-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ تیر ۱۰, جمعه

Latest News from Emrooz for 07/01/2011

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



mousavi-tabrizi.jpg
دبیر مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم و دادستان اسبق انقلاب معتقد است که بعد از سه دهه "متأسفانه پیشرفت نکردیم، پس‌رفت کردیم. متأسفانه در رعایت حقوق شهروندی خیلی عقب‌گرد کردیم و آن عدالتی که در کیفیّت بازجویی‌ها، بازپرسی‌ها، تحقیقات، در رابطه با برخورد خانواده‌های مجرمین حالا هر مجرمی باشد سیاسی، غیرسیاسی. خانواده که گناهی نکرده یا مثلاً در رابطه قضاوت‌ها، وکیل گرفتن‌ها، امثال این‌ها متأسفانه، رشوه‌هایی که گرفته می شود و پرونده‌هایی که احکامش این طرف و آن طرف می‌شود، خوب در این‌ها پیشرفت نکردیم و این آن چیزی نیست که می‌خواستیم..."

به گزارش جرس، سید حسین موسوی تبریزی، محقق حوزه و دادستان کل انقلاب در زمان رهبر فقید جمهوری اسلامی، طی مصاحبه ای با تارنمای مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم، ناگفته هایی پیرامون شهید بهشتی و دستگاه قضایی و روند سی سال اخیر را بیان می کند.

کم اشکال‌ترین راه بشریت؛ دموکراسی است

وی در جریان این مصاحبه، پیرامون خیزش های منطقه نیز خاطرنشان می کند "اوّلین چیزی که به ذهن مردم می‌رسد و دنبالش‌ می‌روند در برابر حکومت‌ها عدالت است می‌خواهند عدالت باشد و ظلم را می‌بینند تحریک می‌شوند و علیه ظلم فطرتاً قیام می‌کنند و فطرت بشری ظلم و تبعیض را به راحتی تحمّل نمی‌کند، مگر این‌که اجبار یا ترس باشد، یا جهل داشته باشد. اگر جهل و وحشت و اجبار نباشد، انسان زیر بار ظلم نمی‌رود و لذا پرخاش می‌کند. در تمام دنیا این‌طوری است، همین الان هم شما در منطقه می‌بینید که این قیام‌ها اگرچه تحلیل‌های مختلف می شود، بیشتر مردم دنبال این هستند که ظلم نباشد البته در این‌که ظلم نباشد یکی از بهترین راه‌ها ،وجود دموکراسی است، البته نمی گوییم دموکراسی حتماً ظلم را ریشه‌کن می‌کند. فساد را، رشوه را، باند بازی را ریشه‌کن می‌کند. نه، می گوییم در دموکراسی بهترین راهی است که بشر پیدا کرده و کم اشکال‌ترین راه که فعلاً بشر در دنیا پیدا کرده است دموکراسی است که از راه‌های مختلف جلوی ظلم و فساد و رشوه و تبعیض را می‌گیرد، یعنی با نظارت مجلس و انتخابات مردم است، نظارت مطبوعات ، آزادی رسانه‌ها و غیره همه‌ی این‌ها به اضافه قوّه‌ی قضائیه‌ی مستقل و استقلال قوا و تفکیک قوا، موجب از بین رفتن ظلم و اجحاف و تبعیض می شود. اساس مشروطیّت و اساس دموکراسی نیز همین تفکیک قوا است، این تفکیک قوا یعنی مستقل بودن قوّه‌ی قضائیه است، و باعث می‌شود که مثلاً ظلم از صددرصد برسد به یک درصد، دو درصد؛ فساد همین‌طور، رشوه‌خواری همین‌طور، تبعیض در قانون همین‌طور. در اجرای قانون, خواسته‌ی اوّلیه‌ی بشر در یک کلمه عدالت است. عدالت یعنی عدم تبعیض, عدم ظلم، عدم سوءاستفاده، عدالت یعنی توجّه به حقوق همه، هر کسی حق دارد و حقوق اساسی برای همه مساوی است."

موسوی تبریزی پیرامون دوران شهید بهشتی و تداخل و رقابتی که بین دادگاههای قبل از انقلاب و دادگاههای تشکیل شده در بعد از انقلاب رخ داده بود می گوید "پس از مدتی رقابتی پیش آمد که قوّه‌ی قضائیه‌ی سابق یعنی دادگستری سابق احساس می‌کرد که دارد حذف می‌شود و دادگاه انقلاب هم گاهی احساس غرور می‌کردند و آقای بهشتی از زمانی که در رأس قوه قضائیه قرار گرفت یک نوع ضامن اتحاد بود که تعادل میان این‌ها را حفظ می کرد و وزنه را به طرف این‌ گروه، آن گروه سنگین نمی کرد. ولی بعد از ایشان آن رقابت‌ها که گفتم یک کم بیشتر شد و بالاخره این اندیشه پیش آمد که دادگاه انقلاب می‌خواهد همه‌ی کارها را به عهده بگیرد در کارهای غیر مسئولیّت خودش هم دخالت می‌کند، دادگستری‌ها هم یک کم دلسرد شده بودند به کارها کم‌تر می‌رسیدند.

این فعال اصلاح طلب افزود "این مسئله پیش آمد تا جایی که این اختلاف بین خود شورای عالی قضایی هم به وجود که آیا کلاً دادگاه انقلاب را منحل کنیم؟ کارها را به دادگستری بدهیم یا این‌که دادگاه انقلاب را در دادگستری ادغام کنیم یا این‌که اصلاً دادگستری و این‌ها را جمع کنیم یک قوّه‌ی قضائیه‌ی تازه و نو ایجاد کنیم . سال ۶۲ بود که بالاخره لایحه ای به مجلس رفت. در آن لایحه دادگاه‌ها و دادسراهای انقلاب بخشی از دادگستری دیده شده بودند. در قانون اساسی دادگاه‌های انقلاب مطرح نشده بود. قوّه‌ی قضائیه و دادگستری مطرح شده بود و لذا باید دادگاههای انقلاب بخشی از دادگستری می شد. بالاخره یک چنین وضعیتی آن موقع بود و آقای بهشتی مدیریّتی بسیار قوی در این جهت داشت و تا ایشان بود مشکلات پیش نمی‌آمد ولی بعد از ایشان مشکلات خیلی بیشتر شد، حتّی در خود قوّه‌ی قضائیه مثلاًً آقای قدّوسی که عضو شورای عالی قضایی بود، دادستان کل انقلاب هم بود آن وقت همین آقای قدّوسی با آقای موسوی اردبیلی گاهی مشکل پیدا می‌کرد با آقای ربّانی املشی که دادستان کل کشور بود مشکلات بیشتری داشت دو تا دادستان کل داشتیم، یکی دادستان کل انقلاب بود که آقای قدّوسی بود، بعد من بودم یکی دادستان کل کشور بود که مربوط به دادگستری بود که آقای ربّانی املشی اوّل بود، بعد آیت الله صانعی شد تا ادغام شد که ایشان هم دادستان کل کشور بود و هم دادستان کل انقلاب و همین‌طور بعدش هم آقای موسوی خوئینی‌ها. بالاخره این اختلافات را آقای بهشتی می‌توانست حل کند. "

الان دیگر قبول نیست که کسی یک سال در بازداشتگاه باشد

دبیر مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم و دادستان اسبق انقلاب می افزاید "شما ببینید اعلامیه هشت ماده‌ی امام که در سال ۶۱ بود، در اجرای صحیح عدالت بود اساس‌ آن حقوق شهروندی است. بهتر از این هشت ماده‌‌ی امام نمی‌شود حقوق شهروندی را اجرا کرد حتّی در رابطه با دشمن. ببینید یکی از ماده‌هایش این است مامورین حکومتی اگر رفتند در جایی که به عنوان این‌که مثلاً تروریست در آن‌جا است، در آن‌جا دیدید تصادفاً مشروب هم می‌خورند، قماربازی می‌کنند، فساد... حق ندارید در رابطه با آن حرف بزنید. حق ندارید، عکس‌های خانوادگی، فیلم‌هایی که در آن‌جا بوده بردارید و بیاورید. حریم شخصی مردم که مثلاً فرض کن یک شب هم یک عروسی مخلوط گرفتند، یک فیلم‌برداری، شما حق ندارید آن‌ها را از آن‌جا، از آن خانه بیرون بیاورید. حق ندارید نگاه کنید این‌ها را با دقّت امام بیان کرده این‌ها چیزهایی است که در حقوق اساسی و شهروندی و این‌که هرکسی در اسلام و در انسانیّت یک حریم دارد و به حریم خاص افراد وارد شدن، و یا شنود گذاشتن جز در جایی که یقین دارید مسئله‌ی تروریسی است، مابقی حق ندارید شنود بگذارید و اگر برای تروریست‌ها هم شنود گذاشتید حق ندارید حرف‌های خصوصی خانوادگی آن‌ها را گوش کنید. و کسی اگر این کار را انجام بدهد مجرم است، باید مجازات بشود. این‌ها همه در موقعی است که دو سال از پیروزی انقلاب گذشته علاوه بر آن یک سال و نیم است جنگ مهم تحمیلی علیه ما شروع شده و ادامه دارد، هنوز مثلاً خرمشهر و غیر آن در تصرّف دشمن است. منافقین ماهها است که حرکت کردند همه‌ی ایران مدام ترور، وحشت همه‌جا است، و امام سال قانون اعلام می‌کند و در همان سال این هشت ماده‌ای امام به عنوان اجرای قانون وعدالت و رعایت حقوق اساسی و شهروندی اعلام می شود. پس ببینید این‌ها می‌رساند که ما عدالت می‌خواستیم، امام هم عدالت می‌خواست، حالا در اجرایش ممکن است مشکلاتی داشته باشد و ما معتقدیم که قوّه‌ی قضائیه‌ی ایران اگرچه پیشرفت‌هایی داشته، کارهایی کرده، ولی متأسفانه مطابق شأن نظام جمهوری اسلامی و موازی با خواسته‌های مردم انقلابی و مردم ایران عمل نکرده و خوب از اوّل هم ضعف هایی داشتیم من نمی‌گویم خوب عمل کردیم بعد این‌طور شد. نه، یک سلسله اشتباهاتی بوده، اشکالاتی بوده در کیفیّت کارها."

وی تاکید کرد "ما باید قوه قضایی عادلانه داشته باشیم. حقوق مردم در رابطه با محاکمه شدن، دستگیر شدن، بازداشت شدن رعایت شود الان دیگر قبول نیست که کسی یک سال در بازداشتگاه باشد، بعد هم بگویند اشتباه شده، آزاد کنند یا وکیل نداشته باشد و محاکمه شود یا جرایم سیاسی را مخفیانه محاکمه کنند منظورم این است که ممکن است اوّل انقلاب طبیعت انقلاب یا شلوغی یا تحریک دشمن‌ها، طوری باشد که یک تندی‌هایی انجام بشود، ولی انقلاب که جای خود را پیدا کرد، اگر دنبال عدالت است باید امروزش بهتر از دیروزش باشد...من می‌خواهم این را بگویم که متأسفانه پیشرفت نکردیم، متأسفانه پس‌رفت کردیم. متأسفانه در رعایت حقوق شهروندی خیلی عقب‌گرد کردیم. متأسفانه آن عدالتی که در کیفیّت بازجویی‌ها، بازپرسی‌ها، تحقیقات، در رابطه با برخورد خانواده‌های مجرمین حالا هر مجرمی باشد سیاسی، غیرسیاسی خانواده که گناهی نکرده یا مثلاً در رابطه قضاوت‌ها، وکیل گرفتن‌ها، امثال این‌ها متأسفانه، رشوه‌هایی که گرفته می شود و پرونده‌هایی که احکامش این طرف و آن طرف می‌شود، خوب در این‌ها متأسفانه پیشرفت نکردیم و این آن چیزی نیست که می‌خواستیم ..."

حیف است ما اسممان را مسلمان بگذاریم، ولی در زیر سلطه‌ی ما ظلمی انجام بگیرد

موسوی تبریزی با اشاره به شرایط موجود خاطرنشان کرد "مثلا در مورد لزوم وکیل گرفتن بیش از بیست سال است که قانونش را تصویب کردیم و من در مجلس از آن دفاع کردم ولی درست عمل نمی شود وکلا از موکلین خود خبر ندارندآیین دادرسی مصوب پس از جمهوری اسلامی نیز عمل نمی شود حقوق شهروندی و اساسی که در زمان آقای شاهرودی تصویب شد و ابلاغ شد درست عمل نمی شود .. حیف است ما اسممان را مسلمان بگذاریم، انقلابی بگذاریم، نظام عادلانه‌ی جمهوری اسلامی، عدل علی بگذاریم و روحانیّت در رأس قوّه‌ی قضائیه باشد ولی در زیر سلطه‌ی ما ظلمی انجام بگیرد.."


 



عباس‌علی نورا اعلام کرد تنها سه درصد کالاهای قاچاق به ایران کشف می‌شود و حجم زیاد کالای قاچاق از جنوب، شائبه فعالیت اسکله‌های غیرمجاز را تقویت می‌کند.

نماینده مردم زابل به سایت «خانه ملت» گفته که «از هرصد کانتینر کالای قاچاق وارد شده به کشور تنها سه کانتینر کشف شده و {محموله} حدود ۹۷ کانتینر دیگر در کل کشور پخش می‌شود.»

به گفته این نماینده مجلس «هم اکنون بسیاری از کالاهای قاچاق با حجم انبوه از مرزهای آبی به داخل کشور وارد می‌شود که حجم بالای ورود کالای قاچاق از این مرز‌ها، این شائبه را ایجاد کرده است که هنوز هم اسکله‌های غیرمجاز در جنوب کشور فعال هستند.»

نورا افزوده است: «آماری که برخی از نهادهای دولتی از حجم کالاهای قاچاق در کشور اعلام کردند به هیچ وجه پایه علمی و منطقی ندارد.»

وی اظهار داشته که «بسیاری از قاچاق کشور از طریق مبادی رسمی کشور در حال انجام است که به طور حتم در آمارهای اخیر به هیچ وجه در نظر گرفته نشده است.»

بنا بر اعلام گمرک ایران، آمار کشف کالاهای قاچاق در سال ۱۳۸۸ خورشیدی نشان می‌دهد که تعداد پرونده‌های مظنون به قاچاق نسبت به مدت زمان مشابه در سال قبل از آن ۱۰ در صد افزایش داشته است.

سال گذشته بیش از ۳۴ هزار پرونده مظنون به قاچاق با ارزشی معادل سه هزار میلیارد ریال تشکیل شده است.


 


قربون برم خدا رو ، یه بوم و دو هوا رو ... این ور بوم تابستون، اون ور بوم زمستون ...

قصه اش را همه می دانید و احتمالا شما هم مثل من این روزها زیاد یاد این قصه می افتید .

برخی از مسئولان بدون آن که متوجه باشند برای توجیه یک مشکل از چاله به چاه می افتند . مثلا می خواهند شرمساری شان از قضیه ای مثل تجاوز دسته جمعی اشرار به اعضای یک خانواده در محیط خصوصی و فقدان امنیت و عدم برخورد قاطع با مجرمین ( که طبق اعلام رسمی اکثرا سابقه دار بوده اند) را بپوشانند و چون ما قرار نیست مثل سوئدی ها استعفا دهیم یا مثل ژاپنی ها خودکشی کنیم با کمال جرأت و شهامت اظهار می فرمایند : در " همه جای دنیا " از این اتفاق ها می افتد ! و البته تا اینجا حق هم دارند و راست می گویند ، بله در " همه جای دنیا " از این اتفاقات رخ می دهد .

لیکن آیا در سایر امور هم ما خودمان را با " همه جای دنیا " مقایسه می کنیم که اینجا مثل " همه جای دنیا " شده ایم ؟ چرا وقتی پای مردم در میان است حق نداریم خود را با دیگران مقایسه کنیم ، ولی وقتی نوبت به پاسخگویی مسئولان می رسد ما می شویم مثل " همه جای دنیا " ؟

بیایید صادقانه بپذیریم که ما در شرایطی به سر می بریم که خوب و بدش در هم است و همه چیزمان به هم می آید و به هزار و یک دلیل - از تراکمات تاریخی و فرهنگی تا توطئه استکبار جهانی - مشکلات خودمان را داریم .

ما که حراست یک اداره کوچک مان در آن طرف کشور، یک نفر را به دلیل شبهه مشکلی ساده اخراج می کند اما کسی دیگر با پرونده ای صدبرابر آن می تواند [ ... ] بشود.

ما که سرقت های میلیاردی را رها می کنیم و به سرقت دو کیلو گوشت می پردازیم . ما که از صدور انقلاب و تأثیرگذاری در تحولات منطقه حرف می زنیم و درست در اوج تحولات جهان اسلام سرمردم را به جن و جن گیری گرم می کنیم و آبروی دین و دیانت و انقلاب و نظام را در دنیا می بریم .

ما که پلیس مان این طور به حجاب خانم ها و لباس آقایان می پردازد و درست وقتی که افتضاح تجربه عربستان سعودی در سازمان امر به معروف و نهی از منکر شان آشکار شده، به فکر تأسیس وزارتش افتاده ایم!

کجای ما به " همه جای دنیا " شبیه است که اینجایمان را این طور توجیه می کنیم ؟

آیا در همه جای دنیا مطبوعات و رسانه ها از پرداختن به بسیاری امور منع می شوند ؟ آیا در همه جای دنیا پنجاه کانال تلویزیونی را یک رئیس اداره می کند ؟ آیا در همه جای دنیا یک انتقاد ساده از یک وزیر و وکیل هم ترس و لرز دارد ؟ آیا در همه جای دنیا ناتوانی ها و کوتاهی شان را باامام و انقلاب و شهدا و دین و خدا توجیه می کنند ؟ آیا در همه جای دنیا می توان از پاسخگو بودن در مقابل مردم به بهانه های گوناگون فرار کرد ؟

آیا در همه جای دنیا موقع سخنرانی از ولایت فقیه دم می زنند و موقع عمل از زیرش در می روند ؟ آیا در همه جای دنیا حرف های مهم نوروزی رهبرشان را طی فروردین ماه روی موتورسیکلت های تشریفات می نویسند و بعد کلا فراموش می کنند ؟

آیا در همه جای دنیا با خون شهدا به همه جا می رسند و بعد قبور مطهرشان را تخریب می کنند و حتى به اجساد پاکشان اهانت می شود ؟

آیا در همه جای دنیا وقتی یک طلبه متعهد به اطاعت از توصیه رهبرشان به مطالبه عدالت می پردازد دستگیرش می کنند و با زبان روزه سیلی اش می زنند ؟ آیا در همه جای دنیا به جای تبیین ارزشهای نظام خود از طریق مدارس و رسانه ها فقط شعارش را می دهند وبعد مخاطبان را به خاطر دوری از این ارزشها محاکمه می کنند ؟

آیا در همه جای دنیا در برنامه کودک تلویزیون مجری های عروسکی به بچه ها توصیه راستگویی می کنند و در اخبار سراسری اش مسئولان رسمی تجربه های دیگر دارند ؟

از این سؤالات تا دلتان بخواهد می شود پرسید . این پرسش ها هم جواب دارد . آری ، اگر معلوم شد که ما در همه چیزمان مثل همه جای دنیا هستیم ، آن وقت این موضوع را هم می پذیریم و مثل همه جای دنیا برای درمان این درد دنبال دوا می گردیم .

آری ، در " همه جای دنیا " هزار و یک مشکل دارند ،‌فراموسونری هست ، سی آی ای هست ، نفوذ مال و ثروت و قدرت هست ، فساد و فحشا هست و همه اینها قبول ، اما در مقابل یک نوعی توازن قوای سیاسی مناسبات سلطه و حضور حزبی و پرسشگری و پاسخگویی و افشاگری هم هست . و از همین " همه جای دنیا " هر روز رسانه های خودمان خبر از وزیری می دهند که به خاطر یک دروغ استیضاح شده یا رئیسی که به خاطر یک مشکل برکنار گردیده یا نماینده پارلمانی که به خاطر استفاده از کارت اعتباری اداری برای سی لیتر بنزین ناقابل آبرو و حیثیت خود را از دست داده است .

پیشتر بارها نوشته ام که هرگز روا نیست خود را با هر جای دیگر دنیا مقایسه کنیم ، ارزشهای معنوی و قابلیت های انسانی و امیدهای الهی که انقلاب مبار ک اسلامی را تا کنون هدایت کرده در هیچ جای جهان نیست . افزون بر این ، هر چه در معیارهای ظاهری و مادی مطرح می شود در مقابل دستاوردهای عظیم این نظام پرافتخار رنگ می بازد .

مردم هم حقایق را می دانند و می فهمند که رنگ و لعاب دروغین دموکراسی و آزادی در غرب اساسا فریبی بیش نیست ، با این تفاوت که آنها برای جا انداختن این دروغ هزینه می کنند .

در مقاله " آمریکا دروغ می گوید ، جمهوری اسلامی هم ! " به همین موضوع پرداخته ام که آنها در مسائل کلان دروغ می گویند ولی در امور خرد به راستگویی تظاهر می کنند اما ما در شعارهای اساسی نظام چون " استقلال و مردمسالاری دینی " راست می گوییم لیکن خودمان را برای امور بسیار ساده ای ضایع می کنیم و مثلا می گوییم در کشور ما اصلا همجنس بازی وجود ندارند و هیچ کس برای نان شبش محتاج نیست ! "باید بپذیریم که نمی شود یک بام داشت ودو هوا ، و با تعابیری مثل " همه جای دنیا " با مردم سخن گفت .

این حرف مال مانیست که همیشه از حکومت اسلامی حرف زده ایم و مردم را به آرمانهای عدالت علوی سرخوش و دلگرم ساخته ایم . باید تکلیفمان را مشخص کنیم ، اگر ادعای حرکت در مسیر الگوی آرمانی اسلام را داریم باید پای آن بایستیم و اگر قرار است مثل " همه جای دنیا " باشیم دیگر سزاوار نیست این قدر از دین و عقیده مردم هزینه کنیم و دائم از حکومت عدل علی علیه السلام حرف بزنیم.

منبع: وبلاگ نویسنده


 



حجت الاسلام محمد تقی فاضل میبدی در یادداشتی که در پایگاه اطلاع رسانی مدرسین و محققین حوزه ی علمیه قم منتشر شده نوشته است:

قال رسول الله : انما یدرک الخیر کله بالعقل ، تمام خوبیها با عقل فهمیده می شود .

زیبا ترین تعریف و تبیین از بعثت ، سخن امام علی (ع) است که فرمود: پیامبران پی درپی بر انگیخته شدند ...تا عقول خفته بشری را برانگیزانند یعنی یکی از اهداف برانگیخته شدن پیامبر برای برانگیخته شدن عقول آدمیان است . لهذا بعثت زاینده عقلانیت است و در کنار این دو آزادگی و آزادی انسانی رشد می یابد به قول مولوی :

چون به آزادی نبوت هادی است مومنان را ز انبیاء آزادی است

جامعه ای که در آن عقلانیت و حریت جلوه و جایگاهی ندارد، درخت بعثت در آن جا به بار ننشسته است. این که اقبال لاهوری خاتمیت پیامبر اسلام را به بلوغ و آزادی فکری گره زده است سخن قابل توجهی است . اقبال می گوید علت این که بساط بعثت پس از بعثت پیامبراسلام جمع می شود چون عقل آدمی به رشد و کمال می رسد و جای پیامبر را می گیرد . بنابر روایت اقبال ، جامعه بشری به دو دوره قدیم و جدید تقسیم می شود . مرز میان این جامعه همان مرز میان کودکی و بلوغ است . تاکید و تکیه پیامبر و قرآن بر تعقل و تدبر برای این است که بشر را از مرحله کودکی به دوران بلوغ برسانند و انسان بر اساس عقل خود بنیاد، جامعه را به جلو برد . دکتر شریعتی که سخت تحت تاثیر اقبال قرار دارد تاریخ بشریت را به سه دوره تقسیم کرد : ۱-دوران وحی ۲- دوران امامت و وصایت ۳-دوران غیبت امام که در این روزگار رهبری جامعه به عهده عقل و یا علم است . سخن وی در این باره چنین است :

وقتی پیامبر می گوید خاتم انبیا من هستم ، نمی خواهد بگوید به آنچه گفتم انسان را الی الابد بس است . بلکه خاتمیت می خواهد بگوید: که از این پس انسان بر اساس این طرز بینش قادر است بدون وحی و بدون نبوت جدیدی ، خود روی پای خودش به زندگی ادامه دهد و آن را کامل کند. بنابراین دیگر نبوت ختم می شود خودتان راه بیفتید ... از این پس عقل جای وحی را می گیرد ...(اسلام شناسی ص۶۴-۶۳ ).حال سخن اقبال و شریعتی و سایر روشنفکرانی که چنین تفسیری از خاتمیت دارند ، تا چه میزان درست و معقول است ؟بحث جداگانه ای طلب می کند ، اجمالا مرحوم شهید مطهری سخن اقبال را به نقد می کشد و حرف اقبال را خاتمیت دین تلقی می کند و نه خاتمیت نبوت . گذشته از این ، نمی توان تردید کرد که پیامبر اسلام بعثت خود را در کنار گوهر عقل قرار داد ، حال آیا این گوهر عقل ادامه دهنده بعثت و نبوت است و یا شرح دهنده آن، یعنی عقول آدمیان آیا پس از بعثت ، شارع هستند و یا شارح ؟ سخن یکدستی در این مورد نداریم . ولی سخت می توان پذیرفت که عقل آدمی تنها در چارچوب کتاب و سنت شرح دهنده است و بس . و در حوزه منطقة الفراغ هیچ حق حاکمیت ندارد و اگر در روزگاری یکی از گزاره های دینی ، در احکام عملی هر چند موقت کار کرد خود را از دست داد ، آنجا عقل هیچ مجوز حضور نداشته باشد و نتواند جای آن گزاره را بگیرد؟این جاعقل بایدانجام رسالت کند وکار پیامبری را کامل نماید.

سخنی که در این جا می توان گفت این است که عقل و تجربه بشری برای تداوم بعثت شرط لازم است ولی شرط کافی نیست ، یعنی پس از بعثت نمی توان از آموزه های دینی یکسره دست شست و همه آنها را فرو هشت و عقل را به آن کرسی نشانید ، ولی دین همواره در تداوم خود و برای بازسازی خود نیازمند به عقول آدمیان است و این تعقلات بشری است که می تواند دین و یا فقه را در بستر عقل به حرکت در آورد . با تاسف بایدگفت در جوامع دینی دو هدف بزرگ از بعثت مورد غفلت واقع شده ، یکی احیای خرد و تعقل ورزی و دیگری مکارم اخلاقی . پیامبر اسلام روی این دو علت غایی برای بعث بسیار تاکید داشت ، یک جا فرمود : انی بعثت لاتمم مکارم الاخلاق ، برانگیختگی من به خاطر تکمیل پایه های اخلاق بود و در کنار آن فرمود : العقل دعایم الدین ، عقل پایه دین است و یا تمام خوبیها باعقل درک می شود. یعنی جامعه ی پیامبر پسند جامعه عقلانی و اخلاقی است . و عمده پیام بعثت این دو چیز است. دو چیزی که فقدان آن در جوامع دینی این روزگار محسوس است . جامعه اخلاقی و عقلانی عاری از خشونت و کشتار است . در جامعه اخلاقی و عقلانی حقوق آدمیان تضییع نمی گردد . در جامعه پیامبر پسند سرکشی و تفرعن وجود ندارد . در چنین جامعه ای آدمیان از آزادی معقول و اخلاقی برخودارند و این آزادی علاوه بر این که زیانی بر کسی وارد نمی کند ، عقول آدمیان بیشتر شکوفا می شود و هنجارهای اجتماعی به دست مردم پاس داشته می شود .

در جامعه پیامبر پسند بی رحمی از سوی حاکمان بر شهروندان روا داشته نمی شود . و حاکمان برای مردم هستند و نه مردم برای حاکمان . در جامعه اخلاقی و عقلانی، دین ، به فرموده حضرت علی علیه السلام، ابزار دست اشرار و حاکمان نیست ، بلکه قداست و جایگاه دین برای رستگاری مردم همیشه و همواره محفوظ است . جامعه اخلاقی و عقلانی به مردم حق چون و چرا کردن درمقابل هرکس را می دهد . و در این جامعه ، دورغ ، عهد شکنی ، وعده های بی پایه ، تبلیغات فریبنده ، کلمات گزنده ، شعارهای بی مایه وجود ندارد. لهذا بعثت پیامبر ، بعثت اخلاق و عقلانیت است . اگر رسول اکرم صلی الله علیه و آله با بت و بت پرستی در افتاد ، و اگر با سردمداران پول و قدرت به مبارزه برخاست، مظاهر کفر و شرک رامحکوم ساخت، زیرا اینها عقل و اخلاق را از جامعه بر گرفته بودند و خشونت ، تجاوز و جنگهای قومی و قبیله ای را به جای آن نشانده بودند .

این که بعثت پیامبر اکرم (ص) در چه روز و چه تاریخی بوده است تا مردم در آن روز به شاد باش برخیزند ، هر چند اهتمام خود را دارد ، اما مهمتر این است که بدانیم جامعه دینی و اسلامی تا چه میزان به اهداف پیامبر نزدیک شده است و عقلانیت و اخلاق تا چه اندازه استواری یافته است . شاد باشی مردم در روز بعثت زمانی است که جامعه به آزادگی و به آزادی رسیده باشد .

ای گروه مومنان شادی کنید همچو سرو و سوسن آزادی کنید

همچو سرو و سوسن آزادی کردن و شاد بودن زمانی محقق می شود که خرد و اخلاق جای تعصب و خشونت را گرفته باشد و جزمیت و تقلید کور کورانه جای خود را به تحمل و تسامح و مدارایی داده باشد . از پیامبر (ص) سوال شد کمال عقل آدمی چه نشانی دارد ؟ حضرت فرمود : «اکمل الناس عقلا اخوفهم لله و اطوعهم له »، کاملترین عقل آنست که انسان را در برابر ، فقط ،خدا خائف و مطیع سازد و درباره ناقص ترین عقل فرمود :«و انقص الناس عقلا اخوفهم للسلطان و اطوعهم له» ، کم خرد ترین مردم کسانیند که در برابر حکومتها بترسند وحاکمان را با ترس مطیع باشند . معنای این حرف این است که جامعه باید به گونه ای عقلانی باشد که تنها یک خط قرمز را بشناسد و آن خداوند است . و هیچ قدرتی برای انسان خط قرمز نباشد . خوف در برابر سلطان نشانه از نقصان عقل آدمی است . کمال خرد باعث کمال جرات است .

یعنی اگر آدمیان سخن خرد پسند و منطقی داشته باشند ، باید بی خوف و ترس بگویند در غیر این صورت در لفافه سخن گفتن و از روی تقیه و پرهیز نظری ارایه کردن خلاف جامعه پیامبر پسند است.

ز آنکه بوش پادشاهان از هواست بار نامه انبیاء از کبریاست

از درمها نام شاهان بر کنند نام احمد تا قیامت می زنند

نام احمد نام جمله انبیاست چون که صد آمد نود هم پیش ماست


 



احمد خاتمی، امام جمعه موقت تهران می‌گوید که «مردم از مسئولان انتظار دارند اختلافات خود را رسانه‌ای نکنند.»

به گزارش خبرگزاری رسا٬ امام جمعه موقت تهران، دیگر ابعاد جنگ نرم را ایجاد تفرقه بین مردم، مسؤولان و سران سه قوه معرفی کرد و گفت: «کشاندن دامنه اختلافات به مردم، زیانبار و خواسته دشمن است.»

فشار‌ها برای پنهان کردن اختلاف‌ها میان مسئولان و مقام‌های دولتی پس از آغاز اعتراض‌های گسترده به نتیجه انتخابات سال ۸۸ که با سرکوب‌های خشونت‌بار همراه بود٬ در دو سال گذشته افزایش یافته است.


 


3577-10420-1388-9-28-13-21-5-8B5C.jpg
آمارهای بانک مرکزی خاطرنشان می کند که افزایش قیمت مواد غذایی در خردادماه امسال، در مقایسه با خرداد۸۹، نسبت به افزایش قیمت «خرداد ۸۹، نسبت به خرداد ۸۸» بیش از ۴۱۳ درصد بیشتر بوده است.

به گزارش روزنامه اعتماد، این گزارش آماری، یک روز پس از انتشار اخباری مربوط به گرانی ۱۰ تا ۱۵ درصدی قیمت لبنیات در کشور منتشر می شود، که مطابق آن، تحلیل آمار‌ها نشان می‌دهد که ۴۱۳ درصد در واقع تورم نیست، بلکه «افزایش درصد رشد قیمت‌ها» از ۸/۶ درصد در خرداد ۸۹، به ۹/۳۴ درصد در سال ۹۰ است.

بر اساس این گزارش، هنوز تورم خردادماه سال جاری اعلام نشده است و آخرین آمار‌های تفکیک شده بانک مرکزی، مربوط به ماه آغازین سال جاری است.

بر اساس جدول شماره یک شاخص کالاها و خدمات مصرفی مناطق شهری ایران (۱۳۸۳=۱۰۰) تورم خوراکی‌ها مجموعا در فروردین ۹۰، نسبت به فروردین ۸۹، ۲۵٫۷ درصد گزارش می‌شود. شایان ذکر است، این تورم در سال قبل (یعنی فروردین ۸۹، نسبت به فروردین ۸۸) ۱۴٫۱ درصد بوده است. (شاخص بهای کالاها وخدمات مصرفی در مناطق شهری ایران، اداره آمار اقتصادی بانک مرکزی، دایره شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی، فروردین ماه ۱۳۹۰) در واقع در این شیوه محاسبه تورم، بانک مرکزی گروه‌های خوراکی را در دسته‌بندی‌ها و اوزان غلات و نان با ضریب اهمیت ۴٫۵۶ درصد، گوشت با ضریب اهمیت۷۴/۶ درصد، ماهی و حیوانات دریایی با ضریب اهمیت۷۹/۰ درصد، لبنیات و تخم پرندگان با ضریب اهمیت۴۷/۳ درصد، روغن‌ها و چربی‌ها با ضریب اهمیت۹۷/۰ درصد، میوه‌ها و خشکبار با ضریب اهمیت۲۶/۵ درصد، انواع سبزی، حبوب و فرآورده‌های سبزی با ضریب اهمیت۸۷/۳ درصد، قند، شکر، مربا، عسل، شکلات و محصولات قنادی با ضریب اهمیت۲۷/۱ درصد، نمک و ادویه، سس‌ها و چاشنی‌ها و ترکیبات خوراکی با ضریب اهمیت۳۲/۰ درصد، دسته‌بندی کرده و بر اساس وزن (ضریب اهمیت) هر کدام، آنها را محاسبه و مجموع آنها را به عنوان درصد تورم اعلام می‌کند. اما آنچه در این گزارش به آن اشاره شده است، درصد رشد قیمت‌ها (بدون در نظر گرفتن ضریب اهمیت آنها که بانک مرکزی از آن استفاده می‌کند) است. در واقع مفهوم آن گرانی هر کدام از کالاها، بر اساس قیمت آنها ـ و نه شاخص کلی گروه از کالا‌ها ـ است.

org-z1309424251b68f53e6d48330bbd6477f6ce02128f3a6b61300.jpg

افزایش قیمت سالانه

اداره آمار بانک مرکزی هر هفته گزارشی از متوسط قیمت خرده‌فروشی به رسانه‌های گروهی ارسال می‌کند که در آن فهرستی از قیمت مواد غذایی درج شده است. بر اساس این جدول می‌توان افزایش قیمت اقلام موجود را نسبت به زمان مشابه در هفته، ماه و سال قبل محاسبه کرد. آنچه در اکثر رسانه‌ها منتشر می‌شود همین است.

اما با مراجعه به آرشیو سال‌های قبل و در مقایسه تغییرات سالانه آنها، یک نکته جلب‌توجه می‌کند؛ درصد رشد سالانه امسال قیمت مواد غذایی، به طرز بی‌سابقه‌یی دگرگون شده است.

متوسط درصد رشد سالانه قیمت مواد غذایی در خردادماه، در سال‌های ۸۷ تاکنون، ۷۷/۱۲ درصد است، این در حالی است که متوسط افزایش قیمت سالانه در خردادماه امسال، نسبت به سال گذشته ۹/۳۴ درصد ثبت شده است. به عبارتی افزایش قیمت‌ها در خردادماه امسال در مقایسه با سال قبل، بیش از ۲۳/۴۱۳ درصد بیشتر از افزایش قیمت مواد غذایی در خردادماه سال ۸۹، نسبت به سال ۸۸ است.

افزایش قیمت‌های خردادماه امسال، ۲۹/۱۷۳ بیشتر از میانگین افزایش قیمت‌های سالانه در خردادماه سال‌های ۸۷ تاکنون است.

براین‌اساس، درصد رشد قیمت‌ها در خردادماه سال ۸۷، نسبت به زمان مشابه سال ۸۶ برابر ۳۴/۷ درصد بوده است، در خردادماه سال ۸۸، همزمان با انتخابات ریاست‌جمهوری دهم، قیمت مواد غذایی نسبت به خرداد ماه سال قبل، تنها ۰۴/۲ درصد رشد دارد.

در خرداد سال ۸۹، درصد رشد مواد غذایی نسبت به خرداد ۸۸، به ۸/۶ درصد افزایش می‌یابد.

در خرداد ماه امسال اما، ناباورانه شاهد افزایش حدود ۳۵ درصدی مواد غذایی نسبت به زمان مشابه سال قبل هستیم. براساس جداول بانک مرکزی در چهار هفته خردادماه امسال، می‌توان چنین استنباط کرد که قیمت مواد غذایی بطور متوسط ۹/۳۴ درصد نسبت بمدت مشابه سال قبل رشد داشته است.

افزایش قیمت‌های خردادماه امسال

بر اساس آماری که بانک مرکزی برای چهار هفته خردادماه منتشر کرده است، می‌توان نتیجه گرفت که گروه تخم مرغ با میانگین افزایش ۵/۱۴۱ درصدی در صدر افزایش قیمت‌ها و چای با افزایش ۸/۵ درصدی پایین‌ترین افزایش قیمت را نسبت بمدت مشابه سال قبل داشته است. بر این اساس افزایش قیمت‌ها در خردادماه امسال، در مقایسه با خرداد سال ۸۹، در گروه‌های یازده‌گانه این گزارش به ترتیب افزایش قیمت عبارت است از: تخم‌مرغ با ۵/۱۴۱ درصد، میوه با ۷/۵۷ درصد، روغن با ۵/۴۵ درصد، حبوبات با ۶/۲۷ درصد، برنج با ۹/۲۴ درصد، سبزیجات با ۳/۲۱ درصد، قند و شکر با ۵/۲۰ درصد، گوشت مرغ با ۶/۱۸ درصد، گوشت قرمز با ۱۲ درصد، لبنیات با ۶/۸ درصد و چای با ۸/۵ درصد.

نکته‌یی که در این بین حایز توجه است آن است که ۱۲ درصد افزایش قیمت گروهی مثل گوشت قرمز، چیزی حدود ۱۵۰۰ تومان است، این در حالی است که ۲۰ درصد گروهی مثل قند و شکر، تنها حدود ۲۴۰ تومان است.

گرانی در طول ۶ سال گذشته

حالا سال، سال ۱۳۹۰ است. خیلی وقت از آن روزها گذشته که بنزین زیر صد تومانی در ماشین‌ها می‌ریختند، از آب برای شست و شوی ماشین استفاده می‌کردند و. . . مشاغلی مثل دوره‌گردهایی که به دنبال نان خشک‌ها، در منازل می‌رفتند اصلا دیگر وجود ندارند.

مردم ایران بالاخره صرفه‌جویی را می‌آموزند و چه آموزش گرانی! واحد این اعداد تومان یا ریال نیست، اینها درصد افزایش قیمت هستند. ۴۵۹، ۳۸۴، ۳۵۹ و. . . اینها درصد افزایش قیمت اقلام خوراکی از در طول شش سال گذشته تاکنون هستند.

در آرشیو بانک مرکزی، جدول خرده‌فروشی مواد غذایی تا قبل از خرداد ۱۳۸۶ موجود نیست، اما هنوز هم در آرشیو مطبوعات قیمت دوران سال ۱۳۸۴، به نقل از گزارش‌های بانک مرکزی موجود است. در این بخش مقایسه‌یی انجام شده بین قیمت مواد غذایی اعلامی از سوی بانک مرکزی به نقل از خبرگزاری فارس در هفته اول مردادماه ۱۳۸۴، با هفته آخر خردادماه ۱۳۹۰٫

میانگین افزایش قیمت‌ها در هفته آخر خردادماه امسال، در مقایسه با هفته اول مردادماه سال ۸۴ (ابتدای ریاست‌جمهوری دکتر احمدی‌نژاد) حدود ۱۸۰ درصد است. به ترتیب گروه‌های تخم‌مرغ با ۳۰۷ درصد، میوه ۲/۳۰۳ درصد، گوشت قرمز با ۶/۲۰۱ درصد، سبزیجات با ۳/۱۹۹ درصد، برنج با ۱۹۱ درصد، روغن با ۵/۱۵۳درصد، قند و شکر با ۵/۱۴۶ درصد، لبنیات با ۹/۱۱۲ درصد، گوشت مرغ با ۵/۱۱۰ درصد و چای با ۴/۷۱ درصد، در آخرین هفته خرداد ماه امسال، در مقایسه با نخستین هفته از نخستین ماه آغاز به کار دکتر احمدی‌نژاد افزایش قیمت داشتند. انگور، سیب گلاب و خربزه به ترتیب با ۱/۴۵۹ درصد، ۸/۳۸۴ درصد و ۵/۳۵۹ درصد در بین اقلام مورد بررسی در اینجا صاحب بیشترین افزایش قیمت‌ها و پنیر پاستوریزه، پرتقال درجه یک و شیر، به ترتیب با ۲/۳۳ درصد، ۷/۴۸ درصد و ۶/۶۶ درصد کمترین رشد قیمت‌ها را داشتند. ریز قیمت‌ها و تغییرات را می‌توانید در نمایه‌ها و جداول مشاهده کنید.

ذکر این نکته نیز بجاست، که برخی اقلام موجود در گروه میوه جات در دو جدول مرداد ۱۳۸۴و خرداد ۱۳۹۰، شاید به دلیل تغییر فصل (که در گزارش‌های هفتگی بانک مرکزی نیز معمول است) موجود نبودند که عملا محاسبه تغییرات قیمتی آنها ممکن نبوده، لذا نگارنده با توجه به نبود گزارش مزبور در آرشیو بانک مرکزی، ناگزیر شده اطلاعات آن را از آرشیو خبرگزاری‌ها تهیه کند، بنابراین تنها در گروه میوه‌جات، مبنای محاسبه و گنجاندن اقلام، موجود بودن قیمت هر قلم کالا در هر دو تاریخ (هفته سوم خرداد ۹۰ و هفته اول مرداد ۹۰) و وجود آن در آرشیو خبرگزاری‌ها بوده است.

افزایش قیمت‌ها به کدام سو؟

در سوم تیرماه ۱۳۸۴، محمود احمدی‌نژاد با شعار گسترش عدالت، ایجاد تحولات ساختاری در اقتصاد کشور به قصد اصلاح آن، حمایت از مستضعفان و. . . روی کار آمد. هنوز آن مصاحبه معروف دکتر محمود احمدی‌نژاد، که آن روزها مثل امروز شناخته شده نبود در گوش بسیاری از ما زنگ می‌زند: «یعنی مشکل کشور ما، شکل موی جوان‌هاست؟ یعنی مشکل مردم ما اینه؟ جوان هر طور که می‌خواهد موی خود را بزند، به من و شما چه ربطی دارد؟ دولت باید بیاید و اقتصاد را سامان بدهد ...» و چه سامانی ...

در این دوران هر چه واردات خودروهای لوکس، روز به روز افزایش یافت، به همان اندازه هم قیمت مواد غذایی، کرایه وسایل نقلیه عمومی و. . . رشد کرد. حسب قاعده، ماشین‌های ۲۰۰ میلیون تومانی را قشر مستضعف مصرف نمی‌کنند، مستضعفان هستند و گرانی ۷۰ تا ۱۰۰ درصدی کرایه اتوبوس و چند برابر شدن قیمت نان.

از قدیم سیب زمینی، نان و ماست یا تخم مرغ، طعام فرودست‌ترین اقشار جامعه بوده و جالب است که در دولت حامی مستضعفان، نان چند برابر شده، سیب‌زمینی ۲۰۸ درصد و ماست باز ۱۱۳ درصد و تخم مرغ هم که ۳۰۷ درصد افزایش قیمت داشته‌اند.

مردم آن روزها که یک شانه تخم مرغ به قیمت ۱۴۰۰ تومان می‌خریدند را دیگر تقریبا فراموش کردند. امروز هر شانه تخم مرغ بیش از ۵۵۰۰ تومان قیمت دارد. روزگاری در همین تهران، قیمت بربری ۵۰ تومان بود؛ ۵۰ تومانی که مردم تصور می‌کردند، خیلی گران شده... اما آمدن آقای احمدی‌نژاد و اصلاحات اقتصادی دولت ایشان، اگر در نگاه صاحب‌نظران محل نقد باشد، لااقل یک حسن داشت، مردم فهمیدند «از این هم گران‌تر می‌شود» و اتفاقا، در دوره کسی که شعار فرهنگی می‌دهد چنین چیزی رخ نداد، افزایش قیمت‌های ۴۰۰ درصدی، در دوران این دولت اتفاق افتاده است.

گزارش از جرس


 


hashemi-rafsanjani-3x2.png
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی آیت الله هاشمی رفسنجانی ؛ رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در مراسم عید سعید مبعث که با حضور جمعی از علما و فضلای شهرهای تهران، کرج برگزار شد با ذکر آیاتی از قرآن خطاب به پیامبر(ص) در اوج پیروزی‌ها و فتوحات اسلام مبنی بر مراقبت بیشتر و تاکید بر اینکه تفرقه در قرآن در کنار عذاب‌های الهی می‌آید و خداوند می‌گوید زمانی که در اوج قدرت هستید، همیشه باید مراقب باشید و فریب دنیا را نخورید خاطر نشان کرد : زمانی که در اوج هستیم باید در دام لغزش‌ها نیفتیم و خودخواهی و تمامیت‌خواهی می‌تواند زمینه‌ساز شکست‌های بزرگ باشد.
آیت‌الله هاشمی رفسنجانی همچنین در این مراسم با ذکر گوشه‌هایی از مناقب و فضائل پیغمبر اسلام، تصریح کرد : تاریخ صدر اسلام به ویژه دوران صدارت پیغمبر(ص) سراسر درس و عبرت برای آیندگان است.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه با اشاره به برخی مسائل کشور، افزود: دعواها، تهمت‌ها و بدگویی و تفرقه میان کسانی که تا دیروز دست در دست یکدیگر در زندان‌های طاغوت مشغول مبارزه بودند زیبنده نظام اسلامی نیست و این نقطه همان جاست که خداوند نیازمند مراقبت توصیه می‌کند.
وی با اشاره به انتخابات آینده مجلس گفت: نیروهای سیاسی کشور باید به این موضوع به عنوان فرصتی برای خدمت به اسلام، کشور و مردم نگاه کنند و دیدگاه حذفی به جای بیان نکات مثبت خود، زیبننده مسلمان نیست.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در خاتمه و در پاسخ به پرسش یکی از حاضران در خصوص آتش‌سوزی در ساختمان قدس مجمع تشخیص مصلحت نظام، تاکید کرد : فیلم و عکس واضح فردی که مرتکب این آتش‌سوزی شده در اختیار نیروهای انتظامی، حفاظتی و اطلاعاتی کشور قرار گرفته است و مجمع تشخیص مصلحت نظام با روشن شدن ابعاد موضوع، در این خصوص اطلاع‌رسانی لازم را صورت خواهد داد.
این در حالی است که وزیر اطلاعات آن را مشکوک و مسخره خواند.


 



فرماندار بندر ماهشهر، ضمن تشریح مشکلات بین شورا و شهرداری بندر امام و روند عزل شهردار از سمت خود گفت: بعد از تائید رای عزل شهردار توسط فرمانداری رای به شهردار ابلاغ شد که وی تمکین نکرد و در محل شهرداری حضور یافت.

به گزارش مهر، قائد اسلامی نسب شامگاه دوشنبه در نشست خبری خود در خصوص عملکرد شورای شهر بندرامام اظهار داشت: از ابتدای ورودم به فرمانداری ماهشهر تا به امروز که حدود یکسال و نیم می گذرد و دائما شاهد اختلافات بین اعضای شورای اسلامی و شهردار بوده ایم.

وی افزود: هر کاری که از دست ما بر می آمد انجام دادم و با برگزاری جلسات مختلف سعی کردم مشکل بین اعضای شورای و شهردار را حل کنم تا بتوانند هماهنگ شوند و به مردم خدمت کنند اما این جلسات و راهکارها کار ساز نبود و همانند گذشته مشکلات ادامه داشت.

فرماندار ماهشهر ادامه داد: چندی بعد با بالاگرفتن اختلافات بین اعضای شورای شهر بندر امام(ره) و شهردار بعضی از اعضا که از حامیان شهردار بودند با ترک جلسه یا عدم حضور در جلسه اعتراض خود را اعلام می کردند که این عمل به هیچوجه پسندیده نیست.

اسلامی نسب ادامه داد: تنشهایی که بین اعضای شورای شهر و شهردار وجود داشت باعث می شد تا تمرکز اعضای شورا و شهردار به سمت مسائل حاشیه ای برود و توان آنها در حل مشکلات مردم و خدمات رسانی کم شود. با وجود درآمدهای بسیار خوبی که شهرداری بندر امام دارد به دلیل حاشیه سازی در ماههای اخیر شورای شهر و شهرداری اصلا نتوانسته اند از این درآمدها استفاده کنند و وضعیت شهر بسیار نامساعد است و اصلا زیبنده نام این شهر نیست.

فرماندار ماهشهر تصریح کرد: مردم هم که از این وضع خسته شده بودند و از جریانات دقیق پشت پرده خبر نداشتند گاهی اتهاماتی به مسئولان می زدند که این خود باعث تشنج در شهر می شد. اخیرا هم که به دلیل مشکلاتی که بین اعضای شورا وجود داشت تغییراتی در هیئت رئیسه شورا صورت گرفت و بعد از تغییرات این تنشها و اختلاف نظرها بسیار بیشتر و باعث شد که بعد از آن اکثر جلسات شورا به حد نصاب نرسد و چندین جلسه مکرر جلسات شورا برگزار نشود.

وی عنوان کرد: دستورکارهایی که پیش بینی می شد تا در جلسات بررسی و به مشکلات شهر و مردم رسیدگی شود با توجه به عدم حضور برخی از اعضا جلسات تشکیل نمی شد و وضعیت نابسامان شهر روند نزولی پیدا کرده بود. در جلسه بیست و سوم خرداد که شورا دستور کار پنج موردی داشت همه اعضا در آن شرکت کردند و این باعث خرسندی همه شد ولی از آن پنج دستورکاری که قرار بود در جلسه شورا رسیدگی شود فقط به سه مورد رای دادند و سه نفر از اعضا برای دو دستور کار آخر جلسه را ترک کردند.

اسلامی نسب گفت: بعد از آن شورا مصوبه را برای تطبیق با قوانین به فرمانداری ارجاع داد و ما هم طبق قانون که وظیفه فرمانداری است که مصوبات شورا را شکلی بررسی کند این کار را انجام دادیم و طبق ماده قانونی مشخص شد که شورا تشکیل جلسه داده و تا پایان پنج دستور کار جلسه رسمیت دارد. ترک جلسه سه نفر از اعضای شورا بعد از دستور کار سوم باعث نمی شود که جلسه از رسمیت خارج شود و فقط رای اعضایی که حضور ندارند طبق قانون رای منفی حساب می شود بدین صورت که عزل شهردار با سه رای مخالف و چهار رای موافق انجام شد و توسط فرمانداری تائید شد.

فرماندار ماهشهر اظهار داشت: سه نفر از اعضای شورا به این رای اعتراض داشتند و گفتند که ترک جلسه آنها دلیل بر این است که جلسه تشکیل نشده ولی ما به صورت قانونی برای آنها توضیح دادیم که ترک جلسه مساوی با رای منفی است نه عدم تشکیل جلسه که قانع شدند. بعد از تائید رای توسط فرمانداری رای به شهردار ابلاغ شد که شهردار تمکین نکرد و در محل شهرداری حضور یافت.

وی ادامه داد: کار وی کاملا خلاف قوانین بوده است و طبق قانون باید بعد از ابلاغ حکم به وی از آن پیروی و محل شهرداری را ترک می کرد. وی فقط در صورتی می توانست به شهرداری بازگردد که در دادگاههای صالح از خودش دفاع کند و در صورتی که بتوانند در آن دادگاه رای شورا را باطل کند می توانست به کار خود ادامه دهد.
اسلامی نسب اضافه کرد: اما شهردار از این قانون سرپیچی کرد و در بی قانونی محض در محل شهرداری حاضر می شد و حکم شورا را اجرا نکرد. موضوع عزل شهردار توسط شورا و دادگاه پیگیری شد و حکم ترک محیط را به وی ابلاغ کردند که وی دفاعیاتی کرد مبنی بر اینکه در حکم شهردار نیستم اما در محیط شهرداری هستم.

فرماندار ماهشهر ادامه داد: با این دفاعیات دادگاه حکم را پس گرفت و به شهردار وقت ابلاغ کرد که تا زمانی که مدت قانونی برای دفاع دارد می تواند در محیط شهرداری حضور داشته باشد. اما با توجه به مسئولیت فرمانداری در قبال مردم شهرستان ترجیح دادیم به شهردار وقت اعلام کنیم که در محیط شهرداری حضور نداشته باشند زیرا حضور وی در محیط شهرداری باعث ایجاد تشنج و التهاب می شد و در روند کاری شهرداری خلل ایجاد می کرد.

وی ادامه داد: بعد از اعتراضات این موضوع به استان ارجاع داده شد و تصمیمگیری به مراجع استانی واگذار شد که آنها تصمیم بگیرند شهردار در محیط شهرداری حضور داشته باشد یا نداشته باشد. دود این مسائل و درگیریهای بین اعضا و شهردار سابق به چشم مردم بندر امام رفت و باعث شد از زمان حضور این شهردار مسائل عمده شهر کنار گذاشته شود و به مسائل حاشیه ای پرداخته شد.

اسلامی نسب افزود: با پیامی که از طریق تریبون نماز جمعه به مردم داده شد که دست نگه دارند و اعتراضی به وضعیت نکنند تا مشکلات از طریق مسئولان حل شود مردم کمال همکاری را داشتند و چشم امید مردم به مسئولان است تا چاره ای بیندیشند برای بهبود وضعیت رفاهی شهر که این موضوع عدم درگیری بین اعضا را می طلبد.

گفتنی است همزمان فرماندار شهرستان بندر ماهشهر گفته است: مجموعه مسئولان شهر بندر امام و شهروندان اين شهر از عملكرد شهردار معزول رضايت نداشته و خواهان بركناري وي بودند.


 


این انجمن که با همت جمعی از جوانان ایرانی فعال مقیم استکهلم راه اندازی شده است، مبنای فعالیت خود را "منشور جنبش سبز" و بیانیه های میرحسین موسوی اعلام نموده است و در بیانیه اعلام موجودیت خود آورده است: "انجمن نسل سوم بر آن است تا با همکاری با تمام گروه هایی که به مشی مسالمت آمیز و دموکراتیک "جنبش سبز" مردم ایران باور دارند گام کوچکی در راه تحقق آزادی و عدالت در ایران داشته باشد.
انجمن "نسل سوم" سوئد با صدور بیانیه ای فعالیت خود را آغاز کرد.
به گزارش تحول سبز این انجمن که با همت جمعی از جوانان ایرانی فعال مقیم استکهلم راه اندازی شده است، مبنای فعالیت خود را "منشور جنبش سبز" و بیانیه های میرحسین موسوی اعلام نموده است و در بیانیه اعلام موجودیت خود آورده است: "انجمن نسل سوم بر آن است تا با همکاری با تمام گروه هایی که به مشی مسالمت آمیز و دموکراتیک "جنبش سبز" مردم ایران باور دارند گام کوچکی در راه تحقق آزادی و عدالت در ایران داشته باشد.
متن کامل این بیانیه که نسخه ای از آن در اختیار تحول سبز قرار گرفته است در پی می آید:

چندی پیش دوسالگی کودتای انتخاباتی سال ۸۸ را به بهت نشستیم. انتخاباتی که می رفت فضای نا امیدی در ایران را با انتخاب دولت امید رنگی دیگر بزند اما اقتدار گرایان رای و خواست مردم را بر نتافتند.

در بدو امر اما و همان شب کودتای انتخاباتی میرحسین موسوی اعلام کرد بر سر عهدی که با مردم بسته است خواهد ایستاد و در کنار آنها خواهد بود و "تسلیم این صحنه آرایی خطرناک نخواهد شد" و در طول دو سال گذشته، او و مهدی کروبی چنین کردند تا سرانجام گرفتار حصری حبس‌گونه شدند.

اقتدارگرایان که خام‌اندیشانه گمان می کردند رای دزدی شبانه شان از جانب مردم بی پاسخ خواهد ماند از همان فردای کودتا با مردمی مواجه شدند که در سکوت و آرامش رای خود را مطالبه می کردند و تظاهرات های سکوت اوج بلوغ فکری این مردم را نشان داد و این چنین بود که "موج سبز" پیش از انتخابات تبدیل به "جنبش سبز" پس از انتخابات گردید، جنبشی که دو سال تمام آهسته و پیوسته پیش رفت و علی‌رغم تمام سرکوب ها و کشتارها و بازداشت ها و شکنجه ها و تجاوزات غیر انسانی در زندان ها اما به حرکت خود ادامه داد و شهادت امثال ندا آقا سلطان و سهراب اعرابی نه تنها ترسی در دل این جنبش نیانداخت که آن‌را در مبارزه‌ی خود مصمم تر کرد.

جنبش سبز مردم ایران با سرلوحه قرار دادن "مبارزه ی مسالمت جویانه" و تلاش برای گسترش "آگاهی" در جامعه، بلوغ فکری عمیق خود را به رخ اقتدار گرایان کشید و با ممارست خود در این راه نشان داد که سرانجام روزی حق خود را خواهد ستاند.
در این فضا و درست زمانی که جنبش سبز مردم ایران به تعمیق و گسترش خود در جامعه می پرداخت، انجمن "نسل سوم" در استکهلم - سوئد فعالیت خود را آغاز کرد تا بتواند صدای مبارزان و مردم داخل کشور را به گوش جهانیان برساند و در حمایت از این جنبش هرکاری از دست‌ش بر می آید انجام دهد.

انجمن نسل سوم معتقد است که فعالیت های حمایتی خارج از کشور باید همسو و هم‌نبض با مبارزات داخل کشور صورت پذیرد تا بتواند آئینه تمام نمای واقعیت داخل کشور باشد. در این راستا این انجمن بر مبنای "منشور جنبش سبز" که توسط رهبران جنبش تهیه شده و بیانیه های میرحسین موسوی فعالیت خواهد کرد و شعارها و مطالبات مردم داخل کشور را سرلوحه اقدامات خود قرار خواهد داد.
انجمن نسل سوم بر آن است تا با همکاری با تمام گروه هایی که به مشی مسالمت آمیز و دموکراتیک "جنبش سبز" مردم ایران باور دارند گام کوچکی در راه تحقق آزادی و عدالت در ایران داشته باشد.

انجمن "نسل سوم"
استکهلم- سوئد


 



درحالیکه هیچ یک از منابع رسمی و دولتی، خبر بازداشت حمید بقایی، معاون رییس دولت و از نزدیکان اسفندیار رحیم مشایی، رئیس دفتر جنجالیِ محمود احمدی نژاد را تایید و تکذیب نکرده اند، دیروز چهارشنبه هشتم تیرماه، منابع خبری از بازداشت پسر دایی احمدی نژاد به اتهام سوء استفاده مالی خبر داده اند.

به گزارش تحول سبز، محسن معماری، مدیرعاملی شرکت سرمایه گذاری غدیر، که با فشار احمدی نژاد به سمت مدیرعاملی آن شرکت منصوب شده بود، به دلیل سواستفاده های مالی تحت تعقیب قضایی قرار گرفته و هفته گذشته مجبور به کناره گیری از پست خود شده بود؛ اما استعفای وی که با استقبال اعضای هیات مدیره شرکت مواجه شده بود نیز نتوانست مانع از دستگیری وی شود.

بر اساس این گزارش، معماری در جلسه معارفه خود اظهار کرده بود که بنابر تکلیف رئیس جمهور حاضر به قبول این مسوولیت شده است و رسانه های حامی احمدی نژاد نیز در آن زمان انتصاب وی را دلیلی بر درایت احمدی نژاد خوانده بودند.

گفتنی است شرکت سرمایه گذاری غدیر (شرکت سرمایه گذاری بانک صادرات) یکی از بزرگترین شرکتهای بورس اوراق بهادار است که سرمایه ثبت شده فعلی آن ۶۷۵ میلیارد تومان می باشد. مدیریت این شرکت عظیم سرمایه گذاری که بیش از ۱۲۰ شرکت وابسته دارد در حالی با فشار احمدی نژاد بر مدیر عامل بانک صادرات به محسن معماری سپرده شد که وی تنها دارای مدرک تحصیلی لیسانس برق است.

روز گذشته سایت «انتخاب»، به نقل از یک منبع مطلع، از بازداشت حمید بقایی نزدیک ترین مقام به اسفندیار رحیم مشایی خبر داده بود، که هنوز تایید و تکذیب نشده است.

طی روزهای اخیر، میثم طاهری سرپرست جدید شورای عالی ایرانیان خارج از کشور که اوایل هفته توسط مشایی به این سمت منصوب شده بود نیز، ساعاتی از سوی نهادهای مسئول مورد بازجویی قرار گرفت.
میثم طاهری جانشین محمد شریف ملک زاده شده بود، که وی نیز در پی جنجال ها و تهدیدهای حامیان رهبری، پیرامون انتصابش بعنوان معاونت وزارت امور خارجه، استعفای زودهنگام داده و کناره گیری کرد.

ملک زاده بلافاصله نیز، مورد بازداشت نیروهای امنیتی قرار گرفته و به محلی نامعلوم منتقل شده است.

همچنین در ادامه موج بازداشت طیف دولتی ها (موسوم به جریان انحرافی)، منابع خبری اعلام کرده بودند که علی اصغر پرهیزکار، مدیرعامل منطقه آزاد اروند و از نزدیکان و اعضایِ حلقۀ رحیم مشایی نیز، بازداشت شده است.

محمود احمدی نژاد روز چهارشنبه در واکنش به موج دستگیری ها، با بیان اینکه "موضع من همچنان سكوت است"، گفت "اما كابينه خط قرمز ماست و خود را موظف به دفاع از كابينه می‌دانم ... اگر بخواهند به كابينه دست‌اندازی كنند دفاع از آن را وظيفه خود می‌دانيم."
وی با "سياسی" خواندن آنچه که "فشارها و اتهامات به دولت" خواند، ادعا کرد که در صورت ادامه‌ی این فشارها "مسائل را با مردم در ميان می‌گذارم."

استعفا از مدیرعاملی شرکت سرمایه گذاری غدیر


 


با گذشت بیش از چهار ماه از پیروزی جنبش مردم مصر علیه حکومت حسنی مبارک، و درحالیکه مخالفین مصری کماکان نسبت به عدم رسیدگی به پرونده مقامات حکومت مبارک معترض هستند، منابع خبری گزارش داده اند که در جریان درگیری مجدد میان تظاهرکنندگان ضد دولتی و پلیس در میدان تحریر قاهره، گروهی زخمی شدند.

خبرگزاری فرانسه گزارش داده است که درگیری ها از شب سه شنبه آغاز و بامداد چهارشنبه از سر گرفته شده است و پلیس ضد شورش به سوی صدها معترض گاز اشک آور پرتاب و تلاش کرد آنها را متفرق کند، که تظاهرکنندگان نیز به سوی پلیس متقابلا سنگ پرتاب کردند.

بر اساس این گزارش، شاهدان عینی گفته اند که این شدیدترین مورد خشونت‌ها طی هفته های اخیر بوده و تصاویری که پخش شده، زخمی ها را روی زمین و خونین نشان می دهد.

معترضان مصری دلیل از سرگیری اعتراضات خود را، درخواست تسریع در روند محاکمه مقام‌های بلندپایه حکومت حسنی مبارک و همچنین اعمال اصلاحاتی ذکر کرده اند که شورای نظامی پس از سرنگونی حسنی مبارک قول آن را داده بود.

این گزارش افزود "هنگامی که پلیس تلاش کرد این افراد را که جلوی ساختمان تلویزیون دولتی، بست نشسته بودند، متفرق کند، درگیری ها آغاز شد و معترضان سپس جلوی ساختمان وزارت کشور جمع شدند و با پلیس درگیر شدند.
این درگیری سپس به میدان تحریر کشیده شد و پلیس ضد شورش، خیابان اصلی منتهی به میدان تحریر را مسدود کرد و خودروهای زرهی را در اطراف میدان مستقر کرد."

همچنین آمده است گروهی از معترضان فریاد می زدند که خواهان سرنگونی ساختار حکومت هستند و از این که روند محاکمه مقام های بلندپایه سابق با تاخیر رو به رو شده، ابراز خشم کردند.

گفتنی است طی هفته های اخیر برخی از مقامات دولت حسنی مبارک به طور غیابی محاکمه شده و حسنی مبارک که در حال حاضر در بیمارستان نظامی به سر می برد، قرار است سوم اوت (دوازدهم امرداد) همراه با پسرانش در دادگاه و جلسه محاکم حاضر شود.

در اعتراض به عدم رسیدگی به تخلفات مقامات پیشین


 


سایت الف نوشت که احمدی‌نژاد پس از عزلت‌گزینی 11 روزه‌اش در برنامه‌های کاری‌اش نیز تغییراتی داده و سنت پرکاری گذشته را ترک گفته است.

به گزارش آفتاب، این سایت در یادداشتی که روز چهارشنبه 8 تیر منتشر کرده با بیان اینکه "برای آنها که رفتارشناسی دولت محترم را زیر نظر دارند کاملا محسوس است که در هفته‌های اخیر یک تفاوت عمده در رفتار رئیس دولت رخ داده است"، این تغییر رفتار را با توجه به اوضاع اقتصادی کشور نگران‌کننده دانست و نوشت: «شواهد حاکی از آن است که رئیس جمهور محترم پس از عزلت‌گزینی کذایی، سنت پرکاری پیشین را نیز ترک گفته است: توقف سفرهای استانی، حضور کمرنگ‌تر در ستاد هدفمندسازی یارانه‌ها، تفویض اختیار به اطرافیان در مورد برخی تصمیمات مهم، اکتفا کردن به افتتاح پروژه‌های ریز و درشت، سکوت الهام‌بخش! درباره اخبار فسادهای مالی نزدیکان و غیره. این بروز و ظهورها آنقدر مشهود است که گاه مردم عادی نیز از کمتر به چشم آمدن رئیس‌جمهور نسبت به گذشته سخن می‌گویند».

این سایت در ادامه افزوده است: «جدا از طرح شعارهای ارزشی، می‌توان دولت نهم را از جهت عملکرد، با سه ویژگی معرفی نمود: پرکاری، پاکدستی و ضعف کارشناسی (متعهد کم‌تخصص). دو شاخصه اول از وجوه قوت و شاخصه اخیر نقطه ضعف دولت به شمار می‌رفت. متاسفانه به دلیل تسلط (فراتر از نفوذ) برخی جریانهای مفسد در اطراف رئیس جمهور، دولت دهم تا پیش از فروردین ۱۳۹۰ نقطه قوت دوم خود را نیز تا حدی از دست داد و دست کم بزرگانی در حلقه نزدیکان رئیس جمهور صراحتا متهم به آلودگی شدند. به بیان دیگر از سه مولفه نخست در ابتدای سال جاری تنها پرکاری و پرهمتی باقی مانده بود که آن هم با تغییر رفتار اخیر رئیس جمهور مورد تردید قرار گرفته است».


 



حسین نوش آبادی از سال 88 سفیر ایران در عمان بوده و پیش از این، در دوره های ششم و هفتم مجلس نیز نماینده اصولگرای مردم ورامین، پیشوا، قرچک و جوادآباد بوده است.

نوش آبادی سفیر و نماینده تام الاختیار جمهوری اسلامی ایران در کشور سلطان نشین عمان برای حضور در انتخابات مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه ورامین و پیشوا استعفا داد.

حسین نوش آبادی از سال 88 سفیر ایران در عمان بوده و پیش از این، در دوره های ششم و هفتم مجلس نیز نماینده اصولگرای مردم ورامین، پیشوا، قرچک و جوادآباد بوده است.

وی حدود سه سال کارشناس امور جوانان مجمع تشخیص مصلحت نظام بوده و در دولتهای نهم و دهم، مشاور معاون پارلمانی رئیس جمهور و مشاور وزیر امور خارجه نیز بوده است.

ریاست فراکسیون مطبوعات مجلس، رئیس کمیته عمران شهری و روستایی مجلس، ریاست مجمع نمایندگان استان تهران و عضویت در مناصب دیگری نیز در کارنامه نوش آبادی است.


 



هفته‌نامه شهروند امروز انتشار خود را از سر گرفت.

به گزارش سفیر، هفته‌نامه شهروند امروز كه پیش از این با سردبیر محمد قوچانی منتشر می‌شد و توانسته بود مخاطبان زیادی را جذب كند بعد از رفع توقیف از دو ماه پیش فعالیت جدی خود را برای انتشار مجدد آغاز كرده است.

شهروند امروز كه توانست ژانر جدید و متفاوتی را وارد مطبوعات كشور كند و الگوی بسیاری از مجلات بعد از خود شد توسط حمید عطریانفر، برادر محمدعطریانفر اداره می‌شود.

این هفته‌نامه در دوره جدید فعالیت خود به سردبیری رضا خجسته رحیمی و بدون حضور محمد قوچانی از شنبه روی دكه‌های مطبوعاتی قرار خواهد گرفت.


 



به گزارش منابع محلی، صبح چهارشنبه، هشتم تیرماه، دهها فارغ التحصیل رشته معماری کرمانشاه در اعتراض به طرح اخیر سازمان مسکن و شهرسازی مقابل ساختمان این سازمان در کرمانشاه تجمع کردند.

به گزارش «کرمانشاه پست»، در طرح ابلاغ شده اختیارات طراحی و نقشه کشی شغلی از این فارغ التحصیلان سلب و تنها به حق نظارت آنها اشاره شده است .

تجمع کنندگان با طرح این سئوال که چرا این طرح فقط در استان کرمانشاه اجرایی شده ؛ خواستار پاسخگویی مسئولان به کاهش شدید درآمدی و خالی شدن هر چه بیشتر سبد اقتصادی خود بدلیل اجرا شدن این طرح شدند .

در زمان برگزاری این تجمع مسئولان سازمان یادشده با حضور در میان جمع قول پیگیری خواست های اعتراضی آنان را دادند اما معترضان بر عزم خود بر ادامه تجمعات در صورت عدم پیگیری خواست خود تأکید کردند .

برنامه اعتراضی مهندسین معماری استان کرمانشاه بدون هیچ درگیری حوالی ظهر پایان یافت .


 


اعتصاب غذای سه زندانی سیاسی کرد در زندان رجایی شهر وارد بیست و چهارمین روز خود شد اما مسوولان زندان هیچ توجهی به شرایط و خواسته های این زندانیان برای پایان اعتصاب غذای شان نشان نمی دهند.

به گزارش کلمه ،سه زندانی سیاسی کرد النور خضری ،کامران شیخی و سید ابراهیم سیدی در اعتراض به شرایط نگهداری شان و این که در میان زندانیان عادی با جرایمی همچون تجاوز به عنف، قتل و قاچاق مواد مخدر دارند از ۲۴ روز پیش دست به اعتصاب غذا زده اند.اما مسوولان زندان به خواسته اصلی آنان که همان انتقال به بند زندانیان سیاسی است بی توجهی نشان می دهند.این سه نفر همچنین بیش از دو سال است که در شرایط بلاتکلیفی نگه داری می شوند و خواهان رسیدگی هرچه سریع تر به پرونده خود هستند.

سه زندانی سیاسی کرد به نامهای النور خضری ،کامران شیخی و سید ابراهیم سیدی که پیش از این در بند ۳۵۰ زندان اوین نگهداری می شدند، در حالی به صورت غیر قانونی به زندان رجایی شهر منتقل شدند که حتی حقوق اولیه آنان نیز رعایت نمی شود.

آنها به مدت ۵۰ روز در بند قرنطینه زندان رجایی شهر نگهداری شدند، جایی با امکانات بسیار نامناسب بهداشتی و رفاهی که معمولا زندانیان در ابتدای ورودشان به زندان به مدت یک روز در آن به سر می برند . پس از آن هم به جای آنکه این زندانیان به بند زندانیان سیاسی زندان رجایی شهر منتقل شوند به اندرزگاه ۶ زندان رجایی شهر فرستاده شدند
رمضان احمد کمال، داود عبداللهی و رمضان سعیدی از دیگر زندانیان سیاسی کرد هستند که تاکنون به بند زندانیان سیاسی در رجایی شهر منتقل نشده و با زندانیان عادی نگه داری می شوند.

این در حالی است که طبق اصل تفکیک جرایم این زندانیان باید درمیان زندانیان سیاسی که جرایمی مشابه دارند نگهداری شوند.

این سه زندانی خواستار آن هستند که هر چه زودتر به بند زندانیان سیاسی منتقل شوند و در غیر این صورت به صورت نامحدود به اعتصاب غذایشان ادامه می دهند.


 


بنا به گزارش منابع خبری، غضنفر رکن آبادی سفیر جمهوری اسلامی ایران در بیروت، کارمندان این سفارتخانه به دلیل انتشار خبر رایزنی های او با مسئولان لبنانی برای منع اکران فیلم ایرانی "روزهای سبز" در "جشنواره فیلم های ممنوع" در لبنان را مورد بازخواست قرار داد.

"کولیت نوفل" مدیر جشنواره فیلم بیروت ، ۲۰-۶-۲۰۱۱ اعلام کرده بود که سازمان امنیت لبنان برای بار دوم ، اجازه اکران فیلم ایرانی "روزهای سبز" را لغو کرده است.

براساس برنامه ریزی قبلی این فیلم قرار بود در دو نوبت روزهای پنجشنبه و یکشنبه ۲۳ و ۲۶ ماه ژوئن در" جشنوراه فیلم های ممنوع" بیروت به نمایش درآید.

به گفته منابع مطلع به "العربیه.نت" غضنفر رکن آبادی با پاراف حاشیه نامه ای که لغو نمایش فیلم "روزهای سبز" در "جشنواره فیلم های ممنوع" لبنان به او گزارش شده، نسبت به انتشار خبر رایزنی هایش با مقام های لبنانی در رسانه ها اعتراض کرده، و کارمندان تحت امر خود را مورد بازخواست قرار داد.

بنا بر این گزارش، رکن آبادی در حاشیه نامه نوشته است: "پیرو مذاکرات صورت گرفته از سوی سفیر جمهوری اسلامی با مسئولین لبنانی در ارتباط با عدم نمایش فیلم روزهای سبز، مناسب بود که این خبر منتشر نمی شد مخصوصا از سوی رسانه های خودی. ضمنا در ارتباط با ملاقات مدیر فستیوال با مسئولان المستقبل اطلاعات لازم کسب گردد."

المستقبل نام گروهی است که سعد حریری نخست وزیر سابق لبنان در راس آن قرار دارد. این گروه رسانه تلویزیون و روزنامه نیز در اختیار دارد. به نظر می رسد سفیر ایران خواستار تحقیق در خصوص دیدار مدیر جشنواره با مسئولان این گروه رقیب حزب الله جریان همپیمان جمهوری اسلامی است.

فیلم "روزهای سبز" به حوادث روزهای انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۰۹ ایران و نا آرامی های پس از آن می پردازد. نمایش این فیلم سال گذشته در جشنواره بین المللی فیلم بیروت به دلیل سفر همزمان احمدی نژاد به این لبنان، نمایش آن به زمانی دیگر موکول شد.


 



محمدجواد مظفر نایب رئیس انجمن دفاع از حقوق زندانیان و عضو شورای مرکزی انجمن دفاع از آزادی مطبوعات که به مناسبت فوت مادر همسرش به مرخصی آمده بود، عصر چهارشنبه هشتم تیر ماه، به زندان اوین بازگشت.

به گزارش جرس محمد جواد مظفر هفته گذشته برای شرکت در مراسم ترحیم مادر همسرش به مرخصی آمده بود.

آقای مظفر یکی از دوازده زندانی سیاسی بند ٣۵۰ اوین بود که در اعتراض به شهادت هاله سحابی و هدی صابر اعتصاب کرده اند.

گفتنی است این پژوهشگر و نویسنده، دو روز پس از حوادث عاشورای ٨٨ (ششم دی ماه) دستگیر و شصت و دو روز در سلول انفرادی بند ۲۴۰ اوین زندانی بود.

محمدجواد مظفر از مبارزان قبل از انقلاب، نویسنده و پژوهشگر و بنیان گذار انتشارات کویر است. در فهرست منتشر شده از سوی. یکی از پژوهشکده‌های وزارت اطلاعات در زمستان گذشته انتشارات کویر در زمره هفت انتشارات اصلی اندیشه ساز کشور رده بندی شده بود.

همچنین لازم به یادآوری است بیستم فروردین محمدجواد مظفر نایب رئیس انجمن دفاع از حقوق زندانیان و عضو شورای مرکزی انجمن دفاع از آزادی مطبوعات برای گذراندن دوران یکسالهٔ محکومیت خود به زندان اوین بازگشت.


 


هر چند امروز بانک مرکزی نرخ هر دلار را 10 هزار و 670 ریال تعیین کرد اما این رقم در بازار غیر رسمی 11هزار و580 ریال داد و ستد شد که بر این اساس 910 ریال اختلاف قیمت در این بازار ها وجود دارد.

بانک مرکزی قیمت پوند انگلیس را 17 هزار و 61 ریال ، و یورو را 15 هزار و 317 ریال تعیین کرد.

**رشد قیمت سکه دولتی

امروز نرخ‌های جهانی طلا در بازارهای بین‌المللی افزایش یافته به نحوی که هم‌اکنون هر اونس طلا در این بازارها با قیمت 1505.27 دلار به فروش می‌رسد.

امروز سکه تمام بهار آزادی با قیمت 426 هزار و 400 تومان در بانک ملی فروخته می‌شود؛ از این قیمت معادل 410 هزار تومان نرخ پایه و 16 هزار و 400 تومان مالیات بر ارزش افزوده است.

بانک مرکزی همچنین امروز قیمت پایه سکه نیم بهار آزادی را 205 هزار تومان تعیین کرده که این نرخ با 8 هزار و 200 تومان مالیات برارزش افزوده با قیمت نهایی 213 هزار و 200 تومان در بانک ملی به فروش می‌رسد.

ربع سکه نیز با نرخ پایه 116 هزار تومان و مالیات برارزش افزوده 4 هزار و 640 تومانی با قیمت نهایی 120 هزار و 640 تومان فروخته می‌شود.

روز گذشته در بانک ملی سکه یک بهار با قیمت 424 هزار و 320 تومان، نیم سکه با قیمت 212 هزار و 600 تومان و سکه ربع بهار آزادی 120 هزار و 120 تومان فروخته می‌شد.

بر همین اساس نرخ سکه تمام بانکی امروز دو هزار و80، نیم سکه 600 تومان و ربع سکه 520 تومان افزایش یافت.


 


بعد از تحریم سه تن از مقامات ارشد سپاه توسط اتحادیه اروپا به دلیل "مشارکت در سرکوب معترضان در سوریه"، دولت ایالات متحده نیز، روز چهارشنبه، نيروی انتظامی جمهوری اسلامی، اسماعيل احمدی مقدم، فرمانده اين نيرو به همراه احمدرضا رادان، جانشين فرمانده نيروی انتظامی را به اتهام همکاری با حکومت بشار اسد در سرکوب معترضان در سوريه تحريم کرده است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، وزارت خزانه داری امريکا اعلام کرده است علاوه بر نيروی انتظامی ايران، ژنرال جميل حسن، رئيس سازمان اطلاعات نيروی هوايی ارتش سوريه، و اداره امنيت سياسی سوريه نیز به اتهام سرکوب مخالفان تحريم کرده است.

در بيانيه وزارت خزانه داری آمريکا آمده است: احمد رضا رادان در ماه آوريل سال جاری به دمشق سفر کرده است تا در زمينه نحوه سرکوب مخالفان به حکومت بشار کمک کارشناسی ارائه کند.

ديويد کوهن معاونت وزير خزانه داری در امور تروريسم و اطلاعات مالی، در همين زمينه گفته است:«با (تحريم های) امروزما کمک نظامی و نيروهای امنيتی ايران به حکومت سوريه برای سرکوب مردم سوريه را افشا کرديم.»

وی همچنين گفته است تحريم ها عليه مقامات سوريه در راستای افزايش فشار بر حکومت بشار اسد برای پايان دادن به خشونت و سرکوب در سوريه و آغاز گذار به سيستمی مبتنی بر رعايت حقوق جهانشمول مردم اين کشور است.

مارک تونر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا، نيز در پاسخ پرسشی در خصوص تاثير اين تحريم ها گفت: "اين (تحريم ها) توانايی های آنها در همکاری با شرکت ها و سرمايه گذاران بين المللی محدود خواهد کرد، بنابراين دامنه اين تحريم ها گسترده است."

بنا براين تحريم کليه اموال اين افراد و نهاد مورد تحريم درقلمرو آمريکا توقيف شده و همکاری شهروندان آمريکا با آنها ممنوع است.

مارک تونر همچنين گفته است:"نکته مهم تر اين است که ما با این اقدامات به اين افراد پیام می دهیم که ما رفتار انها را زير نظر داريم و در اين خصوص نيز اقداماتی انجام می دهيم."

در همین زمینه، اتحادیه اروپا هفته گذشته محمدعلی جعفری، فرمانده کل سپاه، قاسم سليمانی، فرمانده سپاه قدس، و حسين طائب، فرمانده اطلاعات سپاه ايران، را به اتهام همکاری در سرکوب معترضان سوری تحریم کرده بود.

اتحاديه اروپا گفته بود این افراد به اتهام "تهيه تجهيزات و کمک به حکومت سوريه برای سرکوب اعتراضات" در فهرست تحريم‌ها قرار گرفته‌اند.
در واکنش به این اقدام اتحادیه اروپا، روز سه شنبه هفتم تیرماه (بیست و هشتم ژوئن)، سفیر مجارستان (رئیس دوره ای اتحادیه اروپا)، به وزارت امور خارجه ایران احضار شده بود.

پيشتر ايالات متحده نيز در چارچوب اقدامات خود برای وادار ساختن رهبران سوريه به توقف سرکوب خشونت‌‌آميز اعتراض‌ها در اين کشور، علاوه بر بشار اسد و مقام‌های بلندپايه اين کشور، دو فرمانده عالی‌رتبه سپاه پاسداران را تحريم کرده بود.

وزارت خزانه‌داری آمريکا نام اين دو فرمانده را قاسم سليمانی، فرمانده نيروی قدس سپاه، و محسن چيذری، يکی ديگر از فرماندهان عالی‌رتبه سپاه قدس، اعلام کرد.

به گزارش منابع حقوق بشری، از زمان آغاز نارامی ها در سوريه دست کم ۱۳۰۰ نفر در تظاهرات ضددولتی کشته و در حدود ۱۲ هزار نفر نيز بازداشت شده اند.

لازم به ذکر است روسیه، چین، ونزوئلا و جمهوری اسلامی ایران، از معدود کشورهای جهان هستند که ضمن حمایت از حکومت سوریه و اقدامات آن، مانع اقدامی جهانی جهت توقف سرکوب و کشتار مردم شده اند.

ارتش سوریه مجهز به آخرین موشک‌های روسی است و تنها پایگاه نظامی روسیه در خارج نیز در خاک سوریه و شهر تارتوس قرار دارد و گزارش های بین المللی نیز، حاکی از کمک های قابل توجه جمهوری اسلامی در زمینه های سرکوب به دولت سوریه است.

درحالیکه مقامات جمهوری اسلامی، علیرغم مستندات و شواهد بین المللی، همچنان حضور خود در رخدادهای سوریه و سرکوب معترضان آن کشور را تکذیب کرده بودند، رسانه های خبری به نقل از "آوارگان سوری زخمی" که به ترکیه پناه برده‌اند، از نقش و حضور فعالانه نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی، در سرکوب اعتراضات سوریه خبر داده اند.

طی هفته های اخیر، سازمان ملل متحد اعلام کرده بود که اسناد و مدارک و شواهدی در دست دارد که نشان می دهد جمهوری اسلامی در ارسال تسلیحات و ادوات سرکوب به حکومت سوریه نقش جدی ایفا می کند و در سرکوب اعتراضات مردمی آن کشور، دخالت دارد.


 


در حالیکه محمود احمدی نژاد و اعضای دولت او، با اطلاقِ طرح حذف سوبسیدها (هدفمندی یارانه ها)، آنرا "مردمی و بزرگ ترین طرح عدالت محور تاریخ کشور" ذکر کرده و مدعیِ بهبودِ اوضاع اقتصادی مردم در جریان اجرایِ آن شده بودند، امروز منابع خبری اعلام کردند که تبعاتِ زیانبار طرح مذکور سبب آن شده است تا "در جلسه كمیسیون ویژه طرح تحول اقتصادی مجلس كه با حضور وزیر اقتصاد و دبیر ستاد هدفمندی یارانه‌ها برگزار گردید، اجرای فاز دوم قانون هدفمندسازی یارانه‌ها در سال ۹۰ منتفی شود."

به گزارش روزنامه ابتکار، هدفمند کردن یارانه ها در حالی وارد ماه هفتم می شود، که محمد رضا فرزین، دبیر ستاد هدفمند کردن یارانه ها، و معاون وزیر اقتصاد و دارایی، روز چهارشنبه ۸ تیر ماه در میزگرد نقش رسانه ها در تبیین جهاد اقتصادی، گفت: "در صورت مناسب بودن شرایط و فضا، مرحله دوم قانون هدفمندكردن یارانه ها سال جاری و یا سال آینده اجرایی می شود."

به نوشته روزنامه تهران امروز (چهارشنبه ۸ تیر ماه) "فاز دوم هدفمندی یارانه ها برای سال ۹۰ اجرا نمی شود" این موضوع را روزنامه تهران امروز، از قول محمد حسین فرهنگی، عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی انتشار داده است.

بیژن بید آباد، کارشناس امور اقتصادی در تهران، با اشاره بر رکود موجود در اقتصاد ایران، اجرای هدفمند کردن یارانه ها در وضعیت فعلی را، زمان مناسبی برای اجرای این قانون نمی داند و بر این موضوع تاکید دارد، که اجرای این قانون سیاست های منسجم می طلبد و نه سیاست های مقطعی موجود.

محمد رضا خباز، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، روز یک شنبه ۵ تیر ماه، در تازه ترین گفت و گوی خود با پایگاه خبری تحلیلی فرارو، در زمینه نحوه اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها، گفته بود:
"امسال هم معلوم می شود که متاسفانه هنوز حمایتی از تولید نشده است و آقایان گفته اند که قصد دارند به صورت اعطای وام از دستگاههای تولیدی حمایت کنند. بنابراین ما اعتقادمان بر این است که این روش قانونی نیست و چون قانونی نیست طبیعتاً نارضایتی عمومی را بدنبال دارد."

لازم به ذکر است طی ماههای گذشته، علاوه بر قیمت حامل های سوخت، برخلاف ادعای رئیس دولت و معاون اول وی، قیمت کالاها و خدمات اساسی جامعه نیز، افزایش سرسام آوری یافته و آمارهای اعلام شده از سوی بانک مرکزی و مراکز کارشناسی کشور حاکی از افزایش چندصد درصدی قیمت ها می باشد.


 


hasan-noruozi.jpg
یک نماینده حامی سابق احمدی‌نژاد از تقدیم شکایت صد صفحه‌ای از مشایی و بقایی به کمیسیون اصل نود مجلس خبر داد.
حسن نوروزی در گفت‌وگو با خانه ملت، از ارسال مدارک شکایت خود علیه مشایی و بقایی به کمیسیون اصل نود مجلس خبر داد و گفت: ما امروز موفق شدیم مدارک شکایت خود را که در حدود صد برگه است، به همراه دلایل این شکایت به کمیسیون اصل نود تقدیم کنیم.
نماینده رباط کریم با بیان آنکه این شکایت مشخصا از طرف من صورت گرفته است، افزود: بعد از شکایت من، آقایان محمد دهقانی و محمد کرمی‌راد، آن را امضا کردند.
این عضو فراکسیون انقلاب مجلس (حامیان دولت) با انتقاد از اینکه مشایی و بقایی سعی می‌کنند دولت و ریاست جمهوری را مصادره کنند، در مورد موضوع شکایت خود گفت: شرکت سمگا، پروژه‌های ساخت هتل در کیش، ورود این افراد در ساخت شهرک‌های گردشگری در بلاروس، واردات سیگار مالبرو از جمله موضوعات این شکایت است.
نوروزی همچنین تصریح کرد: موضوع ورود در مسائل سرمایه‌گذاری و مناقصات غیرقانونی از سوی این افراد نیز دراین شکایت نامه آمده است.


 


یک عضو فراکسیون خط امام(ره) مجلس با تاکید بر این‌که برای رسیدن به اهداف و قله‌های رفیع، باید اصلاح طلب در چارچوب اصول باشیم، گفت: از آن جا که بدون اصول نمی‌توان به جایی رسید، باید در چارچوب اصول، نگاه و دیدگاه را عوض و عدالت را اجرایی کرد.
به گزارش ایسنا، مسعود پزشکیان در نطق میان دستور خود در صحن علنی چهارشنبه مجلس گفت: برای رسیدن به اهداف چشم‌انداز باید نوعی دیگر شنید و حرکت دیگری انجام داد؛ چون با این رفتار،عملکرد و وضع کار کردن چند ساعته در طول روز نمی‌توان با دنیایی که هشت ساعت کار مفید انجام می‌دهد، رقابت کرد و به اهداف چشم انداز و سیاست‌های کلی نظام به عنوان یک میثاق مشترک دست پیدا کرد.
نماینده مردم تبریز در مجلس ادامه داد: الگو و الهام بخش بودن و همچنین ترویج مفاهیم آزادگی و عدالت براساس اصول اعتقادیمان در منطقه، با امر و نهی کردن و دستوردادن و حذف کردن میسر نمی‌شود؛ برای این کار باید الگو بود که هیچ راهی جز اصلاح طلبی برای رسیدن به این مهم وجود ندارد.
پزشکیان با بیان این‌که اصلاح‌طلبی چهار هدف عدالت، کیفیت، هزینه‌سربخشی و کارایی را دنبال می‌کند، گفت: همان‌طور که مقام معظم فرمودند که یک اصولگرای اصلاح طلب هستند، باید اصلاح طلب در چارچوب اصول باشیم؛ چون بدون اصول نمی‌توان به این اهداف چشم‌انداز رسید؛ پس باید در چارچوب اصول نگاه و دیدگاه را عوض و عدالت را اجرا کرد.
وی با تاکید بر این‌که مردم به مسوولان در انجام کارهای مختلف همچون تدوین قانون، استخدام و دادن پست و مقام توجه می‌کنند، به نامه حضرت علی (ع) به مالک اشتر اشاره و اظهار کرد: طبق این فرموده امیرالمومنین، مردم به مسوولان و حکومتیان نگاه می‌کنند و همان حرف‌هایی که پشت سر حکومت‌ها و گروه‌های دیگر می‌گفتند، پشت سر ما هم می‌گویند؛ پس باید کاری کرد که مردم راضی شوند، چون عمل صالح یعنی رضایت مردم.
این عضو فراکسیون خط امام(ره) مجلس همچنین ابرازداشت: طبق فرموده حضرت علی(ع)، انصاف آن است که نگاه یکسانی به آن چه دوست داری و نداری،داشته باشی، نه این‌که به دلیل داشتن اعتقادی، با گروهی را که دوست نداریم، ناعادلانه و غیرمنصفانه برخورد کنیم و خیال کنیم که می‌توان به اهداف چشم انداز دست پیدا کرد.
پزشکیان یا تاکید بر این‌که برای رسیدن به اهداف چشم انداز به علم، ایمان، باور و مشارکت همه مردم احتیاج است، گفت: منظور از علم همه‌ی مردم استفاده از نظرات همه عالمان،کارشناسان و دست‌اندرکاران است نه اینکه دست عده‌ی خاصی باشد.باید همه مردم و عاملان را برای حضور در صحنه تشویق کرد تا با بسیج کردن مردم به اهداف چشم انداز دست یافت و بتوان ملتی الگو، الهام بخش و نمونه درمنطقه داشت.
نماینده مردم تبریز در مجلس با بیان این‌که حضرت علی(ع) گردن خود را در مقابل حرفش گرو می‌گذاشت،گفت: این رویه‌ی درستی نیست که قانون مصوب مجلس با ضد قانون عمل کردن عده‌ای، اجرا نشود و تنها بگویند که از کنار آن بگذرید.
وی با اشاره به فرموده امیرالمونین مبنی براین‌که با حاکم بودن تقوا در جامعه، محصولات خراب نمی‌شود و زمین مردم بی‌آب نمی‌ماند، گفت: طبق فرموده‌ی دیگری از حضرت علی(ع)،باید خودتان را ملامت کنید و خدا را حمد کنید، نه این‌که بی‌خود از شخصیت‌ها دفاع کرده و افراد را بزرگ کنید و بعد آن‌ها را رها کنید تا محکم زمین بخورند.


 


دانشجونیوز در گزارشی از صدور احکام قضایی پرونده کوی دانشگاه و متهم شدن دانشجویان به جای حمله‌کنندگان خبر داد و نوشت: برخلاف ادعای برخی از مقامات بلند پایه قضایی در ایران، مبنی بر مجازات عاملین حادثه حمله به کوی دانشگاه تهران در شامگاه ۲۴ خرداد ماه ۱۳۸۸، که توسط نیروهای انتظامی و با پشتیبانی نیروهای معروف به لباس شخصی صورت گرفت، این بار نیز قربانیان و دانشجویان آسیب دیده کوی دانشگاه در جایگاه متهم قرار گرفتند.
در جدیدترین حکم قضایی که در رابطه با حوادث کوی دانشگاه تهران از طرف نهادهای قضایی جمهوری اسلامی صادر شده است، ۱۴ تن از دانشجویان این دانشگاه با احکام قضایی مانند حبس، جریمه و شلاق روبه‌رو شده اند.
پیشتر، محسنی اژه ای، دادستان کل کشور و سخنگوی قوه قضاییه از برگزاری دادگاه ۲۲ جلسه ای برای رسیدگی به اتهامات متهمین و همچنین صدور حکم برای پنجاه تن از آنان خبر داده بود.در حالی احکام صادره توسط مراجع قضائی متوجه فعالین دانشجویی و قربانیان اصلی این حادثه تلخ شده است که پیش از این شماری از دانشجویان توسط سازمان قضایی نیروهای مسلح احضار و بازداشت شده اند.
هم چنین چندی پیش، انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران به مناسبت دومین سالگرد حمله به کوی دانشگاه تهران، با صدور بیانیه و نامه ای خطاب به صادق لاریجانی، رییس دستگاه قضا جمهوری اسلامی، ضمن انتقاد از برخورد دستگاه قضایی با "قربانیان" حمله به این دانشگاه در ۲۵ خرداد ۱۳۸۸، خواستار مجازات "آمران و عاملان اصلی" تهاجم به دانشجویان شده بودند.
احکام جدید صادره برای دانشجویانی که در پرونده حمله به کوی دانشگاه تهران محکوم شده اند، به شرح زیر است:
- مهیم امیر محمدی، دانشجوی مدیریت: « ۹۱ روز تعزیری، یک میلیون تومان جریمه»
- علی رفاهی، دانشجوی علوم اجتماعی:« ۳ ماه حبس به مدت ۴ سال تعلیق و ۵۰۰ هزار جریمه»
- کمال رضوی، دانشجو علوم اجتماعی: « ۳ ماه جبس به مدت ۴ سال تعلیق و ۵۰۰ هزار جریمه»
- رسول محسن زاده، دانشجوی علوم اجتماعی: « ۱۰ ماه حبس به مدت۴ سال تعلیق
- امیر حسین فضلی ۹۱ روز تعزیری ۱ میلیون جریمه»
- کاوه اکبری، دانشجو علوم اجتماعی:« ۱۰ ماه حبس به مدت پنج سال تعلیق»
- یدالله نعمتی: « ۱۰ ماه حبس به مدت ۴ سال تعلیق و ۱ میلیون جریمه»
- حبیب فرحزادی :« ۱۰ ماه حبس + ۱ میلیون تومان جریمه نقدی، که نیمی از از حبس به مدت ۴ سال تعلیق گردید»
- نعیم آقایی : ۱۰« ماه حبس + ۵۰۰ هزار تومان جریمه نقدی، که نیمی از از حبس به مدت ۴ سال تعلیق گردید»
- دوست محمدی هست: «ده ماه حبس یه مدت ۴ سال تعلیق»
- ایوب نعمتی:« ۱۰ ماه حبس + ۵۰۰ هزار تومان جریمه نقدی، که نیمی از از حبس به مدت ۴ سال تعلیق گردید»
- آوات رضا نیا : «سه ماه حبس تعلیقی و ۷۴ ضربه شلاق بدل به ۳ میلیون جریمه»
- وحید قیصری :« ۵ ماه حبس که به مدت ۴ سال تعلیق شده است ، ۵۰۰ هزار تومان جریمه»
- علی سحر وکیلی، دانشجوی علوم اجتماعی: « ۴ ماه حبس + ۵۰۰ هزار تومان جریمه نقدی، که نیمی از از حبس به مدت ۴ سال تعلیق گردید.»
صدور احکام حبس، جریمه نقدی و شلاق برای دانشجویان، که خود از شاکیان پرونده حمله کنندگان به کوی دانشگاه بوده اند، در حالی است که تاکنون هیچ گزارشی از محکومیت عاملان اصلی این پرونده منتشر نشده است.
لازم به ذکر است که پس از انتخابات دوره دهم ریاست جمهوری، نیروهای لباس شخصی و همچنین گارد ویژه نیروی انتظامی به همراه یگان ویژه سپاه پاسداران شامگاه بیست و چهار خرداد ماه به کوی دانشگاه تهران حمله و بیش از ۱۰۰ تن از دانشجویان را بازداشت کردند. همچنین، برخی از منابع خبری در آن زمان از کشته شدن پنج تن از دانشجویان به دست مهاجمان خبر دادند.
همچنین، در طول دوسال گذشته در روند رسیدگی به این پرونده از سوی سازمان قضایی نیروهای مسلح، تعداد زیادی از دانشجویان به این سازمان احضار و بازداشت شدند. در پرونده حمله به کوی دانشگاه تهران در سال ۱۳۷۸ نیز، تنها یکی از سربازان نظام وظیفه نیروی انتظامی به اتهام دزدیدن یک ریش تراش محکوم شد و عاملان اصلی این جنایت وحشتناک هرگز محکوم نشدند.


 


یک روز پس از آنکه ذوالنور، از حامیان سابق و منتقدان اخیر دولت، موضوع همکاری نکردن احمدی‌نژاد با وزیر اطلاعات را فاش کرد، خبرگزاری‌های رسمی نیز به نحوی این خبر را تایید کردند و از خودداری رئیس دولت دهم از ابلاغ اصلاحیه قانون استخدامی وزارت اطلاعات و در نتیجه ابلاغ آن توسط رئیس مجلس خبر دادند.
بر اساس خبری که در خبرگزاری مهر منتشر شده، علی لاریجانی در واکنش به انقضای مهلت قانونی ابلاغ مصوبه مذکور مجلس که به تایید شورای نگهبان نیز رسیده و در حالی که احمدی‌نژاد در این مدت از ابلاغ قانون سر باز زده، رأسا این قانون را برای اجرا ابلاغ کرده است.
این اولین باری نیست که احمدی‌نژاد از اجرای وظیفه خود مبنی بر ابلاغ قانون مصوب مجلس خودداری می‌کند. اینگونه قانون‌گریزی‌های احمدی‌نژاد بارها اعتراض نمایندگان مجلس و دیگر مسئولان را برانگیخته و اخیرا به انتشار گزارش‌های رسمی تخلفات وی و تشکیل پرونده در این باره برای دولت در مجلس منجر شده است.
رسانه‌های منتقد دولت پیش‌تر خبر داده بودند که احمدی‌نژاد پس از آنکه تلاشش برای عزل مصلحی از وزارت اطلاعات با دخالت رهبری ناکام ماند، دیگر او را وزیر خود نمی‌داند و از این رو با او همکاری نمی‌کند.


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به emrooz-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به emrooz@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته