-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ مرداد ۱۵, شنبه

Latest News from Norooz for 08/06/2011

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



علیرضا رجایی

علیرضا رجایی، فعال سیاسی، روزنامه‌نگار و مدیر انتشارات گام نو، روز ۴ اردیبهشت‌ماه از سوی نیروهای امنیتی بازداشت شد.
خبرگزاری فارس، وابسته به سپاه، که به ندرت خبر بازداشت‌های سیاسی را منتشر می‌کرد، خبر بازداشت علیرضا رجایی را منتشر کرده و اتهام او را «ارتکاب جرایم امنیتی» اعلام کرده است.
رجایی در انتخابات مجلس ششم، به عنوان بیست و هشتمین منتخب مردم تهران به مجلس راه یافت، اما پس از ابطال ۷۰۰ هزار رای مردم از سوی شورای نگهبان، که به تغییرات قابل توجهی در ترکیب سی نفره منتخبان حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر منجر شد، از فهرست راهیافتگان به مجلس بیرون گذاشته شد تا به جای او، غلامعلی حداد عادل به مجلس راه یابد.
او در دوران موسوم به بهار مطبوعات در سالهای ابتدایی پس از دوم خداد ۷۶ در هیات تحریریه نشریات توقیف شده ایران فردا، جامعه، توس، خرداد، نشاط و عصر آزادگان حضور داشت و پس از آن هم در انتشارات گام نو به فعالیت‌های فرهنگی خود ادامه می‌داد.
رجایی در سال ۱۳۷۹ به همراه جمعی از نیروهای ملی مذهبی با اتهام براندازی بازداشت شد و ماه‌ها در زندان ۵۹ سپاه به سر برد اما در هنگام محاکمه در شعبهٔ ۲۶ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی حداد بدون مطرح شدن اتهامات اولیه به اتهام اقدام علیه امنیت ملی محاکمه و به زندان محکوم شد.
دستگاه‌های ذیربط امنیتی و قضایی به نزدیکان رجایی گفته اند بازداشت اخیر دکتر رجایی در رابطه با پرونده محکومیت سال ۸۲ رجایی است.
قاضی حداد، رییس شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب برای تمامی متهمان پرونده، احکام زندان از ۴ سال تا ۱۱ سال و نیز احکام محرومیت از حقوق اجتماعی از ۵ سال تا ۱۰ سال صادر کرد. تمامی متهمان که از ۵ ماه تا ۱۵ ماه در حبس و سلول انفرادی بودند، با وثیقه‌های چند ده میلیون تومانی آزاد شدند.
این احکام در دادگاه تجدیدنظر معطل ماند؛ دستگاه قضایی نه وثیقه‌های دریافت شده از متهمان را آزاد کرد و نه احکام را به اجرا گذاشت.
دکتر علیرضا رجایی نیز مطابق حکمی دادگاه بدوی (شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی به ریاست قاضی حداد)، به اتهام عضویت در ائتلاف نیروهای ملی_مذهبی و اقدام علیه امنیت ملی نظام جمهوری اسلامی و نیز فعالیت تبلیغی علیه آن، به ۴ سال حبس و ۵ سال محرومیت از تمامی حقوق اجتماعی و حق عضویت در تشکل‌های سیاسی و نهادهای مدنی، محکوم شد.
حدود ۶ ماه پیش هدی صابر، بعدتر تقی رحمانی و اینک علیرضا رجایی برای تحمل محکومیت خود با بازداشت یک‌باره، خشونت‌آمیز و غیرقانونی مواجه شده‌اند. فعالان سیاسی یاد شده، هیچ‌یک احضاریه‌ای از دایره اجرای احکام دریافت نکردند؛ و بعد از هجوم و برخورد امنیتی به منازل ایشان، یک‌باره بازداشت و به اوین منتقل شدند.

احسان عبده تبریزی

احسان عبده تبریزی دانشجوی دکترای دانشگاه دورهام انگلستان، هنگام ورود به ایران، در فرودگاه بین المللی امام بازداشت و روانه زندان اوین شد.
وی مدت ها بلاتکلیف در زندان اوین به سر برد و هر بار بازجویان وزارت اطلاعات با آزادی او مخالفت می کردند.
احسان عبده تبریزی به همراه تعداد دیگری از زندانیان سیاسی در بند ۳۵۰ زندان اوین به سر می برد.
بر اساس گزارش ها پنج سال حبس برای احسان عبده تبریزی از سوی دادگاه تجدید نظر تایید شد.
این دانشجوی ایرانی مقیم انگلیس در دادگاه تجدید نظر از اتهام رابطه با بیگانه حکم تبرئه گرفت.
وی پیش از این به هفت سال زندان محکوم شده بود که دو سال از آن مربوط به اتهام ارتباط با بیگانگان بود. شعبه ۵۴ دادگاه انقلاب در عین حال حکم پنج سال زندان عبده تبریزی، شامل دو سال حبس به اتهام توهین به رهبری و سه سال زندان به اتهام اجتماع و تبانی (از طریق حضور در تظاهرات مقابل سفارت ایران در لندن) را تایید کرد.
گفتنی است، احسان عبده تبریزی طی ۱۸۳ روز بازداشت در سلول انفرادی و سلول های سه یا چهار نفره؛ دو بار اقدام به اعتصاب غذای اعتراضی کرد و در آستانه مرگ قرار گرفت.
این در حالی ست که روسا، استادان و دانشجویان دانشگاه های دورهام و ساسکس با ارسال نامه ها و اعتراضیه های متعدد به مقامات مسوول ایران، بارها خواستار آزادی فوری وی شده اند.
حسین عبده تبریزی، پدر احسان، یکی از منتقدان سیاست های اقتصادی دولت احمدی نژاد و دبیر اسبق بورس تهران بوده است. وی بارها با نقدهای جامع اقتصادی در روزنامه سرمایه، واکنش های دولتیان را برانگیخته بود. او از جمله ۷۰ اقتصاددانی بود که در نامه هایی سرگشاده، رفتار و عملکرد اقتصادی دولت را به نقد کشیده بودند.

 

مسعود باستانی

مسعود باستانی، یکی دیگر از روزنامه نگاران کشور است که پس از بازداشت در روزهای بعد از انتخابات، تا کنون در زندان بسر می برد. او دو سال و یک ماه گذشته را بدون حتی یک روز مرخصی، در زندان بوده است.

مسعود در ابتدای دهه هشتاد فعالیت خبرنگاری اش را آغاز کرد و خیلی زود به سربیری هفته نامه "نداي اصلاحات" در اراک رسید.
مسعود باستانی از جمله کسانی بود که اعتصاب غذای اکبر گنجی را پوشش داد.
او در شرق، کارگزاران و هم میهن قلم می زد و از جمله سردبیران سایت "جمهوریت" بود.

مسعود باستانی در بامداد ۱۴ تیر ، دستگیر شد تا با آغاز برگزاری محاکم نمایشی متنی را دادگاه علیه خود بخواند. اما کمی بعد پرده ها کنار زده شد و با آزادی "مهسا امرآبادی" همسر مسعود، معلوم شد که مسعود برای کاهش فشار بر همسرش و آزادی او، حاضر به اینکار شده است.

۷۴۸ روز بازداشت ِ مسعود باستانی نیز روایتی از رنج و ظلمی است که او به تنهایی تحمل کرده است. دادگاه او را به شش سال زندان محکوم کرد.
در حالیکه اکثر زندانیان جرایم عمومی از حق مرخصی برخوردار شده اند اما تاکنون مسعود باستانی از این حق محروم بوده و حتی در یکی از ملاقات های اخیر با خانواده اش، به شدت از سوی ماموران زندان مورد ضرب و شتم قرار گرفت که با اعتراض نهادهای حقوق بشری مواجه شد.


 


شورای هماهنگی راه سبز امید ضمن ابراز همدردی عمیق با آزادی‌خواهان و دموکراسی‌طلبان سوریه، از حاکمیت خشونت‌پیشه و اقتدارگرای دمشق خواست به کشتار شهروندان خویش خاتمه داده، مطالبات دموکراتیک و خواسته‌های انسانی ایشان را ارج نهد و پاسخ گوید.


متن کامل پیام همدردی و همراهی این شورا با مردم آزادی‌خواه سوریه به شرح زیر است:


بسم الله الرحمن الرحیم

و لا تحسبن الله غافلا عما یعمل الظالمون

خواهران و برادران با ایمان، مردم آزاده و دموکراسی‌خواه سوریه

سلام گرم ما را از سرزمینی که مردم آن همچون مبارزات شما، تاریخی مملو از کوشش برای آزادی و احترام به حق انسانی خود داشته اند، پذیرا باشید. سبزهای ایران‌زمین از آنچه این روزها بر شما می گذرد سخت اندوهگین‌اند. در لحظه لحظه‌ی این ماه مبارک به‌یادتان هستیم و اطمینان داریم تا زمانی که در راه حق مبارزه می کنید خداوند یار و یاورتان خواهد بود، و پیروزی در انتظار شما و دیگر آزادگان جهان است.

پنج ماه است که تظاهرات و اعتراضات آزادی‌خواهان سوریه، با وجود سرکوب خشن و خونین ادامه یافته و حق‌جویان سوری همچنان شجاعانه پیگیر خواست‌های انسانی و مطالبات دموکراتیک خویش‌اند. بیش از ۱۵۰۰ قربانی، افزون بر ۵۰۰۰ مجروح و زخمی، و هزاران زندانی و شهروند فراری و آواره، حاصل خودکامگی بشار اسد و اقتدارگرایی دولت سرکوبگر دمشق از شروع اعتراض‌های مردمی در این کشور تاکنون بوده است.

جباران مسلط بر سوریه، بی توجه به فرجام دیکتاتورها در تونس و مصر، و بسیاری نقاط دیگر جهان، و بی اعتنا به مطالبات برحق و انسانی شهروندان خویش، همان راهی را برگزیده‌اند که امثال معمر قذافی طی کرده‌اند. خودکامگانی چون اسد و قذافی از یک سو امکان و بستر و دلیل دخالت خارجی در تحولات سیاسی – اجتماعی خویش را فراهم می‌سازند، و از سوی دیگر از کشورهای خود، سرزمین‌هایی سوخته برجای می‌نهند، و نیروهای انسانی و منابع مادی ملتشان را فدای عطش سیری‌ناپذیر خود به قدرت می‌کنند.


جنبش‌های اعتراضی آزادی‌خواه و دموکراسی‌طلب در برابر نظام‌های خودکامه و اقتدارگرا، وضعی مشابه دارند؛ چنان که جنبش سبز مردم آزاده‌ی ایران نیز دو سال است که با سرکوب خشونت‌بار اقتداگرایان و تهدیدها و سرکوب نامشروع خودکامگان روبرو است. وجه اسف‌بار این رویدادها، عدم عبرت‌گیری حاکمان جبار و تمامیت‌خواه از سرنوشت همتایان سرکوبگر خویش است.

شورای هماهنگی راه سبز امید ضمن ابراز همدردی عمیق با آزادی‌خواهان و دموکراسی‌طلبان سوریه، از حاکمیت خشونت‌پیشه و اقتدارگرای دمشق می‌خواهد به کشتار شهروندان خویش خاتمه داده، مطالبات دموکراتیک و خواسته‌های انسانی ایشان را ارج نهد و پاسخ گوید.

شورا همچنین با ستایش ایستادگی و استقامت و عزم جزم آزادگان سوریه برای پیگیری صبورانه و مجدانه‌ی خواست‌هایشان، تصریح می‌کند که سبزهای ایران‌زمین خود را در غم و درد و رنج شهروندان ستم‌کشیده و بلادیده‌ی سوریه، شریک می‌دانند. جنبش‌های رهایی‌بخش در جای جای جهان، از یکدیگر می‌آموزند و تجربه‌های خویش را با هم مبادله می‌کنند. این همبستگی، مقاومت و تلاشی انسانی در برابر همکاری‌های ضدانسانی دولت‌های سرکوبگر، برای خاموش کردن صدای اعتراض‌های به‌حق شهروندان‌شان است.

شورای هماهنگی راه سبز امید از هموطنان آزاده ایرانی می‌خواهد دقیق‌تر و پیگیرتر از گذشته، روند اعتراض‌های سیاسی را در منطقه مورد توجه قرار دهند، به هر شکل ممکن همبستگی خود را با آزادگان و مظلومان سوری نشان دهند، و استقامت و پایداری را همراه امید و صبر کنند. شورا همچنین صاحبان قدرت در ایران را به پاس‌داشت حقوق اساسی و مدنی شهروندان خویش، و نیز پرهیز از هر گونه همکاری‌ امنیتی و ضدانسانی و سرکوبگرانه با دولت سوریه علیه شهروندان آزادی‌خواه و دموکراسی‌طلب این کشور، فرا‌می‌خواند.

شورای هماهنگی راه سبز امید
۱۴مرداد ۱۳۹۰
 


 


روز چهارم از ماه مبارک رمضان
ارسلان ابدی

ارسلان ابدی از بازداشت شدگان حوادث عاشورای خونین سال 88 است که به ۶ سال حبس تعزیری محکوم شده است.
کیفرخواست ارسلان ابدی ابتدا “محاربه” و “فساد فی‌ الارض” عنوان شده بود که پس از چندی با توجه به فشار افکار عمومی و برخی از مسئولین، این کیفرخواست تغییر کرد.
این دانشجو از روز عاشورای سال گذشته تاکنون در بند ٣۵٠ زندان اوین در کنار سایر زندانیان سیاسی اوین به سر می برد.
بر اساس گزارش ها ارسلان ابدی دانشجوی مقطع کارشناسی مهندسی عمران دانشگاه بین المللی قزوین در روز عاشورا پیش از بروز هر نوع درگیری و حتی شکل گرفتن تجمعی دستگیر شده بود.

سیامک قادری

با وجود گذشت یک سال از بازداشت سیامک قادری، روزنامه نگار زندانی، مسوولان قضایی با آزادی موقت او با وثیقه مخالفت می کنند.
سیامک قادری، روزنامه نگار، به اتهام تبلیغ علیه نظام، تشویش اذهان عمومی و نشر به ۴ سال حبس تعزیری محکوم شده است.
یکی از اتهامات اصلی این روزنامه نگار اداره کردن وبلاگ” ایرنای ما “بوده است. وبلاگی که او در آن به برخی عملکردها و اقدامات مسوولان خبرگزاری دولتی ایرنا انتقاد کرده و همچنین درباره جنبش سبز و رهبرانش مطالبی را در این وبلاگ نوشته بود.
خبرگزاری ایرنا شاکی اصلی پرونده قادری بود، او همچنین بعد از ۱۸ سال کار دراین خبرگزاری از آن اخراج و راهی زندان اوین شد.
پس از اخراج این روزنامه نگار از خبرگزاری دولتی ایران، او به دادگاه اداری شکایت برد و دوباره به ایرنا برگشت اما تا زمان بازداشت، در بخش های غیر خبری و امور اداری به کار مشغول بود.
این روزنامه نگار بعد از سخنرانی محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران در دانشگاه کلمبیا که گفته بود "ما در ایران همجنس گرا نداریم"، با شماری از همجنس گرایان ایران مصاحبه کرده بود.
به گفته دوستان سیامک قادری، این خبرنگار که حکم ۶۰ ضربه شلاقش به خاطر همکاری با هم جنس گراها اعلام شده، به حکم صادره اعتراض و تقاضای تجدید نظر کرده است.
سیامک قادری، روزنامه نگار در حالی در بند ۳۵۰ نگهداری می شود که هنوز حکم دادگاه تجدید نظرش به او ابلاغ نشده اما گفته می شود حکم چهار سال زندان او تایید شده است. این روزنامه نگار با قرار بازداشت اولیه و به صورت غیر قانونی در زندان اوین نگهداری می شود .
سید مصطفی تاج زاده

سید مصطفی تاج زاده که یک روز پس از انتخابات سال ۸۸ دستگیر شده بود، پس از گذراندن ۹ ماه زندان که نیمی از آن در سلول انفرادی بود در آستانه ی نوروز 89 به مرخصی آمد اما در پی شکایت از کودتاگران انتخاباتی و به دلیل امتناع از پس گرفتن این شکایت در میانه مرخصی و در حالی که تحت درمان قرار داشت به زندان برگردانده شد.
پس از انتقال تاجزاده به قرنطینه، حق ملاقات منظم و هفتگی وهمچنین امکان تماس تلفنی وی قطع شد و اجازه دسترسی به روزنامه ها و مجلات درخواستی خود را نیز نداشت.
در تمام مدت فشار های وارده بر این فعال سیاسی به حدی بود که وی با وجود بیماری و مشکلات جسمی خود اعلام کرد از آذرماه سال گذشته در اعتراض به اینگونه برخوردهای غیر قانونی دست به روزه اعتراضی زده است و تا زمانی که از حقوق قانونی خود برخوردار نشود به روزه داری ادامه خواهد داد.
سید مصطفی تاج زاده، عضو ارشد سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی و جبهه مشارکت ایران اسلامی، که در ظاهر برای اجرای ۶ سال حکم تعزیری خود به اوین بازگردانده شده بود، از همان ابتدا با دخالت اطلاعات سپاه، به جای بند عمومی سیاسی به سلول متعلق به حفاظت اطلاعات زندان منتقل شد.
معاون سیاسی وزارت کشور دولت سید محمد خاتمی، در سلول دوالف مدتی را با محمد نوری زاد گذراند. اما پس از عاشورا و در پی اعتصاب غذای نوریزاد و انتقال وی به بیمارستان، دوباره مدت ها به صورت انفرادی در سلول نگهداری شد.
تاج زاده چند ماه نیز با یکی از محکومان که به ناراحتی روانی دچار بود هم سلول شد. اقدامی که از نظر زندان بان ها و زندانیان به مراتب از سلول انفرادی دشوارتر است و برای تشدید شکنجه و اعمال فشار بیشتر به زندانی سلول انفرادی تلقی می شود.
عضو شورای مرکزی سازمان مجاهدین انقلاب، در ۲ سال گذشته حداقل ۱۵ ماه در سلول انفرادی و ۲ نفره نگهداری شده که ۱۱ ماه آن مصداق روشن شکنجه سلول انفرادی و یا شکنجه ی تشدید شده ی سلول انفرادی بوده است.
به گفته ی کارشناسان و فعالان سیاسی، رفتار ماموران مراقب تاج زاده نیز با وی بسیار بد است و شیوه برخورد اطلاعات سپاه با این چهره ی شناخته شده ی سیاسی کاملا جنبه ی انتقام گیری پیدا کرده است.
وی از 9 ماه پیش و در اعتراض به برخوردهای غیرقانونی صورت گرفته روزه دار بوده است پیش از بازگشت به زندان نیز اعلام کرده بود که در صورت عدم انتقال به بند ۳۵۰ و استمرار نگهداری در شبه انفرادی ایزوله روزه های اعتراضی خود را از سر خواهد گرفت. خواسته های وی برای پایان دادن به روزه های اعتراضی، برخورداری از حقوق عادی یک زندانی مانند ملاقات و تماس های تلفنی منظم، انتقال به بند عمومی و دسترسی به حداقل امکانات پزشکی مورد نیاز عنوان شده است.
این در حالی است که به گفته پزشکان تاج زاده به دلیل روزه داری مداوم به شدت ضعیف شده است و به دلیل آرتروز شدید گردن که باعث فشار بر روی نخاع وی شده است نیاز فوری به انجام فیزیوتراپی مستمر دارد که مسئولین پرونده وی تا کنون پاسخ روشنی به این درخواست نداده اند.
وی این روزها را هم چنان در دو الف و شرایط غیر قانونی به سر می برد.


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به norooz-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به norooz@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته