-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ خرداد ۳۰, دوشنبه

Latest News from 30Mail for 06/20/2011

این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.

 

1390/3/29

یک فروند هواپیمای ایرباس شرکت هواپیمایی ماهان در مسیر مشهد- تهران دچار نقص فنی شد اما بدون مشکل به زمین نشست.

این هواپیما در هنگام فرود باوجود اینکه چرخ‌هایش باز نشد اما با مهارت و توانایی خلبان در فرودگاه مهرآباد به زمین نشست.

به گزارش مهر، خلبان هواپیمای ایرباس ماهان در هنگام فرود در فرودگاه به برج مراقبت اعلام می‌کند چرخ‌های این هواپیما باز نمی‌شود که با کمک مسئولان برج مراقبت شرایط لازم برای فرود این هواپیما فراهم می‌شود و برهمین اساس، در باند فرودگاه foam که نوعی کف و ضد احتراق است، ریخته می شود تا هواپیما فرود آید.

به نوشته مهر، این فرود اضطراری اگرچه موجب آسیب‌دیدگی مسافران نشده اما اینگونه فرودها باعث می‌شود که خسارتهای سنگینی به هواپیما وارد شود.

منبع: مهر


 
 

1348/10/11
به تازگی فیلمی در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده که در آن برخورد شدید نیروی انتظامی با یک دختر به دلیل «بدحجابی» نشان داده شده است. گفته شده که این فیلم به تازگی توسط شهروندان در شهر همدان گرفته شده است. اجرای طرح مبارزه با بدحجابی، از ۲۵ خردادماه در سه استان تهران، گیلان و مازندران آغاز شده است. «لباس‌های تنگ و چسبان و بیرون آمدن مو از دو طرف روسری» ازجمله مصادیق «بدپوششی» برای زنان و پوشیدن «لباس‌های زننده با نمادهای گروه‌های انحرافی» از مصادیق برخورد با مردان در طرح «امنیت اخلاقی» شمرده می‌شود.

 
 

1390/3/29

فیلم جدایی نادر از سیمین ساخته اصغر فرهادی، جایزۀ بهترین فیلم را در جشنواره سینمایی سیدنی از آن خود ساخت.

به گزارش ایسنا، جشنواره‌ فیلم سیدنی که در بخش مسابقه‌اش میزبان دو فیلم «جدایی نادر از سیمین» برنده‌ خرس طلای برلین و «درخت زندگی» برنده نخل طلای جشنواره‌ کن بود، در مراسم پایانی‌اش فیلم «جدایی نادر از سیمین» را در رقابت با «درخت زندگی» به عنوان بهترین فیلم معرفی کرد.

جشنواره فیلم سیدنی که امسال میزبان 75 فیلم بلند، 39 فیلم مستند و 34 فیلم کوتاه از 42 کشور جهان بود، روز هشتم ژوئن ـ 18 خرداد ماه ـ با نمایش فیلم "هانا" آغاز شد و تا نوزدهم ژوئن ـ 29 خرداد ماه ـ ادامه داشت.

جدایی نادر از سیمین با بازی لیلا حاتمی، شهاب حسینی، پیمان معادی، ساره بیات، سارینا فرهادی، علی اصغر شهبازی، بابک کریمی، شیرین یزدان بخش، کیمیا حسینی و با حضور مریلا زارعی روایت می‌شود.

جدایی نادر از سیمین، پیش از این، ازجمله جایزۀ خرس طلای بهترین فیلم در جشنواره بین المللی فیلم برلین در سال ۲۰۱۱ و جوایز خرس نقره ای بهترین گروه بازیگران زن و بهترین گروه بازیگران  مرد را  نیزدر این جشنواره بدست آورده بود.

منبع: ایسنا و رادیو فردا


 
 

جمعی از جوانان اصلاح طلب به زندانیان اعتصاب کننده:
1390/3/29

جمعی از جوانان اصلاح طلب در بیانیه‌ای خواستار پایان اعتصاب غذای زندانیان بند ۳۵۰ زندان اوین شدند. آنها همچنین اعلام کرده اند در روز دوشنبه ۳۰ خرداد روزه سیاسی خواهند گرفت.

در بیانیه‌ این جوانان اصلاح‌طلب خطاب به زندانیان آمده است: «حفظ جان شما اوجب واجبات است و فردای سبز میهن به وجود شما نیازمند است، باید بمانید تا طلوع صبح آزادی را با هم جشن بگیریم. اما این درخواست ما به معنای عدم مسوولیت زندان بانان در قبال شما نیست.»

امضا کنندگان این بیانیه در ادامه افزوده‌اند: «باید از حاکمیت پرسید با پدران و برادران ما چه کرده اید که اکنون بر خلاف مشی پیشین خود دست به اعتصاب غذا زده اند، آن هم به صورت نا محدود؟ باید از حاکمیت پرسید چه کار کرده اید با هدی صابر که شاهدان عینی این ماجرا چنین اعتراضی را تنها راه ممکن یافته اند؟ باید از حاکمیت پرسید شمایی که نگران زندان های ابوغریب و گوانتانامو هستید و دم از حفظ حقوق بشر می زنید، با زندانیان خود چه می کنید که از جان خود به عنوان تنها سلاح برای رسوایی شما استفاده می کنند؟»

آنها اضافه کرده‌اند: «ما جوانان اصلاح طلب ایران خطاب به شما می گوییم که مسوولیت حفظ سلامت و حفظ جان برادران و پدران در بندمان با شماست، شما مسئولید تا با توجه به خواسته های آنان برای پایان دادن به ظلم بی رویه و بی قانونی و بی اخلاقی در زندان ها،مراتب پایان دادن به این اعتصاب غذا را فراهم آورید.»

این جوانان اصلاح‌طلب همچنین در بیانیه خود از مراجع تقلید خواسته‌اند که «به رسالت تاریخی خود» که «ایستادن در برابر ظلم» است، عمل کنند.

۱۲ تن از زندانیان سیاسی بند ۳۵۰ اوین در اعتراض به جان باختن هدی صابر و هاله سحابی از صبح روز شنبه (۲۸ خرداد) وارد اعتصاب غذای نامحدود شده‌اند.

بهمن احمدی امویی٬ حسن اسدی زیدآبادی٬ عمادالدین باقی٬ عماد بهاور٬ قربان بهزادیان نژاد٬ محمد داوری٬ امیرخسرو دلیرثانی٬ فیض‌الله عرب سرخی٬ ابوالفضل قدیانی٬ محمد جواد مظفر٬ محمدرضا مقیسه و عبدالله مومنی ۱۲ زندانی اعتصاب کننده هستند.

آن‌ها در بیانیه‌ای که در سایت کلمه منتشر شده٬ اعلام کرده‌اند با هدف همدردی با خانواده‌های جان باختگان حوادث پس از انتخابات به خصوص خانواده سحابی و صابر دست به اعتصاب غذای اعتراضی زده‌اند.

منبع: کلمه

پیشینه
اعتصاب غذای نامحدود ۱۲ زندانی سیاسی در اعتراض به جان‌باختن هدی و هاله

 


 
 

1390/3/29

هنگامه شهیدی، روزنامه نگار و فعال حقوق زنان، امروز یکشنبه، ۲۹ خرداد برای گذراندن دوران مرخصی خود از زندان آزاد شد.

خانم شهیدی در حوادث پس از انتخابات بازداشت و به شش سال و سه ماه و یک روز حبس تعزیری محکوم شد و هم‌اکنون در حال گذراندن دوران محکومیت خود در زندان اوین است.

این روزنامه‌نگار که از بیماری قلبی رنج می‌برد، در مدت بازداشت، تحت «فشارهای شدید روحی و روانی» قرار داشت.

منبع: جرس


 
 

1390/3/29

محمد مهدی گویا، رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت از شناسایی ۱۳ مورد وبا از اول سال جاری در ایران خبر داد.

آقای گویا با بیان اینکه هیچکدام از این موارد منجر به همه‌گیری این بیماری نشده است گفت که همه ۱۳ مورد شناسایی شده، سابقه مسافرت به خارج داشته‌اند و یا مسافرینی بودند که از خارج به کشور وارد شده‌اند و همه موارد شناسایی شده نیز مورد درمان قرار گرفته‌اند.

رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت بر مصرف آب آشامیدنی سالم، تاکید کرد و گفت: سلامت آب لوله‌ کشی تضمین شده است و ضروری است هموطنان در مسافرتها آب لوله‌ کشی به همراه ببرند و یا از آب بطری استفاده کنند و در غیراین صورت آب را حتما بجوشانند.

آقای گویا در ادامه برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری به مردم توصیه کرد: «شست و شوی دستها با آب و صابون قبل از خوردن غذا و همچنین شستن دستها بعد از دستشویی به خصوص در کودکان ضروری است.»

وی در ادامه گفت: «غذای پخته شده نباید بیشتر از 2 ساعت بیرون از یخچال نگهداری شود و همچنین خرید مواد غذایی از دست‌فروشان دوره گرد جدا خودداری شود.»

وبا یک بیماری میکروبی است که علامت عمده آن، اسهال آبکی شديد، همراه با درد خفيف در ناحيه شکم اما بدون خونريزی و دل ‌پيچه و تب است.

منبع: تابناک و بی‌بی‌سی


 
 

1390/3/29

رئیس سازمان بسیج مستضعفین امروز ۲۹ خردادماه گفت که بسیج آمادگی دارد تا در طرح برخورد با «بدحجابان» به نیروی انتظامی کمک کند.

محمدرضا نقدی در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر گفت که «باید افراد هر جایی که هستند نزدیکان و اطرافیان خود را نسبت به داشتن حجاب صمیمانه توجیه کنند، به آ‌نها تذکر دهند و از آن‌ها داشتن حجاب را بخواهند.»

او ورود بسیج به موضوع اجرای قانون عفاف و حجاب در جامعه را با چنین شیوه‌ای بیان کرد.

آقای نقدی گفت که مسئولیت بخشی از اجرای امربه معروف و نهی از منکر در جامعه که به‌صورت قهرآمیز است، برعهده نیروی انتظامی است و جزو وظایف قانونی نیروی انتظامی به شمار می‌رود.

محمدرضا نقدی در بخش دیگری از سخنانش مدعی شد که عده خیلی کمی در جامعه هستند که نیاز به برخورد قهرآمیز دارند و این‌ها کسانی هستند که از سوی سازمان‌های جاسوسی دشمن اجیر شده‌اند و پول می‌گیرند که هنجار شکنی را در جامعه نمایش دهند و ترویج کنند تا اخلاق را در جامعه از بین ببرند که حتماً باید با این افراد به‌طور قهرآمیز برخورد کرد.

پیش از این نیز بسیج بارها برای دخالت در برگزاری انتخابات و حضورپرنگ در اصناف اعلام آمادگی کرده بود. بسیج، یک گروه شبه‌نظامی است که حکومت از آن برای سرکوب مخالفان استفاده می‌کند.

اجرای طرح مبارزه با بدحجابی، از ۲۵ خردادماه در سه استان تهران، گیلان و مازندران آغاز شده است.

«لباس‌های تنگ و چسبان و بیرون آمدن مو از دو طرف روسری» ازجمله مصادیق «بدپوششی» برای زنان و پوشیدن «لباس‌های زننده با نمادهای گروه‌های انحرافی» از مصادیق برخورد با مردان در طرح «امنیت اخلاقی» شمرده می‌شود.

منبع: مهر و مردمک


 
 

نامه مریم قدس شربتدار به همسرش فیض‌الله عرب سرخی:
1390/3/29

مریم قدس شربتدار در نامه‌ای به همسرش فیض‌الله عرب سرخی از وی خواست به اعتصاب غذای خود ادامه دهد تا «تمام دنیا بدانند اینجا {ایران} کجاست.»

خانم شربتدار در نامه‌ای که روز یکشنبه در سایت کلمه منتشر شده٬ خطاب به همسرش نوشته است: «برای این کار بزرگ بر تو آفرین گفته و می‌خواهم ادامه دهی تا زمانی که دیگر شاهد به بند کشیده شدن هیچ اندیشه‌ای نباشیم.»

همسر آقای عرب سرخی خطاب به همسرش نوشته که «بگذار دنیا بداند اگر در آن سوی زمین یک بابی ساندز دارند که به او افتخار می‌کنند دیار ما پر است از بابی ساندزهای افتخار آفرینی که مرگ با عزت را به نادیده گرفته شدن حقوق شهروندانشان ترجیح می‌دهند.»

خانم شربتدار در پایان نامه خود در عین حال از دیگر زندانیانی که در اعتصاب غذا به‌سر می‌برند خواسته که اعتصاب غذای خود را بشکنند.

۱۲ تن از زندانیان سیاسی بند ۳۵۰ اوین در اعتراض به جان باختن هدی صابر و هاله سحابی از صبح روز شنبه (۲۸ خرداد) وارد اعتصاب غذای نامحدود شده‌اند.

بهمن احمدی امویی٬ حسن اسدی زیدآبادی٬ عمادالدین باقی٬ عماد بهاور٬ قربان بهزادیان نژاد٬ محمد داوری٬ امیرخسرو دلیرثانی٬ فیض‌الله عرب سرخی٬ ابوالفضل قدیانی٬ محمد جواد مظفر٬ محمدرضا مقیسه و عبدالله مومنی ۱۲ زندانی اعتصاب کننده هستند.

آن‌ها در بیانیه‌ای که در سایت کلمه منتشر شده٬ اعلام کرده‌اند با هدف همدردی با خانواده‌های جان باختگان حوادث پس از انتخابات به خصوص خانواده سحابی و صابر دست به اعتصاب غذای اعتراضی زده‌اند.

منبع: کلمه

پیشینه
اعتصاب غذای نامحدود ۱۲ زندانی سیاسی در اعتراض به جان‌باختن هدی و هاله


 
 

زهره الهیان رئیس کمیته حقوق بشر مجلس:
1390/3/29

زهره الهیان رئیس کمیته حقوق بشر مجلس اعلام کرد جمهوری اسلامی گزارشگر ویژه سازمان ملل را به ایران راه نخواهد داد.

خانم الهیان روز یکشنبه در جلسه علنی مجلس گفته که «گزارشگر ویژه حقوق بشر از جانب سازمان ملل برای ما پذیرفتنی نیست.»

این نماینده محافظه‌کار افزوده که جمهوری اسلامی «اهداف پنهان و اغراض سیاسی پشت قطعنامه حقوق بشر علیه ایران را به خوبی می‌شناسد و زیر بار فشارهای سیاسی» نخواهد رفت.

الهیان اظهار داشته که جمهوری اسلامی «گول» بازی کشور‌های غربی را در زمینه حقوق بشر نخواهد خورد و از گزارشگر ویژه سازمان ملل دعوت می‌کند برای دیدن جاذبه‌های گردشگری به ایران سفر کند.

جمعه گذشته وزیر سابق امور خارجه مالدیو به عنوان گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران انتخاب شده است.

فروردین ماه گذشته، شرکت کنندگان در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در ژنو با صدور قطعنامه‌ای به تعیین گزارشگر ویژه‌ای برای بررسی وضعیت حقوق بشر در ایران رأی داده بودند.

گزارشگر ویژه، وظیفه بررسی دقیق و از نزدیک این گزارش‌ها را به عهده خواهد داشت و خواهد کوشید به ایران سفر کند و در تماس با نهادهای حکومتی و منابع مستقل از حکومت، میزان درستی آن‌ها را بسنجد.

منبع: خانه ملت

پیشینه
گزارشگر ویژه حقوق بشر برای ایران معرفی شد


 
 

ابراهیم رئیسی معاون اول قوه قضائیه:
1390/3/29

ابراهیم رئیسی معاون اول قوه قضائیه به دولت محمود احمدی‌نژاد توصیه کرد در عمل به مردم نشان دهد در انتخابات آینده هیچ دخالتی نخواهد کرد.

به گزارش خبرآنلاین٬ آقای رئیسی گفته است: «ساز و کار قانونی انتخابات را قوانین موضوعه و قانون اساسی کاملا مشخص کرده است و اجرای این قوانین، تضمین کننده رای ملت خواهد بود.»

وی افزوده که «رعایت چارچوب قانون برای همه وظیفه و برای مجریان، این وظیفه مضاعف است و باید دولت در عمل باشد نشان دهد هیچگونه دخالتی در انتخابات ندارد.»

معاون اول قوه قضائیه اظهار داشته است: «دست اندرکاران امر انتخابات، باید هر چه بیشتر در عمل نشان دهند قانونی عمل می‌کنند و هیچ دخالتی در امر انتخابات از سوی مجریان نخواهد بود.»

اظهارات ابراهیم رئیسی در شرایطی ایراد می‌شود که بسیاری از محافظه‌کاران منتقد دولت در هفته‌های اخیر بار‌ها از برنامه گسترده دولت احمدی‌نژاد در انتخابات آتی مجلس و ریاست جمهوری ابراز نگرانی کرده‌اند.

این دسته از محافظه‌کاران اعلام کرده‌اند که دولت قصد دارد در مجلس دهم ۱۵۰ نماینده داشته باشد.

منبع: خبر آنلاین


 
 

استاندار خوزستان:
1390/3/29

میزان وقوع گرد و غبار در سه ماهه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۲ برابر افزایش یافته است. 

استاندار خوزستان با اعلام این خبر گفت: «با مقایسه‌ای فنی بین سال‌های پیش و پس از ۸۶ متوجه می‌شویم که میزان ماندگاری و پایداری ریزگرد‌ها در استان پس از سال ۸۶ حدود چهار برابر افزایش یافته و میزان آلودگی هم تا مرز ۱۰ هزار میکروگرم بر مترمکعب رسیده است.»

جعفر حجازی گفته که «افزایش شدت گرد و غبار در سال‌های گذشته نشان می‌دهد که این معضل با خشکسالی ارتباطی مستقیم دارد و شدت آن همچنان رو به افزایش است.»

وی با اشاره به این‌که همیشه هزینه بازسازی بسیار بیشتر از هزینه تخریب است، ادامه داد: «تخریب مراتع و جنگل‌های منطقه موجب بیابان‌زایی می‌شود و بازسازی این جنگل‌ها بسیار هزینه‌بر است.»

به گفته حجازی شهروندان استان‌های خوزستان، ایلام و کرمانشاه به صورت میانگین ۲ تا ۳ روز در هفته با معضل گرد و خاک مواجه هستند.

پديده بروز گرد و غبار يکی از مشکلات اصلی در استان‌های مرزی ايران با عراق در سال های اخیر است به گونه‌ای که شدت آلودگی در خوزستان در برخی ماه‌ها به بيش از 20 برابر حد مجاز رسيده که در برخی موارد باعث شده مردم این استان تا 13 روز هم هوای آلوده تنفس کنند.

منبع: ایرن

پیشینه:

هجوم گرد و غبار به استانهای غربی و تهديد سلامت مردم

سه توده گرد و غبار در سه روز گذشته وارد آسمان ایران شد

گرد و غبار پنج شهر خوزستان را تعطیل کرد


 
 

طرح استیضاح وزیر امور خارجه آماده شد
1390/3/29

به دنبال انتشار گزارش‌ انتصاب محمد شریف ملک‌زاده، دبیر شورای عالی ایرانیان به عنوان معاون مالی و اداری وزارت امور خارجه، نمایندگان مجلس با این انتصاب مخالفت کرده و از آمادگی برای استیضاح وزیر امور خارجه خبر دادند.

محافظه‌کاران مخالف دولت، آقای ملک‌زاده را یکی از «عناصر جریان انحرافی» می‌دانند؛ عبارتی که هواداران علی خامنه‌ای برای اطرافیان محمود احمدی‌نژاد و به ویژه اسفندیار رحیم‌مشایی، رئیس دفتر وی به کار می‌برند.

طرح استیضاح علی‌اکبر صالحی که با حداقل ۱۰ امضا قابل ارائه به هیات رئیسه مجلس است با ۲۲ امضا به هیات رئیسه ارائه شده و نمایندگانی چون علی مطهری، حمیدرضا کاتوزیان، حمیدرضا فولادگر و محمدرضا آشتیانی آن را امضا کرده‌اند.

خبرگزاری فارس با ابراز نگرانی از «ورود عنصر جریان انحرافی به تشکیلات اداری و مالی وزارت خارجه» از انتصاب محمدشریف ملک‌زاده با عنوان «اقدامی شائبه‌برانگیز» یاد کرده است.

به نوشته فارس «ملک‌زاده از عناصر مرتبط با جریان انحرافی است که عملکرد وی در شورای عالی ایرانیان با انتقاد‌های بسیاری رو‌به‌رو بوده است.»

محمد دهقان دیگر نماینده محافظه‌کار مجلس نیز در گفت‌و‌گو با خبرگزاری مهر ابراز امیدواری کرده است که علی‌اکبر صالحی، وزیر امورخارجه ایران در سریع‌ترین زمان ممکن «آقای ملک‌زاده را عزل و استقلال رای خود (در برابر جریان انحرافی) را حفظ کند.»

آقای دهقان درباره تلاش «جریان انحرافی» برای تسلط بر همه وزارتخانه‌ها هشدار داد و افزود که اگر ملک‌زاده عزل نشود، صالحی استیضاح خواهد شد.

منبع: الف٬ مهر، فارس، رادیو فردا و +


 
 

1390/3/29

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم از برنامه‌ریزی شورای هماهنگی فعالیت‌های فرهنگی دانشگاه‌ها برای اجرای قوانین حجاب و عفاف در دانشگاه‌ها در سال تحصیلی جدید خبر داد.

به گفته غلامرضا خواجه‌سروی٬ شورای هماهنگی فعالیت‌های فرهنگی دانشگاه‌ها برنامه‌ریزی کرده تا امسال در زمان حضور دانشجویان جدیدالورود در دانشگاه‌ها مجموعه مصوبات و قوانین مربوط به حجاب و عفاف و پوشش به طور گسترده به دانشجویان یادآوری شود.

آقای خواجه‌سروی گفته که «موظف هستیم محیط دانشگاه را هر روز نسبت به گذشته سالم‌تر کنیم. آنچه ملاک عمل در زمینه عفاف و حجاب در دانشگاه‌ها است.»

به گفته وی «اجبار در زمینه عفاف و حجاب در محیط دانشگاه در همان حد است که مقررات و مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی گفته است، نه بیشتر از آن و نه کمتر از آن.»

پیش از این نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس نیز اعلام کرده بود که طرح توسعه حجاب و عفاف یکی از دلایل بازنشستگی و اخراج اساتید دانشگاه‌ها در آغاز سال تحصیلی جدید بوده است.

همچنین در راستای گسترش حجاب مدیرکل امور زنان وزارت آموزش و پرورش گفته بود این وزارتخانه در راستای توسعه حجاب و عفاف در مدارس دخترانه، ۲۵هزار مدرس حجاب تربیت خواهد کرد.

منبع: مهر

پیشینه:

19 مصوبه در مورد نوع پوشش و حجاب در دانشگاه‌ها

محرومیت از تحصیل دانشجویانی که در طرح «حجاب و عفاف» اصلاح نشوند

آموزش حجاب و عفاف به دانشجویان جدید الورود دانشگاه شیراز

«زنان لازم نیست برای اجتماعی شدن از خانه بیرون بیایند»


 
 

1390/3/29

اردشیر امیر ارجمند، مشاور ارشد میرحسین موسوی اعلام کرد موسوی از اعدام‌های سیاسی سال ۱۳۶۷ بی‌خبر بوده است.

امیر ارجمند در یک سخنرانی در موسسه فناوری ماساچوست،‌ام آی تی، در آمریکا گفته که «آقای مهندس موسوی در آن هنگام نخست وزیر بوده و عضو قوه قضائیه نبوده است. بنا به گفته خودش بی‌خبر بوده و حتی تقاضای تشکیل هیات تحقیق داده بود.»

به گفته وی٬ موسوی «ظاهرا» در پی با خبر شدن از اعدام‌های دسته‌جمعی استعفا داده است.

با این حال امیر ارجمند خواهان «پاسخ قانع کننده‌تر» آقای موسوی در رابطه با این موضوع شد و تاکید کرد: «ایشان باید قطعا در هنگامی که معذوریت‌های فعلی را نداشت، پاسخ روشن‌تری بدهد.»

هزاران نفر از زندانیان سیاسی در ایران در تابستان ۱۳۶۷ در حالی که مشغول گذراندن دوران محکومیت خود بودند، با رای یک «هیات ۳ نفره» دوباره محاکمه و اعدام شدند.

گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد شمار این اعدام شدگان را ۱۸۷۹ نفر اعلام کرده است. آیت‌الله منتظری، این رقم را در خاطرات خود ۲۸۰۰ یا ۳۸۰۰ نفر عنوان کرده و برخی گروه‌های مخالف جمهوری اسلامی نیز فهرستی از نام‌های ۴۴۸۱ نفر از اعدام شدگان را منتشر کرده‌اند.

میرحسین موسوی ۱۳ مرداد سال گذشته در دیدار با گروهی از روزنامه‌نگاران گفته بود: «مساله سال ۶۷ را باید در منظر تاریخی خود بررسی کرد و بعد هم باید دید که آیا دولت در این زمینه اطلاعی داشته است؟ دولت که نقشی در این مساله نداشته است، خیلی از کسان دیگر هم اطلاع نداشته‌اند.»

منبع: بی‌بی‌سی


 
 

1390/3/29

یک هیات کار‌شناسی سازمان ملل متحد در گزارشی اعلام کرده که تحریم‌های شورای امنیت، سرعت پیشرفت برنامه‌های موشکی و اتمی ایران را کند کرده است.

این هیات هشت نفره تابستان گذشته توسط شورای امنیت برای نظارت بر نحوه اجرای تحریم‌های ایران تشکیل شد.

گزارش آن‌ها که به تازگی در اختیار کشورهای عضو شورای امنیت قرار گرفته، هنوز به طور رسمی منتشر نشده اما نسخه‌ای از آن به شبکه اینترنت درز کرده است.

بازرسان این هیات در گزارش نهایی خود گفته‌اند، بیشترین موارد نقض تحریم‌های تسلیحاتی که علیه ایران در نظر گرفته شده به سوریه مربوط می‌شود، چرا که حکومت ایران سعی می‌کند به طور مخفیانه برای این متحد منطقه‌ای خود تسلیحات ارسال کند.

هیات بازرسی شورای امنیت می‌گوید از تابستان گذشته ۹ محموله تسلیحاتی ایران در کشورهای مختلف توقیف شده که در شش مورد مقصد محموله‌ها سوریه بوده است.

به گفته بازرسان شورای امنیت، سپاه پاسداران ایران برای صدور تسلیحات از شرکت‌های خصوصی پوششی یا صوری استفاده می‌کند.

در گزارش این بازرسان آمده جمهوری اسلامی سخت در تلاش است که تحریم‌های بین‌المللی را دور بزند، اما آگاهی کشورهای دیگر هم از تحریم‌های ایران افزایش یافته است.

در گزارش هیات مذکور آمده که ایران طی یک سال گذشته ۶ آزمایش موشک‌های بالستیک انجام داده که دو مورد آن از دید رسانه‌ها دور بوده است.

منبع: بی‌بی‌سی


 


شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به 30mail-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به 30mail@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته