دبیر فراکسیون سرمایه گذاری مجلس شورای اسلامی گفت: در سرمایه گذاری خارجی هرگز نتوانستهایم عدد و رقم بالایی را جذب کرده و موفق عمل کنیم.
به گزارش خانه ملت، محسن نریمان، نماینده بابل خاطرنشان کرد: میزان جذب سرمایه خارجی عربستان در سال گذشته برابر بود با کل سرمایه خارجی که از ابتدای انقلاب تا کنون در کشور جذب شده است لذا به هیچ وجه نمی توان گفت در سرمایه گذاری خارجی موفق بوده ایم.
عضو کمیسیون عمران مجلس در ادامه با اشاره به سخنان رییس کل سازمان سرمایه گذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران مبنی بر اینکه در سرمایه گذاری خارجی رتبه اول جهان را کسب کرده ایم، تصریح کرد: اگر بصورت مقایسه ای تحلیل کنیم، یعنی نسبت سرمایه گذاری در حداقل میزان خود را با حال حاضر ملاک قرار دهیم، رشد داشته ایم ولی در عالم عدد و رقم نمی توان عدد قابل توجهی را در این حوزه ملاحظه کرد.
عضو فراکسیون خط امام(ره)مجلس با اشاره به مدل جذب سرمایه گذاری خارجی در برخی کشورهای غربی مانند آلمان، لحاظ کردن مشوق هایی همچون اعطای کمک های بلاعوض و وام های کم بهره به سرمایه گذاران را یکی از عوامل موثر جذب سرمایه خارجی دانست.
نریمان همچنین درباره این ادعا که تحریم ها تاثیری بر اقتصاد کشور نداشته است، گفت: اینگونه صحبت ها بیشتر جنبه تبلیغاتی و سیاسی دارد . بدون تردید تحریم ها می تواند تاثیرات منفی بر اقتصاد کشور بر جای بگذارد.
وی در عین حال خاطرنشان کرد: ما می توانیم با اتحاد و انسجام و همچنین برخورد قوی و کارشناسی اثرات منفی تحریم ها را خنثی کنیم.
روابط عمومی مجمع روحانیون مبارز جوابیهای را خطاب به روزنامه جوان در پی طرح برخی مسائل از سوی این روزنامه علیه آیتالله خوئینی، حجت الاسلام سیدمحمدخاتمی و مجمع منتشر کرد.
به گزارش پارلمان نیوز، متن کامل این جوابیه که در سایت مجمع روحانیون مبارز منتشر شده در ادامه میآید:
کسانی که با فضای رسانه ای کشور آشنا هستند، ادبیات و رفتار سایت جوان آنلاین و روزنامه جوان را می شناسند و می دانند این رسانه از جمله رسانه های افراطی و ساختارشکنی است که ظرف یک سال گذشته گوی سبقت را از دیگر روزنامه ها و سایت ها همفکر و همراه خود در دروغ پردازی، اتهام افکنی و تخریب شخصیت های بزرگ انقلاب ربوده است.
دست اندرکاران این رسانه که خود را در مصونیت مطلق از مؤاخذه و پاسخگویی می بینند هر روز به بهانه ای یکی از پایگاه های اصیل انقلاب و استوانه های مورد اعتماد مردم را با شیوه های غیر اخلاقی و غیر شرعی نشانه رفته و به تشویش اذهان عمومی و نشر اکاذیب برای بهره برداریهای حقیر باندی مشغول بوده اند. در این میان مجمع روحانیون مبارز که از یادگارهای حضرت امام خمینی(س) و از تشکل های مهم و اثر گذار روحانی و انقلابی در طی سه دهه گذشته بوده است و نیز شخصیت های برجسته آن از جمله حضرت حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای خاتمی و حضرت آیت الله سید محمد خوئینی دادستان و امیرالحاج منتخب حضرت امام کراراً مورد اهانت، اتهام و تعرض قرار گرفته اند. مجمع در عین حال به مقتضای تعالم عالیه قرآن کریم « و عباد الرحمن الذین یمشون علی الأرض هونا و إذا خاطبهم الجاهلون قالوا سلاما » و آیه « … واذا مروا باللغو مروا کراما » از کنار این ظلم ها و بد اخلاقی ها بزرگوارانه گذشت. اما موضع گیری دو هفته گذشته سایت و روزنامه جوان به جهتی که توضیح داده می شود در خور تأمل و پیگیری جدی است.
مجمع روحانیون مبارز در پی صدور قطعنامه اخیر شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران و تصویب تحریم های مضاعف از سوی آمریکا و جامعه اروپا علیه ملت ایران و متعاقب آن خارج ساختن نام سازمان منافقین از لیست سازمان های تروریستی و اجازه فعالیت به این سازمان در فرانسه و دیگر کشورهای غربی، طی موضع گیری انقلابی و در خور ستایش، مجموعه این اقدامات را محکوم و رفتار دو گانه کشورهای غربی با مقوله تروریسم را توطئه علیه ملت ایران و در راستای تقویت و تشویق تروریست های منافقی دانست که دستشان به خون هزاران نفر از هموطنان عزیز بویژه شخصیت های بزرگی همچون شهیدان بهشتی، رجائی و باهنر و… آغشته و پرونده آنان به ننگ جاسوسی، وطن فروشی و همدستی با صدام و حزب بعث عراق در اشغال خاک ایران و بمباران مناطق مسکونی و هزاران جنایت دیگر سیاه است. این تحلیل و موضع گیری برای تنویر افکار عمومی و هشدار به کشورهای غربی در سایت مجمع روحانیون مبارز قرار گرفت هر چند با کمال تأسف سایت مجمع فیلتر شده و دسترسی به آن برای کاربران با دشواری انجام می گیرد.
با کمال تعجب روزنامه جوان مورخ ۸۹/۴/۱۶ در صفحه اول با عصبانیت و سراسیمگی خاصی به پریشان گویی افتاد و با تکرار اتهامات واهی و هتاکی علیه مجمع عملاً به دفاع از منافقین برخواست و به شیوه گفتاری و نوشتاری آنان مقاله ای با عنوان « پارادوکس های مجمع روحانیون مبارز در فاز جدید » منتشر نمود – از آنجا که فعالیت مجمع و تماس اعضاء آن با دیگر تشکل ها و شخصیت های اثر گذار سیاسی کشور برای اتخاذ مواضع مشابه و محکوم کردن سیاست جدید کشورهای غربی در قبال سازمان تروریستی منافقین ادامه داشت – سایت جوان آنلاین و روزنامه جوان مجدداً در روزنامه مورخ ۸۹/۴/۲۸ در صفحه دوم مطلبی با عنوان « رؤیای ایجاد اپوزیسیون مؤثر » و نیز نوشته های سراسر کذب و اتهام آمیز علیه برخی دیگر از اعضاء مجمع را در سایت جوان آنلاین منشر نمود. نکته مهم و قابل تأمل این که سایت و روزنامه مذکور از این که مجمع و خصوصاً رئیس محترم شورای مرکزی مجمع حضرت حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای خاتمی دارای مواضع معتدل هستند و برای آرامش و اتحاد و همبستگی ملی تلاش می کنند به شدت برافروخته و عصبانی شده است گویا موجودیت و یا منافع دست اندرکاران این رسانه ها در تشدید اختلافات و تشنج در کشور است، همان راهی که دشمنان ملت ایران در انجام عملیات تروریستی زاهدان و کشتن صدها نفر از مردم مظلوم آن سامان برای ایجاد تفرقه و اختلافات قومی و مذهبی و نا امن کردن فضای عمومی جامعه تعقیب می کنند.
آنچه که موجب نگارش این نوشتار گردید، پیدایش این احتمال است که عوامل سازمان منافقین با سوء استفاده از تندروی و افراط گری به درون برخی نهادها و دستگاها و رسانه های نظام نفوذ کرده و در صدد انتقام از امام، یاران امام و انقلاب اسلامی بر آمده باشند! آنچه که این گمان را تقویت می کند رفتار کاملاً مشابه این رسانه ها با رفتار رسانه ای منافقین در سال ۵۹ و ۶۰، در تخریب و ترور شخصیت استوانه های انقلاب همچون آیت الله شهید بهشتی، آیت الله خامنه ای، آیت الله هاشمی رفسنجانی، شهید رجائی و… است. لذا ضمن هشدار نسبت به این خطر بزرگ امیدواریم قبل از این که این جریان مرموز ضربه های بزرگتری به نظام وارد کنند، شناسایی، افشاء ورسوا گردند تا از بروز فجایع احتمالی نظیر آنچه که در سال های آغازین انقلاب از رهگذر نفوذ منافقین بر کشور و ملت تحمیل گردید جلوگیری بعمل آید.
روابط عمومی مجمع روحانیون مبارز
۳۰ تیر ۱۳۸۹
کلمه _گروه سیاسی :دکتر زهرا رهنورد پس از نامه هایی که برای فاطمه شمس و ژیلا بنی یعقوب ، همسر دو زندانی مطلوم اما شجاع و مقاوم (محمد رضا جلایی پور و بهمن احمدی امویی ) در هفته های اخیر نوشته است ،این بار به دو خواهر که یکی همسر یک زندانی سیاسی صبور (فرید طاهری) است و خودش نیز محکوم به شش سال حبس شده است و آن دیگری شاهد عینی شهادت یکی از شهروندان در عاشورای تهران بوده ،نامه ای پر مهر نوشته است
به گزارش کلمه،متن کامل نامه زهرا رهنورد به سارا و لیلا توسلی به این شرح است :
سارا و لیلای عزیز
شما را ،تازه نشناخته ام .شجاعت تان ،پاکی و خلوص تان ،حضور اجتماعی تان را ،ایمان و اخلاق تان را ،هیچ یک برای من ناشناس نیست .حق طلبی ،آزادی خواهی ،کرامت انسانی و عزت نفس تان ،نه! هیچ کدام برای من اطلاعات تازه ای را در باره شما مطرح نمی کند.شما را نه در جنبش سبز و نه درعاشورای خونین نشناخته ام
حتی ،شما را ،نه در دوستی های خانوادگی مان از سی و اندی سال پپیش ،که در جلسات قرآن و نهج البلاغه و تحلیل های سیاسی ،در خانه پدرتان و سایردوستان که همچون پروانه می چرخیدید و گاه با صدای ظریف و کودکانه ،سوره کوچکی را تلاوت می کردید و از حاضران با آب و چای و قند و شیرینی پذیرایی می کردید و قندانها را زودتر از همه از مجلس بیرون می بردید!و در گوشه ای مشغول چشیدن شیرینی قندها می شدید.نه حتی از آن زمان که در پرتو قرآن ،می بالیدید و اوج می گرفتید ، که شناخت من از شما به هزاران سال پیش می رسد.
سارا و لیلای مهربان ،شما را ،نه از آن وقت که به دانشگاه رفتید و جزو ممتازان دانشگاهی بودید ،شما را نه به واسطه مادرتان که دوست مهربان و فرهیخته همه ما بود ، شما را نه بواسطه دایی گرامی تان آقای دکتر ابراهیم یزدی ،که روزی روزگاری ،نماینده امام خمینی در امریکا بودند و شما را نه به واسطه پدر شجاع و مبتکرتان شجاع تان شناختم،مهندس توسلی را می گویم که به عنوان نخستین شهردار تهران پس از انقلاب که هنوز جای جای این شهر سرشار از یادگارهای خلاق و چاره ساز ایشان است و این سخن البته زحمات و ابتکارات شهرداران بعدی را نفی نمی کند.
و به قول ما اهالی هنر ،شما را نه از نمای دور ،بلکه از نمای نزدیک می شناسیم.
سارا و لیلای عزیز ،شما در سراسر ایران پرعظمت حضور دارید.هرلحظه نفس کشیدن ساراها و لیلاها ،شیواها ،ژیلاها ،مهساها ،شیرین عبادی ها ،مفیدی ها ،منصوری ها ،بهاره ها ، پرستوها ،سمیه ها ،نرگس ها ، محبوبه کرمی ها ، مهدیه گلروها ،عاطفه نبوی ها و هنگامه ها و دیگر زنان شجاع را ،هریک به شکلی و اندیشه ای و فریادی و اعتراضی و ابتکاری در شکوه ایران هزارساله می بینم ،در صبر و مقاومت زنانی که فرزند یا همسر را تقدیم راه حق کرده اند و در غیاب آنها که یا به شهادت رسیده اند یا اسیر زندانهای ستم هستند . سرفرازانه ،زندگی را به اوج می رسانند .
آری !من شما را تجربه کرده ام .کنار شما و با شما و با دغدغه های همیشگی ام برای سرفرازی و پایداری ایران و چه نگرانی شکوهمندی ،همه ما یکدیگر را می شناسیم .
سارا و لیلای مقاوم ،من ،شما را در ایلام باستان سراغ گرفته ام ،در هگمتانه و پارس و بیستون که عاشقانه زیسته اید ،در کتیبه هایی با خط زیبای میخی ،نام شما حک شده است ،در خطوط زیبای کوفی و نستعلیق ،در مسجدها ،حسینیه ها ،در طبیعت زیبای ایران ، قرائت شکوه دوران عظیم و تمدن این سرزمین ،بر پیشانی تابناک شما ،بارها و بارها تکرار و تجربه کرده ام و هربار ،تازه و تازه تر و پرطراوت تر ،آن را حفظ کرده ام.
کیست که نداند؟در جنبش ضد استعماری تنباکو ،در آزادی خواهی ها و قانون گرایی ها ی انقلاب مشروطه ،در ملی شدن فوران نفت ،در جنبش ملی و در استقلال ،آزادی و جمهوری اسلامی،انقلاب اسلامی ،شما چه حضور پر برکتی داشته اید و در جنبش سبز ،حضور بالنده تان شاهد شهیدان و صدای آزادی و کرامت انسان بوده است.
سارا و لیلای سرفراز،اگر بانوان ایران ،هزاران سال تاریخ و تمدن را در وجود خود چون کوله باری عظیم و پرانتظار ،حمل نکنند ،چه مغبون خواهند بود و خدا را شکر که چنین نیست و نمونه اش شما دو خواهر هستید.
من به ملت ایران ،به ویژه زنان شجاع ایران پیشنهاد می کنم که یک صدا به قدرت طلبان بگویید :آیا حق زنان ایرانی که پیوسته در دامن اخلاق و ایمان پرورش یافته اند ،حق ساراها و لیلاها ، شیواها و بهاره ها و مهدیه ها و ژیلاها و بدری ها و محبوبه ها زندان و مجازات و تهدید است یا تحبیب و تقدیر؟آیا شاخه زیتونی بر تارک ماه ،بهتر است یا تازیانه ای بر پیکر تاریخ پر عظمت ایران.
زهرا رهنورد -تهران
۳۰ تیرماه ۱۳۸۹
معاون حقوقی و پارلمانی وزارت کشور در دولت خاتمی با بیان این اعتقاد که طرح گفت وگو و تعامل اصولگرایان و اصلاحطلبان مسئلهای در حد حرف است، گفت: در فضایی که کار عقلانی و کارشناسی برای مذاکره وجود ندارد و هرکس به دنبال تریبونهای بیشتراست، متاسفانه در این شرایط عقلای دو طرف مجال گفتوگو پیدا نمیکنند.
به گزارش ایلنا، محمود میرلوحی ، در خصوص تعامل اصولگرایان و اصلاحطلبان ضمن ابراز تاسف از آنچه نوع ادبیاتهای سیاسی رایج درکشور خواند، گفت: متاسفانه در فضای سیاسی کشور بداخلاقی، تندی و حذف یکدیگر رواج پیدا کرده است.
معاون حقوقی و پارلمانی وزارتکشور در دولت خاتمی با بیان اینکه طرح گفتوگو و تعامل اصولگرایان و اصلاحطلبان مسئلهای در حد حرف است، افزود: بنده با خبرم که عقلای دو طیف به شدت نگران وضعیت کشور هستند.
وی با بیان اینکه در کشور برای بهبود فضای گفتوگو و تعامل کمکاری شده است، تصریح کرد: تمرین فعالیتهای سیاسی، یک فعالیت پایه در این راستاست.
میرلوحی ضمن اعلام اینکه قدرت جوامع در کشورها برعهده احزاب و چهرههای سیاسی است، گفت: در فضایی که کار عقلانی و کارشناسی برای مذاکره وجود ندارد، منشها و رفتارهای ارزشمند و پرمحتوا کم است، منطقی بودن و حرفهای بودن محدود شده و هر کس به دنبال تریبونهای بیشتراست، متاسفانه در این شرایط عقلای دو طرف مجال گفت وگو پیدا نمیکند.
وی ضمن انتقاد از رسانه ملی گفت : اکنون ببینید که رسانه ملی به چه سرنوشتی مبتلا شده هرکس میآید و ادعایی مطرح میکند و حرفی میزند.
معاون حقوقی و پارلمانی وزارت کشور در دولت خاتمی با اشاره به اینکه متاسفانه فضای کنونی به شکلی است که تریبونها در دست افراد تند است، افزود: نمونه بارز این فضا در ۱۴ خرداد دیده شد و افرادی نگذاشتند که نوه امام راحل در حرم مطهر امام (ره) سخن بگوید.
وی با تاکید بر اینکه باید رسانهها روی این قضایا بیشتر کار کنند بیان داشت: نمیشود که گروه یا حزبی از آسمان پیدا شود و جای اصولگرایان یا اصلاحطلبان را بگیرند این دو جریان سرمایه و داشته جریان سیاسی کشور هستند لذا اگر قرار بر گفت وگو باشد باید بین این دو طیف صورت گیرد.
میرلوحی درباره سخنان سید محمد خاتمی در خصوص لزوم آموزش فرهنگ مردم سالاری، خاطرنشان کرد: حرف ایشان این بود که در زمینه فرهنگسازی برای مردم سالاری تمرین نشده است.
وی افزود: ما برخلاف کشورهای اروپایی که در این موارد تجربه و تمرین دارند به جز تجربه قهری چیزی نداریم ما هر دوره ۳ یا ۴ ساله تجربه تقسیم نیروها را در کشور داشته ایم وچون در فضای کارشناسی نبوده با قهر انجام شده است.
میرلوحی ضمن اعلام اینکه آقای خاتمی نظرشان این است که در فضای فکر و فرهنگ و کارشناسی کار حرفهای بیشتر شود تا جامعه برای بحثهای کلان و گفت وگوها آمده شود، اذعان داشت: در شرایط کنونی کشور کدام کارشناس در صحنه است. گروهی با در اختیار داشتن امکانات رسانهای انحصار رسانهای ایجاد کردهاند.
وی ضمن انتقاد از عملکرد رسانه ملی ادامه داد : اکنون در رسانه ملی یک سری شعار و نظرات انحصاری انجام میشود که معمولاً نیز مردم در قبال از آن تلویزیون های خود را خاموش میکنند؛ این هنر نیست.
میرلوحی ضمن تاکید بر اینکه باید کار حرفهای و کارشناسی در کشور بیشتر شود اظهار داشت: اگر در این زمینهها فرهنگسازی میشد برای هر انتخابات در کشور موجی ایجاد نمیشد.
وی با اشاره به انتخابات در آمریکا تصریح کرد: شما به نظام انتخاباتی آمریکا توجه کنید در آنجا اوباما و کلینتون شهر به شهر میرفتند و صحبت میکردند و یک رای، یک رای برای خود جمع میکردند.
معاون حقوقی و پارلمانی وزارت کشور در دولت خاتمی با بیان اینکه جامعه ما در مسائل کارشناسی فعالیت های سیاسی مشکل دارد، خاطر نشان کرد: در کشورمان برای کارشناسی مسائل سیاسی پایان نامه مرتبط با آن یا نداریم و یا خیلی محدود است.
۱۸ نفر از نمایندگان مجلس به احمدی نژاد به دلیل عدم اجرای مصوبات سفر اول و دوم در استان خوزستان تذکر دادند.
به گزارش خبرآنلاین، طی دو سه هفته اخیر اکثر قریب به اتفاق نمایندگان مجلس در نطقهایشان نسبت به اجرایی نشدن مصوبات هبات دولت انتقاد میکردند.
این موضوع در سه نطق از پنج نطق میان دستور امروز هم مطرح شد. پس از این نطقها بود که ۱۸ نفر از نمایندگان مجلس در تذکری کتبی به رئیس جمهور به دلیل عدم اجرای مصوبات سفر اول و دوم در استان خوزستان تذکر دادند.
اسامی نمایندگان تذکر دهنده به این شرح است: ناصرینژاد، حسینی، سودانی، جویجری، رضایی، حسنوند، دهقانی، دهدشتی، کعبی، موسوی جرف، سقایی، موسوی، آوایی، مطورزاده، موحد، حیاتمقدم، ساعدی و سادات ابراهیمی نمایندگان شادگان، اهواز، مسجد سلیمان، لالی، اندیمشک، ایذه و باغ ملک، آبادان، دشت آزادگان، هویزه، رامهرمز، رامشیر، خرمشهر، دزفول، بهبهان، بندر ماهشهر، ارومیه، شوش و شوشتر.
اعظم ویسمه دقایقی پیش از زندان اوین آزاد شد.
به گزارش«پارلماننیوز»، اعظم ویسمه از یازدهم خرداد بازداشت شده بود دقایقی پیش با سپردن وثیقه ۷۰ میلیون تومانی آزاد شد.
وی از خبرنگاران اصلاح طلب پارلمانی بوده که سابقه فعالیت در بسیاری رسانه های اصلاح طلب از جمله پارلماننیوز را در کارنامه کاری خود دارد.
علیرضا سلیمی نماینده محلات با انتقاد از افزایش بیرویه قیمت گوشت در کشور، اظهار داشت: از وزیر بازرگانی و جهاد کشاوزی درخواست میکنم نسبت به تامین مواد اولیه غذایی مردم توجه لازم را داشته باشند.
به گزارش آفتاب، وی گفت: قیمت گوشت در حال اوج گرفتن است و در گرمای تابستان قیمت آن گرمتر و گرمتر میشود و کسی پاسخگوی مردم نیست.
نماینده محلات ادامه داد: این افزایش بیرویه قیمت گوشت باعث زحمت برای خانوادهها شده است ما ماه مبارک رمضان را هم در پیش داریم و توصیه دین اسلام همواره توجه به محرومان و زیردستان بوده است که امیدوارم مسئولان به این موضوع هم توجه کرده و دغدغه مردم را در این زمینه رفع کنند.
سلیمی گفت: انتظار جدی ما این است هرجه زودتر نسبت به جلوگیری از افزایش قیمتها تدابیری اندیشیده شود و بهگونهای نباشد که خدای نکرده عدهای در ماه رمضان به علت عدم استفاده مناسب از مواد غذایی و پروتئینی دچار مشکل جسمی شوند.
این نماینده اصولگرای مجلس خاطرنشان کرد: اگر مومنی نتواند به دلیل عدم استفاده مناسب از مواد غذایی در این ماه به عبادت بپردازد تبعات آن قطعا دامن برنامه ریزان و مسئولان مربوطه را در دنیا و آخرت خواهد گرفت.
وی گفت: ۱۲۰ روز است که وزارت بازرگانی هیچ شماره کالابرگ برای خریداری کالاهای اساسی اعلام نکرده است و این باعث نگرانی مردم شده و خانوادههای محروم همچنان در انتظار اعلام شماره کالابرگ هستند.
داستان دنباله دار سفر حج برخی نمایندگان به اینجا رسید که گفته میشود این سفر عمره از سوی مجلس بوده است.
به گزارش خبرآنلاین، حسن کامران در یکی از نطقهای میان دستورش نسبت به عمره رفتن چندباره نمایندگان اعتراض کرده و تاکید کرده بود که سفر حج فقط یکبار واجب است و میتوان به جای سفرهای پیاپی کمک کرد تا نیازمندان دیگر به این سفر بروند.
ماهها پس از این تذکر کامران، همسرش نیره اخوان دیگر نماینده اصفهان در اظهار نظری درباره سفر دسته جمعی برخی نمایندگان به مکه خبر داد و آن را به دلیل آنکه مانع از انجام وظایف نمایندگی میشود و جلسات برخی کمیسیونها تشکیل نمیگردد، زیر سوال برد. به همین دلیل در جلسه گذشته کمیسیون قضایی مجلس که اخوان در آن عضویت دارد؛ این موضوع بررسی شده و به او تذکر داده شد تا موضع گیریای نداشته باشد که موجب وهن نمایندگان شود.
به گفته یکی از اعضای این کمیسیون، محسن کوهکن سخنگوی هیات رئیسه در این جلسه حضور داشته و تایید کرده بود که سفر نمایندگان به عربستان با هزینه شخصی خودشان بوده است.
با این حال، محمد رضا امیری کهنوج عضو کمیسیون کشاورزی امروز اعلام کرد که سفر اعضای این کمیسیون به عمره از سوی مجلس بوده است و به همین دلیل است که طی دو هفته اخیر جلسات این کمیسیون تشکیل نمیشود.
وی توضیح داد: از آنجا که کمیسیون کشاورزی مجلس در سال گذشته به عنوان پرکار ترین کمیسیون مجلس انتخاب شده بود تعدادی از اعضای این کمیسیون از سوی مجلس به سفر عمره رفتند. من در این سفر حضور داشتم . این سفر صرفا یک سفر زیارتی بود و مسائل کاری در آن مطرح نشد.
امیری با اشاره به بازگشت اعضای کمیسیون از سفر مذکور،خاطرنشان کرد: در این سفر حدود ۱۰ نفر از اعضای کمیسیون با هم به کشور عربستان رفتند.
به گزارش فارس، چندی پیش علی افراشته معاون اجرایی رئیس مجلس در واکنش به خبر سفر تعدادی از نمایندگان به حج عمره با هزینه قوه مقننه به خبرنگاران گفت که این موضوع صحت ندارد و اعضای کمیسیونهای کشاورزی و قضایی مجلس با هزینه خود به مکه مشرف میشوند.
گفتنی است سال گذشته نیز موضوع سفر دسته جمعی اعضای کمیسیون اجتماعی به سوریه و کیش با هزینه رئیس این کمیسیون خبرساز شده بود.
حجتالاسلام سیدرضا اکرمی در خصوص افزایش بیرویه قیمت اقلام مصرفی خانوار از جمله مواد غذایی و گوشت اظهار، داشت: ماه شعبان مقدم بر ماه رمضان است و در این ماه دولت باید تدابیری برای ورود به ماه مبارک رمضان داشته باشد اما متاسفانه ما شاهد این هستیم که همهساله وقتی نزدیک ماه رمضان میشویم قیمت مواد غذایی افزایش مییابد.
به گزارش آفتاب، وی گفت: دولت بستههای غذایی برای کارمندان در نظر میگیرد اما گاهی اوقات توزیع آن به زمانی پس از ماه رمضان موکول میشود متاسفانه مقداری این مسائل تبلیغاتی و جوسازی است و بهتر است دولت برای کنترل قیمتها چارهای بیاندیشد.
نماینده تهران، تصریح کرد: دولت خود باید کنترل بازار را به دست بگیرد چرا باید در آستانه سال نو و ماه رمضان ما همواره با مشکل افزایش قیمت ها مواجه باشیم. اینگونه نیست که ما در ماه رمضان مصرف بیشتری نسبت به ماههای دیگر داشته باشیم یا در این ماه تولید در کشور افت کند که در نتیجه آن قیمت کالاهای مصرفی مردم افزایش یابد.
اکرمی گفت: وزارت بازرگانی نظارت خود را از طریق اصناف جدیتر بگیرد. مردم هم باید از حالت بیتفاوتی خارج شده و صرفا به گلایه از وضع موجود نپردازند بلکه متخلفان را به دستگاههای مربوطه معرفی کنند.
علی مزروعی: خداوند در سوره قریش می فرماید :” برای آنکه قریش با هم انس و الفت گیرند ، الفتی که در کوچ های زمستان و تابستان و پایدار بماند ، پس باید یگانه خدای کعبه را بپرستند که به هنگام گرسنگی به آنها طعام داد و از ترس و خطر ایشان را ایمن ساخت . ” در این سوره و آیات مختصر براحتی می توان دریافت که تار و پود روابط انسانی و اجتماعی در یک جامعه توحیدی باید برپایه ” انس و الفت ” باشد اما این در سایه تامین دو نعمت “طعام ” و “امنیت ” بدست می آید، و جامعه ای که از تامین ایندونعمت محروم باشد قطعا روابط انسانی و اجتماعی اش برپایه ” انس و الفت ” نبوده و برپایه زور و ستم خواهد بود . البته در جوامعی که توانسته اند درسایه تدبیر و برنامه ریزی و کار و تلاش ایندو را تامین نمایند ،هرچند مومن به خدای یگانه و پرستش او نباشند ، برپایه این کلام الهی در عرصه روابط انسانی و اجتماعی شان” انس و الفت ” میداندار خواهد بود و اینرا در تجربه های بشری می توان دید.
از روزگاران قدیم اینگونه بوده است ، و در دوران جدید بیش از گذشته در ادبیات علوم سیاسی و اجتماعی براین موضوع تصریح و تاکید شده است که تامین ” طعام ” و ” امنیت ” از وظائف اولیه وبدیهی هر حکومتی است ، و در واقع اگر افراد جامعه به میل و رضایت یا اکراه واجبار به حاکمیتی تن می دهند برای تامین ایندو است و دلیل دیگر ندارد . به عبارت روشن فارغ از اینکه حاکمان به چه شیوه ای بر سرکار آمده باشند ( مشروع یا نامشروع ) ، آنچه می تواند کارنامه عمل ایشان و توجیه بقا و حتی مشروعیتشان را بسازد و دامن زند تامین “طعام ” و ” امنیت ” مردم تحت حکومتشان و کارآمدی در این باره است وگرنه زود یا دیر ساقط خواهند شد و اعمال سیاست مشت آهنین و زور و سرکوب نیز در مقابله با مردمی گرسنه و ناامن چاره ساز نخواهد بود.
باز روشن است که منظور ازتامین ” طعام ” و ” امنیت ” توسط دولت ( منظورکل قوا و نهادهای حاکم است ) تولید ایندو بدست دولت نیست ( اقتصاد و سیاست دولتی ) بلکه حاکمیت باید بتواند با طراحی نظامی جامع و فراگیر فضایی را فراهم آورد که همه اجزا و زیرمجموعه هایش مشوق و موید تولید ” طعام ” و ” امنیت ” توسط شهروندان باشد ،و هر شهروند در دل این فضا جایگاه و پایگاهی برای مشارکت خود بیابد ،و دراین فضاست که ” انس و الفت ” و روابط انسانی همچون ملاتی افراد جامعه را بهم پیوند داده و وحدت اندام وار آنها را فراهم می سازد . طبعا در دل چنین جامعه ای میل به خدا پرستی و توحید جوانه می زند و رشد می کند و رشته های انس و الفت عاطفی را به بندهای محکم ایمانی و برادری تبدیل می سازد و حکومت دینی اینگونه محقق می شود .
“جمهوری اسلامی ایران “به عنوان نظامی برآمده از “انقلابی بنام خدا ” قرار بوده است حکومتی دینی واین چنین باشد ، یعنی شهروندان در این نظام دغدغه “طعام ” و “امنیت ” نداشته باشند . مرور اصولی چند از قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران ، به ویژه اصول ۳و ۴۳ این قانون اثباتگر این مدعاست بگونه ای که در بند ۳ اصل ۴۳ آمده است :” تنظیم برنامه اقتصادی کشور به صورتی که شکل و محتوا و ساعت کار چنان باشد که هر فرد علاوه بر تلاش شغلی، فرصت و توان کافی برای خودسازی معنوی، سیاسی و اجتماعی و شرکت فعال در رهبری کشور و افزایش مهارت و ابتکار داشته باشد. ” حال سئوال این است که این نظام سیاسی چقدر در تحقق این امرموفق و کارآمد بوده است ؟
درپاسخ به این سئوال اخیرا برخی علمای دینی (امثال مصباح یزدی و برخی شاگردانش که نقشی سازنده هم در انقلاب نداشتند) متوجه ناکارآمدی نظام وجناح اقتدارگرای یکدست حاکم در تحقق این امر شده اند در صدد توجیه برآمده و درموضعی دفاعی می گویند که انقلاب اسلامی برای نان و شکم نبود بلکه برای تحقق ارزش های اسلامی و ایمانی بود و بدینگونه می خواهند براستبداد دینی حاکم با همه ناکارآمدی هایش سرپوش گذارند . اینان که همه آموزه های دینی مبنی براینکه ” همانا فقر به کفر می انجامد ” یا ” از هردری فقر وارد شد از در دیگر ایمان خارج می شود ” ویا این ضرب المثل عامیانه که ” شکم گرسنه دین و ایمان ندارد ” را به فراموشی سپرده و با ژستی عالمانه حتی میان فقر انتخابی و خودخواسته(زهدورزی) با فقراجباری و تحمیلی ناشی از عملکرد نظام وحاکمیت خلط می کنند ، و باز فراموش می کنند که هرمسلمانی از خداوند می خواهد:” خداوندا در دنیا به ما(منظورهمه مسلمانان و جامعه اسلامی است) زندگی نیکوعطا کن ، و در آخرت نیز زندگی نیکو ده ؛ وما را از آتش دوزخ محفوظ دار ” ، و از آنجا که در آموزه های دینی “دنیا مزرعه آخرت است ” پس بدون داشتن زندگی نیکو دردنیا نمی توان انتظار زندگی نیکو در آخرت و رهایی از آتش دوزخ را داشت ، براحتی چشم خود را بر فقر و عقب ماندگی و ناامنی موجود در جامعه ایران می بندند وتصورمی کنند که با نقد و نفی و تحقیر دستاوردهای علمی و فنی دیگران واینکه ما برای اینها انقلاب نکردیم و در پی تحقق ارزش های دینی و معنوی هستیم ، توانسته اند صورت مسئله را تغییر داده و همه ناکارآمدی ها و ناکامی های موجود را بپوشانند ، بماند که هم اینان برای دستیابی به فن آوری انرژی صلح آمیز هسته ای! همه نیروی خود را بکار بسته اند و از منابع کمیابی که باید صرف آبادانی و رفاه مردم بیچاره شود گشاده دستانه در این باره هزینه می کنند و کشوررا تا آستانه جنگ کشانده اند .
پیش تر در مقالی با عنوان ” زندگی غریزی، زندگی حقوقی ” تحلیل کردم که متاسفانه به رغم بیش از صد سال تلاش و راهپیمایی ما ایرانیان برای دستیابی به ” زندگی حقوقی ” ما همچنان گرفتار” زندگی غریزی ” مانده ایم و بنابراین سخن از رعایت حقوق بنیادین و بشری در جامعه امروز ایران بیهوده می نماید و بیشتر به شوخی شبیه است . بهترین دلیل هم رفتارحکومت در انتخاباتهای چند سال اخیربه ویژه انتخابات دهم ریاست جمهوری و رخدادهای پس از است . اما آنچه ناگفته ماند و در اینجا می خواهم به آن بپردازم اینکه در ” زندگی غریزی ” مردم در پی تامین ” طعام ” و ” امنیت ” و به عبارتی « حق زندگی » خود هستند و امروز حاکمان ایران از تامین این حق برای اکثریت قاطع شهروندان ایرانی وامانده اند یا درمانده اند . اینها نه تنها بدلیل الگو و برنامه نداشتن در تامین ” طعام ” مردم وامانده اند و وضع موجود را فقط به مدد درآمد نفت به پیش می برند ، بلکه با سلب ” امنیت ” و ورود به خصوصی ترین زوایای زندگی شهروندان ( نمونه بارزش حمله و هجوم به خانه های مردم در نیمه های شب)، جامعه را نیز در تامین نیازهای خود درمانده کرده اند . حتی اگر بنا را براین بگذاریم که نظام سیاسی مستقر تعهد و مسئولیتی نسبت به تامین ” طعام ” و ” امنیت ” مخالفان و منتفدان و دگراندیشان خود ندارد اما به جرئت می توان گفت این نظام « حق زندگی » را از موافقان خود هم گرفته است و دلیلش فقر و فاقه ای که دامنگیر یک چهارم خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد است وسوگمندانه گفت باید حتی افراد و جمعیت هایی را که حاکمیت در یکسال گذشته برای اردوکشی های خیابانی به میدان آورده و از آنها استفاده ابزاری کرده است فقرو عقب ماندگی از سر و رویشان می بارد . بماند که با آوردن آنها در خیابانها ” امنیت ” را هم از آنها می گیرد!
اگر جنبش سبز در پی اصلاح امور و بازگرداندن اداره امور کشور بر مبنای قانون اساسی است به این دلیل ساده است که امروز « حق زندگی » ازغالب ایرانیان سلب شده است و ناکارآمدی جناح حاکم اقتدارگرا در تامین ” طعام ” و ” امنیت ” ، که در آموزه های دینی پایه و مایه خداپرستی است ، همچون خوره در حال فرو خوردن نظام جمهوری اسلامی و تبدیل تمارعیار آن به استبداد مطلقه دینی است . همین جا یادآور می شوم که جامعه ایرانی استبداد مطلقه سکولار را تجربه و پس زده است وقطعا زیر بار استبداد مطلقه دینی آنهم از نوع ناکارآمدش نخواهد رفت ، از اینرو جنبش سبز یک فرصت و نه تهدید برای جمهوری اسلامی به شمار می رود که عاقلان حکومت باید از آن استفاده و راه اصلاح امور را بگشایند در غیر اینصورت همانی بر سرحکومت خواهد آمد که بر سر پیشینیان رفت . خدا با هیچ فرد و نظامی خویشی ندارد و سنن و قواعد حاکم برهستی کار خود را می کند و در جهانی که رقابت برای رشد و پیشترفت و تامین ” طعام ” و ” امنیت ” شهروندان حرف اول و آخر می زند نظام سیاسی دینی بدون تامین اینها نمی تواند راه بجایی برد و قطعا در تامین مدعای خویش یعنی توحید و خداپرستی و معنویت و اخلاق هم درخواهد ماند ، و تجربه جمهوری اسلامی ایران متاسفانه تا اینجای کار ناکارآمد و ناموفق می نماید و البته فکر می کنم هنوز فرصت برای اصلاح این تجربه وجود دارد .
منبع : نوروز
در شرایطی که صنایع و لوازم برقی خانگی ایرانیان از قطع برق خسارت فراوان میبینند، همشهری از صادرات برق ارزان ایران به افغانستان خبرداد.
به گزارش همشهری، مقادیر زیادی از برق داخلی به قیمت بسیار ارزانتر از هزینه تولید به مناطق غربی افغانستان صادر میشود.
آفتاب نیوز نوشت: همشهری به نقل از یک منبع آگاه تاکید میکند براساس قراردادی که تا سال ۱۳۸۵ اعتبار داشته، ایران هرکیلوات برق را به قیمت ۲۶ تومان به استان هرات افغانستان صادر میکند. ولی متاسفانه کماکان پس از تاریخ مذکور تا به امروزیعنی سال ۱۳۸۹ ، قیمت صادرات برق ایران به افغانستان به همان قیمت هرکیلوات ۲۶ تومان فروخته میشود.
این گزارش حاکی است که شرکتهای خریدار، برق را هر کیلوات ۲۶ تومان از ایران خریداری کرده و به شهروندان افغانی هرکیلوات ۱۱۴ تومان به فروش میرسانند و از این طریق سالانه ۲ میلیون دلار سود میبرند. این مقام آگاه به همشهری گفته که افغانستان هماکنون از کشورهای ترکمنستان، و پاکستان برق را گرانتر از قیمت واقعی خریداری میکند و تنها ایران است که برق را به بهای ارزان به افغانستان صادر میکند. صادرات برق به افغانستان درحالی ادامه دارد که وزیر نیرو چندی پیش گفته بود که اگر هرکیلووات در کشور ۴۶ تومان به فروش برسد وزارت نیرو در تامین برق هیچ مشکلی نخواهد داشت.
کارشناسان اقتصادی دخالت مسایل سیاسی در حوزه اقتصادی را باعث ایجاد خسارت در منافع ملی دانسته و معتقدند برای برون رفت از تحمیل خسارت به منافع مردم ضروری است به سرعت از حوزه اقتصادی سیاست زدایی به عمل بیاید. اما این نگاه سیاسی موجب شده تا غفلتهای اساسی نسبت به خسارات ناشی از قطع برق در داخل صورت بگیرد.
در یکشنبه گذشته، اتاق ایران، یا به عبارتی پارلمان بخش خصوصی موضوع خسارت وارده به صنایع براثر قطع برق را مورد بررسی قرارداد. در این جلسه بهروز صادقی رییس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران با اشاره به قطع برق واحدهای تولید گفته بود که ” درکجای دنیا هدفگذاری میکنند که باید قدرت اول منطقه شویم و دست وپای تولید را میبندند و چرا وزارت نیرو پاسخگوی قطع برق تولید نیست؟ وی با اشاره به تحریمها گفت که ” اگر دشمن عنوان میکند که اقتصاد و تولید ایران را هدف گرفته است چرا در درون، خودمان را نیز تحریم میکنیم؟
قطع برق در ایران و صادرات برق ارزان به افغانستان در شرایطی انجام میشود که صنایع ایران با توجه به حاکمیت رکود تورمی، در رنجاند و قطع برق آنان را بیش از گذشته ازقافله رقابت درحوزه اقتصادی بارقبای خارجی، عقب میاندازد. بسیاری از صنایع بزرگ کشور که به قوس الکتریکی مجهز هستند به واسطه قطع برق روزانه، ساعتها با وقفه تولید روبرو هستند که این موضوع خود منجر به بحران در تولید میشود.
واحدهای فولاد، ذوب فلزات و ریخته گری از این دست از واحدها هستند. درحالی که صاحبان صنایع در زمان خاموشیها باید دستمزد کارگران را پرداخت کنند، اما دولت تاکنون ” براساس تبصره ج ماده ۱۲۱ قانون برنامه سوم توسعه، تنفیذ شده در ماده ۲۰ فصل اول بخش نخست قانون برنامه چهارم توسعه که دولت موظف به تامین خسارت ناشی از قطع برق واحدهای تولیدی است، به این ماده قانونی عمل نکرده و تاکنون خبری از پرداخت خسارات ناشی از واحدهای صنعتی در دست نیست .
علاوه نگرانیهای مطرح شده در اتاق ایران، فعالان صنعتی در گیلان و تبریز از خاموشیهای بدون برنامه ریزی قبلی به ستوه آمدهاند.خبرگزاری مهر در گزارش تصویری خود بیکاری در حوزه صنعت با بروز قطع برق را به تصویر کشیده است.
البته شاید صادرات برق به افغانستان به دلیل اصراف ایرانیان در مصرف برق عنوان شود، همان چیزی که خوش خلق معاون وزیر نیرو به آن اشاره کرده است. او میگوید ایرانیان ۳ برابر استانداردهای جهانی برق مصرف میکنند. او از کولرهای گازی میگوید که نسبت به گذشته در مصارف خانگی وارد شده است. او هیچگاه به میزان مصرف ادارات دولتی با حجم عظیم خود در مصرف برق اقتصاد ایران اشارهای نکرده است.
دکتر نهاوندیان رییس اتاق ایران در نشست ماهانه اتاق ایران تاکید کرده بود که “اگر در مسایل اقتصادی رویکرد غیراقتصادی داشته باشیم به نفع کشور نیست. بنابراین باید گفتمان عقلانیت اقتصادی در کشور حاکم شود تا از طریق گفت و گو کاستیها را برطرف کنیم.”
این نگاه غیراقتصادی در حوزه صادرات گاز یا تاسیس صنایعی چون اتومبیل سازی در کشورهای دیگر منجر به ضررهای انباشته شده است.
علاوه براین نگاه مذکور منجر به آن شده تا تفکری که درحوزه اقتصادی یکی از عوامل اساسی فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی سابق باشد اکنون به عنوان عامل امنیت بخش پیگیری شود. شوروی در قالب پیمان اقتصادی کومکن سعی داشت با دادن سوبسید به همپیمانان خود از طریق درآمدهای نفت، گاز، برق و ….آنان را بر سر سفره سوسیالیسم روسی ثابت قدم نگاه دارد. این تفکر برای اداره یک قطب از جهان با شکست مواجه شد. اکنون بخشی از اصولگرایان افراطی که داعیه اداره و مدیریت جهان را دارند به نظر میرسد با صدور گاز، نفت و یا برق و صنایع ارزان به برخی کشورها همین سیاست را دنبال کردهاند.
این سیاست و به عبارتی نگاه سیاسی به حوزه اقتصاد درحالی در ستون سیاست خارجی قرار دارد که براساس اسناد بالادستی توسعه درکشور مانند سند توسعه چشم انداز ۲۰ کشور، ایران باید تا سال ۱۴۰۴ در حوزههای اقتصادی، علمی و تکنولوژیک برترین کشور منطقه باشد و برهمین اساس طرح هدفمندسازی یارانهها و برداشتن سوبسید از حاملهای انرژی و افزایش بهره وری در حوزه کسب و کار، ابزار دستیابی به چنین اهدافی تلقی میشوند. اما سوال اساسی این است که با سیاست یک بام و دو هوای اقتصادی مبنی بر ارائه سوبسید به افغانستان و… و حذف سوبسید در داخل آیا دستیابی به چنین اهدافی امکانپذیر خواهد بود؟ و آیا نباید از شکست این دست از تجربههای در کشورهای بلوک شرق درس گرفت؟آیا نباید سیاستزدایی از اقتصاد نباید یکی از راهحلهای اساسی برای برون رفت از بحران موجود باشد؟
یکی از طراحان اصلی استیضاح وزیر جهاد کشاورزی از فشارها و تماس های مکرر برای پس گرفتن این استیضاح از سوی نمایندگان خبر داد.
محمد کرمی راد نماینده کرمانشاه در مجلس با بیان اینکه استیضاح صادق خلیلیان وزیر جهاد کشاورزی به قوت خود باقیست ، گفت: نمایندگان تصمیم دارند تا این استیضاح را بعد از تعطیلات مجلس مطرح کنند.
وی افزود: این استیضاح ۲۳ امضا دارد که هیچیک از نمایندگان امضای خود را پس نگرفته و نمایندگان تسلیم هیچگونه فشارها و تماس هایی از سوی وزارت جهادکشاورزی نخواهد شد.
این طراح استیضاح وزیر جهاد کشاورزی گفت: برخی از مسئولین تماس های مکرری با نمایندگان امضاکننده استیضاح گرفته و خواستار پس گرفتن امضاهای نمایندگان شدند و عمدتا تاکید می کنند که شرایط فعلی زمان مناسبی برای استیضاح وزیر جهاد کشاورزی نیست.
کرمی راد گفت: حتی تماس گیرندگان می گویند که استیضاح را به بعد از هفته دولت موکول کنید اما نمایندگان به طور جد بر استیضاح وزیر کشاورزی در بعد از تعطیلات مجلس تاکید دارند.
رییس اتحادیه فروشندگان گوشت گاوی تهران از توزیع گوشت گرم زاهدان به قیمت هر کیلو۷۷۰۰ تومان و گوشت گوساله مخلوط داخلی به نرخ ۱۱هزار تومان در سطح شهر خبر داد.
به گزارش ایسنا، علی خندانروجوان گفت: در حال حاضر گوشت گوساله از سیستان و بلوچستان به تهران وارد و روزانه یک تریلی توزیع میشود و به قیمت ۷۷۰۰ تومان کیلویی به دست مصرف کننده میرسد.
وی قیمت هر کیلو گوشت گوساله مخطوط داخلی را ۱۱ هزار تومان ذکر کرد و افزود: در کنار آن گوشت منجمد برزیلی هم توزیع میکنیم که قیمت هر کیلو گوشت ران ۶۳۰۰ تومان، سردست ۶۲۰۰ و گردن شش هزار تومان است.
رییس اتحادیه فروشندگان گوشت گاوی تهران در ادامه از واردات گوشت گرم به کشور برای ماه مبارک رمضان خبر داد و گفت: در حال حاضر گوشت گوسفند از قرقیزستان به کشور وارد میشود و بر اساس تمهیداتی که پیش بینی کردهایم قرار است تا برای ماه مبارک رمضان هم از چند کشور دیگر از جمله پاکستان، لاشه گرم گوسفند وارد شود تا هیچ کمبودی در داخل نداشته باشیم.
وی با رد موضوع افزایش قیمت گوشت گاوی طی چند روز اخیر گفت: در پنج ماه گذشته هیچ گونه افزایش نرخی در مورد گوشت گاوی نداشتهایم و قیمت گوشت گران نشده است!
خندان رو متذکر شد: در صورتی که مردم با افزایش قیمت یا گرانی گوشت گاوی مواجه شدند، میتوانند با شماره ۱۲۴ سازمان حمایت و یا اتحادیه تماس حاصل کنند تا با واحد صنفی مذکور برخورد شود.
رییس اتحادیه فروشندگان گوشت گاوی تهران همچنین از برگزاری جلساتی با وزارت بازرگانی به منظور ساماندهی بازار در ایام ماه مبارک رمضان خبر داد و افزود: با توجه به آن که ما صنف توزیعی هستیم، از دولت، وزارت بازرگانی، وزارت جهاد کشاورزی و دیگر نهادهای دستاندرکار تهیه و توزیع گوشت میخواهیم که همچون سالهای گذشته گوشت را در اختیار اتحادیه قرار بدهند تا ما هم بین واحدهای صنفی خود توزیع کنیم.
وی ادامه داد: در صورت همکاری مسئولان، هم اتحادیه می تواند نسبت به تهیه و توزیع گوشت در میان واحدهای صنفی خود اقدام کند و هم واحدهای صنفی زیر مجموعه اتحادیه در سریعترین زمان ممکن گوشت مورد نیاز را به دست مصرف کننده میرسانند.
مهدی کروبی، دبیر کل حزب اعتماد ملی درپی دفاع یکی از اعضای شورای نگهبان از عملکرد این شورا نامه ای سرگشاده به وی نوشت.
کروبی در این نامه آقای مومنی از فقهای شورای نگهبان یادآوری کرد که شورای نگهبان این حافظ شرع و قانون اساسی امروزه به شورای کسب و حفظ قدرت یک جناح سیاسی که اعضای آن متعلق به آن جریان هستند، تبدیل شده است و آن جایگاه رفیع در قانون اساسی را به این سطح تنزل داده است.
درپی دفاع آقای مومن از عملکرد شورای نگهبان در مصاحبه اخیر با رسانه ها مهدی کروبی با درج نامه ای به بررسی اظهارات وی در خصوص عملکرد شورای نگهبان پرداخته است.
به گزارش سحام نیوز، متن نامه کروبی به شرح ذیل است:
باسمه تعالی
حضرت آیت اله مومن
فقیه محترم شورای نگهبان
با سلام و احترام
این روزها و به مناسبت سالگرد تاسیس و تشکیل شورای نگهبان که اگر بر اساس فلسفه وجودی خود انجام وظیفه و اداء دین می کرد می توانست سنگر نفوذ ناپذیری برای احکام نورانی اسلام و قانون اساسی و حقوق شهروندی ملت بزرگ ایران محسوب شود، مصاحبه ها و مقالات فراوانی در ستایش و تعریف از عملکرد آن شورا در رسانه ها پخش و منتشر شد. مناسب بود که در قبال این ستایش ها فرصتی هم به صاحبان اندیشه و نظر داده می شد تا کارنامه آن شورا را در سه دهه گذشته مورد نقد و بررسی قرار دهند. اما وجود ملاحظات بسیار و ندادن فرصت در اظهار نظر به دیگران در کنار این باور جامعه که گوش شنوایی در قبال نقد وجود ندارد و آنچه به جایی نرسد فریاد است، موجب مرگ انگیزه ها در بررسی عملکرد شورای نگهبان و موضوعاتی مشابه از سوی صاحب نظران فرهیخته و پژوهشگران فهیم وبا بصیرت شده است که از این آفت بزرگ و فراگیر در حوزه اندیشه باید به خدا پناه برد. اما اینجانب به عنوان سربازی که از آغاز نهضت حضور داشتم و سختی ها و تلخی های مبارزه را به جان خریدیم و وفادار به ملت و نظام مورد درخواست آن ها بوده و هستم، تاکنون تزلزلی در خود راه ندادم و در دفاع از حقوق حقه اجتماعی مردم و آزادی های مشروع آنان دریغ نورزیدم. بواسطه عشق و انسی که با مردم و ایران عزیز و منافع ملی دارم نتوانستم نطاره گر آتش افتاده در خرمن هستی ملک و مملکت باشم و در برابر ترک و تعطیلی و تفسیر های من در آوردی از قانون اساسی و تضیع حقوق مردم و تیشه زدن به ریشه اسلام و روحانیت و به مسلخ کشاندن کشور، سکوت کنم. یا توجیه گر اظهارات سخیف و دور از منطق و احیانا خرافی و تصمیمات خلق الساعه و ویرانگر و رفتارهایی از سر افراط و تفریط در زندگی و باور های مردم و مسائل داخلی و روابط بین الملل و سیاست خارجی است، باشم. لذا هرازچندگاهی بنا به مناسبت ها و برای ثبت در تاریخ هم که شده با قبول پیامدها و تبعات آن شرط بلاغ بجا آورده و نظرات خود را بیان می کنم. باور دارم رنجی که امروز مردم ایران از ناآگاهان و تازه بدوران رسیده ها می کشد، از سکوت آگاهان و عالمان در شرائط گوناگون بویژه امروز است.
از این میان اظهار نظر های مختلف تنها با شما در ارتباط با بخش هایی از مصاحبه مورخ بیست پنجم تیرماه ۱۳۸۹ سخن می گویم، زیرا شما را فقیهی آگاه و با سابقه در انقلاب و نظام اسلامی میدانم. از باب "فذکر فان الذکر تنفع المومنین" مواردی را دوستانه با شما و مردم در پرتو عملکرد دو دهه آخر شورای نگهبان در تفسیر قانون اساسی در محورهای رابطه اعمال حقوق ملت، حکومت و مردم، برخود با مصوبات مجلس شورای اسلامی در ادوار مختلف و رعایت حقوق جناح های سیاسی و حق مردم در انتخابات های گوناگون در میان می گذارم. اگرچه گفته اید جز اظهار نظر امام و رهبری اظهار نظر دیگران برایتان مهم نیست ولی به یقین این بیان عام، شامل رضای خدا و عموم بندگان او نخواهد بود.
در بخشی از مصاحبه فوق الذکر گفته اید که مهمترین توقع از اعضای شورای نگهبان انجام وظائف قانونی است که اعضا باید در بررسی مصوبات نهایت دقت را داشته باشند تا سر سوزنی به اسلام و قانون اساسی لطمه وارد نشود. در این ارتباط از شما میخواهم نگاهی گذرا به تفسیرهای درخواستی دولت و یا مرتبط با دولت در دورهای ریاست جمهوری آقایان هاشمی رفسنجانی، خاتمی و احمدی نژاد داشته باشید و آن ها را بصورت اجمالی با یکدیگر مقایسه کنید. همچنین مناسب است بررسی کوتاهی نیز از مصوبات مجلس شورای اسلامی در دوره ششم و هفتم و و تصمیمات و احکام این شورا در قبال آن مصوبات داشته باشید. شاید مناسب باشد پا را کمی فراتر گذاشته و به بررسی ادوار سوم تا هشتم مجلس شورای اسلامی که ریاست آنها بر عهده بنده و آقایان ناطق نوری، حداد عادل و لاریجانی است، بپردازید. در این راستا رویه های مختلف آن شورا که متاثر از مسائل جناحی و سیاسی بوده را یکبار دیگر مرور کنید و سپس به داوری و قضاوت در باب عملکرد آن شورا اقدام کنید. در این نوشتار سعی می کنم مواردی به اجمال جهت یادآوری شما و مردم فهیم ایران بعنوان نمونه ای کوچک از عملکرد آن شورا بیان کنم.
اشاره کردید که برخی مدعی هستند که نطارت شورای نگهبان بر انتخابات از ابتدا استصوابی نبوده است. جنابعالی مستحضرید که مسئله استصوابی بودن نطارت بر اساس تفسیر شورای نگهبان بعد از ارتحال امام پیش از اعلام در جامعه، در جمع خصوصی بیان شد. این امر بطور رسمی در سال ۱۳۷۰ طی سوالی از سوی آیت اله رضوانی (مسئول انتخابات وقت از طرف آن شورا) که خواستار تفسیر شورای نگهبان از نحوه نظارت در انتخابات شده بود مطرح گردید و دبیر وقت شورای نگهبان آیت اله گیلانی در پاسخ، نظارت استصوابی را بصورت کتبی به آیت اله رضوانی اعلام وسپس برای مسئولین از جمله اینجانب ارسال شد. ما معتقدیم آنچه تحت عنوان نظارت استصوابی توسط شورای نگهبان اجرا می گردد به جای اصلاح و به صواب رساندن تصمیمات و رفتار های مجریان، یک خود مختاری بی حد و مرز است که اصل برائت را نفی و تفتیش خصوصی ترین عقاید داوطلبان و احاطه بر ضمیر اشخاص را بخشی از رسالت خود می داند. این در حالی است که شورا و اعضا آن خود علت تامه وتعیین کننده در عمل نیستند و افکار و اندیشه های پشت صحنه با برخی از افراد شورای نگهبان که فعال ما یشاء بوده، بنام شورا عمل می گردد. در باب اثبات این سخن و از باب نمونه به رد صلاحیت مهندس مرتضی الویری نماینده ادوار مختلف مجلس شورای اسلامی و عضو هیات رئیسه مجلس در دوره ای که آقای یزدی هم از اعضای هیات رئیسه بودند، اشاره می کنم. هنگامیکه آقای الویری دلیل رد صلاحیت خود از آقای یزدی عضو شورای نگهبان و بعضی از حقوق دانان را جویا می شود، در پاسخ به وی می گویند مگر شما در انتخابات دوره هشتم کاندیدا بوده اید!!!.
جناب آقای مومن شما به خوبی میدانید که برخی از نمایندگان مجلس در دوره های مختلف بعلت وجود شبهه در عملکرد شان و یا دارایی و اموال شان با شیوه های غیر متعارف و ناسازگار با قانون رد صلاحیت شدند، اما پس از مدتی بدلیل تعلق خاطر جناحی به یکباره همین افراد نور چشمی شدند. من به دلیل حرمت اشخاص و موازین شرعی نام آنان را نمی برم اما اگر شما فراموش کرده اید بفرمائید تا جزئیات آن را بعنوان بخشی از عملکرد آن شورا برایتان ارسال کنم.
یکی از حقوق اساسی ملت حق انتخاب شدن و انتخاب کردن است که این حق متاسفانه در پرتو نگرش آن شورا نادیده گرفته شده است. رد صلاحیت فله ای افراد و محروم کردن مردم از حق انتخاب شدن و انتخاب کردن بر اساس کدام موازین حقوقی و شرعی تاکنون انجام شده است؟ براستی رد صلاحیت ۴۰ نماینده که در ادوار مختلف مجلس حضور داشتند و همگی متعلق به یک جریان سیاسی بودند به چه جرمی صورت گرفت؟ بطور نمونه مهندس نوروزاده نماینده ۵ دوره مجلس و از چهره های قابل و متخصص کشور در حوزه صنعت به چه گناهی رد صلاحیت شد؟ آقای دکتر عباسی فرد و مرحوم آقای زواره ای آیا جز اعتراض به عملکرد برخی از اعضای آن شورا و نداشتن روح اطاعت بعد از تائید های مکرر در انتخابات متفاوت از جمله مجلس، خبرگان و ریاست جمهوری، جرمی داشتند که رد صلاحیت شدند؟ جراحی شورای نگهبان در انتخابات ششم را به یاد می آورید که در آن نفر ۳۲ لیست جناب آقای حداد عادل به جای نفر ۲۸ آقای علیرضا رجایی قرار گرفت. در آن جراحی موفق سه تن از دایره ۳۰ نفر تهران بیرون رانده شدند و جالب آنکه آقای رجایی که در دور اول تائید صلاحیت شده بود و رای نیز آورده بود، بعد از جایگزینی آن شورا، در مرحله دوم رد صلاحیت و از شرکت در آن مرحله محروم شد !!! این رفتارهای متناقض وخلاف شان شورای نگهبان تنها بخش ناچیزی از عملکرد آن شورا در دو دهه گذشته بوده است. جای تاسف است که شورای نگهبان این حافظ شرع و قانون اساسی امروزه به شورای کسب و حفظ قدرت یک جناح سیاسی که اعضای آن متعلق به آن جریان هستند، تبدیل شده است و آن جایگاه رفیع در قانون اساسی را به این سطح تنزل داده است.
برادر گرامی آیت اله مومن
پرسش های بسیاری در ذهن تاریخی مردم ایران نسبت به عملکرد آن شورا وجود دارد که در مقطعی مناسب باید پاسخگوی آن باشید که از آنجمله می توان به برخود های دوگانه در تفسیر از شرع و قانون اساسی در قبال مصوبات مجلس در دورهای مختلف، رد صلاحیت گسترده داوطلبان به جرم اندیشه و تعلق به جریان های سیاسی دیگر، نحوه برگزاری انتخابات و نیز جابجا کردن منتخبان اشاره کرد. حتما بیاد دارید که در انتخابات دوره پنجم در شهرستان میبد و اردکان شخص پیروز در ایام تعطیلات نوروزی با ابطال تعدادی از صندوق ها رای در حوزه انتخاباتی مبیبد مغلوب اعلام گردید و رقیب ایشان به مجلس راه یافت. و یا در فریدون کنار در دوره ششم آن جابجایی منجر به آن حوادث تلخ شد. متاسفانه باید اذعان کرد که همه این موارد توسط شورای نگهبان انجام شد لذا با عذر خواهی از اعضای محترم آن شورا بیاد مردی می افتم که می گفت نمی دانم چرا هر چه از اهل محل گم می شود مرا متهم می کنند و عجیب آن است که تمام آن ها در خانه من پیدا می شود.
در پایان یکبار دیگر شما را به بررسی عملکرد آن شورا و حاکمیت در قبال انتخابات دوره نهم که نهال تخلف و تقلب را در کشور را به بهانه های واهی بوسیله نهادهای نظارتی و اجرایی نهادینه کرد، و در دوره دهم ریاست جمهوری بعد از آن تقلب آشکار که با خروش و اعتراض مردم در اعاده حق رای شان تبلور پیدا کرد، دعوت می کنم. آیا بعد از ورود این آثار مخرب و زیانبار به کشور و نظام وقت بازخوانی، بازنگری و اصلاح در رفتار آن شورا فرا نرسیده است؟ آیا با صرف تعریف و تمجید و گفتن اینکه سر سوزنی تخلف از اسلام و قانون اساسی نشده است می توان مردم هوشیار، فهیم و پرسشگر ایران را قانع کرد؟
والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته
مهدی کروبی
۳۰ تیرماه ۱۳۸۹
شورای نگهبان لایحه تشکیل استان البرز را مغایر با شرع مقدس و قانون اساسی تشخیص نداد.
دکتر عباسعلی کدخدایی با بیان این مطلب اظهار کرد: در جلسه امروز شورای نگهبان لایحه تشکیل استان البرز مورد بحث و بررسی قرار گرفت و مغایر با شرع مقدس و قانون اساسی شناخته نشد و این عدم مغایرت به مجلس شورای اسلامی نیز اعلام شد.
به گزارش ایسنا، محمدرضا رحیمی بهمن سال گذشته با اشاره به تصویب لایحه ایجاد یک استان جدید با مرکزیت شهر کرج در جلسه هیات دولت، گفت: این لایحه از تصویب دولت گذشت و به مجلس شورای اسلامی تقدیم خواهد شد. شهرستانهایی که در سمت غربی کرج قرار دارند، به این استان ملحق خواهند شد.
مجلس شورای اسلامی نیز در تاریخ دوم تیرماه سال جاری پس از تصویب کلیات لایحه تاسیس استان البرز، با ۱۴۴ رای موافق، ۴۱ رای مخالف و ۱۹ رای ممتنع، به جزییات لایحه تاسیس این استان رای دادند.
سخنگوی شورای نگهبان از ابقای اعضای هیات رییسه فعلی این شورا برای یکسال دیگر خبر داد.
به گزارش ایسنا، عباسعلی کدخدایی با بیان اینکه در جلسه امروز صبح شورای نگهبان معارفه اعضای فقهای و حقوقدان این شورا انجام شد و همچنین از انتخاب رهبر انقلاب و رییس قوه قضاییه و نمایندگان مجلس شورای اسلامی تقدیر به عمل آمد، گفت: در نخستین جلسه شورای نگهبان با حضور اعضای جدید به اتفاق آرا آیتالله جنتی به عنوان دبیر، محمد رضا علیزاده به عنوان قائم مقام دبیر و بنده نیز به عنوان سخنگو انتخاب شدند.
آیت الله خامنه ای ۲۴ تیرماه به استناد اصل نود و یکم قانون اساسی طی حکمی آیت الله جنتی، حاج شیخ غلامرضا رضوانی و حجتالاسلاموالمسلمین حاج سیدمحمدرضا مدرسییزدی را به عنوان فقهای شورای نگهبان منصوب کردند.
محمد رضا علیزاده ، حجت الاسلام سلیمی و سیامک رهپیک نیز روز یکشنبه ۲۷ تیرماه با رای نمایندگان مجلس به عنوان اعضای حقوقدان شورای نگهبان انتخاب شدند.
عضو فراکسیون خط امام(ره)مجلس با اشاره به عدم ارائه مصوبات دولت به مجلس، گفت: دولت در این خصوص اشتباه میکند،چرا که دولت از نظر قانون اساسی و شرع اسلام موظف به تمکین در برابر قانون است.
به گزارش ایلنا، مسعود پزشکیان با عملی و ممکن دانستن تعامل اصولگرایان و اصلاحطلبان، تصریح کرد: هر دو طیف در اصول و فروع دین با یکدیگر مشترک هستند، افراد در هر دو طیف نماز میخوانند، حج میروند، روزه میگیرند و باقی مسائل.
عضو فراکسیون خط امام(ره)مجلس افزود: دو طیف فقط در سلایق اجرایی و نظرات و تاکتیکها با هم اختلاف و تفاوت دارند.
وی با اشاره به عدم ارائه مصوبات دولت به مجلس، گفت: دولت در این خصوص اشتباه میکند،چرا که دولت از نظر قانون اساسی و شرع اسلام موظف به تمکین در برابر قانون است.
این عضو فراکسیون خط امام(ره) با بیان این اعتقاد که دولتی که قانون اساسی را اجرا نکند دولت نیست، خاطرنشان کرد: دولت در این خصوص کم کاری کرده و این اقدام دولت هم خلاف شرع و هم خلاف بیانات امام خمینی و مقام معظم رهبری است که بارها در سخنرانی هایشان بر لزوم اجرای قانون اساسی تاکید داشتهاند.
نماینده تبریز در مورد نظریه “خوارج سیاسی” اذعان داشت: نمیدانم منظور از “خوارج سیاسی” چیست و گمان نمیکنم که این نظریه تعریف علمی و منطقی داشته باشد.
پزشکیان با تاکید بر بحث تفاهم و تعامل جمعی در اظهارنظرها، اضافه کرد: افراد نباید نگرشهای غیرکارشناسانه و فردی را به راحتی به زبان بیاورند.
عضو کمیسیون بهداشت مجلس در پایان خاطرنشان کرد: درکل در خصوص خوارج سیاسی باید بیشتر از خود افرادی که این بحثها را مطرح میکنند، پرسید که معنای آن چیست.
معاون اول مدیر سازمان فدرال همکاریهای فنی و نظامی روسیه در تکمیل تبعیت و دنباله روی مسکو از غرب تاکید کرد که بر اساس قطعنامه جدید شورای امنیت علیه ایران، مسکو هیچ گونه سیستم موشکی در اختیار تهران قرار نمی دهد.
به گزارش مهر به نقل از اینترفکس، “السکاندر فومین” دیروز سه شنبه بدون اشاره به سامانه اس ۳۰۰، اعلام کرد که روسیه از تحویل سیستم های موشکی بزرگ به ایران اجتناب می کند.
فومین در ادامه همچنین بر پیروی روسیه از قطعنامه جدید شورای امنیت علیه ایران تاکید کرد.
این موضع غیر قانونی روسیه در حالی است که مقامات این کشور قبلا اعلام کرده بودند که شخص “دیمیتری مدودف” رئیس جمهوری باید در مورد تحویل و یا عدم تحویل اس ۳۰۰ به ایران تصمیم گیری کند و تا کنون رئیس جمهور روسیه تصمیمی در این باره اتخاذ نکرده است.
بعد از صدور چهارمین قطعنامه شورای امنیت (قطعنامه شماره ۱۹۲۹) در ماه ژوئن سال جاری، “سرگئی لاوروف” وزیر خارجه روسیه در تبعیت از غرب اعلام کرد که در مسئله تحویل سیستم های پدافند موشکی “اس-۳۰۰″ به ایران، روسیه قطعا مفاد قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد در قبال ایران را رعایت خواهد کرد.
وی تاکید کرد: “ابزار اجرای عملی این قطعنامه دستورات رئیس جمهور روسیه خواهد بود. در این دستور فقط قید خواهد شد که چه تسلیحاتی تحت این قطعنامه قرار خواهند گرفت”.
مجلس شورای اسلامی از سوم مرداد ماه به مدت ۲۰ روز تعطیل خواهد بود.
به گزارش مهر، نمایندگان مجلس شورای اسلامی هفته آینده از سوم مرداد ماه تا ۹ مرداد یک هفته جهت انجام امور نمایندگی به حوزه های انتخابیه خود سرکشی خواهند کرد.
مجلس همچنین از روز یکشنبه ۱۰ مرداد تا ۲۳ مرداد مرحله اول تعطیلات تابستانی را پشت سر خواهد گذاشت.
با این احتساب با وجود یک هفته برای سرکشی به حوزه های انتخابیه و دو هفته تعطیلات دور اول تابستانی مجلس به مدت ۲۰ روز تعطیل خواهد بود.
کارشناس ارشد توریسم با بیان اینکه طی چند ماه اخیر ورود گردشگران خارجی به کشور به صفر نزدیک شده گفت: به دلیل افزایش بی رویه نرخ هتل قیمت تورهای ایران در مقایسه با کشورهای دیگر گرانتر شده است.
به گزارش مهر، تقی آقایی افزود: در سال جاری به شدت با رکود ورود گردشگر خارجی به کشور مواجه شده ایم بطوری که این روند هر روز بدتر شده است که مهمترین دلیل این رکود نیز گرانی بیش از اندازه قیمت تورهای ایران در مقایسه با کشورهای دیگر است.
به گفته وی، وضعیت تورهای ورودی به کشور به گونه ای شده که دفاتر وارد کننده تور که تعداد آنها به ۷۰ آژانس هم نمی رسد در آستانه ورشکستگی قرار دارند و چنانچه این روند تا چند ماه دیگر ادامه پیدا کند حتما منجر به تعطیلی آنها می شود.
این کارشناس ارشد توریسم با اشاره به اینکه از ابتدای سال تا کنون با کاهش ۶۰ درصدی ورود گردشگر به کشور مواجه بوده ایم، افزود: با وجود اینکه هتلهای ایران نسبت به هتلهای کشورهای دیگر از استاندارد کافی برخوردار نیستند اما هتلهای ۲ ستاره ایران هزینه ای برابر با هتلهای پنج ستاره در کشورهای اروپایی و آمریکایی دریافت می کند.
آقایی با اعلام اینکه از ابتدای سال تا کنون نرخ هتلها ۲۰ درصد افزایش داشته است، تصریح کرد: با توجه به اینکه ۶۰ درصد هزینه تور مربوط به قیمت مراکز اقامتی است به همین دلیل افزایش بی رویه نرخ هتل در افزایش قیمت تورهای ورودی نقش زیادی دارد.
وی افزود: برای نمونه قیمت هتل ۲ ستاره مشهد ۱۳۸ دلار، هتل لاله تهران ۱۶۰ دلار و هتل عباسی اصفهان ۱۲۸ دلار است که نسبت به سال قبل افزایش زیادی داشته و به طور کلی این مبالغ برای گردشگران خارجی زیاد است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر