-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ آذر ۸, سه‌شنبه

Latest Posts from Tehran Review for 11/29/2011

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا گزینه دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



در حالی که مجلس ایران به کاهش روابط جمهوری اسلامی ایران با بریتانیا رای داده، دولت لندن می گوید واکنشی قاطعانه به اخراج سفیر خود از تهران نشان خواهد داد.

به گزارش بی‌بی‌سی، نمایندگان مجلس ایران با ۱۷۹ رأی موافق، ۴ رأی مخالف و ۱۱ رأی ممتنع، کلیات طرح دو فوریتی کاهش روابط با بریتانیا را مورد تصویب قرار دادند.

این حرکت واکنشی است به همکاری های بریتانیا با جامعه جهانی و آمریکا که در راستای اعمال فشار بر سر برنامه هسته ای ایران و بخاطر عدم متابعت تهران از قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل متحد صورت می‌گیرند.

به موجب این مصوبه سطح روابط اقتصادی دو کشور به “حداقل ممکن” می رسد، روابط دیپلماتیک به سطح کاردار تقلیل می یابد و سفیر بریتانیا پست خود در تهران را ترک خواهد کرد. به موجب این مصوبه، ایران هم سفیر خود از لندن را فراخواهد خواند.

وزارت خارجه بریتانیا امروز بلافاصله به مصوبه مجلس ایران واکنش نشان داد.

در یک اطلاعیه منتشره از سوی وزارت خارجه بریتانیا، اقدام ایران برای کاهش روابط دیپلماتیک، اقدامی “تاسف آور” توصیف شده است. در این اطلاعیه آمده است که “این اقدام غیرموجه به رژیم ایران جهت مقابله با انزوای فزاینده اش یا پاسخگویی به نگرانی های بین المللی و وضعیت حقوق بشر کمکی نخواهد کرد”.

در ادامه این بیانیه آمده است که “اگر حکومت ایران در راستای عملی کردن چنین تصمیمی حرکت کند ما پس از رایزنی با شرکای بین المللی خود واکنش قاطعانه ای به این حرکت نشان خواهیم داد”.

یک سخنگوی وزارت امور خارجه بریتانیا چند روز پیش در واکنش به تصمیم مجلس ایران به بی بی سی فارسی گفته بود “ما معتقدیم که حفظ تماس مستقیم دو کشور در سطح بالا، به ویژه در زمان های حساسی مثل حالا ضروری است”. اما ظاهرا دیدگاه مجلس و سایر محافل حکومتی ایران در جهت کاهش روابط با لندن به نشانه تنبیه بریتانیا بخاطر همراهی با تحریم هاست.

علی لاریجانی رئیس مجلس ایران گفته است که کشورهایی که با تحریم های ایران همراهی می کنند باید منتظر واکنش تهران باشند.

نمایندگان مجلس چهار روز پیش، دو فوریت طرح کاهش روابط با بریتانیا را با ۱۶۲ رای موافق در مقابل ۵ رای مخالف به تصویب رسانده بودند.

در جریان بررسی دوفوریت طرح، علاءالدین بروجردی رئیس کمیسیون سیاست خارجی مجلس، این اقدام را واکنشی به تحریم بانک مرکزی ایران توسط دولت بریتانیا دانسته بود.

در حال حاضر دومینیک جان چیلکات، سفیر بریتانیا در ایران است که جانشین سایمون گس به این سمت منصوب شده و یکماه از آغاز بکار وی در تهران می‌گذرد.


 


در حالی که فشار آمریکا در حال افزایش است و در اروپا نیز زمرمه‌هایی برای تحریم نفت ایران به گوش می‌رسد، وزیر نفت می‌گوید در صورت اعمال تحریم، جایگزینی برای نفت ایران در بازار جهانی وجود ندارد.

به گزارش رادیو فردا، رستم قاسمی، وزیر نفت، روز یکشنبه، درباره خبرهای منتشر شده درباره تحریم احتمالی نفت ایران گفت: «گرچه کشور ما متکی به درآمدهای نفتی است اما بعید است که بازارهای جهانی نفت ایران را نادیده بگیرند و اگر اینگونه شود برای خود آنها مشکل ایجاد می‌شود.»

طبق اعلام قبلی، قرار است وزیران خارجه اتحادیه اروپا روز پنجشنبه دهم آذرماه درباره تحریم نفت ایران به گفت‌وگو بنشینند؛ پیش از این فرانسه از تحریم نفت ایران به صورت یکجانبه سخن گفته بود که اندکی بعد با عقب‌نشینی از این موضع اعلام کرد که تحریم نفت ایران در هماهنگی با دیگر کشورهای اتحادیه اروپا صورت خواهد گرفت.

روز یکشنبه رستم قاسمی پس از نشست هیات دولت و در پرسش به خبرنگاران، با کم‌اهمیت دانستن این اخبار و اقدامات گفت: «با توجه به این جایگاه به نظر می‌رسد اینگونه نیست که آنها بتوانند جایگزینی برای ایران پیدا کنند.»

وی با بیان اینکه نفت ایران در شرق آسیا به فروش می‌رسد، اظهار داشت: «نفت ایران مشتری زیاد دارد و مشکلی از این بابت نیست.»

وزیر نفت ایران افزود: «تا چهار ماه آینده نفت تولیدی کشور پیش فروش شده است و در صورت تحریم نیز با مشکلی روبرو نخواهیم شد.»

طبق آمار دولت آمریکا، مشتریان عمده نفت ایران کشورهای چین، هند، ژاپن و کره جنوبی، هستند.

چین در شش ماه نخست سال جاری میلادی روزانه ۵۴۳ هزار بشکه نفت خام از ایران وارد کرد که برابر با ۱۰ درصد از نیاز این کشور است.

در رده بعدی ژاپن با روزی ۳۴۱ هزار بشکه است و هند و کره جنوبی نیز به ترتیب با ۳۴۱ هزار و ۳۲۸ هزار بشکه از دیگر مشتریان عمده آسیایی نفت ایران هستند.

گرچه کمیسر انرژی اتحادیه اروپا گفته است که تحریم نفت ایران برای اتحادیه اروپا مشکل‌زا نخواهد بود، اما ایران هم‌اکنون روزانه ۴۵۰ هزار بشکه به اتحادیه اروپا صادر می‌کند.

در میان کشورهای اتحادیه اروپا، ایتالیا روزانه ۱۸۳ هزار بشکه، برابر با ۱۳ درصد از نیاز نفت خام خود، را از ایران وارد می‌کند.

اسپانیا با روزی ۱۳۷ هزار بشکه در ردیف بعدی قرار داد که برابر با ۱۳ درصد از نیاز این کشور است.

یونان نیز روزانه ۲۰ هزار بشکه نفت خام از ایران وارد می‌کند که برابر با ۱۴ از نیاز این کشور است.

فرانسه که به تحریم نفت ایران ابراز تمایل کرده، طبق داده‌های دولت آمریکا ۴ درصد از نفت خام خود را از ایران می‌خرد.

در میان کشورهای خارج از اتحادیه اروپا، ترکیه در شش ماه نخست سال جاری میلادی نیمی از نفت خام خود را از ایران وارد کرده است.

در همین حال آفریقای جنوبی یک‌چهارم و سریلانکا همه نیاز خود را از ایران تامین می‌کند.

ترکیه روزانه ۱۸۲ هزار بشکه، آفریقای جنوبی ۹۸ هزار بشکه و سریلانکا ۳۹ هزار بشکه از ایران نفت خام وارد می‌کند.

با اینکه خرید نفت هنوز تحریم نشده، اما آمریکا و اتحادیه اروپا سرمایه‌گذاری در بخش انرژی ایران را تحریم کرده‌اند و از این رو ایران نتوانسته این بخش را توسعه دهد.

از سوی دیگر، با فشار روزافزون آمریکا، نقل و انتقال مالی به ایران با دشواری روبرو است و کشورها در پرداخت خریدهای خود با مشکل مواجه‌اند؛ هند یکی از کشورهایی بود که پرداخت‌های آن چند ماه به تاخیر افتاد.

تحریم احتمالی نفت ایران از سوی اتحادیه اروپا، شرکت‌های نفتی ایتالیایی را نگران کرده بطوریکه قرار است روز دوشنبه اتحادیه نفت ایتالیا با وزیران این کشور درباره تحریم احتمالی ایران گفت‌وگو داشته باشد.

بنا بر گزارش اتحادیه نفت ایتالیا، شرکت‌های نفتی ایتالیا، با تحریم نفت خام ایران مخالفند چراکه به گفته آنها چنین اقدامی به مثابه مجازات کشورهای اروپایی است و در مقابل برای شرکت‌های شرقی امتیاز غیرمنصفانه‌ای فراهم می‌کند و آنها به بهای ارزانتری نفت ایران را خریداری خواهند کرد.


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به tehranreview-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به tehranreview@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته