-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ آبان ۱۴, شنبه

Latest News from Koocheh for 11/05/2011

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



سایه کوثری/ رادیو کوچه

بزرگ‌ترین جایزه ادبی فرانسه امسال از آن یک زیست‌شناس شد.

در رستوران دروآن پاریس جایزه 10 یورویی گنکور را به زیست‌شناسی دادند که هرچند حرفه اصلی‌اش چیزی غیر از نویسندگی‌ست اما توانست با نخستین رمان خود نظر منتقدان را چنان به خود جلب کند که او را لایق دریافت این جایزه بدانند.

هرچند جایزه گنکور از لحاظ مادی تنها ده یورو ارزش دارد اما کسی که این جایزه را دریافت کند می‌تواند نه تنها از فروش کتاب برنده جایزه شده خود مطمئن باشد بلکه حتا خیالش از بابت فروش کتاب‌های بعدی‌اش هم آسوده باشد.

نخستین رمان الکسیس جنی با عنوان «هنر فرانسوی جنگ» هم این شانس را آورده که با وجود ناشناخته بودن نویسنده‌اش تا قبل از تعلق‌یافتن این جایزه به او، اکنون نه تنها به دست همه فرانسوی زبان‌ها برسد بلکه خوانندگان کتاب به زبان‌های دیگر هم این شانس را داشته باشند که به زودی آن را مطالعه‌کنند.

جنی 48 ساله در دبیرستان سن-مارک در لیون دبیر زیست‌شناسی است و سه فرزند دارد. براساس گزارش روزنامه «لوموند» فرانسه او دو رمان دیگر هم نوشته است که یکی را تمام ناشران رد کردند و دیگری اصلا به ناشری سپرده نشده است.

موضوع رمان «هنر فرانسوی جنگ» جنگ‌های دوره استعمار فرانسوی‌هاست. دورانی که سبب‌شد با رواج زبان فرانسه در کشورهای آفریقایی اکنون این کشور به ملغمه‌ای از اقوام مختلف تبدیل شود که همه خود را فرانسوی می‌دانند.

طبق سنت هرساله جایزه 10 یورویی (8.6 پوندی) گنکور در رستوران دروآن در پاریس به برنده اهدا شد. این جایزه تنها به‌ نویسندگان فرانسوی زبان تعلق می‌گیرد و دریافت این جایزه به معنای بالارفتن قابل‌توجه فروش کتاب نویسنده است. برنده‌های شش سال اخیر گنکور هرکدام به‌طور متوسط 400 هزار نسخه فروش داشته‌اند.

 ضمنن این جایزه به هر نویسنده تنها یک‌بار در زندگی تعلق می‌گیرد.

از برنده‌های دوره‌های پیشین این جایزه می‌توان به مارسل پروست در سال 1919، مارگارت دوراس، آندره مالرو، سیمون دوبووار و میشل ولبک، برنده جنجالی سال گذشته اشاره کرد. رومن گاری تنها نویسنده‌ای است که دو بار این جایزه را برد، البته بار دوم او با نام مستعار کتابش را برای گنکوری‌ها فرستاد و حتی موقع دریافت جایزه هم پسرعمویش به‌جای او به رستوران دروآن رفت.

در این میان رومن گری یک استثنا است: او یک بار در سال ۱۹۵۶ برای رمان ریشه‌های آسمان و یک بار در سال ۱۹۷۵ بابت رمان زندگی در برابر خود شیادانه و با نام مستعار امیل آژار برنده شد.

میشل ولبک، نویسنده بنام فرانسوی که سال پیش برنده جایزه گنکور شد به دلیل گستاخانه بودن آثارش و روایت از خودبیگانگی انسان‌های معاصر مشهور است. منتقدان فرانسوی او را بسیار دوست دارند اما برخی هم او را متهم به بی‌ادبی و زن‌ستیزی کرده‌اند. بسیاری هم او را مهم‌ترین نویسنده نسل جدید فرانسه می‌دانند.

هرچند جایزه گنکور از لحاظ مادی تنها ده یورو ارزش دارد اما کسی که این جایزه را دریافت کند می‌تواند نه تنها از فروش کتاب برنده جایزه شده خود مطمئن باشد بلکه حتا خیالش از بابت فروش کتاب‌های بعدی‌اش هم آسوده باشد

دو رمان او با عنوان‌ «ذرات ابتدایی» و «خط مشی» برایش شهرتی جهانی به ارمغان آوردند. این نویسنده در عین حال ترانه‌سرا و مقاله‌نویس است و تاکنون برنده چندین جایزه معتبر نیز شده ‌است.

او مدتی پیش بابت نوشتن رمان «امکان یک جزیره» نامزد جایزه معتبر گنکور شد و با این که به اعتقاد منتقدان بخت نخست کسب گنکور امسال بود، جایزه به فرانسوا ویرگان رسید. اما مدت کوتاهی بعد جایزه اینترالیه را دریافت کرد.

 سال پیش او با «نقشه و قلمرو» برنده  جایزه گنکور شد که در آن ولبک نویسنده‌ای بود که به قتل می‌رسید.

برنده جایزه گنکور را رای‌گیری در میان 10 داور این جایزه مشخص می‌کند. «هنر فرانسوی جنگ» یک رقیب جدی داشت؛ رمان «زمزمه دامنه» نوشته کارول مارتینز که درنهایت رمان جنی با نتیجه پنج بر سه پیروز شد. دو رای دیگر به نامزدهای دیگر داده شده بود.

رمان 600 صفحه‌ای «هنر فرانسوی جنگ» کنکاشی است درمورد مشکلات و درگیری‌های فرانسه در الجزیره و جنوب شرقی آسیا، جنی در این رمان با استفاده از تاریخ به بررسی روی‌کرد امروز فرانسه در قبال مسایل نژادی و مهاجرت پرداخته است.

رمان از دید یک سرباز کهنه‌کار جنگ‌های استعماری فرانسه در هندوچین و الجزیره روایت می‌شود که این روزها نقاش شده و به مردی جوان نقاشی می‌آموزد. انتشارات بزرگ گالیمار این اثر را منتشر کرده است.

جایزه گنکور در سال 1903 تاسیس شده است و هرسال به اثری تعلق می‌گیرد که «بهترین و خلاقانه‌ترین نثر سال» باشد.

جایزه گنکور جایزه‌ای است ادبی که در پی وصیت ادموند دو گنکور به سال ۱۸۹۶ بنیان گذاشته‌ شد. مجمع ادبی گنکور به طور رسمی در سال ۱۹۰۲ میلادی تاسیس شد و نخستین دوره جایزه در روز ۲۱ دسامبر سال ۱۹۰۳ اعطا شد.

اعضای آکادمی گنکور هر دوشنبه اول ماه در تالار مخصوص خود که در طبقه نخست رستوران دروان پاریس واقع شده‌ است گردهم جمع‌می‌شوند. به طور معمول برنده جایزه روز ۳ نوامبر پس از صرف ناهار مشخص می‌شود.


 


اکبر ترشیزاد/ رادیو کوچه

دلایل محکمی برای این ادعا وجود دارد که جریان «احمدی‌نژاد» و حامیان آن قابل حذف شدن نمی‌باشند و تا زمان بقای جمهوری‌ اسلامی در قدرت باقی خواهند ماند. این جریان در هشت ساله‌ی گذشته به منابع مالی و قدرت فراوانی دست یافته است که با حذفش از قدرت آن را از دست خواهد داد، چرا که اولن با خروج از قدرت ارتباطات خود را برای کسب ثروت بیش‌تر و تکیه بر منابع مالی از دست می‌دهد و دومن آن‌که با از دست دادن مصونیت سیاسی خود به دادگاه کشیده شده و در نتیجه باز هم چیزی از ثروتش باقی نخواهد ماند.

«احمدی‌نژاد» و یارانش از دو سال پیش و با علم به این مسئله و پیش‌بینی آن، سعی در تقویت پایه‌های قدرت خود کرده است. تنها نقطه‌ی قوت این دولت و حمایت جمع اندکی از طبقه‌ی محروم از آن شعار عدالت، ساده‌زیستی و پاک بودن اعضایش بود که همین ویژگی از سوی رقبای اصول‌گرای او به چالش کشیده شده است. حالا «احمدی‌نژاد» دست به مقابله به مثل می‌زند و اگر لازم شود تمام نظام را به فساد متهم می‌کند، به قول معروف او این پیام غیرمستقیم را ماه‌هاست که برای «علی ‌خامنه‌ای» ارسال کرده است، که دیگی که برای او نمی‌جوشد، می‌خواهد سر سگ تویش بجوشد.

این جریان به خوبی می‌داند که اگر مجلس آینده را از دست بدهد همه چیز برایش تمام شده است، چرا که نخست بحث حساب و کتاب و دادگاه برای اموال‌شان پیش می‌آید و بعد با طرح آینده‌ی حذف مقام ریاست‌ جمهوری و هم‌چنین طرح تصویب شده‌ی حذف مصونیت نمایندگان حتا در دوره‌ نمایندگی و پس از انتخاب شدن‌شان، مجلس عملن قدرتی نخواهد داشت و قدرت به تمامی در دست رهبری یعنی «علی‌ خامنه‌ای» خواهد بود. «احمدی‌نژاد» با حربه‌ی قدرت‌مندی که در دست دارد از هر دوی این جریانات جلوگیری خواهد کرد. نخست آن‌که جلوی حذف خود و یارانش را تا پایان دوره‌ی ریاست جمهوری‌اش خواهد گرفت و سپس در برابر رد صلاحیت و از دست دادن کرسی‌های مجلس خواهد ایستاد. او سپس با در دست داشتن مجلس، از تصویب طرح قدرت دادن بیش‌تر به رهبر جلوگیری خواهد کرد. یادمان باشد دغدغه‌ی «احمدی‌نژاد» و یارانش دموکراسی و قدرت مردم نیست، ماندن در قدرت به هر قیمت است.

سلاح «احمدی‌نژاد» چیزی نیست به جز مدارک قوی که از فساد یاران و نزدیکان رهبری در دست دارد. او با زیرکی که از او انتظار نمی‌رفت، مدارک بسیاری را از وزارت اطلاعات خارج کرده است که نشان از فساد گسترده و فراگیر در جمهوری اسلامی دارد. اگر یادتان باشد او در مصاحبه‌ی با شبکه «سی‌ان‌ان» و هنگامی‌که درباره‌ی پرونده اختلاس میلیاردی سخن می‌گفت، با قدرت و اطمینان از اثبات بی‌گناهی یارانش در پرونده‌ی اختلاس خبر داد، نتیجه‌ای که با پیروزی‌اش در جلسه استیضاح وزیر اقتصاد کاملن قطعی به نظر می‌رسد. مجلس، قوه‌قضاییه و فرمان‌دهان نظامی همه از اطلاعاتی که در دست اوست ترسیده‌اند و واهمه دارند. او دو روز پیش با صحبت‌هایی که درباره «محمدجواد لاریجانی» و گوشه و کنایه و اشاره‌هایی که به پرونده‌ی زمین‌خواری او زد به این خانواده گوشزد کرد با دم شیر بازی نکنند. آن‌چه «علی‌ لاریجانی» را چنان در مجلس به دنبال رای تایید صلاحیت وزیر «احمدی‌نژاد» به دست و پا انداخته بود، چیزی به جز تردامنی خود و خانواده‌اش نبود.

«احمدی‌نژاد» در انتخابات پیش‌رو سفت و محکم در برابر رد صلاحیت یارانش خواهد ایستاد و شورای نگهبان را نیز وادار به اطاعت خواهد کرد. تنها چاره‌ای که برای «علی‌ خامنه‌ای» و یارانش به منظور توقف این جریان باقی می‌ماند، مرگ «احمدی‌نژاد» است که شاید چاره‌ی درد باشد، به شرط آن‌که او پیش از آن مدارکی را به دیگران منتقل نکرده باشد. مرگ او را می‌شود به سادگی به گردن «اسراییل» و «آمریکا» انداخت، کاری که برای نظام چندان سخت به نظر نمی‌رسد.


 


شهره شعشعانی/ رادیو کوچه

«بوهومیل هرابال» (Bohumil Hrabal)) 28 مارچ 1914- 3فوریه 1997) نویسنده‌ی اهل چک است و هر چند در جوانی شعر می‌سرود اما بسیار دیر یعنی در 49 سالگی به داستان‌نویسی رو آورد. آثارش در دهه‌ی 1960 الهام‌بخش فیلم‌سازهای «موج نو» سینمای چک شد. هرابال نیز مانند «یاروسلاو هاشک» (Jaroslav Hasek) بیش‌تر وقت خود را در می‌خانه‌ها می‌گذراند، نه برای خوش‌گذرانی، بلکه بیش‌تر برای شنیدن حکایت‌هایی که با هم‌راهی یک گیلاس می نقل می‌شد.

داستان‌ها و رمان‌های هرابال متاثر از سورئالیسم، دادائیسم، و روان‌شناسی تحلیلی و نهایتن شیوه‌ی نگارش جیمز جویس یعنی جریان سیال ذهن است.

هرابال نخستین بار با رمان «قطارهای تحت نظر» (Closely Watched Trains) در 1965 به شهرت جهانی رسید. وقایع این داستان که در زمان اشغال چکسلواکی توسط آلمان‌ها در دوره جنگ جهانی دوم روی می‌دهد، در 1966 به فیلم برگردانده شد و در 1967 جایزه‌ی اسکار به‌ترین فیلم خارجی را از آن خود کرد. پس از اشغال چکسلواکی در 1968 توسط ارتش روسیه نوشته‌های هرابال ممنوع‌الچاپ شدند.

شخصیت‌های هرابال کارگرهای فقیر، سربازها، آنارشیست‌های سیاسی، ضدقهرمان‌ها، شاعرها و رانده‌شده‌های اجتماع هستند که تخیل و داستان‌های شخصی‌شان به زندگی بی‌معنی روزمره رنگ و بو می‌دهد. یکی از ویژگی‌های هرابال در میان نویسندگان این است که به دفعات به داستان‌های خود مراجعه می‌کرد و از نو آن‌ها را می‌نوشت، او اعتقاد داشت یک داستان خوب ارزش تصویربرداری‌های متنوع را دارد. در دهه‌های هفتاد و هشتاد آثار او در نسخه‌های چاپی زیرزمینی به خارج از کشور راه پیدا کرد.

شیوه‌ی نگارش هرابال بسیار توصیفی و تصویری‌ و جملاتش بسیار طولانی‌ست، تا آن‌جا که داستان «کلاس رقص اکابر» (Dancing Lessons for the Advanced in Age)  او تنها از یک جمله تشکیل شده است. از درون‌مایه‌های رایج آثار او سرگردانی‌های سیاسی و ابهامات اخلاقی ناشی از آن است. بسیاری از شخصیت‌های هرابال عاقل‌های سفیه نمایی هستند که افکار عمیق‌شان را در لفات شوخ طبعی توام با درشت‌گویی بیان می‌کنند و مصمم‌اند به رغم شرایط دشوار از زندگی لذت ببرند.

هرابال در سن 82 سالگی هنگامی که به ظاهر قصد دانه دادن به کبوترها را داشت از طبقه پنجم بیمارستان بولووکا در پراگ به پایین افتاد و درگذشت، اما هرگز معلوم نشد این سقوط خودکشی بوده یا تصادفن روی داده است.

بوهومیل هرابال در کنار «یاروسلاو هاشک»، «کارل چاپک» (KarelČapek) و «میلان کوندرا» (Milan  Kundera) یکی از برجسته‌ترین‌ نویسنده‌های چک قرن بیستم است. آثار او تا کنون به27 زبان دنیا ترجمه شده‌اند. در ایران، «تنهایی پر هیاهو» (Too Loud a Solitude) ، یکی از برجسته‌ترین رمان‌های کوتاهش توسط «پرویز دوایی» منتقد و نویسنده صاحب نام ساکن چک ترجمه و منتشر شده و داستان «آقای یونتک» توسط «مهرشید متولی» به فارسی ترجمه شده است.

موسیقی متن:

Franz Schubert; String Quartet No. 14 In D Minor (Death and the Maiden)


 


خبر / رادیو کوچه

مقام‌های جمهوری اسلامی، روز شنبه، 5 نوامبر، با ارسال نامه‌ای به بان‌کی‌مون، دبیر کل سازمان ملل متحد، اتهامات آمریکا در مورد طرح ترور سفیر عربستان در واشنگتن را رد کرده است.

به گزارش فارس، در این نامه آمده است: «جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به نامه ۲۲ مهرماه دبیرکل که طی آن کشورمان را از نامه نماینده دایم دولت آمریکا در سازمان ملل مطلع نموده بود، ادعای نقش داشتن مقامات یا نهادهای وابسته به دولت جمهوری اسلامی ایران در توطئه ادعایی را رد نمود.»

در این نامه اشاره شده که جمهوری اسلامی از قربانیان تروریسم بین‌المللی و دولتی است و کلیه اعمال تروریستی را محکوم می‌کند.

در بخش دیگری از نامه به دبیرکل سازمان ملل آمده است: «ایالات متحده در جعلیات مربوط به طرح توطئه که با هدف اعمال فشار به ایران و افزایش روند ایران هراسی صورت گرفته شتاب‌زده عمل کرده درحالی که هنوز متهم در برابر دادگاه ذی‌صلاح و بی‌طرف حاضر نشده است.»

وزارت دادگستری آمریکا، ماه گذشته از بازداشت یک شهروند ایرانی‌تبار این کشور به نام منصور ارباب‌سیر خبر داد که به طراحی ترور عادل‌الجبیر، سفیر عربستان سعودی در واشنگتن متهم شده بود.

بیشتر بخوانید:

«برای بردن آبروی آمریکا یک‌صد سند داریم»

«وجود اطلاعاتی تازه درباره ابعاد نظامی برنامه اتمی ایران»


 


مهشب تاجیک/ رادیو کوچه

جوان‌تر که بودم، عاشق این بودم که زندگی بی‌خانمانی و کارتون خوابی و خوابیدن در پارک‌ها و معابر عمومی را تجربه کنم. با یک کوله‌پشتی و یک فلاسک کوچک، فانتزی خودم را پروبال می‌دادم و هر روز به این فکر می‌کردم که چه کارهایی می‌توانم انجام دهم و فارغ از هر تعلقی، حتا تعلق خاطری می‌توانم به یک روح آزاد برسم. شبی از جشن‌واره برمی‌گشتم، ساعت سه نیمه شب بود و فیلم تازه تمام شده بود. برف شدیدی باریدن گرفت. از آن برف‌ها که سر ایستادن و مدارا ندارند و بی‌‌امان بلورهای خود را به صورت تو می‌کوبند، من تمام تجهیزات یک زمستان از پالتو و شال گردن و دستکش را هم‌راه خود داشتم. ولی سوز بی‌چاره کننده بود و هیچ ماشینی به هیچ سمت و سویی نمی‌رفت، بعد از یک‌ساعت تحمل سوز و سرمای استخوان سوز به خانه رسیدم. خانه‌ی گرم، امن، نرم و مهربان. بغض در گلویم نشکست اما رویای بی‌خانمان بودن رنگینم با کوله‌پشتی و فلاسک برای همیشه رفت، و یاد گرفتم سرما فقط بخشی از یک بی‌خانمانی است، پس فانتزی‌های رنگینم را فقط در پس ذهنم جابه‌جا کنم.

 در حال حاضر پدیده‌ی کارتن خوابی به یکی از مهم‌ترین مشکلات جامعه تبدیل شده است و در فصل سرما شاهد خزان زندگی مردمی هستیم که سرپناهی ندارند. با شروع فصل سرما، کارتن خواب‌ها سوژه‌ی داغ رسانه‌های رنگارنگ می‌شوند. «کارتن خوابی بر اثر سرمای دیشب جان باخت»، جمله ساده است. عده‌ای غصه می‌خورند و بعضی تنها می‌خوانند، اما جان باختن در سرما کشنده است. وقتی امیدی هم به هیچ چیز نداشته باشی و هیچ‌کس. فقر فزاینده در کشور منجر به جابه‌جایی شده است که از سال‌ها پیش در ایران کلید خورد، از همان زمانی که همه چیز در روستاها و شهرهای کوچک از بین رفت و همه به دنبال یک زندگی به‌تر شاید یک زندگی با نورم‌های اولیه راهی شهرها شدند. بسیاری دست به گریبان بی‌کاری، فقر صد چندان و اعتیاد شدند و دیگر از زندگی که به بهانه‌ی به‌تر کردنش آواره شده بودند، هیچ چیز باقی نمانده بود و یک تکه کارتن و یک زمین گرم تنها داشته و خواسته‌ی آن‌ها شد.

تا چند سال پیش کارتن‌خوابی، یک پدیده و مشکل اجتماعی محسوب نمی‌شد. کسی هم به آن‌ها اهمیت چندانی نمی‌داد. ولی وقتی در شب‌های برفی و یخ‌بندان سال 1382 عده‌ای کارتن خواب بر روی آسفالت‌های سخت خیابان شهر یخ زدند آن وقت کارتن خوابی خود را با تمام قدرت به صورت شهر کوبید. زمانی که سرما بیداد می‌کرد، عده‌ای در حال جان کندن بودند. رسانه‌ها سر و صدا راه انداختند، مسوولان دست‌گاه‌های مختلف کمافی‌السابق طرح دادند و جلسه پشت جلسه بود که برای این معضل اجتماعی برگزار می‌شد، طرح‌هایی مطرح شد و با جار و جنجال در رسانه‌ها بیان شد اما با گرم شدن هوا، همه چیز به دست فراموشی سپرده شد و وقتی که دوباره شش ماهی گذشت و دمای هوا تغییر کرد، دوباره عده‌ای جان دادند و شاید دیگر مردن مردم از بی‌سرپناهی و سرما مثل همه چیز برای همه عادی شد.

کارتون خوابان یا به قول مسوولین «بی‌خانمانان» را از آ‌ن‌جا که یک‌جا بند نمی‌شوند و به محض پیدا کردن یک جای گرم‌تر تغییر مکان می‌دهند نمی‌توان به راحتی سرشماری کرد و آمار دقیقی از آن‌ها ارایه کرد. چرا که جزو جمعیتی ثابت، در مکانی خاص به حساب نمی‌آیند. براین اساس کارشناسان معتقدند به طور معمول آماری که از تعداد کارتون خواب‌ها داده می‌شود شامل افرادی است که در مراکز خاص مثل گرم‌خانه‌ها مورد پذیرش قرار گرفته‌اند و در غیر این‌صورت نمی‌توان از روش دیگری برای پیدا کردن آمار این افراد استفاده کرد. بنابراین مسوولان هم تلاش بیش‌تری نمی‌کنند تا برای افرادی که حتا آمار صحیحی از آن‌ها ندارند، مامنی دست و پا نمایند. یا به فکر سلامت، امنیت و بهداشت آنان باشند.

طی ده سال اخیر، تعداد افراد آواره، حالت انفجاری داشته است افرادی که داخل کشور، «آوارگان داخلی» محسوب می‏شوند، کسانی که مورد حمایت قرار نمی‏گیرند و به همین خاطر، بیش‌تر در معرض خطر تعدی و سواستفاده هستند. این افراد به طور عمومی هیچ شناس‌نامه یا هویتی ندارند و بسیاری از آن‌ها معتاد هستند یا بعدها می‌شوند. زنان بی‌خانمان در شرایط نابهنجار و ناچاری مجبور به تن‌فروشی می‌شوند و گاهی کودکانی آن‌ها نیز از این بلایا در امان نیستند. بسیاری از کسانی که در کنار خیابان به این شیوه زندگی می‌کنند و می‌میرند در دهه‌ی چهارم و پنجم عمرشان هستند. اگر  این مرگ و میرها با رشد فزاینده‌ی خود در جمعیت پیش‌روی کند به  عنوان یک بحران بهداشت و سلامت تلقی نیز می‌گردد. بی‌خانمان‌ها به مراقبت‌های بهداشتی دست‌رسی ندارند و به طور حتم در صورت بروز مشکلی اگر هم به اورژانس یا بیمارستانی مراجعه نمایند پذیرش نخواهند شد. و کسی مسوولیتی در قبال آن‌ها نخواهد داشت. روند آن‌ها رو به رشد است و هر روز بر تعدادشان افزوده می‌شود. هر صبح در پارک‌ها و یا جایی که کمی گرم‌تر باشد تعداد زیادی  از آن‌ها به چشم می‌خورند. هوا روبه سردی است و خطری بزرگ در کمین جان فراموش‌شدگان این سرزمین است، سرزمینی که با سه هزار میلیارد تومان می‌توان زندگی تمام مردمش را برای مدت طولانی تامین کرد.


 


خبر / رادیو کوچه

در روزهای اخیر، حکم ۶ سال حبس صادر شده برای علی‌اکبر محمد‌زاده فعال دانش‌جویی ۲۲ ساله دانش‌گاه صنعتی شریف به اتهام تجمع و تبانی و تبلیغ علیه نظام به استناد ماد‌ی ۵۱۰ و ۶۰۰ قانون مجازات اسلامی، در دادگاه تجدیدنظر تایید شده است.

به گزارش کلمه، مادر علی‌اکبر محمدزاده در گفت‌وگویی با تایید این خبر گفت: «همه ی شش سالی را که قاضی صادر کرده بود بدون هیچ تغییری تایید کردند‌.»

خانم محمدزاده با بیان این‌که پسرش تاکنون از رای دادگاه تجدید نظر اطلاعی ندارد تاکید کرد: «اصلن اجازه ندادند که پرونده را بخواند. من نمی‌دانم چه کرده‌اند که این‌قدر سریع حکم را صادر و تایید کردند.»

علی اکبر محمد زاده، دبیر انجمن اسلامی دانش‌جویان دانش‌گاه صنعتی شریف، در روز دوشنبه ٢۶ بهمن ٨٩ پس از خروج از دانش‌گاه صنعتی شریف، در نزدیکی میدان آزادی توسط ماموران امنیتی بازداشت شد.

جلسه دادگاه بدوی این فعال دانش‌جویی در سوم مرداد در شعبه ١۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی برگزار شده بود. بر اساس این گزارش این حکم متشکل از ۵ سال به اتهام تجمع و تبانی و ۱ سال به اتهام تبلیغ علیه نظام بوده است.

علی اکبر محمد زاده، بدون برخورداری از حق مرخصی از زمان بازداشت، هم‌اکنون در بند ٣۵٠ زندان اوین به‌سر می‌برد.

بیشتر بخوانید:

«شش‌سال حبس برای دبیر انجمن‌اسلامی دانش‌گاه شریف»


 


اطلاع‌رسانی/ رادیو کوچه

با درود به مخاطبان عزیز رادیو کوچه،

پخش روزانه رادیو کوچه در چند روز اخیر به دلیل اختلال در سیستم پخش استریم (Stream)، تغییر سرور رادیو به سرور تازه و انتقال بیش از 5000 پادکست به سرور تازه، پخش آنلاین با اختلال دریافت می‌شود، که به این دلیل از شنوندگان خود پوزش می‌طلبد.

به همین دلیل شما می‌توانید جهت دریافت برنامه روزانه پس از تهیه شدن، همان روز به «این بخش» مراجعه و آن را دانلود کنید.

هم‌چنین از طریق لینک زیر می‌توانید بایگانی کلیه برنامه‌های روزانه را دریافت کنید.

پس از انجام کلیه تغییرات و بازگشت به وضعیت پیشین، از طریق سایت رادیو اطلاع‌رسانی خواهد شد. مجدد، به دلیل بروز مشکل و سختی در دریافت پخش آنلاین، رادیو کوچه از شنوندگان خود پوزش می‌طلبد.

«آرشیو برنامه‌های روزانه»


 


شنبه 14 آبان 90/ 5 نوامبر 2011

اجرا: اعظم

استودیو: سیاوش

تقویم‌ تاریخ

گزیده اخبار مطبوعات شنبه ایران

پس‌نشینی تند- «احمدی‌نژاد» حذف نمی‌شود»- اکبر ترشیزاد

بخش اول خبرها

این‌جا آسیا است- «گردش‌گری ما و گردش‌گری آن‌ها»- سحر بیاتی

مجله خبری کابل- آرین

دایره‌ی شکسته- «فرمان‌روایان خیابان»- مه‌شب تاجیک

کرانه‌های سن-«نویسنده تازه‌کار، صاحب معتبرترین جایزه ادبی فرانسه»-سایه کوثری

قصه‌های ما، از رویا تا واقعیت- «آقای یونتک»- شهره شعشعانی

بخش دوم خبرها


 


سحر بیاتی/ رادیو کوچه

این‌جا آسیاست، قاره‌ای رو به توسعه و در تلاش برای جذب گردش‌گران سرزمین‌های پیش‌رفته اروپایی و آمریکایی، برای رهایی از فقر و تنگ‌دستی، تا بی‌نیازی از منابع زیرزمینی و رو به سوی صادرات نامریی.

هنوز به پرسش‌های قبلی پاسخ نداده‌ام که خبری نظرم را به خود جلب می‌کند. خبر از این قرار است که «وزیر توریسم مالزی می‌گوید: ما قصد داریم تا با اجرای راه‌کارهایی تا سال 2020 شمار توریست‌ها در مالزی را به 36 میلیون نفر برسانیم. انتظار داریم ورود 36 میلیون گردش‌گر به مالزی درآمدی بالغ بر 168 میلیارد رینگیت نصیب اقتصاد مالزی کند و رسیدن به چنین هدفی با اجرای طرح‌هایی دور از دست‌رس نیست. از جمله طرح‌هایی که برای افزایش شمار توریست‌ها در دست اجرا قرار دارد «مالزی لوکس» و «توریسم کشاورزی» هستند که اعتقاد بر این است که کمک زیادی به جذب توریست خواهند کرد. در سال گذشته میلادی 24 میلیون و 600 هزار توریست از سراسر جهان از مالزی دیدن کردند و این توریست‌ها درآمد 56 میلیارد و 400 میلیون رینگیتی عاید مالزی کردند.»

آه از نهادم بلند می‌شود وقتی به یاد می‌آورم من و سایر خبرنگاران حوزه گردش‌گری در انواع و اقسام رسانه‌های مکتوب و آنلاین چقدر از بازنده بودن ایران در این رقابت نفس‌گیر حرص و جوش خوردیم و راه‌کار ارایه دادیم، با کارشناسان مختلف گفت‌وگو کردیم و آمار ارایه دادیم و در نهایت هم محکوم شدیم به سیاه‌نمایی و فریب افکار عمومی.

همین مردمان سیل زده «تایلند» چه دلی از گردش‌گران شرق و غرب ربودند. حالا بگوییم کشورشان یک کشور غیر مسلمان و بیش از حد آزادست برای انواع و اقسام عیاشی‌های نامتعارف. «مالزی» که دیگر کشوری است اسلامی، هر چند این‌جا به خصوص برای گردش‌گران، «لااکراه فی‌الدین» است اما روزانه ده‌ها گردش‌گر عرب را در خیابان‌های «مالزی» مشاهده می‌کنید که به‌ترین خریدها و رستوران‌ها را به خود اختصاص داده‌اند. تکلیف آن‌ها چه می‌شود؟ مالزی دل گردش‌گران کشورهای اسلامی را هم می‌رباید و ما این میان می‌مانیم با هزار و یک آمار دورغین از ورود گردش‌گر به مام وطن.

در ایران هرگاه سخن از عقب ماندن یا توسعه نیافتگی به میان می‌آید مسوولان داد سخن سر داده و گلایه می‌کنند که برخی دارند به غرور ملی توهین می‌کنند‌. برخی محکوم می شوند به سیاه نمایی و فریب افکار عمومی. اما تا کی می‌شود چشم بر توسعه نیافتگی‌ها بست؟ آیا صنعت گردش‌گری ایران توانسته جای صنعت نفت را پر کند؟ چقدر به این هدف نزدیک شده؟ چطور می‌شود که کشور همسایه ما یعنی «امارات متحده عربی» به‌خصوص در شهر «دوبی» از کاه کوه می‌سازد و گردش‌گران سرتاسر دنیا را به دیدارش وا می‌دارد؟

امروزه جاذبه‌های طبیعی، آثار باستانی، معبدها و مسجدها تن‌ها دلیل سفر به شهرها و کشورهای دیگر نیستند، بلکه هتل‌های مدرن، دریاچه‌های مصنوعی، استخرهای مجهز و پارک‌های آبی و مکان‌های تفریحی مدرن نیز نقش مهمی در جذب گردش‌گر و درآمدزایی دارند و می‌توان گفت حالا که به نوعی، مدرنیته با زندگی مردم گره خورده است تن‌ها از طریق جاذبه‌های تاریخی و میراثی نمی‌توان صنعت گردش‌گری را جای‌گزین صنعت نفت و منبع درآمدی برای یک کشور دانست. در دنیای مدرن امروزی، گردش‌گری نقش مهمی در توسعه اقتصادی کشورها و شهرها دارد. هر چند ما با میراث فرهنگی و تاریخی‌مان هم مهربان نیستیم.

صنعت گردش‌گری طبق آمارهای جهانی بیش از 10 درصد سهم تولید ناخالص دنیا را از آن خود کرده است و بزرگ‌ترین صنعت جهان بر حسب اشتغال و تجارت است. این سهم نیز به‌طور فزاینده‌ای در حال افزایش است. به بیانی دیگر گسترش صنعت گردش‌گری، گسترش اقتصاد وگسترش تعامل انسانی است. طبق نظر کارشناسان اقتصادی، سفر و توریسم در سال 2009 به میزان 9.3 درصد در تولید ناخالص ملی جهان سهم داشته و موفق به تولید بیش از 210 میلیون شغل یا 7.4درصد از کل بازار اشتغال جهانی شده است. در آمریکا، اروپا و آسیا رقابت شدیدی برای جذب توریست و بهبود صنعت توریسم وجود دارد و هر کشوری سعی دارد با به‌وجود آوردن امکانات رفاهی و تفریحی بیش‌تر، در این رقابت پیروز شود.

توریسم یکی از بزرگ‌ترین بخش‌های ایجاد شغل در بیش‌تر کشورها و سریع‌ترین موتور محرکه نیروی کار است که مستقیمن آثار چندگانه آن در بخش‌ها و خدمات مرتبط نظیر صنایع ساختمان‌سازیی، نگه‌داری و تاسیسات و تجارت و کشاورزی نمود دارد. با توجه به وقوع بحران اقتصادی در سراسر جهان و تاثیر منفی آن در صنعت گردش‌گری بررسی‌های کارشناسان اقتصادی نشان داده است که پس از 4 سال رشد پیاپی درآمدهای مالی با میانگین سالانه 3.6 درصد، هم‌زمان با آغاز دوره رکود اقتصادی در سال 2008، رشد تولید ناخالص ملی و نقل و انتقالات بانکی و مالی گردش‌گری، به میزان 1 درصد کاهش داشته است.

اما در چشم‌انداز گردش‌گری و سفر با نگاهی فراتر از بحران جاری انتظار می‌رود که این صنعت نقش پویا و پیش‌رو خود را در رشد اقتصاد جهانی از سر گیرد. طبق تحقیقات کارشناسان اقتصادی از هر13 شغل موجود یک شغل به صنایع مسافرتی و گردش‌گری اختصاص دارد و درسال 2019 از هر 11.8 شغل موجود یک شغل به این صنایع مرتبط خواهد بود.

امروزه صنعت توریسم در بسیاری از کشورها با رشد سریع‌تری نسبت به سایر بخش‌های اقتصادی به پیش می‌رود و با ایجاد فرصت‌های شغلی جدید یک صنعت پیش‌رو تلقی می‌شود که اقتصاددانان آن را «صادرات نامریی» نیز می‌نامند.

براساس گزارش سازمان جهانی گردش‌گری، ایران رتبه دهم جاذبه‌های باستانی و تاریخی و رتبه پنجم جاذبه‌های طبیعی را داراست، با وجود این از لحاظ بهره‌برداری از این منابع در جای‌گاه مطلوبی قرار نگرفته است.

ایران کشوری است که جاذبه‌های گردش‌گری آن به اعتقاد بسیاری از صاحب‌نظران، هر گردش‌گری را به وجد می‌آورد. در کنار دارا بودن جاذبه‌های تاریخی بی‌نظیر، میراث غنی و جلوه‌های بی‌نظیر از اکوتوریسم، عواملی هستند که هر یک به تنهایی می‌توانند توریسم این کشور را با تحولی بزرگ روبه‌رو کنند؛ موهبت‌هایی که کشورهای دیگر با داشتن حتا نیمی از آن‌ها، با شتابی به‌ مراتب بیش‌تر از ایران در برنامه‌ریزی‌های توریسم، صنعت گردش‌گری خود را رونق چشم‌گیر بخشیده‌اند، درحالی‌که سهم ایران با وجود رتبه ممتازش در جاذبه‌های جهان‌گردی از درآمد گردش‌گری جهان حتا به یک درصد هم نمی‌رسد. طبق آخرین آمارهای رسمی 4 کشور اسلامی «مالزی»، «ترکیه»، «عربستان» و «مصر» در میان 25 کشور برتر در صنعت توریسم حضور دارند و این درحالی است که ایران به ‌رغم داشتن بیش از یک میلیون و 200 هزار اثر و جاذبه تاریخی و دارا بودن شرایط بسیار خوب برای جذب توریست نسبت به این کشورها، متاسفانه تا کنون نتوانسته سهم قابل‌ قبولی از صنعت گردش‌گری را از آن خود کند.

به اعتقاد کارشناسان، عمده مشکلات ایران در حوزه گردش‌گری بیش‌تر به بخش مدیریتی مربوط می‌شود تا امکانات و منابع؛ به عبارتی صحیح‌تر روی امکانات موجود، مدیریت صحیحی صورت نمی‌گیرد و به ‌رغم اهمیت نقش موثر گردش‌گری در اقتصاد و لزوم یافتن منابع درآمدی پایدارتر برای کشور، هنوز این عدم ‌مدیریت صحیح و به ‌موقع به چشم می‌خورد.

نکته قابل تامل این‌جاست که ایران می‌تواند میزبان هر ذائقه‌ای باشد؛ آن که برف و بازی‌های برفی را می‌پسندد تا آن‌که آفتاب سوزان و شنا کردن و بازی‌های آبی را می‌پسندد؛ همه و حتا آن‌هایی که آرزو دارند شبی در کویر سحر کنند و ستاره‌ها را بالای سرشان رصد کنند تا علاقه‌مندان به قایق‌رانی در رودخانه‌های خروشان و کوه‌نوردان.

توریست ایران بدون جاذبه نیست و سر و گردنی هم از بسیاری از کشورهای جهان بالا‌تر است اما آن‌چه این صنعت در‌آمدزا را رنج می‌دهد مدیریت ضعیف و بی‌برنامه و بی‌توجهی است.

نبود تبلیغات مناسب، سیستم حمل و نقل ناکارآمد، هتل‌های بی‌ستاره، عدم آموزش صحیح نیروهای متخصص و از همه مهم‌تر نگاه نه چندان خوشایند جامعه جهانی به ایران پس از هر سخن‌رانی مسوولان محترم دولتی همه و همه دست در دست داده‌اند تا ما به برنامه‌ریزی‌های وزیر توریسم مالزی رشک بورزم و حسرت بخورم و آه بکشم.


 


خبر / رادیو کوچه

برخی گزارش‌های منتشر شده در رسانه‌ در روز شنبه، 5 نوامبر، حاکی از آن است که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی جزییات تازه‌ای از آن‌چه جوانب نظامی و سری برنامه اتمی ایران می‌داند را هفته آینده طی گزارشی به شورای حکام این نهاد ارایه خواهد کرد.

به گزارش آسوشیتدپرس، در این گزارش خواهد آمد که مدارکی دریافت کرده مبنی بر این که ایران مدل‌های کامپیوتری یک کلاهک هسته‌ای را طراحی کرده است.

این در حالی است که جمهوری اسلامی تمام جوانب برنامه اتمی خود را صلح‌آمیز می‌داند و این اتهام آمریکا و متحدانش که در پی دست‌یابی به ظرفیت تولید سلاح هسته‌ای است را بی‌اساس توصیف می‌کند.

بنا بر این گزارش، تصاویر ماهواره‌ای سایتی که به باور آژانس، یک محفظه فولادی برای انجام آزمایش‌های انفجاری با قدرت بالاست، نیز به نمایندگان ۳۵ کشور عضو شورای حکام ارایه خواهد شد.

آژانس اتمی چند سال پیش نیز مدارکی را از سازمان‌های اطلاعاتی غربی دریافت کرده و از ایران خواسته بود که به سوالاتش درباره آن‌ها پاسخ دهد.

اما ایران این مدارک را جعلی خوانده است.

بیشتر بخوانید:

«تماس آمریکا با اسراییل درباره حمله به ایران»


 


آرین / دفتر کابل / رادیو کوچه

ملا‌محمد عمر رهبر گروه طالبان افغانستان با ارسال پیام عیدی، از کشورهای خارجی خواسته است تا نیروهای‌شان را هرچه زود‌تر از افغانستان بیرون کنند.

این پیام ملاعمر به زبان‌های فارسی، پشتو، انگلیسی، اردو و عربی نوشته شده و توسط ایمیل به رسانه‌ها ارسال شده است.

ملا عمر در این پیام‌اش گفته است حضور ده ساله قوای خارجی در افغانستان هیچ سودی به جز کشته شدن هزاران سربازان آنان ندارد، اما عزم طالبان هنوز پابرجاست.

رهبر طالبان در این پیام‌اش از نیروهای بین‌المللی خواسته است هرچه زودتر افغانستان را ترک کنند تا افغان‌ها خود نظام سیاسی‌شان را بسازند.

در این پیام خطاب به جامعه جهانی آمده است: «‌ما نمی‌خواهیم به ملت‌ها و کشورهای دیگر ضرر رسانیم وبرای حل همه منازعات و معضلات به افهام و تفهیم باور داریم و این سخن را ما ده سال قبل هم برای شما گفته بودیم و امروز نیز می‌گوییم.»

در حالی که سازمان ملل متحد و نهادهای بین‌المللی طالبان را متهم می‌کنند که سبب کشتار غیر‌نظامیان می شود، ملاعمر از افرادش خواسته است تا به غیر‌نظامیان آسیب نرسانند.

ملاعمر در این مورد از تدابیر تازه نیز خبر داده و گفته است که اگر ثابت شود که در عملیات نیروهایش غیر‌نظامیان صدمه دیده است، افرادش مطابق شرعیت اسلامی مجازات و سبکدوش می‌شوند.

این در حالی است که محل زندگی ملاعمر مشخص نبوده و این نیز معلوم نیست که این ایمیل از کجا ارسال شده است.

 بیشتر بخوانید:

«هیچ افغان با پای‌گاه دایمی آمریکا در افغانستان موافق نیست»


 


رادیو کوچه

1956 میلادی- در پی ملی کردن کانال سوئز، اسراییل بخش‌هایی از صحرای سینا را در 29 اکتبر 1956 اشغال کرد و پس از آن نیروهای انگلستان و فرانسه وارد مصر شدند. در این میان، مصری‏ها با غرق کردن چند کشتی در طول کانال سوئز، این شاه‌راه دریایى را مسدود کردند. سرانجام این نیروها با تصمیم سازمان ملل عملیات نظامی را که به «جنگ سوئز» و «جنگ صد ساعته» نیز شهرت یافت، در چنین روزی متوقف کردند. پس از آن، نیروهای حافظ صلح ملل متحد از نیمه نوامبر 1956 در طول کانال سوئز مستقر شدند و عملیات تخلیه نیروها از مصر تا 22 دسامبر پایان یافت.

2006 میلادی- سه سال و هفت ماه پس از ورود نیروهای نظامی آمریکا به عراق، یک محکمه عراقی به ریاست «عبدالرحمن رئوف» که در زمان حکومت صدام زندانی شده و آسیب دیده بود، تشکیل شد و صدام را در اتهام قتل 148 عراقی در سال 1982 مجرم شناخت و به اعدام محکوم کرد.

پیش از قرائت حکم که پس از 39 جلسه محاکمه صادر شد، قاضی ارشد دادگاه یکی از وکیلان صدام را که اعتراض داشت از جلسه اخراج کرد. صدام دستور عبدالرحمن رئوف را که بپاخیزد و هنگام قرائت متن حکم در حالت «ایستاده» باشد را نپذیرفت که دو مامور او را از جایش بلند کردند. به گزارش خبرگزاری رسانه‌های آمریکا، صدام هنگام قرائت رای محکمه فریاد «زنده باد مردم، مرگ بر دشمنان مردم ـ زنده باد ملت سرفراز، مرگ بر دشمنان این مردم» کشید و محاکمه‌اش را یک نمایش مسخره خواند.

پخش اخبار مربوط به صدور این حکم باعث تظاهرات زیادی شد.

1357 خورشیدی- پس از حوادث 17 شهریور 1357 در میدان شهدای تهران که به کشته و زخمی شدن هزاران نفر انجامید، اوضاع کشور رو به وخامت گذاشت. هم‌چنین تجمع سیزدهم آبان 57، دانش‏آموزان و دانش‌جویان در دانش‌گاه تهران به خشونت کشیده شد. در چنین روزی «جعفر شریف‌امامی» سرانجام در پی گسترش اعتراض‌ها از صدارت استعفا داد و جای خود را به دولت نظامی «ارتشبد غلام‌رضا ازهاری» سپرد.

شریف‌امامی در تیر ماه ۱۳۲۹ در زمان نخست وزیری سپهبد رزم‌آرا به کفالت وزارت راه انتخاب شده بود و پس از انتصاب حسین علا به نخست وزیری به عنوان عضو شورای عالی سازمان برنامه انتخاب شد و در دوران حکومت مصدق در همین سمت باقی ماند و پس از کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ به سمت مدیرعامل سازمان برنامه منصوب شد. وی در دوره دوم مجلس سنا نماینده تهران بود، در کابینه دکتر منوچهر اقبال تصدی وزارت صنایع و معادن را بر عهده گرفت، در سال ۱۳۳۹ به نخست وزیری رسید. اما به دنبال اعتصاب معلمان در اعتراض به پایین بودن حقوق خود و کشته شدن یکی از فرهنگیان و استیضاح شدن وی در مجلس استعفا داد.

1380 خورشیدی- «غلامرضا ازهاری» نخست وزیر وقت ایران، در آمریکا درگذشت.

ارتشبد غلامرضا ازهاری یکی از فرمان‌دهان ارشد ارتش ایران در دوره پهلوی بود. وی در سال ۱۲۸۸ خورشیدی در شیراز متولد شد. در سال ۱۳۱۲ به دانش‌کده افسری راه یافت. در سال ۱۳۱۶ به معاونت فرمان‌دهی دژبان مرکز منصوب شد. وی به مدت دو سال از ۱۳۴۸ جانشین رییس ستاد بزرگ ارتشداران شد. به دنبال حوادث ۱۳ آبان ۱۳۵۷ وی به نخست وزیری رسید. او سرانجام در اواخر آذر ۱۳۵۷ دچار حمله قلبی بستری شد و از مقام خود کناره گرفت.

      ———————————————–

برخی از روی‌دادهای دیگر

1309 خورشیدی- زادروز «فریدون ناصری» رهبر و مدیر هنری ارکستر سمفونیک ایران. فریدون ناصری دوره‌های عالی ویلن و سازهای ضربی، هارمونی و آهنگ‌سازی را نزد «باغچه‌بان» گذراند و عضو ارکستر سمفونیک تهران شد.

1384 خورشیدی- «نعمت‌اله آزموده» معروف به «آغاسی» درگذشت. او یکی از خوانندگان موسیقی مردم‌پسند دوره قبل از انقلاب در ایران بود.

1885 میلادی- «ویلیام جیمز دورانت» فلسفه‌دان، تاریخ‌نگار و نویسنده آمریکایی زاده شد. مهم‌ترین اثر او «تاریخ تمدن»، مجموعه کتابی یازده جلدی است که با هم‌کاری، همسرش نوشته ‌است.

منبع‌ها‌:

ویکی‌پدیا (انگلیسی و فارسی)

راسخون

نیویورک تایمز

Iranian history


 


خبر / رادیو کوچه

ویکتوریا نولاند، سخن‌گوی وزارت امور خارجه آمریکا، روز جمعه، 4 نوامبر، به وقت واشینگتن، در مصاحبه‌ای اظهار داشت که ایالات متحده با اسراییل درباره گزارش‌های منتشر شده مبنی بر امکان حمله نظامی اسراییل به تاسیسات اتمی ایران رایزنی‌هایی داشته است.

وی به خبرنگاران گفت: «ما با اسراییل درباره ایران در تماس بوده‌ایم. ما به طور مستمر در تماس هستیم و این موضوع را در روزهای اخیر با آن‌ها در میان گذاشته‌ایم.»

به گزارش بی‌بی‌سی، ایهود باراک، وزیر دفاع اسراییل، در گفت‌وگویی گفته است: «هر روزی که می‌گذرد به حمله به ایران نزدیک‌تر می‌شویم.»

اما خانم نولاند گفت که دولت باراک اوباما بر فشار اقتصادی بر ایران تمرکز کرده است و با سایر کشورها برای به اجرا گذاشتن تحریم‌های فعلی رایزنی می‌کند تا این که ایران موضع اتمی خود را تغییر دهد.

اما وی در مورد صرف‌نظر کردن دولت اوباما از تحریم بانک مرکزی ایران سخنی به میان نیاورد.

این در حالی است که مقام‌های جمهوری اسلامی تحریم‌های آمریکا و کشورهای متحدش را بی‌فایده می‌دانند و تاکیده کردند که موضع اتمی این کشور را تغییر نخواهد داد.

بیشتر بخوانید:

«فشارها بر جمهوری اسلامی را افزایش می‌دهیم»

«آمریکا از ابزار تروریسم برای پیش‌برد مقاصد خود استفاده می‌‌کند»


 


خبر / رادیو کوچه

به گزارش رسانه‌های مالزی، دادگاه عالی مالزی روز جمعه، ۴ نوامبر، سه مرد ایرانی را به جرم قاچاق ۸۵۹ گرم ماده مخدر کریستال (متامفتامین) در ماه فوریه سال گذشته به اعدام محکوم کرده است.

به گزارش کاغذ اخبار، قاضی داتوک محترالدین باکی این حکم را پس از گناه‌کار دانستن حسین شاکری ۴۰ ساله، مهدی افراسیابی و ارشاد محمد سنجده ۲۹ ساله و پس از این‌که آن‌ها موفق به دفاع منطقی از خود نشدند صادر کرد.

این افراد به ترتیب متهم به حمل 87.9 ، 306 و 466 گرم ماده مخدر کریستال هستند که در تاریخ سوم و چهارم فوریه سال گذشته ابتدا در فرودگاه بین‌المللی کوالالامپور دستگیر و پس از انتقال به بیمارستان سردانگ برای آزمایش بازداشت شدند.

این سه نفر مواد مخدر را به صورت کپسول‌هایی بلعیده بودند که پس از انجام آزمایشات این کپسول‌ها از بدن آن‌ها خارج شد که بعد از آن مشخص شد که حاوی ماده مخدر کریستال بوده‌اند.

قاضی محترالدین در حکم خود ذکر کرده که آن‌ها برای پیدا کردن شغل به مالزی آمده بودند. در دادگاه آن‌ها ۱۶ نفر نیز به عنوان شاهد حظور داشتند. در پایان این پرونده توسط قاضی مختومه اعلام شد.

قاچاق مواد مخدر در مالزی از جرم‌های خطرناک به حساب می‌آید که حکم آن اعدام برای قاچاق‌چیان است.

بیشتر بخوانید:

«درخواست توقف حکم اعدام در مالزی»


 


رادیو کوچه

مهم‌ترین عنوان‌های مطبوعات امروز ایران:

خراسان

1) ارایه اسناد تروریست بودن آمریکا به دبیر کل سازمان ملل

http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1390&month=8&day=14&id=1177925

مراسم بزرگ‌داشت یوم‌اله ۱۳ آبان روز مبارزه با استکبار جهانی صبح روز گذشته با حضور هزاران تن از جوانان دانش‌جو، دانش‌آموز، مسوولان و اقشار مختلف مردم تهران هم‌زمان با سراسر کشور برگزار شد. سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی در این مراسم با اعلام این‌که اسناد اقدامات تروریستی آمریکا همین امروز (روز گذشته) توسط نماینده ایران به دبیرکل سازمان ملل ارایه می‌شود تا طبق کنوانسیون در اختیار اعضا قرار گیرد و اقدام لازم برای مقابله با اقدامات وقیحانه آمریکا و نقش این کشور در اقدامات تروریستی انجام شود ۲ سند از صد سند تروریست بودن آمریکا را در جمع حاضران در مقابل لانه جاسوسی سابق آمریکا افشا کرد.

2) لس آنجلس تایمز: واشینگتن طرح تحریم بانک مرکزی ایران را منتفی کرد

http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1390&month=8&day=14&id=1177922

روزنامه لس آنجلس تایمز از منتفی شدن طرح تحریم بانک مرکزی ایران خبر داد و دلایل 3 گانه آمریکا برای عقب‌نشینی از این طرح را اعلام کرد. به گزارش الف به نقل از ایران هسته‌ای در حالی که طی هفته‌های گذشته بسیاری از منابع غربی از پی‌گیری جدی موضوع تحریم بانک مرکزی ایران از سوی آمریکا خبر می‌دادند، پل ریشتر در گزارشی برای روزنامه لس آنجلس تایمز از واشینگتن خبر داد که مقام‌های آمریکایی می‌گویند این طرح را کنار گذاشته‌اند.

کیهان

1) آغاز خروج تدریجی ارتش از شهرهای سوریه

http://www.kayhannews.ir/900814/16.htm#other1605

در پی موافقت دمشق با طرح اتحادیه عرب برای حل بحران سوریه، ارتش این کشور با خروج تدریجی از شهرها جای خود را به نیروی انتظامی می‌دهد.

2) خرید خودروی خارجی برای سازمان‌های دولتی ممنوع شد

http://www.kayhannews.ir/900814/4.htm#other402

بخش‌نامه بودجه سال آینده کشور به دست‌گاه‌‌های دولتی ابلاغ شد. به گزارش ایسنا براساس بند ب ردیف 3 این بخش‌نامه در قسمت بودجه هزینه‌ای، تاکید شده که سقف اعتبار مربوط به اضافه کار کارمندان در بودجه سال 1391 با ملاحظه جابه‌جایی کارمندان دولت بین دست‌گاه‌‌های اجرایی و در قالب سقف اعتبارات اعلام شده، حداکثر معادل سقف عمل‌کرد اعتبار اضافه کار سال 1389 منظور شود.

هم‌چنین براساس ردیف 22 این ضوابط، پیش‌بینی اعتبار برای خرید خودروهای خارجی و خرید خودروهای سواری داخلی (به استثنای جای‌گزینی خودروهای فرسوده) ممنوع است.

اعتماد

1) آیت‌اله موسوی‌اردبیلی با ظاهری دانستن استیضاح وزیر اقتصاد: با یک معذرت‌خواهی سر و ته ماجرا را هم آوردند

http://www.etemaad.ir/Released/90-08-14/150.htm

 یک مرجع تقلید با انتقاد از عمل‌کرد مجلس در دادن رای اعتماد مجدد به وزیر اقتصاد گفت: «اقدام مجلس در رای دوباره به وزیر اقتصاد یک امر ظاهری و یک استیضاح ظاهری بود. درست نبود با یک معذرت‌خواهی سر و ته ماجرا را هم بیاورند ولی به طور کلی تمام صحبت من این است که ما باید به مردم اعتماد کنیم و عدم اعتماد به مردم هیچ نفعی برای ما نخواهد داشت.»

2) هشدار داگان به نتانیاهو: نتیجه جنگ با ایران شکست است

http://www.etemaad.ir/Released/90-08-14/144.htm

آتش سران رژیم صهیونیستی برای برافروختن یک جنگ دیگر بسیار شدید است تا آن‌جایی که هر روز یک منطقه و کشور را تهدید به حمله می‌کنند. تهدید‌های اعلام شده علیه مقاومت اسلامی در باریکه غزه و انتشار اخباری درباره حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران، این روزها ذهن بسیاری از مقامات این رژیم را به خود مشغول داشته است. این مشغولیت ذهنی که به نوشته روزنامه هاآرتص خواب و خوراک را از نتانیاهو گرفته، انتقادات شدیدی را هم در پی داشته است. در میان منتقدان اصلی حمله به ایران، «مئیر داگان» قرار دارد که در سخنانی که برای سومین بار در طول چند روز گذشته بیان کرد از نتانیاهو خواست تا از هر گونه اقدام احمقانه‌ای علیه ایران خودداری کند، چرا که به گفته وی رژیم اسراییل توان وارد شدن به یک جنگ منطقه‌ای را ندارد و پایان هر نبردی، شکست ارتش عبری خواهد بود.

جام جم

1) احمدی‌نژاد: نمی‌توانند اتهام سو‌‌استفاده را علیه دولت ثابت کنند

http://www.jamejamonline.ir/papertext.aspx?newsnum=100858554155

رییس‌ جمهوری با تاکید بر این‌که دولت روی خط امام، انقلاب و رهبری ایستاده و اگر همه دنیا هم علیه دولت بسیج شوند از این خط نورانی کوتاه نخواهد آمد، تصریح کرد: «این دولت مشتاقانه آماده است هزاران بار جان خود را در راه خدمت به مردم و آرمان‌های انقلاب فدا کند.»

به گزارش سایت ریاست‌جمهوری، محمود احمدی‌نژاد در مراسم حامیان گفتمان انقلاب اسلامی افزود: «کسانی که با بداخلاقی، دولت را با زشت‌ترین عبارات متهم می‌کنند نتوانسته‌اند و نخواهند توانست کوچک‌ترین سو‌استفاده را از دولت در محضر قاضی عادل اثبات کنند.»

2) اشیای 5000 ساله جیرفت به ایران بازمی‌گردد

http://www.jamejamonline.ir/papertext.aspx?newsnum=100858544391

سرانجام پس از 7 سال تلاش و پی‌گیری حقوقی، با صدور رای نهایی دادگاه تجدیدنظر انگلستان، 18 شی تاریخی مربوط به تمدن جیرفت به زودی به ایران برمی‌گردد.

رسالت

1) تکذیب اظهارات منتسب به وزیر امور خارجه در حریت مبنی بر آمادگی ایران برای جنگ

http://www.resalat-news.com/Fa/?code=81897

سفارت جمهوری اسلامی ایران در آنکارا خبر منتشره در روزنامه انگلیسی زبان حریت چاپ ترکیه را که به نقل از صالحی وزیر امور خارجه کشورمان نوشته بود «ایران همواره آماده جنگ است» را تکذیب کرد.

2) معترضان‌، پنجمین بندر بزرگ آمریکا را تعطیل کردند

http://www.resalat-news.com/Fa/?code=81927

هزاران معترض به نظام سرمایه‌داری در آمریکا و نابرابری فرصت‌های اقتصادی‌، با راه‌پیمایی و تظاهرات در بندر اوکلند در ایالت کالیفرنیا فعالیت‌های این بندر را مختل کردند.

همشهری

1) سفیر سوییس در تهران به وزارت خارجه احضار شد

http://www.hamshahrionline.ir/news-150254.aspx

به گزارش واحد مرکزی خبر، در پی تشکیل جلسه بررسی موضوع ترور مقامات ایرانی در مجلس نمایندگان آمریکا، سفیر سوییس به عنوان حافظ منافع آمریکا در تهران به وزارت امور خارجه احضار و با تسلیم یادداشتی مراتب اعتراض جمهوری اسلامی ایران به تداوم سیاست وقیحانه حمایت دولت آمریکا از تروریسم دولتی به نام‌برده ابلاغ شد.

2) تشکیل کارگروهی جدید برای تعیین تکلیف شرکت‌های گروه آریا

http://www.hamshahrionline.ir/news-150301.aspx

وزیر صنعت، معدن و تجارت با تشریح آخرین وضعیت بنگاه‌های تولیدی زیرمجموعه گروه آریا، از تشکیل کارگروهی در حوزه معاون اول رییس‌ جمهوری در این زمینه خبر داد و گفت: «وزارت‌خانه متبوعش فهرست این واحدها را به قوه قضاییه ارسال کرده و منتظر راه‌نمایی‌های قضایی برای تعیین تکلیف این دسته از بنگاه‌های تولیدی است.»

دنیای اقتصاد

1) احکام خاطیان باش‌گاه پرسپولیس اعلام شد

http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=276535

مدیرعامل باش‌گاه پرسپولیس با بیان این‌که تلاش کرده است با سعه صدر و تفکر منطقی در مورد حرکات 2 بازی‌کن این تیم تصمیم‌گیری کند، گفت: «براساس تصمیمی‌ که گرفته‌ایم شیث رضایی با 300 میلیون تومان جریمه تا پایان فصل اخراج و محمد نصرتی نیز با 250 میلیون تومان جریمه تا پایان نیم فصل کنار گذاشته شد.»

2) مهمانپرست: داشتن گرین‌کارت جرم است

http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=276542

روزنامه تهران امروز در شماره روز پنج شنبه خود نوشت: رامین مهمانپرست سخن‌گوی وزارت خارجه و فردی که سال‌ها در منصب‌های مختلف وزارت خارجه نقش آفرین بوده، تاکید کرد که داشتن گرین‌کارت جرم است. وی هم‌چنین گفت: «گرین‌کارت تابعیت محسوب شده و طبق قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تابعیت دوگانه تخلف و جرم است و ما به هیچ وجه تابعیت دو گانه را نمی‌پذیریم.»

 


 


خبر / رادیو کوچه

جورج پاپاندرئو، نخست وزیر یونان روز جمعه، 4 نوامبر، توانست رای اعتماد مجلس این کشور را در یک رای‌گیری حیاتی برای آینده یورو، واحد پول اروپایی به دست آورد. این در حالی است که وی روز چهارشنبه به دلیل برگزاری یک‌ همه‌پرسی استعفای خود را ارایه کرده بود.

با وجود تهدیدی که از جانب هم حزبی‌های مخالفش در حزب سوسیالیست یونان متوجه او بود، آقای پاپاندرئو در نهایت توانست ۱۵۳ رای موافق را در برابر ۱۴۵ رای مخالف کسب کند.

پیش از شروع رای‌گیری، نخست وزیر یونان خواهان حمایت پارلمان این کشور برای تشکیل دولتی ائتلافی شد تا بتواند دریافت کمک مالی از اتحادیه اروپا برای فائق آمدن بر بحران بدهی‌های یونان و تثبیت وضعیت اقتصادی حوزه یورو را تضمین کند.

با این همه، ناظران بعید می‌دانند که حزب مخالف دولت، تشکیل دولتی ائتلافی به ریاست آقای پاپاندرئو را بپذیرد.

بیشتر بخوانید:

«تصمیم نخست وزیر یونان برای استعفا»


 


خبر / رادیو کوچه

بر اساس برخی گزارش‌های منتشر شده در رسانه‌های خارجی، روز شنبه، 5 نوامبر،‌ آلفونسو کانو، فرمانده نیروهای مسلح انقلابی کلمبیا، فارک، در عملیات نیروهای امنیتی این کشور کشته شده است.

کانو، ۶۳ ساله، از سال ۲۰۰۸ میلادی رهبری فارک را برعهده داشت. گزارش‌ها حاکی است که او در نواحی جنوب غربی کلمبیا کشته شده است.

برای اطلاعاتی که به دستگیری یا کشته شدن وی منجر شود چهار میلیون دلار جایزه تعیین شده بود.

فارک که قدیمی‌ترین گروه در میان گروه‌های چپ‌گرای کلمبیا است در سال ۱۹۶۴ تشکیل شد.

هدف این گروه در بدو امر، نبرد مسلحانه برای تاسیس یک نظام مارکسیستی در کلمبیا بود.

گفته می‌شود فارک در دهه ۱۹۹۰ تاکتیک خود را تغییر داد و برای تامین هزینه مبارزات خود به تجارت مواد مخدر روی آورد.

شورشیان فارک در تیرماه امسال به پنج شهر کوچک در غرب کلمبیا حمله کردند.

دست‌کم سه نفر در این حملات کشته و ده‌ها نفر مجروح شدند.

بیشتر بخوانید:

«توافق رهبران ونزوئلا و کلمبیا برای از سر‌گیری مذاکرات»


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته