خبر / رادیو کوچه
دولت آمریکا روز پنجشنبه با صدور بیانیهای شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی (ایرانایر)، دو شرکت عمده ایرانی و یک شهروند این کشور را به اتهام نقض تحریمها، ارتباط با سپاه و کمک به حزباله لبنان تحریم کرده است.
به گزارش رویترز، مقامهای آمریکایی گفتهاند که شرکت ایران ایر برای سپاه پاسداران و وزارت دفاع جمهوری اسلامی تسلیحات حمل و نقل میکند.
این در حالی است که دولت جمهوری اسلامی هنوز به دور تازه تحریمهای اعمال شده از سوی دولت باراک اوباما واکنش نشان نداده است.
خزانهداری ایالات متحده همچنین «شرکت سرمایهگذاری مهر اقتصاد ایرانیان» و «شرکت تایدواتر خاورمیانه» را تحریم کرده است.
تایدواتر خاورمیانه در امور خدمات بندری و دریایی فعالیت دارد.
مقامهای آمریکا گفتهاند که سپاه پاسداران از این شرکت برای انتقال محمولههای «غیرمجاز» استفاده میکند.
بر اساس اطلاعات موجود در وب سایت این شرکت، تایدواتر خاورمیانه از شرکتهای خصوصی بوده که پس از انقلاب مصادره شده و طی سالهای گذشته، در مالکیت مشترک نهادهایی نظیر بنیاد مستضعفان و بنیاد شهید بوده است.
وزارت خزانهداری اعلام کرد که در حال حاضر سپاه پاسداران، بانک مهر و شرکت سرمایهگذاری مهر اقتصاد ایرانیان کنترل این شرکت را در دست دارند.
شرکت سرمایهگذاری مهر اقتصاد ایرانیان نیز از سوی آمریکا تحریم شده است.
همچنین دولت باراک اوباما یک شهروند ایران به نام بهنام شهریاری و شرکت بازرگانی بهنام شهریاری را هم تحریم کرده است.
به گفته خزانه داری آمریکا، این ایرانی به نمایندگی از سوی شرکت کشتیرانی لاینر ترانسپورت کیش در کمک تسلیحاتی به گروه حزباله لبنان دست دارد.
لازم به اشاره است آمریکا روز دوشنبه نیز ۱۰ شرکت کشتیرانی و سه شخصیت حقیقی را به خاطر ارتباط با برنامه هستهای و موشکی ایران تحریم کرده بود.
بیشتر بخوانید:
«افزایش تحریم شرکتهای کشتیرانی ایرانی»
حسن اسدی زیدآبادی، دبیر کمیته حقوق بشر سازمان ادوار تحکیم وحدت که در حال حاضر در زندان اوین در اعتصاب غذا به سر میبرد، در نامهای خطاب به مردم ایران دلایل اعتصاب غذای خود و ۱۱ زندانی سیاسی دیگر را شرح داد.
به گزارش ادوارنیوز، این زندانی سیاسی در بخشی از نامه خود نوشته است: «ما دست به اعتصاب غذا زدهایم تا ثابت کنیم که انکار زندانیان سیاسی و به دست فراموشی سپردن آنها و به قولی حل مسئله آنان از طرق حذف امری ناشدنی است.»
متن کامل این نامه به شرح زیر است:
اعتصاب نوشت /علیه دروغ
اکنون بیش از دو سال از شکلگیری جنبش سبز میگذرد، حرکتی ملی که از وجوه مختلف قابل تحلیل و بررسی است و تا کنون نیز از زوایای مختلف به آن پرداخته شده است.
جنبشی ملی علیه هرگونه تمامیتخواهی در عرصههای مختلف سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی. جنبشی که برآمده از احساس مشترک و عمومی بیزاری ملی از اشکال مختلف تبعیض و بیعدالتی است و در پی آن است که دست تمامیتخواه حاکمیت را از حوزههای گوناگون زیست فردی و اجتماعیش کوتاه کند. اکنون فرصت و مجال تحلیلهای عمیق و بسیط نیست اما اگر باور داریم نقص گسترده و نظام ضد حقوق و آزادیهای عمومی سالهاست که در این کشور نهادینه و به امری روز مره مبدل گشته است، در پی یافتن جرقه و سنگ آتشزنه شعله ور شدن انبارهای باروت نارضایتی، نمیتوان از یک عامل اساسی غافل شد و آن چیزی نیست جز توهین آشکار به شعور و تمامیت فردی رای دهندگان در جریان انتخابات ریاست جمهوری ۸۸ که به هر حال باور داشتند که خواست آنان نادیده گرفته شده است، یکی از تابلوها و نمادهای به یاد ماندنی جنبش سبز شعار (دروغ ممنوع) بوده و هست، واقعیت آنست که موج اجتماعی حامی اصلاحطلبان در وهله اول واکنشی سریع به اکاذیبی بود که از سوی دولت وقت و با در دست داشتن انحصار رسانهای تلاش میشد به خورد افکار عمومی داده شود.
همین روند نامیمون در جریان سرکوب اعتراضات مردمی و بازداشت گسترده فعالان سیاسی و مدنی نیز ادامه داشت به شکلی که از سویی توسل به قلب واقعیت و تکذیب ناشیانه فجایعی که در برابر دیدگان ملت روی میداد به مهمترین سیاست رسانههای رسمی و برخبی مقامات بدل گشت و از سوی دیگر اعمال فشار به زندانیان برای انکار عقاید و باورهایشان رویهای رایج در جریان محاکمات فرمایشی و ناعادلانه زندانیان سیاسی بود. و این اصرار بر دروغگویی البته حاصلی نداشت جز شدت گرفتن نارضایتی و اعتراضات مردمی در سطوح مختلف جامعه و ریزشهای فراوان از میان باورمندان به ادعاهای پوسیده و نخنمای تمامیتخواهان.
ما دست به اعتصاب غذا زدهایم تا ثابت کنیم که انکار زندانیان سیاسی و به دست فراموشی سپردن آنها و به قولی حل مسئله آنان از طرق حذف امری ناشدنی است
اما امروز نیز بخشی از آنچه ۱۲ نفر از زندانیان سیاسی را بر آن داشته است که در اقدامی اعتراضی دست به اعتصاب غذا بزنند ایستادگی در برابر سلطه دروغ و دروغگوییست. واقعیت آنست که ما نمیتوانیم آنچه را به چشم خویش دیدهایم انکار کنیم. از ما بر نمیآید که همبند ارجمند و وارستهمان (شهید هدی صابر) اینچنین با مسامحهکاری و بیتدبیری از ما بگیرند و آنگاه علنن بگویند که او در اعتصاب غذا نبود و یا اینکه هنوز پیکر مرحوم عزتاله سحابی تشییع و تدفین نشده اسباب جانستانی از یک زندانی سیاسی دیگر (شهید هاله سحابی) را فراهم آورند و آنگاه با نمایش دهها دروغ در رسانه ملی در پی شانه خالیکردن از بار مسوولیتهای خویش باشند. نه این در توان مانیست که از کنار این همه دروغ بگذریم و دم بر نیاوریم، ما گر چه هر کدام به مثابه گروگانی از یک جناح و گروه سیاسی قربانی سواستفاده جریان اقتدارگرا از قانون و قوه قضاییه شدهایم، تا با حبس و در بند کشیدن ما منافعشان را پیگیری کنند، اما میخواهیم ندا برآوریم که آقایان: مرگ یک انسان و خونی که به ناحق ریخته شده است چیزی شبیه نرخ تورم و نرخ بیکاری نیست که بتوان آنرا واژگونه نمایش داد. اگر تلاش میکنید تا با بر پایی دادگاههای فرمایشی و نمایشی، گروگانگیری سیاسی از میان فعالان سیاسی و مدنی و تعداد زیادی از شهروندان معترض را اقدامی قانونی و حقوقی جا بزنید باور کنید که چنین معاملهای را با جان و حیات انسانها نمیتوانید که به انجام برسانید.
ما دست به اعتصاب غذا زدهایم تا ثابت کنیم که انکار زندانیان سیاسی و به دست فراموشی سپردن آنها و به قولی حل مسئله آنان از طرق حذف امری ناشدنی است. سخن ما اینست که جرم ما نه اجتماع و تبانیست و نه تشویش اذهان عمومی و یا نشر اکاذیب که این همه تنها از کسانی برمیآید که برای تحریف و تغییر اراده ملی، اجتماع و تبانی میکنند. و آنگاه برای لاپوشانی و انکار جرم خود، به نشر اکاذیب میپردازند.
جرم ما و سایر دوستان دربند ما شجاعت در انتقاد شرح مظالمی است که به مثابه امر به معروف و نهی از منکر خطاب به حاکمان بیان شده است، جرم ما روایت نقض حقوق انسانهاست، ما میگوییم حاکمیت مسوول اعمال خود است و نمیتواند از زیر بار مسوولیت آن شانه خالی کند.
وقتی یک زندانی بدون هرگونه قرار و یا توجیه قانونی، ماهها در زندان محبوس میماند مسوول مستقیم مرگ وی عاملان بازداشت خودسرانه او هستند.
ما می گویم پهلوان هدی صابر شجاعانه و مومن به راهی که برگزیده بود به دیار باقی شتافت، اما آیا در حبسکنندگان او که حقوق انسانها را لگدمال میکنند هم شجاعت بیان حقیقت را دارند؟
آیا اگر حادثهای برای یکی از ما ۱۲ نفر واقع شود باز هم مسوولان قضایی و امنیتی یا یک پزشک مجهولالهویه در بهداری زندان اوین در مصاحبه با رسانههای دروغ خواهند گفت: «او در اعتصاب غذا نبود….. وی بر اثر حمله قلبی ناشی از بیماری مزمن درگذشت…!!!..»
آری ما علیه دروغ به پا خواستهایم
بند ۳۵۰ زندان اوین
خردادماه ۹۰
خبر / رادیو کوچه
تیم ملی امید ایران با شکست مقابل عراق از راهیابی به المپیک 2012 لندن بازمانده است. تیم امید ایران که در بازی رفت در اربیل 1- صفر مقابل عراق پیروز شده بودند، در بازی برگشت در ورزشگاه آزادی در یک بازی ضعیف 2- صفر مغلوب عراق شدند و با شکست 2-1 در مجموع از ادامه مسابقات حذف شدند. شکست تیم امید باعث شد تا طلسم حضور فوتبال ایران در المپیک همچنان ادامه داشته باشد.
آخرین حضور فوتبال ایران در المپیک به سال 1976 بازمیگردد که ایران تا مرحله یک چهارم نهایی نیز صعود کرد. ایران جواز حضور در المپیک 1980 را نیز بهدست آورد اما به دلیل تحریم رقابتها در مسکو حاضر نشد.
پس از آن فوتبال ایران در 9 دوره بعدی موفق به کسب جواز حضور در المپیک نشده است و حالا همه نگاهها به المپیک 2016 است.
بهنام / رادیو کوچه
behnam@koochehmail.com
«دیدار شکیرا با شیمون پرز»
شکیرا خواننده کلمبیایی که با نامزدش جرارد پیکه بازیکن فوتبال باشگاه بارسلونا به اسراییل سفر کرده بودند تا در کنفرانسی شرکت کنند با برخی مقامهای اسراییلی از جمله شیمون پرز و بنیامین نتانیاهو دیدار کردند.
وی در این دیدار گردنبندی را به رسم یادبود از پرز دریافت کرد.
…………………………………………….
«آیشواریا هم حامله شد»
آیشواریا رای همسر «آبیشک باچان» روز سهشنبه اعلام کرد که حامله است.
این خبر را نخستین بار آمیتا باچان، پدر همسرش در صفحه توییتر خود اعلام کرده بود. متن این پیام به این شرح بود: «خبر، خبر، خبر. من دارم پدر بزرگ میشوم».
…………………………………………….
«آشتیکنان برد پیت و آنجلینا جولی»
برد پیت برای پایان دادن به دعوای خانوادگی خودش با آنجلینا جولی وی را به رستورانی در مالتا دعوت کرده بود.
این در حالی است که چند هفته پیش آنجلینا جولی از رابطه برد پیت با یکی از پرستاران فرزندش پرده برداشت بود. این اولین مهمانی دو نفره برد و آنجی بود.
…………………………………………….
«تولد بیست و نه سالگی پرنس ویلیام»
پرنس ویلیام روز سهشنبه تولد بیستونه سالگی خود را در قصر باکینگهام جشن گرفت.
وی بر خلاف ملکه رابطه بسیار خوبی با پرنسس دایانا، مادرش داشت و بسیار تحت تاثیر او بود. پرنس ویلیام در این جشن خاطرهای از یکی از شبهای تولدش بازگو کرد. وی گفت: «مادرم مرا به محلههای فقیر نشین برد و گفت ببین مردم چگونه زندگی میکنند.»
…………………………………………….
«لیندزی لوهان همچنان در حصر خانگی»
لیندزی لوهان بازیگر هالیوود که چند هفته گذشته به اتهام سرقت یک گردنبند ۲۲۰۰ دلاری به دادگاه فراخوانده و بهخاطر نقض آزادی مشروطش به ۱۲۰ روز زندان و انجام ۴۸۰ ساعت خدمات اجتماعی محکوم شده بود، درحال حاضر در خانهاش در حصر خانگی به سر میبرد. البته وی به کلیه امکانات در این خانه دسترسی دارد و تنها از استفاده از حساب بانکی منع شده است.
…………………………………………….
«لیدی گاگا سبزپوش میشود»
لیدی گاگا که برای اجرای یک کنسرت به ژاپن سفر کرده بود در آخرین مدلی که ارایه کرد تمامن سبزپوش شده است.
لیدی گاگا قرار است در مراسم اهدای جایزه موسیقی به بهترینهای موسیقی ژاپن شرکت کند.
برگزارکننده این مراسم در یادداشتی عنوان کرد: «ما لیدی گاگا را کچل، بدون لباس، مو آبی و لباس گوشت دیده بودیم اما در رنگ سبز هرگز.»
…………………………………………….
«جرج کلونی بازهم بیوه شد»
جرج کلونی پس از دوسال آشنایی با «الیزابتا کانالیس» از وی جدا شده است.
آنها در خبری که منتشر کرده، عنوان کردند: «ما دیگر با هم کاری نداریم و امیدواریم که هر کدام در مسیر خودمان موفق باشیم و به دایره خصوصی زندگی همدیگر احترام بگذاریم.»
…………………………………………….
«عروسی کمهزینه کیم کارداشیان»
کیم کارداشیان در مصاحبهای عنوان کرد که مراسم عروسی ما بسیار ساده برگزار خواهد شد.
وی در پاسخ به خبرنگاری در مورد هزینه این عروسی گفت: «هزینهای نکردیم و نمیخواهیم ریخت و پاش کنیم. فکر کنم نزدیک به 10 میلیون دلار هزینه شد.»
کلوئی، خواهر کاردشیان هم عنوان کرد آنها با این عروسی میخواهند رقیبی برای مراسم ازدواج پرنس ویلیام و کیت میدلتون باشند.
…………………………………………….
«وقتی برادر شوهر عاشق خواهر زن میشود»
پرنس هری برادر پرنس ویلیام در صحنههای زیادی پس از عروسی برادرش با خواهر کیت میدلتون، پیپا، دیده شدند.
شاید ازدواج دیگری در باکینگهام در راه باشد.
…………………………………………….
«شهاب حسینی از دنیای بازیگری خداحافظی میکند»
شهاب حسینی گفت: «قصد دارم برای مدتی بازیگری را کنار بگذارم، امروز نیاز به دریافتهای جدیدی در کار و زندگی دارم و باید برای بهدست آوردن این دریافتها زمانی را اختصاص دهم.»
بازیگر فیلم سینمایی جدایی نادر از سیمین یادآور شد: «پایان هر دهه از زندگی، دغدغههایی را برای هر انسان در پی دارد و برخی این دغدغهها رنگ دیگری گرفته، تعدادی از آنها عمیق شده و برخی نیز از بین میرود.»
حسینی تاکید کرد: «در آغاز چهارمین دهه زندگی خود هستم و نیاز دارم به برخی سووالات ذهنم پاسخ دهم و این امر بدون در اختیار داشتن زمانی مناسب برای تحقیق و جستوجو امکانپذیر نیست.»
شراره سعیدی/ رادیو کوچه
خبرها زیادست، آنقدر زیاد که برای انتخاب سوژه به مشکل نمیخوری، دختری روی پلی از گرسنگی غش میکند، در تلویزیون ملی مردی عجیب ادعا میکند «تنها کشور در کره زمین هستیم که هیچ خانوادهای در آن گرسنه نیست»، خبرگزاری آفتاب در واکنش به این سخنان، گزارشی را با عنوان «اینجا چابهار، صدای فقر است» در بین چهار تیتر اصلی خود و در کنار سخنان رییس دولت منتشر میکند، زن بیوهای را به جرم دزدیدن دو بسته گوشت دستگیر میکنند و روح ژان والژان به چالش کشیده میشود، نمایندگان مجلس با سرعتی که از آنان بعید است پس از اذن رهبری به عقدهگشایی پرداخته و آمار واقعی از شرایط اقتصادی رو میکنند، تجاوز گروهی هم که عرفی شده و جرم زنان هم در این رابطه محرز است و خلاصه همه چیز برای ما خوب است.
آمارهای رسمی کمیته امداد امامخمینی هم نشان میدهد که در حال حاضر بیش از 6 هزار خانوار نیازمند در کشور در کپر و آلونک زندگی میکنند و تنها سرپناه بیش از 30 هزار خانوار دیگر نیز، چادر است و استانهای نفتخیز هم که درصدر لیست فقرا نشستهاند.
تعریف فقر هم که عوض شده، دیگر فقر نسبی نیست و در مقایسه با سطح رفاه یک جامعه محاسبه نمیشود و فقط وقتی فقیری که از گرسنگی بمیری، آنهم نه در خانهات، خانه اجارهایات، کپرت، فقط در گوشه خیابان قبول است، آنهم وقتی که کاملن سالم باشی و پزشک قانونی اثبات کند معتاد نبودی و سرطان نداشتی و سکته نکردهای و از شدت گرسنگی مردهای، که البته در این صورت مشخص میشود که دروغگو و تنبل و بیعرضه بودهای نه فقیر زیرا در کشوری که شام 168.000 تومانی سرو میشود حتمن زباله رستورانی میتوانسته سیرت کند که توی بیلیاقت به آن رجوع نکردهای، در این حالت باید خدایت را شکر کنی که مردهای وگرنه به جرم اقدام علیه امنیت ملی و اهانت به رییس جمهوری برای اشاعه دروغ و افترا به قصد تضعیف دولت مورد تجاوز گروهی بازجویانات قرار میگرفتی.
از همه مهمتر آنکه در کشوری که وزیر کار و امور اجتماعیاش میگوید: «نمیدانم خط فقر چقدر است»
از همه مهمتر آنکه در کشوری که وزیر کار و امور اجتماعیاش میگوید: «نمیدانم خط فقر چقدر است» و دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت رسمن اعلام میکند که یک سوم کل کودکان ایرانی از سوتغذیه رنج میبرند سو تغذیهای که به گفته کارشناسان عامل کوتاهی قد بیش از 7 درصد از کودکان و لاغری مفرط 15 درصد آنان شده است، «البته به شرط اینکه این کودکان مشکلات سو تغذیه را طاقت بیاورند و زنده بمانند»، دیگر نباید نگران سوتغذیه 20 درصد از بزرگسالان باشی، تازه این ارقام آمار دولتی است که اگر نیمی از استعداداش را در آمار سازی به تجار داده بود، تمامی بانکها و اداره مالیات ورشکسته شده بودند.
البته گمان بد نبر، ایران حداقل 70.000.000 جمعیت دارد و براساس گزارش سازمان بهداشت جهانی 12 میلیون از سوتغذیه رنج میبرند. این رکورد خوبیست زیرا با این حساب مرگ و میر بر اثر گرسنگی تنها سربارها را از میان میبرد و خودیها و آمفوترها میمانند.
عادل آذر رییس مرکز آمار هم اعلام کرده بود در ایران بیش از 10 میلیون نفر زیر خط فقر مطلق و بیش از 30 میلیون نفر زیر خط فقر نسبی به سر میبرند، حالا باید پیدا کرد معنای جدید فقر نسبی را، اگر فقر مطلق معنی شود از گرسنگی مردن پس فقر نسبی میشود از گرسنگی غش کردن، از گرسنگی دزدی کردن، از گرسنگی تنفروشی کردن، از گرسنگی خودکشی کردن و…
کارتنخوابی شاید در استوا ممکن باشد اما در ایران چهار فصل حداقل داشتن کپری الزام است، اما مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری تهران میگوید: «تنها در طول سال 1389 یک هزار و 600 کارتنخواب از سطح شهر تهران جمعآوری و سازماندهی شدهاند.» تنها راه چاره آنست که اگر معتاد نباشی و سالم باشی با آگهی و دیوارنویسی به فروش اعضای بدن اقدام کنی، اگر بهار وارد معامله شوی شاید تا رسیدن زمستان کپری جور شود که در سوز گداکشاش بقیه اعضایت سالم بماند.
نکتهای که نباید از یاد برد آنست که دولت در حکمی مترق برخلاف بسیاری از کشورهای دنیا از سال 1361 فروش اعضای بدن را آزاد کرد، براساس آمار انجمن حمایت از بیماران کلیوی، در ایران 33 هزار بیمار کلیوی و دیالیزی وجود دارند. بر اساس گزارشات همین انجمن بیش از 95 درصد کلیههای اهدایی به صورت فروش کلیه انجام میشود و بیش از 50 درصد اهداکنندگان کلیه در رده سنی 25 تا 26 سال قرار دارند. اواسط سال گذشته اعلام شد قیمت فروش کلیه در کشور به مبلغ بالای 15 میلیون تومان رسیده و تنها در سال گذشته بیش از دو هزار و صد پیوند کلیه در ایران انجام شد. این به آن معناست که سال گذشته یک هزار و 550 نفر در ایران به دلیل فقر مجبور به فروش کلیه خود شدند. به احتساب آمار رسمی دولتی 998 نفر از این تعداد سنی بین 25 تا 26 سال داشتهاند و مبلغ درآمدشان از هزینههای یک کپر هم بیشتر است، البته بگذریم که تمامی این افراد به علت سبک زندگیشان با وجود نقص عضو عمدیشان چند سال دیگر در صف دیالیزیها و بیماران کلیوی خواهند نشست، صفی شلوغ و طولانی که دیگه کسی نمونده تا به اونها کلیه بده .
خدا را شکر از آنجا که حال همه ما خوب است، همچنان زنان و دختران ایرانی به اذعان شاهدان همچنان بیشترین قیمت و بالاترین متقاضی را دارند، بحمداله شیوخ عرب بیشترین پول را برای دختران ایرانی پرداخت میکنند و علاقهمند هستند این دختران بین 14 تا 20 سال سن داشته باشند.
و همه میدانیم گروه زیادی از زنان با اطلاع یا اجبار همسر، پدر و برادر خود به تنفروشی مشغول هستند. تحقیقات سعید مدنی فاش ساخته که دلیل بسیاری از زنانی که دست به این کار میزنند رفع نیازهای مالی برای احتیاجات اولیه زندگی است. همچنین در تحقیقات سعید مدنی آمده در سال 1347 «بیش از نود در صد زنان تن فروش بیسواد و کمسواد بودهاند، درحالیکه امروز کمتر از 5 در صد آنها بیسواد یا کمسواد هستند.»
حسینعلی زاهدیپور، کارشناس ارشد جامعهشناسی و عضو کارگروه زنان و دختران آسیبدیده و در معرض آسیب در همایش اسلام و آسیبهای اجتماعی در سال 87 عنوان کرده بود: «11 درصد فاحشههای تهران با اجازه همسرانشان تنفروشی میکنند.»
حتمن به خاطر داشته باشید که آبرومندانهترین روش برخورد با فقر، خودکشی است، اخبار فراوانش هم که در تمامی جراید صفحه پرکن است، آمار مرکز اجتماعی ناجا در سال 88 نشان میداد که در میان قربانیان خودکشی در این سال، 55 درصد وضعیت اقتصادی پایین، 30 درصد وضعیت اقتصادی متوسط و تنها 15 درصد وضعیت اقتصادی بالا داشتهاند. در ایلام بیکاری و فقر عامل نزدیک به 70 درصد خودکشیها است. در سال حدود 400 مورد خودکشی در استان 580 هزار نفری ایلام اتفاق میافتد که سهم زنان از این تعداد 220 نفر است و ایلام بالاترین نرخ بیکاری را دارد.
از آنجایی که حال ما خوب است، گمان نمیکنیم علتالعلل بیماریهای روانی و شیوع آن به علت فقر باشد و یا آنگونه که آقای احمدینژاد صدیق گفت دهکهای پایین جامعه با وجود یارانهها کاملن از صحنه ایران به زودی حذف بشوند، ما فکر میکنیم آنها حذف میشوند نه آنکه به طبقات دیگر افزوده شوند، به صورت کلی از قید حیات آزاد و از گیتی حذف میشوند.
اکبر ترشیزاد/ رادیوکوچه
بیایید تا به اسامی دوازده نفری که هم اکنون و در اعتراض به بیتفاوتی حکومت در جان باختن «هاله سحابی» و «هدی صابر» در اعتصاب غذا به سر میبرند نگاهی بیاندازیم. «بهمن احمدیامویی» خبرنگار روزنامههای دوم خردادی همچون «جامعه»، «توس» و «نشاط»، «عبداله مومنی» و «حسن اسدی زیدآبادی» دو عضو ارشد سازمان ادوار تحکیم، «عمادالدین باقی» محقق، روزنامهنگار و از شاگردان «آیتاله منتظری»، «محمدجواد مظفر» روزنامهنگار، «قربان بهزادیاننژاد» رییس ستاد انتخاباتی «میرحسین موسوی» در سال ۸۸، «عماد بهاور» مسوول شاخه جوانان «نهضت آزادی»، «امیرخسرو دلیرثانی» فعال ملیمذهبی، «فیضاله عربسرخی» و «ابوالفضل قدیانی» دو عضو شورای مرکزی سازمان مجاهدین انقلاب، «محمد داوری» و «محمدرضا مقیسه» دو عضو ستاد «کروبی» و «موسوی» در کمیته پیگیری آسیبدیدگان پس از انتخابات. جنبشسبز و آزادیخواهانهی مردم ایران دهها میوهی شیرین داشته که یکی از آنها بیگمان همدلی و نزدیکی گرایشهای مختلف فکری و سیاسی به یکدیگر بوده است.
سه دههی پیش زمانی که هنوز یکی دو سالی از پیروزی انقلاب نگذشته بود چنان دعواهای گروههای مختلف بالا گرفته بود که یاران قدیمی نیز تاب تحمل یکدیگر را نداشتند. «عزتاله سحابی» از نهضتآزادی، گروهی که پدرش «یداله سحابی» آن را فرزند معنویاش خوانده بود خارج شد چون آن را به اندازهی کافی ضدامپریالیستی نمیدانست. «حبیباله پیمان» لیبرالها را جادهصافکن امپریالیسم در ایران میدانست و در پنهان و آشکار زیرآبشان را میزد. «مجاهدین خلق» دولت موقت را به اندازهی کافی انقلابی نمیدانست و در تخریب آن با «سپاه پاسداران» و «آیتاله خمینی» همپیمان شده بود. لیبرالها نیز چپهای غیرمذهبی را جاسوس شوروی و وطنفروش میدانستند و سوسیالیستهای مذهبی را التقاطی. از آن سو اما طرفداران ولایت بر سر اهدافشان در حذف روشنفکران همقسم بودند و چیزی نگذشت که به سرعت و با استفاده از اختلاف رقیبان بهطور کامل به اهدافشان رسیدند.
اما همدلیها دوام چندانی نیافت و طرفداران «آیتاله» دو دسته شدند. اختلافها که نخست فقط بر سر روشهای اقتصادی بود کمکم دامنهاش به مسایل و سیاستهای فرهنگی و سیاسی نیز کشید. دو جناح چپ و راست سربرآوردند، واقعیت تلخی که شاید سالها روحانیون حاکم نمیخواستند حقیقت آن را بپذیرند. گروههای ملی و ملی-مذهبی با حذف کاملشان از دایرهی قدرت، کمکم این فرصت را یافته بودند تا به بازنگری رفتارهای خود در گذشته دست بزنند و با یک نقد درونی و تجدید قوای تازه به میدان بازگردند. حالا آنها کمکم دریافته بودند که تمام آن چیزهایی که یک دهه بر سر آن اختلاف داشتند موضوعات فرعی بوده است و توسعهی اقتصاد و فرهنگ و سیاست بدون آزادی، دموکراسی و احترام به یکدیگر امکانپذیر نخواهد بود.
با وجود رویکرد گستردهی مردم به شعارهایی که ریشه در مفاهیم مدرنی چون جامعهی مدنی و آزادیهای اجتماعی و سیاسی داشت و پیروزی اصلاحطلبان در انتخابات خرداد76، نزدیک به یک دههی دیگر طول کشید تا اصلاحطلبان دریابند تمام آن اختلافات که با دیگر روشنفکران و آزادیخواهان بیرون از حکومت داشتهاند بیهوده بوده و مشکل اساسی در جای دیگری است و آن نبود دموکراسی در ایران است. محکومیت و در پی آن حضور جمع فراوانی از اصلاحطلبان درون حکومتی در کنار نیروهای ملی، ملی-مذهبی و آزادیخواه در زندانها، فرصت تاریخی را برای آنها فراهم کرد تا با یک بررسی دوباره به نوعی هماهنگی و اتحاد شیرین دست یابند که ثمرهی آن را امروز در حرکات و خواستههای هماهنگ این نیروها در درون و بیرون زندان میبینیم. اکنون این نیروها در دفاع از مفاهیمی چون حقوق بشر، تساوی حقوق زن و مرد و به رسمیت شناختن اقلیتهای قومی و جنسی تا اندازهی زیادی به توافق و اشتراک نظر رسیدهاند چیزی که یک دههی پیش تصور آن نیز غیرممکن بود.
از دیگر سو باید با کمال تاسف گفت که به جز در یک ماه نخست پس از انتخابات سال 88، نیروهای اپوزیسیون خارج از کشور همچنان به اختلافها و ستیزهای فرعی گذشته خود ادامه میدهند و نیرو و انرژی خود و طرفدارانشان را بیهوده در راه چیزهایی هدر میدهند که هیچ نفعی برای ایران و آیندهی جنبش آزادیخواهانهاش ندارد. به گمان نگارنده این درسی است که تمام مخالفان ایرانی مقیم خارج از کشور باید از همرزمان و دوستانشان در درون ایران بیاموزند و بدانند که اگر مقدمات برای ایجاد یک جامعهی مدرن و آزاد فراهم نشود، جایی برای مطرح شدن مسایل فرعی باقی نخواهد ماند.
مهشب تاجیک/ رادیو کوچه
ماده شانزدهم حقوق بشر اعلام میکند «هر زن و مرد عاقل و بالغی حق دارند، بدون هیچگونه محدودیت از نظر نژاد، ملیت، تابعیت یا مذهب با همدیگر ازدواج کرده و تشکیل خانواده دهند. در تمام مدت این رابطه و هنگام ابطال آن زن و شوهر در کلیهی امور مربوط به ازدواج و این پیمان دارای حقوق مساوی هستند.
در طول یک دورهی تاریخی، خانواده دستخوش تغییرات اساسی و بنیادی شده است که از عوامل مختلفی چون تغییر شیوهی زندگی و نوع معیشت و تکنولوژی و مصرف و تغییر نگرش نسبت به زندگی متاثر است. حال با این تغییرات رویکردهای مختلفی در مورد خانواده شکل گرفته است. واقعیت این است که نظام متشکل خانواده، چه در شکل گسترده و چه در شکل هستهای آن، نظامی است برآمده از ساختار اقتصادیای که به وجود آمدن آن ریشه در «مازاد مصرف» دارد و برای اینکه «ارث برندگان» در این نظام اقتصادی مشخص باشند نظام یک شوهر و یا بهتر است بگوییم مشخص کردن «طرف رابطهی جنسی» زن به وجود آمد. برای این که مشخص باشد یک زن با چه کسی در ارتباط بوده است و بچهی متولد شده از رابطه مربوط به کدام مرد است نظام چند همسری برآمده از نیاز به تولید مثل بیشتر و بااطمینان از زنده ماندن نوزاد بهوجود آمد. زیرا بر اثر فقر بهداشت مرگ و میر نوزادان بالا بود و نیز یک زن توان معینی برای اینکه چند فرزند به دنیا بیاورد داشت و تعدد زوجات باعث میشد که شانس زنده ماندن و نیز شانس «تعداد پسر» که به عنوان نیروی کار شناخته میشد بالا برود. این نظام در جامعهی مردسالار سرمایه سالار امروز نیز تنها، شکل گستردهاش از بین رفته و اشکال مقرراتی و محدودیتزای آن به شکلهای سیستمایتک نظاممند کنترلکننده درآمده و محدوده و وسعت با توجه به رشد فردگرایی و کوچک شدن واحدهای انسانی تولید کننده کوچک شده است ولی باز هم ماجرا برای بعضی افراد به شیوهی قبل است.
طرفداران نظام چند همسری یکی از دلایل مجاز بودن اختیار کردن همسر دیگر را بیشتر بودن شمار زنان بالغ جامعه از مردان میدانند و اینکه بنا به از بین رفتن مردان، زنانی هستند که احتیاج به سرپرست و مراقب دارند. به دو دلیل میتوان این استدلال را انکار کرد. نخست اینکه اگر در جامعهای در زمان و یا مکانی خاص این روند برعکس شود آیا زنان حق خواهند داشت که قانون چند شوهری را اجرا کنند؟ و دیگر اینکه در جامعهی امروز زنان به سطحی از استقلال اقتصادی و اجتماعی رسیدهاند که خود به سادگی میتوانند از پس مدیریت زندگی خویش بربیایند.
توجیه دیگر طرفداران اجرای قانون تعدد زوجات یا همان چند همسری این مسئله است که زنان به دلایل پزشکی مانند بارداری، عادت ماهیانه و گاهی کم بودن میل جنسی ممکن است جوابگوی میل و نیازهای همسرشان نباشند و این مسئله به مردان اجازهی اختیار کردن همسر جدید را میدهد، حال جای این سوال است که اگر یک زن نیز شوهری بیمار داشت که در برقراری رابطهی جنسی ناتوان بود و به دلایل فراوانی نمیخواست که از همسرش جدا شود، آیا میتواند با اختیار کردن چند همسر متفاوت این مشکل را حل کند. شهوت زیاد مردان مسئلهی دیگری است که در چند همسری عنوان شده است که امروز در علم پزشکی این موضوع به اثبات رسیده که شهوت در زنان و مردان برابر است و یا بچهدار نشدن یک زن که خوب این مشکل ممکن است از طرف مرد هم باشد…آن وقت آیا زنی که عاشق شریک زندگی خود است میتواند تنها برای حل این مشکل نطفهی کودک را با مرد دیگری ببندد و به زندگی اولیهی خود بازگردد، آن وقت به کودک لفظ منسوخ نامشروع نسبت داده نمیشود و زن محکوم به مرگ نمیشود؟
در جامعه مشکلات متعدد اجتماعی اقتصادی به خصوص برای زنان به مردان این اجازه را میدهد تا دست به انجام این عمل بزنند، بیکاری، گرسنگی، فقر، طلاق از جمله دلایلی است که مردان از آن استفاده میکنند تا چند همسر اختیار کنند و در این زمینه دولت دچار سو مدیریت است و نمیتواند مسایل اجتماعی را حل و فصل کند که با حل این مشکلات مطالبات کلان و گستردهتر زنان با عمق بیشتری بررسی خواهد شد و زنان در سطوح مختلف خواهند توانست نیازهای اولیهی خود را برآورده سازند. چند همسری فقط یک موضوع حقوقی نیست بلکه همانند سایر مسایل با مسایل اجتماعی مرتبط است. اشتغال زنان، فحشا، اعتیاد و بیشتر از همه نابرابری و همچنین شان یک زن به عنوان یک زن.
زن و مرد هر دو انسان با حقوق مساوی هستند، یا باید هر دو مجاز باشند که داراى چند همسر باشند یا هیچ کدام مجاز نباشند. اما این که مرد مجاز باشد چند زن داشته باشد و زن مجاز نباشد که چند شوهر داشته باشد، تبعیض و مرد سالاری است. اجازه دادن به مرد که چهار زن مىتواند بگیرد به معنى این است که ارزش یک زن مساوى است با یک چهارم مرد. این نهایت تحقیر یک زن است. اندیشه چند همسری، جان بخشیدن به بنمایههای پوسیده فرهنگ حرمسرایی در عصر مدرن است. آیا «پذیرفتن چند همسری» به هر بهانه مذهبی، اقتصادی، اجتماعی، قانونمندسازی بهرهکشی جنسی و برتریجویی جنسی برای پاسخگویی به زیادهخواهی لذت جویانه مردان نیست؟ آیا پذیرش این پدیده به مفهوم زیرپای گذاشتن اصل برابری ذاتی و کرامت انسانی مندرج در منشور حقوق بشر نخواهد بود؟
خبر / رادیو کوچه
شش تن از زندانیان سیاسی در زندان رجاییشهر کرج از روز پنجشنبه، در حمایت از ۱۲ زندانی بند ۳۵۰ اعتصاب غذای خود را آغاز کردهاند.
به گزارش کلمه، کیوان صمیمی، عیسی سحرخیز، مسعود باستانی، علی عجمی، جعفر اقدامی و حشمتاله طبرزدی شش زندانی سیاسی رجایی شهر کرج هستند که اعلام کردند تا زمانی که همراهانشان در بند ۳۵۰ اوین در اعتصاب غذا هستند با آنان همراه خواهند بود و اعتصاب میکنند.
این در حالی است که اعتصاب زندانیان سیاسی اوین وارد ششمین روز خود شده است.
بیشتر بخوانید:
«انتقال مومنی و قدیانی از اعتصابکنندگان به بهداری»
خبر / رادیو کوچه
رییس شورای عالی ایرانیان خارج از کشور و معاون مستعفی وزارت خارجه جمهوری اسلامی روز پنجشنبه توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است.
به گزارش فارس، یک مقام آگاه در گفتوگویی از بازداشت محمد شریف ملکزاده رییس شورای عالی ایرانیان خارج از کشور خبر داد.
ملکزاده چندی پیش از سوی علیاکبر صالحی وزیر امور خارجه به سمت معاونت مالی و اداری این وزارتخانه منصوب که این انتصاب با واکنش نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی روبهرو شد و وزیر امور خارجه را در آستانه استیضاح قرار داد.
وزارت اطلاعات نیز طی نامهای به وزیر امور خارجه صلاحیت ملکزاده برای تصدی مسوولیت جدید را رد کرد.
ملکزاده با گذشت چند روز استعفای خود را به وزیر امور خارجه ارایه کرد. با پذیرش استعفای وی از سوی علیاکبر صالحی موضوع استیضاح وزیر امورخارجه نیز منتفی شد.
این در حالی است که وی در شورای عالی ایرانیان خارج از کشور به فساد مالی متهم بوده است.
بیشتر بخوانید:
«منتفی شدن طرح استیضاح وزیر خارجه ایران»
مهرآفرین بهرامی/ رادیو کوچه
از روز گذشته و با مصوبه دولت قیمت بلیت قطارهای برون شهری 12 تا 14 درصد، قیمت بلیت تک سفره مترو تهران 50 تومان و کرایه تاکسیهای درون شهری برای هر مسیر 50 تا 100 تومان افزایش یافت و این در حالی است که مقدار افزایش قیمت بلیت هواپیما نیز ظرف چند روز آینده اعلام خواهد شد.
به گزارش خبرگزاریهای داخلی ایران، قائم مقام وزارت راه و ترابری گفت: «با افزایش قیمت بلیط هواپیما موافقت شده است و به زودی نرخهای جدید از سوی سازمان هدفمندی یارانهها اعلام میشود، زیرا قیمت بنزین و دیگر حاملهای انرژی آزاد شده است بنابراین باید قیمت حمل و نقل هم افزایش یابد.»
شرکت قطارهای مسافربری رجا نیز از روز گذشته (اول تیرماه) با اعمال 12 تا 14 درصد افزایش به نرخهای قبلی مسیرهای حمل و نقل برون شهری خود به مشتریان خدمات ارایه داد، در حالی که شرکتهای خصوصی زیر مجموعه راه آهن جمهوری اسلامی، پیش از آغاز سال جدید نیز 8 درصد به نرخهای قبلی خود افزوده بودند.
قیمت بلیت مترو تهران نیز پس از کشمکشهای طولانی میان شهرداری و دولت بر سر بودجه، بالاخره برای بلیتهای تک سفره با بیشترین افزایش نسبت به سایر انواع بلیتها، 50 تومان افزایش قیمت به وجود آمد و در این میان رانندگان تاکسی نیز بینصیب نماندند و پس از چراغ سبز دولت، با این استدلال که رقم تاکسی- متر برای مردم قابل توجیه نیست، برای هر مسیر اقدام به افزایش 50 تا 100 تومانی کرایه به تشخیص خود کردند.
بر این اساس قیمت بلیت قطار در مسیر تهران- مشهد در بالاترین قیمت، قطارهای غزال بنیاد از 26 هزار و 500 تومان به 30 هزار و 200 تومان افزایش یافت و در همین مسیر با ارزانترین بلیت، یعنی قطار درجه دو اتوبوسی قیمت از 5 هزار تومان به 5 هزار و 700 تومان افزایش یافت و در مسیر تهران- تبریز نیز با قطارهای سبز تبریز، قیمت بلیت از 17 هزار تومان قبل به 19 هزار و 140 تومان افزایش یافته است و همچنین در مسیر تهران- اهواز با قطارهای معمولی پلور سبز کوپهای قیمت از 14 هزار و 400 تومان به 16 هزار و 400 تومان رسیده است.
افزایش هزینه حمل بار بر همه کالاها تاثیر میگذارد
یک کارشناس صنعت حمل و نقل در این باره به رادیو کوچه گفت: «عموم مردم در مبحث افزایش قیمت حمل و نقل ناخودآگاه به بخش مسافری بیشتر توجه میکنند و هر کسی با خودش فکر میکند که چه مسیرهایی را با چه وسیله نقلیهای طی میکند و در هرکدام چه میزان افزایش اتفاق میافتد. اما در حوزه حمل و نقل تاثیر نهایی حداقل دو برابر میشود چرا که هزینه حمل بار نیز به تبع آن افزایش مییابد و قیمت تمام شده اجناس مورد استفاده مردم نیز افزایش مییابد و از دو جنبه افزایش هزینه به مردم تحمیل میشود.»
این کارشناس تصریح کرد: «هر چند مسوولان تنها افزایش اعمال شده را روی سایت فروش قطارهای برون شهری اعمال کردهاند و درباره افزایش قیمت حمل بار ریلی رقم جدیدی ذکر نکردهاند، اما اعمال هرگونه افزایش قیمت در این بخش، سایر بخشهای حمل و نقلی بار را نیز متاثر میکند.»
انتظار افزایش 30 درصدی قیمت بلیت هواپیما
یکی از فعالان صنعت هواپیمایی نیز در خصوص افزایش قیمت بلیت هواپیما به رادیو کوچه گفت: «قیمت بلیت پروازهای خارجی طبق بازارهای آزاد بینالمللی تعیین میشود اما درباره نرخ پروازهای داخلی نیز مسوولین همواره با استناد به این نکته که تنها 3 درصد از مردم مشتری شرکتهای هواپیمایی هستند و همه اقشار جامعه (بر خلاف قطار و اتوبوس) با آن درگیر نیستند از اعمال افزایش قیمت ابایی نداشتهاند.»
وی ادامه داد: «تاکنون قیمت سوخت هواپیما برای پروازهای داخلی لیتری 400 تومان و برای پروازهای خارجی لیتری700 تومان درنظر گرفته شده بود که در این مرحله قیمت سوخت هواپیما احتمالن دوباره افزایش مییابد تا به دنبال آن به درخواست شرکتهای هواپیمایی برای افزایش دوباره قیمت بلیت جامه عمل پوشانده شود.»
این کارشناس تصریح کرد: «قبل از هدفمند شدن یارانهها، قیمت بلیت هواپیما 30 درصد افزایش یافت و هماکنون نیز با توجه به فرسودگی ناوگان و نیاز به تعمیرات بخشی از هواپیماها و همچنین خرید هواپیماهای جدید، این شرکتها انتظار دارند تا حداقل 30 درصد دیگر افزایش قیمت اعمال شود اما تصمیمگیرنده نهایی دولت است و نهایت باید منتظر اعلام رسمی ستاد هدفمند شدن یارانهها در این باره بود.»
وی خاطر نشان کرد: «شاید علت تاملی که دولت برای عدم اعلام رسمی قیمتهای جدید بلیت هواپیما داشته است، پیشگیری از به وجود آمدن جو نارضایتی احتمالی در مردم و نمایندگان مجلس، قبل از معرفی علی نیکزاد به عنوان وزیر وزارتخانههای ادغام شده مسکن و راه و ترابری باشد و اینکه دولتمردان در حال سنجیدن اوضاع که در صورت مساعد نبودن شرایط تا معرفی نهایی و رای اعتماد علی نیکزاد صبر میکنند.»
پنجشنبه 2 تیر 90/ 23 ژوئن 2011
اجرا: مهرداد
استودیو: دامون
تقویم تاریخ
مجله جاماندگان- «همه چیز برای ما خوب است»- شراره سعیدی
گزیده اخبار مطبوعات پنجشنبه ایران
بخش اول خبرها
پسنشینی تند- «همدلی در درون، ستیز در بیرون»- اکبر ترشیزاد
مجله خبری کابل- آرین
پاپاراتزی- «جرج کلونی بازهم بیوه شد»- بهنام
اقتصاد کوچه- «تامل دولت در اعلام افزایش قیمت بلیت هواپیما»- مهرآفرین بهرامی
بخش دوم خبرها
دایرهی شکسته- «اندر تراوشات یک ذهن مرد سالار»- مهشب تاجیک
بخش سوم خبرها
خبر/ رادیو کوچه
معمر قذافی، رهبر لیبی، کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو را متهم به قتل و کشتار دستهجمعی در این کشور کرده است. او در یک پیام صوتی که شامگاه چهارشنبه از تلویزیون دولتی لیبی منتشر شد، کسانیکه این بمباران را انجام دادند «مجرم» خواند.
این اظهارات دو روز پس از کشتهشدن خانواده دستیارش در یک بمباران هوایی و ساعاتی پس از تدفین آنها پخش شد.
ناتو از کشتهشدن غیرنظامیان ابراز تاسف کرده اما گفته است ساختمانی که مورد حمله قرار داده «مرکز فرماندهی و کنترل» بوده است.
پیشتر فرانکو فراتینی، وزیر امور خارجه ایتالیا برای ارسال کمکهای انساندوستانه به لیبی خواستار توقف فوری درگیریهای خشونتآمیز شد.
او همچنین گفت که ناتو باید جزییاتی درباره حملات هوایی در لیبی ارایه دهد و دستورالعملی درباره «اشتباهات فاحشی» که منجر به تلفات غیرنظامی میشود، تهیه کند.
اما آندرس فو راسموسن، دبیر کل ناتو، گفته است بمبارانهای هوایی برای حفاظت از غیرنظامیان صورت میگیرد و ادامه مییابد.
او تکرار کرد که ناتو مشغول بررسی گزارش های لیبی درباره کشته شدن هفت غیرنظامی در بمباران هوایی هفته پیش است، اما افزود این نیروهای سرهنگ قذافی هستند، نه ناتو، که غیرنظامیان را هدف قرار میدهند.
بیشتر بخوانید:
«ناتو حمله اشتباهی در طرابلس را تایید کرد»
امروز دوشنبه است و روز ملاقات با شما. در سالن انتظار چندین نفر که شما محرم رازهایشان بودهاید پیش ما آمده و درد دل میکنند. یک دختر جوان به ما میگوید، پدرم 5 ساله که زندانه و حکمش اعدامه، یک مرد جوان میگوید این آخرین ملاقتمه و پدرم قراره دو روز دیگه اعدام بشه.
من با تمام وجود برای آنها متاسف شدم و به ناگاه صدایی ترسناک از قلبم برای تو درآمد و هراسانم کرد. اما عقلم پاسخ داد: «پدر تو فردی اسم و رسمدار و هیچکس نمیتونه بهش حتا دست بزنه و چه برسه که مثل این افراد زجر کشیدهی گمنام، بکشنش.»
اما ای دل غافل
بعد از یک ساعت اسمها را میخوانند، پردههای مندرس بالا میروند و پدرم وارد میشود. همه برایش دست تکون میدن. مثل همیشه اول میرود با همه خوش و بش میکند. بعد میآید پیش ما اما مثل همیشه چهرهاش با طراوت نیست و غمی در چشمانش پیداست.
پدر نشست و گوشی را برداشت. به من گفت چرا این جوری هستی؟ گفتم هیچی ولی بابا خوش به حالت نبودی، نبودی و صحنههایی رو که ما دیدیمو، ندیدی. با تعجب نگاهم کرد، گفتم بابا مهندس فوت شده. چشمان بغضآلودش من رو همراهی میکرد.
گفتم خودشون زیر تابوت رو گرفتن، خودشون دفنش کردن و خودشون هم صلوات میفرستادند و میخندیدن. گفتم بابا یک چیزی بگم ناراحت نمیشی؟ گفت نه بگو باباجان، بابا سرمزار مهندس به حنیف گفتم الان دارم بیست سال دیگه بابامون رو میبینم که همین انسانهای با تقوا با همین شرایط فجیع و اسفبار دفنش میکنند. بابام گفت حالا چرا بیست سال دیگه؟ با خنده گفتم آخه خوب تو جوونی، تازه 52 سالته؛ خندید و گفت ادامه بده، گفتم ساعت یازده صبح به ما خبر دادن که هاله خانم کشته شده، اشکهای پدرم که تا به حال مجال دیدنشان را نداشتم از چشمان زیبایش سرازیر شد و با بغض گفت «خیلی نامردن.»
بعد مامان گوشی رو گرفت، گفت: «هدی جان اعتصابت رو بشکن، هدی جان من مریضم؛ یک کاری کن بیای بیرون و از من مراقبت کنی. پدرم در جواب گفت: «فریده جان عزیزم، من اینجا دستم بسته است. این تنها کاریه که میتونم بکنم. من اینجا خیلی متاثرم و اعتصاب غذا یک کم آرومترم کرده.»
پسرک اعلام میکنه وقت تمام است خداحافظی کنید. با خنده تو پرده رفت پایین و تو گفتی مواظب مامانتون باشید. و خداحافظی آخر رو از پشت پرده با ما کردی و رفتی در حصارت جای گرفتی
گفتی «شریف جان تندروی نمیکنم آخه من که خواستهای برای خودم ندارم. فقط برای اعتراضه، شاید بتونم جلوی این جور کارها را بگیرم، هر وقت احساس کنم حالم بده، به خاطر شماها اعتصابم رو میشکنم. بعدش تازه یادت نیست پارسال من سه ماه متوالی روزه گرفتم، الانم روزی 50 دقیقه در حیاط کوچک زندان میدوم».
پسرک اعلام میکنه وقت تمام است خداحافظی کنید. با خنده تو پرده رفت پایین و تو گفتی مواظب مامانتون باشید. و خداحافظی آخر رو از پشت پرده با ما کردی و رفتی در حصارت جای گرفتی، ما رفتیم خونه و به زندگی روزمرهمان ادامه دادیم. هفته به پایان رسید و جمعه شد.
جمعه شب مامان با فریادی بلند خواب را از ما ربود. گفت خواب خیلی بدی از باباتون دیدم. من هم با خنده گفتم مامان جان چیزی نیست، بابا رو که نمیتونن کاریش کنن، ولی خوب پدر جان، من که علم غیب نداشتم که تو همون ساعت کشته شدی، آخه هیچکس به ما نگفت تو رفتی.
شنبه هم با خیالی آسوده گذشت و یکشنبه رسید. من و مامان و حنیف رفتیم سرکار، ساعت ده صبح شد. یک خانم روزنامهنگار زنگ زد و گفت آقای صابر مرده!! من هم با عصبانیت تمام گفتم خانم متوجه هستید چی میگید و تلفن را قطع کردم. دیگه موج تلفنها شدت گرفت. حنیف راه افتاد بره بیمارستان ببینه که حرفها دروغه و تکذیبش کنه، ساعت یازده صبح برادر عزیزم زنگ زد گفت: «جسد بابا رو دیدم. بابا از جمعه توی سردخونه است»، با خنده گفتم حنیفجان چیزی خوردی یا دیوونه شدی!؟ با گریه گفت: «نه شریف جان به خدا راسته، بابا رو بالاخره کشتن، شریف جان مرد باش برو دنبال مامان بیاین بیمارستان مدرس.»
خنده من، اول تبدیل به بغض شد و بعد سکوت و مرور خاطرات و بعد اشک و ماتم. خلاصه پدر عزیزم الانه که بیست دقیقه ملاقات کابینیمون تموم بشه، من رفتم بیمارستان دیدم مامانم نشسته ولی گریه نمیکنه، با صدای بلند گفتم خدایا شکرت همش دروغ بود، ولی به این فکر نکردم که مامانم اصلن این جور وقتها گریه نمیکنه، برای هاله هم اصلن گریه نکرد. بعد آقا لطفی رو دیدم که زارزار گریه میکرد. پدر جان تا حالا گریهاش را ندیده بودم.
من با حیرت مردم را میدیدم و تو دلم میگفتم اینها دیوانه شدن. بهترین دوستم آمد و با گریه من رو بغل کرد. بعد من کمکم داشت باورم میشد. رفتم پیش مامان، گفتم مامان جان گریه کن، بابا دیگه راحت شد. دیگه نمیتونن ببرنش زندان، بغلش کردم و با خوشحالی تمام گفتم دیگه بازجوها مزاحم زندگی ما نمیشن. ولی پدر عزیزتر از جانم، گریز از این که همان بازجوها و همان شخص بینام و نشانی که همیشه در بند 2 الف سپاه در مقابل صدای بلند و رسای تو، علیرغم مقام بالایش سرخم میکرد و سکوت از روی ناچاری را برمیگزید، در سردخانه داشت از پیکر بیجان تو با شور و شعف عکس میگرفت. تا نشان مزددهندهگان با تقوا دهد و ارتقا یابد.
خلاصه پدر عزیزتر از جانم ما را با احترام تمام بردند در اتاقی در انتهای بیمارستان، قاضی قتل گفت: «خانم صابر لطفن شکایتتان را بنویسید. اگر قصوری در مرگ شوهرتان رخ داده باشد، من عاملان آن را پیدا میکنم.» بعد من تو دلم گفتم عجب آدمهای پاک و با ایمانی هستند و حتمن تقاص خون پدرم را میگیرند. ولی 5 دقیقه بعد متوجه صدای فریاد مردم شدیم که میگفتند جسد رو دارند میبرند. بعدش ما به سمت سردخانه دویدیم. دیدیم بله، دارند پیکر بی روح تو رو میدزدند.
مامان رفت خودش رو گذاشت لای در سردخانه و با فریاد گفت نمیشه ببریدش، جسد رو بدید به من. پدر جان تو که حتا به نگاههای غریبه بر صورت همسرت حساس بودی، نمیدانی چه دستهای ناپاکی در آن لحظه بدن مادر مرا لمس کردند، و آنقدر بر بدنش کوفتند که تمام دست و بازوهایش کبود شد. آن افراد با تقوا وقتی دیدند مادر من اصلن این ضربات و کوفتگیها را حس نمیکند. ما را به ناچار بر بالای پیکر تو بردند. پدر عزیزم تازه فهمیدم مرگ واقعیتی است نزدیک؛ مادر باز هم گریه نمیکرد.
حنیف گفت: «چرا پای سمت چپ پدرم غرق در خون است.» جماعت فربه فریاد زدند جای آزمایش است. بعد من گفتم این پارگیهای درشت روی کمرش برای چیست؟ جماعت فربه خندیدن و گفتن پسرجان بعدن بهت نشون میدیم، این خراشها برای چیه. پدرجان جسد غرق در خونت همان ابهت و طراوت همیشگیات را داشت. و بدن بیروحت هم با قدرت تمام به آسمان نگاه میکرد. اصلن انگار زنده بودی، نشستم و پیشانی نورانی اما سرد تو رو لمس کردم شاید از زمین بلند شی، ولی دیدم نه و یاد حرفت افتادم که میگفتی، «اگر خوب باشیم خدا با ماست.» پدرجان آخه تو که به کسی بدی نکردی، پس چرا پیکرت غرق در خون بر روی زمین خفته است.
قاضی قتل اصرار عجیبی برای پاره پاره کردن بدن تو داشت. میگفت: «باید جسد رو کالبد شکافی کنند، آخه شاید سم خورده باشه»، اما با حمله ما مواجه شد و با فشار جمعیت ناخودآگاه حرفش را سریع پس گرفت. مامان فریاد میزد کالبد شکافی نمیخوام، جسد را نمیذارم بدزدید. بعد مامان به زور سوار آمبولانس شد و پیکر تو رو بدون رضایت ما، روانه پزشکی قانونی کردند. البته همراه با گارد زرهپوش و اسکورت.
پدر عزیزم چقدر بزرگی که این جماعت باتقوا از پیکر بدون روح تو هم اینقدر وحشت دارند. آخه شاید مثل سال 79 هنوز هم نگران براندازیشان توسط پیکر بدون روح تو باشند.
پدر عزیزم در پزشکی قانونی به جای دلجویی، از ما بازجویی به عمل آمد و انتهای بازجویی را به اینجا کشاندند که «ما پیکر هاله را دیدیم، اصلن جای مشتی روی بدنش نبود. اون نباید به خاطر مرگ طبیعی هاله اعتصاب غذا میکرد.»
قرار شد بدون رضایت ما پیکر تو را کالبدشکافی کنند و ساعت 6 عصر به ما تحویل دهند. اما به ناگاه بازجوهایت از 2 الف سپاه به صحنه خودساخته هجوم آوردند و گفتند «اجازه داده نشده، جسدشو صبح بیاید بگیرید». ما هم بهخاطر فشار شدید و شرایط بد آنجا با تو بدرود گفتیم و به جمع دوستانت پیوستیم و آن شب فقط ناله بود و ضجه و گریه و فراوان تبریکهایی که برای شهادت تو به سمت ما سرازیر میشد.
پدرجان صبح ساعت 8 قرار تشیع جنازه با مردم گذاشتیم، آن روز وحشتناک، وضعیت روحی خانواده اکنون سه نفرهمان، بسیار بد بود. اما با دلگرمیهای بزرگی مواجه شدیم. خیل عظیم مردم از پیرمردهای 80 ساله تا همسران شهدای جنگ و خانوادههایی که در سالهای دور و نزدیک به مانند ما فاجعهبار، داغدار شده بودند.
افراد با تقوی هم در حال فیلمبرداری از پیکر عریان و سلاخی شده تو در غسالخانه بودند. امید که این فیلمها در آیندهای بسیار نزدیک به دست پرتوان مردم برسد
همه آن 2000 نفر فقط به ما تبریک میگفتند و ما را در آغوش گرمشان میگرفتند و از خاطرههایشان با تو میگفتند. ما اصلن آنها را نمیشناختیم ولی گویی که سالهاست در کنار ما زندگی میکردهاند.
پنج ساعت مردم قدرشناسی که تو عاشقانه دوستشان داشتی به انتظار ایستادند. تا این که مقامات اجازه دادند تو غریبانه و مظلومانه در پارکینگ محصور آمبولانسها، به قول خودشان تشییع شوی، تمام مردم به احترام شرافت تو در برابر پیکرت زانو زده و میگریستند و ما هم برای التیام زخمهای چرکینمان، بر پیکرت نماز میخواندیم.
افراد با تقوی هم در حال فیلمبرداری از پیکر عریان و سلاخی شده تو در غسالخانه بودند. امید که این فیلمها در آیندهای بسیار نزدیک به دست پرتوان مردم برسد. 20 نفر از افراد با تقوی آمدند زیر تابوتت را بگیرند، اما دوستان شجاعت آنان را کنار زدند و تو را سوار آمبولانس کردند. تو را همراه با هزار زره پوش تا دندان مسلح نزد عمو مهدی در قطعه 100 بردند، پدرجان قبر خالیات در محاصره و قبرکنت هم از بازجوهایت در سپاه بود.
مامان داد میزد: «هدی جان شهادتت مبارک»، حنیف میگفت: «بابام شیره، برای شیر که گریه نمیکنن، همتون بخندید». من هم مات و مبهوت ولی خوشحال از آزادیت از قفس به ناگاه چشمانم به صورت زیبا و جوانت در خاک افتاد و دنیا برایم ماه خرداد شد و علاقه وافر تو به شهادت در این ماه پر خاطره.
پدرجان تو را به خاک سپردیم و ده روز از شهید شدنت میگذرد. چه شهید شدنت برای اعتصاب باشد و چه به شهادت دوستان غیورت در زیر مشت و لگد بازجویان باتقوا باشد. باز هم برای ما مایه افتخار و شعف است.
کشته شدن تو بدترین و یا شاید بهترین ترجیع بند برای آغاز 23 سالگیام باشد. و به قول خودت:
«به امید یاری دوست، راه مردانگی را پیش گیری.
ای سخت جان
روان
پرتوان
8/3/1390
از پشت دیوارهای اوین،
هدی»
هر روز به افتخار نام پاکت با گل رز به دیدارت میآیم.
من با کمال افتخار و تمام قد در مقابل مزار بینام و نشان و تخریب شدهات، میایستم و کرنش میکنم و آزادیت را از زندان تن تبریک میگویم.
باشد که دیدارمان نزدیک باشد
“إذَا وَقَعَت الْوَاقعَةُ – لَیسَ لوَقْعَتهَا کاذبَةٌ – خَافضَةٌ رَّافعَةٌ” (سوره واقعه)
آنگاه که قیامت که بودنی است، واقع شود و در واقع شدن آن هیچگونه دروغی نباشد. خداوند برخی را پست میکند و بعضی را بالا میبرد.
آخرین ساعت ماه مقدس خرداد
خبر / رادیو کوچه
بانکیمون، دبیر کل سازمان ملل متحد روز چهارشنبه در مصاحبهای عنوان کرد که اظهارات بشار اسد رییس جمهوری سوریه در خصوص اصلاحات «اعتبار» زیادی ندارد و خواستار موضعگیری شورای امنیت سازمان ملل در مورد بحران داخلی سوریه شد.
آقای بان به خبرنگاران گفت: «من اعتبار زیادی در حرفهایی که او زده است نمیبینم. این وضعیت تا چه زمانی باید ادامه یابد. او واقعن باید تدابیر جدی ای اتخاذ کند.«
دبیر کل سازمان ملل که روز سهشنبه برای یک دوره پنج ساله دیگر به عنوان دبیرکل سازمان ملل انتخاب شد بر مفید بودن موضعگیری شورای امنیت در مورد بحران سوریه تاکید کرد.
این در حالی است که کشورهای غربی مایل به صدور قطعنامهای در محکومیت خشونتها در سوریه بودهاند اما چین و روسیه با آن مخالفت کردهاند.
لازم به اشاره است این شدیدترین انتقاد آقای بان از دولت سوریه تلقی میشود که مسوولیت خشونتها را به گردن گروههای مسلح انداخته است.
بیشتر بخوانید:
«چند کشته و زخمی در درگیریهای سوریه»
رادیو کوچه
1757 میلادی- در اولین جنگ میان نیروهای انگلیس و هندی که در روزی چون امروز به وقوع پیوست و به جنگ «پلاسی» (Plassey) مشهور شد، انگلیس به پیروزی رسید. انگلیس از اوایل قرن هجدهم از طریق شرکت هند شرقی، وارد هند شد و در جنگهای بعدی، علاوه بر شکست دادن ارتش هند، رقیب اروپایی خود، فرانسه را نیز از هند بیرون کرد. از آن زمان تا نزدیک به دویست سال، هند مستعمره انگلیس بود.
1823 میلادی- «کارل راینکه» (Carl Reinecke) آهنگساز آلمانی دوره رمانتیک زاده شد. کارل نخستین درسهای موسیقی خود را از پدرش که یک آموزگار موسیقی بود فرا گرفت، آهنگهای نخستین خود را در هفت سالگی ساخت و در دوازده سالگی به اجرای پیانو در تالارهای گوناگون پرداخت. در ۱۸۴۳ با دریافت یک بورس تحصیلی از طرف پادشاه دانمارک امکان این را یافت که در هنرستان موسیقی (کنسرواتوار) نامی شهر لا«یپزیگ» به فراگیری پیانو ادامه دهد.
او در ۱۸۴۶ به سمت نوازنده پیانو دربار دانمارک برگزیده شد ولی یک سال بعد به دلیل تحولات سیاسی منجر به انقلاب ماه می ۱۸۴۸ ناچار به بازگشت به لایپزیگ شد در این دوران با «روبرت شومان» (Schumann Robert) و «فلیکس مندلسون» (Felix Mendelssohn) دوست شد و از پشتیبانی آنها سود برد. در ۱۸۴۹ در شهر «برمن» (Bremen) به عنوان رهبر ارکستر و آهنگساز مشغول به کار و در ۱۸۶۰ راینکه در شهر لایپزیگ به عنوان رهبر ارکستر و استاد هنرستان موسیقی شهر برگزیده شد. سال ۱۸۸۴ سمت استادی در دانشگاه شهر لایپزیگ را پذیرفت.
1956 میلادی- مصریان «جمال عبدالناصر» را به ریاست جمهوری این کشور انتخاب کردند. قیام افسران آزاد مصر که با ماهیت ناسیونالیستی در سال 1952 در این کشور به وقوع پیوست، یک سلسله تغییرات را در این کشور باعث شد که از آن جمله میتوان به اخراج «ملک فاروق» از صحنه سیاست و روی کار آمدن «جمال عبدالناصر» اشاره کرد. ناصر پس از آنکه در چنین روزی قدرت را در مصر به دست گرفت، اجرای اصلاحات ارضی و پیگیری بر نامه صنعتی شدن این کشور را در دستور کار خود قرار داد. وی در صدد بر آمد که برای سازماندهی سیاسی مردم و بسیج آنها به عنوان حامیان بر نامهها و سیاستهای خود سازمان سیاسی سرتاسریای ایجاد کند، به این جهت اتحادیه سوسیالیستی عرب به وجود آمد .
در صحنه بینالمللی، ناصر در سال 1955 میلادی سیاست «بیطرفی مثبت» در مقابل بلوک شرق و غرب را مطرح کرد که این سیاست در آوریل سال 1955 میلادی در کنفرانس باندونگ در اندونزی تایید و موجب تشکیل جنبش غیرمتعهدها شد. در ماجرای ملی شدن کانال «سوئز»، ناصر به اوج محبوبیت رسید.
جمال عبدالناصر در سال 1958 میلادی طرح وحدت اعراب را پیش کشید و در همان سال دو کشور مصر و سوریه متحد شده و جمهوری متحده عربی را ایجاد کردند، اما مدتی بعد، سوریها از این اتحادیه خارج شده و جمهوری متحده عربی منحل شد.
جمال عبدالناصر، در 28 سپتامبر سال 1970 میلادی درگذشت.
1287 خورشیدی- سرهنگ «ولادیمیر لیاخوف» (Vladimir Liakhov) فرمانده روس واحد مرکزی قزاق دستور داد که ساختمان مجلس در میدان تاریخی بهارستان را با توپ گلوله باران کنند.
«محمدعلی شاه قاجار» روز پیش از این، ضمن صدور اعلامیهای که برای مقامات دولتی در تهران و شهرهای دیگر ارسال شده بود چگونگی انتخاب نمایندگان مجلس و رفتار این نمایندگان را مغایر اصول دمکراسی خوانده و دستور داده بود که مجلس تا اصلاح این نقصها به مدت سه ماه تعطیل شود. چون بسیاری از نمایندگان حاضر به ترک ساختمان مجلس نشده بودند، در اجرای دستور محمدعلی شاه، یک واحد قزاق به بهارستان فرستاده شد تا مجلس را محاصره و نمایندگان را از آنجا بیرون کند که این نیرو با مقاومت هواداران مسلح مجلس روبهرو شد و عقبنشینی کرد. لیاخوف پس از اطلاع از این مقاومت مسلحانه بود که تصمیم گرفت ساختمان مجلس را با توپ گلوله باران کنند.
قزاقها پس از تصرف مجلس به پارک «امینالدوله» حمله بردند و نمایندگان را مضروب و دستگیر و به پادگان «حر» منتقل کردند. روز بعد (سوم تیرماه) خبر مربوط به اعدام «میرزا جهانگیرخان شیرازی» ناشر «صور اسرافیل»، و «ملک المتکلمین» و «سلطان العلمای خراسانی» از دست اندرکاران نشریات دیگر به گوش رسید که در میان بازداشت شدگان بودند و در باغ شاه اعدام شدند.
———————————————–
برخی از رویدادهای دیگر
1318 خورشیدی- «صمد بهرنگی» معروف به «بهرنگ» داستاننویس، محقق، مترجم و شاعر ایرانی زاده شد.
1334 خورشیدی- «پرویز پرستویی» بازیگر و هنرپیشه سینما و تلویزیون ایران متولد شد.
منبعها:
ویکیپدیا (انگلیسی و فارسی)
نیویورک تایمز
جام جم
راسخون
Iranian history
خبر / رادیو کوچه
شامگاه چهارشنبه، صادق لاریجانی، رییس قوه قضاییه جمهوری اسلامی، در گفتوگویی تلویزیونی در واکنش به انتخاب گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل برای ایران، اعلام کرد پذیرش گزارشگر ویژه از سیاستهای ایران نیست.
به گزارش ایرنا، لاریجانی اظهار داشت: «این کشور با سازمان ملل متحد در رابطه با حقوق بشر تعامل خواهد کرد ولی سیاست آن پذیرش گزارشگر نیست.»
پیش از این علیاکبر صالحی، وزیر خارجه جمهوری اسلامی گفته بود که این کشور خود خواستار تعیین «گزارشگر موضوعی» بوده است و این فرد به تهران سفر خواهد کرد.
آقای لاریجانی در سخنان خود از آمادگی ایران برای تعامل با سازمان ملل متحد در زمینه حقوق بشر خبر داد اما تاکید این همکاری در «چارچوبهای منطقی و نه به عنوان ابزاری علیه» این کشور خواهد بود.
آقای لاریجانی همچنین با متهم کردن آمریکا به نقض حقوق بشر گفت: «هنوز زندانهای گوانتانامو و ابوغریب را فراموش نکردهایم.»
لازم به یادآوری است شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد هفته گذشته احمد شهید، وزیر امور خارجه سابق مالدیو را به عنوان گزارشگر ویژه برای ایران معرفی کرد.
بیشتر بخوانید:
«بررسی ورود گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل به ایران»
خبر / رادیو کوچه
بر اساس یک گزارش فدراسیون بینالمللی فوتبال، فیفا، که در رسانهها منتشر شده است از شواهد قانعکنندهای در خصوص پرداخت رشوه توسط محمد بنهمام در انتخابات ریاست فیفا خبر داده است.
به گزارش پرس آسوسیشن، کمیته اخلاقی فیفا نیز نتیجهگیری کرده است که جک وارنر قائم مقام سابق فیفا «در معاونت فساد» نقش داشته است.
وارنر روز دوشنبه از مقام خود در فیفا و کلیه فعالیتهای خود در زمینه فوتبال استعفا داد.
در نتیجه فدراسیون جهانی فوتبال کلیه تحقیقات درباره جک وارنر را پایان داد و افزود که «فرض همچنان بر بیگناهی» اوست.
با این حال گزارش کامل کمیته اخلاق به سرپرستی پتروس داماسب، قاضی نامیبیایی، حاکی است که شواهد «جامع، قانعکننده و قاطعی» از پرداخت رشوه به مقامها برای حمایت از بنهمام در انتخابات ریاست فیفا وجود دارد و جک وارنر آن را تسهیل کرده بود.
بن همام برای کسب ریاست فیفا علیه سپ بلاتر رقابت میکرد اما روز ۲۹ می خود را کنار کشید.
بیشتر بخوانید:
«پیروزی بلاتر در انتخابات جنجالی فیفا»
رادیو کوچه
مهمترین عنوانهای مطبوعات امروز ایران:
رسالت
1) بادامچیان: دشمنان فتنه پیچیدهتری را برای انتخابات مجلس آینده طراحی کردهاند
http://www.resalat-news.com/Fa/?code=66052
به گزارش ایسنا، اسداله بادامچیان که در جمع مدیران حوزههای حزب موتلفه اسلامی استان تهران سخن میگفت، با اشاره به انتخابات آینده مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: «دشمن که نتوانست فرقه سبز را بر کشور حاکم کند، امروز میخواهد به شیوهای دیگر در انتخابات مجلس پیروز شود و باید نسبت به طراحیهای دشمن هوشیار باشیم.»
2) سوریه: کمک ایران سیاسی است نه نظامی
http://www.resalat-news.com/Fa/?code=66071
ولید المعلم وزیر خارجه سوریه روز گذشته، حضور نیروهای ایران یا حزباله در آن کشور را تکذیب کرد و گفت: «ایران و حزباله، سوریه را از نظر سیاسی و به منظور رهایی از وضعیت کنونی کمک میکنند اما هیچگونه کمک نظامی وجود ندارد.»
خراسان
1) وعده جدید بهمنی، دلار را به هزار تومان میرسانیم
http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1390&month=4&day=2&id=793850
در شرایطی که دیروز نرخ رسمی دلار ۱۰۹۶ تومان اعلام شد و طی ۵ روز گذشته هر روز قیمت بانکی ارزها و متعاقب آن قیمت ارز در بازار آزاد کاهش قابل توجهی مییابد، بهمنی رییس کل بانک مرکزی با اشاره به کاهش نرخ دلار و رساندن این ارز به نزدیک ۱۰۰۰تومان گفت: «قیمت سکه و دلار به شدت کاهش خواهد یافت.»
2) استیضاح وزیر خارجه منتفی شد
http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1390&month=4&day=2&id=793830
30 نفر از استیضاحکنندگان وزیر امور خارجه در نامهای که در جلسه علنی دیروز قرائت شد امضای خود را از این طرح پس گرفتند و این استیضاح از حد نصاب افتاد و منتفی شد.
جام جم
1) یکشنبه، روز رای اعتماد به وزیر راه و شهرسازی
http://www.jamejamonline.ir/papertext.aspx?newsnum=100846890536
یکشنبه آینده با برگزاری جلسه رای اعتماد نمایندگان مجلس شورای اسلامی به علی نیکزاد، گزینه پیشنهادی رییس جمهوری برای وزارت تازه تاسیس راه و شهرسازی، اولین گام اجرایی برای ادغام وزارتخانهها برداشته میشود.
2) پانتا وزیر جدید دفاع آمریکا شد
http://www.jamejamonline.ir/papertext.aspx?newsnum=100846881259
تمامی 100 عضو سنای آمریکا به لئون پانتا، رییس سابق سازمان سیا به عنوان وزیر دفاع جدید آمریکا رای مثبت دادند. پانتا که از اول جولای (10 تیر) جانشین رابرت گیتس میشود، ریاست مدیریت روند خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان را به همراه عملیاتهای نظامی در این کشور برعهده خواهد گرفت.
کیهان
1) تعامل ویژه روسیه و ایران درباره آینده تحولات منطقه
http://www.kayhannews.ir/900402/2.htm#other202
وزارت امور خارجه روسیه با اعزام نمایندهای به تهران «پیام ویژه» سرگئی لاوروف، پیرامون تحولات منطقه را به وزیر امور خارجه کشورمان تسلیم کرد.
«ورشنین» فرستاده ویژه وزیر خارجه و مدیرکل خاورمیانه و خلیج فارس روسیه، در سفر به تهران با «محمدرضا رئوف شیبانی» معاون وزیر امور خارجه کشورمان دیدار و پیام ویژه لاوروف، وزیر خارجه روسیه را درباره تحولات منطقه تسلیم وی کرد.
2) نماینده فرانسه: مخالفت روسیه و چین تلاشهای غرب علیه سوریه را ناکام گذاشته است
http://www.kayhannews.ir/900402/16.htm#other1600
نماینده دائم فرانسه در سازمان ملل اعتراف کرد که تلاشهای فرانسه، انگلیس و آمریکا برای صدور قطعنامه علیه سوریه بینتیجه مانده است.
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، «جراد آراد» نماینده دائم فرانسه در سازمان ملل اظهار داشت، روسیه تلاشهای آمریکا، انگلیس و فرانسه را برای صدور قطعنامه علیه سوریه با بن بست مواجه کرده است.
آفرینش
1) سخنگوی شورای نگهبان: مجلس اختیار تعویق ادغام وزارتخانهها در دو سال آینده را دارد
http://www.afarinesh-daily.com/afarinesh/News.aspx?NID=84419
سخنگوی شورای نگهبان تاکید کرد: «مجلس شورای اسلامی اختیار تعویق ادغام وزارتخانه در دوسال آینده را دارد و نمیتوان این حق را از مجلس سلب کرد.»
عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان در گفتوگو با مهر، با اشاره به طرح مطرح شده در مجلس شورای اسلامی برای تعویق دو ساله ادغام وزارتخانهها اظهار داشت: «اگر طرحی بر اساس قانون و مصوبات کشور تصویب شود و مغایرتی با شرع مقدس نداشته باشد، مجلس اختیار تصمیمگیری در آن موضوع را دارا است و بنابراین معتقدم مجلس اختیار تعویق ادغام وزارتخانه در دوسال آینده را دارد و نمیتوان این حق را سلب کرد.»
2) نخست وزیر ژاپن استعفا میکند
http://www.afarinesh-daily.com/afarinesh/News.aspx?NID=84424
خبرگزاری ژاپن از استعفای نخست وزیر این کشور به دلیل ضعف در مدیریت خود پس از سونامی اخیر و اوضاع نابسامان اقتصادی ژاپن قبل از اواسط ماه آگوست (اواسط مرداد ماه) خبر داد. به گزارش خبرگزاری کیودو در گزارشی نوشت: «نائوتو کان نخست وزیر ژاپن پس از افزایش فشارها برای استعفا به سبب ضعف در مدیریت خود پس از سونامی اخیر و اوضاع نابسامان اقتصادی این کشور، قبل از اواسط ماه آگوست استعفا میدهد.»
همشهری
1) حبس ابد برای 10 رهبر شیعه بحرینی
http://hamshahrionline.ir/news-138368.aspx
به گزارش فارس به نقل از خبرگزاری رویترز، دادگاه بحرین روز چهارشنبه 10 تن از جمع 21 فعال و معارض برجسته شیعی را به اتهام آنچه تلاش برای سرنگونی نظام در جریان اعتراضات اخیر این کشور خواند، به حبس ابد محکوم کرد.»
2) صالحی: ترس و نگرانی از گزارشگر ویژه حقوق بشر نداریم
http://hamshahrionline.ir/news-138365.aspx
وزیر امور خارجه با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران نگران گزارشگر ویژه حقوق بشر در مورد ایران نیست، گفت: «ما از قبل خودمان تقاضا کردهایم که گزارشگر موضوعی به ایران بیاید و خانم تیلای را دعوت کرده بودیم که به ایران بیاید و انشااله میآید.»
خبر / رادیو کوچه
باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا شامگاه چهارشنبه در یک سخنرانی زنده تلویزیونی از خروج ده هزار نظامی مستقر در افغانستان تا پایان سال ۲۰۱۱ خبر داده است. آقای اوباما اعلام کرد ۲۳ هزار سرباز دیگر آمریکایی نیز تا سپتامبر آینده از افغانستان خارج خواهند شد.
به گزارش ایبیسینیوز، به این ترتیب «نظامیان مازاد» آمریکا که در سال نخست ریاست جمهوری باراک اوباما به افغانستان اعزام شدند، تا پایان تابستان آینده از این کشور خارج خواهند شد.
باراک اوباما گفت پس از این تاریخ نیز خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان با روند ثابتی ادامه خواهد داشت و ماموریت این سربازان به تدریج از شرکت در عملیات رزمی به پشتیبانی ارتش افغانستان تغییر خواهد یافت.
آقای اوباما گفت: «تا سال ۲۰۱۴ روند انتقال (مسوولیت تامین امنیت) کامل خواهد شد و مردم افغانستان مسوول امنیت خود خواهند بود.»
باراک اوباما تاکید کرد خروج نیروهای نظامی آمریکا از افغانستان از موضع قدرت انجام میشود و گفت القاعده بیش از هر زمان دیگری پس از حملات یازدهم سپتامبر ۲۰۰۱ تحت فشار است.
آمریکا ده سال است درگیر جنگ در افغانستان است که هفتهای دو میلیارد دلار هزینه دارد.
به همین علت ادامه حضور نظامی در افغانستان نارضایتیهایی را به همراه داشته و ۲۷ سناتور آمریکایی به تازگی در نامهای خطاب به آقای اوباما خواهان تسریع در خروج از این کشور شدند.
بیشتر بخوانید:
«سربازان ارتش افغانستان جای سربازان آمریکایی را پر خواهند کرد»
«مذاکره آمریکا با طالبان»
رییس قوه قضاییه:
«سیاست ما پذیرش گزارشگر سازمان ملل نیست»
خبر / رادیو کوچه
شامگاه چهارشنبه، صادق لاریجانی، رییس قوه قضاییه جمهوری اسلامی، در گفتوگویی تلویزیونی در واکنش به انتخاب گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل برای ایران، اعلام کرد پذیرش گزارشگر ویژه از سیاستهای ایران نیست.
به گزارش ایرنا، لاریجانی اظهار داشت: «این کشور با سازمان ملل متحد در رابطه با حقوق بشر تعامل خواهد کرد ولی سیاست آن پذیرش گزارشگر نیست.»
پیش از این علیاکبر صالحی، وزیر خارجه جمهوری اسلامی گفته بود که این کشور خود خواستار تعیین «گزارشگر موضوعی» بوده است و این فرد به تهران سفر خواهد کرد.
آقای لاریجانی در سخنان خود از آمادگی ایران برای تعامل با سازمان ملل متحد در زمینه حقوق بشر خبر داد اما تاکید این همکاری در «چارچوبهای منطقی و نه به عنوان ابزاری علیه» این کشور خواهد بود.
آقای لاریجانی همچنین با متهم کردن آمریکا به نقض حقوق بشر گفت: «هنوز زندانهای گوانتانامو و ابوغریب را فراموش نکردهایم.»
لازم به یادآوری است شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد هفته گذشته احمد شهید، وزیر امور خارجه سابق مالدیو را به عنوان گزارشگر ویژه برای ایران معرفی کرد.
………………………………………………….
رییس جمهوری آمریکا:
«آغاز خروج نظامیان آمریکا از افغانستان با 33 هزار نیرو از سال 2011»
خبر / رادیو کوچه
باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا شامگاه چهارشنبه در یک سخنرانی زنده تلویزیونی از خروج ده هزار نظامی مستقر در افغانستان تا پایان سال ۲۰۱۱ خبر داده است. آقای اوباما اعلام کرد ۲۳ هزار سرباز دیگر آمریکایی نیز تا سپتامبر آینده از افغانستان خارج خواهند شد.
به گزارش ایبیسینیوز، به این ترتیب «نظامیان مازاد» آمریکا که در سال نخست ریاست جمهوری باراک اوباما به افغانستان اعزام شدند، تا پایان تابستان آینده از این کشور خارج خواهند شد.
باراک اوباما گفت پس از این تاریخ نیز خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان با روند ثابتی ادامه خواهد داشت و ماموریت این سربازان به تدریج از شرکت در عملیات رزمی به پشتیبانی ارتش افغانستان تغییر خواهد یافت.
آقای اوباما گفت: «تا سال ۲۰۱۴ روند انتقال (مسوولیت تامین امنیت) کامل خواهد شد و مردم افغانستان مسوول امنیت خود خواهند بود.»
باراک اوباما تاکید کرد خروج نیروهای نظامی آمریکا از افغانستان از موضع قدرت انجام میشود و گفت القاعده بیش از هر زمان دیگری پس از حملات یازدهم سپتامبر ۲۰۰۱ تحت فشار است.
آمریکا ده سال است درگیر جنگ در افغانستان است که هفتهای دو میلیارد دلار هزینه دارد.
به همین علت ادامه حضور نظامی در افغانستان نارضایتیهایی را به همراه داشته و ۲۷ سناتور آمریکایی به تازگی در نامهای خطاب به آقای اوباما خواهان تسریع در خروج از این کشور شدند.
………………………………………………….
دبیر کل سازمان ملل متحد:
«سخنان اسد درباره اصلاحات اعتبار ندارد»
خبر / رادیو کوچه
بانکیمون، دبیر کل سازمان ملل متحد روز چهارشنبه در مصاحبهای عنوان کرد که اظهارات بشار اسد رییس جمهوری سوریه در خصوص اصلاحات «اعتبار» زیادی ندارد و خواستار موضعگیری شورای امنیت سازمان ملل در مورد بحران داخلی سوریه شد.
آقای بان به خبرنگاران گفت: «من اعتبار زیادی در حرفهایی که او زده است نمیبینم. این وضعیت تا چه زمانی باید ادامه یابد. او واقعن باید تدابیر جدی ای اتخاذ کند.«
دبیر کل سازمان ملل که روز سهشنبه برای یک دوره پنج ساله دیگر به عنوان دبیرکل سازمان ملل انتخاب شد بر مفید بودن موضعگیری شورای امنیت در مورد بحران سوریه تاکید کرد.
این در حالی است که کشورهای غربی مایل به صدور قطعنامهای در محکومیت خشونتها در سوریه بودهاند اما چین و روسیه با آن مخالفت کردهاند.
لازم به اشاره است این شدیدترین انتقاد آقای بان از دولت سوریه تلقی میشود که مسوولیت خشونتها را به گردن گروههای مسلح انداخته است.
………………………………………………….
رهبر لیبی:
«ناتو متهم به قتل و کشتار دستهجمعی است»
خبر / رادیو کوچه
معمر قذافی، رهبر لیبی، کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو را متهم به قتل و کشتار دستهجمعی در این کشور کرده است. او در یک پیام صوتی که شامگاه چهارشنبه از تلویزیون دولتی لیبی منتشر شد، کسانیکه این بمباران را انجام دادند «مجرم» خواند.
این اظهارات دو روز پس از کشتهشدن خانواده دستیارش در یک بمباران هوایی و ساعاتی پس از تدفین آنها پخش شد.
ناتو از کشتهشدن غیرنظامیان ابراز تاسف کرده اما گفته است ساختمانی که مورد حمله قرار داده «مرکز فرماندهی و کنترل» بوده است.
پیشتر فرانکو فراتینی، وزیر امور خارجه ایتالیا برای ارسال کمکهای انساندوستانه به لیبی خواستار توقف فوری درگیریهای خشونتآمیز شد.
او همچنین گفت که ناتو باید جزییاتی درباره حملات هوایی در لیبی ارایه دهد و دستورالعملی درباره «اشتباهات فاحشی» که منجر به تلفات غیرنظامی میشود، تهیه کند.
اما آندرس فو راسموسن، دبیر کل ناتو، گفته است بمبارانهای هوایی برای حفاظت از غیرنظامیان صورت میگیرد و ادامه مییابد.
او تکرار کرد که ناتو مشغول بررسی گزارش های لیبی درباره کشته شدن هفت غیرنظامی در بمباران هوایی هفته پیش است، اما افزود این نیروهای سرهنگ قذافی هستند، نه ناتو، که غیرنظامیان را هدف قرار میدهند.
………………………………………………….
برای انتخابات ریاست فدراسیون جهانی فوتبال،
«فیفا بنهمام را به تلاش برای پرداخت رشوه متهم کرد»
خبر / رادیو کوچه
بر اساس یک گزارش فدراسیون بینالمللی فوتبال، فیفا، که در رسانهها منتشر شده است از شواهد قانعکنندهای در خصوص پرداخت رشوه توسط محمد بنهمام در انتخابات ریاست فیفا خبر داده است.
به گزارش پرس آسوسیشن، کمیته اخلاقی فیفا نیز نتیجهگیری کرده است که جک وارنر قائم مقام سابق فیفا «در معاونت فساد» نقش داشته است.
وارنر روز دوشنبه از مقام خود در فیفا و کلیه فعالیتهای خود در زمینه فوتبال استعفا داد.
در نتیجه فدراسیون جهانی فوتبال کلیه تحقیقات درباره جک وارنر را پایان داد و افزود که «فرض همچنان بر بیگناهی» اوست.
با این حال گزارش کامل کمیته اخلاق به سرپرستی پتروس داماسب، قاضی نامیبیایی، حاکی است که شواهد «جامع، قانعکننده و قاطعی» از پرداخت رشوه به مقامها برای حمایت از بنهمام در انتخابات ریاست فیفا وجود دارد و جک وارنر آن را تسهیل کرده بود.
بن همام برای کسب ریاست فیفا علیه سپ بلاتر رقابت میکرد اما روز ۲۹ می خود را کنار کشید.
………………………………………………….
در پنجمین روز از اعتصاب غذا در اوین،
«انتقال مومنی و قدیانی از اعتصابکنندگان به بهداری»
خبر / رادیو کوچه
عبداله مومنی و ابوالفضل قدیانی دو نفر از اعتصابکنندگان اوین در پی وخامت اوضاع جسمیشان روز چهارشنبه به بهداری اوین منتقل و توسط پزشکان بهداری معاینه شدند و کمکهای پزشکی را دریافت کردهاند.
به گزارش کلمه، این دو نفر در پنجمین روز اعتصاب غذای خود دچار ضعف شدید جسمی شدند که با تاخیر به بهداری منتقل شدند.
ابوالفضل قدیانی ۶۵ ساله به بیماری قلبی مبتلا است.
اعتصاب غذای نامحدود ۱۲ زندانی سیاسی بند ۳۵۰ زندان اوین در اعتراض به جانباختن هدی صابر و درگذشت هاله سحابی وارد پنجمین روز خود شده است و اوضاع برخی از اعتصابکنندگان نامناسب گزارش شده است.
ابوالفضل قدیانی و عبداله مومنی پس از دریافت کمکهای پزشکی دوباره به بند ۳۵۰ اوین منتقل شدهاند و وضعیتشان در حال حاضر مناسب گزارش شده است.
بهمن احمدی امویی، حسن اسدی زیدآبادی، مهدی کریمیان اقبال، عماد بهاور، قربان بهزادیاننژاد، محمد داوری، امیرخسرو دلیرثانی، فیضاله عربسرخی، ابوالفضل قدیانی، محسن امینزاده، محمدرضا مقیسه و عبداله مومنی ۱۲ زندانی هستند که در اعتصاب غذا بهسر میبرند.
………………………………………………….
رسانههای داخلی ایران اعلام کردند:
«حمله تروریستی ناموفق به هیت نفتی ایران در عراق»
خبر/ رادیو کوچه
به گزارش رسانههای داخلی ایران، یک حمله تروریستی به هیت نفتی جمهوری اسلامی که در سفر به عراق به سر میبرد، ناموفق باقی مانده است.
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، یک مقام شرکت ملی پالایش و پخش فراوردههای نفتی ایران، گفته است که هیت ۵ نفره ایرانی پیشازظهر چهارشنبه پس از پایان مذاکره با معاون وزیر نفت عراق، در مسیر مراجعه به وزارت برق این کشور مورد حمله تروریستی قرار گرفت.
بر اساس این گزارش، هیچگونه آسیبی به هیت ایرانی وارد نشد و مقامات ایرانی مذاکرات خود را با مقامات وزارت برق عراق انجام داده و قراردادهای فروش فرآوردههای نفتی ایران به نیروگاههای عراق را به امضا رساندند.
سرپرست هیت ایرانی، علیرضا ضیغمی، معاون وزیر نفت و مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی این کشور بوده که برای مذاکره در مورد فروش سوخت و فرآوردههای نفتی به عراق سفر کرده بود.
………………………………………………….
صبح روز دوشنبه رخ داد،
«آتشسوزی خرابکارانه در اتاق منشیهای آیتاله هاشمی»
خبر / رادیو کوچه
مجمع تشخیص مصلحت نظام با انتشار اطلاعیهای از وقوع آتشسوزی «خرابکارانه» در اتاق منشیهای آیتاله هاشمی رفسنجانی، رییس مجمع، خبر داده است.
بر اساس اطلاعیه مجمع که خبرگزاریهای داخلی و دولتی آن را منتشر کردهاند این آتشسوزی در ساعت2:30 بامداد دوشنبه سیام خرداد رخ داده است.
اطلاعیه مجمع تشخیص میگوید یکی از اتاقهای ساختمان قدس، دفتر مجمع تشخیص مصلحت نظام، در اقدامی «خرابکارانه» دچار حریق شد و تمام وسایل آن در آتش سوخت.
مجمع تشخیص این اقدام را «قابل تامل و مشکوک» خوانده و اعلام کرده است که شخصی با ورود به ساختمان قدس، با وسیلهای اتاق محل استقرار منشیهای آیتاله هاشمی رفسنجانی را به آتش کشیده و متواری شده است.
این اطلاعیه میگوید منشی کشیک دفتر مجمع که در اتاق در حال استراحت بوده دچار سوختگی و به بیمارستان منتقل شده است.
مطابق اعلام مجمع تشخیص مصلحت، علیرغم حضور ماموران آتشنشانی و جلوگیری از گسترش آتش به قسمتهای دیگر این ساختمان، اتاق منشیهای رییس مجمع تشخیص مصلحت با تمام وسایل آن در شعلههای آتش سوخته است.
اطلاعیه مجمع میگوید که دوربینهای حفاظتی از لحظه ورود «خرابکار» به مجمع تا لحظه فرار از چهره او تصویرهای روشنی ثبت کردهاند که این تصاویر در اختیار مراجع و مسوولان ذیربط قرار گرفته است.
اطلاعیه مجمع تشخیص مصلحت میگوید: «در صورت تلاش مناسب نهادهای حفاظتی و امنیتی ذیربط، همه ابعاد این حادثه آشکار میشود و اطلاعات به دست آمده در زمان مناسب در اختیار امت بزرگوارمان قرار خواهد گرفت.»
مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخشی از کاخ مرمر تهران مستقر است که نام آن در سال های اخیر به ساختمان قدس تغییر داده شده است.
………………………………………………….
روز پنجشنبه روی داد،
«معاون مستعفی وزارت خارجه بازداشت شد»
خبر / رادیو کوچه
رییس شورای عالی ایرانیان خارج از کشور و معاون مستعفی وزارت خارجه جمهوری اسلامی روز پنجشنبه توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است.
به گزارش فارس، یک مقام آگاه در گفتوگویی از بازداشت محمد شریف ملکزاده رییس شورای عالی ایرانیان خارج از کشور خبر داد.
ملکزاده چندی پیش از سوی علیاکبر صالحی وزیر امور خارجه به سمت معاونت مالی و اداری این وزارتخانه منصوب که این انتصاب با واکنش نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی روبهرو شد و وزیر امور خارجه را در آستانه استیضاح قرار داد.
وزارت اطلاعات نیز طی نامهای به وزیر امور خارجه صلاحیت ملکزاده برای تصدی مسوولیت جدید را رد کرد.
ملکزاده با گذشت چند روز استعفای خود را به وزیر امور خارجه ارایه کرد. با پذیرش استعفای وی از سوی علیاکبر صالحی موضوع استیضاح وزیر امورخارجه نیز منتفی شد.
………………………………………………….
در حمایت از ۱۲ زندانی بند ۳۵۰ اوین،
«اعتصاب غذای شش زندانی سیاسی رجاییشهر»
خبر / رادیو کوچه
شش تن از زندانیان سیاسی در زندان رجاییشهر کرج از روز پنجشنبه، در حمایت از ۱۲ زندانی بند ۳۵۰ اعتصاب غذای خود را آغاز کردهاند.
به گزارش کلمه، کیوان صمیمی، عیسی سحرخیز، مسعود باستانی، علی عجمی، جعفر اقدامی و حشمتاله طبرزدی شش زندانی سیاسی رجایی شهر کرج هستند که اعلام کردند تا زمانی که همراهانشان در بند ۳۵۰ اوین در اعتصاب غذا هستند با آنان همراه خواهند بود و اعتصاب میکنند.
این در حالی است که اعتصاب زندانیان سیاسی اوین وارد ششمین روز خود شده است.
خبر / رادیو کوچه
مجمع تشخیص مصلحت نظام با انتشار اطلاعیهای از وقوع آتشسوزی «خرابکارانه» در اتاق منشیهای آیتاله هاشمی رفسنجانی، رییس مجمع، خبر داده است.
بر اساس اطلاعیه مجمع که خبرگزاریهای داخلی و دولتی آن را منتشر کردهاند این آتشسوزی در ساعت2:30 بامداد دوشنبه سیام خرداد رخ داده است.
اطلاعیه مجمع تشخیص میگوید یکی از اتاقهای ساختمان قدس، دفتر مجمع تشخیص مصلحت نظام، در اقدامی «خرابکارانه» دچار حریق شد و تمام وسایل آن در آتش سوخت.
مجمع تشخیص این اقدام را «قابل تامل و مشکوک» خوانده و اعلام کرده است که شخصی با ورود به ساختمان قدس، با وسیلهای اتاق محل استقرار منشیهای آیتاله هاشمی رفسنجانی را به آتش کشیده و متواری شده است.
این اطلاعیه میگوید منشی کشیک دفتر مجمع که در اتاق در حال استراحت بوده دچار سوختگی و به بیمارستان منتقل شده است.
مطابق اعلام مجمع تشخیص مصلحت، علیرغم حضور ماموران آتشنشانی و جلوگیری از گسترش آتش به قسمتهای دیگر این ساختمان، اتاق منشیهای رییس مجمع تشخیص مصلحت با تمام وسایل آن در شعلههای آتش سوخته است.
اطلاعیه مجمع میگوید که دوربینهای حفاظتی از لحظه ورود «خرابکار» به مجمع تا لحظه فرار از چهره او تصویرهای روشنی ثبت کردهاند که این تصاویر در اختیار مراجع و مسوولان ذیربط قرار گرفته است.
اطلاعیه مجمع تشخیص مصلحت میگوید: «در صورت تلاش مناسب نهادهای حفاظتی و امنیتی ذیربط، همه ابعاد این حادثه آشکار میشود و اطلاعات به دست آمده در زمان مناسب در اختیار امت بزرگوارمان قرار خواهد گرفت.»
مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخشی از کاخ مرمر تهران مستقر است که نام آن در سال های اخیر به ساختمان قدس تغییر داده شده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر