-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/
صبح از خواب بلند میشوم و ایمیلم را چک میکنم؛ یکی از دوستان لینکی را از وبسایت خبری «روز آنلاین» با تیتر «زاهدان به زندان تبدیل شده» را برای من فرستاده بود تا نظرم را در مورد این خبر و درستی آن بگویم. شروع میکنم به خواندن و هر لحظه که خطی را تمام میکنم از این همه دروغ و رویاپردازی و خیانت به مردم استان سیستان و بلوچستان بیشتر شوکه میشوم! برای همین دیدم بد نیست که این خبر کاملا نادرست و دروغ را مورد بررسی موشکافانه قرار بدهم:
اول انچه روزآنلاین گزارش می کند:
بعد از گذشت یک هفته از انفجارهای زاهدان، برخی منابع خبری از ملتهب بودن اوضاع بلوچستان و کشیده شدن سطح درگیری میان نیروهای جندالله و حکومتی به سطح شهرها خبر داده اند. به گفتهی منابع مطلع در بلوچستان «طی روزهای بعد از انفجار گروهای لباس شخصی با چاقو و باتوم در کوچه و پس کوچههای شهر به شهروندان بلوچ حمله کردهاند.»
این درحالیست که به گزارش رسانههای رسمی، دادگاه علنی هشت نفر اعضای گروه جندالله در ارتباط با انفجار مسجد علی بن ابیطالب و کشته شدگان نیروی انتظامی در منطقه میرجاوه برگزارشد و سه نماینده استان سیستان و بلوچستان نیز که در اعتراض به بیتوجهی نسبت به مشکلات امنیتی در این شهر، استعفا کرده بودند، روز گذشته استعفای خود را پس گرفتند.
در حالیکه احمدرضا رادان، جانشین فرماندهی نیروی انتظامی، بازداشت ۴۰ شهروند بلوچ را که پس از وقوع انفجارها در زاهدان تائید کرده بود، منابع مطلع در بلوچستان از ادامه ی این بازداشتها و وقوع برخی درگیری ها در سطح شهر زاهدان خبر می دهند.
به گفته یک منبع مطلع در زاهدان «زاهدان دیروز شرایط آرامتری نسبت به روزهای قبل سپری کرده است، اما طی روزهای بعد از انفجار گروههای لباس شخصی با چاقو و باتوم در کوچه و پس کوچههای شهر به شهروندان عادی بلوچ حمله کرده و درگیریهایی نیز میان نیروهای جندالله و حکومتی در سطح شهرها رخ داده است.»
این منبع با اشاره به زخمی شدن شماری از شهروندان بلوچ طی روزها گذشته به روز میگوید: “نزدیک ۱۰۰ نفر بدلیل شدت جراحات به بیمارستان ها رجوع کرده اند و بیمارستانها با کمبود خون مواجه هستند.”
به گفته ی این منبع مطلع، بیشتر شهرهای این استان، به ویژه شهر زاهدان در شرایطی امنیتی به سر می برند و نیروهای زیادی از دیگر شهرهای ایران به این منطقه منتقل شده اند که شمار زیادی از نیروهای لباس شخصی در میان آنها دیده می شود.
یکی از شاهدان عینی این درگیریها در زاهدان در گفتگوی تلفنی با روز، برخورد نیروهای لباس شخصی را این گونه بیان می کند: «آنها به هیچ فردی رحم نمی کنند، آزادنه در سطح شهر می چرخند و بدون بهانه افرادی را که به آنها مظنون هستند مورد ضرب و شتم قرار می دهند. نیروهای لباس شخصی به ماشین خود من هجوم آوردند و خسارت زیادی به اتومبیلم وارد ساختند. آنها به هیچ کس رحم نمی کنند، گویا همه مردم بلوچ قاتلند.»
به گفته این شاهد عینی «این روزها شهر زاهدان به یک زندان تبدیل شده است».
او در ادامه می گوید: «گفته میشود تعدادی از کسانی که با چاقوی لباس شخصیها زخمی شدهاند، جان خود را از دست دادهاند.»
نقد خبر:
۱- منابع مطلع این خبر چه کسانی هستند که تمام خبرهای نادرست از زبان آنها ذکر شده است؟ این منابع در کجا زندگی میکنند که اوضاع زاهدان را آشفته اعلام کردهاند؟ اوضاعی که براساس تمام صحبتهایی که من با دوستانم در زاهدان داشتهام سرتاسر دروغ است؟!
۲- بعد از بمبگذاری انتحاری در مسجد جامع زاهدان، تنها دو درگیری رخ داده است که یکی به ساعاتی بعد از انفجار بمبها و دیگری به بعد از مراسم تشییع کشتهشدگان این حادثهی تروریستی باز میگردد. غیر از این دو، هیچ درگیری مرتبط با این حملات تروریستی وجود نداشته است.
۳- نویسندهی این خبر با توجه به حساسیت مردم به واژهی «لباس شخصی» در این روزها، جملهای کاملا دروغ، مبنی بر حملهی لباس شخصیها به شهروندان بلوچ را گزارش کرده که به هیچ عنوان درست نیست. تنها درگیریها همان دو موردی بوده است که در بند ۲ به آن اشاره کردم. در ضمن این نکته را نیز نباید فراموش کرد که در زاهدان چاقوکشی (مانند تمام شهرهای دنیا) وجود دارد و اینگونه درگیریها به بمبگذاری مسجد جامع زاهدان آنقدرها ربط ندارد.
۴- تا جایی که من در تمامی خبرگزاریها خواندهام (مانند آفتاب)، تعداد ۴۰ نفر بازداشت شدهاند، اما هیچ جملهای مبنی بر بلوچ بودن آنها مخابره نشده است. حال آنکه چگونه نویسندهی این مطلب در روز آنلاین اینگونه نتیجهگیری کرده است که تمامی ۴۰ نفر بازداشتی از شهروندان بلوچ بودهاند، خودش جای سوال دارد!
۵- در پاراگراف پنجم جملاتی از منبع مطلع بیان شده است که کاملا نادرست است! خیلی دوست دارم این منبع مطلع را ببینم و از وی سوال کنم که شما در کجا زندگی میکنید که اینگونه اخبار نادرست را مخابره میکنید! در مورد درگیریها در بندهای قبلی صحبت کردهام، اما در مورد درگیری بین جندالله و نیروهای حکومتی باید از منبع مطلع پرسید که آیا تشییعکنندگان، نیروهای حکومتی و مغازهداران بلوچ، طرفدار جندالله بودهاند؟
۶- آمار ۱۰۰۰ نفر کاملا غلط است! من در هیچ یک از منابع خبری (به جز همین مطلب روز آنلاین) این عدد یا حتی نصف آن را نیز نخواندهام و نشنیدهام. این میزان زخمی در درگیریهای بدتر از این که در خرداد ماه سال گذشته در زاهدان روی داد و من در زاهدان بودم، گزارش نشد! حال چگونه درگیریهایی در ابعادی کوچکتر از سال گذشته، این میزان زخمی را بر جای گذاشته؟ در مورد کمبود خون هم همین داستان برقرار است.
۷- با توجه به تجربهی شخصیام، بعد از هر حادثهی تروریستی و ناامنی در زاهدان و استان سیستان و بلوچستان، نیروهای کمکی برای حفظ امنیت فضای متشنج به این استان گسیل میشوند. به یاد دارم که در درگیریهای سال گذشته در زاهدان نیروهای زیادی از تهران و کرمان برای کنترل اوضاع به زاهدان آمدند و با آمدن آنها امنیت شهر برقرار شد. در بمبگذاری مسجد جامع زاهدان هم مانند گذشته این اتفاق افتاده است. ماجرای لباس شخصیها هم را در بند ۳ توضیح دادهام که این ادعا کاملا نادرست است.
درگیریها در زاهدان در حالی ادامه دارد که بنا به گزارشات ارسالی از سوی فعالان بلوچ به روز، همزمان با تشیع جنازه جانباختگان انفجار هفته گذشته، شماری از افراد تندرو و لباس شخصیها به بازارهای شهر حمله و اقدام به آتش سوزی برخی از مغازهها کردهاند.
بر پایهی این گزارش در پی حمله نیروهای افراطی که شماری از لباس شخصیها هم در میان آنها دیده میشود به مغازه شهروندان بلوچ، بازارهای شهر و به طور مشخص بازارهای سلیمانی و رسولی همچنان تعطیل است.
در گزارش ها آمده است تعدادی از شهروندان اهل تشیع در زاهدان طی روزهای گذشته مقابل استانداری تجمع کرده و علیه مقامات و حتی استاندار و از طرفی اهل تسنن و مولوی عبدالحمید رهبر معنوی اهل تسنن بلوچستان شعار سردادهاند.
تجمع کنندگان در حمایت از حبیبالله دهمرده استاندار سابق سیستان و بلوچستان و علیه استاندار کنونی شعارهایی سردادهاند.
حبیبالله دهمرده یکی از همکلاسی های سابق محمود احمدی نژاد است که ۵ سال پیش به عنوان استاندار سیستان و بلوچستان منصوب شده بود. به گفتهی منابع محلی حبیبالله دهمرده همراه افرادی نظیر شهریاری نماینده کنونی زاهدان در مجلس شورای اسلامی در سالهای گذشته تاثیرات مخربی در جهت تفرقه اندازی بین اهل تسنن و اهل تشیع داشتهاند، به گونهای که حتی صدای اعتراض طرفداران حکومت هم بلند شد و سرانجام احمدی نژاد حبیبالله دهمرده را از استانداری سیستان و بلوچستان عزل و به سمت استانداری لرستان منصوب کرد.
۸- در ادامه آقای «کاوه قریشی» از ادامهی درگیریها در زاهدان خبر میدهد (!) این در حالی است که آخرین درگیری بعد از مراسم تشییع کشتهشدگان بوده است و هم اکنون اوضاع زاهدان کاملا امن است.
۹- تجمع در مقابل استانداری را تا کنون من از هیچ یک از دوستانم در زاهدان نشنیدهام، اما میدانم که در مراسم تشییع کشتهشدگان شعارهایی مبنی بر استعفای استاندار و انتقاد از مولوی عبدالحمید سر داده شده است. اما هیچگونه شعاری بر علیه مقامات گفته نشده است.
۱۰- اما قسمت جالب این مطلب همکلاسی شدن حبیبالله دهمرده، استاندار سابق استان سیستان و بلوچستان با محمود احمدینژاد است که کاملا نادرست است! براساس زندگینامهی آقای دهمرده، امکان همکلاس شدن این دو با یکدیگر صفر است. آقای دهمرده دوران تحصیلیاش را در زابل، اصفهان و آکسفورد گذرانده است و تا جایی که مطالعات من میگوید، امکان همکلاسی شدن وی با دکتر احمدینژاد صفر است. در ضمن آقای دهمرده بعد از استانداری سیستان و بلوچستان به عنوان استاندار استان کرمان انتخاب شد و سپس در دولت دهم، استاندار لرستان شد.
از دید من، این مطلب بیشتر بیانیهای سیاسی است تا یک خبر درست و بیطرف.
مدیران مسئول ۱۷ روزنامه کشور، در نامهای به محمود احمدی نژاد، خواهان «رفع تبعیض» در واگذاری آگهیهای دولتی شدند که بنا به دستور رئیس دولت به روزنامه ایران واگذار شده است.
مدیران مسئول این روزنامهها میگویند «دولت نهادها و سازمانهای زیرمجموعه خود را موظف کرده است که آگهیهای خود را فقط در اختیار روزنامه ایران (ارگان دولت) قرار دهند و از چاپ آگهی در سایر رسانهها خودداری کنند.»
پیش از این، دولت آگهیهای خود اعم از آگهی های تسلیت، مناقصه، مزایده یا تبلیغ را در اختیار وزارت ارشاد قرار می داد تا بین روزنامه های کشور تقسیم شود.
اما اخیرا این آگهیها فقط در اختیار روزنامهی ایران که توسط دولت اداره میشود قرار داده شده است. از آنجا که این تصمیم دولت میتواند کاهش قابل ملاحظه درآمد روزنامههای دیگر را در پی داشته باشد و آنها را تحت فشار مالی قرار دهد، مدیران این روزنامهها طی نامهای به رئیس دولت، به تصمیم دولت اعتراض کردهاند.
روزنامههایی چون «اطلاعات، کیهان، خراسان، دنیای اقتصاد، پویا و قدس» از روزنامههای معترض به این تصمیم هستند که معتقدند «دستور اعطای آگهی ها به روزنامه رسمی دولت می تواند آسیب جدی به مطبوعات وارد کند.»
کارشناس فناوری اطلاعات با بیان اینکه دسترسی کاربران به اینترنت دایلآپ جزء شاخص های ضریب نفوذ محسوب نمیشود گفت: ازنظر اتحادیه جهانی مخابرات، ایران اصلا اینترنت ندارد و ضریب نفوذ اینترنت در ایران زیر یک درصد است.
علیاکبر جلالی با بیان اینکه ضریب نفوذ اینترنت و تلفن همراه معیار توسعه یافتگی ارتباطات در کشورها تلقی میشود گفت: اتحادیه جهانی مخابرات حداقل دسترسی کاربران به اینترنت 256 کیلوبیت در ثانیه را به عنوان شاخص ضریب نفوذ محاسبه میکند.
در شرایطی که نهادهای بینالمللی مانند اتحادیه جهانی مخابرات(ITU) بررسی مقایسهای کشورها را انجام میدهند و ایران نیز عضو ITU است، اما مسئولان ایران بارها نسبت به انتقادات مطرح شده در زمینه ضریب نفوذ اینترنت و محدودیت در سرعت دسترسی به این فناوری، موضع گرفته و اعلام کردهاند که شاخصهای بینالمللی با برخی اهداف خاص مطرح میشود و نباید دچار آفتِ شاخصزدگی شد.
جلالی با مطرح کردن این سئوال که چگونه است وقتی آمارهایی به نفع ما داده میشود از آنها استقبال میکنیم اما آمارهایی که به نفع کشور نیست را مردود میدانیم ادامه داد: در کره جنوبی 97 درصد مردم از اینترنت با پهنای باند متوسط 5/14 مگابیت در ثانیه استفاده میکنند اما در کشور ما کمتر از یک درصد مردم به اینترنت با سرعت 128 کیلوبیت دسترسی دارند.
استاد دانشگاه علم و صنعت با بیان اینکه با توجه به شاخصهای بینالمللی، استناد به شاخصهای داخلی بیمورد است ادامه داد: انتظار نمیرود کسانی که باید مسئول توسعه اینترنت در کشور باشند خود عامل تاخیر و ترمز در توسعه این فناوری شوند.
جلالی با تاکید بر اینکه باید استراتژی مشخصی را برای توسعه این فناوری در نظر بگیریم و اگر واقعا آن را مضر به حال جامعه میدانیم آن را تعطیل کنیم افزود: سازمان های بینالمللی در ارائه شاخصها، هیچگونه خصومت و غرضورزی با ما ندارند و پاک کردن صورت مسئله مشکلی را حل نخواهد کرد.
شبکههای خبری ترکیه صبح امروز از وقوع انفجار در خط لوله انتقال گاز ایران به ترکیه و توقف صادرات گاز به این کشور خبر دادند.
شرکت گاز بوتاش ترکیه این انفجار را تائید و اعلام کرد که علت این انفجار هنوز مشخص نیست. در نتیجه این انفجارها شعلههای آتش بر فراز روستاهای مناطق مرزی دیده شد که خسارتهای شدیدی به روستاهای مجاور خطوط لوله انتقال گاز وارد آورده است.
از سوی دیگر مدیر منطقه ٨ شرکت انتقال گاز ایران از توقف صادرات گاز ایران به ترکیه از صبح امروز چهارشنبه خبر داد و گفت: «در صورت درخواست ترکیه صدور گاز به این همسایه غربی کشور از سر گرفته میشود.»
وی با تاکید بر اینکه به درخواست طرف ترکیه صدور گاز طبیعی را متوقف کرده ایم، تصریح کرد: «تا پیش از درخواست طرف ترکیه ای مبنی بر قطع صادرات گاز به طور متوسط روزانه 24 میلیون متر مکعب گاز طبیعی به این کشور صادر می شده است.»
استانداری استان مرزی «آغری» ساعاتی پس از انفجارهای صبح امروز با انتشار بیانیه ای در روزنامه زمان؛ حزب کارگران کردستان (پ.ک.ک) را عامل انفجارهای خطوط لوله در مرز بازگان-دوغوبیازیت اعلام کرد.
این در حالیست که مراد كاراييلان، رئيس حزب كارگران كردستان تركيه شب گذشته اعلام كرده بود: «اگر تركيه با آتش بس و درخواست گروه پ.ك.ك موافقت كند به شورشيان دستور خواهد داد كه سلاحهايشان را تحت نظارت سازمان ملل كنار بگذارند وی تصريح كرد كه اگر آنكارا با پيشنهادات ما موافقت نكند مشكلات دوطرف در آينده افزايش خواهد يافت و مجبور میشویم استقلالمان را اعلام کنیم.»
مناقشه ميان تركيه و پ.ك.ك از سال 1984 و به دنبال درخواست پ.ك.ك براي خود مختاري آغاز شد. اين مناقشه تاكنون جان 45 هزار تن را گرفته است.
حسن رحيم پور ازغدي در اظهاراتي که از شبکه يک سيمای جمهوری اسلام پخش شد با اشاره به موضوع ازدياد جمعيت و زاد و ولد در جامعه گفت: «هم اکنون برخي خانم ها ميگويند بچه دار نميشويم براي اينکه هيکلمون به هم ميخوره. اي مرده شور ببره هيکلت رو. مگه هيکلت رو مي خواي ببري آخرت؟ تو اين هيکل رو مي خواي چه کار؟ غير از اينه که ميخواي ببري تو قبر يا اينکه ميخواي هيکلت توی دنیا نشون بدي. استفاده هيکلت براي شوهرته و البته شوهرت براي توئه و براي بچه آوردن.»
به گفتهی ارسلان قرباني، معاون وزیر علوم تحقیقات و فنآوری، مراودات علمی ایران با کشورهای چین، روسیه، و ونزوئلا افزایش پیدا میکند و دانشجویان ایرانی به دانشگاههای این کشورها اعزام میشوند.
آقای قربانی با تاکید بر اينكه در حال حاضر دانشجو به كشور انگليس اعزام نميشود، گفت: «اين بدين معنا نيست كه ما ديگر رابطهاي با اين كشور نداشته باشيم چرا كه در حال حاضر همكاريهايي با كشور انگليس در زمينههاي علمي وجود دارد و در سال گذشته با توجه به برخي روابط سياسي رابطه با كشور انگليس كمتر شده بود.»
کاهش رابطه علمی با کشور انگلستان درحالی مطرح میشود که پیشتر کاظم جلالی، مخبر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی از افزایش مهاجرت تحصیلی فرزندان مسئولان جمهوری اسلامی به انگلستان، ابراز نگرانی کرده بود.
قربانی در ادامه تاکید کرد که «نگاه وزارت علوم در بحث همكاریهای علمی و بينالمللی مبتنی بر سياست خارجی جمهوری اسلامی ايران است.»
معاون وزیر علوم گفت که اعزام دانشجوی دکترا به چین از امسال آغاز خواهد شد. وی درمورد رابطه با ونزوئلا نیز گفت که این کشور در برنامههای دولت نهم در اولویت قرار داشته است و همکاریهای دوجانبهای با ونزوئلا دربرخی از رشتهها صورت خواهد گرفت.
به گفته رئیس مرکز همکاریهای علمی و بینالمللی، دانشگاههای ونزوئلا ازسوی وزارت علوم ارزیابی شدهاند و «دارای اعتبار بینالمللی» در بسیار از رشتهها هستند.
جنگلهای بلوط منحصربهفرد منطقه حفاظتشده اشترانکوه در شهرستان دورود از ساعت هفت صبح امروز دچار حریق شده و شهروندان دورودی خواستار بسیج عمومی برای مهار این آتش سوزی شدند.
مدیر کل محیط زیست استان لرستان ضمن بحرانی خواندن وضعیت منطقه گفت: در حال حاضر دستکم چهل هکتار از جنگلهای بلوط اشترانکوه در حال سوختن است.
وسعت آتشسوزی به اندازهای است که برای مهار آتش از استانهای همجوار درخواست کمک شدهاست.
در حالی که برخی از بومیان روستاهای منطقه با وسایل ابتدایی موجود در حال خاموش کردن آتش و همکاری با نیروهای مختلف هستند، نبودن بالگرد، موجب کندی مهار آتش در منطقه شدهاست. کارشناسان نسبت به حریق در جنگلهای لرستان و ضرورت وجود بالگرد در این استان هشدار دادهبودند.
به گزارش مهر، منابع طبیعی استان لرستان با تاکید بر اینکه وسعت آتش سوزی زیاد نیست از اعزام نیروهای خود به منطقه سرباز میزند.
کلانتری، مدیرکل منابع طبیعی در پاسخ به خبرنگار مهر گفته چون منطقه حفاظت شدهاست باید با محیط زیست تماس بگیرید.
خبرنگار مهر میگوید اگر هرچه سریعتر آتش مهار نشود اشترانکوه شاهد فجیعترین آتشسوزی در طول سالهای اخیر خواهدبود و آتش بیش از صد هکتار از درختان بلوط را خواهد بلعید.
مهدی کروبی گفته شورای نگهبان به ابزارکسب و حفظ قدرت برای جناح سیاسی مرتبط با اعضایش تبدیل شده و نهال تقلب را در کشور نهادینه کردهاست.
او در نامهای به آیتالله مومن که از عملکرد شورای نگهبان دفاع کردهبود نوشتهاست: «حق انتخاب شدن و انتخاب کردن که از حقوق اساسی ملت است در پرتو نگرش آن شورا نادیده گرفته شدهاست.»
به نوشته مهدی کروبی پرسشهای بسیاری در ذهن تاریخی مردم ایران نسبت به عملکرد آن شورا وجود دارد که از آنجمله میتوان به برخوردهای دوگانه در تفسیر از شرع و قانون اساسی، ردصلاحیت گسترده داوطلبان به جرم تعلق به جریانهای سیاسی دیگر، نحوه برگزاری انتخابات و نیز جابجا کردن منتخبان اشاره کرد.
وی سپس پرسیده:«رد صلاحیت فلهای افراد و محروم کردن مردم از حق انتخاب شدن و انتخاب کردن، بر اساس کدام موازین حقوقی و شرعی انجام شدهاست؟»
کروبی آقای مومن را دعوت کرده «به بررسی عملکرد آن شورا در قبال انتخابات دوره نهم که نهال تخلف و تقلب را در کشور نهادینه کرد، و در دوره دهم ریاست جمهوری بعد از آن تقلب آشکار که با خروش و اعتراض مردم در اعاده حق رایشان تبلور پیداکرد»
وی در ادامه از آقای مومن خواسته نگاهی گذرا به احکام شورای نگهبان در دورههای مختلف داشتهباشد و آنها را با یکدیگر مقایسه کند و سپس خود برخی از این موارد را اینگونه ذکر میکند:
- هنگامیکه آقای الویری نماینده ادوار مختلف و عضو هیات رئیسه مجلس، دلیل ردصلاحیت خود را از اعضای شورای نگهبان جویا می شود، می گویند مگر شما هم کاندیدا بودهاید.
- مرحوم آقای زواره ای بعد از تائیدهای مکرر در انتخابات متفاوت از جمله مجلس، خبرگان و ریاست جمهوری، آیا جز اعتراض به عملکرد برخی از اعضای آن شورا و نداشتن روح اطاعت جرمی داشتند که رد صلاحیت شدند؟
- در جراحی شورای نگهبان در انتخابات ششم نفر ۳۲ لیست آقای حداد عادل به جای نفر ۲۸ آقای علیرضا رجایی قرارگرفت. جالب آنکه آقای رجایی که در دور اول تائید صلاحیت شدهبود و رای نیز آوردهبود، در مرحله دوم رد صلاحیت و از شرکت در آن مرحله محروم شد.
مهدی کروبی پس از ذکر این موارد گفته به یاد مردی میافتد که میگفت نمیدانم چرا هرچه از اهل محل گم میشود مرا متهم میکنند و عجیب آن است که تمام آنها در خانه من پیدا میشود.او معتقد است:«این رفتارهای متناقض تنها بخش ناچیزی از عملکرد آن شورا در دو دهه گذشته بودهاست.»
دبیرکل حزب اعتمادملی معتقد است نظارت استصوابی یک خود مختاری بی حدومرز است که اصل برائت را نفی و تفتیش خصوصیترین عقاید داوطلبان را بخشی از رسالت خود میداند.
او در پایان نامهی خویش پرسیده:«آیا بعد از ورود این آثار مخرب و زیانبار به کشور و نظام، وقت بازخوانی، بازنگری و اصلاح در رفتار آن شورا فرا نرسیدهاست؟ آیا با گفتن اینکه سر سوزنی تخلف از اسلام و قانون اساسی نشدهاست میتوان مردم هوشیار، فهیم و پرسشگر ایران را قانع کرد؟»
میرحسین موسوی گسترش دروغ را یکی از علایم زوال در جامعه دانست و گفت که «رسانههای مجازی سبز باید حداکثر تلاش خود را در زمینه بر ملا کردن ابعاد این پدیده شوم و رو به گسترش به کار گیرند.»
آقای موسوی که در دیدار با جمعی از استادان انجمن اسلامی مدرسین سخن میگفت، افزود: «هنرمندان نیز همانگونه که با خلق پوستر جاودانه "دروغ ممنوع" موجی از حساسیت نسبت به دروغ را ایجاد کردند، امروز نیز از طریق تولید کلیپ ها و کاریکاتورها و پوسترها و سایر روشها باید با این پدیده شوم مقابله کنند. ما باید در مقابل هر تحلیل آمیخته به دروغ تحلیلی مبتنی بر درستی و حقیقت در اختیار مردم مان بگذاریم. اگر چه در این راه توش و توان مان به اندازه اقتدارگرایان نباشد.»
وی افزود: «امروز در ایران روشهای اقتدارگرایانه دیروز در جعل و دستکاری تاریخ و واقعیت ها دیده میشود. این مساله امروز فقط به تاریخ انقلاب اختصاص ندارد. شما امروز به سخنان دولتیان گوش کنید. به نظر میرسد که کشورما کمترین نرخ تورم را دارد و یا رشد بیکاری به حداقل خود رسیده و یا آنکه کشور ما بیشترین سرمایه های اقتصادی جهان را جذب می کند و گویی سرمایه گذاران پشت دروازه کشور صف کشیده اند تا اجازه شرکت در سرمایه گذاری ها را بگیرند.»
به گفتهی میرحسین موسوی «سرنوشت اقتدارگرایان در سراسر جهان شبیه هم است و روشهای آنها مشابه یکدیگر است.»
موسوی در ادامه گفت: «دروغ گویی تا آنجا پیش رفته که می گویند مردم ما آزادترین کشور دنیا هستند. به نظر من باید تامل کنیم. آنها می دانند دروغ میگویند و یا حافظه شان دچار اختلال شده است. همین عکسی را که اخیرا از سحرخیز چاپ شده، ببینید و یا خبر محکومیت آن خانم محترمی که جرمش فقط این بوده که شاهد زیر گرفتن یک شهروند توسط اتومبیل بوده، کافی است که بفهمیم حکومت به کجا رسیده است.»
میرحسین موسوی با اشاره به اینکه «ابعاد گسترده دروغ در میان دولتیان به افسانه سازی و خلق توطئه های من در آوردی و عجیب و غریب منتهی شده است» افزود: «دشنام و تهمتهای سیاسی، اجتماعی و اخلاقی و امثال آن را نیز باید به شیوههای دولتیان اضافه کرد. دشنام ها و تهمتهایی که کیفرهای سنگینی از نظر قانونی و شرعی دارد. لابد مسوولان قضایی نیز خواهند گفت قوه قضاییه ما مستقل ترین و بی طرف ترین دستگاه قضایی جهان است.»
آقای موسوی در ادامه گفت که «باید بدانیم رواج دروغ با پول ملت و دلارهای نفتی نمی تواند پایه های یک نظام را استحکام بخشد و درکنار این حرکت همه باید در مرور ادعاهای اقتدارگرایان در باره افراد و زندانیان و شخصیت ها سوظن داشته باشند. ما نباید برنامههای هویت و چراغ و قتل های زنجیره ای یادمان برود. مبدا این جریان سیاه همان حوادث و روش هاست.»
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به «حمله سازمان یافته نسبت به علوم انسانی در دانشگاههای کشور» گفت: «من با دیدن این حملات یاد تجربه بسیار تلخ و هشداردهنده حکومت شوروی سابق و دیگر حکومت های توتالیتراروپای شرقی می افتم. آنها از زمان استالین به بعد علوم اجتماعی را علومی بر آمده از جوامع سرمایه داری و بورژوازی می دانستند و به همین دلیل تدریس آن را جز در مواردی اندک ممنوع کرده بودند.»
وی افزود: «تحریم و محدودیت این رشته ها چشم آنها را روی روند تغییرات سریع جهان و جامعه خودشان بست و انعطاف پذیری نظامشان را در مقابل تحولات اجتماعی کشورهای خود و چهان از بین برد و باید یکی از دلایل سقوط این نظام ها را نبود دانشمندان و نظریه پردازان خبره در علوم انسانی دانست.»
آقای موسوی در پایان ابراز امیدواری کرد: «ان شالله تحقق وعده های حضرت حق را خواهیم دید که آنچه به نفع مردم است سرانجام باقی خواهد ماند. باید بدانیم که دروغ و ظلم رفتنی است.»
وقوع زمین لرزهای به بزرگی 5.8 ریشتر و پس لرزههای متعدد در منطقه لامرد در مرز استانهای فارس و هرمزگان بیش از ۳۰ مجروح بر جای گذاشته و 8 روستا از این دو استان متحمل خسارات شدیدی شدهاند.
بر اساس گزارشها بیشتر زخمیها در مراکز درمانی محل به طور سرپایی درمان شدند اما امداگران دو نفر را که آسیبهای جدیتر دیدهاند به بیمارستانهای محلی اعزام کردهاند.
بعد از وقوع این زمین لرزه پنج پس لرزه به وقوع پیوست که مردم پس از زمین لرزه اول شب را بیرون از خانه صبح کردند.
برخی گزارشها میزان خسارت به منازل مسکونی ۵۰ تا ۷۰ درصد اعلام کردهاند.
در اثر این زمین لرزه، بعضی از تاسیسات شهری نیز آسیب دیده و از جمله اختلالاتی در برق رسانی بروز کرده اما مقامات محلی وعده دادهاند که این اختلالات به زودی مرتفع خواهد شد.
سازمانهای امدادرسانی محل از اعزام گروه های امداد و برنامه ریزی برای کمک به آسیب دیدگان خبر داده و گفتهاند که «در این زمینه مشکلی وجود ندارد.»
ایران از مناطق زلزله خیز جهان است و مناطق مختلف آن، از جمله در حوالی مرکز وقوع زلزله روز چهارشنبه، در گذشته محل وقوع زمین لرزه های شدید بوده است.
یکی از عوامل اصلی تلفات انسانی و آسیب های گسترده ناشی از زمین لرزه در ایران مقاوم نبودن ساختمانها در برابر زلزله، نه تنها در مناطق روستایی بلکه حتی در شهرهای عمده است.
اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در یک نشست سه ساعته با مسئولان وزارتخانههای بهداشت و نیرو، منطقه «یافتآباد» در جنوب تهران به دلیل بالا بودن میزان نیترات در آب آشامیدنی به عنوان «منطقه سیاه» اعلام شد.
پيش از اين مسئولان وزارت بهداشت و درمان اعلام كرده بودند كه آب تهران در بخشي از جنوب شهر، به نيترات آلوده است؛ اما مسئولان وزارت نيرو با رد اين موضوع گفته بودند كه آب تهران آلوده نيست.
مجید نامجو، وزیر بهداشت گفته بود: «نیترات موجود در آب تهران یک موضوع جدیدی نیست چون ورود فاضلاب شهر تهران سالهاست موجب آلودگی سفره های زیرزمینی می شود.»
اما پس از تائيد نظر وزارت بهداشت درباره آلودگي آب منطقه «يافتآباد» در جنوب شهر تهران از سوي كميسيون بهداشت مجلس، وزارت نيرو هم با پذيرش اين مساله، منطقه مذكور را به عنوان «منطقه سياه» اعلام كرد.
در اين جلسه مقرر شد كه كميتهاي از سوي كميسيون بهداشت و وزارتخانههاي بهداشت و نيرو، طي يك هفته اين موضوع را بررسي كنند و در اين مدت نيز، آب معدني به صورت رايگان در اختيار شهروندان منطقه يافتآباد قرار گيرد.
محسن کدیور میگوید:«جرس برابر اساسنامهی خود با صراحت منظر اسلامی خود را ابراز کردهاست.» وی دلیل همسویی طیف گستردهی مخالفین داخلی و خارجی جرس را، «نگرانی یکسان استبداد داخلی و اپوزیسیون سکولار ستیزهجوی خارج از کشور از بالا آمدن و مطرح شدن اسلام رحمانی» میداند.
عضو شورای سیاستگذاری جرس میگوید: «برخی مخالفتها نیز از جانب رقبایی است که اقبال کاربران اینترنتی به جرس را برای کسب و کار خود مضر یافتهاند، و مخالفتشان برای تلاش معاش است.»
او با تاکید بر اینکه خط قرمز جرس باورهای دینی نیست میگوید:«جرس ناشر آراء متکثر درون جنبش سبز در چارچوب سه ویژگی نفی خشونت، استفاده از اصول مغفول قانون اساسی و حقطلبی است، اما از ترویج و تبلیغ تلقیهای خارج از اساسنامه خود معذور است.»
محسن کدیور میپذیرد که تنوع معترضان جمهوری اسلامی از تنوع قائلان به سه ویژگی فوقالذکر بیشتر است و میگوید:«برخی معترضان، قانون اساسی جمهوری اسلامی و نظام مبتنی بر آن را از بنیاد باطل و اصلاحناپذیر ارزیابی کرده یا برای مبارزه با آن التزامی به رویکردهای مسالمتآمیز نداشته و ندارند.»
او که در گفتگویی به کارنامهی یک سال گذشتهی جرس می پردازد باورهای دینی را خط قرمز جرس نمیداند و میگوید:«خطوط قرمز جرس کذب و افترا، توهین و استهزا، ورود در حوزهی خصوصی و شخصی افراد، مطالب غیرمستند، عدمرعایت مصالح ملی، تمامیت ارضی و استقلال ایران، دامنزدن به اختلافات قومی و مذهبی، تمسخر و هتک ارزشهای دینی و مذهبی و ادبیات مرّوج خشونت است.» وی معتقد است این خطوط قرمز مرز آزادی بیان است و عدم رعایت آنها نقض آزادی است.
کدیور نقاط ضعف جرس را اینگونه برمیشمرد:
- ضعف نسبی مباحث فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی در مقایسه با مباحث سیاسی
- عدم اهتمام جرس به مقابله با سیطرهی رویکرد اسلامهراسی در غرب و فضای آلودهی برخی رسانههای مجازی فارسی و سیطرهی قرائت خشن رسمی از اسلام در ایران
- کمتر بودن سهم مباحث راهبردی و تحلیلی در مقایسه با اخبار و گزارشهای خبری
- انتشار برخی مطالب دوستان داخل کشور بدون کمترین ویرایش، بهویژه در برخی مقاطع حساس
او از توانایی مقابله با حملات متعدد ارتش سایبری سپاه پاسداران، تواناییهای حرفهای تحریریهی جرس، رعایت ضوابط اخلاقی و ارتباط تنگاتنگ با فعالان جنبش در داخل ایران به عنوان نقاط قوت جرس یاد می کند.
کدیور در سخنان خود «اولویت دادن مذاق و مطالبات فعالان داخل بر مذاق و مسائل هموطنان محترم خارج» را از نقاط قوت جرس میداند.
مهدي موسوي، خبرنگار حوزه كتاب روزنامه تهران امروز، شب گذشته حدود ساعت ۲۲ هنگام تردد در كنار پل كالج توسط دو زورگير كه به قمه مسلح بودند، مورد حمله قرار گرفت. زورگیران «گوشی موبایل و ضبط خبرنگاری» آقای موسوی را به سرقت بردند.
اين سومين حمله زورگيران به يك خبرنگار طي چند ماه اخير است. بهار امسال هم اميد ذاكرينيا خبرنگار حوزه موسيقي روزنامه تهران امروز در حوالي منزل خود در اطراف ميدان فردوسي توسط دو زورگير با چاقو زخمي و اموال وي به سرقت رفت.
پيش از اين نیز، مهدي محبعلي خبرنگار خبرگزاري كتاب ايران در حين خروج از بانك در روز مورد حمله چند زروگير قرار گرفت و به شدت مجروح شد. زورگيران ۶ ميليون تومان پول همراه او را سرقت كرده و متواري شدند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر