-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۸۹ مرداد ۱, جمعه

Latest News from 30Mail for 07/23/2010

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا گزینه دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



جمعي از كاركنان مركز اطلاعات تلفن 118 شركت مخابرات كرمانشاه پيش از ظهر پنجشنبه در اعتراض به كاهش حقوق و دستمزدهاي خود در مقابل استانداري كرمانشاه تجمع كردند.

اين عده كه ابتدا در ساعات اوليه صبح در خيابان مصوري (محل اداره كل و مراكز مخابراتي) تجمع كردند، سپس با حضور مقابل درب ورودي استانداري خواهان رسيدگي به وضعيت نامعلوم خود شدند. تعدادی از کارکنان معترض وضعیتشان را چنین شرح دادند:

هيچ يك از ما امنيت شغلي نداريم و هر روز به بهانه‌اي اضافه كار و حقوق ما كاهش مي‌يابد و اخيرا هم كه اعلام كرده‌اند حقوق ما از اين ماه نصف خواهد شد و هركس مي‌خواهد بماند، هركس نمي‌خواهد برود. سال گذشته بيش از 140 نفر از كاركنان مخابرات رفتند و امسال هم به ما نمي‌گويند برويد اما فشارها آنقدر زياد است كه مجبور شويم ترك كار كنيم تا حقوق و سوابقمان از بين برود.

ضمنا بعد از ما نوبت به شركتي‌ها مي‌رسد و همه آنان بر اساس ساعت كار، كار خواهند كرد، يعني كسي كه تا به حال روزانه شش ساعت كار مي‌كرده و مثلا 300 هزار تومان يا 350 هزار تومان حقوق مي‌گرفته از ابتداي مرداد ماه بايد صد ساعت كار كند و ساعتي هم حقوق بگيرد و اين براي كاري تخصصي مانند مخابرات و فعاليت‌هاي آن غير فني و غير معقول است.

یکی از كارمندان مخابرات افزود: مسئولان مخابرات هيچ توجيه مناسبي براي اين كار ندارند ما افرادي با سابقه بالغ بر 10 تا 15 سال داريم که در همه این سالها با ناملایمات مخابرات کنار آمده اند و الان با وجود داشتن زن و بچه باید با حقوق ماهی 120 تا 150 هزار تومان زندگی کنند.

يكي ديگر از كاركنان زن مركز 118 نيز گفت: ما قريب به صد نفر هستيم كه در 118 كار مي‌كنيم و فشار كار، بار رواني، عدم دريافت اضافه كار و مسائل مختلف را تاكنون تحمل كرده‌ايم اما انصاف نيست الان بعد از 10 سال حقوق ما را نصف كنند و بگويند مي‌خواهيد بخواهيد، نمي‌خواهيد برويد بيرون ... اين اوج توهين به حقوق كاركنان در يك شركت است.

کارکنان معترض اعلام کردند استاندار و مسئولان استان بايد پاسخگوي مسائل شركت‌هاي دولتي باشند و شركت مخابرات هم كه هنوز كاملا خصوصي نشده نمي‌تواند به اين بهانه همه را قلع و قمع كند. معترضان با قول مساعد يكي از مسئولان ساعت قريب به 11 استانداري را ترك كردند اما پس از مراجعه به محل كار خود از ورود آنان به سركار جلوگيري به عمل آمد.

منبع: ایلنا


 


بیش از 160 شرکت هواپیمایی از تهران به شهرستانهای دیگر منتقل می‌شوند.

رئیس شرکت فرودگاه‌های کشور با اعلام این موضوع در مشهد گفت: انتقال این شرکتها مصوبه دولت است که به تازگی به شرکت‌های هواپیمایی ابلاغ شده است.

وی در جمع 65 تن از مدیران شرکت های هواپیمائی افزود: شرکت فرودگاه‌های کشور یکی از شرکت‌هایی است که در صورت لزوم و با توجه به پیشنهاد دولت باید از استان تهران نقل مکان کند که در این صورت با توجه به ارتباط هوایی مشهد با 39 مقصد داخلی، اولویت نخست ما شهر مشهد خواهد بود.

او با اشاره به فعالیت 40 شرکت هواپیمایی خارجی در فرودگاه‌های کشور ابراز امیدواری کرد: با سرمایه گذاری 3 میلیارد تومانی دولت و بخش خصوصی فعالیت این شرکت‌ها در ایران افزایش یابد. وی همچنین از به کارگیری هواپیماهای ایرباس و ام دی در چند ماه آینده به جای هواپیماهای توپولف خبر داد.

منبع: همشهری و واحد مرکزی خبر


 


فرمانده نيروي زميني ارتش از عملياتي شدن تاكتيك زمين مسلح در منطقه وسيعي در جنوب كشور از آبان‌ماه سال جاري خبر داد.

امير احمدرضا پوردستان فرمانده نيروي زميني ارتش با اشاره به اجراي تاكتيک زمين مسلح به عنوان يكي از اقدامات ارتش در مقابله با هرگونه تهديد احتمالي دشمن، گفت: «ما اين تاكتيك را در رزمايش‌هاي مختلف مورد ارزيابي قرار داده تجربيات خوبي نيز كسب كرديم.»

وي با بيان اينكه قصد داريم اين موضوع را در مقياس وسيع در آبان‌ماه در منطقه جنوب كشور اجرا كنيم، افزود: «تاكتيك و طراحي‌هاي مورد نياز اين موضوع تدوين شده و نفرات و سلاح‌هايي كه بايد به‌كار گرفته شوند نيز آماده است.»

فرمانده نيروي زميني ارتش با يادآوري اينكه رزمايش‌هاي اخير نيروي زميني فرصتي مناسب براي مرور و اجراي موفق اين تاكتيك بوده است، افزود: «وجود حسگرها و سامانه‌هاي كنترل دور كه در مقابل اخلال و جنگ الكترونيك مقاومت خوبي دارند، از مواردي است كه در اين تاكتيك مورد توجه بوده است.»

وي همچنين در خصوص بكارگيري تجهيزات جديد الكترونيكي در امور مرزباني كشور با بيان اينكه نه تجهيزات الكترونيكي و نه نيروي انساني به تنهايي مي‌تواند پاسخگوي نيازهاي عملياتي ما باشد گفت: «همزمان مرزباني نيروي انتظامي و نيروي زميني ارتش تركيبي از تجهيزات الكترونيكي و نيروي انساني خلاق را به‌كار مي‌گيرند تا بتوانند به وظيفه خود عمل كنند.»

منبع: فارس


 


اكبر بيگلری، دادستان استان همدان از اجرای حکم قطع دست برای 5 سارق در همدان خبر داد و گفت: «اين حكم صبح امروز در زندان مركزي همدان به منظور اجراي حدود الهي و درس عبرتي براي ديگران به مرحله اجرا درآمد.»

وی در ادامه به تشریح اجرای حکم سرقت پرداخت و گفت: «طبق ماده 198 قانون مجازات اسلامي اجراي قطع يد بر روي سارق بايد حائز 16شرط باشد.»

به گفته دادستان همدان «سن سارقان مشمول اجراي حكم قطع يد 25 سال به بالا است و از آن جا كه اين افراد نتوانستند رضايت شاكيان را براي تخفيف جرم اخذ كنند، اين حكم براي آن‌ها اجرا شد.»

وی از شیعه به عنوان «مکتب حیات‌بخش» یاد کرد و گفت: «زماني كه دستي به سرقت عادت كرد و موجب آزار مردم شد، بر اساس دستور الهي بايد نسبت به قطع آن اقدام كرد.»

بیگلری در ادامه با بیان اینکه اسلام  تاکید  می‌کند براي آمرزش گناهان شخص و از سوي ديگر به منظور عبرت براي ديگران اجرای حکم  در ملا عام صورت گیرد گفت: «البته اين حكم به دليل بهره‌برداري دشمن با هدف معرفي اسلام به عنوان دين خشن و ناقض حقوق بشر، در ملأ عام اجرا نمي‌شود.»

اجرای قطع دست پنج متهم به سرقت در همدان دومین مورد در یک ماه اخیر است. در اوایل خردادماه سال جاری روز نامه کیهان گزارش داد بر اساس حکم دادگاهی در ملاير، دست يک سارق سابقه‌دار در حضور مسئولان قضايی ملاير و نمايندگان اجرای احکام دادگستری استان همدان قطع شد.

مجازاتی چون قطع دست، سنگسار و شلاق زدن با معيار ها و مجازات در دنيای کنونی همخوانی نداشته و «شکنجه» محسوب می شوند و شکنجه بر اساس موازين بين‌المللی حقوق بشر ممنوع است.

مخالفت با اجرای قانون مجازات اسلامی تنها محدود به گروه های حامی حقوق بشر نيست، به طوری که آيت الله يوسف صانعی، از مراجع اصلاح طلب شيعه در قم، در پاسخ به استفتايی، اجرای حدود (سنگسار، قطع يد و حد محارب) را در زمان غيبت امام دوازدهم شيعيان ممنوع دانست.

منبع: فارس و رادیوفردا


 


بلوک هیجده درصدی سهام سایپا نزدیک به هزارمیلیاردتومان بیش از قیمت پایه به فروش رفت در حالی که باید چهارشنبه گذشته 650 میلیارد تومان کمتر از این قیمت طبق قانون به فروش می‌رسید. رئیس سازمان خصوصی‌سازی‌ می‌گوید: زورمان به شبه دولتی‌ها نرسید.

ظهر چهارشنبه گذشته كارگزاري عمران فارس، به عنوان خريدار بلوك سايپا با ثبت سفارش 495 توماني آخرين پيشنهاد قيمت بلوك را وارد سامانه كرده و چون سه دقيقه پس ازاين ثبت سفارش، پيشنهاد ديگري وارد سيستم نشده بود، عرضه كننده ملزم به عرضه سهام بود. اما کارگزار عرضه کننده به بهانه نبود امكان برقراري ارتباط در آن لحظه با معاون سازمان خصوصي سازي، معامله را به روز كاري بعد موكول کرد.

با عدم پذیرش این معامله، تعاوني كاركنان سايپا در روز کاری بعد با صرف 646 ميليارد تومان هزينه بيشتر، برنده این بلوک به مبلغ 1583 ميليارد تومان شد، اما روزنامه تهران امروز همزماني اين اتفاق با مصوبه دولت مبني بر بلامانع بودن حضور شركت هاي بنياد شهيد و وزارت رفاه در رقابت سايپا را نشان از شيطنت سازمان خصوصي سازي براي رشد قيمت بلوك و به عبارتي از آب گل آلود ماهي گرفتن می‌داند.

رییس سازمان خصوصی دراین باره گفت:«خودمان هم زیاد راضی نیستیم.» او در پاسخ به انتقادات از وضعیت خصوصی‌سازی‌ها در کشور اظهار کرد: «بارها گفته‌ام که این کارها رقابت را از بین می‌برد.»

کردزنگنه درباره حضور صندوق‌های بازنشستگی در خرید سهام شرکت‌های دولتی گفت:« این پول‌ها از خودشان نیست که در این رقابت شرکت می‌کنند. حتی ما سال گذشته نیز چند مورد آنها را ممنوع‌المعامله کردیم.»

او تاکید کرد: «ما رانت نمی‌دهیم اما اگر هم می‌دهیم قانونی این کار را می‌کنیم.» وی این مسئله را ناشی از ساختار دولتی صندوق‌ها دانست و گفت: «زورمان نرسید که سهم شبه دولتی‌ها را در قانون کم کنیم.»

منبع: تهران امروز، همشهری


 


مجمع روحانیون مبارز در واکنش به «دروغ پردازی‌ها و تخریب شخصیت» اعضای این مجمع توسط روزنامۀ وابسته به سپاه، جوابیه‌ای را خطاب به آن روزنامه (جوان) منتشر کرده که درآن عملکرد این روزنامه را یادآور رفتار سازمان مجاهدین خلق دانسته است.

این مجمع در پی صدور قطعنامه اخیر شورای امنیت علیه ایران و خارج ساختن نام مجاهدین خلق از لیست سازمان‌های تروریستی این اقدام را محکوم کرده بود.

اما بر اساس جوابیه اخیر مجمع روحانیون مبارز «روزنامه جوان مورخ 89/4/16 در صفحه اول با عصبانیت و سراسیمگی خاصی به پریشان گویی افتاد و با تکرار اتهامات واهی و هتاکی علیه مجمع عملاً به دفاع از منافقین برخاست.»

این تشکل اصلاح‌طلب در جوابیه خود با رد اتهامات این روزنامه وابسته به سپاه پاسداران نوشته است: «آنچه که موجب نگارش این نوشتار گردید، پیدایش این احتمال است که عوامل آن سازمان، با سوء استفاده از تندروی و افراط گری، به درون برخی نهادها و دستگاها و رسانه های نظام نفوذ کرده و در صدد انتقام از امام، یاران امام و انقلاب بر آمده باشند.»

اعضای این مجمع معتقدند «آنچه که این گمان را تقویت می کند رفتار کاملاً مشابه این رسانه‌ها با رفتار رسانه‌ای منافقین در سال ۵۹ و ۶۰، در تخریب و ترور شخصیت استوانه‌های انقلاب همچون شهید بهشتی، خامنه ای، هاشمی رفسنجانی، شهید رجائی و... است.»

در پایان این جوابیه آمده است: «ما ضمن هشدار نسبت به این خطر بزرگ امیدواریم قبل از این که این جریان مرموز ضربه های بزرگتری به نظام وارد کنند، شناسایی، افشاء ورسوا گردند.»

منبع: وبسایت مجمع روحانیون مبارز


 


هادی حیدرزاده، مشاور شهردار تهران می‌گوید که پوشش شبکه فاضلاب تهران در فهرست ۱۰ کلانشهر آخر دنیا قرار دارد. به گفته‌ی وی «با روندی که در حال حاضر پیش می‌رود شاید تا ۱۰ سال آینده این شبکه کامل نشود.»

این درحالی‌ست که رئيس شوراي شهر تهران با انتقاد از «بودجه اندکي» که به تکميل شبکه فاضلاب محلات پايتخت اختصاص دارد، گفته است که «با بودجه کنوني، شبکه فاضلاب شهري تا ۲۲ سال آينده تکميل و به بهره برداري مي رسد و تا آن موقع بسياري از اقدامات شبانه روزي به هدر مي‌رود.»

به گفته مهدی چمران، «شهروندان تهراني بيش از سه برابر متوسط بين المللي آب و برق مصرف کرده و زباله توليد مي‌کنند.»

هادی حیدرزاده اما می‌گوید که حل این مسئله به جذب اعتبارات ملی و همکاری‌های بین بخشی بستگی دارد.

او بر این باور است که  فقدان شبکه فاضلاب مناسب در شهر تهران یکی از دلیل های مهم افزایش نیترات آب‌های زیر زمینی است و درنهایت آلودگی آب تهران.

بر اساس توضیحات مشاور شهردار نبود شبکه فاضلاب در تهران سبب می شود تا چاه‌های جنبی که برای جمع‌آوری فاضلاب ایجاد می شود، با گذشت زمان نشست کند و وارد آب‌های زیر زمینی شود.

حیدرزاده معتقد است بروز مشکلات جدی در بخش سلامت و محیط زیست و عواقب مختلف ایمنی و زیست محیطی دلیلی است بر ضرورت توجه دولت به تکمیل شبکه فاضلاب تهران به عنوان یک اولویت.

منبع: همشهری‌ آنلاین و وب‌سایت شهرداری تهران
 


 


از ابتداي دولت دهم تاكنون كه يك سال از عمر آن مي‌گذرد، شانزده استاندار تعويض يا جابه‌جا شده‌اند. وزير كشور در اظهار نظري گفته‌است جابه‌جايي و تغيير استانداران در راستاي گردش نخبگان است.

روزنامه تهران امروز نوشته در مقايسه با تغييرات اين چنينى در دولت قبلى كه با اصطلاحاتى همچون «قطار تغييرات» و «موج تغييرات» تعبیر مى‌شد، ديگر نه مجمع نمايندگان استان‌ها واكنشى معنادار در برابر تغيير استانداران نشان مى‌دهند و نه رسانه‌ها مثل سابق به تحليل و گمانه زنى درخصوص انگيزه‌هاى تغييرات نمايندگان دولت در استان‌ها مى‌ پردازند.

ابراهیم بهشتی در این گزارش نوشته توجه به سابقه تغييرات و جابه‌جايي مديران در دولت نهم و همچنين كيفيت برخي جابه‌جايي‌ها در دولت دهم اين گمانه را تقويت مي‌كند كه در پشت پرده تغييرات و جابه‌جايي‌هاي استانداران، يك منطق كارشناسي شده و يا حتي رويكرد سياسي خاصي وجود ندارد. برای نمونه می‌توان به جابه‌جايي استانداران خراسان شمالي و بوشهر اشاره کرد كه مشخص نيست بر اساس چه منطقي صورت گرفته‌است.

تهران امروز عزيمت استاندار کرمان به استان لرستان را هم از نمونه‌هاي ديگري می‌داند که دلیل موجهی برای آن یافت نمی‌شود.

این روزنامه در پایان نوشته آنچه مشخص است اينكه، مسائل و مشكلات استان‌هايي چون خراسان شمالي و بوشهر يا استان كرمان و لرستان به لحاظ سياسي، اجتماعي، فرهنگي و امنيتي، هیچ شباهتي با يكديگر ندارند كه استاندار خراسان شمالي تجربيات خود را در بوشهر عملياتي سازد و يا شخصی با سابقه حضور در استان‌هاي سيستان و بلوچستان و كرمان، به استان لرستان برود.

منبع: تهران امروز


 


هیئت دولت قانونی را به تصویب رساند که بر اساس آن «ایجاد هر گونه سازمان و پست جدید در تهران ممنوع شد.»

دولت همچنین مقرر کرد تا دستگاه‌های اجرایی، شرکت‌های دولتی خود را برابر فهرست مصوب کارگروه انتقال تا پایان مردادماه از تهران منتقل کرده و بانک مرکزی نیز نسبت به انتقال حساب‌های این شرکت‌ها اقدام کند.

به گفته مقامات دولت دهم، این مصوبه تازه دولت محمود احمدی‌نژاد با هدف «سبک‌سازی جمعیت تهران» اجرا خواهد شد.

پیشتر معاون توسعه منابع انسانی و پشتیبانی استانداری تهران گفته بود که تا پایان تیرماه سال جاری هزار و ۱۸ نفر از کارمندان دستگاه‌های اجرایی استان تهران به استان‌های دیگر منتقل می‌شوند.

سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایران اولین سازمانی در ایران بود که اعلام کرد بخش‌هایی از بدنه سازمان خود را به استان‌های دیگر منتقل خواهد کرد. اما کارکنان این سازمان تاکنون دو بار در مقابل مجلس به انتقال اجباری از تهران به اصفهان و شیراز اعتراض کرده‌اند.

پیش تر برای تشویق کارمندان به خروج از پایتخت، دولت ایران اعلام کرده بود که حقوق کسانی که از تهران به شهرهای دیگر مهاجرت کنند بین ۲۵ تا ۵۰ درصد افزایش می‌یابد.

منبع: برنا نیوز و رادیو فردا

پیشینه
انتقال یک هزار کارمند از تهران تا پایان تیرماه
آغاز ثبت نام از کارمندان متقاضی خروج از تهران
تجمع کارکنان میراث فرهنگی در پی انتقال اجباری از تهران


 


یوسف علیخانی
تادانه


علی احمد سعید (آدونیس) و زنده یاد «کاظم برگ نیسی» / دوازدهم آذر 1384 - نیاوران - تهران - عکس اختصاصی تادانه

 

انگشتی از ده انگشت مترجمان زبان عربی کم شد.
این را جدی می گویم، هیچ تا به حال وقت کرده اید بشمارید که چند نفر مترجم عربی در ایران داریم که حالا اسمی هم در کرده باشند؟
می شماریم (از معروف ترها شروع می کنیم):
دکتر عبدالمحمد آیتی
زنده یاد حسین خدیوجم
آذرنوش آذرتاش
موسی اسوار
کاظم برگ نیسی
یوسف عزیزی بنی طرف
محمد جواهرکلام
دکتر عبدالحسین فرزاد
موسی بیدج
عبدالرضا رضایی نیا
و ...

باور کنید اگر بگردید در این دایره، به جای آن «...» ها می رسید به آدمی مثل من در ترجمه ادبیات عرب.
خنده دار بودن ماجرا هم همین جاست که آدمی مثل یوسف علیخانی با چند سالی مترجمی عربی برای روزنامه های مناطق آزاد و انتخاب و جام جم، مثلا اسم می شود در مترجمان عرب. چرا؟ چون تعداد اصلی هاشان به انگشتان دو دست هم نمی رسد؛ به خدا نمی رسد!

حالا هم که یکی از انگشت ها کم شد.

ترجمه هایم را در دوره سربازی (با همان لباس آموزشی صفر یک) می بردم به روزنامه همشهری و می نشستم در لابی اش تا «یوسف عزیزی بنی طرف» بیاید و غلط هایم از برگردان داستان های زکریا تامر و جبران خلیل جبران را بگیرد. یا می رفتم به ساختمان «گیو» که محمد جواهرکلام، ترجمه ها را تایید کند. بعد «عبدالوهاب البیاتی» آمد ایران؛ تیر 1378 و همزمان شد آمدنش با ماجرای کوی دانشگاه و بردندش به اصفهان و شیراز برای دیدن مفاخر ادبی مان و بعد از برگشتنش به دمشق و آن وقت ... دو هفته بعد جنازه اش در خانه اش به دست آمد.

شنیده بودم «محمدمهدی جواهری» هم وقتی آخرین بار به ایران می آید، تا برمی گردد می میرد.
(چه آغوش بازی داریم برای شاعران معروف عرب!)

البیاتی که مُرد، سرباز بودم و برای روزنامه های «صبح امروز» و «مناطق آزاد» و «انتخاب» و «جوان» و ... حق التحریری می نوشتم؛ ترجمه و مصاحبه و مقاله و نقد و ...

البیاتی که مرد، یک صفحه در آزاد درآوردم برایش و دو صفحه در انتخاب. در آزاد چند شعر از او ترجمه کردم و سوالاتی که قرار بود ازش بپرسم و ... در انتخاب هم در یک صفحه با بنی طرف حرف زدم و در صفحه ای دیگر با جواهرکلام.

دنیای ادبیات ایران بسیار تنگ نظر است و بدتر و افتضاح تر از آن دنیای مترجمان عرب که من دیدم و دلیلش هم اینکه نمی توانستی این انگشت ها را یک بار هم شده دور هم جمع کنی؛ بشوند یک مشت. (در شرایطی که هیچ ناشری حاضر نیست کتابی از ادبیات عرب منتشر کند و فرهیختگانش با تنفر به عرب نگاه می کنند و گاه به خنده هم می پرسند مگر عرب جز ملخ خوردن کار دیگری هم بلد است؟)

تمام سال های دانشجویی و بعد خبرنگار-مترجمی ام تا شش هفت سال قبل، در غرفه های عربی نمایشگاه کتاب تهران گذشت و تکی تکی می دیدم شان؛ همه آن 9 انگشتی که اسم بردم. هر کدام شان جدا جدا بسیار مهربان بودند و هستند مثل یکی شان که همین دیروز رفت اما آرزویم بود همدیگر را قبول داشته باشند و آغوش باز داشته باشند برای هم. آرزویم بود!

یکی شان که چند بار هم بیشتر ندیدمش «کاظم برگ نیسی» بود. بار اول را به خاطر دارم که یوسف عزیزی بنی طرف، معرفی ام کرد به او؛ در همان نمایشگاه کتاب. سری برایم تکان داد که معلوم بود به هیچش هم نگرفته. شاید همین برخوردش برایم جالب بود که دقت کردم دیدم با زنی (بیشتر می خورد خواهرش باشد) از این غرفه به آن غرفه می روند و لیست پشت لیست پر می کنند و حسرت می خوردم که کاش من به اندازه انگشت کوچیکه او عربی می دانستم؛ که نمی دانم هنوز و البته کمی به خودم دلداری داده ام که خب آن ها اصالتا عرب هستند و من عربی آموخته دانشگاهم؛ آن هم دانشگاه تهران که بیش از دانشگاه، پاسگاه است برای پاس دادن درس ها و بیش از آن که مکانی علمی باشد، جایی است سیاسی.

بار دوم در انقلاب دیدمش، باز مشغول گشت زدن در میان قفسه های کتاب و پشت ویترین ها. همان روزها از خودم می پرسیدم یک مترجم عرب را چه به تصحیح حافظ و سعدی ما!


بعد که «ترانه های مهیار دمشقی» درآمد که شعرهای آدونیس بود با برگردان کاظم برگ نیسی. شوق آمد تا رگ گردن. آفرین گفتم و اگر وقتی که «پیشدرآمدی بر شعر عرب»ش درآمد و ندانسته حسودی اش را کردم که درست کاری مثل همین کتاب را آماده انتشار کرده بودم اما این بار تسلیم شدم؛ باید دانشجوی عربی بوده باشی و بدانی که آدونیس حریمی دارد و حتی نزدیک شدن به شعرهایش، جسارت می خواهد و آن گاه بود که برگ نیسی، دیگر برگ نیسی نبود برایم.

آدونیس، آذر 84 آمد تهران. وقتی بود که در جام جم آنلاین بودم. یکی دو تا گزارش رفتم از دیدارش با اهالی شعر و فرهنگ ایران. باز برگ نیسی را کنار آدونیس دیدم در شب ضیافت شعر نیاوران.

و حالا متاسفم که خودم هم چیزهایی را نوشتم که شاید باید قبلا می نوشتم؛ در توصیف یک همکار. همکاری که آخرین حضورش در زندگی من، خواندن مدخل هایی است که برای دایره المعارف نوشته و برای یک رمان تاریخی، عجیب به کارم آمده این روزها؛ بنوالاحرار یا فرزندان آزادگان.

«اسدالله امرایی» که خبر داد، گفتم آنقدر خبر خنده دار بود که با همان تیتر ایسنا در تادانه لینک دادم. صبح هم همین طور راه به راه تلفن بود که «فلانی! شماره ای از دوستاش، نزدیکانش و خانواده اش می خواهیم.»

چه بگویم؟ چرا به دیگران نیشتر بزنم؟ جوالدوز به خودم می زنم که آیا همه این جماعت فقط همین اندازه می ارزند که بمیرند؟


نبودآباد
اینک این است زجرآباد
نه صدای پای فردایی
نه بادِ روشن زایی،
نازنینان!
بر نبودآباد
کدام صدا را گذر خواهد افتاد.

شعری از آدونیس با ترجمه «کاظم برگ نیسی» / ترانه های مهیار دمشقی/ نشر کارنامه/1377


 


احمد خاتمی در همایش سیاسی سپاه پاسداران در تبریز، با بیان اینکه «مواضع هاشمی رفسنجانی همان مواضع ۲۶تیرماه است» گفت: «آینده سیاسی آقای هاشمی به تصمیم رهبری و انتخابات آتی هیات رئیسه مجلس خبرگان رهبری بستگی دارد.»

خاتمی تاکنون بارها از هاشمی رفسنجانی انتقاد کرده و در ادامه‌ی سخنان آیت‌الله خامنه‌ای مبنی بر «موضع‌گیری دو پهلوی خواص» مواضع هاشمی رفسنجانی را محکوم کرده است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: «سران فتنه، خود می دانند که آرزوی برگشت به حکومت را به گور خواهند برد؛ همان طور که طاغوتیان آرزوی برگشت به وطن را به گور برده اند.»

خاتمی همچنین مدعی شد که «سپاه پاسداران تنها یک نیروی نظامی نیست، بلکه یک نیروی نظامی، سیاسی و عقیدتی است که در قانون اساسی هم آمده است.»

منبع: خبرآنلاین


 


گمرک جمهوري اسلامي با انتشار آمار پنج ساله ورود و خروج مسافران اعلام کرده که حدود ۷ میلیون نفر در سال ۸۸ از کشور خارج شده‌اند که این مقدار در مقایسه با سال ۸۴، افزایش ۱۳۸ درصدی داشته است.

بر اساس این گزارش كل مسافران خروجی ايراني در سال ۸۴، دو ميليون و ۹۰۶ هزار و ۴۱۸ نفر بود كه در سال ۸۸ اين رقم  به ۶ ميليون و ۹۱۳ هزار و ۴۷۷ نفر رسيده است.

پیش‌تر گزارش‌های متعددی مبنی بر تمایل دانشجویان و نخبگان به خروج، و تمایل خانواده‌ها به مهاجرت و سفرهای تفریحی به خارج از کشور به خصوص در سال ۸۸ منتشر شده بود.

علیرضا سلیمی، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفته بود که از ابتدای سال ۸۸ به طور متوسط در هر روز ۳ دانش آموخته دوره دکترا و ۵ دانش آموخته کارشناسی ارشد به خارج از کشور مهاجرت می‌کنند.

سفرهای تفریحی نیز نسبت به سالهای گذشته افزایش چشمگیری داشته به طوری که در نوروز امسال مسافران با افزایش ۱۰۰ درصدی سفر به خارج از کشور، مقاصدی همچون دوبی، استانبول، تایلند، مالزی و هند را برای تفریح انتخاب کردند.

بنا به گزارش صندوق بین المللی پول سالانه ۱۸۰ هزار تحصیل کرده از کشور خارج می‌شوند که این روند سالانه ۵۰ میلیارد دلار به کشور خسارت وارد می کند.

منبع:‌ ایلنا

پیشینه:
روزانه ۸ دانش‌آموخته دکترا و کارشناسی ارشد از کشور خارج می‌شوند
افزایش صد درصدی سفر به خارج در نوروز


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به 30mail-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به 30mail@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته