-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۸۹ خرداد ۱۱, سه‌شنبه

Latest Posts from Iran Dar Jahan for 06/01/2010

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا گزینه دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



در میان ایرانیان مخالف حکومتِ ساکن آلمان نگرانی از سرنوشت کارگردان و نقاش و فیلسوف داریوش شکوف افزایش می یابد. شکوفِ ۵۵ ساله آخرین بار در ایستگاه مرکزی راه آهن در کلن دیده شد، وی می خواست سوار قطار به مقصد پاریس بشود. اما به نظر می رسد که به پاریس نرسیده است – دست کم سر هیچ یک از قرارهایش در پاریس حاضر نشده است. نه همسرش، تائیس فرزان، و نه دوستانش پنج روز است که هیچ خبری از او ندارند.

شکوف در زمان شاه از ایران خارج شد تا در آمریکا دانشگاه برود و بعد از انقلاب دیگر به کشور بازنگشت. از سال ۱۹۸۵ در آلمان کار و زندگی می کند و یکی از منتقدینِ پر سر و صدای جمهوری اسلامی شده است.

پنج سال پیش در مقابل ساختمانِ مرکزی سبزها در برلین دست به اعتصابِ غذای هفت روزه زد و خواستار آزادی و عدالت در کشورش شد. در ژوئن گذشته چهار روز دیگر جلوی سفارت روسیه در برلین اعتصاب غذا کرد – قبل از این اقدام، رئیس جمهور روسیه مدودف بعنوان اولین رئیسِ کشور نتیجۀ انتخابات ریاست جمهوری ایران را به رسمیت شناخته بود.

شکوف به بخشی از مخالفان در خارج تعلق دارد که هرگونه تماسی را با حکومت ایران رد می کنند. در نامه ای سرگشاده به جشنوارۀ برلین از دعوت کردن فیلم هایی از ایران انتقاد کرد که با اجازۀ رسمی حاکمان این کشور اجازۀ شرکت می گیرند، نظیر این انتقاد را از جشنوارۀ کن کرد. به باور شکوف چنین دعوتی "سیاسی" است و نه "فرهنگی" (آنگونه که جشنواره ها استدلال می کنند) زیرا حکومت از این دعوت ها در داخل و خارج استفاده می کند تا وجهۀ خود را بالا ببرد.

فیلم های خود شگوف هم هرچه بیشتر سیاسی شده اند. اولین فیلم بلندش "هفت مستخدم" – با بازی آنتونی کوئین در یکی از آخرین نقش هایش - بیانگر "حداکثرگرایی" بود، فلسفه ای که همۀ انرژی های خلاق را در خدمت وحدت انسان ها بکار می گیرد. "پُرنَفس"، سه سال پیش در برلین ساخته شد، یک فیلم کمدی گانگستری است با تفاوتی مهم: همۀ نقش ها را زنان بازی کردند. زنان، شکوف اینگونه به رخ روحانیون کشید، می توانند در جامعۀ زیر سلطۀ مردان همانند این فیلم نیز حرف خود را پیش ببرند.

جدیدترین فیلمش "ایران زندان" سه هفتۀ پیش برای بار اول در سینما بابیلونِ برلین به نمایش درآمد. در این فیلم از اعتراض به نتیجۀ انتخابات و سرنوشت زندانیان در شکنجه گاه های حکومت صحبت می شود.

کارگردانان ایرانی بعد از تقلب در انتخابات در رأس هنرآفرینان معترض قرار گرفته اند. سینمای ایران هر سال تقریباً به تعداد سینمای آلمان فیلم تولید می کند (بین ۱۰۰ و ۱۵۰) و عامل فرهنگی مهمی است. تازه در روز سه شنبه جعفر پناهیِ کارگردان بعد از هشت هفته بازداشت در تهران آزاد شد.


 


تلاش های خشمگینانه برای روی پا نگه داشتنِ مهم ترین پیمان منع گسترش جنگ افزار اتمی دنیا، شب گذشته (۲۸ مه برابر هفتم خرداد)، لحظاتی بحرانی را در سازمان ملل پشت سر نهاد؛ با این ترس که شاید اقدامی آتشین در خاور میانه به شکست بینجامد. چشم انداز توافق به سازش در لحظات پایانی، در گرو موضع ایران است.

سیاستمداران و ناظران در نیویورک گفته اند که پس از تغییر موضع ایالات متحده و توافق این کشور با مصر بر سر اعمال فشار جمعی بر اسرائیل برای از میان بردن جنگ افزارهای هسته ایِ این کشور، هنوز بررسی و تجدید پیمان منع گسترش هسته ای (ان پی تی) می تواند به طرز چشمگیری با مانع روبرو شود.

ولی ایران به عنوان یکی از امضا کنندگان پیمانی که همگان بر آن اتفاق نظر دارند، چون دیگر اعضای آن دارای حق "وتو" ست و این به منزله سد و تهدیدی عمل می کند برای هر بیانیه ای که از مفادی محکم برخوردار نباشد. (سران) این کشور (ایران) پافشاری می کنند که روند خلع سلاح اتمی پنج قدرت رسمی اتمی دنیا از سرعت کافی برخوردار نیست. دیپلمات های ایران بارها در خلال مذاکره در حال انتظار برای کسب دستور از تهران دیده شده اند.

۱۸۹ عضو امضا کننده پیمان ۱۹۷۰، پس از بحران ایران و کره شمالی و روند کند خلع سلاح که الزامی بین المللی است، ماه پر تنشی را برای دمیدن روح دوباره به پیمان از سر گذرانده اند.

پیمان منع گسترش اتمی معمولا "به صرفه" در نظر گرفته می شود، زیرا قطب های اتمی دنیا در شرایطی به سوی خلع سلاح گام بر می دارند که سایرین، در مسیر گسترش برنامه های هسته ای صلح آمیز، از پی گیری برای ساخت بمب چشم می پوشند. گفته می شود که چالش های بسیار در این مسیر به گونه ای خطرناک، روندی فرساینده را در چشم انداز آینده ترسیم می کرد.

در پیش نویس بیانیه نهایی کنفرانس، آقای بان کی مون- دبیرکل سازمان ملل در سال ۲۰۱۰ ملزم به تشکیل نشستی با حضور همه دولت های خاورمیانه می شود تا در خلال آن روند پاکسازی منطقه از جنگ افزار های هسته ای و دیگر سلاح های کشتار جمعی بررسی شود. در کلام -و تئوری- چنین چیزی به معنی آن می تواند باشد که اسراییل مجبور به واگذاری تسلیحات اتمی خواهد شد که هیچ گاه داشتنشان را نپذیرفته است.

اسراییل همچون هند و پاکستان دارای جنگ افزار هسته ای است و هیچ کدام از این سه کشور پیمان منع گسترش اتمی را امضا نکرده اند. برآورد می شود که اسراییل، دارای ذخایر قابل ملاحظه ای از جنگ افزار هسته ای است ولی تل آویو در تایید یا رد این موضوع چیزی نمی گوید. در نشست نیز شرکت نمی کند. متعاقب آن، نخست وزیر اسراییل، بنیامین نتانیاهو، قرار است دوشنبه آینده با باراک اوباما در واشنگتن دیدار کند.

با پیوستن امریکا به چهار قدرت اتمی دیگر جهان یعنی بریتانیا، فرانسه، روسیه و چین نشست امسال تازگی بیشتری به خود گرفت. این نشست در پشتیبانی کنفرانس خاورمیانه تشکیل شد و تلاش بر تشویق اسراییلِ به شرکت در این گفتگو ها را در برنامه خود قرار داده بود. تغییر واشنگتن در این زمینه بی سابقه بود. اسراییل اعلام کرد که در نشست ها تنها در صورتی شرکت می کند که کنفرانس بنای انتقاد یک جانبه از وی را نداشته باشد.

خانم آن پِنکِت، از شورای امنیتِ اطلاعات ایالات متحده و بریتانیا در این باره اعلام کرد: "این امر در صورت تحقق دستاوردی اساسی تلقی می شود". وی افزود: "در چنین چشم اندازی می توان ایران و اسراییل را دور یک میز مذاکره دید."

موضع ایران نیز به دقت بررسی می شود و در صورتی که مانع رسیدن به نتیجه ای مثبت شود، از سوی دیگر اعضا مورد انتقاد قرار خواهد گرفت. پیش از آن نیز، ایران به خاطر عدم پذیرش توصیه های بین المللی برای پایان بخشیدن به روند غنی سازی اورانیوم زیر فشارهای بین المللی بوده است. کشورهای غربی باور دارند که ایران در صدد دستیابی به بمب هسته ای است، اتهامی که همواره از سوی تهران رد شده است.

مصر، به پشتوانه سایر دولت های عرب و همچنین ترکیه، اصرار دارد که نام اسراییل در بیانیه نهایی افزوده شود.

در این زمینه، سایه تحریم موجب شده است که اعضا عمل گرایانه تر رفتار کنند. دبیر کل سازمان ملل هشدار داد: "همچون بار پیش، کنفرانس برای پایان بخشیدن به گسیختگی، خطر بسیاری را پذیرا می شود".

سفیر ایران در گفتگو با دیده بان اتمی سازمان ملل، امریکا را به بغرنج کردن قضیه متهم کرده است. وی اعلام کرد: واشنگتن و دیگر قدرت های هسته ای خواسته های اصلی ایران و دیگر کشورهای در حال توسعه عضو "غیر متعهدها" را رد کرده اند. علی اصغر سلطانیه در وصف پیمانی که بهره برداری از جنگ افزار اتمی را ممنوع می کند گفت که قدرت ها باید متعهد شوند تا بنا بر معاهده، جنگ افزار های هسته ای را در برابر کشورهای بدون تسلیحات اتمی به کار نگیرند. وی اعلام کرد که که از قدرت های اتمی انتظار می رود تاریخ دقیقی را به عنوان آخرین مهلت خلع سلاح هسته ای اعلام کنند.

* توضیح: اعضای اصلی نیروی هوایی هنگام شنیدن خطبه های نماز جمعه تهران. امید به سازش برای تجدید قوای پیمان نامه با ایران-عکس : راهب هماوندی / رویترز


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به irandarjahan-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به irandarjahan@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته