-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ آبان ۱۴, شنبه

Latest News from 30Mail for 11/05/2011

این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.

 

خانه حقوق بشر ایران:
1390/8/13

خانه حقوق بشر ایران روز پنج شنبه با انتشار بیانیه‌ای، فروش فناوری‌های مخابراتی و رایانه‌ای توسط شرکت‌های اروپایی به دولت ایران را محکوم کرد.

این سازمان حقوق بشری، در این بیانیه با اشاره به اخبار معامله‌ شرکت‌های «اریکسون» سوئد، «کریتیوی‌تی سافت‌ور» انگلستان و «ادپتیو موبایل سکیوریتی» ایرلند با دولت ایران در زمینه فناوری‌های مخابراتی و رایانه‌ای، آورده که «رژیم جمهوری اسلامی»، این فناوری‌ها را "نه برای دستیابی به علوم و فناوری" و "نه برای رشد و تعالی مردمان‌اش"، بلکه «برای اقتدار سلطه‌جویانه‌ خود می‌خواهد.»

این سازمان همچنین از "بهانه سودآور بودن این معامله‌ها" توسط شرکت‌های فروشنده این فناوری‌ها انتقاد کرده و آنرا "غیرقابل توجیه" خوانده است.

این بیانیه، تازه‌ترین واکنش فعالان مدنی ایران به گزارشی‌ست که پج روز پیش خبرگزاری بلومبرگ در زمینه فروش فناوری‌های مخابراتی توسط شرکت‌های اروپایی به دولت ایران منتشر کرده بود.

خبرگزاری بلومبرگ در آن گزارش با انتشار نقل‌قول‌های گوناگون از بازداشت‌شدگان ایرانی و نیز کارمندان سه شرکت یادشده اروپایی، نوشته بود که این فناوری‌ها در زمینه ردیابی و سرکوب مخالفان دولت ایران مورد استفاده قرار می‌گیرد.

خانه حقوق بشر ایران نیز با اشاره به این موضوع، در قسمتی از این بیانیه آورده است: «قدرتمند کردن جمهوری اسلامی با چنین ابزار و سیستمهایی نه تنها به حقوق شهروندان آسیب می‌رساند بلکه موجب تقویت دولت‌ متمرد ایران برای بر هم زدن نظم و ثبات جهانی نیز خواهد شد.»

این سازمان حقوق بشری همچنین به کشورهای غربی هشدار داده است که دامنه تهدیدات «یک دولت غیرمسئول»، «به دروازه سرزمین آن‌ها نیز خواهد رسید.»

خانه حقوق بشر ایران در ادامه، با محکوم‌کردن «عملکرد غیرمسئولانه» شرکت‌های اروپایی یادشده و هر شخص حقیقی و حقوقی که «با فروش قطعات، برنامه‌ها و افزارهای فنی به دولت‌های ناقض حقوق بشر کمک می‌رسانند»، این شرکت‌ها یا اشخاص را «شریک عملکرد دولت‌های سرکوبگر» دانسته و تصریح کرد که «فروشندگان چنین فناوری‌هایی می‌باید پاسخگوی عمل خود باشند.»

این سازمان همچنین از دولت‌های آزاد جهان خواسته است که «مسئولانه از سودجویی‌های مالی شرکت‌های تابعهٔ خویش به نفع حرمت نهادن به حقوق بشر جلوگیری به عمل آورده و به ناقضان حقوق بشر یاری نرسانند.»

خانه حقوق بشر ایران در پایان این بیانیه، از سازمان‌ها و فعالان حقوق‌ بشری «به خصوص شورای حقوق بشر سازمان ملل» درخواست کرد تا این معاملات را محکوم کنند و از دولت‌های امضا کننده منشور حقوق بشر نیز بخواهند تا «دولت‌های غیردموکراتیک» را در رسیدن به اهداف غیرحقوق بشری‌شان همراهی نکنند. 

منبع: خانه حقوق بشر ایران

مرتبط:

قرارداد ایران با یک شرکت چینی برای ردیابی تلفن‌های همراه


 
 

1390/8/13

اعضای کمیته حقوق بشر سازمان ملل می‌گویند هیئت ایرانی شرکت‌کننده در نشست این نهاد، از پاسخگویی به برخی سئوال‌ها درباره وضعیت حقوق بشر در این کشور خودداری کردند یا به "لفاظی حقوقی" روی‌آوردند.

به گزارش بی‌بی‌سی و به نقل از خبرگزاری رویترز، کریستین شانه، قاضی فرانسوی و از اعضای کمیته حقوق بشر سازمان ملل، افزده است که ایران به سئول‌هایی در زمینه‌های سنگسار محکومین، حقوق زنان و وضع همجنسگرایان پاسخ نداده است.

اعضای کمیته حقوق بشر سازمان ملل در جلسه‌ای که نزدیک به سه هفته پیش درباره وضعیت حقوق بشر در ایران برگزار شده بود نیز از پاسخ‌های کمیته ایرانی حاضر در این جلسه انتقاد کرده بودند.

خانم شانه در آن زمان، پاسخ‌های هیئت ایرانی را «نیمه و مبهم» توصیف کرده و گفته بود که پاسخ این هیئت به سوالی درباره رفتار با همجنسگرایان، «سکوت» بود.

این برای نخستین بار از سال ۱۹۹۳ میلادی‌ست که دولت جمهوری اسلامی، گزارشی را دربارهٔ میزان پایبندی این کشور به تعهدات مندرج در معاهده بین المللی حقوق مدنی و سیاسی به کمیته حقوق بشر سازمان ملل ارسال کرده است.

کمیته حقوق بشر سازمان ملل، که متشکل از ۱۸ کار‌شناس مستقل و فاقد قدرت اجرایی‌ست، وظیفه دارد بر سیستم قضایی کشور‌ها نظارت کند و از منطبق‌بودن عملکرد این سیستم‌ها با معیارهای تعیین شده در میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی اطمینان حاصل کند.

در نشست جاری کمیته حقوق بشر، علاوه بر وضعیت حقوق بشر ایران، وضعیت حقوق بشر در کشورهای کویت، مالاوی، نروژ و جاماییکا نیز در دستور کار این کمیته قرار گرفت.

این نشست که از ۱۷ نوامبر آغاز شده است، امروز، جمعه، به پایان می‌رسد. 

منبع: بی‌بی‌سی 

مرتبط:

احمد منتظری: مگر در ایران چه خبر است که اجازه نمی‌دهند یک ناظر بین المللی از آن بازدید نماید؟


 
 

1390/8/13

رادیو و تلویزیون دولتی ایران گزارش دادند در پی مطرح‌شدن پیشنهاد ترور مقامات ایرانی در مجلس نمایندگان آمریکا، وزارت امور خارجه ایران روز پنج شنبه سفیر سوئیس را به عنوان حافظ منافع آمریکا در ایران، به این وزارتخانه احضار کرد.

بر اساس این گزارش، وزارت امور خارجه ایران، به "سیاست‌های آمریکا در حمایت از تروریسم دولتی" اعتراض کرده و سکوت دولت آمریکا در قبال برگزاری چنین جلسه‌ای را «در تعارض با تعهدات حقوقی واشنگتن در زمینه مبارزه با تروریسم» دانسته است.

اعتراض ایران به پیشنهادی‌ست که کمتر از یک هفته پیش توسط جک کیانی، فرمانده سابق نیروی زمینی ارتش امریکا، در مجلس نمایندگان آمریکا مطرح شده بود.

آقای کیانی گفته بود که آمریکا به جای عملیات نظامی علیه ایران، "عملیاتی محرمانه" علیه مقامات ارشد سپاه پاسداران ایران انجام دهد و آن‌ها را به قتل برساند که در ‌‌نهایت مورد قبول نمایندگان قرار نگرفت.

بی‌بی‌سی فارسی گزارش داده است که این جلسه "ظاهراٌ" به منظور رسیدگی به اتهام ارتباط نیروی قدس ایران در رابطه با توطئهٔ ترور سفیر سعودی در واشنگتن تشکیل شده بود.

در هفته‌های اخیر و پس از ادعای آمریکا مبنی بر تلاش ایران برای ترور سفیر عربستان در خاک آمریکا، جدال‌های لفظی میان مقاقات ایرانی و آمریکایی بالا گرفته است.

مقامات ایرانی طرح ترور سفیر عربستان را بار‌ها رد کرده‌اند اما ادعای آمریکا تاکنون منجر به افزایش فشار‌ها علیه ایران و تحریم بیشتر این کشور شده است. 

منابع: واحد مرکزی خبر و بی‌بی‌سی

مرتبط:

کنگره آمریکا تحریم‌های جدیدی علیه ایران اعمال کرد


 
 

1390/8/13

محمد توسلی، رییس دفتر سیاسی نهضت آزادی ایران روز پنج‌شنبه بازداشت شد.

به گزارش جرس بازداشت آقای توسلی در ارتباط با نامهٔ اخیر ۱۴۳ فعال سیاسی و اجتماعی است.

اين نامه كه خطاب به محمد خاتمى رئيس جمهورى سابق ايران نوشته شد، تاكيد بر آن داشته است كه «براى برگزارى انتخابات آزاد، سالم و عادلانه در ايران، شرايط لازم فراهم نيست.»

در آن نامه به خاتمى يادآورى شده است كه «نه زندانيان سياسى آزاد شده اند، ونه نهاد مستقلى براى نظارت بر انتخابات و تضمين سلامتى آن وجود دارد.»

محمد توسلی اولین شهردار تهران بعد از پیروزی انقلاب ۱۳۵۷ بوده و بعد از انقلاب بار‌ها بازداشت شده و تحت شکنجه قرار گرفته است.

آخرین بازداشت او مربوط به روزهای بعد از انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۸ است که حدود دو ماه را در بند ۲۰۹ زندان اوین سپری کرد.
 
منبع: جرس و العربیه

 


 
 

1390/8/13

در آستانه انتشار گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، ایالات متحده، فرانسه و بریتانیا، روز پنجشنبه بار دیگر با تهدید خواندن برنامه هسته‌ای ایران، بر ضرورت فشار هرچه بیشتر بر تهران تاکید کردند.

باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا، امروز در حاشیه اجلاس گروه بیست گفت که نگرانی های خود را درباره برنامه هسته ای ایران با نیکلای سارکوزی، رییس جمهور فرانسه در میان گذاشته و هر دو بر این نظر توافق دارند که "فشار بین المللی همچنان باید بر ایران باقی بماند."

همچنین روز پنجشنبه، سوم نوامبر، نیک کلگ معاون نخست وزیر بریتانیا گفت که بریتانیا "اعمال فشار مستمر و فزاینده" روی ایران را ادامه خواهد داد.

آقای کلگ گفت که "یک رژیم حاکم بر ایران هسته ای که ثابت کرده است که نسبت به خواست باقی جامعه جهانی، به کلی کر و کور است، یک تهدید واقعی است" و "با وجودی که ما می خواهیم که این موضوع را از طریق راه حل گفت و گو حل کنیم،" اما "بریتانیا هیچ گزینه ای را کنار نخواهد گذاشت."

در حالی که آمریکا و اسرائیل، بارها گفته‌اند که همه گزینه‌ها برای متوقف کردن برنامه هسته‌ای ایران را مد نظر دارند، روزنامه گاردین، روز چهارشنبه گزارش داد که ارتش بریتانیا طرح‌های خود برای حمله احتمالی به ایران را روزآمد می‌کند؛ برپایه این گزارش این تمهیدات برای آن است که لندن می‌خواهد در صورت درخواست آمریکا برای عملیات مشترک علیه ایران آمادگی چنین ماموریتی را داشته باشد.

در واکنش به گزارش گاردین، وزارت خارجه بریتانیا نیز اعلام کرد که همه گزینه‌ها را در مقابل ایران مد نظر دارد.

در چند روز اخیر زمزمه‌های حمله نظامی به ایران در برخی محافل رسانه‌ای و گزارش‌ها شنیده می‌شود. این احتمالات به ویژه بعد از رزمایش موشکی اسرائیل و گزارش روزنامه گاردین در این‌باره تشدید شده است.

منبع: بی‌بی‌سی و رادیو فردا

مرتبط:
گاردین: ارتش بریتانیا خود را برای حمله احتمالی به ایران آماده می‌کند
آزمايش موشکی اسرائيل همزمان با بالا گرفتن بحث حمله به ايران
نظرسنجی: اکثر اسرائیلی‌ها خواهان حمله نظامی به ایران هستند


 
 

1390/8/13

پیش نویس دو طرح که در پی تحریم صادرات نفت و گاز و بانک مرکزی ایران است، در کمیته روابط امور خارجه مجلس نمایندگان آمریکا تصویب شده است.

کنگره ایالات متحده آخرین بار حدود یک سال پیش، تحریم های یک جانبه این کشور علیه ایران را تشدید کرده بود.

اگر این طرح به یک قانون لازم الاجرا تبدیل شود، دولت باراک اوباما موظف خواهد شد که در ظرف ۳۰ روز به کنگره اعلام کند که آیا بانک مرکزی ایران با برنامه های اتمی و نظامی این کشور یا با سپاه پاسدارن ایران ارتباط دارد یا خیر و در صورت اثبات این مساله، آنرا تحریم کند.

بنا بر طرح "کاهش خطر ایران"، صادرات فراورده های نفتی ایران اعم از خام یا پالایش شده در صورتی تحریم خواهد شد که سپاه پاسداران یا شرکت های وابسته به آن، در استخراج یا فروش آن به هر نحوی حضور داشته باشند و ارزش محموله حداقل یک میلیون دلار باشد.

کمیته روابط امور خارجه مجلس نمایندگان آمریکا همچنین پیش نویس طرح دیگری که به طور مشترک تحریم ها را علیه شرکای تجاری و نظامی ایران، کره شمالی و سوریه افزایش می دهد، تصویب کرد.

این طرح ها در مرحله بعد احتمالا برای بررسی بیشتر به کمیته های دیگر این مجلس و سرانجام برای رای گیری، به صحن مجلس نمایندگان آمریکا فرستاده خواهد شد.

در پیش نویس این طرح، به طور مشخص به روسیه هشدار داده شده و از این کشور به عنوان یکی از حامیان ایران، سوریه و کره شمالی نام برده شده است.

در متن این پیش نویس هشدار داده شده است که همکاری های فضایی آمریکا با روسیه قطع خواهد شد و قانونگذاران خواهان آن شده اند که دولت آمریکا در طرح های مشترک مربوط به ایستگاه بین المللی فضایی، حق پرداخت وجوه به روسیه را نخواهد داشت.

در این طرح بر بررسی تحریم مقام های وزارت امور خارجه، وزارت اطلاعات، وزارت ارشاد، سپاه پاسداران و بنیادهای مختلف مانند بنیاد شهید نیز تاکید شده است.

بنا بر این طرح، دولت بارک اوباما باید اسامی تمام مقام های "ناقض حقوق بشر" در ایران را اعلام کند و برای اولین بار به رهبر و رئیس جمهوری این کشور نیز اشاره شده است.

منبع: بی‌بی‌سی


 


شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به 30mail-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به 30mail@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته