خبر / رادیو کوچه
بر اساس گزارشهای منتشر شده در رسانههای منسوب به اصلاحطلبان، مهدی کروبی، از رهبران مخالفان دولت جمهوری اسلامی، که چند ماه است در حصر خانگی بهسر میبرد، در نامهای به فرزندش حسین کروبی مواردی را به وی منتقل کرده است.
به گزارش سحام نیوز و به نقل از صفحه فیس بوک شخصی حسین کروبی، در بخشی از این نامه آمده است: «یقین داشته باشید این دوران سخت و دشوار پایان خواهد یافت. زشتی و شرمندگی میماند برای افراد و مسوولینی که ظلم میکنند و بر خلاف قانون و شرع حقوق مردم را پایمال مینمایند.»
حسین کروبی پیش از انتشار نامه متن زیر را نوشته است:
نزدیک به شش ماه است که هنوز موفق به دیدار پدرم نشدهام تا وی را حتا برای دقایقی ببینم. خواستم تا در آستانه این ماه رمضان از پدرم یادی کرده باشم. پدری که مانند مهندس موسوی و همه زندانیان سیاسی دچار کینه و عداوت ماموران امنیتی قرار گرفتهاند. امیدوارم در این ماه، زندانیان سیاسی همچون احمد زیدآبادی، محمد داوری، عبداله مومنی، عیسی سحرخیز و بهاره هدایت و بسیاری دیگر از زندانیان و نیز گمنامان در بند که به ناحق دچار ظلم ظالمین شدهاند هرچه زودتر آزاد شده و مسببان این ظلم در این ماه رحمت و توبه از درگاه خداوند طلب بخشش کنند و به عقلانیت و انسانیت بازگردند.
این متن نامه ای است که پدرم چند ماه قبل برای من نوشته بودند. متاسفانه در آن ایام، رسانههای جریان حاکم با شایعهپراکنی، خبر خروج من از کشور و پناهنده شدن در کشوری امن را منتشر کرده بودند. این خبرها توسط ماموران به گوش پدرم رسیده بود و ایشان چون نگران جو سازی و سواستفاده جریان حاکم بودند، طی نامهای به من در این خصوص ابراز نگرانی خود را اعلام کردند.
متن کامل نامه مهدی کروبی به حسین کروبی در پی آمده است:
بسمه تعالی
فرزند عزیز و نور چشمم حسین کروبی
سلامتی شما و خانواده محترم و فرزندان عزیز زهرا خانوم و احمد جان را از خداوند منان خواستارم. انشاله از همه خطرها مصون و محفوظ باشید. یقین داشته باشید این دوران سخت و دشوار پایان خواهد یافت. زشتی و شرمندگی میماند برای افراد و مسوولینی که ظلم میکنند و بر خلاف قانون و شرع حقوق مردم را پایمال مینمایند. با توکل به خداوند بزرگ در کنار خانواده و فرزندان باشید و در خصوص ملاقات با پدر، هرگونه صلاح میدانید عمل نمایید و از مسافرت به خارج از کشور حتمن پرهیز نمایید زیرا مصلحت نیست و مطمئن باشید ندامت و پشیمانی جبران ناپذیری دارد.
مهدی کروبی
بیشتر بخوانید:
«احمدینژاد اختلاف با آیتاله خامنهای را تکذیب کرد»
«دیدار خاتمی با خانواده رهنورد و موسوی»
«آلمان خواستار آزادی موسوی، کروبی و زندانیان سیاسی ایران»
شراره سعیدی/ رادیو کوچه
اسطوره، قهرمان و نماد اقتدار تمام آن چیزیست که نیازهای روحی جامعهای آرمانگرا و بیچیز را در قالبهای ملون دارد، رویاپردازیهایی که به واسطه خلاهای روانی و عادی جوامع میتواند در هیبت یک اسطوره تجسم یابد و هرچه آن شخص بیشتر به فاکتورهای فرهنگی قهرمانی جامعه هدف نزدیکتر شود ابعاد نفوذش را گسترش داده است .
میدانیم که حکومتهای توتالیتر به واسطه پرورش یک اسطوره و ایجاد هالهای توهمآمیز به دور آن موجی کذایی را ایجاد میکند که میتوانند به این وسیله بسیاری از رفتارهای خارج از عرف را توجیه و یا حتا مقدس و حیاتی جلوه دهند.
جمهوری اسلامی با وجود آیتاله خمینی که ذاتن فردی کاریزماتیک بود و جامعهای که سالهای بسیاری توسط گروههای مذهبی محجور شده دینشان را مظلوم میدیدند، توانست از پروژه قهرمانسازی نهایت استفاده را برده و بر روی موج حاصله یکهتازی کند.
از سویی دیگر اگر نقطه ضعف حکومتهای تمامیتخواه را ایدئولوژی آنان بدانیم و رهبریت مذهبی پس از آیتاله خمینی را که هرگز نتوانست در قامت یک اسطوره ظاهر شود را سمبل فعلی این ایدئولوژی نتیجتن علت ضعف اقتداری کنونی نظام را در خواهیم یافت.
زندگینامه و سبک رفتاری آیتاله خامنهای نشانگر آنست که تصمیمگیران شورای خبرگان رهبری در شرایط پیچیده پس از خمینی با انتخاب این ولیامر، دچار بزرگترین اشتیاه استراتژیک نظام شدند، گویی آنان از یاد برده بودند که حکومت تا چه حد وابسته به ستون اسطورههاست و این نقصان آقای خامنهای نمیتواند در طولانیمدت پنهان نگاه داشته شود.
رهبر کنونی جمهوری اسلامی اگرچه سالها در پس پردهها تنها سخنران اعیاد و مناسبتها بود و هر از چندگاهی برای نمایش هیبت رهبری، خود را به واسطه سخنانی نامفهوم آشکار میکرد، اما پس از آن، گاه موعود پردهدری در انتخابات 88 وقتی آمد که جلوهفروشی نابلد قهرمانی چهره غیرموجه و مبتدیاش آشکار شد
رهبر کنونی جمهوری اسلامی اگرچه سالها در پس پردهها تنها سخنران اعیاد و مناسبتها بود و هر از چندگاهی برای نمایش هیبت رهبری، خود را به واسطه سخنانی نامفهوم آشکار میکرد، اما پس از آن، گاه موعود پردهدری در انتخابات 88 وقتی آمد که جلوهفروشی نابلد قهرمانی چهره غیرموجه و مبتدیاش آشکار شد.
چهرهای که با هزاران ماسک طراحی شده توسط حامییانش نه تنها هاله روحانی مورد احتیاج را فراهم نمیکند بلکه همانگونه که باور مومنان مذهبی و معتقدان به ایدئولوژی نظام را به چالش میکشد موجب تمسخر عوام را نیز فراهم میکند، به چند مورد از تلاشهای بیمدیریت و عجولانه توجه کنید :
«مصباح یزدی» اظهار کرده که شان آقای خامنهای حتا بالاتر از شخصیت «سید خراسانی» در سی دی موسوم به «ظهور» است.
مصباح میگوید: «اعتقادی که من به مقام معظم رهبری دارم خیلی بالاتر از آن سید خراسانی است که در روایات آمده است لزومی ندارد ما برویم دنبال آن روایات تا تاییدی بر معظمله بگیریم.»
همچنین لحظه تولد خامنهای و جاری ساختن عبارت یا علی بر زبان از دیگر مواردی بود که از سوی «سعیدی» امام جمعه قم مطرح شد.
وی گفت: «آقای خامنهای هنگام تولد، زمان خروج از بدن مادر یا علی گفت و قابله در جواب او گفت علی یارت»
این اظهارات با واکنشهای تمسخرآمیزی روبهرو شد و فیلم این موضوع در سطح گستردهای در یوتیوپ و شبکههای اجتماعی منعکس شد و تردیدهای مومنان را بیش از پیش افزایش داد.
تمامی موارد عرض ارادت بسیار متملقانه بزرگان نظام به آیتاله خامنهای که تا پابوسی ایشان توسط مصباحیزدی نیز پیش رفته است، آنچنان تصنعی و غیرمقبول مینماید که حتا نتوانسته رسانههای دولتی را نیز مجاب به استفاده کلمه مقدس شیعیان «امام» کند.
گفتیم که اگر تجربههای پیشین حکومتهای توتالیتر را در نظر بگیریم بیاغراق این حکومت نیز توسط ایدئولوژی مبنایاش از میان خواهد رفت، ایدئولوژی که مصرانه در حفظ و بقای آن کوشش میکند و اگرچه نماد اسطورهایش بسیار سست است، اما از پای ننشسته و به هر طریقی سعی در نجات باورهایاش دارد، این کوشش حتا در میان رقبای درون حکومتی نیز در جریان است و این افراد نیز از آنجا که باورمند ایدئولوژیک بوده و از نگاهی غیرواقعی و متوهم به جامعه نظر دارند سعی میکنند در این ماراتن نفسگیر ربانیتر بودن از حریف پیشی بگیرند و اداره دکان را در دست داشته باشند.
دولت و هواداران آقای احمدینژاد با حربه جدیدتری به این میدان ورود داشتند، بهانهای به نام امام زمان، نامی که اگر چه روزی در فرهنگ ایرانی محترم و جز نمادهای رویاپردازانه بود به واسطه حضور این آقایان و سخنان جنجالی و مضخکشان به سوژه جوکهایی بدل شد که از حریم مصون چند هزارساله نیز گذشت.
رفتار مبهوتکننده رییس جمهوری که بر سر سفره غذایاش بشقابی برای امام زمان میگذارد از سوی طرفداران خیالاتی رهبری تا به آنجا خطرناک به حساب آمد که جنجالشان یکی از قویترین ستونهای حکومت توتالیترشان را به چالش کشید، وقتی که برای از بین بردن حریف از روی نام این تابو نیز گذشته و حتا تا انکار حضور فعال و تاثیرگذارش پیش رفته و او را موجودی مظلوم معرفی کردند، بدنه اصلی مومنان مذهبی را به تفکر واداشتند، تاملی که مشکوک و هراسان شاهد رسواییهای امام زمانی و جادوگری رییس جمهوری بود که به تفکرات رهبری به گفته خودش نزدیکتر بود.
ماجرای مهمانی «داوود احمدینژاد» در منزل برادرش محمود از جمله مواردی بود که چند سایت نزدیک به دولت آن را مطرح کردند. ماجرا از این قرار بوده که داوود طلسمی با عبارات غریب را که توسط یک دعانویس نوشته شده بود در گلدان منزل رییس دولت چال میکرده که احمدینژاد متوجه آن شده و از او توضیح میخواهد و برادرش در مقام دفاع از خود گفته برای باطل کردن طلسم است که این امر خشم رییس دولت را برانگیخته، البته داوود احمدینژاد بلافاصله این خبر را تکذیب کرد و مدعی شد که ظرف چند ماه گذشته اصلن دیداری با برادرش نداشته است. با این حال «مشایی» با اظهاراتش عملن تایید کرد که در میان برخی افراد نظام تلاشهایی برای سحر کردن او صورت گرفته است.
وی در گردهمایی شوراهای راهبردی استانها مدعی شد که یک روحانی قصد داشته تا او را مسخ کند.
مشایی گفته بود: «یک روحانی آمده بود پیش من خودش میگفت یک تواناییهایی دارد. به من گفت خیلی در مورد شما مراجعه میکنند و به من میگویند که مشایی را سحر کن، گفتم اینها که خودشان میگویند مشایی خود سحر میکند؟ دیدم همانهایی که اتهام میزنند رفتند مراجعه کردند به این آقا. قوه قضاییه هم که فقط میآید سراغ ما تا اثبات کنیم، ما به سحر و مهره و اسطرلاب و غیره متهم شدیم، آخرین لطفشان هم به ما لقب یهودی صفت بود.»
تمامی این درگیریهای رسوا تنها سودی که تابهحال داشته به نمایش گذاشتن پستوهای مستور نظام پیش چشم عوام است، رسواییهای ایدئولوژیکی که با پیشرفت ناگزیرش شرایط پیوستن این حکومت تمامیتخواه را به پیشینیانش فراهم میکند.
اکبر ترشیزاد/ رادیو کوچه
زبان اشاره شیوهای ارتباطی است که از یک رشته علایم دیداری-قراردادی تشکیل شده و بزرگترین ویژگی آن این است که توسط خود ناشنوایان خلق و ابداع گردیده است. در این زبان گاهی اشارهها به اندازهای روشن و آشکار هستند که هر بینندهای به سهولت آنها را در مییابد مانند اشارههای ویژهی خوردن و آشامیدن و خوابیدن.
اشارهها در زبان اشاره همان نقشی را ایفا میکنند که کلمهها در زبان گفتاری. همانطور که کلمهها از حروف مختلف تشکیل شده است و جابهجایی حروف ظاهر و معنای کلمات را تغییر میدهد، در زبان اشاره نیز هرگونه حذف و تغییر حالتی در اشاره در بهوجود آمدن اشاره و مفهومی دیگر نقش دارد. زبان اشاره در اصل دارای چهار رکن است که عبارتند از: حالت دستها، حرکت دستها، محل قرارگرفتن دستها و سرانجام موقعیت و یا جهت کفدستها.
یکی از نخستین سوابق تاریخی زبان اشاره در قرن پنجم پیش از میلاد مسیح، در «کراتیلوس» افلاتون یافت شد. جایی که سقراط میگوید: «اگر ما صدا یا زبان نداشتیم، و قصد بیان چیزهایی را به دیگران داشتیم، آیا سعی نمیکردیم با حرکات دستها، سر و بقیه اعضای بدنمان اشاراتی ایجاد کنیم، درست مثل افراد گنگ در حال حاضر؟» به نظر میرسد گروههایی از ناشنوایان در طول تاریخ از زبانهای اشاره استفاده میکردند. نوشتن زبان اشاره برای ناشنوایان از آغاز قرن ۱۷ در اسپانیا شروع شد. در سال ۱۶۲۰، «خوان پابلوبونت» کتاب «کاهش حروف و هنر» را برای آموزش افراد ناشنوا در مادرید منتشر کرد. این اولین قرارداد جدید آوایی و گفتار درمانی بود که برای تنظیم آموزش شفاهی برای افراد ناشنوا و یا گفتوگو بین آنها در نظر گرفته شده بود.
با کمک زبان نشانهی «بونت»، «چارلز میشل» در قرن ۱۸ الفبای خود را منتشر کرد که تا زمان حاضر بدون تغییرهای اساسی باقی مانده است. زبان علایم استاندارد شده از قرن ۱۷ در اسپانیا و ایتالیا و از قرن ۱۸ در فرانسه برای آموزش ناشنوایان استفاده میشود. در سال ۱۷۵۵ «چارلز میشل» اولین مدرسه دولتی کودکان ناشنوا در پاریس را تاسیس کرد. درسهای او بر اساس مشاهدههای شخصیاش از علایم ناشنوایان و حرکت دستهایشان در خیابانهای پاریس بود. ترکیب آنها با گرامر فرانسوی راهی به زبان اشاره فرانسه باز کرد. «لوران کلرک» فارغالتحصیل و مدرس سابق مدرسه فرانسوی به همراه «توماس هاپکینز» به منظور تاسیس یک مدرسهی آمریکایی برای ناشنوایان به ایالات متحده رفتند.
در قرن ۱۸ مدرسه دایمی برای ناشنوایان در «هارتفورد»، و تعدادی دیگر هم به دنبال آن تاسیس شدند. در سال ۱۸۶۴ دانشکدهای برای افراد ناشنوا در «واشنگتن» تاسیس شد که این عمل به امضای «آبراهام لینکن» نیز رسید. این مدرسه «مدرسهی ملی ناشنوایان» نامیده شد که بعدها در سال ۱۸۹۴ به نام مدرسه Gallaudet و سپس در سال به دانشکدهی Gallaudet تغییر نام داد.
همانند زبان گفتاری و تحتتاثیر شرایط جغرافیایی و فرهنگی زبانهای اشارهی گوناگونی نیز پدید آمده است. نوعی زبان اشارهی بینالمللی نیز وجود دارد که در مجامع بینالمللی، المپیک و جلسات جهانی ناشنوایان مورد استفاده قرار میگیرد. برخلاف اشتباه رایج، زبانهای اشاره نیز مانند هر زبان دیگر غنی و پیچیده هستند. زبانشناسان حرفهای زبانهای اشارهی زیادی را مطالعه کردند و دریافتند که آنها همهی اجزای زبانشناختی را دارا هستند که مانند زبانهای گفتاری نیاز به طبقهبندی شدن دارند.
زبانهای اشاره تقلیدی نیستند به مفهوم دیگر، اشارهها قراردادی هستند، اغلب اختیاریند و الزامن ارتباط عینی با کلمه مرجعشان ندارند. زبانهای اشاره گرامرهای پیچیدهی زبان خود را دارا هستند و قابل استفاده برای بحث کردن در مورد هر موضوعی، از ساده و غیرانتزاعی گرفته تا پیچیده و انتزاعی. زبانهای اشاره مثل زبانهای گفتاری از قسمتهای ابتدایی و بیمعنی به قسمتهای بامعنی سازماندهی میشوند.
در مجموع، زبانهای اشاره ناشنوایان از زبانهای شفاهی مستقل هستند و راههای توسعه خود را دنبال میکنند. برای مثال، زبان اشاره انگلیسی و زبان اشاره آمریکایی کاملن متفاوتند و نامفهوم، در حالیکه مردم شنوای انگلیس و آمریکا در زبان شفاهی مشترکند. همینطور کشورهایی وجود دارند که با وجود آنکه در سرتاسر آنها تنها از یک زبان شفاهی استفاده میشود، دو یا چند زبان اشاره دارند.
در نهایت تاسف فقط در تعداد اندکی از کشورها آموزش مناسب زبان اشاره برای ناشنوایان وجود دارد. در شماری از کشورها با وجود آنکه بسیاری از ناشنوایان میتوانند زبان گفتاری کشورشان را در سطح مناسبی که به عنوان «باسواد کارآمد» در نظر گرفته شوند، بخوانند و بنویسند، در مورد زبان اشاره چنین توانایی ندارند. در کشورهای عقبمانده شمار فراوانی از افراد کمسواد یا بیسواد را ناشنوایان تشکیل میدهند.
خبر / رادیو کوچه
علیاکبر صالحی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی روز شنبه، 6 اوت، در مصاحبهای اظهار امیدواری کرد که شین باوئر و جاشوا فتال، دو کوهنورد آمریکایی که از دو سال پیش به اتهام جاسوسی و ورود غیرقانونی در ایران زندانی هستند، در نهایت آزاد شوند.
به گزارش مهر، او اطلاعرسانی در این مورد را به مقامات قوه قضاییه ایران واگذار کرد.
پیشتر سفیر ایران در عراق هم از احتمال آزادی آقای باوئر و آقای فتال در آینده نزدیک خبر داده بود.
این دو آمریکایی دو سال پیش همراه با سارا شورد در منطقه مرزی کردستان عراق و ایران توسط ماموران ایرانی به اتهام ورود غیرقانونی بازداشت و به ظن جاسوسی مورد بازجویی قرار گرفته بودند.
خانم شورد سال گذشته میلادی با سپردن وثیقه آزاد شد.
بیشتر بخوانید:
«دوکوهنورد آمریکایی زندانی در ایران بهزودی آزاد میشوند»
شهره شعشعانی/ رادیو کوچه
«بوریس ویان» (Boris Vian) نویسنده، شاعر، موسیقیدان، آوازهخوان، مترجم، منتقد، بازیگر، مخترع و مهندس فرانسوی (10 مارس 1920- 23 ژوئن 1959) بیش از هر چیز به خاطر رمانهایش شناخته شده است.
ویان یکی از چهرههای درخشان و بحثانگیز ادبیات فرانسه بعد از جنگ دوم جهانی بود. طنز سرشار، نگاه سوررئال منحصربهفرد، و نقطه نظرهای صریح و نامتعارف او در باره جنگ، خشونت، و نژادپرستی با واکنشهای گسترده در جامعه روبهرو میشد. درباره ویان و هنرش اغلب نویسندههای مطرح دوران او از «سارتر» (Jean-Paul Sartre) و «سیمون دوبوار» (Simone de Beauvoir) تا «کامو» (Albert Camus)و «ریموند کنو» (Queneau (Raymond بهطور رسمی و غیر رسمی بارها سخن گفتهاند. در این سخنها از استعداد سرشار و خلاقیت فراوان او تمجید شده و به پارهای بیراهه رفتنهایش هم اشاره شده است.
بوریس ویان در کنار رمان، داستان، نقد و نوشتههایی که امضای خود را بر آنها میگذاشت، گاهی برای کسب درآمد و گاهی برای شیطنت و رقابت با نویسندههای مردم پسند آثاری با نامهای مختلف مستعار منتشر میکرد. یکی از جنجالیترین این آثار رمانی بود به نام «بر گورهای شما تف خواهم کرد» (J’irai cracher sur vos tombes) این اثر که تقلیدی از رمانهای جنایی آمریکایی بود و بوریس ویان آن را با نام مستعار «ورنون سالیوان» (Vernon Sullivan)، توسط ناشری نوپا به چاپ رساند با استقبال وسیعی روبهرو شد و گرچه بوریس ویان را به سود مالی که انتظارش را داشت رساند، اما بعدتر و پس از برملا شدن هویت اصلی نویسنده و سیل انتقادهای اخلاقی که از اثر شد تلخکامیهایی برای او به بار آورد، تلخکامیهایی که ویان را تا پایان عمر کوتاهش در سی و نه سالگی رها نکرد.
بوریس ویان از دوران کودکی بر اثر ابتلا به بیماریهای مختلف سلامتیاش را تا حد زیادی از دست داده بود، با این همه بسیار پرکار بود، به سلامتیاش اهمیتی نمیداد و با وجود قلبی ضعیف به توصیه پزشکها که او را از نواختن ترومپت (ساز تخصصیاش در موسیقی جاز) منع کرده بودند، اعتنایی نداشت.
بوریس ویان در آثار اصلی که به نام خود امضا میکرد، ازسبک و نثری کاملن شخصی برخوردار است. خواننده در این آثار با واژههای فراوانی مواجه میشود که ساخته نویسنده است، این فرهنگ واژگان شخصی تا حد زیادی ترجمهی آثار ویان را به زبانهای دیگر مشکل و در مواردی ناممکن میکند.
مشهورترین اثر بوریس ویان رمان «کف روزها» ( L’ Écume des jours ) است. این اثر از معدود آثار اوست که به زبان انگلیسی زیر عنوان (Froth on the daydream) ترجمه و منتشر شده است.
ویان در عرصه موسیقی جاز فرانسه نیز چهرهای برجسته و محبوب است. صرفنظر از نقدهای فراوانی که دربارهی موسیقی جاز مینوشت و در مجلههای تخصصی فرانسوی و آمریکایی چاپ میکرد، علاقهی شخصی به موسیقی «دوک الینگتون» (Duke Ellington)، و «مایلز دیویس»(Miles Davis) داشت و به آنها در برگزاری کنسرت در فرانسه یاری کرده است.
موسیقی و ترانههای بوریس ویان در زمان حیاتش با استقبال فراوان روبهرو شد و به او به عنوان آهنگساز و خوانندهی پیشرو جاز در دهه پنجاه میلادی شهرت و اعتبار بسیاری بخشید. آهنگ معروف ضد جنگ «فراری» (Le Déserteur)، بوریس ویان او را به اوج محبوبیتش در آخرین سالهای زندگی رساند.
داستان «مردک بازنشسته» از کتاب «دورهگرد و ده داستان کوتاه» ترجمه «مهوش قویمی» انتخاب شده است.
موسیقی متن:
Paul Dukas: L'Apprenti Sorcier
خبر / رادیو کوچه
بر اساس گزارشهای رسیده به رادیو کوچه، کوهیار گودرزی، دانشجوی ستارهدار و فعال حقوق بشری که در آذرماه 89 از زندان رجاییشهر آزاد شده بود، و مادرش پروین مخترع در روزهای اخیر توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت شده است.
بر اساس این گزارشها، کوهیار گودرزی و مادرش در هفته گذشته بازداشت شده و به مکان نامعلومی منتقل شده است.
همچنین از وضعیت این دو و همچنین دلیل یا دلایل بازداشت گزارشی منتشر نشده است.
لازم به اشاره است کوهیار گودرزی در تاریخ 23 آذر ماه 89 پس از پایان یافتن دوران محکومیتش از زندان رجاییشهر آزاد شده بود.
این فعال و عضو کمیته گزارشگران حقوق بشر در زمان محبوس بودنش درخواست تشکیل یک کمیته حقیقتیاب مستقل ملی، به منظور کشف حقایق مربوط به انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته و حوادث پس از آن بود که به این علت از زندان اوین به زندان رجاییشهر منتقل شده بود.
در آن زمان کوهیار گودرزی به محاربه، تبلیغ علیه نظام و حضور در تجمعهای غیرقانونی متهم شد.
بیشتر بخوانید:
«آزادی کوهیار گودرزی فعال حقوق بشر»
خبر / رادیو کوچه
گرالد فایرستان، سفیر ایالات متحده در یمن، روز شنبه، 6 اوت، در اظهارنظری اعلام کرد گفتوگوهایی غیرعلنی میان مخالفان علی عبداله صالح و دولت این کشور آغاز شده است.
به گزارش العربیه، سفیر آمریکا در خصوص تفاوت موضع آمریکا در مورد سوریه و یمن اظهار داشت: «در سوریه با یک رژیم جنایتکاری روبهرو هستیم که مردم خود را بیرحمانه میکشد در حالی که در یمن اوضاع به این نقطه نرسیده است و هنوز مردم در تظاهرات شرکت میکنند و کسی به آنها شلیک نمیکند یا خیلی کم شلیک شده است.»
وی گفت: «رژیم اسد تنها در یک روز 150 تن را در شهر حماه به قتل رساند در حالی که در یمن هم حکومت و هم مخالفان به اصل انتقال قدرت به تفاهم رسیدهاند ولی بر زمان اجرای آن اختلاف نظر دارند.»
سفیر ایالات متحده سپس افزود: «هم اکنون میان مخالفان و دولت یمن مذاکراتی وجود دارد و من به این مذاکره بسیار خوشبین هستم.»
سفیر آمریکا در یمن همچنین ار مذاکره میان عبدربه منصورهادی معاون صالح و یاسین سعید نعمان رییس «دیدار مشترک» که بزرگترین جبهه مخالف صالح است پرده برداشت.
وی گفت از اینکه برخیها میگویند آمریکا در یمن دمکراسی را فدای مبارزه با القاعده کرده است، سخت در اشتباهند ما ضمن مبارزه با تروریسم از دمکراسی در همه جای دنیا دفاع میکنیم و حاضریم برای تحقق آن از دوستانمان هم در این زمینه بگذریم.
وی در پایان با قدردانی از کشورهای همکاری خلیج پارس و دبیر کل سازمان ملل متحد بهخاطر تلاش آنها در ایجاد زمینه مذاکره میان طرفهای درگیر، برای موفقیت همه مردم یمن ابراز امیدواری کرد.
بیشتر بخوانید:
«دعوت مخالفان به گفتوگو و تقسیم قدرت»
خبر / رادیو کوچه
روز شنبه، 6 اوت، رسانههای عربستان سعودی از کشته شدن فردی خبر دادهاند که در جده به سوی قصر شاهزاده نایف بن عبدالعزیز آل سعود، وزیر کشور، تیراندازی کرده بود.
به گزارش خبرگزاری رسمی عربستان، فرد مذکور ساعت یک بامداد به وقت محلی به سوی پاسگاه نگهبانی در نزدیکی قصر شاهزاده نایف تیراندازی کرد.
بنابر این گزارش، فرد دیگری در جریان واقعه کشته نشد.
خبر / رادیو کوچه
روز شنبه، 6 اوت، دفتر حامد کرزی، رییس جمهوری افغانستان اعلام کرده است که در اثر سقوط هلیکوپتر آیساف ۳۱ تن از نیروهای ویژه آمریکایی کشته شدهاند. پیش از این ناتو از سقوط یک هلیکوپتر خود خبر داده بود، اما درباره تلفات آن گزارشی ارایه نکرده بود.
همچنین هفت سرباز افغان نیز در این حادثه کشته شدهاند.
دفتر آقای کرزی با صدور اعلامیهای گفته است که رییس جمهوری افغانستان به مناسبت کشته شدن این سربازان ابراز تاسف کرده و به باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا تسلیت گفته است.
بر اساس این اعلامیه، این هلیکوپتر شب گذشته در ولایت میدان وردک سقوط کرد و ۳۱ تن و از جمله خدمه پرواز کشته شدند.
ناتو محل دقیق سقوط این هلیکوپتر خود را هم مشخص نکرده، اما ذبیحاله مجاهد سخنگوی طالبان مدعی شد که آنها این هلیکو پتر را در میدان-وردک در غرب کابل توسط راکت سرنگون ساختهاند.
او از کشته شدن هشت طالب نیز در جریان درگیری با نیروهای افغان وناتو در این منطقه خبر داد.
مرکز اطلاعرسانی ناتو در افغانستان ادعای طالبان را تایید نکرده، اما حضور شورشیان در محل حادثه را تایید کرده است.
در همین حال دفتر مطبوعاتی ناتو در خبرنامه دیگر خود از کشته شدن یک سرباز تحت فرمان ناتو در جنوب افغانستان خبر داده است.
در اطلاعیه ناتو آمده که این سرباز در اثر انفجار بمب دستساز جان خود را از دست داده است.
مهشب تاجیک/ رادیو کوچه
تخریب خانه قاجاری «صداقت» یکی از آخرین بناهای با ارزش منطقهی منیریه در محدوده تاریخی سنگلج انجام شد. به گزارش ایسنا، تخریب خانهی صداقت واقع در محدوده تاریخی سنگلج تهران و متعلق به دورهی قاجار، با وجود ارزشهای منحصر به فردش، کلید خورد. سرپرست معاونت میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران دربارهی این خانهی تاریخی و وضعیت آن به خبرنگار ایسنا گفت این خانه از جمله بناهای باارزش منطقه منیریه و در محدودهی تاریخی سنگلج تهران است که در اواخر دورهی قاجار ساخته شده و از جمله آثار نادر شهر تهران به لحاظ معماری و تزیینات آجری منحصربهفرد است.
فرهنگ هر ملتی بیشک بخشی جدا نشدنی از آن ملت است. و هر ملتی طی سدههایی در رویارویی با رخدادهای مختلف از جمله تخریبها سعی در حفظ میراث سرزمین خود داشته است تا از این طریق دستآوردهای خود را برای نسل آینده حفظ کند. کما اینکه در این مسیر آزمودههایی به دست آورده است بس گزاف. اما با تمام این اوصاف این فرهنگ را حفظ کرده است تا آیندگان دچار اشتباهات گذشتگان نشوند.
حفظ نکردن این آثار در واقع تیشه زدن به ریشههای عمیق تاریخی است که برای این ملت مانده است. در کشورمان سازمان میراث فرهنگی تنها نهاد متولی حفظ اینگونه آثار است و در این زمینه وظیفهی خطیری بر عهده دارد که در همین حد که میبینیم و میشنویم از عهدهی آن برمیآید. الان مدتهای مدیدی است که سایهی بیتوجهی بر سر آثار تاریخی سنگینی میکند. هر روز اخبار تاسفبرانگیزی از گوشه و کنار به گوش میرسد در خصوص نابودی آثار باستانی این مرز و بوم. بخش دردناک قضیه اینجاست که به جای آثار تخریب شده ساختمانهایی بیروح و زشت ساخته میشوند که هیچگونه توجیه اقتصادی هم ندارند. در کشورهای پیشرفتهی دنیا مسایل فرهنگی صددرصد بر مسایل مادی ارجحیت دارد و آنها در حفظ آثار باستانی خود که شاید به قدمتی هزارها سال کمتر از ما کوشا هستند.
تباهی آثار به جای مانده از گذشتگان که بیانگر هویت ماست عملی غیرقابل بخشایش است و حفظ این آثار یعنی گذر از مالکیت خصوصی و رسیدن به مالکیت عمومی. آثار فرهنگی هر کشوری نه تنها هویت ملی آن کشور است برای آیندگانش، بلکه تاریخ عینی و مشهود انسان هستند و جنبهی جهانی نیز دارند. همانطور که ما برای تخت جمشید خود ارزش و افتخار قائلیم، برای اهرام ثلاثه و نیز دیوار چین نیز همین ارزش را قائل هستیم. چرا که بخشی از فرهنگ ما نه تنها با هویت ملی که با هویت انسانی را در گذر از تاریخ روایت میکنند.
در رابطه با داشتن مالک خصوصی بناهای تاریخی و گاهی در بیشتر مواقع راضی نبودن آنان به حفظ این آثار، میراث فرهنگی به عنوان متولی، شهرداری و بقیه ارگانها باید که با راضی کردن مالک این ملکها را حفظ نمایند. نه اینکه به سادگی و با بیان اینکه دست ما بسته است و بودجه نداریم چشمهای خود را ببندند و ورقههای تخریب این ملکها را امضا کنند. البته نه تنها توجهای به حفاظت از این قبیل بناهای ارزشمند نمیشود بلکه بودجههای کلانی را هم صرف تخریب خانههای قدیمی میکنند.
امروز که این برنامه تهیه میشود به احتمال زیاد بنای خانهی صداقت بهطور کامل با بیل و کلنگ تخریب شده است و خلایی از یک دورهی تاریخی ولو بسیار کوتاه به وجود آمده است و از عینیت به ذهنیت تبدیل شده است. نه تنها بنا که کل نقشها و نگارهها و شیشههای قدیمی هم ار بین رفت. حال مجلس شورای اسلامی هر روز بیانیه صادر کند که ما تمام قد در مقابل تخریب آثار باستانی ایستادهایم. جای شکرش باقی است که بخشی از آثار به جا مانده از گذشتگان ما زینت بخش موزههای جهان است که البته دیدن آنها باعث آزرده شدن روح هر ایرانی میشود که فرهنگ و تمدن خود را در جاهایی مشاهده میکند که متعلق به او نیست. ولی حداقل خیالمان راحت است که از بین نمیرود و یا به دست آدمهای ناباب و قاچاقچیان نمیافتد. ای کاش میشد بناهای تاریخی را هم منتقل کرد.
شنبه 15 مرداد 90/ 6 اوت 2011
اجرا: اعظم
استودیو: سیاوش
تقویم تاریخ
گزیده اخبار مطبوعات شنبه ایران
مجله جاماندگان- «خامنهای اسطوره، پاشنه آشیل نظام»- شراره سعیدی
بخش اول خبرها
پسنشینی تند- «با دستهایم سخن میگویم»- اکبر ترشیزاد
روان به سلامتی- «روانکاوی روانپاکی»- علی انجیدنی
بخش دوم خبرها
قصههای ما، از رویا تا واقعیت- «مردک بازنشسته»- شهره شعشعانی
آنچه انقلاب ترسیم کرد- «بعضیها بستنی روکش طلا میخورند، بعضیها نان شب ندارند»
دایره شکسته- «تیشه به ریشهی هویت»- مهشب تاجیک
بخش سوم خبرها
خبر / رادیو کوچه
وزیر خارجه ترکیه روز جمعه، 5 اوت، تایید کرد که مقامهای کشورش یک محموله سلاح که از ایران به سوریه میرفته را در بین راه متوقف کردهاند.
به گزارش رویترز، احمد داووداغلو با تایید این خبر افزود: «ما این اطلاعات را دریافت کردهایم و تحقیقات لازم در این زمینه آغاز شده است.»
وی افزود: «در زمان مقتضی جزییات این اطلاعات را بازگو خواهم کرد.»
روز پنجشنبه یک روزنامه آلمانی از قول «منابع دیپلماتیک غربی» نوشت که ترکیه چنین محمولهای را که از ایران به سوریه میرفته و «مقصد نهاییاش حزباله لبنان» بوده متوقف کرده است.
لازم به اشاره است مقامهای ترکیه در ماه مارس نیز محموله یک هواپیمای ایرانی به مقصد سوریه را به این علت که حمل آن تحریمهای سازمان ملل را نقض میکرد توقیف کردند.
رسانههای ترکیه نوشتند که بار آن هواپیما شامل سلاحهای سبک از جمله مسلسل، موشکانداز و خمپارهانداز بود.
بیشتر بخوانید:
«گزارش توقیف محموله تسلیحاتی ایران به شورای امنیت»
علی انجیدنی/ رادیو کوچه
شنوندگان عزیز رادیو کوچه سلام. امروز هم با یک برنامه دیگه از مجموعه برنامه «روان به سلامت» در خدمت شما هستم. قرار بود شنبه هر هفته صدای من رو از رادیو بشنوید ولی این هفته استثنائا کمی دیرتر اومدم اینجا. حالا نگید دکتر روانپاک کلاس گذاشته و دیگه اون مرد همیشه در صحنه نیست. سیاست به من میگه که بعضی وقتها باید در صحنه باشم و بعضی وقتها نباشم. چطور بقیه یاد دارند برای خودشون هیت بسازند و پای خودشون رو از معرکه بکشند کنار … من هم بلدم از این کارا… یه مدت مثل زبل خان اینجا زبل خان اونجا میشم بعد چند روز میرم خونه عمهام بست میشینم و بیرون نمیام. یه موقع هرجا که بگن و نگن میرم و افتتاح میکنم بعد یه موقع هیچجا رو افتتاح نمیکنم. بعضی وقتها هم دوست دارم برم جاهایی رو افتتاح کنم که اصلن هیچ ربطی به من نداره مثل همین دکتر روانپاک خودمون که افتاده رو دور جشن میراث فرهنگی و از این ور کشور میره اون ور و جشن را میاندازه برای یه میراث فرهنگی بعد میره یه پالایشگاه آتیش میزنه … باز دوباره میره یه جشن میراث فرهنگی دیگه و بعد یه پالایشگاه آتیش میزنه… حالا درسته که ما رو تو اون جشنها راه نمیدن و نمیذارن بریم پالایشگاه… ولی آرایشگاه یا زایشگاه یا آزمایشگاه که میتونیم بریم… خود من تو این هفته سه بار رفتم آزمایشگاه الکی آزمایش ادرار دادم… چرا؟… خوب اومد شیش ماه گذشت و هیشکی سروکارش به آزمایشگاه نیافتاد این دستگاه آزمایش ادرارشون زنگ میزنه باید یکی پیدا بشه هر از چندگاهی بشاشه به آزمایشگاه… بگذریم از این بحث…. امروز میخوایم در خصوص «روانکاوی» صحبت کنیم.
یه عده آدم بیکار برای اینکه نون ما روانپزشکها رو آجر کنند اومدن یه رشته و یه کار راه انداختند به اسم روانکاوی… حالا یعنی چی؟ خودشون هم نمیدونند … ازشون میپرسی شما چه کار میکنید؟ میگن: «ما در روح و روان مردم کاوش میکنیم و همه خاطرات و مشکلات قدیمی و جدید رو که باعث ایجاد رفتار و واکنشهای هر فرد در حال حاضر میشود رو درمیاریم و بر اساس اون طرح درمان رو میریزیم….» میگم: «اولن که شما غلط میکنید که طرح درمان بریزید مگر ما مردهایم.. ثانین مگه روح و روان مردم زمین کشاورزیه که عملههای مثل شما برن توش کاوش کنند؟» میگن: «مودب باشید آقای دکتر. از کار شماها که بهتره فقط چهار تا قرص و دارو بلدین و یا بیچاره رو با دارو خواب آلود و گیج میکنید و یا الکی بستریشون میکنین و شوک بهشون میدین…» میگم: «شما فکر کردین ما روانپزشکها روانکاوی بلد نیستیم…؟ ما خودمون ته هر کاویدنی هستیم … ما خواهر و مادر ….» چرا صدا رو قطع کردی؟ هر خواهر و مادری که فحش نیست…. الان در حضور همین شنوندگان عزیز من ضمن ارایه چند تکنیک ناب روانکاوی شخصیت همین دکتر روانپاک خودمون رو میکاوم تا این بیسوادها بفهمند کاویدن یعنی چی… .
برای اینکه روان یک نفر را بکاوییم به ابزار و ادوات خاصی نیاز نداریم. کافیه بشنید جلو طرف یا بغلش یا بشینید جلوی تلویزیون وقتی داره طرف رو نشون میده و یا روزنامهای که صحبتهای طرف رو نوشته جلوتون باز کنید و یا… اصلن میتونید فقط طرف رو تصور کنید و بعد بکاویدش…. ببینید من کلمات رو خیلی سلیس و روشن تلفظ میکنم فردا باز تهمت به پای من نبندید که بیادب بود و حرفهای رکیک زد و ….
خوب، اول از قیافهاش شروع کنید همه چیز قیافه مهمه.. مدل و رنگ موهاش … اگه زنه ابروهاش .. اگه دختره وسط ابروهاش … اگه سیاستمدار یا مسووله وسط پیشونیاش… دماغش … سبیلاش و خلاصه به همه جزییات دقت کنید. هرکدام از بخشهای صورت فرد کاویده شده به ما اطلاعات مهمی در مورد شخصیت و رفتارش میده.. مثلن یارو خانم شصت سالهاس آرایش خلیجی کرده خوب خیلی شخصیتاش رو باز میکنه برامون و یا مرده قد باباتون سن داره دماغش رو عمل کرده …. یا دختره ادعای روشنفکریش میشه وسط دو تا ابروش آدم رو یاد پل رودخانه کوای میاندازه و یا یارو رو پیشونیاش قد سه تا مهر آثار تاریخی داره از آزادی حجاب حرف میزنه و همینجور بگیر و برو جلو…. توجه به تیپ آدمها و مخصوصن طرز لباس پوشیدنشان که جز اصول ثابت روانکاویدن است.
خوب بعد به طرز حرف زدنش و لهجه صحبتهاش و تعداد کلمات خارجی به کار رفته در حرفهاش دقت کنید. البته اول شناسنامهاش رو ببینید که مال کجاست… طرف ممکنه مال دهات اطراف ابرقو باشه بعد چنان تهرانی سلیسی باهاتون صحبت کنه که شک کنید نکنه شناسنامهاش رو اشتباه آورده و یا یارو از دانشگاه پودمانی مدرک زیر سطحی گرفته بعد چنان کلمات و اصطلاحات خارجی در حرفهاش استفاده میکنه که فکر میکنی تازه از فرودگاه امام اومده و چمدونش رو گذاشته دم در…
قدم بعدی در روان کاویدن اینه که برین سراغ بچهگیهاش.. تمام اتفاقات اصلی و مهم یه آدم تو بچهگیاش افتاده.. بی برو برگرد…. دنبال تجاوز، تجامل ( تجاوز ناقص)، تجاهل (به کوچه علی چپ زدن) و هرچی که بر وزن تفاعل است بگردید. طرف رو حسابی بتکونید. اگه مقاومت کرد تهدیدش کنید، تحقیرش کنید. چی میگم؟ راست میگی، یه دفعه جوگیر شدم.
حالا یه نیمنگاهی میاندازیم به روانکاوی دکتر روانپاک خودمون. اون هفته یه کمی از دوران مدرسهاش گفتیم و اینکه با اون دوست همیشگیاش یه گروه تشکیل داده بودند… بزرگتر که شدند تو دانشگاه مثل همین ماجرایی که اول صحبت گفتم غیبت و حضور داشتند یعنی تا اوضاع بر وفق مراد بود در همه صحنهها حاضر بودند ولی موقعی که یه کم قمر در عقرب میشد میرفتن تو غیبت. این مدل رفتار دکتر روانپاک سابقه زیادی داره.تو زندگی هر آدم این چیزهاست که آیندهاش رو میسازه. یعنی اگه دکتر روانپاک ما اون زمان از اون دیوار میرفت بالا، حالا یا گوشه زندان بود و یا …. بگذریم، فهمید که باید بشینه پای دیوار هرچی بقیه رفتند آوردند توش شریکه. تازه شاید دری به تخته بخوره و اونا همهشون برن هواخوری اون بمونه و همه غنیمتها. خیلی روانکاویدنمان سیاسی شد، الانه که صداشون در بیاد. فعلن برای این هفته بستونه، تا هفته بعد بدرود و خدانگهدار.
خبر / رادیو کوچه
به گزارش رسانههای داخلی ایران، روز شنبه، 6 اوت، از «حذف ۱۳ رشته علوم انسانی» از جمله رشته روزنامهنگاری، در مقطع کارشناسی، در دانشگاه علامه طباطبایی خبر دادهاند. علت حذف این رشتهها «در راستای بازنگری علوم انسانی» در دانشگاههای ایران عنوان شده است.
به گزارش روزنامه اعتماد، چاپ تهران، کار بازنگری رشتههای علوم انسانی در بهمنماه سال ۱۳۸۹ در زمانی بهطور رسمی اعلام شد که رییس پژوهشگاه علوم انسانی با اعلام بررسی ۳۸ رشته دوره کارشناسی از تمرکز جدی «بخشهای مسوول» در بازنگری سرفصلهای علوم انسانی خبر داد.
حمیدرضا آیتاللهی، رییس این پژوهشگاه، نگرانی آیتاله خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی از محتویات رشتههای علوم انسانی را دلیل آغاز این اقدام نامید و از «تحصیل حدود دو میلیون دانشجو از سه و نیم میلیون دانشجوی کشور در رشتههای علوم انسانی» ابراز نگرانی کرد.
در همین حال رییس دانشکده علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی از حذف ۱۳ رشته از دانشکده خود، از جمله روزنامهنگاری و روابط عمومی، اظهار بیاطلاعی کرده و هیچ مقام رسمی دیگر در این زمینه واکنش نشان نداده است.
اما، به نقل از روزنامه اعتماد، در کنار رشته روزنامهنگاری رشتههای فلسفه، مدیریت، حسابداری و روانشناسی نیز از فهرست رشتههای این دانشگاه حذف شده است.
استادان این دانشگاه «با اظهار تاسف از حذف این تعداد رشته» و تایید تلویحی این اقدام تنها از «علل حذف و شرایط خاص سال جاری برای انتخاب رشته» اظهار بیاطلاعی کردهاند.
از این ۱۳ رشته در دفترچه انتخاب رشته سازمان سنجش که برای تعیین رشته دانشگاهی در اختیار متقاضیان تحصیل در دانشگاه قرار گرفته خبری نیست.
یکی از این متقاضیان که داوطلب تحصیل در رشته روزنامهنگاری بوده در گفتوگویی با روزنامه اعتماد میگوید که رشته روزنامهنگاری «نه در لیست دانشگاه علامه بود و نه در دانشگاه تهران».
دیگر رشتههایی که در سال جاری از فهرست علوم انسانی دانشگاه علامه طباطبایی حذف شدهاند عبارتاند از علوم تربیتی، مدیریت برنامهریزی آموزشی، آموزش و پرورش کودکان عقبمانده ذهنی و پیشدبستانی و دبستان، و علوم اقتصادی.
خبر / رادیو کوچه
سیلویو برلوسکونی، نخست وزیر ایتالیا روز شنبه، 6 اوت در مصاحبهای اعلام کرد که وزیران دارایی هفت کشور صنعتی جهان در چند روز آینده تشکیل جلسه میدهند تا راههای حل بحران بدهیها در اروپا را بررسی کنند.
آقای برلوسکونی اظهار داشت که پس از اجلاس وزیران، ممکن است سران این کشورها هم در نشستی مشترک شرکت کنند.
او همچنین از سرعت بخشیدن دولتش به اعمال برنامه ریاضت اقتصادی در ایتالیا خبر داد که با مشکل بدهی روبهرو است.
بالا گرفتن بحران بدهی کشورهای اروپایی و آمریکا در روزهای گذشته به ناآرامی در بازارهای بورس در جهان انجامیده است.
بیشتر بخوانید:
«اوباما مسوول کاهش رتبه اعتبار مالی دولت آمریکا است»
فدراسیون سراسری پناهندگان ایرانی – سوئد / عکس
محمود راکی متقاضی پناهندگی در سوئد بهجای برگزاری جشن اجازه اقامت، 13 سال زندگی بدون اقامت خود را در میان جمعی از دوستانش برگزار کرد.
محمود میگوید: «سیزده سال زندگی بدون اقامت یعنی سیزده سال ترس و اضطراب از بازداشت و دیپورت به جمهوری اسلامی در ایران. سیزده سال زندگی بدون اقامت یعنی سالی چند بار عوض کردن محل سکونت، یعنی بیکاری و زندگی بدون پول و بدون تحصیل، یعنی سیزده سال زندگی غیرعادی، یعنی زندگی بردوار در مهد تمدن اروپا، جایی که در آن دم از رعایت حقوق بشر زده میشود، انگار که من انسان نیستم و نباید حقوق بشرم رعایت شود.»
در طول سیزده سال گذشته تا زمان نوشتن این اطلاعیه، محمود راکی برای رفع مشکلات خود از جمله مراجعه به پزشک، پیدا کردن مسکن و فرار از تنهایی، بارها و بارها به فدراسیون سراسری پناهندگان ایرانی به طور مشخص در گوتنبرگ مراجعه کرده است. علاوه برآن محمود در اکثر فعالیتهای سیاسی و اجتماعی چه در دفاع از حق پناهندگی و چه برعلیه جمهوری اسلامی در ایران در صفوف فدراسیون و نیرو های سیاسی مخالف جمهوری اسلامی شرکت فعال و چشمگیری داشته است.
لازم به توضیح است که محمود بر اثر عدم دسترسی به موقع به پزشک و ترس از دستگیری و اخراج به ایران بارها دچار بیماریهای روحی، جسمی و روانی گردیده و از این بابت در شرایطی بسیار نامناسب و غیرانسانی بهسر میبرد.
محمود میگوید: «در این سیزده سال در بدترین شرایط زندگی کردهام اگر بهدلیل ترس از زندان و شکنجه در ایران نبود، این نوع زندگی حتا بهمدت یک سال هم برایم قابل تحمل نبود.»
او میگوید: «بارها به اداره مهاجرت سوئد گفتهام من فقط بهخاطر ترس از آزار و اذیت تن به تحمل این زندگی دادهام ولی مگر گوش شنوایی در این اداره وجود دارد تا به سوالات من پاسخ بدهد؟»
فدراسیون سه سال پیش هم در دفاع از دلایل درخواست پناهندگی محمود راکی به اداره مهاجرت سوئد نامه نوشت، ولی متاسفانه هنوز که هنوز است این اداره حاضربه دادن اجازه اقامت به محمود نبوده است. علاوه بر نکاتی که به آن اشاره شد، محمود راکی درماهای مارس، آوریل و می در تحصن پناهجویان ایرانی هم شرکت کرد و علیه جمهوری اسلامی و در دفاع از حق پناهندگی خود مبارزه کرد.
دوم اوت 2011
خبر / رادیو کوچه
نیروی انتظامی جمهوری اسلامی روز شنبه، 6 اوت از بازداشت دختران و پسران جوانی که روز گذشته در یکی از پارکهای ساحلی بندرعباس اقدام به آببازی کردهاند، خبر داد و اعلام کرد این افراد برای «ارشاد» به پلیس امنیت اخلاقی منتقل شدهاند.
عباس خدادادزاده، جانشین فرمانده پلیس استان هرمزگان آب بازی جوانان را اقدامی «هماهنگ شده» توصیف کرد و گفت: «دو موضوع اتفاق افتاده است، یکی اینکه این مراسم به صورت مختلط برگزار شده بود و دیگر اینکه بعضی از حاضران بطریهای آب معدنی در دست داشتهاند که از مصادیق روزهخواری محسوب میشود.»
این در حالی است که هفته گذشته در تهران هم تعدادی از جوانان که در یکی از پارکهای پایتخت آب بازی کرده بودند، توسط پلیس بازداشت شدند.
بیشتر بخوانید:
«بازداشت تعدادی هنجارشکن در یکی از بوستانهای تهران»
فرید صلواتی و سارا
شاعر: بهمن رافعی
موسیقی: هومن همامی
خبر / رادیو کوچه
روز شنبه، 6 اوت، شماری از شرکتهای کشتیرانی که اتحادیه اروپا آنها را در رابطه با برنامه هستهای ایران تحریم کرده، علیه این اقدام شکایت کردهاند.
حدود چهار ماه پیش، اتحادیه اروپا نام بیش از ۱۰۰ شخص حقیقی و حقوقی را به اتهام ارتباط با شرکتها یا اشخاص تحریم شده در ایران، به فهرست تحریمی خود اضافه کرد.
گزارشها حاکی از آن است که ۳۶ شرکت تحریم شده، با ارایه نامهای به دادگاه عمومی اتحادیه اروپا، خواهان لغو این تحریمها شدهاند.
این شرکتها مدعی شدهاند که با برنامه هستهای جمهوری اسلامی همکاری نکردهاند.
بیشتر بخوانید:
«ما هر وقت بمب اتم بخواهیم از اعلام آن واهمه نداریم»
«اعلام نام تحریمشدگان ایرانی از سوی اتحادیه اروپا»
خبر / رادیو کوچه
دختر محمدباقر باقرینژاد نماینده اصلاحطلب دور سوم و ششم مجلس شورای اسلامی، حوزه کازرون، یک هفته پیش در تهران ربوده شد و 24 ساعت بعد پیکر او در اطراف شهر ری کشف شده است.
به گزارش آفتاب، پزشکی قانونی تاکنون علت مرگ وی را اعلام نکرده است.
در همین حال محمدباقر باقرینژادیانفرد به یک تارنمای محلی در شهرستان کازرون گفته است دخترش ساعت هفت صبح روز پنجشنبه ششم مرداد ۱۳۹۰ به قصد «هواخوری» از منزل خارج شده و پس از ۲۴ ساعت که خانواده ی وی در جستجوی دختر ۲۸ ساله خود بودند، جسد او حدود ساعت هفت صبح جمعه هفتم مرداد در کوههای اطراف شهر ری پیدا میشود.
این در حالی است که رسانههای داخلی ایران تا روز شنبه، 6 اوت، از رسانهای کردن این خبر خودداری کرده بودند.
مراسم ختم وی روز پنجشنبه با حضور اصلاحطلبان و نمایندگان مجلس شورای اسلامی در تهران برگزار شد.
در این مراسم هادی خامنهای نیز شرکت کرده بود.
نامهای نیز با امضای 100 نفر از نمایندگان مجلس جهت پیگیری این قتل نوشته شده است.
منبع: واشینگتن پست
در برج میلاد مردم عادی میتوانند با خرید بلیط 20 دلاری با آسانسور خود را به قسمت بالای برج رسانده و از آنجا تهران را مشاهده کنند. همچنین از شیشه دوجدارهای به تماشای رستوران گردان برج میلاد در قسمت «ویآیپی» بنشینند.
اما با گذشت بیش از 3 دهه از انقلاب درآمدهای نجومی نفت که میلیاردها دلار پول میشود، این امکان را برای عدهای از ثروتمندان ایرانی فراهم کرده که این بستنی روکش طلا را بخورند.
در اثر سیاستهای نادرست دولت و نیز فساد اقتصادی موجود در ایران، طبقهای جدید از سرمایهداران در ایران شکل گرفته است. این طبقه فرزندان برخی مقامات و خانواده صاحبان صنایع و کارخانهها و نیز افرادی را شامل میشود که با زدوبند و با سودهای پایین میلیاردها تومان از بانکها وام گرفتهاند و این در حالی است که افزایش در آمد نفتی ایران در سالهای گذشته (500 میلیارد دلار در 5 سال گذشته) این طبقه جدید سرمایه دار در ایران را بیش از دیگر طبقات منتفع کرده است.
طبقه سرمایهدار جدید در ایران ماشین پورشه سوار میشود، برای پارتیهای آخر شب خاویار سرو میکند و در بلندترین رستوران چرخشی در جهان بستنی روکش طلا با قیمت 250 دلار میخورد.
از بالای ساختمان 1427 فوتی برج میلاد فقرای تهران نقطههای کوچکی به نظر میرسند که به صورت گروهی در خیابانها حرکت میکنند.
ما در اینجا محیطی لوکس و آرام برای دوری مشتریانمان از مشکلات روزانه تهران فراهم آوردهایم. این را احمد طلایی یکی از صاحبان رستوران چرخان برج میلاد تهران میگوید که در حال استقبال از مشتریان در قسمت «ویآیپی» این رستوران است که قیمت ثابت منوی غذاهای آن رقمی بین 280 تا 300 دلار است که البته این رقم شامل دسر بستنی روکش طلا نمیشود.
صاحب رستوران که در حال توضیح مشخصات بستنی مخصوصی است که علاوه بر روکش طلا محتوی خاویار و روکش نقره نیز هست، میافزاید که این حق مردم است که با پول خود هر چه که دوست دارند بخرند و این هیچ ربطی به سیاست ندارد.
وی در ادامه افزود: «ما در اینجا هدفمان خلق افسانه هزار و یک شب در تهران است.»
شکاف بین فقیر و غنی در ایران در حالی رو به افزایش است که میلیونها تن از ایرانیان طبقه متوسط و زیر متوسط با مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم میکنند.
امیرحسین ثابتی، وبلاگنویس محافظهکار در یادداشتی در ماه گذشته نوشته است: «شیوه زندگی که ایرانیها در پیش گرفتهاند کاملن با آنچه انقلاب برای آنها تجویز کرده بود متفاوت است تا حدی که من فکر میکنم تا چندی بعد ایرانیان از آمریکاییها و اسراییلیها در نظام سرمایهداری خطرناکتر خواهند شد.»
او در ادامه نوشته است: «چطور ممکن است با خودنمایی مادی از ساده زیستن و ساده نگاه کردن شعار سر داد؟»
وی در پایان اشاره کرد: «روزی خواهد رسید که سیاست ما دیگر در صدد رفع احتیاجات ما بر نخواهد آمد و از سرمایهداران حمایت خواهد کرد.» (اشاره به جمله آیتاله خمینی، رهبر انقلاب اسلامی)
رادیو کوچه
1637 میلادی- «بن جانسن» (Ben Jonson)، هنرپیشه، شاعر و نمایشنامهنویس مشهور دورهی الیزابت، درگذشت. وی همعصر شکسپیر بود و در ارایه نمایشنامههای کمدی از شکسپیر چیرهدستتر بود. آشنایی بن جانسن با گروه بازیگران تاتر، مسیرزندگی او را تغییر داد. چندی به عنوان بازیگر در گروههای سیار تاتر شروع به کار کرد و بانمایشنامهنویسان آن زمان آشنا شد، سپس به اصلاح و تصحیح نمایشنامههای گوناگون پرداخت تا اینکه یکی از دستاندرکاران تاتر، «توماس ناش»، به او پیشنهاد کرد که در نوشتن نمایشنامه با وی همکاری کند. بن جانسن پذیرفت و حاصل این همکاری نمایشنامه طنزآمیزی بود به نام «جزیره سگها». این اثر در سال ۱۵۹۷ به صحنه رفت اما از سوی شورای سلطنتی این اثر «فتنهانگیز» تلقی شد و دستور داده شد اجرای آن را متوقف، نمایش را تعطیل و عوامل این اثر را توقیف کنند. بن جانسن برای مدتی به زندان افتاد. بعد از چندماه از زندان آزاد شد. یک سال بعد اولین کمدی او به صحنه رفت. ویلیام شکسپیر که هشت سال از وی بزرگتر بود، در این نمایشنامه بازی داشت.
مهمترین آثار او «وولپن» یا «روباه» (Volpone)و «کیمیاگر» (The Alchemist)نام دارند.
1881 میلادی- امروز زادروز «الکساندر فلمینگ» باکتریولوژیست اسکاتلندی و کاشف «پنی سیلین» است. فلمینگ از مدرسه پزشکی دانشگاه لندن دکترا گرفته و بعدن در همان دانشگاه تدریس میکرد. پس از پایان تحصیلات به تحقیق و بررسی در زمینهی ایمنیشناسی و مصونیتها پرداخت. سپس به عنوان پزشک نظامی در جنگ جهانی اول زخمهای عفونی را مورد مطالعه قرار داد و متوجه شد که اغلب مواد ضدعفونی کننده خیلی بیش از آنکه میکروبها را از پای درآورند سلولهای بدن را از بین میبرند. به این ترتیب فلمینگ به ضرورت وجود مادهای که بتواند بدون آسیب زدن به سلولهای سالم باکتری را از بین ببرد، پی برد.
پس از جنگ فلمینگ به بیمارستان «سنتمری» بازگشت و به کار تحقیق خود مشغول شد. در سال ۱۹۲۲ مادهای را کشف کرد که آن را «لیسوزیم» نامید. لیسوزیم، آنزیمی است که در بدن انسان تولید میشود و در ترکیبات مخاط و اشک وجود دارد، به سلولهای بدن آسیب نمیرساند.
در سال ۱۹۲۸ فلمینگ کشف بزرگ خود را به انجام رساند که آن را «پنی سیلین» نامید و برای انسان و حیوان زیانآور نبود. حاصل کار فلمینگ در سال ۱۹۲۹ منتشر شد.
1825 میلادی- بولیوی در چنین روزی از اسپانیا مستقل شد. استعمار اسپانیا بر این سرزمین از سال 1538 آغاز شد و پس از نزدیک به سه قرن، در سال 1809 به همت «سیمون بولیوار» آزادیخواه معروف، انقلاب بر ضد اسپانیا آغاز شد و تا سال 1824 انقلابیون بر نواحی وسیعی از مستعمرات اسپانیا در این قاره مسلط شدند. گفته شده به پاس تلاش سیمون بولیوار، نام این کشور را «بولیوی» نام نهادند. کشور بولیوی به کشور «هزار کودتا» معروف است و طی 60 سال بیش از 190 کودتا در آن صورت گرفته است.
کشوری کوهستانی در منطقه استوایی آمریکای جنوبی است. اکثر مردم این کشور پیرو دین مسیحیتاند . نوع حکومت این کشور جمهوری است. این کشور در نوامبر 1945 به عضویت سازمان ملل متحد درآمد. «لاپاز» نام پایتخت آن است.
1806 میلادی- عمر امپراتوری مقدس رومی به دست ناپلئون به پایان رسید. اصطلاح امپراتوری روم از زمان «کارل بزرگ» (شارلمانی) نیز مرسوم بوده است واژهی ملت آلمان در ابتدا به سال ۱۴۳۸ برمیگردد و از زمان ۱۵۱۲ نام کامل رسمی این امپراتوری، امپراتوری مقدس روم ملت آلمان میشود. با برکنارگذاشتن تاج سلطنتی توسط «فرانس دوم»، امپراتوری مقدس روم ملت آلمان از بین میرود.
این امپراتوری با نامش از یک سو ابتدا مدعی جایگزینی امپراتوری روم بوده و بنابراین بر حکومت جهان تاکید داشته است و از سوی دیگر با استفاده از واژهی مقدس ادعای خود را بر جهان محکمتر کرده است.
1890 میلادی- برای نخستین بار در آمریکا برای اعدام، از «صندلی الکتریکی» استفاده شد. اولین کسی که از این طریق اعدام شد «ویلیام کملر» (William Kemmler) از نیویورک بود. اولین صندلی الکتریکی اعدام به وسیله برق، معمولن با استفاده از صندلی الکتریکی انجام میشود. در این روش اعدام که منشا آن ایالات متحده است، فردی که قرار است اعدام شود را به یک صندلی چوبی مخصوص میبندند و جریان برق را به وسیله یک الکترود که روی بدن فرد قرار دارد از بدنش عبور میدهند. این روش اعدام که توسط کارمندان توماس ادیسون با نامهای «هارولد براون» (Harold P. Brown) و «آرتور کنلی» (Arthur Kennelly) ایجاد شده است تنها در ایالات متحده، و به مدت چندین دهه در فیلیپین (اولین بار در سال ۱۹۲۴ تحت اشغال آمریکا و آخرین بار در سال ۱۹۷۶) استفاده میشود.
———————————————–
برخی از رویدادهای دیگر
1370 خورشیدی- امروز سالروز درگذشت «شاپور بختیار»، سیاستمدار ایرانی، از رهبران جبهه ملی ایران و آخرین نخستوزیر ایران در زمان محمدرضا پهلوی است. در چنین روزی شاپور بختیار و منشی وی «سروش کتیبه» در خانه مسکونی بختیار در حومه پاریس به قتل رسیدند.
1378 خورشیدی- «پرویز شاپور» نویسنده ایرانی درگذشت. شهرت او به دلیل نگارش «کاریکلماتور» و نوشتههای کوتاه اغلب تکخطی بود که ظرافت و دیدی شاعرانه و طنزآمیز داشت.
1945 میلادی- بمباران اتمی هیروشیما و ناکازاکی دو عملیات اتمی بود که در زمان جنگ جهانی دوم به دستور «هری ترومن»، رییس جمهور وقت آمریکا، علیه امپراتوری ژاپن انجام گرفت. در این دو عملیات، دو بمب اتمی به فاصله ۳ روز بر روی شهرهای هیروشیما و ناکازاکی انداخته شد که باعث کشتار گسترده شهروندان این دو شهر شد.
منبعها:
ویکیپدیا (انگلیسی و فارسی)
نیویورک تایمز
راسخون
Iranian history
خبر / رادیو کوچه
ناصر تقوایی، کارگردان ایرانی، که همسرش مرضیه وفامهر، بازیگر و کارگردان در بازداشت به سر میبرد اعلام کرد که با وجود وعده دادستان کل و سخنگوی قوه قضاییه جمهوری اسلانی مبنی بر آزادی زنان سینماگر، همسرش همچنان در بازداشت به سر میبرد.
آقای تقوایی گفت: «باید به امید بازرس ویژه حقوق بشر سازمان ملل ماند که جزو پرونده قطوری که دارد، مشکل ما را هم ببیند.»
به گزارش بیبیسی، روز، پنجشنبه، 4 اوت، ناصر تقوایی اظهار داشت: «بعد از سخنان آقای اژهای انتظار داشتم همسرم آزاد شود. ولی همسرم آزاد نشد چون قاضی مخالفت کرد.»
این در حالی است که پگاه آهنگرانی و مهناز محمدی، مستندساز، روز ۵ مرداد از زندان آزاد شدند اما مرضیه وفامهر همچنان در بازداشت به سر می برد.
ناصر تقوایی با اشاره به اینکه قاضی بر خلاف قول دادستان کل عمل کرد گفت: «من از آن زمان منتظر دو مطلب هستم: عکسالعمل دادستان کل کشور در مقابل حکم چیست و دوم اینکه دادگاه کی تشکیل خواهد شد.»
مرضیه وفامهر اوایل تیرماه به اتهام بازی در فیلم دانشجویی «تهران من، حراج» بازداشت شد و با حکم بازداشت موقت، به زندان قرچک ورامین منتقل شد.
لازم به اشاره است احمد شهید، گزارشگر ویژه حقوق بشر برای ایران پس از آغاز فعالیت رسمی خود در روز دوشنبه یکم اوت، از دولت این کشور خواست به او اجازه دهد تا برای بررسی اتهامهای نقض حقوق بشر در ایران به این کشور سفر کند.
با این همه، کمتر از یک هفته پس از آنکه شورای حقوق بشر سازمان ملل، احمد شهید، را به عنوان گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل برای ایران انتخاب کرد، صادق لاریجانی، رییس قوه قضاییه این کشور گفته بود که «پذیرفتن گزارشگر ویژه حقوق بشر سیاست ما نیست.»
آقای تقوایی بیان داشت که هفتهای یک بار همسرش را در زندان ملاقات میکند.
به گفته آقای تقوایی مرضیه وفامهر اتهام سیاسی ندارد و به همین دلیل در زندان قرچک ورامین و نه در اوین، در بازداشت به سر میبرد. او اتهام مرضیه وفامهر را «رعایت نکردن مسایل شرعی و شرکت در تولید یک فیلم مبتذل» ذکر کرد.
ناصر تقوایی گفت: «قاضی پرونده به وکیل مرضیه وفامهر گفته که آزاد نشدن مرضیه به علت مصاحبههای من با رادیو و تلویزیونهای خارجی بوده است. من زمانی که با رسانههای خارجی صحبت کردم ۱۶ یا ۱۷ روز از بازداشت او گذشته بود و ایشان نه تنها اقدامی نکرد، بلکه اتهامات او را سنگینتر کرد. من زمانی این گفتوگو ها را کردم که بازداشت موقت او را یک ماه دیگر تمدید کرده بود.»
ناصر تقوایی با اشاره به دیدارش با جواد شمقدری، معاونت سینمایی وزارت ارشاد درباره پرونده این فیلم گفت: «آقای شمقدری به آرشیو زنگ زد و معلوم شد که فیلم پرونده دارد. برای خود او هم جالب بود. چون فکر میکرد در دوران خودش ساخته شده. وقتی فهمید که این فیلم چهارسال پیش و در دوران وزیر قبلی ساخته شده، کمی خیالش راحت شد و حتا به من گفت ماجرای این پرونده از این رو به آن رو شد. من گفتم که بله، ولی خانم من شانزده روز است که در زندان است.»
آقای تقوایی گفت: «این یک پایان نامه تحصیلی است. قرار نبوده جایی تکثیر شود. و از وقتی که این دادگاه پیش آمده، دیگر این فیلم را سر چهارراهها هم میفروشند. فیلمی که قبلن هزار تومان میفروختند، خبر دارم که دیروز تا ۴۷۰۰ تومان فروش میرفته. کی این فیلم را وارد کرده؟ کجا دارد تکثیر میشود؟»
به گفته او، آقای شمقدری «وعده داد که بعد از بازگشت وزیر، جلسهای با مسوولان وزارت اطلاعات بگذارند. قرار بود روز بعد که جلسه تشکیل میشود تلفنی به من اطلاع میدهد. خبری نشد و من خودم با آنها تماس گرفتم گفتند که ما هنوز به نتیجه نرسیدهایم.»
بیشتر بخوانید:
«آزادی پگاه آهنگرانی و مهناز محمدی با قرار وثیقه»
درخواست رسمی برای ورود به ایران را به مسوولان دادهام»
رادیو کوچه
مهمترین عنوانهای مطبوعات امروز ایران:
خراسان
1) واشنگتن پست: ایران در تاریخ دستیابی به فنآوری هستهای یک استثنا است
http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1390&month=5&day=15&id=975305
روزنامه واشنگتن پست در گزارشی به حمایت حامیان خارجی از برخی کشورها و دولتها برای دستیابی به فنآوری هستهای اشاره و در همین زمینه ایران را یک استثنا در تاریخ تولیدات هستهای عنوان کرد. به نوشته واشنگتن پست برخلاف کشورهای هستهای جهان، جمهوری اسلامی ایران در روند هستهای شدن خود هرگز از حمایت خارجی برخوردار نبوده است، علاوه بر آن که هیچ کشور دیگری مانند ایران با چنین تلاش برنامهریزی شدهای برای ایجاد مانع و تنش در برابر برنامه هستهایاش از طریق ارایه نشدن فنآوری مورد نیاز یا نفوذ ویروس رایانهای مواجه نبوده است.
2) ناجا خبر داد: افزایش 18 درصدی سرقتهای مسلحانه درسال 89
http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1390&month=5&day=15&id=975312
بنا بر گزارش پلیس وقوع سرقتهای مسلحانه که طی 10 سال گذشته بیشتر در استانهای فارس، سیستان و بلوچستان و کرمان رخ داده در سال 89 نسبت به سال 88 حدود 18 درصد در کشور افزایش یافته است. به گزارش ایسنا، تحلیل آمارهای اعلامی توسط پلیس نشان میدهد با آنکه وقوع سرقتهای مسلحانه از سال 80 تا سال 87 تقریبن سیر نزولی داشته است اما از سال 87 تا سال 90 شاهد سیر صعودی وقوع این جرم در کشور هستیم. براساس آمارهای موجود در سال 89 ، 995 فقره سرقت مسلحانه در کشور به وقوع پیوسته که این آمار در سال 88 ، 819 فقره بوده است که این امر حاکی از افزایش حدود 18 درصدی وقوع این جرم است.
همشهری
1) کشته شدن پسر قذافی تکذیب شد
http://hamshahrionline.ir/news-142230.aspx
سخنگوی دولت لیبی اخبار مبنی بر کشته شدن خمیس قذافی را رد کرد
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، پیشتر انقلابیون لیبی اعلام کرده بودند که در حملات شبانگاهی نیروهای ناتو به یک مقر عملیاتی در زلیتن خمیس قذافی، ششمین پسر معمر قذافی، رهبر لیبی به همراه 32 تن دیگر از جمله 4 فرمانده ارشد گردان تحت فرمان وی کشته شدهاند.
2) اولین نخستوزیر زن در تایلند انتخاب شد
http://hamshahrionline.ir/news-142234.aspx
مجلس نمایندگان تایلند یینگلاک شیناواترا را به عنوان اولین نخستوزیر زن این کشور انتخاب کرد و انتظار میرود دولت جدید طی روزهای آتی تشکیل شود.
جام جم
1) جمعه سیاه برای بورسهای جهان
http://www.jamejamonline.ir/papertext.aspx?newsnum=100850687204
روز جمعه برای بازارهای مالی جهان بار دیگر یادآور سقوط بزرگ سال 2008 بود، چرا که در این روز شاخص بورسهای بزرگ دنیا بین 3 تا 6 درصد کاهش پیدا کرد. خبرگزاری بلومبرگ گزارش داد: «نگرانی از رکود مجدد اقتصادی آمریکا دیروز باعث شد بورسهای اوراق بهادار و کالا در سراسر جهان از آمریکا گرفته تا آسیا با کاهش شدید ارزش مواجه شوند.»
2) احمدینژاد: رابطه اروپا با ایران نباید تحت تاثیر آمریکا قرار گیرد
http://www.jamejamonline.ir/papertext.aspx?newsnum=100850688225
رییس جمهوری با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران از تقویت روابط دوستانه و احترامآمیز با اروپا استقبال میکند و آن را به سود دو طرف میداند، اظهار کرد: «دولتهای اروپایی توجه داشته باشند که روابط و همکاریهای خود را با ایران نباید تحت تاثیر آمریکا قرار دهند.»
آفرینش
1) خمیس قذافی کشته شد
http://www.afarinesh-daily.com/afarinesh/News.aspx?NID=86708
انقلابیون لیبی اعلام کردند که ششمین پسر قذافی در حملات هوایی ناتو کشته شده است. به گزارش روزنامه الیوم السابع – چاپ مصر- محمد زوازوی، یکی از سخنگوهای انقلابیون لیبی در گفتوگو با خبرگزاری فرانسه گفت که در حملات شبانه نیروهای پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) به یک مرکز عملیات نظامی در زلیتن در غرب لیبی خمیس القذافی، ششمین پسر معمر قذافی (رهبر لیبی) به همراه 32 تن دیگر کشته شده است.
2) رییس صندوق بینالمللی پول تحت پیگرد
http://www.afarinesh-daily.com/afarinesh/News.aspx?NID=86709
دادگاهی در فرانسه دستور آغاز تحقیقات قضایی در خصوص پرونده فساد مالی 400 میلیون دلاری کریستین لاگارد وزیر دارایی پیشین فرانسه و رییس کنونی صندوق بینالمللی پول را صادر کرد.
رسالت
1) رسانههای جهان گزارش میدهند: اقتصاد آمریکا در اوج بحران است
http://www.resalat-news.com/Fa/?code=70859
بخش سیاسی خارجی: ایالات یکپارچه معترض، کارگران خشمگین، وامهای پرداخت نشده مسکن، وعدههای غیرعملی اوباما و نزاع اقتصادی دموکراتها و جمهوریخواهان مختصات اقتصادی آمریکای امروز را تشکیل میدهد. بیدلیل نبود که بیل کلینتون رییس جمهوری اسبق ایالات متحده در سال 2010 میلادی با اشاره با وضعیت اقتصادی بحرانی کشورش صراحتن پایان دوران ابرقدرتی آمریکا را اعلام کرده بود.
2) نماینده آشوریان در مجلس: اقلیتها با آزادی و امنیت در ایران زندگی میکنند
http://www.resalat-news.com/Fa/?code=70861
نماینده آشوریان ایران در مجلس شورای اسلامی با تجلیل از صمیمیت و روحیه اخوت و برادری میان مسلمانان و اقلیتهای دینی در ایران اسلامی تاکید کرد: «اقلیتهای دینی و قومی همواره با آزادی و امنیت کامل در کنار دیگر ایرانیان زندگی میکنند.» یونتن بت کلیا در دیدار با استاندار آذربایجان غربی افزود: «اقلیتهای دینی و قومی بخشی از خانواده بزرگ ایران زمین هستند و برای احقاق حقوق خود نیازی به قیم و یا حمایت غربیها ندارند.»
دنیای اقتصاد
1) صعود نفتی رشد اقتصادی
http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=264424
صندوق بینالمللی پول با تجدیدنظر در برآوردهای قبلی خود از اقتصاد ایران در سال 1389، از رشد 3.2 درصدی اقتصاد کشورمان در این سال خبر داده است؛ رشدی که بر اساس گزارش این صندوق، عمدتن از افزایش قیمت نفت در بازارهای جهانی و به دنبال آن افزایش درآمدهای نفتی ایران ناشی شده است. بهبود وضعیت تولیدات کشاورزی، از دیگر عوامل رشد اقتصاد ایران در سال گذشته عنوان شده است.
2) هشدار آیتاله هاشمی رفسنجانی: خطای تاریخی روحانیت تکرار نشود
http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=264437
طراحان نقشههای شوم عصر مشروطه، امروز دوباره به میدان آمدهاند. آیتاله هاشمی رفسنجانی با اشاره به فرارسیدن سالگرد مشروطه هشدار داد: «روحانیت نباید خطای تاریخی خود را تکرار کند و برنامه اختلافافکنی دستهای پنهان، ولی فعال استعمار را در داخل کشور همراهی نماید.»
خبر / رادیو کوچه
بعدازظهر جمعه، 5 اوت، به وقت آمریکا، یکی از سه سازمان بزرگ اعتبارسنجی بینالمللی، با ابراز تردید به توانایی دموکراتها و جمهوریخواهان برای توافق بر سر کاهش جدی بدهی کلان آمریکا، اعتبار مالی دولت ایالات متحده را یک رتبه کاهش داده است.
دولت آمریکا چندین دهه است که از بالاترین سطح اعتبار مالی در دنیا یعنی رتبه (AAA) برای اوراق قرضه بلندمدت خود برخوردار بوده که آنرا عاری از هرگونه خطر عدم بازپرداخت یا مشکلات دیگر اعلام میکرد.
این امر، تاکنون نرخ بهرهای که خزانهداری ایالات متحده برای بدهیهای بلندمدت این کشور پرداخته را پایین نگاه داشته است.
اما «استاندارد اند پور» رتبه اعتبار اوراق قرضه بلندمدت دولت فدرال را به (AAplus) کاهش داده که یک رتبه از سطح قبلی پایینتر است.
این خبر بعدازظهر روز گذشته به وقت واشنگتن و ساعاتی پس از تعطیل شدن بازارهای بورس و اوراق بهادار آمریکا (وال استریت) اعلام شد.
با این وجود، دو سازمان اعتبار سنجی دیگر به نام های «فیتچ» و «مودی» همچنان رتبهای که آمریکا حدود یک قرن است از آن برخوردار بوده را به رسمیت میشناسند.
مقامهای خزانه داری آمریکا در واکنش، گفتهاند که این موسسه مستقر در نیویورک، در محاسبات خود حداقل دو تریلیون دلار اشتباه کرده است.
در پی کاهش اعتبار مالی آمریکا، این امکان وجود دارد که واشنگتن از این پس در بازپرداخت بدهیهای کلان خود بهره سنگین تری بپردازد و نرخ بهره برای شهروندان آمریکا نیز بالا برود.
میزان بدهیهای دولت آمریکا هم اکنون از مرز ۱۴ تریلیون دلار گذاشته و با ادامه کسری بودجه دولت در حال افزایش است.
آمریکا بدهکارترین کشور دنیا به حساب میآید، ولی اعتبار مالی دولتش به اندازهای بالا بوده که کشورهای نظیر چین همچنان به خرید اوراق قرضه دولت فدرال مشغولند.
از سویی دیگر جان بینر، رییس جمهوریخواه مجلس نمایندگان، کاهش اعتبار مالی دولت آمریکا را به افزایش بیسابقه هزینههای عمومی ایالات متحده نسبت داده است.
او به طور تلوحی دموکراتها و دولت باراک اوباما را مسوول این تحول بیسابقه دانسته است.
جان بینر با هرگونه افزایش مالیاتها به ویژه مالیاتهای طبقه ثروتمند آمریکا مخالف است.
کاخ سفید هنوز در این خصوص بیانیه ای صادر نکرده است.
شبکه خبری ایبیسی، به نقل از منابعش در کاخ سفید گزارش داده که دولت باراک اوباما انتظار آنرا داشت که رتبه اعتبار مالی ایالات متحده توسط سازمان اعتبار سنجی «استاندارد اند پور» کاهش یابد.
بیشتر بخوانید:
«افزایش سقف استقراض آمریکا تصویب شد»
خبر / رادیو کوچه
تیمهای فوتبال آرسنال انگلستان و بایرنمونیخ آلمان برای صعود به مرحله گروهی رقابتهای لیگ قهرمانان اروپا به ترتیب با اودینزه ایتالیا و اف سی زوریخ سوییس روبهرو خواهند شد.
مراسم قرعه کشی دیدارهای حذفی مقدماتی لیگ قهرمانان اروپا روز جمعه، 5 اوت، در شهر نیون سوییس انجام شد و بیست تیم حاضر در این مرحله حریفانشان را شناختند.
بازیهای رفت در روزهای ۱۶ و ۱۷ اوت و بازیهای برگشت روزهای ۲۳ و ۲۴ اوت برگزار خواهد شد.
آرسنال که فصل گذشته پس از تیمهای منچستر یونایتد، چلسی و منچستر سیتی در رده چهارم لیگ برتر انگلستان قرار گرفت، روز ۱۶ اوت میزبان اودینزه ایتالیا خواهد بود و یک هفته بعد بازی برگشت را انجام خواهد داد.
تیم اودینزه در مسابقات فصل پیش سری آ ایتالیا توانست بالاتر از تیمهای لاتزیو، یوونتوس و رم در مکان چهارم جدول قرار گیرد.
تیم آرسن ونگر در صورت شکست حریف ایتالیایی، به عنوان چهارمین نماینده فوتبال انگلستان در مرحله گروهی لیگ قهرمانان اروپا حاضر خواهد بود.
بایرن مونیخ پس از کسب رده سوم در مسابقات فصل گذشته بوندس لیگا، برای راهیابی به مرحله گروهی لیگ قهرمانان با اف سی زوریخ از سوییس دیدار رفت و برگشت خواهد داشت.
از آنجایی که دیدار نهایی مسابقات فصل جدید لیگ قهرمانان اروپا در روز ۱۹ می ۲۰۱۲ در ورزشگاه آلیانز آرنا، ورزشگاه خانگی بایرن مونیخ برگزار میشود، این تیم آلمانی انگیزهای دو چنان برای صعود به مرحله گروهی و در نهایت قهرمانی در این رقابتها دارد.
بایرن مونیخ که تاکنون چهار عنوان قهرمانی و چهار نایب قهرمانی در لیگ قهرمانان اروپا بهدست آورده است، آخرین بار در سال ۲۰۱۰ به فینال رسید و نایب قهرمان مسابقات شد.
سایر دیدارهای پلی آف مقدماتی لیگ قهرمانان اروپا به ترتیب زیر انجام خواهد شد:
اودنسه (دانمارک) – ویارئال (اسپانیا)
توئنته (هلند) – بنفیکا (پرتغال)
لیون (فرانسه) – روبین کازان (روسیه)
ویسلا کراکو (لهستان) – آپوئل (قبرس)
مکابی حیفا (اسرائیل) – گنک (بلژیک)
دیناموزاگرب (کرواسی) – مالمو (سوئد)
کپنهاگن (دانمارک) – ویکتوریا پلزن (جمهوری چک)
باته بوریسف (بلاروس) – اشتورم گراتس (اتریش)
ده تیم برنده این دیدارها به ۲۲ تیمی که از پیش حضور خود را در مرحله گروهی لیگ قهرمانان اروپا قطعی کردهاند، اضافه خواهند شد و تیمهای بازنده راهی مسابقات لیگ اروپا میشوند.
قرعهکشی مرحله گروهی لیگ قهرمانان اروپا روز ۲۵ اوت در شهر موناکو فرانسه برگزار میشود.
فصل پیش این دیدارها با قهرمانی بارسلونا به پایان رسید.
بیشتر بخوانید:
«چهارمین قهرمانی آبی و اناریپوشان شهر بارسلون»
رییس جمهوریخواه مجلس نمایندگان:
«اوباما مسوول کاهش رتبه اعتبار مالی دولت آمریکا است»
خبر / رادیو کوچه
بعدازظهر جمعه، 5 اوت، به وقت آمریکا، یکی از سه سازمان بزرگ اعتبارسنجی بینالمللی، با ابراز تردید به توانایی دموکراتها و جمهوریخواهان برای توافق بر سر کاهش جدی بدهی کلان آمریکا، اعتبار مالی دولت ایالات متحده را یک رتبه کاهش داده است.
دولت آمریکا چندین دهه است که از بالاترین سطح اعتبار مالی در دنیا یعنی رتبه (AAA) برای اوراق قرضه بلندمدت خود برخوردار بوده که آنرا عاری از هرگونه خطر عدم بازپرداخت یا مشکلات دیگر اعلام میکرد.
این امر، تاکنون نرخ بهرهای که خزانهداری ایالات متحده برای بدهیهای بلندمدت این کشور پرداخته را پایین نگاه داشته است.
اما «استاندارد اند پور» رتبه اعتبار اوراق قرضه بلندمدت دولت فدرال را به (AAplus) کاهش داده که یک رتبه از سطح قبلی پایینتر است.
این خبر بعدازظهر روز گذشته به وقت واشنگتن و ساعاتی پس از تعطیل شدن بازارهای بورس و اوراق بهادار آمریکا (وال استریت) اعلام شد.
با این وجود، دو سازمان اعتبار سنجی دیگر به نام های «فیتچ» و «مودی» همچنان رتبهای که آمریکا حدود یک قرن است از آن برخوردار بوده را به رسمیت میشناسند.
مقامهای خزانه داری آمریکا در واکنش، گفتهاند که این موسسه مستقر در نیویورک، در محاسبات خود حداقل دو تریلیون دلار اشتباه کرده است.
در پی کاهش اعتبار مالی آمریکا، این امکان وجود دارد که واشنگتن از این پس در بازپرداخت بدهیهای کلان خود بهره سنگین تری بپردازد و نرخ بهره برای شهروندان آمریکا نیز بالا برود.
میزان بدهیهای دولت آمریکا هم اکنون از مرز ۱۴ تریلیون دلار گذاشته و با ادامه کسری بودجه دولت در حال افزایش است.
آمریکا بدهکارترین کشور دنیا به حساب میآید، ولی اعتبار مالی دولتش به اندازهای بالا بوده که کشورهای نظیر چین همچنان به خرید اوراق قرضه دولت فدرال مشغولند.
از سویی دیگر جان بینر، رییس جمهوریخواه مجلس نمایندگان، کاهش اعتبار مالی دولت آمریکا را به افزایش بیسابقه هزینههای عمومی ایالات متحده نسبت داده است.
او به طور تلوحی دموکراتها و دولت باراک اوباما را مسوول این تحول بیسابقه دانسته است.
جان بینر با هرگونه افزایش مالیاتها به ویژه مالیاتهای طبقه ثروتمند آمریکا مخالف است.
کاخ سفید هنوز در این خصوص بیانیه ای صادر نکرده است.
شبکه خبری ایبیسی، به نقل از منابعش در کاخ سفید گزارش داده که دولت باراک اوباما انتظار آنرا داشت که رتبه اعتبار مالی ایالات متحده توسط سازمان اعتبار سنجی «استاندارد اند پور» کاهش یابد.
………………………………………………………………
ناصر تقوایی:
«در مورد پرونده وفامهر منتظر گزارشگر ویژه حقوق بشر هستیم»
خبر / رادیو کوچه
ناصر تقوایی، کارگردان ایرانی، که همسرش مرضیه وفامهر، بازیگر و کارگردان در بازداشت به سر میبرد اعلام کرد که با وجود وعده دادستان کل و سخنگوی قوه قضاییه جمهوری اسلانی مبنی بر آزادی زنان سینماگر، همسرش همچنان در بازداشت به سر میبرد.
آقای تقوایی گفت: «باید به امید بازرس ویژه حقوق بشر سازمان ملل ماند که جزو پرونده قطوری که دارد، مشکل ما را هم ببیند.»
به گزارش بیبیسی، روز، پنجشنبه، 4 اوت، ناصر تقوایی اظهار داشت: «بعد از سخنان آقای اژهای انتظار داشتم همسرم آزاد شود. ولی همسرم آزاد نشد چون قاضی مخالفت کرد.»
این در حالی است که پگاه آهنگرانی و مهناز محمدی، مستندساز، روز ۵ مرداد از زندان آزاد شدند اما مرضیه وفامهر همچنان در بازداشت به سر می برد.
ناصر تقوایی با اشاره به اینکه قاضی بر خلاف قول دادستان کل عمل کرد گفت: «من از آن زمان منتظر دو مطلب هستم: عکسالعمل دادستان کل کشور در مقابل حکم چیست و دوم اینکه دادگاه کی تشکیل خواهد شد.»
مرضیه وفامهر اوایل تیرماه به اتهام بازی در فیلم دانشجویی «تهران من، حراج» بازداشت شد و با حکم بازداشت موقت، به زندان قرچک ورامین منتقل شد.
لازم به اشاره است احمد شهید، گزارشگر ویژه حقوق بشر برای ایران پس از آغاز فعالیت رسمی خود در روز دوشنبه یکم اوت، از دولت این کشور خواست به او اجازه دهد تا برای بررسی اتهامهای نقض حقوق بشر در ایران به این کشور سفر کند.
با این همه، کمتر از یک هفته پس از آنکه شورای حقوق بشر سازمان ملل، احمد شهید، را به عنوان گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل برای ایران انتخاب کرد، صادق لاریجانی، رییس قوه قضاییه این کشور گفته بود که «پذیرفتن گزارشگر ویژه حقوق بشر سیاست ما نیست.»
آقای تقوایی بیان داشت که هفتهای یک بار همسرش را در زندان ملاقات میکند.
به گفته آقای تقوایی مرضیه وفامهر اتهام سیاسی ندارد و به همین دلیل در زندان قرچک ورامین و نه در اوین، در بازداشت به سر میبرد. او اتهام مرضیه وفامهر را «رعایت نکردن مسایل شرعی و شرکت در تولید یک فیلم مبتذل» ذکر کرد.
ناصر تقوایی گفت: «قاضی پرونده به وکیل مرضیه وفامهر گفته که آزاد نشدن مرضیه به علت مصاحبههای من با رادیو و تلویزیونهای خارجی بوده است. من زمانی که با رسانههای خارجی صحبت کردم ۱۶ یا ۱۷ روز از بازداشت او گذشته بود و ایشان نه تنها اقدامی نکرد، بلکه اتهامات او را سنگینتر کرد. من زمانی این گفتوگو ها را کردم که بازداشت موقت او را یک ماه دیگر تمدید کرده بود.»
ناصر تقوایی با اشاره به دیدارش با جواد شمقدری، معاونت سینمایی وزارت ارشاد درباره پرونده این فیلم گفت: «آقای شمقدری به آرشیو زنگ زد و معلوم شد که فیلم پرونده دارد. برای خود او هم جالب بود. چون فکر میکرد در دوران خودش ساخته شده. وقتی فهمید که این فیلم چهارسال پیش و در دوران وزیر قبلی ساخته شده، کمی خیالش راحت شد و حتا به من گفت ماجرای این پرونده از این رو به آن رو شد. من گفتم که بله، ولی خانم من شانزده روز است که در زندان است.»
آقای تقوایی گفت: «این یک پایان نامه تحصیلی است. قرار نبوده جایی تکثیر شود. و از وقتی که این دادگاه پیش آمده، دیگر این فیلم را سر چهارراهها هم میفروشند. فیلمی که قبلن هزار تومان میفروختند، خبر دارم که دیروز تا ۴۷۰۰ تومان فروش میرفته. کی این فیلم را وارد کرده؟ کجا دارد تکثیر میشود؟»
به گفته او، آقای شمقدری «وعده داد که بعد از بازگشت وزیر، جلسهای با مسوولان وزارت اطلاعات بگذارند. قرار بود روز بعد که جلسه تشکیل میشود تلفنی به من اطلاع میدهد. خبری نشد و من خودم با آنها تماس گرفتم گفتند که ما هنوز به نتیجه نرسیدهایم.»
………………………………………………………………
36 شرکت با ارایه یک نامه به دادگاه عمومی،
«شکایت شرکتهای کشتیرانی از تحریمهای اتحادیه اروپا»
خبر / رادیو کوچه
شماری از شرکتهای کشتیرانی که اتحادیه اروپا آنها را در رابطه با برنامه هستهای ایران تحریم کرده، علیه این اقدام شکایت کردهاند.
حدود چهار ماه پیش، اتحادیه اروپا نام بیش از ۱۰۰ شخص حقیقی و حقوقی را به اتهام ارتباط با شرکتها یا اشخاص تحریم شده در ایران، به فهرست تحریمی خود اضافه کرد.
گزارشها حاکی از آن است که ۳۶ شرکت تحریم شده، با ارایه نامهای به دادگاه عمومی اتحادیه اروپا، خواهان لغو این تحریمها شدهاند.
این شرکتها مدعی شدهاند که با برنامه هستهای جمهوری اسلامی همکاری نکردهاند.
………………………………………………………………
لیگ قهرمانان اروپا،
«حریفان آرسنال و بایرن مونیخ در مقدماتی لیگ اروپا»
خبر / رادیو کوچه
تیمهای فوتبال آرسنال انگلستان و بایرنمونیخ آلمان برای صعود به مرحله گروهی رقابتهای لیگ قهرمانان اروپا به ترتیب با اودینزه ایتالیا و اف سی زوریخ سوییس روبهرو خواهند شد.
مراسم قرعه کشی دیدارهای حذفی مقدماتی لیگ قهرمانان اروپا روز جمعه، 5 اوت، در شهر نیون سوییس انجام شد و بیست تیم حاضر در این مرحله حریفانشان را شناختند.
بازیهای رفت در روزهای ۱۶ و ۱۷ اوت و بازیهای برگشت روزهای ۲۳ و ۲۴ اوت برگزار خواهد شد.
آرسنال که فصل گذشته پس از تیمهای منچستر یونایتد، چلسی و منچستر سیتی در رده چهارم لیگ برتر انگلستان قرار گرفت، روز ۱۶ اوت میزبان اودینزه ایتالیا خواهد بود و یک هفته بعد بازی برگشت را انجام خواهد داد.
تیم اودینزه در مسابقات فصل پیش سری آ ایتالیا توانست بالاتر از تیمهای لاتزیو، یوونتوس و رم در مکان چهارم جدول قرار گیرد.
تیم آرسن ونگر در صورت شکست حریف ایتالیایی، به عنوان چهارمین نماینده فوتبال انگلستان در مرحله گروهی لیگ قهرمانان اروپا حاضر خواهد بود.
بایرن مونیخ پس از کسب رده سوم در مسابقات فصل گذشته بوندس لیگا، برای راهیابی به مرحله گروهی لیگ قهرمانان با اف سی زوریخ از سوییس دیدار رفت و برگشت خواهد داشت.
از آنجایی که دیدار نهایی مسابقات فصل جدید لیگ قهرمانان اروپا در روز ۱۹ می ۲۰۱۲ در ورزشگاه آلیانز آرنا، ورزشگاه خانگی بایرن مونیخ برگزار میشود، این تیم آلمانی انگیزهای دو چنان برای صعود به مرحله گروهی و در نهایت قهرمانی در این رقابتها دارد.
بایرن مونیخ که تاکنون چهار عنوان قهرمانی و چهار نایب قهرمانی در لیگ قهرمانان اروپا بهدست آورده است، آخرین بار در سال ۲۰۱۰ به فینال رسید و نایب قهرمان مسابقات شد.
سایر دیدارهای پلی آف مقدماتی لیگ قهرمانان اروپا به ترتیب زیر انجام خواهد شد:
اودنسه (دانمارک) – ویارئال (اسپانیا)
توئنته (هلند) – بنفیکا (پرتغال)
لیون (فرانسه) – روبین کازان (روسیه)
ویسلا کراکو (لهستان) – آپوئل (قبرس)
مکابی حیفا (اسرائیل) – گنک (بلژیک)
دیناموزاگرب (کرواسی) – مالمو (سوئد)
کپنهاگن (دانمارک) – ویکتوریا پلزن (جمهوری چک)
باته بوریسف (بلاروس) – اشتورم گراتس (اتریش)
ده تیم برنده این دیدارها به ۲۲ تیمی که از پیش حضور خود را در مرحله گروهی لیگ قهرمانان اروپا قطعی کردهاند، اضافه خواهند شد و تیمهای بازنده راهی مسابقات لیگ اروپا میشوند.
قرعهکشی مرحله گروهی لیگ قهرمانان اروپا روز ۲۵ اوت در شهر موناکو فرانسه برگزار میشود.
………………………………………………………………
برای حل بحران مالی در اروپا و آمریکا،
«وزیران گروه هفت تشکیل جلسه میدهند»
خبر / رادیو کوچه
سیلویو برلوسکونی، نخست وزیر ایتالیا روز شنبه، 6 اوت در مصاحبهای اعلام کرد که وزیران دارایی هفت کشور صنعتی جهان در چند روز آینده تشکیل جلسه میدهند تا راههای حل بحران بدهیها در اروپا را بررسی کنند.
آقای برلوسکونی اظهار داشت که پس از اجلاس وزیران، ممکن است سران این کشورها هم در نشستی مشترک شرکت کنند.
او همچنین از سرعت بخشیدن دولتش به اعمال برنامه ریاضت اقتصادی در ایتالیا خبر داد که با مشکل بدهی روبهرو است.
بالا گرفتن بحران بدهی کشورهای اروپایی و آمریکا در روزهای گذشته به ناآرامی در بازارهای بورس در جهان انجامیده است.
………………………………………………………………
علت مرگ مشخص نشده است،
«جانباختن دختر نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی»
خبر / رادیو کوچه
دختر محمدباقر باقرینژاد نماینده اصلاحطلب دور سوم و ششم مجلس شورای اسلامی، حوزه کازرون، یک هفته پیش در تهران ربوده شد و 24 ساعت بعد جسد او در اطراف شهر ری کشف شده است.
به گزارش آفتاب، پزشکی قانونی تاکنون علت مرگ وی را اعلام نکرده است.
در همین حال محمدباقر باقرینژادیانفرد به یک تارنمای محلی در شهرستان کازرون گفته است دخترش ساعت هفت صبح روز پنجشنبه ششم مرداد ۱۳۹۰ به قصد «هواخوری» از منزل خارج شده و پس از ۲۴ ساعت که خانواده ی وی در جستجوی دختر ۲۸ ساله خود بودند، جسد او حدود ساعت هفت صبح جمعه هفتم مرداد در کوههای اطراف شهر ری پیدا میشود.
این در حالی است که رسانههای داخلی ایران تا روز شنبه، 6 اوت، از رسانهای کردن این خبر خودداری کرده بودند.
مراسم ختم وی روز پنجشنبه با حضور اصلاحطلبان و نمایندگان مجلس شورای اسلامی در تهران برگزار شد.
در این مراسم هادی خامنهای نیز شرکت کرده بود.
نامهای نیز با امضای 100 نفر از نمایندگان مجلس جهت پیگیری این قتل نوشته شده است.
………………………………………………………………
در پی انتشار خبر کشته شدن خمیس قذافی
«خبرهای ضدونقیض در مورد کشتهشدن فرزند رهبر لیبی»
خبر / رادیو کوچه
مخالفان مسلح لیبی روز جمعه، 5 اوت، اعلام کردند خمیس قذافی فرزند رهبر لیبی در پی بمباران هوایی ناتو بر شهر زلتین در غرب این کشور کشته شده است.
به گزارش العربیه، به نقل از مخالفان 32 تن دیگر که به همراه خمیس قذافی بودند در بمباران هوایی نیروهای ناتو کشته شدند.
محمد زوازوی سخنگوی مخالفان با تاکید بر خبر کشته شدن فرزندان رهبر لیبی گفته است این خبر را از نیروهای نفوذی مخالفان به دست آوردهاند.
از سویی دیگر امروز بعدازظهر دولت لیبی گزارشهای منتشر شده درباره کشته شدن خمیس قذافی را رد کرده است.
به گزارش رویترز، درهمین رابطه موسی ابراهیم، یکی از سخنگویان دولت گفته است خمیس قذافی، زنده و سالم است.
این دومین بار از زمان شروع درگیریها در لیبی در سال جاری است که خبرهایی مبنی بر کشته شدن خمیس قذافی منتشر میشود.
خمیس قذافی فرمانده یکی از واحدهای عملیاتی را در مقابله با مخالفان پدرش برعهده دارد.
………………………………………………………………
فعالان حقوق بشری در سوریه:
«بیش از پانزده کشته در اعتراضات شهرهای سوریه»
خبر / رادیو کوچه
فعالان حقوق بشری در سوریه روز جمعه، 5 اوت، اعلام کردند که نیروهای نظامی این کشور از درون آمبولانس به سوی معترضان تیر اندازی میکنند که در نتیجه آن تعدادی کشته و زخمی شدهاند.
به گزارش العربیه، تاکنون 11 تن از معترضان بر اثر تیراندازی نیروهای امنیتی جان خود را از دست دادند.
فعالان حقوق بشری مدعی شدهاند در تظاهرات اعتراضی امروز جمعه 7 نفر در شهر عربین 3 نفر در شهر مضایا و یک نفر در حمص کشته شدند.
در حمایت از مخالفان بشار اسد، رییس جمهوری سوریه، دمیتری مدودف رییس جمهوری روسیه گفت: «اگر بشار اسد نتواند اصلاحات را انجام دهد، سرنوشت غمانگیزی در انتظار وی خواهد بود و ما نیز مجبود خواهیم شد تصمیماتی را بگیریم.»
از سوی دیگر هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا، حکومت بشار اسد را مسوول کشتار 2000 از معترضان سوری اعلام کرد وگفته است که وی فاقد مشروعیت است.
در همین حال تلویزیون دولتی سوریه فیلم تازهای از داخل شهر حما را که به کنترل نیروهای دولتی در آمده، پخش کرده که شامل تصاویر ساختمانهای دولتی به آتش کشیده است که، به گفته مقامات دولتی، شورشیان از آنها برای عملیات علیه مردم و نیروهای دولتی استفاده میکردند.
این فیلم تانکهایی را هم نشان داده که درحال جمع آوری موانعی از خیابانها هستند که ظاهرن از سوی معترضان به منظور جلوگیری از ورود خودروها و تانکهای ارتش به محلههای مرکزی شهر برپا شده بود.
در حالی که برخی از ساکنان شهر از ادامه گلولهباران بخشهایی از شهر حما توسط تانکهای ارتش خبر دادهاند، که تاکنون منجر به کشتهشدن 5 تن شده، تلویزیون دولتی سوریه تاکید کرده که برخورد مسلحانه با معترضان متوقف شده است.
………………………………………………………………
جهت ارشاد به پلیس امنیت اخلاقی منتقل شدند،
«بازداشت جوانان در بندرعباس به اتهام آببازی»
خبر / رادیو کوچه
نیروی انتظامی جمهوری اسلامی روز شنبه، 6 اوت از بازداشت دختران و پسران جوانی که روز گذشته در یکی از پارکهای ساحلی بندرعباس اقدام به آببازی کردهاند، خبر داد و اعلام کرد این افراد برای «ارشاد» به پلیس امنیت اخلاقی منتقل شدهاند.
عباس خدادادزاده، جانشین فرمانده پلیس استان هرمزگان آب بازی جوانان را اقدامی «هماهنگ شده» توصیف کرد و گفت: «دو موضوع اتفاق افتاده است، یکی اینکه این مراسم به صورت مختلط برگزار شده بود و دیگر اینکه بعضی از حاضران بطریهای آب معدنی در دست داشتهاند که از مصادیق روزهخواری محسوب میشود.»
این در حالی است که هفته گذشته در تهران هم تعدادی از جوانان که در یکی از پارکهای پایتخت آب بازی کرده بودند، توسط پلیس بازداشت شدند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر