مسئول روابط عمومی سپاه، از بازنشستگی مجتبی ذوالنور، جانشین نماینده ولی فقیه در سپاه خبر داد و همزمان این مقام روحانی سپاه، از کاندیداتوری خود برای شرکت در انتخابات مجلس خبر داد.
به گزارش فارس، سردار پاسدار رمضان شریف مسئول روابط عمومی این ارگان نظامی، در پاسخ به سوالی مبنی بر اینكه آیا شنیدههای اخیر مبنی بر بازنشستگی مجتبی ذوالنور از سپاه را تایید می كنید؟ گفت: سپاه اخیراً با درخواست ایشان كه به دلیل احساس وظیفه برای خدمت به نظام و انقلاب در عرصههای دیگر، تقاضای بازنشستگی داشتهاند، موافقت كرده است.
رمضان شریف در این باره ادامه داد: "سپاه اخیراً با درخواست ایشان که به دلیل احساس وظیفه برای خدمت به نظام و انقلاب در عرصههای دیگر، تقاضای بازنشستگی داشتهاند، موافقت کرده است."
در همین حال مجتبی ذوالنور در باره علت بازنشستگی خود به خبرگزاری فارس گفته است: "با توجه به اینکه احساس میشد ضرورت برای خدمت به انقلاب و نظام در عرصههای دیگر باشد و با توجه به این که از مدتها قبل گروههایی از استانها و دیگر شهرهای کشور مصر بودند تا بنده در سنگر مجلس ادامه خدمت دهم، لذا تصمیم بر این شد تا ضمن اعلام بازنشستگی از سپاه پاسداران برای حضور در سنگر مجلس آماده شوم."
مجتبی ذالنور، جانشین نماینده رهبر جمهوری اسلامی در سپاه در هفتههای اخیر و به دنبال علنی شدن اختلافها میان محمود احمدینژاد و رهبری اظهارات تندی علیه آنچه که «جریان انحرافی» خوانده میشود، بر زبان آورده است.
انتخابات مجلس شورای اسلامی در اسفند ماه سال جاری برگزار میشود، و به گفته مصطفی محمدنجار، وزیر کشور، "تا نهم تیرماه فرصت وجود دارد، کسانی که دولتی هستند یا مسئولیتی دارند برای شرکت در انتخابات استعفا دهند."
از سوی دیگر مجتبی ذوالنور در تازهترین اظهارات خود علیه اطرافیان محمود احمدینژاد، روز سهشنبه اسفندیار رحیممشایی و محمود احمدینژاد را به لاله و لادن، دو قلوهای به هم چسبیده ایرانی تشبیه کرده بود که چند سال پیش در یک جراحی جان خود را از دست دادند.
وی در این باره گفته بود: "برخی میگویند اگر احمدینژاد و مشایی را از هم جدا کنیم درست میشود. احمدینژاد و مشایی مانند لاله و لادن دو قلوهای به هم چسبیده هستند که وقتی آنها را جراحی کردند هر دو از بین رفتند."
مجتبی ذوالنور همچنین در باره «برخورد با جریان انحرافی» هم اظهار داشته بود: "فضای جامعه برای برخورد مناسب نیست، بنابر این باید مدارا کرد، به این معنی که نگذاریم باند انحرافی هر کاری دلش میخواهد انجام دهد."
جانشین نماینده ولی فقیه در سپاه افزوده بود: "بارها احمدینژاد گفته که من، یعنی مشایی، و مشایی یعنی من. بنابراین الان فضای اینها به گونهای است که اگر عملی شود هر دو از بین میروند."
گفتنی است ذوالنور در کسوت جانشین نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران، چند روز پیش از نقش سپاه در حفظ نظام سخن گفته و مدعی شده بود "هر جریان یا گروهی که درصدد تهدید دستاوردهای نظام اسلامی باشد قطعا با واکنش جدی سپاه مواجه خواهند شد."
اداره كل روابط عمومي مجمع تشخيص مصلحت نظام با اعلام وقوع حادثهاي در دفتر اين مجمع از ارسال گزارش آن براي پيگيري به مراجع و مسئولان ذيربط خبر داد.
در اين اطلاعيه آمده است: در ساعت 2:30 بامداد دوشنبه مورخ ٣٠/٣/٩٠ يكي از اتاقهاي ساختمان قدس، دفتر مجمع تشخيص مصلحت نظام، در اقدامي خرابكارانه دچار حريق شد و تمام وسايل آن در آتش سوخت.
در اين اقدام قابل تامل و مشكوك، شخصي با ورود به ساختمان قدس، به وسيلهاي اتاق محل استقرار منشيهاي آيتالله هاشمي رفسنجاني را به آتش كشيد و متواري شد. منشي كشيك دفتر مجمع كه در اتاق در حال استراحت بوده دچار سوختگي شده و به بيمارستان منتقل شد كه به لطف خداوند خطر از ايشان دور شد.
اگرچه حضور ماموران آتشنشاني باعث جلوگيري از گسترش آتش در قسمتهاي ديگر اين ساختمان شد، اما اتاق مذكور با تمام وسايل و حتي دربهاي آن در شعلههاي آتش سوخت.
خوشبختانه دوربينهاي حفاظتي مجمع از لحظه ورود اين خرابكار به مجمع تا لحظه فرار از چهره او تصويرهاي روشني ثبت كردهاند كه اين تصاوير در اختيار مراجع و مسئولان ذيربط قرار گرفته و مطمئنا در صورت تلاش مناسب نهادهاي حفاظتي و امنيتي ذيربط، همه ابعاد اين حادثه آشكار ميشود و اطلاعات به دست آمده در زمان مناسب در اختيار امت بزرگوارمان قرار خواهد گرفت.
خانواده شهید پدکتر بهشتی به همراه جمعی از خانواده شهدا و اعضای ستاد بنیاد جانبازان هفتم تیر صبح چهارشنبه با رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام دیدار کردند.
به گزارش ایسنا، آیتالله هاشمی رفسنجانی در این دیدار ضمن اشاره به وقایع صدر اسلام و مشابهتهای آن با مسائل انقلاب اسلامی ایران، تاکید کرد: شهادت شهدای هفتم تیر علیرغم خسارتهای عظیم انسانی استحکام نظام اسلامی را بیشتر کرد و توانست فضای تهمت، نفاق و فحاشی آن زمان را که نوک پیکان آن شهید بهشتی را نشانه رفته و به صورت بحرانسازی درآمده بود را تغییر داده و وحدت و همدلی یاران اصلی انقلاب و مردم را تقویت کند.
وی افزود: وقایع هفتم تیر در تاریخ معاصر حادثهای شبیه حادثه احد از لحاظ تعداد شهدا، مجروحان و آثار سازنده، ثبت کرد.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به مظلومیت دکتر بهشتی تاکید کرد: ایشان جزو پیشتازان انقلاب اسلامی بود که پس از شهادت بر تارک تاریخ انقلاب اسلامی ایران نشست و عظمت ایشان بر همگان مشخص شد.
هاشمی رفسنجانی گفت: حق و حقیقت همواره در تاریخ پایدار است و هیچ فراز و فرودی نمیتواند آن را از بین ببرد. حقیقت گاهی گم، کم و بیرمق میشود اما همیشه وجود دارد و به طور قطع در قامت واقعی خود را نشان خواهد داد.
وی با توصیه به همه دوستداران انقلاب به ویژه خانواده شهدای هفتم تیر به صبر و استقامت تاکید کرد: همگان باید تلاش کنیم تا انقلاب اسلامی که خونهای زیادی برای آن ریخته شده است، در مسیر صحیح خود همیشه پایدار باشد.
در ابتدای این دیدار دکتر لواسانی و اصغرنیا از بازماندگان فاجعه هفتم تیر مطالبی را در خصوص جایگاه و ارزشهای اخلاقی این شهدا و همچنین تحولات جامعه بیان کردند.
شورای هماهنگی راه سبز امید در بیانیه ای خطاب به ۱۲ زندانی اعتصاب کننده در اوین با تاکید بر اینکه ندای حق خواهی شما به گوش ملت رسیده است از آنان خواست که به اعتصاب غذای خود خاتمه دهند.
همچنین در این بیانیه آمده است: مردم ما به پاس حرکت قهرمانانه ی شما دوازده قهرمان و به یاد هاله و هدی چهارشنبه اول تیرماه از ساعت ۱۰ تا ۱۱ شب ندای تکبیر خود را بام ها سرخواهند داد تا همراهی شان را به گوش شما و شهیدان راه آزادی برسانند.
با درخواست مرخصی چند روزه ی محمد جواد مظفر موافقت شد.
به گزارش کلمه، این نویسنده و فعال سیاسی در پی درگذشت مادر همسرش برای مراسم ختم وی به مرخصی چند روزه آمد.
مظفر یکی از دوازده زندانی سیاسی است که در اعتراض به شهادت هاله سحابی و هدی صابر اعتصاب کرده اند.
وی که در حوادث دی ماه ۱۳۸۸ دستگیر و شصت و دو روز در سلول انفرادی بند ۲۴۰ اوین زندانی بود، به یک سال حبس تعزیری محکوم شده است.
بیستم فروردین محمدجواد مظفر نایب رئیس انجمن دفاع از حقوق زندانیان و عضو شورای مرکزی انجمن دفاع از آزادی مطبوعات برای گذراندن دوران محکومیت خود به زندان اوین بازگشت.
مریم مجد، از فعالان مطبوعاتی و عکاس مطبوعاتی ایران، در حالیکه قصد سفری به خارج از کشور را داشت، توسط ماموران امنیتی بازداشت شد.
به گزارش جرس، خانم مجد در حالیکه به قصد عکاسی از جام جهانی فوتبال زنان در آلمان، راهی این کشور بود و در حالی که میزبانان آلمانی او در دوسلدورف منتظر او بودند، ناپدید گردید، که منابع خبری از بازداشت وی خبر داده اند.
بر اساس گزارش مذکور، با اینکه او قرار بوده با پرواز ماهان سفر کند اما هواپیمایی ماهان در دوسلدورف به میزبان آلمانی او اعلام کرده که چنین مسافری در لیست پرواز وجود ندارد.
پترا لندرز، بازیکن سابق تیم ملی فوتبال آلمان که قرار بود با هماهنگی فیفا و اجازه این نهاد برای عکاسی از زنان فوتبالیست از سراسر جهان، به همراه مریم کتابی درباره زنان فوتبالیست در سراسر جهان منتشر کنند، روز گذشته در نامه ای به وزارت خارجه آلمان، ضمن ابراز نگرانی شدید، به خصوص با توجه به تجربه های مشابه در جمهوری اسلامی، از آنها خواسته که از مقامات ایرانی درباره ناپدید شدن مریم مجد توضیح بخواهند.
وی در این نامه، خواسته که روشن شود مریم مجد هم اکنون کجاست و چرا نتوانسته طبق برنامه سفرش را به انجام برساند.
همزمان یک منبع مطلع به رادیو اروپای آزاد گفته است "شامگاه پنج شنبه گذشته چهار مامور که احتمالا از وزارت اطلاعات بودند به خانه پدری مریم مجد مراجعه کرده و پس از بازرسی خانه و اتاق مریم، این عکاس تخصصی ورزش زنان را بازداشت کردند."
وی افزود که ماموران بخشی از وسایل شخصی خانم مجد را نیز با خود برده اند.
کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران، در بیانیه ای با اشاره به وضعیت نامعلوم مریم مجد، گفته است که خانواده وی از صحبت کردن با رسانه ها خودداری می کنند و تاکنون مقامات جمهوری اسلامی نیز نسبت به وضعیت این عکاس، خبرنگار سکوت کرده اند.
درپی اعلام اعتصاب غذای ۱۲ زندانی سیاسی بند ۳۵۰ زندان اوین گروه ها و تشکل های مختلف سیاسی نیز با صدور بیانیه ها و فراخوان هایی با این عزیزان همراه شده و خواهان رسیدگی به خواسته آنان که همان محاکمه مسببین شهادت هاله سحابی و هدی صابر می باشد شده اند.
به گزارش تحول سبز، جمعی از دانشجویان سبز دانشگاه تهران نیز با صدور بیانیه ای ضمن دعوت از مردم برای گرفتن روزه سیاسی در روز چهارشنبه اول تیرماه نکاتی را نیز در جهت حمایت از زندانیان اعتصاب کننده مطرح نموده اند.
این دانشجویان در بخشی از بیانیه خود آورده اند: خرداد امسال تلخ تر از هر خرداد دیگری برای این سرزمین رقم خورد. سرزمینی که این روزها در زیر چکمه های حزب پادگانی بهترین فرزندان خود را از دست می دهد . در همان هنگام که بار مصیبت و غم از دست دادن دیرمبارز سترگ عزت الله سحابی بر قلب آزادیخواهان این وطن سنگینی می کرد، به ناگاه حمله وحشیانه پادگانیان هاله اش را نیز از ما گرفت و داغ این حوادث آنچنان بر دل دوستان نشست که این ظلم ناروا را برنتافتند و هدی با برگزیدن مرگ با عزت، سیاه دلی حاکمیت را به رخ همگان کشید.
این دانشجویان ضمن ارائه نکاتی در خصوص چگونگی حمایت از زندانیان اعتصاب کننده خود نیز اعلام داشتند: ما به عنوان ائتلاف دانشجویان سبز دانشگاههای تهران اعلام می کنیم که خود نیز در حمایت از اعتصاب غذای زندانیان و در اعتراض به مرگ سحابی و صابر ، روز چهارشنبه اول تیرماه روزه سیاسی می گیریم و در صورتی که اعتصاب زندانیان پایان نگیرد و به نحوه شهادت سحابی و صابر رسیدگی نشود، اقداماتی از این دست را ادامه خواهیم داد.
از تمامی دانشجویان و مردم نیز دعوت می کنیم که در روز چهارشنبه با برگزاری افطارهای نمادین دسته جمعی، درمحافل دوستانه ، خانوادگی و غیره، یاد هاله سحابی و هدی صابر را گرامی بدارند ، از زندانیان اعتصاب کننده حمایت کرده و عکس ها و خبرهای مربوط به جمع های خود را برای رسانه ها ارسال نمایند تا از این طریق نشان دهیم ، ما همه با هم هستیم .
همچنین در بخشی از بیانیه خود خواهان همرای فعالان سیاسی و اعلام موضع صریح مراجع شده واظهار داشته اند: از تمامی فعالان سیاسی و اصلاح طلب، روحانیون و خصوصا علمای عظام درخواست می کنیم که با اعلام موضع و حمایت عملی خود از زندانیان اعتصاب کننده، نسبت به نحوه شهادت هاله سحابی و هدی صابر موضع گیری نموده و در صورت امکان با برگزاری روزه سیاسی و اعتصاب غذای دسته جمعی ، خواهان بررسی نحوه مرگ هاله سحابی و هدی صابر و شکسته شدن اعتصاب غذای دوازده زندانی، شوند. همچنین پیشنهاد می شود با نگارش نامه به نهادهای ذیربط، رایزنی با سایر علما، اعلام موضع های دسته جمعی و ... اولاً حاکمیت را وادار به پاسخگویی کنند، ثانیاً از فراموش شدن این جنایات جلوگیری کنند و ثالثاً مانع از تکرار چنین فجایعی شوند .
متن کامل این بیانیه که در اختیار تحول سبز قرار گرفته است به شرح زیر می باشد:
خرداد ماه همیشه برای ما و سرزمین ایران با روزهای سرنوشت سازی همراه بوده است و خرداد امسال پرحادثه و تلخ تر از هر سال، یکبار دیگر یادآور شد که تازمانی که هستند مردان و زنانی که در راه میهن، جان خود را ایثار کنند، داستان خرداد و آزادیخواهی مردمان این سرزمین همچنان ادامه خواهد یافت و خرداد امسال تلخ تر از هر خرداد دیگری برای این سرزمین رقم خورد. سرزمینی که این روزها در زیر چکمه های حزب پادگانی بهترین فرزندان خود را از دست می دهد .
در همان هنگام که بار مصیبت و غم از دست دادن دیرمبارز سترگ عزت الله سحابی بر قلب آزادیخواهان این وطن سنگینی می کرد، به ناگاه حمله وحشیانه پادگانیان هاله اش را نیز از ما گرفت و داغ این حوادث آنچنان بر دل دوستان نشست که این ظلم ناروا را برنتافتند و هدی با برگزیدن مرگ با عزت، سیاه دلی حاکمیت را به رخ همگان کشید. رضا هدی صابر در اعتراض به شهادت ناجوانمردانه هاله ای که داغ پدر دید و رفت، اعتصاب غذا کرد و شهید شد. و اکنون حاکمیت نه تنها پاسخگو نیست که به رسم همیشگی قلدرمابانه ، با طفره رفتن از حقیقت ماجرا ، علت شهادت او را همان ذکر می کند که هاله را گفته بود.
و اکنون آزادگان در بند، در مقابل این همه ظلم آشکار و قساوت بی پرده و شهادت مظلومانه هدی صابر ، صدا به اعتراض بلند کرده و برای فریاد مظلومیت او چاره ای جز توسل به اعتصاب غذا نیافتند، باشد که حاکمیت کور و کر، چیزی ببیند و بشنود .
فارغ از حاکمیت انحصارطلبی که دیگر هویت آن بر همگان روشن است، اینک بر ما شاهدان این همه ظلم و بیداد است که صدای حق طلبی عزیزانمان را نه تکرار که فریاد کنیم و حامل راستین پیام هاله ها و صابرها باشیم که " ان الله لایغیروا ما بقوم حتی یغیروا ما بانفسهم" که خداوند سرنوشت هیچ قومی را دگرگون نخواهد کرد مگر انکه خود حالشان را تغییر دهند.
از این رو در جهت همراهی با آزادگان دربند و فریاد مظلومیت آن دو شهید ، ائتلاف دانشجویان سبز دانشگاههای تهران، به عنوان یک گروه دانشجویی که تبیین مبارزه مسالمت آمیز را وجهه همت خود قرار داده است ، راهکارهای مدنی زیر را پیشنهاد می کنیم :
۱) از تمامی فعالان سیاسی و اصلاح طلب، روحانیون و خصوصا علمای عظام درخواست می کنیم که با اعلام موضع و حمایت عملی خود از زندانیان اعتصاب کننده، نسبت به نحوه شهادت هاله سحابی و هدی صابر موضع گیری نموده و در صورت امکان با برگزاری روزه سیاسی و اعتصاب غذای دسته جمعی ، خواهان بررسی نحوه مرگ هاله سحابی و هدی صابر و شکسته شدن اعتصاب غذای دوازده زندانی، شوند. همچنین پیشنهاد می شود با نگارش نامه به نهادهای ذیربط، رایزنی با سایر علما، اعلام موضع های دسته جمعی و ... اولاً حاکمیت را وادار به پاسخگویی کنند، ثانیاً از فراموش شدن این جنایات جلوگیری کنند و ثالثاً مانع از تکرار چنین فجایعی شوند .
۲) همچنین از فعالان حقوق بشر و جنبش سبز در خارج از کشور، انتظارمی رود به هر طریق ممکن از جمله برگزاری مراسم اعتراضی اعم از روزه سیاسی در مقابل نهادهای بین المللی مانند سازمان ملل، جمع آوری طومارهای اعتراضی و تشکیل کمپین آزادی زندانیان سیاسی، صدای اعتراضی این زندانیان را به مجامع بین المللی و رسانه های جهانی رسانده و از این طریق فشارهای بین المللی را بر حاکمیت جهت رعایت حقوق بشر و حقوق زندانیان افزایش دهند .
۳) ما به عنوان ائتلاف دانشجویان سبز دانشگاههای تهران اعلام می کنیم که خود نیز در حمایت از اعتصاب غذای زندانیان و در اعتراض به مرگ سحابی و صابر ، روز چهارشنبه اول تیرماه روزه سیاسی می گیریم و در صورتی که اعتصاب زندانیان پایان نگیرد و به نحوه شهادت سحابی و صابر رسیدگی نشود، اقداماتی از این دست را ادامه خواهیم داد.
از تمامی دانشجویان و مردم نیز دعوت می کنیم که در روز چهارشنبه با برگزاری افطارهای نمادین دسته جمعی، درمحافل دوستانه ، خانوادگی و غیره، یاد هاله سحابی و هدی صابر را گرامی بدارند ، از زندانیان اعتصاب کننده حمایت کرده و عکس ها و خبرهای مربوط به جمع های خود را برای رسانه ها ارسال نمایند تا از این طریق نشان دهیم ، ما همه با هم هستیم
بیانیه ائتلاف دانشجویان سبز دانشگاه های تهران
حسین انصاریراد گفت: تعبیر انحراف واژهای مبهم و غیرمشخص است که به هیچ وجه عنوان مجرمانه قانونی ندارد.
نماینده نیشابور در مجلس ششم در گفتوگو با ایلنا ادامه داد: اینکه افرادی خارج از چارچوب قانون اساسی، قوانین موضوعه کشور و دستگاههایی که وظیفه قانونی مشخص در این زمینه دارند، گروهی را منحرف بنامند و از تریبونهای مختلف به آنان اتهام بزنند، باعث سوءاستفاده و بینظمی در جامعه میشود.
انصاریراد ضمن انتقاد شدید از افراد و جریانات خاصی که از تریبونهای عمومی به رقبای سیاسی اتهام میزنند، گفت: استفاده از واژههای مبهم مانند جریان انحرافی، اصحاب فتنه و ... بدون اثبات در دادگاه صالحه شرعا گناه و از نظر قانون، جرم است.
وی افزود: کشور نهادهای قانونی مشخص برای بررسی تخلفات دارد و باید به اتهامات فرد یا گروهی که منحرف نامیده میشود در دادگاه صالحه و مورد اعتماد مردم رسیدگی شود و اگر تخلفی صورت گرفته، مرتکبین عواقب آنرا تحمل کنند.
این فعال سیاسی اصلاحطلب با تاکید بر اینکه هیچکس حق ندارد بدون دلیل و مدرک کافی دیگران را متهم و ذهن مردم را مشغول کند، گفت: برخی نمایندگان مجلس هشتم اعلام کردهاند که در انتخابات ریاست جمهوری دهم به ۹ میلیون نفر در قالب سهام عدالت مبلغ ۸۰ هزار تومان از محل غیرقانونی پرداخت شده که اگر اینگونه باشد به تمام حیثیت و حقوق مردم ارتباط دارد و باید دادگاه صالحه به این موضوع رسیدگی و عاملان آنرا محاکمه کند و اگر کسانی مرتکب چنین اقدامی شده باشند از قانون و حقوق ملت منحرف شده و مستحق مجازات هستند.
انصاریراد در ادامه ضمن تاکید بر آزاد بودن فضای نقد در جامعه گفت: باید همه در نقد مسائل مختلف آزاد و مساوی و از حقوق برابر برخوردار باشند.
صالح دلدم طی نامه ای سرگشاده به دادستان کل کشور، ضمن انتقاد از سیاست های فرهنگی کشور و متصدیان امر در زمینه عدم برخورد با قاچاق و توزیع غیر مجاز فیلمهای سینمایی کشور، از قاچاق سازمان یافته و گستردۀ فیلم آخر خود توسط شبکه های مافیایی خبر داد و خواستار اقدام دستگاه قضایی در زمینه شد.
به گزارش جرس، صالح دلدم، تهیه کننده و کارگردان حامی جنبش سبز، در نامه خود به غلامحسین محسنی اژه ای، همچنین می نویسد " اینجانب به عنوان شاکی خصوصی و تهیه کننده فیلم « بی دل» و به نمایندگی از جامعه سینمای کشور از حضرتعالی به عنوان دادستان کل کشور و در جایگاه مدعی العموم طلب استمداد دارم تا ضمن ورود به این معضل ریشه های قاچاقچیان و سارقین فرهنگی کشور را بخشکانید زیرا با ادامه این شرایط قاچاقچیان فیلم در حاشیه امنیت قرا دارند و تولیدکنندگان و توزیع کنندگان قانونی سینمای ایران در نا امنی شغلی.".
متن نامه این عضو حزب اعتمادملی و از بازداشت شدگان حوادث بعد ازانتخابات، به شرح زیر است:
جناب آقای محسنی اژه ای
دادستان محترم کل کشور
سلام علیکم
احتراما بدینوسیله به استحضار می رساند اینجانب صالح دلدم ، تهیه کننده و کارگردان ، هفته گذشته فیلم « بی دل » را پس از اخذ مجوزهای قانونی از وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی وارد شبکه نمایش خانگی نمودم اما متاسفانه به فاصله 48 ساعت از توزیع قانونی فیلم « بی دل » ، این فیلم نیز به مانند سایر رایت های ویدئویی فیلم های سینمایی کشور با کپی غیرمجاز روبرو شد و اکنون نسخه های قاچاق آن بصورت وسیع در سطح شهرها و سایت های اینترنتی غیرمجاز عرضه شده است . بعلت این سرقت های فرهنگی اکنون شرکت های فعال در عرصه ویدئورسانه کشور و تهیه کنندگان فیلم ها در معرض ورشکستگی قرار گرفته اند و به تدریج می بایست شاهد بیکاری خیل عظیمی از هموطنان که از راه فعالیت در عرصه فیلمسازی یا توزیع فیلم امرار معاش می کنند باشیم که این نیز به نوبه خود باعث رواج فساد ناشی از بیکاری در جامعه شده است و اینجا این سئوال مطرح است که چه کسی باید پاسخگوی هزینه های چندصد میلیونی صرف شده در عرصه تولید و توزیع فیلم های ایرانی که دچار قاچاق می شوند باشد ؟ اینجانب به عنوان شاکی خصوصی و تهیه کننده فیلم « بی دل» و به نمایندگی از جامعه سینمای کشور از حضرتعالی به عنوان دادستان کل کشور و در جایگاه مدعی العموم طلب استمداد دارم تا ضمن ورود به این معضل ریشه های قاچاقچیان و سارقین فرهنگی کشور را بخشکانید زیرا با ادامه این شرایط قاچاقچیان فیلم در حاشیه امنیت قرا دارند و تولیدکنندگان و توزیع کنندگان قانونی سینمای ایران در نا امنی شغلی . خواهشمند است اقدامات قاطع ومقتضی را مبذول فرمایید .
صالح دلدم- تهیه کننده و کارگردان
رونوشت : خبرگزاری ها و روزنامه های رسمی کشور
شایان ذكر است صالح دلدم از اعضای حزب اعتمادملی و از مشاوران مهدی كروبی در انتخابات ریاست جمهوری سال 88 بوده كه پس از انتخابات بازداشت و مدت 7 ماه را در زندان های اوین و قزلحصار و سلول انفرادی گذرانده است . از جمله فیلم های دلدم می توان به مرثیه ای برای لاله زار ، امضاء ، بی دل و كباب غاز اشاره نمود .
این هنرمند و فیلمساز حامی جنبش سبز، چندی پیش طی نامه ای سرگشاده به دادستان کل کشور، معاونت سینمائی وزارت ارشاد، ضمن انتقاد از سیاست های این وزارتخانه در زمینه عدم برخورد با قاچاق و توزیع غیر مجاز فیلمهای سینمایی کشور، خطاب به وی خاطرنشان کرده بود "متاسفانه قاچاق فیلم های ویدئویی وسینمایی کشور باعث شده است که تمامی شرکت های ویدئو رسانه کشور در معرض ورشکستگی قرارگرفته و قیمت های خرید رایت های ویدئویی به شدت کاهش یافته و در نتیجه تهیه کنندگان فیلم ها نیز ضرر و زیان فراوان دیده و به زودی باید شاهد بیکاری میلیون ها نفر که بصورت مستقیم و غیر مستقیم از راه فیلمسازی یا پخش قانونی فیلم امرار معاش می کردند باشیم ."
دولت اعلام کرد وزارت آموزش و پرورش موظف است با رعایت قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمان حق التدریس و آموزشیاران نهضت سواد آموزی مصوب 23/7/87 عملکرد ریالی سال 1389 صرفا در مورد باقیمانده افراد حق التدریس و نیز حق التدریس نیروهای رسمی و پیمانی موجود محاسبه و عمل کند و درهر حال بکارگیری افراد جدید به صورت حق التدریس در سال 1390 نیز ممنوع است.
هیئت وزیران به استناد بند یکصد و سی و پنجم قانون بودجه سال 1390 کل کشور و به پیشنهاد معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور و با تشکر از همه دستگاهها و اشخاصی که با رعایت ضوابط اجرایی قانون بودجه 1389 کل کشور کاهش قابل ملاحظهای را در هزینههای مصرفی دولت رقم زدند، ضوابط اجرایی بودجه 90 را به تصویب رساند.این مصوبه از سوی رئیس دولت برای اجرا به همه دستگاه های اجرایی ابلاغ شده است.
برگزاری آزمون استخدامی معلمان، از اتفاقات جنجالی و پرسروصدایی بود که در سال 89 رخ داد. این آزمون حرف و حدیثهای زیادی را پشت سر خود داشت و اعتراضهای زیادی را برانگیخت تا جایی که حتی به رسیدن حاجی بابایی وزیر آموزش و پرورش به مرز استیضاح در صحن مجلس نیز رسید؛ اگرچه با کاهش امضای درخواست کنندگان استیضاح و فرصتی که نمایندگان به او دادند، توانست پشت این مرز بایستد.
آزمون استخدامی معلمان برای گزینش و انتخاب 40 هزار معلم برگزار شد و اینطور که گفته میشد حدود 638 هزار داوطلب برای شرکت در این آزمون ثبتنام کردند. اما این آزمون بیش از آنچه تصور میشد سروصدا راه انداخت و گذشته از اعتراض و انتقاد کانونهای حمایتی معلولان به دلیل عدم اعمال واقعی سهمیه 3 درصدی استخدام معلولان در آزمون استخدامی، باعث شد معلمان حق التدریسی، خرید خدمتی و شرکتی بازمانده از حکم استخدام، بارها دست به دامان مجلس و سایر نهادها شوند. معترضان به این آزمون اعتراض خود را به کمیسیون اصل 90 رسما اعلام کردند و اینطور که اعلام شد حدود 300 شکایت از نحوه برگزاری این آزمون در این کمیسیون وصول شد.
سالهاست معلمان غیررسمی در برزخ استخدام بسر میبرند و برای تعیین تکلیفشان و وارد شدن به جرگه مستخدمین رسمی دولت راههای مختلفی از جمله اعتراض و تجمع را هم امتحان کردهاند. پدیده معلمان حقالتدریسی به سال 1344 بازمیگردد که وزارت فرهنگ وقت برای جبران کمبودهای خود، نیروهای پارهوقت را به کار گرفت. در 10 سال اخیر به دلیل بحران جمعیت فارغالتحصیلان، مسئولان آموزش و پرورش که برای استخدام معلمان با محدودیتهای مالی و مقرراتی مواجه بودند، به طور گستردهای از معلمان حقالتدریسی بهره گرفتند که نارضایتی شغلی گسترده این گروه از معلمان را به همراه داشت تا جایی که در سال 85 شاهد تجمع 15 هزار نفری آنها در مقابل مجلس با شعار «ما را استخدام کنید» بودیم. این اعتراضها به امضای توافقنامه بیمه 87 و تصویب قانون استخدام آنها در سال 88 منجر شد. قانون استخدام 60 هزار معلم حقالتدریسی 15 مهر ماه سال گذشته پس از رفع ایرادهای مورد نظر شورای نگهبان با رأی بالای نمایندگان به تصویب نهایی مجلس رسید و مطابق آن دولت موظف شد طی یک دوره 5 ساله تمامی معلمان حقالتدریسی را مطابق بند ج ماده 24 قانون مدیریت خدمات کشوری به استخدام درآورد. اما در همین اوضاع، خبر از استخدام 40 هزار معلم از طریق آزمون استخدامی اعلام شد که طبیعتا نتیجهای نداشت جز دلسردی و اعتراض کسانی که معتقد بودند با کسب سالها تجربه این حق آنهاست که استخدام شوند و نه نیروهای آزاد و خارج از بدنه آموزش و پرورش.
حالا با وجود این که آموزش و پرورش اعلام کرد که سال 90 از طریق آزمون 20 هزار نفر مجددا استخدام می شوند دولت استخدام افراد را به جز کارمندان حق التدریسی ممنوع کرده است .ممنوعیتی که می تواند تمامی معلمین حق التدریس را به استخدام امیدوار کند.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس از ممنوعیت فروش ارز مسافرتی در صرافیها خبر داد و گفت: از این پس ارز مسافرتی در فرودگاهها خریداری می شود.
ارسلان فتحی پور تشریح کرد: فروش ارز مسافرتی در صرافی ها ممنوع شد و از این پس مسافرانی که میخواهند به خارج سفر کنند باید بعد از عبور از گیت با مراجعه به گیشههای بانکها ارز مورد نیاز خود را دریافت کنند.
فتحی پور افزود: با این روش دیگر مردم از طریق بلیط و پاسپورتهایی که از سوی آژانسهای مسافرتی در اختیار آنها قرار میگیرد نمیتوانند ارز دریافت کنند.
فتحیپور با بیان اینکه از امروز فروش ارز مسافرتی باید در فرودگاهها انجام شود، گفت: بنابراین دیگر صرافیها ارز مسافرتی نمیفروشند.
وی افزود: این تصمیم به خاطر سو استفاده برخی از مردم اتخاذ شده است و قرار شده بانکها و صرافیها حواله هایی را صادر کنند و بعد از عبور مسافران از گیت به آنها ارز مسافرتی پرداخت شود.
فتحیپور گفت: با این روش دیگر صرافی ها به هر کسی ارز نمیفروشند تا آنها با نرخ رسمی بخرند و با نرخ آزاد در بازار بفروشند.
نماینده مردم کلیبر و هوراند در مجلس تأکید کرد: همچنین اعلام شده که گیشهها و شعب بانکها در فرودگاه مسقر شوند و ارز در اختیار مسافران قرار دهند.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در خصوص سپرده گذاری بانکی گفت:در جلسه کمیسیون اقتصادی مجلس، نمایندگان مجلس نظرات خود را مطرح کردند و وزیر اقتصاد و بانکها اعلام کردهاند که با توجه به ابلاغ و اجرای این بسته سیاستی، سپرده گذاریهای بانکی حدود سه درصد رشد یافتهاند.
فتحیپور گفت: علیرغم توضیحات بانکیها و وزیر اقتصاد دیروز اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس به اجرای ماده 92 قانون برنامه پنجم توسعه تأکید کردند.
این نماینده اصولگرای مجلس در ادامه به توجیهات بانکیها درخصوص خواسته اعضا کمیسیون اقتصادی اشاره و اضافه کرد: اما بانکیها اعلام کردند با توجه به قانون بانکداری اسلامی نرخ 12.5 درصد سود قطعی نیست و پایان سال این سود اعلام و محاسبات انجام میشود.
فتحی پور همچنین با تاکید بر وحدت و همدلی مسئولان اظهار امیدواری کرد، همه مسئولان با وحدت و همدلی حول محور ولایت در پیشبرد اهداف انقلاب از یکدیگر پیشی گرفته و خدمتگزاری به مردم و حل مشکلات آنها را سرلوحه برنامه های خود قرار دهند این تأثیرگذاری در جریان اقتصادی تنها به کشور ما محدود نمیشود و شامل حال بسیاری ازکشورهای دیگر است.
نماینده مردم شیراز در مجلس عدم معرفی استاندار برای استان فارس را لجبازی سیاسی دولت برشمرد و تصریح كرد: با عنایت به تجربه دو سال اخیر و نارضایتی ائمه جمعه و مردم دیگر استاندار حاشیهپرداز نمیخواهیم.
جعفر قادری در گفتوگو با خبرنگار خانه ملت با اعلام اینكه درباره عدم معرفی استاندار و بخشداران استان شیراز به وزیر كشور تذكر كتبی داده است، گفت: از ابتدای سال تاكنون استاندار سابق شیراز تعداد قابل توجهی از بخشداران را عزل كرد به طوری كه افراد شاغل در بخشداریها اكثرا حكم سرپرستی دارند.
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی، وضعیت فعلی بخشداریها را نامناسب ارزیابی كرد و خاطرنشان ساخت: خیلی از كارهای مردم مختل شده كه دولت باید به این آشفته بازار در استان فارس پایان دهد.
وی عدم معرفی استاندار برای استان فارس را لجبازی سیاسی دولت خواند و افزود: عدم ساماندهی كادر دولتی شیراز به ضرر دولت است؛ مشخص نیست طرف این لجبازی دولت كیست.
قادری از نارضایتی ائمه جمعه و خشم مردم به دلیل عملكرد دو سال گذشته استاندار فارس خبر داد و ادامه داد: مردم استانداری كه به دنبال حاشیه پردازی و سیاسی كاری باشد، نمیخواهند.
عضو كمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس، اظهار كرد: شیراز نیاز به استانداری كاردان، مدیر و مدبر دارد كه به جای پرداختن به حاشیهها، دغدغه حل مشكلات مردم را داشته باشد.
"جعفر قادری" نماینده شیراز روز یكشنبه -۲۹ خردادماه- در جلسه علنی مجلس به وزیر كشور درباره تسریع در معرفی استاندار فارس تذكری كتبی داد.
دور تازه تحریم كشتیرانی ایران با قطع دسترسی ایران به سرویسهای مالی و تجاری بینالمللی كلید خورد.
به گزارش آینده به نقل از ایران دیپلماتیك، بر اساس این تحریم ها چند شركت و فرد مرتبط با كشتیرانی در لیست تحریم های آمریكا قرار گرفتند. همزمان دادستان نیویورك علیه ۱۱ شركت و پنج نفر به همین دلیل اعلام جرم كرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، وزارت خزانهداری آمریكا روز دوشنبه با انتشار بیانیهای اعلام كرد، ۱۰ شركت كشتیرانی و سه فرد مرتبط با شركت كشتیرانی جمهوری اسلامی را تحریم كرده است.
وزارت خزانهداری آمریكا ادعا كرده این اقدام پاسخی به تلاشهای مستمر ایران به منظور دور زدن تحریمها و استفاده این كشور از شركتهای صوری برای حفاظت از شركت كشتیرانی است.
اقدام تازه وزارت خزانهداری آمریكا در تحریم این شركتها و افراد، عملیات شركت كشتیرانی ایران را در كشورهای انگلیس، چین، سنگاپور و امارات هدف قرار داده است.
وزارت خزانهداری آمریكا همچنین شركت كشتیرانی ایران را متهم كرده است كه از طریق ایجاد شركتهای صوری در نقاط مختلف جهان برای دور زدن تحریمهای بینالمللی علیه ایران تلاش میكند. وزارت خزانهداری آمریكا پیشتر نیز با اعلام تحریم ۳۷ شركت و پنج شهروند ایرانی مرتبط با شركت كشتیرانی ایران، تهران را متهم كرده بود، فعالیتهای خود را در پشت شبكهای پیچیده از شركتهای كشتیرانی پنهان میكند.
علیرضا قزلعیاق، مدیر یك آژانس كشتیرانی به نام شبكه دریانوردی آسیا، كه در سنگاپور مستقر است و نیز دو نفر از مدیران ارشد اجرایی شركت كشتیرانی ایران به نامهای محمد مقدمیفرد و احمد تفضلی سه نفری هستند كه از سوی وزارت خزانهداری آمریكا در لیست تحریمها قرار گرفتهاند.
همچنین شش شركت تحریم شده در امارات ، دو شركت در سنگاپور، یك شركت در چین و یك شركت دیگر در انگلیس مستقر هستند.
از سوی دیگر دادستانی منهتن نیویورك روز دوشنبه علیه ۱۱ شركت و پنج نفر به اتهام همكاری با شركت كشتیرانی ایران برای دور زدن تحریمها علیه ایران اعلام جرم كرد. به ادعای سایروس ونس، دادستان مانهاتان این افراد و شركتها متهم به تلاش برای دسترسی با سیستم مالی آمریكا با استفاده از اسناد جعلی بانكی هستند.
بر اساس ادعای وزارت خزانهداری آمریكا، ایران از ناوگان كشتیرانی تجاری خود برای حمل كالاهای كالاهای نظامی و اقلام مورد نیاز برای توسعه برنامه سلاحهای كشتار جمعی خود استفاده میكند.
آمریكا از سال ۲۰۰۸ شركت كشتیرانی ایران را تحریم كرده و همچنین بر اساس ادعای وزارت خزانهداری آمریكا تاكنون دهها شركت صوری مرتبط با كشتیرانی، هدف تحریمهای آمریكا قرار گرفتهاند.
هاشمی رفسنجانی با انتقاد از تضعیف مرزهای اخلاق در جامعه و ایجاد فضای ناامنی و نگاه سطحی به احكام و فرامین اخلاقی اسلام تأكید كرد: ریشهیابی برخی حوادث پیش آمده در برخی مناطق كشور و تلاش نهادهای مسئول برای رفع علتها میتواند احساس امنیت در جامعه را افزایش دهد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در دیدار جمعی از مردم شهر نائین، حفظ دستاورهای نظام را مهمترین وظیفه نیروهای سیاسی فعال در جامعه عنوان كرد.
آیتالله هاشمی رفسنجانی صبر در مقابل ناملایمات و همچنین رعایت مصالح اسلام و انقلاب را در شرایط كنونی برای دوستداران نظام كه در عرصههای سیاسی فعالند، مهم عنوان كرد و گفت: یكی از دستاوردهای انقلاب اسلامی ایران، تربیت نیروهای متخصص و متعهدی است كه سرمایههای این نظام به شمار میروند و باید برای این كشور حفظ شوند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ورود خود به عرصه سیاست در دوران جوانی را به دلیل مبارزه با استبداد داخلی و استعمار خارجی عنوان كرد و گفت: از دیدن محرومیتها و عقبماندگیهای كشور در دوران پهلوی رنج میبردم و مظاهر فساد نیز در جامعه عذابآور بود.
ایشان افزود: در فعالیتهای سیاسی خود همواره منافع نظام را بر منفعت شخصی ترجیح دادهام و هر عملی كه بخواهد به این نظام آسیب وارد كند از سوی هر كسی كه روی دهد باعث رنج و نگرانی است.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از سخنانش عدم توجه به سیاستهای كلی و سند چشمانداز را برای كشور خسارتبار عنوان كرد و گفت: توجه به برنامهها و سیاستها، كشور را در مسیر صحیح هدایت خواهد كرد.
آیتالله هاشمی رفسنجانی آمار صحیح را یكی از ابزارهای مهم برای برنامهریزیهای كلان كشور عنوان كرد و گفت: خدشه وارد شدن به اعتبار آمارها كه طی سالیان طولانی كسب شده، میتواند جبرانناپذیر باشد.
ایشان با انتقاد از تضعیف مرزهای اخلاق در جامعه و ایجاد فضای ناامنی و نگاه سطحی به احكام و فرامین اخلاقی اسلام تأكید كرد: ریشهیابی برخی حوادث پیش آمده در برخی مناطق كشور و تلاش نهادهای مسئول برای رفع علتها میتواند احساس امنیت در جامعه را افزایش دهد.
آیتالله هاشمی رفسنجانی افزود: پرهیز از دروغ، تهمت، افترا و غیبت كه از اصول اساسی و عمیق دین مبین اسلام است، به راحتی توسط یك جریان خاص نقض میشود كه این امر میتواند برای آینده كشور و اخلاق جامعه بسیار خطرناك باشد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر