خبر / رادیو کوچه
روز یکشنبه، 3 ژوئن، سرلشگر محمدعلی جعفری، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، در واکنش به سخنان محمود احمدینژاد، رییس جمهوری اسلامی، در رابطه با قاچاق کالا از اسکلههای نظامی این حرفها را انحرافی دانسته است.
به گزارش مهر، سرلشگر جعفری اظهار داشت: «این ارگان همچون سایر نهادهای نظامی اسکلههایی نظامی در اختیار دارد اما هیچگونه مبادله تجاری در آنها انجام نمیدهد.»
فرمانده کل سپاه پاسداران، در واکنش به اتهام فعالیتهای تجاری قاچاق توسط اسکلههای در اختیار سپاه گفت: «این بحثی انحرافی است که توسط افرادی که به نظر ما، ذینفع هستند، مطرح میشود.»
محمود احمدینژاد روز گذشته، شنبه در همایشی مربوط به پیشگیری و مبارزه با قاچاق کالا و ارز در تهران با تاکید بر لزوم بسته شدن همه گذرگاههای مرزی غیرقانونی در ایران گفت: «در این موضوع هیچکس نباید مصونیت داشته باشد و اگر کالای دفاعی، امنیتی و اطلاعاتی هم قرار است وارد کشور شود، میتواند از مرز قانونی وارد شود.»
آقای احمدینژاد در خلال سخنان خود به عنوان نمونهای از گسترده بودن قاچاق کالا در ایران به ارقام کلان حاصل از قاچاق سیگار اشاره و اضافه کرد: «بین ۵۵ تا ۶۰ میلیارد نخ سیگار در ایران مصرف میشود که معادل ۲ هزار میلیارد تومان است. این رقم همه قاچاقچیان درجه یک دنیا را به طمع میاندازد، چه رسد به «برادران قاچاقچی» خودمان!»
شراره سعیدی/ رادیو کوچه
رییس دولت پس از رسیدن به ریاست جمهوری مدعی شد که خود و وزرایش برگزیده امام زمان هستند و نام وزرای خود را در یک نامه نوشت و در چاه جمکران انداخت تا امام زمان آن را مستقیمن بخواند. البته از میان آن وزرای برگزیده امام زمان تعداد زیادی برکنار شدهاند، تعدادی متهمین به انواع مفاسد اقتصادی و اخلاقی هستند و از میان این جمع خوشنام هم فتنه جدیدی به نام جریان انحرافی سربرآورده است.
البته نکته این نوشته کابینه دولت و شخص آقای احمدینژاد نیست بلکه ما به آن موضوعی خواهیم پرداخت که موجب گله و ابراز بهت مقاماتیست که مجوز اظهارنظر دارند.
این اشخاص آنچه را جریان انحرافی مینامند که دقیقن در دین اسلام و مذهب تشیع به آن با کمال صراحت نه تنها پرداخته شده بلکه بهای بسیاری نیز داده میشود، خرافه و خرافات در میان شهروندان ایرانی دارای همان منزلتی شده که اکنون برتر از تمامی علوم قرار دارد.
خرافه، به معنی اعتقاد غیرمنطقی به تاثیر امور ماورای طبیعت و خلاف عقل، علم و تجارب شهودی در امور طبیعی است. خرافه، به عبارت دیگر، هر نوع اندیشه باطل و خلاف واقع است. معمولن در خرافه، رویدادها و حوادثی که با هم ارتباط منطقی ندارند، به یکدیگر ربط داده میشوند و یا علت و معلول یکدیگر دانسته میشوند. خرافات به خصوص در زمان انحطاط جامعه و حکومت رشد کرده و توسط رهبران بیکفایت ترویج میشود تا هم بار مشکلات به نیروهای ماورایی نسبت داده شود و هم اینکه مردم به جای تلاش، اتحاد و مبارزه برای حل مشکلات خود دست به دامان نیروهای ماورایی شوند.
در روایتی از محمد پیامبر اسلام، نقل شده است که خرافه مردی از قبایل یمن بود و مدتی توسط اجنه ربوده شد و پس از مدتی به قبیلهاش بازگشت و هنگامی که رویدادهای عجیب از زندگی جنیان را بیان میکرد، در میان اعراب به شهرت رسید
در روایتی از محمد پیامبر اسلام، نقل شده است که خرافه مردی از قبایل یمن بود و مدتی توسط اجنه ربوده شد و پس از مدتی به قبیلهاش بازگشت و هنگامی که رویدادهای عجیب از زندگی جنیان را بیان میکرد، در میان اعراب به شهرت رسید.
البته خرافات فراگیر کنونی، پس از جایگیری دادههای عجیبی مانند نزول 124000 پیامبر در یک منطقه جغرافیایی «خاورمیانه» برای هدایت یک قوم خاص ساکن در آنجا از میان تمامی انسانهایی که در قارهها و مناطق دیگر وجود داشتند و یا باور مومنانه به معجزاتی مانند عمر طولانی نوح نبی و عصای موسی و دم عیسی، چندان دور از منطق نباشد.
قرآن کلامی که معجزه محمد پیامبر است در سوره نمل آیات «18 تا 23» میگوید:
سپاهیان سلیمان از جن و آدمی و پرنده گرد آمدند و آنها به صف میرفتند، تا به وادی مورچگان رسیدند مورچهای گفت: «ای مورچگان، به لانههای خود بروید تا سلیمان و لشکریانش شما را بیخبر در هم نکوبند»، سلیمان از سخن او لبخند زد و گفت: «ای پروردگار من، مرا وادار تا سپاس، نعمت تو را که بر من و پدر و مادر من ارزانی داشتهای به جای آورم و کارهای شایستهای کنم که تو خشنود شوی و مرا به رحمت خود در شمار بندگان شایستهات درآور»، در میان مرغان جستوجو کرد و گفت: «چرا هدهد را نمیبینم، آیا از غایب شدگان است؟ به سختترین وجهی عذاباش میکنم یا سرش را میبرم، مگر آنکه برای من دلیلی روشن بیاورد»، درنگاش به درازا نکشید بیامد و گفت: «به چیزی دست یافتهام که تو دست نیافته بودی و از سبا برایت خبری درست آوردهام، زنی را یافتهام که بر آنها پادشاهی میکند از هر نعمتی برخوردار است و تختی بزرگ دارد.»
دکتر شجاالدین شفا، در مورد جن در کتاب تولدی دیگر مینویسند:
در قرآن این عقیده بابلی و عربی دوران جاهلیت، که مشابه آن را به اشکال مختلف در افسانههای اساطیری یونانی، ژرمنیو اسلاو و فینیقی و آشوری نیز میتوان یافت، به صورت یک واقعیت آسمانی ارایه شده است: اجنه را پیش از آدمیان آفریدیم تا ما را پرستش کنند «ذاریات، 56»، و آنها را از آتش سوزان خلق کردیم «الرحمن 15- حجر 27»، کسانی بین اجنه و خداوند نسبت خویشاوندی قائل شدند «ذاریات 57» و کسانی نیز اجنه را شرکای خدا دانستند «انعام 100»، و البته این هردو دسته دروغ میگویند «صافات 158»، چون محمد برای دعوت به خدا قیام کرد طایفه جنیان بر او ازدحام آوردند «جن 19» گروهی از اجنه آیات قرآن را شنیدند و با تعجب گفتند که این کتاب ما را به راه هدایت میبرد و لاجرم دیگر به خدای واجد شرک نخواهیم ورزید «جن 1 و 2»، اینها اسلام آوردند و البته اگر در راه راست پایدار بمانند خداوند به آنها آب گوارا نصیب خواهد کرد «جن 16»، اما بعضی دیگر از آنها کافر ماندند و هیزمکش جهنم شدند «جن 14 و 15» و ما آنها را به عذابی بسیار الیم معذب میسازیم «جن 17» و به آنان میگوییم شما نیز جزو آن گروهی از اجنه و آدمیان شوید که پیش از شما به آتش دوزخ داخل شدند «اعراف 38»، در روز محشر به اجنه خطاب شود که ای گروه جنیان، شما از حیث تعداد بر آدمیان فزونی گرفتید، ولی آیا ما برای شما رسولانی از جنس خودتان نفرستادیم که آیات ما را بر شما بخوانند و شما را از چنین روزی بترسانند؟ «انعام 130»
به روایت قرآن، در دوران پیش از نزول این کتاب گروهی از اجنه کوشیده بودند خود را به آسمان برسانند تا در آنجا استراقسمع کنند و از اسرار عالم بالا آگاه شوند ولی این جنیان پس از نزول قرآن دریافتند که آسمان شدیدن تحت مراقبت است و اجنهای که قصد رخنه بدان را داشته باشند هدف تیر شهاب ملائک پاسدار قرار میگیرند «جن 8 و 99»
آیا در یک جامعه مذهبی به ذاته، که به صورت برنامهریزی شده نیز این جملات قرآنی در آن تبلیغ میشود سخن از جن و ارتباط با آن سختی انحرافیست؟ آیا این مفهوم انحرافی تلقی میشود یا انکار این گروه از موجودات ناشناخته؟
علاوه بر تمامی آیات در قرآن باید به روایات شیعیان نیز اشاره داشت، بسط عقاید خرافی در تمامی ارکان نظام اجتماعی ایران ریشه دوانیده و آنچه در صدسال اخیر به فراموشی سپرده و مورد مضحکه قرار گرفته بود، در شرایط فعلی مانند تابویی مقدس مورد عنایت ایرانیان است.
اصول کافى جلد یک صفحه 319: امام ده علامت دارد از جمله آنها ختنه شده به دنیا میآید با پا و به راحتى متولد میشود جنب نمیشود، اگر بخوابد قلبش بیدار است .. چشمش میخوابد ولى قلباش بیدار است، همانطور که از جلو میبیند از عقب هم میبیند.
اصول کافى جلد یک صفحه 184: روایت از علی امام اول شیعیان: اولین حیوانى که پس از رسول خدا از دنیا رفت «عفیر»، خر رسول خدا بود، این خر با رسول خدا صحبت کرده بود و گفته بود پدر و مادرم فداى تو پدرم از قول پدرش و از قول جدش و جد جدش و ..نقل کرد که او خرى بود که نوح در کشتى گذاشت و آنزمان نوح به جد من گفت اى مردم از نسل این خر خرى متولد میشود که رسول خدا بر او سوار میشود و من خوشحالم که آن خر هستم.
الکافى جلد 2 صفحه 265: خوردن خاک نفاق مىآورد .
اصول کافى جلد 3 صفحه 387: خوردن خاک حرام است مثل خون و مردار و گوشت خوک اما خوردن خاک قبر امام حسین باعث شفاء از بیماریها میشود.
باقیات الصالحات ضمیمه مفاتیح الجنان -شیخ عباس قمى صفحه 745: توسل به امام موسى کاظم باعث جلاى چشم میشود.
اصول کافى کتاب الحجه باب مولد حسین ابن علی: امام حسین از سینه حضرت زهرا شیر نخورد بلکه پیامبر انگشتاش را در دهان او میگذاشت و او مىمکید و براى سه روزش کافى بود.
اصول کافى – کتاب الحجه – باب مولد الزهرا – جلد یک صفحه 382 : فاطمه زهرا حیض نمیشده است.
اصول کافى – جلد یک صفحه 348: هنگامی که امام حسین به شهادت رسید بین امام سجاد و محمد ابنحنفیه فرزند على بر سر امامت اختلاف افتاد …محمد ابن حنفیه به امام سجاد گفت تو خودت بهتر میدانى که من از تو لایقتر هستم و امام سجاد در جواب گفت پاسخ تو را حجرالاسود میدهد و دعوت کرد که به آنجا بروند ..آنگاه محمد ابن حنفیه حجرالاسود را صدا زد و هیچ جوابى نشنید اما تا امام سجاد حجرالاسود را صدا زد حجر به صدا در آمد و گفت امامت مال على ابن الحسین است و نزدیک بود حجرالاسود از جا کنده شود.
اکنون چاهکن، خود در چاهاش افتاده، نظام جمهوری اسلامی در دام آنچه سالها مبلغاش بود گرفتار شده و راهی به جز حاشای کلیت شعارهایاش را ندارد، بسط اندیشه نیروهای اهریمنی و الهی امدادرسان از غیب موجب شده که قبح سخن گفتن در مورد آن زایل گشته و ارتباط با این نیروها نه تنها تقبیح نشود بلکه از نظر عامه برترین ویژگی جریان انحرافی و امتیازشان به شمار آید.
خبر / رادیو کوچه
بامداد روز شنبه، دوم ژوئیه، محمد زارعی، دانشجوی شیمی کاربردی و از فعالان دانشجویی در مجمع اسلامی دانشجویان دانشگاه سمنان توسط ماموران اداره اطلاعات جمهوری اسلامی بازداشت شده است.
به گزارش جرس، این فعال دانشجویی، روز شنبه در حالیکه قصد ورود به دانشگاه را داشت، توسط ماموران اداره اطلاعات آن شهر دستگیر و به محلی نامعلوم منتقل شد.
این چهارمین دانشجوی دانشگاه سمنان است که در ماههای اخیر بازداشت میشود.
پیش از این نیز، میثم امامزاده، امین روغنی و احسان قشقایی بازداشت شده بودند که با قرار وثیقه آزاد شدند.
اکبر ترشیزاد/ رادیو کوچه
مصاحبهی «مسعود بهنود» با برنامهی پارازیت موجی از انتقادات و واکنشها را بر علیه این روزنامهنگار قدیمی و باسابقه برانگیخت. به عنوان یک روزنامهنگار با وجود آنکه همیشه با بخشی از نظریات و روشهای «بهنود» مخالف بوده و هستم و همواره از نوع نگاه جانبدارانهاش به تاریخ دلخوشی نداشتهام، اما برای او و افکارش احترام فراوانی قائلم و معتقدم که او یکی از حرفهایترین روزنامهنگاران تاریخ این مرز و بوم است و به گمان من آنچه او را از دیگر همکارانش متمایز میکند، واقعبینی و تحلیلهایی است که از سر همین نگاه بیطرفانهاش به شرایط ایران و جهان برمیآید.
از میان سخنان «بهنود» دو بخش بیشتر از همه مورد انتقاد قرار گرفت، یکی تاکید ایشان بر این نکته که همواره و در هر سیستم و نظامی خود را یک اصلاحطلب میداند و دیگری پیشبینی او از شرکت نزدیک به شصت درصدی مردم در انتخابات آیندهی مجلس. بزرگترین منتقدان این سخنان «مسعود بهنود» در واقع کسانی هستند که خواستار سرنگونی دولت جمهوری اسلامی برای رسیدن ایران به شرایط بهتر هستند و در واقع خود را برانداز میدانند. با یک نگاه ساده میتوان دید که این افراد به دو دستهی کلی تقسیم میشوند. نخست سلطنتطلبها و در واقع مدافعین حکومت پادشاهی و دستهی دوم آنهایی که خود از مخالفان نظامشاهنشاهی بوده ولی اکنون به این باور رسیدهاند که سرنگونی دولت سابق کار درستی نبوده است. خوب پرسش اینجاست که چه ایراد و اشکالی در روش «بهنود» وجود دارد که آنها را چنین برآشفته است؟ از قضا «مسعود بهنود» هم مانند این دوستان بر این باور است که انقلاب اسلامی حرکت درستی نبوده است اما تفاوتاش با آنها در این است که هنوز هم بر این اعتقاد خود ثابتقدم مانده است و براندازی را روشی مناسب نمیداند. در حقیقت منتقدان «بهنود» در این موضوع خاص، سیاست یک بام و دو هوا را برگزیدهاند، چرا که اصلاح را برای یک ساختار ممکن و برای دیگری ناممکن میدانند. فروپاشی و حرکت انقلابی اگر سی سال پیش روشی نادرست بود اکنون نیز چنین است، بگذریم از آنکه برخی شرایط سیاسی و اقتصادی کنونی را به مراتب دشوارتر از آن زمان میبینند.
یکی از اشتباهاتی که بخش فراوانی از اپوزیسیون داخل و خارج گرفتار آنند این است که از سویی اعتقاد به اصلاح را به معنای طرفداری از حزب و یا گروه خاصی دانسته و از سویی دیگر گمان میبرند اصلاحطلبان حکومتهای موجود را بهترین گزینهی ممکن میدانند، در صورتیکه این فرضیات تا اندازهی زیادی نادرست است. ممکن است کسانی باشند که عضو حزب و یا گروهی در درون جمهوری اسلامی بوده و همچنین از اصلاحطلبی هم دفاع کنند اما این شرط لازم نیست. فراوانند افرادی چون «بهنود» که به هیچ حزب و سازمانی در درون جمهوری اسلامی وابسته نیستند و در عین حال از اصلاحات به عنوان یک روش برای تغییر شرایط بهره میگیرند. این اشخاص ممکن است حتا با کلیت نظام هم مخالف باشند اما تنها روش حرکت به سوی گسترش آزادی را باز هم چیزی به جز اصلاحات تدریجی و گام به گام نبینند.
و اما دربارهی انتقاد از پیشبینی «بهنود» از میزان مشارکت مردم در انتخابات آینده نیز به گمان نگارنده مخالفان احساساتی عمل کردهاند. باید پذیرفت که شرایط ایدهآل و آرزوهای ما همواره با واقعیت موجود منطبق نیست. ممکن است بخش زیادی از اپوزیسیون دوست داشته باشند که مردم انتخابات مجلس را تحریم کنند اما حقیقت چیز دیگری است. نخست آنکه حساب انتخابات مجلس از ریاست جمهوری جداست. احزاب و گروههای سیاسی در انتخابات ریاست جمهوری نقش بالایی دارند اما در انتخابات مجلس درصد تاثیرگذاری آنها کمتر است. مردم در شهرهای کوچک و روستاها بیشتر به افراد و وابستگیهای قومی، قبیلهای و فامیلی رای میدهند تا گرایشات حزبی. به همین سبب است که دعوت گروههای خاص برای تحریم انتخابات تاثیر چندانی نخواهد داشت. در ضمن تجربه نشان داده که در انتخابات مجلس برای تودهی مردم شعارها و برنامههای اقتصادی جذابتر از موضعگیریهای سیاسی کاندیداهاست. اگر به آمار چنین افراد و تفکری، مدافعان سنتی نظام را هم اضافه کنیم، درصد شرکت کنندگان در انتخابات بهطور طبیعی بیش از پنجاه درصد خواهد بود.
و نکتهی آخر آن است که با وجود نفرت فراوان از دولت و رفتارها و برخوردهایش با مخالفان، هنوز برای شمار فراوانی از مردم اصلاحات روش مطمئنتر و قابل اعتمادتری است تا سرنگونی، زیرا که تجربهی نسل پیش از خود و هزینههای متحملشده را در پیش چشمانشان دارند. راه رسیدن به دموکراسی مسیری است طولانی که میانبر ندارد و گهگاه ممکن است چندین نسل به درازا بیانجامد.
خبر / رادیو کوچه
روحاله حسینیان، رییس فراکسیون انقلاب اسلامی مجلس روز شنبه، 2 ژوئیه، در خصوص طرح سوال از رییس جمهوری اظهار داشت: «با توجه به ملاقات اخیر نمایندگان با رهبر معظم انقلاب، قطعن طرح سوال از رییس جمهوری مورد رضایت مقام معظم رهبری نیست.»
به گزارش فارس، آقای حسینیان، رییس فراکسیون اصلی حامی دولت در مجلس، تاکید کرد که این فراکسیون مخالف طرح سوال از رییس جمهوری است و به هیچ عنوان از این طرح حمایت نکرده و نمیکند.
ملاقات اخیر نمایندگان با آیتاله خامنهای، چهار روز بعد از آن صورت گرفته که فاطمه آلیا نماینده تهران در مجلس گفته است که رفتار تند نمایندگان با آقای احمدینژاد در جلسه رای اعتماد وزیر ورزش و جوانان، باعث شده تا رهبر جمهوری اسلامی «هیت رییسه و زعمای مجلس را فرا بخواند و به آنها تذکر بدهد.»
در جلسه سهشنبه ۳۱ خرداد مجلس، در هنگام سخنرانی محمود احمدینژاد در دفاع از حمید سجادی وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان، عدهای از نمایندگان فریادهای «دو – دو» (رای منفی) سر دادند.
طرح سوال از رییس جمهوری، که علی مطهری نماینده اصولگرای تهران از طراحان اصلی آن است، به امضای ۱۰۰ نماینده رسیده و روز یکشنبه گذشته به هیت رییسه مجلس ارایه شده است.
اما روز یکشنبه، 3 ژوئیه، محمدجواد ابطحی، عضو فراکسیون انقلاب اسلامی مجلس، اعلام کرد که ۲۰ نفر از نمایندگان امضا کننده طرح سوال از رییس جمهوری، امضاهای خود را پس گرفتهاند.
همزمان، روحاله حسینیان از احتمال منتفی شدن طرح سوال از محمود احمدینژاد خبر داده و گفته است: «این امضاها در روزهایی که نمایندگان از احمدینژاد ناراحت بودند جمعآوری شده است و برخی از این نمایندگان در شرایط کنونی مطرح شدن طرح را مصلحت نمیدانند و امضای خود را پس خواهند گرفت.»
در واکنش به این سخنان، علی مطهری امروز در گفتوگو با خبرآنلاین گفته است: «امضاهایی که در ایام قهر رییس جمهوری جمع آوری شد کمتر از ده تاست و به فرض محال که همه امضاها هم در آن ایام جمع شده باشد، تغییری در ماهیت قضیه ایجاد نمیکند. نمایندگان همه سوالات را خوانده و امضا کردهاند.»
بیشتر بخوانید:
«کابینه خط قرمز است، به دستاندازیها پاسخ میدهم»
خبر / رادیو کوچه
بانکیمون دبیرکل سازمان ملل متحد روز شنبه 2 ژوئیه، در مصاحبه با یک شبکه خبری به رهبران سوریه، لیبی، یمن و بحرین توصیه کرد قبل از اینکه فرصت را از دست بدهند به خواستههای ملتهای خود توجه کنند.
به گزارش العربیه، او از رهبران این کشورها خواست با گفتوگو درهمه زمینهها اقدامات جدی و سرنوشتساز برای اجرای اصلاحات انجام دهند.
دبیر کل سازمان ملل متحد در مورد کیفر خواست دادگاه ترور رفیق حریری گفت با میقاتی نخست وزیر دولت لبنان تماس بقرار کرده و وی متعهد شده است تصمیم دادگاه را محترم شمرده و تمام مفاد آن را اجرا کند.
بانکیمون افزود: «کیفر خواست توسط یک دادگاه بینالمللی مستقل صادر شده و همه باید آن را محترم بشمارند.»
او تاکید کرد کسانی که جنایت ترور حریری را مرتکب شدهاند باید به سزای اعمالشان برسند.
دبیر کل سازمان ملل همچنین با اشاره به اوضاع سوریه گفت: «مردم سوریه خود سرنوشت آینده خود را تعیین خواهند کرد و تنها آرزوی من این است که بشاراسد به وعدههای خود عمل کند.»
وی گفت با بشار اسد تماس برقرار کرده و امیدوار است واقعیتها و خطر ناشی از این بحران را درک کند.
بانکیمون در مورد لیبی نیز گفت ما برای لیبی از سازمان ملل یک نماینده ویژه در نظر گرفتیم.
از سوی دیگر اظهار امیدواری کرد تا مردم مصر و تونس برای رسیدن به آرمانهای خود و دمکراسی موفق شوند.
او در مورد یمن نیز گفت: «امیدوارم رییس جمهوری یمن پیشنهاد کشورهای خلیجی را قبول کند و از قدرت کنارهگیری کند.»
بیشتر بخوانید:
«سخنان اسد درباره اصلاحات اعتبار ندارد»
«متهمان ترور حریری را تحویل نمیدهیم»
خبر / رادیو کوچه
در پی اقدام به فرار شش زندانی در اصفهان از طریق حفر تونل، پنج نفر از آنان موفق به فرار شدهاند.
به گزارش ایسنا، غلامرضا انصاری رییس کل دادگستری استان اصفهان روز یکشنبه، 3 ژوئیه، ضمن تایید این خبر گفته است که زندانیان فراری، با حفر تونل به محوطه باز راه پیدا کرده و با تهدید یک سرباز در آن محوطه، از زندان گریختهاند.
آقای انصاری اتهام یکی از این شش زندانی را قتل و اتهام پنج نفر دیگر را سرقت مسلحانه ذکر کرده است.
به گفته رییس کل دادگستری استان اصفهان، یکی از شش زندانی درهنگام فرار در تونل گیر کرده که توسط ماموران آتش نشانی به بیرون کشیده شده است.
مهرداد/ رادیو کوچه
امروز و در هشتمین قسمت از برنامهی «کافه قصه»، داستان کوتاهی از «آنتوان چخوف» را میشنوید.
زنگ در را به صدا در آوردند. «نادژدا پترونا»، مالک آپارتمانی که محل وقوع داستان ماست، شتابان از روی کاناپه بلند شد و دوان دوان به طرف در رفت. با خود میگفت: «لابد شوهرم است.»
اما وقتی در را باز کرد، با مردی ناآشنا روبهرو شد. مردی بلند قامت و خوشقیافه با پالتو پوست نفیس و عینک دسته طلایی در برابرش ایستاده بود. گره بر ابرو و چین بر پیشانی داشت، چشمهای خوابآلودش با نوعی بیحالی و بیاعتنایی، به دنیای خاکی ما مینگریستند.
نادژدا پرسید: «فرمایشی دارید؟»………
یکشنبه 12 تیر 90 / 3 ژوئیه 2011
اجرا: اعظم
استودیو: دامون
تقویم تاریخ
گزیدهی اخبار مطبوعات یکشنبه ایران
پس نشینی تند- «اصلاحطلبی به عنوان یک روش نه حزب»- اکبر ترشیزاد
بخش اول خبرها
دایره شکسته- «وحدت در تکثر»- مه شب تاجیک
مجله خبری کابل-آرین
پرسه- «من سبزی ایران را دوست دارم»- سیمین
روزنگاشت- «اربابی مسلمانتر از همه»- محبوبه شعاع
بخش دوم خبرها
کافه قصه- «انتقام زن»- مهرداد
مجله جاماندگان- «امتیاز جریان انحرافی»- شراره سعیدی
اتوبان- دامون
بخش سوم خبرها
خبر / رادیو کوچه
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات طرح «اینترنت چمدانی» دولت آمریکا برای رقابت سایبری با ایران را مصداق بارز سایبر تروریسم خواند و تاکید کرد که از نظر فنی مقابله با این پدیده امکانپذیر است و کشور ما آمادگی کامل برای مقابله با این موضوع را دارد.
دولت آمریکا چندی پیش اعلام کرد جهت مقابله با محدودیتهای اینترنتی و سایبری در کشورهای مختلف از جمله ایران در حال راه اندازی پروژهای تحت عناوین «اینترنت چمدانی» است تا با برپایی شبکههای مستقل اینترنتی و تلفن همراه در داخل کشورهای دیگر به وجود بیاورد.
به گزارش مهر، رضا تقیپور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در واکنش به طرح «اینترنت چمدانی» دولت آمریکا از توانایی فنی ایران برای مقابله با این پدیده خبر داد و تاکید کرد: «برخی از اقداماتی که توسط دولت آمریکا و کشورهای همپیمان آن صورت میگیرد به واقع مصادیق بارز سایبر تروریسم است چرا که این کشورها اظهار میکنند این اقدامات برای ایجاد ناهنجاریهای اجتماعی و دامن زدن به مفاسد اخلاقی و مسایلی از این دست در دیگر کشورها مخالف صورت میگیرد.»
تقی پور از برنامههای گسترده ایران برای تولید محتوا در بخش ارتباطات به عنوان یکی از راههای مقابله با تهاجم سایبری آمریکا خبر داد و گفت: «برنامههای گستردهای در کشور برای تولید محتوا وجود دارد که یکی از این برنامههای اصلی در حوزه زیرساختهای ارتباطی، ایجاد شبکه ملی اطلاعات است.
دولت آمریکا اعلام کرده است که اینترنت چمدانی با ویژگیهایی چون غیرقابل قطع بودن و غیرکنترل و نظارت بودن میتواند از هر مرزی عبور کرده و در اسرع وقت تبدیل به شبکه بیسیمی با پوشش منطقه نسبتن وسیعی شده و سپس به شبکه اینترنت وصل شود. براین اساس این طرح میتواند شبکههای اینترنتی مستقل و جداگانهای را در کشورهای دیگر برقرار کنند و به صورت پنهانی به این کشورها منتقل میشود.
این وب نامحسوس که آمریکا تاکنون دو میلیون دلار برای آن هزینه کرده است متکی بر فناوری شبکه بی سیم مش – mesh – است و دولت اوباما مدعی است این فناوری میتواند در وسایلی چون تلفن همراه یا رایانههای شخصی تغییراتی ایجاد کرده و بدون یک هاب متمرکز، دست به ایجاد یک وب بیسیم نامحسوس بزند.
مهشب تاجیک/ رادیو کوچه
اگر از یک فرد کرد یا ترک بپرسید که چه مطالباتی دارد به شما خواهد گفت ما میخواهیم هویتمان به رسمیت شناخته شود. در وهلهی اول میخواهیم حقوق فرهنگی ما به رسمیت شناخته شود، مطالبات ما آسان بوده و تحقق آنها دشوار نیست، ما میخواهیم زبان ما به عنوان زبان رسمی دوم به رسمیت شناخته شود و در مدارسمان به کار برده شود. به هر حال نظام جمهوری اسلامی از مخالفین سرسخت این تفکر میباشد و بهطور کامل معتقد است که این امر منجر به جدایی قومها شده و از همپاشیدگی وحدت دولت را به دنبال خواهد داشت در صورتی که با این فشارها این قومها هرروز از وحدت ملی دورتر میشوند و این تعصبات ریشهدارتر میشود.
درباره قومیت یا گروه قومی تعاریف متعددی از سوی جامعهشناسان سیاسی ارایه شده است. به عنوان مثال یک گروه قومی، اجتماعی کوچک درون یک اجتماع بزرگتر است که دارای عقاید، هویت و تصویر مشترک بوده و بر پایه موضوعاتی همچون علقههای خانوادگی، یگانگی فرهنگی، تاریخ مشترک و امکان زبان مشترک بنا نهاده شده است. مسئلهی قومیت هرگاه رنگ سیاسی به خود بگیرد، با مفهوم جدال و رقابت همراه خواهد شد. امروز قومیت یا قبیلهگرایی بهطور غالب به عنوان یکی از موانع اساسی توسعه در کشورها مورد توجه قرار گرفته و ریشهی کلیه خشونتهای داخلی را به این پدیده نسبت میدهند. برخی بر این باورند که این مسئله دوباره در دوران کنونی به سیاست کشور ما سرایت یافته است و تنها زمانی این مشکل بر طرف خواهد شد که نیروهای مدرن به تضعیف پایگاههای قومی بپردازند. بدیهی است که نمیتوان ریشهی مشکلات را تنها در قومیتگرایی و سپس تصعیف آن دانست بلکه این مسئله دارای ریشههای عمیقی است. و این کشمکشی که امروز قومیتها را در برگرفته از بسترهای تاریخی، سیاسی، اجتماعی سالیان است. با شناخت بهتر قومیتها و احترام به این تفاوتها بهتر میتوانیم خاستگاهای فرهنگی را برای حفظ مرزهای سیاسی تقویت نماییم.
یکی از مصادیق بارز تبعیضهای قومیتی تعصب است. در واقع تعصب امری است که به «عقیده و نگرش» فرد یا جامعه مربوط است و به دو صورت بروز مییابد، گاهی یک قوم، خود و ارزشها و هنجارهای خود را برتر از دیگران میانگارد، و گاهی سایر افراد جامعه و گروهها و اقوام دیگر را فروتر و پستتر از خود قلمداد میکند. بار منفی واژه تعصب از آن جا سرچشمه میگیرد که مطلوبیت یا مذمومیت نهفته در موضوع و متعلق تعصب، غیرمنطقی و نامعقول و مربوط به پیش داوری یا احساسمداری است. بنابراین، واژه تعصب برای بیان علاقه یا نفرتی استفاده میشود که استدلال ناپذیر و سوگیرانه است. متاسفانه تبعیض قومی و مذهبی در ایران مختص دولت و حکومت نیست. اینگونه برخوردهای تبعیضآمیز در بطن جامعهی ایران نهادینه شده و در بسیاری از موارد افراد تبعیض کننده به آن آگاهی ندارند.
تبعیض که خود از تعصب برمیخیزد، بیانگر وجود سوگیری و نابرابری در حوزه «الگوهای رفتاری» نه فکری و اعتقادی است، بدین معنی که حقوق و فرصتهای اجتماعی که باید همه مردم از آنها برخوردار باشند، در اختیار یک یا چند قوم قرارداده میشود. تجربهی دستخوش تعصب و تبعیض بودن، منجر به تقویت احساس تعلق به همدیگر در میان اعضای یک قوم و تشدید همبستگی درون قومی میشود. بدین ترتیب، اعضای قوم بیشتر در امتداد جدایی از اکثریت جامعه و پررنگ کردن مرزهای خود نسبت به دیگران حرکت میکنند. علاوه بر این، ممکن است اعضای قوم بکوشند تا با ایجاد جنبش و جریان اجتماعی، برضد تعصبها و تبعیضها اقدام کنند و نظم نگرشی و رفتاری مستقر را به نفع خود تغییر بدهند. برخلاف بعضی دوستان که معتقدند تبعیض قومیتی وجود ندارد به نظر من تبعیض قومیتی بهطور خواسته یا ناخواسته بهطور گستردهای در کشور شکل گرفته و حماقت برخی از مسوولان مملکتی هم بر این مسئله بیش از پیش دامن میزند چرا که مسوولان همواره به بهانهی ایجاد اتحاد ملی و ناسیونالیستی در زیر نام اسلام باعث ایجاد محدودیت برای سایر اقوام و زبانهای کشور شدهاند.
قومیتهایی که زبان آنها فارسی نیست حتا حق تحصیل به زبان مادری خود را ندارند و برای همهی آنها تنها یک زبان رسمی وجود دارد. به واسطه نداشتن همین حق اولیه، افراد متعلق به قومیتها در کمترین حد ممکن قادر به بیان و ابراز وجود خود در جامعه هستند و یا اینکه این افراد برای خلاصی از تبعیض بیشتر، از زبان مادری خود صرفنظر میکنند. تبعیض قومیتی در چنین محیطی، محدودیت بیشتری برای آنها در دسترسیشان به منابع اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، حقوقی و رسانهها ایجاد میکند. قومیتها نه تنها به وسیله صاحبان قدرت سرکوب میشوند، بلکه مشکلات آنها را بیشتر روشنفکران نیز در حوزه توجه خود قرار نمیدهند. بنابراین، توجه به تبعیض قومیتی در هر دو سطح ملی و منطقهای از ضروریترین مسایل است.
یکی از بدقوارگیهای ما مربوط به ناسیونالیست ایرانی و برداشت دولت از آن است، ناسیونالیست ایرانی باید چنین باشد که ما ایرانی هستیم، چون درون مرزهای ایران زندگی میکنیم، چون انسان هستیم و سابقهی فرهنگ مشترک داریم، دولت را هم ما با رای خود تشکیل دادیم پس باید حقوق ما را رعایت کند، یکی کرد، یکی ترک و یکی فارس است. این ناسیونالیست ایرانی است، اما دولتها همیشه در ایران تعریف دیگری از ناسیونالیست ارایه دادهاند.
در زمینهی تعصب قومیتی اگر که چنین پیش برود فرجام مردم با توجه به واقعیت موجود از دو حال خارج نیست، یا با ادامهی وضع کنونی کشور دچار تجزیه و فروپاشی تا ریزترین تکه و با بیشترین هزینه میشود و مرزهای سیاسی بر پایهی قومیت دوباره بازسازی میشوند که البته این فرجام خوشی نیست، زیرا دشمنیهایی که به وجود خواهد آمد تا سالها جلوی پیشرفت مردم کشور را سد میکند و رخدادهای غمناکی پیش میآید که شاید در ذهن نگنجد و دیگر این که نوعی پسرفت کردن و بدبختی مضاعفی را به مردم تحمیل میکند، آن هم وقتی در اروپا همهی کشورها رقابتها و ستیزهای دیرین را فراموش میکنند در اتحادیه اروپا گرد هم میآیند تا قدرتشان افزون شود ما تازه تجزیه شدن و خردتر شدن را آغاز و تجربه میکنیم. از سویی باید تصور کرد کشور مثلن کردستان بزرگ را که همسایههایاش ایرانیها، ترکها و عربها باشند و از همه سو توسط کشورهایی که دوست نیستند احاطه شده است، بازرگانی و داد و ستد و امنیت چیزی است که چنین کشوری باید تا دیر زمانی با آنها خداحافظی کند. و راه دیگر این که خردمندانه با به رسمیت شناختن حقوق و آزادی های قومی و مذهبی به سامان برسیم و در بستری از همکاریها حقوق همه گرامی داشته شود.
آرین / دفتر کابل / رادیو کوچه
در یک حمله طالبان بر تانکرهای نفت قوای بینالمللی در غرب افغانستان، یک راننده کشته و شش تانکر طعمه آتش گردید.
مقامات محلی در ولایت هرات افغانستان میگویند این رویداد شب گذشته رخ داده و راننده دیگر نیز زخمی شدهاند.
گفته میشود این تانکرها مواد نفتی را به قوای آیساف انتقال میدادند که مورد حمله طالبان قرار گرفت.
عبدالنبی بهادری یکی از مقامات محلی در هرات گفت، این تانکرهای بدون هماهنگی نیروهای امنیتی افغان و بدون محافظ در حرکت بودند که مورد حمله قرار گرفتند.
وی افزود که نیروهای امنیتی پس از حمله طالبان به محل رسیده و شورشیان موفق به فرار شدند و از این رویداد چهار تانکر و رانندگان آن را نجات دادهاند.
قاری یوسف احمدى از سخنگوی طالبان در غرب افغانستان ادعا دارد که ١۴ نگهبان این کاروان را کشته و ١١ تانکر را حریق کرده اند.
محبوبه شعاع / رادیو کوچه
mahboobeh@koochehmail.com
یازدهم تیر برابر با سالروز به قتل رسیدن «کیخسرو شاهرخ» ملقب به «ارباب کیخسرو» است. وی که زاده سال 1254 خورشیدی بود، از سال ۱۲۸۸ تا ۱۳۱۹ نماینده مجلس (کرسی جامعه زرتشتیان) و رییس انجمن زرتشتیان تهران بود. شاهرخ سرانجام در سال 1319 و در سن 65 ساگی کشته شد. ساخت «آتشکده آدریان» از نخستین کارهای او در تهران است که با تلاش و پشتکار بینظیری به انجام رسیده بود.
«کیخسرو شاهرخ» ملقب به «ارباب کیخسرو» در تاریخ هفتم تیر ماه سال 1254 خورشیدی در کرمان به دنیا آمد. پدرش «شاهرخ»، فرزند «اسکندر» و مادرش «فیروزه» دختر «خسرو سندل» بود. پدر کیخسرو تجارت میکرد و در نجوم هم دست داشت و قبل از به دنیا آمدن او درگذشته بود.
کیخسرو و برادرش «رستم»، در کودکی در مکتب خانهای که پسرعموی پدرشان به نام «ملا مرزبان» در کرمان تاسیس کرده بود، دروس ابتدایی را آموختند و پس از آن به تهران پیش عموی خود رفتند و به مدت چهار سال در مدرسه آمریکاییها در تهران درس خوانند. کیخسرو در کنار درس خواندن در بیمارستان آمریکاییها نیز به کار میپرداخت.
گفته شده: کیخسرو در زادگاه خودش کرمان، آبادانیهای بسیار پدید آورد که از آن جمله بنیانگذاری مدرسههای متعددی بوده است. این مدارس با کمک مالی خیراندیشان زرتشتی و به همت و تلاش وی ساخته شده است.
ارباب کیخسرو یازده سال در کرمان خدمت کرد و بعد به تهران رفت. که ساخت آتشکده زرتشتیان به نام «آدریان» از نخستین کارهای او در تهران است که با تلاش و پشتکار بینظیری به انجام رسید. در سال 1310 پس از گفتگوهای ارباب کیخسرو و «بهرام جی»، از پارسیان هند که به تهران آمده بود، این پارسی خیراندیش مبلغی برای ساختمان دبیرستان «فیروز بهرام» به انجمن زرتشتیان اهدا کرد، سنگ بنای مدرسه فیروز بهرام در زمان وزارت «نیرالملک هدایت» گذاشته شد و در سال 1311 خورشیدی افتتاح شد.
کیخسرو همچنین قبل از احراز نمایندگی مجلس شورای ملی، رییس اداره تلفن و سپس مدتی مدیر بنگاه راه آهن دولتی ایران بود. در طول دورههای مختلف نمایندگی مجلس، همواره در شغل ریاست اداره مباشرت و ملزومات مجلس بود. در جریان جنگ جهانی دوم، «بهرام شاهرخ»، پسر کیخسرو که فردی تحصیل کرده بود، در اداره تبلیغات آلمان در برلن فعالیت میکرد و در بخش اخبار و گزارشهای فارسی «رادیو برلن»، حملات تندی به «رضاشاه» و «ذکاالملک فروغی» تهیه میکرد که این موضوع برای رضاشاه خوش آیند نبود.
سرانجام رضاشاه که دسترسی به بهرام شاهرخ نداشت، متوجه کیخسرو شد و علی رغم توصیه «محتشمالسلطنه اسفندیاری» (رییس مجلس شورای ملی) در یازدهم تیرماه ۱۳۱۹ ارباب کیخسرو را در یک مجلس عروسی بود دستگیر کردند و همان شب به وسیله آمپول هوا کشتند و جنازه وی را در مسیر منزلش رها کردند.
و اما ارباب کیخسرو که اولین نماینده زرتشتیان در مجلس شورای ملی بود، در طول دوران نمایندگی مجلس خدمات شایان تحسینی انجام داد. ایجاد کتابخانه مجلس شورای ملی، چاپخانه مجلس، موزه مجلس شورای ملی و ساخت نیایشگاه که همگی از یادگارهای وی به شمار میرود.
وی به مسایل فرهنگی جامعه توجه زیادی داشت. فارسی سرهنویسی را در مجلس رواج داد و از کسانی بود که نامهنگاری در مجلس را به سوی فارسی نویسی برد. وی همچنین دو کتاب به نامهای « آیینه آیین مزدیسنی» و «فروغ مزدیسنی» را نوشت که این کتابها از اولین کتابهایی است که به فارسی و به طور علمی اندیشههای زرتشت را تفسیر و بیان میکند.
گفته میشود یکی از زیباترین نقل قولها درباره خوش نامی و شرافت ارباب کیخسرو جملهایی است از «سیدحسن مدرس» که در مجلس شورای ملی گفته بود: «در میان شما نمایندگان مجلس شورای ملی از همه مسلمانتر ارباب کیخسرو است!» که اشاره دارد به حسن اخلاق و دوری او از زد و بندهای سیاسی آن زمان که بسیاری از رجال سیاسی را آلوده کرده بود.
منبعها:
ویکیپدیا
سایت آتشکده ایران
خبر / رادیو کوچه
روز یکشنبه، 3 ژوئیه، اتحادیه آفریقا از اعضای خود خواسته است حکم بازداشت بینالمللی معمر قذافی، رهبر لیبی را به اجرا نگذارند.
رهبران کشورهای عضو اتحادیه آفریقا در پایان نشست خود در گینه استوایی با انتشار بیانیهای اعلام کردند حکم بازداشت سرهنگ قذافی که به وسیله دادگاه بینالمللی کیفری صادر شده است، تلاش برای پیدا کردن راه حل سیاسی برای پایان دادن به بحران در لیبی را پیچیدهتر میکند.
ژان پینگ، رییس کمیسیون اتحادیه آفریقا گفت این اتحادیه مخالف دادگاه بینالمللی کیفری نیست ولی احساس میکند این نهاد بینالمللی فقط مقامهای آفریقایی را هدف قرار میدهد.
همزمان، مخالفان سرهنگ قذافی از پیشنهاد اتحادیه آفریقا برای گفتوگو درباره آینده لیبی استقبال کردند.
بر اساس پیشنهاد اتحادیه آفریقا، آقای قذافی در این گفتوگوها شرکت نخواهد داشت.
بیشتر بخوانید:
«ارسال تجهیزات جنگی برای مخالفان لیبی توسط فرانسه»
خبر / رادیو کوچه
حسن نصراله رهبرحزباله لبنان، شامگاه شنبه 2 ژوئیه، اعلام کرد همه احکام دادگاه بینالمللی ترور رفیق حریری را قبول ندارد و تاکید کرد اعضای حزباله را که به اتهام دست داشتن در ترور برای آنها حکم بازداشت صادر شده به دادگاه تحویل نخواهد داد.
به گزارش الجزیره، وی در یک پیام تلویزیونی گفت: «احکامی که از این دادگاه صادر میشود از نظر ما کاملن اسراییلی است و بر همین اساس آن را رد میکنیم. همه اتهامها و احکام باطل را رد میکنیم و آن را علیه مقاومت وظلم علیه افراد شریف این امت میدانیم.»
او افزود: «نمیتوانند متهمان را توقیف کنند چه 30 روز مهلت بدهند چه 60 روز یا 30 سال یال 300 سال.»
دادگاه بینالمللی تروررفیق حریری به لبنان 30 روزمهلت داده است تا متهمان را تحویل دهد و یا اینکه اعلام کند از تحویل آنها عاجز است.
او گفت: «اغلب کسانی که برای تحقیق در مسئله ترور حریری برای همکاری با دادگاه فراخوانده شده بودند قاتل، توطئهگر، جاسوس و وابسته به دستگاه امنیت اسراییل هستند.»
وی در این پیام همچنین عنوان کرد: «جالب است که در خصوص ترور نخست وزیر سابق لبنان از هیچ اسراییلی سوال نشده و متهم نشدهاند.»
چهار عضو حزباله که از سوی دادگاه بینالمللی تحت پیگرد قرار گرفتهاند حسن العنیسی، سلیم العیاش، اسد صبرا و مصطفی بدرالدین هستند.
بیشتر بخوانید:
«حزباله لبنان متهم اصلی پرونده ترور حریری»
خبر / رادیو کوچه
تام دانیلون، مشاور امنیت ملی رییس جمهوری آمریکا، شامگاه شنبه، 2 ژوئیه، در مصاحبهای تلویزیونی از اعلام آمادگی دولت این کشور برای از سرگیری گفتوگوی هستهای با ایران خبر داده است.
به گزارش سیانان، تام دانیلون در این مصاحبه اظهار داشت: «راه ایرانیها باز است تا به میز مذاکره بیایند و به موضوعهای هستهای بپردازند.»
این مصاحبه قرار است یکشنبه، سوم ژوئیه، پخش شود اما بخشی از متن سخنان مشاور رییس جمهوری آمریکا پیشتر در اختیار رسانهها قرار گرفته است.
از سویی دیگر سعید جلیلی، مذاکرهکننده ارشد هستهای ایران و دبیر شورای عالی امنیت ملی این کشور در نامهای که در ماه اردیبهشت برای کاترین اشتون، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا فرستاد، از آمادگی ایران برای از سرگیری گفتوگوهای به بنبست کشیده شده اتمی با گروه 1+5 خبر داده بود.
آمریکا و اتحادیه اروپا در آن زمان پیشنهاد آقای جلیلی را «به دلیل مطرح نشدن نکته جدیدی از سوی ایران» رد کردند.
به گفته خانم اشتون نامه سعید جلیلی به خودی خود فاقد نکات جدیدی بود و نیاز به ملاقات دیگری را توجیه نمیکرد.
وزارت خارجه آمریکا نیز آن زمان گفت اگر «دلیلی» نیست، نباید ملاقاتی انجام شود.
بیشتر بخوانید:
«اطلاعات تازه مدعی جنبههای تسلیحاتی برنامه اتمی ایران»
«توقف همکاری یک شرکت کشتیرانی با ایران»
رادیو کوچه
1608 میلادی- «ساموئل دو شامپلین» (Samuel de Champlain) جغرافیدان فرانسوى در چهل و یکمین زادروز خود بناى شهر «کبک» (Quebec) را در کانادا آغاز کرد که این منطقه بعدن به «فرانسه نو» معروف شد. این شهر اینک مرکز ایالت فرانسوی زبان کبک کنفدراسیون کانادا است. ساکنان این ایالت از زمانی که «شارل دو گل» (Charles de Gaulle) خطاب به آنان فریاد کشید «زنده باد کبک مستقل» تاکنون دو بار به طریق دمکراتیک تلاش کردهاند تا از کنفدراسیون کانادا جدا شوند.
یک سال پیش از آغاز ایجاد شهر کبک (کوبک)، انگلیسىها وارد آمریکاى شمالى (ایالات متحده امروز) شده و ایجاد «جیمز تاون» را در ویرجینیا آغاز کرده بودند.
با اینکه بعدن، دولت انگلستان مهاجرنشین فرانسوى «کبک» را متصرف شد، هنوز فرانسوى زبانان «کبک» زبان و فرهنگ فرانسوی خود را حفظ کرده و در آرزوى کسب استقلال هستند. گفته شده پیش از شامپلین، «ژاک کارتیه» فرانسوی در سال 1534 در سفر به قاره غربی به کانادا رسیده بود.
1863 میلادی- در میان جنگهای داخلی آمریکا، نبرد «گتیزبورگ» (Gettysburg) پایان یافت. مردان ژنرال لی که قصد فتح واشنگتن را داشتند، از دو رشته کوه عبور کردند اما دهها هزار سرباز شمالی با نصب صدها توپ مانع ورود جنوبیها شدند. ۴۸ ساعت نبرد سبب مرگ هزاران سرباز در پای کوهها شد اما در ابتدای روز سوم، جنگ برندهای نداشت. در نهایت جنوبیها مجبور به عقبنشینی شدند. سپاه لی مجبور شد شبانه به سمت «ویرجینیا» عقب بنشیند.
جنگ داخلی آمریکا بین ایالتهای شمالی به رهبری «آبراهام لینکلن» از حزب جمهوریخواه و یازده ایالت جنوبی تحت فرمانروایی رییس جمهوری «جفرسون دیویس» (Jefferson Finis Davis) بود که در ایالات متحده آمریکا رخ داد.
1866 میلادی- در جریان جنگ بر سر رهبری ژرمنها، در نبرد «کونیگراس» (Koniggratz) ارتش پروس ( آلمان شمالی- برلین) که به تفنگ «ته پر» و استفاده از فشنگ مجهز شده بود ارتش اتریش را که هنوز از تفنگ «سرپر» استفاده میکرد شکست داد.
در این نبرد، فرماندهی نیروهای آلمان را «مارشال مولتکه» (marshal moltke) برعهده داشت. تفنگ فشنگی، توسط مهندس «یوهان نیکلاس فون دریسه» (Dreyse) اختراع و برای ارتش آلمان (پروس) ساخته شده بود.
1962 میلادی- الجزایر پس از 132 سال بهطور کامل از استعمار فرانسه استقلال یافت. میان سالهای ۱۹۵۴ تا ۱۹۶۲، جنگهایی موسوم به «جنگ الجزایر» یا «انقلاب الجزایر» بین فرانسه و الجزایر رخ داد و به استقلال الجزایر انجامید. اثرهای این جنگ سرنگونی جمهوری چهارم فرانسه و پایهریزی جمهوری پنجم به ریاست «شارل دو گل» بود.
همه ساله چین روزی به عنوان روز استقلال الجزایر نامیده میشود. «احمد بن بلا» (Ahmed Ben Bella) را باید بنیانگذار استقلال الجزایربه شمار آورد. او به یاری «جمال عبدالناصر» شورای انقلابی وحدت عمل الجزایر را بنیان نهاد سپس جبهه آزادیبخش الجزایر را تاسیس کرد. پس از به ثمر رسیدن انقلاب الجزایر به نخست وزیری رسید و در سال 1963 میلادی به ریاست شورای انقلاب آن کشور دست یافت.
الجزایر کشوری در شمال قاره آفریقا، میان مراکش و تونس است.
1963 میلادی- «ناظم حکمت ران» (Nazım Hikmet Ran) از برجستهترین شاعران و نمایشنامهنویسان کمونیست ترکیه درگذشت. او از سن ۱۴ سالگی به سرودن شعر پرداخت. در سن ۱۹ سالگی در سفری که به شوروی داشت از نزدیک با نسل جدید هنرمندان انقلابی آشنا شد و جسارتی بیشتر را در ایجاد تحول در شکل و محتوای شعر ترکیه یافت.
او از استعمار و استبداد، سلطه فاشیسم، دیکتاتوری و فضای خفقان کشورش نوشت و بعد بارها او را به دلایل مختلف دستگیر کردند. ناظم حکمت به ۳۵ سال زندان محکوم شد و ماهها را در یک سلول کوچک و ممنوعالملاقات سپری کرد. بعدن باوجود اینکه در زندان بهسر میبرد در محاکمه دیگری به جرم عصیان علیه حکومت مرکزی به ۲۰ سال زندان محکوم شد و آخرین حکم محاکمه به ۲۸ سال و چند ماه رسید.
از سال ۱۹۴۶ به بعد، اشعار او با وسایل مختلف از زندان خارج میشد و پس از ترجمه در مطبوعات فرانسه به چاپ میرسید. یکی از ریشههای مردمی شعر «حکمت» ترانههایی بود که «عاشیق»های ترک میخواندند، این عاشیقها که بخشی از فرهنگ فولکلور ترکیه محسوب میشوند تاثیر بسزایی در شعر «حکمت» داشتند.
«برادر زندگی زیباست»، «خون سخن نمیگوید»، «جمجمه»، «خون خاموشی میگیرد»، «چشماندازهای انسانی کشور من»، برخی از آثار او هستند.
———————————————–
برخی از رویدادهای دیگر
1367 خورشیدی- یک فروند هواپیمای مسافربری ایران بر فراز آبهای خلیجفارس مورد هجوم ناوگان آمریکا قرار گرفت و سقوط کرد.
1303 خورشیدی- «میرزاده عشقی» شاعر و روزنامهنگار آزادیخواه درگذشت.
1883 میلادی- «فرانتس کافکا» نویسنده معروف چک، در «پراگ» بهدنیا آمد.
منبعها:
ویکیپدیا (انگلیسی و فارسی)
نیویورک تایمز
Iranian history
خبر / رادیو کوچه
آیتاله هاشمی رفسنجانی، رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در دیدار با جمعی از استادان حوزه و دانشگاه قم، روز شنبه، 2 ژوئیه، اظهار داشت: «اگر نتوانیم رضایت اکثریت مردم را با خود حفظ کنیم، تاریخ نشان داده است که موفق نخواهیم بود و آینده روشنی به همراه نخواهیم داشت.»
به گزارش ایلنا، آیتاله هاشمی رفسنجانی با تاکید بر اینکه «اسلام نیازی به تحمیل فکر و عقیده ندارد» اظهار داشت: «فشار مضاعف نتیجه کمتری به همراه دارد.»
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در دیدار اخیر خود، در خصوص تحولات اخیر کشورهای منطقه تاکید کرده است: «نقطه مشترک همه این اعتراضات محوریت مردم است و برخوردهای سرکوبگرایانه، با توجه به این موج بیداری نتیجهبخش نخواهد بود.»
پس از انتخابات ریاست جمهوری، آیتاله هاشمی در دیدار با گروههای مختلفی که در دفتر مجمع تشخیص مصلحت نظام به ملاقات وی میروند، به بیان دیدگاههایی کلی در مورد مسایل ایران میپردازد.
این در حالی است که در بسیاری از موارد عدهای از اصولگرایان اینگونه اظهارنظرها را، اشاراتی انتقادآمیز به برخی سیاستهای جاری نظام جمهوری اسلامی در ایران تلقی کردهاند.
لازم به اشاره است چندی پیش وی در دیدار با تعدادی از مسوولان سابق استان گلستان اظهار داشت: «دوران استبداد و تکرایی به پایان رسیده است.»
بیشتر بخوانید:
«دوران استبداد و تکرایی به پایان رسیده است»
رادیو کوچه
مهمترین عنوانهای مطبوعات امروز ایران:
ایران
1) قاچاق کالا و ارز ممنوع، حتا برای صاحبان قدرت و نفوذ
http://www.iran-newspaper.com/1390/4/12/Iran/4829/Page/2/Index.htm#
رییس جمهوری روز گذشته در همایش تخصصی راهبردهای نوین در پیشگیری و مبارزه با قاچاق کالا و ارز و همچنین مراسم گرامیداشت روز صنعت و معدن شرکت کرد.
دکتر احمدینژاد با تاکید بر اصلاح قوانین برای مبارزه با قاچاق کالا و ارز، خاطرنشان کرد: «لایحه مبارزه با قاچاق کالا و ارز به مجلس ارسال شده که پس از تصویب آن، لوازم قانونی در اختیار ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز قرار خواهد گرفت.» وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر این که همه افراد در برابر قانون برابر هستند، تصریح کرد: «هیچ کس و حتا دستگاههای دولتی نباید در مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصونیت داشته باشند، حتا اگر میخواهند کالاهای با اهمیت و حساس را وارد کشور کنند، میتوانند این کار را به صورت قانونی و ثبت شده انجام دهند.»
2) خروج نیروهای نظامی کویت از بحرین
http://www.iran-newspaper.com/1390/4/12/Iran/4829/Page/1/Index.htm#
واحد نیروی دریایی کویت که در قالب شورای همکاری خلیج فارس در اشغال بحرین شرکت کرده بود، به ماموریت خود در آنچه حفاظت از مرزهای آبی و برقراری امنیت بحرین خوانده، پایان داد.
خراسان
1) لاریجانی: دادگاه ترور حریری بیآبروتر از آن است که کسی به آن توجه کند
http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1390&month=4&day=12&id=823820
در نخستین واکنش از سوی مقامهای کشورمان نسبت به کیفرخواست صادرشده از سوی دادگاه رسیدگی کننده پرونده ترور رفیق حریری، دکتر علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی در نشست خبری روز گذشته خود در باکو پایتخت جمهوری آذربایجان در پاسخ به سوال خبرنگاری در همین زمینه، تصریح کرد: «این دادگاه بیآبروتر از این حرفهاست که کسی به اقداماتش توجه کند.» لاریجانی افزود: «آمریکا با این اقداماتش میخواست این مسئله را عنوان کند که ما از اقدام رهبران لبنان برای تشکیل دولت ناراحتیم.»
2) ابطحی: ۲۰ نماینده امضای خود را از طرح سوال از رییس جمهوری پس گرفتند
http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1390&month=4&day=12&id=823821
پس از آنکه اعلام شد هیت رییسه مجلس با طرح سوال از رییس جمهوری مخالف است و برای پس گرفتن امضاها با نمایندگان رایزنی خواهد کرد، محمدجواد ابطحی، نماینده خمینی شهر خبر داد: «20 نماینده امضای خود را از طرح سوال از رییس جمهوری پس گرفتند. طرح سوال از رییس جمهوری با ۱۰۰ امضا تقدیم هیت رییسه مجلس شد. این طرح برای طرح شدن در صحن علنی مجلس باید ۷۵ امضا داشته باشد.»
وی ادامه داد: «هیت رییسه مجلس به این نتیجه رسیده است که مطهری را برای انصراف از این طرح راضی کند و شرایط موجود را برای وی تبیین کند که برای این منظور هیت رییسه، هفته گذشته با وی جلسه داشت.» وی تاکید کرد: «طبق صحبتهایی که با مطهری داشتم زمینه پس گرفتن طرح سوال از رییس جمهوری در وی وجود دارد.» ابطحی بیان داشت: «اگر مطهری به این اعتقاد برسد که مقام معظم رهبری نیز در شرایط فعلی به طرح سوال از رییس جمهوری رضایت ندارند و آن را لازم نمیدانند، ابراز علاقه کرده که طرح خود را پس بگیرد.» وی گفت: «اکثر اعضای فراکسیون اصولگرایان در لیست ۲۰ نفره قرار دارند بنابراین مطرح شدن طرح سوال از رییس جمهوری در صحن علنی فعلن منتفی است.»
جام جم
1) احمدینژاد: وزارتخانهها نباید اسکله غیرقانونی داشته باشند
http://www.jamejamonline.ir/papertext.aspx?newsnum=100847754484
محمود احمدینژاد، رییس جمهوری طی سخنانی در همایش علمی تخصصی راهبردهای نوین پیشگیری و مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: «هیچ وزارتخانهای حق ندارد اسکله یا مرزی خارج از کنترل قانون داشته باشد، هرچند ممکن است کالایی از پرداخت گمرک معاف شود، اما معنایش این نیست که نباید ثبت شود.»
2) آخرین روزهای منافقین در عراق
http://www.jamejamonline.ir/newstext.aspx?newsnum=100847739748
تعیین ضربالاجل دولت عراق برای اخراج گروهک منافقین تا پایان سال 2011 باعث شده که رییس کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق از توافق این کمیسیون با نوری المالکی، نخستوزیر برای تشکیل کمیتهای به منظور پیگیری پرونده منافقین و آغاز عملیات اخراج اعضای این گروهک تروریستی و همچنین افزایش بودجه نهادهای نظامی عراق خبر دهد.
کیهان
1) اوجگیری اعتراضها در بحرین، آل خلیفه از فرانسه کمک خواست
http://www.kayhannews.ir/900412/16.htm#other1604
همزمان با اوجگیری اعتراضها در شهرهای بحرین، ولیعهد این کشور در کاخ الیزه برای مهار این ناآرامیها از فرانسه کمک خواست. در حالی که تظاهرکنندگان شعارهای ضد دولتی سر میدادند از طرف چماقداران آل خلیفه مورد حمله قرار گرفتند.
2) قذافی: حملات ناتو متوقف نشود اروپا را بمباران میکنیم
http://www.kayhannews.ir/900412/16.htm#other1602
به گزارش خبرگزاریها، قذافی جمعه طی پیامی به اجتماع هزاران نفری طرفداران خود در طرابلس، ناتو را تهدید به حمله متقابل کرد. وی گفت: «ناتو وارد جنگی شده که برایش پیروزی ندارد.» قذافی افزود: «اگر شما (کشورهای اروپایی عضو ناتو) به حملات خود علیه خانههای ما ادامه دهید، ما نیز میتوانیم همین کار را بکنیم، زیرا اروپا جای دوری نیست.»
آفرینش
1) استراوس کان آزاد شد
http://www.afarinesh-daily.com/afarinesh/News.aspx?NID=84890
رییس سابق صندوق بینالمللی پول، به دنبال تشکیک دادستانها در اعتبار حرفهای شاکی وی، به قید تعهد آزاد و قرار وثیقه و بازداشت خانگی وی لغو شد.
2) دولت اردن سقوط کرد
http://www.afarinesh-daily.com/afarinesh/News.aspx?NID=84889
رسانههای خارجی از استعفای دولت اردن در پی تظاهرات خشمگین مردم در روز جمعه خبر دادند.
به گزارش خبرگزاری شینهوا، دولت اردن امروز استعفای خود را به عبداله دوم پادشاه این کشور تقدیم کرد. این استعفا در راستای فراهم کردن مقدمات لازم برای انجام اصلاحات وزارتی صورت گرفته است.
دنیای اقتصاد
1) تسهیلات ارزان برای صنعتگران
http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=259913
پیش از این سرپرست وزارت صنایع و معادن از پرداخت 30 میلیارد دلار اعتبار از محل منابع بانکی و صندوق توسعه ملی خبر داده بود، تا اینکه روز گذشته رییس جمهوری «محمود احمدینژاد» در مراسم سالروز صنعت و معدن وعده داد که 10 میلیارد دلار تسهیلات ارزان با کارمزد دو درصدی از محل صندوق توسعه ملی به صنعتگران و معدنکاران به زودی پرداخت خواهد شد. این خبر در شرایطی اعلام میشود که فعالان صنعتی کمبود سرمایه در گردش را یکی از چالشهای جدی خود میدانند.
2) سردرگمی در سیاست ارزی؟
http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=259920
سیاستهای ارزی بانک مرکزی طی هفتههای اخیر، انتقاد بسیاری از کارشناسان را در پی داشته است. هر چند بسیاری از کارشناسان و فعالان اقتصادی، افزایش نرخ ارز به منظور حمایت از صادرات و جلوگیری از واردات بیرویه را امری ضروری میدانند، اما جهش یکشبه نرخ ارز به واسطه آثار آن بر سایر بخشهای اقتصادی تا حد زیادی مورد انتقاد و در مقابل افزایش تدریجی آن مورد توصیه است.
در همین حال علاوه بر انتقاد به افزایش یکشبه نرخ ارز، سیاست کاهش دستوری پس از آن، بیش از سیاست قبلی، اعتراض فعالان اقتصادی را در پی داشته است. در حقیقت سیاستهای ارزی طی هفتههای اخیر، جو بیاطمینانی و بیثباتی را برای این گروه ترسیم کرده است.
خبر / رادیو کوچه
ایتامار فرانکو، رییس جمهوری برزیل بین سالهای ۱۹۹۲ تا ۱۹۹۵ میلادی، براثر ابتلا به سرطان خون در بیمارستانی در شهر سائو پائولو درگذشته است.
او هنگام مرگ ۸۱ سال داشت.
آقای فرانکو در اکتبر سال ۱۹۹۲ پس از استیضاح، فرناندو دی ملو، رییس جمهوری وقت برزیل، به ریاست جمهوری رسید. او تا ژانویه ۱۹۹۵، در شرایطی که کشور با تورم بیسابقه و مشکلات گسترده اقتصادی روبهرو بود، رییس جمهوری برزیل بود.
گفته میشود، فرناندو هنریکه کاردوسو، فردی که او به عنوان وزیر دارایی خود برگزید کسی بود که ثبات را به اقتصاد برزیل برگرداند.
آیتاله هاشمی رفسنجانی:
«بدون رضایت مردم آینده روشنی نداریم»
خبر / رادیو کوچه
آیتاله هاشمی رفسنجانی، رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در دیدار با جمعی از استادان حوزه و دانشگاه قم، روز شنبه، 2 ژوئیه، اظهار داشت: «اگر نتوانیم رضایت اکثریت مردم را با خود حفظ کنیم، تاریخ نشان داده است که موفق نخواهیم بود و آینده روشنی به همراه نخواهیم داشت.»
به گزارش ایلنا، آیتاله هاشمی رفسنجانی با تاکید بر اینکه «اسلام نیازی به تحمیل فکر و عقیده ندارد» اظهار داشت: «فشار مضاعف نتیجه کمتری به همراه دارد.»
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در دیدار اخیر خود، در خصوص تحولات اخیر کشورهای منطقه تاکید کرده است: «نقطه مشترک همه این اعتراضات محوریت مردم است و برخوردهای سرکوبگرایانه، با توجه به این موج بیداری نتیجهبخش نخواهد بود.»
پس از انتخابات ریاست جمهوری، آیتاله هاشمی در دیدار با گروههای مختلفی که در دفتر مجمع تشخیص مصلحت نظام به ملاقات وی میروند، به بیان دیدگاههایی کلی در مورد مسایل ایران میپردازد.
این در حالی است که در بسیاری از موارد عدهای از اصولگرایان اینگونه اظهارنظرها را، اشاراتی انتقادآمیز به برخی سیاستهای جاری نظام جمهوری اسلامی در ایران تلقی کردهاند.
………………………………………………………
برنامه اتمی ایران محور گفتوگوها،
«اعلام آمادگی آمریکا برای از سرگیری مذاکره با ایران»
خبر / رادیو کوچه
تام دانیلون، مشاور امنیت ملی رییس جمهوری آمریکا، شامگاه شنبه، 2 ژوئیه، در مصاحبهای تلویزیونی از اعلام آمادگی دولت این کشور برای از سرگیری گفتوگوی هستهای با ایران خبر داده است.
به گزارش سیانان، تام دانیلون در این مصاحبه اظهار داشت: «راه ایرانیها باز است تا به میز مذاکره بیایند و به موضوعهای هستهای بپردازند.»
این مصاحبه قرار است یکشنبه، سوم ژوئیه، پخش شود اما بخشی از متن سخنان مشاور رییس جمهوری آمریکا پیشتر در اختیار رسانهها قرار گرفته است.
از سویی دیگر سعید جلیلی، مذاکرهکننده ارشد هستهای ایران و دبیر شورای عالی امنیت ملی این کشور در نامهای که در ماه اردیبهشت برای کاترین اشتون، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا فرستاد، از آمادگی ایران برای از سرگیری گفتوگوهای به بنبست کشیده شده اتمی با گروه 1+5 خبر داده بود.
آمریکا و اتحادیه اروپا در آن زمان پیشنهاد آقای جلیلی را «به دلیل مطرح نشدن نکته جدیدی از سوی ایران» رد کردند.
به گفته خانم اشتون نامه سعید جلیلی به خودی خود فاقد نکات جدیدی بود و نیاز به ملاقات دیگری را توجیه نمیکرد.
وزارت خارجه آمریکا نیز آن زمان گفت اگر «دلیلی» نیست، نباید ملاقاتی انجام شود.
………………………………………………………
با صدور بیانیهای اعلام شد،
«مخالفت اتحادیه آفریقا با حکم بازداشت قذافی»
خبر / رادیو کوچه
روز یکشنبه، 3 ژوئیه، اتحادیه آفریقا از اعضای خود خواسته است حکم بازداشت بینالمللی معمر قذافی، رهبر لیبی را به اجرا نگذارند.
رهبران کشورهای عضو اتحادیه آفریقا در پایان نشست خود در گینه استوایی با انتشار بیانیهای اعلام کردند حکم بازداشت سرهنگ قذافی که به وسیله دادگاه بینالمللی کیفری صادر شده است، تلاش برای پیدا کردن راه حل سیاسی برای پایان دادن به بحران در لیبی را پیچیدهتر میکند.
ژان پینگ، رییس کمیسیون اتحادیه آفریقا گفت این اتحادیه مخالف دادگاه بینالمللی کیفری نیست ولی احساس میکند این نهاد بینالمللی فقط مقامهای آفریقایی را هدف قرار میدهد.
همزمان، مخالفان سرهنگ قذافی از پیشنهاد اتحادیه آفریقا برای گفتوگو درباره آینده لیبی استقبال کردند.
بر اساس پیشنهاد اتحادیه آفریقا، آقای قذافی در این گفتوگوها شرکت نخواهد داشت.
………………………………………………………
براثر ابتلا به سرطان خون،
«درگذشت رییس جمهوری سابق برزیل»
خبر / رادیو کوچه
ایتامار فرانکو، رییس جمهوری برزیل بین سالهای ۱۹۹۲ تا ۱۹۹۵ میلادی، براثر ابتلا به سرطان خون در بیمارستانی در شهر سائو پائولو درگذشته است.
او هنگام مرگ ۸۱ سال داشت.
آقای فرانکو در اکتبر سال ۱۹۹۲ پس از استیضاح، فرناندو دی ملو، رییس جمهوری وقت برزیل، به ریاست جمهوری رسید. او تا ژانویه ۱۹۹۵، در شرایطی که کشور با تورم بیسابقه و مشکلات گسترده اقتصادی روبهرو بود، رییس جمهوری برزیل بود.
گفته میشود، فرناندو هنریکه کاردوسو، فردی که او به عنوان وزیر دارایی خود برگزید کسی بود که ثبات را به اقتصاد برزیل برگرداند.
………………………………………………………
رهبرحزباله لبنان:
«متهمان ترور حریری را تحویل نمیدهیم»
خبر / رادیو کوچه
حسن نصراله رهبرحزباله لبنان، شامگاه شنبه 2 ژوئیه، اعلام کرد همه احکام دادگاه بینالمللی ترور رفیق حریری را قبول ندارد و تاکید کرد اعضای حزباله را که به اتهام دست داشتن در ترور برای آنها حکم بازداشت صادر شده به دادگاه تحویل نخواهد داد.
به گزارش الجزیره، وی در یک پیام تلویزیونی گفت: «احکامی که از این دادگاه صادر میشود از نظر ما کاملن اسراییلی است و بر همین اساس آن را رد میکنیم. همه اتهامها و احکام باطل را رد میکنیم و آن را علیه مقاومت وظلم علیه افراد شریف این امت میدانیم.»
او افزود: «نمیتوانند متهمان را توقیف کنند چه 30 روز مهلت بدهند چه 60 روز یا 30 سال یال 300 سال.»
دادگاه بینالمللی تروررفیق حریری به لینان 30 روزمهلت داده است تا متهمان را تحویل دهد و یا اینکه اعلام کند از تحویل آنها عاجز است.
او گفت: «اغلب کسانی که برای تحقیق در مسئله ترور حریری برای همکاری با دادگاه فراخوانده شده بودند قاتل، توطئهگر، جاسوس و وابسته به دستگاه امنیت اسراییل هستند.»
وی در این پیام همچنین عنوان کرد: «جالب است که در خصوص ترور نخست وزیر سابق لبنان از هیچ اسراییلی سوال نشده و متهم نشدهاند.»
چهار عضو حزباله که از سوی دادگاه بینالمللی تحت پیگرد قرار گرفتهاند حسن العنیسی، سلیم العیاش، اسد صبرا و مصطفی بدرالدین هستند.
………………………………………………………
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات:
«اینترنت چمدانی سایبر تروریسم است»
خبر / رادیو کوچه
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات طرح «اینترنت چمدانی» دولت آمریکا برای رقابت سایبری با ایران را مصداق بارز سایبر تروریسم خواند و تاکید کرد که از نظر فنی مقابله با این پدیده امکانپذیر است و کشور ما آمادگی کامل برای مقابله با این موضوع را دارد.
دولت آمریکا چندی پیش اعلام کرد جهت مقابله با محدودیتهای اینترنتی و سایبری در کشورهای مختلف از جمله ایران در حال راه اندازی پروژهای تحت عناوین «اینترنت چمدانی» است تا با برپایی شبکههای مستقل اینترنتی و تلفن همراه در داخل کشورهای دیگر به وجود بیاورد.
به گزارش مهر، رضا تقیپور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در واکنش به طرح «اینترنت چمدانی» دولت آمریکا از توانایی فنی ایران برای مقابله با این پدیده خبر داد و تاکید کرد: «برخی از اقداماتی که توسط دولت آمریکا و کشورهای همپیمان آن صورت میگیرد به واقع مصادیق بارز سایبر تروریسم است چرا که این کشورها اظهار میکنند این اقدامات برای ایجاد ناهنجاریهای اجتماعی و دامن زدن به مفاسد اخلاقی و مسایلی از این دست در دیگر کشورها مخالف صورت میگیرد.»
تقی پور از برنامههای گسترده ایران برای تولید محتوا در بخش ارتباطات به عنوان یکی از راههای مقابله با تهاجم سایبری آمریکا خبر داد و گفت: «برنامههای گستردهای در کشور برای تولید محتوا وجود دارد که یکی از این برنامههای اصلی در حوزه زیرساختهای ارتباطی، ایجاد شبکه ملی اطلاعات است.
دولت آمریکا اعلام کرده است که اینترنت چمدانی با ویژگیهایی چون غیرقابل قطع بودن و غیرکنترل و نظارت بودن میتواند از هر مرزی عبور کرده و در اسرع وقت تبدیل به شبکه بیسیمی با پوشش منطقه نسبتن وسیعی شده و سپس به شبکه اینترنت وصل شود. براین اساس این طرح میتواند شبکههای اینترنتی مستقل و جداگانهای را در کشورهای دیگر برقرار کنند و به صورت پنهانی به این کشورها منتقل میشود.
این وب نامحسوس که آمریکا تاکنون دو میلیون دلار برای آن هزینه کرده است متکی بر فناوری شبکه بی سیم مش – mesh – است و دولت اوباما مدعی است این فناوری میتواند در وسایلی چون تلفن همراه یا رایانههای شخصی تغییراتی ایجاد کرده و بدون یک هاب متمرکز، دست به ایجاد یک وب بیسیم نامحسوس بزند.
………………………………………………………
رییس کل دادگستری استان اردبیل اعلام کرد:
«صدور حکم اعدام برای چهل نفر در اردبیل»
خبر / رادیو کوچه
روز شنبه، 2 ژوئیه، غلامعلی رضایی، رییس کل دادگستری استان اردبیل، از صدور حکم اعدام برای حدود 40 متهم خبر داد که به گفته او از قاچاقچیان مواد مخدر در این استان هستند.
به گزارش صدا و سیمای جمهوری اسلامی، آقای رضایی در یک برنامه زنده تلویزیونی که از شبکه استانی سبلان پخش میشد گفت که تعدادی از احکام صادره مراحل قانونی لازم را طی کردهاند و به زودی اجرا خواهند شد.
او گفت که در آینده نزدیک مردم استان اردبیل شاهد اعدام «دشمنان دین، اخلاق، هویت و باورهای ملت» خواهند بود.
………………………………………………………
با تایید رییس کل دادگستری استان اصفهان،
«فرار پنج زندانی در اصفهان با حفر تونل»
خبر / رادیو کوچه
در پی اقدام به فرار شش زندانی در اصفهان از طریق حفر تونل، پنج نفر از آنان موفق به فرار شدهاند.
به گزارش ایسنا، غلامرضا انصاری رییس کل دادگستری استان اصفهان روز یکشنبه، 3 ژوئیه، ضمن تایید این خبر گفته است که زندانیان فراری، با حفر تونل به محوطه باز راه پیدا کرده و با تهدید یک سرباز در آن محوطه، از زندان گریختهاند.
آقای انصاری اتهام یکی از این شش زندانی را قتل و اتهام پنج نفر دیگر را سرقت مسلحانه ذکر کرده است.
به گفته رییس کل دادگستری استان اصفهان، یکی از شش زندانی درهنگام فرار در تونل گیر کرده که توسط ماموران آتش نشانی به بیرون کشیده شده است.
………………………………………………………
دبیرکل سازمان ملل متحد:
«رهبران سوریه، لیبی، یمن و بحرین به ملتشان توجه کنند»
خبر / رادیو کوچه
بانکیمون دبیرکل سازمان ملل متحد روز شنبه 2 ژوئیه، در مصاحبه با یک شبکه خبری به رهبران سوریه، لیبی، یمن و بحرین توصیه کرد قبل از اینکه فرصت را از دست بدهند به خواستههای ملتهای خود توجه کنند.
به گزارش العربیه، او از رهبران این کشورها خواست با گفتوگو درهمه زمینهها اقدامات جدی و سرنوشتساز برای اجرای اصلاحات انجام دهند.
دبیر کل سازمان ملل متحد در مورد کیفر خواست دادگاه ترور رفیق حریری گفت با میقاتی نخست وزیر دولت لبنان تماس بقرار کرده و وی متعهد شده است تصمیم دادگاه را محترم شمرده و تمام مفاد آن را اجرا کند.
بانکیمون افزود: «کیفر خواست توسط یک دادگاه بینالمللی مستقل صادر شده و همه باید آن را محترم بشمارند.»
او تاکید کرد کسانی که جنایت ترور حریری را مرتکب شدهاند باید به سزای اعمالشان برسند.
دبیر کل سازمان ملل همچنین با اشاره به اوضاع سوریه گفت: «مردم سوریه خود سرنوشت آینده خود را تعیین خواهند کرد و تنها آرزوی من این است که بشاراسد به وعدههای خود عمل کند.»
وی گفت با بشار اسد تماس برقرار کرده و امیدوار است واقعیتها و خطر ناشی از این بحران را درک کند.
بانکیمون در مورد لیبی نیز گفت ما برای لیبی از سازمان ملل یک نماینده ویژه در نظر گرفتیم.
از سوی دیگر اظهار امیدواری کرد تا مردم مصر و تونس برای رسیدن به آرمانهای خود و دمکراسی موفق شوند.
او در مورد یمن نیز گفت: «امیدوارم رییس جمهوری یمن پیشنهاد کشورهای خلیجی را قبول کند و از قدرت کنارهگیری کند.»
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر