رو هستند.

نیروی انتظامی که در چارچوب وظایف خود باید نظم و امنیت را در جامعه حفظ کند، یکی از مصادیق بارز ترس و احساس ناامنی برای مردم شده است و برای حفظ نظم تعریف شده‌ی خود دست به انجام هرگونه عمل خشونت‌باری می‌زند. یعنی ارگانی که برای آرامش مردم بنا شده است این روزها خود تبدیل به یکی از معضلات اجتماعی شده است که تنها از روی سلیقه و بدون هیچ‌گونه توسل قانونی به جلب و ضرب و شتم مردم می‌پردازد و شهروندان برای بیرون رفتن از خانه با نگرانی و ترس و لرز از برنگشتن‌شان باید به راه‌های فرار احتمالی از دست پلیس که دست‌گاه برقراری و امنیت اجتماع است، فکر کنند. بدین معنی که این روزها در جامعه پلیس خود مزاحمت خیابانی است برای شهروندان. در این راستا درگیری‌هایی هم بین مردم و «گشت ارشاد» در شهرهای مختلف ایران از آغاز این طرح و حضور ماموران گشت ارشاد به وقوع پیوسته است. این درگیری‌ها با خشونت و دستگیری، ضرب وشتم، زندان و شکنجه جمعی از شهروندان به دلایلی نظیر بدحجابی، نوع پوشش، روابط افراد، آرایش، مدل مو و مدل لباس هم‌راه بود.

برخی جامعه‌‌شناسان معتقدند این‌گونه طرح‌ها موجب تشدید دورویی و نفاق در جامعه و ایجاد چندچهرگی و افزایش فاصله میان حکومت و مردم می‌شود. هم‌چنین «اطاعت از این طرح‌ها نشانه‌ی مشروعیت اجرای چنین طرح‌هایی نیست بلکه ناشی از ترس است به همین دلیل در افزایش فاصله‌ی حکومت و مردم تاثیر می‌گذارد و در پی آن ثبات سیاسی حکومت را متزلزل‌تر می‌کند. اتفاقی که هر روز در جامعه‌ی ایران پررنگ‌تر می‌شود.


 


خبر / رادیو کوچه

در روزهای اخیر، دادگاه انقلاب جمهوری اسلامی، با صدور حکمی برای یک شهروند مهابادی به نام جعفر غفوری، وی را به چهار سال حبس محکوم کرده است.

به گزارش موکریان، دادگاه انقلاب این شهروند را که بیش از یک سال است در زندان به سر می‌برد به اتهام هم‌کاری با گروه‌های مذهبی به چهار سال زندان محکوم کرد.

گفتنی است جعفر غفوری هم‌اکنون در زندان رجایی‌شهر کرج دوران محکومیت خود را سپری می‌کند.


 


خبر / رادیو کوچه

سید‌محمد‌صادق تابعی و مهدی صالح‌نکو دو تن از فعالان دانش‌جویی دانش‌گاه خیام با رای کمیته انضباطی دانش‌گاه هر کدام به یک ترم محرومیت از تحصیل، توبیخ کتبی و درج در پرونده محکوم شده‌اند.

به گزارش هرانا، این دو عضو انجمن اسلامی دانش‌گاه خیام به دلیل انتشار نشریه دگر‌پذیری انجمن اسلامی دانش‌جویان دانش‌گاه از سوی کمیته انضباطی به یک ترم محرومیت از تحصیل محکوم شدند.

این در حالی است که صاحب امتیاز نشریه مذکور، انجمن اسلامی دانش‌جویان خیام بوده و لذا در صورت محرز بودن جرم، بر اساس قانون دانش‌گاه می‌بایست حکم برای انجمن صادر شود.

هم‌چنین با توجه به این‌که شماره قبلی این نشریه در اسفند ماه ۸۹ چاپ و منتشر شده، تاکنون هیچ‌گونه تذکر کتبی و شفاهی به انجمن و مدیر مسول نشریه مبنی بر بی‌مجوز بودن نشریه داده نشده است.

کمیته انضباطی دانش‌گاه بدون دعوت از نام‌بردگان به جلسه انضباطی و پاسخ‌گویی آنان به اتهام وارده، این حکم را صادر کرده است.


 


آرین / دفتر کابل / رادیو کوچه

برنامه انتقال امنیت از نیروهای بین‌المللی به نیروهای افغان امروز رسمن از ولایت بامیان افغانستان آغاز گردید.

بامیان که یکی از ولایات مرکزی افغانستان است از جمله ولایات امن به شمار می‌رود و در این ولایت حدود 260 سرباز مالیزی و زیلاند نو در قالب تیم بازسازی ولایتی حضور دارند.

صدیق صدیقی سخن‌گوی وزارت داخله افغانستان گرفتن مسوولیت‌های امنیتی توسط خود افغان‌ها را یک آرزو عنوان کرد که در حال عملی شدن است.

وی گفت نیروهای امنیتی با تجهیزات پیش‌رفته در این ولایت‌ها جا‌به‌جا شده و می‌توانند بدون حضور قوای بین‌المللی امنیت را تامین کند.

بر بنیاد توافق دولت افغانستان با جامعه جهانی قرار است تا ختم این هفته مسوولیت‌های امنیتی ولایات بامیان، پنجشیر، کابل به استثنای شهرک سروبی و مراکز ولایت‌های لغمان، بلخ، هرات و هلمند از نیروهای بین‌المللی به افغان‌ها سپرده شود.


 


محبوبه شعاع/ رادیو کوچه

mahboobeh@koochehmail.com

هجدهم ژوییه برابر با سال‌روز درگذشت «جین آستن» نویسنده انگلیسی است که آثارش، ادبیات غربی را بسیار مورد تاثیر قرار داده ‌است. جین که زاده سال 1775 میلادی بود در سال 1817 درگذشت. او یکی از مطرح‌ترین نویسندگان تاریخ ادبیات است که به زنانگی پرداخته است و مشخصه مهم دیگر او دوری از زبان شاعرانه است که پیش از او کاملن در رمان مرسوم بود. «غرور و تعصب»، «مانسفیلد پارک» و «اما» از جمله مهم‌ترین آثار او هستند.

«جین آستن» (Jane Austen) در شانزدهم دسامبر سال 1775 میلادی در  انگلستان به دنیا آمد. او هفتمین فرزند یک کشیش بود. جین نوشتن را از نوجوانی آغاز کرد و در محیطی نسبتن منزوی زندگی کرد و اوقات خود را بیشتر به نوشتن می‌گذراند. به نظر نقادان او نبوغی دو وجهی داشت هم طنز قدرت‌مندی داشت و هم اخلاقیات و روحیات آدم‌ها را خوب می‌شناخت که این دو وجه در نوشته‌های او نیز تجلی یافته است‌.

شناخت او از زندگی زنان و مهارتش در گوشه و کنایه‌ها، او را به یکی از مشهورترین رمان‌نویسان عصر خودش تبدیل کرد . رمان‌های جین آستن از پر خواننده‌ترین آثار ادبیات در جهان‌اند و حدود دویست سال است که نسل‌های پیاپی با کشش و علاقه روز افزون رمان‌های او را می‌خوانند.

 «عقل و احساس»، «غرور و تعصب»، «اغوا»، «منسفیلد پارک» و «اِما» از نمونه آثار اوست که منتشر شده است. «کلیسای نورث‌انگر» و «ترغیب» هم دو اثرهای دیگر اوست که پس از درگذشتش انتشار داده شد. هم چنین دو اثر به نام‌ها «لیدی سوزان» و «واتسن‌ها» نیز از کارهای اولیه اوست که باقی مانده است.

غرور و تعصب دومین داستان جین آستن است. او این داستان را در سال ١٩٧۶ در حالی که فقط بیست‌و‌یک سال داشت نوشت اما چاپ آن در سال ١٨١٣ انجام شد. اکثر منتقدین غرور و تعصب را به‌ترین اثر وی می‌دانند و خود او آن را «بچه دل بند خود» می‌نامد. با این حال، این کتاب، که ابتدا با نام «تاثرات اولیه» نوشته شده بود، تا مدت‌ها توسط ناشرها رد می‌شد و وقتی پس از هجده سال به چاپ رسید، به جای نام آستن، نام «یک خانم» به عنوان نام نویسنده روی جلد به چشم می‌خورد.

اولین ترجمه رمان‌ غرور و تعصب، آستن در ایران به کوشش «شمس الملوک مصاحب» و به تاریخ اسفندماه سال 1336 خورشیدی انجام و منتشر شد. رمان‌های جین که در ایران طرف‌داران بسیاری داشت در طی سالیان توسط مترجمین متفاوتی ترجمه و با هم‌کاری انتشارات گوناگونی چاپ شده است که از آن جمله می‌توان «جمشید اسکندانی» (نشر ثالث) و «رضا رضایی» (نشر نی) را نام برد.

جین چنان مقامی در ادبیات انگلیسی‌زبان یافته است که اکثر مورخان تاریخ ادبیات و منتقدان، معتقدند مقامی را در نثر دارد که شکسپیر در درام داشت و اما سرانجام جین آستن که در تمام طول زندگی کوتاه خود ازدواج نکرده بود و آثارش، ادبیات غربی را بسیار مورد تاثیر قرار داده ‌بود، در هجدهم ژوییه سال 1817 و در سن چهل‌و‌دو سالگی درگذشت. مرگ زودهنگام او مانع از آن شد که بتواند کارهای ادبی خود را تکمیل کند و سه رمان ناتمام از خود باقی گذاشت.

جین آستن که چند سالی از عمر خود را در شهر «باث» سپری کرد بود، پس از مرگش این شهر به عنوان محل اقامت او مشهور شد و موسسه‌ای به نام «مرکز جین آستن» در مرکز شهر باث موجود است، که هر ساله جشنواره‌ای به نام جشنواره جین آستن در این شهر برگزار می‌کند.

منبع‌ها:

ویکی پدیا

زندگی‌نامه نویسندگان

بیوگرافی جین آستن

همشهری


 


خبر / رادیو کوچه

روز شنبه، 16 ژوئیه، باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا با دالای لاما، رهبر معنوی بوداییان تبت دیدار کرده است. این دیدار در حالی انجام شد که دولت چین به آقای اوباما هشدار داده بود که از این دیدار صرف نظر کند.

به گزارش ای‌بی‌سی نیوز، کاخ سفید اعلام کرده است که این دیدار حمایت کامل آقای اوباما را از آن‌چه هویت دینی، زبانی و فرهنگی منحصر به فرد تبت خوانده است، نشان می‌دهد.

دولت آمریکا هم‌چنین اعلام کرده است که این دیدار نشان‌دهنده حمایت آقای اوباما از رعایت حقوق بشر برای تبتی‌ها است.

خبرنگاران می‌گویند که این دیدار نه در دفتر اصلی رییس جمهوری آمریکا بلکه در اتاق دیگری به نام اتاق نقشه بدون حاشیه و در آرامش رسانه‌ای برگزار شد.

لازم به ذکر است دیدارهای رسمی رییس جمهوری آمریکا در دفتر اصلی مذاکرات برگزار می‌شود.

بیشتر بخوانید:

«هشدار چین در آستانه دیدار اوباما با دلایی لاما»


 


خبر / رادیو کوچه

سرهنگ معمر قذافی، رهبر لیبی، در واکنش به تصمیمات گروه تماس در ترکیه و پذیرش شورای ملی انتقالی لیبی به عنوان نماینده مشروع مردم این کشور، اظهار داشت لیبی سرزمین اجدادیش است و و هرگز خاک این کشور را ترک نخواهد کرد.

او این سخنان را در شهر زاویه که در هفته‌های اول اعتراضات به دولت لیبی، در اختیار مخالفان آقای قذافی بود، مطرح کرد. نیروهای تحت امر سرهنگ قذافی به تازگی و به دنبال درگیری‌هایی شدید با معترضان، توانستند کنترل شهر زاویه را در دست بگیرند.

بر اساس گزارش‌ها از شهر طرابلس، پایتخت لیبی، صدای بیش از ۳۰ انفجار سنگین در این شهر به گوش رسیده است که با صدای هواپیماهای جنگنده هم‌راه بوده است.

تاکنون از میزان خسارات گزارش ارایه نشده است.

بیشتر بخوانید:

«گروه تماس شورای ملی انتقالی‌ لیبی را به رسمیت شناخت»


 


رادیو کوچه

1932 میلادی- «کینو» (Quino) نام هنری «خواکین سالوادور لاوادو» ((Joaquín Salvador Lavado، کاریکاتوریست آرژانتینی اسپانیایی‌تبار و خالق شخصیت مشهور «مافالدا» (Mafalda) زاده شد. کمیک استریپ‌های مافالدا از ۱۹۶۴ تا ۱۹۷۳ در روزنامه‌های صبح آرژانتین به چاپ می‌رسید و از محبوبیت بالایی در آمریکای لاتین و بخش‌هایی از اروپا برخوردار بود. مافالدا دخترک خردسالی است که عمیقن نگران بشریت و صلح جهانی بوده و علیه اوضاع جهان طغیان می‌کند. هم‌چنین این شخصیت کارتونی در ۱۹۷۶ به‌عنوان سخن‌گوی پیمان‌نامه حقوق کودک از سوی یونیسف انتخاب شد.

کینو در ۱۹۸۲ از سوی کاریکاتوریست‌های جهان به عنوان کاریکاتوریست سال برگزیده شد و در سال ۲۰۰۰ برای طنز گرافیکی جایزه دریافت کرد.

1945 میلادی- سومین و آخرین کنفرانس سران متفقین زمان جنگ جهانی دوم از روز 17 ژوئیه تا دوم اوت 1945 در شهر «پوتسدام» (Potsdam) در نزدیکی برلین تشکیل شد. نخست با حضور «استالین»، «چرچیل» و «ترومن»، سران شوروی، انگلستان و آمریکا شروع به کار کرد.

کنفرانس پوتسدام بیش‌تر به بحث در پیرامون توافق‏های «یالتا» (Yalta) و نحوه اجرای آن و آینده آلمان اختصاص داشت و استالین در اجرای توافق محرمانه‏ای که در کنفرانس یالتا صورت گرفته بود قول داد که پس از بازگشت به مسکو، به ژاپن اعلان جنگ بدهد. ترومن در جریان کنفرانس پوتسدام به استالین اطلاع داد که آمریکا به بمب هسته‏ای دست یافته و ممکن است آن را علیه ژاپن به کار ببرد.

هم‏چنین درجریان کنفرانس پوتسدام، قراردادهای نهایى مربوط به تقسیم آلمان و تعیین حدود مرزی جدید این کشور به امضای سران کشورهای فاتح رسید.

1762 میلادی- «پتر سوم» خواهرزاده ملکه «الیزابت» و تزار وقت روسیه به دست افراد گارد خود ترور شد و زنش «کاترین کبیر» بر جای او نشست. همسر پتر سوم در جریان توطئه قتل او قرار داشت. این تزار که پس از مرگ خاله‌اش بر تخت نشسته بود به جنگ هفت ساله با آلمان پایان داده، در روسیه آزادی مذهب برقرار ساخته و امتیازات اشراف را کاهش داده بود و به همین سبب دشمنان متعدد داشت.

1973 میلادی- در چنین روزی «داوود خان» علیه حکومت موجود در افغانستان کودتا و پس از آن حکومت جمهوری را در این کشور بر پا کرد که بعد‌ها به جمهوری داوود خان معروف شد‌. پیش از آن «محمد ظاهر شاه» در این کشور حکومت می‌کرد‌. تاریخ جدید افغانستان را می‌توان از سال 1978 بر‌شمرد‌. در سال 1978میلادی افسران وابسته به حزب دموکراتیک خلق در ارتش ظاهر شاه  کودتا کردند و «نورمحمد تره‌کی» به عنوان رهبر جدید دولت کمونیستی منصوب شد‌. پس از وی «حفیظ‌اله امین» در مقام نخست وزیری قرار گرفت‌. در سال 1979 ارتش سرخ اتحاد جماهیر شوروی سابق به افغانستان حمله برد و این کشور را به اشغال خود در آورد اما نیروهای جهاد‌ی در این مدت به مبارزه با آن‌ها پرداختند‌. در سال 1983 یک آتش‌بس موقت میان نیروهای اتحاد شوروی با «احمدشاه مسعود» برقرار شد اما چندان ادامه نیافت. در سال 1986 «ببرک کارمل» استعفای خود را اعلام کرد  و پس از وی دکتر «نجیب‌اله» در مقام رهبری حزب حاکم  قرار گرفت‌. در سال 1988 هم «میخاییل گورباچف» دستور خروج نیروهای شوروی را صادر کرد‌.

1975 میلادی- پروژه آزمایشی آپولو-سایوز نخستین ماموریت فضایی مشترک بین آمریکا و شوروی و نخستین هم‌کاری فضایی بین‌المللی آغاز شد و در طی آن، فضاپیمای آمریکایی «آپولو» و فضاپیمای روسی «سایوز» در مدار زمین به هم متصل شدند و فضانوردان آن‌ها باهم عملیات مشترکی را به انجام رساندند. پروژه آپولو-سایوز چه به لحاظ فنی و چه از نظر سیاسی عملیات مهمی محسوب می‌شود.

فضانوردان در طی آن آزمایش‌های علمی و فنی مهمی را به انجام رساندند. از جمله آزمایشات علمی می‌توان به ایجاد خورشیدگرفتگی مصنوعی توسط آپولو اشاره کرد، تا فضانوردان روسی در سایوز بتوانند از این فرصت استفاده کرده، برای نخستین بار از فضا از تاج خورشید عکس‌برداری کنند. هم‌چنین پروژه آپولو-سایوز برای مهندسان آمریکایی و روسی این امکان را فراهم کرد که کارکرد سیستم‌های فضایی متفاوت‌شان را با هم هماهنگ کنند. نتایج این هماهنگی بعدها برای اتصال فضاپیمای «شاتل» آمریکا به ایست‌گاه فضایی «میر» و نیز ساخت ایست‌گاه فضایی بین‌المللی به کار رفت.

———————————————–

روی‌دادی دیگر

1917 میلادی- خاندان سلطنتی انگلستان، نام خانوادگی خود را از «هانور» (Hanover) به «ویندسر» (Windsor) تغییر داد.

منبع‌ها‌:

ویکی‌پدیا (انگلیسی و فارسی)

نیویورک تایمز

راسخون

Iranian history


 


خبر / رادیو کوچه

محمد العرابی، وزیر امورخارجه مصر روز ‌شنبه، 16 ژوئیه، از سمت خود به‌طور رسمی استعفا داده است.

به گزارش الجزیره، استعفای آقای عرابی در آستانه تغییرات کابینه مصر انجام شد.

عصام الشرف، نخست وزیر مصر در واکنش به ادامه تظاهرات معترضان در میدان تحریر قاهره وعده داده است بعضی از اعضای کابینه وزیران را تغییر دهد.

تغییرات هیت وزیران مصر قرار است یک‌شنبه، 17 ژوئیه، اعلام شود.

لازم به اشاره است معترضان از کند بودن روند اصلاحات در مصر ناراضی هستند و در روزهای اخیر به تجمع در میدان تحریر قاهره ادامه داده‌اند.

بیشتر بخوانید:

«اعتراض صدها هزار نفری در مصر»


 


خبر / رادیو کوچه

سازمان ملل متحد نخستین محموله کمک‌های بین‌المللی را به مناطق تحت کنترل اسلام‌گرایان در سومالی ارسال کرده است. این محموله امدادی برای کمک‌رسانی به آسیب‌دیدگان از خشک‌سالی شاخ آفریقا به مناطق تحت کنترل گروه الشباب ارسال شد.

به گفته روزان کارلتون، نماینده صندوق کودکان سازمان ملل متحد، یونیسف، الشباب به امدادگران این سازمان اجازه تردد و کمک‌رسانی داده است.

خانم کارلتون ابراز امیدواری کرد سایر سازمان‌های امدادرسانی هم بتوانند به همه مناطق سومالی دست‌رسی داشته باشند.

به گفته او شرایط مناطق آسیب‌دیده شبیه به قحطی است.

سومالی و بخش‌هایی از کنیا و اتیوپی دچار سخت‌ترین خشک‌سالی در ۶۰ سال گذشته شده‌اند.

سازمان‌های بین‌المللی می‌گویند این خشک‌سالی به زندگی ده میلیون نفر آسیب زده است.

سومالی بیست سال است فاقد حاکمیت منسجم و یک‌پارچه است و الشباب بخش‌های زیادی از مناطق جنوب و مرکز این کشور را در اختیار دارد.

تندرویان این گروه دو سال پیش با متهم کردن سازمان‌های امدادرسانی به ضدیت با اسلام، فعالیت آن‌ها را در مناطق تحت کنترل خود ممنوع اعلام کردند.

اما این سازمان از ده روز پیش برای مقابله با خشک‌سالی شدید به گروه‌های امدادرسانی اجازه داد به سومالی برگردند، به شرط این که برنامه ای مخفی نداشته باشند.


 


خبر / رادیو کوچه

حکم اعدام متهم به قتل برادر رییس جمهوری افغانستان، احمد ولی کرزی، روز شنبه، 16 ژوئیه، در شهر کندهار و در ملا‌عام‌، به اجرا درآمده است.

احمد ولی کرزی، برادر حامد کرزی، رییس جمهوری افغانستان و از مقامات دولتی جنوبی این کشور روز سه‌شنبه، 12 ژوئیه، کشته شد.

شخص متهم به قتل، از افراد هم‌قبیله کرزی بوده و به مدت هفت سال به عنوان محافظ وی با او هم‌کاری داشته است.

این شخص برای مدت ۲۰ دقیقه در شهر کندهار، شهری که ترور در آن انجام شده بود به دار آویخته شد و سپس جسدش از منطقه خارج شد.

گفتنی است در حین برگزاری مراسم بزرگ‌داشت برادر کرزی در کندهار، یک حمله انتحاری انجام شد که چهار تن در آن جان خود را از دست دادند. رییس شورای علمای کندهار در میان کشته شده‌گان این عملیات تروریستی بود.

بیشتر بخوانید:

«حمله انتحاری در مراسم فاتحه برادر رییس جمهوری افغانستان»


 


خبر / رادیو کوچه

بهاره هدایت و مهدیه گلرو فعالان دانش‌جویی و زنان که دی ماه سال ۸۸ بازداشت شده بودند، روز شنبه، 16 ژوئیه، با تودیع وثیقه پس از یک سال و نیم به مرخصی آمده‌اند.

عاطفه نبوی دیگر فعال دانش‌جویی محبوس در زندان نیز روز شنبه جهت مرخصی از زندان آزاد شده است.

به گزارش کلمه، بهاره هدایت سخن‌گوی دفتر تحکیم وحدت و عضو شورای مرکزی این مجموعه که دهم دی ماه سال ۸۸ برای پنجمین‌بار بازداشت شده و پس از ماه‌ها انفرادی به بند قرنطینه متادون منتقل شده بود روز شنبه با وثیقه ۷۰۰ میلیون تومانی به مرخصی آمد.

مهدیه گلرو دیگر فعال دانش‌جویی نیز که در دی ماه ۸۸ به هم‌راه همسرش بازداشت شده و ماه‌ها به هم‌راه جمعی دیگر از زندانیان سیاسی زن، در بند متادون نگه‌داری شده بود با پذیرش وثیقه‌ی ۱۵۰ میلیون تومانی از سوی قاضی پرونده موفق شد به مرخصی بیاید.

هم‌چنین پیش از این فعالان دانش‌جویی، بهزاد نبوی‌، محسن میردامادی‌، فیض‌اله عرب‌سرخی‌، مسعود لواسانی، عبداله رمضانزاده از فعالان سیاسی اصلاح‌طلب و جواد امام از اعضای سناد مبرحسین موسوی برای گذراندن مرخصی از زندان آزاد شدند‌.

این در حالی است که از نحوه آزادی این زندانیان گزارشی ارایه نشده است.

لازم به اشاره است این مرخصی‌ها به دلیل 15 روز ماه شعبان قمری است که از عیدهای شیعیان به شمار می‌آید.

بیشتر بخوانید:

«انتقال زندانیان سیاسی زن زندان اوین به قرنطینه»

«شش‌ماه حبس جداگانه برای توکلی، هدایت‌ و گلرو»


 


خبر / رادیو کوچه

رضا خندان، همسر نسرین ستوده، وکیل محبوس در زندان اوین هم‌راه خانواده‌اش با وی در زندان ملاقات حضوری داشته است. در این ملاقات حضوری که روز شنبه، 25 تیرماه 1390 در زندان اوین صورت گرفت مادر نسرین ستوده هم پس از 8 ماه وی را ملاقات کرده است.

به گزارش مدرسه فمینیستی، آقای رضا خندان اظهار داشت: «توانستم به هم‌راه دو فرزندم (مهراوه و نیما) و مادر نسرین، بالاخره بعد از مدت‌ها، با نسرین، ملاقات حضوری داشته باشم».

نسرین ستوده که از 13 شهریورماه 1389 در بازداشت به سر می‌برد، به 11 سال حبس تعزیری و 20 سال محرومیت از وکالت و خروج از کشور و نیز 500 هزار ریال جریمه نقدی به واسطه عدم رعایت حجاب اسلامی در ویدئو سخن‌رانی‌اش محکوم شده است.

وی هم‌زمان با سپری کردن دوران محکومیتش در زندان، جایزه آزادی انجمن قلم آمریکا در سال ۲۰۱۱ را برای «انجام وظیفه وکالت در چهارچوب قوانین ایران و دفاع از حقوق فعالان سیاسی» دریافت کرد. پیش از این نیز نسرین ستوده در سال 1387 جایزه بین‌المللی حقوق بشر ایتالیا را از آن خود کرد که در آن زمان به دلیل ممنوعیت خروج نتوانست آن جایزه را خود دریافت کند.

بیشتر بخوانید:

«رسیدگی به پرونده ابطال پروانه‌ی وکالت نسرین ستوده»


 


خبر / رادیو کوچه

روح‌اله داداشی، ورزش‌کار و یکی از اعضای هیت قوی‌ترین مردان ایران، شام‌گاه شنبه، 16 ژوئیه، در یک درگیری خیابانی با ضربات چاقو جان باخته است.

 به گزارش ایرنا ، پیکر زخمی داداشی پس از درگیری توسط نیروهای امدادی به بیمارستان شهید مدنی جهانشهر کرج منتقل و در بخش سی‌پی‌سی‌آر بستری شد، اما به دلیل شدت جراحات وارده جان باخت.

براساس گزارش‌های منتشر شده، ضربات چاقو به گلو و سینه داداشی وارد شده است.

هنوز از علت درگیری وی اطلاعی در دست نیست.

لازم به اشاره است پیش‌تر امیر قرایی، یکی دیگر از اعضای قوی‌ترین مردان ایران متهم است که چهارشنبه هفتم اردی‌بهشت، در محله جنت آباد تهران مرتکب قتل شده است.


 


خبر / رادیو کوچه

شام‌گاه شنبه، 16 ژوئیه، در دیدار رده‌بندی‌، جام جهانی فوتبال زنان 2011 که در کشور آلمان برگزار می‌شود‌، تیم زنان سوئدی با نتیجه 2 بر یک بر فرانسه چیره شدند و در جای‌گاه سوم این رقابت‌ها ایستاده‌اند‌.

به گزارش دویچه‌وله، سوئدی‌ها مدال برنز را در روز شنبه در حالی از آن خود کردند که ژاپن و آمریکا در روز یک‌شنبه، 17 ژوئیه، برای کسب مدال طلا به مصاف هم خواهند رفت.

لازم به اشاره است تیم پرقدرت آلمان پیش از این در مرحله یک چهارم نهایی از دور رقابت‌های توسط تیم ژاپن حذف شده بود.

تیم آمریکا تنها تیمی است که در هر شش دوره برگزارش شده جام جهانی در مرحله نیم نهایی این مسابقات شرکت داشته اما تاکنون موفق به کسب این جام نشده است.

بیشتر بخوانید:

«فینال آسیایی و آمریکایی در جام جهانی زنان»


 


در یک درگیری خیابانی روی داد،

«جان‌باختن داداشی، یکی از قوی‌ترین مردان ایران»

خبر / رادیو کوچه

روح‌اله داداشی، ورزش‌کار و یکی از اعضای هیت قوی‌ترین مردان ایران، شام‌گاه شنبه، 16 ژوئیه، در یک درگیری خیابانی با ضربات چاقو کشته شده است.

 به گزارش ایرنا ، پیکر زخمی داداشی پس از درگیری توسط نیروهای امدادی به بیمارستان شهید مدنی جهانشهر کرج منتقل و در بخش سی‌پی‌سی‌آر بستری شد، اما به دلیل شدت جراحات وارده جان باخت.

براساس گزارش‌های منتشر شده، ضربات چاقو به گلو و سینه داداشی وارد شده است.

هنوز از علت درگیری وی اطلاعی در دست نیست.

لازم به اشاره است پیش‌تر امیر قرایی، یکی دیگر از اعضای قوی‌ترین مردان ایران متهم است که چهارشنبه هفتم اردی‌بهشت، در محله جنت آباد تهران مرتکب قتل شده است.

………………………………………………………..

جام جهانی فوتبال زنان،

«سوئد در رتبه سوم جام جهانی فوتبال زنان قرار گرفت»

خبر / رادیو کوچه

شام‌گاه شنبه، 16 ژوئیه، در دیدار رده‌بندی‌، جام جهانی فوتبال زنان 2011 که در کشور آلمان برگزار می‌شود‌، تیم زنان سوئدی با نتیجه 2 بر یک بر فرانسه چیره شدند و در جای‌گاه سوم این رقابت‌ها ایستاده‌اند‌.

به گزارش دویچه‌وله، سوئدی‌ها مدال برنز را در روز شنبه در حالی از آن خود کردند که ژاپن و آمریکا در روز یک‌شنبه، 17 ژوئیه، برای کسب مدال طلا به مصاف هم خواهند رفت.

لازم به اشاره است تیم پرقدرت آلمان پیش از این در مرحله یک چهارم نهایی از دور رقابت‌های توسط تیم ژاپن حذف شده بود.

تیم آمریکا تنها تیمی است که در مرحله نیم نهایی این مسابقات شرکت داشته اما تاکنون موفق به کسب این جام نشده است.

………………………………………………………..

در کندهار و در ملاعام صورت گرفت،

«اجرای حکم اعدام متهم به قتل برادر رییس جمهوری افغانستان»

خبر / رادیو کوچه

حکم اعدام متهم به قتل برادر رییس جمهوری افغانستان، احمد ولی کرزی، روز شنبه، 16 ژوئیه، در شهر کندهار و در ملا‌عام‌، به اجرا درآمده است.

احمد ولی کرزی، برادر حامد کرزی، رییس جمهوری افغانستان و از مقامات دولتی جنوبی این کشور روز سه‌شنبه، 12 ژوئیه، کشته شد.

شخص متهم به قتل، از افراد هم‌قبیله کرزی بوده و به مدت هفت سال به عنوان محافظ وی با او هم‌کاری داشته است.

این شخص برای مدت ۲۰ دقیقه در شهر قندهار، شهری که ترور در آن انجام شده بود به دار آویخته شد و سپس جسدش از منطقه خارج شد.

گفتنی است در حین برگزاری مراسم بزرگ‌داشت برادر کرزی در قندهار، یک حمله انتحاری انجام شد که دست‌کم سه نفر در آن جان خود را از دست دادند. رییس شورای علمای قندهار در میان کشته شده‌گان این عملیات تروریستی بود.

………………………………………………………..

در آستانه تغییرات کابینه،

«استعفای رسمی وزیر خارجه مصر»

خبر / رادیو کوچه

محمد العرابی، وزیر امورخارجه مصر روز ‌شنبه، 16 ژوئیه، از سمت خود به‌طور رسمی استعفا داده است.

به گزارش الجزیره، استعفای آقای عرابی در آستانه تغییرات کابینه مصر انجام شد.

عصام الشرف، نخست وزیر مصر در واکنش به ادامه تظاهرات معترضان در میدان تحریر قاهره وعده داده است بعضی از اعضای کابینه وزیران را تغییر دهد.

تغییرات هیت وزیران مصر قرار است یک‌شنبه، 17 ژوئیه، اعلام شود.

لازم به اشاره است معترضان از کند بودن روند اصلاحات در مصر ناراضی هستند و در روزهای اخیر به تجمع در میدان تحریر قاهره ادامه داده‌اند.

………………………………………………………..

علی‌رغم هشدار چین،

«رییس جمهوری آمریکا با دالای لاما دیدار کرد»

خبر / رادیو کوچه

روز شنبه، 16 ژوئیه، باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا با دالای لاما، رهبر معنوی بوداییان تبت دیدار کرده است. این دیدار در حالی انجام شد که دولت چین به آقای اوباما هشدار داده بود که از این دیدار صرف نظر کند.

به گزارش ای‌بی‌سی نیوز، کاخ سفید اعلام کرده است که این دیدار حمایت کامل آقای اوباما را از آن‌چه هویت دینی، زبانی و فرهنگی منحصر به فرد تبت خوانده است، نشان می‌دهد.

دولت آمریکا هم‌چنین اعلام کرده است که این دیدار نشان‌دهنده حمایت آقای اوباما از رعایت حقوق بشر برای تبتی‌ها است.

خبرنگاران می‌گویند که این دیدار نه در دفتر اصلی رییس جمهوری آمریکا بلکه در اتاق دیگری به نام اتاق نقشه بدون حاشیه و در آرامش رسانه‌ای برگزار شد.

لازم به ذکر است دیدارهای رسمی رییس جمهوری آمریکا در دفتر اصلی مذاکرات برگزار می‌شود.

………………………………………………………..

با رای کمیته انضباطی،

«محرومیت از تحصیل دو فعال دانش‌جویی دانش‌گاه خیام»

خبر / رادیو کوچه

سید‌محمد‌صادق تابعی و مهدی صالح‌نکو دو تن از فعالان دانش‌جویی دانش‌گاه خیام با رای کمیته انضباطی دانش‌گاه هر کدام به یک ترم محرومیت از تحصیل، توبیخ کتبی و درج در پرونده محکوم شده‌اند.

به گزارش هرانا، این دو عضو انجمن اسلامی دانش‌گاه خیام به دلیل انتشار نشریه دگر‌پذیری انجمن اسلامی دانش‌جویان دانش‌گاه از سوی کمیته انضباطی به یک ترم محرومیت از تحصیل محکوم شدند.

این در حالی است که صاحب امتیاز نشریه مذکور، انجمن اسلامی دانش‌جویان خیام بوده و لذا در صورت محرز بودن جرم، بر اساس قانون دانش‌گاه می‌بایست حکم برای انجمن صادر شود.

هم‌چنین با توجه به این‌که شماره قبلی این نشریه در اسفند ماه ۸۹ چاپ و منتشر شده، تاکنون هیچ‌گونه تذکر کتبی و شفاهی به انجمن و مدیر مسول نشریه مبنی بر بی‌مجوز بودن نشریه داده نشده است.

کمیته انضباطی دانش‌گاه بدون دعوت از نام‌بردگان به جلسه انضباطی و پاسخ‌گویی آنان به اتهام وارده، این حکم را صادر کرده است.

………………………………………………………..

به اتهام هم‌کاری با گروه‌های مذهبی،

«محکومیت یک شهروند مهابادی به ۴ سال حبس»

خبر / رادیو کوچه

در روزهای اخیر، دادگاه انقلاب جمهوری اسلامی، با صدور حکمی برای یک شهروند مهابادی به نام جعفر غفوری، وی را به چهار سال حبس محکوم کرده است.

به گزارش موکریان، دادگاه انقلاب این شهروند را که بیش از یک سال است در زندان به سر می‌برد به اتهام هم‌کاری با گروه‌های مذهبی به چهار سال زندان محکوم کرد.

گفتنی است جعفر غفوری هم‌اکنون در زندان رجایی‌شهر کرج دوران محکومیت خود را سپری می‌کند.

………………………………………………………..

وزارت امورخارجه جمهوری اسلامی با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد:

«هم‌کاری ایران در رابطه با حادثه انفجار مرکز یهودیان در آرژانتین»

خبر / رادیو کوچه

وزارت امورخارجه جمهوری اسلامی روز شنبه، 16 ژوئیه، با صدور بیانیه‌ای از آمادگی این کشور برای «هم‌کاری و گفت‌و‌گوی سازنده» با آرژانتین در رابطه با حادثه انفجار مرکز یهودیان در بوئنوس آیرس در سال ۱۹۹۴، خبر داده است.

در این بیانیه که به مناسبت سال‌گرد انفجار ساختمان انجمن یهودیان آرژانتین در بوئنوس آیرس موسوم به «آمیا» صادر شد، وزارت خارجه جمهوری اسلامی از این که پس از هفده سال «هویت مرتکبان و عاملان واقعی آن در هاله‌ای از ابهام قرار دارد» ابراز تاسف کرده است.

در اثر انفجاری که در روز هجدهم ژوئیه ۱۹۹۴ در ساختمان آمیا رخ داد، ۸۵ تن کشته و بیش‌تر از ۳۰۰ نفر زخمی شدند.

این در حالی است که آرژانتین و اسرائیل، ایران را مقصر این حادثه می‌دانند.

وزارت امورخارجه جمهوری اسلامی ضمن محکوم کردن این حادثه، هم‌دردی خود را با بازماندگان قربانیان این واقعه اعلام کرده است.

مقام های قضایی در آرژانتین چند مقام جمهوری اسلامی از جمله آیت‌اله هاشمی رفسنجانی، رییس جمهوری پیشین ایران را به عنوان مظنون این انفجار معرفی کرده‌اند.

وزارت امورخارجه جمهوری اسلامی در بیانیه خود گفته است، مقام‌های قضایی در آرژانتین «با نشانه گرفتن انگشت اتهام خود به سوی بعضی از اتباع جمهوری اسلامی ایران، تحقیقات قضایی را منحرف و موجب فرار مرتکبان واقعی این جنایت از چنگال عدالت شدند.»

یک قاضی فدرال در آرژانتین حکم جلب آیت‌اله هاشمی رفسنجانی، رییس جمهوری وقت ایران، علی فلاحیان و علی‌اکبر ولایتی، وزرای اطلاعات و امور خارجه وی، محسن رضایی، فرمانده اسبق سپاه پاسداران و احمد وحیدی، فرمانده وقت نیروی قدس سپاه را به اتهام دست داشتن در این انفجار صادر کرده است.

سه دیپلمات ایرانی از جمله هادی سلیمان پور، سفیر وقت ایران نیز از مظنونان پرونده آمیا هستند.

ابراهیم حسین برو، عضو جنبش حزب‌اله لبنان هم از متهمان انفجار آمیا است.

 ………………………………………………………..

با مرخصی برخی از زندانیان سیاسی موافقت شد

«مرخصی هدایت و گلرو، فعالان دانش‌جویی، پس از ۱٫۵ سال»

خبر / رادیو کوچه

بهاره هدایت و مهدیه گلرو فعالان دانش‌جویی و زنان که دی ماه سال ۸۸ بازداشت شده بودند، روز شنبه، 16 ژوئیه، با تودیع وثیقه پس از یک سال و نیم به مرخصی آمده‌اند.

عاطفه نبوی دیگر فعال دانش‌جویی محبوس در زندان نیز روز شنبه جهت مرخصی از زندان آزاد شده است.

به گزارش کلمه، بهاره هدایت سخن‌گوی دفتر تحکیم وحدت و عضو شورای مرکزی این مجموعه که دهم دی ماه سال ۸۸ برای پنجمین‌بار بازداشت شده و پس از ماه‌ها انفرادی به بند قرنطینه متادون منتقل شده بود روز شنبه با وثیقه ۷۰۰ میلیون تومانی به مرخصی آمد.

مهدیه گلرو دیگر فعال دانش‌جویی نیز که در دی ماه ۸۸ به هم‌راه همسرش بازداشت شده و ماه‌ها به هم‌راه جمعی دیگر از زندانیان سیاسی زن، در بند متادون نگه‌داری شده بود با پذیرش وثیقه‌ی ۱۵۰ میلیون تومانی از سوی قاضی پرونده موفق شد به مرخصی بیاید.

هم‌چنین پیش از این فعالان دانش‌جویی، بهزاد نبوی‌، محسن میردامادی‌، فیض‌اله عرب‌سرخی‌، مسعود لواسانی، عبداله رمضانزاده از فعالان سیاسی اصلاح‌طلب و جواد امام و مسعود لواسانی برای گذراندن مرخصی از زندان آزاد شدند‌.

این در حالی است که از نحوه آزادی این زندانیان گزارشی ارایه نشده است.

لازم به اشاره است این مرخصی‌ها به دلیل 15 روز ماه شعبان قمری است که از عیدهای شیعیان به شمار می‌آید.

………………………………………………………..

روز شنبه روی داد،

«ملاقات حضوری خانواده نسرین ستوده با وی در زندان»

خبر / رادیو کوچه

رضا خندان، همسر نسرین ستوده، وکیل محبوس در زندان اوین هم‌راه خانواده‌اش با وی در زندان ملاقات حضوری داشته است. در این ملاقات حضوری که روز شنبه، 25 تیرماه 1390 در زندان اوین صورت گرفت مادر نسرین ستوده هم پس از 8 ماه وی را ملاقات کرده است.

به گزارش مدرسه فمینیستی، آقای رضا خندان اظهار داشت: «توانستم به هم‌راه دو فرزندم (مهراوه و نیما) و مادر نسرین، بالاخره بعد از مدت‌ها، با نسرین، ملاقات حضوری داشته باشم».

نسرین ستوده که از 13 شهریورماه 1389 در بازداشت به سر می‌برد، به 11 سال حبس تعزیری و 20 سال محرومیت از وکالت و خروج از کشور و نیز 500 هزار ریال جریمه نقدی به واسطه عدم رعایت حجاب اسلامی در ویدئو سخن‌رانی‌اش محکوم شده است.

وی هم‌زمان با سپری کردن دوران محکومیتش در زندان، جایزه آزادی انجمن قلم آمریکا در سال ۲۰۱۱ را برای «انجام وظیفه وکالت در چهارچوب قوانین ایران و دفاع از حقوق فعالان سیاسی» دریافت کرد. پیش از این نیز نسرین ستوده در سال 1387 جایزه بین‌المللی حقوق بشر ایتالیا را از آن خود کرد که در آن زمان به دلیل ممنوعیت خروج نتوانست آن جایزه را خود دریافت کند.

………………………………………………………..

پس از گذشت دو روز هنوز پیکر زهرا فرجی پیدا نشده است،

«جان‌باختن یکی از زنان ملی پوش قایق‌رانی ایران»

خبر / رادیو کوچه

بر اساس گزارش‌های منتشر شده در رسانه‌های داخلی ایران، یکی از زنان ملی‌پوش قایق‌رانی ایران، به علت واژگونی قایق خود در سد شهر چایی در ارومیه در روز جمعه، 15 ژوئیه، جان باخته است.

به گزارش ایسنا، زهرا فرجی قایق‌ران ملی پوش آذربایجان غربی روز جمعه به هم‌راه یکی دیگر از هم تیمی‌های خود رویا عباسی در اثر واژگونی یک دست‌گاه جت‌اسکی در سد شهر چایی ارومیه دچار حادثه شدند که در این سانحه، رویا عباسی با کمک مردم بومی منطقه‌ی سیلوانا نجات پیدا کرد اما به رغم جست‌جوها هنوز پیکر زهرا فرجی پیدا نشده است.

پس از این حادثه اکیپ‌های امداد و نجات، در محل وقوع حادثه حاضر شده و از ظهر جمعه تاکنون به جستجوی خود ادامه داده‌اند اما اثری از زهرا فرجی کشف نشده و مدیر کل تربیت بدنی آذربایجان غربی اکیپ غواصی از ستاد مدیریت بحران آذربایجان شرقی جهت کمک برای پیدا کردن پیکر این ملی‌پوش ایرانی درخواست کرده است.


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به koocheh-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به koocheh@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته