-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ مرداد ۱۴, جمعه

Latest News from 30Mail for 08/05/2011

این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.

 

1390/5/13

روزنامه آلمانی «زود دویچه» در گزارشی به نقل از محافل دیپلماتیک نوشته است که ترکیه برای چندمین بار موفق به کشف قاچاق اسلحه از ایران به سوریه شده است.

بر اساس این گزارش، قرار بود که تسلیحات توقیف‌شده از طریق سوریه به گروه حزب‌الله تحویل داده شود.

حزب‌الله لبنان به عنوان متحد جمهوری اسلامی در سوریه نیز انبارهای مهمات و سلاح در اختیار دارد. در ۳۰ آوریل امسال نیز نیروهای انتظامی ترکیه در حین بازرسی یک کامیون در گذرگاه مرزی "کیلیس"، در همسایگی سوریه موفق به کشف مقادیر قابل توجه‌ای اسلحه و مهمات شدند.

مهمات و سلاح‌های توقیف‌شده همچنان در اختیار دولت ترکیه قرار دارد. مقامات محلی و مسئولان دولت مرکزی ترکیه از ارائه جزییات بیشتر درباره این تسلیحات خودداری می‌کنند.

در اواسط ماه مارس سال جاری میلادی نیز ترکیه یک هواپیمای ایرانی به مقصد سوریه را مجبور به فرود در دیاربکر کرد. در بازرسی از هواپیمای شرکت "یاس‌ایر" سلا‌ح‌هایی نظیر مسلسل، خمپاره و نارنجک کشف شد که تحت قطعات یدکی ماشین در بارنامه ثبت شده بودند. این خبر از سوی گروهی از کارشناسان سازمان ملل که وظیفه نظارت بر تحریم‌ها را برعهده دارند، نیز تایید شده است.

شورای امنیت سازمان ملل صدور اسلحه از ایران به کشورهای دیگر را ممنوع کرده است. تمامی کشورهای جهان موظفند که تخلفات در این زمینه را به سازمان ملل گزارش دهند. در گزارشی از سازمان ملل آمده است که ایران به طور منظم تلاش می‌کند که تحریم‌های بین‌المللی را زیر پا گذارد.

بنا به گزارش "زود دویچه" «پس از کشف تسلیحات قاچاق در هواپیمای شرکت "یاس‌ایر" مقامات ایرانی با توجه به آگاهی سازمان‌های امنیتی کشورهای غربی از مسیر‌های لو رفته، از سپاه پاسداران خواسته‌اند که راه‌های دیگری برای ارسال اسلحه بیابد.» حمل تسلیحات از طریق راه‌آهن و یا ارسال هوایی از طریق کشور سوم از جمله راه‌های ممکن هستند. زودیچه می‌نویسد: «ایران می‌تواند از ونزوئلا و عراق به عنوان مسیرهای جدیدی بر ارسال اسلحه» به سوریه و حزب‌الله لبنان استفاده کند.

منبع: دویچه وله


 
 

1390/5/13

مسابقات لیگ بر‌تر فوتسال ایران به دلیل حضور دو تیم اصفهانی در جام رمضان کویت، یک ماه به تعویق افتاد.

به گزارش خبرآنلاین، کمیته فوتسال ابتدا دلیل تعویق مسابقات لیگ بر‌تر را حضور تیم منصوری در جام باشگاه‌های آسیا اعلام کرد اما افشاگری چند مدیر و اعتراف رئیس کمیته فوتسال مبنی بر حضور تیم‌ملی ایران در کویت، عامل اصلی این تعویق عنوان شد.

قرار بود که تیم ملی ایران به همراه دو تیم اصفهانی فولاد ماهان و فیروز صفه دراین رقابت‌ها حاضر شوند و از این راه کسب درآمد کنند که در ‌‌نهایت تنها دو تیم اصفهانی به این رقابت‌ها رفتند.

منابع غیر‌ رسمی می‌گویند این دو باشگاه برای اعزام ۲۴ بازیکن خود به کویت ۴۰۰ میلیون تومان درآمد بدست آورده‌اند اما مسئولان این دو باشگاه از بازی‌های کویت به عنوان اردوی تدارکاتی یاد می‌کنند.

در این رقابت‌ها هر تیم کویتی تنها می‌تواند از ۳ بازیکن خارجی در ترکیبش استفاده کند و بازیکنان ایرانی دو تیم اصفهانی برای بازی در این رقابت‌ها مجبورند در تیم‌های کویتی پخش‌ شوند.

منبع: خبرآنلاین


 
 

1390/5/13

احمد زید آبادی رییس سازمان دانش آموختگان ایران اسلامی (ادوار تحکیم وحدت) پس از بیش از ۷۵۰ روز حبس به مرخصی آمد.

به گزارش کلمه، زید آبادی روزنامه نگار و فعال دانشجویی که از ۲۳ خرداد ۸۸ بدون حتی یک روز مرخصی در زندان به سر می‌برد، روز پنجشنبه، ۱۳ مردادماه به مرخصی ۴۸ ساعته آمد.

وی بیش از یک سال بود که به همراه تعدادی دیگر از زندانیان سیاسی در زندان رجایی شهر کرج نگهداری می شد.

احمد زیدآبادی در آذر ماه ١٣٨٩ از سوی شعبه ٢۶ دادگاه انقلاب تهران به شش سال زندان و تبعید در گناباد و ممنوعیت دائم از فعالیت‌های اجتماعی و سیاسی محکوم شد.

آقای زیدآبادی، در سال ۱۳۹۰ توسط هیاتی متشکل از ۱۲ کارشناس بین المللی مستقل رسانه ای برنده جایزه آزادی مطبوعات جهانی سازمان یونسکو ۲۰۱۱ موسوم به «گیلرمو کانو» شد.

منبع: کلمه و سحام نیوز


 
 

1348/10/11
پس از آنکه رئیس پلیس تهران از دستگیری شماری از جوانان تهرانی به علت «آب‌بازی» خبر داد، بخش خبر 20:30 در گزارشی با این جوانان مصاحبه کرد. در این گزارش از آب‌بازی رسما به عنوان «جرم» یاد می‌شود، و جوانان پشت به دوربین از قرار فیس بوکی برای تفریح و دور هم جمع شدن با حالت «پشیمانی» سخن می‌گویند، گویی دستگیر شدگان، «اراذل و اوباش»، «قاچاقچی مواد مخدر» و یا «مجرم» با سابقه‌اند. برخی از کارشناسان معتقدند 20:30 زیر نظر مستقیم وزارت اطلاعات و برای توجیه اقدامات جمهوری اسلامی بر علیه مردم تولید می‌شود.

 
 

1390/5/13

تلاش‌ها برای مهار آتش‌سوزی جنگل‌های پلدختر لرستان، که نزدیک به ۵۰۰ هکتار از مراتع و جنگل‌های بلوط زاگرس این استان را از بین برده، همچنان ادامه دارد.

این آتش سوزی، که صبح روز گذشته آغاز شده، به گفته منابع محلی بی‌سابقه‌ترین آتش‌سوزی در جنگل‌های استان لرستان طی چندسال اخیر بوده است.

پیشروی این آتش‌سوزی، چاه‌های نفت منطقه سرکان مالکوه را نیز تهدید می‌کند اما معاون سیاسی امنیتی استانداری لرستان می‌گوید که آتش‌سوزی تا عصر امروز مهار می‌شود و به چاه‌های نفت نخواهد رسید.

حسن شریعت‌نژاد اعزام بالگردهای امداد به منطقه و فاصله محل آتش‌سوزی تا چاه‌های نفت را از دلایل احتمال کم رسیدن آتش به چاه‌های نفت برمی‌شمرد.

بالگردهای امداد، صبح امروز و پس از ۲۴ ساعت از شروع آتش‌سوزی سرانجام به منطقه اعزام شدند تا مهار آتش زود‌تر به انجام برسد.

بر اساس گزارشهای منابع خبری، این آتش‌سوزی تاکنون به طور کامل مهار نشده و در حال پیش روی به سمت رومشکان در شهرستان کوهدشت است.

منابع: مهر (+، + و +)

پیشینه:

افزایش ۱۰۰ درصدی آتش سوزی جنگل‌ها نسبت به سال گذشته

جنگل‌ها و مراتع کردستان طعمه آتش سوزی‌های عمدی و طبیعی

آب نوشیدنی مردم پلدختر به نفت آلوده شد - (گزارش تصویری)


 
 

آیت دستغیب:
1390/5/13

آیت‌الله دستغیب می‌گوید در جریان حوادث پس از انتخابات، اشتباهات بسیاری صورت گرفت که یکی از پیامدهای آن تزلزل ایمان عده زیادی از مردم و رنگ باختن اعتقادات آنها بود.

آیت‌الله دستغیب در جلسه اول سخنرانی که به مناسبت ماه رمضان در مسجد قبا برگزار شد گفت که حکومت بدون پشتوانه اکثریت مردم معنا ندارد.

آقای دستغیب این سخن را در واکنش به سخنان برخی روحانیون تندرو، همچون مصباح یزدی که حکومت اسلامی را حتی بدون پشتوانه مردمی، مشروع می دانند گفته است.

وی گفت: «برخی آقایان اینطور القاء می کنند که وقتی خدایتعالی در قرآن می فرماید: اکثر مردم بی ایمان یا غافل هستند و متوجه حق نیستند، پس تکیه بر آرای اکثریت مردم برای اداره جامعه اعتباری ندارد اما در پاسخ به این سوال باید گفت: این دو مقوله کاملا با هم متفاوت و از هم جدایند.»

آیت‌الله دستغیب اضافه کرد: «این یک امر عقلایی است که حکومت بدون پشتوانه اکثریت مردم معنا ندارد و رای اکثریت از جهت برپایی حکومت و اداره جامعه معتبر می گردد وبرون آن حکومت فایده و نفعی برای مردم نخواهد داشت و در دوران غیبت امام معصوم، خود مردم باید حاکم بر سرنوشت خویش باشندو بر اساس خرد جمعی، جامعه خود را اداره کنند.»

آیت‌الله دستغیب از مراجع تقلید شیعه ساکن شیراز است که بارها علیه حکومت جمهوری اسلامی سخن گفته و نسبت به رفتار مسئولین انتقاد کرده است.

منبع: کلمه


 
 

مهدی خزعلی در چهاردهمین روز اعتصاب غذا:
1390/5/13

یکی از نزدیکان مهدی خزعلی به نقل از او گفته که مسئولان زندان از آقای خزعلی خواسته اند اعتصابش را بشکند اما او پاسخ داده است: «من اولین غذایم را یا از  دست همسرم میخورم یا به دست ساقی کوثر.»

مهدی خزعلی، فرزند آیت الله خزعلی، عضو مجلس خبرگان رهبری ۱۴ روز است که در اعتصاب غذا به سر می‌برد.

این فرد نزدیک به خانواده خزعلی در گفتگو با وب‌سایت روزآنلاین گفته است: «مهدی خزعلی را در یک سلول دو در دو به همراه یک زندانی بهایی رها کرده اند و از روز بازداشت تاکنون هیچ گونه بازجویی از او صورت نگرفته و بازجویان و مسئولان قضایی و امنیتی نیز در این مدت سراغی از او نگرفته اند.»

مهدی خزعلی 27 تیر ماه پس از احضار به وزارت اطلاعات در مقابل فرزندش مورد ضرب و شتم قرار گرفت و بازداشت شد و او را به دادسرا منتقل کردند. یکی از نزدیکانش  در مورد روز دستگیری خزعلی به "روز" می گوید: وقتی او را به دادستانی منتقل کردند فرزندش و برخی دیگر از نزدیکان او آنجا بودند و قاضی صراحتا گفته بود اتهامی که به آقایخزعلی نسبت داده اند اتهامی است که در جلسه قبلی بازپرسی، او از آن تبرئه شده و منع تعقیب خورده لذا دلیلی برای بازداشت وجود ندارد و او را آزاد خواهد کرد اما پس از آنکه آقای خزعلی را دو مامور وزارت اطلاعات پیش قاضی می برند چند تماس نیز با قاضی صورت می گیرد و قاضی برخلاف گفته خودش قرار بازداشت صادرمیکند.

او می افزاید: همان جا اقای خزعلی خطاب به قاضی گفت  اعتصاب میکنم و جنازه ام را روی دوش شما می گذارم. در اصل او در اعتراض به بازداشت غیر قانونی اش اعتصاب غذا کرده و این اعتصاب هم ادامه دارد و ما واقعا نگران هستیم که مبادا آسیبی جدی به او وارد شود، چون میدانیم او اعتصابش را نخواهد شکست؛ از طرفی متاسفانه او را بلاتکلیف در یک سلول رها کرده اند و سراغی هم از او نمی گیرند.

این فرد نزدیک به خانواده خزعلی همچنین می گوید: پرونده آقای خزعلی دست معاونت روحانیت وزارت اطلاعات بود در حالیکه پرونده های فعالین سیاسی دست معاونت امنیت این وزارتخانه است و  هنوز معلوم نیست پرونده در معاونت روحانیت است یا به معاونت امنیت تحویل داده شده. اما در پی گیری هایی که شده وزارت اطلاعات می گوید  پرونده از دست ما خارج است و دست دستگاه قضایی است ولی روز بازداشت مساله صورت دیگری داشت. قاضی رسما میگفت اگر آقای خزعلی را امروز نیاورند خودشان را بیچاره کرده اند چون باید طبق قانون وزارت اطلاعات ظرف 24 ساعت تحویل قاضی دهد و امروز می آورند و ازادش میکنم و... اما آزاد نکرد و بعد از چند تماس تصمیم اش عوض شد.

آقای خزعلی، چشم پزشک و مدیر انتشارات حیان است و در وبلاگ شخصی اش به انتقاد از وضعیت موجود کشور و مسئولان نظام می پردازد.

منبع: روزآنلاین


 
 

تفسیر یک دقیقه ای:
1390/5/13

عبدالحسین خسروپناه به ریاست انجمن حکمت و فلسفه ایران نصب شده است؛ کسی که به مخالفت با روشنفکران دینی و فلسفه غربی معروف است.

هنوز چند هفته از انتصاب اسحاق صلاحی که سابقه معاونت فرماندهی نیروی دریایی را داشته، به عنوان رییس کتابخانه ملی نگذشته، که ریاست انجمن حکمت و فلسفه‌اش را نیز یک «روحانی فلسفه‌ستیز» بر عهده گرفته است.

وقتی روز سه‌شنبه (۱۱ مرداد) خبرگزاری‌های ایران خبر انتصاب رییس جدید مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران را منتشر کردند، نه تنها تمامی اهالی فلسفه، بلکه آنهایی که کمترین آشنایی با شخصیت‌ها و محافل فلسفی در ایران داشتند از این خبر شوکه شدند.

با حکم کامران دانشجو، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، از این به بعد «عبدالحسین خسروپناه» بر مسند ریاست انجمن حکمت و فلسفه ایران خواهد نشست.

گرچه انجمن حکمت و فلسفه ایران، پس از انقلاب ۱۳۵۷، دچار تغییرات و دگرگونی‌های اساسی شد، اما شاید با این انتصاب، فصل کاملا جدیدی برای این انجمن رقم بخورد؛ فصلی که خبر از خزان و پژمردگی فلسفه می‌دهد تا بهار و شکوفایی این علم در ایران.

اهالی فلسفه در ایران به عملکرد سیاسی رییس قبلی انجمن حکمت و فلسفه، یعنی غلامرضا اعوانی، در سال‌های اخیر انتقاد داشته‌اند - به ویژه اظهارنظرش دربارهٔ اسلامی شدن علوم انسانی که به دنبال حمله شدید آیت‌الله علی خامنه‌ای،‌رهبر جمهوری اسلامی، به رواج علوم انسانی در دانشگاه‌های ایران صورت گرفت - اما جایگاه فلسفی اعوانی حتی برای منتقدانش نیز تا حدودی قابل پذیرش بود؛ زیرا هر چه بود تحصیلات دانشگاهی اعوانی در رشته فلسفه بود و سال‌ها نیز در دانشگاه شهید بهشتی (دانشگاه ملی ایران) فلسفه تدریس کرده بود.

اما عبدالحسین خسروپناه، رییس جدید را اغلب به عنوان طلبه‌ای می‌شناسند که در جلسات فلسفی، به ویژه در سال‌های اصلاحات در ایران، در همایش‌هایی که روشنفکران دینی برگزار می‌کردند، در جایگاه «مخالف» می‌نشست و سخنانش همیشه در رد روشنفکران دینی و همچنین فرا‌تر از آن، فلسفه غربی بود.

خسروپناه (متولد ۱۳۴۵ در دزفول) که از نظر سنی نیز یکی از جوان‌ترین رؤسای انجمن حکمت و فلسفه به شمار می‌آید، نه تنها تحصیلات دانشگاهی در زمینه فلسفه ندارد، بلکه سال‌ها به عنوان پژوهشگر در یکی از نهادهای زیر نظر رهبر جمهوری اسلامی فعالیت می‌کرده که اساسا برای مقابله با جریان‌های فکری معاصر ایران تأسیس شده است؛ «پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی» که خسروپناه عضو آن است، جایی است که رییس‌اش با نظر مستقیم آیت‌الله خامنه‌ای منصوب می‌شود و در سال‌های اخیر جزوات و کتاب‌های بسیاری را علیه روشنفکری دینی و فلسفه غرب منتشر کرده است.

به نظر می‌رسد مأموریت رییس جدید انجمن حکمت و فلسفه که تحصیلات حوزوی دارد، بیشتر در زمینهٔ ترویج قرائت رسمی و حکومتی از حکمت و فلسفه‌ است که در ایران امروز وجود دارد؛ قرائتی که پیش‌تر از سوی آیت‌الله مصباح یزدی، یکی از استادان خسروپناه بنیان‌ نهاده شده است. از همین رو، انتصاب رییس جدید انجمن حکمت و فلسفه را باید تازه‌ترین گام دولت و حکومت ایران در جهت اسلامی‌سازی علوم انسانی و محدود کردن صداهای مستقل در عرصه فکر و فلسفه ایرانی دانست.

مصطفی خلجی

*این متن نیمه اول یادداشت نویسنده است. او در ادامه در باره انجمن حکمت و فلسفه می نویسد که برای آگاهی از آن می توانید به سایت ناشر اصلی مراجعه کنید.


 
 

1390/5/13

رئیس جامعه معلولان ایران می‌گوید همچنان تمامی مسئولان تلاش می‌کنند که وزارت آموزش و پرورش را برای استخدام ۱۲۰۰ معلول متقاعد کنند اما این وزارتخانه زیربار این حق قانونی معلولان نمی‌رود.

علی همت محمودنژاد که با مهر گفت‌وگو می‌کرد، می‌افزاید که نزدیک به سه سال قبل، وزیر رفاه سابق وعده داد که برای دو هزار نفر از معلولان روشن‌دل شغل ایجاد کند اما تاکنون پس از گذشت چند سال حتی یک معلول نیز مشغول به کار نشده است.

آقای محمودنژاد تصریح می‌کند: «چگونه ممکن است معلولی با مستمری ماهانه ۳۲ هزار تومان با تمام مشکلات روزانه که با آن دست به گریبان است، بتواند از عهده اقساط ماهانه ۱۶۰ هزار تومانی برای مسکن مهر برآید.»

او تلاش مسئولان برای متقاعدکردن وزارت آموزش و پرورش در استخدام ۱۲۰۰ معلول را تلاشی "بیش از یکسال" خواند و گفت که مسئولان برای تحقق وعده استخدام معلولان، هفت ماه دیگر نیز صبر خواهند کرد.

منبع: مهر


 
 

در پی تعلل ایران در دریافت غرامت جنگی از عراق
1390/5/13

تعلل ایران در پیگیری دریافت غرامت از عراق به عنوان آغازگر جنگ هشت ساله با ایران، موجب شده احزاب و گروه‌های سیاسی و نمایندگان مجلس عراق، با معرفی ایران به عنوان «آغاز‌گر جنگ»، طلب غرامت کنند.

به گزارش روزنامه شرق، هفته گذشته رسانه‌های داخلی با انتشار خبر پرداخت قسط دیگری از غرامت کویت توسط عراق، یک‌بار دیگر پرونده غرامت ایران از عراق را از بایگانی خارج کردند و همین امر احزاب، گروه‌های سیاسی و نمایندگان عراق را با چراغ سبز حاکمیت این کشور به واکنش واداشت.

این در حالی است که هفته گذشته، کویت به خاطر حمله عراق به این کشور، یک میلیارد و ۶۰ میلیون دلار غرامت جنگی دریافت کرد.

به این‌ ترتیب مجموع غرامتی که کویت از عراق از سال ۱۹۹۴ میلادی تا به امروز دریافت کرده، بیش از ۳۳. ۳ میلیارد دلار شده و قرار است ۱۹ میلیارد دلار دیگر طی چند سال آینده از عراق گرفته و به کویت پرداخت شود.

بر اساس این گزارش، زاله النفطجی از نمایندگان فراکسیون «العراقیه» در پارلمان گفته که درخواست پرداخت غرامت از سوی ایران «باعث ایجاد تنش میان دو کشور می‌شود و این عراق است که باید از ایران درخواست غرامت کند، زیرا ایران آغاز‌کننده جنگ بود.»

النفطجی افزوده است: «تنش‌های سیاسی توسط ایران در قبال عراق افزایش یافته و این کشور به جای توقف گلوله‌باران مناطقی از عراق، درخواست غرامت به علت جنگ هشت‌ ساله می‌کند.»

در شهریورماه ۱۳۸۹ کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با تهیه طرحی دولت را ملزم به پیگیری اخذ غرامت‌های جنگ کرد. با این حال دولت محمود احمدی‌نژاد مصوبه مجلس را جدی نگرفت.

کار‌شناسان سازمان ملل، خسارات واردشده بر ایران در طول جنگ هشت ساله را بیش از ۳۰۰ میلیارد دلار و مقامات ایران این خسارات را حدود هزار میلیارددلار برآورد کرده‌اند.

منبع: روزنامه شرق


 
 

درخواست ناصر تقوایی از سازمان ملل:
1390/5/13

ناصر تقوایی کارگردان مشهور سینما از سازمان ملل درخواست کرد گزارشگر ویژه خود را زودتر به ایران بفرستد تا وضعیت زندانیان را از نزدیک ببیند و به نوعی از آنها دفاع کند.

آقای تقوایی که همسرش مرضیه وفامهر به اتهام بازی در فیلم «تهران من حراج» از یک ماه پیش در زندان قرچک ورامین زندانی اشت، این اظهارات را در گفتگو با کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران مطرح کرده است.

محسن اژه ای، دادستان کل کشور و سخنگوی قوه قضاییه چهارم مرداد از آزادی مرضیه وفا مهر خبر داد، اما این بازیگر سینما هنوز آزاد نشده است.

آقای تقوایی گفته است: «من خواهش دارم اگر سازمان ملل قرار است بازرس ویژه ای را به ایران بفرستد نام تمام زندانیان و زندان‌ها را در لیست جا بدهد تا از آنها دیدار کند، باید از آنها دفاع شود. من وقتی برای ملاقات همسرم به زندان می‌روم چیزهای را می‌بینم که واقعا درناک است.»

تقوایی در پاسخ به این سوال که چرا پس از اظهارات دادستان کل کشور همچنان مرضیه وفامهر در زندان است، گفت: «نمی‌دانم واقعا چه بگویم، من برخورد سلیقه‌ای قاضی را دخیل می‌دانم. چون ایشان حتی با وثیقه هم موافقت نکردند. حالا مدعی شده‌اند که آزاد نشدن مرضیه به علت مصاحبه‌های من با رادیو و تلویزیون‌های خارجی بوده است.»

این کارگردان سینما افزوده است: «اما من مصاحبه‌هایم را ۱۶ روز پس از تصمیم ایشان شروع کردم... زمانی گفتگو کردم که قاضی حاجی محمدی بازداشت موقت همسرم را دوباره تمدید کرد. یعنی من هر چقدر صبر کردم دیدم او شدت عملش بیشتر می شود.»

درخواست ناصر تقوایی برای ورود گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران به کشور در حالی مطرح شده که احمد شهید، روز گذشته (چهارشنبه) از مقام‌های جمهوری اسلامی خواست به او اجازه حضور در ایران را بدهند.

منبع: وب‌سایت کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران


 
 

1390/5/13

در حالی که رئیس سازمان میراث ‌فرهنگی مدعی شده ورود گردشگران خارجی به ایران، رشدی ۳۰۰ درصدی داشته، مدیران شرکت‌های خدمات گردشگری می‌گویند ورود تورهای خارجی به کشور از سال‌های ۸۶ به این سو تا ۷۰ درصد کاهش داشته است.

مصطفی شفیعی، مدیرعامل یکی از شرکت‌های خدمات گردشگری کشور به همشهری گفته است: به‌عنوان یکی از فعالان بخش گردشگر ورودی کشور می‌گویم که امسال تاکنون نسبت به سال گذشته ۷۰ درصد کاهش ورود گردشگر به کشور داشته‌ایم.

به گفته وی، «خوشبین‌ترین حالت نسبت به وضعیت ورود گردشگر به کشور این است که بگوییم ۴۰ درصد ریزش توریست خارجی در کشور داشته‌ایم... هنوز نتوانستم بدانم که آقایان این آمارهای گردشگری را از کجا می‌آورند.»

آقای شفیعی درخصوص اعلام آمار افزایش ۳۰۰ درصدی ورود گردشگر خارجی به کشور افزوده که ممکن است آمار‌ها از گمرک جمع‌آوری شود که در این صورت «حتی پیله ورانی را که به دو سوی مرز رفت وآمد می‌کنند، محاسبه می‌شوند.»

کاهش شمار گردشگران به ایران با وجود برخورداری این کشور از جاذبه‌های گردشگری بی‌شمار، در حالی اعلام می‌شود که کشورهای همسایه ایران سالانه از راه ورود توریست درآمدهای هنگفتی بدست می‌آورند.

منبع: عصر ایران


 
 

1390/5/13
ایران به شما بزرگ‌مردان نیاز دارد / مهدی خزعلی
با گذشت ۱۶ روز از اعتصاب غذای مهدی خزعلی گفته می‌شود وی هم‌راه با یک شهروند بهایی در یک سلّول ۲در۲ در بند ۲۰۹ زندان اوین زندانی‌ست و تاکنون هیچ‌گونه بازجویی از او صورت نگرفته‌است. خانواده‌ی مهدی خزعلی که با وی دیدار کرده‌اند اعلام کرده‌اند آقای خزعلی ضعف بسیار شدیدی دارد و وزن زیادی از دست داده، با این حال در پاسخ به مسئولان زندان برای شکستن اعتصابش به آنان گفته: «من اوّلین غذایم را یا از دست هم‌سرم می‌خورم یا از دست ساقی کوثر» [دانش‌جو نیوز به نقل از روز].
 
ایران به شما بزرگ‌مردان نیاز دارد / محمّد ابراهیم‌زاده
محمّد ابراهیم‌زاده -زندانی سیاسی که پس از چندین ماه انفرادی از بند امنیتی ۲۰۹ به بند ۳۵۰ منتقل شده‌بود- دوباره به این بند منتقل شده و از زمان انتقال دست به اعتصاب غذا زده‌است. در طول حبس آقای ابراهیم‌زاده پدر وی درگذشته که این موضوع باعث افسرده‌گی وی شده‌است. هم‌چنین بنا به تأیید پزشکان زندان اوین آقای ابراهیم‌زاده به دلیل ضربه‌ی محکمی که در بازجویی به سرش وارد شده دچار فراموشی نیز گردیده‌است [کلمه].
 
زندانیان گم‌نام را دریابیم / نظام حسن‌پور
با مرخصی نظام حسن‌پور -جوان ۲۵ ساله‌ی زندانی در بند ۳۵۰ زندان اوین که در عاشورای ۸۸ بازداشت شد و محکوم به ۲ سال حبس است- برای دیدن مادرش که مبتلا به سرطان است و در بی‌مارستان بستری‌ست مخالفت می‌شود. آقای حسن‌پور که تنها نان‌آور خانواده‌ی خود است، تاکنون به مرخصی نیامده و به دلیل دوری راه به ندرت توانسته در مدّت زندان با خانواده‌اش که ساکن کوه‌دشت هستند ملاقات کند [کلمه].
 
مشاور موسوی به زندان منتقل شد
مهدی فروزنده‌پور -رییس‌دفتر میرحسین موسوی و مشاور وی- برای گذراندن ۵ سال محکومیت خود به زندان اوین منتقل شد. آقای فروزنده‌پور روز ۷ دی ۸۸ بازداشت شده و پس از ۲ ماه حبس در سلّول انفرادی و بازجویی، در اسنفد همان سال با تودیع وثیقه آزاد شده‌بود [کلمه].
 
خباثت
خانواده‌ی حشمت‌الله طبرزدی -دبیرکلّ جبهه‌ی دموکراتیک ایران که در رجایی‌شهر زندانی‌ست- پس از ملاقات با او اعلام کردند وی در پی از عارضه‌ی قلبی دچار درد در قفسه‌ی سینه است و هم‌چنین ناخن‌هایش ریزش دارد و بینایی چشمانش هم با مشکل مواجه شده‌است، امّا از رسیده‌گی پزشکی بی‌بهره است [جرس].
 
قفس در قفس
مسئولان زندان اوین بر شیشه‌های ۲جداره و قطور کابین ملاقات زندانیان سیاسی با خانواده‌های‌شان میله‌های آهنی نصب کرده‌اند که این عمل باعث دشوارترشدن این ملاقات‌ها شده‌است [کلمه].
 
زندانیان سیاسی را آزاد کنید!
سازمان عفو بین‌الملل در بیانیه‌ای خواستار آن شد که احمد زیدآبادی، عیسا سحرخیز، حسین رونقی‌ملکی، سعید متین‌پور، زهرا جبّاری، محمّدصدیق کبودوند، کوروش کوه‌کن، بروجردی و حشمت‌الله طبرزدی که بی‌مار هستند مورد رسیده‌گی و درمان قرار بگیرند و فوری و بدون قید و شرط آزاد شوند [رادیو فردا].
 
پرنده به دام نیافتاد
نیروهای امنیتی با مراجعه به منزل بابک اجلالی -سردبیر رهسا نیوز که اخیرن با رضا پهلوی گفت‌وگو کرده‌بود- قصد بازداشت او را داشتند که به دلیل عدم حضور وی در منزل موفّق به این کار نشدند ولی کامپیوتر و یادداشت‌های آقای اجلالی را ضبط کردند [سحام نیوز].
 
هرچند دیر، ولی حرف خوبی‌ست
علی مطهّری -نماینده‌ی تهران در مجلس- در جلسه‌ی رأی اعتماد به وزیر پیش‌نهادی نفت، در مخالفت با وزارت رستم قاسمی -فرمان‌ده قرارگاه سازنده‌گی خاتم‌الأنبیا- بر این وزارت‌خانه نسبت به ورود نظامیان به حوزه‌ی سیاست و دولت هش‌دار داد و با یادآوری ورود وزارت اطّلاعات به فعّالیت‌های اقتصادی در دوره‌ی هاشمی، چنین موضوعی را فسادآور خواند. آقای مطهّری این امر را باعث دشوارشدن نظارت مجلس بر این وزارت‌خانه دانست و با قیاس شرایط ترکیه و پاکستان که نظامیان به تدریج از قدرت سیاسی دور می‌شوند ورود نظامیان را به عرصه‌ی سیاست و اقتصاد امر مبارکی ندانست [بی‌بی‌سی].
 
موفّق باشی آقای شهید
احمد شهید -گزارش‌گر ویژه‌ی حقوق بشر سازمان ملل- که از ۱ اوت کار خود را آغاز کرده، برای تحقیق درباره‌ی مواد اتّهامی نقض حقوق بشر جمهوری اسلامی علیه شهروندان رسمن خواستار دیدار از تهران و ملاقات با سفیر ایران در سازمان ملل شد و اعلام کرد قصد دارد با فعّالان حقوق بشر ایران نیز رای‌زنی کند [رادیو فردا].
 
نوبلیست‌ها اعتراض کردند
برنده‌گان نوبل پزشکی ۲۰۰۸ و ۱۹۹۳ با امضای بیانیه‌ی پزشکان حامی حقوق بشر خواستار آزادی آرش علایی -پزشک فعّال در مبارزه با ایدز- شدند که ۳ سال پیش به اتّهام براندازی نرم بازداشت شد و اکنون در حال گذراندن محکومیت ۶ ساله‌ی خود در زندان است [رادیو فردا].
 
تجمّع در شیراز
در پی گردهم‌آیی اعتراض‌آمیز کارگران شرکت مخابراتی راه دور ایران که ۲۰ ماه است حقوق نگرفته‌اند مسیر میدان امام حسین تا بلوار آزادی شیراز مسدود شد. اعتراض این کارگران به عدم اجرای تعهّدات دولت در قبال این شرکت است که پیش‌تر و پس از تجمّع دیگر این کارگران اعلام شده‌بود [رادیو فردا].
 
از آلن بپرسید
وزارت خارجه‌ی آمریکا اعلام کرد آلن ایر -سخن‌گوی پارسی‌زبان وزارت خارجه‌ی آمریکا- از این پس هرماه در یک پیام ویدیویی به پرسش‌های مخاطبان ایرانی خود درباره‌ی موضوع مشخّصی که در شبکه‌های اجتماعی مطرح می‌شود پاسخ خواهدداد [بی‌بی‌سی].
 
ده‌نمکی ترکید!
فیلم «ورود آقایان ممنوع» بدون حمایت‌هایی که از فیلم «اخراجی‌ها ۳» صورت گرفت، توانست فروشی بیش از این فیلم داشته‌باشد. پیش‌تر نیز فیلم «جدایی نادر از سیمین» توانسته‌بود با رساندن مجموع فروش داخلی و خارجی‌اش به ۱۰ میلیون دلار، رکورد فروش ۸ونیم میلیون دلاری «اخراجی‌ها ۲» را بشکند [آینده نیوز].
 
یکی یکی دارند می‌میرند؟!
مهزیار علی‌زاده نیا -بازی‌کن ۱۸ساله‌ی تیم فوت‌بال جوانان استان خوزستان- در اثر سکته‌ی مغزی جان باخت. این، ۱۰مین مرگ ورزش‌کاران در یک ماه گذشته است [بی‌بی‌سی].
 
طنز آماده
 
سطح شجاعت
بولتن نیوز در یادداشتی قرارهای فیس‌بوکی نظیر «آب بازی» را طرّاحی پیچیده‌ی دشمنان نظام دانست و نسبت به سرایت این قرارها به شهرستان‌ها ابراز نگرانی کرد. آب بازی قراری فیس‌بوکی بود که در آن چند جوان در پارک ابراهیم تهران جمع شده و آب بازی کرده‌بودند و پیش‌تر رییس‌پلیس تهران از بازداشت آنان خبر داده‌بود.
 
ایرانی‌ها اوّل مسلمان‌اند بعد ایرانی!
محمّد یزدی، رییس مجمع مدرّسین حوزه: «مردم کشور ما ابتدا مسلمان هستند سپس ایرانی» [مشرق نیوز].
 
خجالت بکش!
علی بنایی -نماینده‌ی قم در مجلس- دلیل آمار بالای طلاق در قم را این دانست که از شهرهای دیگر نظیر همدان و ارومیه به قم می‌آیند تا در آن‌جا طلاق بگیرند [فارس]. قم پس از تهران دوّمین آمار بالای طلاق در کشور را دارد.
 
غریب‌ئی؟
حیدر بحرانی، مدیرکلّ دادگستری استان بوشهر: «نیروی انتظامی به هیچ عنوان حق ندارد برای جمع آوری دیش‌های ماهواره‌ای وارد منازل مردم شود» [سوک].
 
تعارف نکن، بیش‌تر نمی‌خوای؟
علی خامنه‌ای در دیدار با حافظان و قاریان کشور: «کشور ما با این جمعیت باید ۱۰ میلیون حافظ قرآن داشته‌باشد» [البرز نیوز].
 
تهیه و تنظیم: بامداد راد

 


شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به 30mail-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به 30mail@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته