-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ مرداد ۱۶, یکشنبه

Latest News from Emrooz for 08/06/2011

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



علیرضا رجایی

علیرضا رجایی، فعال سیاسی، روزنامه‌نگار و مدیر انتشارات گام نو، روز ۴ اردیبهشت‌ماه از سوی نیروهای امنیتی بازداشت شد.

خبرگزاری فارس، وابسته به سپاه، که به ندرت خبر بازداشت‌های سیاسی را منتشر می‌کرد، خبر بازداشت علیرضا رجایی را منتشر کرده و اتهام او را «ارتکاب جرایم امنیتی» اعلام کرده است.

رجایی در انتخابات مجلس ششم، به عنوان بیست و هشتمین منتخب مردم تهران به مجلس راه یافت، اما پس از ابطال ۷۰۰ هزار رای مردم از سوی شورای نگهبان، که به تغییرات قابل توجهی در ترکیب سی نفره منتخبان حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر منجر شد، از فهرست راهیافتگان به مجلس بیرون گذاشته شد تا به جای او، غلامعلی حداد عادل به مجلس راه یابد.

او در دوران موسوم به بهار مطبوعات در سالهای ابتدایی پس از دوم خداد ۷۶ در هیات تحریریه نشریات توقیف شده ایران فردا، جامعه، توس، خرداد، نشاط و عصر آزادگان حضور داشت و پس از آن هم در انتشارات گام نو به فعالیت‌های فرهنگی خود ادامه می‌داد.

رجایی در سال ۱۳۷۹ به همراه جمعی از نیروهای ملی مذهبی با اتهام براندازی بازداشت شد و ماه‌ها در زندان ۵۹ سپاه به سر برد اما در هنگام محاکمه در شعبهٔ ۲۶ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی حداد بدون مطرح شدن اتهامات اولیه به اتهام اقدام علیه امنیت ملی محاکمه و به زندان محکوم شد.

دستگاه‌های ذیربط امنیتی و قضایی به نزدیکان رجایی گفته اند بازداشت اخیر دکتر رجایی در رابطه با پرونده محکومیت سال ۸۲ رجایی است.

قاضی حداد، رییس شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب برای تمامی متهمان پرونده، احکام زندان از ۴ سال تا ۱۱ سال و نیز احکام محرومیت از حقوق اجتماعی از ۵ سال تا ۱۰ سال صادر کرد. تمامی متهمان که از ۵ ماه تا ۱۵ ماه در حبس و سلول انفرادی بودند، با وثیقه‌های چند ده میلیون تومانی آزاد شدند.

این احکام در دادگاه تجدیدنظر معطل ماند؛ دستگاه قضایی نه وثیقه‌های دریافت شده از متهمان را آزاد کرد و نه احکام را به اجرا گذاشت.

دکتر علیرضا رجایی نیز مطابق حکمی دادگاه بدوی (شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی به ریاست قاضی حداد)، به اتهام عضویت در ائتلاف نیروهای ملی_مذهبی و اقدام علیه امنیت ملی نظام جمهوری اسلامی و نیز فعالیت تبلیغی علیه آن، به ۴ سال حبس و ۵ سال محرومیت از تمامی حقوق اجتماعی و حق عضویت در تشکل‌های سیاسی و نهادهای مدنی، محکوم شد.

حدود ۶ ماه پیش هدی صابر، بعدتر تقی رحمانی و اینک علیرضا رجایی برای تحمل محکومیت خود با بازداشت یک‌باره، خشونت‌آمیز و غیرقانونی مواجه شده‌اند. فعالان سیاسی یاد شده، هیچ‌یک احضاریه‌ای از دایره اجرای احکام دریافت نکردند؛ و بعد از هجوم و برخورد امنیتی به منازل ایشان، یک‌باره بازداشت و به اوین منتقل شدند.


احسان عبده تبریزی

احسان عبده تبریزی دانشجوی دکترای دانشگاه دورهام انگلستان، هنگام ورود به ایران، در فرودگاه بین المللی امام بازداشت و روانه زندان اوین شد.

وی مدت ها بلاتکلیف در زندان اوین به سر برد و هر بار بازجویان وزارت اطلاعات با آزادی او مخالفت می کردند.

احسان عبده تبریزی به همراه تعداد دیگری از زندانیان سیاسی در بند ۳۵۰ زندان اوین به سر می برد.

بر اساس گزارش ها پنج سال حبس برای احسان عبده تبریزی از سوی دادگاه تجدید نظر تایید شد.

این دانشجوی ایرانی مقیم انگلیس در دادگاه تجدید نظر از اتهام رابطه با بیگانه حکم تبرئه گرفت.

وی پیش از این به هفت سال زندان محکوم شده بود که دو سال از آن مربوط به اتهام ارتباط با بیگانگان بود. شعبه ۵۴ دادگاه انقلاب در عین حال حکم پنج سال زندان عبده تبریزی، شامل دو سال حبس به اتهام توهین به رهبری و سه سال زندان به اتهام اجتماع و تبانی (از طریق حضور در تظاهرات مقابل سفارت ایران در لندن) را تایید کرد.

گفتنی است، احسان عبده تبریزی طی ۱۸۳ روز بازداشت در سلول انفرادی و سلول های سه یا چهار نفره؛ دو بار اقدام به اعتصاب غذای اعتراضی کرد و در آستانه مرگ قرار گرفت.

این در حالی ست که روسا، استادان و دانشجویان دانشگاه های دورهام و ساسکس با ارسال نامه ها و اعتراضیه های متعدد به مقامات مسوول ایران، بارها خواستار آزادی فوری وی شده اند.

حسین عبده تبریزی، پدر احسان، یکی از منتقدان سیاست های اقتصادی دولت احمدی نژاد و دبیر اسبق بورس تهران بوده است. وی بارها با نقدهای جامع اقتصادی در روزنامه سرمایه، واکنش های دولتیان را برانگیخته بود. او از جمله ۷۰ اقتصاددانی بود که در نامه هایی سرگشاده، رفتار و عملکرد اقتصادی دولت را به نقد کشیده بودند.


مسعود باستانی


مسعود باستانی، یکی دیگر از روزنامه نگاران کشور است که پس از بازداشت در روزهای بعد از انتخابات، تا کنون در زندان بسر می برد. او دو سال و یک ماه گذشته را بدون حتی یک روز مرخصی، در زندان بوده است.
مسعود در ابتدای دهه هشتاد فعالیت خبرنگاری اش را آغاز کرد و خیلی زود به سربیری هفته نامه "نداي اصلاحات" در اراک رسید.

مسعود باستانی از جمله کسانی بود که اعتصاب غذای اکبر گنجی را پوشش داد.

او در شرق، کارگزاران و هم میهن قلم می زد و از جمله سردبیران سایت "جمهوریت" بود.
مسعود باستانی در بامداد ۱۴ تیر ، دستگیر شد تا با آغاز برگزاری محاکم نمایشی متنی را دادگاه علیه خود بخواند. اما کمی بعد پرده ها کنار زده شد و با آزادی "مهسا امرآبادی" همسر مسعود، معلوم شد که مسعود برای کاهش فشار بر همسرش و آزادی او، حاضر به اینکار شده است.
۷۴۸ روز بازداشت ِ مسعود باستانی نیز روایتی از رنج و ظلمی است که او به تنهایی تحمل کرده است. دادگاه او را به شش سال زندان محکوم کرد.

در حالیکه اکثر زندانیان جرایم عمومی از حق مرخصی برخوردار شده اند اما تاکنون مسعود باستانی از این حق محروم بوده و حتی در یکی از ملاقات های اخیر با خانواده اش، به شدت از سوی ماموران زندان مورد ضرب و شتم قرار گرفت که با اعتراض نهادهای حقوق بشری مواجه شد.


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به emrooz-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به emrooz@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته