The Iranian Parliament voted to reject Mahmoud Ahmadinejad's choice for sports minister today, the latest chapter in the dispute between the legislative body and the presidency.
Parliament voted 137 to 87 against Hamid Sajjadi, with 23 abstentions.
Some MPs cited Sajjadi's lack of a concrete agenda for the ministry and Mahmoud Ahmadinejad's controversial letter of introduction as reasons for blocking his appointment.
Ahmadinejad had long resisted establishing a Sports Ministry but last week he was finally forced to acquiesce to Parliament's demand, introducing Sajjadi, a former champion athlete, as his candidate for minister. However, in his letter of introduction to Parliament, Ahdmadinejad once again reiterated his opposition to the ministry itself, maintaining that it would prove detrimental to the Iranian sports community.
Many parliamentarians called the letter insulting and demanded that the president retract it and apologize.
Prior to today's vote, Ahmadinejad appealed to Parliament on behalf of his appointee, saying: "Let us join hands to give all our support to Mr. Sajjadi to push ahead the ministry of youth and sports."
After the MPs voted Sajjadi down, Parliamentary Speaker Ali Larijani expressed hope that the president would soon introduce another appointee.
He added that Sajjadi is highly regarded for his athletic accomplishments; however, Parliament is looking for a candidate with more administrative expertise.
In addition to several medals that he won for his athletics, Sajjadi has a PhD in physical education and is currently the deputy chief of the Physical Education Organization.
Ever since Mahmoud Ahmadinejad got into a dispute with Iran's Supreme Leader over the dismissal of his intelligence minister, the conservative elite has taken every opportunity to resist his choices and decisions, highlighting the president's waning power at every turn.
source: Radio Zamaneh
نمایندگان استیضاح کننده وزیر امور خارجه ایران، اقدام خود را در جهت مقابله با تلاشی دانسته اند که “سازمانهای جاسوسی برای نفوذ در وزارت امور خارجه دارند”.
به گزارش بیبیسی، سی و سه نماینده امضا کننده نامه استیضاح علی اکبر صالحی، دلیل اصلی این اقدام را انتصاب محمدشریف ملکزاده به عنوان معاون اداری و مالی وزارت خارجه ذکر کرده و چنین انتصابی را با توجه به “جایگاه مهم این معاونت در چیدمان نیروی انسانی در سفارتخانهها” موجب نگرانی دانسته اند.
در همین ارتباط، روز دوشنبه خبرگزاری فارس نیز از مخالفت کتبی وزارت اطلاعات با انتصاب محمد شریف ملک زاده به سمت معاونت اداری – مالی وزارت امور خارجه خبر داد.
به نوشته فارس، این مخالفت پس از آن اعلام شد که علی اکبر صالحی در یک جلسه کمیسیون امنیت ملی مجلس قول داد که سوابق آقای ملکزاده را از وزارت اطلاعات استعلام و در صورت مخالفت آن وزارتخانه، در انتصاب وی تجدید نظر کند.
سایت خانه ملت، امروز ۳۱ خرداد (۲۱ ژوئن) گزارش کرده است که نمایندگان در نامه استیضاح وزیر امور خارجه نوشته اند که “هیچ وزیری حق ندارد فردی را به معاونت نصب کند که اکثریت همکارانش در دوره مدیریت قبلی وی بازداشت شده و خود او نیز با اتهامات متعدد مالی و غیرمالی در شرف بازداشت است.”
نمایندگان استیضاح کننده افزوده اند: “این امر را دادستان محترم تهران به وزیر امور خارجه هشدار داده، اما وی اعتنایی نکرده است”.
در همین ارتباط، روز گذشته هم احمد توکلی رئیس مرکز پژوهشهای مجلس گفته بود که عباس جعفری دولت آبادی دادستان تهران، تصمیم دستگاه قضایی برای بازداشت محمدشریف ملک زاده را تلفنی به وزیر خارجه اطلاع داده است.
آقای ملک زاده، که پیش از این دبیر شورای عالی ایرانیان و معاون اسفندیار رحیم مشایی در زمان ریاست وی بر سازمان میراث فرهنگی بوده است، دیروز با رد اتهامات طرح شده علیه خود، از منتقدانش خواست تا اگر سندی علیه وی دارند منتشر کنند.
محمد شریف ملک زاده از افراد نزدیک به آقای مشایی محسوب می شود که هواداران رهبر ایران او را سردسته “جریان انحرافی” می دانند.
سوریه همچنان ناآرام است. حتی پس از سخنرانی دیروز بشار اسد، مخالفان دوباره دست به تظاهرات اعتراضی زدند. شبکه دوم تلویزیون آلمان، بر نقش همسایگان سوریه، به ویژه ایران در پشتیبانی از بشار اسد تاکید میورزد.
به گزارش دویچهوله، بشار اسد رئیسجمهوری سوریه در سخنانی که روز دوشنبه ۲۰ ژوئن در دانشگاه دمشق ایراد کرد، وعده داد که ظرف یک تا دوماه آینده، با مخالفان مذاکره کند. بلافاصله پس از سخنرانی اسد، گروههائی از مخالفان در مناطق مختلف دست به تظاهرات زدند. همزمان، شبکه دوم تلویزیون آلمان، صحنههای دلخراشی از سرکوب مردم سوریه در شمال این کشور را پخش کرد.
این شبکه تلویزیونی در گزارش خود، جمهوری اسلامی ایران را به ارسال تجهیزات سرکوب، اسلحه و وسایل کنترل اینترنت برای پلیس سوریه متهم کرد. پیش از این نیز وزیرخارجه آمریکا و بسیاری از رسانههای غربی و عربی، جمهوری اسلامی را به مشارکت در سرکوب مردم سوریه متهم کردهاند.
شبکه دوم تلویزیون آلمان، ایران و سوریه “متحدان دیرسال” خواند و حرفهای محمود احمدینژاد را در آغاز سال ۲۰۱۰ میلادی نقل کرد، که گفته بود:«اتحاد سوریه و ایران علیه نفوذ غرب و اسرائیل شکل گرفته است. دو کشور، هدفهای مشترک، دشمن مشترک و منافع مشترک دارند.»
در گزارش شبکه دوم تلویزیون آلمان افزوده شده است: «اگر با سقوط رژیم اسد سنیها در قدرت سهیم شوند، شیعیهای ایران و لبنان نمیتوانند انتظار همکاریهای امروز را داشته باشند. احتمالا عربستان سعودی در سوریه نفوذ سیاسی خواهد یافت. سعودیها مهمترین دشمن ایران هستند و با حزبالله هم خوب نیستند.»
یک کارشناس آلمانی امور خاورمیانه، به شبکه دوم تلویزیون آلمان میگوید:«به دلیل مصالح سیاستهای منطقهای، آمریکا، اسرائیل و ایران مایل به سقوط رژیم سوریه نیستند. با این که اعتبار بشار اسد کاهش یافته، اما هنوز میتوان روی او حساب کرد. سوریه همسایه عراق است و همه میترسند که در صورت سقوط اسد، این کشور نیز به سرنوشتی شبیه عراق مبتلا شود. ضمن این که ترکیب جمعیت مخالفان اسد نیز شبیه مصر یا تونس نیست. اکثریت تحصیلکردگان سوریه در خارج هستند و نسل فیسبوک هم در این کشور هنوز چندان قوی نیست.»
فولکر پترس، یک کارشناس دیگر آلمانی امور خاورمیانه، معتقد است که جمهوری اسلامی با وسواس وقایع سوریه را دنبال میکند، زیرا نگران آن است که در صورت شکست اسد، انقلاب از سوریه به ایران سرایت کند.
دولت ترکیه، در هفتههای اخیر مرزهای خود را به روی پناهندگان شمال سوریه گشوده و تاکنون هزاران نفر از آنان را پذیرفته است. سوریه و ترکیه دارای ۸۰۰ کیلومتر مرز مشترک دارند.
از سال ۲۰۱۰ شهروندان سوریه و ترکیه میتوانند بدون ویزا به خاک یکدیگر سفر کنند. آنکارا و دمشق در زمینه معاملات نفتی نیز با یکدیگر همکاری دارند. اما اوضاع فعلی سبب شده است که ترکیه از سوریه فاصله بگیرد. یکی از مشاوران رئیس جمهور ترکیه روز دوشنبه ۲۰ ژوئن گفت، دمشق یک هفته وقت دارد تا خونریزی در کشور را متوقف کند و پس از آن آنکارا هیچ پوششی در اختیار رهبران این کشور قرار نخواهد داد.
همزمان با شبکه دوم تلویزیون آلمان، پایگاه اینترنتی “مورگن وب” آلمان هم مینویسد: «همسایگان سوریه، ارزیابی کاملا متفاوتی از اوضاع این کشور دارند. شورای امنیت قرار است در یک قطعنامه سرکوب مخالفان بشار اسد را محکوم و احتمالا دمشق را تحریم کند. دیپلماتها معتقدند که لبنان بهخاطر وابستگیهایش به سوریه، با این قطعنامه خویشتندارانه برخورد خواهد کرد.»
همین تارنما مینویسد که از سال ۲۰۱۰ همکاریهائی میان عراق و سوریه بر سر مسائل امنیتی آغاز شده است، اما عراقیها همچنان مشکوک هستند که دمشق در بمبگذاریهای بغداد دخالت دارد. با این همه، عراق فراریان سوریه را نمیپذیرد و آنها را به گلوله میبندد یا دستگیر میکند و به سوریه تحویل میدهد.
مورگن وب، مناسبات روسیه و سوریه را چنین ارزیابی میکند: «روسیه به رغم اعتراض اسرائیل همچنان تجهیزات جنگی در اختیار سوریه قرار میدهد. مسکو به رغم سرکوب شدید مخالفان اسد، اعمال فشار بر رژیم سوریه را رد میکند. میان دو کشور قراردادهائی برای استخراج گاز به امضا رسیده است. دمیتری مدودیف رئیسجمهور روسیه در میانه سال ۲۰۱۰ میلادی خواستار بازگشت مسکو و دمشق به مناسبات گرم گذشته شد.»
با گذشت سه روز از اعتصاب غذای شماری از زندانیان سیاسی زندان اوین در اعتراض به مرگ هاله سحابی و هدی صابر، آیتالله بیاتزنجانی و شمار دیگری از شخصیتهای سیاسی و اجتماعی با ابراز نگرانی از به خطر افتادن سلامت اعتصابکنندگان، خواستار پایان این اعتصاب غذا شدهاند.
به گزارش رادیو فردا و به نقل از کلمه، آیتالله بیات زنجانی، یکی از مراجع تقلید در ایران، روز دوشنبه با انتشار پیامی از زندانیان سیاسی اعتصابی در زندان اوین خواسته است، به اعتصاب غذای خود پایان دهند.
چند روز پیش ۱۲ تن از زندانیان سیاسی زندان اوین با انتشار بیانیهای اعلام کرده بودند، در اعتراض به مرگ هاله سحابی و هدی صابر و نیز به یاد کشتهشدگان جنبش سبز از صبح روز شنبه دست به «اعتصاب غذای نامحدود» میزنند.
قربان بهزادیاننژاد، مشاور میرحسین موسوی، بهمن احمدیامویی، روزنامهنگار، حسن اسدیزیدآبادی و عبدالله مومنی، از اعضای ادوار تحکیم، عمادالدین باقی، روزنامهنگار و محقق که روز دوشنبه آزاد شد، عماد بهاور، مسئول شاخه جوانان نهضت آزادی، امیرخسرو دلیرثانی، فعال ملی مذهبی، ابوالفضل قدیانی و فیضالله عرب سرخی، از اعضای سازمان مجاهدین انقلاب، محمدجواد مظفر، ناشر و نائب رئیس کمیته دفاع از زندانیان سیاسی، محمدرضا مقیسه، عضو کمیته پیگیری امور آسیبدیدگان پس از انتخابات و محمد داور، سردبیر سحامنیوز از زندانیان سیاسی بند ۳۵۰ زندان اوین هستند که دست به اعتصاب غذا زدهاند که از این میان عمادالدین باقی روز دوشنبه آزاد شده است.
در این میان آیتالله بیاتزنجانی در پیام خود در این باره آورده است: «لازم میدانم متذکر گردم که اعتصاب غذای اخیر زندانیان سیاسی، پیامی واضح به بخشی از حاکمیت است که در طول سالهای اخیر، به کرات خواستههای بخش قابل توجهی از مردم را نادیده گرفته و بالعکس با جریحهدار نمودن احساسات مؤمنین، اهدافی را در سر میپروراند که باید از آنها به درگاه خدای متعال پناه برد.»
این مرجع تقلید شیعیان همچنین افزوده است: «بارها ندای آزادی خواهانۀ زندانیان مظلوم، به بیرون از دیوارهای زندان رسیده است و این موضوع تکلیف را بر دوش همه افرادی که دل در گرو اسلام علوی و محمدی دارند و برای آزادیخواهی تلاش میکنند سنگینتر میکند؛ با این وجود کما اینکه بارها تأکید کردهام تکلیف این عزیزان، شکستن اعتصاب غذا و خارج نمودن خانوادهها و نزدیکان و صد البته جامعه نگران و ملتهب امروز از این نگرانیهاست.»
آیتالله بیاتزنجانی همچنین در پیام خود نسبت به «تعرض» به هاله سحابی در جریان تشییع جنازه پدرش که به مرگ وی منجر شد و نیز نسبت به «درگذشت یک انسان ارزشمند که در زندان و به واسطه اعتصاب غذا دارفانی را وداع گفت»، ابراز تاسف کرده است.
همچنین شماری از وکلای دادگستری با انتشار پیامی خواستار پایان اعتصاب غذای زندانی سیاسی در ایران شدهاند.
در این پیام آمده است: «از آنجا که اعتقاد داریم توسل به اعتصاب غذا روشی است که با موازین دینی و شرعی و هم موازین حقوق بشری مباینت دارد و این حقیقتی است که همه موکلین دربند ما که به این امر متوسل شدهاند، خود بر آن واقف بودهاند و نیز میدانیم که زندانی زمانی دست به اعتصاب غذا میزند که از سایر اقدامات قانونی مایوس شده باشد، بدین وسیله از همه این عزیزان که ایمان داریم پایبند به دین و شریعت و موازین حقوق بشری هستند تقاضا داریم به علت مباینت صریح این اقدام با موازین فوق به اعتصاب غذای خود که میتواند نتایج زیان بار و غیر قابل جبرانی داشته باشد پایان دهند.»
فریده غیرت، عبدالفتاح سلطانی، صالح نیکبخت، محمود علیزادهطباطبایی، محمدعلی دادخواه و محمدرضا فقیهی وکلایی هستند که با انتشار این پیام خواستار پایان اعتصاب غذای زندانیان شدهاند.
روز یکشنبه نیز «جوانان اصلاحطلب» با انتشار بیانیهای خواستار پایان اعتصاب غذای زندانیان سیاسی زندان اوین شده و خطاب به آنها آورده بودند: «حفظ جان شما اوجب واجبات است و فردای سبز میهن به وجود شما نیازمند است، باید بمانید تا طلوع صبح آزادی را با هم جشن بگیریم. اما این درخواست ما به معنای عدم مسوولیت زندانبانان در قبال شما نیست.»
از سوی دیگر شیرین عبادی، برنده ایرانی جایزه صلح نوبل نیز با «منطقی، مشروع و برحق» خواندن خواستههای زندانیان سیاسی اعتصابی، خواستار انجام تحقیقات برای پیدا کردن «قاتلان واقعی» هدی صابر و هاله سحابی شده است.
خانم عبادی همچنین با ابراز ناامیدی از اجرای عدالت در ایران از همگان خواسته است، صدای زندانیان سیاسی را که برای روشن شدن حقیقت و اجرای حقیقت در اعتصاب غذا هستند به گوش جهانیان برسانند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر