-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ مرداد ۲۷, پنجشنبه

Latest News from 30Mail for 08/18/2011

این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.

 

1390/5/24

محمود گلزاری
خبرآنلاین

[در پاسخ به اعتراض وزیر آموزش و پرورش در نفی مطالعه آماری در باره رابطه دانش آموزان دختر با جنس مخالف محقق اصلی این مطالعه به دفاع از نتایجی که اعلام کرده و سوابق مطالعات پیشین می پردازد:]

1-جامعه آماری اینجانب، دختران دانش‌آموز تهرانی بوده‌است که به اشتباه در خبر رسانه‌ها به همه دانش‌آموزان دختر تعمیم داده شده‌است. فردای روز انتشار خبر این نکته را به خبرگزاری برنا ارسال کردم و توضیح دادم که ارتباط با جنس مخالف که از طریق چندین مطالعه و بررسی علمی به‌دست آمده طیفی از ساده‌ترین تماس‌های تلفنی و اینترنتی تا پیشرفته‌ترین رابطه‌های جسمی را در بر می‌گیرد.

2-لازم است برای آنها که این ادعا را بسیار اغراق آمیز و نادرست می‌دانند نگاهی گذرا به چند پژوهش رسمی در این زمینه داشته باشم:‌

الف- تحقیقی در سال 1379 به سفارش اداره کل آموزش و پرورش شهرستان‌های تهران و سپس با حمایت دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی با عنوان بررسی زمینه‌ها و عوامل مشکلات روانی اجتماعی دانش‌آموزان دبیرستانی صورت گرفت و در اردیبهشت 1380 به پایان رسید. در این تحقیق که یک‌هزار و 811 دانش‌آموز دختر و پسر دبیرستانی با روش نمونه‌برداری تصادفی انتخاب شده‌بودند، با نامه‌ای به امضای مدیرکل آموزش و پرورش وقت در 8گروه، به همایش‌های پژوهشی و آموزشی دعوت شدند. در هر جلسه 3 ساعته دانش آموزان پس از توجیه نسبت به اهمیت تحقیق، به پرسشنامه‌های مربوط پاسخ می‌دادند، آنگاه اینجانب به‌عنوان پژوهشگر به مدت 2ساعت برای آنها درباره پیامدهای رابطه با جنس مخالف و برنامه خویشتنداری جنسی صحبت می‌کردم. طبق یافته‌های این پژوهش که در 154جدول و حدود 350 صفحه تهیه شده و نسخه‌ای از آن در کتابخانه دبیرخانه شورای‌عالی انقلاب فرهنگی موجود است، در آن‌زمان یعنی ده‌سال پیش، بیش از 40درصد دختران دانش‌آموز، تجربه ارتباط با جنس مخالف را گزارش داده بودند، 20درصد آنها قبل از 14سالگی (دوره راهنمایی) و 70درصد آنها قبل از 16سالگی با جنس مخالف رابطه برقرار کرده‌بودند و تنها 19درصد گفته‌بودند هیچ‌کس از هم‌کلاسی‌های آنها با حنس مخالف رابطه ندارد!

همزمان، یک دبیرستان دخترانه از میان دبیرستان‌های شمال شهر تهران به‌طور تصادفی انتخاب شد، نتیجه اجرای پرسشنامه‌های تحقیق نشان داد که 60درصد دانش‌آموز آن مدرسه گفته‌بودند که با جنس مخالف دوست بوده و هستند.

ب- در سال 1381، آیت‌الله امینی، امام جمعه محترم قم از اینجانب دعوت کردند که عضویت در شورای فرهنگ عمومی استان قم را بپذیرم تا شاید بتوانم به‌عنوان کارشناس مسایل نوجوانان و جوانان خدمتی به مردم آن دیار بکنم. در اولین جلسه شورا پیشنهاد کردم برای شناخت وضعیت فرهنگی و اجتماعی دانش‌آموزان یک پژوهش و نظرسنجی دقیق علمی صورت گیرد.

اعضاء شورا که مدیر حوزه علمیه، استاندار و مسئولان استان و دانشگاه‌های قم بودند، این پیشنهاد را پذیرفتند. با کمک فکری آیت‌الله امینی، حجه‌الاسلام حسینی بوشهری و چند نفر دیگر، دفترچه‌ای با 156 سئوال برای سنجش زمینه‌های مختلف نگرشی، رفتاری و اخلاقی دانش‌آموزان تهیه شد. آن‌گاه با حمایت آقای محمدی، ریاست وقت سازمان آموزش و پرورش، با استفاده از کارنامه‌های رایانه‌ای دانش‌آموزان، 3هزارنفر به‌عنوان نمونه انتخاب شدند و با آن‌که مدارس تعطیل شده بود با نامه‌ای به امضای رئیس سازمان، از آنها دعوت به‌عمل آمد تا در سالن اجتماعات معصومیه استانداری قم، در یک همایش پژوهشی آموزشی شرکت کنند.

نتایج این تحقیق مفصل که تنها توضیح 468 جدول فصل 4 آن در 500 صفحه منتشر شده و در دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی کشور موجود است، به مدت یک‌سال و نیم در جلسات شورای فرهنگ عمومی استان قم به بحث و بررسی گذاشته شد.

طبق این یافته‌ها 33درصد پاسخگویان با جنس مخالف رابطه داشته‌اند، 25درصد تمام کسانی‌که تجربه‌ این رابطه‌ها را گزارش داده‌بودند، اولین دوستی خود را در زیر 14 سالگی یعنی دوره راهنمایی آغاز کرده‌بودند و 71درصد گفته‌بودند که هم‌کلاسی‌های آنها با یک چند نفر از جنس مخالف دوست هستند.

د- در مقاله‌ای که اینجانب با عنوان آموزش و مشاوره با نوجوانان در زمنیه ارتباط با جنس مخالف در شماره اول فصلنامه علمی پژوهشی روان‌شناسی و علوم تربیتی دانشگاه علامه طباطبایی (پاییز 1384) به چاپ رسانده‌ام، آمده‌است: «قرار عاشقانه با جنس مخالف در بین نوجوانان ایرانی رو به افزایش است به‌طوری‌که در سه سال گذشته در چند بررسی با حدود 80هزار دانش‌آموز دبیرستان‌های تهران، قم و گچساران انجام شده‌است، 30 تا 70درصد پاسخ‌گویان اظهار کرده‌اند که با جنس مخالف ارتباط صمیمانه داشته و قرار عاشقانه گذاشته‌اند. بر‌اساس یافته‌های ده‌ها پژوهش که در پایان نامه‌‌های دانش‌جویان به راهنمایی من صورت گرفته است، حدود 50درصد دختران دبیرستانی گفته‌اند که اولین قرار عاشقانه با جنس مخالف را در سن 14 سالگی یا پایین‌تر از آن گذاشته‌اند. این در حالی است که طبق بررسی دکتر سوسن سیف در سال 1370، 26 درصد دختران 12-14 ساله تهرانی با جنس مخالف دوست بوده‌اند، یعنی تعداد دختران نوجوانی که به سمت ارتباط با پسران کشیده شده‌اند در مدت ده سال تقریبا به دو برابر رسیده است.

سابقه فعالیت علمی اینجانب در این حوزه پنهان و پر آسیب، به زمانی بر می‌گردد که در برنامه هفتگی جنگ جوان صدای جمهوری اسلامی که به مدت ده‌سال، بی وقفه ادامه داشت (1373-1363) هر هفته به ده‌ها نامه از نوجوانان ایرانی درباره این نوع دوستی‌ها بر می‌خوردم و سعه صدر و حمایت مسئولان صدا و سیما و تشویق بعضی از بزرگان حوزه سبب شد که بتوانم راهنمایی‌های لازم را از طریق آن برنامه رادیویی در اختیار نوجوان و جوانان قرار دهم.

بعید می‌دانم شما در 25 سال قبل، مقالات مرا در مجله رشد جوان با عنوان عشق‌های آتشین که حاصل تجربه‌های رادیویی و بررسی‌های تربیتی و دینی من بوده است، خوانده باشید و یا حتی در سال‌های طولانی که عضو کمیسیون آموزش مجلس بوده‌اید، در این باره حساسیتی نشان داده باشید!

خوب است اینک که دستتان باز است، سوابق بیش از ده دوره آموزشی که اینجانب در همین موضوع، برای مدیران، مشاوران و مریبان سراسر کشور، برگزار کرده و راهکارهای علمی و عملی نشان داده‌ام، بررسی کنید و در جریان نوارهای آموزشی که بنده با مدیریت و حمایت سازمان آموزش و پرورش شهرستان‌های تهران در چند سال پیش برای مدیران و مشاوران مدارس تهیه کرده‌ام، قرار بگیرید تا آن‌گاه به جای چشم بستن بر واقعیت‌ها و ترسیدن از گناه عاقبت سوز و عافیت برانداز اینجانب، که گهگاه برای هشدار، آماری را نقل می‌کنم، به فکر چاره‌جویی مشکلات باشید و در فرصتی که دارید سعی کنید با همدلی صاحب نظران دین باور، عالم و با تجربه، گرهی از صدها گره آموزشی و تربیتی این دستگاه عظیم فرهنگی باز کنید .

آقای حاجی بابایی: همان گونه که سزاوار نیست آمار مشکلات را -هر چند واقعی- در کوی و برزن اشاعه دهیم، پسندیده و بخشودنی نیست چشم بر واقعیت‌ها ببندیم و به جای حل مشکلات به نفرین و تهدید منذران ناصح بپردازیم. آیا بهتر نیست به جای این که در واکنش به آمار اعلام شده بگویید: «ما خودمان را در مقام پاسخ‌گویی به این سخنان نمی‌بینیم» و تهدید کنید که «مراجع ذی‌صلاح در این مورد تحقیقات خواهند کرد»، چنانچه پژوهش‌هایی علمی و مستند توسط همکاران شما در پژوهشگاه‌های زیر مجموعه وزارت آموزش و پرورش صورت گرفته است، به آنها استناد کنید و آمار واقعی دانش‌آوزان درگیر اعتیاد به مواد مخدر، رابطه با جنس مخالف، خودکشی، فرار، ترک تحصیل، افت درسی و دیگر ناهنجاری‌ها را اعلام کنید؟»

سئوال این است اگر در این زمینه‌ها آمار روشنی ندارید چرا از چند پژوهشگر باتجربه دعوت نمی‌کنید که با متدولوژی دقیق و قابل اطمینانی، حداقل برای یک بار واقعیت‌های پنهان کژ‌رفتاری‌های دانش‌آموزان را بررسی کنند و در اختیار مسئولان کشور و برنامه‌ریزان آموزشی و پرورشی وزارت‌خانه قرار دهند؟

اگر به هر دلیلی این کار را به صلاح نمی دانید از هزارها مدیر، مشاور و مربی پرورشی مدارس دخترانه شهرها و روستاهای کشور تنها یک سوال بپرسید: «مهم‌ترین مشکل تربیتی دانش آموزان چیست؟» تا ببینید که چگونه همه آنها اتفاق نظر دارند که دوستی با جنس مخالف مساله‌ای جدی و فراگیر شده است.

فر اموش نکنیم کشش به جنس مخالف یکی از نشانه‌ها و ویژگی‌های طبیعی و سالم دوره نوجوانی است. ما نمی‌خواهیم و نمی‌توانیم جلوی بیداری غریزی فرزندانمان را بگیریم اما به‌جای غافل شدن و یا برخوردهای تند و منفی باید به آنها روش‌های خویشتنداری جنسی را بیاموزیم. 

* این مطلب برای بازنشر در سی میل کوتاه شده است.


 
 

گزارش خبری
1390/5/26

بازارهای مرزی ایران این روز‌ها پذیرای خریداران بسیاری‌ست که ترجیح می‌دهند کالا‌هایشان را ارزان‌تر از قیمت بازار تهران و نمایندگی‌های رسمی از این بازارها تهیه کنند.

قیمت کالاهایی که در بازارهای مرزی ارائه می‌شوند تا ۵۰ درصد پایین‌تر از کالاهایی‌ست که از نمایندگی‌های معتبر وارد ایران می‌شود و هجوم خریداران به این بازارها سبب رشد اقتصادی شهرهایی شده است که این بازار‌ها در آن‌ها قرار دارند.

فرماندار شهر جوانرود کرمانشاه، که دارای سه بازارچه مرزی ست، می‌گوید که بازارچه‌های این شهر ماهانه یک و نیم میلیون بازدیدکننده دارند و این امر سبب افزایش گردش ۱۰۰ میلیارد تومانی ماهانه در بانک‌های جوانرود شده‌ است.

 رونق اقتصادی

بانه، که در شمال‌شرقی مرکز استان کردستان قرار دارد، نیز یکی از این بازار‌ها را در خود جای داده است و به گفته فرماندار این شهر، روزانه یش از ۱۴ هزار مسافر از مناطق مختلف ایران برای خرید کالا وارد این شهر مرزی می‌شوند.

شهردار بانه نیز می‌گوید که ‌اکنون بیش از ۴۰ مجتمع تجاری و پاساژ در بانه وجود دارد و ۵ مجتمع دیگر هم در حال ساخت است که در مجموع مغازه‌های این شهر مرزی را به بیش از ۴ هزار دهنه مغازه خواهد رساند.

آقای نژادجهانی درباره اجاره این مغازه‌ها می‌گوید اجاره هر دهنه مغازه در ماه حدود ۸۰۰ هزار تومان و میانگین قیمت فروش هر مغازه هم حدود ۱۵۰ میلیون تومان است.

کالاهای قاچاق و جوانان بیکار

اجناس بازار مرزی بانه، عموما کالاهای کشورهای جنوب شرق آسیا و ترکیه هستند که از طریق دبی و ترکیه وارد عراق شده و سپس وارد ایران می‌شوند.

معاون بازرگانی خارجی اداره کل بازرگانی کردستان در این‌باره می‌گوید که بسیاری از مبادلات اقتصادی و تجاری در مناطق مرزی در قالب قاچاق انجام می‌شود. او برای درستی حرف‌هایش از آمار واردات از بازارچه‌های مرزی صحبت می‌کند که رقم ۴۰ میلیون دلار واردات را نشان می‌دهد اما او کالاهای موجود در بازارهای مریوان، بانه و سنندج بسیار بالا‌تر از این ارقام می‌داند.

کالاهای قاچاق توسط افرادی که به "کوله‌بر" معروف هستند از مرز‌ها عبور می‌کنند و به بازار‌ها می‌رسند.

کوله‌بر‌ها، که بیشترشان جوان هستند، دلیل گرایش خود به این کار را بیکاری عنوان می‌کنند. یکی از آن‌ها می‌گوید: «قاچاق برای اقتصاد و صنعت بد است. در عین حال توجیهی نمی‌بینیم که برای دفاع از اقتصاد، خود و خانواده‌مان را از گرسنگی بکشیم.»

آن‌ها خطر جابه‌جایی کالا‌ها از مرز را به جان می‌خرند اما بیشتر درآمد این کار عاید سرمایه‌داران شهر می‌شود.

منبع: جام‌جم آنلاین

مرتبط:

درکنار هر ۱۰۰ دلار واردات رسمی، ۳۴ دلار قاچاق وارد می‌شود


 
 

نامه زندانیان بند ۳۵۰ خطاب به دادستان تهران:
1390/5/26

جمعی از زندانیان بند ۳۵۰ زندان اوین در نامه‌ای خطاب به عباس جعفری دولت‌آبادی، دادستان تهران با انتقاد از نقض قوانین و حقوق زندانیان سیاسی در ایران نوشته‌اند: «تاریخ به زودی درباره ما و شما قضاوت خواهد کرد.»

در این نامه آمده است: «بیش از یک سال است که از عمر دادستانی شما می‌گذرد و در این مدت بسیاری از ما از ملاقات حضوری با خانواده‌هایمان، تماس تلفنی و حق مرخصی به عنوان حقوق اولیه یک زندانی محروم شده‌ایم. محدودیت‌هایی که به دستور شخص شما ایجاد شده است و این بوده است سهم ما از دادستانی شما.»

امضا کنندگان این نامه خطاب به عباس جعفری دولت آبادی افزوده‌اند: «شما بار‌ها در ملاقات با خانواده زندانیان سیاسی گفته‌اید که صادر کردن اجازه ملاقات حضوری لطف و همراهی دادستان با آنهاست، احتمالا هم بر این باورید که آن‌ها باید از این لطف و مرحمت شما سپاسگزار باشند. لطفی که با روز‌ها رفت و آمد و ساعت‌ها انتظار در پشت درهای دفتر دادستان و همکارانش شامل حالشان شده است و شما خوشحال هستید که یک ملاقات حضوری ۲۰ دقیقه‌ای را با مهرورزی‌تان به آن خانواده مرحمت کرده‌اید. تا هم ثواب آخرت را ببیرید و هم نان دنیایتان را بخورید!»

آنها می‌نویسند: «خیلی خوب شما را درک می‌کنیم، وقتی در دفترتان نشسته‌اید و تعدادی زن و مرد و کودک چشم به شما دارند تا شاید برگه‌های ملاقات حضوری‌شان را امضا کنید یا مرخصی دو یا سه روزه به آن‌ها بدهید. حتما در آن لحظات احساس بزرگی و مهم بودن می‌کنید!»

در پایان این نامه آمده است: «این چند سطر را نه برای تقاضایی از شما که برای ثبت در تاریخ می‌نویسیم، تاریخی که به زودی درباره ما و شما قضاوت خواهد کرد. هر چند به نظر می‌رسد شما هم حافظه تاریخی ضعیفی دارید، چون کافی است چند پلک بزنید و وضعیت روحی و روانی و اجتماعی کسی را که جانشین او شده‌اید مرور کنید. فکر نمی‌کنیم هیچ ایرانی آزاده‌ای بخواهد، خود را جای شما بگذارد و اگر شما هم ذره‌ای از عدالت بو برده‌اید همین حال را پیدا می‌کنید.»

به نوشته وب‌سایت کلمه، اسامی امضا کنندگان این نامه در اختیار «کلمه» محفوظ مانده است.

منبع: کلمه


 
 

1390/5/26

روزنامه اشپیگل به نقل از منابع امنیتی آگاه از روند دادگاه بین المللی لبنان فاش کرد که سپاه قدس ایران، شاخه نظامی خارجی سپاه پاسداران بر تمامی مراحل ترور رفیق حریری از ابتدا تاکنون نظارت داشته است.

بر اساس این گزارش، سه نفر از چهار متهم اصلی پرونده ترور رفیق حریری، نخست وزیر سابق لبنان اکنون در تهران بسر می برند.

این مجله به نقل از منابع امنیتی آگاه که نامشان را فاش نکرده، نوشت که چهار متهم اصلی پرونده ترور رفیق حریری در سال ۲۰۰۴ عازم تهران شده و تمرین های نظامی را در پادگان امام خمینی متعلق به سپاه اجرا کرده اند.

این گزارش می‌افزاید که در آخرین مرحله از این تمرین، در یکی از بیابان های اطراف تهران، صحنه انفجار را بازسازی کرده و بر روی آخرین مراحل ترور رفیق حریری تمرین کرده اند.

اشپیگل که همواره و ظرف چهار سال گذشته، بخش هایی از کیفرخوست و روند دادگاه را پیش از علنی شدن، منتشر کرده، در پایان گزارش خود خاطرنشان کرد که موارد اتهامی علیه ایران در کیفرخواست مخفی مانده و در زمان مناسب منتشر می شود.

گزارش جنجالی اشپیگل باعث شد تا رامین مهمانپرست سخنگوی وزارت خارجه ایران بلافاصله دست به موضعگیری زده و اعلام کند که دادگاه بین المللی ویژه لبنان هیچگونه ارزش قضایی نداشته و اهدافی سیاسی را در منطقه دنبال می کند.

سعد حریری نخست وزیر سابق لبنان و فرزند رفیق حریری نیز در واکنش نسبت به اظهارات مهمانپرست و گزارش اشپیگل گفت که موضعگیری ایران، کپی برابر اصل موضعگیری های حزب الله و دبیرکل آن است که همگی قصد دارند از اجرای عدالت جلوگیری کنند.

حریری همچنین گفت: «موضعگیری های ایران بیش از پیش ثابت می کند که حزب الله و تهران تا چه اندازه با یکدیگر هماهنگی و همکاری دارند و روش های سیاسی ایران در منطقه تا چه اندازه اشتباه است.»

منبع: میهن


 
 

1390/5/26

وب سایت خبرآنلاین در گزارشی نوشته است که بهاییت در استانهای شرق کشور، به سرعت در حال گسترش بین مردم به خصوص روستائیان است. اخباری نیز درباره گسترش مسیحیت در استان خراسان رضوی منتشر شده است.

بر اساس این گزارش نهادهای فرهنگی و مذهبی، چندان نتوانسته اند در مقابل رشد این گرایشها، کار تاثیرگذاری انجام دهند.

چندی پیش نیز سایت جوان آنلاین، گزارش داده بود 200 کلیسای خانگی در مشهد، کشف شده است. کلیساهای خانگی، منازلی هستند که کشیشان مسیحی و یا افراد تازه جذب شده، مالکیت و یا اجاره آنها را در اختیار دارند و در آن به فعالیتهای مذهبی خاص خود می پردازند.

این امر درحالی اتفاق می‌افتد که تاکنون اخبار و گزارش‌های فراوانی از نقاط مختلف کشور مبنی بر حضور گسترده مبلغان مسیحیت و توزیع رایگان کتب آیین مسیحیت به ویژه کتاب انجیل در رسانه‌های مختلف اعلام شده اما حضور این افراد در شهر مشهد به نظر خبرآنلاین «حاکی از برنامه ریزی‌های گسترده عوامل بیگانه برای سست نمودن اعتقادات جوانان به خصوص در شهرهای مذهبی» است.

گفته می شود کلیساهای خانگی از سوی سازمان‌های کلیسایی با مبالغ قابل توجهی اجاره می‌شوند تا توسط مالک، امور جذب افراد جدید به مسیحیت در آنها صورت بگیرد. این مکان‌ها عمدتاً شاهد مراجعه جوانان تازه جذب شده هستند. همچنین برخی از کتب، سی دی‌ها و جزوات شب نامه‌ای و وبلاگ‌های اینترنتی، از این اماکن تهیه و توزیع و بروز رسانی می‌شوند.

گزارشها نشان می دهد بیشترین آمار درخصوص کلیساهای خانگی مربوط به شهرهای مشهد، تهران، کرج و رشت است. 

منبع: خبر آنلاین


 
 

1390/5/26

بررسی آمار رسمی مبتلایان به ایدز در سال‌های مختلف نشان می‌دهد هر ۶ ساعت یک نفر در ایران به ایدز مبتلا می‌شود. 

دکتر سید‌احمد علی‌نقی، پژوهشگر مرکز تحقیقات ایدز ایران در گفتگو با قانون می‌گوید آمار رسمی مبتلایان به ایدز در ایران ۲۲ هزار نفر و بنابراین برآورد آمار واقعی حدود ۱۰۰ هزار نفر است.

به گفته وی بر اساس فرمول‌های سازمان بهداشت جهانی در تمام کشورهای جهان آمار مخفی از ایدز وجود دارد که به دلایل زیادی از جمله انگ و تبعیض خودشان را معرفی نمی‌کنند. براساس این فرمول در ایران نیز تخمین آن‌ها حدود ۵ برابر مقدار ثبت شده، یعنی آمار واقعی مبتلایان این بیماری در ایران حدود ۹۰ تا ۱۰۰ هزار نفر است.

یکی از قربانیان این بیماری می‌گوید: «ایدز بمبی بود که در زندگی‌ام منفجر شد.»

پریسا ۱۷ سال پیش و در موج اول ایدز مبتلا شده است. بیماری را از شوهرش گرفته که درخارج از کشور دکترای فیزک اتمی می‌خوانده است. «همسرم در خارج از کشور تصادف کرد؛ خون آلوده به او تزریق کردند و مبتلا شد.» همسر پریسا ۱۰ سال پیش فوت کرده است.

«از محل کارش اخراج شد؛ دوستان صمیمی‌اش او را ترک کردند‏؛ حتی به او تلفن هم نمی‌زدند‏. دیگر نتوانست تحمل کند؛ بیماریش او را نکشت‏، بی‌مهری‌ها...»

پسر ۱۶ ساله پریسا نیز به اصطلاح «مثبت» است: «مدرسه که بیماری‌اش را فهمید، اخراجش کرد. بعد به این شرط قبول کردند که صندلی جداگانه‌ای برایش بگذارند. کسی با پسرم بازی نمی‌کرد و تا ۳ سال برای ثبت نام مجدد او مشکل داشتم. می‌گفتند که اولیاء بچه‌های دیگر گفته‌اند اگر این بچه در مدرسه باشد، بچه‌‌هایمان را از مدرسه می‌بریم. محیط برایش آزار‌دهنده بود و از مدرسه فرار می‌کرد. الان هم به سختی و غیر‌حضوری درس می‌خواند.»

پریسا تاکید می‌کند: «برای اینکه بچه‌ام آموزش درست داشته باشد، جنگیدم. برای اینکه فرزند سالمم را نگه دارم، جنگیدم. من برای اینکه الگوی فرزند کوچکم باشم، جنگیده‌ام... من برای تمام حق‌های طبیعی که یک انسان‌ دارد، جنگیده‌ام.» 

منبع: قانون


 
 

1390/5/26

فخرالسادات محتشمی‌پور، همسر مصطفی تاج‌زاده، برای «ادای پاره‌ای توضیحات» به شعبه چهار دادسرای امنیتی اوین احضار شد. 

خانواده تاج‌زاده در نامه سرگشاده‌ای به رییس قوه قضاییه درخواست کرده بودند به برخوردهای غیرقانونی صورت گرفته با او در دو سال گذشته رسیدگی شود.
پرونده محتشمی‌پور که پس از بازداشت وی تشکیل شده بود نوز مفتوح است و حکمی برای وی صادر نشده است.

فخرالسادات محتشمی پور همسر مصطفی تاج‌زاده، پس از بازداشت همسرش با نوشتن نامه‌های متعدد به دادستان تهران خواهان احقاق حقوق پایمال شده تاج‌زاده و دیگر زندانیان سیاسی شده بود.

وی روز ۱۰ اسفند ماه سال گذشته دستگیر شد و مدت ۴۵ روز را در انفرادی و تحت بازجویی سپری کرد. اتهام او نگارش عریضه‌های روزانه و اطلاع رسانی در خصوص وضعیت خانواده‌های زندانیان سیاسی عنوان شده بود. 

 

منبع: کلمه


 
 

1390/5/26

در حالی که متخصصان حوزه گردشگری، ایران را جزو پنج کشور اول دارای توانایی جذب گردشگر می‌دانند، بر اساس آمارهای منتشره، ایران جزو ۷۰ کشور اول ورود گردشگر و فرآیندهای اقتصادی بعد از آن هم قرار ندارد.

روزنامه اعتماد در گزارشی به نقل از پژوهشگران حوزه گردشگری نوشته است: «به دلیل فراهم نبودن توسعه پایدار گردشگری، بسیاری از هزینه‌ها در این حوزه به هدر رفته و با ادامه این وضع آینده‌ای در انتظار گردشگری ایران نیست.»

در همین حال معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با ارایه آماری تازه، از رشد ۵/۱۶ درصدی آمار ورود گردشگران خارجی به کشور طی چهار ماه نخست سال جاری خبر داده است.

حامد دهقانان افزوده است: این آمار نسبت به مدت زمان مشابه سال قبل، به تعداد یک میلیون و ۱۴۸ هزار و ۹۱۳ نفر گردشگر رسیده است.

این در حالی است که بسیاری از کار‌شناسان معتقدند مسوولان ایرانی آمار گردشگران خارجی را با احتساب حضور افغان‌ها و پاکستانی‌های مهاجر محاسبه و اعلام می‌کنند.

به گفته این کار‌شناسان، با اینکه افغان‌های مهاجر سالانه رفت و آمدهای بسیار به ایران دارند، اما آن‌ها مهاجران پناهنده‌ای هستند که جز نیروی ارزان کار پیامدی برای صنعت و اقتصاد ایران ندارند.

روزنامه اعتماد همچنین به نقل از یک کار‌شناس گردشگری نوشته است: «اگر از ورود گردشگران غربی که منبع درآمد بسیارند چشم‌پوشی کنیم، باید دید آیا ایران زمینه ورود گردشگران مسلمان و شیعه را به سبب مرکزیت سیاسی و وجود اماکن متبرکه فراهم آورده و برنامه مدونی برای گردشگران مسلمان دارد؟»

منبع: روزنامه اعتماد


 
 

علیرضا محجوب، نماینده مجلس:
1390/5/26

علیرضا محجوب، نماینده مجلس می‌گوید امروزه برخلاف گذشته، ناکامی‌های عشقی دلیل خودکشی نیست، بلکه افزایش هزینه‌های زندگی و ناکامی‌های اقتصادی و اجتماعی آمار خودکشی‌ها را بالا برده است.

اظهارا آقای محجوب پس از آن بیان می‌شود که بر اساس اعلام سازمان پزشکی قانونی، در سه ماهه نخست سال گذشته، ۸۷۰ مورد خودکشی ثبت شده‌ است.

بر اساس این آمار به طور میانگین روزانه ۱۰ نفر در سه ماه نخست سال خودکشی کرده‌اند.

آقای محجوب افزوده است: «مسائل اجتماعی و آسیب‌های ناشی از آن مثل افزایش آمار طلاق، خیانت و مسائل اقتصادی مثل افزایش هزینه‌های زندگی نظیر اجاره بهای مسکن و تورم از جمله مواردی است که تهران را در صدر دارندگان بیشترین آمار خودکشی قرار داده است.»

به گفته وی «اکنون خودکشی به دنبال ناکامی‌های اجتماعی در کسب و کار و درآمد واقع می‌شود.»

این نماینده مجلس همچنین گفت: «در جامعه اسلامی که حفظ و صیانت از جان در آیین و مذاهب آن ریشه‌دار است هر تعداد خودکشی، بسیار زیاد و نگران کننده است.»

در همین حال محمد زاهدی اصل، عضو انجمن جامعه‌شناسی، آمار بالای خودکشی‌ در سه ماهه نخست سال را «نشانه ناسالم بودن جامعه، در هم ریختگی سلامت جامعه و بسیار نگران کننده» دانسته است.

آقای زاهدی‌اصل نیز به ایلنا گفته است: «وضعیت اقتصادی و زندگی مردم، افزایش بیکاری، نداشتن امکان تشکیل زندگی برای جوان‌ها و مسایل جنبی دیگر دست به دست هم می‌دهد تا افرادی که کمی با نابسامانی‌های روانی مواجهند در این شرایط به بحران برسند و قتل نفس را به زندگی ترجیح دهند.»

منبع: ایلنا و +


 
 

یک پژوهشگر میراث فرهنگی:
1390/5/26

یک پژوهشگر میراث فرهنگی می‌گوید با روندی که در صدور حکم خروج ابنیه تاریخی از فهرست میراث ملی آغاز شده است باید نگران حیات تمام خانه‌های تاریخی ثبت شده بود.

محمد بقایی ماکان می‌افزاید برخی از مالکان خانه‌های قدیمی، به فکر نگهداری و تعمیر آن هستند و برخی دیگر نیز خانه‌های قدیمی اجدادیشان را می‌فروشند تا از سود اقتصادی آن استفاده کنند و «این موضوع نشان می‌دهد که اگر این وراث به فکر احیای خانه‌های قدیمی نباشند دستگاههای مسئول توجهی به آن ندارند.»

به گفته آقای بقایی ماکان، طبق قانون دیوان عدالت اداری، مالکان قدیمی می‌توانند خانه‌های قدیمی خود را از فهرست آثار تاریخی ملی خارج کنند اما میراث فرهنگی نیز این حق را دارد که جلوی این کار را بگیرد و اگر در این کار ناتوان است، به سبب «اشکال در مدیریت آن است.»

در هفته گذشته، سه خانه تاریخی توسط مالکانش از لیست فهرست آثار ملی خارج شد که در میان اسامی این سه خانه، خانه پروین اعتصامی و خانه دایی‌جان ناپلئون، محل فیلمبرداری یک سریال سینمایی پیش از انقلاب، به چشم می‌خورد.

از سال ۱۳۱۰ تا پایان سال ۱۳۸۸، بیش از دو هزار و پانصد خانه در فهرست ملی ایران ثبت شده اما نزدیک به ۹۰ درصد این خانه‌های تاریخی، هنوز تعیین حریم نشده است.

منبع: مهر

مرتبط:

سه اثر از فهرست آثار ملی خارج شدند تا تخریب شوند


 
 

1390/5/26
گاهی رویه‌ی آف‌لاین زندگی آن‌چنان فشار می‌آورد که رویه‌ی آن‌لاین ناگزیر باید غیبت کند، از غیبت ۲روزه‌ام پوزش می‌خواهم.
 
 
راه‌بران جنبش سبز را آزاد کنید!
نزدیک به ۳۰۰ تن از فعّالان سیاسی، اجتماعی و فرهنگی هم‌راه با چندین تشکّل حامی جنبش سبز با امضای نامه‌ای به بیش از ۱۰ شخصیت حقیقی و حقوقی بین‌المللی خواستار آزادی راه‌بران جنبش سبز و پی‌گیری و محاکمه‌ی عاملان و آمران این امر شدند. برای امضای این نامه می‌توانید به این‌جا مراجعه کنید یا نام‌تان را به eteraaz.sabz@gmail.com بفرستید [کلمه].
 
سبز زندگی‌کردن
بیش از ۱۰۰ جوان طیّ قراری فیس‌بوکی روز پنج‌شنبه‌ی گذشته در بزرگ‌راه چمران خود را به جای کودکان ِ کار قرار دادند و برای رساندن صدای آنان به جامعه ۲ ساعت شیشه‌ی خودروها را تمیز کردند. مبلغی که طیّ این حرکت جمع شد به حساب انجمن حمایت از کودکان کار واریز شد [کلمه].
 
مجاهدین روسیاه‌تر شدند
سکینه حبیبی -هم‌سر عبدالرّضا قنبری- اعلام کرد پرونده‌ی هم‌سرش هم‌چنان در کمیسیون عفو و بخشودگی قرار دارد و خبرها درباره‌ی ارسال پرونده‌ی آقای قنبری به دایره‌ی اجرای احکام صحت نداشته و ترفند سازمان مجاهدین خلق برای بهره‌برداری از اعدام احتمالی آقای قنبری‌ست [روز]. پیش‌تر اعلام شده‌بود آقای قنبری به اتّهام فیلم‌برداری از تظاهرات عاشورای ۸۸ و ارسال فیلم آن برای تله‌ویزیون مجاهدین خلق به اعدام محکوم شده و حکم وی به دایره‌ی اجرای احکام ارسال شده‌است.
 
می‌خواهند حسین رونقی ملکی را بکشند؟
حسین رونقی ملکی -وبلاگ‌نویس و فعّال حقوق بشر که محکوم به ۱۵ سال حبس است و هم‌اکنون در بند ۳۵۰ زندان اوین زندانی‌ست- پس از بی‌هوشی به دلیل بیماری کلیوی به بیمارستان طالقانی تهران منتقل شد و در آن‌جا پس از معاینه‌ای سرپایی با ضرب‌وشتم مأموران هم‌راه مواجه شد و در ادامه به زندان اوین بازگردانده شد. گفته می‌شود دلیل این اقدام نامه‌ی آقای رونقی ملکی به دادستان تهران است که در آن شرحی از فشارهای دوران زندانش را داده‌بود [هرانا].
 
عادل ِ عادل
عادل فردوسی‌پور در برنامه‌ی دوشنبه‌شب ۹۰ در واکنش به حمله‌ی نیروی انتظامی به فیلم‌بردار و ضرب‌وشتم خبرنگاران این برنامه در حاشیه‌ی بازی استقلال و مس کرمان ضمن انتقاد از مسئولان صدا و سیما و نیروی انتظامی برای جلوگیری از پخش فیلم این ماجرا گفت: «اميدوارايم همان‌طور که امام گفته‌اند ميزان رأی ملت باشد نه زور و قدرت» [یوتوب].
 
وخامت اوضاع مهدی محمودیان
یکی از نزدیکان مهدی محمودیان -عضو کمیته‌ی اطّلاع‌رسانی جبهه‌ی مشارکت که در افشای جنایات که‌ریزک نقش داشت و به همین خاطر در زندان رجایی‌شهر به سر می‌برد- اعلام کرد با وجود تجویز مرخصی استعلاجی برای آقای محمودیان از سوی پزشکی قانونی و وضعیت وخیم وی در زندان کماکان و پس از ۷۰۰ روز بازداشت او از این حق محروم است. وی هم‌چنین شرایط نگه‌داری زندانیان در این زندان را به‌قدری اسف‌بار توصیف کرد که تاکنون نزدیک به ۱۵ تن از زندانیان این زندان در اثر ابتلا به وبا جان باخته‌اند [جرس].
 
شکنجه بدون مرخصی
احمد شاه‌رضایی -زندانی سیاسی بند ۳۵۰ زندان اوین که سال گذشته و در سال‌گرد انتخابات ریاست‌جمهوری بازداشت و به تحمّل ۱ونیم سال حبس محکوم شده‌است- با وجود درد شدید در پاهایش به دلیل پارگی مینیسک زانوهای هر ۲ پا و ناشنوایی گوش راست به دلیل شکنجه و نیاز به مرخصی از این حق محروم است [رهانا].
 
۲ سال زندان برای یک زندانی گم‌نام
۲ سال حکم زندان محمّدرضا صبّاغی -زندانی سیاسی بند ۳۵۰ زندان اوین که روز ۹ آبان سال گذشته در منزلش بازداشت شد- تأیید شد. وی متّهم به اجتماع و تبانی علیه نظام است [کلمه].
 
مبارک، اسد، خامنه‌ای
آرش صادقی، مصطفا نیلی و احمد شاه‌رضایی -زندانیان سیاسی بند ۳۵۰ زندان اوین- در بیانیه‌ای ضمن محکوم‌کردن عمل‌کرد ره‌بران جمهوری اسلامی و حاکمیت مستبد سوریه هم‌دردی خود را با مردم این کشور و تمام آزادی‌خواهان منطقه اعلام کرده و ابراز اطمینان کردند که سرنوشت مبارک در انتظار تمام دیکتاتورهای منطقه خواهد بود [دانش‌جو نیوز].
 
تاج‌زاده در روزه‌ی سیاسی
خانواده‌ی سیّدمصطفا تاج‌زاده -که در قرنطینه‌ی زندان اوین زندانی‌ست- اعلام کردند وی از ۲۰ آبان سال گذشته در اعتراض به شرایط ناعادلانه‌ای که به او تحمیل شده در روزه‌ی سیاسی به سر می‌برد [تحوّل سبز].
 
ایران و القاعده؟
گزارش‌ها حاکی از توقّف یک کشتی در سواحل هند است که حاوی تسلیحات ارسالی از ایران بوده‌است. مقام‌های آمریکایی ابراز کرده‌اند بر اساس اطّلاعاتی که کسب کرده‌اند بار کشتی محموله‌ای برای کمک به شاخه‌ای از القاعده در عربستان بوده‌است [رادیو فردا].
 
تفسیر نهج‌البلاغه ممنوع
در چند روز گذشته تعدادی از فعّالان اصلاح‌طلب تبریز از جمله آقایان عابدی -معاون پیشین سیاسی استان‌دار-، محمّدی -فرمان‌دار اسبق تبریز-، کهن‌مویی و امینییان -اعضای شورای شهر هریس- به زندان تبریز احضار شده و به دلیل برگزاری جلسات تفسیر نهج‌البلاغه مورد تهدید قرار گرفته‌اند [رهانا].
 
محکومیت یک ایرانی در آمریکا
داوود بنی‌عامری به جرم تلاش برای صادرات تجهیزات رادیویی و قطعات موشک ضدّ تانک به ایران از سوی دادگاهی در آمریکا به دلیل به خطر انداختن امنیت ملّی این کشور به بیش از ۴ سال زندان محکوم شد [بی‌بی‌سی].
 
فاجعه
احمد شجاعی -رییس سازمان پزشکی قانونی- اعلام کرد آمار خودکشی در سال جاری نسبت به سال گذشته ۵درصد افزایش یافته و روزانه ۱۰ نفر در ایران خودکشی می‌کنند [رادیو فردا].
 
هاله با عزّت رفت
کتاب «هاله با عزّت رفت» که جامع روی‌دادها و واکنش‌های پیش و پس از شهادت هاله سحابی‌ست، به همّت گروهی از دوست‌داران این شهید و خانواده‌ی مرحوم عزّت‌الله سحابی منتشر شد. برای دریافت این کتاب به این‌جا مراجعه کنید [صفحه‌ی فیس‌بوک کتاب].
 
 
طنز آماده
 
«گاه»
آموزش و پرورش استان ایلام بخشی از محوّطه‌ی دانش‌کده‌ی فنّی ایلام را به آسایش‌گاه روانی اجاره داد [دانش‌جو نیوز].
 
جان‌باز فتنه
خبرگزاری فارس از تشییع جنازه‌ی فردی به نام علی‌اشرف ملایی خبر داد که بنا بر ادّعای این خبرگزاری بر اثر جراحات وارد در جریان اعتراضات سال ۸۸ جان خود را از دست داده‌است.
تهیه و تنظیم: بامداد راد

 


شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به 30mail-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به 30mail@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته