-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۸۹ تیر ۳۰, چهارشنبه

Latest Posts from Iran Dar Jahan for 07/21/2010

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا گزینه دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



رییس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، سی آی ای، لئون پانتا روز ۲۷ ژوئن در گفت وگو با برنامه ای خبری در شبکه تلویزیونی ای بی سی هشدار داد حدود دو سال با خطر تهدید هسته ای و موشکی ایران فاصله داریم. از او درباره امکان کارایی تحریم های جدید آمریکا که به امضای رییس جمهوری ایالات متحده هم رسیده سوال شد و او در پاسخ گفت: «منظور این است که با این کارها بتوان جلوی جاه طلبی آنها (جمهوری اسلامی) را گرفت؟ فکر نمی کنم.»

سه ماه پیش هم آژانس اطلاعاتی دفاعی گزارش داده بود ایران تا سال ۲۰۱۵ و با کمک کره شمالی و روسیه، می تواند موشک قاره پیمایی بسازد که ساحل شرقی ایالات متحده را می تواند هدف قرار دهد. این هدف دور از دسترس نیست. سال گذشته بود که ایران نخستین ماهواره خود را به فضا پرتاب کرد. چندی بعد ژنرال مایکل میپلز، از آژانس اطلاعات دفاعی به کمیته سنای آمریکا گفت که پرتاب ماهواره، نشان از پیشرفت فناوری لازم برای ساخت موشک های قاره پیما از سوی ایران دارد. اوایل همین سال جاری میلادی بود که ایران بار دیگر با مدل موشک قاره پیما، پرتاب ماهواره را آزمایش کرد.

حق با ژنرال میپل است. اگر بتوانید ماهواره به فضا پرتاب کنید، پس می توانید هدفی در آن سوی آب ها را هم مورد حمله قرار دهید. اتحاد جماهیر شوروی سابق هم در سال ۱۹۵۷ به همین دلیل ماهواره اسپوتنیک را به فضا پرتاب کرد. وقتی یک کشوری فعال ترین دولت در حمایت از تروریسم باشد و رهبرانش شعار مرگ بر اسراییل و مرگ بر آمریکا را مدام سر دهند، دیگر باید قابلیت حمله موشکی چنین دولتی را جدی گرفت.

آزمایش موشکی ایران در دسامبر سال ۲۰۰۹ نشان داد که جمهوری اسلامی توانایی حمله به اسراییل را به دست آورده است. با توجه به مواضع محمود احمدی نژآد و افراط گرایی دیگر رهبران جمهوری اسلامی باید گفت که سیاست بازدارندگی کافی نخواهد بود. اگر جمهوری اسلامی به بمب اتمی دست یافته و بخواهد امنیت شهرهای آمریکا را به گروگان بگیرد، باید پیش از آن آمریکا یک سپر دفاعی موشکی قدرتمند و موثر بسازد.

سپردفاع موشکی فعلی آمریکا حدود ۲۶ ردیاب دارد که در آلاسکا نصب شده و تا پایان امسال هم قرار است چهار پایگاه ردیابی در کالیفرنیا نصب شود. توانایی این ردیاب ها برای مقابله با خطر موشکی کره شمالی است که البته امکان ردیابی حمله از سوی ایران به شرق ایالات متحده را دارد اما باید گفت که توانایی آن در دفع خطر ایران، خیلی بالا نیست.

ضمن این که به محض این که تهران بتواند موشک قاره پیما را بسازد، به سرعت تعداد آن را افزایش خواهد داد. همان طور که رابرت گیتس، وزیر دفاع آمریکا در جلسه ای در سنای آمریکا در هفدهم ژوئن گفت، اگر ایران قرار باشد به اروپا حمله موشکی داشته باشد با یک یا دو موشک نخواهد بود و شمار قابل توجهی را برای حمله استفاده می کند. برای مصونیت از حمله موشک های قاره پیمای ایران باید یک سیستم دفاعی کارآمد برای دفاع از اروپا و آمریکا باید راه اندازی شود.

به همین دلیل دولت جورج بوش تصمیم داشت برای تقویت سیستم ردیاب آلاسکا و کالیفرنیا، سپر دفاع موشکی در اروپا نصب کند. با این کار کرانه شرقی، سربازان آمریکایی در خارج از مرزها و متحدان اروپایی آمریکا از حمله موشکی ایران در امان خواهند بود.

اما سپتامبر سال گذشته بود که دولت اوباما از این طرح عقب نشینی کرد و طرح دیگری جایگزین کرد که بتواند ردیاب های متحرک (موبایل) داشته باشد. وزارت دفاع قرار است سیستم های ردیاب خود را به روز کند ولی با این حال، اجرای نهایی برای سال ۲۰۲۰ است که هم خیلی دیر است و هم خیلی کم.

آسیب پذیری ما (آمریکا) به این جا محدود نمی شود. اگر ایران بتواند در نزدیکی آب های ما موشک شلیک کند – مثلا یک اسکاد از روی یک ناو جنگی – شاید ردیاب درست عمل نکند و قطعا سپری در برابر آن نیست. برای حمایت از آمریکا باید همان مدل دریاب های موبایل اروپا در مرزهای شرقی آمریکا هم باشد.

اگر ایرانی ها بخواهند کلاهک اتمی را روانه آمریکا کنند، هرگونه مقابله و انفجار آن، امواجی در پی خواهد داشت که به طور گسترده سیستم برق و مخابرات آمریکا را مورد آسیب قرار می دهد. نوشته های مقامات نظامی جمهوری اسلامی نشان می دهد که ملاهای حاکم بر ایران اندیشه چنین حمله ای را دارند. فارغ از اندازه و مقیاس این گونه حمله، آسیب هایی که به سیستم برق وارد می کند، عمیق است. مقابله با این تهدیدها هم سپر دفاعی مناسبی می خواهد. اما دولت اوباما هیچ طرح مشخصی برای نصب ردیاب در اروپا ندارد.

با توجه به افزایش خطر ایران، دولت اوباما باید طرح سپر دفاع موشکی را مورد بازبینی قرار دهد. آمریکا باید ردیاب های آلاسکا را افزایش داده و در اروپا و کرانه شرقی آمریکا هم آنها را نصب کند. با توجه به مذاکرات برای نصب ردیاب در اروپا، آمریکا باید به موازات آن ردیاب های موبایل و متحرک را در اروپا و آمریکا افزایش دهد.

علاوه بر آن دولت اوباما باید به مجلس سنا و همچنین دولت روسیه بفهماند رسیدن به توافق برای کاهش سلاح های استراتژیک به این معنی نیست که باید از حمایت و محافظت خودمان در مقابل حمله اتمی ایران چشم بپوشیم.

* از: آر جیمز وولسی (R. James Woolsey) و ربکا هاینریش (Rebeccah Heinrichs) / در: وال استریت جورنال


 


از شمال تهران تا محلۀ بازار سنتی در جنوب شهرِ پایتخت با مترو بیست دقیقه راه است. هر تلاشی برای کاستن از نقش سنتی بازار در اقتصاد ایران در سال های بعد از انقلاب ناکام مانده است.

بازار امروز هم قلب تپندۀ اقتصاد ایران است – و شاخصی برای وضعیت اقتصادی کشور. موجی از اعتراض که دو هفتۀ پیش بازار را گرفت ایران را که همینطوری هم از نظر اقتصادی مشکل دارد تکان می دهد. و این موج اعتراضی خبر از بحرانی می دهد که اردوگاه محافظه کاران را درخود گرفته است: زیرا بازاری ها همیشه در جناح محافظه کاران بوده اند.

همه چیز با بخشنامۀ وزارت دارایی شروع شد که خبر از افزایش ۷۰ درصدی مالیات برای کاسب های بازار می داد. گرچه دولت بعد از جلسۀ اضطراری با نمایندگان اصناف پا عقب گذاشت و افزایش مالیات را ۱۵ درصد اعلام کرد اما دامنۀ اعتراض ها به دیگر شهرها کشیده شد. بسیاری از مغازه ها را بستند و تهدید نیروهای امنیتی مبنی به دست گرفتن اوضاع بازار هم تغییر چندانی ایجاد نکرد.

بعد از اعتراض بازار تهران بازارهای تبریز و اصفهان هم دست به اعتراض زدند. با توجه به مشکلاتی که حکومت از نافرمانی بخش هایی از مردم دارد بستن بازار اوج ناخوشایندی محسوب می شود.

بازار بصورت سنتی از حمایت نیروهای محافظه کار برخوردار است که در این فاصله هر چه بیشتر از محمود احمدی نژاد فاصله می گیرند. اعتراض بازاریان در مجلس هم انعکاس یافت که رئیس آن علی لاریجانی مهم ترین مخالف اصولگرای احمدی نژاد است. بخشی از نمایندگان اصولگرا از دولت به شکل بی سابقه ای انتقاد کردند.

نغمه های عزل

حتی صحبت از عزل رئیس جمهور به دلیل بی کفایتی سیاسی شد، همانند اتفاقی که ۲۸ سال پیش در مورد اولین رئیس جمهور ایران ابوالحسن بنی صدر افتاد. احمد توکلی یکی از اصولگرایان با نفوذ دولت را نه تنها به اشتباه که به قانون شکنی متهم کرد و یادآورشد حتی با رأی دوسوم نماینگان مجلس می توان همۀ دولت را به خانه فرستاد.

بازار درصد سال گذشته در جریان تحولات سیاسی همواره وزنۀ مهمی بوده است. به همین جهت این هفته وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از روزنامه نگاران خارجی که می خواستند دربارۀ اعتراض های بازار بنویسند خواست ایران را ترک کنند.

به دلایل امنیتی نمی توانیم نام خبرنگار خود را منتشر کنیم.

* در: دِر اشتاندارد


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به irandarjahan-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به irandarjahan@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته