-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ مرداد ۳۱, دوشنبه

Latest News from 30Mail for 08/22/2011

این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.

 

1390/5/30

وزیر امورخارجه آمریکا روز یکشنبه با انتشار بیانیه‌ای گفت که از رای دادگاه ایرانی درباره پرونده ورود غیرقانونی دو شهروند آمریکایی به ایران، «ناامید و مایوس» شده است.

به گزارش رادیو فردا و به نقل از خبرگزاری فرانسه، هیلاری کلینتون افزود: «ما بر درخواست قبلی خود تاکید داریم و خواهان آزادی سریع این دو هستیم تا به خانه برگشته و به خانواده خود ملحق شوند.»

روز گذشته و پس از انتشار اخبار ضد و نقیض درباره رای این پرونده، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا نیز گفته بود که اکنون وقت آن است که این دو آمریکایی دربند به خانواده‌های خود بپیوندند.

شین بائر و جاش فتال، دو شهروند آمریکایی، دو سال پیش در منطقه مرزی ایران و عراق به اتهام ورود غیرقانونی به مرزهای ایران بازداشت شدند و مدتی پس از دستگیری، اتهام جاسوسی نیز به اتهامشان افزوده شد.

البته یک آمریکایی دیگر به نام سارا شورد نیز این دو نفر را در زمان دستگیری همراهی می‌کرد که سال گذشته با پادرمیانی عمان و با قرار وثیقه‌ای ۵۰۰ هزار دلاری به طور موقت آزاد و از ایران خارج شد.

دادستان تهران می‌گوید که پرونده خانم شورد همچنان مفتوح است اما سارا شورد ماه‌ها قبل اعلام کرده بود که برای حضور در دادگاه دیگر به ایران باز نخواهد گشت.

دو دوست خانم شورد که اکنون در زندان اوین به سر می‌برند، بر اساس رای دادگاه انقلاب به هشت سال زندان محکوم شده‌اند؛ سه سال برای اتهام ورود غیرقانونی به ایران و پنج سال به اتهام جاسوسی برای سرویس‌های اطلاعاتی آمریکا و این در حالیست که واشنگتن همواره اتهام جاسوس بودن این دو نفر را رد کرده است.

در بیانیه روز یکشنبه وزیر امور خارجه آمریکا، اشاره‌ای به اتهام‌های آمریکایی‌های دربند نشده است.

خانم کلینتون در قسمتی از این بیانیه آورده است که «من و باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا به همراه تمامی مردم ایالات متحده، حمایت کامل و متحد خود را از شین، جاشوا و سارا و خانواده‌های آن‌ها در این ایام سخت و دشوار اعلام می‌کنیم.»

پیشتر وزیر خارجه ایران ابراز امیدواری کرده بود که محاکمه این دو آمریکایی «به گونه‌ای پیش رود که در ‌‌نهایت آزادی آن‌ها را به همراه داشته باشد.»

منبع: رادیو فردا

مرتبط:

واکنش محتاطانه آمریکا به تایید ۸ سال زندان برای دو آمریکایی زندانی در ایران

مادران سه آمریکایی با فرزندان خود دیدار کردند

«آزار و اذیت» آمریکایی‌ها در زندان اوین


 
 

1390/5/30

شورای هماهنگی راه سبز امید با انتشار بیانیه‌ای با اشاره به در پیش بودن روز قدس از مردم دعوت کرد در ساعت ۱۰ شامگاه پنجشنبه سوم شهریورماه، با سر دادن شعار اعتراض خود را نسبت به برخورد دوگانه حاکمیت به تحولات منطقه نشان دهند.

در این بیانیه ضمن اعتراض نسبت به سرکوب تظاهرات مخالفان بشار اسد توسط دولت سوریه آمده است: «شورای هماهنگی راه سبز امید از مردم آگاه در سراسر ایران دعوت می کند که در ساعت 10 شامگاه پنجشنبه سوم شهریورماه، با سر دادن ندای تکبیر و برائت از خودکامگی، ضمن ابراز همبستگی با مردم مظلوم فلسطین و سوریه، انزجار خود از سلطه‌ی هرگونه ستم و کردار غیر دموکراتیک را ابراز دارند، سیاست منافقانه‌ی حاکمیت در قبال آنچه در منطقه می گذرد را برملا کنند، و پیام راستین مردمان این مرز و بوم را به گوش خواهران و برادرانشان در سوریه و فلسطین برسانند.»

این بیانیه می‌افزاید: «آنچه در تونس، مصر، لیبی، بحرین، یمن، سوریه و دیگر کشورهای منطقه می گذرد، نشان از این آگاهی دارد که از استبداد، آزادی و از بیدادگری، دادگری به بار نمی نشیند.»  

شورای هماهنگی راه سبز امید همچنین تاکید کرده است: «چنین است که این روزها شاهدیم که از یک سو حملات نظامیان غاصب قدس، مردم بی پناه سرزمین های اشغالی را نشانه می گیرد و از سوی دیگر، حملات نظامیان رژیم بعث سوریه به مردم خویش و نیز دهها هزار پناهنده‌ی فلسطینی در غرب این کشور، فاجعه های انسانی دردناک می آفریند.»

این شانزدهمین بیانیه‌ی شورای هماهنگی راه سبز امید است که توسط وب‌سایت کلمه منتشر شده است.

متن کامل بیانیه را از سایت کلمه بخوانید.


 
 

1390/5/30

حسن عباس نژاد، مدیر کل محیط زیست استان آذربایجان غربی می‌گوید برخی از روستاییان ساکن روستاهای شرقی دریاچه ارومیه به دلیل مشکلاتی که برای دریاچه ارومیه به وجود آمده، به شهرهای اطراف این دریاچه مهاجرت کردند.

آقای عباس نژاد می‌گوید که غبار نمک بر کشاورزی مردم این منطقه اثر می گذارد و این یکی از دلایل مهاجرت آنها به شهرهای دیگر است.

وی تاکید کرد: «در حال حاضر نگرانی ما از خشک شدن دریاچه ارومیه است و اینکه در پی آن ریزگردهای نمکی به وجود می آیند که بر اثر آن دشت ‌های حاصلخیز منطقه آسیب می بیند و در واقع وجود این ریزگردها برای مردم این منطقه مشکلات زیانباری به دنبال دارد.»

مدیر کل محیط زیست استان آذربایجان غربی حل مشکلات دریاچه ارومیه را به تأمین اعتبار آن دانست و افزود: این امر بستگی به تامین اعتبار دارد که نبض آن در دست وزارت کشاورزی و نیرو است و برابر قانون نظارت نیز بر عهده محیط زیست قرار دارد.

منبع: کلمه


 
 

1390/5/30

وزارت آموزش و پرورش در دستورالعمل تازه‌ای اختلاط نوآموزان دختر و پسر در كلاس‌هاي پيش‌دبستاني را ممنوع اعلام کرده است.

بر اساس این دستورالعمل، اختلاط نوآموزان فقط در مراكزي كه تعداد نوآموزان به حد نصاب نرسدو تنها با كسب مجوز از آموزش و پرورش منطقه بلامانع است.

طبق مفاد این دستورالعمل، در مراکز پیش دبستانی مستقل که تعداد نوآموزان ثبت نام شده کمتر از حد نصاب برای تفکیک دو گروه سنی چهار سال و پنج سال تمام است ثبت نام نوآموزان ۴ و ۵ ساله در یک کلاس با نظر آموزش و پرورش، مشروط بر رعایت اصل اجرای برنامه‌های آموزشی و پرورشی ویژه هر گروه سنی بلا مانع می‌باشد.

منبع: ایسنا

 


 
 

1390/5/30

آرمان امیری
مجمع دیوانگان

 

1- تابستان‌های کودکی را به یاد دارید؟ همان زمان‌ها که بحث «اوقات فراغت» داغ می‌شد؟ همه بسیج می‌شدند تا برای پر کردن این اوقات فراغت یک برنامه‌ای بریزند و بدین ترتیب اردو بود که پشت اردو تشکیل می‌شد. «اردوی تابستانی ولایت»، «اردوی عفاف و حجاب»، «اردوی راهیان نور» و ... برای همه چیز ما برنامه داشتند. مدارس دولتی و تلویزیون دولتی و مطبوعات دولتی و انتشارات دولتی کافی نبود، تابستان دولتی و فراغت دولتی هم به آن می‌افزودند. اردوهایشان «فرهنگی-تربیتی» بود، اما قرار بود چه چیزی «تربیت» کنند؟ 

2- «آب‌بازی»، «خز بازی»، «هندوانه خوری»، این‌ها بازی‌های ساده کودکی ما نیستند. این‌ها جنجالی‌ترین اخبار روز کشور هستند، یا به قولی طرح جدید جنگ نرم! گروهی معتقد هستند که واکنش شدید حاکمیت به این شادی‌های ساده تنها از سر خصومت نظام با هرگونه شادی و نشاط شکل گرفته است. نقش افزایش شادی و روحیه در خروج جامعه از خمودگی و بلوغ و رشد آن نمی‌توان نادیده گرفت، اما به گمان من ریشه دعوا جای دیگری است. 

3- به دنبال جنجال‌های رسانه‌ای اخیر، سردار قالیباف، شهردار خوش‌پوش و متجددمآب تهران اعلام کرده است «باید برای نهادینه کردن نشاط و شادی در پایتخت برنامه‌ریزی کرد». ایشان اعتقاد دارند «باید بكوشیم با كمک صاحب‌نظران و مردم مراسم جشن و شادی را در كشور برپا كرده و اوقات فراغت ساكنان شهرمان را با استفاده از فرهنگ اصیل اسلامی غنی سازیم». (اینجا+) البته ایشان تنها حامی این شیوه از برنامه‌ریزی برای تولید شادی نیستند. مدیران دیگری هم هستند که به این فکر افتاده‌اند طرح‌های جدیدی برای سازمان‌دهی و کنترل شادی‌های مردمی به اجرا درآید. (اینجا+) به نظر می‌رسد این نسل جدید از برنامه‌ها، نمونه‌های پیشرفته‌تر و البته فراگیرتری از اردوهای «فرهنگی-تفریحی-تربیتی» گذشته است. اما آیا این اردوهای سازمان‌دهی شده ابتکار مسوولان نظام ما هستند؟ 

4- «... فاشیست‌های ایتالیا شبکه گسترده‌ای از سازمان‌های ایدئولوژیک و شبه نظامی برای اوقاب فراغت فراهم آوردند که از جمله آن‌ها سازمان مشهور موسوم به «بعد از کار» (Dopolavaro) بود که به سازمان «قدرت از طریق شادی» (Strength through joy) نازی‌ها شباهت داشت. تنها از این راه می‌توانستند از توسعه فعالیت‌های فرهنگی و تفریحی خودجوش مردم جلوگیری کنند. زیرا این گونه فعالیت‌ها اگر جلو رشد آن گرفته نمی‌شد می‌توانستند بیان‌گر انواع تجارت مستقل و در نتیجه خطرناک فردی، گروهی و اجتماعی باشند. به طور طبیعی گروه‌ها و زیرگروه‌ها در اجتماع تجارب اجتماعی یا کاری و یافته‌های تجربی خود را الگویی برای داوری، پذیرش یا رد گفته‌ها و اندیشه‌های بیگانه قرار می‌دهند ...» (سنت فاشیسم – جان وایس – ص143)
 
5- جامعه‌ای که حتی برای لحظات «فراغت» خود به حاکمیت وابسته باشد، نمی‌تواند استقلال خود را حفظ کند. این جامعه وابسته که قدرت تصمیم‌گیری‌اش را از دست داده نمی‌تواند نسبت به «قیم» و «ولی‌نعمت» خود نگاهی انتقادی داشته باشد. دست بالا دست با آن کسی است که تصمیم می‌گیرد. تصمیم می‌گیرد که چه چیز باید از رسانه‌ها پخش شود، چه چیز در مدارس تدریس شود، چه چیز در کتاب‌ها منتشر، مردم چه بپوشند، چه زمان بخورند و بیاشامند، چه زمان بگریند و چگونه شادی کنند. چنین شرایطی امکان تولید اندیشه و استقلال رای را از شهروندان خواهد گرفت و چنین حاکمیتی سلطه و سیطره‌ای بر مردمان خود خواهد یافت که دیگر به آنان اجازه نمی‌دهد به چیزی به عنوان «حق تعیین سرنوشت» بیندیشند.
 
6- زمانی که مهندس موسوی از «تشکیل حلقه‌های سبز» سخن گفت، تصور غالب از منظور ایشان یک سری شبکه‌های مقاومت سیاسی بود. گمان می‌شد هدف این هسته‌ها شبیه‌سازی احزاب سیاسی و سازمان‌های مقاومت اجتماعی است که باید برای مبارزه با حاکمیت کودتا برنامه‌ریزی کنند، اما اگر کمی بیشتر به بیانیه شماره11 دقت شود می‌توان دریافت که مسئله‌ای فراگیرتر از اهداف کوتاه مدت سیاسی در میان است. جامعه باید به مرور استقلال خود را از حاکمیت به دست بیاورد. جامعه باید بتواند روی پای خودش بایستد. باید بتواند نه تنها شادی، که حتی مراسم سوگواری خودش را هم خودش تشکیل دهد. باید بتواند آموزش و ارتباطات را به صورت مستقل در داخل خودش ایجاد کند و در یک کلام، باید بتواند نهاد قدرت را تا جای ممکن محدود کرده و دست دولت را تا حد امکان از دخالت در عرصه اجتماعی کوتاه کند. 
 
7- اردوهای تربیتی قرار نیست به توانمندسازی جامعه‌ای مستقل بینجامند. آنان برنامه‌های استراتژیک و طولانی مدت حاکمیتی هستند که می‌خواهد ولی‌نعمت مردم خود باشد و آنان را به جای مجموعه‌ای از شهروندان و انسان‌های مستقل و دارای هویت منحصر به فرد، به توده‌ای خاکستری از رعایای گوش‌ به فرمان بدل کند: «بدین ترتیب سپاه کار هیتلر در صفوفی منظم با بیل‌هایی حمایل کرده چون تفنگ و در حالی که رژه می‌رفتند با صدایی پر طنین نام مقدس سرزمین‌های اصلی‌نژاد را بر زبان می‌راندند و شاید در آن لحظات کار و بار حقیرانه و مزد بخور و نمیر خود را در حال و هوای ناسیونالیسم نژادی وابسته به خاک و خون فراموش می‌کردند». (همان منبع)
 
پی‌نوشت:
یادداشت‌های بخش «فاشیسم» را برای پاییز امسال آماده می‌کنم. این یکی را به صورت ویژه و به بهانه این خبر+ منتشر کردم که در مقدمه آن آمده است: «تحلیل‌گران نزدیک به حکومت معتقدند برخورد چکشی با این پدیده خطرناک است و باید نمونه‌های مشابه آن را با نظارت نهادهای رسمی برگزار کرد».
 

 
 

1390/5/30

مدیرکل دفتر میوه وزارت جهاد و کشاورزی امروز ۳۰ مردادماه اعلام کرد که در حال حاضر واردات میوه ممنوع است و هیچ‌گونه سفارشی برای واردات ثبت نشده است.

رحمت‌الله پریچهر در گفت‌و‌گو با خبرگزاری فارس البته واردات موز را آزاد اعلام کرد، چرا که به گفته او امکان تولید این میوه در ایران کم است.

آقای پریچهر با اشاره به واردات شش درصدی مرکبات گفت این واردات تنها به منظور تنظیم بازار شب عید بوده و ثبت و سفارش آن نیز توسط وزارت بازرگانی انجام شده است.

مدیر کل دفتر میوه وزارت جهاد کشاورزی همچنین گفت که این وزارت‌خانه «آمادگی لازم برای برعهده گرفتن مسئولیت تنظیم بازار میوه را دارد.»

واردات بی‌رویه در سال‌های گذشته، انتقادات بسیاری را به‌دنبال داشته است. اردیبهشت‌ماه سال گذشته، ۱۲۱ نماینده مجلس با تاکید بر بحران برنج وارداتی آلوده در سال گذشته، از رئیس دولت خواستند بر جلوگیری از قاچاق کالا و واردات نظارت جدی داشته باشد.

همچنین براساس گزارش‌های خانه کشاورز که بر اساس آمارهای گمرک جمهوری اسلامی ایران تهیه می‌شود، واردات محصولات کشاورزی در سال ۸۵ نسبت به سال قبل از آن۱۰۰ درصد رشد کرد. در عین حال طی سال‌های۸۷ و ۸۸ نیز انتقادات بسیاری به سیاست‌های دولت در زمینه واردات محصولات کشاورزی وارد شد.

واردات بی‌رویه در دولت دهم نیز ادامه داشت تا آنجا که نمايندگان مجلس در اسفند سال ۸۸ دولت را مكلف كردند تا در حمايت از توليدات داخلی كشاورزی، نرخ تعرفه موثر واردات انواع محصولات كشاورزی را كه نقش جانشينی در توليدات داخلی داشته باشند، سه برابر سال گذشته در نظر بگیرد.

منبع: فارس، بی‌بی‌سی و مردمک

 


 
 

1390/5/30

عباس جعفری دولت‌آبادی، دادستان تهران، با تأیید محکوم شدن هر یک از دو شهروند آمریکایی به ۸ سال زندان در ایران گفت که «اتهام ورود غیرقانونی و جاسوسی آنها در دادگاه انقلاب اثبات شده‌است.»

وی افزود که رأی دادگاه صادر و به متهمان ابلاغ شد و «آنها می‌توانند طبق قانون به رأی دادگاه اعتراض کنند.»

دادستان تهران در مورد سارا شورد، شهروند دیگر آمریکایی که در ایران زندانی بود و سال گذشته به قید وثیقه آزاد شد گفت که در مورد پرونده او جداگانه در دادگاه تصمیم‌گیری خواهد شد و پرونده همچنان مفتوح است.

جاش فتال و شین باوئر بیش از دو سال پیش در مرداد ماه ۸۸ به همراه سارا شورد در منطقه مرزی ایران و عراق به اتهام عبور غیرقانونی از مرز بازداشت شدند و بعدها جاسوسی هم به اتهام آنها افزوده شد.

غلامحسین محسنی اژه‌ای، سخنگوی قوه قضائیه نیز در پیوند با پرونده باوئر و فتال گفت که «با حکم صادره، این دو نفر به اتهام جاسوسی به نفع سرویس اطلاعاتی آمریکا هر یک به ۵ سال حبس محکوم شده‌اند.»

وی هم‌چنین افزود که «این دو تبعه آمریکایی به اتهام ورود غیرمجاز به خاک جمهوری اسلامی ایران هر یک به ۳ سال حبس محکوم شدند.»

در واکنش به اخبار منتشر شده درباره محکومیت هشت ساله جاش فتال و شین باوئر در ایران، واشینگتن روز شنبه اعلام کرد در  تلاش است تا از طریق سفارت سوئیس اطلاعات بیشتری در این مورد کسب کند.

خبر محکومیت این دو شهروند آمریکایی در حالی اعلام شد که به تازگی وکیل آنها ابراز امیدواری کرده بود که موکلانش به زودی آزاد خواهند شد.

منبع:‌ ایرنا و رادیو فردا


 
 

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس خبر داد:
1390/5/30

موسی‌الرضا ثروتی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس به نقل از رییس مرکز آمار ایران اعلام کرد که قرار است نرخ تورم به صورت عمومی اعلام نشود.

به گزارش ایسنا، آقای ثروتی در حالی این خبر را اعلام کرده که بیش از دو ماه از اعلام آخرین نرخ تورم توسط مرکز آمار ایران می‌گذرد و این مرکز از اعلام رسمی نرخ تورم خودداری کرده ‌است.

بر اساس قانون برنامه پنجم توسعه این مرکز موظف شده شاخص‌های رسمی آماری را منتشر کند، اما در غیاب اعلام این اعداد توسط مرکز آمار ایران، تا کنون دو بار رییس کل بانک مرکزی به عنوان متولی پیشین اعلام نرخ تورم، این عدد را اعلام کرده است.

تعدادی از نمایندگان در نامه‌ای به رییس مجلس نسبت به عدم انتشار عمومی شاخص تورم توسط مرکز آمار اعتراض کردند و در پی آن، رییس مرکز آمار در کمیسیون برنامه و بودجه مجلس حاضر شده‌ است.

به گفته ثروتی، رییس مرکز آمار ایران به اعضای این کمیسیون اعلام کرده است: «به مرکز آمار اعلام شده نرخ تورم به صورت عمومی اعلام نشود.»

آنچه نرخ تورم اعلامی از سوی مرکز آمار ایران را در معرض توجه بیشتر قرار داد، ‌اختلاف قابل توجه اعداد آن با اعداد اعلامی از سوی بانک مرکزی بود، به طوری که در آخرین اعلام نرخ تورم بانک مرکزی ۱۶.۳ درصد و نرخ تورم مرکز آمار ۱۹.۶ درصد برای تیر ماه بود.

این اختلاف البته ناشی از شیوه محاسبه، تعداد کالای سبد فرمول محاسباتی و نیز سال پایه در نظر گرفته شده بود. همین اختلاف و نیز بیشتر بودن نرخ تورم محاسبه شده مرکز آمار نسبت به بانک مرکزی بود که باعث شده حساسیت‌هایی نسبت به اعلام این شاخص به وجود بیاید.

پیش از این مرکز آمار ایران از اعلام نرخ بیکاری هم به عنوان یکی دیگر از شاخص‌های مهم اقتصاد کلان خودداری کرده بود، به طوری که هم اکنون بیش از یک‌ سال و نیم از آخرین اعلام نرخ بیکاری توسط این نهاد مسوول می‌گذرد.

خودداری نهادهای دولتی از انتشار نرخ تورم و نیز سایر آمارهای نشان دهنده وضیعت اقتصادی کشور در حالی صورت می‌گیرد که پس از اجرای قانون هدفمند شدن یارانه‌ها نرخ کالا و خدمات افزایش چشمگیری یافته است.

منبع: ایسنا


 
 

1390/5/30

رشد جمعیت روستایی ایران طی ۲۰ سال گذشته کاهش یافته و از ۱.۲۱ درصد طی سال‌های ۸۵-۱۳۷۰ به منهای ۰.۴۴ درصد در سال‌های ۸۵-۱۳۷۵ رسیده است.

به گزارش ایرنا، رشد منفی جمعیت در تمام مناطق روستایی ایران طی دو دهه گذشته مشاهده می‌شود و تنها پنج استان کشور با رشد مثبت جمعیت مواجه بوده‌اند.

مناطق روستایی استان‌های سیستان و بلوچستان، فارس، کهگیلویه و بویراحمد، کرمان و هرمزگان با اینکه دارای رشد مثبت جمعیت بوده‌اند اما طی سالهای یاد شده رشد جمعیت هم در آن مناطق نسبت به دوره‌های گذشته، افول کرده است.

بر اساس این گزارش، رشد جمعیت طی سال‌های یاد شده در استان‌های سیستان و بلوچستان از ۳.۰۵ به ۲.۷۱ درصد، فارس از ۰.۹۱ به ۰.۱۸، کهگیلویه و بویراحمد از ۲.۸۳ به ۰.۰۴، کرمان از ۱.۸۳ به ۱.۵۴ و هرمزگان از ۳.۰۸ به ۱.۸۵ درصد کاهش یافته است.

آن‌طور که این خبرگزاری نوشته است تعامل هر چه بیشتر مناطق شهری و روستایی، افزایش سواد در میان زنان روستایی، وجود خانه‌های بهداشت در جهت دادن آگاهی به جمعیتت زنان روستایی برای پیشگیری از حاملگی‌های ناخواسته، عدم رونق بخش کشاورزی و مهاجرت که به دلیل توزیع ناعادلانه امکانات رخ می‌دهد و منجر به ماندگاری جمعیت روستایی در شهر‌ها شده است می‌تواند مهم‌ترین علل کاهش جمعیت روستایی کشور باشد.

استان‌های یزد، تهران و چهار محال بختیاری از جمله استان‌هایی هستند که کاهش رشد جمعیت مناطق روستایی در آن‌ها بسیار محسوس است، به طوری که رشد جمعیت در مناطق روستایی این استان‌ها به ترتیب از ۴.۱۵ به منهای ۰.۹۲، از ۲.۲۶ به منهای ۲.۰۷ و از ۳.۲ به منهای ۰.۶۱ درصد رسیده است.

بر اساس گزارش مرکز آمار ایران، تعداد آبادی‌های کشور در سال ۱۳۶۵ برابر با ۶۵ هزار و ۳۴۹ آبادی بود که در سال ۱۳۸۵ این تعداد به ۶۳ هزار و ۹۰۴ آبادی رسیده است.

کاهش تعداد آبادی‌های کشور در حالی است که تعداد شهرهای کشور از ۴۹۴ شهر در سال ۱۳۶۵ به یک هزار و ۱۲ شهر در سال ۱۳۸۵ رسیده است.

همچنین بعد خانوار (اندازه خانوار) در مناطق روستایی کشور نشان می‌دهد که تعداد خانوارهای هفت نفره و بیشتر از ۳۴.۰۴ درصد در سال ۱۳۶۵ به ۱۳.۳۸درصد در سال ۱۳۸۵ رسیده است.

منبع: ایرنا


 
 

1390/5/30
آمریکا در زندان
شین باوئر و جاش فتال -۲ آمریکایی که روز ۳۱ ژوئیه‌ی ۲۰۰۹ در مرز ایران و عراق بازداشت شده‌بودند و دولت آمریکا ادّعا کرده‌بود آنان در نواحی مرزی کردستان عراق با ایران در حال گردش بوده‌اند- به اتّهام ورود غیر مجاز به خاک ایران و جاسوسی هر یک به ۸ سال زندان محکوم شدند. سارا شورد که هم‌راه با ۲ آمریکایی دیگر بازداشت شده‌بود در شهریور سال گذشته با سپردن وثیقه‌ای ۵۰۰هزار دلاری به آمریکا بازگشته‌بود و اکنون اعلام شده پرونده‌ی وی هم‌چنان مفتوح است [شبکه‌ی خبر]. مسعود شفیعی -وکیل این ۲ تن- اعلام کرده این حکم به وی ابلاغ نشده و در جلسه‌ی دادگاه هیچ مستندی برای اتّهام جاسوسی از سوی دادستان به دادگاه ارائه نشده و این اتّهام بدون وجود دلیلی در کیفرخواست آقایان باوئر و فتال آمده‌است [کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران].
 
خبر خوب (۱)
به‌زاد نبوی، فیض‌الله عرب‌سرخی، محسن میردامادی و عبدالله رمضان‌زاده به مناسبت شب‌های قدر از بند ۲الف سپاه به مرخصی آمدند. هنوز زندانیان سیاسی پرشماری بدون حتّا یک روز مرخصی از زمان بازداشت‌شان در زندان به سر می‌برند [کلمه].
 
خبر خوب (۲)
ساسان واهبی‌وش -از فعّالان دانش‌جویی و چپ و دانش‌جوی رشته‌ی مهندسی پزشکی دانش‌گاه آزاد تبریز- پس از برگزاری دادگاه با تودیع وثیقه‌ای ۳۰ میلیون تومانی از زندان تبریز آزاد شد. آقای واهبی‌وش روز ۲۰ خرداد سال جاری بازداشت شده‌بود و یک ماه در بازداشت‌گاه اداره‌ی اطّلاعات تبریز زندانی‌بود [رهانا].
 
بازداشت در سلماس
محمّد محمّدزاده‌ی ملحمی روز ۲۲ امرداد در پی مراجعه‌ی نیروهای سپاه به منزل پدری و تفتیش منزل و ضرب‌وشتم پدرش بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. دلیل بازداشت آقای محمّدزاده اعلام نشده‌است. در سال ۸۶ ناصر محمّدزاده -برادر وی- توسّط نیروهای امنیتی کشته شده‌بود [هرانا].
 
بازداشت در تکاب
علی هدایتی -فعّال مدنی شهر تکاب و مدیر نشریه‌ی دانش‌جویی آیدین- ظهر چاهارشنبه‌ی گذشته پس از چند هفته تهدید نیروهای امنیتی در محلّ کارش بازداشت شد [رهانا].
 
۳ سال حبس برای یک هنرمند
جمال امینی -هنرمند کُرد اهل سقّز که اکنون در زندان مرکزی این شهر زندانی‌ست- به اتّهام فعّالیت تبلیغی علیه نظام و هم‌کاری با احزاب مخالف به ۳ سال حبس محکوم شد [دانش‌جو نیوز].
 
اِحیای شب‌های قدر ممنوع!
پس از برگزاری مراسم احیای شب ۱۹ ماه رمضان در حسینیه‌ی ارشاد و با حضور آقایان ملکیان و ایازی، نیروی انتظامی در دستور به مسئولان این حسینیه ادامه‌ی برنامه‌ی شب‌های قدر را به حال تعلیق درآورد. در شب ۲۱م قرار بود محمّد مجتهد شبستری سخن‌رانی کند [جرس].
 
پایان دهید!
برنامه‌ی نظارت بر حمایت از مدافعان حقوق بشر در بیانیه‌ای ضمن برشمردن نام و شرح فعّالیت‌های چند تن از فعّالان حقوق بشر زندانی، از جمله: کوه‌یار گودرزی، احمد قابل، سعید جلالی‌فر، کیوان صمیمی، علی کلایی و شیوا نظرآهاری، فشارها بر فعّالان حقوق بشر را محکوم کرد و از حکومت ایران خواست ضمن پایان بی‌قیدوشرط محدودیت‌ها و فشارها بر فعّالان حقوق بشر آنان را آزاد کند [جرس].
 
:(
وحید جمشیدی -سرباز نیروی زمینی ارتش- که روز ۲۶ تیر سال جاری در جادّه‌ی قم به تهران جان سرنشینان یک خودروی واژگون‌شده را نجات داده‌بود و در ادامه دچار سانحه‌ی تصادف با یک خودروی سواری شد، جمعه‌ی گذشته در اثر شدّت جراحات وارده درگذشت [کلمه].
 
تهیه و تنظیم: بامداد راد

 


شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به 30mail-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به 30mail@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته