-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ خرداد ۱۳, جمعه

Latest News from 30Mail for 06/03/2011

این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.

 

در حكمي از سوي احمدي نژاد:
1390/3/12

محمود احمدی‌نژاد در حكمي محمد علي‌آبادي را به عنوان سرپرست وزارت نفت معرفي كرد.

به گزارش ایسنا احمدي‌نژاد طی حکمی «با استناد به اصل يكصد و سي و پنجم قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران» محمد علی آبادی را به سمت «سرپرست وزارت نفت» منصوب کرد.

پس از کنار گذاشته شدن مسعود میرکاظمی، وزیر سابق نفت از سمت خود، محمود احمدی‌نژاد اعلام کرده بود که تا معرفی وزیر جدید و رأی اعتماد مجلس، شخصاً سرپرستی وزارت نفت را برعهده خواهد داشت، اما شورای نگهبان، این عمل احمدی نژاد را مغایر با قانون اساسی اعلام کرده‌ بود.

محمد علی آبادی پیشتر معاون رییس جمهور و رییس سازمان تربیت بدنی بود که در دوره تصدی وی، کارشناسان انتقادات زیادی را برنحوه مدیریت او و ناکامی‌های ورزشی ایران داشتند.

همچنین به دنبال ناکارآمدی وی در ریاست سازمان تربیت بدنی، هنگامی که از طرف احمدی نژاد به عنوان وزیر نیرو پیشنهاد شد، مجلس به او رای اعتماد نداد.

منبع: رادیو فردا

پیشینه:

شورای نگهبان با سرپرستی احمدی‌نژاد بر وزارت نفت مخالف است


 
 

از سوی بانک مرکزی:
1390/3/12

نرخ تورم در اردیبهشت ماه 14.2درصد اعلام شد که نسبت به ماه قبل 1.7درصد افزایش یافته است. نرخ تورم فروردین ماه 13.2درصد اعلام شده بود.

به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، نرخ تورم در دوازده ماه منتهی به اردیبهشت ماه 1390 نسبت به دوازده ماه منتهی به اردیبهشت ماه 1389 را معادل 14.2 درصد اعلام كرد.

همچنین شاخص بهای كالاها و خدمات مصرفی در مناطق شهری ایران در اردیبهشت ماه1390 نسبت به ماه قبل 1.7درصد افزایش یافت.

این شاخص در مقایسه با ماه مشابه سال قبل، 21.2 درصد رشد داشته است.

خلاصه نتایج به دست آمده از شاخص بهای كالاها و خدمات مصرفی در مناطق شهری ایران براساس سال پایه 100=1383 ( 359 قلم كالا و خدمت ) در اردیبهشت ماه1390 محاسبه می شود.

برخی کارشناسان پیشتر هشدار داده بودند به دلیل افزایش شدید قیمت برخی مواد سوختی، نرخ تورم در ماه‌های آینده با سرعت بیشتری رشد خواهد کرد.

تورم به معنی افزایش سطح عمومی قیمت هاست و نرخ آن در ایران با محاسبه قیمت ۳۵۹ قلم کالا و خدمات مصرفی تعیین می‌شود.

منبع: آینده نیوز

پیشینه:

نرخ تورم فروردین ماه ۱۳.۲ درصد اعلام شد
نرخ تورم در ایران از مرز ۱۴ درصد گذشت
رشد «نرخ تورم» و افزایش گرانی‌ کالاها و خدمات مصرفی
توکلی: تصور تورم تک رقمی یک توهم است


 
 

1390/3/12

امروز پنجشنبه قرار بود به دعوت شماری از چهره‌های ملی مذهبی در مسجد حجت بن الحسن واقع در خیابان سهروردی مراسمی برای ترحیم عزت‌الله سحابی برگزار شود که ماموران امنیتی از برگزاری این مراسم جلوگیری کرده و لباس شخصی‌ها با حمله به شرکت‌کنندگان گروهی را مورد ضرب و شتم قرار داده و بازداشت کردند.

در زیر روایت تعدادی از شاهدان عینی از لغو این مراسم نقل می‌شود:

آزاده، یکی از شرکت کنندگان در گوگل ریدر نوشته است: «مراسمی که نبود، یه [فردی] جلوی مسجد هی می‌گفت مسجد تعمیرات داره تعطیله، چشمای گریون خانوم طالقانی که چه وقیحانه توهین میکردند بهش، فحش‌های رکیک بچه بسیجی‌ها.. کتک و باتوم و ..، من با مادرم رفته بودم ... یک کمی از هم فاصله گرفتیم ولی شنیدم یه پسر کم سن و سال با لحن بسیار زننده‌ای داره به مامان میگه خانوم برو تا سوار ون نکردیمتون ببریم کهریزک‌ها.. آنقدر جا درست کردیم واسه شماها که همتون رو هم ببریم بازم جا هست..!، دریده بودن دریده تر شدن..»

ساناز، یکی دیگر از شرکت کنندگان در گوگل ریدر خود نوشته است: «بی[..] در مسجد رو سه قفله کرده بودن و یه چی نوشته بودن که یعنی به علت تعمیرات تعطیل می‌باشد. مردم دو طرف خیابون ایستاده بودن. اصلن ایده‌ای ندارم که چقدر بودیم و اینا. بلد نیستم. اما جمعیت بد نبود به زعم من. ما اول اینور خیابون بودیم. بعد دیدیم یه صداهای خوبی میآد. انگاری دعا میخوندن. رفتیم اونور. یا زهرا یا زهرا، الللله اکبر، لا اله الا الله، هیهات منت الذله. اومدن به هار بازی. که واینسین واینسن. الله اکبر گویان صد قدم میرفتیم پایین تر دوباره برمیگشتیم بالا. یه پسره، دمش گرم، دست اش رو برد بالا و یه جوری اللللللههههه اااککککبببررر گفت که اونور خیابونی ها هم جواب دادن.اااللللهههههههه اااککککببببببررررررررر، هههیییههههااااتتت منننن الذله، ههههییییهههااااااات منننن الذذذلللهههه... هار شدن . ریختن به زدن. با چوب و چماق. هه . چوب هااا. یه متری بود چوب‌اش. یه یارو بغل من فحش داد. گفت پدر سگاااااا بی شرفاااا. گرفتنش. آره .من ترسیده بودم. نرفتم دستش رو بگیرم و بکشم. داد زدیم ولش کن ولش کن. همین. مرده خیلی تیز بود. از دست شون در رفت. خودشو جا کرد میون جمعیت. رفتم کنارش گفتم آقا جون مادرت فحش نده میان میگیرنت من از خودم بدم میآد. خندید. گفت هیچ [..] نمیتونن بخورن. هیچی دیگه .پراکنده کردن. یه سری رفتن بالا. یه سری پایین. ماشین ها هم بووووووقققققققققق.»

یکی دیگر از شاهدان عینی ماجرا را اینگونه نقل کرده است: «پالیزی و سهروردی ترافیک سنگین بود. نزدیک مسجد که شدیم جمعیت توی پیاده رو ایستاده بودند و نیرو های بسیج و انتظامی هم زیاد بودند. جلوی ما بین چند نفر و بسیجی ها درگیری شد و پسر فریاد می‌کشید: زدید آدم کشتید... خانم مسنی رو سوار کردیم که ظاهرا از نزدیکان آقای سحابی بود. گفت که یک ساعت پیش درگیری خیلی زیاد بوده و به مردم با مشت و لگد حمله کردن. گفت بیشتر کسانی که حمله می‌کردن لباس فرم سبز تنشون بوده. گفت که مهکامه، عروس هاله سحابی و چند نفر دیگه از نزدیکان‌شان رو هم ظاهرا دستگیر کردند و بردند.»

شاهد عینی دیگری مشاهدات خود را اینگونه شرح داده:

«ساعت 14:20 ماشینمو تو کوچه کنگاور پایین تر از مسجد حجت پارک کردم و با یه خانواده که با هم رسیده بودیم به سمت سر کوچه حرکت کردیم...؛ نزدیکای سر کوچه بود که جمعیت زیادی با داد و فریاد و جیغ خانم ها به داخل کوچه فرار کردند و ما با دیدن هجوم لباس شخصی ها در حالی که شوکر هاشون دستشون بود و با فعال کردنش مردم رو میترسوندن، دیگه جلوتر نرفتیم...؛ مادری دست پسرشو گرفت و از معرکه دور کرد (با اصرار و فریاد البته)...؛ همون عده گزارش هایی دادند، مبنی بر : در های مسجد کلا بسته بوده و وقتی که دیدن مردم دم مسجد جمع شدن شروع به ممتفرق کردن مردم کردن...همین جمع میگفتند که بیشتر حمله ها توسط نیروهای لباس شخصی بود و نیروی انتظامی فقط متفرق می کرد...از یکی از خانم های همین جمع شنیدم که همسر مهندس سحابی رو به محض رسیدن به در مسجد دوباره سوار ماشینش کردن و گفتن که برو...؛ پس از دقایقی که توی کوچه ایستاده بودیم هم چند مامور نیروی انتظامی برا متفرق کردن مردم وارد کوچ شدند...؛ جمعیت کوچه کم شده بود و من هم چون تنها بودم تصمیم گرفتم ادامه ماجرا رو از توی ماشینم تماشا کنم...؛»

«ساعت 14:40 بود که وارد سهروردی شدم. سر خیابان توپچی بود که شاهد ضرب و شتم یه مرد میانسال توسط مامور نیرو انتظامی بودم...؛ در کل مامورای نیرو انتظامی هنوز زیاد نبودند، اما از سهروردی تا سر قندی، دیدم که لباس شخصی های 3 نفر رو با خودشون به سمت مسجد می بردند...؛ وارد قندی شدم شریعتی رو به بالا و باز سهروردی...؛ دوباره هم اون صحنه دستگیری توسط لباس شخصی ها و بردنشون به داخل مسجد حجت برای 2 نفر دیگه هم تکرار شد...خانم میانسالی هم به دنبال یکی از اونها : "شوهرمه...شوهرمه..."؛ اما تو دور سوم گشت زنی من بود که دوباره صحنه شلوغی های قدیم تکرار شد...یگان های امداد و پشتیبانی، به خاطر ترافیک سهروردی، پیاده به سمت مسجد حجت می دویدند و چند تایی هم موتور سوار دو ترک نیروی انتظامی...؛ وقتی دوباره جلوی مسجد رسیدم، دیدم که مثل تجمع های قبلی، سربازا از میدون قندی تا سر کوچه کنگاور، کنار پیاده رو و چسبیده به دیوار ایستاده بودن و موتور سوار ها هم توی خیابون سهروردی ویراژ می دادند...صحنه دستگیری یه پسر جوون رو هم توسط چند تا مامور نیروی انتظامی دیدم...»

«حوالی ساعت 15:10 بود که دیگه اونا موفق شدن جمعیت رو کم کم متفرق کنند، ولی خب هنوز فضا ملتهب بود؛ من به سمت خونه حرکت کردم...؛ در کل جمعیت خیلی زیادی نبود، اما مردم واقعا ناراحت و متاثر بودن، مردم زیادی رو دیدم که با دیدن اون صحنه ها به گریه افتادن یا شروع کردن به فحش دادن...اما همون ها هم درنطفه صداشون با بی ادبی لباس شخصی ها خفه شد...»

منبع: گوگل ریدر

پیشینه:
ممانعت از برگزاری مراسم ترحیم عزت الله و هاله سحابی
 


 
 

1390/3/12

منصور اسانلو، فعال کارگری و رئيس سنديکای کارگران شرکت واحد، بعدازظهر پنجشنبه، به قرار کفالت به طور موقت از زندان آزاد شد.

آقای اسانلو در حالی که در حرکت جمعی زندانیان سیاسی در زندان رجایی شهر در حال اعتصاب غذا بود به دستور قوه قضائیه آزاد شده است.

آزادی این فعال کارگری همزمان با نشست سازمان جهانی کار صورت می گیرد که از روز دوشنبه این هفته آغاز شده و تا دو هفته ادامه دارد. سازمان جهانی کار همواره خواهان آزادی منصور اسانلو بوده است.

منصور اسانلو رئیس هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه و فعال فعال کارگری که بارها بدلیل مبارزات کارگری و تلاش برای احقاق حقوق کارگران شرکت واحد بازداشت و محاکمه گردید، در تیرماه سال ۸۶ به اتهام های امنیتی به پنج سال زندان محکوم شد.

فدراسيون بين‌المللی کارگران حمل و نقل، با صدور بيانيه‌ای از آزادی موقت منصور اسانلو، پس از سپری کردن نزديک به چهار سال زندان، ابراز خرسندی کرد.

منبع: جرس و رادیو فردا


 
 

جامعه مدرسین و طلاب قم و نجف (متقن):
1390/3/12

جامعه مدرسین و طلاب قم و نجف (متقن) با انتشار بیانیه‌ای ضمن ابراز تاسف از درگذشت هاله سحابی، از مراجع تقلید خواسته‌اند که «در برابر ستم به خانواده سحابی ساکن ننشینند و اخلاق علوی را در اعتراض به این فاجعه نشان دهند.»

در بیانیه جامعه مدرسین با اشاره به درگذشت هاله سحابی در مراسم تشییع پدرش و همچنین اعلام خبر ناشی از «سکته قلبی» وی در رسانه‌های دولتی آمده است: «طرفه این‌جاست که ماشین رسانه‌ای دستگاه زر و زور و تزویر از ساعات اولیه‌ی اعلام خبر ناباورانه‌ی کشته شدن مرحومه هاله‌ی سحابی کوشید آن‌را سکته‌ی قلبی ناشی از شوک درگذشت پدر وی قلمداد کند، غافل از آن‌که به شهادت اطرافیان آن مرحومه، و نیز فیلم‌ها و مصاحبه‌ها، ایشان روحیه‌ای بالا و توحیدی داشت و صبری زینبی پیشه ساخته بود.»

این بیانیه می‌افزاید: «این رسانه‌چیان دروغ‌زن اگر راست می‌گویند فیلم‌های گرفته شده توسط نیروهای امنیتی از مراسم تدفین را در اختیار عموم بگذارند تا معلوم شود مرحوم هاله سحابی از ضرب و شتم در گذشت و یا به مرگ طبیعی.»

جامعه مدرسین و طلاب قم و نجف در ادامه از مراجع تقلید پرسیده‌اند: «آیا ضرب و شتم دختری در تشییع جنازه پدر، شما را یاد اتفاقی در تاریخ نمی اندازد؟ مگر سپاه عمر سعد با داغداران عاشورا چنین جنایتی نکرد؟ و امروز سپاه عمر سعد زمان، از ترس پیکر بی جان مرحوم سحابی دختر او را نیز به شهادت رسانید. ما از مراجع می خواهیم که در برابر ستم به این خانواده متدین و آزاده ساکن ننشینند و اخلاق علوی را در اعتراض به این فاجعه نشان دهند.»

در پایان این بیانیه آمده است: «ما اعضاء جامعه مدرسین و طلا قم و نجف(متقن) محضر خانواده داغدار سحابی و آحاد ملت ایران تسلیت عرض می نماییم و برای این دو عزیز از دست رفته از درگاه باری تعالی طلب غفران و هم نشینی با انبیاء و اولیاء را داریم. روزی که اهل ستم زیر و زبر شوند دور نیست.»

منبع: متقن


 
 

شورای هماهنگی راه سبز امید:
1390/3/12

شورای هماهنگی راه سبز امید با انتشار بیانیه‌ای ضمن ابراز تاسف نسبت به درگذشت هاله سحابی،‌ خواستار تشکیل یک کمیته حقیقت‌یاب مستقل در این زمینه شد.

در این بیانیه آمده است: «هاله سحابی شهید جدید جنبش سبز، قربانی فرعونیت حاکم بر اقتدار گرایانی شد که هیچ حق و حقوقی برای شهروندان ایرانی قائل نیستد و ابتدایی‌ترین اصول اخلاقی و بدیهی ترین سنت‌های جامعه را رعایت نمی‌کنند؛ حتی حق حضور امن در مراسم تشییع و تدفین پیکر پدر.»

شورای هماهنگی راه سبز امید در ادامه می‌افزاید: «این خودکامگان که تداوم بقاء خود را بر سلاح و سرکوب و ارعاب متکی ساخته اند، دچار چنان بحران مشروعیتی شده اند که حتی از برگزاری مراسم تشییع و تدفین نیز در هراس می باشند. و از آن فراتر، تا بدان حد از افشاء حقیقت وحشت دارند که پیکر شهیدان را _با تهدید و به اجبار_ شبانه به خاک می‌سپارند. این‌گونه است که جباران برای ادامه‌ی سلطه نامشروع خویش، هر روز شهروندی را مظلومانه قربانی می‌کنند.»

در پایان این بیانیه تاکید شده است: «شورای هماهنگی راه سبز امید با اعلام مراتب اعتراض شدید خود به جنایت جدید تمامیت خواهان، خواهان تشکیل کمیته‌ مستقل و قابل اعتماد حقیقت‌یاب برای پیگیری عاملان جنایت اخیر، در هر سطح و مقام است. اقتدارگرایان حاکم با کوبیدن بر طبل خشونت و پراکندن تخم نفرت و کینه، بر تنور آتشی می‌دمند که در پایان، نه از تاک نشانی بجای خواهد گذاشت و نه از تاک‌نشان.»

هاله سحابی، فرزند عزت‌الله سحابی صبح روز چهارشنبه در مراسم تشییع جنازه پدرش با حمله نیروهای امنیتی ابتدا بیهوش و سپس در اثر سکته قلبی جان باخت.

منبع: جرس


 
 

درخواست برای پایان اعتصاب غذای زندانیان:
1390/3/12

جمعی از فعالان سیاسی - مطبوعاتی با انتشار بیانیه ای خطاب به زندانیان اعتصاب کننده زندان رجایی شهر کرج، خواستار پایان اعتصاب غذای آنان شدند.

منصور اسانلو، جعفر اقدمی، رسول بداقی، مجید توکلی، بهروز جاوید تهرانی، رضا رفیعی، عیسی سحر خیز، رضا شریفی بوکانی، کیوان صمیمی، حشمت طبرزدی، علی عجمی، مهدی محمودیان بیش از ده روز است که در زندان رجایی شهر در اعتصاب غذا به سر می‌برند.

در این بیانیه خطاب به زندانیان آمده است: «مطمئن باشید که ندای مظلومانه و شجاعانه شما در این تاریکی پیش از سپیده آزادی ایران همواره در تاریخ آزادیخواهی ایران طنین انداز خواهد بود. همفکران، دوستان وعلاقمندان شما در ایران و سرتاسر جهان با تحسین و اعجاب به روزه سیاسی شما در آن سیاهچال سیاسی نگریسته اند و می نگرند و آنرا نبردی پیروز در جلب توجه آرا جهانیان به اوضاع اسف انگیز سیاسی در ایران به حساب می آورند.»

امضا کنندگان این بیانیه افزوده‌اند: «در شرایط حساس فعلی که سلامت و حیات شما در خطر قرار گرفته از شما خالصانه و مصرانه درخواست می کنند که به روزه سیاسی خویش پایان دهید تا بتوانید -- و با مدد شما بتوانیم -- در روزی دیگر و جبهه ای دیگر به این مقاومت مقدس ادامه دهیم.»

در پایان این بیانیه تاکید شده است:‌ «خانواده، یاران، و بالا تر از همه هم میهنان و همکیشان شما به تجربه، راهنمائی، و همدلی شما تا انتهای این راه پر افتخار و ایثار نیازمندند. بالا تر از همه می خواهیم در کنار شما پیروزی نهائی و محتوم ایرانیان بر نیرنگ، ستم، و استبداد دینی را به شادی بنشینیم و یقین داریم چنان روزی با ادامه حضور شما در این دور نخواهد بود.»

علی افشاری، نوشابه امیري، فاطمه حقیقت جو، علی اکبر موسوی خوئینی، مهدی نوربخش و حسن یوسفی اشکوری برخی از امضا کنندگان این نامه هستند.

منبع: جرس


 
 

1390/3/12

وضعیت جسمانی مجید توکلی، دانشجوی دربند در یازدهمین روز اعتصاب غذایش «وخیم» گزارش شده است.

توکلی به همراه دیگر زندانیان زندان رجایی شهر کرج، پیش از آغاز دور نهایی اعتصاب غذای اعتراضی خود که به صورت نامحدود و تا زمان رسیدن به خواسته های به حق ایشان دنبال خواهد شد، طی یک ماه و نیم گذشته بیست و یک روز را بصورت اعتصاب غذای محدود و هفتگی سپری کرده بودند.

زندانیان سیاسی این زندان پیش از این و از اواخر فروردین ماه سال جاری در اعتراض به شرایط بد زندان از جمله محدودیت های اعمال شده بر علیه ایشان و خانواده هایشان مانند قطع تمامی ملاقات های حضوری و تماس های تلفنی و همچنین نقض سیستماتیک حقوق بشر از سوی حکومت جمهوری اسلامی اعتصاب غذای اعتراضی خود را به صورت هفتگی و محدود آغاز کردند.

به گفته مسئولان این زندان دستور قطع تماس های تلفنی و ملاقات های حضوری زندانیان بند ویژه امنیتی این زندان مستقیماً توسط عباس جعفری دولت آبادی دادستان تهران و کرج صادر گردیده است.

لازم به یادآوری است علاوه بر مجید توکلی، گزارش های دریافتی حاکی از وضعیت نامناسب جسمانی سید مهدی محمودیان، عیسی سحرخیز، کیوان صمیمی و همچنین انتقال رسول بداغی به بهداری این زندان در اثر وخامت وضعیت جسمانی وی می باشد.

منبع: جرس

 


 
 

ضرب و جرح و بازداشت شماری از شرکت‌کنندگان
1390/3/12

سایت «میزان خبر» گزارش کرد ماموران امنیتی از برگزاری مراسم ترحیم عز‌ت‌الله سحابی جلوگیری کرده و لباس شخصی‌ها با حمله به شرکت‌کنندگان در این مراسم گروهی را مورد ضرب و شتم قرار داده و بازداشت کردند.

مراسم بزرگداشت عز‌ت‌الله سحابی و فرزندش هاله سحابی قرار بود ظهر روز پنجشنبه در مسجد حجت‌بن الحسن واقع در خیابان سهروردی برگزار شود که با دخالت نیرو‌های امنیتی این مراسم برگزار نشد.

«میزان خبر» گزارش کرده که نیروهای لباس شخصی به جمعیت پراکنده مردم که در اطراف خیابان‌های منتهی به مسجد جمع شده بودند، حمله کردند و اقدام به ضرب و شتم و بازداشت تعدادی از مردم کردند.

سایت العربیه فارسی نیز گزارش کرده است مردمی که قصد حضور در این مراسم را داشتند با تابلوی «مسجد به علت تعمیرات داخلی تا اطلاع ثانوی تعطیل است» روبرو شدند.

رادیو فردا نیز در گزارشی اعلام کرده که مأموران امنیتی، انتظامی و لباس شخصی‌ها با خشونت شدید مانع از برگزاری این مراسم یادبود شده‌ و به گفته شاهدان عینی، مأموران  با بستن در مسجد، اقدام به ضرب و شتم و پراکندن شرکت‌‌کنندگان کرده‌اند.

علاوه بر این به گفته شاهدان عینی، مأموران امنیتی شماری از افراد نزدیک به خانواده مهندس سحابی را بازداشت و به محل نامعلومی منتقل کرده‌اند.

عزت‌الله سحابی دو روز پیش از این و بعد از طی یک دوره بیماری درگذشت و دختر وی هاله سحابی نیز روز گذشته در جریان حمله نیروی‌های امنیتی به مراسم تشیع آقای سحابی و درگیری با وی جان باخت.

پیکر هاله سحابی شب هنگام با فشار نیروهای امنیتی و بدون برگزاری مراسم تشییع جنازه دفن شد.

منبع: رادیو فردا، العربیه و میزان خبر


 
 

1390/3/12

مسعود باستانی، روزنامه‌نگار زندانی در زندان رجایی‌شهر، امروز در سالن ملاقات و هنگام دیدار با همسر و مادرش، در برابر چشم آنان مورد ضرب و شتم ماموران مستقر در زندان قرار گرفت.

وب‌سایت کلمه نوشته است صبح امروز پنجشنبه، در اواخر زمان ملاقات «فقط به دلیل اینکه مسعود باستانی یک دقیقه بعد از پایان زمان ملاقات مشغول خداحافظی با مادرش بود، مورد حمله ماموران زندان رجایی‌شهر قرار گرفت و ماموران او را هل دادند و سرش را به دیوار کوبیدند.»

کلمه نوشته است که این اقدام موجب نگرانی شدید خانواده وی و دیگر خانواده‌های زندانیان سیاسی این زندان شد؛ به طوری که مادر باستانی در سالن ملاقات بی‌هوش و مهسا امرآبادی، همسرش نیز دچار فشار شدید عصبی و افت فشار خون شد.

بر اساس این گزارش، خانواده‌های زندانیان سیاسی رجایی شهر با مشاهده حمله ماموران به باستانی، با کوبیدن پیاپی مشت‌های خود به شیشه‌های سالن ملاقات، به این اتفاق اعتراض کردند.

طی روزهای اخیر، تعدادی از زندانیان سیاسی زندان رجایی شهر، در اعتصاب غذا به سر می‌برند و مقامات زندان و قضایی، کماکان به وضعیت آنان بی‌توجه هستند.

مسعود باستانی مدت‌هاست که از بیماری‌های مختلف در فک و دهان و نیز بیماری‌های گوارشی رنج می‌برد، اما با وجود گذشت ماه‌ها از محکومیت وی، همچنان با مرخصی او جهت درمان بیماری‌هایش مخالفت می‌شود.

مسعود باستانی در ۱۴ تيرماه ۱۳۸۸ که برای رسيدگی به وضعيت همسرش، مهسا امرآبادی، به دادگاه انقلاب رفته بود، بازداشت شد و در نهايت به ۶ سال حبس تعزيری محکوم شد. وی از اسفندماه سال گذشته در زندان رجايی شهر کرج است.

مسعود باستانی و مهسا امرآبادی زوج روزنامه نگاری هستند که هردو پس از انتخابات 88 توسط دادگاه انقلاب تهران به زندان محکوم شدند. مسعود باستانی به تحمل 6 سال زندان و مهسا امر آبادی به 1 سال زندان. خانم امرآبادی در اسفند 89 از زندان آزاد شد.

منبع: کلمه

پیشینه:
سال 89 و زوج هایی که زندان را تجربه کردند


 
 

براساس گزارش بانک مرکزی:
1390/3/12

بانک مرکزی جمهوری اسلامی، نرخ تورم در ۱۲ ماه منتهی به اردیبهشت ۱۳۹۰ نسبت به دوازده ماه منتهی به اردیبهشت ۱۳۸۹ را معادل ۱۴.۲ درصد اعلام کرد.

نرخ تورم فروردین ماه امسال ۱۳.۲ درصد اعلام شده بود.

همچنین شاخص بهای کالا‌ها و خدمات مصرفی در مناطق شهری ایران در اردیبهشت ماه۱۳۹۰ نسبت به ماه قبل ۱.۷ درصد افزایش یافته است.

نرخ تورم در ایران در اردیبهشت سال ۱۳۸۹ خورشیدی یک رقمی شد و در مرداد همین سال به کمترین میزان خود یعنی ۸.۸ درصد رسید، اما از اواخر تابستان دوباره آهنگ صعودی آن آغاز شده و در حال حاضر به بیش از ۱۴ درصد رسیده است.

از حدود پنج ماه پیش یعنی از زمان آغاز برنامه حذف یارانه‌ها سرعت رشد تورم بیشتر شده است. برخی کارشناسان می‌گویند که به دلیل افزایش شدید قیمت برخی مواد سوختی، نرخ تورم در ماه‌های آینده با سرعت بیشتر رشد خواهد کرد.

تورم به معنی افزایش سطح عمومی قیمت‌هاست و نرخ آن در ایران با محاسبه قیمت ۳۵۹ قلم کالا و خدمات مصرفی تعیین می‌شود.

برای محاسبه نرخ تورم، بانک مرکزی هر ماه آمار قیمت کالاها و خدمات مصرفی را در مناطق شهری و روستایی تهیه و با بررسی آن نرخ تورم را تعیین می‌کند.

منبع: ایرنا


 
 

1390/3/12

علیرضا محجوب دبیرکل خانه کارگر ایران می‌گوید از هر چهار جوان ایرانی، یک نفر بیکار است.

به گزارش ایلنا علیرضا محجوب، دبیرکل خانه کارگر گفته که مرکز آمار ایران، نرخ بیکاری را در حدود ۱۰ درصد اعلام کرده، اما آمار‌های شش ماه گذشته نرخ بیکاری را بیش از ۱۴ درصد نشان می‌دهد.

آقای محجوب نبود آمار «دقیق و متقن» درباره نرخ بیکاری را علتی برای «سخت شدن» حل معضل بیکاری دانست است.

به گفته این نماینده مجلس تعداد بالای بیکاران در بین جوانان، باعث نگرانی کار‌شناسان اقتصادی و اجتماعی شده است.

درباره افزایش بیکاری دلایل مختلفی مطرح شده، اما رکود حاکم بر اقتصاد ایران، ورود متولدین دهه ۶۰ خورشیدی به بازار کار و تحریم‌های بین‌المللی از مهم‌ترین دلایل آن اعلام شده است.

مقام‌های دولتی آمار‌های متناقضی از نرخ بیکاری و اشتغال در ایران ارائه می‌کنند که این آمار‌ها از سوی کار‌شناسان اقتصادی همواره با تشکیک روبر شده است.

منبع: ایلنا


 
 

1390/3/12

آمريکا روز چهارشنبه از دولت جمهوری اسلامی خواست تا درباره چگونگی مرگ هاله سحابی، فعال سياسی و مدنی و دختر عزت الله سحابی، تحقيق کند.

مارک تونر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا، به خبرنگاران گفت: «ما از مقامات ايران می خواهيم که در خصوص چگونگی مرگ (هاله سحابی) تحقيق کنند.»

مارک تونر اضافه کرده است: «اگر خبرها در مورد  مرگ (هاله سحابی) در اثر اقدامات نيروهای امنيتی صحت داشته باشد، اين امر بيانگر بی‌اعتنايی  و بی‌احترامی مقام های ايرانی به شان و مقام انسان ها است.»

«بی احترامی به مقام و منزلت انسانی»
کلوديا روت، رئيس حزب سبزهای آلمان، هم روز چهارشنبه در واکنش به خبر درگذشت هاله سحابی در حمله ماموران امنيتی به مراسم تشييع جنازه پدرش با انتشار بيانيه‌ای اظهار داشته است: «از شنيدن خبر درگذشت هاله سحابی به شدت متاثر و شوکه شده‌ايم. ما با تمام اعضای خانواده سحابی و مادران صلح و نيز فعالان حقوق زنان و دمکراسی به دليل درگذشت این فعال سرشناس حقوق زنان ابراز همدردی می‌کنيم.»

رئيس حزب سبزهای آلمان با اشاره به گزارش‌های منتشر شده درباره نحوه مرگ هاله سحابی در مراسم تشييع جنازه پدرش افزوده است: «اين اقدام حاکمان و مسئولان سياسی ايران نشانه بی‌احترامی آنان به مقام و منزلت انسان‌ها و بسيار هراس‌انگيز است. اين نوع رفتارها به خوبی نمايانگر هراس يک نظام سياسی است که حتی مراسم تشييع جنازه را نيز تهديدی برای خود می‌داند.»

خانم کلوديا روت همچنين از «قتل» هاله سحابی با عنوان «جنايتی با انگيزه‌های سياسی» ياد کرده و خواستار انجام تحقيقات مستقل در اين باره و مجازات تمام عاملان اين «جنايت» شده است.

هاله سحابی، فرزند عزت‌الله سحابی صبح روز چهارشنبه در مراسم تشییع جنازه پدرش با حمله نیروهای امنیتی ابتدا بیهوش و سپس در اثر سکته قلبی جان باخت.

منبع: رادیو فردا
 


 
 

گزارشگران بدون مرز:
1390/3/12

سازمان گزارشگران بدون مرز در بیانیه‌ای ضمن ابراز تاسف از درگذشت هاله سحابی، اعلام کرد که ماموران امنیتی جمهوری اسلامی او را با ضرب و شتم به قتل رساندند.

در این بیانیه آمده است: «ایران با مرگ عزت‌اله سحابی یکی از بزرگترین حامیان آزادی بیان را از دست داد و رژیم دخترش مدافع پرتلاش حقوق خانواده‌های زندانیان سیاسی و ستم‌دیدگان، هاله سحابی را به قتل رساند. ما همچون مردم ایران این جنایات را فراموش نمی‌کنیم.»

این سازمان در ادامه تاکید کرده که «سید علی خامنه‌ای و محمود احمدی نژاد دو دشمن آزادی بیان و مطبوعات که حکومت ایران را در دست دارند، عاملان قتل این زن شجاع هستند.»

سازمان گزارشگران بدون مرز در ادامه خواهان روشن شدن «همه‌ی حقایق و بازداشت و محاکمه آمران و عاملان این قتل» شده است.

این بیانیه می‌افزاید: «سرکوبگری پرخشونت نظام جمهوری اسلامی علیه مخالفان نامی جز هولناک ندارد. این رژیم تنها به ممنوع کردن هر فعالیتی رضایت نمی‌دهد که می‌خواهد با ممنوعیت هر مراسم حافظه‌ی جمعی را پاک کند.»

هاله سحابی، فرزند عزت‌الله سحابی روز گذشته در مراسم تشییع جنازه پدرش با حمله نیروهای امنیتی ابتدا بیهوش و سپس در اثر سکته قلبی جان باخت.

منبع: سازمان گزارشگران بدون مرز
 


 


شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به 30mail-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به 30mail@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته