-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ تیر ۲, پنجشنبه

Latest News from 30Mail for 06/23/2011

این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.

 

1390/4/1

زهرا يزداني روزنامه نگار و فعال اجتماعي روزگذشته 31 خرداد ماه در منزل خود بازداشت شد.

صبح روز سه شنبه 31 خرداد ماه ماموران امنيتي با ورود به منزل اين روزنامه نگار وي را بازداشت كردند و با تفتيش منزل او لوازم شخصي اش را هم ضبط كردند.

درباره دليل بازداشت خانم یزدانی اطلاعي در دست نيست و او تا ساعت انتشار این خبر با خانواده خود تماسي نداشته است.

زهرا یزدانی از شاگردان محمدعلي طاهري، محقق ايراني و بنيانگذار طب هاي مكمل "فرادرماني" و "سايمنتولو‍ژي" است كه از ماه گذشته براي سومين بار بازداشت شده و در اعتصاب غذا به سر مي برد. 

خانم يزداني خبرنگار روزنامه عصر اقتصاد است و در حوزه هاي اقتصادي و اجتماعي می نویسد. پدر وي سيف الله يزداني صاحب امتياز و مدير مسئول روزنامه عصر اقتصاد است.

منبع: رهانا


 
 

1390/4/1

در حالی که یکی از اعضای شورای مرکزی حزب موتلفه از تلاش اصولگرایان برای «وحدت با محوریت روحانیت» در انتخابات پیش روی مجلس خبر داده است، مجتبی ذوالنور، جانشین نماینده رهبر جمهوری اسلامی در سپاه، برای شرکت در انتخابات بازنشسته شده است.

رمضان شریف، مسئول روابط عمومی سپاه روز چهارشنبه با اعلام این خبر گفت: «سپاه اخیراً با درخواست ایشان که به دلیل احساس وظیفه برای خدمت به نظام و انقلاب در عرصه‌های دیگر، تقاضای بازنشستگی داشته‌اند، موافقت کرده است.»

در همین حال مجتبی ذوالنور در باره علت بازنشستگی خود به خبرگزاری فارس گفته است: «با توجه به اینکه احساس می‌شد ضرورت برای خدمت به انقلاب و نظام در عرصه‌های دیگر باشد و با توجه به این که از مدت‌ها قبل گروه‌هایی از استان‌ها و دیگر شهرهای کشور مصر بودند تا بنده در سنگر مجلس ادامه خدمت دهم، لذا تصمیم بر این شد تا ضمن اعلام بازنشستگی از سپاه پاسداران برای حضور در سنگر مجلس آماده شوم.»

مجتبی ذالنور، جانشین نماینده رهبر جمهوری اسلامی در سپاه در هفته‌های اخیر و به دنبال علنی شدن اختلاف‌ها میان محمود احمدی‌نژاد و آیت‌الله خامنه‌ای اظهارات تندی علیه آنچه که «جریان انحرافی» خوانده می‌شود، بر زبان آورده است.

ذوالنور در تازه‌ترین اظهارات خود علیه اطرافیان محمود احمدی‌نژاد، روز سه‌شنبه اسفندیار رحیم‌مشایی و محمود احمدی‌نژاد را به لاله و لادن، دو قلوهای به هم چسبیده ایرانی تشبیه کرده بود که چند سال پیش در یک جراحی جان خود را از دست دادند.

جانشین نماینده رهبر جمهوری اسلامی در سپاه در این باره گفته بود: «برخی می‌گویند اگر احمدی‌نژاد و مشایی را از هم جدا کنیم درست می‌شود. احمدی‌نژاد و مشایی مانند لاله و لادن دو قلوهای به هم چسبیده هستند که وقتی آنها را جراحی کردند هر دو از بین رفتند.»

انتخابات مجلس شورای اسلامی در اسفند ماه سال جاری برگزار می‌شود، و به گفته مصطفی محمدنجار، وزیر کشور، «تا نهم تیرماه فرصت وجود دارد، کسانی که دولتی هستند یا مسئولیتی دارند برای شرکت در انتخابات استعفا دهند.»

منبع: فارس و رادیو فردا


 
 

روایت خسرو دلیرثانی از اعتصاب غذا و مرگ هدی صابر:
1390/4/1

امیرخسرو دلیرثانی، در نامه ای به شرح  دقیق و کامل آنچه بر هدی صابر و خود او رفت پرداخته است.

این زندانی سیاسی که خود نیز همراه با صابر دست به اعتصاب غذا زده بود در نامه خود دلیل نگارش نامه را چنین ذکر کرده است: «از آنجا که در جریان این اعتصاب بنده نیز افتخار همراهی با شهید را داشتم، لازم دانستم تا برای رفع ابهام‌ها و برطرف ساختن شبهاتی که گاهی به قصد پایمال ساختن راه و هدف شهید صابر رواج یافته است، روایتی تقریبا کامل از ماجرا ارائه دهم.»

گزیده‌های نامه او را در ذیل می‌خوانید:

شهادت عارفانهٔ شهید هدی صابر که به هنگام اعتصاب غذای اعتراضی در واکنش به شهادت مظلومانه خانم «هاله سحابی» صورت گرفت و مجموعه وقایعی که در جریان اعتصاب و پس از بروز عارضه قلبی شهید صابر اتفاق افتاد شاید بخشی از تاریخ آینده ایران باشد و به همین دلیل لازم است به درستی ثبت شود.

هدی صابر در تمام مدتی که قبل از شهادتش در این بند محبوس بود، تحت نظر بند ویژه امنیتی سپاه قرار داشت.

خبر درگذشت مهندس سحابی که به زندان رسید، شهید صابر بسیار ناراحت و متاثر شدند و این مسئله با توجه به رابطهٔ عمیق و صمیمانه‌ای که ایشان با مهندس داشتند، دور از انتظار نبود، ولی با توجه به متانت و وقاری که همیشه در شخصیت ایشان وجود داشت با تسلط کامل برخوردکرده و مسئله را پذیرفت.

خبر بسیار غیرمنتظره و ناباورانه درگذشت هاله سحابی را که شنید در حالی که با دو دست سرش را گرفته بود به سرعت شروع به قدم زدن کرد و ناراحتی و تاثر عمیق در چهره‌اش به وضوح قابل ملاحظه بود. به طوری که تعدادی از دوستان نگران حالش شدند و هم‌بندی‌ها با مراجعه‌های مکرر به وی تسلیت می‌گفتند.

ظهر هوا نسبتا گرم بود که شهید صابر با شنیدن صدای اذان ظهر و بر برخلاف همیشه که نماز را در مسجد و با جماعت اقامه می‌کرد، در وسط حیاط زندان بدون پهن کردن زیرانداز، به تنهایی به نماز ایستاد و این نماز تاثیر عمیقی بر ذهن هم‌بندی‌های وی برجای گذاشت و شاید بسیاری را به یاد نماز ظهر عاشورا انداخت.

شهید صابر به شدت متاثر بود و مرتب می‌گفت کار به جایی رسیده که به مضروب کردن زنان و «زن کشی» دست می‌زنند و ادامه داد؛ «خدا وارد کار اینها شده و بزودی نتیجه‌اش را خواهیم دید.»

بعد از ظهر آن روز هم جلسه‌ای با دیگر دوستان ملی مذهبی تشکیل دادیم و در خصوص چگونگی و نحوه اعتراض، مشورت کردیم که در مجموع قرار شد من و آقای صابر به صورت مشترک و بدون دخالت و دعوت سایر هم بندی‌ها اقدام به اعتصاب غذای‌تر کنیم.

شهید صابر با مشورت از قرآن (استشاره) گفت بعد از مراسم سحابی اعتصاب را شروع می کنیم، بیانیه ای در چهار نسخه در این زمینه تنظیم شد.

با توجه به اینکه معمولا در موارد قبلی با اعلام اعتصاب غذا، زندانی به خارج از بند و زندان انفرادی منتقل می‌شود و تحت نظر قرار می‌گیرد و ارتباطش هم معمولا با دنیای خارج قطع می‌شود. قرار مدارهای لازم را برای مواجه شدن با چنین موقعیتی با هم تنظیم و تصمیمات لازم را اتخاذ کردیم.

شهید صابر تاکید خاصی روی این مسئله داشت که قصد ما چپ روی و ضربه زدن به جسم خود نیست و در برابر ابراز نگرانی‌هایی که سایر هم بندیان از وضعیت ما داشتند، مکرر در پاسخ تاکید می‌کرد که در تصمیمات خود دربارهٔ چگونگی تداوم اعتصاب، مسئله سلامت جسمی را نیز مد نظر قرار خواهیم داد.

به نظر می‌رسید که با توجه به ضایعه‌ای که برای شهید هاله سحابی رخ داده بود و انعکاس خبر اعتصاب ما، تصور ماموران امنیتی بر این بود که برخورد با ما و انتقال به انفرادی اوضاع را بد‌تر کرده و فشار خبری موضوع را بیشتر خواهد کرد.

در روزهای چهارشنبه و پنج شنبه هجدهم و نوزدهم، به تدریج اثر اعتصاب در چهره ایشان نمایان شد. به طوری که چشم‌ها به طرز محسوسی برجسته شده و رنگ صورت به سفیدی گرائیده بود. این مسئله نگرانی دوستان را درپی داشت. ولی شهید صابر در پاسخ به آن‌ها تاکید می‌کرد که چنانچه مشکلی پیش بیاید به اعتصاب پایان خواهیم داد.

حدود ساعت یک بامداد جمعه ۲۰/۳/۹۰ به خواب رفتیم. تخت شهید صابر، بالای تخت من در طبقه سوم قرار داشت. حدود ساعت چهار و نیم بامداد شهید صابر برای اقامه نماز صبح از خواب بیدار و پس از نماز به تخت خود برگشت. دقایقی بعد، با ناراحتی برخاست و ضمن اشاره به قلبش از یکی از هم اتاقی‌ها که بیدار بود کمک خواست، بلافاصله به کمک چند نفر از هم‌بندی‌ها از تخت پایین آمد و در وسط اتاق دراز کشید.

کمتر از یک ساعت، ‌یعنی حدود یک ساعت پنج و نیم بامداد، آقای صابر توسط ماموران به داخل اتاق منتقل شد و در وسط اتاق دراز کشید. در حالی که همچنان از درد شدید سینه چپ می‌نالید. من و تعدادی از هم بندیان اطراف او جمع شدیم. در‌‌ همان حال اظهار داشت که نوار قلب گرفتند و گفتند چیزی نیست و هیچ کاری انجام ندادند و به من بی‌احترامی کرده و کتکم زدند و آقای «ع» با مشت به سرم زد و بعد بدون دمپایی مرا به بیرون از درمانگاه پرت کرد.

بار دیگر از افسر نگهبان خواستم که آقای صابر را به درماتگاه برگرداند و تاکید کردم که صابر چند روز اعتصاب غذا ست و همه دنیا می‌دانند و اگر اتفاقی بیفتد، گرفتاری بزرگی برای شما ایجاد خواهد کرد. در این هنگام آقای صابر ضمن ناله‌های سخت، خطاب به افسر نگهبان گفت که، «به درمانگاه نخواهم رفت، با من بی‌احترامی کرده و کتکم زدند و هیچ کاری نکردند، باید مرا به بیمارستان بیرون از زندان ببرید وگرنه خواهم مرد و یک جنازه روی دستتان خواهم گذاشت».

ساعتی بعد داخل حیاط، اخباری مبنی بر در گذشت آقای صابر شنیدم، که تصمیم گرفتم آن را باور نکنم، و تا دو ساعت بعد به هم‌بندیانی که در این خصوص ابراز ناراحتی می‌کردند، دلداری می‌دادم، فکر می‌کردم که در اطلاع رسانی از وضعیت صابر اغراق صورت گرفته است.

پس از پخش خبر شهادت، شور و ولوله‌ای در میان هم‌بندیان افتاد و عده‌ای در خواست اعتراض عملی کردند. جلساتی تشکیل شد. تصمیم بر آن شد که برای امضا بدون در نظر گرفتن مرزبندی‌های سیاسی، این نامه به همه ارائه شود که خوشبختانه با استقبال هم‌بندیان روبرو شد و به امضا ۶۴ نفر از آن‌ها رسید،

پس از پایان مراسم، تعدادی از دوستان هم بندی جلسات متعددی تشکیل دادند تا برای ابراز اعتراض خود نسبت به مسئله شهادت صابر، برنامه ریزی کنند و در ‌‌نهایت قرار شد تعدادی (مجموعاً دوازده نفر) از نمایندگان جریان‌های سیاسی حاضر در بند به اتفاق هم بیانیه‌ای صادر و همانگونه که صابر در اعتصاب خود عنوان کرده بود برای جلوگیری از تضییع خون بی‌گناهان و تکرار حوادث مشابه دست به اعتصاب غذای اعتراضی بزنند که من و یکی از دوستان ملی مذهبی هم بنابر تصمیم مشترک با آن‌ها همراه شدیم.

منبع: میزان خبر

پیشینه:

هدی صابر به دلیل شوک قلبی ناشی از اعتصاب غذا جان باخت
مسئولان باید بابت مرگ هدی صابر پاسخگو باشند


 
 

1390/4/1

اداره کل روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام با صدور اطلاعیه‌ای از وقوع آتش‌سوزی عمدی در دفتر این مجمع خبر داد و اعلام کرد که گزارش آن برای پیگیری به مراجع و مسئولان ذیربط ارسال شده است.

در اطلاعیه روابط عمومی دفتر مجمع تشخیص مصلحت نظام آمده است: «در ساعت ‌۲:۳۰ بامداد دوشنبه مورخ ‌۳۰ خرداد ۱۳۹۰ یکی از اتاق‌های ساختمان قدس، دفتر مجمع تشخیص مصلحت نظام، در اقدامی خرابکارانه دچار حریق شد و تمام وسایل آن در آتش سوخت. در این اقدام قابل تامل و مشکوک، شخصی با ورود به ساختمان قدس، به وسیله‌ای اتاق محل استقرار منشی‌های آیت‌الله هاشمی رفسنجانی را به آتش کشید و متواری شد. منشی کشیک دفتر مجمع که در اتاق در حال استراحت بوده دچار سوختگی شده و به بیمارستان منتقل شد که به لطف خداوند خطر از ایشان دور شد.»

این اطلاعیه می‌افزاید: «اگرچه حضور ماموران آتش‌نشانی باعث جلوگیری از گسترش آتش در قسمت‌های دیگر این ساختمان شد، اما اتاق مذکور با تمام وسایل و حتی درب‌های آن در شعله‌های آتش سوخت.»

روابط عمومی دفتر مجمع تشخیص مصلحت نظام در پایان تصریح کرده که دوربین‌های حفاظتی مجمع تصویر شخص حمله کننده را ثبت کرده و این تصاویر در اختیار مراجع ذیربط قرار گرفته است.

منبع: کلمه


 
 

1390/4/1

در پی جنجال های ایجاد شده بر سر انتصاب محمد شریف ملک زاده و مباحث مطروحه پیرامون پرونده های وی در دستگاه قضایی و امنیتی، وزیر اطلاعات امروز چهارشنبه اول تیر ماه اعلام کرد «در این وزارتخانه برای تمامی افراد پرونده موجود است.»

حیدر مصلحی در حاشیه جلسه امروز هیأت دولت در خصوص اینکه آیا نامه ای از سوی وزارت اطلاعات به وزات امور خارجه در خصوص عدم صلاحیت محمدشریف ملک‌زاده ارسال شده است یا نه گفت: اقداماتی که ما انجام می‌دهیم بر اساس استعلاماتی است که انجام می‌شود، البته بنده در این زمینه جایی صحبت نکرده‌ام.

وزیر اطلاعات در پاسخ به سوالی، مبنی بر اینکه آیا در وزارت اطلاعات پرونده‌ای در خصوص «محمد شریف ملک‌زاده» وجود دارد یا خیر، گفت: در این وزارتخانه برای تمامی افراد پرونده موجود است.

وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی بعد از حوادث ریاست جمهوری سال ۸۸ هزاران نفر از مخالفان را تهدید، بازداشت و یا خانه‌نشین کرد. طیف وسیعی از مخالفان نیز به شیوه‌های متفاوت تحت کنترل این نهاد امنیتی هستند.

این برای نخستین بار است که بالاترین مقام اطلاعاتی در دولت، رسما از وجود «یک پرونده برای هر فرد» در این وزارتخانه سخن گفته است.

منبع: جرس

 


 
 

خانواده‌های زندانیان به گزارشگر سازمان ملل:‌
1390/4/1

خانواده‌های زندانیان سیاسی در نامه ای به احمد شهید، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل از  او خواسته‌اند تا نهایت تلاش خود را به کار گیرد تا وضعیت زندانهای ایران را از نزدیک مورد بررسی و تحقیق قرارداده و ضمن تأمین امنیت آنان با زندانیان سیاسی – عقیدتی دیدار و گفتگو به عمل آورد.

در این نامه با اشاره به محدودیت‌های احتمالی جمهوری اسلامی برای گزارشگر ویژه سازمان ملل آمده است: «مسلماً شما را به گورستان خاوران راه نخواهد داد ، و دعوت به دیدن جای خالی فرزندان دانشجوی کشته شده مان در تظاهرات آرام خیابانی و کوی دانشگاه نخواهند کرد.»

خانواده‌های زندانیان افزوده‌اند: «صحنه های سنگسار و قصاص و اعدام در ملاء عام را به شما نشان نخواهند داد و شکنجه گاههایی را که در آن زندانیان سیاسی وادار به اعترافات دروغین علیه خود می شوند هرگز به چشم خود نخواهید دید، اعترافاتی که چه بسا می دانند حکم آن اعدام است ولی آنرا برمی گزینند تا مگر از شر شکنجه های وحشتناک جسمی و روحی دیگر ی که بر آنها اعمال می شود رهایی یابند.»

امضا کنندگان این نامه خطاب به گزارشگر سازمان ملل تاکید کرده‌اند: «با خانواده هایی که عزیزانشان توسط حاکمیت مفقود، کشته یا اعدام شده اند ملاقات نموده، شهادت آنان را منعکس نموده و برای شناسایی عاملان و آمران شکنجه، تجاوز و اعدام زندانیان سیاسی و ناراضیان حکومتی و نیز کشتارهای خیابانی توسط عمال حکومت تلاش شود، تا شاید در آینده ای دور یا نزدیک برای محاکمه عادلانه آنان در دادگاههای واجد صلاحیت زمینه سازی شود.»

آنها در پایان خاطرنشان کرده‌اند: «اینک ما مادران دردمند اما استوار ایران نیز از شما تقاضا داریم که این فریاد دادخواهی را به گوش جهانیان برسانید. و به این وسیله از شما درخواست می کنيم طی بررسی های خود با گرد آوری مدارک لازم و کافی جهت ارائه به سازمان ملل زمینه ای فراهم آورید در جهت فشار های هر چه جدی تر بین المللی برای وادار کردن حکومت جمهوری اسلامی به انجام تعهدات حقوقی بین المللی و داخلی خود بر اساس اعلامیه جهانی حقوق بشر.»

منبع: جرس

 


 
 

1390/4/1

فرمانده نیروی انتظامی با انتقاد از انتشار اخبار مربوط به پرونده‌های تجاوز به عنف در رسانه‌های ایران تأکید کرد که انعکاس این اخبار باعث کاهش احساس امنیت در افکار عمومی می‌شود.

اسماعیل احمدی‌مقدم روز سه‌شنبه در نشست حمایت از شهود و قربانیان در این خصوص گفت: «جرمی مثل تجاوز به علت اعتقادات دینی در کشور درصد کمی را به خود اختصاص می‌دهد، اما انعکاس آن باعث کاهش احساس امنیت در افکار عمومی و حتی مخاطراتی برای زندگی عادی قربانیان این جرم در بردارد.»

وی همچنین با تأکید بر این که «آبرو و حفظ امنیت» قربانی برای نیروی انتظامی از اهمیت بالایی برخوردار است، افزود که انتشار اخبار نباید به نوعی باشد که شاهد و قربانیان متحمل هزینه‌ای شوند.

احمدی مقدم اضافه کرد: «در جرایمی که به ندرت در ایران وجود دارد، به طور مثال جرم تجاوز به عنف، انعکاس وسیع رسانه‌ای، تولید ناامنی روانی در جامعه می‌کند و با افشای نام و نشان قربانی امکان دارد ادامه زندگی از وی سلب شود. در نتیجه مبارزه قاطعانه با جرم باید با منطقی همراه باشد که قربانی نخواهد هزینه آن را بپردازد.»

انتقاد فرمانده نیروی انتظامی از انتشار اخبار مربوط به تجاوز به عنف در حالی صورت می‌گیرد که در حدود یک‌ماه گذشته رسانه‌های جمهوری اسلامی از سه پرونده تجاوز گروهی در کاشمر، خمینی‌شهر و شهرستان لیوان استان گلستان پرده برداشته‌اند.

پیش از این نیز محمدجواد ابطحی، نماینده خمینی‌شهر در مجلس، با اظهار این که امر تجاوز ممکن است از در شهرها و مکان‌های دیگر هم به وقوع بپیوندد، تأکید کرد که رسانه‌ای کردن این مسئله «قبح عمل» را از بین می‌برد و «فرصت را برای اختفا و متواری شدن مجرمان» فراهم می‌کند.

منبع: خبرآنلاین و رادیو فردا

پیشینه
نماینده خمینی‌شهر: چرا خبر تجاوز را رسانه‌ای كردید!

 


 
 

1390/4/1

روزنامه آمریکایی وال استریت جورنال روز چهارشنبه در گزارشی از هشدار یک عضو خانواده سلطنتی عربستان سعودی در مورد فعالیت‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی خبر داد. شاهزاده ترکی‌الفیصل از قصد عربستان برای مواجهه با جاه‌طلبی‌های منطقه‌ای ایران با تمام قوا خبر داده است.

به گزارش این روزنامه، این عضو برجسته خانواده حاکم بر عربستان تهدید کرده است که اگر مقامات جمهوری اسلامی فعالیت‌های اتمی کشور را محدود نکنند، ممکن است ریاض با افزایش صادرات نفت خود ایران را از میدان بازار نفت بیرون براند.

این روزنامه آمریکایی در گزارشخود آورده است که با توجه به تکیه روزافزون ایران بر پول نفت، این اقدام احتمالی عربستان سعودی می‌تواند جمهوری اسلامی را فلج کند.

شاهزاده ترکی‌الفیصل در یک سخنرانی در لندن که به گفته وال استریت جورنال در اوایل ماه ژوئن ایراد شده آشکارا گفته است: «عربستان آن قدر ظرفیت تولید دارد – حدودا چهار میلیون بشکه در روز – که تقریبا بلافاصله می‌تواند در بازار جایگزین ایران شود.»

او افزود: «ایران در بخش نفت بسیار آسیب‌پذیر است و از همین نقطه است که بیشتر می‌توان دولت فعلی [جمهوری اسلامی] را تحت فشار گذاشت.»

این روزنامه آمریکایی در گزارش خود همچنین از قول برخی از «مقامات عرب در خلیج فارس» گفته است که عربستان قصد دارد در ماه جاری صادرات نفت خود را خارج از سهمیه اوپک تا یک میلیون بشکه در روز افزایش دهد.

وال استریت جورنال هدف عربستان از این اقدام را جلوگیری از افزایش قیمت‌های جهانی عنوان کرده است. منابع این روزنامه در خلیج فارس همچنین گفته‌اند که امارات متحده عربی و کویت نیز احتمالا به تاسی از عربستان تولید نفت خود را افزایش خواهند داد.

شاهزاده تركی الفيصل، سفير سابق عربستان در بريتانيا و آمريكا و  رئیس سابق دستگاه اطلاعاتی عربستان بوده است، اما حالا هیچ مقام رسمی در عربستان سعودی برعهده ندارد.

وال‌استریت‌جورنال نوشته است که هرچند این شاهزاده عربستانی مقامی رسمی ندارد اما مقامات حکومتی عربستان معمولا برای خبر دادن از سیاست‌های خود، ترکی الفیصل را به میان می‌آورند.

اگرچه ایران و عربستان از گذشته روابط حسنه‌ای با هم نداشته‌اند، اما این روابط در چندماه اخیر با به‌وجو آمدن بحران در بحرین تیره‌تر از قبل شده است.

پس از آن‌که عربستان به درخواست حاکمان بحرین برای سرکوب اعتراضات مردم بحرین به این کشور کوچک نیرو فرستاد، ایران عربستان را به «اشغال» بحرین متهم کرد.

در مقابل نیز عربستان هم‌صدا با حکومت بحرین، ایران را به تحریک معترضان شیعه بحرین متهم می‌کنند، اتهامی که ایران آن را رد می‌کند.

چند ماه پیش با انتشار اسناد وزارت امورخارجه آمریکا توسط ویکی‌لیکس، مشخص شد که اکثر کشورهای عربی منطقه برنامه هسته‌ای ایران را خطری برای موجودیت خود محسوب می‌کنند و حتی تلویحاً از حمله آمریکا به تاسیسات هسته‌ای ایران حمایت می‌کنند.

منبع: مردمک و رادیو فردا
 


 
 

آیت‌الله دستغیب:
1390/4/1

آیت الله دستغیب می‌گوید «در شرایط فعلی آقایان وضعی را دنبال می کنند که نتیجه خوبی ندارد، شاید چند صباحی دیگر به حکومتشان اضافه گردد اما این وضع زود گذر است و اجل به آنها مهلت نخواهد داد.»

آیت‌الله دستغیب که در میان جمعی از اساتید دانشگاه شیراز سخن می‌گفت، با اشاره به اینکه باید یک آرامش خاطری برای مردم نسبت به حضور فعال در عرصه های سیاسی به خصوص انتخابات ایجاد شود گفت: «مطلوب ما استخراج رای مردم از صندوقهاست آنهم با نظارتی که بی طرفی اش برای همه ثابت شود که از برادر عزیز سید محمد خاتمی می خواهیم که بگونه ای عاقلانه در تبیین این خواسته کمال کوشش را بنماید.»

وی در ادامه با اشاره به زندانیان سیاسی گفت: «آنهایی که الان در زندان هستند درست است که از جهت جسمی در یک ناراحتی هایی قرار دارند اما چون به دنبال حق هستند و در این امر استقامت می کنند، باطنا خوشحال هستند و اگر متوجه این مطلب باشند و بر خدای خود توکل نمایند، در همان زندان هم، درونشان مثل بهشت است.»

آیت‌الله دستغیب افزود: «در همین قضایای حمله به مسجد قبا که طلاب بی گناه را به اتهام دفاع از خود در برابر حمله لباس شخصی ها، چند هفته ای  به زندان انداختند شنیده شد که بعضی از دوستان در این مدت، چند ختم قرآن کرده اند و الحمد لله انس بیشتری با حضرت حق پیدا کردند؛ بر خلاف افراد ظالم و ستمگری که از راه مستقیم بیرون رفتند و مردم را مورد ظم و تجاوز قرار دادند که درونشان واقعا جهنم است و آسایش روحی ندارند.»

وی در پایان تاکید کرد: «حرف حق از بین نمی رود و بالاخره بی تاثیر نیست و یک دفعه می بینید که عده ای با یک سخن حق آماده می شوند و حرکت می کنند. شخصی نقل می کرد موقعی که مهندس بازرگان در زندان شاه بود، به او گفته بودند: امثال تو مگر در این کشور چند نفر هستند؛ کنایه از اینکه شما عده قلیلی هستید. ایشان در جواب گفته بود: این حق گویی من خود بالاخره اثر دارد و شاه و امثال او می فهمند که آدمهای خوبی هستند که با آنان موافق نیستند. به تعبیری یک تلنگری به آنها زده شود و یک لرزش هر چند کوچک داشته باشند.»

منبع: کلمه


 
 

در پنجمین روز اعتصاب غذا:
1390/4/1

عبدالله مومنی و ابوالفضل قدیانی دو نفر از اعتصاب کنندگان اوین در پی وخامت اوضاع جسمی شان امروز به بهداری اوین منتقل و توسط پزشکان بهداری معاینه شدند و کمک های پزشکی را دریافت کردند.

این دو نفر در پنجمین روز اعتصاب غذای خود دچار ضعف شدید جسمی شدند که با تاخیر به بهداری منتقل شدند.

ابوالفضل قدیانی ۶۵ ساله به بیماری قلبی مبتلا است و به گفته خانواده اش حتی در مواقع عادی قادر به روزه داری هم نبوده است.

اعتصاب غذای نامحدود ۱۲ زندانی سیاسی بند ۳۵۰ زندان اوین در اعتراض به جانباختن هدی صابر و هاله سحابی وارد پنجمین روز خود شده است و اوضاع برخی از اعتصاب کنندگان نامناسب گزارش شده است.

ابوالفضل قدیانی و عبدالله مومنی پس از دریافت کمک های پزشکی دوباره به بند ۳۵۰ اوین منتقل شده اند و وضعیت شان در حال حاضر مناسب گزارش شده است.

منبع: جرس


 
 

نامه سرگشاده صالح دلدم به دادستان کل کشور:
1390/4/1

صالح دلدم، تهیه‌کننده و کارگردان سینما در نامه‌ای سرگشاده به دادستان کل کشور، از سیاست‌های فرهنگی و بی‌توجهی مسئولان در برخورد با قاچاق و توزیع غیر مجاز فیلم‌های سینمایی کشور انتقاد کرد.

به گزارش جرس، آقای دلدم در این نامه سرگشاده از قاچاق سازمان یافته و گستردۀ فیلم آخر خود (بی‌دل) توسط شبکه‌های مافیایی خبر داد و خواستار اقدام دستگاه قضایی در زمینه شد.

وی خطاب به غلامحسین محسنی اژه‌ای نوشته است: «استمداد دارم تا ضمن ورود به این معضل ریشه‌های قاچاقچیان و سارقین فرهنگی کشور را بخشکانید زیرا با ادامه این شرایط قاچاقچیان فیلم در حاشیه امنیت قرا دارند و تولیدکنندگان و توزیع کنندگان قانونی سینمای ایران در نا‌امنی شغلی.»

در این نامه آمده است: «به علت این سرقت‌های فرهنگی اکنون شرکت‌های فعال در عرصه ویدئورسانه کشور و تهیه کنندگان فیلم‌ها در معرض ورشکستگی قرار گرفته‌اند و به تدریج می‌بایست شاهد بیکاری خیل عظیمی از هموطنان که از راه فعالیت در عرصه فیلمسازی یا توزیع فیلم امرار معاش می‌کنند باشیم.»

صالح دلدم از اعضای حزب اعتماد ملی و از مشاوران مهدی کروبی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ بوده که پس از انتخابات بازداشت و مدت ۷ ماه را در زندان‌های اوین، قزلحصار و سلول انفرادی گذراند.

از جمله فیلم‌های دلدم می‌توان به «مرثیه‌ای برای لاله زار»، «امضاء»، «بی‌دل» و «کباب غاز» اشاره نمود.

منبع: جرس


 
 

اسدالله بادامچیان نماینده مجلس:
1390/4/1

اسدالله بادامچیان نماینده مجلس می‌گوید: «فتنه‌ای که می‌خواهند در انتخابات مجلس نهم و ریاست جمهوری بعدی به کار ببرند بسیار پیچیده‌تر از فتنه‌های گذشته است.»

به گزارش خبرگزاری مهر، آقای بادامچیان گفته که «گروه انحرافی می‌خواهد مجلس را در اختیار گرفته و حداقل ۱۵۰ نماینده به مجلس بفرستد.»

این برای نخستین‌بار نیست که محافظه‌کاران منتقد احمدی‌نژاد از «فتنه» نزدیکان وی در انتخابات آتی محلس و ریاست جمهوری ابراز نگرانی می‌کنند.

رابطه احمدی‌نژاد با محافظه‌کاران در دو ماه گذشته دچار تنش‌ شده است به صوری که این دسته از محافظه‌کاران حملات گسترده‌ای علیه وی ترتیب داده‌اند.

منتقدان محافظه‌کار احمدی‌نژاد نگران دخالت‌های گسترده دولت در انتخابات آتی مجلس هستند و از این تلاش‌ها و دخالت‌ها با عنوان «فتنه جریان انحرافی» یاد می‌کنند.

منبع: خبرگزاری مهر


 
 

مشاور شهردار تهران:
1390/4/1

مشاور شهردار تهران در امور محیط زیست از بالا بودن میزان اشعۀ فرابنفش در سطح شهر تهران خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایسنا٬ محمد هادى حیدرزاده با اعلام این خبر گفته که میزان این اشعه در مرحله «خطر بسیار شدید» است.

به گفته آقای حیدر زاده٬ اندازه‌گیرى‌هاى انجام شده نشان مى‌دهد میزان اشعه فرابنفش در تهران بیش از ۱۲ بوده و در شرایط «خطر بسیار شدید» قرار دارد.

وی از شهروندان تهرانی خواسته با جدی گرفتنِ توصیه‌هاى ایمنى، از ماندن در معرضِ اشعه آفتاب بین ساعات ۱۱ تا ۱۶ جداً خوددارى کنند.

امين‌الله نيک اقبالی، رييس انجمن چشم پزشكی ايران هم گفته که «اشعه ماوراء بنفش خورشيد بر سلامت ملتحمه و قرنيه تاثير منفی می‌گذارد البته به علت باز و بسته شدن چشم و جريان داشتن اشک در آن تاثير نور خورشيد بر آن كمتر است.»

وی افزوده است: «قرار گرفتن در معرض تابش اشعه ماوراء بنفش خورشيد احتمال ابتلا به آب مرواريد را افزايش مي‌دهد و بر سلامت شبكيه چشم تاثير منفی می‌گذارد.»

منبع: ایسنا


 
 

از سوی شعبه ۲ بازپرسی دادسرای کارکنان دولت:
1390/4/1

استاندار، شهردار، رئیس شورای شهر و رئیس قطار شهری اصفهان به عنوان مته‌مان پرونده متروی این شهر معرفی شدند.

محمد علی دادخواه، وکیل پرونده شاکیان متروی اصفهان با اعلام این خبر گفته که شعبه ۲ بازپرسی دادسرای کارکنان دولت٬ مدیران دولتی و شهری یاد شده را به عنوان متهمان پرونده فراخوانده است.

آقای دادخواه اظهار امیدواری کرده که «دادسرای تهران در این امر خطیر که در طول تاریخی دادگستری سابقه نداشته به سرعت و دقت اقدام کند.»

عبور خط متروی شمال-جنوب اصفهان از بافت تاریخی این شهر از ابتدا با مخالفت‌های گسترده مسئولان و علاقه مندان میراث فرهنگی مواجه بود که می‌گفتند عبور مترو از این منطقه باعث آسیب دیدن آثار تاریخی بی‌نظیر و ارزشمند اصفهان خواهد شد.

با این حال مسئولان شهری حفاری در این منطقه را آغاز کردند و هنوز به آن ادامه می‌دهند.

در شهریور ماه سال گذشته اعلام شد که تونل مترو پس از عبور از زیر بستر رودخانه زاینده رود، حدود چهل متر از مسیر خود منحرف شده و به پی‌های سی و سه پل نزدیک شده است.

مسئولان متروی اصفهان پس از نشست دو هفته پیش زمین در نزدیکی سی و سه پل اعلام کردند که حادثه‌ای برای تونل مترو رخ نداده و حفاری تونل ادامه می‌یابد.

عباس حاج رسولی‌ها، رئیس شورای شهر اصفهان هم گفت حفاری تونل مترو خطری برای سی و سه پل ندارد.

اما اداره کل میراث فرهنگی اصفهان از شرکت قطار شهری اصفهان به دادگستری شکایت و اعلام کرد: «تا وقتی که تضمین‌های عملی لازم برای سلامت و ایمنی کامل بناهای تاریخی موجود در مسیر مترو داده نشود»، این شکایت پیگیری خواهد شد.

منبع: خبرگزاری میراث فرهنگی


 
 

مدیرکل دادگستری استان سیستان و بلوچستان:
1390/4/1

مدیرکل دادگستری استان سیستان و بلوچستان گفته است شماری از اعضای گروه جندالله پس از ورود به این استان دستگیر شده‌اند.

به گزارش شبکه خبر٬ ابراهیم حمیدی گفته است که چهار عضو بازداشتی این گروه «جلیقه‌های انفجاری» پوشیده بودند که قاعدتا به این معنی است که این افراد قصد دست زدن به عملیات انتحاری را داشته‌اند.

حمیدی در مورد زمان بازداشت این چهار نفر، محل ورود آنان به استان، هدف‌های عملیاتی آنان و نحوه کشف ارتباطشان با گروه جندالله توضیحی نداده است.

مدیرکل دادگستری استان سیستان و بلوچستان «جاسوسی و همکاری با عناصر ضدانقلاب» را از اتهامات این افراد اعلام کره است.

عبدالمالک ریگی، رهبر گروه جندالله، در اسفند سال ۱۳۸۸ بازداشت و در خرداد ماه سال گذشته اعدام شد و مقامات امنیتی ایران از متلاشی شدن این گروه و بازداشت یا تسلیم اعضای آن خبر دادند اما در ماه‌های بعد، جندالله مسئولیت عملیات دیگری را برعهده گرفت.

منبع: شبکه خبر و بی‌بی‌سی


 
 

درخواست خانواده‌های صابر و سحابی از زندانیان اعتصاب‌کننده:
1390/4/1

خانواده‌های هدی صابر و هاله سحابی در نامه‌ای خطاب به ۱۲ زندانی اعتصاب‌کننده زندان اوین از آن‌ها خواستند تا به اعتصاب غذای خود پایان دهند.

۱۲ زندانی بند ۳۵۰ زندان اوین روز شنبه در بیانیه‌ای اعلام کردند در اعتراض به جان باختن هاله سحای و هدی صابر، دست به اعتصاب غذای نامحدود زده‌اند.

به گزارش کلمه، خانواده سحابی و صابر خطاب به زندانیان بند ۳۵۰ زندان اوین نوشته‌اند: «ضمن تقدیر از نامه شجاعانه و آگاهی بخش شما در مورد نحوه برخورد غیراخلاقی زندان با هدی صابر به عنوان زندانی، همانگونه که هدی دوست نداشت تا اقدامش در مورد اعتصاب غذا مشقتی را متوجه دیگران کند، بی‌گمان روح آن مرحوم و نیز هاله عزیز رضایت از ادامه اعتصاب غذای شما ندارند.»

آن‌ها افزوده‌اند: «در این صورت اعتصاب غذای شما اگر چه نشان از علاقه ویژه شما به این عزیزان و اعتراض به مسببان آن دارد ولی خود عاملی در افزایش اندوه خانواده‌ها و دوستان است.»

این دو خانواده از ۱۲ زندانی اعتصاب‌کننده خواسته‌اند: «در همراهیتان با ما و با انباشت اندوه در دل، اعتصاب غذایتان را بشکنید. امید داریم جلوه‌های دیگری از بیان اعتراض شما بتواند به همین اندازه یا بیشتر تاثیر گذار باشد.»

ابن نامه به امضای زریندخت عطایی (همسر عزت‌الله سحابی فعال ملی-مذهبی)، همسر و فرزندان هدی، فیروزه صابر خواهر هدی صابر و تقی شامخی همسر هاله سحابی رسیده است.

خانواده هدی صابر روز دوشنبه با حضور در سالن ملاقات زندان اوین، از نماینده سازمان زندان‌ها خواستند اجازه دهد آن‌ها با ۱۲زندانی اعتصاب کننده زندان اوین دیدار کنند و از آن‌ها بخواهند به اعتصاب غذای خود پایان دهند، اما مسوولان زندان از این اقدام خودداری کردند.

با این حال فیروزه صابر، نامه مشترک خانواده‌های صابر و سحابی را در اختیار مسوولان زندان اوین قرار داد تا به این زندانیان برسانند.

منبع: کلمه


 
 

1390/4/1

نماینده مرکز پزشکی حج و زیارت در مدینه از فوت ۲۲ زائر ایرانی از ابتدای حج امسال خبر داد.

به گفته وی تمامی افراد فوت شده بالای ۶۰ سال سن داشتند.

دکتر شوشتری‌زاده با اعلام اینکه روزانه یک هزار و ۶۰۰ نفر به مراکز درمانی حج مراجعه می‌کنند دلیل اصلی ۲۲ مورد فوت را مشکلات قلبی و بیماری‌های زمینه‌ای و بدخیم عنوان کرد.

وی افزود: «همچنین دو مورد فوتی حدود چهل سالگی داشتیم که یکی از این بیماران به دلیل لخته عروق ریوی در مدینه جان داد ولی تاکنون بیماری خاصی در میان زائران ایرانی وجود نداشته است.» 

سال گذشته رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر ایران از فوت ۲۱ ایرانی در مناسک حج عمره خبر داده بود. سال پیش از آن نیز به گفته مسئول وقت هیئت پزشکی حج در مکه تعداد فوت شدگان ایرانی در مراسم حج به ۳۳ مورد رسید که دلیل فوت اکثر این زائران کهولت سن و ایست قلبی اعلام شد.

منبع: مهر


 
 

1390/4/1

محسن امین‌زاده، فعال سیاسی و عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم انسانی عصرسه‌شنبه به زندان اوین بازگشت و به جمع اعتصاب‌کنندگان پیوست. 

وی برای درمان بیماری کلیوی خود به مرخصی آمده بود، اما پس از شرکت در مجلس ترحیم مرحوم هدی صابر، به همراه مصطفی تاجزاده به اوین فراخوانده شد و عصر سه‌شنبه به زندان بازگشت.

هم اکنون محمد جواد مظفر، یکی از اعتصاب کنندگان اوین به دلیل فوت مادر همسرش به مرخصی سه روزه آمده اما با پیوستن امین‌زاده به جمع اعتصاب‌کنندگان، همچنان دوازده نفر از زندانیان سیاسی بند ۳۵۰ در اعتراض به جان باختن هاله سحابی و هدی صابر در اعتصاب غذا به سر می‌برند.

امین‌زاده ٢۵ خرداد ٨٨ دستگیر و پس از گذراندن چهار ماه انفرادی به پنج سال زندان محکوم شده بود.

وی که پس از دستگیری بازنشسته شده است در زمان ریاست جمهوری محمد خاتمی معاونت وزارت امور خارجه را به عهده داشت و در انتخابات ریاست جمهوری دهم رئیس ستاد ائتلاف اصلاح‌طلبان بود.

منبع: کلمه

پیشینه:

اعتصاب غذای نامحدود 12 زندانی در اعتراض به جان باختن هدی و هاله


 


شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به 30mail-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به 30mail@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته