-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ آبان ۱۵, یکشنبه

Latest News from Iran Green Voice for 11/06/2011

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



شیث رضایی، بازیکن تیم فوتبال پرسپولیس، با انتشار نامه‌ای از حرکتی که بعد از گلزنی در دیدار با تیم داماش گیلان انجام داد، عذرخواهی کرده است.

در نامه این بازیکن فوتبال آمده است: "ممکن است شوخی‌های ما به دلیل بی‌مبالاتی در دید افکار عمومی قرار گرفته و باعث آزردگی خاطر مردم شده باشد، ولی این سوءرفتار ما به دلیل بی‌احترامی به هنجارهای جامعه و بی‌احترامی به مردم نبوده است."

 

با نگارش این نامه، انتظار می رود رسانه های داخل ایران نیز از حجم اخباری که در این خصوص منتشر شد و دامنه آن را گسترش داد بکاهند. اگرچه حرکت دو بازیکن تیم پرسپولیس در جریان بازی حرکت ناشایستی بود و واکنش منفی افکار عمومی و رسانه ها را به دنبال آورد، اما تمرکز رسانه ای و خصوصا بزرگنمایی های صدا و سیما در این خصوص، خود سبب اشاعه آن شد و سوالات زیادی را به وجود آورد.

بسیاری از افراد می پرسند در شرایطی که صاحب منصبان سیاسی و اداری نظام جمهوری اسلامی در بزرگترین پرونده های فساد اقتصادی درگیر و متهم هستند اما اخبار آن در رسانه های داخلی سانسور می شود، بزرگنمایی حرکت اشتباه دو جوان فوتبالیست و مخابره اخبار آن با چه انگیزه و هدفی صورت می گیرد.

نکته جالب توجه آنجاست که افرادی که درباره پرونده های فساد اقتصادی و حتی اخلاقی مقامات در ایران، کوچکترین واکنش، هشدار یا توصیه ای نداشته اند، در برابر اشتباه دو جوان فوتبالیست حتی خواستار ورود مراجع قضایی و محاکمه آنان شده اند.


 


۳۰ درصد از زنان ویژه پس از بازپروری به خیابان‌ها بازمی‌گردند.
مدیرکل پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی سازمان بهزیستی اعلام این خبر گفت:" فرآیند بازپروری زنان ویژه سخت و زمان‌بر است." 
مسعود فرید در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه ۲۲ مرکز بازپروری در سراسر کشور برای بازپروری زنان آسیب دیده وجود دارد اظهارکرد:" بیشترین آمار این مراکز مربوط به کلانشهرهاست. ضمن اینکه سال گذشته هزار زن آسیب دیده در این مراکز ساماندهی شدند."
وی افزود:" این زنان اغلب بیش از ۴۰ سال و یا بین ۲۰ تا ۴۰ سال سن دارند و توسط نیروی انتظامی و با رای دادگستری به بهزیستی معرفی می‌شوند."
وی در ادامه با اشاره به آسیب‌های شایع میان این زنان عنوان کرد:" اختلالات روانشناختی، خودکشی و اعتیاد از جمله آسیب‌های مطرح در میان این زنان است."
مدیرکل پیشگیری از آسیب سازمان بهزیستی در ادامه با تاکید بر لزوم توانمندسازی زنان آسیب دیده گفت:" ایجاد شغل و فراهم کردن زمینه‌های تحصیل و ازدواج و بازگرداندن به کانون خانواده از الزامات توانمندسازی این زنان است."
به گفته وی اعتبار لازم برای توانمندسازی این زنان کم است و باید اعتبار بیشتری به این امر اختصاص یابد.
هرچند مدیرکل پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی بهزیستی بر لزوم توانمندسازی زنان ویژه و توجه بیشتر به آنان تاکید کرده است اما این سخنان وی درحالی‌ست که بر اساس یک پژوهش در دانشگاه تهران ۹۰ درصد زنان و دختران از مراکز بازپروری بهزیستی فرار کرده اند .
واقعیتی که در جامعه ما غیر قابل انکار است اینکه زنان آسیب دیده که به هزار و یک دلیل به این گروه پیوسته اند، جامعه آماری بزرگی می شوند که گاه برای تامین زندگی خود مجبور به خود فروشی می شوند به طوریکه در حال حاضر بیش از ۴۰۰ هزار نفر زن آسیب دیده در کشور وجود دارد که تعداد کمی از آنها در خانه های سلامت نگهداری می شوند.
از سویی سازمان‌های غیر دولتی در زمینه آسیب های اجتماعی معمولا از شنیدن واقعیات آماری دور می مانند، زیرا بسیاری از مسئولین از آگاهی مراکز غیر دولتی می‌هراسند و به همین دلیل به گفته کارشناسان غیردولتی چندان نمی‌توان به درست‌بودن آمار سازمان‌های دولتی در زمینه زنان ویژه اعتماد کرد.


 


کمپین پشتیبانی مردم ایران از مردم سوریه با نام «اسد باید برود» آغاز به کار کرد.

صفحه‌ اصلی این کمپین در شبکه اجتماعی فیس‌بوک ایجاد شده که نقش اساسی در آگاهی‌رسانی در فرآیند بهار عربی داشته است.
بنیان‌گذاران این حرکت از تمامی سبزها، فعالان مدنی، حقوق بشر، روزنامه‌نگاران و فعالان سیاسی و اجتماعی درخواست کرده‌اند که با پیوستن به ندای «اسد باید برود» همراهی خود را با ملت مظلوم و دربند سوریه نشان دهند. «اسد باید برود» با تاکید بر این که «جنبش سبز مردم ایران، نخستین فریاد بلند ملت‌های منطقه برای برچیدن بساط استبداد و حکومت‌های مطلقه» بوده است، در معرفی خود می‌نویسد: «آن‌چه که در سوریه تحت حکومت "بشار اسد" می‌گذرد، بیش از همه برای ما دردناک است، نه‌تنها به این سبب که تا به امروز بیش از ۳۲۰۰ تن از آزادی‌خواهان سوری مرگ را در آغوش گرفته‌اند، نه برای این حقیقت که حاکم سوریه حتی به کودکان نیز رحم نمی‌کند و نزدیک به ۲۰۰ کودک تا به امروز با جان خود تاوان رفتار مستبدانه‌ی اسد را داده‌اند، برای ما رویدادهای سوریه به این سبب تلخ‌تر و جانکاه‌تر می‌شود که آگاهیم، پشتیبانی‌های پنهان و آشکار حکومت کنونی ایران به بشار اسد جسارت بیش‌تری در سرکوب بی‌رحمانه‌ی مخالفانش می‌بخشد. می‌دانیم، بخشی از توان مادی و معنوی کشورمان، هزینه‌ی کشتار مردم سوریه می‌شود و روشن است که نیروهای سرکوب حکومت سوریه در حال به اجرا درآوردن تمامی روش‌های به‌کارگرفته در جریان سرکوب جنبش سبز ایرانیان هستند.»

در ادامه معرفی این کمپین نیز خطاب به مردم سوریه گفته شده که ایرانیان آزاده از «رفتار نابه‌جا و ناشایست حکومت ایران» در قبال رشادت‌های ملت سوریه برای رهایی از بند استبداد متاسف و «مخالف هرگونه پشتیبانی از یک دیکتاتور بی‌رحم و بزدل» هستند.

شناخت‌نامه صفحه «اسد باید برود» با این یادآوری سخنان میرحسین موسوی و مهدی کروبی درباره بهار عربی پایان یافته است؛ «“الشعب یرید اسقاط النظام” تداوم شعار “رای من کجاست؟” بود.»
در این صفحه خبرها، عکس‌ها و فیلم‌های مرتبط با انقلاب سوریه به شکل مرتب منتشر می‌شود و پوسترها، دیدگاه‌ها و یادداشت‌های ایرانیان در پشتیبانی از قیام سوری‌ها نیز خواهد آمد.

برای پیوستن به خواسته «اسد باید برود» می‌توانید به آدرس https://www.facebook.com/Iranian.Syrian در فیس‌بوک بروید و این صفحه را با دیگران نیز به اشتراک بگذارید


 


سی و شش  زندانی سیاسی منتقد در زندانهای اوین، رجایی شهر و خوزستان با صدور بیانیه ای در باره انتخابات آتی مجلس، ضمن هشدار به مسوولان ارشد نظام درباره روند فعلی اداره کشور، تاکید کرده اند که صلاح جنبش سبز و جریان اصلاح طلب در این است که در صورت برگزاری انتخابات سالم و آزاد به طور یکپارچه از آن استقبال کنند و در صورت ناسالم بودن آن، با انسجام و وحدت و داشتن برنامه، عامل مشروعیت بخش به انتخاباتی ناسالم و غیرقانونی نشوند.

به گزارش کلمه، این ۳۶ زندانی سیاسی در بخشی از بیانیه خود، مجلس فعلی را به مجلس دوران حسنی مبارک در مصر تشبیه کرده و نوشته اند: بدون وجود مجلسی متشکل از نمایندگان واقعی و مدافع حقوق مردم، نه تنها احقاق حقوق از دست رفته مردم، بلکه جلوگیری از مفاسد بزرگی که اخیرا تنها نمونه هایی از آن – آن هم نه به طور کامل – انتشار یافته، امکان پذیر نیست.

زندانیان سیاسی حامی جنبش سبز در بیانیه خود به تحلیل مفاسد اقتصادی دولت دهم از جمله اختلاس ۳۰۰۰ میلیارد تومانی نیز پرداخته و نوشته اند: از وقوع مفاسد اخیر نباید متعجب بود زیرا دولتی که امانتدار رای مردم نباشد و در انتخابات با رای مردم آنچنان بازی کند، طبعا امانتدار سرمایه های معنوی و مادی مردم هم نمی تواند باشد.

آنها افزوده اند: دولتی که ادعا می شد بهترین دولت یکصدساله اخیر کشور است تبدیل به فاسدترین دولت یکصد ساله اخیر و بلکه همیشه تاریخ ایران شده است و تنها راه حلی نیز که حامیان دیروز رییس دولت تاکنون به کار گرفته اند سرپوش گذاشتن بر این مفاسد و رسوایی ها و جلوگیری از اطلاع یافتن مردم و پرهیز از برخورد با عوامل اصلی آنها بوده است.

امضا کنندگان این بیانیه یکی از مهم ترین مشکلات امروز کشور در عرصه های مختلف از جمله انتخابات را ورود نهادها و نیروهای نظامی و امنیتی به این عرصه ها دانسته و نوشته اند: این نهادها قانونا و عرفا از ورود به آنها منع شده اند. تنها در نظام های استبدادی است که اینگونه نهادها در امور سیاسی، اقتصادی، قضایی و امثال آن مداخله می کنند و هرچه استبداد در نظامی بیشتر و شدیدتر باشد، حضور نهادهای امنیتی و نظامی نیز در عرصه های مختلف بیشتر و پررنگ تر است. در کشور ما نیز سکاندار اصلی حوادث انتخابات سال ۸۸ و پس از آن این نهادها بودند و هستند که حضور آنها همچنان ادامه دارد و فضای امنیتی سنگینی را بر کشور مستولی و سایه افکن کرده اند.

متن کامل این بیانیه که  توسط یاران گمنام جنبش سبز در زندان اوین در اختیار کلمه قرار گرفته، به این شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

امسال، سال برگزاری انتخابات دوره نهم مجلس شورای اسلامی است که با توجه به رویدادهای انتخابات سال ۸۸ و پیامد آن یعنی شکل گیری جنبش سبز، مباحث و مسادل جدیدی را برانگیخته است.

در یک نظام دمکراتیک و مردمسالار، مجلس کانون اصلی قدرت و مرکز تصمیم گیری ها و تعیین سیاست های آن است و میزان نهادینه بودن دمکراسی و مردم سالاری در هر نظام سیاسی را می توان از میران توانایی و قدرت مجلس آن کشور برآورد کرد.

در انقلاب اسلامی و قانون اساسی جمهوری اسلامی نیز بنابر این بود که مجلس در راس امور باشد و از طرف آنها بر تمام ارکان حکومت از صدر تا ذیل نظارت و از آنها حسابرسی و حساب کشی کند. به طور طبیعی پیش نیاز و شروط اصلی شکل گیری چنین مجلسی، انجام انتخاباتی کاملا آزاد و بدون هرگونه دخالت صاحبان قدرت و حکومتگران است تا مردم بتوانند هرکسی را بخواهند انتخاب کنند.

اما متاسفانه در کشور ما، مدتهاست با دخالت های آشکار حکومت و به ویژه نهادهای امنیتی و نظامی، انتخابات به یک صحنه آرایی نمایشی و مجلس برآمده از آن به مجلسی فرمایشی تبدیل شده است، مجلسی که حتی برای دفاع از حقوق خود و پیگیری اجرای مصوبات خود نیز ناتوان است و بارها و بارها از طرف دولت و رییس آن مورد تحقیر قرار می گیرد و در مقابل تعدیات به حقوق موکلانش دم برنمی آورد.

مقایسه مجلس کشورهای دمکراتیک با مجالس کشورهای استبدادی تفاوت جایگاه آنها را به وضوح نشان می دهد و مشخص می کند مجلس در نظام فعلی کشور ما به کدامیک شباهت دارد. به خوبی می توان دریافت که در این مجلس نه از نظر فرآیند انتخابات و نه از نظر قدرت و جایگاه تاثیرگذاری هیچ شباهتی با مجلس های نظام های دمکراتیک که براساس انتخابات آزاد تشکیل می شود، ندارد.

اگر بخواهیم مورد مشابهی را در دیگر کشورها پیدا کنیم، مجلس امروز ما کاملا مشابه مجلس دوران حسنی مبارک است. بدون وجود مجلسی متشکل از نمایندگان واقعی و مدافع حقوق مردم، نه تنها احقاق حقوق از دست رفته مردم، بلکه جلوگیری از مفاسد بزرگی که اخیرا تنها نمونه هایی از آن – آن هم نه به طور کامل – انتشار یافته، امکان پذیر نیست.

با توجه به اهمیت جایگاه مجلس، تصمیم گیری در مورد انتخابات آتی واجد اهمیت فراوان است و باید با تامل، ضرورتها، شرایط و پیش نیازهای آن مورد بررسی قرار گیرد.

برخی از موضوع های مهم در این زمینه عبارتند از:

۱ – انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ که در واقع یک کودتای انتخاباتی بود شکاف دولت- ملت را تشدید و حکومت را بیش از پیش با بحران مشروعیت رو به رو کرد. مشکل اصلی در انتخابات سالهای اخیر که در سال ۸۸ به اوج خود رسید، تصمیم صاحبان قدرت به تعیین نتیجه انتخابات قبل از اخذ رای از مردم بود که منجر به رویدادهای دوران انتخابات و خیرش جنبش سبز پس از آن شد.

یادآوری بحران های پس از انتخابات سال ۸۸ از یکسو ملال آور و از سوی دیگر اجتناب ناپذیر است. ملال آور است، زیرا دامنه بحرانها در همه ابعاد آن به شکلی باور نکردنی تا اعماق جامعه نفوذ کرده است و غالب شهروندان، آن را به درجه ای تجربه کرده اند. اما اجتناب ناپذیر است، زیرا برای اصلاح این وضع خطیر و بحرانی، چاره ای جز یادآوری و نقد مستمر آن و تاکید بر حق حاکمیت بلامنازع مردم و پایان دادن به انحصار قدرت سیاسی وجود ندارد.

بسیار بعید به نظر می رسد که دست اندرکاران مدیریت کلان کشور تا بالاترین سطح از شدت و عمق بحران های جاری بی خبر باشند و از آن بعیدتر این است که آنها ساده اندیشانه اظهارات تبلیغاتی خود مبنی بر ثبات و استقرار و مطلوب بودن وضع حاکمیت و جامعه را باور داشته باشند. فروپاشی اداره و مدیریت کشور اکنون به مرحله ای رسیده که فساد و سوء استفاده و آلودگی مسئله ای عادی در ارکان حکومت شده و ارقام نجومی ۳۰۰۰ میلیارد تومان اختلاس که تنها بخشی از یکی از تخلفات صورت گرفته، بحث عادی امروز جامعه شده است.

دولتی که ادعا می شد بهترین دولت یکصدساله اخیر کشور است تبدیل به فاسدترین دولت یکصد ساله اخیر و بلکه همیشه تاریخ ایران شده است و تنها راه حلی نیز که حامیان دیروز رییس دولت تاکنون به کار گرفته اند سرپوش گذاشتن بر این مفاسد و رسوایی ها و جلوگیری از اطلاع یافتن مردم و پرهیز از برخورد با عوامل اصلی آنها بوده است. زیرا شیوع این موارد به حدی است که

گر حکم شود که مست گیرند / در شهر هر آنکه هست گیرند

از وقوع مفاسد اخیر نباید متعجب بود زیرا دولتی که امانتدار رای مردم نباشد و در انتخابات با رای مردم آنچنان بازی کند، طبعا امانتدار سرمایه های معنوی و مادی مردم هم نمی تواند باشد.

۲ - یکی از مهم ترین مشکلات امروز کشور در عرصه های مختلف از جمله انتخابات، ورود نهادها و نیروهای نظامی و امنیتی به این عرصه هاست که این نهادها قانونا و عرفا از ورود به آنها منع شده اند. تنها در نظام های استبدادی است که اینگونه نهادها در امور سیاسی، اقتصادی، قضایی و امثال آن مداخله می کنند و هرچه استبداد در نظامی بیشتر و شدیدتر باشد، حضور نهادهای امنیتی و نظامی نیز در عرصه های مختلف بیشتر و پررنگ تر است. در کشور ما نیز سکاندار اصلی حوادث انتخابات سال ۸۸ و پس از آن، این نهادها بودند و هستند که حضور آنها همچنان ادامه دارد و فضای امنیتی سنگینی را بر کشور مستولی و سایه افکن کرده اند. این دخالت تنها به حوزه سیاسی محدود نمی شود بلکه بخش عمده اقتصادی کشور نیز امروز در انحصار این نهادهاست. همچنین دستگاه قضا و قاضی که طبق قانون اساسی باید مستقل باشد هم تحت سلطه بی چون و چرای دستگاه نظامی و امنیتی است و احکام بی سابقه و سنگین دیکته شده توسط این نهادها به وسیله این نهادها به امضای قضات مشخص تعیین شده به وسیله آنها می رسد. آرای صادر شده به وسیله این دادگاهها پس از انتخابات سال ۸۸ آنچنان سنگین و از نظر حقوقی بی پایه و بدون مبناست که در صورت مقایسه با احکام دادگاههای نظامی زمان شاه باعث روسفیدی آن دادگاهها خواهد شد. این اقدامات طبعا قضات سالم و خدمتگزار دستگاه قضایی را نیز بدنام می کند و دردناک تر اینکه این احکام ظالمانه به نام دین و قضاوت اسلامی صادر می شود و ظلم مضاعفی را بر اسلام تحمیل می کند.

بدون تردید تا زمانی که دخالت این نهادها در انتخابات ادامه داشته باشد هرگز نمی توان انتظار برگزاری انتخابات آزاد و سالم و صیانت از آرای واقعی مردم را در کشور داشت.

۳ - در آستانه شروع فرآیند انتخابات مجلس واقعیت های امروز جامعه، عبارت اند از:

- رهبران جناح منتقد حاکمیت یا در زندان خانگی و تحت شدیدترین کنترل ها و محدودیت ها هستند یا در بیرون زندان، از هرگونه حقی برای فعالیت محروم اند.

- فعالان و کنش گران سیاسی به طور بی سابقه ای در زندان به سر می برند.

- سایه سنگین شرایط امنیتی و دخالت نهادها و نیروهای امنیتی در همه جا سایه افکنده است، به طوری که اجازه یک اجتماع کوچک نیز داده نمی شود.

- از هرگونه فعالیت احزاب سیاسی جلوگیری می شود.

- سانسور شدید بر مطبوعات حاکم است به طوری که حتی حق نام بردن یا چاپ خبر و عکس نخست وزیر سابق و رییس مجلس و رییس جمهوری سابق کشور را نیز ندارند.

- از ازادی بیان، تجمع ها و راهپیمایی برای منتقدان جز آرزویی باقی نمانده است. بدون رفع این محدودیت ها و ممنوعیت ها و موارد مشابه آن به هیچ وجه عقل سلیم نمی پذیرد که انتخابات پیش رو واجد حداقل های یک انتخابات سالم و آزاد خواهد بود و نمی توان باور کرد که حاکمیت فعلی از رویه قبلی خود خارج شده و قصد برگزاری انتخاباتی سالم و آزاد را دارد.

۴ – خواسته اصلی جنبش سبز همواره تحقق حاکمیت بی چون و چرای ملت و حق مسلم آنها برای داشتن انتخاباتی کاملا آزاد و سالم و وظیفه و تعهد حاکمان به برگزاری چنین انتخاباتی بوده و هست. اعتراض های پس از انتخابات ۸۸ نیز به دلیل عدم پای بندی حاکمیت به عهد و میثاق ها و تعهدات خود و خدشه دار کردن آن انتخابات بود.

امروز نیز باید به این اصل توجه داشت که راه منطقی هرگونه اصلاح در وضعیت فعلی کشور پافشاری بر انتخابات آزاد و سالم و تحقق شعارهای اصلی انقلاب: استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی، و پیشرفت و حاکمیت ملی است.

انتخابات آزاد نیز متحقق نمی شود مگر اینکه شرایط برگزاری آن را مسئولین فعلی جمهوری اسلامی محقق کنند. حداقل این شرایط، آزادی رهبران جنبش سبز آقایان موسوی و کروبی و خانم رهنورد و همچنین تحقق شرایط مطرح شده از سوی رییس جمهوری سابق، آقای سید محمد خاتمی، و نیز پایان دادن به فضای امنیتی کشور است.

متاسفانه تاکنون هیچ علامتی دال بر اینکه حاکمیت قصد پذیرش موارد یاد شده و برگزاری انتخاباتی قابل قبول را دارد، مشاهده نمی شود. ما امیدواریم این روند تغییر کند ولی در صورت تداوم این روند ناسالم همه دلسوزان کشور و علاقمندان به حاکمیت مردم باید به این نکته توجه داشته باشند که حاکمان فعلی و به خصوص نهادهای اطلاعانی و امنیتی ممکن است که برخی از چهره ها و افراد را به شیوه های مختلف تحت فشار قرار دهند که در انتخابات نامزد شوند و تلاش کنند در طیف گسترده جنبش سبز و اصلاح طلبی تفرقه ایجاد کنند و تا آنجا که می توانند افرادی را به عنوان «اصلاح طلب خودی» به سمت خود جلب کنند تا سناریوی انتخابات نمایشی خود را تکمیل کنند و اقلیتی کوچک را در مجلس آینده شکل دهند.

اما صلاح جنبش سبز و جریان اصلاح طلب در این است که در صورت برگزاری انتخابات سالم و آزاد به طور یکپارچه از آن استقبال کنند و در صورت ناسالم بودن آن انسجام خود را حفظ کرده، علی رغم فشارهای مختلف احتمالی همگی مراقب باشند و وحدت و یکپارچگی فعلی خود را مخدوش نکنند و با داشتن برنامه ای منسجم و واحد، اجازه ندهند که تبدیل به عامل مشروعیت بخش انتخاباتی ناسالم و غیرقانونی شوند.

۵ – علاقه مندان و حامیان جنبش سبز در سطوح مختلف جامعه به خوبی می دانند که انتخابات آتی و نحوه مواجهه با این رویداد سیاسی در هرحال گامی است در جهت هدف نهایی این جنبش که همانا تحقق حق انتخاب آزاد شهروندان در عرصه های مختلف سیاسی و اجتماعی است. جنبش سبز پروژه ای قدرت طلبانه و محدود به یک طبقه یا قشر و جریان خاص نیست بلکه مسیر روشنی است که مقصد را در تضمین دمکراسی در ایران برای همیشه و همه دانسته، توسعه و رفاه را جز از این راه دست یافتنی نمی داند.

عرصه مبارزه سیاسی در جنبش سبز، جریان روزمره زندگی است، از این رو اتخاذ هر موضع سباسی در قبال انتخابات آتی مجلس، متضمن این تاکتیک است که فعالان جنبش سبز، عرصه سیاسی را به فرصتی مغتنم برای طرح مطالبات خود و به ویژه تعیین شرایط یک انتخابات آزاد، سالم و موثر و تاکید بر حق مسلم مردم در برگزاری تجمع ها و بیان اعتراض های خویش بدل کنند. جنبش سبز آغازی انتخاباتی داشته و طبعا با توجه به عمق و گستره آن، سناریوهای امنیتی و اقتدارگرایانه برای اجرای نمایش های شکست خورده انتخاباتی را هرگز نخواهد پذیرفت.

۶ – در چنین شرایطی ما امضا کنندگان این بیانیه، یکبار دیگر از سر خیرخواهی به مسئولان جمهوری اسلامی در هر رده توصیه می کنیم به جای تکیه بر نهادها و نیروهای امنیتی و نظامی و قرار دادن آنها در برابر مردم، تکیه گاه خود را مردم که ولی نعمت این نظام و از نظر حقوقی، فوق حاکمیت هستند، قرار دهند و طریق تواضع، صداقت و اعتماد با آنها را در پیش گیرند و با اجرای بی تنازل قانون اساسی و حق حاکمیت ملی، انتخابات پیش روی مجلس را زمینه ای برای جبران مافات و برقراری تعاملی صحیح با ملت بدانند.

تحولات منطقه، تحولاتی عبرت آموز است. کشورهایی که سالهای طولانی استبداد متکی بر نیروهای نظامی و امنیتی را تجربه کرده بودند، در نهایت و علی رغم میل رهبرانشان در مقابل اراده ملت هایشان تسلیم شده و امروز به سمت دمکراسی و انتخابات آزاد حرکت کرده اند و نوید نظام های دمکراتیک را می دهند. در حالی که این تحولات، بشارت دهنده پایان دوران نظام های استبدادی در منطقه بوده، امروز روند حاکمیت در ایران جهتی کاملا معکوس یافته است.

همچنین این موضوع بسیار مهم را نیز نباید فراموش کرد که متاسفانه در عرصه خارجی هم در سطح منطقه ای و هم در سطح بین المللی، کشور ما هر روز با مضیقه و تهدیدهای جدید و بیشتری مواجه می شود که موارد اخیر آن بسیار خطیر و در حد بی سابقه ای نگران کننده است. مسئولان فعلی کشور که باید پاسخگوی شرایط و وضعیت امروز و پیامدهای فردای آن باشند، توجه کنند که تنها راه رفع تهدیدهای خارجی، اعتماد و تکیه بر مردم و برگزاری انتخاباتی آزاد و پرشور و با حضور واقعی و نه ادعایی همه اقشار و سلایق و گرایش های موجود جامعه است.

برگزاری اتنخابات نمایشی و انحصارطلبانه و مهندسی شده و محروم ساختن بخش عظیم مردم از رقم زدن سرنوشت خود، حاصلی جز ویران کردن پایه های مردم سالاری و مشروعیت و اقتدار نظام سیاسی و هموار کردن راه به روی تهدید کنندگان خارجی و آسیب پذیر ساختن کشور در بر ندارد. انتخابات نمایشی، حتی اگر همچون نمایش انتخاباتی صدام ادعای حضور ۹۹ درصدی مردم را نیز به یدک بکشد، هرگز رافع و بازدارنده تهدیدات خارجی نخواهد بود و نمی تواند بدیلی برای انتخابات آزاد باشد.

ما امضا کنندگان این نامه تاکید می کنیم که نگران سرنوشت آینده کشور به ویژه ملت مظلومی هستیم که اهداف و دستاوردهای انقلاب عظیم ۵۷ را از دست رفته و کشورش را در معرض تهدیدهای بی سابقه می بیند. ما ضمن هشدار در مورد عواقب روند جاری، با توکل و استمداد از خداوند متعال امیدواریم این آخرین فرصت بازگشت و اصلاح، مغتنم شمرده شود.

اسامی امضا کنندگان که به ترتیب حروف الفبا تنظیم شده است:

۱-بهمن احمدی امویی
۲-حسن اسدی زید آبادی
۳-جواد امام
۴-مسعود باستانی
۵-عماد بهاور
۶- سید علیرضا بهشتی شیرازی
۷-سید مصطفی تاج زاده
۸-علی جمالی
۹-امیر خرم
۱۰-بابک داشاب
۱۱-محمد داوری
۱۲-مجید دری
۱۳-امیر خسرو دلیرثانی
۱۴-علیرضا رجایی
۱۵-عبدالله رمضان زاده
۱۶-عیسی سحرخیز
۱۷-داود سلیمانی
۱۸- محمد سیف زاده
۱۹- قاسم شعله سعدی
۲۰- اسماعیل صحابه
۲۱- کیوان صمیمی
۲۲- فریدون صیدی راد
۲۳- فیض الله عرب سرخی
۲۴- محمد فرید طاهری قزوینی
۲۵- مهدی فروزنده پور
۲۶- سیامک قادری
۲۷- ابوالفضل قدیانی
۲۸- محسن محققی
۲۹- مهدی محمودیان
۳۰- محمدجواد مظفر
۳۱- محمدرضا معتمدنیا
۳۲- علی ملیحی
۳۳- عبدالله مومنی
۳۴- محسن میردامادی
۳۵- بهزاد نبوی
۳۶- ضیا نبوی


 


چیزی که عوض دارد گله ندارد. گویا عوض ۲۶ سال حضور محمدرضا رجبی درجبهه، مجلس و نهادهای اجرایی، ۲۶ ماه زندان است،این به آن در.  محمدرضا رجبی شاید به دلیل خصلت های خود و نوع کارش چندان درفضای عمومی شناخته شده نباشد اما سیاستمدارانی که برای یک بار هم کارشان به هاشمی رفسنجانی افتاده باشد حضور او درکنار هاشمی رفسنجانی را تجربه کرده اند،واین حضورآن جا که بنا شد پس ازانتخابات سال ۸۸ انتقامی از هاشمی گرفته شود رجبی را راهی زندان کرد و اینک او۲۶ ماه را به ازای ۲۶ سال حضور درجبهه و همراهی با هاشمی رفسنجانی درزندان گذرانده است.
رضا تازه دبیرستان را تمام کرده بود که به مانند بسیاری از هم نسلانش شوق دفاع از میهن به جبهه کشاندش و درفتح خرمشهر عضو گردانی شد با مدیریت شهید علی موحد، فرمانده نام آشنای جبهه های جنگ.
درعملیات مسلم بن عقیل درسومار بود که اولین مجروحیت و جانبازی را با تیری دردست تجربه کرد.او که درسالهای بعد عضوسپاه شده بود درمجلس ماموریت یافت و این حضور درمجلس آغازهمراهی او با هاشمی رفسنجانی شد.
این حضور دردفتر ریاست قوه مقننه از شوق او برای حضور درجبهه نکاست و او هر ازچندگاهی با مرخصی و یا بدون مرخصی و غیبت مجلس را رها می کرد و به جبهه می رفت و تا سالهای پایانی جنگ نیز همچنان همراه همرزمانش درلشگر ۲۷ محمد رسول الله تهران بود.تا حضور درعملیاتهایی چون کربلای ۴ و ۵ و بیت المقدس ۲ را تجربه کند. ۴ فروردین ۶۷ درمنطقه شمیران طعم گازهای شیمایی را نیز چشید و این شیمیایی شدن به پاهایش کارگر شد.
ممنوعیت استفاده از کفش و رواج دمپایی درزندان شاید این حسن را داشته باشد که پاهای مجروح و خسته رضا را برای شاهدان نمایان کند چرا که او را دراین سالیان عادت خودنمایی برای به رخ کشیدن جراحات جبهه اش نبوده است و حتی شاید بسیاری از هم بندیانش نیز او را تنها به همراهی هاشمی رفسنجانی بشناسند وبه تعبیری دیگر او را گروگان هاشمی می دانند. گروگانی که گویا برای گروگان گیران به قدری ارزشمند بوده که سعی کرده اند دراین سالها از دستش ندهند و حتی او را برای شرکت درمراسم ختم پدرش هم به مرخصی نفرستادند

01.jpg 3_1.jpg


 


انتشار اولین خبر در بدو آغاز به کار خبرگزاری ایسنا دو شاهد داشت که هر یک از آنان، این روزها سرنوشتی متفاوت و نزدیک به هم دارند.اولی دراوین روزگار می گذراند و دومی راه کشور به رویش بسته است.
احمدرضا یوسفی و ابوالفضل فاتح دو شاهد انتشار اولین خبرخبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا ) بودند. اولی درقامت معاون فنی و دومی درقامت مدیر عامل و به تعبیری موسس خبرگزاری.
دو شاهد را البته تفاوت درخصلت بسیار بود اولی را چندان علاقه ای به حضوردرعرصه عمومی و سیاست ورزی حرفه ای نبود اما دومی دانشجویی بود که مشق سیاست کرده بود و سخنرانی به نام درمیان دانشجویان شده بود.
هرچقدر که اولی گریزان از شهرت بود دومی راه شهرت به سرعت می پیمود.اولی درکامپیوتر تخصص داشت و دومی با این که پزشکی خوانده بود تخصصش سیاست شده بود.هرچه قدر که اولی از رایزنی و رابطه با اهل سیاست به دور بود، دومی روابطی نزدیک با همه سیاسیون داشت از بیت رهبری گرفته تا میرحسین موسوی.
دوشاهد سالیان بسیاری را درخبرگزاری ایسنا سپری کردند تا اینکه دومی به اکسفورد رفت و اولی درایسنا ماند. انتخابات ریاست جمهوری 88 دوشاهد را دوباره به هم رساند و دومی برای راه اندازی قلم نیوز اولی را به مدد طلبید.درحالی که دومی به یکی ازمشاوران اصلی میرحسین موسوی درانتخابات بدل شده بود اولی به سایتهای سلام میرحسین، سلام خاتمی، و یاری نیوز کمک فنی می داد.
پایان انتخابات دوباره سرنوشت متفاوتی را برای دو شاهد رقم زد. دومی به اکسفورد بازگشت و اولی درایسنا ماند تا اینکه دیگرفضای ایسنا راهی برای نفس کشیدنش باقی نگذاشته بود پس راه جلای وطن درپیش گرفت اما ازفرودگاه به اوین بردندش و اتهام جاسوی براو بستند چرا که قصد خروج ازکشور و کار برای یک شرکت خارجی داشته است.
اولی این روزها در اوین است و دردادگاه قاضی صلواتی به کنایه از او حال شاهد دومی را طلب کرده بود. پس از آن که هرچه گشته بود مدرکی برای محکومیتش نیافته بود اما این سوابق مدرکی کافی بود تا به او پنج سال حکم دهند و سه سالش را تعلیق کنند.
اولی بیش از ۱۵ ماه است که محروم از همه حقوق قانونی از جمله حق مرخصی در بند ۳۵۰ اوین است و دومی نیز درصورت بازگشت به کشورهمین سرنوشت انتظارش را می کشد تا دو شاهد ایسنا کامشان برای شهادتهایشان تلخ گردد.

fateh-yousefi.jpg


 


نبیل العربی، دبیر کل اتحادیه عرب از دولت سوریه خواست با اجرای توافق اخیر میان دو طرف به خشونت ها پایان دهد. به گزارش رادیو فردا، او درباره پیامدهای فاجعه بار شکست این توافق به طرف های درگیر در سوریه هشدار داد.
مطابق این طرح، دولت سوریه باید نیروهای امنیتی را از خیابان ها فراخواند، زندانیان سیاسی را آزاد کند و با مخالفان به گفتگو بنشیند، اما بشار اسد با وجود اعلام توافق، به سرکوب معترضان ادامه داد. روز شنبه هفت تن دیگر از معترضان در حمص کشته شدند. روز جمعه نیز بیش از بیست تن کشته شده بودند.
 


 


رئیس مرکز حوادث و فوریت‌های پزشکی دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد از مصدومیت ۸ کودک در پی سقوط از یک وسیله بازی در شهربازی "سرزمین خورشید" خبرداد.
دکتررضا وفایی‌نژاد در گفت‌و‌گو با ایسنا افزود:" ۸ کودک ۹ تا ۱۱ ساله در این حادثه مصدوم شدند."
به گفته وی  تکنیسین‌های اورژانس مشهد از طریق تماس مردمی با سامانه امدادی ۱۱۵ چندی پیش در جریان وقوع حادثه‌ای در شهربازی سرزمین خورشید واقع در مشهد قرار گرفتند.
دکتر وفائی‌نژاد ادامه داد:"  این کودکان از سوی تکنیسین‌های اورژانس مورد معاینه قرار گرفتند و به صورت سرپایی و در محل تحت مداوا قرار گرفتند."
وی دلیل این حادثه را شکستگی سقف یکی از وسایل بازی شهربازی که متعلق به کودکان است،  اعلام کرد.


 


محسن مخملباف جایزه ویژه جشنواره برزیل خود را به مجتبی میرطهماسب و کتایون شهابی تقدیم کرد

پیش از این، جشنواره برزیل جایزه ویژه یک عمر فعالیت سینمایی و انسانی را به محسن مخملباف اهدا کرده بود.

به گزارش وبسایت این کارگردان سرشناس ایرانی، محسن مخملباف ضمن تشکر از فیلم سازان برزیل که موج وسیعی را برای حمایت از سینماگران دربند ایران راه انداخته اند جایزه خود را به مجتبی میرطهماسب و کتایون شهابی تقدیم کرد.

در همین راستا، سینما گران برزیل خواستار آزادی مجتبی میرطهماسب ، کتایون شهابی،مهران زینت بخش،رامین پرچمی و دیگر سینماگران دربند ایرانی شدند.

جشنواره سائوپولوی برزیل پنج شنبه شب به کار خود پایان داد.

در مراسم اختتامیه این جشنواره فیلم سازان برزیل به همراه فیلم سازان دیگر حاضر در جشنواره خواستار آزادی هر چه سریعتر مجتبی میر طهماسب ، کتایون شهابی،مهران زینت بخش،و رامین پرچمی شدند.

در این بیانیه که برای رئیس جمهور برزیل نیز فرستاده شد، آمده است:
خانم دیلما شما خود زمانی برای دمکراسی در زندان به سر برده اید و فشار و شکنجه را شخصا تجربه کرده اید، اکنون وظیفه انسانی شما ایجاب می کند ازسینماگران ایرانی دفاع کنید.

در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: تاریخ سینما تاکنون بدترین دوران سیاه سینما را دوران مک کارتی در آمریکا قلمداد کرده است. اما اکنون حکومت ایران دوران سیاه تری را برای تاریخ سینمای ایران و جهان رقم می زند. در ایران امروز،نه تنها برای فیلم سازان لیست سیاه تهیه شده است، بلکه هر روز گروه جدیدی به
زندان برده می شوند و تحت شدیدترین فشارها قرار می گیرند تا علیه خود اعتراف کنند.

در ماه گذشته بیش از پنجاه نفر از مستند سازان مورد بازجویی قرار گرفته و ممنوع الخروج شده اند. آن ها تهدید شده اند در صورتی که فیلم هایشان را به جشنواره ها بفرستند به زندان خواهند رفت. این فشار فرهنگی تنها شامل سینماگران ایرانی نمی شود. بسیاری از روزنامه نگاران و دانشجویان و اساتید دانشگاه ها نیز در
زندان به سر می برند.جرم آن ها سخن گفتن از واقعیت های جامعه بوده است.بر اقلیت های مذهبی: مسیحیان ، کلیمی ها و به ویژه بهایی ها ستم فراوان می رود.برخی از پزشکان حتی به خاطر مبارزه با بیماری ایدز به زندان افتاده اند.

والتر ثالث سخنگوی فیلم سازان برزیل از رئیس جمهور خود خواست درجلسه آینده سازمان ملل بر خلاف گذشته به بیانیه محکومیت نقض حقوق بشر در ایران رای دهد.

اسامی امضا کنندگان بیانیه برزیل:
آتم اگویان:کارگردان کانادایی
والتر ثالث: کارگردان برزیلی
یونگ مون چی:کارگردان سنگاپور
ارسینه خانجان:بازیگر کانادایی
حناتا دلمیدا:رئیس جشنواره برزیل
فردریک بویر:کارگردان فرانسه
ماریا دمدیروس:کارگردان-هنرپیشه پرتغال
سرجیوماشادو:کارگردان برزیل
محمد صالح هارون:کارگردان چاد
کاپو گولانه:تهیه کننده برزیل
دانیلا توماس:کارگردان برزیل
سن دومیر کلار:تهیه کننده فرانسه
دانیل رزنده:تدوینگر برزیل
گیدو کیزا:کارگردان ایتالیایی
ژرژی فورتاتو:کارگردان برزیل
کیت کونور:کارگردان آمریکا
لائیس بودانسکی:کارگردان برزیل
لوسیا مورات:کارگردان برزیل
محسن مخملباف:کارگردان ایران
نیکولا کلوتس: کارگردان فرانسه
الیزابت پرس وال:تهیه کننده فرانسه
ژان کلود لامی:تهیه کننده فرانسه
هکتور بابنکو: کارگردان برزیل
بتو برنادت: کارگردان برزیل
آنتونس فیلیو : کارگردان برزیل
 


 


قیمت سکه در نخستین روز از سومین هفته  آبان ماه به ۶۰۷ هزار تومان رسید.
قیمت هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم امروز شنبه، چهاردهم آذر در بازار ۶۰۷ هزار تومان، طرح جدید ۵۹۲ هزار تومان، نیم سکه ۲۸۴ هزار تومان، ربع سکه ۱۴۷ هزار تومان و گرمی ۷۷ هزار تومان شد.
بانک مرکزی نرخ هر قطعه سکه تمام بهار طرح قدیم را امروز برای عرضه در شعب بانکی ۵۹۰ هزار و ۷۲۰ تومان، ۲۸۱ هزار و ۸۴۰ تومان، نیم سکه را ۱۴۶ هزار و ۱۲۰ تومان و ربع سکه را ۷۵ هزار و ۴۰۰ تومان اعلام کرد.
امروز هر گرم طلای زرد ۱۸ عیار هم در بازار داخلی ۵۴ هزار و ۸۳۰ تومان است.
طلا هم در بازارهای جهانی امروز با قیمتی نزدیک به نرخ روز قبل به فروش رفت.
نرخ هر اونس طلا امروز در بازارهای جهانی ۱۷۵۵ دلار شد.
صرافان بازار هم امروز قیمت هر دلار در بازار آزاد را ۱۳۲۳ تومان و هر یورو را ۱۸۳۰ تومان اعلام کردند، بدین ترتیب نرخ دلار نسبت به آخرین روز هفته گذشته ۷ تومان در بازار آزاد گاهش داشت.
بانک مرکزی هم نرخ هر دلار در بازار اصلی را با روندی کاهشی ۱۰۸۰ تومان و هر یورو را با روندی افزایشی ۱۴۹۰ تومان تعیین کرد.

بازار بورس:
در جریان معاملات اولین روز هفته، بورس از مسیر رشد روز چهارشنبه گذشته بازگشت و با از دست دادن ۱۲۷ واحد از ارزش خود مجددا در مدار ۲۵ هزار واحد قرار گرفت.
در حالی که بورس اوراق بهادار تهران در واکنش به بازگشت وزیر اقتصاد در روز چهارشنبه مثبت شد و پس از مدتها فراز و فرود از سد ۲۶ هزار واحدی عبور کرد،اما بازگشت وزیر که یکی از نگرانی‌های سرمایه گذاران بود باعث رشد کوتاه مدت بورس شد به طوری که بازار در جریان معاملات اولین روز هفته مجددا مسیر منفی خود را در پیش گرفت و شاخص بورس دوباره ۲۵ هزار واحدی شد.
به این ترتیب در بازار روز شنبه اکثر نمادهای بازار با افت قیمت مواجه شدند و شاخص بورس ۱۲۷ واحد از ارزش خود را از دست داد و در عدد ۲۵ هزار و ۸۷۴ واحد ایستاد.از میان شرکتهای بورسی فولاد مبارکه با ۲۶ واحد، بانک صادرات ۱۵ واحد، سرمایه گذاری غدیر ۱۴ واحد، ملی مس ۱۱ واحد، بانک انصار ۹ واحد، سایپا ۷ واحد و مخابرات ایران ۵ واحد در شاخص بورس تاثیر منفی گذاشتند.

در بازار امروز علاوه بر کاهش قیمت ها از حجم معاملات نیز به شدت کاسته شد و تنها ۱۹۴ میلیون سهم به ارزش ۴۳۸ هزار و ۸۴۹ میلیون رالر مورد معامله قرار گرفت.ارزش بازار سرمایه نیز در همان ۱۲۳ هزار میلیارد تومان باقی ماند.


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به irangreenvoice-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به irangreenvoice@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته