امروز: هنگامی که هنگامه ی انتخابات فرار رسید از بازگشت به دورانی نورانی سخن گفت. در زمان تنظیم بیانیه ورود به انتخابات برخی به میرحسین گفتند ازادبیاتی مانوس تر با نسل جوان استفاده کند. نسل جوان دوران امام را به خاطر نمی آورد یا از راه معوج رسانه رسمی می شناسد. اما پاسخ این بود که میرحسین موسوی با هویت خود به صحنه خواهد امد و هویت او جدا از توجه به واژه هایی چون عدالت خواهی ،کرامت انسانی ، مستضعفان و بازگشت به راه امام نیست. او هویت خود را پنهان نخواهد کرد و نسل جوان حقیقت را خواهد شنید .
و آن روزها فراموش نخواهند شد که نسل جوان با شور می خواست رای خود را به نخست وزیر امام بدهد و فریاد می زد «رای ما یک کلام، نخست وزیر امام» وهنگامی که می خواستند از جفای بر رایشان سخن بگویند باز امام راخطاب می کردند که "خمینی کجایی موسوی تنها شده...".
میرحسین وقتی در مقابل گلایه برخی افراد قرار می گیرد که "در باره سال های ابتدایی انقلاب و دوران ۱۰ ساله امام نگاهی احساسی دارد" پاسخ می دهد: « از من نخواهید که دروغ بگویم یا دلبستگی ام به امام را پنهان کنم.
اما به راستی چرا موسوی تقریبا در همه سخنرانی هایش به امام خمینی اشاره می کند؟ نسبت او و جنبش سبز با امام در چیست ؟حاکمیت چه نسبت و سنخیتی با امام دارد و به دنبال چیست ؟ این پرسش ها و همین طورپرسش هایی بیشتر که همزمان با ایام ۱۴ و ۱۵ خرداد در جامعه مطرح است ، « کلمه » را بر آن داشت تا در آستانه بیست و دومین سالگرد رحلت امام خمینی (ره) گفتگویی صریح با میر حسین موسوی داشته باشد. این گفت و گوی خواندنی را در ادامه مشاهده می کنید:
در آستانه سالگرد رحلت امام خمینی هستیم . امسال این بزرگداشت در شرایط ویژه ای انجام می شود . از یک سو مخالفان قدیمی امام و انقلاب در خارج و داخل با پشتیبانی برخی از رسانه ها ی خارجی سعی می کنند که دوران ایشان را با وضعیت تاریک امروز مقایسه کنند و از طرف دیگر صدا و سیما و بعضی از رسانه ها ی طرفدار بگیر وببند و سرکوب تلاش می کنند تصویری از شخصیت ایشان ارائه دهند که گویی ایشان اگر بودند طرفدار پروپاقرص خرافه و ظلم امروز باشند. به نظر شما، چرا این گونه اقدامات صورت می گیرد و نتیجه این فرایند چه می تواند باشد ؟
تصویری که از تقاطع تلاش مخالفان حضرت امام و رسانه های رسمی کشور به دست می آید اگر ادامه یابد و جواب داده نشود ، جز انزجار تدریجی از هر آنچه گذشته است ، نخواهد بود . این تصویر با دستکاری مکرر و دائمی از نسخه اصلی امام و انقلاب داده می شود و از نظر کسانی که مستقیما آن دوره را تجربه کرده اند ، شباهتی با چهره و منش و سالهای امام ندارد . انقلاب با شعار استقلال ، آزادی و جمهوری اسلامی پیروز شد و مورد حمایت قاطع ملت قرار داشت . استقبال از حضرت امام در سال ۵۷ بی نظیر بود و در تشییع جنازه ایشان هم بیش از چهار برابر استقبال کنندگان شرکت کردند. گمان نمی کنم آن همه جمعیت برای تماشا و یا گذراندن تعطیلی آمده بودند. فیلم های آن روزها نشان می دهد که احساسات مردم نسبت به ایشان چه بود. در نظر داشته باشیم که بروز آن همه عاطفه و احساس بعد از گذراندن روزهای سخت انقلاب و دفاع مقدس بود. واقعیت امام اگر مختصر شباهتی با آنچه صدا و سیما و بعضی از جراید هتاک نشان می دهند ، داشت ، ما قاعدتا بجای سر و سینه زنی با خوشحالی و یا حداقل بی اعتنایی مردم روبرو می بودیم . به نظر من لازم است در مورد این تحریف دو طرفه از سوی حاکمان که اکنون به زندانبانان و سلب کنندگان آزادی تبدیل شده اند و مخالفان بی نقاب امام روشنگری شود.
کلمه: برنامه گسترده ومهندسی شده، همراه با هزینه های شگفت آور برای مراسم سالروز رحلت امام خمینی تدارک دیده شده است. به نظر شما چرا چنین کاری صورت می گیرد؟
شما توجه داشته باشید که نظام هنوز بخش اعظم مشروعیت خود را از شخصیت امام و خاطره جمعی مردم از ایشان می گیرد. در شرایط موجود بخشی از حاکمیت که رو به خشونت و سرکوب و سلب آزادی های مشروع آورده و زندان ها را پر کرده و با پوشش خرافه و تحجر کشور را به افلاس و درماندگی در سطح داخل و خارج کشانده، احتیاج دارد از این سرمایه عظیم اجتماعی به صورت مسرفانه ای استفاده کند. در مقابل وقتی شما واقعیت های آن دوره را در معرض دید مردم قرار می دهید و روی تفاوت های آن با وضعیت فعلی انگشت می گذارید ، بلافاصله گرایش مستبدانه و فاسد امروزی در مقابل سوالات ویران کننده ای قرار می گیرد. نگرش درست به سال های اول انقلاب بخوبی نشان می دهد که تا چه اندازه از اهداف اولیه انقلاب و ارزش های پایه ای آن فاصله گرفته ایم . توجه کنید که منظور از نگریستن به آن دوره بازگشت به آن دوره نیست. بلکه هدف یادآوری ریشه ها و یادآوری جهت های اصلی انقلاب یعنی عدالت ، آزادی و معنویت است.
ما می خواهیم از سکویی که انقلاب اسلامی ساخته برای پرواز به آینده استفاده کنیم. نمی خواهیم به صورت احساسی یک فضای آشفته درست کنیم و جهت گیری هایمان از دست برود. به طور مداوم باید به نسل سرافراز جوانان امروزیاد آوری کنیم که وضعیت فعلی هیچ شباهتی با دوران حضزت امام ندارد. من یقین دارم که همین جوانان اگر به صورت خیالی در ظرف دیروز قرار بگیرند همه در کنار باکری ها، همت ها و باقری ها قرار خواهند گرفت. همچنانکه اگر جوانان آن دوره در ظرف زمانی امروز قرار می گرفتند، باقریها و باکری ها و همت ها از سرداران جنبش سبز امید می بودند و در زندان ها جوابگوی گرایش های دینی و ملی خود می شدند.
کلمه: شما از ضرورت یاد آوری جهت های اصلی انقلاب سخن گفتید اما در فضای پر از گرد و غبار و تبلیغاتی امروز چگونه می توان از امام و دهه اول انقلاب صحبت کرد ؟
در مورد انقلاب تا کنون تعداد بی شماری کتاب و مقاله نوشته شده و هنوز هم این نوشته ها و تحلیل ها ادامه دارد. دلیلش هم روشن است. تاثیرگذاری این انقلاب در سرنوشت جهانی و منطقه ای. بعد از انقلاب اسلامی نه تنها ایران شباهتی به سال های قبل از انقلاب ندارد، بلکه منطقه و جهان هم تحت تاثیر این دگرگونی قرار گرفته اند. اما انچه امروز در سطح تبلیغات و زد وخوردهای روزمره رسانه ای مورد نیاز است، ارائه تصویر روشن و محسوس از آن دوره و حضرت امام است. همانطور که اشاره کردم سعی می شود بین وضع فعلی و وضعیت گذشته شبیه سازی ناشیانه ای شود. باید این طرح را خنثی کرد. به عنوان مثال در مورد نظرات امام در باره مجلس می توان بحث های نظری کرد و نظرات ایشان را در مورد دو گانه شرع و عرف و این که " تشخیص موضوع در عرف و شرع به عهده عرف است و مجلس نماینده عرف و نمایندگان خود از عرف بر می آیند" ، باز کرد و با این دید مجلس در راس امور قرار می گیرد.
ولی مهمتر و تاثیرگذارتر نقل خاطراتی است که شیوه های عمل سیاسی را در اوائل انقلاب نشان می دهد. به طور مثال اخیرا بنده با جناب آقای کروبی در مورد شیوه انتخابات در دوران حضرت امام صحبت می کردیم ، ایشان خاطره ای را نقل کرد که خیلی خوب و روشن به شناخت حضرت امام و ارزش های حاکم در جامعه آن دوره کمک می کند .ایشان به یاد می آوردند که در انتخابات دوره سوم مجلس دو نفر کاندیدا بودندند . یکی یک معلم زحمتکش و روشنفکر و فقیر و دیگری یکی از منسوبین نسبتا نزدیک خانواده امام .
یکی از نزدیکان امام از فرد دوم حمایت می کردند. اما مردم در آن انتخابات به آن معلم رای دادند. در اینجا آن فرد که از نزدیکان امام بود، برای امام نامه ای نوشت که مضمون آن تشکیک در سلامت انتخابات خمین بود . حضرت امام با خنده پاسخ داده بودند که "چه علامتی بالاتر برای صحت انتخابات از اینکه یک نفر از فامیل من و شما با حمایت شما نامزد می شود ولی مردم یک معلم ساده را که چنین پشتیبانانی ندارد ، انتخاب می کنند.
آیا این از زیبایی های انتخابات نیست که باید شکر گزار آن باشیم ." حالا شما این تصویر را کنار ابطال ۷۰۰ صندوق انتخابات مجلس ششم در تهران قرار دهید که فرد روشنفکر و بی پناهی را حذف کردند و یک فرد مورد علاقه شورای نگهبان با ارتباطات نسبی و سببی را وارد مجلس کردند. یا طرح نظارت استصوابی که در زمان امام وجود نداشت. طرحی که وسیله ای شد که انتخابات در حقیقت دو مرحله ای شد. شما دقت کنید که با اسلحه همین اصطلاح که نه ریشه در قانون اساسی دارد و نه در معرفت و آگاهی های مردم ، چه تعداد عظیمی از خدمتگزاران آگاه و مدیر دلسوز را از ورود به صحنه رقابت کنار زدند. کاری که نتیجه اش همین پائین آمدن شان و جایگاه مجلس است .
من به همه آن نمایندگان اصولگرایی که به خدا و پیامبرش ایمان دارند و هنوز ایمان خود را با ظلم آغشته نکرده اند عرض می کنم که وقتی با خود خلوت می کنید آیا از این همه تحقیر مجلس احساس نگرانی و پوچی نمی کنید؟ آیا مفهوم جمله " مجلس در راس امور است" همین وضعی است که در آن بسر می برید؟ شما هنوز نتوانسته اید جزء کوچکی از تخلفات مالی دولت را رسیدگی کنید و جواب درست بگیرید چه پاسخی در برابر خداوند و بندگان خدا که شما وکیل آنان هستید دارید؟ آیا وضعیت مجلس فعلی شباهتی با مجلس زمان حضرت امام دارد ؟
یکی از مواردی که در شرایط کنونی به خوبی می تواند امام را معرفی کند و در کنار تفاوت با شرایط حاکم در دوران امروز را نشان می دهد، تشریح اتفاقاتی بود که منجر به فرمان هشت ماده ای حضرت امام شد. خود این فرمان بدون هیچ تغییری می تواند فضاحت وضع موجود و بگیر و ببندها و مظالم حاکم بر مردم را نشان دهد . جوانان باید این سند را ببینند و بدانند که ما به کجا می رفتیم و اینک به کجا می رویم . عده ای در این کشور به خاطر دنیا و ریاست خود مشغول تخریب همه چیز از جمله تخریب و تحریف چهره امام و دوران ۱۰ ساله اول انقلاب هستند. کلید این پروژه در طول انتخابات ریاست جمهوری دهم زده شد و همانطور که گفتم معرفی درست امام و معرفی منصفانه انقلاب اثرات افشاگرانه و ویران کننده بر سیاست های سرکوب و خرافه گرایانه امروز دارد .
کلمه: شما را نخست وزیر امام می دانند. همواره نیز در سخنان و بیانیه ها و مصاحبه هایتان از دوران نورانی دهه اول انقلاب و راه امام سخن می گویید. اما ایا در کل و در فضای سیاسی ایران در مورد ابعاد شخصیتی امام بزرگنمایی نشده است؟
مرحوم شریعتی می گفتند" قله دماوند در بلندی ، نیازی به اثبات ندارد ." شخصیت امام هم بزرگ بود و تحول غیر قابل بازگشتی در تاریخ کشور ایجاد کرد و بساط سلطنت را در این مملکت بر چید . نظامی که افتخارش به پابوسی رعیت ها از سلاطین بود. ممکن است برخی عکس های شاه نسل جوان را به بیراهه ببرد . اما خوب است که گفته شود یکی از پوسترهایی که در روزنامه های آن زمان هر از گاهی منتشر می شد ، کشاورز فقیر و بیچاره ای را نشان می داد که کفش های شاه را می بوسید .
ولی در جواب شما باید بگویم امام بزرگ بود. اما در عین حال خود را بزرگ نمی دید. از تعریف و تمجید و مدح بیزار بود. یکبار ایشان صدا و سیما را از پخش فیلم ها و عکس هایش منع کرد. گفت :" از اینکه هر موقع تلویزیون را باز می کنم و خودم را می بینم ، عقم می گیرد ." همین منع را هم برای مدتی برای روزنامه ها داشتند. افرادی که زمان ایشان را درک کرده اند یادشان است که وقتی نماینده اول تهران و در حقیقت کشور، در حسینیه جماران تعریف ایشان را کرد ، چگونه با پرخاش سخنان وی را قطع کردند. در حالی که آن نماینده قصد به دست آوردن چیزی را نداشت. همین وضعیت هم برای رئیس مجلس خبرگان رهبری وقت که یک مجتهد و از شاگردان خود ایشان بود، پیش آمد. وقتی آن مجتهد محترم از ایشان تعریف و تمجید کردند، در میان مردم آن سخنان را رد کردند. اگر ایشان را نماد یک نظام جدید رهایی بخش، مترقی و آزادی خواه و عدالت طلب تلقی کنیم، امری غیر طبیعی نیست. بدون ایشان وارتباطی که با مردم داشتند، ملت ما امکان هشت سال ایستادگی در دفاع مقدس را نداشت. ملت ما بدون این ارتباط و اعتقاد نمی توانست انواع توطئه ها، کودتای نوژه ، تظاهرات مسلحانه منافقین که باعث کشته شدن هزاران نفر افراد بیگناه در سال ۶۰ شد ، انفجار حزب جمهوری و شهادت شهید بهشتی و یارانش ، انفجار نخست وزیری و ترور شخصیت هایی چون شهیدان مدنی ،دستغیب و صدوقی که همه از پیشگامان روحانیت بودند، پشت سر بگذارد .
کلمه: به هرحال در بخشی از بدنه جنبش سبز این پرسش وجود دارد که شما به کرات از امام نام می برید و یا از عکس ایشان استفاده می کنید. چرا؟
البته بنده به ضرورت معرفی امام به نسل جوان اشاره کردم. ولی گذشته از آن نکته ای را عرض می کنم که یقین دارم همه علاقه مندان جنبش سبز در مورد آن اتفاق نظر دارند و آن صداقت است. من نمی توانم دلبستگی به امام و انقلاب داشته باشم (ممکن است یک عده در این میان بگویند این یک نوستالژی است) و بر خلاف آن تظاهر کنم. بنده در همان ابتدای شکل گیری راه سبز امید به صراحت خود را یک همراه جنبش معرفی کردم. برای آنکه به صراحت اعتقادات خود را بیان کنم همانطور که جزو ویژ گی های این جنبش بیان صریح و صادقانه اندیشه ها است، ما از تعامل اندیشه ها ضرر نمی کنیم. ولی از پنهان کردن هویت خود در میان جمعی که خواستار صداقت است، قطعا ضرر می کنیم. یادمان باشد که شاید بهترین پوستر جنبش سبز "دورغ ممنوع است " بود. این چه انتظاری است که بنده یک تجربه ۱۰ ساله و پر از رویدادهای گونان گون را نادیده بگیرم. نه من بلکه تعداد کثیری از ملت ما هزاران خاطره ازایشان دارند و تاثیرگرفته از دوران امام هستند و حاضر نیستند در مقابل تحریف ها و بی انصافی ها رضایت بدهند. آیا صرف نظر کردن از این سرمایه عظیم اجتماعی درست است؟ آیا این همان چیزی نیست که زندانبانان از ما می خواهند .
کلمه: شما به عنوان یک همراه جنبش سبز از علاقه و دلبستگی به امام و انقلاب در کنار تجربه کردن دوران امام و ضرورت حراست از این سرمایه معنوی سخن گفتید. آیا اینها باعث نشده اند که به این دوران نقدی نداشته باشید یا به عبارت بهتر آیا معتقد نیستید که به این دوران هم نقد وارد است؟
من این گونه سوالات را به ویژه بعد از صحبت دادستان تهران زیاد شنیده ام و اخیرا هم نامه ای خطاب به بنده در سایت ها منتشر شده که همین مضمون را دارد. یکی از اجزاء اعتقادات همه ما این است که تعداد معصومین ۱۴ نفر است و بقیه بندگان خدا جایز الخطا هستند و همیشه در معرض لغزش. مگر آنکه خدا آنها را حفظ کند. در مورد دوران مورد بحث هم همینطور است. ولی چه ضرورتی دارد که وقتی دو تیغه قیچی، یعنی متحجران داخلی و دشمنان بی نقاب خارجی آن دوران و تصویر حضرت امام را هدف قرار داده اند، من هم زبان به نقد بگشایم. مسلما به دلیل فضای زهرآگین موجود، کلام گفته نشده از دهان ربوده خواهد شد و درست شبیه چارچوب توطئه ای که به عنوان پاره کردن تصویر حضرت امام پیاده شد، مورد سوء استفاده داخلی و خارجی قرار خواهد گرفت. امروز دشمنان جنبش سبز دنبال طعمه و بهانه هستند تا پیوندی که همه ما را به هم وصل می کند از بین ببرند. در کشور ما میلیون ها نفر به امام علاقه دارند که من هم یکی از آنها هستم. به رسمیت شناخته شدن این علاقه و معنای رهایی بخش آن در شرایط کنونی سرمایه بزرگی است که ما حق نداریم در این زمینه اشتباه کنیم. باز هم تکرار می کنم که نباید انتظار دروغ از یک همراه داشت، هر چند آن همراه بسیار کوچک باشد.
امروز: رئیس موسسه بینالمللی گفتگوی فرهنگها و تمدنها تاکید کرد:«در شگفتم از سازمانهای مدافع حقوق بشر و نهادهایی چون دادگاه کیفری لاهه که جنایات بزرگ رژیم غاصب را که بارزترین مصداق جنایت علیه بشریت است میبینند و جنایتکاران را به محاکمه نمیکشانند و علیه آنان اقدام نمیکنند.»
به گزارش پایگاه خبری فراکسیون خط امام(ره)مجلس«پارلماننیوز»، حجت الاسلام و المسلمین سیدمحمدخاتمی، در دیدار با جمعی از بانوان فرهنگی و دانشگاهی در آستانه سالروز میلاد حضرت فاطمه زهرا(س) ضمن تبریک این روز به حضار، گفت:« در آغاز لازم میدانم از زبان خودم و از زبان شما زنان فرهیخته و همه زنان و مردان آزاده ایران عزیز مراتب انزجار خود را از فاجعه ننگینی که در آبهای بین المللی نزدیکی غزه رخ داد اعلام کنم.»
وی افزود:«رژیم صهیونیستی که علاوه بر قتل عام و سرکوب هر روزه مردم مظلوم فلسطین مدتها است که با محاصره غزه قهرمان می کوشد چهره تروریسم دولتی را با کشتار تدریجی این ملت مظلوم نشان دهد، حال که عده ای از خیرخواهان را از ملیت های مختلف که به قصد رساندن کمک های ابتدایی به غزه با دستهای تهی به آن سو حرکت کردند آنان را با قساوت قتل عام می کند و به خاک و خون می کشد.»
رئیس دولت اصلاحات تصریح کرد:«در شگفتم از شورای امنیت سازمان ملل که به سادگی کشورهایی مستقل که می خواهند از حق قانونی و شرعی خود با رعایت مقررات بین المللی استفاده کنند مورد تحریم و تهدید قرار می دهد، ولی در برابر جنایاتی اینچنین بزرگ ساکت می نشینند یا بعض حرکت های صوری آن با مخالفت و وتوی قدرت های بزرگ روبرو می شود و جنایت کار را گستاختر می کند.»
رئیس بنیاد باران همچنین تاکید کرد:«در شگفتم از سازمان های مدافع حقوق بشر و نهادهایی چون دادگاه کیفری لاهه که جنایات بزرگ رژیم غاصب را که بارزترین مصداق جنایت علیه بشریت است می بینند و جنایتکاران را به محاکمه نمیکشانند و علیه آنان اقدام نمیکنند و شگفتی بزرگ تر از کشورهای اسلامی و عربی است که چرا از توهم چندین ساله خود بیرون نمی آیند و در کنار ملت فلسطین و آرمان آن قرار نمی گیرند. در نتیجه هم جنایتکار به جنایات خود ادامه می دهد و هم متوهمان را تحقیر میکند. مطمئن هستم که اگر این کشورها به خواست ملتهاشان قاطعانه در کنار آرمان فلسطین قرار گیرند متجاوز و حامیان او را بر سر جای خود خواهند نشاند.»
وی یادآور شد:« راهکار اساسی نیز همان است که در اجلاس سران سازمان کنفرانس اسلامی در دوحه پیشنهاد دادم و مورد استقبال قرار گرفت: رفراندوم با حضور همه ساکنان فلسطین اعم از مسلمان و مسیحی و یهودی و نیز انبوه آوارگان فلسطینی در سراسر دنیا. راه کار دموکراتیک که منجر به اجرای عدالت و نیز برقراری ثبات و صلحی واقعی و پایدار خواهد شد.»
خاتمی ادامه داد:« ضمن همدردی با همه قربانیان و آسیب دیدگان این جنایت بزرگ رفتار جانیان و حامیان آنان را شدیداً محکوم می کنیم و مطمئن هستم که ملتهای جهان فریاد خود را رساتر از گذشته علیه اسرائیل جنایتکار خواهند زد.»
رئیس جمهور سابق کشورمان در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت:« تقارن سالروز میلاد حضرت زهرا با زادروز تولد حضرت امام را نشانه ای می دانیم از ارتباط معنوی و فکری انقلاب اسلامی با شخصیت حضرت زهرا سلام الله علیها تعبیر رایج درباره حضرت فاطمه سیده نساء العالمین (سرور زنان جهان) است. ولی تعبیر دیگر به روایت شیعه و سنی از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم آمده است که عظمت حضرت زهرا را از اینکه فقط سالار زنان عالم باشد بالاتر می برد و آن اینکه خدا به خشم فاطمه خشمگین و به خشنودی او خشنود می شود.نمی گوید فاطمه به خشم و خشنودی خدا خشمگین و خشنود می شود، بلکه ملاک خشنودی و خشم خداوند فاطمه است و این یعنی فاطمه معیار انسانیت است، چرا که کمال انسانی در این است که خشنودی و خشم او خشنودی و خشم خدا باشد.»
وی افزود:« همین جمله کافی است تا اولا عظمت آن حضرت را نشان دهد. ثانیاً جایگاه زن را در بینش اصیل اسلامی که زنی چون فاطمه را معیار و ملاک انسانیت شناخته است مشخص کند و فاصله این بینش را با بینش های تنگ و تاریک تاریخی درباره زن چه به نام اسلام و چه به نامهای دیگر نشان می دهد. البته طبیعی است که این بینش روشن و والا اگر باشد نتایج حقوقی، فقهی، اخلاقی و اجتماعی بزرگی هم درباره زن و جایگاه و حقوق او خواهد داشت.»
رئیس بنیاد باران با بیان اینکه «زنان در جریان انقلاب اسلامی نقش ممتازی داشتند»، یادآور شد:«اگر نهضت مشروطیت بیشتر، نهضتی مردانه بود و به همین جهت آنگونه که شاید و باید حقوق و منزلت زن در آن مورد توجه قرار نگرفت، از جمله حق رأی زنان، انصاف این است که در انقلاب اسلامی حضور زنان چشم گیر و در بعضی از موارد از حضور و تأثیر مردان پررنگ تر و مؤثرتر بود. البته نباید نظرات روشنگر و متفاوت حضرت امام هم در پویایی حرکت زنان و دستیابی ایشان به بخش مهمی از حقوقشان را نادیده گرفت. گرچه معتقدم که هنوز واقعاً حق زنان آنطور که باید و شاید و شایسته زمان است ادا نشده است.»
خاتمی تاکید کرد:« در جریانات اخیر هم باز حضور آرام، موقر و محکم زنان را که حق اساسی خود و دیگران را که مورد تأیید انقلاب و قانون اساسی بود می طلبیدند می بینیم و باز هم باید انصاف داد که مدنی بودن جنبش و اعتراص مسالمت آمیز و پرهیز از خشونت که نشانه رشد جامعه است تا حد زیادی مدیون حضور متین و موقر زنان بود و هست. گرچه با کمال تأسف پاسخ این حضور مسالمت آمیز برخورد خشونت آمیز بود و در نتیجه آنچه می توانست موجب تقویت نظام و پایدارتر شدن وحدت ملی گردد سبب ایجاد نگار خاطرها و نگرانی ها و کدورتها شد و بیشترین آسیب را به خود نظام و چهره آن زد و به راه اندازی امواج اتهام های ناروا و دروغ پردازی ها و جنگ های روانی نیز بر زشتی ماجرا افزود.»
وی افزود:«صرف نظر از اینکه آنچه رخ داد با معیارهای قانون اساسی و راه راستین امام و موازین مورد تأیید انقلاب و مردم ناسازگار بود امروز عده ای از زنان خوش سابقه، فرهیخته و فعال از قشرهای مختلف تحت بازداشت و فشار قرار دارند و حتی در میان قربانیان این حوادث هم زنان را می بینیم. چه خوب بود که ما شاهد آزادی همه زندانیان و رفع فشارها باشیم و مناسب تر این که این گام با آزادی زنان و جبران خسارتهای روحی و معنوی که به آنان وارد آمده است به مناسبت میلاد حضرت زهرا سلام الله علیها برداشته شود.»
رئیس دولت اصلاحات با طرح این سئوال که «زن در چه موقعیتی قرار دارد؟ و جایگاه زن مسلمان ایرانی چیست؟»، اظهار داشت:« زنان اعم از مسلمان و غیرمسلمان محترم اند و همه زنان نیز باید از حق و منزلت شایسته برخوردار باشند، ولی من اگر از زن مسلمان سخن می گویم به لحاظ اکثریت است.»
وی ادامه داد:«زن یکی از دو رکن انسانیت و برخوردار از همه قوا و استعدادهایی است که انسان را انسان می کند و دارای اختیار و مسؤولیت اخلاقی و اجتماعی برای بارور کردن آنها.البته پاره ای از کارکردها و نقش ها را آفرینش و طبیعت به عهده زن گذاشته است که به تناسب آن نیز باید از حقوق و تکالیف ویژه صحبت کرد. ولی اینها مربوط به عوارض هستی انسان است نه جوهر آن و به هیچ وجه لطمه ای به تساوی حقوق زن و مرد در گوهر انسانی و برخورداری از حقوق و تکالیف متناسب با آن نمی زند.»
به عقیده رئیس بنیاد باران، باید آن دیدگاه که زن را برای مرد می خواست و ملاک انسانیت را مرد به حساب می آورد به بایگانی تاریخ سپرد، ولی این را از یاد نبریم که زن زن است و مرد مرد و هر دو انسانهای مستحق کمال و نیز مسؤول مشارکت در پیشبرد امور جامعه رو به رشد.
رئیس موسسه بینالمللی گفتگوی فرهنگها و تمدنها ادامه داد:«اما "زن مسلمان" در اینجا نیز باید جان و جوهر اسلام را از آنچه در تاریخ تحقق یافته و آمیخته به انواع گرایش های زمانی - مکانی و تعصبات ناروا است تفکیک کرد. طبیعی است که نقش اجتهادی که زمان و مکان در آن دو عامل تعیین کننده اند و پاسخگوی پرسش ها و نیازهای انسان این روزگار است در عرضه چنین اسلامی نقشی مهم است و بسته به بینش اساسی و پیش فرضهایی که مجتهد و پژوهشگر دارد دریافتهای نهایی او متفاوت خواهد بود.»
خاتمی یادآور شد:«نقطه حرکت ما مسلمات است از جمله اینکه زن انسان است با همه معنی و مفهوم آن. زن و مرد برای هم آفریده شده اند تا با هم جامعه کامل را بسازند. اسلام زن را موقر خواسته است و بر عفاف تکیه جدی دارد. البته از یاد نبریم که عفاف امری است که هم به زن و هم به مرد مربوط می شود.»
وی تاکید کرد:« نکته دیگر این که رشد امری اجتماعی است. زن هم چون مرد اگر بخواهد رشد کند در فرایند حیات اجتماعی نه تنها باید حضور، بلکه نقش و مسؤولیت داشته باشد و این حق او است.»
سیدمحمد خاتمی خاطر نشان کرد:«امروز زن ایرانی در عین حال که برای به دست آوردن جایگاه شایسته خود در عرصه حیات سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و احقاق حقوق شایسته خود تلاش می کند، باید بکوشد تا الگوی مناسب را برای زنان و حتی انسان های روزگار نشان دهد و در این راه از هیچ کوششی فروگذار نکند و البته هزینه های آن را نیز بپردازد.آنچه اهمیت دارد تأکید و تکیه بر حقوق اساسی است که زن و مرد در آن شریکند.»
امروز: سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران در پی اقدام وحشیانه و غیرانسانی رژیم صهیونیستی در حمله به کشتی حامل کمکهای بشردوستانه به مردم غزه بیانیهای در محکومیت این اقدام صادر کرد.
متن این اطلاعیه بدین شرح است:
ملت شریف ایران
رژیم غاصب اسراییل بار دیگر با اقدامی جنایتکارانه و جنون آمیز ، ماهیت پلید و غیر انسانی خود را در برابر دیدگان حیرت زدة جهانیان آشکارتر ساخت. سربازان رژیم صهیونیستی روز گذشته به کشتی غزه آزاد که حامل زنان و مردان عضو تعدادی از سازمان های مردمی حامی حقوق بشر از کشورهای مختلف جهان بود و با خود آذوقه و مواد دارویی و لوازم پزشکی برای توزیع در میان مردم محاصره شده غزه حمل می کرد، یورش بردند و در اقدامی وحشیانه ده ها تن از این زنان و مردان بیگناه را به شهادت رسانده و زخمی کردند.
این اقدام ددمنشانه اسراییل غاصب بسیار فراتر از جنایت های پیشین آن در کشتار انسان های بی دفاع بوده و سند دیگری بر پرونده قطور این رژیم در جنایت علیه بشریت افزود. بی هیچ تردیدی ، حمله سربازان سفاک اسراییلی به افرادی که تنها بر اساس اصول انسانی و برای دفاع از مردمی که 3 سال سپری شده را در محاصرة كامل اسراییل بسر برده اند و به قتل رساندن این غیر نظامیان بر روی یک کشتی غیر نظامی و آن هم در آبهای بین المللی ، در تاریخ جهان جنایتی بی نظیر بود و اصرار شگفت آور دولت نامشروع اسراییل برای ثبت انواع جنایت های نوین و منحصر بفرد و بی سابقه در طول تاریخ را بنام خود نشان می دهد.
سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران ضمن محکومیت شدید این اقدام وحشیانه رژیم صهیونیستی، شهادت ده ها تن از انسان های پاک و بیگناه مدافع حقوق انسانی را به خانواده های آنان و تمامی انسان های شریفی که در سراسر جهان برای عدالت و آزادی و دفاع از حقوق مردم تلاش می کنند تسلیت گفته و از سازمان های بین اللملی و دولت های جهان می خواهد با محکومیت این جنایت جدید و مجازات رژیم مزبور، از تکرار چنین فجایعی توسط رژیم سرطانی اسراییل که پتانسیل عظیم خود را در تحقق جنایت های بی سابقه اثبات کرده است جلوگیری نمایند.
سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران
11/3/89
امروز: جبهه مشارکت ایران اسلامی به صدور اطلاعیه حمله نظامیان رژیم نامشروع صهیونیستی به کشتی حامل کمک های بشردوستانه به مردم بی دفاع غزه را محکوم کرد.
به گزارش نوروز متن کامل این اطلاعیه به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
انا لله و انا الیه راجعون
جنایت هولناک رژیم نامشروع صهیونیستی در قتل دهها انسان مدافع حقوق بشر، برگ دیگری برسیاهه ننگین کارنامه این رژیم غاصب افزود.
جبهه مشارکت ایران اسلامی با انزجار از این جنایت، توجه همه آزاد اندیشان و صلح طلبان و مدافعان حقوق بشر را به این نکته جلب می کند که اصولا از رژیمی که ماهیت آن بر پایه تجاوز و غصب استوار است نباید انتظار مروت و انسان دوستی و رعایت حقوق بشر را داشت و طبعا مسئولیت این جنایات مستقیم و غیر مستقیم بر عهده دولتها و نهادهایی است که با حمایت غیر مشروط خود از این عامل بی ثباتی در منطقه و جهان دست او را برای ادامه جنایت باز می گذارند.
جبهه مشارکت ایران اسلامی با ابراز همدردی با بازماندگان این فاجعه ،بخصوص ملت و دولت ترکیه آمادگی خود را برای همراهی با کاروان غزه آزاد در برنامه های این جنبش مردمی و بین المللی اعلام می دارد.
جبهه مشارکت ایران اسلامی
یازدهم خرداد یکهزار و سیصد و هشتاد و هشت
امروز: محمد صادق جوادی حصار و زهرا شمس آزاد شدند.
به گزارش تحول سبز، محمد صادق جوادی حصار عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی و رئیس شاخه خراسان که از تاریخ ۱۱ دی ماه ۱۳۸۸ در بازداشت بود، از زندان آزاد شد.
همچنین زهرا شمس که از دانشجویان حقوق دانشگاه فردوسی مشهد میباشد، پس از نزدیک به ۲۴ روز بازداشت غیر قانونی، امروز آزاد شد.
زهرا شمس خواهر فاطمه شمس همسر محمدرضا جلایی پور میباشد که به دلایل نامشخصی در بازداشت بود.
بسیار مهم است که هنگام ورق زدن تاریخ و مرور شخصیت های تاریخی با نگاهی جامع به آنها بنگریم. به ویژه برای کسانی که شاهد واقعه یا عملکرد شخصیت مورد نظر نبوده و آن را تجربه نکرده اند، ارایه تصاویر باید کاملا بی طرفانه، واقع بینانه و جامع باشد. اگر راویان فقط بخشی از واقعه را بازگو و بخش های عمده ای را رها کنند، نه تنها امانتداری نکرده، بلکه در مسیر تحریف تاریخ گام برداشته اند. به خصوص از سوی آنان که خود را در شمار مومنین می شمارند؛ که امانت داری ویژگی ایمان و از خصایص مومن است.
اگر قرار است راجع به یک فرد یا واقعه تاریخی مطلبی بیان شود، حق مطلب فقط در جامعیت، واقعیت و نگاه بی طرفانه ادا خواهد شد؛ به ویژه امروز که متاسفانه شاهد تفاوت دیدگاههای جدی در کشور هستیم و تحلیل جناح های سیاسی معتقد به انقلاب دچار زاویه و اختلافاتی غیرقابل انکارشده است.
این روزها می بینیم که هر کسی سعی دارد به گونه ای از ریشه ها بهره بگیرد که مواضع خویش را ثابت کند و یکی از ریشه هایی که مورد بهره برداری نادرست و غیرمنصفانه برای توجیه یکسری رفتارها واقع شده، دیدگاهها و سیره امام خمینی بنیانگذار انقلاب است.
من این را در واقع نوعی حمله و هجمه به دیدگاههای امام می بینم. حمله ای که مثال بارز کج فهمی از اندیشه های امام است و البته در دوره زندگی شان نیز وجود داشت. چنانچه در یکی از نامه های خود اشاره کردند به واسطه مطالعه و تدریس فلسفه در حوزه علمیه، عده ای گفته بودند از ظرفی که پسرشان حاج آقا مصطفی آب نوشیده، کسی آب نخورد. ظاهرا آن روزها فلسفه از دیدگاه دسته ای از متحجرین جزو کفریات به حساب می آمده است.
در واقع آن زمان نیز امام مورد حمله کسانی بودند که برداشت های قشری از احکام دین داشته و خشکه مقدسانی بودند که همه دین را در رعایت مناسک آن خلاصه می کردند. امروز هم افرادی مدعی پای بندی به ارزش های انقلاب، دچار زاویه و انحراف از افکار امام شده اند.
اگر کسی برای تمجید از ارگانی نظامی که در بستر تاریخ دفاع مقدس صاحب وجهه ای مردمی بوده، به بیان جمله ای از امام مبادرت کند که هرگز از ایشان شنیده نشده، در مسیر انحراف از افکار امام گام برنداشته است؟ آن هم در حالی که می دانیم نظر امام به صراحت در مورد حوزه دخالت نظامیان تا کجاست؟
یا وقتی کسی درباره دیدگاه امام نسبت به موسیقی، خاطره ای را بیان می کند که به گواه پخش موسیقی در صدا و سیما طی دوران حیات ایشان، سخنی نادرست است، از تحریف تاریخ نگران نباشیم؟
آیا نباید از وجود تحلیل های نادرست در مورد امام، از رسانه ملی گرفته تا رسانه های بیگانه مانند بی بی سی نگران بود؟ تحلیل هایی که به خصوص قصد دارد القاء کند امام به جمهوریت اعتقادی نداشت. در حالی که ایشان از قدم اول برای استقرار نظام جمهوری اسلامی تلاش کرد همه ارکان با انتخابات مورد تایید مردم قرار گیرد و در دو سه سال نخست پس از انقلاب با وجود مشکلات فراوان شاهد برگزاری چندین انتخابات عظیم و سراسری بودیم.
آیا به خاطر دارند که امام میزان را رای ملت می دانستند و به مردم وصیت کردند در همه انتخابات ها تحت هر شرایطی شرکت کنید. معنای این سخن ایشان به راستی چه بود؟
متاسفانه این روزها هر کسی از ظن خود یار امام می شود و این جز تیری نیست که به سوی ایشان رها می کند. خوبست حداقل در مورد سخنان جدید به نقل از امام، به یاد آوریم که ایشان در وصیت نامه خود تاکید کردند هر حرفی را که به غیر از صدا و دست خط من نقل قول شد، نپذیرید.
نکته مهم دیگر، بررسی حوادث و مواضع در بستر تاریخی خویش است. مثالی که می تواند به روشن شدن این موضوع کمک کند مواضع ایشان در مورد حضور سیاسی زنان است. عده ای دراین باره می گفتند: «امام در زمان حکومت پهلوی با حضور زنان در انتخابات و نیز انجمن های ایالتی و ولایتی مخالف بودند ولی در زمان انقلاب وقتی دیدند زنان به عنوان پشتوانه ای برای رای به جمهوری اسلامی محسوب می شوند، نظر فقهی خود را در باره ی زنان تغییر دادند».
این تفکر درباره امام کاملا اشتباه است و با شناختی که ما از ایشان داشتیم مطابقت ندارد. چنانچه یازده سال رهبری امام بر جمهوری اسلامی نشان از برداشت غلط آن عده دارد. تغییر مواضع امام جز این نبود که ایشان مجتهدی آگاه با افکاری پیشرو و رو به فردا بودند. امام در مقام اجتهاد به مقتضیات زمان توجه کرده و معتقد بودند که در جامعه اسلامی زنان و بانوان تحصیل کرده ایرانی باید نقش عمده ای داشته باشند. ایشان به این باور رسیدند و این نحوه تفکر را مطابق با مقتضیات زمان تا آخرادامه دادند. در واقع اجتهاد عملی امام نشان می دهد که ایشان با پایبندی به اصول صاحب نگاهی مترقی، اصلاح طلب و آینده نگر بودند.
تفکرات و اعمال یک مجتهد آگاه به زمان در دوران های مختلف و براساس مقتضیات تفاوت می یابد و نمی توان تصویری از امام را ارایه داد که گویی اگر ایشان امروز در قید حیات بودند عینا مانند دهه های گذشته اقدام می کردند. متاسفانه تلاش برای شبیه سازی های تاریخی بدون در نظر گرفتن شرایط متفاوت زمان ها و مکان ها از مستمسک های خطرناکیست که امروزه به دست تحلیل گران نادان، مغرض یا بی تقوا برای کوبیدن رقیب افتاده است.
... و در این میان آیا کسی هست هشدار دهد این روند چه تصاویر غلطی را که در اذهان نسل جوان ما منتشر نخواهد ساخت؟
امروز: آخرین گزارشهای رسمی منتشر شده بانک مرکزی نشان میدهد که میزان جذب سرمایهخارجی در پایان سال ۸۷ منفی ۴۲٫۹ درصد کاهش یافته، این درحالی است که وزارت اقتصاد اعلام میکند که جذب سرمایه خارجی در کشور روند صعودی داشته است.
به گزارش ایلنا، ورود سرمایه خارجی پس از تصویب قانون تشویق و حمایت از سرمایهگذاری خارجی در کنار قانون برنامه سوم به اجرا درآمد. پیش از این قوانین کشور اجازه ورود هیچ نوع سرمایه خارجی به کشور نمیداد و آنچه در گذشته تحت عنوان سرمایه خارجی وارد کشور شده بود، مربوط به دولت سازندگی و تحت عنوان وام از بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول صورت گرفته بود.
در آغاز برنامه سوم توسعه و به دنبال کاهش درآمدهای نفتی دولت سید محمد خاتمی برآن شد تا برای تکمیل پروژههای نیمهتمام باقی مانده از دولت قبل و انجام عملیات عمرانی منطبق بر برنامه دوم توسعه لایحه تشویق و حمایت از سرمایهگذاری خارجی را روانه مجلس کند. با تصویب این قانون دولت اجازه یافت تا سرمایهگذاران خارجی را به کشور دعوت کند که بسیاری از پروژههای عمرانی بخش نفت از جمله پارس جنوبی پس از ابلاغ این قانون جذب شد.
گزارشهای بانک مرکزی از میزان جذب سرمایه خارجی نشان میدهد که در پس از ابلاغ قانون در نیمه دوم سال ۷۹، حدود ۲۹ میلیون دلار سرمایه خارجی وارد کشور شد. روند رشد جذب سرمایه خارجی به دنبال سیاست تنشزدایی دولت موجب تسریع در جذب سرمایه خارجی به کشور شد. به طوری که سرمایه خارجی جذب شده در سالهای ۸۱،۸۲ و ۸۳ به ترتیب۱۱۱،۳۹۸ و ۳۰۸میلیون دلار افزایش یافت. جذب سرمایه خارجی در آخرین سال دولت هشتم یعنی در سال ۸۴ براساس آمار به بالاترین رقم خود یعنی ۹۳۳ میلیون دلار رسید. با تغییر دولت، جذب سرمایه خارجی هم تحت شعاع برنامههای دولت قرار گرفت به طوری که نرخ رشد سرمایه خارجی در سالهای ۸۵ به منفی ۴۳٫۲ درصد و در سال ۸۷ به منفی ۴۲٫۹ درصد به ثبت رسیده است.
گزارش های بانک مرکزی از سرمایه گذاری به شیوه BOT حاکی است که در سال ۸۳ به میزان ۱۰۳ میلیون دلار و در سال ۸۴ به میزان ۱۲۹ میلیون دلار پروژه به شیوه BOT جذب شده است که این نوع از سرمایه گذاری در سالهای ۸۵،۸۶ و ۸۷ با روند کاهشی به ترتیب با منفی۶۸،۹۲ و ۶۶ درصد مواجه شده است.
نرخ رشد سرمایه گذاری به روش فاینانس در سال ۸۷ به میزان منفی ۴۲ درصد کاهش یافته است. گزارش بانک مرکزی میافزاید؛ در فاینانس خودگردان نرخ رشد ثبت شده منفی ۵۲٫۲ درصد ثبت شده است. سرمایهگذاری از طریق ابزارهای بدهی یا از طریق شبکه بانکی نرخ رشد ثبت شده برای سال ۸۷ به میزان منفی ۲۳٫۶درصد بوده که این میزان در بخش اعتبارات اسنادی با نرخ رشد منفی ۲۲٫۱ درصد ثبت شده است. بانک مرکزی همچنین اعلام کرده که مجموع کل سرمایه گذاری خارجی در پایان سال ۸۷ منفی ۱۸٫۴ درصد کاهش داشته است درحالی که نرخ رشد جذب سرمایه خارجی در سال ۸۰ به میزان ۴۳ درصد، در سال ۸۱ به میزان ۲۴٫۸درصد، در سال ۸۲ به میزان ۴۲٫۲ درصد ، در سال ۸۳ به میزان ۴۹٫۵درصد به ثبت رسیده این درحالی است که در سال ۸۵ نرخ رشد سرمایه گذاری خارجی به منفی ۱۶ درصد، در سال ۸۶ به میزان ۴٫۷ درصد و در سال ۸۷ به میزان منفی ۱۸٫۴ درصد ثبت شده است.
دبیر کمیته سیاسی فراکسیون خط امام(ره) مجلس گفت:«جریان های انحرافی که در زمان حیات امام مطرود و منزوی شده بودند امروزه مستقیم و غیر مستقیم میراث معنوی امام را زیر سئوال برده و یافتههای ذهنی غلط خود را که قرائتی انحرافی از اسلام و مغایر با آموزههای امام خمینی(ره) است به نام «آموزههای امام» و «مشی امام» به جامعه القا میکند.
به گزارش پارلمان نیوز، جمشید انصاری با بیان اینکه این جریانهای انحرافی قرائتی متحجرانه از اسلام را ترویج میکنند که در مقایسه با اندیشههای امام راحل و اسلام رحمانی بیشتر به «کالای قلب» شباهت دارد، اظهار داشت:« متاسفانه این گروهها امروز با فاصله گرفتن جامعه از دوران امام و عدم آشنایی نسل سوم انقلاب با آموزهها و دیدگاههای اصیل و ناب ایشان، مجال عرض اندام یافتهاند و با حمایتهایی که به دلایل سیاسی از آنان بعمل میآید و میدان مناسبی که برای آنان ایجاد شده است با ظرافت خاصی به زدودن آثار و اندیشههای امام و نفی مشی و سیره ایشان اهتمام دارند.»
نماینده اصلاحطلب مردم زنجان درخصوص مشی مدیریتی امام با بیان اینکه امام خمینی(ره) بر رعایت کامل حقوق اساسی مردم و نقش اساسی و غیرقابل انکار ملت در مشروعیت همه نهادها و ارکان نظام تاکید داشت، تصریح کرد:« در مشی مدیریتی امام "مجلس در راس امور است"چرا که نمایندگان مردم در آن حضور دارند و بنابراین کلیه نهادهای انتخابی مردم مانند مجلس و ریسجمهور و نیز شوراهای منتخب مردم از شان و منزلتی فراتر از نهادهای دیگر برخوردارند.»
انصاری ادامه داد:«بر همین مبنا هرگاه امام در مقام تصمیمگیری ناچار از انتخاب بین نظرات مجلس و دولت با دیگران میشد عموما نظر مجلس و دولت را بر نظرات دیگر ترجیح میداد، همچنین از ویژگیهای برجسته حضرت امام روحیه مشورتخواهی و مشورتپذیری ایشان بود و کمتر اتفاق میافتاد که ایشان بدون دریافت نظرات کارشناسی کسانی که با موضوعی درگیر بودند تصمیمی بگیرند و یا در اتخاذ تصمیمات بزرگ به نطرات دلسوزان و یا مسئولان ذیربط توجه نکنند.»
وی با انتقاد از برخورد گزینشی صدا و سیما در پخش سخنان امام در برخی از مناسبتها و رخدادها، تاکید کرد:«صدا و سیما از تغییر و تفسیر ناقص و جهتدار اندیشهها و دیدگاههای امام و تلاش جهت القاء نظرات و گرایشات خود یا برخی جریانات سیاسی به عنوان قرائت انحصاری از راه و مشی امام و انتساب مخالفان خود و یا جریان حاکم به تقابل با راه و روش امام خودداری کنند و امام را که مظهر وحدت ملی و دینی و بنیان گذار جهوری اسلامی است تبدیل به نماد اختلاف در جامعه نکند، چرا که امام خمینی یکی از سرمایههای بزرگ ملت مسلمان ایران و همه مسلمانان دنیا است که اندیشهها و راه و روش مدیریتی ایشان تعلق به همه دارد و تلاش در منحصر نمودن امام به بخشی محدود از جامعه به منزله محروم کردن بقیه از این سرمایه عظیم تاریخی و اجتماعی خواهد بود که جفای بزرگی به انقلاب و کشور میباشد.»
امروز: یک عضو ارشد شورای مرکزی مجمع روحانیون مبارز گفت: هرکس که راه امام را بشناسد، قبول داشته باشد و به آن عمل کند، پیرو راستین امام(ره) خواهد بود.
به گزارش ایسنا، حجتالاسلام و المسلمین علیاکبر محتشمیپور تاکید کرد: مردم، ویژگیهای اصلی راه امام و پیروان راستین امام(ره) را میدانند و میشناسند.
وی با بیان اینکه " وقتی افراد به راه امام عمل کنند، پیروان واقعی این راه خواهند بود" درباره برخی از مهمترین ویژگیهای راه امام گفت: یکی از مهمترین ویژگیهای راه امام، صداقت، پرهیز از دروغ، افترا، تهمت و غیبت است.
امروز: نویسنده نامه های انتقادی به رهبر جمهوری اسلامی، بنا بود پس از دیدار ضرب الاجل دادستان تهران با وی در زندان و پس از شکستن اعتصاب غذا آزاد شود اما شامگاه روز گذشته حکم دادگاه بدوی و محکومیت وی مورد تایید دادگاه تجدید نظر قرار گرفت.
پیش از اين شعبه 26 دادگاه انقلاب اسلامي تهران محمد نوري زاد را به اتهام فعاليت تبليغي عليه نظام و توهين به 3 سال و نيم حبس و تحمل 50 ضربه شلاق محکوم کرده بود که اين راي در شعبه 54 دادگاه تجديدنظر تاييد شد.
آقای نوری زاد اخیرا در نامه ای افشا کرد که دادستان تهران از او درخواست کرده بود تا نامه عفو به رهبری جمهوری اسلامی بنویسد، جواد آرین منش یکی از نمایندگان اصولگرای مجلس نیز پیش از این به جرس گفته بود، اگر آقای نوری زاد در نامه های خود تجدید نظر کند مجلس نیز پیگیر آزادی او خواهد بود.
خبرنگار جرس با فاطمه ملکی همسر این مستند ساز دربند، گفتگویی در مورد روند پیگیری های این پرونده و دیدار این خانواده با جعفری دولت آبادی دادستان تهران و چرایی مقاومت دستگاه قضایی برای آزادی نوری زاد، انجام داده است که در پی می آید:
خانم ملکی!ماجرای اعتصاب غذای آقای نوری زاد در زندان ، حتی آقای دادستان را هم به واکنش وا داشت و وعده آزادی هم داده بودند، چه شد که ناگهان، حکم آقای نوری زاد در دادسرای عمومی و انقلاب تهران تایید شده است ؟
خودمان هم نمی دانیم، به وکیل آقای نوری زاد هم هیچ اطلاعی نداده اند و ما خبر تایید حکم زندان و شلاق ایشان را از طریق سایت ها مطلع شدید .
پس از آنکه شما در مصاحبه پیشین خود با جرس نسبت به ضرب و شتم شدید آقای نوری زاد اعلام نگرانی کرده بودید و به مسوولان نیز پیرامون در خطر بودن جان همسرتان هشدار دادید، مدتی سکوت اختیار کردید. مراحل پیگیری وضعیت آقای نوری زاد در این مدت چگونه بوده است؟
بعد از آن مصاحبه، من و دخترم را از طرف دادستانی تهران خواستند، ما هم به همراه پدر، مادر و برادران و خواهران آقای نوری زاد به دادستانی مراجعه کردیم. اما آنجا به ما گفتند که شما با مصاحبه تان کار را خراب کردید، گفتند مقامات بنا را بر آزادی آقای پناهی و آقای نوری زاد گذاشته بودند اما رسانه ای کردن اعتصاب غذای آقای نوری زاد و جار و جنجال های شما کار را خراب کرده است.
ولی در اعتصاب غذای آقای پناهی، کارگردان سینما، هم کار رسانه ای گسترده ای صورت گرفته بود، گمان می رود همانگونه که آقای نوری زاد خودشان هم در نامه اخیر اشاره کرده اند، مقاومت دادستانی تهران و تایید یکباره حکم زندان ایشان مربوط به همان نامه های انتقادی ایشان به رهبری باشد. شما اینطور فکر نمی کنید؟
تعجب ما هم از همین است که ما اساسا از دادستانی تهران هرگز وعده ووعید نخواسته بودیم. خودشان وعده دادند که اگر ما کار رسانه ای نکنیم یا به تعبیر خودشان سر و صدا نکنیم، آقای نوری زاد را آزاد می کنند. من تقریبا اعتمادی به قول های آقایان نداشتم. چشم امیدی هم نبسته بودم، واقعا هم نمی دانم پشت پرده چه می گذرد که ناگهان بدون هیچ اطلاعی به خانواده و وکیل، دادگاه تجدید نظر برگزار کرده اند و حکم دادگاه بدوی مبنی بر محکومیت آقای نوری زاد را تایید کرده اند. حکم دادگاه بدوی بیشتر شبیه یک بیانیه قبیله ای بود و در تعجبم که بعد از این همه وعده آزادی، ناگهان همان بیانیه سیاسی را در سایت های خبری شان تایید کرده اند. حکم توهین به رهبری هم بین دو ماه تا دوسال بود که در دادگاه تجدید نظر همان سقف دوسال را برای ایشان تایید کردند. یعنی اگر در نامه های آقای نوری زاد سراسر فحش و توهین هم بود همین سقف دوسال باید در نظر گرفته می شد در حالی که حالا برای یک نامه کاملا منطقی و دلسوزانه همان حکم دوسال را در نظر گرفته اند که تاسف آور است. ما شدیدا اعتراض داریم چون حتی یک مصداق کوچک برای توهین هم پیدا نکرده اند، یعنی نتوانستند پیدا کنند، برای آقای دادستان هم نامه نوشته ام و اعتراض به حکم دادگاه تجدید نظر را مکتوب کرده ام.
در دیدار تان با آقای دادستان مشخصا چه بحث هایی مطرح شد و آیا در همان دیدار وعده آزادی آقای نوری زاد مطرح شد؟
بله، در همان دیداری که خودشان تماس گرفتند و ما را به دفتر خواستند، تاکید اولیه شان سکوت خانواده بود و سپس تاکید دیگری داشتند که آقای نوری زاد هم به آن در نامه اخیر خود اشاره کرد. آقای دادستان بعد از مصاحبه من، تدارک یک ملاقات حضوری خانواده با آقای نوری زاد را خیلی فوری در اتاق خودشان داد. پیش از این من در طی شش ماه زندان فقط یک بار موفق به ملاقات حضوری با آقای نوری زاد شده بودیم اما اینبار خیلی عجیب بود که در ساعت غیر ملاقات و در حالی که من روز قبلش با آقای نوری زاد ملاقات کابینی هم داشتم و در مصاحبه ام از سر و روی آشفته ایشان گفته بودم، اینبار آقای دادستان ما را ملزم کرد که در یک ملاقات حضوری از آقای نوری زاد بخواهیم که اعتصاب غذای خود را بشکند و پس از آن ما هم سکوت کنیم. حتی از مادر پیر آقای نوری زاد هم خواسته بود که به دیدار آقای نوری زاد برود و از او درخواست کند تا اعتصاب غذای خود را بشکند. آقای دولت آبادی به مادری که یک جانباز بالای هفتاد درصد در خانه دارد، گفت؛ اگر آقای نوری زاد را با سر و روی آشفته در زندان دیدید، نگران نشوید مربوط به اعتصاب غذای او است و مباد کار رسانه ای بکنید و در مورد وضعیت او دوباره سر و صدا کنید.
مادر آقای نوری زاد نیز به دادستان تهران پاسخ داد؛ فرزند من بارها زخمی از جبهه به خانه برگشته است و من هراسی از دیدن سر و روی زخمی احمد فرزند دیگرم که در جبهه زخمی شده و قدرت تکلم هم ندارد، نداشته ام. مادر و پدر پیر آقای نوری زاد در این دیدار حرف های مهمی را به آقای دادستان گفته اند که امیدوار بودم در ایشان اثر بگذارد. مادر آقای نوری زاد به ایشان گفته بود؛ اگر در یک خانواده اختلافی رخ داد معمولا دیگران برای حل این اختلاف پیش قدم می شوند ولی اینجا ظاهرا کسانی هیزم این آتش را زیاد می کنند و فرزند مرا دارند می سوزانند. در عین حال مادر آقای نوری زاد به آقای دادستان گفت؛ اگر آزادی بیان و آزادی قلم نیست، پس بگویید که خفقان است تا همه خفه شویم و شما هم کار خودتان را بکنید. در شگفتم که چگونه آقای دادستان از حرف های مادر یک جانباز و پشت خمیده یک پیرمرد شرمنده نشد و وعده دروغ داد.
آیا از طریق دادستانی پیگیر شده اید که چرا پس از سکوت خانواده ، به وعده شان عمل نکردند و به جای آزاد ساختن نوری زاد، حکم محکومیت وی را در دادگاه تجدید نظر تایید کرده اند؟
من دیگر از طریق هیچ کسی پیگیر نخواهم بود، همه آقایان می دانند در کشور و در زندان ها چه خبر است. اما مصداق همان سوره بقره قرار گرفته اند که پرده ای بر گوش آنها قرار گرفته است و هیچ نمی شنوند.
نمایندگان مجلس پیشنهاد داده اند که با درخواست عفو از رهبری وضعیت زندانیان بهتر خواهد شد. نظرتان در این مورد چیست؟
ببینید، در مجلس نمایندگانی هستند که به ما می گویند اگر ما پیگیر وضعیت آقای نوری زاد باشیم در دوره بعدی صلاحیت نمایندگی ما برای مجلس توسط شورای نگهبان رد می شود. من با این نمایندگان که کشور دارد در بحران امروز می سوزد و آنها نگران تایید صلاحیت فردای خود در قدرت هستند حرفی ندارم بگویم. اما پیشنهاد من این است؛ رهبری همانگونه که با اقشار گوناگان ، اعم از معلمان، کارگران، شاعران و گروه های دیگر گفتگو می کند می تواند خانواده زنداینان را نیز به عنوان یک گروهی که دیگر قابل چشم پوشی در جامعه نیستند، دعوت کند و در دیداری با این خانواده ها، حرف های آنان را بدون هیچ فیلتر و سانسوری بشنود. اگر ایشان می خواهند اوضاع کشور رو به آرامش پیش برود می باید حرف های خانواده های زندانیان را بشنود.
حرف آخرتان چیست در حالی که همه روزنه های پیگری بسته به نظر می رسد، چه باید کرد؟
به آقای دادستان تاکید کردم که ما گریزی از دادخواهی نداریم .وقتی بر زندانی ظلم می شود، خود آقای دادستان هم همان زمان به صورت تلویحی تایید کرد اما تاکید کرد؛ همانگونه که ازخانواده آقای پناهی خواسته ایم جنجال خبری نکنند، شما هم باید سکوت کنید تا ما کار را پیش ببریم. نمی توانستم این سکوت را به طور بی مرز و مطلق بپذیرم برای همین زمان تعیین کردیم و بنا شد تا شنبه ما هیچ نگوییم و آنها مراحل قانونی کار را پی بگیرند و آقای نوری زاد آزاد شود اما دیدیم که به جای آزادی، چه حکم ناعادلانه ای را برای آقای نوری زاد تایید کردند. حتی در روز شنبه خانواده ما که بر اساس وعده قبلی آقای دادستان به دفتر ایشان مراجعه کرده بودند، به مدت پنج ساعت در پشت درهای بسته آقای جعفری دولت آبادی معطل نگاه ماندند، نه تنها اجازه دیدار ندادند بلکه از یک تماس تلفنی ساده هم چشم پوشیدند و با ما مثل عروسک خیمه شب بازی رفتار کرد، ما دیگر به هیچ کس اعتماد نخواهیم کرد. بسیار بسیار تاسف می خورم با خانواده ای که در تمام روزهای جنگ برای دفاع از کشور و ارزش های این کشور تنها بودند، کسانی دارند ظالمانه برخورد می کنند که اصلا نمی دانیم در آن روزهای جنگ این حضرات کجا بودیند.
امروز:در پی انتشار خبری مبنی بر محرومیت از تحصیل ۱۵ دانشجوی معترض به حضور احمدی نژاد در دانشگاه شهید بهشتی، امروز منابع خبری موثق، از افزایش تعداد احکام سنگین صادره برای دانشجویان آن دانشگاه تا بیش از چهل نفر خبر دادند.
به گزارش ندای سبز آزادی، محکومیت های انضباطی فوق الذکر، در واکنش به اعتراض ۲۰ اردیبهشت ماه دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی نسبت به حضور سرزده و بدون اطلاع قبلی محمود احمدی نژاد در دانشگاه شهید بهشتی، صادر شده است. دانشجویان آن دانشگاه، با برگزاری تجمع، اعتراض خود را به حضور ناگهانی و مخفیانه رئیس دولت دهم و همچنین جو امنیتی دانشگاه ابراز کردند که با برخورد نیروهای بسیج و حراست روبرو شدند. این تجمع درگیری های پراکنده ای را نیز در پی داشت که منجر به زخمی شدن چند نفر از دانشجویان معترض شد.
هفته گذشته تعداد احکام انضباطی تعلیق تا اخراج و انفصال از تحصیل برای دانشجویان معترض، ۱۵ حکم اعلام شده بود، که با ابلاغ تعدادی بیشتری از احکام، این تعداد به بیش از ۴۰ حکم افزایش یافت و پیش بینی می شود که احتمالاً این تعداد افزایش یابد.
بنا به اطلاعات واصله، حداقل ۴۲ نفر از دانشجویان آن دانشگاه با احکام سنگینی با حداقل دو ترم تعلیق از تحصیل و تعدادی نیز به اجرای بند ۱۶ که شامل اخراج و انفصال از تحصیل در مقاطع بالاتر می باشد، محکوم شدهاند. آنان طبق این احکام از تسهیلات رفاهی دانشجویی نیز محروم شده اند.
لازم به ذکر است در پی حوادث بعد از انتخابات و همچنین و تجمعات دانشجویی ۱۶ آذر ۸۸ و روزهای بعد از آن، بیش از سیصد نفر از دانشجویان آن دانشگاه، به حراست و کمیته انضباطی احضار و تعدادی نیز بدون حکم انضباطی از خوابگاه اخراج و با محدودیت هایی روبرو شده بودند.
این درحالیست که محمود احمدی نژاد و مقامات دولتی، در مصاحبه با رسانه های بین المللی هر گونه برخورد با معترضان را انکار می کنند و ماه گذشته معاونت وزارت علوم ادعا کرده بود "طی ماههای اخیر، تنها برای پنجاه دانشجو در سراسر کشور حکم محرومیت از تحصیل صادر شده است."
طی ماههای پس از انتخابات ریاست جمهوری، جمع گسترده ای از دانشجویان دانشگاههای مختلف سراسر کشور، توسط کمیته های انضباطی، مشمول احکام تعلیقی و محرومیت ازتحصیل شده اند.
گفتنی است، این آمار غیر از دهها دانشجوی بازداشتی در زندانهای مختلف کشور می باشد، که تعداد زیادی از آنان، مشمول احکام سنگینِ حبس و تبعید توسط دادگاههای انقلاب شده اند
امروز:دبیر اجرایی مجمع روحانیون مبارز با بیان اینکه امام امروز مظلومترین فرد در جمهوری اسلامی است،گفت:باید به مظلومیت امام و خط امام گریست
به گزارش ایلنا،وی در پاسخ به سوالی در خصوص آرمانهای مغفول مانده حضرت امام پس از دو دهه از رحلت ایشان با بیان اینکه این آرمانها ثابت و متغیر هستند گفت: هدف اصلی امام از انقلاب این بود که بتوانیم تمامیت اسلام تحقق خارجی ببخشیم و اسلام ابتنای آن بر انسانسازی و اخلاق کریمه و کرامت انسانی استوار است.
وی با بیان اینکه در نگاه کلی باید ببینیم که جامعهای که امروز به نام جمهوری اسلامی است آیا اخلاق محور است یا نه، اظهارداشت: با کمال تاسف باید اذعان کنیم موضوع اخلاق اسلامی در جامعه ما به طور جدی آسیب دیده و یا مغفول مانده است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در همین خصوص ادامه داد: اگر اخلاق فردی آسیب ببیند وافرادجامعه دچار بداخلاقی باشند در حوزههای مختلف طبعا آن جامعه که متشکل از این افراد است نمیتواند اخلاق مدار باشد.
وی با بیان اینکه در حوزه اخلاق حکومتی اسلام شاخصهایی را مشخص کرده و باید ببینیم که آیا این شاخصها در نظام ما وجود دارد یا نه، اظهار داشت: یکی از این شاخصهها، مساله صداقت است در سرفصل گناهان کبیره که در قرآن برای آن وعده عذاب پیشبینی شده است دروغ است.
انصاری با طرح این پرسش که باید ببینیم فرهنگ صداقت بهعنوان فرهنگ نهادینه شدن قطعی آیا در رفتار وگفتار نهادها، دستگاهها ومسوولین هست یا نه، گفت: برای ارزیابی این موضوع میتوانیم اظهارات یکساله یک مسوول را رصد کنیم و با واقعیت تطبیق دهیم تا ببینیم چقدر با واقعیت منطبق است.
وی تصریح کرد: دروغ الزاما نباید دروغ فردی باشد اگر موسسهای مسوول ارائه آمار است و در یک حوزهای آمار غلط داد دروغ او آمار غلط است.
روح صداقت در تعاملات سیاسی و اجتماعی حاکم نیست
دبیر اجرایی مجمع روحانیون مبارز تاکید کرد: احساس میکنم آن صداقتی که روح اسلام و روح قرآن به آن تاکید دارد در تعاملات سیاسی و اجتماعی به صورت نسبی حاکم نیست.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص نحوه برخورد امام با مسوولینی که مبادرت به ارائه آمار دروغ به مردم میکردند و نیز اینکه چقدر امام جایز میدانستند که بنا به مصحلت حقایق وآمار به مردم ارائه داده نشود گفت: امام اگر در سخنرانیهای خود میخواستند مطلبی را بگویند اگر برای خودشان یقین نبود میگفتند "آنگونه که گزارش داده اند" حتی در نامهپذیرش قطعنامه حضرت امام کار شجاعانهای و بزرگی انجام دادهاند و قطعنامه را پذیرفتند و به تعبیر خودشان جام زهر نوشیدند ولی در توجیه این موضوع تاکید کردند "آن گونه که فرمانده سپاه گفتند و یا آنگونه که مسوولان عالی نظام گزارش دادند" و هر جا که کمترین شبههای داشتند سعی میکردند به صورت یک احتمال مطرح کنند نه خبر قطعی.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه اگر خبری در روزنامه منتشر میشد که مقدار اغراق آمیز بود امام با آن برخورد میکردند به ذکر روایتی در این خصوص پرداخت و گفت: زمانی که آمار مربوط به تلفات عراقیها در جنگ در روزنامهها اغراق آمیز گفته میشد که امام با این موضوع برخورد کردند.
امام بر صداقت مسوولین و حکومت باید مردم تاکید داشتند
وی با بیان اینکه امام کاملاً بر اینکه مسوولین و حکومت باید با مردم صادق باشند تاکید داشتند، گفت: وقتی یک مقام مسوول و یا یک نهاد به کرات به مردم دروغ بگوید مهمترین عامل بقای یک نظام که اعتماد متقابل است آسیب میبیند و این تبدیل به ضد خود میشود.
عدهای در اموری که بر بیگانگان مکشوف است حقیقت را به مردم نمیگویند
انصاری با بیان اینکه متاسفانه گاهی توجیه میکنند که دروغ مصلحت آمیز است در توضیح دروغ مصلحت آمیز گفت: دروغ مصلحت آمیز یا تقیه در شرع وجود دارد ولی صدها قید و بند دارد. دروغ و خدعه صرفا در جنگ برای فریب دشمن است ولی متاسفانه امروز عدهای با توجیه مصلحت اموری که بر بیگانگان مشکوف است ولی در داخل مصلحت نمیبینند واقعیت را ببینند و یا دستگاهی در گزارش بودجه خودش آمار و ارقام صحیح را به این دلیل که شاید به نظام آسیب برسد اعلام نمیکنند در حالی که نظام پنداری هر دستگاه یک اشتباه فاحشی است. نظام آنقدر بزرگ است که افراد واشخاص در آن هضم میشوند.
وی با تاکید بر اینکه اشکالی ندارد یک قوه در یک نظام نقد شود و یا اینکه رئیس یک قوه محاکمه شود تا اینکه به دلیل مصلحت نظام آن قوه در معرض آسیب دروغگویی قرار بگیرد،گفت: در مقطع فعلی به آمار و ارقامی که از سوی دستگاههای مختلف و مسوولین ارائه میشود احتمال چندانی وجود ندارد.
خلافیگویی اکنون نهادینه شده است
وی در همین زمینه خاطرنشان کرد: من به دلیل اینکه با آمار و ارقام بودجه در کشور سرکار داشته ام و به آن علاقمند هستم هر زمانی که آمار و ارقام بودجه را میشنوم متاسف میشوم که چرا خلاف گویی میشود و خلافیگویی اکنون نهادینه شده است.
دبیر اجرایی مجمع روحانیون مبارز در بخش دیگر از این گفتوگو به حرمت اشخاص در جامعه اسلامی اشاره میکرده و گفت: اکنون حرمت اشخاص و مومن که بالاتر از کعبه است به راحتی شکسته میشود و به اشخاص تهمت و افترا زده میشود در حالی که امام میخواست جامعه ایرانی احساس کنند همه اعضای یک خانواده هستند حتی غیر مسلمانان هم باید از حقوق انسانی برابر برخوردار باشند.
امام به شدت از حذفها و قلع و قمعها گروهی و باندی در دستگاهها ناراحت بودند
وی تصریح کرد: امام به شدت از حذفها و قلع و قمعها گروهی، باندی در دستگاهها ناراحت بودند و سعی میکردند نگذارند جریانی حذف شود چون حذف یک جریان و افراد محترم و توانای یک گروه هم آسیب به آنها میزند و هم به کشور صدمه وارد میکند.
حذف سیاسی افراد از مسوولیتها به اوج خود رسیده است
انصاری با بیان این اعتقاد که اکنون بداخلاقی به اوج خود رسیده است گفت: در مقطع فعلی حذف سیاسی افراد از مسوولیتها به اوج خود رسیده است و به همین دلیل آسیب جدی به کشور وارد شده است.
وی با بیان اینکه قرار بود نظام جمهوری اسلامی نظامی باشد که اگر هر کسی از بیرون به کشور ما آمد ببیند یک سروگردن این نظام و مردم و مسوولان با جامعه جهانی فرق دارند و جلوتر هستند، اظهار داشت: اگر در کشورهای اروپایی با یک دروغ و تهمت نخست وزیر ساقط میشود در ایران باید خیلی شدیدتر از آن را ببینیم ولی متاسفانه بداخلاقی نهادینه شده است.
کینه و خصومت بین گروههای اجتماعی نهادینه شده است
عضو ارشد روحانیون مبارز ادامه داد: آن چیزی که اکنون در آستانه رحلت امام باید به ایشان تسلیت گفت این است که در جامعهای که ایشان ساختهاند اکنون تفاوت زیادی با راه امام دارد. نهادینه شدن کینه و خصومت بین گروههای اجتماعی و تشکیل هستههای خشونت طلب و بدگفتار که به نام دین و به دفاع از انقلاب کانونهایی خشونت طلب را ایجاد کردهاند موجب نگرانی است.
انصاری هشدار داد: بذر بدبینی توام با "خود حق پنداری" و خشونت، ثمرات تلخی را به بار میآورد که کمترین آن بروز و ظهور گروههایی شبیه فرقان و خوارج خواهد بود.
رسانههایی را سراغ دارم که با علم و آگاهی دروغ جعل میکنند
وی با بیان اینکه متاسفانه اکنون حرمت و حقوق انسانی افراد شکسته شده است گفت: من رسانههایی را سراغ دارم که با علم و آگاهی دروغ جعل میکنند تا واکنش جناح رقیب را بفهمند بعضی از رسانههایی که مرتبط با نهادهایی هستند و باید خود پیشتاز حفظ ارزشها باشند کارشان جعل خبر علیه نیروها، گروهها و شخصیتهای درون انقلاب است من روزی نیست که از جریانات نبینم به خصوص علیه مجمع روحانیون مبارز و تاسف بارتر اینکه به این جریان جایزه هم داده میشود.
انصاری در پاسخ به سوالی در خصوص علت سکوت اصلاحطلبان در برابر به گفته وی دروغ پردازی جناح رقیب و رسانههای آنها، گفت: ما سکوتی نکردهایم، یکی از بیعدالتیها ناهمسانی صحنهها و عرصههای امکانات است.
وی ادامه داد: در جامعه پویای انقلاب همه افراد باید بتوانند نظرات خود را بگویند و اگر مورد اتهام قرار گرفتند از خودشان دفاع کنند در حالی که اکنون این ابزار در اختیار اصلاحطلبان وجود ندارد.
دبیر اجرایی مجمع روحانیون مبارز به هجمههای اخیر علیه آیتالله موسوی خوئینیها اشاره کرد و گفت: آیت الله موسوی خوئینیها اکنون مورد ظالمانهترین تهمتها و دروغها از سوی برخی از نهادهای رسمی حکومت و رسانههای مرتبط با آنها قرار دارد و ایشان از این موضوع شکایت کردهاند ولی به شکایت ایشان رسیدگی نشده است.
وی با بیان اینکه ما ابزار اطلاع رسانی دربرابر موج هجمههایی که میشود نداریم گفت: متاسفانه اکنون بولتن سازان فعال شدهاند و از طریق اموال عمومی مبادرت به انتشارات مطالب دروغ علیه شخصیتهای باسابقه نظام میکنند.
انصاری در بخش دیگری از این گفتوگو در پاسخ به سوالی در خصوص عملکرد رسانههای بیگانه و نیز صداوسیما در قبال حضرت امام،گفت: امام امروز مظلومترین فرد در جمهوری اسلامی است از این جهت که عدهای در داخل سوداگرایانه برای توجیه کارهای خودشان با برداشت ابزاری و سطحی از سخنان مبادرت به این اقدام میکنند و این عمل بزرگترین ضربه را به امام میزنند.
وی خاطرنشان کرد: رسانههای بیگانه هم این فرصت را مغتنم شمرده و به اندیشههای امام حمله میکنند صدای آمریکا بزرگترین دشمن خود را امام میدانسته و میداند و از صدای آمریکا انتظار نداریم که از امام تعریف کند و اگر هم تعریف کند حتما مرتبط با مصالح خودشان است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه در ماههای اخیر رسانههای بیگانه فرصت طلبانه برخی ناهنجاریهای موجود را بلافاصله شبیهسازی میکنند گفت: وظیفه جوانان است که امام را مانند پیغمبر اکرم جامع و کامل بشناسند.
وی در بخش دیگری از این گفت وگو با بیان اینکه اکنون برخورد با مردم از سوی برخی نهادها و دستگاهها تحکم آمیز و تحقیر آمیز است به ذکر مثالی در این خصوص پرداخت و گفت: وقتی مساله امنیت اجتماعی و عفت عمومی که هیچ انسان با شرفی نمیتواند با اصل آن مخالفت کنند، مطرح میشود اما به بهانه این موضوع برخوردهای تحکم آمیز با افراد واشخاص صورت میگیرد واین برخوردها خود باعث تشدید ناهنجاریها میشود.
انصاری در خصوص مساله حجاب گفت: اکنون در بعضی از کشورها مانند ترکیه، لبنان ومالزی که رژیمهای آنها ادعای اسلامی ندارند واین قوانین سخت گیرانه هم در آنجا حاکم نیست اما در کل گرایش به حجاب و به اسلام روز افزون شده است این سوال جدی باید در بین مسوولان ذیربط ایجاد شده باشد که طبق گفته خودشان گرایش به بدحجابی در کشورما روزافزون است.
وی ادامه داد: اگر مردم صداقت را دربرخورد با ناهنجاریها ببینند با متوالیان امر همکاری میکنند وقتی دیده میشود که در دولت اقای خاتمی که مظاهر ناهنجاری به مراتب کمتر از حال حاضر بود هر روز کفن پوشان راه میافتادند و سخنرانان نماز جمعه علیه شخص آقای خاتمی سخن میگفتند ولی طی سالیان اخیر که این ناهنجاریها تشدید شده است دیگر از کفن پوشان خبری نیست به همین دلیل مردم احساس میکنند مساله حجاب هم کمرنگ و پررنگ بودنش متناسب با مصلحت سیاسی است نه یک ارزش اسلامی و این باعث بیاعتمادی در بین جوانان میشود.
عضو مجمع تشخیص مصحلت نظام در پاسخ به سوالی در خصوص نحوه برخورد امام با ناهنجاریها و برخوردهایی که در این خصوص با مردم میشد نیز گفت: در زمان حیات حضرت امام هم برخی گروههای خودسر وجود داشتند ولی رفتار امام را اگر شاخص قرار دهیم فرمان هشت مادهای ایشان است.
وی یادآور شد: اینکه گفته میشوددر زمان امام گیس میبریدند وبا تیغ موکت بری لباسهای جوانان را پاره میکردند یک دروغ محض است.
انصاری در پاسخ به سوالی در خصوص نحوه برخورد امام با گروههای خودسر با ذکر روایتی گفت: در زمانی که ناطق نوری وزیر کشور بودند به امام خبردادند که افراد خودسر با جوانان برخورد میکنند امام به ایشان (ناطق نوری) ماموریت دادند که با این افراد برخورد کنند و آقای ناطق هم محکم با این افراد برخورد کرد و این حتی باعث شد که این گروههای خودسر علیه آقای ناطق شروع به جوسازی کنند.
امام به شدت با تجسس در زندگی مردم برخورد میکردند
وی با اشاره به فرمان هشت مادهای امام و زمان صادر شدن این فرمان نیز گفت: امام به شدت با تجسس در زندگی مردم برخورد میکردند و به همین دلیل مبادرت به صدور فرمان هشت مادهای کردند و حتی تاکید داشتند اگر به منزل منافقین و تروریستها میروید غیر از موضوع جرم اگر به موارد دیگری مانند مواد مخدر و آلات لهو و لعب برخورد کردید حق ندارید به این موارد کاری داشته باشید.
انصاری به ذکر مثالی در این خصوص پرداخت و گفت: زمانی به امام خبر دادند که به صورت محدود شنود گذاشته میشود که امام آن فردی را که مبادرت به این کار کرده بود احضار کرده و به شدت با او برخورد کرد.
خروج از اعتدال و تندروییها را بزرگترین بداخلاقی و آسیب برای جامعه میدانم
وی با بیان اینکه امام فرد متعادلی بودند و براساس دین عدالت و اعتدال حرکت میکردند، گفت: من امروز خروج از اعتدال و تندروییها را بزرگترین بداخلاقی و آسیب برای جامعه میدانم. متاسفانه برخی افراد با شستشوی مغزی جوانان آنها را وارد به برخی حرکات میکنند که خارج از اعتدال است.
عضو ارشد مجمع روحانیون مبارز با بیان اینکه متاسفانه عدهای احساس میکنند هر کسی که را نمیپسندند باید زندگی را بر او جهنم کنند، اظهار داشت: من یقین دارم اگر حضرت امام در قید حیاط بودند یک لحظه هم در برابر این ناهنجاریها سکوت نمیکردند.
وی با بیان اینکه آنچه که امام میخواست یک جامعه اخلاق مدار بود که در راس جامعه مومنین با هم مهربان باشند و از موضع رحمت با هم برخورد کنند گفت: امام میخواست چتر جمهوری اسلامی آنچنان گسترش پیدا کند که زیر این چتر هر کس به نام ایران احساس امنیت کامل داشته باشد.
باید به مظلومیت امام و خط امام گریست
انصاری با تاکید برا ینکه باید به مظلومیت امام و خط امام گریست گفت: من فکر میکنم مظلومتر از شخص امام ولایت فقیهای است که ایشان بنیان گذاشته است و من براساس مطالعاتی که در حوزه ولایت فقیه دارم معتقدم که نظریه ولایت فقیه که امام مطرح کرده بودند میتواند یک الگوی مدیریتی مناسبی باشد که هم با دموکراسی و مردم سالاری سازگار بوده و هم متولی اجرای احکام اسلامی باشد.
وی با بیان اینکه اکنون اصل ولایت فقیه به شدت آسیب دیده است، گفت: این آسیب بیش از آنکه از سوی صدای آمریکا، منافقین و دشمنان باشد بیشتر از سوی برخی از حامیان نادان صورت میگیرد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در همین خصوص ادامه داد: بخشی از آسیبهایی که به ولایت فقیه وارد میشود براساس سوء عملکرد دستگاهها و نهادهایی است که بعضا مستقیم و یا غیر مستقیم مرتبط با ولایت فقیه هستند.
وی با بیان اینکه برخی افرادی که اطلاع دقیقی از ساختار قانون اساسی ندارند در تفسیرهای نادرست خود اصول دیگر قانون اساسی را تحت الشعاع اصل ولایت فقیه قرار میدهند گفت: این افراد ولایت فقیه را به گونهای تعریف میکنند که گویا در برابر حقوق اساسی مردم قرار دارد و به جایی آنکه این اصل را بهعنوان مقوم دموکراسی معرفی کنند مقابل دموکراسی قرار میدهند.
انصاری با اشاره به عملکرد یکی از روزنامههای مرتبط با دولت گفت: ضربهای که یکی از روزنامههای مدعی پیروی از ولایت فقیه به این اصل زده است ضربه جبران ناپذیری است.
عملکرد شورای نگهبان به ولایت فقیه آسیب رسانده است
وی با اشاره به عملکرد شورای نگهبان با بیان اینکه اگر این نهاد وجودنداشت ممکن بود قانون اساسی و هم اسلام از بین برود گفت: اما عملکرد شورای نگهبان به گونهای بوده است که به اصل ولایت فقیه ضربه زده است اگر نهادی که به وسیله امام تاسیس شده خودش پیشتاز میشود و وصیت نامه امام را زیر پا میگذارد طبیعتا این کار به ولایت فقیه آسیب میزند.
دبیر اجرایی مجمع روحانیون مبارزه با بیان اینکه جریان حاکم در عمل نشان داده است که معتقد به پیروی از ولایت فقیه نیست به ذکر مثالی در این خصوص پرداخت و گفت: در حالی که در برخی از انتصابات نظر رهبری چیز دیگری بود ولی آقایان راه خود را رفتند.
انصاری تصریح کرد: برنامه چهارم توسعه که با سیاست رهبری تنظیم شده بود از سوی آقایان سیاستهای آمریکایی نام گرفت و این بزرگترین توهین به رهبری بود و اگر هم به ادعای آقایان این گونه بود طی چهار سال فرصت داشتند که طی یک اصلاحیه جایگزین برنامه چهارم را به مجلس بدهند ولی عملا برنامه چهارم را زیر پا گذاشتند.
وی با طرح این پرسش که این چه پایبندی به ولایت فقیه است که در عمل کار خودشان را میکنند و فقط برای برخورد با مخالفین خود پشت سر ولایت فقیه سنگر میگیرند. گفت: من حاضرم از دید فردی که معتقد به ولایت فقیه است در یک مناظره مستقیم تلویزیونی با هر کسی که آقایان تعیین کنند- که البته باید اهل منطق باشد- ثابت کنم که جریان مدعی حمایت از ولایت فقیه به این اصل ضربه زده است نه جریان اصلاحات.
به دنبال یورش نظامیان رژیم صهیونیستی به کشتیهای حامل کمکهای بشردوستانه به غزه که حدود بیست تن جان خود را از دست دادند و دهها نفر دیگر زخمی شدند، نتانیاهو نخستوزیر رژیم صهیونیستی، سفر خود به کانادا را نیمهکاره رها و دیدار با اوباما را لغو کرد.
به گزارش تابناک و به نقل از «سی.ان.ان»، منابع دولتی رژیم صهیونیستی میگویند که بنیامین نتانیاهو، دیدار هفته جاری خود با باراک اوباما، رییسجمهور آمریکا را لغو کرده است.
رسانههای رژیم صهیونیستی و همچنین مقامهای این رژیم با هجمه تبلیغاتی گسترده به گونه ای وانمود کردهاند که جان سربازانشان پس از مورد حمله قرار گرفتن با آتش، اسلحه، چاقو و لولههای فلزی در خطر بوده و نظامیان این حمله را در دفاع از جان خود انجام دادهاند؛ به یقین، این خندهدارترین و بیشرمانهترین توصیفی است که میتوان از سبب وقوع این حادثه داد!
این در شرایطی است که نخستوزیر اسراییل، با ابراز تأسف از رویداد رخ داده، گفت: «نظامیان اسراییل برای دفاع از جان خود، این کار را کردهاند.»
وی در ادامه افزود: «ما از این اتفاق متأثریم؛ اما سربازان ما نیز باید برای دفاع از زندگیشان از خود دفاع کنند.»
این گزارش میافزاید، اما در آخرین تحولات مربوط به جنایت حمله به کاروان آزادی، نشست فوق العاده شورای امنیت برای محکوم کردن رژیم صهیونیستی شب گذشته به دلیل مخالفتهای آمریکا بدون نتیجه پایان یافت.
شب گذشته، شورای امنیت برای بررسی حمله رژیم صهیونیستی به کشتی حامل فعالان صلح موسوم به کاروان آزادی نشست فوقالعاده برگزار کرد. در این نشست که به درخواست ترکیه و لبنان به عنوان رئیس دورهای شورای امنیت برگزار شده بود، انتقادات شدیدی علیه رژیم صهیونیستی مطرح شد.
اغلب کشورهای شرکت کننده در این نشست، خواستار رفع محاصره نوار غزه بودند. برخی از اعضای شورا به ویژه کشورهای عربی، خواستار تحقیقات درباره حمله رژیم صهیونیستی بودند و همچنین رفع محاصره غزه را نیز مطرح کردند.
آمریکا نیز که روز گذشته در قبال حمله رژیم صهیونیستی سکوت کرده بود، همچون گذشته در راستای حمایت همه جانبه خود از رژیم صهیونیستی، با محکوم کردن این رژیم مخالفت و آن را از بیانیه پایانی شورای امنیت حذف کرد.
«الجاندرو ولف»، یکی از اعضای نمایندگی آمریکا در سازمان ملل در این نشست، تنها به ذکر این نکته بسنده کرد که رژیم صهیونیستی باید حجم مواد غذایی وارداتی به نوار غزه را افزایش دهد.
رژیم صهیونیستی از ژوئن سال ۲۰۰۷ نوار غزه را به محاصره خود درآورده است و از ورود مواد غذایی به این منطقه جلوگیری میکند. همچنین پیش از این نیز اعلام کرده بود که مانع از ورود هرگونه کشتی حامل کمکهای امدادی به این منطقه خواهد شد.
گفته میشود، نتانیاهو و اوباما قرار بود درباره کنفرانس سازمان ملل در خصوص بررسی معاهده منع گسترش سلاحهای هستهای که روز جمعه به پایان رسید، گفتوگو کنند.
بیانیه پایانی این اجلاس خواهان برگزاری کنفرانسی در سال ۲۰۱۲ با حضور همه کشورهای منطقه شده است تا در پیشبرد طرح ۱۹۹۵ با هدف ایجاد خاورمیانهای عاری از سلاح هستهای مؤثر واقع شود. در این بیانیه از تل آویو نیز خواسته شده است تا این معاهده را امضا کند و اجازه دهد بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی از تأسیسات هستهایش دیدن کنند.
در این باره باید افزود که رژیم اسراییل عضو NPT نیست و برخورداری از سلاح هستهای را نه رد میکند و نه میپذیرد.
در همین حال، رژیم صهیونیستی نیز در بیانیهای مدعی شده که بیانیه این اجلاس ناقص و ریاکارانه است و واقعیتهای خاورمیانه و تهدیدات واقعی که این منطقه و تمامی جهان با آن روبهروست، نادیده گرفته است.
در این بیانیه همچنین آمده است: «در گزارش پایانی اجلاس از اسراییل که عضو NPT نیست، نام برده شده است؛ اما به ایران که یکی از اعضای امضا کننده این معاهده است، اشارهای نشده.»
هرچند آمریکا این بیانیه را امضا کرده، اما ژنرال «جیمز جونز»، مشاور امنیت ملی اوباما، گفته است که دولت آمریکا نسبت به آن تردیدهای عمیقی دارد.
: طی دو قرن گذشته همزمان با اقتصادی شدن جهان و ظهور ابرقدرت های استعمارگر،جامعه بشریت رفته رفته، آماده شکل گیری برخوردهای خشن شد اما در قرن نوزدهم با وقوع ۲ جنگ جهانی، جهان رنگ و بوی صلح را آرام آرام به خاطره ها سپرد. در طول جنگ ۶روزه و ناتوانی اعراب،کشوری غصبی به نام اسرائیل با راندن و قتل عام مردم فلسطین متولد شد. برخی با خوش بینی به قرن بیست و یکم نگاه می کردند و امید داشتند در هزاره جدید با فهم حکومت ها از یکدیگر و بهبود رابطه مردم با حکومت ها دیگر شاهد پایمال شدن حقوق انسانی نباشیم. آرزویی که با برخورد خشن دیکتاتوری ها و ادامه نبردها در کشورهایی از قبیل عراق و افغانستان رنگ باخت. اما عمق فاجعه زمانی روی داد که غزه در سال ۲۰۰۸ از زمین و هوا مورد حمله ارتش صهیونیستی قرار گرفت.شیوخ عرب که هویت از دست رفته خود را فقط در برابر ایران اسلا می جست وجو می کنند چشم برهم فروبستند و فقط گاهی بیانیه هایی صادر کردند که هرگز از روی کاغذ فراتر نرفت. معلوم نیست زمانی که بان کی مون دبیر کل سازمان ملل خبر از محاکمه سران جنایتکار جهان می دهد چرا خبری از نتیجه گلدستون منتشر نمی شود یا دولت های مختلف چگونه چشم خود را بر قتل عام مسلمانان در منطقه قفقاز و سین کیانگ می بندند. این درست است که کارادزیچ و سرهنگ قذافی و تنی چند از دیکتاتورهای جهان جنایتکار هستند اما آیا جنایت های علیه بشریت را فقط این افراد مرتکب شدند و دیگر کسی دستش به خون انسان های بیگناه آلوده نیست؟ ترکیه امروز دیگر یک بازیگر دست چندم آسیایی که در حسرت پیوستن به اروپا به سر می برد نیست.
ترکیه که بعد از سقوط دولت عثمانی هرگز دامنه نفوذ گسترده ای نداشت امروز به پشتوانه بهره مندی از اقتصاد شکوفا در عین حال که با همه کشورها روابط اقتصادی دارد از مواضع خاص خود دفاع می کند. درست در زمان بهره گیری رژیم صهیونیستی از مظلوم نمایی در پروژه هولوکاست، موضع کارآمد اردوغان در مقابل شیمون پرز همه نگاه ها را به غزه و نقض حقوق بشر در این منطقه جلب کرد. امروز ترکیه در نظر دارد با استفاده از فشارهای دیپلماتیک بر تل آویو حصر غزه را بشکند و روز دوشنبه می توانست روز آزادی و پیروزی بر خودکامگی حکومتی باشد که به هیچ مرجعی پاسخگو نیست. از سال ۲۰۰۵ رژیم صهیونیستی با همکاری دولت مصر محاصره همه جانبه ای بر مردم غیرنظامی غزه تحمیل کردند تا آنها را تحت فشار قرار دهند. ورود هرنوع کالا یی به این سرزمین رنج کشیده ممنوع شد تا زمان جنگ;بعد از آن نیز این روند ادامه داشت تا مردم شهر ویران شده خود را نتوانند از نو بسازند. ورود مصالح ساختمانی یا مواد غذایی چگونه می تواند در راستای آنچه که حملا ت حماس تلقی می کنند به کار آید؟ فقط در فیلم های قدیمی بود که دزدان دریایی با آن پرچم سیاه کشتی ها را به تسخیر خود درمیآوردند و اموال آن را به تاراج می بردند.گرچه دزدان دریایی سومالی نه یک حکومت بلکه یک گروه تروریستی هستند اما رژیم صهیونیستی به عنوان یک دولت همچون دزدان دریایی به کاروان صلح یورش برد تا آزادی را باز هم به تاراج ببرند. قلب های ۷۵۰ مسافر کاروان صلح و هزاران انسان دوست محاصره غزه شکسته شد تا سران تل آویو در آستانه مواجه شدن با کابوسی دیگر باشند.
منبع: مردمسالاری
امروز:يك مرجع تقليد با بيان اينكه اخيرا در خصوص حضرت امام (ره) و زحماتي كه در دوره ايشان كشيده شده، گاهي كم لطفي ميشود، گفت: امام (ره) شخصيتي استثنايي بود كه تكرار او بسيار بعيد به نظر ميرسد. درست است كه امام در ميان مردم و هميشه با آنان همراه بود و مردم صحبتهاي ايشان را از رسانهها ميشنيدند اما بسياري از جلوههاي شخصيتي ايشان بر مردم پوشيده مانده است.
به گزارش ايلنا، آيت الله موسوي اردبيلي در پايان درس خارج فقه خود، به مناسبت فرا رسيدن ايام سالگرد ارتحال حضرت امام خميني (ره) با ذكر خاطرهاي از امام (ره) گفت:يادم هست يكي از بزرگان كه آقاي بسيار محترمي بود و امام هم به ايشان خيلي احترام ميكرد، اوايل انقلاب با لحني تند و گزنده نامهاي خطاب به امام نوشت. برخي افراد به اين فكر بودند كه بايد با ايشان برخورد شود ولي من مخالف بودم. نهايتا رفتم پيش امام و گفتم: نامه فلان آقا را شما ديدهايد؟ گفتند: ديدهام. گفتم: نظرتان چيست؟ فرمود: منظورتان چيست؟ ميخواهيد با ايشان برخورد كنيد؟ گفتم: من چنين عرضي نكردم، ميخواستم ببينم نظر شما چيست؟ گفتند: مراقب باشيد كوچكترين برخوردي با ايشان صورت نگيرد. بعد صحبتها و مسايل ديگري بود كه لازم بود با ايشان در ميان بگذارم و در مورد آنها نظر ايشان را جويا شدم. بعد از اتمام جلسه كه از خدمت ايشان خارج شده بودم دوباره مرا خواستند و فرمودند؛ مراقب باشيد مبادا به آن آقا جسارتي شود. اين از نادر مواردي بود كه امام اين طور روي مطلبي تاكيد و اصرار ميكردند.
وي با ذكر مطلبي ديگر از مرحوم امام (ره) عنوان كرد: روزي در خدمت ايشان در مورد برخي اشخاص صحبت شد. ايشان گفتند "برخي از اينها تا آنجا كه من ميشناسم آدمهاي خوب و متديني هستند". يكي از آقايان گفت اينها شما را قبول ندارند. امام فرمود قبول نداشته باشند، مگر من اصول دين هستم، من هم فردي هستم مانند افراد ديگر، ممكن است كسي مرا قبول كند كس ديگر هم قبول نكند. من در زمان حيات امام نيز اين مطلب را در نماز جمعه گفتم.»
آيت الله موسوي اردبيلي خاطرنشان كرد: متاسفانه زمانه به گونهاي شده كه جوانهاي ما كه امام را درك نكردهاند تحت تاثير تبليغات سوء مغرضين و يا حتي برخي دوستان نادان قرار ميگيرند و شخصيت امام به گونهاي براي آنان ترسيم ميشود كه با واقعيت منطبق نيست. اكنون برخي مطرح ميكنند كه چرا زمان امام فلان مساله پيش آمد يا فلان قضيه رخ داد، اينها نميدانند كه مسايلي را كه در آن زمان پيش آمد كرده بايد با در نظر گرفتن شرايط همان زمان بررسي كرد و نميتوان يك مساله تاريخي را بدون توجه به شرايط زمان و مكان آن مورد نقد قرار داد.
وي ادامه داد: مساله جنگ در زمان مرحوم امام مساله بسيار مهمي بود كه تمام امور كشور از خرد و كلان تحت تاثير آن بود. مسايل زيادي در زمان امام اتفاق افتاده كه مردم جزئيات آن را نميدانند و شايد به صلاح هم نباشد كه فعلا بازگو شود، ولي اجحافي كه اكنون نسبت به امام صورت ميگيرد اين است كه تمام ابعاد وجودي ايشان به ديد مردم گذاشته نميشود و گروههاي سياسي براي پيشبرد اهداف خودشان هر يك آن جلوهاي را كه خود تمايل دارند بزرگنمايي ميكنند. اگر قرار بر بازگو كردن جريانات زمان امام باشد، بايد تمامي آن جريانات بدون كم و كاست و بدون گزينش و تفسير به راي، به مردم گفته شود.
اين مرجع تقليد در پايان گفت: توصيه من به تمامي علاقمندان انقلاب و امام اين است كه در رفتار و عملكرد خود دقت نمايند و بدانند كه اگر خداي نكرده به خاطر عملكرد آنان در ذهن جوانان شك و ترديدي نسبت به امام و اصالت اين انقلاب كه با خون شهيدان بسياري آبياري شده است، پيدا شود، ضايعهاي جبرانناپذير خواهد بود و يقينا در پيشگاه حق تعالي مورد بازخواست قرار خواهند گرفت.
امروز:نوه بنيانگذار انقلاب گفت:امروز در این سرزمین کسانی هستند که از بردن نام خمینی وحشت دارند.
به گزارش ايلنا،حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی در جلسه مشترک مسوولین ستاد بزرگداشت امام خمینی(س) و شهرداران مناطق 20 گانه تهران با حضور دکتر محمد قالیباف و مهندس مهدی چمران صبح امروز در حرم مطهر برگزار شد، گفت: شاید حضور من در چنین جلسهای خارج از عرف متعارف باشد اما احساس کردم زحمات چند ساله شهرداری تهران مستلزم این است که من از نزدیک خدمت برادران عزیز شهرداری بخصوص برادرمان جناب آقای دکتر قالیباف باشم و از تلاشهای کمی و کیفی این مجموعه در حوزههای مختلف تقدیر کنم. شهرداری بهترین ارگانی است که که در ستاد بزرگداشت امام سهیم است.
وی با یادآوری خاطراتی از امام خمینی به نقل از حاج سیداحمدآقا گفت: امام به قول ابوی ما اگر آب هم به دست فرزندانش می داد، بخاطر خدا بود. توسل و توکل امام به خدا و عنایتی که خداوند در حق امام داشت، نکتهای است که اگر به درستی تحلیل نکنیم اما را نشناختهایم.
یادگار امام اظهار داشت: خیلی ها میآیند و میروند و یادی از آنان باقی نمیماند اما امام ماندگار است آنچه امام را از رهبران دیگر متمایز می کند، این است که امام گامی برنمیداشت جز اینکه قبل و بعد و همراه آن گام،خداوند را می دید.
سید حسن خمینی ادامه داد: همین خداباوری امام باعث شد که آن کسانی که در دنیا به خدا نزدیک بودند از یاد و نام او به عشق و وجد میآمدند و کسانی که در دلشان مرض بود از نام او می ترسیدند. امروز هم در این سرزمین کسانی هستند که از بردن نام خمینی وحشت دارند.
وی افزود: اینها جز بغض و کینه نسبت به امام چیز دیگری نیست. در برابر بغض و کینهها، محبت و علاقه ای خداوند در دلهای مومنین نسبت به امام قرار داد که هنوز و همیشه ادامه دارد و خواهد داشت.
یادگار امام به شجاعت امام اشاره کرد و گفت: یکی از ویژگیهایی که خداوند به امام ارزانی داشت، شجاعت او بود. امروزه خیلیها امام امام میکنند اما آن روزهایی که به زبان آوردن اسم خمینی به مثابه مصاف با چوب و چماق و درفش بود، تنها یاران و نزدیکان امام ایستادند.
وی افزود: ابوی می گفت، زمانی که امام را تبعید کردند و همه رفتند من در قم تنها بودم صبح تا شب می گذشت و هیچکس در خانه امام را نمی زد. ابوی ما از غربت و تنهایی آن روزها حرفهای زیادی میگفت. بر اهل بیت امام آن روزها بسیار سخت گذشت. اما صبری که اما بواسطه دینداری داشت باعث شد امام آن روزهای سخت را تحمل کند.
نوه بنيانگذار انقلاب تاکید کرد: باید سعی کنید تلاشهایی که مسیر بزرگداشت امام انجام میدهید با قصد قربت انجام گیرد. انسان میتواند کارهای بزرگی انجام دهد که علاوه بر منافع مادی و شخصی، مزدش را فردای قیامت از خداوند بستاند.
وي به اهمیت بزرگداشت امام پرداخت و گفت: تذکار امام در جامعه ما، تذکار سیدالشهدا است. بزرگداشت امام، بزرگداشت ارزشهای اسلامی است که خداوند سالیان سال آن را در جامعه نگه داشته و خواهد داشت.
سيد حسن خميني خاطرنشان كرد: ما هم میتوانیم مانند امام هر اقدامی را با قصد قربت انجام بدهیم کسانی که اینگونه عمل میکنند دلهای آرامی دارند. الا بذکرالله تطمئن القلوب یک واقعیت است. اینکه باور کنیم یک قانون قدرت مطلق است و بقیه هیچ هستند انسان آرام میشود. وقتی کسی با خداوند معامله میکند دیگر دست خود را به سوی زید و عمرو دراز نمیکند.
امروز: سخنگوی جامعه روحانیت مبارز تهران، مدعی شد "دوم خردادی ها و میرحسین موسوی تلاش میکنند تا قدرت را بگیرند، چون میدانند اگر در رأس قدرت باشند میتوانند بسیاری از چیزها را قلع و قمع کرده و صفحه را برگردانند." وی همچنین ادعا کرد "الان اتاق فرمان و فکر فتنه تلاش میکند تا موسوی و کروبی دستگیر و تا مدتها تبدیل به سوژه شوند."
بین خانواده و خویشان هم جایگاهی ندارند
احمد سالک، سخنگوی جامعه روحانیت مبارز تهران، طی مصاحبه با روزنامه جوان، با بیان اینکه "زمین برای موسوی و کروبی تنگ شده و هر جا هم میروند حزباللهیها جلوی در خانهشان شعار مینویسند"، ادعا کرد "این دو نفر دیگر در خانهشان و بین قوم و خویشانشان هم جایی ندارند. خودشان هم علاقهمندند دستگیر شده تا قهرمان شوند ولی سیاست جمهوری اسلامی این است که اینها لاشه سیاسی شوند، یا فرار کنند یا همین طور توی این لجنها دست و پا بزنند. الا اینکه خودشان را بکشند بالا، توبه کنند و بیایند بگویند جرمهایی که کردهایم قوه قضائیه بیاید رسیدگی کند، آن وقت مردم یا اینها را میبخشند یا مجازات میکنند."
مجبورند بچه های پراکنده را جمع کنند
این روحانی حامی دولت همچنین مدعی شد " الان اتاق فرمان و فکر فتنه، تلاش میکند تا موسوی و کروبی دستگیر و تا مدتها تبدیل به سوژه شوند و بچههایی که از دوروبرشان پراکنده شدهاند دوباره جمع شوند."
سالک بدون استناد به شواهد و اسناد، و صرفا بر اساس اغراض سیاسیِ خود ادعاکرد گفت: "در فتنه بعد از انتخابات اینها چند هدف را دنبال میکردند خودشان هم به آن اذعان داشتند. یکی اینکه بهزاد نبوی گفته بود ما یکبار کمر رهبری را در تیرماه 78 شکستیم، این بار هم باید این کار را بکنیم و یا اینکه موسوی خوئینیها گفته بود باید خامنهای را از تخت پایین بکشیم یا محمد خاتمی که گفته بود سقوط احمدی نژاد سقوط رهبری است و امثال اینها که زیاد است. البته عوامل خارجی هم در فتنه اخیر دخیل بودند مثل جین شارپ و دیگران که به نوعی تأثیرگذار بودند."
وی ادامه داد: "وقتی موسوی از چند بمبگذار حمایت و آنها را تأیید میکند یعنی این که حبلالله المتین را رها کرده و ته چاه سقوط کرده است. اینها دیگر تمام شدهاند و در آن ته چاه دارند دست و پا میزنند."
انتقاد از اصولگرایان منتقد دولت
سخنگوی جامعه روحانیت همچنین ادامه داد: "من با برخی از این آقایان(اصولگرا) جلسه گذاشته و گفتهام که این چه مواضعی است که شما میگیرید. یکی از این آقایان در جواب به من گفت من دیگر کاری به سیاست ندارم، میروم به گوشهای و سرم در کار خودم است.
خب این شد جواب. آقا(رهبری) امروز تنهاست شما باید بروی و دفاع کنی . چطور میشود که آدم این طور میشود؟
آنچه بچه حزب اللهی ها می خواهند
سالک در ادامه گفت: "همینهایی که به عنوان پشتوانه انقلاب بودند، چگونه فرزندانشان به جان بیتالمال افتادند. مبارزه با مفاسد اقتصادی، اجتماعی و اخلاقی عامل دیگری است تا فتنه شکل بگیرد. اینها هر کدام عوامل مختلفی است که میدان عمل دارد. چرا جریان دوم خرداد و موسوی تلاش میکند تا قدرت را بگیرد چون میدانند اگر در رأس قدرت باشند میتوانند بسیاری از چیزها را قلع و قمع کنند و صفحه را برگردانند. چرا بچههای حزباللهی و ولایتی میخواهند که رئیس جمهور بیاید و دور آقا باشد برای اینکه میدانند اگر این کلید قدرت دست نامرد بیفتد چه اتفاقی خواهد افتاد. بیداری و بصیرت چگونه محقق میشود؟"
این روحانی اصولگرا، چندی پیش نیز مدعی شده بود "با رجوع به عملکرد موسوی شاهد هستیم که وی در فتنه های پس از انتخابات، سردمدار فتنه گران بوده و در این زمینه برنامه های دیکته شده خارج از کشور را اجرا می کند."
امروز: به دنبال جنایت ضد بشری رژیم اشغالگر قدس د رحمله به کشتی های امدادی حامل مواد غذایی به غزه میرحسین موسوی در پیامی این اقدام را به شدت محکوم کرد.
به گزارش خبرنگار "کلمه" متن این پیام به شرح زیر است:
بار دیگر رژیم اشغالگر قدس در تجاوزی تازه کاروان شناورهای غیر نظامی حامل مواد امدادی برای مردم مسلمان غزه را هدف قرار داد تا خوی خشونت جوی خود را به نمایش گذارد. این حمله که منجر به کشته و زخمی شدن جمع کثیری شد، نقض فاحش مقرارات بین المللی و حقوق اولیه انسانی است. اینجانب همراه با جنبش حق جوی سبز در سراسر جهان همصدا با همه آزادی خواهان، این جنایت بین المللی را محکوم و ضمن اعلام همدردی با مردم مظلوم فلسطین و تسلیت به مردم ترکیه به خاطر از دست دادن عده ای از هموطنانشان از جامعه بین المللی خواستار برخورد جدی با عاملین این عمل غیر انسانی و متجاوزین به کرامت انسانی می باشم.
امروز: شورای امنیت سازمان ملل متحد برای بررسی ابعاد اقدام تازه رژیم صهیونیستی علیه کاروان کمکهای غزه که به شهادت و زخمی شدن شماری از فعالان صلح خارجی انجامید، پشت درهای بسته تشکیل جلسه داد.
یک دیپلمات غربی گفت: «شورای امنیت ساعت ۱۷ به وقت گرینویج برای بحث درباره تحولات خاورمیانه تشکیل جلسه داد.»
این جلسه به درخواست کشورهای عربی برگزار شده است و هنوز گزارشی درباره جزئیات آن منتشر نشده است.
از سوی دیگر، دفتر اطلاعرسانی حماس گزارش داد که «خالد مشعل» با «معمر قذافی»، رهبر حکومت لیبی، «علی عبدالله صالح»، رئیسجمهوری یمن، «فاروق شرع»، معاون رئیسجمهوری سوریه، «ولید المعلم»، وزیر خارجه این کشور، «عمرو موسی»، دبیر کل اتحادیه عرب، «اکمل الدین احسان اوغلی»، دبیر سازمان کنفرانس اسلامی و تعدادی دیگر از مقامات عرب تماسهای گستردهای را به عمل آورد.
وی در جریان این تماسها لزوم محکوم کردن این جنایت وحشیانه دشمن صهیونیستی و محاکمه و مجازات سران تلآویو بهعنوان جنایتکاران جنگی و غنیمت شمردن این لحظات تاریخی برای لغو نهایی و کامل محاصره نوار غزه را مورد تاکید قرار داد.
این رهبر فلسطینی در جریان این تماسها بر همبستگی کامل عملی با ترکیه و حامیان خارجی آرمان فلسطین حاضر در عرشه ناوگان آزادی تاکید کرد.
همچنین بسیاری از مقامها و سازمانهای کشورهای مختلف با محکوم کردن حمله رژیمصهیونیستی به ناوگان آزادی کمکهای بشر دوستانه، اقدام بین المللی علیه آن را خواستار شدند.
شمار تلفات حمله بامداد امروز دوشنبه نظامیان صهیونیستی به ناوگان آزادی غزه به ۲۰ شهید و بیش از ۸۰ مجروح رسید که ۱۵ نفر از شهدای مذکور از شهروندان ترکیه و بقیه از شهروندان کشورهای مختلف هستند.
این در حالی است که وزارت خارجه اسپانیا و یونان سفیر رژیمصهیونیستی را در کشورهای خود فرا خواندند و وزیرخارجه لبنان از تلاش کشورش برای ارائه پیشنویس قطعنامه محکومیت حمله به ناوگان آزادی خبر داد.
«برنارد کوشنه»، وزیرخارجه فرانسه هم اعلام کرد که هیچ چیز نمیتواند خشونت اسرائیل در قبال این ناوگان را توجیه کند.
همچنین وزیر خارجه آلمان نیز درباره کشتهشدن فعالان حقوق فلسطینیها ابراز نگرانی عمیق کرد.
یونان هم در اعتراض به حمله به ناوگان کمک به غزه، تمرینات نظامی مشترک خود با اسرائیل را لغو کرد و همچون سوئد و اسپانیا که ریاست دوره ای اتحادیه اروپا را برعهده دارد، سفیر اسرائیل را فرا خواند.
همچنین «اسماعیل هنیه»، نخستوزیر دولت منتخب فلسطین در تماس تلفنی با امیر قطر به بررسی آخرین تحولات مربوط به حمله دشمن صهیونیستی به ناوگان آزادی پرداخت.
این در حالی است که رسانههای ترکیه نیز از نشست فوری دولت ترکیه برای بررسی حمله رژیمصهیونیستی به کشتیهای ناوگان آزادی غزه خبر دادند.
ناوهای جنگی و بالگردهای نظامی اسرائیلی ناوگان کمکهای بشردوستانه بینالمللی را محاصره و شماری از فعالان حقوقبشر را بازداشت کردند.
ناوهای جنگی اسرائیلی صبح دوشنبه برای جلوگیری از ورود کاروان کمکهای بشردوستانه بینالمللی آزادی به غزه عازم منطقه شدند.
بر اساس گزارشهای خبری، نیروی دریایی رژیمصهیونیستی با ناوچهها و بالگردهای خود به ناوگان کمکرسانی به غزه حمله کرده و نیروهای خود را بر روی کشتیهایی که وارد آبهای منطقه وارد شدهاند، مستقر کرده است.
ناوگان آزادی حامل شماری از فعالان حقوق بشر، کمکهای بشردوستانه و شامل ۹ کشتی حامل ۱۰ هزار تن کمکهای بینالمللی است.
این ناوگان سفر خود را یکشنبه گذشته آغاز کرد و مطابق برنامه قرار بود پنجشنبه گذشته به غزه برسد، اما به دلیل تهدیدهای رژیمصهیونیستی مبنی بر توقیف کشتیهای این کاروان و دستگیری فعالان صلح حاضر در این کشتیها، تاکنون موفق نشده است وارد آبهای غزه شود.
کاروان کمکهای بینالمللی شامل مصالح ساختمانی، تجهیزات پزشکی و همچنین وسایل آموزشی و اسباببازی برای کودکان غزه است.
بر اساس این گزارش، از سال ۲۰۰۷ میلادی، نوار غزه در محاصره شدید نظامیان رژیمصهیونیستی قرار گرفته و این رژیم با همکاری دولت مصر، از ورود هرگونه کالای بهداشتی و مواد غذایی به نوار غزه جلوگیری میکند.
سازمان عفو بینالملل و دیگر سازمانهای حقوق بشری تاکنون بارها درباره وقوع بحران انسانی در نوار غزه هشدار دادهاند.
این سازمانها همچنین محاصره غزه را مغایر با قوانین بینالمللی دانسته و خواستار لغو آن شدهاند.
امروز: رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت:حفظ اتحاد همه نیروهای سیاسی و مردم در شرایط فعلی کشور، مهمترین نیاز کشور است.
به گزارش ایلنا،آیتالله اکبر هاشمی رفسنجانی در دیدار جمعی از اعضای شورای مرکزی جامعه اسلامی دندانپزشکان کشور همدلی در عرصه داخلی و تعامل در حوزه سیاست خارجی را دو عنصر مهم در رفع تهدیدها علیه نظام جمهوری اسلامی و کشور ایران عنوان کرد.
وی با اشاره به گستاخی رژیم صهیونیستی در حمله به شناورهای حامل کمکهای انساندوستانه برای مردم مظلوم تحت محاصره غزه و کشتار بیرحمانه و مجروح کردن جمع زیادی از انسانهای بشردوست، از کشورهای اسلامی و مدعیان حقوق بشر خواست که این گستاخی نظامیان اسرائیلی را بیجواب نگذارند و برای نجات مردم مظلوم فلسطین و بهخصوص غزه، اقدام مؤثری انجام دهند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: حفظ اتحاد همه نیروهای سیاسی و مردم در شرایط فعلی کشور، مهمترین نیاز است و حرکت در این مسیر میتواند مانع از رسیدن دشمنان به اهدافشان شود.
هاشمی رفسنجانی؛ آگاهی مردم ایران از شرایط داخلی و خارجی را مهم ارزیابی کرد و افزود: حضور مردم در صحنهها همیشه در ناکام گذاشتن دشمنان داخلی و خارجی در اهدافشان نقش تعیینکننده داشته است که نمونههای آن را در پیروزی انقلاب اسلامی و دوران جنگ تحمیلی شاهد بودیم.
گفتنی است در ابتدای این دیدار آقایان دکتر آخوندی دبیر شورای مرکزی و دکتر آشفته دبیر سیاسی جامعه اسلامی دندانپزشکان با ارائه تحلیلی از شرایط داخلی و خارجی، مطالبی را در خصوص مسائل سیاسی، اقتصادی و اجتماعی کشور بیان کردند.
امروز: با گذشت بیش از ۱۶۰ روز از بازداشت کوهیار گودرزی فعال حقوق بشر و عضو کمیتهی گزارشگران حقوق بشر هنوز هیچگونه رسیدگی در مورد پرونده وی به عمل نیامده است. وی در روزهای اخیر به علت اعتراض به انتقالش به سلول انفرادی دست به اعتصاب غذا زده بود. کمیته گزارشگران حقوق بشر در مورد اخرین وضعیت کوهیار گودرزی با وکیل وی مینا جعفری به گفتوگویی کرده است:
لطفا در مورد آخرین وضعیت کوهیار توضیح دهید و بگویید عدم دسترسی وکیل به پرونده چه توجیه قانونی میتواند داشته باشد؟
متاسفانه با وجود مراجعات مکرر به دادسرای اوین، به دلیل خروج این دادسرا از دسترس عموم ملت و از جمله وکلا که آشکارا مخالف اصل ۳۴ قانون است، نتوانسته ام در مرحله دادسرا اعلام وکالت نمایم. از آنجا که مرجع رسیدگی کننده به پرونده اعتراض موکلم به قرار بازداشت، شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب بوده است، بارها به شعبه مزبور مراجعه کردم که ریاست شعبه اعلام کردند پرونده صرفا برای بررسی اعتراض به قرار بازداشت به دادگاه رفته و متاسفانه امروز متوجه شدم پرونده موکلم به شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب ارجاع شده است. همچنین روز چهارشنبه جهت تشکیل دادگاه مقرر شده است. از جمله اشکالاتی که دادسرای اوین برای وکلا ایجاد کرده بی خبر ماندن از وضعیت پرونده و عدم اطلاع دقیق از شعبه رسیدگی کننده و تضییع حق دفاع موکل است که در مورد آقای گودرزی شاهد آن هستیم.
چرا با وجود تعیین وثیقه وی آزاد نشد؟
همانطور که مستحضر هستید به دلیل عدم پذیرش وکلا در دادسرای اوین ، امکان اطلاع از قرار های صادره برای موکل نیز وجود ندارد مگر آنکه بازجو و یا بازپرس، صدور قرار وثیقه را به متهم اعلام نماید . به رغم اعلام صدور قرار وثیقه از سوی آقای گودرزی به خانواده و دشواری و مرارتی که مادر ایشان برای تهیه وثیقه متحمل شدند و مراجعههای مکرر به زندان و دادگاه انقلاب، هیچ فردی پاسخگوی صدور این قرار نبوده و به نظر میرسد با وجود صدور چنین قراری، موکل در بازداشت غیرقانونی به سر میبرد.
چرا کوهیار گودرزی پس از مدتی دوباره به سلول انفرادی منتقل شد؟
بر اساس شنیدهها، موکل، اعتراض خود در رسیدگی به وضعیت پروندهاش را به گوش مسوولان زندان می رساند و پس از این امر وی به انفرادی منتقل میشود. به دلیل عدم ملاقات مقام قضایی رسیدگی کننده به پرونده تا زمان مطالعه پرونده، امکان پاسخ به این سوال به طور کامل و واقعی میسر نخواهد بود.
با توجه به طولانی شدن مدت بازداشت گودرزی چه درخواستی از مسئولان قضایی دارید؟
امیدوارم مقامات رسیدگی کننده به پروندههای سیاسی، اصل انصاف و بیطرفی را که اولین و مهمترین ویژگی یک قاضی دادگستری است رعایت نمایند تا حقوق شهروندی ملت دچار خدشه نگردد. بار دیگر از مسوولان قضایی خواهشمندم که با تعطیل کردن دادسرای اوین و یا دست کم ایجاد امکان تردد برای وکلا و خانوادههای بازداشت شدگان، اصول قانون اساسی را رعایت کنند
حمله کماندوهای رژیم اشغالگر اسراییل به ناوگان آزادی و شهادت عده ای از فعالین حقوق بشر و آزادی خواهی به شدت محکوم است. حمله به کاروان افراد غیر نظامی هرچه بیشتر چهره اشغالگران را برای جهانیان آشکار کرد. این حمله از سوی بسیاری از کشورهای دنیا از جمله جمهوری اسلامی ایران محکوم شده است.
معتقدیم که ملت صلح جو، صلح خواه و بشر دوست ایران با تمام وجود انزجار خود را از این حمله وحشیانه اعلام می کنند ولی همین ملت صبح که روزنامه کیهان را ورق می زنند، سوال بزرگی برایشان پیش می آید. با توجه به نزدیک شدن به سالگرد شهادت برادران و خواهرانمان در اعتراضات دور از خشونت مردمی به نتایج مهندسی شده انتخابات ۲۲ خرداد ۱۳۸۸، که به طور وحشیانه توسط نیروهای نظامی و انتظامی سرکوب شد، این سوال نقشی پر رنگتر در اذهان ما ایرانیان می بندد.
وقتی سرمقاله کیهان را با عنوان «روز واقعه نزدیک است» می خوانیم. مشاهده می کنیم که کیهان برای نشان دادن غیر قانونی بودن حمله به ناوگان آزادی غزه به کنوانسیون های ۱۹۴۸ و ۱۹۷۴ ژنو اشاره کرده است. مطابق این معاهده های بین المللی، کیهان حمله به ناوگان را غیر قانونی دانسته است. این دلایل بسیار نیکوست ولی سوال این است که ملزم بودن به رعایت پیمانهای بین المللی مسئله مهمی است، ولی چرا آنجا که پای جمهوری اسلامی و تعهداتش در قبال حقوق بشر و رعایت حقوق شهروندی به میان می آید، آنگاه کیهان و همفکرانش مدعی ناعادلانه بودن سازمانهای بین المللی می شوند و آنها را بازیچه دست قدرتها برای اعمال نفوذ در کشورهای دیگر می دانند.
از سوال اول بگذریم که کیهان نشینان را بی اخلاق تر از آن می دانیم که به غیر محکوم کردن سوال، جوابی برای آن داشته باشند. راه دور نرویم، مسئله کشته شدن انسانهایی بی گناه است به بهانه های بی پایه و اساس. در همین قانون اساسی خودمان اصلی داریم به نام اصل ۲۷ که راهپیمایی بدون حمل سلاح را حق شهروندان می داند. از کیهان نشینان می پرسیم که اگر امروز ۱۰ نفر در حمله نظامیان رژیم غاصب به ناوگان آزادی غزه به شهادت رسیدند (که معتقدیم کشتن یکنفر مثل کشتن کل نوع بشر است: «أَنَّهُ مَن قَتَلَ نَفْسًا بِغَيْرِ نَفْسٍ أَوْ فَسَادٍ فِي الأَرْضِ فَكَأَنَّمَا قَتَلَ النَّاسَ جَمِيعًا» [مائده، آیه ۳۲])، نیروهای نظامی و انتظامی در ایران حدودا یکسال پیش بیش از ۷۰ تن را در خیابانهای میهن (نه در فاصله ۷۰ تا ۸۰ مایلی آبهای سواحل غزه) کشتند و شما با قلم خود آنرا توجیه می کنید و همچون دولت اسراییل مردم بی گناه را متهم می کنید که با اسلحه به خشونت روی آورده اند. اینجا صحبت حقوق بین المللی نیست که بتوانید بگویید توسط قدرتهای جهانی برعلیه نظام طراحی شده است. اینجا با نص صریح قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران مواجه هستید که البته می دانیم هیچ دلبستگی به آن ندارید.
اسراییل هم برای تثبیت حکومت نامشروع خود به این روشها روی می آورد و با زور سلاح و آدمکشی مجبور است مشروعیت نداشته خود را در خاک فلسطینیان توجیه کند. اسراییل هم وقتی پای محدود شدن قدرتش در میان است تمام پیمانهای بین المللی را نقض می کند و آنجا که به نفعش می باشد حق مسلم مردم ایران برای دستیابی به انرژی صلح آمیز هسته ای را بازیچه قدرتطلبیهایش قرار می دهد و آرزوی اجماع جهانی برای حمله به خاک میهن عزیزمان را در دل می پروراند.
آری، امروز مردم ایران با دل و جان در درد مردم غزه شریکند.
امروز: معاون سیاسی وزارت کشور در دولت محمد خاتمی، با بیان اینکه "امنیتی شدن فضای جامعه، ارتباط مستقیمی با توسعه حرکت های خشن، زیرزمینی و معاند با نظام و انقلاب دارد"، خاطرنشان کرد نتیجه منطقی از تداوم فضای فعلی این است که مسببین آن، بر خلاف ادعاهای عجیب و غریب خود، دلشان برای مردم و جمهوری اسلامی نمی سوزد و خودشان برانداز هستند.
به گزارش سامانه خبری پارلمان نیوز، مرتضی مبلغ در گفتگویی با ارگان فراکسیون اقلیت مجلس، در تحلیل فضای حاکم برجامعه معتقد است "امنیتی شدن فضای جامعه ارتباط مستقیمی با توسعه حرکت های خشن، زیرزمینی و معاند با نظام و انقلاب دارد. این امر کاملا تجربه شده و محرز است و به نظر من هیچ دلیلی هم وجود ندارد که کسانی که موجب ایجاد و ادامه فضای بسته هستند به این امر واقف نباشند. لذا نتیجه منطقی که می توان از تداوم فضای فعلی گرفت این است که مسببین آن، از طرفداران حرکت های زیرزمینی، مخرب و برانداز هستند و بر خلاف ادعاهای عجیب و غریب خود، دلشان برای مردم و نظام جمهوری اسلامی نمی سوزد. آنها خواسته یا ناخواسته به کشور و انقلاب لطمه می زنند. این فضا باعث منزوی شدن منتقدان دلسوز و وفادار به مشی امام ، آرمان انقلاب و جمهوری اسلامی شده و راه را برای حرکت های تند باز می گذارد."
این مدیر سیاسی دولت اصلاحات، همچنین تصریح کرد "چرا بر اساس آمار رسمی که خود آقایان منتشر می کنند هر روز به متقضیان استفاده از ماهواره و ورود گیرنده های آن به کشور افزوده می شود؟ چرا از اعلام ریزش مخاطبان رسانه رسمی سخن می گویند؟ محدود کردن فضای رسانه ای و بستن روزنامه ها و فیلترینگ سایت های منتقدان دورن نظام، متاسفانه محصولی جز بازکردن دهان رسانه های خارجی که هیچ مرزی برای تخطئه انقلاب و امام قائل نیستند نداشته است."
مرتضی مبلغ پیرامون وضعیت حاکم بر جامعه توسط تمامیت خواهان خاطرنشان ساخت "رقابت های سیاسی و جناحی و منافع آنها، چنان عده ای را در عصبیت و غفلت فرو برده که به خاطر حذف رقیب، حاضرند دست به هر کاری بزنند و مرزهای سیاسی، اخلاقی، انسانی را بشکنند. مگر می شود با تهمت و افترا به رقیب، ناکارآمدی خود در اداره کشور را توجیه کنند؟"
معاون سیاسی وزارت کشور در دولت محمد خاتمی تاکید کرد "جمهوری اسلامی بر اساس اعتماد عمیق و متقابل بین مردم و حاکمیت بنا شده است. ایجاد و تداوم فضای موجود از دو حال خارج نیست. یا اقشار وسیعی از مردم به دست اندرکاران و مسئولان اعتراض دارند یا اینکه عاملان ایجاد این فضا بدون استدلال فکر می کنند که مردم و برخی احزاب و تفکرات سیاسی با آنها مسئله دارند."
امروز: محبوبه خوانساری از خبرنگاران سرویس اجتماعی خبرگزاری میراث همزمان با اعظم ویسمه در حمله نیمه شب بامداد 11 خرداد توسط ماموران وزارت اطلاعات دستگیر شد.
بر اساس گزارشهای رسیده به جرس در این هجوم نابهنگام که برای دستگیری چند تن از روزنامه نگاران و اعضای جبهه مشارکت اسلامی برنامه ریزی شده بود، اعظم ویسمه و محبوبه خوانساری در میان نگاه مضطرب و چشمان پراشک مادرانشان به مکانی نامعلوم منتقل شدند.
ماموران همچنین با تجسس منزل این دو روزنامه نگار برخی از وسایل از جمله کامپیوتر شخصی این دو را با خود بردند.
محبوبه خوانساری خبرنگار حوزه مدیریت شهری است که در روزنامه های چون کلمه سبز، هم میهن و شرق کار کرده است.
اعظم ویسمه نیز از خبرنگاران پارلمانی است که با روزنامه شرق، خبرگزاری ایلنا ، مجله ایراندخت، مجله شهروند و تعدادی از سایت ها و رسانه های خبری در داخل کشور همکاری می کرده است .
وی همچنین یکبار در جریان حوادث بعد از انتخابات توسط وزارت اطلاعات احظار و بازجویی شده بود.
همچنین خبرها حاکی از آن است که ماموران برای دستگیری چند تن از اعضای جوان جبهه مشارکت اسلامی به منزل آنها مراجعه کردند که در پی عدم حضور آنها در بازداشت این افراد ناکام ماندند.
به نظر می رسد در آستانه سالگرد انتخابات روند تازه ای از دستگیری روزنامه نگاران و فعالان سیاسی آغاز شده است.
امروز: دادگاه تجدیدنظر استان تهران، احکام صادره از سوی دادگاههای بدوی برای محمد نوریزاد و محسن میردامادی را تایید کرد که طی آن، نوری زاد به سه سال و نیم حبس و پنجاه ضربه شلاق و میردامادی به شش سال حبس تعزیری و ده سال محرومیت از فعالیت در احزاب و مطبوعات محکوم شدند.
به گزارش ایلنا و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دادسرای عمومی و انقلاب تهران، شعبه ۵۴ دادگاه تجدیدنظر استان تهران، حکم سه سال و نیم حبس و پنجاه ضربه شلاق صادر شده از سوی قاضی عباس پیربابایی، رئیس شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب، برای محمد نوریزاد را عینا تایید کرد.
حکم صادره برای این وبلاگ نویس، مستند ساز و نویسندۀ سابقا اصولگرا، به اتهام "فعالیت تبلیغی علیه نظام و توهین به رهبری" صادر شده بود.
نوری زاد در پی نامه های انتقادی به رهبر جمهوری اسلامی، آذر ماه گذشته دستگیر و طی ماههای بازداشت، مورد آزار، شکنجه و ضرب و شتم زیادی قرار گرفت.
دادگاه تجدیدنظر استان تهران همچنین پس از آنکه محسن میردامادی به رای صادره از دادگاه بدوی اعتراض و متعاقبا درخواست اعتراض خود را مسترد کرد، به استناد ماده ۲۴۷ قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری، قرار رد درخواست تجدیدنظر را صادر كرد.
میردامادی، دبیر کل جبهه مشارکت و نماینده اسبق مجلس شورای اسلامی، در جریان حوادث بعد از انتخابات ریاست جمهوری، دستگیر و بعد از ماهها بازداشت و محاکمه در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی تهران، توسط قاضی صلواتی به اتهام "اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی و فعالیت تبلیغی علیه نظام"، به استناد مواد ۶۱۰ و ۵۰۰ قانون مجازات اسلامی مجموعا به شش سال حبس تعزیری و به استناد ماده ۱۹ قانون مجازات اسلامی، به عنوان تتمیم حکم تعزیری، به ده سال محرومیت از فعالیت در احزاب و مطبوعات محکوم شده بود
امروز:محمد مهدی شهریاری نماینده مجلس در گفتوگو با خبرنگار آفتاب درخصوص آثار مخرب پارازیت بر سلامت شهروندان اظهارداشت: از سویی سیاست افزایش جمعیت از طرف دولت پیگیری میشود آنگاه طبق تحقیقات برخی مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی کشور تاثیر پارازیتها بر ناباروری تایید شده است و ما همچنان هیچ تدبیری برای رفع آن نمیبینیم.
وی ادامه داد: بسیاری از مقامات و مسئولان کشور نیز قبول دارند که این امواج برای سلامت مردم زیانبار است اما از آنجا که همه امور در کشور ما متاسفانه سیاسی میشود انتقاد از آن یا تلاش برای اصلاح آن نیز با برخوردهای سیاسی مواجه میشود و آنچه به آن اهمیت داده نمیشود سلامت و امنیت افراد جامعه است.
عضو کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی مجلس یادآور شد: کسی نمیتواند تاثیر مخرب پارازیتها بر سلامت مردم را منکر شود زیان این امواج بر ناباوری و نسل جوان و بروز سرطان ثابت شده است. ما نباید صرفا به فکر امروز باشیم تا با ارسال این امواج برخی اهداف را پیاده یا با برخی اهداف مقابله کنیم بلکه تاثیر بلند مدت آن را نیز باید در نظر داشته باشیم.
وی افزایش سرطانها، افزایش سقط جنین ناخواسته، گسترش ناباروری و پدیده جهشزایی ژنتیکی، بروز بیماری در سیستمهای قلب و عروق و دستگاه گوارش را از اثرات مخرب ارسال پارازیت خواند و تاکید کرد: مسئولان ذیربط بدون حساسیتهای سیاسی به این مسئله بپردازند.
نماینده بجنورد گفت: مسأله پارازیتها متاسفانه با مسائل سیاسی بعد از انتخابات گره خورد و در شرایط کنونی مناسب است مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی چون مرکز تحقیقات ناباروی و دانشگاه تربیت مدرس نتیجه تحقیقات خود را در اختیار مسئولان و حتی مردم قرار دهند
امروز:حجتالاسلام والمسلمین سیدحسن خمینی در دیدار ورزشکاران و مسوولان ورزش کشور در حرم مطهر امام خمینی (ره) اظهار کرد: ورزش کشور در سالهای اخیر توفیقات خوبی داشته و امیدواریم این توفیقات از این پس بیشتر هم باشد.
به گزارش ایسنا، سیدحسن خمینی ادامه داد: گسترش ورزش در کشور هم از حیث ورزش عمومی و هم از حیث ورزش قهرمانی، گام مهمی در زدودن ناهنجاری از جامعه است.
وی با گرامیداشت ایام سالگرد ارتحال بنیانگذار جمهوری اسلامی گفت: ما امروز میبینیم که در جامعه، امام (ره) و هرکسی که به نوعی منتسب به ایشان است، چطور مورد محبت مردم قرار میگیرد و این امکانپذیر نیست مگر اینکه خداوند محبت مومنین را در دل مردم به وجود میآورد.
نوه حضرت امام(ره) همچنین حضور در جمع ورزشکاران و مسوولان ورزشی را نشاطآور توصیف کرد و گفت: امیدوارم آینده شما ورزشکاران در همه ابعاد آینده درخشان و توام با موفقیت باشد.
به گزارش ایسنا، جمعی از ورزشکاران و مسوولان ورزش کشور صبح امروز با حضور در حرم بنیانگذار جمهوری اسلامی، با آرمانهای امام خمینی تجدید میثاق کردند.
پس از تجدید میثاق ورزشکاران و مسوولان ورزش کشور با آرمانهای بنیانگذار جمهوری اسلامی، مسوولان و اعضای تیم ملی فوتبال امید دیدار جداگانهای با سید حسن خمینی داشتند.
حجتالاسلام والمسلمین سیدحسن خمینی در این دیدار با اشاره به تلاشهای غلامحسین پیروانی برای ارتقای جایگاه تیم ملی فوتبال امید گفت: مهم این است که یک مربی، توانمندی شناخت استعدادها را داشته باشد و بتواند با ساختن بازیکن از مجموع سرمایههای کشور استفاده کند. با توجه به توانایی، سابقه و قدرتی که آقای پیروانی دارند و انشاءالله با همدلی فدراسیون، آرزوی ۳۶ ساله برای راهیابی این تیم به المپیک تحقق پیدا میکند.
وی افزود: موفقیت شما در این عرصه به همت خودتان بستگی دارد و گاهی مسائلی هرچند کوچک میتواند سرنوشت بازیهای بزرگ را عوض کند.
تاج، غلامحسین پیروانی سرمربی تیم فوتبال امید و فنایی سرپرست این تیم به ارایه گزارشی از آخرین وضعیت بازیهای این تیم پرداختند.
همچنین تاج از تعیین سقف ۳۵۰ میلیون تومانی برای قراردادهای بازیکنان فوتبال خبر داد که سیدحسن خمینی به مزاح گفت: در این صورت قراردادها زیرزمینی میشود!
امروز:عیسی سحر خیز و داوود سلیمانی از زندان رجایی شهر منتقل شدند.
به گزارش تحول سبز، عیسی سحرخیز، روزنامه نگار دربند و دکتر داوود سلیمانی عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت از زندان رجایی شهر به زندان کچویی کرج منتقل شدند.
گفتنی است عیسی سحر خیز در زندان رجایی شهردچار بیماری قلبی شده بود و پزشکان زندان بر لزوم انجام تست ورزش و معاینه خارج از زندان تاکید کرده بودند
داوود سلیمانی نیز به دلیل مقاومت در برابر بازجوها نزدیک به یک سال است که در زندان به سر می برد و از امکان مرخصی نیز محروم مانده است .وی از بیماری های عصبی و شرایط جسمی وخیمی که حاصل بازجویی های طولانی مدت و نحوه نگهداری در زندان است، رنج می کشد.
امروز:دبیر مجمع محققین مدرسین حوزه علمیه قم با تاکید بر اینکه کشور را با تک صدایی نمیتوان اداره کرد،گفت:عدهای میخواهند نزدیکترین یاران امام مانند آیتالله هاشمی رفسنجانی را از صحنه حذف کرده و خط امام را منزوی کنند.
آیتالله سید حسین موسوی تبریزی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، در پاسخ به سوالی در مورد شیوه برخورد امام با بحرانها اظهار داشت: مواقع حساس را باید به دو قسمت تقسیم کرد در قسمت اول گاهی ممکن است که داخل نیروهای خودی مردم و نظام با دشمنی واحد مواجه شود مانند حملات عراق به ایران و یا انفجار حزب جمهوری اسلامی و نخست وزیری و ترور ائمه جمعه توسط منافقین. دسته دوم هم به وجود آمدن اختلاف در درون فرزندان و افراد خدمتگزار نظام است که به خصوص مدیریت امام در این دوره بسیار مهم است.
وی افزود: در حالت اول که با دشمن واحد داخلی یا خارجی مواجه میشدیم امام هرگز از خودشان ضعف و ترس نشان نمیدادند و با تمام اطلاعاتی که از دشمن داشتند و در عین کوچک نشمردن آن، طوری رفتار میکردند که رعب و وحشت در دل مردم نیفتد و بلکه بالعکس آرامش را ایجاد میکردند به طور مثال در حالی که نسل ما جنگی را به خود ندیده بود وقتی عراق با بمب باران فرودگاه جنگ را آغاز کرد نوعی وحشت نگرانی در همگان ایجاد شد اما امام به گونهای رفتار کرد که حتی نزدیکان ایشان که از جزییات حمله صدام اطلاع داشتند آرامش یافتند. زیرا ایشان فرموده بودند "چیزی نشده است یک دوست سنگی را پرتاب کرده و رفته است و فرار کرده است" لذا معتقدم پیروزی ایران در جنگ در همان روز اول بود زیرا آرامش جامعه حفظ شد و مدیریت صحیح اعمال شد وتا آخر جنگ امام هیچگاه احساس ضعف و خستگی نکردند بلکه به رزمندگان امید میدادند.
دبیر مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم در ادامه گفت: رفتار امام در رابطه با مسائل داخلی هم اینگونه بود اگر از همه مسوولان آن زمان بپرسید همه خواهند گفت که هر مشکلی به وجود میآمد پس از چنددقیقه صحبت با امام آرامش و خاطره پیدا کرده و احساس میکردند که آن مشکل حل میشود و آرامش دادن به مدیران جامعه و لطف و احسان به آنها و توجه به نظرات و پیشنهادات آنها که توسط امام انجام میگرفت امیدبخش بود در عین حالی که ایشان درکارها نظارت کامل داشته است.
موسوی تبریزی تصریح کرد: در مواقعی که اختلاف طبیعی حتی میان طرفداران امام و انقلاب بوجود میآمد امام آنها را مدیریت میکردند و تا جایی که مفید بودند تشویق هم میکردند. لذا در آن زمان مجلس هم یک دست نبود و امام به آنها میفرمود "چنین اختلافات اشکال ندارد بلکه لازم است اما تا جایی که باعث پیشرفت و سازندگی شود باید وجود داشته باشد."
دادستان کل کشور در دوران امام با نقل بخشی از سخنان حضرت امام در جلد ۲۱ صحیفه نور مبنی بر ضرورت وجود اختلاف سلیقهها و در عین حال حفظ دوستی صمیمیتها ادامه داد: ایشان اختلاف نظرات را در راستای پیشرفت کشور لازم میبیند زیرا جامعهای که انتقاد در آن نباشد سالم نیست و اگر اختلافات تبدیل به حذف شود باعث نابودی جامعه میشود همانگونه که قرآن کریم هم بر احتسام به حبل الهی تاکید کرده است و امام در عین اختلافات تلاش داشت جلوی حذف جریانات را بگیرند و روحانیون و دانشگاهیان و ... با همدیگر گفتوگو کرده و یکدیگر را تحمل کنند از سوی دیگر امام تاکید داشتندکه سخن جوانان گوش داده شود و به سوالات آنها در مورد دین پاسخ داده شود لذا اکنون باید به این مساله اهمیت دهیم تا به جوانان تهمت کفر و الحاد نزنیم.
وی با اشاره به اختلافات اوایل انقلاب مانند اختلافات شهید رجایی و بنی صدر، مجلس شورای نگهبان و... گفت: امام معتقد بودند در عین اینکه اختلافات نباید باعث حذف شود که بهترین یادگار ایشان در این مورد پاسخ ایشان به نامه آقای محمد علی انصاری بود که تصور میکنم آن نامه به اشاره دفتر امام نوشته بود. امام در پاسخ وی میفرماید که "من میدانم همه جریانات دلسوز نظام و در مقابل دشمن هستند و میخواهند به نفع مردم کار کنندلذا بیان اشکالات از سوی هر طرف اشکالی ندارد."
دبیر مجمع محققین و مدرسین حوزه قم ادامه داد: امام تا جایی که میتوانستند کمک میکردند تا هیچ گروهی حذف نشود به طور مثال در مجلس سوم که جوانان و نیروهای چپ وارد آن شدهاند عدهای از جریان راست که حذف شده بودند امام باز هم از حضور آنها از حاکمیت استفاده کرد و آیت الله یزدی را که تا بیش از آن در مجلس حضور داشت پس از آن انتخابات به شورای نگهبان فرستادند و یا اینکه در سال ۶۷ ایشان در یک جا از ناطق نوری و در جای دیگر از آقای محتشمی ور تعریف وتمجید کرده و آنها را تایید میکند که این امر نشان میدهد امام میخواستند همه نیروهای دلسوز نظام با گرایشات مختلف حفظ شوند.
وی تاکید کرد: امروز هم به چنین روحیه نیاز وجود دارد تا همه علاقمندان امام و مدیرانی که میخواهند کشور را اداره کنند در صحنه حضور داشته باشند زیرا کشور را با تک صدایی نمیتوان اداره کرد.
موسوی تبریزی در پایان در پاسخ به اینکه مهمترین رکن مغفول ماندن اندیشه امام چیست گفت: ایشان میخواستند کشور را با همه دلسوزان اداره کنند اما اکنون با وجود نظارت استصوابی بسیاری از یاران ایشان حذف شدند و این روش تاکنون ادامه دارد تا جایی که عدهای میخواهند نزدیکترین یاران امام مانند آیت الله هاشمی رفسنجانی را از صحنه حذف کرده و خط امام را منزوی کنند.
امروز:وزارت خارجه ترکیه پس از حمله نظامیان رژیمصهیونیستی به یک کشتی حامل کمکهای ترکیه به مردم غزه، سفیر رژیم صهیونیستی در آنکارا را احضار کرد.
به گزارش ایلنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، کنسولگری اسرائیل در استانبول در محاصره مردم ترکیه قرارگرفت و نیروهای امنیتی ترکیه برای حفظ جان سفیر و مقامهای دیگر رژیمصهیونیستی تلاش میکند.
هزاران تن از مردم ترکیه در اعتراض به حمله نیروهای صهیونیستی به ناوگان «آزادی» در آبهای مدیترانه با تجمع در استانبول خواستار دخالت دولت این کشور در حمایت از این ناوگان شدند.
همچنین بنا بر گزارشها، «گابی لوی»، سفیر اسرائیل به وزارت خارجه ترکیه احضار شده است و آنکارا به حمله به ناوگان کمکهای بشروستانه واکنش نشان داده است.
این در حالی است که رسانههای ترکیه نیز از نشست فوری دولت ترکیه برای بررسی حمله رژیمصهیونیستی به کشتیهای ناوگان آزادی غزه خبر دادند.
در حمله نیروهای رژیمصهیونیستی به کاروان کمکهای بشردوستانه بینالمللی که عازم نوارغزه است، ۱۰ تن شهید و بیش از ۵۰ تن دیگر زخمی شدند.
ناوهای جنگی و بالگردهای نظامی اسرائیلی ناوگان کمکهای بشردوستانه بینالمللی را محاصره و شماری از فعالان حقوقبشر را بازداشت کردند.
ناوهای جنگی اسرائیلی صبح دوشنبه برای جلوگیری از ورود کاروان کمکهای بشردوستانه بینالمللی آزادی به غزه عازم منطقه شدند.
بر اساس گزارشهای خبری، نیروی دریایی رژیمصهیونیستی با ناوچهها و بالگردهای خود به ناوگان کمکرسانی به غزه حمله کرده و نیروهای خود را بر روی کشتیهایی که وارد آبهای منطقه وارد شدهاند، مستقر کرده است.
ناوگان آزادی حامل شماری از فعالان حقوق بشر، کمکهای بشردوستانه و شامل ۹ کشتی حامل ۱۰ هزار تن کمکهای بینالمللی است.
این ناوگان سفر خود را یکشنبه گذشته آغاز کرد و مطابق برنامه قرار بود پنجشنبه گذشته به غزه برسد، اما به دلیل تهدیدهای رژیمصهیونیستی مبنی بر توقیف کشتیهای این کاروان و دستگیری فعالان صلح حاضر در این کشتیها، تاکنون موفق نشده است وارد آبهای غزه شود.
کاروان کمکهای بینالمللی شامل مصالح ساختمانی، تجهیزات پزشکی و همچنین وسایل آموزشی و اسباببازی برای کودکان غزه است.
بر اساس این گزارش، از سال ۲۰۰۷ میلادی، نوار غزه در محاصره شدید نظامیان رژیمصهیونیستی قرار گرفته و این رژیم با همکاری دولت مصر، از ورود هرگونه کالای بهداشتی و مواد غذایی به نوار غزه جلوگیری میکند.
سازمان عفو بینالملل و دیگر سازمانهای حقوق بشری تاکنون بارها درباره وقوع بحران انسانی در نوار غزه هشدار دادهاند.
این سازمانها همچنین محاصره غزه را مغایر با قوانین بینالمللی دانسته و خواستار لغو آن شدهاند.
امروز:عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی مهمترین دلیل وجود خط فقر در کشور را عدم سرمایه گذاری در بخش اشتغال، واردات بی رویه و تضعیف تولید در کشور ذکر کرد.
به گزارش خانه ملت، داریوش قنبری درخصوص ارائه آمار دولت مبنی بر وجود ۴۰ میلیون نفر در خط فقر گفت: هنگامی که بیکاری در جامعه ای افزایش یابد و پول نفت به جای اینکه در کارهای زیربنایی صرف شود در بودجه جاری هزینه گردد، باید شاهد خط فقر در کشور باشیم.
سخنگوی فراکسیون خط امام (ره) در ادامه افزود: عدم سرمایه گذاری در کارهای زیربنایی و تولیدی در سطح ملی موجب بیکاری، اعتیاد، بزهکاری و فقر شدید، فقر نسبی در جامعه خواهد شد.
نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: بررسی های جامعه شناسانه بیانگر این است فقر در ایران ناشی از درآمد پایین است، درآمد پایین به دنبال پس انداز پایین و سرمایه گذاری پایین حاصل می شود.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت: مسئولان دولتی باید بگویند در طول این ۵ سال که بالاترین درآمد نفتی را در کشور پس از انقلاب داشته ایم در چه راهی مصرف شده است.
وی خاطرنشان کرد: عدم مدیریت صحیح و کاردان در استفاده بهینه از منابع مالی موجب شده تا نوعی نابسامانی در بخش تولید همراه شود.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس یادآور شد: اگر برای موضوع خط فقر چاره اساسی نشود باید در انتظار این باشیم که در یکی، دو سال آینده ۶۰ تا ۶۵ میلیون نفر از جمعیت کشور در زمره خط فقر قرار گیرند.
امروز:در پی حضور محمود احمدی نژاد در دانشگاه شهید بهشتی و اعتراض دانشجویان به حضور وی، کمیته انضباطی این دانشگاه تا کنون برای ۱۵ تن از دانشجویان معترض حکم تعلیق صادر کرده است.
به گزارش دانشجونیوز، در حالی که محمود احمدی نژاد و اطرافیانش در مصاحبه با رسانه های بین المللی هر گونه برخورد با معترضان را انکار می کنند، سیل برخورد بی سابقه با دانشجویان در دانشگاه های مختلف کماکان ادامه دارد. پس از بازداشت ۱۷ دانشجو و احضار و تهدید بیش از ۳۰ دانشجوی دانشگاه باهنر کرمان پیش از ورود احمدی نژاد به این شهر، این بار اخبار تأسف باری از برخورد گسترده انضباطی با دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی به گوش می رسد.
پس از حضور غافلگیرانه احمدی نژاد در دانشگاه شهید بهشتی و اعتراض گسترده دانشجویان آن دانشگاه به وی که به درگیری نیروهای بسیج و حراست با دانشجویان و ضرب و شتم دانشجویان معترض نیز انجامید، کمیته انضباطی و حراست دانشگاه شهید بهشتی اقدامات گسترده ای را برای برخورد با دانشجویان معترض به احمدی نژاد آغاز کرده اند، در این میان تاکنون ده ها نفر از دانشجویان این دانشگاه به کمیته انضباطی احضار شده اند و طبق اخبار رسیده به خبرنگاران دانشجو نیوز برای بیش از ۱۵ نفر از آنان تاکنون حکم تعلیق از تحصیل صادر شده است. دانشجویان زیادی نیز با احضار به حراست تهدید به بازداشت شده اند.
برخی از داشجویانی در بازگشت از کمیته انضباطی خبر از لیست ۱۸۰ نفره دانشگاه برای احضار دانشجویان به کمیته و صدور احکام انضباطی برای آنان می دهند. برخورد شدید کمیته انضباطی، حراست و نهادهای امنیتی با دانشجویان مترض به احمدی نژاد سابقه دیرینه دارد، دانشجویان دانشگاه امیرکبیر پس از اعتراض سال ۸۵ خود تا مدتها طعم صدها احضار، تعلیق،ممنوع الورودی و بازداشت و شکنجه را کشیدند،اخیراً نیز ده ها نفر از دانشجویان دانشگاه تهران پس از اعتراض به حضور محمود احمدی نژاد در دانشگاهشان به دفتر پیگیری وزارت اطلاعات احضار و تهدید شدند.
امروز:هیأت نظارت بر مطبوعات در آخرین جلسه خود یک روزنامه را توقیف و به ۱۰ روزنامه تذکر داد.
روابط عمومی معاونت امور مطبوعاتی و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام کرد که در جلسه امروز۱۰ خرداد ۸۹ هیأت نظارت بر مطبوعات موضوع تخلفات نشریات مطرح و به شرح ذیل تصمیمگیری شد:
روزنامه «گل» به دلیل انتشار و تصاویر و مطالب خلاف عفت عمومی و تخلف از بند دو ماده ۶ قانون مطبوعات و به علت اصرار بر تخلفات، به استناد تبصره ماده ۱۲ آن قانون توقیف و موضوع جهت رسیدگی به مرجع قضایی ارسال شود.
ماهنامه محلی «بدر» به دلیل افترا به مقامات، نهادها و ارگانهای کشور و پخش شایعات و مطالب خلاف واقع به دلیل تخلف از بندهای ۸ و ۱۱ ماده ۶ قانون مطبوعات، به استناد تبصره ماده ۱۲ آن قانون توقیف و موضوع جهت رسیدگی به مرجع قضایی ارسال شود.
به روزنامه «البرز ورزشی» به دلیل تخلفات محتوایی و شکلی تذکر داده شود و به علت اصرار بر تخلفات، موضوع جهت رسیدگی به مرجع قضایی ارجاع گردد.
به روزنامههای «وطن امروز» و «فرهیختگان» هر یک ۲ تذکر به دلیل ۲ مورد تخلف از مفاد ماده ۶ قانون مطبوعات داده شود.
به روزنامههای «مردم سالاری»،«آفتابیزد»، «جهان اقتصاد»، «آرمان روابط عمومی»، «جمهوری اسلامی»، «جهان صنعت»، «کارون»، «البرز ورزشی» و«خبر ورزشی» و همچنین نشریات: «بهداشت روان و جامعه»، «هنر موسیقی» و «راه» به دلیل تخلفات محتوایی و شکلی تذکر داده شود.
امروز: دبیرکل سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ابران، گفت: وحشي گري اخیر رژيم صهيونيستي از يك سو موجب عيان شدن هر چه بيشتر مظلوميت مردم فلسطين شد و از سوي ديگر موجب سرافكندگي حاميان پليد رژيم غاصب اسرائيل است.
محمد سلامتی در گفت و گو با کمیته رسانه های سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران با اشاره به حملة رژيم صهيونيستي به كشتي هاي حامل كمك دوستانه مردم كشورهاي مختلف جهت مردم محاصره شده غزه، بیان داشت: این حملة بي شرمانة جنايتي وصف ناشدني است،که موجب كشته و مجروح شدن ده ها تن از سرنشينان آن كشتي شده است،
وی تصریح کرد: این حرکات، جنايتي علني عليه همة معيارهاي انساني و بشري است.
سلامتی اين وحشي گري رژيم صهيونيستي را، از يك سو موجب عيان شدن هر چه بيشتر مظلوميت مردم فلسطين بیان داشت و از سوي ديگر موجب سرافكندگي حاميان پليد رژيم غاصب اسرائيل ارزیابی کرد.
دبیر کل سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران با بیان اين مطلب که اینگونه جنايت، لزوم حمايت جدي تر دنيا از مردم مظلوم فلسطيني را محرز ساخته است، خاطرنشان کرد: سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي ايران ضمن محکومیت چنین اعمالی، اعلام مي دارد مجامع بين المللي از اين پس هيچ توجيهي براي رفتارهاي محافظه كارانه در برابر جنايات رژيم صهيونيستي نخواهند داشت.
وی در پایان تصریح کرد: سازمان بر این باور است که اين مجامع می بایست بلادرنگ براي محكوميت و مجازات رژيم سفاك صهيونيستي اقدام كنند و از همگان درخواست داریم، به صورت بسيار جدي پيگير مجازات رژيم مزبور در مجامع بين المللي باشند.
پایان خبر
امروز:دادگاه ژیلا بنی یعقوب ،روزنامه نگار و فعال حقوق زنان دیروز ، نهم خرداد ماه به اتهام تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی پیرعباسی برگزار شد.
به گزارش سایت «تا آزادی روزنامه نگاران زندانی» فریده غیرت ،وکیل مدافع ژیلا بنی یعقوب در این دادگاه اتهام های وارده به موکلش را بی اساس دانست و به دفاع از وی پرداخت و گفت :"آنچه به عنوان مستندات اتهامی موکلم به گزارش کارشناسان وزارت اطلاعات در پرونده وجود دارد ،همه و همه مربوط به فعالیت های حرفه ای اش به عنوان یک روزنامه نگار مستقل و بی طرف است.وی پیش از این نیز براساس گزارش های وزارت اطلاعات به همین اتهام زندانی و محاکمه شده بود که در نهایت قاضی های پرونده به دلیل نبود ادله کافی وی را تبرئه کرده اند. به عنوان مثال موکلم چند بار نیز به خاطر تهیه گزارش از تظاهرات زنان بر علیه قوانین تبعیض آمیز بازداشت و محاکمه شده که در آن زمان قاضی های پرونده با استناد به شغل موکلم که روزنامه نگار است گزارش وزارت اطلاعات را که فعالیت موکلم را اقدام علیه امنیت ملی دانسته بودند ،وارد ندانستند .
فریده غیرت با توجه به اصل وحدت رویه قضایی که باید درمحاکم مورد توجه قرار بگیرد ،گفت :"با توجه به اینکه قاضی های همین دادگاه در سالهای گذشته انجام فعالیت حرفه ای روزنامه نگاری و تهیه گزارش را مصداق اقدام علیه امنیت و تبلیغ علیه نظام ندانسته بودند ،خواستار صدور حکم تبرئه برای موکلم هستم."
ژیلا بنی یعقوب نیز در دفاعیات خود خطاب به قاضی گفت :"گرچه شما مرا در جایگاه متهم می بینید اما من از کارشناسان وزارت اطلاعات شاکی هستم که بارها و بارها فقط به خاطرتهیه گزارش و نوشتن مقاله من را بازداشت و زندانی کرده اند و هزینه های روحی و معنوی زیادی را به خانواده ام وارد کرده اند.بازجوها در مراحل بازجویی با تحت فشار قرار دادن من و دیگر متهم ها ازما می خواهند که به انجام کارهایی ناکرده اعتراف کنیم و امید است شما به عنوان قاضی به این روشهای غیرقانونی توجه کنید ."
به گزارش سایت «تا آزادی روزنامه نگاران زندانی» اتهام بنی یعقوب اقدام تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی است و مصادیق این اتهام فعالیت های روزنامه نگاری وی بویژه تهیه گزارش از تظاهرات های اعتراضی مردم درنخستین روزهای پس از انتخابات پرمناقشه ۲۲ خردادماه سال گذشته عنوان شده است .
تهیه گزارش از زنجیره انسانی حامیان سبز پوش میرحسین موسوی از میدان تجریش در شمال تهران تا میدان راه آهن در جنوب شهر در هجدهم خرداد و همچنین نوشتن مقالاتی در باره مبارزات انتخاباتی هواداران کاندیداها از جمله بحث و گفت و گوهای مردم در خیابان های تهران در روزها و شب های قبل از انتخابات نیز ار دیگر مصداق های فعالیت تبلیغی وی علیه نظام جمهوری اسلامی ذکر شده است.
قاضی پرونده ژیلا بنی یعقوب در خاتمه دادگاه اعلام کرد که به زودی حکم خود را برای این پرونده صادر خواهد کرد.
بنی یعقوب سی ام خرداد و در جریان ناآرامی های پس از انتخابات ریاست جمهوری ایران به همراه همسرش بهمن احمدی امویی که او نیز روزنامه نگار است، در خانه اش بازداشت و پس از دو ماه با قرار وثیقه آزاد شد.
امروز: یک سال از انتخابات پر اما و اگر ریاست جمهوری ایران که اعلام نتایج آن و اعتراض های مردمی پس از آن منجر به کشته شدن دهها تن از شهروندان ایرانی شده است، گذشت اما تاکنون پرونده شکایت خانواده های شهدای این بحران سیاسی در ایران به نتیجه نرسیده است.
دو ترور سیاسی مربوط به مسعود علی محمدی استاد فیزیک نظری دانشگاه صنعتی شریف تهران و سید علی موسوی خواهرزاده میرحسین موسوی نیز همچنان بلاتکلیف مانده است و پیگیری های خانواده آنان برای شناسایی عاملان این ترور با هیچ پاسخ مشخصی از سوی دستگاه قضایی ایران مواجه نشده است.
در کنار این پرونده ها که به نظر می رسید حاکمیت با رفتار حمایتی خود برای محاکمه عاملان این کشتار بنا را بر پیگیری و مسوولیت پذیری در قبال شهادت حداقل برخی از شهروندان کشور گذاشته بود، شکایت بسیاری از خانواده های کسانی که در راهپیمایی های خیابانی به شهادت رسیدند نیز وجود دارد که همچنان مفتوح و بلاتکلیف است.
اشکان سهرابی، جوان ۲۰ ساله، یکی از کشته شدگان ناآرامی های پس از انتخابات ایران است که در ۳۰ خرداد ماه سال گذشته مورد اصابت گلوله قرار گرفته و سپس در بیمارستان جان سپرد.
خانم نیک پی مادر اشکان در آستانه سالگر شهادت فرزندش به جرس می گوید: ما اشکان را فراموش نکرده ایم و همچنان پیگیر پرونده به شهادت رسیدن فرزند مان هستیم اما تا کنون هیچ جوابی از هیچ مسوولی دریافت نکرده ایم.
وی که پیش از این گفته بود جنازه اشکان را هم به راحتی در اختیارخانواده قرار نداده اند، پس از گذشت یک سال در پاسخ به این پرسش که آیا اطلاعات مربوط به پیگیری پرونده شهادت اشکان را دراختیار خانواده قرار داده اند، می گوید: ما حتی وکیل هم گرفته ایم، اما نه پیگیری های ما جواب داده است و نه پیگیری های خانم مجد زاده وکیل این پرونده به نتیجه مشخصی رسیده است.
مادر اشکان سهرابی که تنها پسر خانواده اش در جریان راهپیمایی های اعتراضی علیه اعلام پیروزی احمدی نژاد به عنوان رییس جمهور ایران به شهادت رسیده است، با بیان اعتقاد به اینکه اشکان فدای پنج دقیقه بیرون رفتن از خانه شده است، در پاسخ به این پرسش که آیا از طرف دولت فعلی کسی برای دلجویی به سراغ خانواده آنها رفته است، می گوید: ما که کسی را ندیدیم، هیچ کس از طرف دولت سراغ ما را نگرفت. در منزل خودمان هیچ کسی را از طرف دولت ندیدیم که به دلجویی بیایند. تنها یک بار از طرف حلال احمر آمدند به منزل ما، کمی همدردی کردند و رفتند، شاید آنها فراموش کرده اند اما ما که فراموش نمی کنیم. .
وی همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا در خلاء همدردی دولت، مردم با شما همدردی و همراهی می کنند، می گوید: هر بار که سر حاک اشکان می رویم ، می بینیم که مردم می آیند و خیلی به ما محبت دارند، همدلی مردم را نمی شود نادیده گرفت و من واقعا قدردانی می کنم که از کسانی که بارها برای دلجویی ما سرخاک اشکان آمده اند.
خانم نیک پی همچنین اضافه می کند: متاسفانه فضا و محیط فعلی به گونه ای است که برخی از دوستان اشکان شاید کم لطفی کرده اند و سراغ همکلاسی شان که دیگر در بین شان نیست را از ما نگرفته اند اما شاید این شرایط را باید درک کرد. من نمی دانم چه دلیلی دارد اما حتما احساس نا امنی می کنند و یا شرایط به آنها اجازه نمی دهد، با این همه قدردان همدلی های مردمی هستیم که واقعا ما را تنها نگذاشته اند.
بی نتیجه ماندن شکایت خانواده های شهدا تنها مختص مادر اشکان سهرابی نیست و بسیاری دیگر از خانواده های شهدای انتخابات نیز نسبت به روند بی فرجام رسیدگی به پرونده شکایت های خود در دادسرای جنایی تهران اعتراض کرده اند.
شهید علی حسن پور یکی دیگر از کشته شدگان وقایع پس از انتخابات است که پیش از این به صدای آمریکا گفته شده بود که پیکر این شهید خرداد را نیز بعد از صد و پنج روز به خانواده او تحویل داده اند. لادن مصطفایی احیرا در مورد روند پیگیری شکایت خود به روز از به نتیجه نرسیدن پی گیری هایشان و عدم پاسخگویی مسئولان سخن گفته بود .
مادر سهراب اعرابی شهید دیگر انتخابات نیز همچنان از طریق وکیل خود پیگیر شکایت های بی نتیجه خود است با این اعتقاد که شناسایی قاتلان فرزند و و دیگر فرزندان ایران، حداقل کاری است که حاکمیت می تواند برای مادران داغدار انجام دهد.
برخی دیگر از خانواده های شهدای گمنام نیز در آستانه خرداد و سالگر انتخابات خونین ریاست جمهوری ایران، از مصاحبه با رسانه ها در مورد روند پیگیری پرونده شهادت اعضای خانواده خود منع شده اند.
امروز:بهمن احمدی امویی ، روزنامه نگار پس از ۷۲ روز آزادی موقت ، دوباره به زندان اوین بازگشت. عصر نهم خرداد ماه، بهمن احمدی امویی را جمعی از دوستانش تا زندان اوین بدرقه کردند و او را به آن سوی دیوارهای بلند اوین سپردند.
به گزارش خبرنگار «تا آزادی روزنامه نگاران زندانی» هشتم خرداد ماه، در تماسی تلفنی از دادستانی تهران به این روزنامه نگار گفته شد که مرخصی اش تمدید نشده و باید خود را تا شب به زندان اوین معرفی کند. اما این روزنامه نگار به دلیل برگزاری دادگاه همسرش ژیلا بنی یعقوب، ترجیح داد در این دادگاه همسرش را همراهی کند و بعدازظهر همان روز خود را به زندان اوین معرفی کرد.
بهمن احمدی امویی و ژیلا بنی یعقوب در شامگاه ۳۰ خرداد ماه سال گذشته در منزل شان بازداشت و راهی زندان اوین شدند.بهمن امویی در دادگاه اولیه به هفت سال و چها ر ماه زندان محکوم شد و سپس در دادگاه تجدید نظر حکمش به پنج سال حبس قطعی تبدیل شد .
او که در ۲۷ اسفند ماه سال گذشته، با تودیع وثیقه پانصد میلیون تومانی به مرخصی آمد، به هنگام بازگشت به زندان اوین همچنان مقاوم و پرروحیه بود. مدام لبخند می زد و از دوستانی که او را تا زندان اوین همراهی کرده اند ،تشکر می کرد. در صحبت هایش به دیگران روحیه می داد و این اطمینان که تحمل زندان برایش دشوار نیست . بهمن بارها این جمله را تکرار کرده که:"من هم مثل بسیاری روزنامه نگار هستم .بسیاری از روزنامه نگارن در داخل و خارج و برخی در زندان هستند و حکم های سنگین هم دارند من می گویم زندگی شان را بکنند . به فکر ایران هم باشند."
حتی بعد از تلفنی که از دادستانی به او شد و خبر بازگشتش به زندان را شنید؛فوری در وبلاگ شخصی خود از همه دوستانش خداحافظی کرد.
او در بخشی از این یادداشت نوشته است ": دلم می خواست خیلی کارها بکنم و خیلی جاها بروم و خیلی ها را ببینم اما موفق نشدم . ولی خوشحالم . راستش خجالت آور بود که بسیاری از دوستان در زندان هستند و من بیرون . دیگر در این روزهای آخر پیش خودم شرمنده بودم. شرمنده دانشجویان و روزنامه نگارانی که در شرایط سختی در زندان به سر می برند. کم کم داشتم به خودم بدبین می شدم که چرا کسی سراغی از من نمی گیره که برگردم به زندان."
سایت جرس مصاحبه ای با این روزنامه نگار انجام داده و او را اینگونه معرفی کرده است:" آنها که بهمن احمدی امویی را می شناسند و با او همکار بوده اند می گویند بهمن در همه این سالهای روزنامه نگاری، در سرویس های اقتصادی روزنامه ها گزارشی به مصلحت و در صلاح یک مسوول ننوشت، بهمن امویی یک منتقد به تمام معناست و روزنامه نگاری که ذره ای عقب ننشته، امروز بهمن امویی دوباره به زندان می رود تا حکم پنج سال حبس قطعی درباره اش اجرا شود، برای کسی که نه از رانتی بهره برده و نه از بیت المال کیسه ای دوخته چنین مجازاتی چگونه قابل تعریف است، زندگی خانوادگی بهمن هم یک مبارزه است، او و همسرش ژیلا بنی یعقوب هر دو زندان رفته اند و یک راه مشترک را برگزیده اند."
بهمن احمدی امویی یک روزنامه نگار مبارز است اما از آن نوع مبارزهای احساساتی و مهربان که با وجود روحیه خوب و مقاوم ، هنگام خداحافظی لبخندی بر لب داشت و چشم هایش خیس بودند اما همچنان استوار و مقاوم با تک تک یاران و دوستان خداحافظی کرد .
بنام داد خواه بی همتا
آن زمان که بنهادم سر به پای آزادی دست خود زجان شستم از برای آزادی
جناب آقای نصرالله ترابی نماینده محترم شهرکرد در مجلس شورای اسلامی
همانگونه که به یاد دارید آن زمانی که از سوی گروه ها و احزاب اصلاح طلب نامزد شرکت در انتخابات مجلس هشتم شدید دانشجویان انجمن اسلامی دانشگاه آزاد شهرکرد از اولین کسانی که دست شما را در این راه فشردند همان زمانی که خطر رد صلاحیت از سوی شورای نگهبان و اختلافات قومی باعث میشد خیلی ها از همراهی با شما عبا داشته باشند اعضای انجمن به همراه حلقه از یاران اصلاح طلب در تمام مسیر یاور و همراه شما بودند حتما بیانیه انجمن اسلامی دانشگاه ازاد شهرکرد در حمایت شما در خاطر شما و دوستانتان مانده است همان بیانیه ای که باعث شد سه تن از اعضای انجمن به دادگاه احضار شوند اما نهایتا آن انتخابات در گذر گاه سخت به پایان رسید و خاطره شیرین آن برای همیشه درذهن ما ماند.
اما جناب مهندس ترابی پس از انتخابات ریاست جمهموری دهم اوضاع کشور و به همان نسبت دانشگاه آزاد شهرکرد دگرگون شد همانگونه که عرصه فعالیت های سیاسی برای یاران انقلاب و چهره هایی مانند آقایان موسوی و کروبی سخت گشت و رفتار های خشن و بی سابقه با مردم در این قریب به یک سال به سیاست اصلی داخلی اقتدار گرایان تبدیل شده در دانشگاه ازاد شهرکرد هم برخورد با فعالین دانشجویی و اعضای انجمن به گونه ای بی سابقه ادامه دارد همانطور که مستحضرید در آستانه سال تحصیلی جدید تغییر رئیس دانشگاه آزاد شهرکرد و ریاست فردی غیر بومی نا آشنا به جو این مجموعه حکایت از اغاز دوره ای جدید در حیات دانشگاه داشت پیش بینی ها نیز مدت زمان زیادی نکشید که رنگ واقعیت به خود گرفت از همان ابتدای سال ایجاد محدودیت برای تشکل ها و دانشجویان منتقدی که در چارچوب قانون مخالفت خود را با وضع موجود اعلام می داشتند شکل جدید به خود گرفت از احضار دوستان به نهاد های امنیتی و تحت فشار قرار دادن و ارعاب خانواده ها از طریق تماس های تلفنی مسئول حراست دانشگاه فیض الله کریمی که به جای مراقبت از فرزندان مردم وعده گم و گور شدن اعضای تشکل را به خانواده هایشان می دهد گرفته تا رد صلاحیت گسترده کاندیدای انتخابات شورای مرکزی انجمن به بهانه های واهی که هنوز هم بر ما پوشیده است و عدم صدور مجوز برای برنامه های انجمن در حالی که تشکل های هوادار دولت از هر لحاظ برای اجرای برانامه هایشان از دورن و بیرون دانشگاه حمایت می شوند و ازادانه به هر شخص و گروهی که با انها اختلاف دارند تهمت نفاق می زنند شاهکار اقتدارگرایان لغو مجوز برنامه سخنرانی اقای منتجب نیا بود که پیش از ان خود با ان موافقت کرده بودند جالب اینجاست که هنگام مراجعه اعضای انجمن مسئولین دانشگاه فشار های وارده از بیرون را عامل لغو مجوز اعلام کردند اما در جوابیه هاشان که در مطبوعات به چاپ رسیده حفظ حرمت و کرامت دانشجو را عامل لغو مجوز دانشتند،عجبا که مسئول محترم نهاد رهبری آقای رئیسی بابت اینکه ابتدا تائید مجوز را امضا نمود به خود بد و بیراه و ناسزا می گفت(فایل صوتی و تصویری موجود است)اما در مصاحبه ای از سابقه بد اعضای انجمن سخن می گوید!اقایان سنگ ها را بسته و سگ ها را رها کرده اند.
جناب مهندس ترابی پس از لغو مراسم اقای منتجب نیا فضا روز به روز بر اعضای انجمن تنگ تر و تنگ تر می شود همانطور که در احتمالا در اخبار و گزارشات خوانده اید در روز سوم خرداد اقای حسین فرهادی بابادی عضو انجمن و یکی از فعال ترین اعضای ستاد شما در زمان انتخابات در محیط دانشگاه توسط اعضای تشکل علم الهدی و عده ای ارازل و اوباش به صورت سازمان یافته مورد ضرب و شتم شدید قرار گرفت و در روز چهارم خرداد دفتر انجمن اسلامی با حکم تعلیق هیات نظارت پلمپ شد.
نکته قابل توجه اینکه ظاهرا بهانه پلمپ دفتر انجمن انتشار نشریه ای است که هیچ ارتباطی ارگانیکی با تشکل ندارد و فقط یکی از اعضای انجمن صاحب امتیاز آن است.
در ادامه این برخورد ها زشت و ناشایست مسئولین دانشگاه به جای برخورد با خاطیان ،اعضای مظلوم انجمن را به کمیته انظباطی فراخوانده اند و بر خلاف تمامی ظوابط قانونی و بدون در نظر گرفتن حداقل ظواهر و حق دفاع آنها را به مجازات های سنگین نظیر تعلیق و انتقال اجباری به دانشگاه های دیگر محکوم ساخته اند و طبق خبر ها آقایان برنامه وسیعی برای زمان تعطیلی دانشگاه دارند.
وا اسفا که حسین فرهادی به علت اینکه مورد ضرب و شتم قرار گرفته باید مجازات شود و امیر امیرخانی عضو تشکل علم الهدی و عامل اصلی این عمل وقیح خبر از اختصاص سهمیه قبولی در کنکور مقطع بالاتر را به خود می دهد. چه اشتباهی است میان جلسه کمیته انضباطی این دانشگاه با دادگاه مدیر مسئول کیهان که جای متهم با قاضی عوض شده بود و خواهان و خوانده جا به جا گشتند و چه مصونیت آهنینی برای اینان در نظر گرفته اند.
جناب مهنس ترابی
با اینکه تقریبا از تمامی محدودیت ها و کارشکنی ها از سوی اقتدارگرایان برای شما واقف هستم و مردم شریف حوزه انتخابیه نیز از بسیاری حوادث از جمله اتش زدن دفتر جنابعالی اگاهند و می دانم گروه حاکم فعلی سرمست تر از آن است که نصایح امثال جنابعالی گوش فرا دهد خواهان پیگیری ماجراهای اخیر دانشگاه ازاد شهرکرد از سوی شما هستم و از انجا که یقین دارم حضرتعالی مانند بعضی معاونین و مسئولین دانشگاه تحت تاثیر پست و مقام حاضر نیستید به شرافت و وجدانتان چوب حراج بزنید از شا انتظار دارم در صورت عدم رسیدن پیگیری به نتیجه مطلوب(که قابل پیش بینی نیز هست)یک روز از شرکت در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی با اعلام قبلی و در حمایت از این دانشجویان مظلوم و خانواده های مومن ومحترمشان خوداری کنید باشد که صدای آنان از این طریق به گوش عدالت خواهان و دین به دنیا نفروشان برسد.
ارادتمند -فرزند شما
محمد نیمائی دانشجو وعضو سابق انجمن اسلامی دانشگاه ازاد شهرکرد
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر