-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ آبان ۱۰, سه‌شنبه

Latest Posts from Iran Dar Jahan for 11/01/2011

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا گزینه دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



مشکلات مالی برای استمرار فعالیت های نشریه «ایران در جهان» سبب شده تا برای تامین بخش هایی از هزینه های جاری نشریه فراخوانی برای جذب کمک های مالی از شما داشته باشیم. برای همین منظور به مدت یک ماه صفحه ای طراحی شده است که با رفتن به آن می توانید با خرید بلیط های محدود ۱۰ دلاری و یا انتخاب مبلغ های دیگر به نشریه «ایران در جهان» برای تداوم فعالیت هایش یاری رسانید.

http://non-stopmedia.givezooks.com/events/suport-iran-dar-jahan

اگر شخصا امکان کمک مالی ندارید با معرفی این صفحه و نشریه به دوستان و آشنایان تان در مسیر جمع آوری کمک های مالی برای انتشار مستمر نشریه همراه ما باشید.

با احترام.

روزبه میرابراهیمی / صاحب امتیاز و سردبیری


 


وقتی شرکت های غربی، دو سال پیش ایران را پس از سرکوب خونین شهروندان از سوی دولت بدرود گفتند غول مخابراتی چینی این خلاء را پر کرد. اکنون شرکت فناوری هوئاوِی بر صنعت تلفن همراه ایران تسلط دارد، صنعتی که تحت کنترل دولت است. این شرکت نقش مهمی در راه اندازی شبکه امنیتی دولت ایران نیز ایفا می کند. کارکنان شرکت مخابرات در داخل و خارج ایران در گفتگویی اعلام کردند که شرکت هوئاوِی به تازگی قرارداد نصب و راه اندازی تجهیزات ردیابی تلفن همراه را برای بزرگترین اپراتور تلفن همراه ایران امضا کرده است که به پلیس اجازه می دهد که افراد را بر اساس محل تلفن های همراهشان ردیابی کند. این مطلب را وال استریت جورنال نیز با بررسی مدارک و اسناد مناقصه تایید می کند. همچنین این شرکت خدمات پشتیبانی مشابهی را در اختیار دومین شرکت بزرگ خدمات تلفن همراه ایران (ایرانسل) قرار داده است. شرکت هوئاوی اعلام می کند که تقریبا همه کشورها نیاز دارند که پلیس به شبکه تلفن های همراه دسترسی داشته باشد. و می گوید: ایالات متحده یکی از این کشورهاست.

نقش شرکت هوئاوی در ایران نشان می دهد که کشورها به چه سادگی می توانند به فناوری های خارجی دسترسی داشته باشند که برای سانسور و یا نظارت و در نهایت خفه کردن مخالفان و دگراندیشان استفاده می شوند.

بسیاری از فن آوری های که شرکت هوئاوی در اختیار دولت ایران می گذارد، چون ردیابی مکان تلفن های همراه، در شبکه های کشورهای غربی نیز در دسترس اند. تفاوت در این است که چنین امکاناتی در دست رژیم های سرکوبگر به ابزار مهم سرکوب مخالفان تبدیل می شود.

سال گذشته، سازمان امنیت مصر گفتگوهای (از راه نرم افزار) اسکایپ میان فعالان طرفدار دموکراسی را با ابزارهایی شنود و پیگیری می کرد که یک شرکت انگلیسی در اختیارشان گذاشته بود. در لیبی، عاملان معمر قذافی با استفاده از تکنولوژی یک شرکت فرانسوی، به جاسوسی در ایمیل و پیام های چت می پرداختند. ولی بر خلاف مصر و لیبی، که حکومت هایشان سرنگون شده، شبکه جاسوسی پیچیده ایران سالم و پابرجاست.

در ایران، سه فعال دانشجویی در گفتگویی شرح داده اند که چگونه به فاصله کوتاهی پس از روشن کردن تلفن های همراه خود دستگیر شده اند. دولت ایران به درخواست اظهارنظر در این باره پاسخی نداده است.

ایران به روند نظارت بر شهروندان خود پس از انتخابات ۲۰۰۹ شدت بخشید؛ انتخابات بحث برانگیزی که بذر گسترده ترین شورش های ضد دولتی در دهه های اخیر را در میان مردم پاشاند. حکومت دست به سرکوب عمده دگراندیشان زد و آزادی های شخصی را مورد هجوم قرار داد. بر اساس گزارش سازمان های حقوق بشر ایران، بیش از ۶ هزار نفر دستگیر شده اند و صدها نفر در زندان ها به سر می برند.

امسال شرکت هوئاوی از مقامات ایران پشتیبانی زیادی کرد تا ابزار مخابراتی دریافت اخبار بر روی تلفن همراه را به دومین شرکت بزرگ خدمات شبکه تلفن همراه، ام تی ان ایرانسل بفروشد. یکی از شرکت کنندگان همایش می گوید که نمایندگان هوئاوی تاکید داشتند که چون اهل چین هستند، تبحر ویژه ای در سانسور اخبار دارند.

به گفته این شخص، شرکت هوئاوی قرارداد را برنده شد و شرکت خدمات تلفن همراه (ایرانسل)، سرویس جدید را به کار انداخت. ایرانسل در اعلان و آگهی های خود هیچ اشاره ای به سانسور خبر در نسخه خدمات «روزنامه همراه» خود نمی کند ولی ایران با استفاده از پیچیده ترین فناوری های فیلترینگ، به طور پیوسته اینترنت را سانسور می کند. (وال استریت) ژورنال در ماه ژوئن گزارش داده بود که ایران می خواست برای مقابله با ایده ها، فرهنگ و تاثیر غرب اینترنت داخلی خود را راه اندازی کند.

شرکت هوئاوی برای برنده شدن در قراردادهای ایران، گاهی با شرکت «صنایع الکترونیک زعیم» همکاری داشته است. زعیم یک شرکت الکترونیکی ایرانی است که در وب سایت خود وزارتخانه های اطلاعات و دفاع را در شمار مشتریان خود آورده است و همچنین با نیروهای ویژه این کشور، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز همکاری می کند. در ماه جاری ایالات متحده شاخه ای از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را به توطئه برای کشتن سفیر عربستان سعودی به ایران متهم کرد. ایران این ادعا را رد می کند.

راس گان، سخنگوی هوئاوی می گوید: «شرکت ما تعهد دارد که با قاطعیت از قوانین تحریم های اقتصادی مصوب سازمان ملل پیروی کند. همچنین قوانین چین و دیگر مقررات کنترل صادرات را مورد نظر قرار دهد. به اعتقاد ما، فعالیت ما در ایران با مقررات یاد شده سازگار است و هیچ یک از آن ها را نقض نمی کند.»

ویلیام پلامر رییس امور خارجی هوئاوی در واشنگتن اعلام می کند که خدمات ردیابی موقعیت که این شرکت عرضه می کند بر اساس ویژگی های جهانی است که با توانایی «ردیابی قانونی» در تعارض نیست. آن چه که ما در ایران انجام می دهیم تفاوتی با کار ما در دیگر بازارهای جهانی ندارد. «هدف ما غنی کردن زندگی مردم از راه ارتباطات است.»

کارشناسان آشنا به شاخه خدمات این شرکت در ایران می گویند که شرکت هوئاوی نزدیک به ۱۰۰۰ کارمند در ایران دارد. اما مدیران اجرایی هوئاوی در مصاحبه ای در چین تلاش کردند نقش خود در ایران را کوچک جلوه دهند و گفتند که تکنسین های شرکت، تنها خدمات عمدتا روتر (رهیاب های اینترنتی) را انجام می دهند. اما یک فرد آشنا با فعالیت های هوئاوی در خاورمیانه می گوید که نقش این شرکت به طور قابل ملاحظه ای بیشتر است.

قرارداد «خدمات مدیریت» و نظارت بر بخش هایی از شبکه ام تی ان ایرانسل که بیشتر سهام آن متعلق به دولت است نیز در شمار فعالیت های شرکت است. این شخص می گوید که در طول تظاهرات سال ۲۰۰۹، ایرانسل دستورات دولت مبنی بر قطع شبکه پیامک (اس ام اس) و یا قطع خدمات تلفن اینترنتی اسکایپ، که در میان مخالفان بسیار محبوب است را اجرا می کرده است. وی می گوید که ایرانسل به وسیله شرکت هوئاوی دست به قطع پیامک ها و خدمات تلفنی اسکایپ زده بود. آقای پلامر سخنگوی شرکت هوئاوی نمی پذیرد که شرکت وی این خدمات را قطع کرده بود.

هوئاوی، یکی از بزرگ ترین شرکت های خدمات و سازنده تجهیزات مخابراتی تلاش کرده است که دامنه فعالیت خود را در ایالات متحده نیز گسترش دهد. هوئاوی در این مورد با مقاومت روبرو بوده است زیرا درباره ارتباط نزدیک این شرکت با دولت و ارتش چین نگرانی هایی وجود دارد که البته شرکت چنین ارتباطی را رد می کند. ماه گذشته، وزارت بازرگانی ایالات متحده شرکت هوئاوی را از شرکت در توسعه شبکه ملی بی سیم پلیس، پرسنل آتش نشانی و پزشکی، به دلیل «نگرانی های امنیت ملی» منع کرد. مقام های وزارت بازرگانی از بیان جزییات بیشتر خودداری کرده اند.

در ماه فوریه نیز شرکت هوئاوی در تلاش بود که شرکت 3Leaf را در کالیفرنیا خریداری کند که از سوی کمیته کمیسیون سرمایه گذاری خارجی ایالات متحده با مقاومت هایی روبرو شد و قرارداد به امضا نرسید. این هیات بر داد و ستد شرکت های آمریکایی و شرکت های خارجی و پیامدهای امنیتی آن نظارت دارد. سال گذشته نیز به بیان افراد آگاه، شرکت «اسپرینت نکستل» شرکت هوئاوی را به دلیل نگرانی های امنیت ملی از فهرست خود کنار گذاشت.

به بیان سفارت چین در تهران، هوئاوِی از سال ۱۹۹۹ در صنعت مخابرات ایران حضور دارد. پیش از ناآرامی های سیاسی ایران در سال ۲۰۰۹، بر اساس اسناد ایرانسل، هوئاوِی در کنار شرکت های «تلفن آ-ب»، اریکسون و نوکیا، زیمنس و نتورکس ان اس ان (شرکت مشترک نوکیا و زیمنس) در ایران حضور داشته است.

بسیاری از دگراندیشان در ایران بر این باورند که به وسیله تلفن های همراه خود ردیابی می شوند. عباس حکیم زاده، فعال دانشجویی ۲۷ ساله ای که با انتشار مقاله ای در یک گروه اقدامات رئیس جمهور ایران را زیر سوال برده بود گفت که او در اواخر سال ۲۰۰۹ پس از بازداشت چند تن از دوستان خود، انتظار دستگیری داشت. وی می گوید که که دستگاه تلفن خود را خاموش و باتری آن را خارج کرد و سپس تهران را به قصد پنهان شدن در خانه پدری اش در شهر مشهد، شمال شرق ایران- ترک گفت.

سود ناشی از فروش در بازار مخابراتی ایران در سال گذشته نزدیک۹/۱ میلیارد دلار براورد می شود که رشد قابل توجهی به ویژه در تجارت تلفن همراه داشته است. در سال گذشته، ایران بر اساس پژوهش موسسه «پیرامید کمبریج» واقع در ایالت ماساچوست، با حدود ۶۶ میلیون مشترک تلفن همراه، ۷۰ درصد از جمعیت را پوشش می دهد. در مقابل، حدود ۳۶ درصد از ایرانیان دارای تلفن ثابت هستند.

در نتیجه گوشی های تلفن همراه به شبکه پلیس ایران امکان بسیار گسترده تری را برای نظارت و ردیابی مردم می دهند. سازمان های حقوق بشر ایران در خارج از این کشور از ده ها مورد مستند خبر می دهند که مخالفان نظام جمهوری اسلامی از راه توانایی دولت برای ردیابی مکان تلفن های همراه ردیابی و دستگیر شده اند.

بسیاری از دگراندیشان در ایران بر این باورند که به وسیله تلفن های همراه خود ردیابی می شوند. عباس حکیم زاده، فعال دانشجویی ۲۷ ساله ای که با انتشار مقاله ای در یک گروه اقدامات رئیس جمهور ایران را زیر سوال برده بود گفت که او در اواخر سال ۲۰۰۹ پس از بازداشت چند تن از دوستان خود، انتظار دستگیری داشت. وی می گوید که که دستگاه تلفن خود را خاموش و باتری آن را خارج کرد و سپس تهران را به قصد پنهان شدن در خانه پدری اش در شهر مشهد، شمال شرق ایران- ترک گفت.

یک ماه پس از آن تلفن همراهش را روشن کرد و می گوید که ۲۴ ساعت پس از آن او را در خانه پدری اش دستگیر کردند. او می گوید: «بازجوها آمار تمام تلفن هایم را داشتند؛ متن تمام پیامک ها، و ایمیل های مرا.»

او سرانجام آزاد شد و بعد به ترکیه گریخت و در آن جا اعلام پناهندگی کرد. دو فعال دانشجویی دیگر نیز در گفتگویی با وال استریت جورنال اعلام کرده اند که از راه تلفن های همراهشان مکانشان ردیابی شده و دستگیر شده اند.

در اوایل سال ۲۰۰۹ زیمنس فاش کرد که شرکت مشترکی که با نوکیا تاسیس کرده اند (زیمنس- نوکیا ان اس ان) با ایجاد یک مرکز نظارت، شنود و ضبط مکالمه برای بزرگترین اپراتور تلفن همراه ایران چنین امکاناتی را در اختیار این شرکت دولتی گذاشته است.

اما این تجهیزات فاقد قابلیت ردیابی و مکان یابی تلفن های همراه بوده اند. چون بیشتر کشورها، در ایران نیز شبکه های مخابراتی باید بتوانند امکان شنود را برای پیش گیری از جنایت در اختیار پلیس بگذارند. شرکت زیمنس-نوکیا ان اس ان نیز مرکز نظارت و شنود را در ماه مارس ۲۰۰۹ (اسفند ۸۷) به ایران فروخت. این شرکت می گوید که به دنبال فعالیت بیشتر در ایران نبوده است و مقررات حقوق بشر را در سیاست داخلی شرکت به اجرا گذاشته تا توانایی سوء استفاده از تجهیزات و تولیدات شرکت کاهش یابد.

این شرکت بریتانیایی اعلام کرد که برای این قرارداد با شرکت هوئاوی همکاری کرده و قرار است خدمات نگهداری و مراقبت شبکه در رده اول و دوم را برای اپراتور فراهم کند. این بیانیه نقل می کند که سیستم مورد نظر خدمات «تعرفه صورتحساب کم هزینه در محدوده خانه» را فعال می کند که به جای استفاده از خطوط زمینی، مشترکین را تشویق به استفاده از خطوط تلفن همراه کنند. البته به جز این گزینه، با استفاده از دیگر تعرفه ها و گزینه های تجاری نیز ردیابی مکان مشترکین امکان پذیر می شود. این شرکت بریتانیایی در توضیح خدمات خود یادآور می شود که امکان ردیابی مکان و دستیابی قانونی به مکالمه ها برای پلیس فراهم می شود.

به گفته یک سخنگوی اریکسون این شرکت تا سال ۲۰۰۸ تنها محصولات استاندارد به شرکت های مخابراتی ایران تحویل داده که این محصولات شامل نظارت و شنود قانونی نیز می شود. وی می گوید پس از تغییرات سیاسی ۲۰۰۹ اریکسون فعالیت های تجاری خود را در ایران کاهش داده و اکنون دیگر به دنبال قرارداد تازه ای در ایران نیست.

با عقب نشینی با پا پس کشیدن ان اس ان و اریکسون، شرکت هوئاوی به فعالیت های خود شدت بخشید. در اوت سال ۲۰۰۹، دو ماه پس از شروع تظاهرات مردمی، وب سایت سفارت چین مقاله ای از روزنامه های محلی آورد با عنوان «هوئاوی برای تصاحب بازار مخابراتی ایران برنامه ریزی می کند.» در این مطلب آمده: «شرکت، اعتماد و همکاری نهادهای بزرگ دولتی و خصوصی را در مدت کوتاهی به دست آورده است.» و «صنایع نظامی» نیز بخشی از مشتری ها به شمار می روند.

در همان ماه، سفارت چین در گزارش دیگری بیان کرد که شرکت بریتانیایی «کریتیویتی سافتوِر» که دارای تخصص «ردیابی تلفن همراه» است، اعلام کرد که در قراردادی با ایرانسل برنده شده است.

این شرکت بریتانیایی اعلام کرد که برای این قرارداد با شرکت هوئاوی همکاری کرده و قرار است خدمات نگهداری و مراقبت شبکه در رده اول و دوم را برای اپراتور فراهم کند. این بیانیه نقل می کند که سیستم مورد نظر خدمات «تعرفه صورتحساب کم هزینه در محدوده خانه» را فعال می کند که به جای استفاده از خطوط زمینی، مشترکین را تشویق به استفاده از خطوط تلفن همراه کنند. البته به جز این گزینه، با استفاده از دیگر تعرفه ها و گزینه های تجاری نیز ردیابی مکان مشترکین امکان پذیر می شود. این شرکت بریتانیایی در توضیح خدمات خود یادآور می شود که امکان ردیابی مکان و دستیابی قانونی به مکالمه ها برای پلیس فراهم می شود.

یک مهندس سابق ام تی ان ایرانسل بیان داشت که شرکت در جریان اعتراض های ضد حکومتی تمرکز بیشتری بر سرویس ردیابی داشته است. او گفت که تیمی از مرکز مراقبت شبکه مخابراتی دولت مداوم از شرکت بازدید می کرد تا از دسترسی دولت به موقعیت مکانی مردم اطمینان یابد. وی اعلام کرد که سرویس ردیابی پس از راه اندازی اولیه گسترش زیادی داشته است.

یک مقام رسمی شرکت کریتیویتی سافتوِر تایید کرد که ایرانسل از مشتریان شرکت است اما به دلیل «محرمانه بودن قرارداد» شرکت نمی تواند در این خصوص اظهارنظر کند. یک سخنگوی شرکت ام تی ان که یک شرکت آفریقای جنوبی است و ۴۹ درصد از سهام اپراتور ایرانی ایرانسل را داراست، حاضر به پاسخ به پرسش ها نشد و در یک ایمیل گفت: «سهم بیشتر ایرانسل در اختیار دولت ایران است.» وی در پاسخ به پرسش هایی که حاضر به پاسخ نبود، ما را به کمیسیون تنظیم مخابرات ایران ارجاع داد.

به گفته یک سخنگو، اریکسون در مراحل نخستین این مناقصه شرکت داشت. اسناد داخلی این شرکت که در اختیار وال استریت ژورنال است، نشان می دهند که این شرکت با همکاری یک شرکت از استونی به نام «ریچ یو» خدمات امنیتی ارائه داده بود که «نظارت امنیتی – خدمات ویژه برای سازمان های امنیتی و ردیابی مکانی افراد مورد مراقبت» را امکان پذیر می کند.

در سال ۲۰۰۸، دولت ایران برای خدمات ردیابی مکانی برای بزرگ ترین شرکت خدمات تلفن همراه، شرکت ارتباطات سیار، «ام سی سی آی» مناقصه ای برگزار کرد. در نسخه ای از اسناد مناقصه که در اختیار وال استریت ژورنال است، آمده که «پیمانکار باید امکان شنود قانونی همزمان و یا ضبط شده را فراهم آورد.» این سند می گوید که چنین خدماتی برای حفظ «امنیت عمومی» باید «ردیابی تلفن یا مکان مشترک مورد نظر را روی نقشه» امکان پذیر سازد.

به گفته یک سخنگو، اریکسون در مراحل نخستین این مناقصه شرکت داشت. اسناد داخلی این شرکت که در اختیار وال استریت ژورنال است، نشان می دهند که این شرکت با همکاری یک شرکت از استونی به نام «ریچ یو» خدمات امنیتی ارائه داده بود که «نظارت امنیتی – خدمات ویژه برای سازمان های امنیتی و ردیابی مکانی افراد مورد مراقبت» را امکان پذیر می کند.

سخنگوی اریکسون می گوید که پیشنهاد این شرکت از آنجایی که همه خواست های مناقصه را پوشش نمی داد در مناقصه برنده نشد. یکی از مدیران شرکت ریچ یو نیز اعلام کرد که: «بله، ما در مناقصه شرکت کردیم و از دور حذف شدیم.»

و اکنون پس از تمام این ماجراها یکی از برنده های نهایی: «هوئاوی» است. به گفته یکی از مدیران هواوی در تهران، این شرکت در سال جاری قرارداد نصب و راه اندازی تجهیزات سرویس ردیابی مکانی را با شرکت «ام سی سی آی» برای جنوب ایران به امضا رسانده و هم اکنون برای این پروژه در حال جذب نیروست.

یکی از شرکت های ایرانی که هوئاوی فعالیت قابل توجهی با آن انجام داده، شرکت «صنایع الکترونیکی زعیم» است. «زعیم بخش امنیتی و جاسوسی هر مناقصه مخابراتی است.» این را یک مهندس می گوید که در وزارت فن آوری اطلاعات پروژه های زیادی را با زعیم به اجرا رسانده است.

اسناد داخلی اریکسون نیز نشان می دهند که زعیم اجرای بخش امنیتی شنود و ردیابی مکانی تلفن همراه را در قرارداد با شرکت ام سی سی آی بر عهده داشت.

شرکت ایرانی زعیم در وبسایت فارسی خود می گوید که بخش مخابراتی خود را در سال ۲۰۰۰ با همکاری شرکت هوئاوی راه اندازی کرده و این دو شرکت تاکنون ۴۶ پروژه مشترک مخابراتی به انجام رسانده اند. زعیم اعلام می کند که در حال حاضر این دو شرکت بر روی بزرگ ترین شبکه انتقالی فیبر نوری برای وزارت فناوری اطلاعات و ارتباطات کار می کنند که انتقال همزمان اطلاعات، صدا و تصویر را فراهم می کند.

وب سایت زعیم فهرست مشتریانش را نشان می دهد که بخش های بزرگ دولتی چون وزارت اطلاعات و دفاع در آن جای دارند. سپاه پاسداران و دفتر ریاست جمهوری نیز در این فهرست دیده می شوند.

آقای گان، سخنگوی هوئاوی می گوید: «ما به زعیم تنها کالاها و سرویس های تجاری عمومی می دهیم.» شرکت زعیم به درخواست ما برای اظهارنظر پاسخ نداده است.

* نوشته مشترکی از: استیو استکلو، فرناز فصیحی و لورتا چاو و با همکاری مارگرت کاکر و دیوید کرافور / در: وال استرین جورنال


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به irandarjahan-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به irandarjahan@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته