-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/
رای ما کجاست -نگین کوچک را به همراه مادر ش بارها در پارک کوچک محله مان دیده بودم . زمانی که همراه شبنم برای بازی به پارک می آمد و از ته دل می خندید. یا سوار بر پراید سفید رنگ شان شهر را می گشتند .شبنم عاشق مسافرت بود و نگین را هم به سفر و گشت و گذار عادت داده بود . عاشق فرش بافی و هنر بود .
هر وقت از سفر باز می گشتند شادمانه برایم از سفرهایشان تعریف می کردند . مادر و دختر با هم زندگی می کردند و شبنم مهربان جای خالی پدر را هم برای نگین پر می کرد . نگین مادرش را "مریم جون "صدا می کرد همان اسمی که همه دوستان و آشنایان شبنم برای خطابش آن را به کار می بردند . چند ماهی نبودم و برای دیدار از فرزندانم راهی دیاری کمی دورتر از این جا شده بودم . بعد از بازگشت از سفر طبق معمول بعد از ظهرها به پارک محله رفتم . به ذوق دیدن شبنم و نگین . با چشم ها یم دو رتا دور پارک را نگاه می کردم تا شاید نگین را دوباره ببینم و چند لحظه ای از شنیدن صدا و خنده های کودکانه اش شاد شوم .بی قرار دیدن شبنم هم بودم نمی دانستم او در این چند ماه چه کرده است.
خیلی زود نگین را از دور دیدم . اما نمی دانم چرا از دور در نگاهش چیزی دیدم که بند دلم را پاره کرد . این بار نگین را نه شبنم که مادر بزرگش همراهی می کرد. زنی که تا به حال ندیده بودمش . اما تعریفش را از شبنم شنیده بودم. زود خودم را دلداری دادم حتما کاری برای شبنم پیش آمده و او حالا با مادر بزرگش به پارک آمده است . با خوشحالی نگین را در آغوش کشیدم و از حال مادرش پرسیدم . با نگاهی که انگار از دور دستها به من خیره شده بود گفت :"مریم جون به بهشت رفته اما انگار خیلی دور است چون هنوز برنگشته است .خاله یادته کیش می رفتیم و بر می گشتیم اما انگار بهشت از کیش هم دور تر است ."
حرفهایش لرزه ای بر اندامم انداخت این کودک شش ساله چه می گفت ؟ با چشم های نگران به مادر بزرگ نگین چشم دوختم تا بفهمم این دختر بچه از چه سخن می گوید . ؟اما چشمهای پر اشکش انگار حرفهای نوه اش را تایید می کرد. سراپا می لرزیدم .مادر شبنم حالا لب به سخن گشوده بود اینکه دخترش را در روز عاشورا ازدست داده است در تصادفی با خودروی نیروی انتظامی . حرفهایش برایم باور نکردنی بود.از پسرانم شنیده بودم که زنی در همین نزدیکی ها یعنی خیابان شادمان توسط خودروی نیروی انتظامی آن هم در روز عاشورا کشته شده است . عجب پس این زن همان شبنم من بوده است .؟شبنم زیبا و درشت اندام چگونه ممکن است این گونه جان باخته باشد .? مادر شبنم اشک می ریخت و می گفت که هیچکس جوابگویش نیست و نمی داند باید با تنها نوه اش که پدر هم ندارد چه کند .او خانه و زندگیش را رها کرده و حالا با تنها نوه اش در خانه شبنم زندگی می کند .
چشمهایم به نگین کوچک بود و گوش هایم به حرفهای مادربزرگ . به نگین نگاه می کردم که چگونه چشمهای شاد چند ماه قبلش اکنون این گونه به غم نشسته است . با بی حوصلگی موهای عروسکش را شانه می کرد . رو به او گفتم :"نگین جان امسال قرار است به مدرسه بروی خوشحالی نه .؟" نگین با بی حالی سری تکان داد :"نه اصلا مدرسه را دوست ندارم آنجا بچه ها کتم می زنند . "
با تعجب گفتم :"چرا فکر می کنی در مدرسه کتک خواهی خورد . آنجا کلی دوست پیدا می کنی ...."نگاهی به صورتم انداخت نگاهی که بلافاصله جمله را در دهانم نیمه تمام باقی گذاشت . چرا باید نگین چنین تصوری از مدرسه در ذهنش شکل نبسته باشد . مادرش فقط برای اینکه پرسیده بود رایش کجاست ؟برای همیشه از پیشش رفته بود و حالا باید چگونه تصویری از مدرسه در ذهن این کودک شش ساله و تنها نقش بسته باشد.
موهای سیاه رنگش را کنار زدم ": مریم جون نیست که با هم به گردش برویم . همیشه من را سوار ماشینش می کردو به پارک و باغ وحش می برد ."
مادربزرگ از بی قراری های نوه اش می گوید. نوه ای که حالا جز او کسی را در این دنیا ندارد ": روزها گاهی بی دلیل بغض می کند و اشک می ریزد وقتی دلیلش را می پرسم جوابی نمی دهد ."
مدام می پرسد :"مامان کی از بهشت بر می گردد ؟چرا حداقل یک تلفن به من نمی زند ."
مادر شبنم حالا نگران این دختر بچه است همانگونه که من هستم و دلم برای تنهایی های این دختر کوچک می گیرد .من که دیگر حاضر نیستم به پارک محله مان پا بگذارم. چرا که شبنم سهرابی دیگر نمی تواند در این پارک قدم بگذارد و با دختر کوچکش شادمانه بخندد .
مادر بزرگ اما به فکر آینده نوه کوچکش است .اینکه در آینده چه گونه حمایت می شود ؟ این کودک بیمه نیست و پشتوانه ی مالی جز همان حقوق بازنشستگی مادر بزرگ ندارد. با خودم می گویم نگین شش ساله از این پس چه خواهد کرد ؟
به چشمان غمگین نگین فکر می کنم و به لبخندهای بی دریغ شبنم که برای همیشه در ذهنم حک شده است . هرگز دختر کوچکش را تنها نخواهیم گذاشت .
در پی انتشار خبری مبنی بر محرومیت از تحصیل ۱۵ دانشجوی معترض به حضور احمدی نژاد در دانشگاه شهید بهشتی، امروز منابع خبری موثق، از افزایش تعداد احکام سنگین صادره برای دانشجویان آن دانشگاه تا بیش از چهل نفر خبر دادند.
محکومیت های انضباطی فوق الذکر، در واکنش به اعتراض ۲۰ اردیبهشت ماه دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی نسبت به حضور سرزده و بدون اطلاع قبلی محمود احمدی نژاد در دانشگاه شهید بهشتی، صادر شده است. دانشجویان آن دانشگاه، با برگزاری تجمع، اعتراض خود را به حضور ناگهانی و مخفیانه رئیس دولت دهم و همچنین جو امنیتی دانشگاه ابراز کردند که با برخورد نیروهای بسیج و حراست روبرو شدند. این تجمع درگیری های پراکنده ای را نیز در پی داشت که منجر به زخمی شدن چند نفر از دانشجویان معترض شد.
هفته گذشته تعداد احکام انضباطی تعلیق تا اخراج و انفصال از تحصیل برای دانشجویان معترض، ۱۵ حکم اعلام شده بود، که با ابلاغ تعدادی بیشتری از احکام، این تعداد به بیش از ۴۰ حکم افزایش یافت و پیش بینی می شود که احتمالاً این تعداد افزایش یابد.
بنا به اطلاعات واصله، حداقل ۴۲ نفر از دانشجویان آن دانشگاه با احکام سنگینی با حداقل دو ترم تعلیق از تحصیل و تعدادی نیز به اجرای بند ۱۶ که شامل اخراج و انفصال از تحصیل در مقاطع بالاتر می باشد، محکوم شدهاند. آنان طبق این احکام از تسهیلات رفاهی دانشجویی نیز محروم شده اند.
لازم به ذکر است در پی حوادث بعد از انتخابات و همچنین و تجمعات دانشجویی ۱۶ آذر ۸۸ و روزهای بعد از آن، بیش از سیصد نفر از دانشجویان آن دانشگاه، به حراست و کمیته انضباطی احضار و تعدادی نیز بدون حکم انضباطی از خوابگاه اخراج و با محدودیت هایی روبرو شده بودند.
این درحالیست که محمود احمدی نژاد و مقامات دولتی، در مصاحبه با رسانه های بین المللی هر گونه برخورد با معترضان را انکار می کنند و ماه گذشته معاونت وزارت علوم ادعا کرده بود "طی ماههای اخیر، تنها برای پنجاه دانشجو در سراسر کشور حکم محرومیت از تحصیل صادر شده است."
طی ماههای پس از انتخابات ریاست جمهوری، جمع گسترده ای از دانشجویان دانشگاههای مختلف سراسر کشور، توسط کمیته های انضباطی، مشمول احكام تعلیقی و محرومیت ازتحصیل شده اند. گفتنی است، این آمار غیر از دهها دانشجوی بازداشتی در زندانهای مختلف کشور می باشد، که تعداد زیادی از آنان، مشمول احکام سنگینِ حبس و تبعید توسط دادگاههای انقلاب شده اند.
دادگاه تجدیدنظر استان تهران، احکام صادره از سوی دادگاههای بدوی برای محمد نوریزاد و محسن میردامادی را تایید کرد که طی آن، نوری زاد به سه سال و نیم حبس و پنجاه ضربه شلاق و میردامادی به شش سال حبس تعزیری و ده سال محرومیت از فعالیت در احزاب و مطبوعات محکوم شدند.
به گزارش ایلنا و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دادسرای عمومی و انقلاب تهران، شعبه ۵۴ دادگاه تجدیدنظر استان تهران، حکم سه سال و نیم حبس و پنجاه ضربه شلاق صادر شده از سوی قاضی عباس پیربابایی، رئیس شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب، برای محمد نوریزاد را عینا تایید کرد.
حکم صادره برای این وبلاگ نویس، مستند ساز و نویسندۀ سابقا اصولگرا، به اتهام "فعالیت تبلیغی علیه نظام و توهین به رهبری" صادر شده بود.
نوری زاد در پی نامه های انتقادی به رهبر جمهوری اسلامی، آذر ماه گذشته دستگیر و طی ماههای بازداشت، مورد آزار، شکنجه و ضرب و شتم زیادی قرار گرفت.
دادگاه تجدیدنظر استان تهران همچنین پس از آنکه محسن میردامادی به رای صادره از دادگاه بدوی اعتراض و متعاقبا درخواست اعتراض خود را مسترد کرد، به استناد ماده ۲۴۷ قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری، قرار رد درخواست تجدیدنظر را صادر كرد.
میردامادی، دبیر کل جبهه مشارکت و نماینده اسبق مجلس شورای اسلامی، در جریان حوادث بعد از انتخابات ریاست جمهوری، دستگیر و بعد از ماهها بازداشت و محاکمه در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی تهران، توسط قاضی صلواتی به اتهام "اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی و فعالیت تبلیغی علیه نظام"، به استناد مواد ۶۱۰ و ۵۰۰ قانون مجازات اسلامی مجموعا به شش سال حبس تعزیری و به استناد ماده ۱۹ قانون مجازات اسلامی، به عنوان تتمیم حکم تعزیری، به ده سال محرومیت از فعالیت در احزاب و مطبوعات محکوم شده بود.
وضعیت جسمانی مجید دری در زندان اوین نگرانکننده و نامناسب است.
بیماری میگرن مجید دری فعال دانشجویی، در پی نداشتن دسترسی به پزشک و دارو، تشدید شده و وضعیت جسمانی او نگرانکننده است. به گزارش کمیته گزارشگران حقوق بشر، پیشتر، مجید دری از سوی دادگاه تجدیدنظر به شش سال حبس تعزیری محکوم شد. دادگاه بدوی، این فعال دانشجویی را به ۱۱ سال حبس محکوم کرده بود. دری دانشجوی دانشگاه علامه طباطبایی است که پیش از این به شش ماه محرومیت از تحصیل محکوم شده بود. وی، عضو شورای دفاع از حق تحصیل و دبیر کمیته دانشجویی صیانت از حقوق شهروندی، ۱۸ تیرماه در قزوین بازداشت شد. علاوه بر مجید دری، ضیاءالدین نبوی، مهدیه گلرو و شیوا نظرآهاری، دیگر اعضای زندانی شورای دفاع از حق تحصیل هستند.
اعظم ویسمه نیمه شب گذشته در منزل توسط نیروهای اطلاعات بازداشت شد. علت دستگیری این روزنامه نگار مشخص نشده است. مادر خانم ویسمه در پی حمله شبانه ماموران به خانه و دستگیری دخترش، به شدت پریشان شده و حال مناسبی ندارد.
اعظم ویسمه از بهترین خبرنگاران پارلمانی است که با روزنامه شرق، خبرگزاری ایلنا ، مجله ایراندخت، مجله شهروند و بسیاری از سایت ها و رسانه های خبری در داخل کشور همکاری می کرده است . وی همچنین یکبار در جریان حوادث بعد از انتخابات توسط وزارت اطلاعات احظار و بازجویی شده بود .
آن زمان که بنهادم سر به پای آزادی دست خود زجان شستم از برای آزادی
جناب آقای نصرالله ترابی نماینده محترم شهرکرد در مجلس شورای اسلامی
همانگونه که به یاد دارید آن زمانی که از سوی گروه ها و احزاب اصلاح طلب نامزد شرکت در انتخابات مجلس هشتم شدید دانشجویان انجمن اسلامی دانشگاه آزاد شهرکرد از اولین کسانی که دست شما را در این راه فشردند همان زمانی که خطر رد صلاحیت از سوی شورای نگهبان و اختلافات قومی باعث میشد خیلی ها از همراهی با شما عبا داشته باشند اعضای انجمن به همراه حلقه از یاران اصلاح طلب در تمام مسیر یاور و همراه شما بودند حتما بیانیه انجمن اسلامی دانشگاه ازاد شهرکرد در حمایت شما در خاطر شما و دوستانتان مانده است همان بیانیه ای که باعث شد سه تن از اعضای انجمن به دادگاه احضار شوند اما نهایتا آن انتخابات در گذر گاه سخت به پایان رسید و خاطره شیرین آن برای همیشه درذهن ما ماند.
اما جناب مهندس ترابی پس از انتخابات ریاست جمهموری دهم اوضاع کشور و به همان نسبت دانشگاه آزاد شهرکرد دگرگون شد همانگونه که عرصه فعالیت های سیاسی برای یاران انقلاب و چهره هایی مانند آقایان موسوی و کروبی سخت گشت و رفتار های خشن و بی سابقه با مردم در این قریب به یک سال به سیاست اصلی داخلی اقتدار گرایان تبدیل شده در دانشگاه ازاد شهرکرد هم برخورد با فعالین دانشجویی و اعضای انجمن به گونه ای بی سابقه ادامه دارد همانطور که مستحضرید در آستانه سال تحصیلی جدید تغییر رئیس دانشگاه آزاد شهرکرد و ریاست فردی غیر بومی نا آشنا به جو این مجموعه حکایت از اغاز دوره ای جدید در حیات دانشگاه داشت پیش بینی ها نیز مدت زمان زیادی نکشید که رنگ واقعیت به خود گرفت از همان ابتدای سال ایجاد محدودیت برای تشکل ها و دانشجویان منتقدی که در چارچوب قانون مخالفت خود را با وضع موجود اعلام می داشتند شکل جدید به خود گرفت از احضار دوستان به نهاد های امنیتی و تحت فشار قرار دادن و ارعاب خانواده ها از طریق تماس های تلفنی مسئول حراست دانشگاه فیض الله کریمی که به جای مراقبت از فرزندان مردم وعده گم و گور شدن اعضای تشکل را به خانواده هایشان می دهد گرفته تا رد صلاحیت گسترده کاندیدای انتخابات شورای مرکزی انجمن به بهانه های واهی که هنوز هم بر ما پوشیده است و عدم صدور مجوز برای برنامه های انجمن در حالی که تشکل های هوادار دولت از هر لحاظ برای اجرای برانامه هایشان از دورن و بیرون دانشگاه حمایت می شوند و ازادانه به هر شخص و گروهی که با انها اختلاف دارند تهمت نفاق می زنند شاهکار اقتدارگرایان لغو مجوز برنامه سخنرانی اقای منتجب نیا بود که پیش از ان خود با ان موافقت کرده بودند جالب اینجاست که هنگام مراجعه اعضای انجمن مسئولین دانشگاه فشار های وارده از بیرون را عامل لغو مجوز اعلام کردند اما در جوابیه هاشان که در مطبوعات به چاپ رسیده حفظ حرمت و کرامت دانشجو را عامل لغو مجوز دانشتند،عجبا که مسئول محترم نهاد رهبری آقای رئیسی بابت اینکه ابتدا تائید مجوز را امضا نمود به خود بد و بیراه و ناسزا می گفت(فایل صوتی و تصویری موجود است)اما در مصاحبه ای از سابقه بد اعضای انجمن سخن می گوید!اقایان سنگ ها را بسته و سگ ها را رها کرده اند.
جناب مهندس ترابی پس از لغو مراسم اقای منتجب نیا فضا روز به روز بر اعضای انجمن تنگ تر و تنگ تر می شود همانطور که در احتمالا در اخبار و گزارشات خوانده اید در روز سوم خرداد اقای حسین فرهادی بابادی عضو انجمن و یکی از فعال ترین اعضای ستاد شما در زمان انتخابات در محیط دانشگاه توسط اعضای تشکل علم الهدی و عده ای ارازل و اوباش به صورت سازمان یافته مورد ضرب و شتم شدید قرار گرفت و در روز چهارم خرداد دفتر انجمن اسلامی با حکم تعلیق هیات نظارت پلمپ شد.
نکته قابل توجه اینکه ظاهرا بهانه پلمپ دفتر انجمن انتشار نشریه ای است که هیچ ارتباطی ارگانیکی با تشکل ندارد و فقط یکی از اعضای انجمن صاحب امتیاز آن است.
در ادامه این برخورد ها زشت و ناشایست مسئولین دانشگاه به جای برخورد با خاطیان ،اعضای مظلوم انجمن را به کمیته انظباطی فراخوانده اند و بر خلاف تمامی ظوابط قانونی و بدون در نظر گرفتن حداقل ظواهر و حق دفاع آنها را به مجازات های سنگین نظیر تعلیق و انتقال اجباری به دانشگاه های دیگر محکوم ساخته اند و طبق خبر ها آقایان برنامه وسیعی برای زمان تعطیلی دانشگاه دارند.
وا اسفا که حسین فرهادی به علت اینکه مورد ضرب و شتم قرار گرفته باید مجازات شود و امیر امیرخانی عضو تشکل علم الهدی و عامل اصلی این عمل وقیح خبر از اختصاص سهمیه قبولی در کنکور مقطع بالاتر را به خود می دهد. چه اشتباهی است میان جلسه کمیته انضباطی این دانشگاه با دادگاه مدیر مسئول کیهان که جای متهم با قاضی عوض شده بود و خواهان و خوانده جا به جا گشتند و چه مصونیت آهنینی برای اینان در نظر گرفته اند.
جناب مهنس ترابی
با اینکه تقریبا از تمامی محدودیت ها و کارشکنی ها از سوی اقتدارگرایان برای شما واقف هستم و مردم شریف حوزه انتخابیه نیز از بسیاری حوادث از جمله اتش زدن دفتر جنابعالی اگاهند و می دانم گروه حاکم فعلی سرمست تر از آن است که نصایح امثال جنابعالی گوش فرا دهد خواهان پیگیری ماجراهای اخیر دانشگاه ازاد شهرکرد از سوی شما هستم و از انجا که یقین دارم حضرتعالی مانند بعضی معاونین و مسئولین دانشگاه تحت تاثیر پست و مقام حاضر نیستید به شرافت و وجدانتان چوب حراج بزنید از شا انتظار دارم در صورت عدم رسیدن پیگیری به نتیجه مطلوب(که قابل پیش بینی نیز هست)یک روز از شرکت در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی با اعلام قبلی و در حمایت از این دانشجویان مظلوم و خانواده های مومن ومحترمشان خوداری کنید باشد که صدای آنان از این طریق به گوش عدالت خواهان و دین به دنیا نفروشان برسد.
ارادتمند –فرزند شما
محمد نیمائی دانشجو وعضو سابق انجمن اسلامی دانشگاه ازاد شهرکرد
میزان: خانم دکتر سارا توسلی به اتهام حضور در حوادث عاشورا و تسلیت به خانواده شهید موسوی به شش سال زندان و 74 ضربه شلاق محکوم شد.
بنابر رای شعبه 26 دادگاه انقلاب اسلامی به ریاست قاضی عباس پیربابایی ، خانم دکتر سارا توسلی به اتهام حضور کوتاه مدت در حوادث عاشورا و حضور در منزل شهید موسوی و تسلیت به خانواده این شهید به شش سال زندان و 74 ضربه شلاق محکوم شد. ساراتوسلی در پی حوادث انتخابات در تاریخ 13 دیماه بازداشت شد و مدت 50 روز در بند 209 زندانی بود.
دکتر سارا توسلی استاد دانشگاه و عضو هیات علمی و فرزند مهندس محمد توسلی رئیس دفتر سیاسی و عضو شورای مرکزی نهضت آزادی ایران است.
همسر وی مهندس فرید طاهری نیز درپی حوادث عاشورا بازداشت شده و همچنان در بند 350 زندان در بازداشت بسر می برد. بنابر حکم بدوی ابلاغ شده توسط شعبه 26 دادگاه انقلاب وی به اتهام اجتماع و تبانی به قصذ ارتکاب جرایم علیه امنیت کشور و اخلال در نظم عمومی مجموعاً به شش سال زندان و 74 ضربه شلاق محکوم شده است.
بسمه تعالی «فَتِلْكَ بُيُوتُهُمْ خَاوِيَةً بِمَا ظَلَمُوا» حمله رژیم غاصب صهیونیستی به ناوگان حامل کمک های بشردوستانه به مردم مظلوم و بی پناه غزه، که منجر به کشته و مجروح شدن عده ای از انسان های نوع دوست شد، موجب تأثر و تألم شدید گردید. اینجانب ضمن محکوم نمودن این عمل وحشیانه و ضدّبشری، از تمامی انسان های آزاده، نهادهای حقوق بشری و بین المللی و همه دولت ها می خواهم که در ایفای نقش خود در محکوم نمودن و به مجازات رساندن آمران و عاملان آن از هیچ کوشش و تلاشی دریغ نورزند و بر همه ملت هاست که با وارد آوردن فشار به دولت ها مقدمات به انزوای سیاسی و اقتصادی کشاندن چنین دولت ضدبشری را فراهم آورند، و همگان باید بدانند که خطر اين رژيم غاصب نه تنها برای ملت فلسطین و برای اسلام و اولین قبله مسلمین است، بلکه خطری برای همه افراد بشر و از مظاهر فساد روی زمین می باشد که با توجه به اطمینان به چنین اموری - بلکه حتی با احتمال آن- تقیه و مراعات مصلحت های سیاسی توسط قدرتمندان، حرام و غیرجایز است و باید با تمام توان در مقابل آن ها ایستاد، و همه کسانی که در این راه مجاهده و تلاش می نمایند «مجاهدین فی سبیل الله»اند و کشته شدگانشان شهدای والامقامی هستند که مظهر «عِنْدَ رَبِّهِمْ يُرْزَقُونَ » می باشند . قم المقدسه یوسف صانعی 17 جمادي الثاني1431
آیتالله ابوالقاسم خزعلی، عضو مجلس خبرگان رهبری، طی نشستی اعلام کرد "عاملان اغتشاشات چهار نفر بودند كه یك نفر آنها ریشه و سه نفر دیگر تنه، شاخه و ساقه را شامل میشدند و اصل نیز آن یك نفر زیرین است كه اینها را در این عرصه وارد کرد!"
به گزارش ایسنا، این عضو سابق فقهای شورای نگهبان، در نشستی تحت عنوان «بررسی شخصیت شیخ بهلول»، ادعا کرد كسانی اغتشاشات را دامن زدند كه امام را دیده و به ایشان اظهار ارادت میكردند؛ ولی در مقابل پاره كردن عكس امام و توهین به عاشورا ساكت نشستند و برخی از كسانی كه در این اغتشاشات شركت كرده بودند را افرادی خداجو معرفی كردند."
این عضو مجلس خبرگان، بدون ذکر نام و فقط با بیان این که "رهبری با هوشیاری و قاطعانه در برابر موج فتنه پس از انتخابات ایستاد"، گفت: "عاملان این اغتشاشات چهار نفر بودند كه یك نفر آنها ریشه و سه نفر دیگر تنه، شاخه و ساقه را شامل میشدند و اصل نیز آن یك نفر زیرین است كه اینها را در این عرصه وارد کرد."
این روحانی حامی دولت، چندی پیش نیز با تاکید براینکه "باید فتنه را بشناسیم"، گفته بود "بنای فتنه از عدم شناخت است و در فتنه اخیر نیز، عده ای از روی هوی و هوس كارهایی انجام دادند، ولی بدانند كه ما ایستاده ایم."
بر اساس تصمیم هیات نظارت بر مطبوعات، یک روزنامه ورزشی و یک ماهنامه محلی توقیف شدند و به 14 نشریه تذکر داده شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت امور مطبوعاتی و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام کرد که در جلسه امروز هیات نظارت بر مطبوعات موضوع تخلفات نشریات مطرح و به شرح ذیل تصمیمگیری شد:
1- روزنامه «گل» به دلیل انتشار و تصاویر و مطالب خلاف عفت عمومی و تخلف از بند دو ماده شش قانون مطبوعات و به علت اصرار بر تخلفات، به استناد تبصره ماده 12 آن قانون توقیف و موضوع جهت رسیدگی به مرجع قضایی ارسال شود.
2- ماهنامه محلی «بدر» به دلیل افترا به مقامات، نهادها و ارگانهای کشور و پخش شایعات و مطالب خلاف واقع به دلیل تخلف از بندهای هشت و 11 ماده شش قانون مطبوعات، به استناد تبصره ماده 12 آن قانون توقیف و موضوع جهت رسیدگی به مرجع قضایی ارسال شود.
3- به روزنامه «البرز ورزشی» به دلیل تخلفات محتوایی و شکلی تذکر داده شود و به علت اصرار بر تخلفات، موضوع جهت رسیدگی به مرجع قضایی ارجاع گردد.
4- به روزنامههای «وطن امروز» و «فرهیختگان» هر یک دو تذکر به دلیل دو مورد تخلف از مفاد ماده شش قانون مطبوعات داده شود.
5- به روزنامههای «مردم سالاری»،«آفتاب یزد»، «جهان اقتصاد»، «آرمان روابط عمومی»، «جمهوری اسلامی»، «جهان صنعت»، «کارون»، «البرز ورزشی» و«خبر ورزشی» و همچنین نشریات: «بهداشت روان و جامعه»، «هنر موسیقی» و «راه» به دلیل تخلفات محتوایی و شکلی تذکر داده شود.
دادستان تهران گفت:« آن دسته از نادمان جرایم امنیتی بعد از انتخابات که درخواست عفو کردهاند با بررسی وضعیتشان مشمول عفو و رافت اسلامی میشوند.»
عباس جعفری دولت آبادی در گفتگو با ایسنا، درباره اقدامات قوه قضائیه برای عفو محکومان قطعی جرایم امنیتی بعد از انتخابات گفت:« از نظر قانون اساسی پیشنهاد عفو محکومان از وظایف ذاتی ریاست قوه قضائیه است و بعد از حضور شکوهمند مردم در راهپیمایی روز 22 بهمن سال 88 و نشان دادن اقتدار نظام در برخورد با فتنه گران، دستور بررسی عفو محکومانی که ابراز ندامت کردهاند و دارای شرایط مقرر در قانون هستند از سوی ریاست محترم قوه قضائیه به مسوولان قضایی ابلاغ شد.»
جعفری دولتآبادی افزود: «در این رابطه جلسات متعددی در قوه قضائیه تشکیل شده و با توجه به اینکه عفو امری کارشناسی و فنی است و مستلزم اخذ نظرات کارشناسی و احراز ندامت محکومان و ارزیابی آخرین وضعیت افراد مشمول عفو است، قوه قضائیه با اخذ نظرات نهادها و مسوولان ذیربط اقدام، و فهرست نهایی محکومان مشمول عفو را تهیه کرده که به زودی توسط ریاست قوه قضائیه برای مقام معظم رهبری ارسال خواهد شد.»
دادستان تهران اضافه کرد:« این عفو از موضع اقتدار نظام انجام گرفته و صرفا نادمانی را شامل میشود که درخواست عفو داشته باشند.همچنین فهرست افراد مشمول عفو پیشنهادی متناسب با نوع محکومیت، وضعیت محکومان و رفتار آنان تهیه شده است و این اقدام قوه قضائیه نشانگر چهره عدالت و رافت نظام اسلامی پس از مجازات خطاکاران است و نشان میدهد که آنها پس از ظلم بزرگی که نسبت به نظام مرتکب شدند، با ابراز ندامت میتوانند از رافت اسلامی برخودار شوند.»
دادستان تهران همچنین در پاسخ به سوالی درباره پیشنهاد برخی نمایندگان اصولگرای مجلس مبنی بر عفو برخی از محکوم نادم جرایم امنیتی بعد از انتخابات گفت:« این پیشنهاد بسیار خوبی است اما قبل از پیشنهاد نمایندگان محترم، قوه قضائیه حسب وظیفه ذاتی طی چند ماه گذشته به وظیفه خود عمل کرده است.»
با پيروزی سيدمحمد خاتمی در دوم خرداد هفتاد و شش و آغاز به کار دولت اول اصلاحات در مردادماه همان سال شوک بزرگی به اقتدارگرايان وارد گرديد و آنان که تا يک قدمی حاکميت يکدست پيش رفته بودند در يک آن همه چيز را از دست رفته ديده بودند و سعی داشتند که به هر طريق ممکن سنگ اندازی و بحرانی برای دولت نوپای اصلاحات بيافرينند. در ۲۳ آبانماه همان سال اقتداگرايان به بهانه سخنرانی گيرا و کوبنده آيت الله العظمی منتظری در خصوص مساله مرجعيت و حکومتی شدن مرجعيت سعی کردند اولين بحران را برای دولت خاتمی ايجاد کنند.
ماجرا بدين صورت بود که به بهانه اين سخنرانی از اطراف و اکناف شهر قم شروع به جمع آوری نيروهای خود به بهانه واهی توهين به رهبری شدند و توانستند طی يک روز نيروهای جيره خوار و مواجب بگير خود را راهی قم و بيت الله العظمی منتظری نموده و در مقابل آن تجمع کنند.
پس از جمع شدن نيروهای فشار حکومت در مقابل دفتر آيت الله منتظری عده ای از آنان در ظاهر بدون برنامه اما در باطن با هماهنگی و سازمان يافته اقدام به حمله به دفتر و بيت آيت الله منتظری نمودند و مثلا به صورت خودجوش وارد ساختمان دفتر ايشان گرديدند و اقدام به از بين بردن اموال نمودند و حتی برخی از آنان برای دامن زدن به فضای خشونت شعارهايی مبنی بر اعدام آيت الله منتظری سر دادند.
در اثر اين عمليات از قبل طراحی شده شورای تامين استان قم به بهانه حفظ جان آيت الله منتظری اقدام به حصر موقت ايشان نمود که پس از آن دادگاه ويژه روحانيت نيز به بهانه مشابه و واهی ای اين عمل را ادامه داد و بدين ترتيب با يک سناريوی از پيش طراحی شده و مثلا برای حفظ جان و آسيب نرسيدن به آيت الله منتظری ايشان وارد حصری پنج ساله شدند.
بدين ترتيب اقتدارگرايان هم موفق شدند برای دولت خاتمی بحران ايجاد کنند و هم اينکه يکی از مخالفان کليدی و ابوذر زمان را در خانه اش محبوس نمايند.
۱۴ خرداد ۸۹ و برنامه سپاه
براساس خبرهای منتشر شده و اعلام فرماندهان ارشد سپاه و بسيج و ساير نيروهای نظامی در مراسم های سالروز درگذشت امام خمينی(ره) قرار است بيش از ۲ ميليون زائر(!) بسيجی به تهران بيايند.
خبرگزاری وابسته به کودتاگران – فارس – هفته گذشته به نقل از فرمانده بسيج اعلام کرده بود که: "امسال شاهد اعلام آمادگی برای حضور بینظير مردم بودهايم و تاکنون بيش از ۵ ميليون نفر برای حضور در مراسم اعلام آمادگی کردهاند اما به دليل محدوديتهای که در حوزه حمل و نقل زائرين و فضای موجود وجود دارد، اين مراسم با حداقل ۲ ميليون نفر که به تأييد ستاد مرکزی سالگرد ارتحال امام هم رسيده است برگزار میشود. در اين همايش سياسی - الهی ۷۳۶ هزار زائر از ۲۹ استان کشور و يک ميليون و ۲۶۴ هزار نفر هم از استان تهران شرکت خواهند کرد. "
انتقال نزديک به ۲ ميليون نيروی شبه نظامی و استقرار آنان در يک پادگان نظامی در شرايطی صورت می گيرد که رهبران جنبش سبز نيز از مردم دعوت کرده اند در سالگرد کودتای انتخاباتی در راهپيمايی ای مسالمت آميز شرکت کنند. از همين روست که جانشين فرماندهی سازمان شبه نظامی بسيج از کور کردن چشم "فتنه گران" سخن می گويد.
حضور بيش از ۲ ميليون نيروی نظامی در سطح شهر تهران و در يکی از پادگانهای شهر تهران تنها نشان از سناريوی از پيش طراحی شده کودتاگران برای برخورد با حاميان جنبش سبز و رهبران و آن دارد.
براساس گزارش های رسيده قرار است اين مقدار نيروی نظامی غيرقابل کنترل برای مقابله با راهپيمايی ۲۲ خرداد حاميان جنبش سبز تا آن موقع در تهران بمانند و به همه افرادی که برای حضور در مراسم سالگرد ارتحال امام در پايگاههای بسيج سراسر کشور ثبت نام کرده اند گفته شده است که تاريخ بازگشت آنها در صورت مساعد بودن وضعيت بعد از ۲۲ خرداد خواهد بود.
تکرار سناريوی ۱۳ رجب
بيش از ۲ ميليون نيروی نظامی در خيابان های تهران از ۱۴ خرداد تا ۲۲ بهمن حاضر خواهند بود، دو ميليونی که تعداد قابل ملاحظه ای از آنان مواجب بگيران و جيره خواران دستگاههای حکومتی هستند که براساس خواسته آنان حاضرند تن به هر کاری بدهند از کشتار مردم بی گناه در خيابان ها تا حمله به کوی دانشگاهها و آفريدن کهريزک های مشابه.
براساس اخبار موثق رسيده به ندای سبز آزادی قرار است در خلال اين روزها اين نيروها در ظاهر بصورت خودجوش ولی در عمل با برنامه ريزی و نقشه قبلی به خانه های رهبران و حاميان برجسته جنبش سبز رفته و در مقابل آن دست به تجمعات اعتراض آميز بزنند تا از منظر اربابانشان به رهبران فتنه اعتراض کنند.
در ادامه اين سناريو که قرار است نيروهای لباس شخصی و فشار در مقابل خانه های ميرحسين موسوی، سيدمحمد خاتمی، مهدی کروبی و حتی هاشمی رفسنجانی جمع شده و در ظاهر اقدام به اعتراض به رفتارهای اين افراد در خلال يکسال گذشته نمايند و در خلال اين اعتراض ها برخی از آنان باز هم بدون برنامه ريزی قبلی (!!) به منزل اين افراد تعرض کنند.
پس از اين واقعه وزارت اطلاعات به بهانه حفظ جان رهبران و حاميان جنبش سبز و حفاظت از آنان اقدام به ايجاد حصر خانگی می کند و براساس اخبار رسيده تمام مقدمات اينکار تا امروز فراهم شده است و حتی دستگيری محافظ ارشد ميرحسين موسوی نيز جزئی از اين سناريو بوده است.
براساس اين گزارش کودتاچيان سعی دارند در این راه حتی هاشمی رفسنجانی رئيس مجلس خبرگان رهبری را نيز همراه با ساير رهبران جنبش سبز به حصر خانگی ببرند تا به اين طريق يکی از مهمترين مخالفان بانفوذ دولت کودتايی را حذف کنند.
کودتاچيان می خواهند با الهام از ماجرای ۱۳ رجب سال ۷۶ که توانستند آيت الله منتظری را به حصر خانگی بفرستند اينبار نيز رهبران جنبش سبز را از صحنه فعاليت سياسی ايران حذف کرده و بدين ترتيب به خيال خود جنبش را عقيم نمايند.
کنترل مراسم ارتحال در دست بیت رهبری و سپاه
سپاه پاسداران با اعمال نفوذ و تهدید موفق شده است سکان برگزاری مراسم سالگرد درگذشت رهبر فقید جمهوری اسلامی را در کنترل بیت رهبری در آورد و در اولین اقدام برخی میهمانان عالی رتبه را از حضور در این مراسم منع کند. در ادامه گزارش روز گذشته ندای سبز آزادی در خصوص پروژه برنامه ریزی شده کودتاچیان برای حضور گسترده در تهران همزمان با سالگرد ارتحال امام و انجام عملیات ایذایی در تهران تا 22 خرداد، براساس آخرین اخبار رسیده، سپاه پاسداران با اعمال نفوذ و تهدید موفق شد، سکان برگزاری مراسم سالگرد درگذشت امام خمینی را در کنترل بیت رهبری در آورد. و در اولین اقدام، به حذف مهمانان عالی رتبه و بزرگان انقلاب از این مراسم سالانه مانند آقایان هاشمی رفسنجانی، رئیس مجلس خبرگان رهبری، سیدمحمد خاتمی، میرحسین موسوی، مهدی کروبی، آیت الله موسوی خوئینی ها و آیت الله موسوی بجنوردی مبادرت کرد.
طبق گزارشهای رسیده علیرغم دعوت از بسیاری از چهره های سرشناس جناح اقتدارگرا و روحانیون قدیمی برای حضور الزامی در مراسم تاکنون هیچ تماسی و هماهنگی ای برای حضور آیت الله هاشمی رفسنجانی رئیس مجلس خبرگان رهبری و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام به عمل نیامده است.
تا سال گذشته دفتر نشر آثار آیت الله خمینی مدیریت برگزاری مراسم را بر عهده داشت و از ماه ها قبل از مراسم با تشکیل ستادی به ریاست حمید انصاری هماهنگی برای این برنامه را انجام می داد و دیدارهایی را نیز با سران قوا و همچنین هاشمی رفسنجانی صورت می داد تا با آنها در مورد نحوه برگزاری مراسم مشورت کند.
اما امسال، سپاه به بهانه حوادث سال گذشته، مدیریت برگزاری این مراسم را بدست گرفت و حتی سرداران سپاه در کنفرانسهای مطبوعاتی از برنامه ریزی برای انتقال یک تا دو میلیون بسیجی به تهران برای شرکت در مراسم خبر دادند. از سوي ديگر نيز برخي نهادهای امنیتی به هاشمي توصيه كرده اند كه در مراسم امسال حضور پيدا نكند چرا كه عده اي از وابستگاه به گروههای فشار و حامیان دولت کودتا، با برنامه ریزی قبلی قصد دارند پاي تريبون عليه وي شعار دهند تا صدا سيما هم به پوشش اين شعار ها بپردازد.
در اين مراسم، قرار است علی خامنه اي سخنراني كند و ضمنا به اقامه نمازجمعه نیز بپردازد. بر اساس این گزارش، به توصيه رهبر قرار شده همه مسئولان حوزوي و سياسي حضور پيدا كنند، از اين رو ستاد اقامه نماز جمعه و مسئول آن حجت الاسلام تقوي در تلاش بسياري است تا از روحانیون سرشناس جناح محافظه کار نظیر مهدوی کنی و امامی کاشانی که در ماه های اخیر سکوتی اعتراض امیز نسبت به حوادث داشتند از طرف رهبر دعوت به عمل بياورد.
همه ساله آقایان سیدمحمد خاتمی، میرحسین موسوی، مهدی کروبی، آیت الله موسوی خوئینی ها و آیت الله موسوی بجنوردی جزو دعوت شدگان ثابت این مراسم بوده اند که امسال با توجه به وضعیت پیش آمده سپاه و بیت رهبری آنان را نیز تا امروز از لیست مهمانان حذف کرده اند.
ستاد مراسم سالگرد علاوه بر دعوت از شخصیتها در مورد محل استقرار شخصيت هاي عاليرتبه و سطح بندی میهمانان نیز تصمیم گیری می کرد كه امسال از سوي سپاه و بيت رهبري اين اختيار از ستاد گرفته شده است.
ندای سبز آزادی - محمدرضا یزدان پناه: در روزی که "علیرضا زاکانی" دبیرکل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی و راهیافته تهران به مجالس هفتم و هشتم مدعی شد برخی زندانیان سیاسی درخواست عفو خود را ارئه داده اند، "حسین فدایی" دبیرکل جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی و دیگر راهیافته تهران به مجلس، شروطی را برای آزادی یا آنگونه که خود می گوید "عفو" زندانیان حوادث پس از انتخابات اعلام کرد. به گفته فدایی، چهار شرط "درخواست عفو و بخشودگی توسط خود زندانیان، محکوم کردن حوادث گذشته، محکوم کردن جریان فتنه و سران آن و قطع ارتباط تشکیلاتی با جریان فتنه" باعث می شود تا "امکان عفو این افراد وجود داشته باشد." فدایی که خود از مهره های اصلی رهپویان انقلاب اسلامی است، اضافه کرده که این بخشودگی تنها می تواند به اشخاصی تعلق بگیرد که "در دادگاه محکوم شده باشند و حکم قطعی آنها صادر شده باشد." این سخنان دبیرکل جمعیت ایثارگران که از فرماندهان ارشد حفاظت و اطلاعات سپاه پاسداران بوده و در محافل داخلی جناح راست از او به عنوان "یک مهره امنیتی بسیار بانفود" نام برده می شود، در شرایطی بیان شده که فدایی هیچ مسئولیت قضایی و حقوقی که به او مجوز تعیین شرط برای ازادی زندانیان را بدهد، در اختیار ندارد. بر این اساس، اظهارات این مهره شناخته شده جریان حاکم را می توان به عنوان نشانه ای آشکار از اعمال نفوذ چهره های امنیتی و نظامی بر دستگاه قضایی ایران تحلیل کرد. امری که بسیاری از تحلیلگران معتقدند دلیل اصلی صدور احکام سنگین برای متهمان سیاسی حوادث پس از انتخابات در دادگاه ها بوده است. تسلط نهادها و مقامات امنیتی بر روند قضایی دادگاه ها و دادسراها در شرایط کنونی به یکی از نگرانی های اصلی فعالان جنبش سبز و گروه های مدافع حقوق بشر تبدیل شده است.
موسوی و کروبی: قوه قضائیه زیر نفوذ نهاد امنیتی است "میرحسین موسوی" از رهبران مخالف دولت ایران اخیرا در سخنانی با انتقاد از سلب استقلال دستگاه قضایی توسط ارگان های امنیتی، گفته بود: "آیا امروز قوه قضائیه در جهت استقلال حرکت میکند؟ آیا قوه قضائیه در ارتباط با متهمین اخیر در همین جهت حرکت میکند؟ آیا قوه قضائیه مسلط است بر نیروهای امنیتی یا نیروهای امنیتی بر قوه قضائیه؟ آیا احکامی که قضات میدهند مستقل است یا بر اساس ملاحظات؟ در این صورت چرا یک نفر به جرم شرکت در راهپیمایی به چندین سال حبس محکوم میشود، حال آنکه در آن راهپیمایی میلیونها نفر شرکت کرده بودند؟ اینها همه عدالت قوه قضائیه را زیر سوال میبرد." "مهدی کروبی" دیگر رهبر مخالف دولت ایران هم در نامه ای که اخیرا خطاب به آیت الله موسوی اردبیلی، رئیس اسبق قوه قضائیه ایران نوشته، تصریح کرده بود که "قوه قضائیه در حال حاضر به ابزار حاکمیت و نهادهای نظامی و امنیتی تبدیل شده است." آقای کروبی در این نامه اضافه کرده بود "هیچ زمانی به اندازه اکنون، نیروهای نظامی و امنیتی در دستگاه قضا حضور نداشتهاند، به طوری که اختیارات این قوه را محدود یا سلب کنند."
حسین فدایی کیست "حسین فدایی" که اکنون در قامت یک مقام ارشد قضایی، برای آزادی زندانیان سیاسی مخالف حکومت ایران شرط تعیین می کند، در کنار نمایندگی تهران در مجالس هفتم و هشتم، دبیرکل جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی نیز هست. این تشکل همانگونه که از نامش پیداست، مجموعه ای متشکل از رزمندگان و فرماندهان میانی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و شاخه برون مرزی آن یعنی سپاه قدس است. جمعیت ایثارگران در انتخابات ریاست جمهوری سال 84 عضوی از شورای هماهنگی نیروهای انقلاب به ریاست "علی اکبر ناطق نوری" بود که وظیفه اش انتخاب کاندیدای نهایی و واحد اصولگرایان در آن انتخابات بود. اما در شرایطی که "محمود احمدی نژاد" شهردار وقت تهران در همان ابتدا، با نگارش نامه ای غیبت اختیاری خود در این مجموعه را اعلام کرد، فدایی به نمایندگی از جمعیت ایثارگران و در حمایت از "محمد باقر قالیباف" تا آنجا قواعد بازی در لویی جرگه انتخاباتی اصولگرایان را برهم زد که ناطق نوری از آن هنگام تاکنون از پذیرش نقش مدیریتی در جناح راست انصراف داده است. چهره های متعدد جناح راست سنتی به صراحت اعلام کرده اند که اهانت های صورت گرفته به ناطق نوری در شورای هماهنگی نیروهای انقلاب یکی از تلخ ترین تجربه های این جریان سیاسی در سال های اخیر است. در جریان حوادث پس از انتخابات اخیر ریاست جمهوری نام "حسین فدایی" به عنوان مسئول شکنجه گاه کهریزک مطرح شد. امری که هیچگاه توسط خود او یا مراجع رسمی تایید نشد. دبیرکل جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی، چند ماه پیش از انتخابات ریاست جمهوری گذشته به مدت یک ماه سفری مخفیانه به کشور ژاپن داشت که مدتی پس از بازگشت، برخی رسانه های داخلی از این سفر او خبر دادند اما فدایی هرگز حاضر نشد توضیحی درباره این مسئله بدهد. پس از انتخابات 22 خرداد 88، فدایی به یکی از مخالفان اصلی جنبش سبز و رهبران آن تبدیل شد تا جاییکه بارها از تریبون های مختلف رهبران جنبش سبز از جمله موسوی، کروبی، خاتمی و حتی هاشمی رفسنجانی را آماج حملات خود قرار داده است. پس از حوادث خونین عاشورای گذشته در تهران، دبیرکل جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی کسی بود که در جریان راهپیمایی اعتراضی راهیافتگان مجلس هشتم نسبت به آنچه "هتک حرمت عاشورا" عنوان شد، بین آنها "کفن" توزیع می کرد. فدایی در زمان جنگ هشت ساله ایران و عراق، فرماندهی قرارگاه موقت ستاد فوریت های جنگ سپاه را برعهده داشت. وی سپس به عنوان یکی از فرماندهان ارشد سپاه قدس (شاخه برون مرزی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی) و جانشین حفاظت و اطلاعات سپاه فعالیت خود را در این نهاد نظامی ادامه داد تا سرانجام توسط انتخابات فرمایشی مجالس هفتم و هشتم به پارلمان راه یافت.
ناامیدی جریان حاکم از تسلیم شدن مهره های کلیدی جنبش سبز همزمان با فدایی، "علیرضا زاکانی" مدعی شد که "طی ماههای اخیر نامههایی از برخی زندانیان حوادث پس از انتخابات و خانوادههای ایشان دریافت كردهایم كه زندانیان در این نامهها از اقدامات خود ابراز ندامت و پشیمانی كردهاند." دبیر كل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی در ادامه ادعاهای خود گفت: این خانوادهها میگویند؛ فرزندان ما نظام جمهوری اسلامی را كاملا قبول دارند و فریب خوردهاند و هرگز قصد براندازی نداشتهاند و كاملا به اشتباهات خود در حوادث چند ماه گذشته پی بردهاند. ما این درخواستها را به دستگاه قضایی منعكس كردهایم و دستگاه قضایی نیز از مدتها پیش قول داده موضوع را بررسی و درباره عفو این افراد تصمیمگیری كند. راهیافته تهران در پایان گفت: با توجه به اینكه در آستانه ولادت حضرت زهرا (س) قرار داریم بهترین زمان برای بررسی و اعلام نظر قوه قضاییه و در صورت امكان درخواست عفو برخی متهمان و مجرمان حوادث پس از انتخابات كه توبه آنها احراز شده، همین زمان است. به نظر می آید تاکید زاکانی بر واژگانی مانند "خانواده ها" و "فرزندان" نشاندهنده این است که سران جریان حاکم امیدی به درخواست عفو از سوی چهره های شناخته شده تر و کلیدی جنبش سبز که در زندان به سر می برند ندارند و این سناریو را تنها برای عفو جوانان دستگیر شده در حوادث پس از انتخابات طراحی کرده اند.
مهندس میر حسین موسوی و دکتر زهرا رهنورد با جمعی از جوانان اصلاح طلب دیدار کردند.
در این دیدار همچنین دکتر زهرا رهنورد با اشاره به جایگاه احزاب گفت: احزاب بین مردم و حاکمیت قرار دارند و اقدام برای حذف احزاب به معنای حذف پل ارتباطی با مردم است . در واقع حذف احزاب یعنی حذف جامعه مدنی و از بین بردن دموکراسی.
به اعتقاد این استاد دانشگاه، زنان و جوانان بار اصلی جنبش را بر دوش کشیدند و هزینه سنگینی که این دو قشر دادند قابل مقایسه با سایر اقشار نیست.
وی با اشاره به تکثر در جنبش سبز خاطر نشان کرد: با همه این تکثر، جنبش سبز بر دو اصل تکیه دارد که نخستین آن قانون اساسی و دومین آن احترام به تکثر ایده ها ، سلایق و عقیده ها است.
همچنین در این دیدار جوانان اصلاح طلب نقطه نظرات خود را مطرح کردند و به بحث و گفتگو پیرامون مسائل مختلف پرداختند.
مهندس میر حسین موسوی و دکتر زهرا رهنورد با جمعی از جوانان اصلاح طلب دیدار کردند.
به گزارش کلمه، میر حسین موسوی در ابتدا ضمن تشکر از حضار گفت: شرایط امروز جامعه ویژه است و در این شرایط برای شما جوانان رجوع به افکار مختلف نشان دهنده حق طلبی شماست.
وی با اشاره به سخن چند روز پیش یکی از مسوولان وزارت کشور که اعلام کرده بود احزاب محترم هستند اما در کارهای کشور نباید دخالت کنند تصریح کرد: همین جمله را اگر بشکافیم به ریشه بسیاری از مشکلات جامعه پی خواهیم برد.
وی افزود: نوعی نگاه در جامعه وجود دارد که از پیشنهادها ناراحت می شود. از تنوع آرا و دخالت مردم در سرنوشت خود ناراحت می شود و مردم را تنها برای تشریفات و جشن ها مراسم می خواهد.
به گفته موسوی طبق آنچه که احزاب اصلاح طلب و جنبش سبز به آن پایبند هستند این نگاه را بر نمی تابند. معتقدیم که حاکمان واقعی، مردم هستند و بی دلیل گفته نشده است مردم ولی نعمت ما هستند.
وی تصریح کرد : ملت هوشیار و بیدار است. ایران مرکز تمدن جهانی بوده است. نمیشود با این ملت مثل بچهها رفتار کرد. حتی یک مهمانی را هم تحمل نمی کنند و دیدید که بعد از عروسی پسر آقای میردامادی چه رفتاری کردند؟
وی به اهمیت ایجاد تشکل ها و احزاب اشاره کرد و گفت :از ابتدای مشروطه تا کنون نیروهای مذهبی در قالب تشکل های مذهبی در مقابل سایر گروه های سیاسی احساس مسئولیت می کردند. من خواندم که مرحوم مدرس هم به دنبال تشکیل حزب ضعفا بود و دلیلش هم این بود که سوسیالیست ها به دنبال تشکیل حزب بودند و گروه های مذهبی هم احساس مسئولیت می کردند.این احساس مسئولیت تا انقلاب و بعد از آن با تشکیل حزب مشارکت و مجاهدین انقلاب و … ادامه پیدا کرد.
وی معتقد است هم اکنون نیز گروه های اصلاح طلب مذهبی در بین مردم و جامعه ریشه دارند و بخشی از حاکمیت از همین مسئله می ترسد. حقیقت این است که در شرایط موجود که فضا دگرگون شده و یک فراز جدیدی از تاریخ را تجربه می کنیم.
وی از گروه های مذهبی خواست تا به یک نکته مهم بپردازند و آن اینکه چرا آن نقش راهگشا ی دین در اول انقلاب امروز در حل امور کمرنگ شده است؟
وی ادامه داد : ما شنیده ایم که می گویند حکومت با کفر دوام میاورد ولی با ظلم نه. در این میان به آیه ای از قرآن برخوردم که خداوند در سوره انعام آیه ۸۲ می فرمایند:
الَّذِینَ آمَنُواْ وَلَمْ یَلْبِسُواْ إِیمَانَهُم بِظُلْمٍ أُوْلَئِکَ لَهُمُ الأَمْنُ وَهُم مُّهْتَدُونَ ((آری) آنها که ایمان آوردند،وایمان خود را با ظلم نیالودند ، ایمنی تنها از آن آنهاست وآنها هدایت یافتگانند)
موسوی بعد از قرائت این آیه تصریح کرد :حقیقت این است که امروز ادعای اسلامی بودن و مسلمانی با ظلم فراوان آمیخته شده است.آن ایمانی که قدرت اداره کشور را دارد نمی تواند با ظلم همخوان باشد.
وی به خاطره ای از دوران نخست وزیری خود اشاره کرد و گفت : روزی آقای منافی که وزیر بهداشت بودند نقل می کردند که دیداری با امام داشتند و بعد از دیدار امام(ره) برای نماز ایستادند. همه عجله کردند که فیض جماعت برسند. من یک برگ از درخت کندم و روی آن نماز خواندم. حضرت امام بعد از نماز به من گفتند چرا آن برگ را کندی؟می توانستی از برگ هایی که پای درخت ریخته استفاده کنی. این طرز نگاه نشان می دهد که سنت الهی ما اجازه رفتار خشن را حتی با یک موجود زنده نمی دهد.
موسوی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: ما باید دقت کنیم که جنبش سبز بسیار فراتر و گسترده تر از تشکل های صاحب نام است و تاکید برای تحقق بدون تنازل قانون اساسی و اجماع بر سر آن جنبه حیاتی برای اصلاح دارد.
محمد مهدی شهریاری نماینده مجلس در گفتوگو با خبرنگار آفتاب درخصوص آثار مخرب پارازیت بر سلامت شهروندان اظهارداشت: از سویی سیاست افزایش جمعیت از طرف دولت پیگیری میشود آنگاه طبق تحقیقات برخی مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی کشور تاثیر پارازیتها بر ناباروری تایید شده است و ما همچنان هیچ تدبیری برای رفع آن نمیبینیم.
وی ادامه داد: بسیاری از مقامات و مسئولان کشور نیز قبول دارند که این امواج برای سلامت مردم زیانبار است اما از آنجا که همه امور در کشور ما متاسفانه سیاسی میشود انتقاد از آن یا تلاش برای اصلاح آن نیز با برخوردهای سیاسی مواجه میشود و آنچه به آن اهمیت داده نمیشود سلامت و امنیت افراد جامعه است.
عضو کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی مجلس یادآور شد: کسی نمیتواند تاثیر مخرب پارازیتها بر سلامت مردم را منکر شود زیان این امواج بر ناباوری و نسل جوان و بروز سرطان ثابت شده است. ما نباید صرفا به فکر امروز باشیم تا با ارسال این امواج برخی اهداف را پیاده یا با برخی اهداف مقابله کنیم بلکه تاثیر بلند مدت آن را نیز باید در نظر داشته باشیم.
وی افزایش سرطانها، افزایش سقط جنین ناخواسته، گسترش ناباروری و پدیده جهشزایی ژنتیکی، بروز بیماری در سیستمهای قلب و عروق و دستگاه گوارش را از اثرات مخرب ارسال پارازیت خواند و تاکید کرد: مسئولان ذیربط بدون حساسیتهای سیاسی به این مسئله بپردازند.
نماینده بجنورد گفت: مسأله پارازیتها متاسفانه با مسائل سیاسی بعد از انتخابات گره خورد و در شرایط کنونی مناسب است مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی چون مرکز تحقیقات ناباروی و دانشگاه تربیت مدرس نتیجه تحقیقات خود را در اختیار مسئولان و حتی مردم قرار دهند
رای ما کجاست - صبر و حوصله نیاز اصلی یک جنبش اجتماعی ریشه دار است. اگر خواهان تغییر و اصلاح ساختارها هستیم، باید صبورانه مبارزه کنیم. انتظار اینکه یک شبه اتفاق فرخنده ای رخ دهد، چندان واقعبینانه نیست. حتی اگر شاهد حادثه خوبی باشیم، احتمال پایداری اش اندک است. واکنش های عجولانه باعث می شود که کمتر بتوانیم سنجیده عمل کنیم و احتمال خطا در عملکردمان بیشتر شود. بنابراین، در انتخاب الگویی برای تغییر مناسبات موجود، نیازمند رویکردی بلندمدت هستیم. الگویی که بتواند با جلب مشارکت حداکثری، تاثیرگذار نیز باشد.
از نیمه زمستان سال گذشته، خودکامگان توانستند با تشدید سرکوب ها، هزینه اعتراضات خیابانی را بالا ببرند؛ همچنین، با ایجاد محدودیت های گسترده در فضاهای ارتباطی، امکان سازماندهی جنبش سبز را دچار مشکل کنند. همزمان، رسانه های اقتدارگرا تلاش کردند تا فضای ناامیدی و ترس را در جامعه تبلیغ کنند. نتیجه این شد که از تظاهر بیرونی جنبش سبز تاحدودی کاسته شود. با اینکه، شبکه های این جنبش همچنان فعال است، اما نمود بیرونی اش کمتر شده است. خودکامگان آموخته اند که قبل از هر تجمعی، دستگیری و بازداشت ها را شروع کنند، فضای رعب و وحشت به راه بیاندازند، و در روز تجمع نیز با تعداد زیادی نیروی سرکوبگر خیابان ها را اشغال کنند. طی این مدت، بحث اصلی میان فعالان سبز جستجوی راهی است که بتوانند مجدداً اعتراض خود را عمومی کنند. الگوی تجمع خیابانی، به دلیل افزایش سرکوب و خشونت، دیگر نمی تواند تنها ابزار اعتراضی باشد.
بدین منظور، لازم است تا کنشگران جنبش سبز به طور جدی به استفاده از الگوهای اعتراضی جدیدی بیاندیشند. الگوهایی مسالمت آمیز و قابل اجرا که تاثیرگذار باشند. الگوهایی که از امکان جلب مشارکت توده مردم برخوردار باشند، و به نتایج ملموسی، هر چند کوچک، منجر شوند. در این رابطه، تاکنون چند مرتبه بحث اعتصاب عمومی میان معترضان مطرح شده است، اما کمتر جنبه عملیاتی به خود گرفته است. شاید از آن جهت که اعتصاب عمومی در مقایسه با تظاهرات خیابانی از هیجان کمتری برخوردار است، یا به دلیل اینکه تصور می شده که امکان پذیر نیست. اما در این یادداشت، نکات و مراحلی پیشنهاد می شود تا اندکی جنبه عملی اعتصاب جدی تر شود:
1- اعتصاب عمومی، یک اعتراض ایجابی است: بر خلاف این تصور رایج که اعتصاب یک کار سلبی است، باید گفت فرایندی که به یک اعتصاب منجر می شود، فرایندی کاملاً فعالانه است. این ادعا را می توان بر اساس تجارب مبارزات کارگری توضیح داد. کارگران برای تدارک یک اعتصاب، تنها به روز اعتصاب اکتفا نمی کنند، آنها از روزها و حتی هفته ها پیش از اعتصاب، برای برگزاری آن برنامه ریزی و تبلیغ می کنند. تلاش می کنند تا اجماعی حداکثری برای شرکت همه کارگران در اعتصاب ایجاد کنند.
2- تبلیغ چهره به چهره برای اعتصاب عمومی: یکی از نقاط ضعف جنبش سبز در حال حاضر، کاهش ارتباطات مردمی است. برخلاف روزهای نخست که مردم در خیابان با یکدیگر درباره برگزاری تجمعات صحبت می کردند و قرار می گذاشتند، این روزها کمتر پیش می آید که برای یک تظاهرات با یکدیگر صحبت کنند. برگزاری یک اعتصاب عمومی، می تواند زمینه ساز ارتباط مجدد مردم در خیابان باشد. به عنوان مثال، از یک ماه پیش از موعد اعتصاب، کنشگران جنبش سبز به طور هماهنگ قرار بگذارند که برای اعتصاب به صورت چهره به چهره با مردم وارد صحبت شوند، اعلامیه و بیانیه توزیع کنند و جزئیات برنامه اعتصاب را به اطلاع همگان برسانند.
3- برای شروع کار، می توان فقط 2 ساعت اعتصاب کرد: لزومی ندارد که برنامه اعتصاب شامل تمام ساعت های کاری یک روز باشد. همچنین، لزومی ندارد که همه دست از کار بکشند، اگر برخی به دلایل امنیتی نمی توانند، شاید فقط لازم باشد که از سرعت کارشان کم کنند. بدین ترتیب، می توان به تدریج همگرایی برای اعتصاب را افزایش داد. به مرور زمان، فرا می گیریم که چگونه برای یک روز کامل اعتصاب کنیم.
4- اعتصاب صرفاً محدود به کارخانه ها نیست: برخلاف این کلیشه که اعتصاب تنها در کارخانه ها جواب می دهد، یا برخی معتقدند که تنها اگر صنعت نفت وارد اعتصاب شود، تاثیر گذار خواهد بود؛ باید گفت الگوی اعتصاب می تواند در همه محیط های عمومی مورد استفاده قرار گیرد. از مدارس گرفته، تا ادارات دولتی، از کارخانه ها گرفته تا بازار، همه و همه می توانند برای مدتی دست از کار بکشند. همه مزد و حقوق بگیران، نیروهایی هستند که می توانند با متوقف کردن فعالیت هایشان، قدرت واقعی خود را به رخ بکشند.
5- با یک اعتصاب کار تمام نمی شود: مسلماً یک ساعت اعتصاب، اختلال چندانی در کار خودکامگان ایجاد نمی کند. شاید دفعات اول اعتصاب بیشتر برای روحیه دادن به فعالان جنبش و توده مردم مفید باشد. اما به تدریج، زنجیره اعتصاب ها می تواند به ابزار قدرتمندی تبدیل شود که هیچ نیروی سرکوبگری، توان سرکوب آنرا نخواهد داشت.
6- اعتصاب، جدی ترین مبارزه بی خشونت است: وقتی از شیوه های مبارزه بی خشونت صحبت می شود، منظور تنها «سکوت» نیست. مبارزه بی خشونت این نیست که هر چند وقت یکبار به خیابان بیاییم و کتک بخوریم و بازداشت شویم و به تدریج از توانمان کاسته شود. مبارزه بی خشونت باید موثر باشد. اعتصابیون، با پرهیز از خشونت به اقتدارگرایان نشان می دهند که بدون کار آنها هیچ نظامی نمی تواند به حیات خود ادامه دهد. آن زمان که بازتولید نظم موجود را متوقف کنیم، دریچه های تازه برای آفریدن نظمی نوین گشوده خواهد شد.
7- اعتصاب یعنی خلع سلاح نظامیان: هیچ سلاحی نمی تواند اعتصابیون را وادار کند که سر کارهای خود بازگردند. باتوم و گاز اشک آور و گلوله که سهل است، اگر نظامیان به بمب هسته ای هم مسلط باشند، دیگر کاربردی ندارد. شاید زمانی برسد که سربازها هم به جمع اعتصابیون بپیوندند، آنگاه است که فرماندهان با توپ و تانک هایشان تنها می مانند.
و حرف آخر اینکه، اگر از تجارب موفقیت آمیز اعتصاب در موارد دیگر بیاموزیم، حتماً می توانیم پیشنهادات عملی دیگری به این فهرست هفتگانه اضافه کنیم. اعتصابی که در اعتراض به اعدام سیاسی چهار فعال کُرد، در شهرهای مختلف کردستان روی داد، نشان از آن دارد که حتی در بسته ترین فضاها (همچون کردستان) می توان دست به اعتصاب عمومی زد. این نمونه موفق نافرمانی مدنی، می تواند درسی آموزنده برای فعالان جنبش سبز باشد.
مسیح علی نژاد - جرس: یک سال از انتخابات پر اما و اگر ریاست جمهوری ایران که اعلام نتایج آن و اعتراض های مردمی پس از آن منجر به کشته شدن دهها تن از شهروندان ایرانی شده است، گذشت اما تاکنون پرونده شکایت خانواده های شهدای این بحران سیاسی در ایران به نتیجه نرسیده است.
علی رغم دستور رهبر جمهوری اسلامی و سیاست حاکمیت مبنی بر پیگیری پرونده عاملان شکنجه و به شهادت رساندن جمعی از بازداشت شدگان در بازداشتگاه کهریزک، پرونده چهارکشته در این بازداشتگاه که بر اساس گزارش رسمی مجلس شورای اسلامی عاملان این کشتار شناسایی و معرفی شده اند نیز در هیچ یک از محاکم قضایی به نتیجه نرسیده است .
دو ترور سیاسی مربوط به مسعود علی محمدی استاد فیزیک نظری دانشگاه صنعتی شریف تهران و سید علی موسوی خواهرزاده میرحسین موسوی نیز همچنان بلاتکلیف مانده است و پیگیری های خانواده آنان برای شناسایی عاملان این ترور با هیچ پاسخ مشخصی از سوی دستگاه قضایی ایران مواجه نشده است.
در کنار این پرونده ها که به نظر می رسید حاکمیت با رفتار حمایتی خود برای محاکمه عاملان این کشتار بنا را بر پیگیری و مسوولیت پذیری در قبال شهادت حداقل برخی از شهروندان کشور گذاشته بود، شکایت بسیاری از خانواده های کسانی که در راهپیمایی های خیابانی به شهادت رسیدند نیز وجود دارد که همچنان مفتوح و بلاتکلیف است.
اشکان سهرابی، جوان ۲۰ ساله، یکی از کشته شدگان ناآرامی های پس از انتخابات ایران است که در ۳۰ خرداد ماه سال گذشته مورد اصابت گلوله قرار گرفته و سپس در بیمارستان جان سپرد.
خانم نیک پی مادر اشکان در آستانه سالگر شهادت فرزندش به جرس می گوید: ما اشکان را فراموش نکرده ایم و همچنان پیگیر پرونده به شهادت رسیدن فرزند مان هستیم اما تا کنون هیچ جوابی از هیچ مسوولی دریافت نکرده ایم.
وی که پیش از این گفته بود جنازه اشکان را هم به راحتی در اختیارخانواده قرار نداده اند، پس از گذشت یک سال در پاسخ به این پرسش که آیا اطلاعات مربوط به پیگیری پرونده شهادت اشکان را دراختیار خانواده قرار داده اند، می گوید: ما حتی وکیل هم گرفته ایم، اما نه پیگیری های ما جواب داده است و نه پیگیری های خانم مجد زاده وکیل این پرونده به نتیجه مشخصی رسیده است.
مادر اشکان سهرابی که تنها پسر خانواده اش در جریان راهپیمایی های اعتراضی علیه اعلام پیروزی احمدی نژاد به عنوان رییس جمهور ایران به شهادت رسیده است، با بیان اعتقاد به اینکه اشکان فدای پنج دقیقه بیرون رفتن از خانه شده است، در پاسخ به این پرسش که آیا از طرف دولت فعلی کسی برای دلجویی به سراغ خانواده آنها رفته است، می گوید: ما که کسی را ندیدیم، هیچ کس از طرف دولت سراغ ما را نگرفت. در منزل خودمان هیچ کسی را از طرف دولت ندیدیم که به دلجویی بیایند. تنها یک بار از طرف حلال احمر آمدند به منزل ما، کمی همدردی کردند و رفتند، شاید آنها فراموش کرده اند اما ما که فراموش نمی کنیم. .
وی همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا در خلاء همدردی دولت، مردم با شما همدردی و همراهی می کنند، می گوید: هر بار که سر حاک اشکان می رویم ، می بینیم که مردم می آیند و خیلی به ما محبت دارند، همدلی مردم را نمی شود نادیده گرفت و من واقعا قدردانی می کنم که از کسانی که بارها برای دلجویی ما سرخاک اشکان آمده اند.
خانم نیک پی همچنین اضافه می کند: متاسفانه فضا و محیط فعلی به گونه ای است که برخی از دوستان اشکان شاید کم لطفی کرده اند و سراغ همکلاسی شان که دیگر در بین شان نیست را از ما نگرفته اند اما شاید این شرایط را باید درک کرد. من نمی دانم چه دلیلی دارد اما حتما احساس نا امنی می کنند و یا شرایط به آنها اجازه نمی دهد، با این همه قدردان همدلی های مردمی هستیم که واقعا ما را تنها نگذاشته اند.
بی نتیجه ماندن شکایت خانواده های شهدا تنها مختص مادر اشکان سهرابی نیست و بسیاری دیگر از خانواده های شهدای انتخابات نیز نسبت به روند بی فرجام رسیدگی به پرونده شکایت های خود در دادسرای جنایی تهران اعتراض کرده اند.
شهید علی حسن پور یکی دیگر از کشته شدگان وقایع پس از انتخابات است که پیش از این به صدای آمریکا گفته شده بود که پیکر این شهید خرداد را نیز بعد از صد و پنج روز به خانواده او تحویل داده اند. لادن مصطفایی احیرا در مورد روند پیگیری شکایت خود به روز از به نتیجه نرسیدن پی گیری هایشان و عدم پاسخگویی مسئولان سخن گفته بود .
مادر سهراب اعرابی شهید دیگر انتخابات نیز همچنان از طریق وکیل خود پیگیر شکایت های بی نتیجه خود است با این اعتقاد که شناسایی قاتلان فرزند و و دیگر فرزندان ایران، حداقل کاری است که حاکمیت می تواند برای مادران داغدار انجام دهد.
برخی دیگر از خانواده های شهدای گمنام نیز در آستانه خرداد و سالگر انتخابات خونین ریاست جمهوری ایران، از مصاحبه با رسانه ها در مورد روند پیگیری پرونده شهادت اعضای خانواده خود منع شده اند.
معاون نظارت مجلس در واکنش به انتقاد احمدینژاد از اظهارات نمایندگان نسبت به تخلف یک میلیاردی دولت در تفریغ بودجه ۸۵، گفت: تخلفات دولت از قانون زیاد و مفصل است.
به گزارش خبرآنلاین، محمود احمدینژاد در دیداری با اعضای کمیسیون اصل نود که قرار بود محرمانه بماند، انحراف از اجرای بودجه ۸۵ را به کلی رد کرده و از اینکه نمایندگان این تخلف دولت را بزرگ نمایی کرده بودند، انتقاد کرده بود.
به فاصله یک روز از انتشار خبر سخنان رئیس دولت در این دیدار، محمدرضا باهنر که دیگر نایب رئیس مجلس نیست، از منظر معاون نظارت مجلس به اظهارات وی پاسخ داد و گفت: الحمدالله رب العالمین مجموع اصول قانون اساسی از درجهای از کمال برخوردار است که تحقیقا در هیچ تصمیم سازی و تصمیم گیری بن بستی برای نظام باقی نگذاشته است.
وی در گفت وگو با خانه ملت، افزود: قانون اساسی در رابطه با تفکیک قوا، تکلیف را روشن کرده و مهم این است که هر کدام از نهادهای حکومتی تلاش کنند به همه مسئولیتهایی که قانون اساسی به دوش آنها گذاشته است پاسخگو باشند و تلاش کنند وظایف قانونی خود را عمل کنند. این نقطه نهایی و چشم انداز اساسی کار است.
نماینده مردم تهران خاطرنشان کرد: اگر نهادهای حکومتی از جمله قوای سه گانه و نهادهای تصمیم ساز و تصمیم گیر کشور هر کدام به وظایف خود عمل کنند و در قبال مسئولیتهای خود پاسخگو باشند، قاعدتا مشکلی به وجود نمی آید.
وی ادامه داد: مشکل زمانی پیش میآید که بعضی از نهادها توقع اختیارات بیش از حد قانون اساسی داشته باشند.
پایبندی به قانون، الفبای جوامع مترقی است
باهنر تاکید کرد: الفبای جوامع شهری و مترقی، پایبندی به قانون است. حتی مشهور است که میگویند قانون بد بهتر از بیقانونی است.
نایب رئیس سابق مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: البته ما ادعا نمیکنیم قوانینی که در مجلس تصویب میشود، بدون نقص است چون بالاخره قوانین ساخته و پرداخته فکر بشر است و ممکن است که اشکالاتی داشته باشد ولی باز برای رفع همین اشکالات احتمالی نیز، فرآیند قانونی کاملا روشن است.
نماینده تهران گفت: براساس قانون اساسی، مرجع تطبیق قوانین موضوعه کشور با اصول قانون اساسی و شرع، شورای نگهبان است و لاغیر؛ یعنی طبق اصول متعدد قانون اساسی، مجلس شورای اسلامی مصوبات خود را باید برای تایید به شورای نگهبان بفرستد و اگر شورای نگهبان آن را مغایر شرع یا قانون اساسی ندید آنها را تایید میکند و بعد از آن هم، رئیس مجلس، قانون را به دولت ابلاغ میکند.
وی ادامه داد: طبق قانون، رئیس دولت وقت دارد ظرف یک هفته قانون را ابلاغ کند و برای چاپ در روزنامه رسمی ارسال کنند و ۱۵ روز پس از این مرحله، قانون لازمالاجرا است و هیچ کسی نمیتواند از آن تخطی کند.
باهنر تصریح کرد: نکته شاز و مهم این است که حتی نمایندگانی که به قانون مصوب مجلس، رای منفی داده بودند، نیز ملتزم به تبعیت از قانون هستند و این دیگر از قواعد دموکراسی است.
التزام به قانون شرط پذیرش مسئولیت در جمهوری اسلامی است
معاون نظارت مجلس با بیان اینکه تکلیف نهادهای تصمیمگیر در قانون اساسی مشخص شده است، گفت: ممکن است بعضی از اصول قانون اساسی در محافل علمی و کارشناسی قابل بحث باشد اما التزام به قانون اساسی جزء ابتداییترین شرایط پذیرش مسئولیت است و رئیس جهور زمانی که نامزد میشود، التزام خود به قانون اساسی را اعلام میکند؛ همین طور زمانی که رئیس جمهور انتخاب میشود، در مراسم تحلیف که به ریاست جمهوری فرد منتخب رسمیت میدهد، باز سوگند یاد میکند که به قانون اساسی وفادار باشد.
وی افزود: همین طور، التزام به قانون اساسی جزء شرایط نامزدی نمایندگان مجلس است و پس از انتخاب نیز، نمایندگان سوگند میخورند که ملتزم به قانون اساسی باشند.
باهنر تصریح کرد: البته این بدان معنا نیست که در محافل علمی در مورد قانون اساسی نمیتوان بحث کرد اما بحثها در مقام اجرا و واقعیت هیچ نقشی ندارد.
معاون نظارت مجلس تاکید کرد: مجمع تشخیص مصلحت نظام طبق اصل (۱۱۲) قانون اساسی تشکیل شده است و وظایف آن کاملا روشن است. براساس قانون اساسی حل اختلاف بین شورای نگهبان و مجلس شورای اسلامی و تصویب سیاستهای کلی نظام و پیشنهاد و مشورت دادن به مقام معظم رهبری است که مقام رهبری بعد از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت، سیاستهای کلی نظام را ابلاغ میفرمایند.
باهنر گفت: اینکه دولت بخواهد وظایف مجمع تشخیص مصلحت را کم و زیاد کند یا مجلس بخواهد وظایف شورای نگهبان را کم و زیاد کند یا شورای نگهبان بخواهد وظایف مجمع و دولت را کم و زیاد کند، تخطی از قانون اساسی است.
نایب رئیس سابق مجلس اظهار داشت: هر شهروندی میتواند در محافل علمی نقد کند و حتی درخواست اصلاح قانون اساسی را مطرح کند که البته اصلاح قانون اساسی نیز یک فرآیند کاملا مشخص و روشنی دارد که آن هم در خود قانون اساسی دیده شده است اما التزام به قانون اساسی، شرط لازم برای پذیرش هر نوع مسئولیتی در نظام جمهوری اسلامی است که در راس آن رئیس دولت است.
نماینده منتخب یک حوزه، نماینده ملت ایران است
باهنر در بخش دیگری از این مصاحبه اظهار داشت: مجلس شورای اسلامی نتیجه متکثر یک دموکراسی است و رئیس جمهور نتیجه متراکم دموکراسی است.
نماینده تهران تصریح کرد: چون مجلس نتیجه متکثر یک دموکراسی است، طبیعی است که یک نماینده در حوزه انتخابیه رای کمتری نسبت به رئیس دولت داشته باشد البته اینکه گفته شود یک نماینده با ۶ هزار رای به مجلس میآید، غلط است و ما چنین نمایندهای در مجلس نداریم حتی نمایندگان اقلیتهای مذهبی هم بالاتر از ۶ هزار رای به دست میآورند. از آن طرف در تهران نمایندهای داریم که بالاتر از یک میلیون رای دارد.
وی گفت: بعد از اینکه اعتبار نامه یک نماینده به تایید بقیه نمایندگان مجلس میرسد، این فرد دیگر نماینده کل مردم ایران است و در سوگندی که یاد میکند تعهد میدهد که از حقوق همه مردم دفاع کند.
باهنر تاکید کرد: حتی اگر نمایندهای با ۶ هزار رای به مجلس بیاید، حقوق و اختیاراتش با نمایندهای که یک میلیون رای آورده یکسان است و قانون اساسی صراحت دارد که همین نماینده نمیتواند وظایفش را به کس دیگری واگذار کند و موظف است خود از اختیاراتش استفاده کند.
پاسخگویی به سوالات نمایندگان، وظیفه وزراست
معاون نظارت مجلس اظهار داشت: در مورد اینکه گفته میشود، نمایندگان وقت وزرا را میگیرند، باید دقت کنیم، یکی از وظایف وزرا براساس قانون اساسی، پاسخگویی به سوالات نمایندگان است. در واقع این جزء وظایف وزرا است و یک کار متفرقه، دل بخواهی و باری به هر جهتی نیست. نماینده مجلس اگر از وزیر سوال کرد، وزیر موظف است که بیاید و به آن سوال پاسخ بدهد.
وی افزود: نمایندگان مجلس، پاسخگوی مردم و وکیل آنها هستند و باید وزرا نسبت به سوالات و مطالبات مردم پاسخگو باشند.
باهنر اظهار داشت: ما باید قواعد قانون اساسی را بپذیریم و به آن ملتزم باشیم و نباید وارد ماهیت و قضاوت در مورد خوب یا بد بودن آن بشویم.
نماینده تهران گفت: عکس این قضیه هم اتفاق افتاده است به عنوان مثال در مجلس هفتم در زمان بررسی بودجه، پیشنهادی مطرح شد که مبلغی از بودجههای عمرانی در اختیار نمایندگان قرار گیرد تا با اختیار نماینده، هزینه عمرانی شود که ما به عنوان متولیان مجلس در آن زمان، به شدت با این پیشنهاد مخالفت کردیم و گفتیم نماینده مجلس حق دخالت در این امور را ندارد.
وی افزود: اینکه بودجه عمرانی صرف چه کاری شود، کار اجرایی است و نماینده مجلس با همه اختیاراتی که دارد، اجازه عزل و نصب حتی رئیس یک اداره را هم ندارد. البته همین نماینده با شرایطی حق استیضاح وزیر را دارد.
باهنر اظهار داشت: وقتی قانون اساسی را مرور می کنیم، اصولی که اختیارات مجلس و رئیس جمهور و دولت را تعریف کرده است کاملا مشخص است و روشن است که نظام جمهوری اسلامی یک نظام پارلمانی است و این دموکراسی متکثر ۳۰۰ نفره است که باید بر اجرائیات نظارت کند و در هر زمینه که احساس نیاز کرد، قانون تصویب کند.
نایب رئیس سابق مجلس خاطرنشان کرد: باز تکرار میکنم هر نهادی باید به اختیارات خود قانع باشد و به وظایف خود عمل کند.
تخلفات دولت از مصوبات قانونی مفصل و زیاد است
وی با اشاره به بحث تعیین تکلیف یک میلیارد دلار بودجه ۸۵ و اظهارات رئیس دولت مبنی بر اینکه اگر این تخلف ثابت شود حاضرم دست و گردنم را بزنند، گفت: ما تخلفات دولت از قانون را زیاد و مفصل داریم و البته تمام تلاش خود را میکنیم که از این تخلفات پیشگیری شود چون در بعضی جاها، مدیران اجرایی به دلیل عدم تسلط به قانون مرتکب تخلف میشوند.
باهنر ادامه داد: ما در حال تجهیز دیوان محاسبات هستیم تا این دستگاه بتواند قبل از هر نوع تخلفی، آموزش لازم را به مدیران اجرایی کشور بدهد و در واقع از وقوع تخلف پیشگیری کند چون ما دنبال مچگیری نیستیم اما وظیفه ما این است که بر اجرای قانون دقیقا نظارت کنیم.
معاون نظارت مجلس تصریح کرد: از این دست تخلفات زیاد است و ما اینها را منتشر نمی کنیم و سعی داریم بین دولت و مجلس و کمیسیونها با تذکر و توجیه و راههای دیگر مشکلات حل شود.
وی افزود: اما در جاهایی احساس میکنیم که دولت در تخلف از قانون عمد دارد.
تصمیم به اجرا یا عدم اجرای قانون، جزء حقوق رئیس دولت نیست
اینکه آقای احمدی نژاد فرمودند یک قانون تصویب شده که من اجرای آن را به مصلحت کشور نمیدانم، جزء حقوق رئیس دولت نیست و رئیس دولت مکلف به اجرای قانون است.
باهنر تصریح کرد: حتی اگر ایشان قانونی را به مصلحت نمیداند باز راه دارد و باید طی ارسال یک لایحه دو فوریتی، تقاضای اصلاح قانون را مطرح کند.
نایب رئیس سابق مجلس گفت: اینکه ایشان بگویند فلان قانون تصویب شده و من رایزنی کردم و با خبر شدم نمایندگان خودشان به این نتیجه رسیدهاند که اشتباه کردند، حرف غیرمنطقی و غیرمستدل و غیرحقوقی است.
وی گفت: یک قانون ممکن است در حالی تصویب شود که نصف مجلس منهای یک نفر مخالف این قانون باشند ولی پس از تصویب آن، دیگر همه مکلف به اجرای آن هستند.
باهنر اظهار داشت: وقتی قانونی تصویب شد حتی اگر همه نمایندگان نامه بنویسند و خواهان عدم اجرای آن قانون بشوند، چنین حقی ندارند. نمایندگان مجلس براساس آییننامه میتوانند فرآیند لغو آن قانون را طی کنند و آن را لغو کنند و الا اینکه نمایندگان شعار دهند و سخنرانی کنند که این قانون را قبول نداریم، به چه استنادی گفته شده است و چند نفر چنین نظری را منتقل کردهاند و اگر حتی تعداد قابل توجهی از نمایندگان چنین حرفی زده باشند – که من بعید میدانم – کاملا قابل خدشه است.
در پی حمله اسراییل به کشتی حامل کمکهای بشردوستانه به مردم غزه، آیتالله بیات زنجانی با محکومیت شدید این اقدام ددمنشانه خواستار واکنش همه آزادیخواهان جهان به این رفتار ضداخلاقی و انسانی این رژیم غیرقانونی شد.
به گزارش پایگاه خبری فراکسیون خط امام(ره)مجلس«پارلماننیوز»، متن پیام آیتالله بیات زنجانی، از مراجع تقلید بدین شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
فاجعه ددمنشانه رژیم صهیونیستی در حمله به کشتی های حامل امکانات، مواد غذائی، پوشاک و دیگر لوازم ضروری اهدائی به مردم مظلوم فلسطین، نشان داد این رژیم به ابتدائی ترین اصول انسانی و اخلاقی پایبند نبوده و تنها به منطق زور و ظلم می اندیشد، با اینکه می داند این کشتی ها، حامل کالاها و لوازمی است که هیچگونه مصرفی به جز نجات دادن و رفع نیازهای اولیه یک عده انسان بی گناه و مظلوم ندارد و از طرف مردمی اهدا شده است که هیچ انگیزه ای به جز انسان دوستی ندارند.
اینجانب ضمن محکوم کردن این حرکت غیر انسانی، غیر بشری و مخالف همه ضوابط و معیارهای بشر دوستانه پذیرفته شده از سوی همه عقلای عالم، از تمامی آزادیخواهان جهان اکیداً می خواهم در برابر این عمل ناروا و خائنانه، از خود موضع شفاف نشان داده و با اقدامات افشاگرانه و جدی، رژیم صهیونیستی را محکوم و حمایت قاطع خودشان را از مردم مظلوم فلسطین بالاخص غزه اعلام کنند.
همزمان با آماده سازی و هشدارهای مکرر مقامات نظامی و شبه نظامی در مورد نحوه برگزاری مراسم سالگرد درگذشت رهبر فقید جمهوری اسلامی، امروز فرمانده بسیج ادعا کرد "روز جمعه به توهین هایی که علیه امام صورت گرفته، پاسخ داده خواهد شد."
این در حالیست که مراسم سالگرد درگذشت رهبر فقید جمهوری اسلامی، امسال - بدلایل امنیتی و سیاسی- به یک روز تقلیل یافته و طی روزهای اخیر نیز، فرماندهان بسیج و سپاه، از تمهیدات مختلف برای تجمیع و اعزام نیرو و امکانات جهت حضور و کنترل مراسم فوق خبر داده اند.
به گزارش خبرآنلاین، امروز سردار سرتیپ محمدرضا نقدی، فرمانده کل بسیج با اشاره به مراسم امسال ۱۴خرداد گفت: "مردم یک احساس دینی میکنند تا به توهینهایی که به ساحت امام خمینی صورت گرفته پاسخ دهند."
نقدی در ادامه سخنان خود، بدون اشاره به حملات و اهانت هایی که از سوی برخی مقامات اصولگرا و نهادهای حکومتی نسبت به بیت و پیروان رهبر فقید انقلاب صورت گرفته، گفت "طی سالهای اخیر بویژه سال ۸۸ دشمنان تلاش کردند با توهین به امام و اندیشههای ایشان این هویت ملی ما را از ما بگیرند اما تلاشهای آنان با واکنش جدی، هوشیارانه و قهرآمیز ملت ایران روبهرو شد."
نقدی همچنین مدعی شد "آنان در این حوادث به دنبال صحنهسازیهایی بودند تا اینگونه القا کنند که مردم ایران دست از راه امام برداشتهاند اما مردم ما در مقاطع مختلف همچون نهم دی و ۲۲ بهمن پاسخ آنان را دادند و اثبات کردند که راه امامخمینی را ادامه میدهند و مراسم ۱۴ رداد امسال فرصت دیگری برای نمایش عزم ملی و حضور ملت ایران است."
لازم به ذکر است در جلسات اخیر ستاد مرکزی بزرگداشت رهبر فقید جمهوری اسلامی، سردار علی فضلی جانشین فرمانده بسیج، ضمن اعلام آمادگی سپاه و بسیج گفت:سپاه پاسداران و نیروی مقاومت بسیج برنامهریزی گسترده و منسجمی را انجام داده است.
طی روزهای اخیر حسین همدانی فرمانده سپاه محمد رسول لله تهران بزرگ، پیرامون این روز گفته بود: "امسال شكوه مراسم امام را مانند نهم دی و ۲۲ بهمن سال ۸۸ شاهد خواهیم بود به طوری تاكنون نزدیك به پنج میلیون نفر ثبتنام كردهاند."
همچنین نشریات مختلف سپاه و همچنین بولتن های خبری آن نهاد نظامی، اعلام کرده بودند "معترضان برنامه های مختلفی را برای مناسبت های خرداد تا ۱۸ تیرماه در نظر گرفته اند و باید جلوی هر نوع تجمع اعتراضی گرفته شود. "
هنوز مشخص نیست سرنوشت دو میلیون نیروی نفر نیروی مورد ادعای سردار علی فضلی و پنج میلیون نفر اعزامیِ سردار حسین همدانی به کجا انجامیده است، اما اخبار و گزارش های مختلفی از سراسر ایران، حاکی از اعزام گسترده نیروهای بسیج و سپاه و لباس شخصی ها برای کنترل و پوشش مراسم سالگرد بنیانگذار جمهوری اسلامی می باشد.
دادگاه ژیلا بنی یعقوب ،روزنامه نگار و فعال حقوق زنان دیروز ، نهم خرداد ماه به اتهام تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی پیرعباسی برگزار شد. وی خطاب به قاضی گفت: گرچه شما مرا در جایگاه متهم می بینید اما من از کارشناسان وزارت اطلاعات شاکی هستم.
به گزارش سایت «تا آزادی روزنامه نگاران زندانی» فریده غیرت ،وکیل مدافع ژیلا بنی یعقوب در این دادگاه اتهام های وارده به موکلش را بی اساس دانست و به دفاع از وی پرداخت و گفت :”آنچه به عنوان مستندات اتهامی موکلم به گزارش کارشناسان وزارت اطلاعات در پرونده وجود دارد ،همه و همه مربوط به فعالیت های حرفه ای اش به عنوان یک روزنامه نگار مستقل و بی طرف است.وی پیش از این نیز براساس گزارش های وزارت اطلاعات به همین اتهام زندانی و محاکمه شده بود که در نهایت قاضی های پرونده به دلیل نبود ادله کافی وی را تبرئه کرده اند. به عنوان مثال موکلم چند بار نیز به خاطر تهیه گزارش از تظاهرات زنان بر علیه قوانین تبعیض آمیز بازداشت و محاکمه شده که در آن زمان قاضی های پرونده با استناد به شغل موکلم که روزنامه نگار است گزارش وزارت اطلاعات را که فعالیت موکلم را اقدام علیه امنیت ملی دانسته بودند ،وارد ندانستند .
فریده غیرت با توجه به اصل وحدت رویه قضایی که باید درمحاکم مورد توجه قرار بگیرد ،گفت :”با توجه به اینکه قاضی های همین دادگاه در سالهای گذشته انجام فعالیت حرفه ای روزنامه نگاری و تهیه گزارش را مصداق اقدام علیه امنیت و تبلیغ علیه نظام ندانسته بودند ،خواستار صدور حکم تبرئه برای موکلم هستم.” ژیلا بنی یعقوب نیز در دفاعیات خود خطاب به قاضی گفت :”گرچه شما مرا در جایگاه متهم می بینید اما من از کارشناسان وزارت اطلاعات شاکی هستم که بارها و بارها فقط به خاطرتهیه گزارش و نوشتن مقاله من را بازداشت و زندانی کرده اند و هزینه های روحی و معنوی زیادی را به خانواده ام وارد کرده اند.بازجوها در مراحل بازجویی با تحت فشار قرار دادن من و دیگر متهم ها ازما می خواهند که به انجام کارهایی ناکرده اعتراف کنیم و امید است شما به عنوان قاضی به این روشهای غیرقانونی توجه کنید .”
به گزارش سایت «تا آزادی روزنامه نگاران زندانی» اتهام بنی یعقوب اقدام تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی است و مصادیق این اتهام فعالیت های روزنامه نگاری وی بویژه تهیه گزارش از تظاهرات های اعتراضی مردم درنخستین روزهای پس از انتخابات پرمناقشه ۲۲ خردادماه سال گذشته عنوان شده است . تهیه گزارش از زنجیره انسانی حامیان سبز پوش میرحسین موسوی از میدان تجریش در شمال تهران تا میدان راه آهن در جنوب شهر در هجدهم خرداد و همچنین نوشتن مقالاتی در باره مبارزات انتخاباتی هواداران کاندیداها از جمله بحث و گفت و گوهای مردم در خیابان های تهران در روزها و شب های قبل از انتخابات نیز ار دیگر مصداق های فعالیت تبلیغی وی علیه نظام جمهوری اسلامی ذکر شده است. قاضی پرونده ژیلا بنی یعقوب در خاتمه دادگاه اعلام کرد که بزودی حکم خود را برای این پرونده صادر خواهد کرد. بنی یعقوب سی ام خرداد و در جریان ناآرامی های پس از انتخابات ریاست جمهوری ایران به همراه همسرش بهمن احمدی امویی که او نیز روزنامه نگار است، در خانه اش بازداشت و پس از دو ماه با قرار وثیقه آزاد شد.
به گزارش کلمه، در این دیدار که با هدف بررسی مسائل و رخدادهای ماه جاری برگزار شد، مهدی کروبی ضمن تبریک پیشاپیش ایام خجسته میلاد حضرت فاطمه(س) و روز زن؛ یاد و خاطره امام خمینی(ره) و سالگرد رحلت ایشان را گرامی داشت. کروبی با انتقاد شدید از فشارها و محدودیت های ایجاد شده برای برگزاری این سالگرد گفت: در آستانه سالگرد رحلت امام هستیم ودوست داریم همچون سالیان قبل این مراسم باشکوه برگزار شود.
کروبی در ادامه افزود: سال های قبل جماران مرکز رفت و آمد گروه های مختلف مردمی بود. حتی هرساله زندانیان مسلمان زمان شاه در مراسمی تحت عنوان “خاطره با امام” در زمان حیات امام به دیدار ایشان میرفتند و افراد خاطراتشان را برای امام و یکدیگر بازگو می کردند. پس از رحلت امام این مراسم در حضور خانواده امام و دیگر بزرگان کماکان ادامه داشت ولی امسال به دلایلی جلویش را گرفتند.
نماینده امام در حج و بنیاد شهید و در باب وضعیت اکنون امام خمینی(ره) در جامعه گفت: هم اکنون وضع امام و نامش را طوری محصور کرده اند که یک گروه خاص فقط میتواند درباره امام سخن بگوید و مراسم برگزار کند که حتی آن گروه خاص هم گروهی نظامی باشد!
میرحسین موسوی نیز در سخنانی از امام به عنوان یک چهره برجسته علمی و معنوی یاد کرد و افزود: هم اکنون وضعیت کشور بگونه ای است که این افراد تصویر امام را نیز زندانی کرده اند. امام متعلق به همه ی ماست و متعلق به همه مردم است. اما کاری که انجام شد این بود که یک عده ای مهندسی کردند و تصویری که خودشان میخواستند از امام بیرون دادند تا بتوانند سر قدرت باقی بمانند که این یعنی حصر کردن امام. جماران مکانی خاطره انگیز بود و مردم با عشق میرفتند و با یاد امام تجدید بیعت میکردند. ولی حالا در مراسمی کلی و سراسری در کشور برگزار میکنند و باعث میشوند آن همه خلاقیت و شور و شوق از بین برود.
نخست وزیر دوران امام افزود: باید نسل قدیم به نسل جوان کشور این یادها و خاطرات و نیز میراث گران بهایی را که امام به یادگار گذاشتند را منتقل کنند چرا که این سالگرد، مراسم بزرگداشت امام نیست بلکه حصر تصویر امام خمینی است.
در پایان این دیدار مهدی کروبی و میرحسین موسوی با امضاء نامه ای مشترک و ارسال آن به استانداری تهران؛ نسبت به برگزاری راهپیمایی مطابق با اصل ۲۷قانون اساسی در سالگرد انتخابات ۲۲خرداد ۸۸ را خواستار شدند.
عیسی سحر خیز و داوود سلیمانی از زندان رجایی شهر منتقل شدند.
به گزارش تحول سبز، عیسی سحرخیز، روزنامه نگار دربند و دکتر داوود سلیمانی عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت از زندان رجایی شهر به زندان کچویی منتقل شدند.
گفتنی است عیسی سحر خیز در زندان رجایی شهردچار بیماری قلبی شده بود و پزشکان زندان بر لزوم انجام تست ورزش و معاینه خارج از زندان تاکید کرده بودند
داوود سلیمانی نیز به دلیل مقاومت در برابر بازجوها نزدیک به یک سال است که در زندان به سر می برد و از امکان مرخصی نیز محروم مانده است .وی از بیماری های عصبی و شرایط جسمی وخیمی که حاصل بازجویی های طولانی مدت و نحوه نگهداری در زندان است، رنج می کشد.
در آستانه سالگرد انتخابات 22 خرداد مهندس میرحسین موسوی و حجه السلام کروبی دو نامزد معترض انتخابات برای هماهنگی بیشتر در مورد برنامه های این ایام مجدداً با هم دیدار کردند. بنابر گزارش خبرنگار میزان در این دیدار که پیش از ظهر امروز در منزل حجه السلام کروبی برگزارشد، موسوی و کروبی ضمن بررسی آخرین اخبار درمورد مسائلی نظیر نحوه حضور مردم در مراسم 14 خرداد و همچنین سالگرد 22 خرداد و همچنین مسائل مربوط به زندانیان سیاسی و عقیدتی و آسیب دیدگان حوادث بعد از انتخابات به تبادل نظر پرداختند. اخبار تکمیلی در مورد این ملاقات به زودی ارسال خواهد شد.
حجتالاسلام درایتی درباره آرمانهای مغفول مانده حضرت امام خمینی در جامعه فعلی گفت: امام خمینی به موضوع رضایتمندی مردم به حکومت ودلبستگی آنان به نظام بسیار حساس بودند که متاسفانه به این امر بعد ازرحلت ایشان در برخی برنامهها توجه جدی نشده است که میتواند بزرگترین خطر برای انقلاب باشد.
به گزارش ایلنا، وی با تاکید بر اینکه امام خمینی معتقد به پیاده کردن عدالت اسلامی در جامعه بودند، اظهار داشت: ایشان معتقد بودند که اگر عدالت اسلامی در جامعه پیاده شود، همه افراد به اهمیت و کارآمدی اسلام بهعنوان دین کامل آگاه خواهند شد.
این فعال سیاسی ادامه داد: امام خمینی سعی بر این داشتند که توانمندیهای دین اسلام را در قالب نظام جمهوری اسلامی محقق سازند که متاسفانه به این مساله نیز توجه جدی و لازم نشده است.
وی با بیان اینکه گرچه این جهتگیری در جامعه فعلی زیاد شنیده میشود اما به روشنی و برجستگی در جامعه دیده نمیشود، خاطرنشان کرد: امام خمینی معتقد بودند هزینههایی که مردم پرداخت کردهاند با احساس عدالت اسلامی آرامش یافته و دردهای آنان تسکین خواهد یافت.
درایتی تصریح کرد: هر ساله در ایام آستانه رحلت بنیانگذار کبیر انقلاب اینگونه جهت گیریهای امام مد نظر قرار میگیرد اما نباید به جنبه تبلیغاتی آن اکتفا کرد بلکه باید در عمل هم شاهد اجرای آن باشیم.
مشاور رییس دولت اصلاحات در پاسخ به این پرسش که امام خمینی بحرانهای ابتدایی انقلاب اسلامی را چگونه مدیریت میکردند، اظهار داشت: امام خمینی با توجه به عنایتی که به مردم داشت تمام قدرت خود را از مردم میگرفت و با تجمیع قدرت میتوانست با همه بحرانها مواجه شده و آنها را مدیریت کند.
وی یادآور شد: امام خمینی با اتکا و عنایت به مردم و مصلحتاندیشی بحرانها را مدیریت میکرد. در حال حاضر نیز اگر کسی بتواند این توانمندی را در میان مردم برای خود جلب کند قطعا خواهد توانست که بحرانها را به خوبی مدیریت کند.
درایتی با بیان اینکه در آن زمان مردم امام خمینی را نماینده حکومت ندانسته بلکه نماینده خود میدانستند گفت: هنر اصلی امام راحل این بود که با قدرت خود مردم بر بحران فائق میآمد و آن را مدیریت میکرد. مردم کارهایی را که امام انجام میدادند را کار خود میدانستند و از اقدامات ایشان حمایت کامل میکردند و هزینه هم در این راه میدادند.
وی ادامه داد: زمانی که کار مردم با حکومت تلاقی پیدا میکرد اما به مسوولان نهیب میزدند و زمانی که برخی اقدامات و سیاستها مردم را نسبت به حکومت مایوس میکرد شدت وحدت ایشان نیز جدی بود و امیدوارم این مساله زنده نگه داشته شود.
این فعال سیاسی اصلاحطلب در پایان تصریح کرد: حکومت با اتکا به قدرت مردم توانمند بوده و دوام مییابد اما حکومت منهای مردم تنها از شکل ظاهری برخوردار بوده و قدرت چندانی نخواهند داشت.
محمد علی ابطحی، معاون پارلمانی در دولت اصلاحات، هشتم خرداد ماه در جدیدترین مطلب در صفحه فیس بوک خود با لحنی طنز آمیز از عدم توجه و پیگیری شکایتاش از حمله کنندگان به وی گله کرد.
به گزارش البرز، وی در این صفحه نوشته است: "با همه شکایت و مکایتی که از حمله وحشیانه هفته گذشته به خودم و ماشینم کردم، تا حالا که هیچ مقام بالا و پائینی به روی خودش نیاورده و تنها امروز دیدم که آقای الله کرم گفته اند که حمله به من کار نفوذی ها بوده." ابطحی در ادامه مینویسد: "نفوذی یا غیر نفوذی، بد جوری وحشیانه زدند. نفوذی با کلت و گاز اشک آور و موتور و بستن خیابان و بی دلهره زدن و داغون کردن که خیلی خطرناکتره. در هر حال از آقای الله کرم که تنها کسی است که یادش بوده به من حمله شده باید تشکر کرد." گفتنی است الله کرم، روز شنبه، در گفت و گویی با خبر آنلاین و در بخشی از گفتههایش اظهار کرده بود: "برخوردی که آقای ابطحی معتقد است اخیراً در شهر ری با وی صورت گرفته در چهارچوب نیروهای نفوذی قابل ارزیابی است."
عضو کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی مجلس با یادآوری این مسئله که خاک عراق آلوده به اورانیوم ضعیف است تاکید کرد که با توجه به پدیده گرد و غبار باید برای جلوگیری از سرایت آلودگی خاک عراق به ایران تدابیر لازم اندیشیده شود.
به گزارش مهر،محمد مهدی شهریاری درخصوص گرد و غبار وارد شده به ایران از سوی عراق و عربستان اظهارداشت: این مسئله ای نیست که به سادگی از کنار آن بگذریم.
وی ادامه داد: بر کسی پوشیده نیست که آمریکا در زمان اشغال عراق از اورانیوم ضعیف شده استفاده کرد و این مسئله خاک عراق را آلوده کرده است و همین خاک آلوده هرازگاهی به ایران منتقل می شود و خاک ایران را آلوده می کند.
عضو کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی مجلس تصریح کرد: تاثیرات این خاک آلوده سالهای آینده در محصولات کشاورزی مشاهده می شود و این مسئله جدا از اینکه در حال حاضر سلامت شهروندان را به خطر می اندازد اثرات زیان بار آن به نسل آینده هم منتقل می شود.
شهریاری ادامه داد: باید به صورت فوری جلوی این تاثیرات مخرب گرفته شود حتی اگر لازم باشد باید در شمال عربستان و عراق سرمایه گذاری کنیم و مانع ورود این گردو غبار به داخل ایران شویم.
نماینده بجنورد تاکید کرد: سکوت در برابر این مسئله فاجعه بشری در کشور را به دنبال خواهد داشت.
شهریاری گفت: مطمئنم که بسیاری از نمایندگان مجلس نیز نسبت به اثرات مخرب این گردوخاک آلوده بی اطلاع هستند شاید چند نماینده غرب کشور به خوبی واقف به تاثیرات خاک آلوده عراق باشند که چندین بار نیز به دولت این مسئله را متذکر شده اند و مناسب است اقداماتی شایسته در این زمینه انجام شود.
دبیر كل مجمع نیروهای خط امام (ره) نسبت به فعال شدن انجمن حجتیه هشدار داد و گفت: حجتیهایها خط امام و انقلاب را تهدید میکنند.
به گزارش ایلنا، حجت الاسلام والمسلمین سیدهادی خامنهای با بیان اینكه طبیعیترین و ارزندهترین راه شناخت خط امام، آشنایی با سیره، تفكرات انسانی و بیانات ایشان است،گفت:خوشبختانه بیانات و سیره امام با ذكر مناسبتهای آن باقی مانده و قابل استفاده است.
وی ادامه داد: توجه به سیرهی عملی امام در ارتباط با مسایل فرهنگی و اجتماعی یكی دیگر از راههای شناخت امام و تبیین اندیشههای ایشان در دههی چهارم است و موسسه تنظیم و نشر آثار امام كه متولی چنین كاری است آنها را برای استفاده مردم و آشنایی آنان با مبانی اندیشههای امام منظم كرده است. البته كسانی هم در جامعه امروز هستند كه برای تفسیر و توضیح اندیشههای امام نسبت به سایرین اولویت دارند، آنها یاران امام و تربیت یافته ایشان هستند. حداقل از سالهای اول دهه چهل این یاران به حسب میزان درگیری خود در مسایل اجتماعی وسیاسی می توانند توضیح دهند.
دبیركل مجمع نیروهای خط امام با تاكید بر اینكه "یكی از آفتها و خطراتی كه انقلاب و خط امام را تهدید میكند، حضور كسانی است كه در گذشته و پیش از انقلاب دور از امام و در صف مخالفین ایشان بودند" گفت: به شهادت همه یاران امام و انقلاب، این عناصر كه هیچ نزدیكی با خط امام نداشتند، امروز بهعنوان افرادی در جامعه ظاهر شدهاند كه به خود حق میدهند درباره افكار امام نظر بدهند و مفسر خط ایشان باشند و امروز میتوان از آنها بهعنوان آفت انقلاب یاد كرد، البته به راحتی نمیتوان در باره شیوه كار آنها نظر داد چرا كه بسیار پیچیده عمل می كنند.
وی ادامه داد: در واقع باید گفت انجمن حجتیه یكی از شاخههای این گروه است و به نظر برخی، این گروه محور جریان ضد امام است كه در چهره موافق و پیرو خط امام (ره) ظاهر شده و نسل امروز آنها را نمیشناسد و احتمال اینكه فریب آنها را بخورد وجود دارد. طبعاً بر دلسوزان انقلاب است كه این چهرهها را نشان دهند و حقیقت را به مردم بگویند. مدیر مسئول روزنامه توقیف شده حیات نو خاطر نشان كرد:متاسفانه بسیاری از رسانههای كشور در اختیار این گروه و نوع تفكرآنان قرار گرفته و توانسته با یك جنگ نرم خود را وارد حلقه انقلاب كند تا شناخته نشوند كه این مساله بسیار خطرناك است زیرا خاصیت جنگ نرم این است كه هیچ كس آن را احساس نمیكند و نمیتواند آن را به راحتی درك كند.
سید هادی خامنهای كه با ستاد بزرگداشت امام خمینی(ره) گفتوگو میكرد با بیان اینكه" متاسفانه اخیراً در برخی رسانهها سعی میشود از امام چهرهای خشن معرفی كنند و این دقیقاً همان چیزی است كه غرب می خواهد" خاطر نشان كرد: نظرات و گفتههای امام را در مناسبتهای گوناگون كه هیچ ارتباطی با مناسبتهای امروز ندارد، به صورت انتخابی و ابزاری مورد استفاده قرار می دهند كه با این كار دو حركت خطرناك صورت میگیرد. یكی آنكه پیروان واقعی امام را از صحنه خارج میكنند، دوم اینكه از امام (ره) چهرهای نامناسب ارائه می دهند به طوری كه بسیاری از مردم، پس از حوادث اخیر نسبت به اصل انقلاب و امام (ره) سوالاتی پیدا كردند و دچار تردید شدهاند، لذا لازم است كه كلیه رهنمودهای امام، مورد شناخت و توجه قرار بگیرد و همه موارد و خطوط امام معرفی شوند، نه آنكه بخشی از آن، به صورت ابزاری و تحریف شده، به صورت كلماتی تند و خشن در صدا و سیما به مردم ارائه شود.
وی اضافه كرد: یكی از رهنمودهای صریح امام این بود كه نظامیها نباید در مسائل سیاسی وارد شوند اما این كار صورت گرفت و عدهای نشستند و بر خلاف نظر امام، این عمل را توجیه كردند اكنون جا دارد كه مردم از این گروه بپرسند كه موضع صریح شان در باره این فرمایش حضرت امام (ره) چیست؟
به گفته سید هادی خامنهای توجه به گفتار و كردار كسانی كه امام آنها را صددرصد قبول داشتند یكی دیگر از كلیدهای شناخت اندیشهها و مبانی فكری حضرت امام (ره) است كه مصداق منحصر به فرد آن استاد شهید آیت الله مطهری است كه هم علم و هم تقوای او مورد قبول امام (س) بود.
دبیركل مجمع نیروهای خط امام با اشاره به ابعاد شخصیتی آیت الله مطهری بهعنوان یكی از یاران امام گفت: آیت الله مطهری مسایل سیاسی، اقتصادی و اجتماعی را به سادگی باز كردند و اگر نسل امروز بهطور دقیق به درك گفتههای ایشان، همت گمارد، سوالی برایشان باقی نمی ماند، به جرات باید گفت خط امام را میتوان در اندیشهها و گفتار شهید مطهری جستوجو كرد.
وی ادامه داد: شهید آیت الله بهشتی نیز از دیگر بزرگان است كه به امام (ره) نزدیك بودند و حضرت امام از شهادت ایشان واینكه قدر ایشان شناخته نشد بسیارمتاثربودند توجه به نظرات ایشان، می تواند درك اندیشه امام را تسهیل كندالبته متاسفانه اخیراً با اندیشههای ایشا ن نیز از سوی عدهای پرده نشین مخالفت میشود و روزنامه هایشان پر از افترا به این بزرگواران است كه نشان می دهد از ایشان انتقام می گیرند. سید هادی خامنهای در ادامه و در پاسخ به این پرسش كه اگر امروز امام در قید حیات بودند، باز هم توصیه به وحدت می كردند یا خیر گفت: بله، حتماٌ ایشان تاكید می كردند. چرا كه امروز هم عدهای با نام اسلام و پیرو انقلاب اسلامی دراین سی سال خود را در صف انقلابیون واقعی قرار دادند مردم و برخی از مسوولین را فریب دادند و در شرایط فعلی كاسه داغتر ازاش شده و در تلاش هستند تا انقلابیون واقعی را از صحنه خارج كنند.
وی ادامه داد: لذا توصیه ی امام اگر در قید حیات بودند، به انقلابیون واقعی - نه آنانی كه هیچ زحمتی برای انقلاب نكشیدند و فقط شعار میدهند- این است كه اختلاف سلیقهها را كنار بگذارند و متحد شوند و این گروه سومی را كه منافقین واقعی هستند و خود را به دروغ پیرو خط امام می دانند از صحنه خارج كنند، چرا كه اینها از كفار هم خطرناكترند و امام بارها در سخنرانیها و وصیت نامههای خود نسبت به این گروه هشدار داده بودند همانهایی كه یك شبه انقلاب را می فروشند و یك شبه وارد صف انقلابیون شدند و سزاوار نیست كه انقلابیون اصلی دوستان و هم صفهای خود را كنار گذاشته و به سمت این گروه بروند.
دبیركل مجمع نیروهای خط امام (ره) همچنین گفت: گروهكهای مشكوك فعال شدهاند، انجمن حجتیهای كه امام (ره) آنها را طرد كرده بودند امروز مجددا و به شدت فعال شدهاند، این گروه هم پیش و هم پس از انقلاب با امام مخالفت میكردند و از همان زمان تاكنون جنگ نرمی را با انقلاب اسلامی شروع كردهاند و امروز به جایگاهی رسیدهاند كه میتوانند خود را مطرح كنند. جالب است اینها انقلابیون واقعی را به جنگ نرم متهم میكنند.
سیدهادی خامنهای مهمترین مولفه اتحادمیان نیروهای سیاسی را عزم و «اراده» دانست و خاطر نشان كرد: كلیه خطوط و راههایی كه از امام (س) تحت عنوان سیره عملی بر جای مانده، میتواند در مقاطع مختلف سودمند واقع شود. من تعجب میكنم، مدعیان انقلاب یعنی همان انقلابیون دروغین، رسما با رهنمودهای بنیانگذار كبیر انقلاب اسلامی مخالفت میكنند اما كسی به آنها توجه نمیكند بهعنوان مثال نظر صریح امام (ره) مبنی بر عدم دخالت نظامیان در سیاست جای شك و تردیدی باقی نمیگذارد، مساله شفاف و روشن است.
اما امروز متاسفانه كسانی كه سردمدار تبلیغات در كشور هستند خصوصاً رسانه ملی، از كنار این مساله بیتفاوت عبور میكنند. در حالی كه اگر واقعا ادعا دارند كه فرمودههای امام (ره) را سرلوحه كار خود قرار میدهند، در این زمینه توضیح دهند و از كسانی كه این نظر امام (ره) را مورد بیتوجهی قرار دادند، بخواهند نظر و موضع خود را به صراحت اعلام كنند این یك معیار بسیار روشن است بدون هیچگونه تعارف.
دبیر كل مجمع نیروهای خط امام (ره) در تشریح راهكارهای موجود برای تبیین اندیشههای امام (ره) خاطرنشان كرد: راهكارهای زیادی وجود دارد از جمله آنها كارهای پژوهشی است كه میتوان گفت اساس كار جدی در مورد افكار و اندیشههای امام محسوب میشود و به چند طریق میتواند منعكس شود مانند جزوه، مقاله، كتاب و فیلم، تئاتر، داستان و... .
البته روشهای دیگری هم وجود دارد از جمله روشهای رسانهای دیجیتالی، تصویری و مكتوب و یا در قالب مناظراتی كه در دانشگاهها برگزار میشود و یا حتی در مساجد البته اگر اجازه دهند، به صورت پرسش و پاسخ میان مردم و مدعیان پیروی از خط امام (س) صورت بگیرد.
وی اضافه كرد: در مجموع، منبع درك، دریافت و آشنایی ما با امام نوشتارها و گفتارهایی است كه از امام (س) بر جای مانده و دیگری سیره عملی آن حضرت. البته تردیدی نیست كه منبع معتبرتر از امام (ره)، قران و سنت است كه مطمئنتر بوده و شناخت خط امام در واقع همان شناخت اسلام است. البته از طریق نزدیكان و یاران امام بین ما نیز میتوان با اندیشههای ایشان آشنا شد.
دبیركل مجمع نیروهای خط امام خاطرنشان كرد: شهید مطهری در كتاب "انقلابهای اسلامی در صد سال اخیر" به سیدجمالالدین اسدآبادی و علت نفوذ تشیع ونیز وجود تفكر جدایی دین از سیاست در تسنن اشاره میكند كه اگر كسی آن را بخواند به تشابه آن با اوضاع و احوال امروز پی میبرد و میبیند كه ایشان مشكلات امروز را توضیح میدهد. سیدهادی خامنهای همچنین گفت: برخی افكار و اندیشههای متحجر از همان ابتدا با نسبت به برخی مسائل از جمله فتاوای ایشان درباره شطرنج، موسیقی، مسایل كارگران به شدت مخالفت میكردند و برخوردهای تحریم گونه و مخالفتهای شدید زورگویانه داشتند نه انتقاد سالم یا بحثهای طلبگی. در واقع قصدشان این است كه افكار و اندیشههای امام و نزدیكان ایشان همچون شهید مطهری و شهید بهشتی را از گردونه خارج كنند و اینها بهترین نشانه است برای آنكه پی ببریم این طایفه اساسا امام و انقلاب را قبول ندارند و مانند قومی هستند كه در آغاز ظهور اسلام از ترس جان، اسلام را قبول كردند و گفتند ما مسلمان شدیم اما در باطن مسلمان نبودند و قرآن در مورد آنان میگوید" بگویید تسلیم شدیم نگویید ایمان آوردیم، ایمان در دلهای آنان وارد نشده است امثال معاویه و یزید نیز از همین قوم بودند".
دبیر كل مجمع نیروهای خط امام (ره) درباره وظیفه یاران امام و نخبگان در معرفی اندیشههای امام (ره) اظهار كرد: گام اول شناخت واقعی خط امام و گام دوم عمل به آن است سپس تبیین و معرفی خط امام (س) از هر رسانهای كه در اختیار دارند، اگر توانستند از صداوسیما. اگر نه از روزنامهها، مساجد، محافل دانشگاهی، هیاتهای دینی و انجمنهای دینی.
حجتالاسلام والمسلمین سیدحسن خمینی در دیدار ورزشكاران و مسوولان ورزش كشور در حرم مطهر امام خمینی (ره) اظهار كرد: ورزش كشور در سالهای اخیر توفیقات خوبی داشته و امیدواریم این توفیقات از این پس بیشتر هم باشد.
به گزارش ایسنا، سیدحسن خمینی ادامه داد: گسترش ورزش در كشور هم از حیث ورزش عمومی و هم از حیث ورزش قهرمانی، گام مهمی در زدودن ناهنجاری از جامعه است.
وی با گرامیداشت ایام سالگرد ارتحال بنیانگذار جمهوری اسلامی گفت: ما امروز میبینیم كه در جامعه، امام (ره) و هركسی كه به نوعی منتسب به ایشان است، چطور مورد محبت مردم قرار میگیرد و این امكانپذیر نیست مگر اینكه خداوند محبت مومنین را در دل مردم به وجود میآورد.
نوه حضرت امام(ره) همچنین حضور در جمع ورزشكاران و مسوولان ورزشی را نشاطآور توصیف كرد و گفت: امیدوارم آینده شما ورزشكاران در همه ابعاد آینده درخشان و توام با موفقیت باشد.
به گزارش ایسنا، جمعی از ورزشكاران و مسوولان ورزش كشور صبح امروز با حضور در حرم بنیانگذار جمهوری اسلامی، با آرمانهای امام خمینی تجدید میثاق كردند.
پس از تجدید میثاق ورزشكاران و مسوولان ورزش كشور با آرمانهای بنیانگذار جمهوری اسلامی، مسوولان و اعضای تیم ملی فوتبال امید دیدار جداگانهای با سید حسن خمینی داشتند.
حجتالاسلام والمسلمین سیدحسن خمینی در این دیدار با اشاره به تلاشهای غلامحسین پیروانی برای ارتقای جایگاه تیم ملی فوتبال امید گفت: مهم این است كه یك مربی، توانمندی شناخت استعدادها را داشته باشد و بتواند با ساختن بازیكن از مجموع سرمایههای كشور استفاده كند. با توجه به توانایی، سابقه و قدرتی كه آقای پیروانی دارند و انشاءالله با همدلی فدراسیون، آرزوی 36 ساله برای راهیابی این تیم به المپیك تحقق پیدا میكند.
وی افزود: موفقیت شما در این عرصه به همت خودتان بستگی دارد و گاهی مسائلی هرچند كوچك میتواند سرنوشت بازیهای بزرگ را عوض كند.
تاج، غلامحسین پیروانی سرمربی تیم فوتبال امید و فنایی سرپرست این تیم به ارایه گزارشی از آخرین وضعیت بازیهای این تیم پرداختند.
همچنین تاج از تعیین سقف 350 میلیون تومانی برای قراردادهای بازیكنان فوتبال خبر داد كه سیدحسن خمینی به مزاح گفت: در این صورت قراردادها زیرزمینی میشود!
عضو فراکسیون خط امام(ره) معتقد است که احزاب شکلدهنده اندیشه و خرد جمعی هستند و کسانی که با فعالیت احزاب مخالفند به دنبال ایجاد قدرت فردی هستند و میخواهند با قدرت دولتی اداره کشور را به عهده گیرند.
نصرالله ترابی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری فراکسیون خط امام (ره) مجلس«پارلماننیوز»،در واکنش به اظهارات اخیر ریئس دولت، مبنی بر اینکه احزاب حق دخالت در امور کشور را ندارند، گفت:«بحث احزاب و تشکلهای سیاسی در قانون اساسی کشور و هم در مجلس به عنوان قانونی مادر شناخته شده است و مخالفت با فعالیت احزاب مخالفت با قانون اساسی کشور است.»
وی با بیان اینکه وظایف احزاب در قانون به خوبی مشخص شده، اظهار داشت:« اداره کشور نیاز به تجربه و خرد جمعی دارد که از طریق فعالیت سازمانیافته مردم در احزاب و تشکلها میتوان به این امر دست یافت.»
نماینده اصلاحطلب مردم شهرکرد، با بیان اینکه نمیدانم احمدی نژاد که خود عضو تشکل ایثارگران است چگونه منکر فعالیت احزاب میشود، تاکید کرد:«اگر احزاب و تشکلها وجود نداشته باشند مردم برای بیان انتقادات خود باید به صورت آنارشیست و تصادفی اقدام کنند که این شایسته نظام نخواهد بود.»
ترابی با بیان اینکه احزاب پل ارتباطی مردم و حاکمیت هستند، ادامه داد:« روش معقول این است که به نظرات مردم در قالب احزاب و تشکلهای شناسنامهدار توجه شود.»
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس تصریح کرد:«احزاب به عنوان نماینده افکار و اندیشههای مردم معرفی میشوند و اینکه احزاب نباشند یعنی صرفا نظر دولت در اداره امور حاکم باشد.»
وی این شیوه را مانند ایدهای که قبل از انقلاب درتشکیل حزب رستاخیز مطرح شد دانست و گفت:« قبل از انقلاب هم سعی کردند که همه مردم را در یک حزب با عنوان رستاخیز جمع کنند که این شیوه جواب نداد و بعد از انقلاب در قانون اساسی کشور، قانون احزاب مطرح و برای فعالیت احزاب ارزش ویژه قائل شد.»
ترابی در پاسخ به این سئوال که به نظر شما چرا رئیس دولت با فعالیت و گسترش احزاب مخالفت میکند، گفت:« احزاب حکم دولت سایه رادارند، اگر احزاب شکل گیرند اندیشه و خرد جمعی شکل میگیرد و مردم میتوانند در قالب این احزاب اظهار نظر و انتقاد کنند.»
عضو فراکسیون خط امام(ره) تاکید کرد:« اگر احزاب اجازه فعالیت نداشته باشند جرات عمومی برای انتقاد از بین میرود و مردم دیگر جسارت انتقاد را به خود نمیدهند بنابراین کسانی که با فعالیت احزاب مخالف هستند به دنبال ایجاد قدرت فردی هستند و میخواهند با قدرت دولتی اداره کشور را به عهده گیرند.»
مجمع مدرسین و محققین حوزه ماه علمیه قم به مناسبت سالگرد ارتحال رهبر کبیر انفلاب اسلامی ایران بیانیه ای صادر کرده و برای خارج شدن کشور از بحران راهکارهایی را ارائه کرده است.
متن کامل این بیانیه که نسخه ای از آن برای ندای سبز آزادی ارسال شده است به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
و لقد أهلکنا القرون من قبلکم لمّا ظلموا (فرآن کریم، سوره یونس، 13) چهاردهم خرداد ماه یاد آور درگذشت معمار بزرگ انقلاب و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی است و 15 خرداد ماه سالروز آغاز حرکت مردم ایران در برابر نظام استبدادی پهلوی می باشد. ملت ایران در سال 1342 در برابر حکومتی قیام کرد که منافع ملی و استقلال این کشور را در مسلخ منافع حکومتگران فدا کرده بود و فریاد آزادیخواهان و منتقدان را تا مرز مرگ و اعدام خاموش می ساخت و برای بقای سلطنت خویش با اتکا به قدرتهای خارجی بر عصای سست و بی بنیاد استبداد تکیه کرده بود. آتش خشم و عصیان ملت به رهبری امام خمینی(ره) رژیمی سراپا مسلح را برای همیشه به ورطه هلاکت کشانید. فقطع دابر القوم الذین ظلموا و الحمد لله رب العالمین سرانجام ستم پیشگان و سواران بر اریکه قدرت که صدای مردم را ناشنیده می گیرند، این چنین است. دور فلکی یکسره بر منهج عدل است خوش باش که ظالم نبرد راه به منزل (حافظ) حکومت شاهنشاهی ایران سرنوشتی را دچار شد که سایر ستمکاران تاریخ به آتش آن گرفتار شدند. الملک یبقی مع الکفر و لا یبقی مع الظلم رهبر کبیر انقلاب اسلامی، امام خمینی بنیان نظام جمهوری اسلامی و روح قانون اساسی را بر جمهوریت در کنار اسلامیت قرار داد و در جای جای سخنان و نوشته های خود همواره به رای مردم پای فشرد تا کسی در آینده نتواند نظام را در انحصار خود و یا در چارچوب منافع عده ای خاص قرار دهد. متاسفانه در سالهای پس از رحلت امام خمینی، این مرد بزرگ تاریخ ایران و اسلام عده ای معدود که منافعشان در خطر بود و یا با خط و راه امام هیچ ارتباط و پیوندی نداشتند، و برای مردم از مدیریت کشور نقشی نمی دیدند عملا و نظرا در مقام نفی جمهوریت نظام بر آمدند و آرای مردم را چیزی جز تشریفات در نظر نگرفتند و مشروعیت و مقبولیت نظام را غیر از رای مردم دانستند و چندان ارزشی برای انتخابات آزاد و رای مردم قائل نگشتند و با تفسیر نابجای قانون اساسی و تحمیل نظارت استصوابی برای تحریف و تضعیف همه جانبه اندیشه های امام نسبت به تخریب جمهوریت و اسلامیت نظام با همه توان اقدام کردند و بیشتر یاران واقعی امام و کسانی که اندیشه های آن مرحوم را خوب می شناختند به کلی حذف نمودند و انواع تهمت ها و توهین ها را به کسانی روا داشتند که هستی خود را برای تحقق آرمان های انقلاب گذاشته بودند و حتی در این مسیر بیت آن امام عزیز را نیز بی نصیب نگذاشتند. به علاوه پس از انتخابات ریاست جمهوری در خرداد ماه 88 اتفاقات ناگواری رخ داد که منجر به سرکوب اعتراضات به حق و مسالمت آمیز مردم نسبت به روند برگزاری انتخابات گردید. انتظار نمی رفت اعتراض آرام مردم با ضرب و شتم و زندان و کشتار مواجه شود و از همه ناگوار تر پدیده زندان کهریزک بود که هنوز عاملان اصلی آن به مردم معرف نشده اند و جریان دادگاه قاتلین افراد بی گناه برای مردم شفاف و روشن نگردیده است و از مجازات آنان خبری نیست و در مقابل افرادی که شاید کمترین گناهی نداشته باشند احضار می شوند و مورد محاکمه قرار می گیرند. اینک برای باز گرداندن انقلاب و آرمانهای حضرت امام به مسیر خود و به پاس احترام به روح بلند ایشان و اعتلا و سربلندی نظام جمهوری اسلامی و ادای احترام به ارواح پاک شهدای 15 خرداد و سایر شهیدان اسلام و انقلاب انتظار چنین است: 1- احیا و اجرای بی تنازل قانون اساسی خصوصا اصول مربوط به حقوق ملت که غالبا مورد بی مهری واقع شده اند. 2- آزادی تمامی زندانیان سیاسی و یا محاکمه آنان در دادگاه علنی با رعایت قوانین دادرسی و با حضور وکیل مدافع و هیئت منصفه 3- شناسایی و محاکمه علنی و عادلانه عاملین و آمرین به قتل افراد بی گناه که در جریان راهپیمایی های اعتراضی مسالمت آمیز به قتل رسیده اند. 4- آزادی مطبوعات و مجلاتی که با سلیقه های گروهی و به صورت غیر قانونی توقیف و یا تعطیل گردیده اند و نیز اجازه ادامه فعالیت به احزاب و تشکلهای شناسنامه دار که در چارچوب قانون فعالیت می کنند. 5- آزاد سازی قانونی تمامی انتخابات از قیود و شرایط غیر قانونی بویژه نظارت استصوابی به معنای کنونی مورد نظر شورای نگهبان و اجرای انتخابات با نظارت نهادی بی طرف و نمایندگان کاندیدا ها 6- خارج شدن رسانه ی ملی از انحصار و تک صدایی و احترام به حق انتقاد، سخن گفتن و دفاع از خود برای اشخاصی که به حفظ منافع ملی و استقلال جمهوری اسلامی می اندیشند.
در پایان به روان بلند شهدای 15 خرداد 42 و سوم خرداد 61 و همه شهدای اسلام و انقلاب و روح بزرگ حضرت امام خمینی (ره) درود می فرستیم و تحقق آرمانهای آنان را آرزومندیم.
والسلام 10 / 3 / 89 مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم
به عنوان یک جوان مسلمان ایرانی وقتی خبر دستگیری محمد صادق جوادی حصار را شنیدم ، نتوانستم قلمم را بیدار نکنم، به خصوص که او خود معلم و صاحب قلمی حاذق بود پس خواستم سهمی کوچک در شاگردی او را ادا کنم.
قصدم ریا و تملق نیست چرا که نه کاره ای هستم نه قدرتی دارم و نه از مال دنیا ملکی و سندی که بتوانم مشکل ایشان را حل کنم. بلکه به عنوان یک هموطن که خواهان آزادی متفکران و اندیشمندان بی گناه و آزاده که جرمشان فقط فکر کردن است ، وجدانم را صدا زدم.
این مرد شجاع و نیک سیرت هم اکنون به یاری ما آزادی خواهان نیاز دارد.
من انسانم و اتفاقا ایرانی ، تو هم انسانی و ایرانی پس آیا اکنون زمانش نیست که برای رهایی یک انسان ایرانی دست یاری بلنn کنیم و با خانواده اش همدردی کنیم و تا آنجا که از دستان ناتوانمان بر می آید برای رهایی اش تلاش کنیم. شنیده ام از پسرش – که می دانیم زمانی که پدری به مشکلی بر می خورد ، پسر وظیفه اش را باید خوب انجام دهد تا دین فرزندی را هر چند ناچیز ادا کند- که به جز دو بار ملاقات با او خبر چندانی از او ندارد و فقط اینکه برایش قرار داد وثیقه تعیین کردند… فکر می کنم اگر کاری از دستمان بر نیاید اما متوانیم حداقل…
مجید توکلی ضمن تماس تلفنی با نزدیکان خویش از بهبود نسبی وضعیت جسمانی خود خبر داده است.
به گزارش دانشجونیوز، مجید توکلی ضمن تشکر و پاسداشت حمایت های صورت گرفته توسط هم وطنان در اقصی نقاط دنیا، بالاخص فعالین دانشجویی و رهبران جنبش سبز، خواستار استمرار حمایت های این چنینی از تمام زندانیان سیاسی و اسرای سبز تحت ظلم شده است.
متن پیام کوتاه توکلی از زندان به شرح زیر است:
در روزهای اخیر اینجانب در اعتراض به عمل غیرقانونی و ظالمانه مسئولین زندان در انتقال بنده به سلول انفرادی، دست به اعتصاب غذای خشک زده بودم. هم اینک به حمدالله و به مدد حمایت های هم میهنان عزیز در اقصی نقاط دنیا به خواسته ابتدایی خویش مبنی بر برخورداری از حقوق ابتدایی یک زندانی دست یافته و به بند عمومی انتقال گشته ام.
هم اینک که اوضاع جسمی ام به تدریج رو به بهبود می گذارد لازم می دانم تا ضمن پاسداشت همبستگی های صورت گرفته با بنده و خانواده ام، از هم وطنان عزیز در خواست کنم تا این حرکات اعتراضی و نیز جنبش های اعلام همبستگی با سایر زندانیان سیاسی و خانواده های این عزیزان استمرار یابد. هم اینک صدها تن از فرزندان این مملکت به بهانه های واهی و تنها به علت بیان عقیده خویش و اعتراض مسالمت آمیز در زندان و تحت فشار قرار دارند و بعضا خطر مرگ ایشان را تهدید می کند.
بنی آدم اعضای یکدیگرند، که در آفرینش زیک گوهرند
چو عضوی به درد آورد روزگار، دگر عضوها را نماند قرار
به امید آزادی تمامی زندانیان سیاسی
مجید توکلی
وی همچنین در بخشی از پیام خویش پیشنهاد تشکیل دولت سایه توسط رئیس جمهور منتخب مردم، میرحسین موسوی را مطرح کرده است و آن را باعث امید و پویایی جنبش سبز دانسته است. مشروح نظرات وی در این زمینه به زودی به نوشته "برای تغییر" افزوده خواهد شد.
شنیده شده که دکتر ابوالفضل فاتح رئیس ستاد تبلیغاتی میرحسين موسوی و موسس خبرگزاری ایسنا، در لندن به قتل تهديد شد. فاتح برای ادامه تحصیل در انگلستان به سر می برد. چند روز قبل چند نفر لباس شخصی که خود را ماموران وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی معرفی می کردند به منزل وی در لندن مراجعه کردند. فاتح در خانه نبود. ماموران امنیتی با صراحت پیام خود را به همسر وی گفتند: "اگر دست از پا خطا کنی، و بخواهی به نفع ميرحسین فعالیت کني، حذفت می کنیم و اعلام می کنیم که منافقین ترا کشته اند".
با توجه به ترورهای خارج از کشور وزارت اطلاعات که در زمان ری شهری و فلاحیان انجام و مدتي متوقف شده بود، بیم آن می رود که بخش خارجی وزارت اطلاعات حذف فیزیکی را در دستور کار خود قرار داده باشد. چند تن از فعالان سیاسی مقیم اروپا و آمریکا نیز اخیرا ایمیلهای ناشناس تهدید به قتل دریافت داشته اند.
دبیر مجمع محققین مدرسین حوزه علمیه قم با تاكید بر اینكه كشور را با تك صدایی نمیتوان اداره كرد،گفت:عدهای میخواهند نزدیكترین یاران امام مانند آیتالله هاشمی رفسنجانی را از صحنه حذف كرده و خط امام را منزوی كنند.
آیتالله سید حسین موسوی تبریزی در گفتگو با ایلنا، در پاسخ به سوالی در مورد شیوه برخورد امام با بحرانها اظهار داشت: مواقع حساس را باید به دو قسمت تقسیم كرد در قسمت اول گاهی ممكن است كه داخل نیروهای خودی مردم و نظام با دشمنی واحد مواجه شود مانند حملات عراق به ایران و یا انفجار حزب جمهوری اسلامی و نخست وزیری و ترور ائمه جمعه توسط منافقین. دسته دوم هم به وجود آمدن اختلاف در درون فرزندان و افراد خدمتگزار نظام است كه به خصوص مدیریت امام در این دوره بسیار مهم است.
وی افزود: در حالت اول كه با دشمن واحد داخلی یا خارجی مواجه میشدیم امام هرگز از خودشان ضعف و ترس نشان نمیدادند و با تمام اطلاعاتی كه از دشمن داشتند و در عین كوچك نشمردن آن، طوری رفتار میكردند كه رعب و وحشت در دل مردم نیفتد و بلكه بالعكس آرامش را ایجاد میكردند به طور مثال در حالی كه نسل ما جنگی را به خود ندیده بود وقتی عراق با بمب باران فرودگاه جنگ را آغاز كرد نوعی وحشت نگرانی در همگان ایجاد شد اما امام به گونهای رفتار كرد كه حتی نزدیكان ایشان كه از جزییات حمله صدام اطلاع داشتند آرامش یافتند. زیرا ایشان فرموده بودند ”چیزی نشده است یك دوست سنگی را پرتاب كرده و رفته است و فرار كرده است“ لذا معتقدم پیروزی ایران در جنگ در همان روز اول بود زیرا آرامش جامعه حفظ شد و مدیریت صحیح اعمال شد وتا آخر جنگ امام هیچگاه احساس ضعف و خستگی نكردند بلكه به رزمندگان امید میدادند.
دبیر مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم در ادامه گفت: رفتار امام در رابطه با مسائل داخلی هم اینگونه بود اگر از همه مسوولان آن زمان بپرسید همه خواهند گفت كه هر مشكلی به وجود میآمد پس از چنددقیقه صحبت با امام آرامش و خاطره پیدا كرده و احساس میكردند كه آن مشكل حل میشود و آرامش دادن به مدیران جامعه و لطف و احسان به آنها و توجه به نظرات و پیشنهادات آنها كه توسط امام انجام میگرفت امیدبخش بود در عین حالی كه ایشان دركارها نظارت كامل داشته است.
موسوی تبریزی تصریح كرد: در مواقعی كه اختلاف طبیعی حتی میان طرفداران امام و انقلاب بوجود میآمد امام آنها را مدیریت میكردند و تا جایی كه مفید بودند تشویق هم میكردند. لذا در آن زمان مجلس هم یك دست نبود و امام به آنها میفرمود ”چنین اختلافات اشكال ندارد بلكه لازم است اما تا جایی كه باعث پیشرفت و سازندگی شود باید وجود داشته باشد.“
دادستان كل كشور در دوران امام با نقل بخشی از سخنان حضرت امام در جلد 21 صحیفه نور مبنی بر ضرورت وجود اختلاف سلیقهها و در عین حال حفظ دوستی صمیمیتها ادامه داد: ایشان اختلاف نظرات را در راستای پیشرفت كشور لازم میبیند زیرا جامعهای كه انتقاد در آن نباشد سالم نیست و اگر اختلافات تبدیل به حذف شود باعث نابودی جامعه میشود همانگونه كه قرآن كریم هم بر احتسام به حبل الهی تاكید كرده است و امام در عین اختلافات تلاش داشت جلوی حذف جریانات را بگیرند و روحانیون و دانشگاهیان و ... با همدیگر گفتوگو كرده و یكدیگر را تحمل كنند از سوی دیگر امام تاكید داشتندكه سخن جوانان گوش داده شود و به سوالات آنها در مورد دین پاسخ داده شود لذا اكنون باید به این مساله اهمیت دهیم تا به جوانان تهمت كفر و الحاد نزنیم.
وی با اشاره به اختلافات اوایل انقلاب مانند اختلافات شهید رجایی و بنی صدر، مجلس شورای نگهبان و... گفت: امام معتقد بودند در عین اینكه اختلافات نباید باعث حذف شود كه بهترین یادگار ایشان در این مورد پاسخ ایشان به نامه آقای محمد علی انصاری بود كه تصور میكنم آن نامه به اشاره دفتر امام نوشته بود. امام در پاسخ وی میفرماید كه ”من میدانم همه جریانات دلسوز نظام و در مقابل دشمن هستند و میخواهند به نفع مردم كار كنندلذا بیان اشكالات از سوی هر طرف اشكالی ندارد.“
دبیر مجمع محققین و مدرسین حوزه قم ادامه داد: امام تا جایی كه میتوانستند كمك میكردند تا هیچ گروهی حذف نشود به طور مثال در مجلس سوم كه جوانان و نیروهای چپ وارد آن شدهاند عدهای از جریان راست كه حذف شده بودند امام باز هم از حضور آنها از حاكمیت استفاده كرد و آیت الله یزدی را كه تا بیش از آن در مجلس حضور داشت پس از آن انتخابات به شورای نگهبان فرستادند و یا اینكه در سال 67 ایشان در یك جا از ناطق نوری و در جای دیگر از آقای محتشمی ور تعریف وتمجید كرده و آنها را تایید میكند كه این امر نشان میدهد امام میخواستند همه نیروهای دلسوز نظام با گرایشات مختلف حفظ شوند.
وی تاكید كرد: امروز هم به چنین روحیه نیاز وجود دارد تا همه علاقمندان امام و مدیرانی كه میخواهند كشور را اداره كنند در صحنه حضور داشته باشند زیرا كشور را با تك صدایی نمیتوان اداره كرد.
موسوی تبریزی در پایان در پاسخ به اینكه مهمترین ركن مغفول ماندن اندیشه امام چیست گفت: ایشان میخواستند كشور را با همه دلسوزان اداره كنند اما اكنون با وجود نظارت استصوابی بسیاری از یاران ایشان حذف شدند و این روش تاكنون ادامه دارد تا جایی كه عدهای میخواهند نزدیكترین یاران امام مانند آیت الله هاشمی رفسنجانی را از صحنه حذف كرده و خط امام را منزوی كنند.
در آستانه سالگرد رحلت ملکوتی امام راحل، گزیدهای از سخنان سیدمحمد خاتمی که امام خمینی(ره)، او را فرزند فاضل و باتقوای خود خوانده بودند، درباره روش و منش امام راحل منتشر میشود.
به گزارش پایگاه خبری فراکسیون خط امام(ره)مجلس«پارلماننیوز»، این سخنان گزیدهای از سخنرانی رئیس جمهور سابق کشورمان در آذرماه 1387 در جمع دانشجویان دانشگاه تهران است.
مگر حضرت امام (ره) در پاریس نفرمود حتی كسانی كه اصل دین و اسلام را قبول ندارند و ماركسیست یا ماتریالیست هستند در جمهوری اسلامی آزادند صحبت كنند و تشكل و تجمع داشته باشند. هر كس، هر فرد و یا گروهی كه در چارچوب اندیشههای امام و انقلاب حركت كند میتواند آزادانه فعالیت کند.
الان در این مكان مجال و فرصت کافی برای صحبت از امام(ره) نیست، در آن زمان در آن بینشی كه نسبت به اسلام وجود داشت؛جریانات اسلامی متفكر همچون علامه طباطبایی، شهید مطهری، مهندس بازرگان، آیتالله طالقانی و استاد شریعتی در آن بحرانها و سختیها اندیشههای روشن اسلام را مطرح میكردند.
امام(ره) از دو جهت امتیاز داشت یكی از جهت طرح اندیشههای مهم و دیگری از لحاظ اینكه اندیشههای ایشان ناظر به عمل بود. ایشان انسانی اسلامی و متدین بودند كه لحظهای در انجام وظایف دینی تردید نمیكردند. ایشان در مقابل خیلیها مساله جمهوری اسلامی را مطرح كردند.
خاطرهای از امام(ره)
زمانی كه امام در پاریس حضور داشتند و مساله جمهوری اسلامی را مطرح كردند گروههای اسلامی غیردینی با بنده برای دیدار با امام تماس گرفتند البته این افراد بعد از مدتی ضد جمهوری اسلامی، امام و انقلاب اسلامی شدند، اما آن روز آنها اظهار ارادت و علاقه به امام و جمهوری اسلامی میكردند.برخی از آنها خواستار دیدار با امام شدند. بنده به همین دلیل به حاج احمدآقا گفتم كه اینها قصد دیدار با امام را دارند البته این افراد همان كسانی هستند كه از دل آنها القاعده و طالبان درآمد. آنها در آن دیدار به امام اعتراض كردند كه جمهوری اسلامی یك بدعت است و در اسلام چیزی به نام جمهوری اسلامی وجود ندارد. بنابراین اگر به نام خلیفه مسلمین در صحنه حاضر شوید با شما بیعت و همه امكانات را در اختیارتان قرار میدهیم. امام در واكنش به این سخنان با عصبانیت فرمودند كه بنده هیچ احتیاجی به امكانات شما ندارم. جمهوری اسلامی بدعت نیست و ما روشی جز جمهوری اسلامی را قبول نداریم. امام(ره) به صراحت فرمودند هر اندیشهای حتی اندیشههای الحادی در جمهوری اسلامی تا وقتی كه به توطئه نیانجامد و دست به اسلحه نبرد، آزاد است.
متاسفانه در جمهوری اسلامی برخی به صراحت گفتند كه امام هم«جمهوری اسلامی» را قبول نداشت!؛با این تفكرات میخواهند بگویند نماینده اسلام هستند؟ این تفكر میتواند در جامعه باشد، ولی هیچ كس نباید اجازه دهد كه به نام انقلاب و در كانونهایی كه قدرت را در دست دارند این تفكرها حضور پید اكنند. یكی از دغدغههای اساسی اصلاحطلبان با آنها در تحجر، واپسگرایی و ظاهرگرایی است.
ما از آن امام با آن اندیشه دفاع میكنیم. معتقدیم كه برخی اندیشههایی كه وجود دارد كه با امام سازگار نبودند و امروز میكوشند كه بگویند كه امام تفكر آنها را داشته و باید با همه وجود ایستاد كه امام چیز دیگری غیر از این تفكرات موجود است. البته معتقدم این تفكرت میتوانند حضور داشته و ابراز وجود كنند اما حق ندارند برانقلاب و جامعه ما مسلط شوند.
کماندوهای اسرائیلی در کشتی های حامل مواد امدادی برای غزه پیاده شده اند و گزارشها حاکی از حداقل دو کشته و دهها زخمی است.
به گزارش از خبرگزاری ها از غزه، تلویزیون حماس نیز اعلام کرد: کماندوهای اسرائیلی روز دوشنبه با حمله به ناوگان بین المللی حامل فعالان هوادار فلسطینیان که به سمت در غزه در حرکت بود، دستکم یک کشتی را توقیف کردند. بر اساس گزارشهای خبری، نيروی دريايی اسرائيل با ناوچهها و هليکوپترهای خود به ناوگان کمکرسانی به غزه حمله کرده و نيروهای خود را بر روی کشتیهايی که وارد آبهای منطقه وارد شدهاند، مستقر کرده است. تلویزیون حماس افزود در این حمله شمار زیادی نیز زخمی شدند و تصاویری از زخمی ها را پخش کرد. شبکه تلویزیونی الجزیره نیز اعلام کرد ترکیه سفیر رژیم صهیونیستی در آنکارا را برای اعتراض به حمله این رژیم به ناوگان آزادی در سواحل غزه فراخواند.
سلام فیاض، نخستوزیر دولت موقت فلسطین در واكنش به این اقدام صهیونیستها حمله مذكور را محكوم كرده و دخالت سازمان ملل را خواستار شده است.
جنبش حماس نیز حمله به ناوگان آزادی را محكوم كرد.
اسراییل از ژوئن سال 2007 نوار غزه را به محاصره خود در آورده و از ورود مواد غذایی به این منطقه ممانعت بعمل می آورد. این رژیم همچنین اعلام كرده بود كه از ورود هرگونه كشتی حاوی كمكهای مردمی به این منطقه ممانعت بعمل خواهد آورد.
ناوگان آزادی شامل 6 كشتی است كه از سوی یك ائتلاف بینالمللی شامل جنبش آزادی غزه، بنیاد كمكهای انساندوستانه تركیه، كمپین اروپایی رفع محاصره غزه و چند مؤسسه و نهاد از مالزی، یونان و ایرلند مدیریت میشود و بیش از 40 دولت از آن حمایت میكند. از سوی دیگر، اخبار رسیده از ترکیه نیر حاکی از آن است که مردم خشمگین ترکیه به سوی کنسولگری اسرائیل در استانبول سنگ پرتاب کرده اند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر