-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ مرداد ۱۶, یکشنبه

Latest News from 30Mail for 08/07/2011

این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.

 

تفسیر یک دقیقه ای:
1390/5/15

امسال به واسطه یکی از اقوام در جریان کنکور سراسری قرار گرفتم. الآن هم در حال خواندن دفترچه شماره ۲ سازمان سنجش هستم تا کمی از نحوه‌ی پذیرش بومی سر در بیاورم.

در صفحه ۱۰ این دفترچه جدولی وجود دارد که نشان می‌دهد در هر رشته امتحانی، چند رشته دانشگاهی به  عنوان رشته‌های پر متقاضی معرفی شده‌اند که گزینش در آنها به صورت ۶۰ درصد بومی و ۴۰ درصد آزاد است. (این رشته‌ها عبارتند از: مهندسی‌های برق، مکانیک، کامپیوتر، عمران، معماری و صنایع برای گروه علوم ریاضی، پزشکی، دندان‌پزشکی، دارو سازی و دامپزشکی برای گروه علوم تجربی و رشته‌های حقوق، روانشناسی و حسابداری برای گروه علوم انسانی) در بقیه رشته‌ها گزینش به صورت ۸۰ درصد بومی و ۲۰ درصد آزاد انجام می‌شود.

با خواندن اینها به عمق فاجعه پی نبرده بودم. ولی وقتی نمودار صفحه بعد را دیدم، عمق فاجعه بیشتر برایم آشکار شد. اول به این نمودار نگاه کنید:

sanjesh.jpg

همانطور که در تصویر دیده می‌شود، برای رشته‌ای مانند مهندسی معماری که ظرفیت پذیرش آزاد آن ۴۰ درصد است، اگر دانشگاهی دارای ۱۰۰ نفر ورودی باشد، فقط ۲۴ نفر به پذیرش آزاد اختصاص دارند. (سهمیه رزمندگان از ابتدا کم می‌شود!) در نتیجه شخصی که در یک استان دیگر ساکن است اگر بخواهد مثلاً برای مهندسی معماری دانشگاه صنعتی اصفهان اقدام کند فقط در ۲۴ جایگاه امکان رقابت دارد. فکر می‌کنم واضح است که چقدر شانس این فرد کم خواهد شد.

در سایر رشته‌ها وضع از این هم بدتر است. اگر دانشگاه دارای ظرفیت پذیرش ۱۰۰ نفر باشد، پس از کسر سهمیه رزمندگان و بومی، فقط ۱۲ نفر برای پذیرش آزاد باقی می‌ماند. و این یعنی هر کس فقط در استان خود درس بخواند!

فکر می‌کنم نیاز به هیچ توضیح اضافه‌ای نباشد.

اردشیر بهاریان


 
 

1390/5/15

خانه نواب صفوی اصفهان که به شماره ۱۲۱۲۴ در سال ۱۳۸۴ به ثبت فهرست آثار ملی رسیده بود در آتش سوخت. 

به گفته یکی از ساکنان محل چند روز پیش شب هنگام افرادی نا‌شناس وارد ساختمان شده و خانه را به آتش کشیدند که با حضور به موقع مأموران آتش نشانی این حریق خنثی شد اما در این اتفاق در و پنجره‌های گره چینی بنا به کلی از میان رفت و تزئینات اطراف حیاط و دو اتاق سه دری آن در آتش سوخت.

چند روز پیش دیواره کاهگلی خانه که در بخش غربی کوچه قرار دارد نیز به کلی تخریب و در ورودی این قسمت از جا کنده شد که سازمان میراث و مأموران آن وارد میدان شدند و بازسازی دیوار در دستور کار متولیان قرار گرفت ولی دیگر بار دیوار تازه ساز و آجری این خانه تاریخی ریخته شد.

آذرماه سال گذشته نیز بخشی از این خانه توسط اهالی محل تخریب شده بود. همسایگان این بنای تاریخی طی اقدامی شبانه به دنبال عریض کردن کوچه مجاور این خانه اقدام به تخریب بخش ساباط خانه نواب صفوی کردند.

در هنگام تخریب برخی مسئولان متولی میراث فرهنگی از جمله یگان حفاظت آثار تاریخی هم در محل حضور داشتند اما در ‌‌نهایت اهالی محل بخشی از این اثر ملی را با خاک یکسان کرده و آوار به‌جای مانده را نیز با لودر جابجا کردند.

سازمان میراث فرهنگی پس از این تخریب، خانه را جهت حراست بیشتر دیوارکشی کرد اما پس از تخریب قسمت ساباط نیز این خانه شاهد تجمع اوباشی بود که حضورشان افراد محل را به ستوه آورده بود. 

منبع: مهر


 
 

در ماه رمضان در کشورهای عربی پخش می شود:
1390/5/15

علی امینی نجفی
بی بی سی فارسی

با شروع ماه رمضان و آغاز پخش سریالی تاریخی به نام "معاویه و حسن و حسین"، بحث و جدل درباره این سریال در برخی از کشورهای عرب شروع شده است.

این سریال در ۳۰ قسمت تهیه شده است، هر قسمت آن یک ساعت طول می‌کشد و در طول ماه رمضان از بیش از ده کانال ماهواره‌ای عربی پخش می‌شود.

سریال دورانی پرالتهاب از تاریخ صدر اسلام را روایت می‌کند: از مرگ پیامبر اسلام تا قتل عثمان، خلیفه سوم، و ماجراهای بعدی: خلافت امام علی، قتل او به دست یکی از خوارج به نام عبدالرحمن ابن ملجم در کوفه، مصالحه فرزندش امام حسن با معاویه، پایه‌گذار سلسله اموی، نشستن یزید فرزند معاویه بر تخت خلافت، قیام حسین ابن علی، سرانجام ماجرای عاشورا و قتل امام حسین و یارانش در کربلا به دست لشکریان یزید.

در دل همین دوران پرآشوب بود که به گفته سازندگان این سریال، مذهب شیعه شکل گرفت.

درباره کل این دوران و ارزیابی رویدادهای گوناگون آن، میان پیروان شیعه و اهل تسنن اختلاف نظر جدی وجود دارد. سریال ماجراهای تاریخی را یکسره از دیدگاه اهل تسنن روایت می‌کند. نمایش این سریال از آغاز ماه رمضان، با اعتراضات گسترده در کشورهای عرب روبرو بوده و اکنون به ایران نیز رسیده است.

"بزرگترین سریال عربی"

سریال "معاویه و حسن و حسین" با سرمایه مشترک چند کشور عرب حاشیه خلیج فارس توسط کمپانی کویتی "مها" تولید شده است. پخش فیلم را "شرکت تجارتی نور" بر عهده دارد.

فیلمنامه این سریال توسط محمد یساری و محمد حسیان نوشته شده و عبدالباری ابوالخیر، فیلمساز سوری، آن را کارگردانی کرده است. عده‌ای از بازیگران مشهور سینما و تلویزیون عرب در فیلم شرکت دارند، از جمله رشید عساف که نقش معاویه را ایفا می‌کند. نقش امام حسن و امام حسین توسط دو هنرپیشه اردنی ایفا شده است.

محمد عنیزی، مدیر شرکت فیلم‌سازی "مها"، به کانال الجزیره گفته است که این سریال بیش از هشت میلیون دلار خرج برداشته و تا امروز پرخرج‌ترین پروژه تلویزیونی در جهان عرب به شمار می‌رود.

سریال پس از چند سال تدارکات، سال گذشته در کشورهای سوریه و اردن و لبنان و مغرب و امارات فیلمبرداری شد. گفته می‌شود که چند گریمور ایرانی نیز با این طرح همکاری داشتند.

واقعیت تاریخی و معتقدات دینی

از آغاز آشکار بود که این سریال با درونمایه‌ای چنین حساس و جدل‌انگیز، با واکنش‌های فراوان روبرو خواهد شد. به همین خاطر سازندگان فیلم بر آن شدند که موافقت مراجع اسلامی را کسب کنند. آنها موفق شدند رضایت و تائید بسیاری از مقامات دینی را در عربستان سعودی و یمن و کویت و بحرین به دست آورند.

افزون بر این، مدیر "شرکت سینمایی مها" که تدوین فیلمنامه و تصویب آن را بر عهده داشته، گفته است که "گروهی کارشناس" در تمام مراحل فیلمبرداری حضور داشته و بر محتوای فیلم نظارت کرده است تا تمام جزئیات هم با اعتقادات دینی و هم با واقعیات تاریخی سازگار باشد.

با وجود این تمهیدات، سریال با موجی از اعتراض، نه تنها در میان شیعیان، روبرو شده است. از همه مهمتر، در مصر مفتی "الأزهر"، بالاترین مرجع شرعی در جهان اسلام، از آغاز با تولید این سریال مخالفت نشان داد. علمای "ازهر" از بنیاد با نمایش سیمای بزرگان اسلام در فیلم و تئاتر مخالف هستند. در حالیکه در سریال یادشده، سیمای گروهی از شخصیت‌های اسلامی توسط بازیگران حرفه‌ای "مجسم" شده است، از همه مهمتر سه فرزند امام علی: حسن و حسین و زینب.

در برخی از کشورهای عرب برخی از فقیهان و مفتیان اعتراض کرده‌اند که این سریال بیش از پیش به اختلاف‌ها و دسته‌بندی‌ها در میان فرقه‌های اسلامی دامن می‌زند.
به ویژه در کشورهای عرب، شیعیان از دیدگاه سریال ناخرسند هستند و آن را خلاف معتقدات خود می‌دانند. در کویت سید محمد مهری، از مراجع شیعه، اعلام کرده است که گروهی از وکیلان دادگستری علیه فیلم اعلام جرم خواهند کرد و توقف پخش آن را خواستار خواهند شد.

در ایران نیز چند مرجع شیعه تماشای فیلم را "حرام" دانسته‌اند.

وحدت یا نفاق؟

در برابر این مخالفت‌ها و اعتراض‌ها، بسیاری از مراجع و نهادهای "اهل سنت و جماعت" در عربستان سعودی و اردن و کشورهای دیگر از محتوای فیلم و پیام آن دفاع کرده‌اند.

برخی از مراجع و علما آشکارا گفته‌اند که این سریال در تقابل با "برداشت شیعی" از رویدادهای صدر اسلام تهیه شده است. بعضی از منابع اشاره می‌کنند که این سریال در پاسخ به مجموعه تلویزیونی "مختارنامه" ساخته شده، که از تلویزیون جمهوری اسلامی ایران پخش شد.

سازندگان سریال "معاویه و حسن و حسین" گفته‌اند که هدف آنها نه حمله به باورهای شیعیان، بلکه "بیان حقایق تاریخی برای تقویت اتحاد در میان مسلمانان" بوده است.
برای نمونه فیلم شکل‌گیری "فتنه" علیه عثمان را تصویر می‌کند و نشان می‌دهد که امام علی، و فرزندان او حسن و حسین در دفاع از خلیفۀ سوم، در برابر کسانی که قصد قتل او را داشتند، تلاش کردند.

در دوران پس از عثمان نیز تأکید می‌شود که امام حسن به سود معاویه از خلافت چشم پوشید، تا مسلمانان دچار تفرقه نشوند و "وحدت و کیان اسلامی" در امان بماند.
در سریال از امام حسن و امام حسین، نوادگان پیامبر اسلام، ستایش شده است. اما معاویه نیز خلیفه‌ای باایمان و پرهیزگار تصویر می‌شود.

نکته گرهی در سریال پیدایش مذهب شیعه است. سازندگان فیلم پیدایش این مذهب را تلویحا حاصل دسیسه‌چینی عبدالله بن سبا، یکی از شخصیت‌های مشکوک صدر اسلام، قلمداد می‌کنند.

به نظر سازندگان سریال، این عبدالله بن سبا و پیروان او بودند که، بر خلاف نیت و خواست علی و فرزندانش، مذهب شیعه را برساختند.

عبدالله بن سبأ که بود؟

برخی از علمای اهل تسنن، به ویژه در میان آیین وهابیت که با شیعه دشمنی کینه‌توزانه دارند، تأسیس تشیع را به فردی مرموز به نام عبدالله بن سبأ نسبت می‌دهند.
گفته می‌شود که ابن سبأ فردی یهودی بود که در حوالی سال سی هجری به اسلام گروید، اما در باطن به کیش خود باقی ماند، و تصمیم گرفت با ایجاد تفرقه در میان مسلمانان، از کیش تازه انتقام بگیرد.

طبق کتاب‌های تاریخی، که منشأ بیشتر آنها "تاریخ طبری" است، عبدالله ابن سبأ از پیروان علی بن ابی‌طالب بود و او را یگانه جانشین برحق پیامبر اسلام می‌دانست.
گفته می‌شود که او در جایگاه امام علی اغراق و "غلو" می‌کرد و به "عصمت" امام معتقد بود. از این رو عبدالله بن سبأ را نخستین "غالی" دانسته‌اند، زیرا بر آن بود که امام علی، پیامبر بعدی و حتی خود خداوند یا تجسمی از اوست. به همین خاطر بود که امام علی به قتل یا سوزاندن او فرمان داد.

همچنین گفته‌اند که عبدالله بن سبأ در ماجرایی که به قتل عثمان، خلیفه سوم، انجامید سخت فعال بود و مردم را به کشتن خلیفه برانگیخت.

پس از قتل ابن سبأ، پیروان او همچنان فعال بودند، در جنگ‌های جمل و صفین نقشی تحریک‌آمیز داشتند، به آتش خصومت دامن می‌زدند تا هر دو طرف تضعیف شوند.

در میان فقیهان و مؤرخان شیعه درباره عبدالله ابن سبا دو عقیده وجود دارد. گروهی بر آنند که او موجودی افسانه‌ای است که هرگز وجود نداشته. به گفته مرتضی عسکری، پژوهشگر شیعه: عبدالله ابن سبأ "سیمایی خرافی است که علما و مؤرخان سنی برای بدنام کردن شیعه و انکار ریشه‌های تاریخی تشیع جعل کردند."
عده‌ای دیگر عقیده دارند که فردی به نام عبدالله بن سبا به راستی وجود داشته، و به دست امام علی نیِز به قتل رسیده است، اما هرگز با تشیع، که توسط فرزندان و یاران امام علی پایه‌گذاری شد، ارتباطی نداشته است.


 
 

رییس اداره سرطان وزارت بهداشت:
1390/5/15

رییس اداره سرطان وزارت بهداشت نسبت به روند رو به رشد انواع سرطان‌های خون در کشور و ارتباط این بیماری‌ها با آلاینده‌های هوا هشدار داد. 

دکتر رشید رمضانی در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: «بحث آلودگی بنزن و آزبست در کلانشهرهای کشور جدی است و باید در این زمینه فکری اساسی شود.»

بر اساس گزارش برنامه ثبت سرطان کشور میزان بروز سرطان‌های مری و معده به عنوان سرطان‌های شایع کشور در بسیاری از استان‌ها مقداری کاهش یافته اما رتبه سرطان خون در کشور در حال افزایش است.

به گفته رمضانی ارتباط سرطان‌های خون با آلودگی هوا ثابت شده است. بویژه ترکیبات آروماتیکی مانند بنزن که از سوخت ناقص بنزین ایجاد می‌شود می‌تواند با بسیاری از سرطان‌های خون (از جمله لوسمی می‌لوژنس حاد) ارتباط داشته باشد.

رمضانی تصریح کرد: «آزبست ناشی از لنت ترمزهای فاقد استانداردهای لازم نیز با برخی سرطان‌های پوشش‌های احشایی بدن ارتباط دارد و تماس با آن مساوی است با سرطان (از نوع مروتلیوما). اگر این موضوع جدی گرفته نشود، ۲۰ سال آیند سرطان از نوع مروتلیوما بسیار زیاد خواهد شد.»

به گفته وی آلودگی‌هایی نظیر آزبست و بنزن در کلانشهرهای کشور زنگ خطری جدی برای افزایش سرطان‌هاست و شاخص این آلودگی‌ها در فصولی از سال از حد اضطرار هم فرا‌تر می‌رود.

تاثیر تماس با یک ماده سرطان‌زا پایدار است و حتی در مواجهه کوتاه مدت، اثر خود را بر سلامت فرد در دراز مدت می‌گذارد. براین اساس تعداد افرادی که در معرض خطر بیماری‌های ناشی از آلاینده‌های هوا قرار دارند، زیاد است.

مصوبه لازم الاجرای شورای عالی محیط زیست در سال ۷۹ بر ممنوعیت استفاده از آزبست و جایگزینی آن با مواد سالم‌تر که برای سلامتی خطری نداشته باشند تاکید دارد اما این مصوبه قانونی با وجود گذشت ۱۱ سال از زمان تصویبش اجرا نمی‌شود.

منبع: ایسنا

پیشینه:

آزبست در هوای تهران حدود ۵۰ برابر شهرهای پیشرفته جهان است

لنت ترمزهای چینی؛ مهم‌ترین عامل تولید آزبست در هوا

هشدار وزارت بهداشت درباره افزایش سرطان‌ خون در ایران


 
 

رییس سازمان حمایت اعلام کرد:
1390/5/15

رییس سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان و معاون وزیر بازرگانی، متوسط افزایش قیمت‌هایی که این سازمان با آن‌ها موافقت کرده را ۱۰ تا ۱۲ درصد اعلام کرد.

به گزارش ایسنا، محمد حسین نکویی‌مهر افزوده که افزایش قیمت‌ها پایین‌تر از ۱۰ درصد هم بوده، اما به طور متوسط ۱۰ تا ۱۲ درصد است.

آقای نکویی‌مهر در مورد تاثیر اجرای هدفمندسازی یارانه‌ها بر افزایش قیمت‌ها گفته است: «در کالاهایی مثل سیمان هدفمندسازی یارانه‌ها نقش عمده‌تری داشت، اما در برخی از اقلام مانند مواد غذایی عمدتا این افزایش قیمت ناشی از افزایش قیمت مواد اولیه در بازارهای جهانی بوده است.»

وی درباره سهم هدفمندسازی یارانه‌ها در افزایش قیمت‌ها اظهار داشت: «در این مورد ارزیابی دقیقی ندارم اما دبیر ستاد هدفمندسازی یارانه‌ها در این مورد صحبتی کرده‌ و گفته‌ که کمتر از چهار درصد است.»

اظهرات وی در مورد تاثیر اندکی هدفمند کردن یارانه‌ها بر افزایش قیمت‌ها در حالی مطرح می‌شود از آغاز اجرای این قانون، قیمت بسیاری از کالا‌ها و خدمات افزایش یافته است.

به تازگی دبیر انجمن مرغ گوشتی کشور از افزایش قیمت گوشت تولید شده در واحدهای مرغ‌داری (۱۲۰ تومان در هر کیلو) به علت افزایش قیمت سوخت خبر داده که این افزایش نشان دهنده تاثیر غیرمستقیم اجرای قانون هدفمندی بر افزایش قیمت‌ها است.

منبع: ایسنا


 
 

1390/5/15

خبرگزاری آفتاب از ربایش و قتل دختر محمد باقر باقری‌نژاد نمایندۀ اصلاح‌طلب دور سوم و ششم مجلس (حوزۀ کازرون) خبر داد.

بر اساس این گزارش، فرزند آقای باقری‌نژاد یک هفته پیش در تهران ربوده شد و ۲۴ ساعت بعد جسد او در اطراف شهر ری پیدا شد.

پزشکی قانونی هنوز علت مرگ وی را اعلام نکرده است.

مراسم ختم وی نیز روز پنج‌شنبه گذشته با حضور اصلاح‌طلبان و نمایندگان مجلس در تهران برگزار شده است.

آن طور که آفتاب نوشته است نامه‌ای نیز با امضای ۱۰۰ نفر از نمایندگان مجلس برای پیگیری این قتل نوشته شده است.

در ماه‌های اخیر اخبار بسیاری مبنی بر قتل و تجاوز در ایران منتشر شده است. این در حالی است که مقام‌های قوه قضائیه از رسانه‌ها خواسته‌اند از انتشار این نوع اخبار خودداری کنند.

منبع: آفتاب و آینده


 
 

پیام محمد خاتمی در سالروز صدور فرمان مشروطیت:
1390/5/15

محمد خاتمی در یادداشتی به مناسبت سالروز صدور فرمان مشروطیت، مراد از عنوان واژه مشروطیت را «مهار قدرت خودکامه» دانسته و تاکید کرده که «باید رسوبات استبدادزدگی را که در درازای تاریخ در ژرفای جانمان نشسته است بزداییم.»

اقای خاتمی در این پیام که در وب‌سایت شخصی‌اش منتشر شده، نوشته است: «مگر زدودن آن جز با تقویت صافی درخشان فرهنگ متناسب با مردم‌سالاری - که روح نهضت مشروطیت و انقلاب اسلامی است- می‌سر است؟»

خاتمی در این یادداشت آورده است: «ایران، ایران است، سربلند و باشکوه و آنچه می‌خواهیم، ایرانی است آزاد، آباد، پیشرو، ‌ عادل و برخورداری همگان (هر کس که ایرانی است) از حقوق اساسی که انسان امروز آن را می‌خواهد و شایسته آن است.»

وی نهضت مشروطیت را «نقطه عطفی درخشان در تاریخ» دانسته و افزوده است: «راه ما راهی است که ملت ما از ۱۵۰ سال پیش آغاز کرده است و گام نهادن در آن راه مبارک را با مشروطیت جشن گرفته است.»

به نوشته رئیس جمهوری پیشین ایران «نهضت مشروطیت به‌رغم ناکامی‌های فراوان دمی از رویارویی (مدنی) با استبداد، استعمار و عقب‌ماندگی گامی واپس ننهاده و همه هزینه‌های این ایستادگی و استواری را سخاوتمندانه پرداخته است.»

خاتمی رسیدن به خواست تاریخی ملت و دوام و پیشرفت آن را در گرو این دانسته که آن خواست «به ساحت خودآگاه ذهن و شخصیت بیاید و عادت فرهنگی و فرهنگ متناسب با واقعیتی که خواسته شده است نیز پا بگیرد و بر جان و جهان آدمی حاکم گردد.»

منبع: وب‌سایت محمد خاتمی


 
 

13 رشته علوم انسانی حذف شد:
1390/5/15

سیزده رشته کار‌شناسی از جمله رشته ارتباطات و روزنامه‌نگاری از فهرست رشته‌های تحصیلی آزمون سراسری سال ۹۰ دانشگاه علامه طباطبایی حذف شده است. 

استادان این دانشگاه با اظهار تاسف از حذف این تعداد رشته و محروم ماندن داوطلبان از انتخاب این رشته‌ها، از علل حذف و شرایط خاص امسال انتخاب رشته اظهار بی‌اطلاعی می‌کنند.

حذف رشته روزنامه‌نگاری، روابط عمومی و علوم اجتماعی در حالی صورت گرفته است که سال گذشته این دانشگاه در هر یک از این رشته‌ها ۳۰ داوطلب را پذیرفته است.

امسال داوطلبان ناگزیرند به جای ۱۹ رشته از بین تنها شش رشته حقوق، زبان و ادبیات عربی، زبان و ادبیات فارسی، الهیات و معارف اسلامی، مدیریت بیمه اکو و مدیریت جهانگردی در این دانشگاه دست به انتخاب بزنند.

یکی از داوطلبان تحصیل در رشته روزنامه‌نگاری به روزنامه اعتماد گفته است: «بعد از دیدن کارنامه در سایت سنجش دفترچه شماره دو برای تعیین رشته نیز روی سایت قرار گرفت ولی با کمال تعجب رشته روزنامه‌نگاری نه در لیست دانشگاه علامه بود و نه در دانشگاه تهران. اگر قرار بر حذف این رشته‌ها بود، باید خیلی پیش از این به ما اطلاع داده می‌شد نه اینکه به یک‌باره به ما گفته شود که امکان تحصیل در رشته مورد علاقه‌مان را نداریم.»

رییس دانشکده علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی روز جمعه در گفتگو با اعتماد از حذف این تعداد رشته از جمله روزنامه‌نگاری و روابط عمومی اظهار بی‌اطلاعی کرده است.

محمدمهدی فرقانی، استاد روزنامه‌نگاری دانشگاه علامه طباطبایی نیز گفته: «متاسفانه هنوز از دلایل این حذف بی‌اطلاع هستیم.»

حذف ناگهانی این سیزده رشته در راستای بازنگری ۳۸ رشته از رشته‌های علوم انسانی صورت گرفته است.

بر اساس آخرین اعلام رییس پژوهشگاه علوم انسانی، این ۳۸ رشته شامل حقوق، علوم سیاسی، اقتصاد، علوم تربیتی، مدیریت، زبان و ادبیات فارسی، زبان و ادبیات انگلیسی، تاریخ، فلسفه، روش‌‌شناسی، روزنامه‌نگاری، ارتباطات و علوم اجتماعی است.

رهبر ایران دو ماه پس از انتخابات بحث‌انگیز ریاست جمهوری سال ۸۸، نسبت به افزایش تعداد دانشجویان علوم انسانی ابراز نگرانی کرده بود.

علی خامنه‌ای گفته بود: «مبنای بسیاری از علوم انسانی فلسفه‌های مادی‌گری و بی‌اعتقادی به تعالیم الهی و اسلامی است و آموزش این علوم موجب تردید در مبانی دینی و اعتقادی می‌شود.»

از آن زمان مسئولان وزارت علوم در نحوه ارائه رشته‌های علوم انسانی در دانشگاه‌ها تغییراتی ایجاد کرده‌اند که با اعتراض‌هایی نیز همراه بوده است. 

منبع: اعتماد


 
 

1390/5/15
شیرزنی به نام پروین فهیمی
آریا آرام‌نژاد -خواننده‌ی ترانه‌های «علی برخیز» و «دل‌تنگی»- با خانم پروین فهیمی -مادر شهید سهراب اعرابی که در تظاهرات ۲۵ خرداد ۸۸ به شهادت رسید- دیدار کرد. خانم فهیمی در این دیدار ابراز داشت به شرط آزادی زندانیان سیاسی از خون فرزندش خواهدگذشت [کلمه].
 
جمهوری اراذل اسلامی
حکم ۳۷ ضربه شلّاق سیاوش اسلامی -عضو هیئت‌مدیره‌ی کانون صنفی معلّمان ساری که به اتّهام اخلال در امنیت کشور به دلیل شرکت در اعتراضات پس از انتخابات به ۱ سال حبس و ۳۷ ضربه شلّاق محکوم شده‌بود- یک روز پیش از ماه رمضان و در حالی که آقای اسلامی روزه‌دار بود اجرا شد [هرانا].
 
سرکوب این‌جا، آن‌جا، همه‌جا!
کارشناسان کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل اعلام کردند جمهوری اسلامی و حزب‌الله لبنان در اعدام سربازان ارتش سوریه که به سوی مردم معترض تیراندازی نمی‌کنند دست دارند [ندای سبز آزادی به نقل از العربیه].
 
کارگران شجاعانه به خواست‌شان رسیدند
اعتصاب ۸۰۰ تن از کارگران شرکت آهن‌گری تراکتورسازی تبریز که برای رسیدن به حقوقی نظیر پرداخت به موقع حقّ بیمه‌ی کارگران، محسوب‌کردن شرایط سخت و زیان‌آور هنگام بازنشستگی، اضافه‌کردن مدّت قرارداد کارگران و کارکنان قراردادی شرکت، پرداخت بهره‌وری‌های معوّق و پرداخت کامل حقوق در پایان هر ماه انجام شد، با حضور رضا رحمانی -نماینده‌ی تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس- در جمع اعتصاب‌کنندگان و قول پی‌گیری او خاتمه یافت و کارگرانی که در پی این اعتصاب بازداشت شده‌بودند به قید وثیقه آزاد شدند [ندای سبز آزادی به نقل از ایلنا].
 
زندانیان گم‌نام را دریابیم / سجّاد جهان‌فر
سجّاد جهان‌فر -پژوهش‌گر اهل گیلان‌غرب و نویسنده‌ی کتاب ۷ جلدی «افسانه‌های سرزمین میدیا»- روز ۱۲ امرداد در این شهر بازداشت شد [کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران].
/ آرش سقر
مسئولان قضایی با مرخصی آرش سقر -زندانی سیاسی که به اتّهام اجتماع و تبانی علیه نظام به ۵ سال حبس محکوم شده‌است و هم‌اکنون در بند ۳۵۰ زندان اوین زندانی‌ست- مخالفت می‌کنند. این در حالی‌ست که خانواده‌ی آقای سقر در شهر آق‌قلای استان گلستان زندگی می‌کنند و برای ملاقات با او دچار مشکلات فراوانی هستند. فرزند کوچک آرش سقر -میثم- مدّت‌هاست پدر خود را ندیده‌است [کلمه].
/ علی قاسمی
علی قاسمی -از بازداشت‌شدگان عاشورای ۸۸ که به ۳ سال حبس محکوم است و هم‌اکنون در بند ۳۵۰ زندان اوین زندانی‌ست- از حقّ مرخصی بی‌بهره است و فرزند کوچک آقای قاسمی -مژگان- مدّت‌هاست از پدر خود دور است [کلمه].
 
انفجار در خطّ لوله‌ی نفت
بامداد روز ۱۴ امرداد خطّ لوله‌ی انتقال نفت قلعه‌نار به اهواز -در نزدیکی منطقه‌ی شوش دانیال خوزستان- که بزرگ‌ترین خطّ لوله‌ی انتقال نفت ایران است آتش گرفت و برای نزدیک به ۱۰ ساعت منجر به پدیدآمدن شعله‌هایی به ارتفاع ۴۰ متر و آتش‌سوزی و انفجار در محدوده‌ی بیش از ۳۰۰ متری خطّ لوله شد که در نهایت آتش مهار گردید [رادیو زمانه].
 
فاجعه
به روز فروتن -بنیان‌گذار و مدیر گروه غذایی «بهروز»- پس از ۳۴ سال به دلیل مشکلات مالی حوزه‌ی صنعت مجبور به فروش کارخانه‌ی خود شد و در این باره اظهار داشت: «ام‌روز شرایط حاکم به گونه‌ای شده که در رؤیای خود به جای گسترش صنعت و فعّالیتم میله‌های زندان را متصوّر می‌شوم». گفته می‌شود صنایع غذایی «مهرام» هم به این معضل دچار شده‌است [جرس].
 
مشکل مسکن در ایران، خانه‌سازی ایران در ونزوئلا
وزارت امور خارجه‌ی ونزوئلا در بيانيه‌ای از امضای تفاهم‌نامه‌ای ۱ ميليارد دلاری با ايران برای ساخت حدود ۱۰هزار واحد مسکونی در ونزوئلا خبر داد که این واحدها می‌توانند تا ۴۵هزار نفر را در خود جا دهند [رادیو فردا].
 
کنش مناسب
شورای هم‌آهنگی راه سبز امید با ارسال پیامی برای مبارزان و آزادی‌خواهان سوریه، با آن‌ها ابراز هم‌راهی و هم‌دردی کرد و از حاکمیت خشونت‌پیشه و اقتدارگرای دمشق خواست به کشتار شهروندان خویش خاتمه دهند و به مطالبات دموکراتیک و خواسته‌های انسانی ایشان پاسخ گویند [کلمه].
 
چه رییس دانش‌کده‌ای!
غلام‌رضا جمشیدی‌ها -رییس دانش‌کده‌ی علوم اجتماعی دانش‌گاه تهران- زنان و دختران اغفال‌گر، لجوج و اغواگر را عامل جرایمی نظیر پل مدیریت -که در آن خواست‌گار ِ دختری که به او جواب رد داده‌بود، در روز روشن وی را کشت- و خمینی‌شهر -که جمعی با هجوم به باغی که در آن میهمانی برگزار شده‌بود به زنان حاضر در باغ در حضور هم‌سران‌شان تجاوز کردند- دانست [خبرگزاری دانش‌جو].
 
آب‌بازی ممنوع، اسیدپاشی آزاد!
عبّاس خدادادزاده -جانشین فرمان‌ده نیروی انتظامی هرمزگان- اعلام کرد گروهی از جوانان که در ساحل پارک غدیر بندعبّاس مشغول آب‌بازی بوده‌اند بازداشت شده‌اند. پیش‌تر نیز در تهران حرکتی مشابه انجام شده‌بود که رییس‌پلیس تهران نیز خبر از بازداشت افرادی که در جشن آب‌بازی در پارک ابراهیم تهران حضور داشته‌اند داده‌بود [کلمه].
 
بالأخره اختلاف دارید یا نه؟
در حالی که احمدی‌نژاد در گفت‌وگو با یورونیوز گفته‌بود موقعیت ره‌بری در ایران کاملن معلوم است و هیچ اختلافی وجود ندارد، پای‌گاه اطّلاع‌رسانی دولت که متن کامل این گفت‌وگو را منتشر کرده، این بخش را منتشر نکرده‌است.
 
مبارک باشه!
تیم ملّی کشتی فرنگی نوجوانان ایران با کسب ۳ مدال طلا، ۴ نقره و ۲ برنز و با تنها یک امتیاز کم‌تر از قرقیزستان نایب‌قهرمان مسابقات نوجوانان آسیا شد [رادیو فردا].
 
تهیه و تنظیم: بامداد راد

 


شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به 30mail-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به 30mail@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته