-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ تیر ۱, چهارشنبه

Latest News from Koocheh for 06/22/2011

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



جمعی از پناه‌جویان ایرانی در ترکیه، در حمایت از اعتصاب غذای زندانیان سیاسی در ایران، با صدور فراخوان به تجمع در شهر آنکارا، حمایت خود را از زندانیان سیاسی در ایران و 12 تن از این زندانیان که دست به اعتصاب غذا زده‌اند اعلام می‌کنند.

متن این فراخوان به شرح زیر است:

فراخوان تجمع پناه‌جویان ایرانی در ترکیه به مناسبت هم‌بستگی و حمایت از اعتصاب غذای زندانیان سیاسی

اشکان منفرد، هماهنگ‌کننده و برگزار کننده‌ی این مراسم با اعلام این خبر و دعوت از تمامی پناه‌جویان ایرانی مقیم ترکیه و آنکارا، زمان و مکان برگزاری این مراسم را به این صورت اعلام کرد:

شنبه 25 ژوئن از ساعت 17 الی 18 در میدان مرکزی شهر آنکارا- میدان کیزلای- گُون پارک- مقابل ساختمان YKM

گفتنی است این مراسم در 14 شهر دیگر جهان در حمایت از اعتصاب غذای زندانیان سیاسی در ایران و رساندن پیام آنان به گوش جهانیان برگزار خواهد شد. آنکارا پانزدهمین شهر برگزار کننده‌ی این مراسم خواهد بود.


 


برخی از فعالان سیاسی، دانش‌جویی و حقوق بشر ایرانی در آمریکا با صدور فراخوانی اقدام به برگزاری تجمعی اعتراضی به مناسبت درگذشت هدی صابر و جان‌باختن هاله سحابی دو تن از فعالان سیاسی کرده‌اند.

متن این فراخوان در پی می‌آید:

درگذشت  شهادت‌گونه هاله سحابی  وهدی صابر بار دیگر سایه‌ شوم خشونت و بی‌رحمی را بر ایران گستراند ‌و وجدان اخلاقی ‌جامعه را به درد آورد. این مصیبت سنگین‌، جلوه‌ای تمام عیار از بی‌عدالتی حاکمان مستبد و تمامیت‌خواه جمهوری اسلامی  است که بهترین و شریف‌ترین فرزندان ملت را در پای خودخواهی و تمامیت‌طلبی‌شان فدا کرده‌اند و برای تداوم بقا‌ خود  دست به‌هر جنایت و خیانتی بر علیه شایسته‌ترین فرزندان این آب و خاک می‌زنند‌.

حدیث تلخ پای‌مال شدن ارزش‌های انسانی و اخلاقی در پای اقتدار‌گرایی سیاسی و دیکتاتوری حکایتی دیرینه در تاریخ معاصر ما است. در تمامی این سال‌های پر‌ فراز و نشیب‌، ‌‌زبان زور و بی‌قانونی  و به‌کار‌گیری‌ مشت آهنین‌، سکه رایج و ابزار غالب دولت‌های آزادی‌ستیز‌ در برخورد با مردم و جامعه بوده  است. ‌اما علی‌رغم همه‌ نا‌همواری‌ها و نا‌ملایمات‌ قریب به یک صد سال است که جامعه ایران در تلاش مستمر برای رسیدن به دولتی دموکراتیک‌، مدرن‌، پاسخ‌گو و توسعه‌گرا به سر می‌برد  و بر سر این راه فرخنده  ومبارک هزاران شهید دلاور را تقدیم مام میهن کرده است.

موج آخر خیزش‌ جویندگان  آزادی با حماسه  جنبش سبز مردم ایران به‌پا خواست. موجی که علی‌رغم همه سرکوب‌ها  آرام نگرفته و هم‌چنان‌ در دشت تشنه آزادی ایران ‌جاری است. ده‌ها نفرشجاعانه  و خالصانه ‌سینه‌های‌شان را آماج گلوله‌های‌ دشمنان حقیقت و آزادی کردند‌. ندا‌، سهراب‌، کیانوش‌، صانع‌، محمد‌، امیر و .. با نثار جان و خون خود بر بی‌عدالتی و بی‌داد فراگیری شهادت دادند که  بر میهن مسلط شده است  و سند حقانیت  ملت برای دست‌یابی به آزادی‌، عدالت و جامعه مدنی مقتدر‌ را امضا کردند.

اینک شهیدان رفته‌اند‌ و مسوولیتی سنگین بر دوش ما نهاده‌اند‌.‌ ما مسوول تداوم راهی هستیم که آن‌ها  اغاز کرده‌اند‌. مسوول هستیم تا  پرچمی که برافراشته‌اند را در اهتزاز نگه داریم‌.

از این رو ما جمعی از زندانیان سیاسی و عقیدتی سابق‌ و‌ گروهی از حامیان این برنامه ضمن اعلام حمایت از خواسته‌های اعتصاب غذای 12 زندانی شجاع زندان اوین (‌آقایان محسن امین‌زاده‌، ابوالفضل قدیانی‌، بهمن احمدی‌عمویی‌، عبداله مومنی‌، عماد بهاور‌، مهدی اقبال‌، فیض‌اله عرب‌سرخی‌، امیر‌خسرو دلیر‌ثانی‌، حسن اسدی زید‌آبادی‌، محمد داوری‌، محمد مقیثه‌، قربان بهزادیان‌نژاد‌)‌، هم‌سو با کمپین اعتراض سبز در روز شنبه مورخ 25 ماه جون در ساعت 6 عصر در مقابل دفتر سازمان ملل در واشنگتن دی‌سی جمع می‌شویم تا مراتب اعتراض خود را به مرگ شهادت‌گونه هدی صابر و هاله سحابی که در تداوم مرگ‌های مشکوک اکبر محمدی‌، امید میر‌صیافی‌، زهرا کاظمی‌، زهرا بنی‌عامری‌، عبدالرضا رجبی‌، محسن تکمه‌چی و … اعلام داریم و  توقف هر چه سریع‌تر  بی‌داد‌ و خشونت دولتی در میهن‌مان را فریاد زنیم.

حضور هر چه فعال‌تر‌ و منسجم ما ضمن آن‌که مسوولیت اخلاقی و انسانی ما است، کارزار برای دموکراسی و حقوق بشر در ایران را نیز تقویت می‌کند.  در این مسیر هم‌راهی شما را طلب می‌کنیم.

علی افشاری‌، احمد باطبی‌، پویا جهاندار‌، فریبا داوودی‌‌مهاجر‌، کیانوش سنجری‌، کوروش صحتی‌


 


خبر/ رادیو کوچه

به گزارش رسانه‌های داخلی ایران، یک حمله تروریستی به هیت نفتی جمهوری اسلامی که در سفر به عراق به سر می‌برد، ناموفق باقی مانده است.

به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، یک مقام شرکت ملی پالایش و پخش فراورده‌های نفتی ایران، گفته است که هیت ۵ نفره ایرانی پیش‌از‌ظهر چهارشنبه پس از پایان مذاکره با معاون وزیر نفت عراق، در مسیر مراجعه به وزارت برق این کشور مورد حمله تروریستی قرار گرفت.

بر اساس این گزارش، هیچ‌گونه آسیبی به هیت ایرانی وارد نشد و مقامات ایرانی مذاکرات خود را با مقامات وزارت برق عراق انجام داده و قراردادهای فروش فرآورده‌های نفتی ایران به نیروگاه‌های عراق را به امضا رساندند.

سرپرست هیت ایرانی، علیرضا ضیغمی، معاون وزیر نفت و مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی این کشور بوده که برای مذاکره در مورد فروش سوخت و فرآورده‌های نفتی به عراق سفر کرده بود.


 


شراره سعیدی/ رادیو کوچه

مسئله اساسی این نیست که قانون اساسی را مردان نوشتند، مشکل آن‌جا نیست که این قوانین توسط مذهبیون یا ملی‌مذهبی‌ها نوشته شد، کلید این قفل زنگ‌زده در جایی پشت ذهن جامعه مردسالار ما گم‌شده و مشکل دقیقن همین‌جاست.

مشکل آن‌جاییست که ما از هم جداییم، مردان و زنان ایرانی در خفا دو گروه معارض هم هستند، در یک کشور، یک شهر، یک خانه ما روبه‌روی هم هستیم نه پشت به پشت هم، مرد ایرانی در نهایت خون‌سردی آن‌جا که حکومت امیال درونی‌اش را به‌جا می‌آورد شادمان می‌شود و برای حقوق جنس مخالف‌اش نه تنها تلاشی نمی‌کند که به حمایت از دولت می‌شتابد و گویی خبر ندارد که در این بازی او یار رقیب شده و هم‌تیمی‌اش را از دست داده است، این ماجرای کهنه حتا‌ میان خود زنان هم در جریان است، آن‌ها خود نیز میان حقوق از دست رفته‌شان به‌دنبال اصول نیستند، اصلی به‌نام ارزش انسانی.

زنان باور کرده‌اند که اگر بر قانونی که سنگ‌سار بر زنا را جاری می‌کند، بشورند یعنی حامی زنایند و این بسیار ناپسند است، آنان تنها وقتی نیازمند بی‌حیایی نیستند که قوانین مرتبط با اولاد در میان باشد و این خود به آن معناست که آنان باور کرده‌اند بیش از این را سزاوار نیستند، مشکل کنونی در نشناختن حداقل‌های انسانی تنها برای ادامه بودن است.

تنها نیم‌نگاهی به قوانین ضد‌و‌نقیض تصویب‌شده و موجود در قانون اساسی جمهوری اسلامی بر علیه زنان و هم‌چنین وضع موجود ثابت می‌کند که این قوانین تنها با اراده‌ای مصمم برای تضعیف باور وجودی و جنسیتی و نیروی این گروه اجتماعی تنظیم شده است،

اگر هم در قوانینی اشاره‌ای به زنان شده باشد در قانونی دیگر ضد آن به چشم می‌خورد جملاتی از قبیل به‌شرط آن‌که مخل به مبانی اسلام نباشد، به‌شرط آن‌که موازین اسلامی را نقض نکند و نفی اصل سیستم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نباشد به وقور یافت می‌شود، به‌عنوان مثال در یکی از ماده‌های قانون اساسی می‌خوانیم همه افراد ملت اعم از زن و مرد یک‌سان در حمایت قانون قرار دارند و از همه حقوق انسانی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی با رعایت موازین اسلام برخوردارند، که این خود تناقضی آشکارست، تمامی مسلمانان به‌خوبی می‌دانند کلمه یکسان بودن امتیازات زنان و مردان بنا بر شرع این دین ممکن نیست، اما سهون یا عمدن این جمله بارها در قانون اساسی قرار گرفته است، در ابتدای این قوانین از حقوق مترقی سخن گفته‌شده و سپس در آخر جمله رعایت موازین اسلامی گنجانده می‌شود و این خود یعنی بطلان آن مطلب، به‌غیر از این نوع قوانین دو پهلو و غیرصادقانه با مواردی آشکار روبه‌رو هستیم که قانون‌گذار مجال و محلی برای پاک‌سازی آن نیافته است، چند نمونه کوچک در حد حوصله این برنامه از این قوانین:

زنان باور کرده‌اند که اگر بر قانونی که سنگ‌سار بر زنا را جاری می‌کند، بشورند یعنی حامی زنایند و این بسیار ناپسند است، آنان تنها وقتی نیازمند بی‌حیایی نیستند که قوانین مرتبط با اولاد در میان باشد و این خود به آن معناست که آنان باور کرده‌اند بیش از این را سزاوار نیستند، مشکل کنونی در نشناختن حداقل‌های انسانی تنها برای ادامه بودن است

در رابطه بین زن و شوهر، سرپرستی خانواده به عهده شوهر محول شده و او رییس خانواده است.

مرد در صورت تشخیص این که شغل زن به حیثیت و مصالح خانواده لطمه وارد می‌سازد، از کار کردن وی جلوگیری به‌عمل آورد.

و سپس در ماده قانونی دیگری چنین می‌آورد:

«زن باید از شوهر خود اطاعت و تمکین کند……در غیر این‌صورت از داشتن حق خرجی و نفقه محروم خواهد شد.»

تنها با مقایسه همین دو قانون مشخص می‌شود که قانون‌گذار چنان موارد حقوقی را تنظیم کرده که زنان، حتا‌ زنانی که می‌توانند استقلال مالی داشته باشند، مجبور به اطاعت و تمکین جنس برتر باشند.

زن باید در منزلی سکنی گزیند که شوهر برای وی تعیین کرده است .

دختر در مورد ازدواج اول خود، صرف‌نظر از هر سن و سالی که داشته باشد، باید از پدر یا جد پدری اجازه بگیرد.

زن شوهردار باید با موافقت کتبی شوهر درخواست گذرنامه کند. در غیر این‌صورت‌، حق خروج از کشور را ندارد.

اصل 115 قانون اساسی جمهوری اسلامی می‌گوید: «رییس‌جمهوری باید از میان رجال مذهبی و سیاسی…. انتخاب شود.» یعنی زنان حق انتخاب‌شدن به مقام ریاست‌جمهوری را ندارند.

زن، حق قضاوت ندارد.

پسر دو برابر دختر از اموال پدر ارث می‌برد. شوهر پس از مرگ زن یک چهارم اموال وی را به ارث می‌برد، در حالی که یک هشتم از اموال و دارایی شوهر، به زن تعلق می‌گیرد.

ازدواج زن مسلمان با مرد غیر‌مسلمان جایز نیست. در صورتی که مرد مسلمان می‌تواند با زن غیر مسلمان، ازدواج کند.

حق طلاق در جمهوری اسلامی به‌طور یک‌جانبه به مرد داده شده است. (در کیهان 12 اسفند 1359، رییس دادگاه‌های مدنی ویژه، درباره حق طلاق انحصاری مرد چنین اظهارنظر می‌کند: «اصولن طلاق دست مرد است و از ابقاعات است.» یعنی صیغه طلاق یک طرفه است) .

حق حضانت فرزند پس از مرگ شوهر با وقوع طلاق، از آن زن نیست. مطابق قانون مدنی جمهوری اسلامی، پس از وقوع طلاق، دختران 7 ساله به بالا و پسران 2 ساله به بالا به پدر تعلق دارند و در صورت مرگ پدر به پدر بزرگ .

مرد حق داشتن چهار زن عقدی را دارد. آقای «خمینی» در مصاحبه‌ای با «اوریانا فالاچی» در اطلاعات یک‌شنبه 15 مهر ماه 1358، در این مورد چنین گفت: «قانون این‌که یک مرد بتواند با چهار زن ازدواج کند، قانونی است خیلی مترقی و برای خوبی زن‌ها نوشته شده است‌. به‌خاطر این که تعداد زن‌ها از مردان خیلی بیش‌تر است.»

مرد از حق نکاح منقطع یعنی صیغه برخوردار است .

ماده 23 قانون اساسی به شوهر حق می‌دهد در صورتی که زن خود را در حال هم‌بستری با غیر ببیند، او را بکشد.

سن قانونی ازدواج را برای دختران به 13 سالگی تقلیل داده و حق‌تحصیل در مدارس روزانه را از زنان شوهردار سلب کرده است .

زنان حق ندارند بدون حجاب در معابر عمومی ظاهر شوند.

ماده 114 متذکر می‌شود: «مرد را هنگام سنگ‌سار‌کردن تا نزدیکی کمر و زن را هنگام رجم، تا نزدیکی سینه در چاله‌ای قرار می‌دهند. آن‌گاه رجم می‌نمایند.»

بخش اول ماده 23 لایحه قصاص چنین نوشته شده: «قتل عمد فقط با شهادت دو مرد عادل یا یک مرد عادل و دو زن عادل یا یک مرد عادل و قسم مدعی ثابت می‌شود.»

ماده 23 این لایحه متذکر می‌شود: «قتل نفس در صورتی موجب قصاص است که مقتول شرعن مستحق کشتن نباشد پس اگر مستحق قتل باشد، مانند کسی که به پیغمبر اکرم یا ائمه اطهار یا حضرت زهرا دشنام دهد، یا کسی که به حریم انسان تهاجم کرده و دفع آن به جز با قتل میسر نشود، یا آن‌که شوهر، کسی را در حال زنا با زن خود ببیند که کشتن هر دوی آن‌ها برای شوهر جایز است و قصاص قاتل جایز نیست.»

در ماده 91 می‌خوانیم : «زنا با شهادت 4 مرد عادل یا سه مرد عادل با دو زن عادل ثابت می‌شود. خواه موجب حد جلد باشد، خواه موجب رجم.»

تبصره ماده 92 : «گواهی زن‌ها به تنهایی یا بانضمام گواهی یک مرد عادل، زنا را ثابت نمی‌کند، بلکه آن گواهان مورد حد افترا قرار می‌گیرند.»

ماده 128می‌گوید: «شهادت زن‌ها به تنهایی یا به ضمیمه مرد، حد مسکر را ثابت نمی‌کند.» در دیگر موارد لایحه قصاص نیز یا حقوق زن کاملن نادیده گرفته شده و یا زن نصف مرد منظور شده است.

جای تعجب نیست که پس از سال‌های طولانی و اجرای این قوانین ما شاهد مردانی گستاخ و زنانی سهل‌انگار و بی‌مسوولیت باشیم، توقع زیادیست که از تمامی توده‌خواهان تفکر به تبعات این قوانین باشیم، بی‌اغراق ما اکنون با جامعه‌ای مواجه هستیم که اکثریت زنان‌اش به باور مفعولیت رسیده و آن‌را غایت بودن‌شان می‌دانند و مردان‌اش با پشتی‌بانی دولت تنها آن حدی از مجال را برای جنس مخالف قایلند که به حریم مردانگی‌شان خدشه‌ای وارد نشود، آن‌چه گفته شد حتا‌ نیازمند تحقیق هم نبود زیرا به آن حدی واضح است که در سرنوشت تک‌تک ما نمایان است، مردانی که زنان قوم‌شان را برای ارضا بدویت غیرت‌شان جز مایملک‌شان محسوب می‌کنند، اجازه ندارند بر حکومتی که آنان را به مقاصدشان رسانیده معترض شوند، این سرنوشت محتوم ملتیست که حتا‌ در خانه‌های‌شان با هم دشمن‌اند و زنان‌شان اگر بر علیه هر کدام از این قوانین بشورند یعنی هرزه و حامی زانی‌ و به‌دنبال زنا هستند.

 


 


مهـرداد/ رادیو کوچه

در برنامه‌ی پیش که نخستین برنامه‌ی هشت‌کوچه بود از حال و هوای این برنامه و کوچه‌هایش برای‌تان گفتم و همان‌طوری که گفتم و وعده دادم از امروز و این برنامه با یک موضوع مشخص به سراغ کوچه‌های مختلف می‌رویم. موضوع امروز و این برنامه «آشنایی» هست. با هم به کوچه‌های هشت کوچه‌ی امروز می‌رویم تا با نحوه‌ی آشنایی با اهالی این کوچه‌ها آشنا بشویم و ببنیم در هر کوچه چطور می‌شود با اهل کوچه سر صحبت و باب آشنایی را باز کرد؟

و اما کوچه‌های هشت کوچه‌ی امروز و این برنامه:

در این برنامه از کوچه بالا شروع می‌کنیم و بعد می‌رویم به کوچه خاکی، کوچه بازار، کوچه بن بست، کوچه مسجد، کوچه باغ، کوچه پایین و کوچه‌ی حافظ.

ساکن هر شهر و خیابان و گذر و کوچه ای که هستین، هم‌راه ما باشید با هشت کوچه.

 

 


 


افشان برزگر/ رادیو کوچه

بر  اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، سالانه بیش از یک میلیون نوجوان 13 تا 19 ساله از خانه فرار می‌کنند که حدود 80 درصد از این افراد را دختران تشکیل می‌دهند. هر چند که 20 درصد نوجوانان فراری را پسران تشکیل می‌دهند، اما با توجه به این‌که دختران نسبت به آسیب‌های پیش‌رو آسیب‌پذیرترند، فرار دختران از خانه بیش از پسران مورد توجه قرار می‌گیرد که این حساسیت در جامعه سنتی ایران به مراتب بیش‌تر است.

بر اساس آخرین آمارها، سالانه 300 تا 400 دختر فراری توسط پلیس دستگیر می‌شوند که بیش‌تر این دستگیری‌ها نیز در ترمینال‌ها، ایستگاه‌های راه‌آهن و پارک‌ها صورت می‌گیرد. هم‌چنین به‌طور متوسط روزانه بیش از 50 مورد فرار از منزل به شهرداری تهران گزارش می‌شود.

بیش از 90 درصد از فرارها از خانه در سنین نوجوانی و در دوران بلوغ اتفاق می‌افتد. این همان سنی است که افراد به‌دنبال حل بحران هویت خود هستند که در این میان رفتارها و اخلاق نوجوانان دست‌خوش تغییرات بنیادی می‌شود. در این شرایط اگر خانواده‌ها این‌گونه رفتارهای نوجوان را تحمل نکرده و با استفاده از خشونت و روش‌های غیرمتعارف به‌دنبال تربیت نوجوان‌شان باشد و یا اساسن خانواده خود دارای مشکلاتی لاینحل باشد، نوجوان دچار بحران و سرگشتگی شده و تحمل محیط خانه برایش دشوار می‌شود. اگر در این میان هم کم تجربگی چاشنی کار قرار بگیرد، نوجوانان به کارهای غیرمتعارفی دست می زنند که یکی از آن‌ها فرار از خانه است.

به همین دلیل نیز به جرات می‌توان گفت که ناسازگاری والدین با نوجوانان علت اصلی فرار دختران از خانه است که نتایج تحقیقات انجام شده نیز این موضوع را تایید می‌کند، به‌طوری که بر اساس آمارها عامل 20 درصد از فرارها، ناسازگاری با والدین، 16 درصد اغفال، 15 درصد وضعیت اقتصادی، 12.5 درصد طلاق والدین، هفت درصد گرایش به مسایل انحرافی، 12 درصد ازدواج‌های اجباری و تحمیلی نوجوانان، سه درصد اعتیاد والدین و پنج درصد مشکلات روانی اعلام شده است.

در کنار این عوامل می‌توان فقر فرهنگی، طلاق عاطفی والدین، وجود ناپدری یا نامادری، رفاه و آزادی بیش از حد، تعرض جنسی توسط نزدیکان، وجود مشکل اخلاقی در خانواده و هم‌نشینی با دوستان ناباب را از دیگر عوامل موثر در فرار دختران از خانه دانست.

به اعتقاد روان‌شناسان اگر تمام این عوامل را در کنار یک‌دیگر قرار دهیم، سهم والدین به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم در فرار دختران از خانه به 70 درصد خواهد رسید.

مسئله نگران‌کننده در بحث دختران فراری، کاهش سن فرار از خانه است، به‌طوری که سن فرار دختران از 16 سال به 14 سال کاهش یافته و هر سال 15 تا 20 درصد به آمار دختران فراری اضافه می‌شود.

هنگامی که دختران به قصد فرار، پای از خانه بیرون می‌گذارند، به‌دلیل نداشتن پشتوانه مالی و عاطفی لازم دچار بسیاری از آسیب‌هایی می‌شوند که در هنگام فرار هیچ‌گاه به ذهن‌شان خطور نمی‌کرد، به‌طوری که بنابر تحقیقات صورت گرفته دختران در همان 24 ساعت اول فرار از خانه، مورد سو‌استفاده جنسی و تجاوز قرار می‌گیرند.

هم‌چنین افراد متبحر که اکثرا دلالان باندها هستند، با حضور در اماکنی هم‌چون پارک‌ها و ترمینال‌ها که معوملن دختران پس از فرار به آن‌جا می‌روند، سوژه‌های مورد نظر را بر اساس نحوه رفتار و استرس موجود در حرکات‌شان شناسایی و با دادن وعده آینده بهتر، آن‌ها را جذب گروه‌ها و باندهای خلاف‌کار می‌کنند، به‌طوری که نتیجه تحقیقات نشان می‌دهد که 90 درصد دختران پس از فرار از خانه معتاد می‌شوند که 25 درصد آن‌ها هروئین، 28 درصد تریاک، 15 درصد حشیش و 31 درصد سیگار مصرف می‌کنند که این اعتیاد پیامد فعالیت آن‌ها در باندهای خرید و فروش و قاچاق مواد مخدر برای کسب درآمد است.

هنگامی که دختران به قصد فرار، پای از خانه بیرون می‌گذارند، به‌دلیل نداشتن پشتوانه مالی و عاطفی لازم دچار بسیاری از آسیب‌هایی می‌شوند که در هنگام فرار هیچ‌گاه به ذهن‌شان خطور نمی‌کرد، به‌طوری که بنابر تحقیقات صورت گرفته دختران در همان 24 ساعت اول فرار از خانه، مورد سو‌استفاده جنسی و تجاوز قرار می‌گیرند

هم‌چنین این دختران پس از فرار برای تامین نیازهای خود اقدام به سرقت، بزهکاری و خودفروشی می‌کنند که انجام این امور در درازمدت علاوه بر افزایش احتمال ابتلای آن‌ها به بیماری‌هایی هم‌چون ایدز و هپاتیت و بیماری‌های مقاربتی، زمینه ابتلای آن‌ها به بیماری‌های روانی و در نهایت خودکشی و دگرآزاری را فراهم می‌کند.

در کنار نبود پشتوانه عاطفی و مالی و کم تجربگی، عامل موثر دیگری که راه را برای تشدید آسیب‌ها بر روی این دختران می‌گشاید، بی‌سوادی و کم سوادی آن‌هاست، به‌طوری که اطلاعات جمع‌آوری شده از دختران دستگیرشده نشان می‌دهد که اکثر آن‌ها کم‌سواد بوده و سواد 70 درصد آن‌ها در حد مقطع راه‌نمایی است و مابقی آن‌ها دارای سواد ابتدایی و یا بی‌سواد هستند.

مشکل بزرگ‌تری که این دختران پس از فرار از خانه پیدا می‌کنند این است که اگر آن‌ها از کار خود پشیمان شده و قصد برگشت به خانواده خود را داشته باشند، دیگر خانواده‌ها حاضر به پذیرش آن‌ها نیستند و حتا برخورد اعضای خانواده به گونه‌ای است که دختران، اقدام به فرار مجدد می‌کنند.

بر این اساس و طبق بررسی‌های انجام شده تنها 14 درصد خانواده‌ها، پس از بازگشت فرزندشان رفتار مناسبی با آن‌ها داشته‌اند، اما در 86 درصد مابقی وضعیت اصلن به این شکل نیست، به‌طوری که 36 درصد از این دختران مورد تعرض و سو‌استفاده جنسی اعضای خانواده قرار می‌گیرند، 33 درصد مورد ضرب و شتم و تحقیر قرار گرفته و زندانی می‌شوند، شش‌درصد به گدایی و 13 درصد نیز به خرید و فروش مواد مخدر وادار می‌شوند.

حال راه‌کارها برای فراری نشدن نوجوانان از خانه چیست؟ از آن‌جا که والدین بیش‌ترین نقش در فراری دادن فرزندان از خانه را بر عهده دارند، خود این افراد نیز کلید اصلی جلوگیری از وقوع این آسیب هستند.

به عقیده کارشناسان این والدین هستند که باید شرایط دوران نوجوانی را به درستی درک کرده و به دور از لج‌بازی و تحکم به‌دنبال تربیت نوجوان خود باشند، چرا که بروز رفتارهای غیرمعمول در سنین نوجوانی عادی بوده و جزیی از پروسه شکل‌گیری هویت افراد است. پس والدین به‌دنبال بر هم زدن این روال طبیعی نباشند و به نوجوانان خود در طی کردن این دوران که یکی از بحرانی‌ترین دوران زندگی هر فردی در زندگی است، کمک کنند.

البته در این میان نباید نقش دولت را در ایجاد محیطی کم‌دغدغه برای خانواده‌ها و والدین نادیده گرفت، چراکه در حال حاضر سیاست‌ها و عمل‌کرد دولت و حاکمیت به‌طور مستقیم بر ایجاد تنش و درگیری در خانواده‌ها تاثیر گذاشته و اوضاع پیچیده اقتصادی و اجتماعی، گره‌های کوری را در زندگی خانواده‌ها انداخته است که این امور آستانه تحمل اعضای خانواده به‌خصوص والدین را به شدت کاهش داده است.

کارشناسان روش‌های دیگری هم‌چون به کارگیری تمهیدات لازم برای پیش‌گیری و کاهش نرخ طلاق، برگزاری کلاس‌های آموزش حقوق و تکالیف زوج‌ها قبل از عقد رسمی، نمایش فیلم‌های آموزشی درباره اثرات روش‌های نادرست تربیتی، تقویت ارتباط میان والدین با مربیان و تعامل میان مدرسه و خانواده و انجام تست‌های سلامت سنجی روانی از دانش‌آموزان و شناسایی نوجوانان مستعد فرار از خانه را از راه‌های جلوگیری از وقوع پدیده دختران فراری در کشور می‌دانند.

روان‌شناسان معتقدند که اگر شرایط به گونه‌ای رقم خورد که دختران با هر انگیزه‌ای چه فرار از ظلم و چه گرفتن انتقام از خانواده، خانه را ترک کردند، به هنگام بازگشت از سوی خانواده طرد نشوند که در این راستا باید تمام اعضای خانواده تحت آموزش و مشاوره قرار بگیرند و رفتار والدین و سایر اعضای خانواده نسبت به نوجوان فراری اصلاح شود، تا قربانی به‌صورت طبیعی از سوی خانواده خود پذیرش شود.

خانواده‌ها باید بپذیرند که متهم ردیف اول فراری‌شدن دختران خود از خانه هستند، جامعه هم باید بپذیرد که دختران فراری مجرم نیستند، بلکه قربانیان سیاست‌های اشتباه دولت‌ها و رفتارهای نادرست خانواده‌های خود هستند. تنها با این دید و اصلاح دیدگاه‌های فعلی است که می‌توان این دختران را به روند طبیعی زندگی بازگرداند. در غیر این‌صورت باید منتظر ماند که این افراد انتقام برخورد سرد و بیمارگونه جامعه و خانواده خود را از کسانی که در مسیر زندگی‌شان قرار می‌گیرند، بگیرند.

جامعه شناسان معتقدند که اگر این دسته از افراد به زندگی طبیعی خود بازنگردند، از آن‌جایی که چیزی برای از دست‌دادن ندارند، تهدیدی بالقوه برای سلامت جسمی و روانی جامعه محسوب می‌شوند. هشدارها را جدی بگیریم.


 


خبر / رادیو کوچه

عبداله مومنی و ابوالفضل قدیانی دو نفر از اعتصاب‌کنندگان اوین در پی وخامت اوضاع جسمی‌شان روز چهارشنبه به بهداری اوین منتقل و توسط پزشکان بهداری معاینه شدند و کمک‌های پزشکی را دریافت کرده‌اند.

به گزارش کلمه‌، این دو نفر در پنجمین روز اعتصاب غذای خود دچار ضعف شدید جسمی شدند که با تاخیر به بهداری منتقل شدند.

ابوالفضل قدیانی ۶۵ ساله به بیماری قلبی مبتلا است.

اعتصاب غذای نامحدود ۱۲ زندانی سیاسی بند ۳۵۰ زندان اوین در اعتراض به جان‌باختن هدی صابر و درگذشت هاله سحابی وارد پنجمین روز خود شده است و اوضاع برخی از اعتصاب‌کنندگان نامناسب گزارش شده است.

ابوالفضل قدیانی و عبداله مومنی پس از دریافت کمک‌های پزشکی دوباره به بند ۳۵۰ اوین منتقل شده‌اند و وضعیت‌شان در حال حاضر مناسب گزارش شده است.

بهمن احمدی امویی، حسن اسدی زیدآبادی، مهدی کریمیان اقبال، عماد بهاور، قربان بهزادیان‌نژاد، محمد داوری، امیرخسرو دلیرثانی، فیض‌اله عرب‌سرخی، ابوالفضل قدیانی، محسن امین‌زاده، محمدرضا مقیسه و عبداله مومنی ۱۲ زندانی هستند که در اعتصاب غذا به‌سر می‌برند.

بیشتر بخوانید:

«پیوستن امین‌زاده به اعتصاب‌کنندگان غذا در اوین»


 


خبر / رادیو کوچه

محسن امین‌زاده‌، فعال سیاسی و معاونت وزارت امور خارجه دولت محمد خاتمی، بعدازظهر سه‌شنبه به زندان اوین بازگشت و از همان موقع به جمع اعتصاب‌کنندگان اوین پیوسته است.

به گزارش کلمه، هم‌اکنون محمد‌جواد مظفر، یکی از اعتصاب‌کنندگان به دلیل فوت مادر همسرش به مرخصی سه روزه آمده است. با پیوستن امین‌زاده به جمع اعتصاب‌کنندگان، هم‌چنان دوازده نفر از زندانیان سیاسی بند ۳۵۰ در اعتراض به جان باختن هاله سحابی و درگذشت هدی صابر در اعتصاب غذا به سر می‌برند.

محسن امین‌زاده ٢۵ خرداد ٨٨ دستگیر و پس از گذراندن چهار ماه انفرادی به پنج سال زندان محکوم شد. وی برای درمان به مرخصی آمده بود، اما پس از شرکت در مراسم هدی صابر به زندان فراخوانده شد و بعدازظهر سه‌شنبه به زندان بازگشت.

بیشتر بخوانید:

«کریمیان‌اقبال، زندانی سیاسی در جمع اعتصاب‌کنندگان اوین است»


 


مهرداد/ رادیو کوچه

در دومین برنامه‌ی کافه قصه، یک قصه‌ی مینی‌مال یا خیلی کوتاه از فرانتس کافکا را با ترجمه‌ی «احمد شاملو» می‌شنوید.

مینی‌مالیسم یا ساده‌گرایی در ادبیات، سبک یا اصلی ادبی است که بر پایه‌ی فشردگی و ایجاز بیش از حد محتوای اثر بنا شده ‌است. مینی‌مالیست‌ها در فشردگی و ایجاز تا آن‌جا پیش می‌روند که فقط عناصر ضروری اثر، آن هم در کم‌ترین و کوتاه‌ترین شکل باقی بماند. به همین دلیل کم حرفی از مشخص‌ترین ویژگی‌های این آثار است.


 


خبر / رادیو کوچه

فعالان سیاسی سوری اعلام کردند روز سه‌شنبه در جریان درگیری حامیان حکومت بشار اسد، رییس جمهوری سوریه و مخالفان وی در چند شهر این کشور دست‌کم هفت تن کشته و شماری نیز زخمی  شده‌اند.

به گزارش رویترز، عمار قرابی، رییس سازمان حقوق بشر سوریه، اظهار داشت: «به دنبال درگیری حامیان و مخالفان بشار اسد، نیروهای امنیتی و ارتش به حمایت از طرف‌داران حکومت در این درگیری دخالت کردند و در این درگیری‌ها تعدادی از مخالفان کشته و مجروح شده‌اند.»

به گفته عمار قرابی در شهرهای حما، حمص و میادین درگیری‌هایی رخ داده است و نیروهای امنیتی و ارتش به سمت مخالفان تیراندازی کرده‌اند.

در شهر میادین در استان دیر‌الزور و  در چهل کیلومتری شرق دمشق و در نزدیکی مرز عراق دست‌کم یک تن کشته و ۱۰ نفر زخمی شده‌اند.

شاهدان عینی نیز در شهر حمص و حما گفته‌اند  هم‌زمان با تجمع هواداران حکومت، مخالفان نیز دست به تظاهرات زدند که نیروهای امنیتی به سوی تجمع مردم معترض تیراندازی کرده‌اند.

این در حالی است که بشار اسد روز سه‌شنبه و تنها ‌یک روز پس از ارایه پیشنهاد ‌گفت وگوی ملی فرمان یک عفو عمومی جدید را صادر کرد.

خبرگزاری دولت سوریه بدون  ارایه جزییات بیش‌تری فقط اعلام کرد که «‌بشار اسد رییس جمهوری، یک فرمان عفو عمومی در مورد تمام جرایمی که قبل از تاریخ بیستم ماه ژوئن روی داده صادر کرده است».

رییس جمهوری سوریه روز ۳۱ ماه می نیز فرمان عفوی برای تمامی زندانیان سیاسی و از جمله اعضای «‌اخوان المسلمین‌» صادر کرده بود. به گزارش گروه‌های مدافع حقوق بشر صدها نفر از زندانیان پس از صدور این فرمان آزاد شدند.

بشار اسد در سخن‌رانی تلویزیونی خود در روز دوشنبه گفته بود: «ما احساس کردیم که این فرمان عفو قانع‌کننده نبوده، بنابراین قصد داریم دامنه آن را گسترش داده تا دیگران را نیز در برگیرد. البته بدون این‌که امنیت کشور به خطر بیافتد.»

به دنبال این سخن‌رانی‌، در روز سه‌شنبه جمعیت وسیعی به حمایت از بشار اسد در مرکز شهر دمشق گردآمدند.

بیشتر بخوانید:

«سوریه اجازه ورود هیت حقیقت‌یاب را بدهد»


 


حسن زارع‌زاده اردشیر / فعال حقوق بشر و روزنامه‌نگار

شاید هیچ‌کس مانند شورای هماهنگی راه سبز امید و شخص آقای امیر‌ارجمند نمی‌توانست آقای موسوی را که تلاش می‌کرد از جنبش عقب نماند‌، این‌قدر دور از جنبش سبز نشان دهد‌! هر گفتار و هر عمل‌کرد ایشان به عنوان سخن‌گوی شورای هماهنگی راه سبز امید (که روشن نیست از چه افرادی تشکیل شده است) بخشی از افراد و گروه‌های مردد را نسبت به هدفی که او و حلقه این شورا در پیش دارد، آگاه‌تر ساخته و از سران اصلاح‌طلب دورتر می‌سازد.

آقای اردشیر امیرارجمند در آخرین گفتار خود در دانش‌گاه ام‌ای‌تی سخنانی گفتند که مرور آن‌ها نیات باطنی گروه خود را منعکس می‌کند و چون عکس‌العملی از آقای موسوی مشاهده نمی‌گردد‌، به‌نظر باید نظریات مشاور اولشان را از طرف خود ایشان دانست. درست است که آقای موسوی در حصر است ولی پذیرفتنی نیست هیچ اظهار‌نظری نکنند‌، زمانی‌که زندانیان تحت شدید‌ترین سرکوب در زندان اوین با بیانیه‌هایشان عکس‌العمل‌های امیدوارانه نشان می‌دهند‌. آقای ارجمند می‌گوید‌؛ پرهیز از خشونت ضرروت‌هایی دارد مانند «مدارا» و ادامه می‌دهد که خشونت‌گرایی (‌از سوی اقتدار‌گراها‌) نیروهای حساس و خصوصن جوانان را تحت تاثیر قرار می‌ دهد تا مقابله به مثل کنند و قانع کردن این قشر برای ادامه حرکت مسالمت‌آمیز چیزیست که ما با آن مواجه هستیم‌!؟ ایشان گرچه دفاع شخصی جوانان را به اشتباه خشونت متقابل می‌نامد و درک صحیحی از حرکت مسالمت‌آمیز ندارد‌، هدف اصلی خود را در پشت کلماتش پنهان می‌کند که آری جوانان اگر کتک خوردید و شکنجه و تجاوز شدید و به زندان افتادید ولی آرام باشید تا ما (‌؟‌) بتوانیم «مدارا» کنیم و این ما که حتمن جوانان نیستند بتوانند با کنترل آن‌ها چراغ سبزی به رهبری بدهند تا با گروه ایشان مدارا کنند‌! این شورا و دوستان متحدش هم‌چون مهاجرانی و کدیور در خارج کشور و رفسنجانی و خاتمی در داخل کشور که به دنبال «مدارا» و کسب امتیاز از جناح حاکم هستند، فراموش کرده‌اند که جوانان و مردم بیش از دو سال در سرکوب شدید بوده و کشته‌ها داده‌اند‌، ولی آن‌ها هم‌چنان دنبال خلع رییس دولت که امروزه مغضوب شده‌، هستند و نمی‌خواهند بپذیرند که جوانان و مردم دیگر از رهبری و نظام عبور کرده‌اند!

بی‌دلیل نیست که می‌گویند دروغ‌گو کم حافظه است، چرا که ایشان سخنان خود را چنین ادامه می‌دهد که‌؛ آن‌چه امروز به آن نیاز داریم قوه ابتکار جوانان ما است و جوانان خیلی بهتر از من جنبش را تحلیل می‌کنند و این باعث افتخار ما است

بی‌دلیل نیست که می‌گویند دروغ‌گو کم حافظه است، چرا که ایشان سخنان خود را چنین ادامه می‌دهد که‌؛ آن‌چه امروز به آن نیاز داریم قوه ابتکار جوانان ما است و جوانان خیلی بهتر از من جنبش را تحلیل می‌کنند و این باعث افتخار ما است! روشن نیست این (‌ما ؟‌) کیست که هم دغدغه حساس بودن جوانان را دارد و هم به روشن‌بینی آن‌ها افتخار می‌کند‌، پس نگرانی در چیست و چرا جوانان را می‌خواهید کنترل کنید تا رهبری جازه پست ریاست دولت را به شما (‌ما‌‌؟‌) بدهد؟ مشکل نیست که منظور ایشان از «طرف مقابل» و یا «نیروهای اقتدار‌گرا» را تشخیص داد که تنها رییس دولت و بخش سپاه حامی وی مد نظر است‌، چرا که رفسنجانی در حال مذاکره با بخش دیگر اصول‌گرایان برای حذف آن جناح فعالیت می‌کند.

زمانی‌که ایشان در سال‌روز انتخابات (‌به‌قول ایشان و سال‌روز سرکوب به‌قول جوانان‌) حذف نظارت استصوابی را درخواست می‌کنند و قانون اساسی را مورد تایید جنبش می‌دانند، دیگر تقلب وسیع و سرکوب شدید را منکر شده و فضا را برای انتخابات آماده می‌بینند‌؛ جالب این‌که شخص ایشان قانون اساسی را دموکراتیک نمی‌دانند و وقاهت از این بیش‌تر نمی‌شود‌! از این‌جا هدف اصلی ایشان (‌ما‌؟‌) روشن می‌شود که این ۴ سال را هم به رهبری گذشت نموده و از ایشان می‌خواهند که در انتخابات مجلس و دولت بعدی نظارت استصوابی برداشته شود تا ایشان (‌ما‌؟‌) قول دهد تنور انتخابات را داغ و جوانان و مردم را خام کرده و به شور و شوق وادارد‌! به این ترتیب باید گفت بی‌علت نیست که آقای خاتمی، رییس بنیاد باران (؟) و آقای عطا‌اله مهاجرانی مدافع ریاست جمهوری مادام‌العمر رفسنجانی، از الطاف رهبری صحبت کرده و بخشش را پیش می‌کشند، چرا که آن‌ها به نمایندگی از مردم قول می‌دهند تا به محض بخشش رهبری‌، مردم کشته‌ها‌، شکنجه‌ها‌، تجاوز‌ها و اعدام‌ها را فراموش کنند، گویی اتفاقی نیفتاده است و رژیم خونی نریخته و شکنجه‌ای نکرده است.

آقای امیر‌ارجمند در سخنانش با زبان ملایم که حکومت بفهمد از اعتصاب می‌گوید تا هم رهبری را به مصالحه کشانده و هم ادعای خود (‌ما‌؟‌) را در کنترل جامعه نشان دهد‌، غافل از این‌که نه تنها جوانان با هدف آن‌ها آشناست بلکه زنان‌، کارگران‌، اقوام‌، مذاهب و سایر اقشار و اصناف از مدت‌ها قبل آن‌ها را می‌شناخته و به آن‌ها (‌ما ؟‌) اعتمادی ندارند‌، گرچه رهبری نیز حاضر نیست دوباره در دام آن‌ها و رفسنجانی اسیر گردد.

نکته دیگر که وقاهت ایشان را در ادامه روشن‌تر می‌کند، در آن‌جاست  که از جنایات سال ۶۷ صحبت می‌کند که حتمن جنایات قبل از آن سال مورد تایید همه بوده است؛ «آقای مهندس موسوی در آن هنگام نخست وزیر بوده و عضو قوه قضاییه نبوده  و بنا به گفته خودشان بی‌خبر بوده‌اند. من این سوال را از مهندس موسوی پرسیدم که با توجه به این‌که مطلع نبودید چرا پس از اطلاع استفا ندادید، ایشان ظاهرن استعفا داده بودند ولی هم‌چنان سر کار بودند». زنده باد! دفاع از این عالی‌تر نمی‌شود. بالاخره روشن نیست چرا وزیر اطلاعات وقت که درگیر این جنایات بود هیچ‌گونه اطلاعی در گزارش‌های روزانه به نخست وزیر نداده بود‌، درحالی‌که حتا مردم کوچه و بازار نیز از جریان خبر داشتند. چگونه ممکن است که آقای موسوی «نخست وزیر مورد تایید امام» که ایشان را بر رهبر فعلی ترجیح می‌داد از آن جریان و قتل‌های سال‌های ۶۰ – ۶۷ نیز خبر نداشته باشد. موضوع اصلی در این‌جا زیر سوال بردن آقای موسوی نیست بلکه فریب دادن افکار عمومی توسط آقای امیرارجمند و دوستانش است که جنبش را مصادره کرده‌اند و آقای موسوی نیز باید در زمان لازم درباره قتل‌ها پاسخ‌گو باشد. در واقع سخن این‌جاست که این دفاع آقای ارجمند باعث می‌شود که آقای موسوی بیش‌تر زیر سوال برود و ذهن‌ها بیش از گذشته نسبت به این موضوع حساس شود. جالب این‌جاست که حتا آقای موسوی اردبیلی که آن زمان در راس دست‌گاه قضا بود خودش را پاک می‌داند. به نظرم حتا عوامل دست چندم حکومت نیز که شاید از موضوع اطلاعی نداشته‌اند، پس از انتشار نامه آقای منتظری در بی‌بی‌سی پس از قتل عام‌های ۶۷ دیگر نمی‌توانند ادعا کند که از این جنایت‌ها آگاه نبوده‌اند.

اگر سخنان امیرارجمند را بپذیریم و البته دیگران را نیز مصون بدانیم و ما هم بگوییم که این تنها خمینی بود که دستور قتل عام فوری زندانیان سیاسی را داده، پس چرا سران اصلاح‌طلب می‌خواهند «دوران طلایی خمینی» را زنده کنند و آیا این دوران طلایی به این قتل‌ها نیز باز می‌گردد

اگر سخنان امیرارجمند را بپذیریم و البته دیگران را نیز مصون بدانیم و ما هم بگوییم که این تنها خمینی بود که دستور قتل عام فوری زندانیان سیاسی را داده، پس چرا سران اصلاح‌طلب می‌خواهند «دوران طلایی خمینی» را زنده کنند و آیا این دوران طلایی به این قتل‌ها نیز باز می‌گردد که موجب کشتار مخالفان شده و دست‌رسی به قدرت انحصاری را برای این دوستان (‌ما‌‌؟‌) آماده کرده بود؟ بی‌جهت نیست که بودجه کلانی، که شاید منبع آن اگر خارجی‌های طرف‌دار نباشند رفسنجانی متقبل نموده باشد، برای راه‌اندازی جریانات‌، سایت‌ها و رسانه‌های شورای سبز راه امید اختصاص یافته، تا اخبار و تحلیل‌های روزانه داخل را در انحصار رسانه‌ای خود قرار دهند و به این ترتیب با فریب نشان دهند که موج سبز در اختیار آن‌هاست و هم به غرب ثابت کنند که بهترین گزینه برای جانشینی دولت فعلی هستند. ملاقات امیر‌ارجمند که با دیگر اپوزیسیون‌ها نمی‌نشیند اما با لابی‌های طرف‌دار مذاکره غرب با دولت ایران می‌نشیند ناشی از همین حرکت است.

دانش‌جویان و جوانان و اقشار مختلف مردم ایران بهوش هستند که این حرکت‌های مشکوک یا برای حفظ رهبری و تغییر دولت فعلی است و یا هدف حفظ نظام با پوشش سایر افراد شرکت‌کننده است تا جنبش بپا خسته را برای استقرار و تحکیم جناح دیگری از نظام فریب داده و عمر حکومت استبدادی را تداوم دهند. دانش‌جویان و جوانان با اقدامات شجاعانه خود در اعتراضات دانش‌گاهی و خیابانی و شعار‌ها و خواسته‌های خود همواره نشان داده‌اند که با خط «مدارا» و سازش میانه‌ای ندارند و با فرهنگ مبارزه نیز آشنایی دارند. جوانان به دنبال استفاده از ظرفیت‌ها می‌گردند و نه اطاعت کورکورانه!

 


 


خبر / رادیو کوچه

کاظم فرهمند نماینده و نایب رییس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی روز چهارشنبه از به تفاهم رسیدن بحث ادغام وزارت‌خانه‌ها بین دولت و مجلس این کشور خبر داده است.

به گزارش فارس، آقای فرهمند که نماینده مردم شهرستان‌های ابرکوه، بافق، بهاباد، خاتم و مهریز است، اعلام کرد موضوع تفاهم‌های این دو قوه اعلام شده است.

براساس این تصیمات وزارت صنایع و معادن و بازرگانی با هم ادغام شده و تحت عنوان وزارت صنایع و تجارت ادامه فعالیت می‌دهد. اما وظیفه صادرات و واردات به بخش کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی محول می‌شود.

نایب رییس کمیسیون کشاورزی هم‌چنین افزود: «با توجه به گستردگی وزارت نفت و نیرو ادغام این دو وزارت‌خانه منتفی شد. براساس این تصمیمات وزارت مسکن و راه و ترابری نیز در هم ادغام و به عنوان وزیر راه و شهرسازی فعالیت می‌کنند.»

لازم به اشاره است پیش‌تر تنش مجلس و دولت بر سر ادغام وزارت‌خانه‌ها به بخشی از اختلافات رهبر و رییس جمهوری اسلامی تبدیل شده بود.

هم‌چنین معاون پارلمانی رییس جمهوری اسلامی پیشنهاد تاخیر در اجرای تصمیم دولت در ادغام وزارت‌خانه‌ها را نادرست دانسته است.

بیشتر بخوانید:

«تاخیر در ادغام وزارت‌خانه‌ها آفت است»


 


این خبر در بخش شایعه رادیو کوچه قرار دارد و رادیو کوچه صحت و سقم آن را تایید نمی‌کند.

وزیر پیشنهادی احمدی‌نژاد، علی‌رغم حضور خود وی در مجلس و سخن‌رانی و حمایت از «سجادی» (وزیر پیشنهاد) رای نیاورد. شماری از نمایندگان مجلس، هنگام سخن‌رانی احمدی‌نژاد مزه‌پرانی و به‌قولی «پارازیت» می‌فرستادند و حاشیه‌های دیگری که در برخی روزنامه‌ها و خبرگزاری‌های داخلی منتشر شده است.

اما حضور احمدی‌نژاد در مجلس حاشیه مهم دیگری هم داشت که برخی خبرنگاران از آن اطلاع پیدا کردند اما اجازه انتشار آن را نیافتند. این حاشیه مربوط به سخنان تند و تهدید‌آمیزی می‌شود که پس از پایان کار معرفی و رای نیاوردن وزیر پیشنهادی، احمدی‌نژاد با صدای بلند در جمع برخی چهره‌های تاثیر‌گذار در رای نیاوردن وزیر پیشنهادی وی بر زبان آورد.

چنان که علی لاریجانی رییس مجلس نیز بشنود. او گفت، «هرچه مجلس و بالاتر از آن (اشاره به رهبر) با من و یارانم (اشاره به مشائی) مقابله کنند، ما نزد مردم محبوب‌تر می‌شویم. همین حالا هم بروید نظر‌سنجی کنید و ببینید مردم در این چند ماه گذشته و با همه هیاهویی که راه انداختید، بیش‌تر از گذشته به این دولت و همان افرادی که شما آن‌ها را جن‌گیر و رمال و منحرف معرفی می‌کنید ارادت پیدا کرده‌اند یا نه! بروید به بزرگان هم بگویید که سر از لاکتان در آورید و بروید به میان مردم و ببینید در‌باره شما و در‌باره به‌قول شما منحرفان دولت چه نظری دارند. همان فردی که شما او را ستون حمله قرار داده‌اید اگر امروز رای‌گیری شود، مردم او را رییس جمهوری بعدی انتخاب می‌کنند. عده‌ای که دلشان برای این صندلی لک زده، از همین می‌ترسند! آن‌ها که دنبال شهردار تهران افتاده‌اند، آدرس را غلط فهمیده‌اند.»


 


چهار‌شنبه  1 تیر  90 /  22 ژوئن 2011

اجرا: زهره

استودیو: اعظم

تقویم تاریخ

کافه قصه – «قصه‌ی کوچک» – مهرداد

گزیده اخبار مطبوعات  چهارشنبه ایران

زخم – «فرار از خانه، گام در بی‌راهه»  - افشان برزگر

بخش اول خبرها

«دانش‌گاه واشینگتن میزبان بزرگ‌د‌اشت پورزند» – اردوان روزبه

مجله خبری کابل – آرین

هشت‌کوچه – «آشنایی» – مهرداد

بخش دوم خبرها

مجله جاماندگان – «زن شورشی به‌دنبال زناست» – شراره سعیدی

بخش سوم خبرها

 

 

 


 


خبر / رادیو کوچه

بان‌کی‌مون، دبیرکل سازمان ملل متحد، در مصاحبه‌ای با رسانه‌های خارجی از دولت سوریه خواسته است تا به هیت‌های حقیقت‌یاب و سازمان‌های امدادرسانی بین‌المللی اجازه ورود و کمک به مردم آن کشور را بدهد.

به گزارش بی‌بی‌سی، آقای بان، که بار دیگر به سمت دبیرکلی سازمان ملل انتخاب شده، گفت که در مورد نقض حقوق بشر توسط دولت سوریه به شدت نگران است و این نظر را تکذیب کرد که اختلاف نظر اعضای شورای امنیت در مورد عملیات نظامی در لیبی مانع از واکنش یک‌پارچه آن‌ها به سرکوب مردم سوریه شده است.

وی گفت که قبل از هر کس، این دولت سوریه است که باید با اتخاذ «تصمیم‌های شجاعانه و قاطعانه» خواست مردم آن کشور برای آزادی و مبارزه با فساد را برآورده سازد و به این ترتیب. به بحران سیاسی کنونی خاتمه دهد.

بیشتر بخوانید:

«به تظاهرات اعتراضی علیه اسد ادامه می‌دهیم»


 


اردوان روزبه / رادیو کوچه

ardavan@koochehmail.com

روز جمعه 29 آپریل‌، «سیامک پورزند»، روزنامه‌نگار با سابقه در تهران درگذشت. او همسر «مهرانگیز کار»، حقوق‌دان و از فعالان مدافع حقوق زنان در ایران بود. سیامک پورزند، در سال 1380 در تهران بازداشت و به 11 سال زندان محکوم شده بود.

به گزارش سازمان عفو بین‌الملل، او زیر فشار بازجویان، ناچار شد در تلویزیون جمهوری اسلامی اتهامات خود را بپذیرد و پس از مدتی به‌دلیل کهولت سن و بیماری، در خانه‌اش که زیر نظر ماموران امنیتی و ممنوع‌الخروج بود، درگذشت. سیامک پورزند هنگام مرگ هشتاد سال داشت.

به مناسبت درگذشت سیامک پورزند مراسم بزرگ‌داشتی برای این روزنامه‌نگار قدیمی ایران روز یک‌شنبه 19 ژوئن در دانش‌گاه «جرج واشینگتن» در شهر «واشینگتن دی سی» ایالات متحده برگزار شد.


 


آرین/ دفتر کابل/ رادیو کوچه

وزارت دفاع افغانستان اعلام کرد سربازان ارتش این کشور آماده‌اند تا با آغاز خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان، خلای آن را پر کنند.

جنرال محمدظاهر عظیمی سخن‌گوی وزارت دفاع افغانستان امروز در یک نشست خبری در کابل گفت، سربازان ارتش ملی از نگاه کمیت و کیفیت در شرایط خوبی قرار دارند و با خروج سربازان آمریکایی این سربازان جای آنان را پر خواهند کرد.

وی افزود جلب و جذب در ارتش ملی بیش از توقع بوده و قرار است در ماه جاری شمار سربازان ارتش به 171600 نفر برسد، در حالی که پیش‌بینی شده بود تا ماه اکتوبر امسال سربازان ارتش ملی به این حد برسند.

عظیمی گفت، از نگاه تجهیزات نیز سربازان ارتش ملی با سلاح معیاری ناتو مجهز شده‌اند و آموزش نیز دیده‌اند و آماده‌اند با انتقال امنیت از نیروهای بین‌المللی، امنیت را تامین کنند.

با این حال سخن‌گوی وزارت دفاع افغانستان گفت، هنوز ارتش ملی برای حفظ تمامیت ارضی و سرحدات کشور به جنگ افزارهای سنگین و هواپیماهای جنگی نیاز دارند که جامعه جهانی متعهد شده است در این بخش نیز افغانستان را کمک کند.

قرار است فردا صبح به وقت افغانستان بارک اوباما رییس جمهوری آمریکا اعلام کند که در ماه جولای چی تعداد سربازان کشورش افغانستان را ترک خواهند.

تا کنون و پیش از بیانیه اوباما رسانه‌های آمریکایی از خروج 3000 سرباز آمریکایی در ماه جولای خبر داده‌اند.

هم‌زمان مقامات امنیتی در افغانستان اعلام کردند که در اثر حمله مردان مسلح به یک پاس‌گاه پلیس در ولایت غزنی، دست‌کم شش مامور پلیس کشته شده‌اند.

براساس گزارش‌ها، این حمله در ولسوالی قره‌باغ ولایت غزنی، در فاصله حدود یک‌صد و بیست کیلومتری جنوب غرب کابل، پایتخت افغانستان روی داده است.

این گزارش‌ها حاکی از آن است که مردان مسلح، صبح روز چهارشنبه، 1 تیر به این پاس‌گاه حمله کردند.

طالبان مسوولیت این حمله را برعهده گرفته‌اند.

 

 


 


خانواده بهنام ابراهیم‌زاده فعال کارگری و دربند که از سوی دادگاه انقلاب به بیست‌سال حبس، 10 سال در زندان رجایی‌شهر و 10 سال در زندان اوین، محکوم شده است در اعتراض به رای دادگاه نامه‌ای را منتشر کرده‌اند و انتقاد خود را نسبت به این حکم ابراز داشته‌اند.

لازم به اشاره است این فعال کارگری در روزهای اخیر پس از نقض این حکم از سوی دیوان عالی کشور مجدد محاکمه شده است.

متن این نامه در پی می‌آید:

مردم ایران و جهان کارگران وزحمت‌کشان !

تمام کسانی که بهنام نیز مانند شما یک زحمت‌کش بود!

اتحادیه‌های کارگری که بهنام نیز مانند یکی اعضای شما‌ یک کارگر بود!

بهنام ابراهیم‌زاده‌، فرزندمان در 22 خرداد سال 89 سوار اتوبوس شرکت واحد در مسیر میدان انقلاب و ازادی دستگیر می‌شود‌. او برای اعتراض به دستگیری بی‌دلیل‌اش و حبس‌ در سلول انفرادی بند 209 زندان اوین دست به اعتصاب غذا زد، در نتیجه‌ این اعتصاب او دچار بیماری شدید گردید و عاقبت او را به بند 350 اوین منتقل کردند. زمان اعتصاب غذایش به 3 هفته متمادی کشید.

در دادگاهی که هیچ شباهتی به دادگاه و عدالت ندارد او به بیست سال زندان محکوم گردید که این حکم از بی‌سابقه‌ترین حکم‌های جمهوری اسلامی ایران است.

طی این یک سال تمام تلاشمان بی‌حاصل ماند و فقط همان محکومیت بیست سال را از سازمان‌ها و نهادها شنیدیم. ما شاهد سپری شدن عمر عزیزمان در پشت در‌های زندان منحوس اوین هستیم.

ما اکنون رو به تمامی انسان‌های شریف و آزادی‌خواه ایران و جهان وتشکل‌های کارگری و سازمان‌های مدافع حقوق بشر آورده‌ایم. ما از همه‌ی کارگران و نهاد‌های کارگری می‌خواهیم که برای آزادی این عزیزمان‌ که پدر فرزندی است و همسری تنها که چشم به راه وی هستند تلاش کنند‌. ما برای آزادی بهنام ابراهیم‌زاده امیدواریم و چشم‌انتظار کمک برای او و برای دیگر زندانیان سیاسی هستیم.

خانواده بهنام ابراهیم‌زاده کارگر زندانی محکوم به بیست سال زندان

خرداد ماه 1390 – ایران


 


خبر / رادیو کوچه

شاهزاده ترکی الفیصل، رییس پیشین دست‌گاه اطلاعاتی عربستان سعودی در واکنش به مناقشات تهران-ریاض اعلام کرد عربستان آماده می‌شود تا تمام توانایی اقتصادی، دیپلماتیک و امنیتی خود را برای مقابله با برنامه‌های اتمی و منطقه‌ای تهران به‌کار گیرد.

به گزارش روزنامه وال‌استریت ژورنال، روز چهارشنبه شاهزاده ترکی گفته است ایران در بخش نفت آسیب‌پذیر است و عربستان می‌تواند به سرعت جای خالی تولید نفت این کشور را پر کند.

به نوشته این روزنامه شاهزاده ترکی که در یک پای‌گاه هوایی در بیرون از لندن صحبت می‌کرد افزود اگر ایران به سمت تولید سلاح اتمی برود، برای عربستان نیز راهی جز اتمی شدن باقی نخواهد ماند.

او پیش‌تر سفیر عربستان سعودی در آمریکا و بریتانیا بوده است.

شاهزاده ترکی تاکید داشت تنها به عنوان یک شهروند سعودی نظرات شخصی خود را مطرح می‌کند و این لزومن دیدگاه ریاض نیست.

وی گفته است عربستان سعودی توانایی تولید ۴ میلیون بشکه نفت بیش‌تر را دارد و می‌تواند براحتی جای نفت ایران را در بازارهای جهانی بگیرد.

بیشتر بخوانید:

«ایران سلاح‌های قدرت‌مند به گروه‌های شیعه عراقی داده است»


 


مهرداد / رادیو کوچه

………………………………….

«قصه‌ی کوچک»

در دومین برنامه‌ی کافه قصه، یک قصه‌ی مینی‌مال یا خیلی کوتاه از فرانتس کافکا را با ترجمه‌ی «احمد شاملو» می‌شنوید. مینی‌مالیسم یا ساده‌گرایی در ادبیات، سبک یا اصلی ادبی است که بر پایه‌ی فشردگی و ایجاز بیش از حد محتوای اثر بنا شده ‌است.

………………………………….

«سبز مثل طوطی، سیاه مثل کلاغ»

کافه قصه باز شد. در این برنامه قصه‌ها و داستان‌های کوتاه و بلندی را از نویسندگان برجسته‌ی ایرانی و غیر ایرانی می‌خوانیم. در این نخستین قسمت، داستان کوتاهی از زنده‌یاد «هوشنگ گلشیری». «سبز مثل طوطی، سیاه مثل کلاغ»، یکی از داستان‌های کوتاه اوست.

………………………………….


 


خبر / رادیو کوچه

بر اساس برخی گزارش‌های منتشر شده در رسانه‌ها، مریم مجدعکاس مطبوعاتی ایرانی که برای عکاسی از جام جهانی فوتبال زنان قصد داشت به آلمان سفر کند توسط نیروهای امنیتی پیش از پرواز در فرودگاه امام خمینی تهران بازداشت شده است.

به گفته پترا لندرز، بازیکن سابق تیم ملی فوتبال آلمان، مریم مجد که روز جمعه ۲۷ خردادماه برای عکاسی از جام جهانی فوتبال زنان قصد داشت به آلمان سفر کند، «ناپدید شده است.»

به گزارش بی‌بی‌سی، پترا لندرز، بازیکن سابق تیم ملی فوتبال آلمان که قرار بود به هم‌راه خانم مجد و با هماهنگی فیفا کتابی درباره زنان فوتبالیست در جهان منتشر کند با اعلام این خبر گفت: «من نمی‌دانم چه اتفاقی افتاده است، تمام راه‌های ارتباطی‌ام با او قطع شده است. ایمیل‌ها به او نمی‌رسد، نمی‌توانم با او تماس بگیریم.»

خانم لندرز که روز جمعه به فرودگاه دوسلدورف آلمان رفته با ابراز نگرانی از بی‌خبری از وضعیت خانم مجد گفت: «در فرودگاه منتظر او بودم اما نیامد و تاکنون هیچ خبری نیز از خودش به من نداده است. هیچ شماره‌ای هم از خانواده او ندارم تا تماس بگیرم.»

این بازیکن سابق تیم ملی فوتبال آلمان هم‌چنین اعلام کرد که در ادامه پی‌گیری بی‌خبری از مریم مجد، عکاس مطبوعات ایران به سازمان عفو بین‌الملل نامه نوشته و هم‌چنین در نامه دیگری از دولت آلمان خواسته تا هرچه سریع‌تر با دولت ایران تماس گرفته و موضوع را پی‌گیری کنند.

خانم لندرز نامه‌ای نیز به سفارت ایران نوشته است و امیدوار است هرچه سریع‌تر سفارت به او پاسخ دهد. او در خصوص نحوه آشنایی‌اش با مریم مجد و پروژه مشترک در خصوص کتاب درباره زنان فوتبالیست گفت: «در بهمن ماه مریم را برای مسابقه‌های فوتبال ملی آلمان دیدم و چون عکاس خوبی است و تجربه‌های زیادی در عکاسی فوتبال زنان دارد، به او پیشنهاد کار مشترک دادم و مریم هم استقبال کرد. من همه کارهای سفرش را انجام دادم اما نمی‌دانم چه اتفاقی برایش افتاده است.»

مریم مجد متولد سال ۱۳۶۵ است و در سال‌های اخیر به طور تخصصی در حوزه ورزش زنان ایران فعالیت می‌کرد.


 


خبر / رادیو کوچه

روز چهارشنبه، مدیرکل دادگستری استان سیستان و بلوچستان در مصاحبه‌ای تلویزیونی اعلام کرد که چند تن از اعضای گروه شبه‌نظامی جنداله، پس از ورود به این استان توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده‌اند.

به گزارش رادیو و تلویزیون جمهوری اسلامی، این مقام قضایی اظهار داشت: «چهار عضو بازداشتی این گروه جلیقه‌های انفجاری پوشیده بودند، که قاعدتن به این معنی است که این افراد قصد دست زدن به عملیات انتحاری را داشته‌اند.»

وی در مورد زمان بازداشت این چهار نفر، محل ورود آنان به استان، هدف‌های عملیاتی آنان و نحوه کشف ارتباطشان با گروه جنداله توضیحی نداده اما افزوده است: «جاسوسی و هم‌کاری با عناصر ضدانقلاب از جمله اتهامات برخی از آنان است.»

لازم به اشاره است عبدالمالک ریگی، رهبر گروه جنداله، در اسفند سال ۱۳۸۸ بازداشت و در خرداد ماه سال گذشته اعدام شد و مقامات امنیتی جمهوری اسلامی از متلاشی شدن این گروه و بازداشت یا تسلیم اعضای آن خبر دادند اما در ماه‌های بعد، جنداله مسوولیت عملیات دیگری را برعهده گرفت.

بیشتر بخوانید:

«بازداشت عده‌ای به اتهام ارتباط با جنداله»


 


خبر / رادیو کوچه

یک نماینده مجلس شورای اسلامی در مصاحبه‌ای عنوان کرد که کمیسیون اصل ۹۰ مجلس بررسی تخلف احتمالی دولت در آستانه انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ را آغاز کرده است.

به گزارش ایلنا، علی بروغنی، نماینده سبزوار اعلام کرد: «بحثی از سوی برخی از نمایندگان در خصوص پرداخت مبلغ ۸۰ هزار تومان توسط دولت به عنوان سود سهام عدالت به ۹ میلیون نفر در آستانه انتخابات ریاست جمهوری دهم مطرح شده که در کمیسیون اصل نود مجلس در حال بررسی است.»

پیش از این، اقدام دولت جمهوری اسلامی در پرداخت سهام عدالت در زمان برگزاری انتخابات از طرف مخالفان به عنوان یکی از نشانه‌های مخدوش کردن انتخابات ریاست جمهوری از سوی برگزار‌کنندگان آن دانسته شده بود.

آقای بروغنی گفت که نتیجه نهایی تحقیقات کمیسیون اصل ۹۰ در آینده اعلام خواهد شد.

نمایندگان مجلس روز چهارم خرداد، با ۱۷۶ رای موافق، ۱۹ رای مخالف و ۷ رای ممتنع، به طرح تحقیق و تفحص درباره نحوه «واگذاری و پرداخت سود سهام عدالت» در خرداد ماه ۱۳۸۸ رای داده بودند.

به گفته محمد‌مهدی مفتح، سخن‌گوی کمیسیون برنامه و بودجه، این تصمیم نمایندگان مجلس، بر مبنای گزارش این کمیسیون درباره عمل‌کرد دولت در واگذاری سهام عدالت پیش از دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بوده که در آن زمان «به دلیل حساسیت‌های به وجود آمده ارایه نشد و امروز پس از دو سال، نوبت به ارایه این گزارش رسیده است.»

از سویی دیگر برخی از چهره‌های جمهوری اسلامی به طور صریح از دخالت احتمالی دولت در انتخابات آینده ابراز نگرانی کرده‌اند.

ابراهیم رییسی، معاون اول قوه قضاییه به دولت محمود احمدی‌نژاد توصیه کرده که «عملن به مردم نشان دهد در انتخابات هیچ دخالتی نخواهد کرد.»

وی هشدار داده است که دادگستری‌های کل کشور، به این گونه تخلفات به صورت «خارج از نوبت» رسیدگی خواهند کرد.

هشدارهای اصول‌گرایان در ارتباط با انتخابات آینده از هفته‌های پیش و پس از آن شدت گرفت که آیت‌اله خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی، با توصیه به مسوولان سه قوه در «نگه داشتن احترام انتخابات» گفت: «هیچ کس نباید به هیچ نحوی در انتخابات دخالت کند.»

هم‌چنین علی لاریجانی رییس مجلس هشتم، به تازگی با تاکید بر «حفظ احترام انتخابات از سوی قوا» به قوه مجریه توصیه کرد که «مراقبت کند تا متهم به دخالت در امر انتخابات مجلس نشود.»

بیشتر بخوانید:

«مجلس به وزیر پیشنهادی ورزش رای نداد»


 


رادیوکوچه


1329 خورشیدی - زادروز «مصطفی رحماندوست» شاعر، نویسنده و مترجم کتاب‌های کودکان و نوجوانان و معروف به شاعر «صد دانه یاقوت» است. او پس از اخذ مدرک کارشناسی زبان و ادبیات فارسی از دانش‌گاه تهران، به‌عنوان کارشناس کتاب‌های خطی در کتاب‌خانه «مجلس» مشغول به کار شد. مصطفی رحماندوست علاوه بر این، مدرس داستان‌نویسی و ادبیات کودکان و نوجوانان در دانش‌گاه‌ها نیز بوده است. وی پس از بازنشستگی از سمت‌های دولتی، مدیر گروه «شکوفه»، انتشارات «امیرکبیر» و یکی از اعضای اصلی داوران بین‌المللی جشن‌واره بین‌المللی فیلم کودکان و نوجوانان «اصفهان» و جشن‌واره بین‌المللی «تاتر کودکان و نوجوانان» است. از آثار وی می‌توان به مجموعه شعرهای «قصه پنج انگشت» و «بازی با انگشت‌ها» که ریشه در ادبیات فولکلور ایران دارد، اشاره کرد.

1750 میلادی - «اتودو گریک» (Atodo Gryk) صنعت‌گر بزرگ آلمانی موفق به اختراع یکی از اختراعات بزرگ قرن هجدهم میلادی شد. این اختراع که تحول بی‌سابقه‌ای در علم و صنعت آن روزگار جهان ایجاد کرد، «ماشین تخلیه هوا» است‌. از ماشین تخلیه هوا در صنایع سنگین و امور الکتریسیته استفاده فراوان می‌شود.

1311 خورشیدی - زادروز «ثریا اسفندیاری بختیاری» دومین همسر «محمدرضا شاه» پهلوی و ملکه پیشین ایران است. وی کودکی را در «برلین» گذراند و در پاییز ۱۳۱۶ به اتفاق خانواده‌اش به ایران بازگشـت. عقد و ازدواج  ثریا و محمد‌رضا شاه در ۲۳ بهمن برگزار شد. ولی به علت بچه‌دار‌نشدن ثریا، شاه از وی خواست تا با تشریفات رسمی تهران را ترک کند و او بعد از آن دیگر هیچ‌وقت به ایران باز نگشت. در روز ۲۴ اسفند ۱۳۳۶ از وی جدا و طلاق او از طریق مجلس شورای ملی اعلام شد. وی بعدها با کارگردانی ایتالیایی به‌نام «فرانکو» آشنا و به پیشنهاد او در فیلمی به‌نام «سه چهره یک زن» ایفای نقش کرد و سرانجام آن‌دو با هم ازدواج کردند. ثریا اسفندیاری در ۴ آبان ۱۳۸۰ در سن ۶۹ سالگی بر اثر سکته مغزی در پاریس درگذشت.

1796 میلادی - در چنین روزی جنگ فرانسه و اتریش در جریان جنگ‌های فرانسه با دشمنان خارجی خویش اتفاق افتاد. به این جنگ‌، جنگ «سرنوشت» هم می‌گویند و جنگ دیگر را که در دشت «پو» و دره «آلپ» صورت گرفت باید به آن افزود. هدف فرانسه در آن جنگ‌ها‌‌، از پا درآوردن اتریش بود‌. در اولین جنگ که از این روز شروع شد، سرداران فرانسوی شکست خوردند.

1633 میلادی - روز محاکمه «گالیلو گالیله» (Galileo Galilei) دانش‌مند، منجم، فیزیک‏دان و ستاره‏شناس ایتالیایی در دادگاه «تفتیش عقاید» است. وی ضمن تحصیل در دانش‌گاه، قانون «پاندول» را کشف و پس از فراگیری علوم متعدد به نجوم روی آورد. در سال 1632، در رد عقاید «بطلمیوس» درباره «منظومه شمسی» کتابی تحت‌عنوان «محاوره درباره دو منظومه بزرگ جهان» نوشت و برخلاف جریان غالب فکری مبنی بر ساکن و مرکز بودن زمین، اعلام کرد که زمین به دور خورشید می‏گردد. انتشار عقاید گالیله مخالفت مقامات کلیسا را برانگیخت و اعتراضات شدید را علیه گالیله به وجود آورد. گالیله نمی‏توانست مخالفین خود را به وسیله تجربه و مشاهده محکوم کند، زیرا آنان هیچ‏گونه استدلال غیرمذهبی را نمی‏پذیرفتند. کلیسا اجازه نمی‏داد که یک فرد غیر روحانی، کتاب مقدس را مطابق میل خود تغییر دهد. سرانجام، سال بعد، پاپ، گالیله را به رم احضار کرد و نظرات‌اش را کفرآمیز خواند. گالیله برای حفظ جان خود، به انکار عقیده‏اش پرداخت و سرانجام در 22 ژوئن 1633 در کلیسای «سنت ماری» محاکمه شد. در نتیجه، وی به ظاهر عقاید خود را انکار کرد و از آن پس به علومی غیر از نجوم پرداخت.

—————————————-

برخی از روی‌دادهای دیگر

654 میلادی – در چنین روزی شهر «کرمان» به‌ تصرف عرب درآمد. هنگام تصرف کرمان، هنوز «یزدگردسوم» شاه ساسانی، زنده و در شهر «مرو» بود.

1949 میلادی - زادروز «مری استریپ» Mery Streep))  بازی‌گر آمریکایی است که در زمینه تاتر، تلویزیون و سینما فعالیت می‌کند. وی کار سینما را در سال 1977 با فیلم «جولیا» شروع کرد. مری استریپ تاکنون شانزده بار کاندید جایزه اسکار شده است و دو بار آن‌را دریافت کرده است.


 


رادیو کوچه

مهم‌ترین عنوان‌های مطبوعات امروز ایران:

آفرینش

1) موضع‌گیری عربستان در مقابل ایران سیاسی است

http://www.afarinesh-daily.com/afarinesh/News.aspx?NID=84348

سخن‌گوی کمیسیون اصل 90 در مجلس شورای اسلامی گفت: «موضع‌گیری کشور عربستان در مقابل برنامه‌های ایران اقدام تازه‌ای نیست، بلکه موضوعی است که از قبل وجود داشته اما به‌دلیل تحولات منطقه چهره پر رنگ‌تری به خود گرفته است.»

2) ادغام وزارت نفت و نیرو از دستور کار دولت خارج شد

http://www.afarinesh-daily.com/afarinesh/News.aspx?NID=84349

عضو هیت رییسه مجلس از تشکیل کارگروه مشترک میان مجلس و دولت برای بررسی ادغام وزارت‌خانه‌ها خبر داد و گفت: «بر اساس توافق صورت گرفته در این کارگروه ادغام وزارت نفت و نیرو در یک‌دیگر منتفی و از دستور کار دولت برای ادغام وزارت‌خانه‌ها خارج شد.»

جام‌جم

1) نشست ‌ایمنی ‌نیروگاه‌های اتمی در وین

http://www.jamejamonline.ir/newstext.aspx?newsnum=100846808151

به گزارش دویچه وله، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برگزار‌کننده کنفرانس ویژه پنج روزه‌ای است که از 20 ژوئن در پایتخت اتریش آغاز به‌کار کرده است و نمایندگان بیش از 150 کشور در این نشست گرد هم آمده‌اند تا در‌باره فجایع اتمی و پیامدهای آن به گفت‌وگو بپردازند.

2) خروج ‌نیروهای آمریکایی از افغانستان

http://www.jamejamonline.ir/newstext.aspx?newsnum=100846807319

باراک اوباما رییس‌جمهوری آمریکا روز چهارشنبه جزییات برنامه بازگشت نیروهای آمریکایی از افغانستان را اعلام می‌کند. 3 روز پیش حامد کرزای، رییس‌جمهور افغانستان انجام مذاکرات صلح میان آمریکا و طالبان را تایید کرد.

رسالت

1) دیکتاتور تونس به 35 سال حبس محکوم شد

http://www.resalat-news.com/Fa/?code=65955

به گزارش رسانه‌های خبری، صدور حکم محکومیت زین‌العابدین بن‌علی، رییس‌جمهوری مخلوع تونس به 35 سال زندان، شش‌ماه پس از سرنگونی رژیم وی به‌دنبال انقلاب مردمی در این کشور صورت گرفته است. بن‌علی که از زمان کناره‌گیری از قدرت در عربستان سعودی به سر می‌برد، به فساد مالی شامل جمع‌آوری اموال به‌صورت نامشروع، پول‌شویی و در اختیار داشتن غیرقانونی مقدار زیادی جواهرات متهم شده بود.

2) قیمت برق تا مهرماه افزایش نمی‌یابد

http://www.resalat-news.com/Fa/?code=65961

معاون وزیر نیرو ضمن تاکید بر این‌که تابستان امسال مشکل خاموشی نخواهیم داشت از عدم افزایش قیمت برق تا مهر ماه خبر داد.

خراسان

1) حمله هوایی ناتو به لیبی و قربانیان غیرنظامی

http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1390&month=4&day=1&id=791350

دولت لیبی ادعا کرد در حمله هوایی بامداد سه‌شنبه هواپیماهای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو به منطقه صرمان در 70 کیلومتری شرق طرابلس، 19 غیرنظامی از جمله 3کودک کشته شده‌اند.

2) هاآرتص از مذاکرات محرمانه ترکیه و رژیم صهیونیستی خبر داد

http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1390&month=4&day=1&id=791345

به گزارش ایسنا، هاآرتص به‌نقل از یک مسوول ارشد صهیونیستی نوشت: «اسراییل خواهان ایجاد رابطه مسالمت‌آمیز و مثبت با ترکیه است. این مسوول ارشد صهیونیستی همچنین تاکید کرد: برقراری این روابط به نفع دو طرف است.»

کیهان

1) درخواست شهرداران آمریکا از اوباما برای پایان دادن به جنگ عراق و افغانستان

http://www.kayhannews.ir/900401/16.htm#other1600

به گزارش خبرگزاری ایسنا، شماری از شهرداران آمریکایی با انتشار بیانیه‌ای مشترک خطاب به «باراک اوباما» رییس‌جمهوری این کشور، از وی خواستند، فورن به جنگ در افغانستان و عراق پایان دهد.

2) مردم بحرین پیشنهاد جدید آل‌خلیفه را برای مذاکره نپذیرفتند

http://www.kayhannews.ir/900401/16.htm#other1606

انقلابیون بحرینی هرگونه گفت‌وگو با رژیم آل خلیفه را رد کردند و اظهار داشتند گفت‌وگو و مذاکره با رژیمی که فرزندان ما را به خاک و خون می‌کشد و در زندان شکنجه می‌کند معنایی ندارد.

همشهری

1) ضربه‌ای مجدد به بخش صنعت

http://www.hamshahri.net/news-137475.aspx

افزایش یک‌باره نرخ ارز از سوی بانک مرکزی، تولیدکنندگان به‌ویژه فعالان بخش صنعت را شوکه کرد. گرچه اصلاح نرخ ارز به‌عنوان برنامه‌ای برای اصلاح ساختار اقتصادی محسوب شده و مورد تایید برخی کارشناسان است اما افزایش ناگهانی و اعلام‌نشده نرخ ارز بنگاه‌های صنعتی را با تهدید مواجه کرده است.

2) هشدار صندوق بین‌المللی پول در خصوص بحران بدهی‌ها در اروپا

http://www.hamshahri.net/news-138270.aspx

صندوق بین‌المللی پول با لحنی بی‌سابقه ضمن انتقاد شدید از ادامه بحران بدهی‌های ملی در اروپا، درباره عواقب شوم این بحران هشدار داد.

دنیای اقتصاد

1) ضوابط اجرایی قانون بودجه 90

http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=258631

رییس‌جمهوری ضوابط اجرایی قانون بودجه سال 90 کل کشور را به دست‌گاه‌های دولتی ابلاغ کرد. بر اساس این مصوبه که هجدهم خردادماه به تصویب هیت وزیران رسیده، استفاده هزینه‌ای از بودجه‌های عمرانی و نیز استفاده دست‌گاه‌ها از منابع شرکت‌های دولتی و موسسات عمومی‌ و موسسات غیرانتفاعی وابسته به دولت ممنوع اعلام شده است.

2) آغاز فصل داغ معاملات ملک

http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=258606

نقش طرف تقاضا در بازار مسکن از امروز به‌مدت سه‌ماه پررنگ می‌شود و آن‌طور که شواهد در بنگاه‌های املاک حکایت می‌کند تابستان امسال نقل‌وانتقال‌ها به جای «خرید» بیش‌تر در بخش «اجاره» خواهد بود. به همین منظور، دلالان برای تسهیل معاملات اجاره اقدامات کم‌سابقه‌ای را شروع کرده‌اند، از جمله این‌که در فایل‌های اجاره، نرخ پیشنهادی مدنظر مستاجرها را ثبت می‌کنند.

 

 

 


 


خبر / رادیو کوچه

روز چهارشنبه، ۱ تیر، یکی از نمایندگان امضاکننده طرح استیضاح علی‌اکبر صالحی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی، با ارسال نامه‌ای به هیت رییسه مجلس اعلام کرد که امضاکنندگان طرح از پی‌گیری آن منصرف شده‌اند.

به گزارش خانه ملت، روز گذشته، طرح استیضاح آقای صالحی به دلیل انتصاب محمد شریف ملک‌زاده به سمت معاون اداری و مالی وزارت امور خارجه تسلیم هیت رییسه مجلس شد اما ساعاتی بعد، خبر استعفای آقای ملک‌زاده و انتصاب فرد دیگری به این سمت انتشار یافت.

در نامه انصراف از پی‌گیری طرح استیضاح آمده است که این طرح «به دلیل نصب فردی فاقد صلاحیت از حلقه انحرافی» انجام شده بود و با تغییر معاون اداری و مالی وزارت خارجه «خطرات آن انتصاب فعلن منتفی به نظر می‌رسد.»

از زمان آشکار شدن اختلاف‌نظر بین محمود احمدی‌نژاد و آیت‌اله خامنه‌ای بر سر برخی انتصابات دولتی، اصول‌گرایان مخالف رییس جمهوری اسلامی از شماری از اطرافیان او با عنوان «جریان انحرافی» نام می‌برند و آنان را هدف انتقاد قرار می‌دهند.

بیشتر بخوانید:

«انتصاب معاون اداری و مالی جدید وزارت خارجه»


 


خبر / رادیو کوچه

به رغم اعتراضات و اعتصاب‌های گسترده در هفته‌های اخیر به طرح ریاضت اقتصادی دولت یونان،‌ دولت جرج پاپاندرئو، نخست وزیر این کشور، شام‌گاه سه‌شنبه توانست با اختلاف کمی رای اعتماد پارلمان یونان را کسب کند.

به گزارش آسوشیتدپرس، ۱۵۵ نماینده پارلمان یونان به دولت جرج پاپاندرئو رای اعتماد دادند، اما در مقابل ۱۴۳ نماینده با کابینه او مخالفت کرده‌اند.

جرج پاپاندرئو در سخن‌رانی خود در پارلمان یونان خواستار حمایت از برنامه‌اش برای جلوگیری از ورشکستگی کشور شد.

آقای پاپاندرئو هم‌چنین رای اعتماد به دولت را به‌مثابه تلاش برای نجات و تغییر در این کشور دانست.

شکست احتمالی نخست وزیر یونان در کسب رای اعتماد پارلمان می‌توانست آینده طرح ریاضت اقتصادی در این کشور را در پرده ابهام قرار دهد و پیامدهای بسیاری بدی برای اقتصاد کشورهای اروپایی به هم‌راه داشته باشد.

حزب سوسیالیست که جرج پاپاندرئو نیز عضو آن است، در پارلمان سی‌صد نفری یونان اکثریت کرسی‌ها را در اختیار دارد.

جرج پاپاندرئو هفته گذشته به دنبال گسترش مخالفت‌ها نسبت به طرح ریاضت اقتصادی به ویژه در درون حزب خود، مجبور به ترمیم کابینه شد و وزیر دارایی را تغییر داد.

وزیر دارایی یونان می‌گوید پارلمان هفته آینده به لایحه کاهش هزینه و صرفه جویی ۴۰ میلیارد دلاری رای خواهد داد.

دولت یونان هشدار داده است، تبعات دریافت نکردن وام ۱۷ میلیارد دلاری کشورهای اتحادیه اروپا و صندوق بین‌المللی پول برای این کشور فاجعه بار خواهد بود.

سیاست ریاضت اقتصادی که تا‌کنون به اعتصاب‌ها و تظاهرات متعدد در یونان انجامیده توسط اتحادیه اروپا و صندوق بین‌المللی پول به این کشور پیشنهاد شده است.

 


 


پس از تغییر در معاونت مالی و اداره وزارت‌خانه،

«منتفی شدن طرح استیضاح وزیر خارجه ایران»

خبر / رادیو کوچه

روز چهارشنبه، ۱ تیر، یکی از نمایندگان امضاکننده طرح استیضاح علی‌اکبر صالحی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی، با ارسال نامه‌ای به هیت رییسه مجلس اعلام کرد که امضاکنندگان طرح از پی‌گیری آن منصرف شده‌اند.

به گزارش خانه ملت، روز گذشته، طرح استیضاح آقای صالحی به دلیل انتصاب محمد شریف ملک‌زاده به سمت معاون اداری و مالی وزارت امور خارجه تسلیم هیت رییسه مجلس شد اما ساعاتی بعد، خبر استعفای آقای ملک‌زاده و انتصاب فرد دیگری به این سمت انتشار یافت.

در نامه انصراف از پی‌گیری طرح استیضاح آمده است که این طرح «به دلیل نصب فردی فاقد صلاحیت از حلقه انحرافی» انجام شده بود و با تغییر معاون اداری و مالی وزارت خارجه «خطرات آن انتصاب فعلن منتفی به نظر می‌رسد.»

از زمان آشکار شدن اختلاف‌نظر بین محمود احمدی‌نژاد و آیت‌اله خامنه‌ای بر سر برخی انتصابات دولتی، اصول‌گرایان مخالف رییس جمهوری اسلامی از شماری از اطرافیان او با عنوان «جریان انحرافی» نام می‌برند و آنان را هدف انتقاد قرار می‌دهند.

……………………………………………………….

پس از گذشت دو سال از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری،

«بررسی تخلفات انتخاباتی دولت در مجلس»

خبر / رادیو کوچه

یک نماینده مجلس شورای اسلامی در مصاحبه‌ای عنوان کرد که کمیسیون اصل ۹۰ مجلس بررسی تخلف احتمالی دولت در آستانه انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ را آغاز کرده است.

به گزارش ایلنا، علی بروغنی، نماینده سبزوار اعلام کرد: «بحثی از سوی برخی از نمایندگان در خصوص پرداخت مبلغ ۸۰ هزار تومان توسط دولت به عنوان سود سهام عدالت به ۹ میلیون نفر در آستانه انتخابات ریاست جمهوری دهم مطرح شده که در کمیسیون اصل نود مجلس در حال بررسی است.»

پیش از این، اقدام دولت ایران در پرداخت سهام عدالت در زمان برگزاری انتخابات از طرف مخالفان به عنوان یکی از نشانه‌های مخدوش کردن انتخابات ریاست جمهوری از سوی برگزار‌کنندگان آن دانسته شده بود.

آقای بروغنی گفت که نتیجه نهایی تحقیقات کمیسیون اصل ۹۰ در آینده اعلام خواهد شد.

نمایندگان مجلس روز چهارم خرداد، با ۱۷۶ رای موافق، ۱۹ رای مخالف و ۷ رای ممتنع، به طرح تحقیق و تفحص درباره نحوه «واگذاری و پرداخت سود سهام عدالت» در خرداد ماه ۱۳۸۸ رای داده بودند.

به گفته محمد‌مهدی مفتح، سخن‌گوی کمیسیون برنامه و بودجه، این تصمیم نمایندگان مجلس، بر مبنای گزارش این کمیسیون درباره عمل‌کرد دولت در واگذاری سهام عدالت پیش از دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بوده که در آن زمان «به دلیل حساسیت‌های به وجود آمده ارابه نشد و امروز پس از دو سال، نوبت به ارایه این گزارش رسیده است.»

از سویی دیگر برخی از چهره‌های جمهوری اسلامی به طور صریح از دخالت احتمالی دولت در انتخابات آینده ابراز نگرانی کرده‌اند.

ابراهیم رییسی، معاون اول قوه قضاییه به دولت محمود احمدی‌نژاد توصیه کرده که «عملن به مردم نشان دهد در انتخابات هیچ دخالتی نخواهد کرد.»

وی هشدار داده است که دادگستری‌های کل کشور، به این گونه تخلفات به صورت «خارج از نوبت» رسیدگی خواهند کرد.

هشدارهای اصول‌گرایان در ارتباط با انتخابات آینده از هفته‌های پیش و پس از آن شدت گرفت که آیت‌اله خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی، با توصیه به مسوولان سه قوه در «نگه داشتن احترام انتخابات» گفت: «هیچ کس نباید به هیچ نحوی در انتخابات دخالت کند.»

هم‌چنین علی لاریجانی رییس مجلس هشتم، به تازگی با تاکید بر «حفظ احترام انتخابات از سوی قوا» به قوه مجریه توصیه کرد که «مراقبت کند تا متهم به دخالت در امر انتخابات مجلس نشود.»

……………………………………………………….

شاه‌زاده سعودی:

«ریاض با همه توان مقابل تهران می‌ایستد»

خبر / رادیو کوچه

شاهزاده ترکی الفیصل، رییس پیشین دست‌گاه اطلاعاتی عربستان سعودی در واکنش به مناقشات تهران ریاض اعلام کرد عربستان آماده می‌شود تا تمام توانایی اقتصادی، دیپلماتیک و امنیتی خود را برای مقابله با برنامه‌های اتمی و منطقه‌ای تهران به‌کار گیرد.

به گزارش روزنامه وال‌استریت ژورنال، روز چهارشنبه شاهزاده ترکی گفته است ایران در بخش نفت آسیب‌پذیر است و عربستان می‌تواند به سرعت جای خالی تولید نفت این کشور را پر کند.

به نوشته این روزنامه شاهزاده ترکی که در یک پای‌گاه هوایی در بیرون از لندن صحبت می‌کرد افزود اگر ایران به سمت تولید سلاح اتمی برود، برای عربستان نیز راهی جز اتمی شدن باقی نخواهد ماند.

او پیش‌تر سفیر عربستان سعودی در آمریکا و بریتانیا بوده است.

شاهزاده ترکی تاکید داشت تنها به عنوان یک شهروند سعودی نظرات شخصی خود را مطرح می‌کند و این لزومن دیدگاه ریاض نیست.

وی گفته است عربستان سعودی توانایی تولید ۴ میلیون بشکه نفت بیش‌تر را دارد و می‌تواند براحتی جای نفت ایران را در بازارهای جهانی بگیرد.

……………………………………………………….

هنگام ورود به ایران،

«بازداشت چند عضو جنداله با جلیقه‌های انفجاری»

خبر / رادیو کوچه

روز چهارشنبه، مدیرکل دادگستری استان سیستان و بلوچستان در مصاحبه‌ای تلویزیونی اعلام کرد که چند تن از اعضای گروه شبه‌نظامی جنداله، پس از ورود به این استان توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده‌اند.

به گزارش رادیو و تلویزیون جمهوری اسلامی، این مقام قضایی اظهار داشت: «چهار عضو بازداشتی این گروه جلیقه‌های انفجاری پوشیده بودند، که قاعدتن به این معنی است که این افراد قصد دست زدن به عملیات انتحاری را داشته‌اند.»

وی در مورد زمان بازداشت این چهار نفر، محل ورود آنان به استان، هدف‌های عملیاتی آنان و نحوه کشف ارتباطشان با گروه جنداله توضیحی نداده اما افزوده است: «جاسوسی و هم‌کاری با عناصر ضدانقلاب از جمله اتهامات برخی از آنان است.»

لازم به اشاره است عبدالمالک ریگی، رهبر گروه جنداله، در اسفند سال ۱۳۸۸ بازداشت و در خرداد ماه سال گذشته اعدام شد و مقامات امنیتی جمهوری اسلامی از متلاشی شدن این گروه و بازداشت یا تسلیم اعضای آن خبر دادند اما در ماه‌های بعد، جنداله مسوولیت عملیات دیگری را برعهده گرفت.

……………………………………………………….

دبیرکل سازمان ملل متحد:

«سوریه اجازه ورود هیت حقیقت‌یاب را بدهد»

خبر / رادیو کوچه

بان‌کی‌مون، دبیرکل سازمان ملل متحد، در مصاحبه‌ای با رسانه‌های خارجی از دولت سوریه خواسته است تا به هیت‌های حقیقت‌یاب و سازمان‌های امدادرسانی بین‌المللی اجازه ورود و کمک به مردم آن کشور را بدهد.

به گزارش بی‌بی‌سی، آقای بان، که بار دیگر به سمت دبیرکلی سازمان ملل انتخاب شده، گفت که در مورد نقض حقوق بشر توسط دولت سوریه به شدت نگران است و این نظر را تکذیب کرد که اختلاف نظر اعضای شورای امنیت در مورد عملیات نظامی در لیبی مانع از واکنش یک‌پارچه آن‌ها به سرکوب مردم سوریه شده است.

وی گفت که قبل از هر کس، این دولت سوریه است که باید با اتخاذ «تصمیم‌های شجاعانه و قاطعانه» خواست مردم آن کشور برای آزادی و مبارزه با فساد را برآورده سازد و به این ترتیب. به بحران سیاسی کنونی خاتمه دهد.

……………………………………………………….

به رغم اعتراضات و اعتصاب‌های گسترده

«رای اعتماد پارلمان به دولت یونان»

خبر / رادیو کوچه

به رغم اعتراضات و اعتصاب‌های گسترده در هفته‌های اخیر به طرح ریاضت اقتصادی دولت یونان،‌ دولت جرج پاپاندرئو، نخست وزیر این کشور، شام‌گاه سه‌شنبه توانست با اختلاف کمی رای اعتماد پارلمان یونان را کسب کند.

به گزارش آسوشیتدپرس، ۱۵۵ نماینده پارلمان یونان به دولت جرج پاپاندرئو رای اعتماد دادند، اما در مقابل ۱۴۳ نماینده با کابینه او مخالفت کرده‌اند.

جرج پاپاندرئو در سخن‌رانی خود در پارلمان یونان خواستار حمایت از برنامه‌اش برای جلوگیری از ورشکستگی کشور شد.

آقای پاپاندرئو هم‌چنین رای اعتماد به دولت را به‌مثابه تلاش برای نجات و تغییر در این کشور دانست.

شکست احتمالی نخست وزیر یونان در کسب رای اعتماد پارلمان می‌توانست آینده طرح ریاضت اقتصادی در این کشور را در پرده ابهام قرار دهد و پیامدهای بسیاری بدی برای اقتصاد کشورهای اروپایی به هم‌راه داشته باشد.

حزب سوسیالیست که جرج پاپاندرئو نیز عضو آن است، در پارلمان سی‌صد نفری یونان اکثریت کرسی‌ها را در اختیار دارد.

جرج پاپاندرئو هفته گذشته به دنبال گسترش مخالفت‌ها نسبت به طرح ریاضت اقتصادی به ویژه در درون حزب خود، مجبور به ترمیم کابینه شد و وزیر دارایی را تغییر داد.

وزیر دارایی یونان می‌گوید پارلمان هفته آینده به لایحه کاهش هزینه و صرفه جویی ۴۰ میلیارد دلاری رای خواهد داد.

دولت یونان هشدار داده است، تبعات دریافت نکردن وام ۱۷ میلیارد دلاری کشورهای اتحادیه اروپا و صندوق بین‌المللی پول برای این کشور فاجعه بار خواهد بود.

سیاست ریاضت اقتصادی که تا‌کنون به اعتصاب‌ها و تظاهرات متعدد در یونان انجامیده توسط اتحادیه اروپا و صندوق بین‌المللی پول به این کشور پیشنهاد شده است.

……………………………………………………….

یکی از نمایندگان مجلس اعلام کرد:

«تفاهم دولت و مجلس برای ادغام وزارت‌خانه‌ها»

خبر / رادیو کوچه

کاظم فرهمند نماینده و نایب رییس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی روز چهارشنبه از به تفاهم رسیدن بحث ادغام وزارت‌خانه‌ها بین دولت و مجلس این کشور خبر داده است

به گزارش فارس، آقای فرهمند که نماینده مردم شهرستان‌های ابرکوه، بافق، بهاباد، خاتم و مهریز است، اعلام کرد موضوع تفاهم‌های این دو قوه اعلام شده است.

براساس این تصیمات وزارت صنایع و معادن و بازرگانی با هم ادغام شده و تحت عنوان وزارت صنایع و تجارت ادامه فعالیت می‌دهد. اما وظیفه صادرات و واردات به بخش کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی محول می‌شود.

نایب رییس کمیسیون کشاورزی هم‌چنین افزود: «با توجه به گستردگی وزارت نفت و نیرو ادغام این دو وزارت‌خانه منتفی شد. براساس این تصمیمات وزارت مسکن و راه و ترابری نیز در هم ادغام و به عنوان وزیر راه و شهرسازی فعالیت می‌کنند.»

لازم به اشاره است پیش‌تر تنش مجلس و دولت بر سر ادغام وزارت‌خانه‌ها به بخشی از اختلافات رهبر و رییس جمهوری اسلامی تبدیل شده بود.

هم‌چنین معاون پارلمانی رییس جمهوری اسلامی پیشنهاد تاخیر در اجرای تصمیم دولت در ادغام وزارت‌خانه‌ها را نادرست دانسته است.

……………………………………………………….

پس از بازگشت به اوین،

«پیوستن امین‌زاده به اعتصاب‌کنندگان غذا در اوین»

خبر / رادیو کوچه

محسن امین‌زاده‌، فعال سیاسی و معاونت وزارت امور خارجه دولت محمد خاتمی، بعدازظهر سه‌شنبه به زندان اوین بازگشت و از همان موقع به جمع اعتصاب‌کنندگان اوین پیوسته است.

به گزارش کلمه، هم‌اکنون محمد‌جواد مظفر، یکی از اعتصاب‌کنندگان به دلیل فوت مادر همسرش به مرخصی سه روزه آمده است. با پیوستن امین‌زاده به جمع اعتصاب‌کنندگان، هم‌چنان دوازده نفر از زندانیان سیاسی بند ۳۵۰ در اعتراض به شهادت هاله سحابی و هدی صابر در اعتصاب غذا به سر می‌برند.

محسن امین‌زاده ٢۵ خرداد ٨٨ دستگیر و پس از گذراندن چهار ماه انفرادی به پنج سال زندان محکوم شد. وی برای درمان به مرخصی آمده بود، اما پس از شرکت در مراسم هدی صابر به زندان فراخوانده شد و بعدازظهر سه‌شنبه به زندان بازگشت.

……………………………………………………….

پس از اعلام عفو عمومی از سوی بشار اسد،

«چند کشته و زخمی در درگیری‌های سوریه»

خبر / رادیو کوچه

فعالان سیاسی سوری اعلام کردند روز سه‌شنبه در جریان درگیری حامیان حکومت بشار اسد، رییس جمهوری سوریه و مخالفان وی در چند شهر این کشور دست‌کم هفت تن کشته و شماری نیز زخمی  شده‌اند.

به گزارش رویترز، عمار قرابی، رییس سازمان حقوق بشر سوریه، اظهار داشت: «به دنبال درگیری حامیان و مخالفان بشار اسد، نیروهای امنیتی و ارتش به حمایت از طرف‌داران حکومت در این درگیری دخالت کردند و در این درگیری‌ها تعدادی از مخالفان کشته و مجروح شده‌اند.»

به گفته عمار قرابی در شهرهای حما، حمص و میادین درگیری‌هایی رخ داده است و نیروهای امنیتی و ارتش به سمت مخالفان تیراندازی کرده‌اند.

در شهر میادین در استان دیر‌الزور و  در چهل کیلومتری شرق دمشق و در نزدیکی مرز عراق دست‌کم یک تن کشته و ۱۰ نفر زخمی شده‌اند.

شاهدان عینی نیز در شهر حمص و حما گفته‌اند  هم‌زمان با تجمع هواداران حکومت، مخالفان نیز دست به تظاهرات زدند که نیروهای امنیتی به سوی تجمع مردم معترض تیراندازی کرده‌اند.

این در حالی است که بشار اسد روز سه‌شنبه و تنها ‌یک روز پس از ارایه پیشنهاد ‌گفت وگوی ملی فرمان یک عفو عمومی جدید را صادر کرد.

خبرگزاری دولت سوریه بدون  ارایه جزییات بیش‌تری فقط اعلام کرد که «‌بشار اسد رییس جمهوری، یک فرمان عفو عمومی در مورد تمام جرایمی که قبل از تاریخ بیستم ماه ژوئن روی داده صادر کرده است».

رییس جمهوری سوریه روز ۳۱ ماه می نیز فرمان عفوی برای تمامی زندانیان سیاسی و از جمله اعضای «‌اخوان المسلمین‌» صادر کرده بود. به گزارش گروه‌های مدافع حقوق بشر صدها نفر از زندانیان پس از صدور این فرمان آزاد شدند.

بشار اسد در سخن‌رانی تلویزیونی خود در روز دوشنبه گفته بود: «ما احساس کردیم که این فرمان عفو قانع‌کننده نبوده، بنابراین قصد داریم دامنه آن را گسترش داده تا دیگران را نیز در برگیرد. البته بدون این‌که امنیت کشور به خطر بیافتد.»

به دنبال این سخن‌رانی‌، در روز سه‌شنبه جمعیت وسیعی به حمایت از بشار اسد در مرکز شهر دمشق گردآمدند.

……………………………………………………….

هنگام سفر به آلمان،

«ناپدید شدن مریم مجد عکاس ورزشی ایرانی»

خبر / رادیو کوچه

به گفته پترا لندرز، بازیکن سابق تیم ملی فوتبال آلمان، مریم مجد عکاس مطبوعات که روز جمعه ۲۷ خردادماه برای عکاسی از جام جهانی فوتبال زنان قصد داشت به آلمان سفر کند، «ناپدید شده است.»

به گزارش بی‌بی‌سی، پترا لندرز، بازیکن سابق تیم ملی فوتبال آلمان که قرار بود به هم‌راه خانم مجد و با هماهنگی فیفا کتابی درباره زنان فوتبالیست در جهان منتشر کند با اعلام این خبر گفت: «من نمی‌دانم چه اتفاقی افتاده است، تمام راه‌های ارتباطی‌ام با او قطع شده است. ایمیل‌ها به او نمی‌رسد، نمی‌توانم با او تماس بگیریم.»

خانم لندرز که روز جمعه به فرودگاه دوسلدورف آلمان رفته با ابراز نگرانی از بی‌خبری از وضعیت خانم مجد گفت: «در فرودگاه منتظر او بودم اما نیامد و تاکنون هیچ خبری نیز از خودش به من نداده است. هیچ شماره‌ای هم از خانواده او ندارم تا تماس بگیرم.»

این بازیکن سابق تیم ملی فوتبال آلمان هم‌چنین اعلام کرد که در ادامه پی‌گیری بی‌خبری از مریم مجد، عکاس مطبوعات ایران به سازمان عفو بین‌الملل نامه نوشته و هم‌چنین در نامه دیگری از دولت آلمان خواسته تا هرچه سریع‌تر با دولت ایران تماس گرفته و موضوع را پی‌گیری کنند.

خانم لندرز نامه‌ای نیز به سفارت ایران نوشته است و امیدوار است هرچه سریع‌تر سفارت به او پاسخ دهد. او در خصوص نحوه آشنایی‌اش با مریم مجد و پروژه مشترک در خصوص کتاب درباره زنان فوتبالیست گفت: «در بهمن ماه مریم را برای مسابقه‌های فوتبال ملی آلمان دیدم و چون عکاس خوبی است و تجربه‌های زیادی در عکاسی فوتبال زنان دارد، به او پیشنهاد کار مشترک دادم و مریم هم استقبال کرد. من همه کارهای سفرش را انجام دادم اما نمی‌دانم چه اتفاقی برایش افتاده است.»

از سویی دیگر برخی رسانه‌های منسوب به اصلاح‌طلبان از بازداشت مریم مجد توسط نیروهای امنیتی پیش از پرواز خبر داده‌اند.

مریم مجد متولد سال ۱۳۶۵ است و در سال‌های اخیر به طور تخصصی در حوزه ورزش زنان ایران فعالیت می‌کرد.

……………………………………………………….

پس از گذشت چند روز عدم اطلاع‌رسانی،

«کریمیان‌اقبال، زندانی سیاسی در جمع اعتصاب‌کنندگان اوین است»

خبر / رادیو کوچه

بر اساس گزارش‌های منتشر شده در رسانه‌های منسوب به اصلاح‌طلبان، مهدی کریمیان اقبال، فعال سیاسی و از اعضای جبهه مشارکت به  اعتصاب‌کنندگان اوین در اعتراض به جان‌باختن هاله سحابی و درگذشت هدی صابر پیوسته است.

به گزارش این رسانه‌ها، وی از نخستین روز اعتصاب غذای ۱۲ نفر، در جمع اعتصاب‌کنندگان قرار داشت اما به دلیل هشدارهای امنیتی که به خانواده‌اش از سوی دادستانی تهران داده شده، از اعلام نام خود به عنوان یکی از اعتصاب‌کنندگان خودداری کرده بود.

به گزارش کلمه‌، دادستان تهران در ماه‌های گذشته ضمن دیدارهای متعدد با خانواده  اقبال از آن‌ها خواسته بود که سکوت کامل کنند و از هرگونه مصاحبه و اطلاع‌رسانی در‌باره وضعیت مهدی اقبال خودادری کنند تا در برابرش دادستان مقدمات مرخصی و هم‌چنین آزادی وی را فراهم کند که به گفته خانواده اقبال این امر صورت نگرفته است.

مهدی کریمیان اقبال در تاریخ ۱۲ آبان ۱۳۸۸ بازداشت شد. وی هم‌اکنون در زندان اوین در بازداشت به سر می‌برد. در تاریخ ۳۰ اردی‌بهشت ماه ۱۳۸۹ گزارش شد حکم چهار سال حبس تعزیری برای مهدی کریمیان اقبال دردادگاه تجدید‌نظر تایید شده است. در تاریخ ۵ خرداد ماه وی به بند ۳۵۰ زندان اوین منتقل شد.

در تاریخ ۲۹ مرداد شرایط نامناسب جسمی مهدی کریمیان اقبال در بند ۳۵۰ اوین گزارش شد. در تاریخ ۳۰ آبان ماه ۱۳۸۹ وی برای اولین بار به مرخصی آمد، اما با گذشت ۴۸ ساعت بار دیگر به زندان بازگشت.

……………………………………………………….

طرح استیضاح وزیر خارجه پابرجاست،

«انتصاب معاون اداری و مالی جدید وزارت خارجه»

خبر / رادیو کوچه

روز سه‌شنبه، پس از موافقت وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی با استعفای محمدشریف ملک‌زاده از معاونت اداری و مالی این وزارت‌خانه، به‌موجب حکمی از سوی علی‌اکبر صالحی‌، بهروز کمالوندی به این سمت در وزارت امور خارجه منصوب شده است.

به گزارش مهر، در حکم انتصاب کمالوندی آمده است‌: «نظر به خدمات صادقانه و تجربیات ارزنده‌ای که جناب‌عالی در مسوولیت‌های مختلف ابراز داشته‌اید به سمت معاون اداری و مالی منصوب می‌شوید.»

کمالوندی پیش از این سفیر جمهوری اسلامی در زیمبابوه و اندونزی و هم‌چنین در دو دوره نیز به‌عنوان مدیر کل در حوزه‌های امور اداری و نظارت و ارزیابی به فعالیت اشتغال داشته و آخرین سمت وی پیش از این انتصاب‌، معاونت آمریکا وزارت امور خارجه بوده است.

لازم به اشاره است استعفای محمدشریف ملک‌زاده هم‌زمان با ارایه طرح استیضاح علی‌اکبر صالحی در مجلس شورای اسلامی صورت گرفت اما پس از این استعفا نیز مجلس شورای اسلامی از عدم رد طرح استیضاح خبر داده است.

 


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به koocheh-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به koocheh@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته