-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ مرداد ۲۸, جمعه

Latest News from 30Mail for 08/19/2011

این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.

 

یک کارشناس آب:
1390/5/27

یک کارشناس صنعت آب می‌گوید که طرح انتقال آب از رودخانه ارس به دریاچه ارومیه «غیر قابل اجرا» و «تخیلی» ست.

فاطمه ظفرنژاد، که با سبزپرس گفت‌وگو می‌کرد، می‌افزاید که «تمامی طرح‌های انتقال حوضه به حوضه آب، کاملاً نادرست است و پیامدهای سنگینی برای حوضه انتقال دهنده و حوضه انتقال گیرنده دارد.»

خانم ظفرنژاد، که بررسی و ارزیابی طرح‌های آبی بسیاری را در کارنامه دارد، طرح‌های اینچنینی را «بسیار پرهزینه» و «بسیار کم بازده» می‌خواند که نه تنها توجیه اقتصادی ندارند بلکه دارای پیامدهای منفی بسیاری نیز هستند.

به گفته خانم ظفرنژاد تنها برداشتن سدهای بالادست دریاچه می‌تواند کمبود آب ۵/۵ میلیاری دریاچه ارومیه را جبران کند.

دریاچه ارومیه مدتهاست با خطر خشک شدن روبروست و خشک شدن این دریاچه سبب مشکلات فراوان زیست محیطی خواهد شد.

نمایندگان مجلس ایران به دنبال تصویب طرحی هستند تا با انتقال آب از نقاط دیگر، از خشکیدن دریاچه ارومیه جلوگیری کنند.

منبع: سبزپرس

مرتبط:

مجلس با فوريت طرح نجات درياچه اروميه مخالفت کرد

بارش ۱۰ میلیارد تن نمک کشور را فرا می‌گیرد

تا پاییز امسال ۶۰ درصد دریاچه ارومیه خشک می‌شود


 
 

1390/5/26

مهدی استاداحمد
به هیچ عنوان

چشمانم سیاهی رفت و تنم لرزید و آسمان بر سرم خراب شد وقتی فهمیدم 9 قرن خواب بودیم و نمی‌دانستیم نظامی گنجوی در لباس شعر چه بر سرمان آورده. اگر همان وقت فکری به حال این معلوم‌الحال کرده ‌بودیم اکنون اینچنین خون خوردنی سهم دلمان نبود. اصلا نظامی را چه به کار شعر. تا کی باید شاهد دخالت نظامی در عرصه‌ی فرهنگ باشیم. خبر را بخوانید:

"مدیر فرهنگی انتشارات پیدایش در گفتگو با خبرنگار مهر از اشکالاتی که بر منظومه خسرو و شیرین آن هم در چاپ هشتم و پس از 9 قرن از خلق این منظومه از سوی اداره کتاب وزارت ارشاد وارد شده خبر داد و درباره یکی از اصلاحیه‌هایی که به این منظومه نظامی گنجه‌ای وارد شده گفت: بخشی از داستان با این بیت‌ها نقل می‌شود «شکر لب داشت با خود ساغری شیر/ به دستش داد کاین بر یاد من گیر / ستد شیر از کف شیرین جوانمرد / به شیرینی چه گویم چون شکر خورد / چو شیرین ساقی‌ای باشد هم آغوش/ نه شیر ار زهر باشد هم شود نوش / چو مست از جام می نگذاشت باقی/ ز مجلس عزم رفتن کرد ساقی» که گفته‌اند مصرع «چو مست از جام می نگذاشت باقی» باید حذف شود. وی افزود: همچنین در صفحه 135 کتاب سطر 14 گفته‌اند «در آغوش کشیدن» حذف شود. که این بخش از داستان درباره این است که خسرو را در خواب کشته‌اند و حال شیرین زانو می‌زند و جسد خسرو را در آغوش می‌کشد. وی درباره برخی دیگر از اصلاحاتی که برای کتاب در نظر گرفته‌اند، بیان کرد: در صفحات 62، 81 و 82 کتاب هم چنین حذفیاتی اعلام کرده‌اند که باز هم موضوعاتی چون به خلوت رفتن، آغوش، گرفتن دست و از اینگونه موارد مورد نظر بوده است."

خجالت می‌کشم وقتی می‌بینم تاکنون موضوعاتی چون «به خلوت رفتن»، «آغوش»، «گرفتن دست» و «از اینگونه موارد» به راحتی منتشر می‌شده و ما ساکت بودیم(مخصوصا «از اینگونه موارد» که خیلی مایه‌ی شرمساری‌است). معلوم نیست وزارت ارشادِ دولتهای قبلی در این 9 قرن چه می‌کرده‌اند که امروز وضعیت فرهنگ به این شکل درآمده. اما دیگر سکوت جایز نیست. باید قلم گرفت به دست، دیوان تازه‌ای نوشت. باید تمامی مجموعه‌های ادبی را از لوث وجود این بی‌ادبی‌ها پاک کرد.

احساس تکلیف به اینجانب حکم می‌کند که برای شروع این پروژه‌ی ملی نسبت به اصلاح و تعدیل ابیاتی چند از منظومه‌ی خسرو و به اصطلاح شیرین همین امروز اقدام کنم که فردا دیر است.

بیت:
«چو مست از جام می نگذاشت باقی
ز مجلس عزم رفتن کرد ساقی»
کلمات حذفی:
مست، جام، می، ساقی.

بیت اصلاح شده:
چو کوچک‌زاده آنجا ماند باقی
ز مجلس رفت عمادالدین باقی

بیت:
«پس آورد آنگهی شه را در آغوش
لبش بر لب نهاد و دوش بر دوش»
کلمات حذفی:
شه، آغوش، لبش، لب، دوش، بر، دوش.

بیت اصلاح شده:
پس آورد آنگهی وی را کناری
ولی تحت قوانین اداری

بیت:
«چو کار از پای‌بوسی برتر آمد
تقاضای دهن‌بوسی در آمد»
کلمات حذفی:
دهن‌بوسی، پای‌بوسی(که البته پای‌بوسی قابل اغماض و حتی قابل تقدیر است)

بیت اصلاح شده:
چو کار از پای‌بوسی برتر آمد
از او اسناد جاسوسی در آمد

این بود اصلاح و تعدیل ابیاتی چند از منظومه‌ی خسرو و به اصطلاح شیرین که در حکم "نمی" بود از "یمی" و مشتی از خروار.

حالا که آستین‌ها را بالا زده‌ایم و اصلاح ادبیات فارسی را هدف گرفته‌ایم خوب است فکری به حال دیگر شاعران تاریخ ادبیاتمان هم بکنیم. دیوان حافظ و کلیات سعدی و مثنوی به اصطلاح معنوی مولوی مملو است از این انحرافات که اگر در اصلاح و حذف و انهدام آن اقدام نکنیم نخواهیم توانست پاسخ آیندگان را داد. آنجا که حافظ می‌گوید «گفته بودی که شوم مست ودو بوست بدهم» اگر منظورش از بوس همان ماچ خودمان باشد خیلی بی‌ادب است و آنجا که سعدی می‌گوید « دیده را فایده آنست که دلبر بیند / ور نبیند چه بود فایده بینایی را» احتمال دارد که خواسته باشد فایده‌ی دیدن اخبار ساعت 21 سیما را زیر سوال ببرد. 

اینجانب ضمن دعوت از نامبردگان برای حضور در مناظره‌ی زنده تلوزیونی به آنان هشدار می‌دهم اگر دست از این رویه‌ی نادرست در سرودن شعر برندارند مجبورم در هفته‌های آتی در مورد آنان مسایلی را با مردم در میان بگذارم. 


 
 

1390/5/27

در حمله‌ای مسلحانه به ماشین حمل اسکناس بانک سپه در کرمانشاه، سارقان چهار نفر را کشتند و سه صندوق پول را به سرقت بردند.

مدیر شعب بانک سپه استان کرمانشاه، ارزش سه صندوق سرقت شده را دویست و بیست میلیون تومان اعلام کرده است.

سید حسام‌الدین رضی همچنین می‌گوید این حمله ساعت ۹:۲۰ صبح روز چهارشنبه توسط چهار مرد، که سوار خودروی سواری پراید بودند، انجام شده است.

بر اساس گزارش‌های خبری منتشر شده، سارقان نقاب بر صورت نداشتند و در هنگام توقف ماشین حمل اسکناس و جابجایی صندوق‌های پول، حمله‌شان را انجام دادند. این گزارش‌ها می‌افزایند که پلاک خودروی سارقان نیز جعلی بوده است.

آقای رضی درباره کشته‌شدگان این حادثه می‌گوید که یک نفر سرباز نیروی انتظامی و سه نفر دیگر کارکنان بانک سپه بودند.

منابع خبری می‌افزایند که دو نفر از کشته‌شدگان بر اثر تیراندازی سارقان در دم جان باختند و دو نفر دیگر نیز بر اثر جراحات وارده در بیمارستان درگذشتند.

امروز نیز سردار اسماعیل احمدی‌مقدم، فرمانده نیروی انتظامی ایران، این سرقت را "سرقتی بسیار خشن" توصیف کرد و گفت که «ماموران پلیس آگاهی با سرعت و جدیت در حال پیگیری هستند تا انشاء‌الله بتوانیم مجرمان را دستگیر کنیم.»

سرقت‌های مسلحانه در ایران از سال ۸۷ تا سال ۸۹ سیر صعودی داشته است اما کشته شدن چهار نفر در یک سرقت مسلحانه در ایران، کم نظیر بوده است.

منابع: مهر، ایسنا، فارس و ایرنا

مرتبط:

سیر صعودی سرقت‌های مسلحانه از سال ۸۷ در ایران

اعتصاب بازار طلای مشهد به دلیل ناامنی


 
 

کمیته حمایت از روزنامه‌نگاران به احمد شهید:
1390/5/27

کمیته حمایت از روزنامه‌نگاران در نامه‌ای به گزارشگر ویژه سازمان ملل، جزئیاتی از شرایط روزنامه‌نگاران ایرانی را به اطلاع او رسانده است. بر اساس این نامه احکام حبس مبهم، رفتار غیرانسانی و نبود قانون، مشکلاتی هستند که دامن‌گیر روزنامه‌نگاران زندانی‌ست.

جوئل سیمون، رئیس کمیته حمایت از روزنامه‌نگاران در نامه خود از ابهام در رفتار مقامات ایرانی با زندانیان از جمله در بازداشت، اعطای مرخصی و بازداشت مجدد آنها و همین طور وثیقه‌های سنگین با ارقام نجومی شکایت کرده است. او از احمد زیدآبادی نام برده که هفته پیش، پس از دو سال، به او امکان مرخصی چهل و هشت ساعته داده شد.

بر اساس این نامه، زندانیان در ایران از شلوغی زندان و نبود امکانات بهداشتی و درمانی شکایت دارند.

آقای سیمون می‌نویسد که جمهوری اسلامی ایران، با وکلایی که از روزنامه‌نگاران و فعالان حقوق بشر حمایت می‌کنند برخورد می‌کند.

بر اساس نوشته کمیته حمایت از روزنامه‌نگاران، وجود ۳۴ روزنامه‌نگار زندانی باعث شده است ایران در کنار چین به بدترین زندان روزنامه‌نگاران تبدیل شود.

منبع: ‌مردمک


 
 

1390/5/27

وب‌سایت «کلمه» از سلامتی کامل میرحسین موسوی خبر داد و اعلام کرد که اخباری مبنی بر بیماری و بستری شدن او صحت ندارد.

بر اساس گزارش وب سایت کلمه، آقای موسوی در سلامتی کامل به سر می‌برد و در ماه رمضان روزه نیز می‌گیرد.

انتشار این خبر پس از آن بود که سایت «صراط‌ نیوز»، روز چهارشنبه ۲۶ مرداد ماه، از «وخامت» حال میرحسین موسوی، خبر داد و نوشت که «پزشکان به دلیل بیماری بر بالین او حاضر شده‌اند».

اما کلمه با رد این موضوع، نوشته است: «در حالی که شش ماه از بازداشت غیر قانونی موسوی و کروبی و همسران آنها می‌گذرد و حاکمیت همچنان آنها را در وضعیت آشکارا غیر قانونیٍ «زندان خانگی» بدون هر گونه پاسخ گویی و قبول مسوولیت به گروگان گرفته است، برخی محافل امنیتی به تازگی با اهدافی نا مشخص در تلاش‌اند تا بروز مشکل جسمی برای میرحسین را در جامعه پخش کنند.»

بر اساس این گزارش در پی لاغری «میرحسین»، ماموران امنیتی چند روز پیش او را تحت‌الحفظ برای چک‌آپ به بیمارستان منتقل کرده‌اند. نتیجه معاینات نیز حاکی از سلامتی عمومی او بود و خبر بیماری یا بستری بودن آقای موسوی، صحت ندارد.

این پایگاه خبری نزدیک به میرحسین موسوی در عین حال نوشته است: در شرایطی که منبع خبری معتبری در شرایط قرنطینه وجود ندارد و با توجه به اینکه نهادهای امنیتی اجازه معاینه مستقل را نداده‌اند، ادعای این «سایت امنیتی» را نگران کننده است و این نگرانی به وجود می‌آید که «ستاد کودتا» چه نقشه‌ای را در سر می‌پروراند؟

میرحسین موسوی، مهدی کروبی و همسرانشان بیش از ۶ ماه است که در حصر خانگی به سر می‌برند.

منبع: کلمه و مردمک


 
 

1390/5/27

اداره كتاب وزارت ارشاد كتاب «بیژن و منیژه» را غیر‌قابل چاپ اعلام كرد. انتشار این کتاب ویژه کودکان، پس از هفت نوبت چاپ، توقیف شده است.

بیژن و منیژه، یکی از مشهورترین داستان های شاهنامه ی فردوسی است.

مدیر انتشارات پیدایش گفته است: از آنجا که وزارت ارشاد دلایل تصمیمات خود را به طور مشخص اعلام نمی کند، ناشران نمی توانند پیش از درخواست مجوز، کتاب‌ها را بطوری که برای چاپ مناسب باشد آماده کنند.

او افزوده است: این ابهام باعث شده است از ۱۰ کتابی که برای دریافت مجوز به وزارت ارشاد فرستاده می شود، ۶ یا ۷ کتاب دچار ممیزی شده واز انتشار آن جلوگیری شود.

هفته گذشته نیز گزارش شد که وزارت ارشاد جمهوری اسلامی یک نسخه از منظومه «خسرو و شیرین» را سانسور کرده است. مدیر فرهنگی انتشارات پیدایش، ناشر این منظومه نیز گفت که این اتفاق‌ها باعث شده که دیگر «حال و حوصله فرهنگی» برای آنها باقی نماند.

منبع: آینده و رادیو فردا

پیشینه
ایرادهایی که ارشاد پس از 9 قرن به خسرو و شیرین گرفت!
 


 
 

1390/5/27

سعد حریری، نخست‌وزیر پیشین لبنان، ابراز امیدواری کرده که ایران به چهار متهم مظنون به ترور رفیق حریری، پدر او، «پناه» نداده باشد.

براساس گزارش روزنامه لبنانی «استار» دعوای لفظی سعد حریری و ایران پس از آن بروز کرد که نجیب میقات، نخست‌وزیر لبنان، اعلام کرد که این کشور تحقیقات درمورد چهار فرد متهم به ترور رفیق حریری را «روزانه» دنبال می‌کند.

سعد حریری با انتشار بیانیه‌ای گفته است: ایران مطابق اتهام‌های سیاسی و رسانه‌ای که به آن وارد شده، رفتار می‌کند و برای پوشاندن جرایم این ترور (ترور رفیق حریری) عمل می‌کند. چنین رفتاری دور از مسئولیت و خرد است.

نخست‌وزیر پیشین لبنان تاکید کرده است: همگان در دنیا از گستره ارتباط میان ایران و حزب الله آگاه هستند. موضع ایران درقبال دادگاه بین‌المللی رسیدگی به پرونده ترور رفیق حریری، نمونه‌ای از ارتباطات میان ایران و حزب‌الله است و امیدواریم که این ارتباط به سطحی نرسیده باشد که ایران میزبان متهمانی باشد که تحت پیگرد دادگاه بین‌المللی قرار گرفته‌اند.

آقای حریری این سخنان را پس از انتشار گزارش روزنامه آنلاین اشپیگل درمورد «فرار متهمان پرونده ترور رفیق حریری به ایران» بیان کرده است.

روز گذشته روزنامه اشپیگل به نقل از منابع امنیتی آگاه از روند دادگاه بین المللی لبنان فاش کرد که سپاه قدس ایران، شاخه نظامی خارجی سپاه پاسداران بر تمامی مراحل ترور رفیق حریری از ابتدا تاکنون نظارت داشته است.

بر اساس این گزارش، سه نفر از چهار متهم اصلی پرونده ترور رفیق حریری، نخست وزیر سابق لبنان اکنون در تهران بسر می برند.

رفيق حريری در ۱۴ فوريه ۲۰۰۵ در انفجاری در بیروت مورد سوء قصد قرار گرفت و کشته شد. در اين انفجار ۲۱ نفر ديگر نيز جان خود را از دست دادند.

منبع: مردمک

پیشینه
اشپیگل: سپاه پاسداران در ترور رفیق حریری نقش داشته است


 
 

معاون ستاد دیه:
1390/5/27

معاون ستاد دیه ایران می‌گوید شمار افرادی که به دلیل ناتوانی در پرداخت مهریه در زندان‌های کشور محبوس هستند ۵۵ درصد افزایش یافته است.

به گزارش ایرنا، محمدعلی ساری افزود: تعداد زندانیان مهریه سال گذشته دو هزار نفر بود که این رقم امسال تاکنون به سه هزار و ۱۱۷ نفر رسید.

آقای ساری اضافه کرد: «بیشتر زندانیان مهریه به دلیل مهریه‌های نامعقول نظیر مهریه به میزان سن زوجه یا مهریه‌هایی که زمینه عقلانی ندارد چون یک تن پودر پیاز، ۱۵ کیلو بال مگس، ۲۰ آهوی وحشی و دندان مرد و... در زندان تحمل حبس می‌کنند.»

به گفته معاون مدیر عامل ستاد دیه کشور «یک هزار و ۲۴۸ زندانی دیه منجر به فوت و جرح، چهار هزار زندانی به علت صدور چک بلامحل، یک هزار و ۱۴۴ نفر به علت ناتوانی در پرداخت نفقه و سه هزار و ۱۱۷ نفر به علت پرداخت نکردن مهریه در زندان‌های کشور تحمل حبس می‌کنند.»

معاون ستاد دیه کشور گفت ۱۰ هزار و ۸۳۲ نفر از زندانیان مرد و ۱۲۶ نفر زن هستند و اولویت ستاد دیه فراهم کردن زمینه آزادی زندانیان زن است.

ساری افزوده که برای آزادی این تعداد زندانی، دو هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال نیاز است و چنانچه ۵۰ درصد از این رقم مهیا شود ستاد دیه قادر به جلب رضایت شاکی برای آزادی تمامی زندانیان است.

منبع: ایرنا


 
 

عبدالکریم سروش:
1390/5/27

عبدالکریم سروش می‌گوید اگر قرار باشد مملکت روی صلاح و رستگاری ببیند باید انتخابات آزاد برگزار شود.

به گزارش کلمه، این فیلسوف و نواندیش دینی در گفتگو با تلویزیون رسا همچنین بر ضرورت احترام به تکثر در جنبش سبز تاکید کرد.

آقای سروش درباره ادعا‌ها مبنی بر خاموش شدن جنبش سبز نیز گفت: «جنبش سبز زنده است. هر جنبشی فاز‌های مختلف دارد. یک فاز شاید قدری فروکش کند یک فاز دیگر پیش بیاید. باید بلند مدت‌تر به مسئله نگاه کرد.»

وی افزود: «علایم حیات این جنبش این است که اولا آقایان کروبی و موسوی را بند و حصر نگه می‌دارند و این معنایش این است که این دو بزرگوار و دوستان دیگر اگر آزاد باشند می‌توانند منشا حرکت بسیار باشند.»

به گفته سروش «در بند و در زندان نگه داشتن کثیری از آزادی خواهان هم نشانه همین ماجراست. حملات مداومی که روزنامه‌های رسمی و حکومتی به جنبش سبز می‌کنند نشان می‌دهد که با یک حریف بالفعل قوی روبرو هستند.»

به اعتقاد سروش «حکومت، خودش به دست خودش در دام افتاده است چرا که چیزی را فتنه نام کرده و بعد می‌خواهد با این فتنه مقابله کند. در یک دور باطل خودش را انداخته است که راه رهایی ندارد.»

وی با تایید شروط محمد خاتمی برای انتخابات مجلس آینده اظهار داشت: «ممکن است این شروط کم و زیاد شود اما به صورت حداقلی بسیار درست و منطقی است و از این کمتر نمی‌توان خواست.»

آقای خاتمی برگزاری انتخابات آزاد و سالم را شرط شرکت اصلا‌ح‌طلبان در انتخابات مجلس که اسفندماه برگزار می‌شود اعلام کرده است.

منبع: کلمه


 
 

1390/5/27

معاون عملیات سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی اعلام کرد در حادثه آتش‌سوزی خیابان منوچهری تهران یک زن و دو مرد جان باختند.

فتح‌الله زارع تیموری با اشاره به اینکه هویت قربانیان به زودی اعلام می‌شود، همچنین گفت که در این حادثه ۷۰ مغازه نیز دچار حریق و آسیب شده است.

پاساژ درخشان دارای ‌۲۲۰ باب مغازه و کارگاه بوده است.

صبح امروز پنج شنبه پاساژ پنج طبقه درخشان در خیابان منوچهری تهران در ساعت چهار و نیم به صبح دچار آتش‌سوزی شد.

این حادثه در یک کارگاه بافندگی و پوشاک و در مساحت تقریبی دو هزار و ۵۰۰ متر مربع رخ داد.

معاون عملیات سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی با بیان اینکه این پاساژ مملو از مواد آتش‌زا مانند دوک و نخ و محصولات بافندگی بوده، افزود: «علت آتش‌سوزی هنوز مشخص نیست.»

به گفته تیموری، آتش‌نشانان ۳۰ نفر از افرادی که برای نجات جان خود به پشت‌بام رفته و گیر افتاده بودند را با نردبان و بالابر نجات دادند.

منبع: مهر


 
 

1390/5/27

مسئول دبیرخانه دایمی شورای منطقه‌ای دریاچه ارومیه گفته است که خشکی دریاچه ارومیه تا پاییز امسال به ۶۰ درصد می‌رسد.

حجت جباری در گفت‌وگو با خبرگزاری ایرنا گفته است که با ادامه روند تبخیر آب تا پایان فصل پاییز، تراز دریاچه ارومیه به پایین‌ترین حد در صد سال گذشته خواهد رسید.

به گفته جباری در حال حاضر تراز اين درياچه 37 سانتي متر پايين تر از زمان مشابه در سال گذشته مي‌باشد كه اين امر نشان دهنده عمق مشكلات در درياچه اروميه است.

جباري همچنين از كاهش سطح آبهاي زيرزميني به دليل عدم وجود بارندگي‌هاي مناسب و تغذيه نشدن سفره‌هاي زيرزميني در سالهاي اخير دراستان خبر داد و گفت: به همين دليل در اين مدت شاهد كاهش روزافزون فعاليت‌هاي كشاورزي در اطراف درياچه اروميه بوده ايم كه بسيار نگران كننده است.

منبع: جام جم و بی‌بی‌سی


 
 

1390/5/27
شهدای سبز؛ جاودان تا همیشه
خانواده‌های ۲ شهید ۲۵ خرداد ۸۸ در گفت‌وگوهایی چه‌گونگی شهادت فرزندان‌شان را افشا کرده و خبر از بی‌نتیجه‌بودن پی‌گیری پرونده‌ی آنان دادند. شهید امیرحسین طوفان‌پور در جریان تیراندازی پای‌گاه بسیج در تهران و در اثر اصابت گلوله به شهادت رسیده و خانواده‌ی وی پس از ۴ روز پیکر وی را در پزشکی قانونی که‌ریزک یافته‌اند. شهید حسین اخترزند نیز در همان روز در اصفهان پس از ضرب‌وشتم و پرتاب از بام ساخت‌مانی که برای اجتناب از سرکوب به آن دویده‌بود به شهادت رسید [ندای سبز آزادی به نقل از روز].
 
عظمتت دنیا را می‌لرزاند مادر...
مادر احمد نجاتی‌کارگر -جوان ۲۰ ساله‌ای که در که‌ریزک به شهادت رسید- گفت: «حاضرام به جای نسرین ستوده که به حرمت خون فرزند بی‌گناهم وکالت پرونده‌ی ما را عهده‌دار بود امّا حالا خودش اسیر شده به زندان بروم تا این مادر آزاد شود و در کنار فرزندانش باشد». نسرین ستوده که وکالت بسیاری از پرونده‌های اعتراضات پس از انتخابات را عهده‌دار بود، محکوم به ۱۱ سال حبس و اکنون در زندان اوین زندانی‌ست [تحوّل سبز به نقل از سرخ سبز].
 
اعتصاب در زندان
حسن اخترسمند و فرشاد کمان‌گر -زندانیان عادی زندان بیجار که روز ۳ امرداد در پی درگیری در این زندان به زندان مریوان تبعید شدند- با وجود ضعف جسمانی به اعتصاب غذای خود که در اعتراض به این تبعید از همان روز آغاز کرده‌اند ادامه می‌دهند. این ۲ زندانی از حقّ ملاقات و تماس با خانواده‌های خود محروم‌اند [هرانا].
 
زندان در زندان
مریم شربت‌دار قدس -هم‌سر فیض‌الله عرب‌سرخی؛ عضو ارشد سازمان مجاهدین انقلاب که محکوم به ۶ سال حبس و در بند ۳۵۰ زندان اوین زندانی‌ست- محدودیت‌های ملاقات با زندانیان این بند را به این ترتیب اعلام کرد: «ممنوعیت ورود وسایل خانواده‌های زندانیان و کودکان خردسال آن‌ها، ایجاد گشت‌های بازرسی جلوی سالن ملاقات، نصب میله‌های قطور بر شیشه‌های ۲جداره‌ی کابین‌های سالن ملاقات، تفکیک جنسیتی روزهای ملاقات، افزایش فاصله‌ی زمانی ملاقات‌های هفتگی به ۲هفته یک بار». گفتنی‌ست حدود یک سال است که تله‌فون‌های بند ۳۵۰ زندان اوین قطع است [جرس]. در همین حال جمعی از زندانیان سیاسی این بند در نامه‌ای به دولت‌آبادی -دادستان تهران- ضمن برشمردن موارد نقض حقوق زندانیان که به دستور شخص دادستان انجام می‌شود نوشتند: «تاریخ به زودی درباره‌ی ما و شما قضاوت خواهدکرد» [کلمه].
 
افسردگی در زندان
شهاب‌الدّین ایوری -زندانی سیاسی زندان رجایی‌شهر که آذر ۸۷ در سلماس بازداشت شد و محکوم به ۱۵ سال حبس است- دچار افسردگی شدید شده و وضعیت روحی مناسبی ندارد [جرس].
 
احضار در زندان
در پی انتشار بیانیه‌ی روز خبرنگار از سوی زندانیان زندان‌های اوین و رجایی‌شهر محبوبه کرمی، حمزه کرمی و نادر کریمی -از امضاکنندگان این بیانیه- به دادسرای امنیتی اوین احضار شده و مورد تهدید قرار گرفتند [هرانا].
 
تولّد در زندان
حمید سمیعی -از اعضای جبهه‌ی مشارکت و دانش‌جوی فوق لیسانس برق دانش‌گاه آزاد- در حالی سال‌روز تولّد خود را در بند ۳۵۰ زندان اوین سپری خواهدکرد که تاکنون خبری از وی در رسانه‌ها وجود نداشت. آقای سمیعی در جریان اعتراضات عاشورای ۸۸ بازداشت شد و هم‌اکنون برای گذراندن ۲ونیم سال حبس در زندان اوین زندانی‌ست [ندای سبز آزادی].
 
مهرورزی، پارتی‌بازی
حمیدرضا افراشته -داماد پروین احمدی‌نژاد، خواهر محمود احمدی‌نژاد- با دستور مستقیم احمدی‌نژاد در دوره‌ی دکترای دانش‌گاه صنعتی امیرکبیر مشغول به تحصیل و هم‌زمان عضو هیئت‌علمی این دانش‌گاه شد. وی که در دوره‌های کارشناسی و کارشناسی ارشد وضعیت تحصیلی مناسبی نداشته و چندین مرتبه تغییر رشته داده‌است عضو گروه مشاوران جوان رییس دولت نیز هست [دانش‌جو نیوز].
 
تحمّل یک نامه را هم ندارید؟
فخرالسّادات محتشمی‌پور -هم‌سر سیّدمصطفا تاج‌زاده- در پی نگارش نامه‌ی سرگشاده به رییس قوّه‌ی قضاییه که در آن با شرح برخوردها با آقای تاج‌زاده اعلام کرده‌بود وی ۹ ماه است در اعتراض به این برخوردها روزه‌ی سیاسی گرفته‌است برای ادای پاره‌ای توضیحات به شعبه‌ی ۴ دادسرای امنیتی اوین احضار شد [تحوّل سبز].
 
تجمّع آموزگاران
جمع کثیری از آموزگاران حقّ‌التّدریسی برای سوّمین روز متوالی در برابر مجلس تجمّع کرده و خواستار استخدام رسمی در آموزش و پرورش شدند. مسئولان به درخواست‌های این آموزگاران توجّهی ندارند و وزیر آموزش و پرورش نیز پیش‌تر اعلام کرده‌بود اصلن آموزگار حقّ‌التّریسی ِ معترض در کشور وجود ندارد [دانش‌جو نیوز].
 
سپاه این‌جا، سپاه آن‌جا، سپاه همه‌جا
جفری بیوکنن -سخن‌گوی ارشد ارتش آمریکا در عراق- اعلام کرد ۳ گروه شبه نظامی گردان‌های حزب‌الله عراق -کتائب حزب‌الله-، عصائب اهل حق و لشکر روز موعود -مرتبط با مقتدا صدر- که چندین‌هزار نفر عضو دارند بزرگ‌ترین خطر امنیتی عراق هستند که سعی در تضعیف دولت این کشور داشته و از نظر نفر، سلاح و اطّلاعات مستقمین از سوی سپاه قدس -واحد برون‌مرزی سپاه- تأمین می‌شوند [رادیو فردا].
 
جمهوری قاتل‌پرور اسلامی
دادگاه ویژه‌ی بررسی ترور رفیق حریری که زیر نظر سازمان ملل برپا شده‌است نام ۴ متّهم این پرونده را که همگی عضو حزب‌الله لبنان هستند افشا کرد و اعلام کرد این افراد در اردوگاه آموزشی امام خمینی در نزدیکی قم که زیر نظر سپاه اداره می‌شود ماه‌ها ترور را تمرین کرده و حتّا یک مرتبه عملیات انفجار را به طور آزمایشی انجام داده‌اند. این دادگاه هم‌چنین خبر داد مصطفا بدرالدّين، سليم عيّاش، اسد صبرا و حسين حسن عيسا که ۴ متّهم یادشده هستند احتمالن به ایران گریخته‌اند و اسنادی از هم‌کاری سازمان امنیت سوریه نیز در این ترور وجود دارد [رادیو زمانه].
 
حیف
کارخانه‌ی «درخشان ماکارون پارس» -بزرگ‌ترین واحد تولید ماکارونی کشور واقع در شمال شرق شیراز- که روز اوّل دی‌ماه ۸۸ افتتاح شده‌بود به دلیل عدم توانایی بر پرداخت هزینه‌ها و تشدید تحریم‌ها علیه ایران به تعطیلی کشانده‌شد [کلمه].
تهیه و تنظیم: بامداد راد

 


شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به 30mail-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به 30mail@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته