-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ آبان ۱۵, یکشنبه

Latest News from Emrooz for 11/05/2011

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



ایلنا: وضعيت امروز تئاتر كشور همانند قبل از زمان اختراع صنعت چاپ است چراكه مدارك و اسناد آن مكتوب نيست و اين دست اسناد يا در ذهن‌ها جاي گرفته‌اند يا درميان قفسه‌هاي آرشيو از هر چند نامه و سند؛ تنها يكي باقي مانده است. در چنين اوضاعي است كه خانواده تئاتر از نداشتن چشم‌انداز و طرح و برنامه صحبت مي‌كنند و همه اذعان دارند كه اداره كل هنرهاي نمايشي اصولا نمي‌داند در آينده مي‌خواهد چه سياستي را در پيش بگيرد.

بهتر است بگوييم؛ در اداره كل هنرهاي نمايشي؛ هيچ سند و نامه‌اي كه نشان دهنده‌ي چند و چون رسميت يافتن و پيشينه‌ي اين مركز و زمان‌ آغاز به‌كار آن باشد، وجود ندارد چه برسد به اينكه مديران اين اداره از رويه‌هايي كه در گذشته انجام شده يا سياست‌ها و دستوالعمل‌ها و سوابق اجرايي چيزي در دست داشته باشند. هنرمندان از برنامه، طرح و دورنما براي چشم‌انداز تئاتر سخن مي‌گويند غافل از اينكه؛ هيچيك از طرح‌هاي قديمي كه مي‌توانست احيانا در تئاتر تحولي ايجاد كند، نگهداري نشده و به نوعي مي‌توان گفت همه گم و نيست شده‌اند.

حتي اسناد تغيير مديريت‌ها در اداره كل هنر‌هاي نمايشي كه به چالش اين حوزه بدل شده است، هم در لابه‌لاي مدارك گم شده؛ موجود نيست و مكتوب و آرشيو نكردن اسناد و نامه‌هاي اين حوزه به حوزه تمام نامه‌هاي اداري؛ تفاهمات؛ طرح‌ها؛ سياست‌ها و عزل و نصب‌ها هم كشيده شده است. گويا بوركراسي اداري و نامه‌نگاري فقط به پز مديريتي در اين اداره كل تبديل شده و بعداز هر تغيير و جابجايي؛ نامه‌ها و اسناد به تاريخ پيوسته‌اند و در تاريخ ردپايي از خود باقي نگذاشته‌اند.

* طرح‌هاي دوران منتظري را فقط هنرمندان كهنه‌كار به خاطر دارند
علي منتظري كه دومين مدير اين اداره بوده و دوران او؛ به زعم بسياري از هنرمندان؛ از درخشان‌ترين دوران درخشان عصر تئاتر بوده، در زمان مديريت خود؛ طرح‌ها و ايده‌هايي را مطرح كرده كه امروزه فقط نامي از آنها بر ذهن شفاهي گروهي از هنرمندان كهنه‌كار باقي مانده است.

گواه اين ادعا ايده‌ي شكل گيري طرح سازمان تئاتر بود، منتظري دراين خصوص مي‌گويد: من؛ وقتي از مركز هنر‌هاي نمايشي بيرون ‌آمدم همه‌ي اسناد و مدارك را در آنجا گذاشتم. اين شيوه مديريت است كه اسناد و طرح‌ها را باقي بگذارد؛اما بعداز آن كه دوستان و هنرمندان ديگري براي پيگيري به مركز هنر‌هاي نمايشي مراجعه كردند، چيزي نيافتند و همه‌ي آنها معدوم شده بود.

* بازهم فرهنگ شفاهي به داد پژوهشگر مي‌رسد
امسال قرار است كه سي‌امين جشنواره تئاتر فجر برگزار شود اما ايرج راد كه هم‌اكنون مديرعامل خانه تئاتر است، مدعي است بيانيه‌هاي اوليه، اساسنامه و مصوبات اين جشنواره در دسترس قرار ندارد و اين اداره هيچيك از آنها را آرشيو نكرده است. انگار براي پژوهش در زمينه جشنواره فجر بايد به اذهان افراد استناد كرد و بازهم فرهنگ شفاهي به داد پ‍ژوهشگر برسد.

راد بيان مي‌كند: هيچ مركزي خود را متصدي جمع‌آوري اين اسناد و نامه‌هاي اداري نمي‌داند. بيشتر اسناد و مدارك در حوزه تئاتر به صورت شفاهي است و بسياري از اين اسناد چون از آنها نگهداري نشده، از بين رفته‌اند.

وي مي‌افزايد: شايد نداشتن برنامه‌ريزي، دورنما يا تحليل كار‌ها و طرح‌هاي گذشتگان تئاتر؛ از آنجا نشات بگيرد كه مديران نگاهي به برنامه‌كاري مديران گذاشته‌‌شان نمي‌اندازند و يا اساسا اين برنامه كاري وجود ندارد كه مدير جديد از آنها پيروي كند. مي‌توان گفت كه تمام كارهاي مديران تئاتري ما؛ دوره آزمون و خطا را سپري مي‌كند زيرا هر مدير جديدي همه كارها را دوباره و بدون اطلاع از سوابق پيشين تكرار مي‌كند.

راد توضيح مي‌دهد: مركز و آرشيوي در اين اداره حتي براي جشنواره‌ها وجود ندارد. ما چندي پيش به دنبال جمع‌آوري بيانيه‌هاي بيست و نه جشنواره برگزار شده تئاتر فجر بوديم كه هيچ چيزي نيافتيم و نتوانستيم همه آنها را جمع‌آوري كنيم. اين بخش از تئاتر همه با مشكل ربورو بوده و هيچ مركزي؛ خود را متصدي اين امر نمي‌داند كه اسناد را آرشيو كند. بيشتر اسناد و مدارك در حوزه تئاتر به‌صورت شفاهي است و بسياري از اين اسناد هم به اين دليل كه از آنها نگهداري نشده، از بين رفته است.

وي بيان مي‌كند: در دوران مديريت‌هاي مديران مختلف در مركز هنرهاي نمايشي؛ بعضي از برنامه‌ها با افت و خيزهايي روبرو بوده كه براي بسياري از آنها هيچ سند، نامه و مدركي موجود نيست.

راد همچنين مي‌گويد: من؛ در سال 84 پيگير طرح آقاي منتظري درخصوص سازمان تئاتر بودم ولي هيچ طرحي در اين خصوص را پيدا نكردم. به‌ناچار براي جمع‌آوري مستندات اين طرح به اذهان شفاهي مراجعه كردم.

* مكتوب كردن در كشور ما رسم نيست
حسين فرخي(كارگردان و نويسنده) هم اضافه مي‌كند: در كشور ما؛ مكتوب كردن رسم نيست و همه چيز بطور شفاهي بيان مي‌شود. ما نه تنها اسناد و پ‍ژوهش‌ها را آرشيو نمي‌كينم بلكه تجربيات كارگردان‌هايمان را نمي‌توانيم منعكس كنيم.

وي همچين ادامه مي‌دهد: براي دستيابي به اطلاعات جشنواره‌ها و مسئولان اين جشنواره‌ها بايد به سراغ تك تك اين آدم‌ها برويم تا درنهايت بصورت شفاهي اطلاعاتي را جمع‌آوري كنيم.

فرخي توضيح مي‌دهد: از آنجا كه مركز هنرهاي نمايشي و مديران آن به‌عنوان سياستگذاران تئاتر كشور محسوب مي‌شوند و هنرمندان تئاتر كشور ما هم قائل به خصوصي شدن تئاتر نيستند و همواره معتقدند كه تئاتر تنها در زمينه حمايت دولت توسعه پيدا مي‌كند؛ پس اين مركز هم بايد مركزي براي آرشيو مكاتبات اداري خود داشته باشد.

* مركز ثبت طرح‌ها؛ موريانه‌هاي كتابخانه تئاترشهر
كتابخانه تئاترشهر درحال حاضر به‌عنوان مركز نگهداري اسناد و آرشيو تئاتر شناخته شده است. اما مدير اين مركز هم مي‌گويد: اسناد و مدارك دوره‌ي معاصر كه در اين مركز نگهداري مي‌شوند، مربوط به گروه‌هاي تئاتري كه از سال 68 به بعد به اجرا پرداخته‌اند و تمامي اسناد و پرونده‌ها مربوط به اجراي گروه‌هاست. هيچ نامه و سندي دال بر طرح و برنامه‌ي مديران مركز هنر‌هاي نمايشي و يا مكاتبات با وزير و معاونان ديگر سازمان‌‌ها و ارگان‌ها در آرشيو و اسناد اين مركز موجود نيست.

محمد دشت گلي(سرپرست اداره كل مركز هنر‌هاي نمايشي) هم درخصوص جمع‌آوري اسناد و طرح‌هايي كه در گذشته در اين اداره مطرح شده، مي‌گويد: اين مركز هميشه با تغيير و تحول روبرو بوده است و مديران مختلفي به چشم ديده است؛ از اينرو برنامه‌ي مدوني درباره جمع‌آوري اين طرح‌ها نداشته است.

وي همچنين عنوان مي‌كند: به تازگي در معاونت هنرهاي نمايشي، دفتر طرح و برنامه گشايش يافته است و اين دفتر ازسوي شاه‌آبادي ماموريت دارد كه طرح‌ها را جمع‌آوري و كارشناسي كند ولي پيش از اين طرح‌ها و اسناد و نامه‌ها آرشيو نمي‌شد.


 


ایلنا: دبیر اجرایی جبهه متحد اصولگرایان درباره فعالیت دولت برای انتخابات آینده، گفت: نمی‌توانیم جلسه پنج شنبه شب دولت را به عنوان جلسه انتخاباتی ارزیابی کنیم و امیدواریم دولت که مجری انتخابات است در انتخابات جانبدارانه وارد نشود و گفتمان‌ها و فعالیت‌هایش در راستای ایجاد نشاط انتخاباتی و حضور حداکثری باشد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، دبیر اجرایی جبهه متحد اصولگرایان در نشست خبری با خبرنگاران که در دانشکده علوم ارتباطات برگزار شد، در پاسخ به سؤال خبرنگاری مبنی بر اینکه عدم دستیابی به وحدت چه عواقبی را به همراه خواهد داشت؟ گفت: ادبیات ما در موضوع وحدت همیشه مملو از آثار مثبت است و در تمام موضوعات مربوط به انقلاب اسلامی هر زمان ما متحد بودیم موفق شده‌ایم.

منوچهر متکی با اشاره به اینکه هر جا که موضوع مربوط به انقلاب یا مربوط به مسائل ملی مطرح شده است اتفاق و همدلی قوی‌تر شد، گفت: عدم وحدت موجب فسیل شدن ما می‌شود و مجموعه فسیل قادر به برداشتن گام‌های موفقیت‌آمیز نیست.

وی با بیان اینکه وحدت بر اساس مبانی برآمده از نظام و اسلام و با محوریت رهبری صورت می‌گیرد و دلیل با هم بودن است، خاطر نشان کرد: نتایج مثبت وحدت کاملا مشخص است و فقدان وحدت آسیب‌های زیانباری است که منجر به اختلاف خواهد داشت.

متکی درباره موضع جبهه متحد اصولگرایان در رابطه با دولت گفت: دولت در نگاه اصولگرایان پیکره خدوم است که در سراسر کشور خدمت رسانی می‌کند.

وی تاکید کرد: یک بخش در درون دولت وجود دارد که به دولت آسیب وارد کرده است، اما اصولگرایان جریان انحرافی و دولت را از هم جدا می‌دانند.

متکی تاکید کرد: بخشی که به دولت آسیب وارد کرده و با نام جریان انحرافی لقب گرفته است نه تنها مورد تایید نیست بلکه به جد کشور و دولت را مورد زیان قرار داده است و به همین دلیل است که اصولگرایان خواستار رفع و رجوع این مشکل از سوی احمدی نژاد شده‌اند.

دبیر اجرایی شورای مرکزی جبهه متحد اصولگرایی در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا، گفت: کمیته مشخصی برای ارتباط با همه سازمان‌ها و نهاد‌ها و شخصیت‌های اصولگرایی که منشور اصولگرایی را پذیرفته‌اند تشکیل مي‌شود و بعد از رسمی شدن ساز و کار انتخابات تماس با آن‌ها را شروع می‌کنیم.

متکی درباره چگونگی حضور احزاب مطرح اصولگرایی در گروه وحدت گفت: ساختار گروه وحدت به گونه‌ای است که نمی‌توان به صورت خیلی گسترده جوابگوی همه طیف‌های اصولگرایی باشد.

وی با اشاره به اینکه بر اساس فرمولی که در گذشته نیز در گروه ۶+۵ مطرح بوده است در حال حرکت هستیم، گفت: مجموعه‌ای از اساتید دانشگاه‌ها نامه‌ای را نوشته‌اند و برای حضور در جبهه وحدت اصولگرای اعلام آمادگی کرده‌اند و حتی برای حضور در مجموعه اصولگرایی با برخی از تشکل‌ها و سازمان‌ها صحبت شده و ساز و کار حضور آن‌ها در کمیته وحدت بررسی شده است.

متکی افزود: اساس این است که کمیته مشخصی برای ارتباط با همه سازمان‌ها و نهاد‌ها و شخصیتهای اصولگرایی که منشور اصولگرایی را پذیرفته‌اند تشکیل شود و بعد از رسمی شدن ساز و کار انتخابات تماس با آن‌ها را شروع می‌کنیم.

دبیر اجرایی شورای مرکزی جبهه متحد اصولگرایی تصریح کرد: شورای مرکزی اصولگرایان ظرفیت پذیرفته شده‌ای برای پذیرش کسانی است که آمادگی فعالیت دارند و در این گروه بر روی همه اصولگرایان بازاست.

وی با اشاره به اینکه روند این فعالیت‌ها به دو گونه است، خاطر نشان کرد: اولین مسیر مشورت سازنده در رسیدن به گزینه مطلوب کاندیدا‌ها و دومین گام جمع آوری ظرفیت کسانی است که برای این کار همراهی می‌کنند تا بتوانیم با اقبال مردمی مواجه شویم.

متکی همچنین در بخش دیگری از صحبتهای خود درباره مواضع گروه اصولگرایی درباره فعالیتهای انتخاباتی دولت، گفت: همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند در بحث انتخابات ورود ظرفیت‌های نظام و امکانات دولتی به طور رسمی در انتخابات و با نام دولت جایگاهی ندارد.

وی افزود: نمی‌توانیم جلسه پنج شنبه شب گذشته دولت را به عنوان جلسه ستاد انتخاباتی ارزیابی کنیم و امیدواریم دولت که مجری انتخابات است در انتخابات جانبدارانه وارد نشود و گفتمان‌ها و فعالیت‌هایش در راستای ایجاد نشاط انتخاباتی و حضور حداکثری باشد.

وی تاکید کرد: به اعتقاد ما ورود رسمی احمدی نژاد یا دولت در انتخابات پذیرفتنی نیست.

در ادامه این نشست خبری متکی دبیر اجرایی جبهه متحد اصولگرایان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا اعضای شورای مرکزی جبهه متحد در انتخابات نهمین دوره مجلس کاندیدا می‌شوند یا خیر و اینکه آیا شما نیز کاندیدا می‌شوید؟ گفت: بنده در انتخابات مجلس نهم نامزد نخواهم شد. البته در شورای مرکزی نیز بحثی در مورد نامزد شدن یا نامزد نشدن اعضا در انتخابات را نداشته‌ایم.

وی افزود: کاندید شدن یا نشدن اعضای شورای مرکزی جبهه متحد در اختیار خودشان است و البته اگر آنان بخواهند نامزد شوند توسط شورای مرکزی بررسی خواهند شد و پس از تایید در انتخابات شرکت خواهند کرد.

متکی در پاسخ به سؤال خبرنگاری مبنی بر اینکه آیا از احزاب و جبهه‌های دیگر نیز می‌تواند در جبهه متحد حضور داشته باشند ؟گفت: از احزاب دیگر نمی‌توانند در جبهه متحد حضور داشته باشند اما ما با اصولگرایان و جبهه‌های مختلف آن تعامل و همکاری داریم و تبادل نظر و مشارکت آن‌ها در تصمیم سازی‌ها تا آخرین روزهای نزدیک به انتخابات باز است و بنده درباره مصداق خاصی صحبت نکرده و نمی‌کنم.

دبیر اجرایی جبهه متحد اصولگرایان در ادامه در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه تاثیر عدم حضور اصلاح طلبان در میزان آرای اصولگرایان موثر خواهد بود؟ گفت: اینکه آن‌ها درانتخابات حضور پیدا نمی‌کنند تحلیل شخصی سؤال کننده است. جریان‌های سیاسی باید در طول سال آثار حیاتی خود را نشان دهند و در انتخابات این حضور افزایش می‌یابد، البته تلقی من این است که جریان اصلاح طلب در انتخابات آینده حتما حضور پیدا می‌کنند و در ‌‌نهایت آنچه مورد پذیرش اکثریت مردم است رای خواهد آورد.

وی گفت: عدم ورود به تصمیم سازی کشور توسط یک تشکیلات مهر تأئیدی است بر اینکه آن‌ها می‌خواهند فعالیت خود را تعطیل کنند و تصور نمی‌کنم اصلاح طلبان چنین تصمیمی داشته باشند.


 


ایلنا: دبیر کل خانه کارگر با تأکید بر اینکه در ایران معیار مأخذ کار، ساعت کار نیست بلکه روز کاری و روز مزدی است، انتشار هر گونه آماری بر مبنای استاندار ساعت کاری را رد و این نوع انعکاس آماری را محکوم کرد.

علیرضا محجوب در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایلنا، گفت: استفاده از استاندارد‌های کشور‌های پیشرفته یک خطای متعارف بوده و استاندارد واقعی کشور در خصوص مأخذ کار، روز کاری است.

بنا به اظهارات وی، انتشار آمار‌های نمونه‌ای مبنی بر کاهش نرخ بیکاری شاید در کوتاه مدت به فضا سازی روانی کمک كند اما نمی‌تواند بیان کننده تمامی واقعیات ملموس جامعه باشد.

نماینده مردم تهران در مجلس با اظهار تعجب از برنامه ریزان آماری مبنی بر اینکه باید در این خصوص مرکز آمار احتیاط را در دستور کار خود قرار دهد بیان داشت: متأسفانه آنهایی که باید احتیاط کنند، بی‌توجه هستند و مبادرت به انتشار این گونه آمار‌ها می‌کنند.

وی تصریح کرد: نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن، آمار واقعی را بیان خواهد کرد و آنگاه ما می‌توانیم در این خصوص با مستندات حرف بزنیم.


 


ایلنا: نماینده ایلام در مجلس هشتم وحدت اصلاح طلبان با یکدیگر را در فضای کنونی کشور لازم و ضروری ارزیابی کرد.

داریوش قنبری در گفت‌و‌گو با خبرنگار پارلمانی ایلنا تاکید کرد:‌ اصلاح طلبان نه به هر قیمتی در انتخابات شرکت می‌کنند و نه در هر شرایطی عرصه را به حریف واگذار می‌کنند و در حال حاضر منتظر هستیم که آیا اجازه برگزاری انتخابات عادلانه و رقابت برابر داده می‌شود یا خیر.

قنبری تاکید کرد:‌ تهدیداتی که از سوی افراد متنفذ جناح اصولگرا شنیده می‌شود نشان دهنده این است که هنوز شرایط عادلانه‌ای برای ورود به انتخابات وجود ندارد، مگر اینکه لحن صحبت این افراد تغییر کند و حقوق برابر کاندیدا‌ها طبق اصول دموکراسی برای همه رعایت شود و احساس نشود که افرادی در فضای سیاسی کشور فرو دست و افراد دیگری با توجه به حضورشان در قدرت فرا دست هستند.

سخنگوی فراکسیون اصلاح طلبان مجلس هشتم با اشاره به بحث همگرايي میان اصولگرایان و اصلاح‌طلبان، گفت: با توجه به چارچوب‌های فکری و مبنایی خاص دو گروه نمی‌توان به وحدت میان دو جناح اصلاح طلب و اصولگرا فکر کرد، اما با توجه به احساس خطری که دو جناح سیاسی به خاطر برخي مشكلات در کشور دارند یک ائتلاف حداقلی ممکن است به وجود آید.

قنبری ادامه داد: این ائتلاف حداقلی به معنای بی‌توجهی به مبنای فکری و چارچوب‌های اندیشه‌ای دو طرف نیست چرا که اگر این اتفاق بیافتد مردم احساس می‌کنند که نوعی جنگ زرگری در کشور وجود دارد و اعتماد خودشان را به گروه‌های مورد علاقه سیاسی از دست می‌دهند و این از محالات است که اصولگرایان و اصلاح طلبان به وحدت برسند.

وی افزود: ائتلاف‌ها بیشتر در کشورهایی انجام می‌شود که برپایه نظام پارلمانی استوار هستند و زمانی که یکی از احزاب تعداد کرسی‌های لازم را برای اثرگذاری در پارلمان به دست نیاورد با گروه‌های دیگر دست به ائتلاف می‌زند اما در کشور ما این گونه نیست و شاید بتوان گفت که نیازی به ائتلاف نیز وجود ندارد.

نماینده اصلاح طلب مجلس هشتم در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به آخرین تصمیم‌های فراکسیون خط امام درباره انتخابات مجلس نهم گفت: ‌فراکسیون اقلیت هیچ تصمیمی خارج از چارچوب توافقات با اصلاح طلبان خارج از مجلس نخواهد گرفت و این مسئله در جلسات متعددی که با فعالین سیاسی اصلاح طلب داشتیم مورد تاکید قرار گرفته است.

قنبری ادامه داد:‌ باتوجه به اینکه اصلاح طلبان خود را بخشی از نظام می‌دانند شرکت در انتخابات را نیز به منزله حق و وظیفه در قبال نظام درنظر خواهند گرفت، اما این تصمیم را ندارند که تحت هر شرایطی در انتخابات حضور پیدا کنند و لازم است که در این شرایط به مسئله‌ای بالا‌تر از ائتلاف فکر کنند و به وحدت حداکثری برسند.

وی تاکید کرد: تحریم انتخابات استراتژی اصلی اصلاح طلبان در انتخابات مجلس نهم نیست.


 


ایلنا: شهردار تهران در مراسم بهره‌برداری از ایستگاه مترو اسناد معین گفت:«با وجود آینکه در ماه آبان هستیم هنوز سهم دولت از یارانه بلیت مترو به شهرداری پرداخت نشده و به همین خاطر مترو در بخش عملیات‌های عمرانی روزگار سختی را می‌گذراند.»

به گزارش خبرنگار ایلنا، "محمد باقر قاليباف" با قدرداني و تشكر از كارگران و مهندسان شركت مترو اظهار داشت:«بيشتر زحمات ساخت و ساز مترو بر عهده كساني است كه هرگز برای ما شناخته شده نبوده و ديده نمي‌شوند.»

او با بيان اينكه مشكلات زيادي در راه تامين منابع مالي براي ساخت و ساز مترو وجود دارد، تاكيد كرد:«هيچكدام از كمبودهاي مالي سبب نخواهد شد كه از وظيفه خدمت رساني خود به مردم غافل شويم و همچنان خود را مكلف مي‌دانيم كه هرماه يك ايستگاه مترو را گشايش كنيم.»

او ادامه داد:«همچنين طبق تعهداتمان سالانه 15 كيلومتر خط مترو خواهيم ساخت و به قولي كه در سال 90 داده‌ایم پايبند بوده و بهبود خدمات رسانی در BRT و افزايش واگن ها و قطارهاي مترو را در دستور كار خواهيم داشت.»

قاليباف ادامه داد:«هم‌اكنون روزهاي سختي را در عمليات عمراني مترو پشت سر مي‌گذاريم چون اكنون در ماه آبان هستيم و با وجود گذشت 8 ماه از آغاز سال هنوز خبري از يارانه بليط مترو كه قرار بود توسط دولت پرداخت شود، نيست.»

او ادامه داد:«همه تلاش ما اين است كه چرخه عمليات عمراني در شهرداري تهران بچرخد و بنابراين خود را با مردم طرف مي‌دانيم و وظيفه رفع مشكلات مالي با شهرداري است و مردم نبايد تاوان اين مشكلات را بدهند.»

او با بيان اينكه «آنقدر از ندادن بودجه صحبت شده كه مشكلات لاينحل به نظر مي‌رسد»، تصريح كرد:«به نظر من ديگر گفتن و تكرار چندباره پرداخت نشدن پول مترو توسط دولت جالب نيست.»

به گفته قاليباف هر فرد از زماني كه متولد مي‌شود تا مرگ و تا پس از مرگ با شهرداري سروكار دارد و بنابراين مديريت شهري امروزه باید به موضوعاتي فراتر از موضوعات عمراني و جاري شهر بايد توجه داشته باشد.

قاليباف ادامه داد:«با همه‌ حرف‌هاي غيرمنصفانه‌اي كه در مورد تونل توحيد زده مي‌شود، مشاهده مي‌كنيم كه چه اقدام بزرگي انجام شده و چه مقدار از مشكلات ترافيكي پايتخت رفع شده است.»

او افزود:«پروژه‌هاي ديگري مثل اتوبان يادگار امام و مجموعه صدرنيايش كه 10 كيلومتر ساخت تونل به همراه پيچيدگي هاي فراوان دارد و همچنين پل اتوبان شهيد صدر كه پروژه‌هاي منحصربه فرد شهري است تنها براي اين است كه بتوانيم هر چه بيشتر به شهرونداني خدمت رساني كنيم كه لايق بهترين‌ها هستند و در مملكت اسلامي زندگي مي‌كنند.»

شهردار تهران با بيان اينكه خط 4 مترو شرق و غرب تهران را به هم متصل مي كند تاكيد كرد:«اميدوارم كه امسال سالي باشد كه خط 4 به بهره‌برداري کامل برسد و تا شهرك اكباتان تكميل و این خط به خط 5 مترو متصل شود.»

او در مورد اهميت راه‌اندازي خط 4 و 5 نيز گفت:«هم‌اكنون ايستگاه صادقيه به علت بار جمعيتي بالايي كه ناشي از مسافران شهر كرج به تهران است ظرفيت بارگذاري اين جمعيت را ندارد بنابراين با راه اندازي خط 4 و 5 هر كس كه از كرج مي آيد با دو گزينه روبرو مي شود و اين حجم بار مسافر كمتري را به ايستگاه صادقيه تحميل مي‌كند.»

او با بيان اينكه خط 1 مترو نيز طي چند روز آينده با راه اندازي ايستگاه تجريش تكميل مي‌شود، تصريح كرد:«سعي ما اين است كه ايستگاه‌ها را با تمام تجهيزات راه‌اندازي كنيم اما تجهيزاتي مانند پله‌برقي زمانبر است چراكه بايد ايستگاه تكميل و سپس روند ساخت و مونتاژ آن در داخل و يا خارج کشور انجام شود كه از اين نظر عاقلانه نیست و نمي‌توان ايستگاه را تعطيل كرد تا پله‌برقي آن راه بيفتد و از اين بابت من از كساني كه مجبورند هم‌اكنون از ايستگاه مترو استاد معين بدون پله برقي استفاده كنند عذرخواهي می‌كنم.»


 


خبرگزاری فارس: فعالیت رسمی جبهه متحد اصولگرایان با برگزاری اولین نشست مطبوعاتی با حضور علی اکبر ولایتی سخنگو، علی رضا زاکانی رئیس ستاد و منوچهر متکی دبیر هیئت اجرایی این جبهه آغاز شد.

به گزارش خبرنگاران سیاسی خبرگزاری فارس، رئیس ستاد انتخاباتی جبهه متحد اصولگرایان با بیان اینکه فعالیت‌ ستادهای انتخاباتی جبهه متحد اصولگرایان از هفته قبل آغاز شده، اظهار داشت: 26 آبان ماه نیز اولین همایش جبهه متحد برگزار و سپس ستادها در تک تک استان‌ها شکل می‌گیرد.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، علیرضا زاکانی مسئول ستاد انتخابات جبهه متحد اصولگرایان در اولین نشست خبری جبهه متحد اصولگرایان گفت: دولت در نگاه اصولگرایان یک پیکره خدوم، خدمتگزار و پرتلاش دارد که در سراسر کشور در حال خدمت است. اما در درون دولت بخشی وجود دارد که موجب آسیب زدن به دولت و اصولگرایان شده و ما این دو را از یکدیگر تفکیک می‌کنیم.

وی با بیان اینکه اصل خدمت دولت محفوظ است، افزود: تلاش ما بر این است که بخش خدمتگزار دولت و خدمتگزاری دولت تقویت شود اما بخشی که به دولت آسیب‌ زده و به تعبیرهای مختلف به جریان انحرافی لقب گرفته نه تنها مورد تأیید ما نیست بلکه معتقدیم این جریان، دولت و کشور را دچار خسران کرده است.

زاکانی که همراه با فدایی به دیدار آیت‌الله مصباح یزدی رفته بود نیز طی سخنانی درباره این دیدار گفت: این توفیق برای بنده بود که به محضر آیت‌الله مصباح یزدی برسیم. ما پس از ۵/۲ ساعت توفیق دیدار با ایشان گزارشی از فعالیت‌های جبهه متحد به آیت‌الله مصباح یزدی ارائه کردیم و در مقابل ایشان ۳ نکته را مطرح فرمودند.

وی افزود: آیت‌الله مصباح فرمودند، وحدت یک امر ضروری، بدیهی و ایده‌آل است و آنقدر ضرورت دارد که نیاز به استدلال ندارد.

زاکانی گفت: ‌آیت‌الله مصباح فرمودند، ممکن است کسانی وحدت را امضا کنند اما آنرا پاس ندارند که علت آن سهم متفاوت و سهم مشترک همراه با دلخواهی متفاوت است.

عضو جبهه متحد اصولگرایان با تاکید بر اینکه ‌آیت‌الله مصباح یزدی فرموده‌اند نیروهای انقلاب هیچ راهی جز وحدت ندارند، گفت:‌ ‌آیت‌الله مصباح به ما فرمودند، با دوستان خود در جبهه پایداری بنشینید و صحبت کنید.

زاکانی رئیس ستاد انتخابات جبهه متحد اصولگرایان در پاسخ به سؤالی درباره فعالیت انتخاباتی جبهه پایداری در استان‌ها گفت: فعالیت‌هایی که جبهه پایداری در استان‌‌ها انجام داده هیچ تعارضی با جبهه متحد ندارد چون در صورت پیوستن این جبهه به مجموعه اصولگرایان ظرفیت‌ها یکجا و هماهنگ خواهد شد.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، در ادامه اولین نشست خبری جبهه متحد اصولگرایان علیرضا زاکانی رئیس ستاد انتخاباتی این جبهه در پاسخ به سؤال خبرنگاری مبنی بر اینکه اخیرا شما در مصاحبه‌ای گفته‌اید که با ساکتین فتنه ائتلاف می‌کنید. آیا این استدلال توجیهی دارد یا خیر گفت: اگر کسی در جبهه انقلاب اشتباهی می‌کند نباید با او رفتار با یک فرد مخالف را داشته‌ایم چرا که باید سعی کنیم که او اصلاح شود و این کاملا با جذب حداکثری رهبر معظم انقلاب منطبق است. بنده چنین موضوعی را مطرح نکردم بلکه صحبت ما این بود که یک منطقی را رهبر معظم انقلاب مبنی بر جذب حداکثری و دفع حداکثری مطرح کردند. از این رو ما نیز افرادی را که اشتباه کردند را همچنان جزء خانواده انقلاب می‌دانیم و در جهت ماندگاری آنها در درون جبهه که این بیانگر منطق ما است.


* کار ستادهای جبهه متحد اصولگرایان از هفته قبل آغاز شد
رئیس ستاد انتخابات جبهه متحد اصولگرایان در پاسخ به سؤال دیگری درباره زمان اولین همایش‌های این جبهه و نیز چگونگی مکانیزم ستادهای استانی نیز گفت: کار عملی ستاد‌های جبهه متحد اصولگرایان از هفته قبل آغاز و این هفته مجامع آن شکل گرفت و 26 آبان ماه نیز اولین همایش جبهه متحد برگزار و سپس در تک تک استان‌ها شکل می‌گیرد.

وی افزود: ساز و کار استانی ما به این گونه است که در هر استان برنامه ریزی شده تا یک هیئت اجرایی داشته باشیم که این هیئت اجرایی ستاد استان را تشکیل می‌دهد و به طبع زیر مجموعه آنها در شهرستان‌ها و شهرها شکل می‌گیرد. البته در شهرها طبق اقتضائات آن شهر ستادها نیز فعال می‌شود.

خبرنگاری از زاکانی درباره نقش و تاثیر گذاری نمایندگان لاریجانی و قالیباف در تصمیمات جبهه متحد اصولگرایان سؤال پرسید که وی پاسخ داد در جمع هیئت اجرایی جبهه متحد 3 ضلع از اضلاع اصولگرایی و 2 نفر از نمایندگان آقایان قالیباف و لاریجانی حضور دارند و در مجموعه جبهه متحد اصولگرایان که ساز و کار آن مشخص است رای، نظر و منطق حاکم است. در مجموع 8+7 اساس بر منطق است و حرکت ما جمعی به جلو می‌رود.

سخنگوی جبهه متحد اصولگرایان گفت: روسای جامعه روحانیت مبارز و جامعه مدرسین حوزه علمیه قم از ابتدا با توجه به امواج پی در پی بیداری اسلامی نقش مهمی در شکل‌گیری وحدت اصولگرایان ایفا کردند.

علی‌اکبر ولایتی با اشاره به فرایند شکل‌گیری جبهه متحد و ساز و کار وحدت بین اصولگرایان از گذشته تا به امروز گفت: موضوع اتحاد مجموعه اصولگرایان امر تازه‌ای نیست چرا‌که پایه این نکات پیش از این قبل از انتخابات مجلس هشتم با مکانیزم 6+5 شکل گرفته بود.

وی به ترکیب 6+5 و جبهه متحد اصولگرایان در مجلس هشتم اشاره کرد و گفت: در این مکانیزم 5 نفر داور و 6 نفر نیز از سه ضلع اصولگرایان حضور داشتند و بنده نیز جزو داوران بودم. به نظر ما آن تجربه موفق بود چرا‌که حاصلش مجلس هشتمی شد که به حمد‌الله کارنامه موفقی داشته و دارد.

سخنگوی جبهه متحد اصولگرایان ترکیب 8+7 را شبیه ساختار 6+5 عنوان کرد و افزود: در 6+5 نیز گروهی به عنوان داور و گروهی به عنوان اضلاع کار خود را شروع کردند که در این دوره نیز جبهه متحد اصولگرایان کار خود را آغاز و کار خود را ادامه می‌دهد.

وی در پاسخ به چرایی شکل‌گیری دیر هنگام مجموعه اصولگرایان و اطلاع‌رسانی در این زمینه گفت: علت اینکه دیرتر چنین مجموعه‌ای شکل گرفت و در مورد آن برنامه‌ریزی شد، این بود که صبر کردیم تا اصولگرایان در حوزه کاری خود دوام پیدا کنند تا نسبت به کارها اطلاع‌رسانی کنیم البته در این مدت نیز به صورت منظم بیانیه‌های کوتاه و اظهار‌نظر‌هایی موجز داشتیم که در رسانه‌ها منعکس شد.

ولایتی با اشاره به تلاش‌های بزرگانی همچون حضرات آیت الله مهدوی‌کنی دبیر جامعه روحانیت مبارز و آیت الله یزدی رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برای وحدت اصولگرایان خاطرنشان کرد: علت اینکه چنین بزرگورانی که روسای جامعه روحانیت مبارز و جامعه مدرسین حوزه علمیه قم هستند و از ابتدا در شکل‌گیری وحدت اصولگرایان نقش مهمی ایفا کردند، این بود که حساسیت زمان و وضعیت بسیار مهم منطقه که شاهد امواج پی در پی بیداری اسلامی هستیم، وظایف مضاعفی را بر دوش نظام اسلامی می‌گذاشت که نمی‌شد انتخابات مهم مجلس نهم به حال خود رها شود، از این رو کسانی که شاهد پرچم‌داری این عرصه از زمان امام خمینی(ره) تا امروز و در زمان رهبر انقلاب هستند، به میدان آمدند.

وی تاکید کرد: هیچ زمانی مثل امروز روحانیت محترم جمهوری اسلامی ایران این چنین به صحنه نیامده‌اند که این بیانگر حساسیت موضوع و انتخابات مجلس است.

عضو هیئت داوری جبهه متحد اغصولگرایان در ادامه با تاکید بر اینکه باید همه تلاش کنیم تا نمایندگانی از بین کسانی که صاحب صلاحیت‌های لازم هستند، انتخاب شوند، اظهار داشت: این افراد باید کسانی باشند که تجربه و تعهدشان به نظام اسلامی اثبات شده باشد تا به عنوان کاندیدا معرفی شوند. از این رو جبهه متحد اصولگرایان تلاش می‌کنند چنین اشخاصی که بعضاً ناشناخته هستند، به مردم معرفی شوند.

به گزارش فارس، در ادامه نشست خبری جبهه متحد اصولگرایان علیرضا زاکانی رئیس ستاد انتخاباتی جبهه متحد اصولگرایان طی سخنانی با بیان اینکه جبهه متحد حاصل تلاش جمعی اصولگرایان و تاکید بر گفتمان اصولگرایی است، خاطرنشان کرد: وحدت بخش مهمی از گفتمان اصولگرایی است که در درون جبهه و خانواده انقلاب تعریف می‌شود و بر اساس اصول و ارزش‌ها شکل گرفته است‌ که از این موارد موجب شکل‌گیری جبهه متحد شد.

وی با بیان اینکه تلاش جمعی اصولگرایان معطوف به فضای گفتمانی مشخص و ایجاد شور و نشاط انتخاباتی است که ما‌حصل آن حضور پررنگ مردم در انتخابات و انتخاب نامزدها مبتنی بر ارزش‌ها به شمار می‌رود، افزود: نهایتا با جمیع این موارد کاندیدی به مردم معرفی می‌شود که دارای تعهد و تخصص بالایی است و انشاالله مجلسی هماهنگ و کار‌آمد و در خدمت مردم شکل خواهد گرفت.

زاکانی ابراز امیدواری کرد که حرکت جمعی اصولگرایان با حضور همه عناصر جبهه انقلاب ادامه پیدا کند.

در ادامه این نشست خبری منوچهر متکی دبیر اجرایی جبهه متحد اصولگرایان نیز در سخنانی با یادآوری اینکه حدود یک دهه از دور جدید مدیریت نیروهای ارزشی و ولایی در نظام اسلامی زمان می‌گذرد، خاطرنشان کرد: موقعی که شوراهای دوم و مجلس هفتم و متعاقب آن انتخابات ریاست جمهوری که سر پل آورده‌های سیاسی جریانات کشور است، زمان می‌گذرد. با نزدیک شدن به مرحله دیگری یعنی انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی در واقع مهمترین رخ داد کشور در سال جاری با حضور همه جریانات، احزاب و تشکل‌ها برای این انتخابات آماده می‌شوند.

وی با تاکید بر اینکه طی دو دهه گذشته در سخنان رهبر معظم انقلاب حضور پرنشاط و حداکثری مردم در انتخابات به عنوان یک اصل مطرح بوده است، ابراز امیدواری کرد که انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی با مشارکت همه فعالان سیاسی موجب برگزاری انتخاباتی پر نشاط باشد.

دبیر اجرایی جبهه متحد اصولگرایان در ادامه به ارائه گزارشی از فعالیت‌های حوزه کاری خود در جبهه متحد اصولگرایان پرداخت و گفت: پس از ماه مبارک رمضان شورای مرکزی جبهه متحد بیش از 30 جلسه را برگزار کرده است، ضمن آنکه جلساتی نیز هیئت داوری و هیئت اجرایی در این مدت برگزار کرده‌اند.

وی با اشاره به اینکه در هیئت اجرایی ساز و کارهای خوبی از قبیل ساز و کار ستادهای استانی تعریف شد، دو وظیفه جبهه متحد اصولگرایان را شناسایی بهترین‌ها و نیز معرفی آنان برای رای آوری به مردم عنوان کرد.

متکی با بیان اینکه در این مدت ساختاری که در حوزه ستاد و اجرایی باید شکل می‌گرفت، انجام و در حال نهایی شدن است، گفت: مکانیزم رسیدن به نامزد اصولگرایان برای معرفی به مردم در حال نهایی شدن است. اضافه بر اینکه این کار از پایین به بالا انجام می‌شود، یعنی ما با رجوع به مردم و ستادهای استانی مسیر رسیدن به نامزد مورد نظر را طی می‌کنیم تا در عالم واقع به گزینه‌های خود برسیم و نهایتا نیز نامزدهای ما مورد اقبال مردم قرار گرفته و انشا‌ءالله به مجلس نهم راه یابند.

دبیر اجرایی جبهه متحد اصولگرایان با بیان اینکه این جبهه بیش از 30 جلسه برگزار کرده است، افزود: این جبهه با رجوع به مردم و ستادهای استانی و به عبارت دیگر از طریق "سیستم از پائین به بالا" مسیر رسیدن به نامزد مورد نظر را طی می‌کند.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، خبری منوچهر متکی دبیر اجرایی جبهه متحد اصولگرایان طی سخنانی در اولین نشست خبری جبهه متحد اصولگرایان با یادآوری اینکه حدود یک دهه از دور جدید مدیریت نیروهای ارزشی و ولایی در نظام اسلامی زمان می‌گذرد، خاطرنشان کرد: موقعی که شوراهای دوم و مجلس هفتم و متعاقب آن انتخابات ریاست جمهوری که سر پل آورده‌های سیاسی جریانات کشور است، زمان می‌گذرد. با نزدیک شدن به مرحله دیگری یعنی انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی در واقع مهمترین رخ داد کشور در سال جاری با حضور همه جریانات، احزاب و تشکل‌ها برای این انتخابات آماده می‌شوند.

وی با تاکید بر اینکه طی دو دهه گذشته در سخنان رهبر معظم انقلاب حضور پرنشاط و حداکثری مردم در انتخابات به عنوان یک اصل مطرح بوده است، ابراز امیدواری کرد که انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی با مشارکت همه فعالان سیاسی موجب برگزاری انتخاباتی پر نشاط باشد.

دبیر اجرایی جبهه متحد اصولگرایان در ادامه به ارائه گزارشی از فعالیت‌های حوزه کاری خود در جبهه متحد اصولگرایان پرداخت و گفت: پس از ماه مبارک رمضان شورای مرکزی جبهه متحد بیش از 30 جلسه را برگزار کرده است، ضمن آنکه جلساتی نیز هیئت داوری و هیئت اجرایی در این مدت برگزار کرده‌اند.

وی با اشاره به اینکه در هیئت اجرایی ساز و کارهای خوبی از قبیل ساز و کار ستادهای استانی تعریف شد، دو وظیفه جبهه متحد اصولگرایان را شناسایی بهترین‌ها و نیز معرفی آنان برای رای آوری به مردم عنوان کرد.

متکی با بیان اینکه در این مدت ساختاری که در حوزه ستاد و اجرایی باید شکل می‌گرفت، انجام و در حال نهایی شدن است، گفت: مکانیزم رسیدن به نامزد اصولگرایان برای معرفی به مردم در حال انجام شدن است. اضافه بر اینکه این کار از پایین به بالا انجام می‌شود، یعنی ما با رجوع به مردم و ستادهای استانی مسیر رسیدن به نامزد مورد نظر را طی می‌کنیم تا در عالم واقع به گزینه‌های خود برسیم و نهایتا نیز نامزدهای ما مورد اقبال مردم قرار گرفته و انشا‌ءالله به مجلس نهم راه یابند.


در ادامه نشست خبری جبهه متحد اصولگرایان علیرضا زاکانی رئیس ستاد انتخاباتی جبهه متحد اصولگرایان طی سخنانی با بیان اینکه جبهه متحد حاصل تلاش جمعی اصولگرایان و تاکید بر گفتمان اصولگرایی است، خاطرنشان کرد: وحدت بخشی مهمی از گفتمان اصولگرایی است که در درون جبهه و خانواده انقلاب تعریف می‌شود و بر اساس اصول و ارزش‌ها شکل گرفته است‌ که از این موارد موجب شکل‌گیری جبهه متحد شد.

وی با بیان اینکه تلاش جمعی اصولگرایان معطوف به فضای گفتمانی مشخص و ایجاد شور و نشاط انتخاباتی است که ما‌حصل آن حضور پررنگ مردم در انتخابات و انتخاب نامزدها مبتنی بر ارزش‌ها به شمار می‌رود، افزود: نهایتا با جمیع این موارد کاندیدی به مردم معرفی می‌شود که دارای تعهد و تخصص بالایی است و انشاالله مجلسی هماهنگ و کار‌آمد و در خدمت مردم شکل خواهد گرفت.

زاکانی ابراز امیدواری کرد که حرکت جمعی اصولگرایان با حضور همه عناصر جبهه انقلاب ادامه پیدا کند.

ولایتی گفت: بیداری اسلامی به وقوع پیوسته در منطقه، اتحاد اصولگرایان را ضروری‌تر کرده است چرا که انقلاب اسلامی ایران الگوی این بیداری‌هاست.

خبرنگار فارس از سخنگوی جبهه متحد اصولگرایان پرسید: با توجه به بیداری اسلامی در کشورهای منطقه و نشأت‌گیری آنها از انقلاب اسلامی، وحدت اصولگرایان به عنوان نیروهای انقلاب چگونه می‌تواند این بیداری را تقویت کند، اظهار داشت: همانطور که خبرنگار محترم خبرگزاری فارس، اشاره فرمودند، بیداری اسلامی الهام گرفته از انقلاب اسلامی است و به لحاظ عقلی و نقلی می‌توان به این موضوع پی برد.

وی با بیان اینکه ایران اسلامی باید به عنوان الگو برای کشورهای منطقه مطرح شود، افزود: در اجلاس اخیر تهران بیش از ۷۰۰ تن از فرهیختگان و نمایندگان در اجلاس بیداری اسلامی شرکت کردند و بیش از ۱۳۰ نفر از آنها در جلسه عمومی سخنرانی کردند؛ بنده با ۲۶ نفر ملاقات داشتم. آنها به طور مشترک می‌گفتند که بیداری اسلامی در کشورهای عربی نشأت گرفته از جمهوری اسلامی ایران است.

سخنگوی جبهه متحد اصولگرایان با بیان اینکه انقلاب اسلامی ایران بازگشت به ارزش‌های اسلامی و احیای اسلام بود، افزود: وقتی مردم منطقه می‌بینند انقلاب اسلامی بعد از ۳۲ سال علی‌رغم تمامی مشکلات رشد کرده ایران را به عنوان الگو مطرح می‌کنند. مصر از سال ۵۷ شمسی و ۱۹۷۹ میلادی که بحث کمپ‌ دیوید مطرح شد، روز به روز تضعیف شد. بنابراین ما به عنوان الگو باید به اهمیت شرایط پی ببریم.

ولایتی گفت: اینکه می‌گوئیم اصولگرایان هرچه زودتر اتحاد کنند و فراز و نشیب‌ها را تحمل کنند تا مجلسی قوی متشکل از طرفداران و دلبستگان انقلاب اسلامی و همینطور معتقدین به نهضت جهانی اسلام انتخاب شوند، به علت همین الگو بودن است. چرا که ما باید بار سنگین الگو بودن را حفظ کنیم.

وی با بیان اینکه شهید ربانی علی‌رغم مخالفت آمریکا به اجلاس تهران آمد، افزود: کسانی که به تهران آمده‌اند همه می‌دانستند که اگر دعوت ایران را بپذیرند مارک متحد جمهوری اسلامی ایران بر آنها خواهد خورد و حتی نمایندگان ایران و سودان به من گفتند که شما جهاد اصغر کرده‌‌اید و جهاد اکبر استمرار حمایت از بیداری اسلامی و مقابله با تلاش نظام استکبار برای انحراف در این بیداری است.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، علی اکبر ولایتی سخنگوی جبهه متحد اصولگرایان، در اولین نشست خبری این جبهه در پاسخ به سؤالی درباره تفاوت ساختار ۸+۷ و ۶+۵ اظهار داشت: تفاوت جوهری بین این دو ساختار وجود ندارد در ۶+۵ چهارتن از روحانیون همراه با بنده بودیم اما در ساختار جدید بعد از جلساتی که داشتیم، با هدایت‌‌های آیت‌الله مهدوی کنی و مشارکت آیت‌الله یزدی بنا شد که ساختار ۸+۷ طراحی شود.

وی تاکید کرد: جبهه متحد اصولگرایان تلاش دارد در توزیع نمایندگان جریان‌های مختلف اصولگرا، عدالت را اجرایی کند، .

خبرنگار ایسنا درباره رابطه دیدار اخیر جبهه پایداری با آیت‌الله مهدوی کنی پرسید که ولایتی در پاسخ گفت: اخیرا برخی از اعضای جبهه پایداری با آیت‌الله مهدوی کنی دیدار داشتند که این دیدار جدی در راستای سازندگی صورت گرفت و آیت‌الله مهدوی کنی نیز ارشاداتی داشتند که جوهره رهنمودهای ایشان حضور جبهه پایداری در مجموعه جبهه متحد بود.

ولایتی با بیان اینکه جبهه پایداری هیچ مخالفت اساسی برای حضور در جبهه متحد ندارد، گفت: انشاءالله در آینده شاهد خواهیم بود که دوستان جبهه پایداری با توجه به اخلاص و توانمندی که در آنها وجود دارد به جبهه متحد اضافه خواهند شد که در این صورت امید برای پیروزی اصولگرایان افزایش خواهد یافت.

خبرنگاری از ولایتی پرسید، آیا جبهه متحد اصولگرایان بعنوان یک ساختار انتخاباتی صرفا فلسفه انتخاباتی دارد یا بحث‌های گفتمانی را هم دنبال می‌‌کند که سخنگوی جبهه متحد گفت:‌ هنگام انتخابات تب فعالیت‌ها افزایش پیدا می‌کند و این به معنی این نیست که قبل از انتخابات افراد با یکدیگر تماس نداشته باشند. جلسات ما با دوستان از ۲ سال پیش بود و ما ارتباط خودمان را داریم و البته اهداف و جریان‌های سیاسی جلسات درونی خودشان را برگزار می‌کنند.

ولایتی تصریح کرد: گمان می‌کنم با توجه به شرایط منطقه و جهان اسلام انشاءالله مجموعه اصولگرایان کار خودش را تا انتخابات، خاتمه شده تلقی نخواهد کرد و بعد از انتخابات نیز این جلسات ادامه خواهد داشت.

در ادامه اولین نشست جبهه متحد اصولگرایان صبح امروز برگزار شد خبرنگاری از ولایتی پرسید که چه تدابیری می اندیشید تا پس از آنکه اصولگرایان به مجلس راه پیدا کردند اختلافی درون آنها شکل نگیرد گفت: ما مجلس هشتم را مجلسی منسجم می‌دانیم و اصولگرایانی که در چارچوب ۶+۵ در آن مقطع معرفی شدند و مردم آنان را انتخاب کردند هم اکنون نیز با هم کار می‌کنند.

وی افزود: در مواقع حساس همواره مجموع اصولگرایان حول ید واحد تصمیم گیری می‌کنند و با پشتوانه اکثریت نزدیک به اتفاق کارهای خود را جلو می‌برد که نمونه آن بیانیه ۲۴۰ نفر از نمایندگان مجلس در تأیید سپاه قدس در برابر اتهامات بی پایه و اساس آمریکا بود.

ولایتی انسجام اصولگرایان در استیضاح و سپس رأی اعتماد مشروط به او را از دیگر مصادیق اتفاق نظر اصولگرایان خواند و افزود: اصولگرایان مجلس علیرغم اینکه انتقاداتی صریح نسبت به انحراف و اختلاس اخیر داشتند وزیر اقتصاد را استیضاح، تذکر و سپس رأی اعتماد مشروطی به او دادند.

وی با بیان اینکه مجلس و دولت هر دو اصولگرا هستند تصریح کرد: در دنیا نیز اگر دولت و مجلس از یک طیف باشند با هم همکاری و تعامل دارند. در فتنه ۸۸ اگر نبود انسجام نمایندگان مجلس ممکن بود که قضایا به شکل دیگری رقم بخورد اما دیدیم که مجلس در برابر مداخلات خارجی ایستاد.


سخنگوی جبهه متحد اصولگرایان در ادامه با بیان اینکه انسجام و وحدت کلمه در مواضع اصولی مجلس کنونی دیده می‌شود خاطرنشان کرد: البته در برخی مسائل که اهمیتی ندارد ممکن است بین برخی گروه‌های مختلف اصولگرا اختلاف نظر وجود داشته باشد که این نه تنها تضعیف کننده وحدت نیست بلکه تقویت کننده نیز هست.

وی در پاسخ به سؤالی درباره احتمال مشترک بودن برخی نامزدهای جبهه متحد اصولگرایان با نامزدهای جریان موسوم به انحرافی گفت: انحراف تعریف خودرا دارد ما کسانی که به ارزش های اسلامی،انقلاب اسلامی، قانون اساسی و ولایت فقیه پایبند هستند استفاده و آنان را به مردم معرفی می‌کنیم.

* ولایتی خطاب به خبرنگار خبرگزاری فرانسه: استنباط شما از سخنان رهبری غلط است
خبرنگار خبرگزاری فرانسه در ادامه به تفسیر شخصی از سخنان رهبر انقلاب پرداخت واز ولایتی پرسید که رهبری اخیرا گفته‌اند که نخست وزیری احیا شود در حالی که احمدی نژاد از همین مجلس بیرون آمد نظر شما در مورد کنار گذاشتن سیستم ریاستی،تبدیل آن به سیستم پارلمانی و احیای نخست وزیری چست و آن را چقدر جدی می‌دانید؟ گفت: استنباط از آنچه که رهبری انقلاب در کرمانشاه فرمودند آن نبود که شما فرمودید. یعنی اینکه ایشان بخواهند سیستم نخست وزیری را احیا کنند. ایشان در پاسخ به سؤالی که اگرنظام اسلامی دچار فرسودگی شود چه اقداماتی می‌توان کرد به استنباط در پاسخ به آن اینگونه فرمودند که نظام جمهوری اسلامی یک نظام پویاست و این طور نیست که جزمیتی نسبت به تصمیمات و حتی قانون اساسی داشته باشد و اگر ضرورتی اقتضا کرد همانطور که زمان امام رفراندومی جهت پویایی نظام برداشته شد در آینده‌ای دور نیز این اقدام دور از انتظار نیست.

سخنگوی جبهه متحد اصولگرایان در ادامه در پاسخ به سؤالی درباره مطالبات گروه جبهه پایداری و نیز انتقاداتی که این طیف از اصولگرایان به مکانیزم ۸+۷ دارند گفت: اخیرا با دوستان جبهه پایداری جلسه‌ای نداشتیم اما جمع بندی مباحثی که با آن مطرح شد این بود که آنان بیشتر به ساختار و ترکیب جبهه متحد انتقاداتی داشتند و خواستار برخی تغییرات در ساختار آن بودند که البته این موضوع مورد قبول اکثریت قریب به اتفاق شورای مرکزی قرار نگرفت.

وی تأکید کرد: استدلال دوستان این بود که وقتی مکانیزم شکل گرفته است و بیش از یک سال بر روی آن کار شده اگرقرار باشد با هر انتقادی این ترکیب عوض شود دیگر تصمیمات اعتباری ندارد. ضمن اینکه حضرات آیات مهدوی کنی و یزدی پس از هفته‌ها بحث به این ترکیب رسیدند البته ممکن است در جلساتی صحبت‌هایی مطرح شود و منجر به رأی گیری شود و اقلیتی نیز با ‌آن مخالف باشند که قاعده دموکراسی حکم می‌کند آن اقلیت کمتر تصمیم اکثریت را بپذیرند.


ولایتی التاکید کرد: هیچگاه درب به روی سایر اصولگرایان بسته نیست و اگر چند روز به انتخابات نیز مانده باشد و جبهه پایداری بخواهد به جبهه متحد بپیوندد مورد استقبال قرار خواهد گرفت.

سخنگوی جبهه متحد اصولگرایان در پاسخ به سؤال خبرنگار یکی از خبرگزاری‌های اصلاح طلب که از او پرسید در حالی که چند ماه از انتخابات زمان مانده است اما همچنان شاهدیم که شور و نشاط انتخاباتی در کشور شکل نگرفته است، نظر شما در این باره چیست، گفت: این گفته‌ها استدلالی ندارد چراکه تجربه ۳۰ ساله انتخابات و برگزاری انتخابات مکرر در جمهوری اسلامی نشان می‌دهد که معمولا نشاط انتخاباتی یک ماه مانده به انتخابات شکل می‌گیرد که البته چند ماه قبل از آن به معنای عدم فعالیت گروه‌ها و احزاب نیست.

وی تأکید کرد: زیر پوست شهرها ستادهای احزاب و گروه‌ها تشکیل و چهره‌های انتخاباتی سعی می‌کنند خود را به مردم بشناساند. البته می‌بایست ستادها شکل می‌گرفت تا شور و نشاط انتخابات بیشتر شود که البته این مهم در بین اصولگرایان صورت پذیرفت و تا حدود زیادی ستادهای شهرستانها نیز مشخص شدند. وقتی که ستادها شکل بگیرند کاندیداها معرفی می شوند.

ولایتی در پاسخ به سؤالی درباره معیارها برای رد صلاحیت کاندیداها گفت: آنچه که ما از معیارهای شورای نگهبان می دانیم آن است که افراد پایبند به اصول نظام و سابقه سوء استفاده نداشته باشند که صلاحیت آنان سلب شود چرا که به تشخیص خود نمی‌توان گفت کسی از فعالیت منع شود ملاک قانون است و شورای نگهبان آن را مدنظر قرار می‌دهد.


وی در پاسخ به سؤال دیگر این خبرنگار اصلاح طلب درباره مشارکت دادن ناطق نوری در وحدت اصولگرایان نیز اظهار داشت: ناطق نوری از پایه گذاران مجموعه‌های اصولگرایی است و هم اکنون وی در جامعه روحانیت مبارز است و همانطور که آیت الله مهدوی کنی اظهار کردند نظر ایشان(آقای مهدوی) نظر کل جامعه است از این رو آقای ناطق نوری و حسن روحانی از عناصر برجسته جامعه روحانیت مبارز محسوب می‌شوند.

ولایتی در جمع بندی سخنانش با قدردانی از رسانه‌ها گفت: انتخابات جزو ارکان نظامی است و اگر نباشد مردم که صاحبان اصلی انقلاب هستند دخالتی در سرنوشت خود نخواهند داشت از این رو بهترین تجلی مردم انتخابات است. از این رو پیش بینی ما این است که انتخابات آ‌ینده پرشور و مردم با مشارکت حداکثری به میدان می‌آیند.

وی ادامه داد: در معرفی کاندیداها لازم است ساز و کارها شکل بگیرد که در دنیا و جمهوری اسلامی شناخته شده است از این رو مجموعه اصولگرایی همچون گذشته تصمیم گرفتند ساز و کاری را برای انتخاب کاندیداها سامان دهند که این کار امروز انجام شده است.

سخنگوی جبهه متحد اصولگرایان با بیان اینکه اصولگرایانی که در این جبهه هستند اصولگرایی را منحصر به خود نمی دانند تأکید کرد: اصولگرایانی که خارج از این مجموعه هستند و در قول و فعل خود به مبانی جمهوری اسلامی پایبنند جزو مجموعه اصولگرایی محسوب می‌شوند.

وی تأکید کرد: مجموعه جمع شدن اضلاع و نمایندگان صاحبان نفوذ این نیست که همه کاندیداها از سوی آنها معرفی می‌شود بلکه مکانیزم مشخصی در جبهه متحد اصولگرایان تعیین شده است.

ولایتی در خاتمه با تأکید بر اینکه انتخابات مجلس نهم از اهمیت ویژه ای برخوردار است و اگر نگوییم شرایط آن بی سابقه است می‌توان گفت که شرایط کم سابقه‌ای دارد گفت: در این شرایطی که اهمیت ویژه‌ای از بعد بین‌المللی، منطقه‌ای وجود دارد و انتظار از جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک الگو این است که بتواند به کمک جریانات اسلامی برود و نگذارد که بیگانگان در آنان نفوذ کند و در خطوط آنها انحراف ایجاد کند که این البته خواسته همه متفکران جمهوری اسلامی ایران و جامعه اسلامی است.
دبیر اجرایی جبهه متحد اصولگرایان گفت که عدم وحدت موجب فسیل شدن ما می‌شود و مجموعه فسیل قادر به برداشتن گام‌های موفقیت‌آمیز نیست.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، منوچهر متکی دبیر اجرایی جبهه متحد اصولگرایان در اولین نشست خبری این جبهه، در پاسخ به سؤال دوم خبرنگار فارس درباره خطر عدم وحدت در جبهه اصولگرایی گفت: در تمام ۳۲ سال گذشته در تمام موضوعات مربوط به انقلاب اسلامی هر زمان ما متحد بودیم موفق شده‌ایم.

وی افزود: عدم وحدت موجب فسیل شدن ما می‌شود و مجموعه فسیل قادر به برداشتن گام‌های موفقیت‌آمیز نیست.

متکی با بیان اینکه وحدت بر اساس مبانی برآمده از نظام و اسلام و با محوریت رهبری دلیل با هم بودن است، افزود: نتایج مثبت وحدت کاملا مشخص است و فقدان وحدت آسیب‌های زیانباری خواهد داشت.

* دولت در انتخابات جانبداری نمی‌کند

خبرنگاری از متکی درباره موضع جبهه متحد اصولگرایان در قبال فعالیت‌های انتخاباتی دولت پرسید که متکی گفت: همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند در بحث انتخابات ظرفیت‌های نظام و امکانات دولتی به طور رسمی با نام دولت حضور نداشته باشند. البته ما جلسه چندی پیش که با عنوان جلسه ستاد انتخاباتی دولت برگزار شد، را انتخاباتی ارزیابی نمی‌کنیم و لذا دولت با تقیدی که دارد به عنوان برگزارکننده انتخابات در مقوله انتخابات جابندارانه وارد نخواهد شد.


وی افزود: ورود رسمی شخص احمدی نژاد به انتخابات که البته نمودی از آن را هم سراغ نداریم، پذیرفتنی نیست.

* هزار نفر در نامه به جبهه متحد آمادگی خود را برای کمک به جبهه متحد اعلام کرده‌اند

متکی همچنین در پاسخ به سؤالی درباره ارتباط جبهه متحد اصولگرایان با احزاب و نمایندگان آنها گفت:‌ همانطور که آقای دکتر ولایتی فرمودند ساختاری تعریف شده که همه اصولگرایان نقش داشته باشند. حدود هزار نفر طی نامه‌ای به جبهه متحد اصولگرایان آمادگی خود را برای کمک به جبهه متحد اعلام کرده‌اند و ما نیز سازوکاری تعریف کرده‌ایم که با همه این افراد و شخصیت‌های اصولگرا ارتباط داشته باشیم. بر همین اساس کمیته ارتباطات را بعد از تعریف سازوکار و مشخص شدن روند انتخابات در جبهه متحد اصولگرایان تماس با این افراد را آغاز خواهیم کرد.

در ادامه اولین نشست خبری جبهه متحد اصولگرایان که صبح امروز (شنبه) در سالن همایش‌های دانشکده علوم ارتباطات پژوهشکده باقر‌العلوم برگزار شد منوچهر متکی دبیر اجرایی جبهه متحد اصولگرایان در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا اعضای شورای مرکزی جبهه متحد در انتخابات نهمین دوره مجلس کاندیدا می‌شوند یا خیر و اینکه آیا شما نیز کاندیدا می‌شوید، گفت: بنده در انتخابات مجلس نهم نامزد نخواهم شد. البته در شورای مرکزی نیز بحثی در مورد نامزد شدن یا نامزد نشدن اعضا در انتخابات را نداشته‌ایم.

وی افزود: کاندید شدن یا نشدن اعضای شورای مرکزی جبهه متحد در اختیار خودشان است که اگر خواستند از سنگری که الان هستند به سنگر دیگری رفته و تداوم خدمت را در آنجا دهند البته اگر آنان نیز بخواهند نامزد شوند توسط شورای مرکزی بررسی خواهند شد.

متکی در پاسخ به سؤال خبرنگاری مبنی بر اینکه آیا از احزاب و جبهه‌های دیگر نیز می‌تواند افراد در جبهه متحد حضور داشته باشند و به طور مشخص آقای روح الامینی نیز می‌تواند در این مکانیزم حضور داشته باشد یا خیر گفت: از احزاب دیگر نمی‌توانند در جبهه متحد حضور داشته باشند اما ما با اصولگرایان و جبهه‌های مختلف آن تعامل و همکاری داریم و بنده درباره مصداق خاصی صحبت نکرده و نمی‌کنم.

تداوم حیات جریانات سیاسی در درون نظام تحرکات آنان در انتخابات است

دبیر اجرایی جبهه متحد اصولگرایان در ادامه در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه نظر شما درباره تحریم کردن انتخابات از سوی اصلاح طلبان و تاثیر عدم حضور آنان در میزان آرا چیست گفت: اینکه آنها درانتخابات حضور پیدا نمی‌کنند تحلیل شخصی سؤال کننده است. تداوم حیات جریانات سیاسی در درون نظام تحرکات آنان در انتخابات است و طی 30 سال گذشته نیز یک جریان سیاسی زنده همواره در انتخابات حضور پیدا کرد البته تلقی من این است که جریان اصلاح طلب در انتخابات آینده حتما حضور پیدا می‌کنند.

وی گفت: بالاخره آنان باید آورده خود را به میدان بیاورند. از این رو معتقدم عدم ورود به تصمیم سازی کشور توسط یک تشکیلات مهر تأئیدی است بر اینکه آنها می‌خواهند فعالیت خود را تعطیل کنند؛ البته اصلاح طلبان چنین تصمیمی ندارند.

دبیر اجرایی جبهه اجرایی جبهه متحد اصولگرایان در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه آیا افراد اصولگرایی که ناشناس هستند و دارای موقعیتند می‌توانند در جبهه متحد قرار بگیرند یا خیر گفت: بر اساس مذاکراتی که در شورای مرکزی صورت گرفته ما با افرادی که دارای ظرفیت هستند وارد مذاکره و آنان با رئیس ستاد و مجموعه اجرایی ملاقات می‌کنند.

وی افزود: مکانیزم دراستان‌ها به این شکل است که خود استان‌ها افراد را مورد بررسی قرار می‌دهند و اگر اتفاق نظر در استان روی آنان باشند به تهران معرفی می‌شوند مگر در موارد استثنائی که اختلافی پیش بیاید که از سوی ستاد تهران پیگیری می‌شود.

متکی در پایان خاطرنشان کرد: کلیه کسانی که شرایط لازم برای انتخابات آینده را دارند می‌توانند با جبهه متحد تماس برقرار کنند.


 


موضع‌گیری برخی افراد تندرو و خطرناک‌جلوه دادن اصلاح‌طلبان از سوی آنها و از طرفی ناامیدی اصلاح‌طلبان از گذر نکردن از فیلتر‌های شورای نگهبان از علل یاس ایجاد شده در این مجموعه و بی‌میلی آنها به مشارکت در انتخابات است.

علی اکبر اولیاء نماینده یزد و صدوق در مجلس شورای اسلامی و عضو فراکسیون خط امام ره (اصلاح‌طلبان) گفت: مجموعه اصلاح‌طلبان دل و دماغی برای مشارکت در امور سیاسی ندارند و جز عده‌ای که فکر می‌کنند شخصاً زمینه حضورشان در انتخابات فراهم است، در کل انگیزه و کششی برای شرکت اصلاح‌طلبان در انتخابات وجود ندارد، مگر اینکه در ماه‌های آتی اتفاق خاصی بیفتد.

عضو فراکسیون اقلیت مجلس در ادامه گفت: آقای هاشمی رفسنجانی به میدان بیایند و فضایی را ایجاد کنند تا فضا از این محدودنگری و خاص‌نگری خارج شود و فضا به گونه‌ای باز شود که همه کسانی که معتقد به نظامند‌، ولو اینکه اشتباهاتی هم داشته‌اند، بتوانند در انتخابات حضور یابند چرا که در غیر این صورت مشارکت عمومی محقق نخواهند شد.

علی اکبر اولیاء گفت: آقایان هاشمی رفسنجانی‌، سید محمد خاتمی و سید حسن خمینی محور شوند و راهکاری ملی برای حضور اصلاح‌طلبان در انتخابات تدارک ببینند؛ خیلی‌ها به این عزیزان امیدوارند.

وی ادامه داد: من بعد از دیدار با آیت‌الله‌هاشمی و شنیدن سخنان‌شان مبنی بر اینکه از انتخابات به عنوان یک فرصت ملی استفاده شود، امیدوار شدم. موضع‌گیری برخی افراد تندرو و خطرناک جلوه دادن اصلاح‌طلبان از سوی آنها و از طرفی ناامیدی اصلاح‌طلبان از گذر نکردن از فیلتر‌های شورای نگهبان از علل نامیدی ایجاد شده در این مجموعه و بی‌میلی انها به مشارکت در انتخابات است.

وی در خاتمه گفت: حضور موثر در انتخابات، وصیت و سفارش امام (ره) بود؛ باید راهکارهای مناسبی برای رفع موانع حضور اصلاح‌طلبان پیدا کرد و این پدیده خوبی نیست؛ شخصاً امیدوارم سخنان بزرگانی مثل آقای هاشمی‌رفسنجانی محقق شود و فضا برای انتخابات باز شود.


 


کلمه:سی و شش زندانی سیاسی منتقد در زندانهای اوین، رجایی شهر و خوزستان با صدور بیانیه ای در باره انتخابات آتی مجلس، ضمن هشدار به مسوولان ارشد نظام درباره روند فعلی اداره کشور، تاکید کرده اند که صلاح جنبش سبز و جریان اصلاح طلب در این است که در صورت برگزاری انتخابات سالم و آزاد به طور یکپارچه از آن استقبال کنند و در صورت ناسالم بودن آن، با انسجام و وحدت و داشتن برنامه، عامل مشروعیت بخش به انتخاباتی ناسالم و غیرقانونی نشوند.

به گزارش کلمه، این ۳۶ زندانی سیاسی در بخشی از بیانیه خود، مجلس فعلی را به مجلس دوران حسنی مبارک در مصر تشبیه کرده و نوشته اند: بدون وجود مجلسی متشکل از نمایندگان واقعی و مدافع حقوق مردم، نه تنها احقاق حقوق از دست رفته مردم، بلکه جلوگیری از مفاسد بزرگی که اخیرا تنها نمونه هایی از آن - آن هم نه به طور کامل - انتشار یافته، امکان پذیر نیست.

زندانیان سیاسی حامی جنبش سبز در بیانیه خود به تحلیل مفاسد اقتصادی دولت دهم از جمله اختلاس ۳۰۰۰ میلیارد تومانی نیز پرداخته و نوشته اند: از وقوع مفاسد اخیر نباید متعجب بود زیرا دولتی که امانتدار رای مردم نباشد و در انتخابات با رای مردم آنچنان بازی کند، طبعا امانتدار سرمایه های معنوی و مادی مردم هم نمی تواند باشد.

آنها افزوده اند: دولتی که ادعا می شد بهترین دولت یکصدساله اخیر کشور است تبدیل به فاسدترین دولت یکصد ساله اخیر و بلکه همیشه تاریخ ایران شده است و تنها راه حلی نیز که حامیان دیروز رییس دولت تاکنون به کار گرفته اند سرپوش گذاشتن بر این مفاسد و رسوایی ها و جلوگیری از اطلاع یافتن مردم و پرهیز از برخورد با عوامل اصلی آنها بوده است.

امضا کنندگان این بیانیه یکی از مهم ترین مشکلات امروز کشور در عرصه های مختلف از جمله انتخابات را ورود نهادها و نیروهای نظامی و امنیتی به این عرصه ها دانسته و نوشته اند: این نهادها قانونا و عرفا از ورود به آنها منع شده اند. تنها در نظام های استبدادی است که اینگونه نهادها در امور سیاسی، اقتصادی، قضایی و امثال آن مداخله می کنند و هرچه استبداد در نظامی بیشتر و شدیدتر باشد، حضور نهادهای امنیتی و نظامی نیز در عرصه های مختلف بیشتر و پررنگ تر است. در کشور ما نیز سکاندار اصلی حوادث انتخابات سال ۸۸ و پس از آن این نهادها بودند و هستند که حضور آنها همچنان ادامه دارد و فضای امنیتی سنگینی را بر کشور مستولی و سایه افکن کرده اند.

نسخه پی دی اف

متن کامل این بیانیه که توسط یاران گمنام جنبش سبز در زندان اوین در اختیار کلمه قرار گرفته، به این شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

امسال، سال برگزاری انتخابات دوره نهم مجلس شورای اسلامی است که با توجه به رویدادهای انتخابات سال ۸۸ و پیامد آن یعنی شکل گیری جنبش سبز، مباحث و مسادل جدیدی را برانگیخته است.

در یک نظام دمکراتیک و مردمسالار، مجلس کانون اصلی قدرت و مرکز تصمیم گیری ها و تعیین سیاست های آن است و میزان نهادینه بودن دمکراسی و مردم سالاری در هر نظام سیاسی را می توان از میران توانایی و قدرت مجلس آن کشور برآورد کرد.

در انقلاب اسلامی و قانون اساسی جمهوری اسلامی نیز بنابر این بود که مجلس در راس امور باشد و از طرف آنها بر تمام ارکان حکومت از صدر تا ذیل نظارت و از آنها حسابرسی و حساب کشی کند. به طور طبیعی پیش نیاز و شروط اصلی شکل گیری چنین مجلسی، انجام انتخاباتی کاملا آزاد و بدون هرگونه دخالت صاحبان قدرت و حکومتگران است تا مردم بتوانند هرکسی را بخواهند انتخاب کنند.

اما متاسفانه در کشور ما، مدتهاست با دخالت های آشکار حکومت و به ویژه نهادهای امنیتی و نظامی، انتخابات به یک صحنه آرایی نمایشی و مجلس برآمده از آن به مجلسی فرمایشی تبدیل شده است، مجلسی که حتی برای دفاع از حقوق خود و پیگیری اجرای مصوبات خود نیز ناتوان است و بارها و بارها از طرف دولت و رییس آن مورد تحقیر قرار می گیرد و در مقابل تعدیات به حقوق موکلانش دم برنمی آورد.

مقایسه مجلس کشورهای دمکراتیک با مجالس کشورهای استبدادی تفاوت جایگاه آنها را به وضوح نشان می دهد و مشخص می کند مجلس در نظام فعلی کشور ما به کدامیک شباهت دارد. به خوبی می توان دریافت که در این مجلس نه از نظر فرآیند انتخابات و نه از نظر قدرت و جایگاه تاثیرگذاری هیچ شباهتی با مجلس های نظام های دمکراتیک که براساس انتخابات آزاد تشکیل می شود، ندارد.

اگر بخواهیم مورد مشابهی را در دیگر کشورها پیدا کنیم، مجلس امروز ما کاملا مشابه مجلس دوران حسنی مبارک است. بدون وجود مجلسی متشکل از نمایندگان واقعی و مدافع حقوق مردم، نه تنها احقاق حقوق از دست رفته مردم، بلکه جلوگیری از مفاسد بزرگی که اخیرا تنها نمونه هایی از آن - آن هم نه به طور کامل - انتشار یافته، امکان پذیر نیست.

با توجه به اهمیت جایگاه مجلس، تصمیم گیری در مورد انتخابات آتی واجد اهمیت فراوان است و باید با تامل، ضرورتها، شرایط و پیش نیازهای آن مورد بررسی قرار گیرد.

برخی از موضوع های مهم در این زمینه عبارتند از:

۱ - انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ که در واقع یک کودتای انتخاباتی بود شکاف دولت- ملت را تشدید و حکومت را بیش از پیش با بحران مشروعیت رو به رو کرد. مشکل اصلی در انتخابات سالهای اخیر که در سال ۸۸ به اوج خود رسید، تصمیم صاحبان قدرت به تعیین نتیجه انتخابات قبل از اخذ رای از مردم بود که منجر به رویدادهای دوران انتخابات و خیرش جنبش سبز پس از آن شد.

یادآوری بحران های پس از انتخابات سال ۸۸ از یکسو ملال آور و از سوی دیگر اجتناب ناپذیر است. ملال آور است، زیرا دامنه بحرانها در همه ابعاد آن به شکلی باور نکردنی تا اعماق جامعه نفوذ کرده است و غالب شهروندان، آن را به درجه ای تجربه کرده اند. اما اجتناب ناپذیر است، زیرا برای اصلاح این وضع خطیر و بحرانی، چاره ای جز یادآوری و نقد مستمر آن و تاکید بر حق حاکمیت بلامنازع مردم و پایان دادن به انحصار قدرت سیاسی وجود ندارد.

بسیار بعید به نظر می رسد که دست اندرکاران مدیریت کلان کشور تا بالاترین سطح از شدت و عمق بحران های جاری بی خبر باشند و از آن بعیدتر این است که آنها ساده اندیشانه اظهارات تبلیغاتی خود مبنی بر ثبات و استقرار و مطلوب بودن وضع حاکمیت و جامعه را باور داشته باشند. فروپاشی اداره و مدیریت کشور اکنون به مرحله ای رسیده که فساد و سوء استفاده و آلودگی مسئله ای عادی در ارکان حکومت شده و ارقام نجومی ۳۰۰۰ میلیارد تومان اختلاس که تنها بخشی از یکی از تخلفات صورت گرفته، بحث عادی امروز جامعه شده است.

دولتی که ادعا می شد بهترین دولت یکصدساله اخیر کشور است تبدیل به فاسدترین دولت یکصد ساله اخیر و بلکه همیشه تاریخ ایران شده است و تنها راه حلی نیز که حامیان دیروز رییس دولت تاکنون به کار گرفته اند سرپوش گذاشتن بر این مفاسد و رسوایی ها و جلوگیری از اطلاع یافتن مردم و پرهیز از برخورد با عوامل اصلی آنها بوده است. زیرا شیوع این موارد به حدی است که

گر حکم شود که مست گیرند / در شهر هر آنکه هست گیرند

از وقوع مفاسد اخیر نباید متعجب بود زیرا دولتی که امانتدار رای مردم نباشد و در انتخابات با رای مردم آنچنان بازی کند، طبعا امانتدار سرمایه های معنوی و مادی مردم هم نمی تواند باشد.

۲ - یکی از مهم ترین مشکلات امروز کشور در عرصه های مختلف از جمله انتخابات، ورود نهادها و نیروهای نظامی و امنیتی به این عرصه هاست که این نهادها قانونا و عرفا از ورود به آنها منع شده اند. تنها در نظام های استبدادی است که اینگونه نهادها در امور سیاسی، اقتصادی، قضایی و امثال آن مداخله می کنند و هرچه استبداد در نظامی بیشتر و شدیدتر باشد، حضور نهادهای امنیتی و نظامی نیز در عرصه های مختلف بیشتر و پررنگ تر است. در کشور ما نیز سکاندار اصلی حوادث انتخابات سال ۸۸ و پس از آن، این نهادها بودند و هستند که حضور آنها همچنان ادامه دارد و فضای امنیتی سنگینی را بر کشور مستولی و سایه افکن کرده اند. این دخالت تنها به حوزه سیاسی محدود نمی شود بلکه بخش عمده اقتصادی کشور نیز امروز در انحصار این نهادهاست. همچنین دستگاه قضا و قاضی که طبق قانون اساسی باید مستقل باشد هم تحت سلطه بی چون و چرای دستگاه نظامی و امنیتی است و احکام بی سابقه و سنگین دیکته شده توسط این نهادها به وسیله این نهادها به امضای قضات مشخص تعیین شده به وسیله آنها می رسد. آرای صادر شده به وسیله این دادگاهها پس از انتخابات سال ۸۸ آنچنان سنگین و از نظر حقوقی بی پایه و بدون مبناست که در صورت مقایسه با احکام دادگاههای نظامی زمان شاه باعث روسفیدی آن دادگاهها خواهد شد. این اقدامات طبعا قضات سالم و خدمتگزار دستگاه قضایی را نیز بدنام می کند و دردناک تر اینکه این احکام ظالمانه به نام دین و قضاوت اسلامی صادر می شود و ظلم مضاعفی را بر اسلام تحمیل می کند.

بدون تردید تا زمانی که دخالت این نهادها در انتخابات ادامه داشته باشد هرگز نمی توان انتظار برگزاری انتخابات آزاد و سالم و صیانت از آرای واقعی مردم را در کشور داشت.

۳ - در آستانه شروع فرآیند انتخابات مجلس واقعیت های امروز جامعه، عبارت اند از:

- رهبران جناح منتقد حاکمیت یا در زندان خانگی و تحت شدیدترین کنترل ها و محدودیت ها هستند یا در بیرون زندان، از هرگونه حقی برای فعالیت محروم اند.

- فعالان و کنش گران سیاسی به طور بی سابقه ای در زندان به سر می برند.

- سایه سنگین شرایط امنیتی و دخالت نهادها و نیروهای امنیتی در همه جا سایه افکنده است، به طوری که اجازه یک اجتماع کوچک نیز داده نمی شود.

- از هرگونه فعالیت احزاب سیاسی جلوگیری می شود.

- سانسور شدید بر مطبوعات حاکم است به طوری که حتی حق نام بردن یا چاپ خبر و عکس نخست وزیر سابق و رییس مجلس و رییس جمهوری سابق کشور را نیز ندارند.

- از ازادی بیان، تجمع ها و راهپیمایی برای منتقدان جز آرزویی باقی نمانده است. بدون رفع این محدودیت ها و ممنوعیت ها و موارد مشابه آن به هیچ وجه عقل سلیم نمی پذیرد که انتخابات پیش رو واجد حداقل های یک انتخابات سالم و آزاد خواهد بود و نمی توان باور کرد که حاکمیت فعلی از رویه قبلی خود خارج شده و قصد برگزاری انتخاباتی سالم و آزاد را دارد.

۴ - خواسته اصلی جنبش سبز همواره تحقق حاکمیت بی چون و چرای ملت و حق مسلم آنها برای داشتن انتخاباتی کاملا آزاد و سالم و وظیفه و تعهد حاکمان به برگزاری چنین انتخاباتی بوده و هست. اعتراض های پس از انتخابات ۸۸ نیز به دلیل عدم پای بندی حاکمیت به عهد و میثاق ها و تعهدات خود و خدشه دار کردن آن انتخابات بود.

امروز نیز باید به این اصل توجه داشت که راه منطقی هرگونه اصلاح در وضعیت فعلی کشور پافشاری بر انتخابات آزاد و سالم و تحقق شعارهای اصلی انقلاب: استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی، و پیشرفت و حاکمیت ملی است.

انتخابات آزاد نیز متحقق نمی شود مگر اینکه شرایط برگزاری آن را مسئولین فعلی جمهوری اسلامی محقق کنند. حداقل این شرایط، آزادی رهبران جنبش سبز آقایان موسوی و کروبی و خانم رهنورد و همچنین تحقق شرایط مطرح شده از سوی رییس جمهوری سابق، آقای سید محمد خاتمی، و نیز پایان دادن به فضای امنیتی کشور است.

متاسفانه تاکنون هیچ علامتی دال بر اینکه حاکمیت قصد پذیرش موارد یاد شده و برگزاری انتخاباتی قابل قبول را دارد، مشاهده نمی شود. ما امیدواریم این روند تغییر کند ولی در صورت تداوم این روند ناسالم همه دلسوزان کشور و علاقمندان به حاکمیت مردم باید به این نکته توجه داشته باشند که حاکمان فعلی و به خصوص نهادهای اطلاعانی و امنیتی ممکن است که برخی از چهره ها و افراد را به شیوه های مختلف تحت فشار قرار دهند که در انتخابات نامزد شوند و تلاش کنند در طیف گسترده جنبش سبز و اصلاح طلبی تفرقه ایجاد کنند و تا آنجا که می توانند افرادی را به عنوان «اصلاح طلب خودی» به سمت خود جلب کنند تا سناریوی انتخابات نمایشی خود را تکمیل کنند و اقلیتی کوچک را در مجلس آینده شکل دهند.

اما صلاح جنبش سبز و جریان اصلاح طلب در این است که در صورت برگزاری انتخابات سالم و آزاد به طور یکپارچه از آن استقبال کنند و در صورت ناسالم بودن آن انسجام خود را حفظ کرده، علی رغم فشارهای مختلف احتمالی همگی مراقب باشند و وحدت و یکپارچگی فعلی خود را مخدوش نکنند و با داشتن برنامه ای منسجم و واحد، اجازه ندهند که تبدیل به عامل مشروعیت بخش انتخاباتی ناسالم و غیرقانونی شوند.

۵ - علاقه مندان و حامیان جنبش سبز در سطوح مختلف جامعه به خوبی می دانند که انتخابات آتی و نحوه مواجهه با این رویداد سیاسی در هرحال گامی است در جهت هدف نهایی این جنبش که همانا تحقق حق انتخاب آزاد شهروندان در عرصه های مختلف سیاسی و اجتماعی است. جنبش سبز پروژه ای قدرت طلبانه و محدود به یک طبقه یا قشر و جریان خاص نیست بلکه مسیر روشنی است که مقصد را در تضمین دمکراسی در ایران برای همیشه و همه دانسته، توسعه و رفاه را جز از این راه دست یافتنی نمی داند.

عرصه مبارزه سیاسی در جنبش سبز، جریان روزمره زندگی است، از این رو اتخاذ هر موضع سباسی در قبال انتخابات آتی مجلس، متضمن این تاکتیک است که فعالان جنبش سبز، عرصه سیاسی را به فرصتی مغتنم برای طرح مطالبات خود و به ویژه تعیین شرایط یک انتخابات آزاد، سالم و موثر و تاکید بر حق مسلم مردم در برگزاری تجمع ها و بیان اعتراض های خویش بدل کنند. جنبش سبز آغازی انتخاباتی داشته و طبعا با توجه به عمق و گستره آن، سناریوهای امنیتی و اقتدارگرایانه برای اجرای نمایش های شکست خورده انتخاباتی را هرگز نخواهد پذیرفت.

۶ - در چنین شرایطی ما امضا کنندگان این بیانیه، یکبار دیگر از سر خیرخواهی به مسئولان جمهوری اسلامی در هر رده توصیه می کنیم به جای تکیه بر نهادها و نیروهای امنیتی و نظامی و قرار دادن آنها در برابر مردم، تکیه گاه خود را مردم که ولی نعمت این نظام و از نظر حقوقی، فوق حاکمیت هستند، قرار دهند و طریق تواضع، صداقت و اعتماد با آنها را در پیش گیرند و با اجرای بی تنازل قانون اساسی و حق حاکمیت ملی، انتخابات پیش روی مجلس را زمینه ای برای جبران مافات و برقراری تعاملی صحیح با ملت بدانند.

تحولات منطقه، تحولاتی عبرت آموز است. کشورهایی که سالهای طولانی استبداد متکی بر نیروهای نظامی و امنیتی را تجربه کرده بودند، در نهایت و علی رغم میل رهبرانشان در مقابل اراده ملت هایشان تسلیم شده و امروز به سمت دمکراسی و انتخابات آزاد حرکت کرده اند و نوید نظام های دمکراتیک را می دهند. در حالی که این تحولات، بشارت دهنده پایان دوران نظام های استبدادی در منطقه بوده، امروز روند حاکمیت در ایران جهتی کاملا معکوس یافته است.

همچنین این موضوع بسیار مهم را نیز نباید فراموش کرد که متاسفانه در عرصه خارجی هم در سطح منطقه ای و هم در سطح بین المللی، کشور ما هر روز با مضیقه و تهدیدهای جدید و بیشتری مواجه می شود که موارد اخیر آن بسیار خطیر و در حد بی سابقه ای نگران کننده است. مسئولان فعلی کشور که باید پاسخگوی شرایط و وضعیت امروز و پیامدهای فردای آن باشند، توجه کنند که تنها راه رفع تهدیدهای خارجی، اعتماد و تکیه بر مردم و برگزاری انتخاباتی آزاد و پرشور و با حضور واقعی و نه ادعایی همه اقشار و سلایق و گرایش های موجود جامعه است.

برگزاری اتنخابات نمایشی و انحصارطلبانه و مهندسی شده و محروم ساختن بخش عظیم مردم از رقم زدن سرنوشت خود، حاصلی جز ویران کردن پایه های مردم سالاری و مشروعیت و اقتدار نظام سیاسی و هموار کردن راه به روی تهدید کنندگان خارجی و آسیب پذیر ساختن کشور در بر ندارد. انتخابات نمایشی، حتی اگر همچون نمایش انتخاباتی صدام ادعای حضور ۹۹ درصدی مردم را نیز به یدک بکشد، هرگز رافع و بازدارنده تهدیدات خارجی نخواهد بود و نمی تواند بدیلی برای انتخابات آزاد باشد.

ما امضا کنندگان این نامه تاکید می کنیم که نگران سرنوشت آینده کشور به ویژه ملت مظلومی هستیم که اهداف و دستاوردهای انقلاب عظیم ۵۷ را از دست رفته و کشورش را در معرض تهدیدهای بی سابقه می بیند. ما ضمن هشدار در مورد عواقب روند جاری، با توکل و استمداد از خداوند متعال امیدواریم این آخرین فرصت بازگشت و اصلاح، مغتنم شمرده شود.

اسامی امضا کنندگان که به ترتیب حروف الفبا تنظیم شده است:

۱-بهمن احمدی امویی
۲-حسن اسدی زید آبادی
۳-جواد امام
۴-مسعود باستانی
۵-عماد بهاور
۶- سید علیرضا بهشتی شیرازی
۷-سید مصطفی تاج زاده
۸-علی جمالی
۹-امیر خرم
۱۰-بابک داشاب
۱۱-محمد داوری
۱۲-مجید دری
۱۳-امیر خسرو دلیرثانی
۱۴-علیرضا رجایی
۱۵-عبدالله رمضان زاده
۱۶-عیسی سحرخیز
۱۷-داود سلیمانی
۱۸- محمد سیف زاده
۱۹- قاسم شعله سعدی
۲۰- اسماعیل صحابه
۲۱- کیوان صمیمی
۲۲- فریدون صیدی راد
۲۳- فیض الله عرب سرخی
۲۴- محمد فرید طاهری قزوینی
۲۵- مهدی فروزنده پور
۲۶- سیامک قادری
۲۷- ابوالفضل قدیانی
۲۸- محسن محققی
۲۹- مهدی محمودیان
۳۰- محمدجواد مظفر
۳۱- محمدرضا معتمدنیا
۳۲- علی ملیحی
۳۳- عبدالله مومنی
۳۴- محسن میردامادی
۳۵- بهزاد نبوی
۳۶- ضیا نبوی


 


جـــرس: عضو جامعه روحانیت تهران از رواج بداخلاقی در فضای سیاسی و رسانه ای کشور انتقاد کرد و ضمن آنکه بزرگترین مشکل کشور را فرهنگی دانست، تاکید کرد: "ما این مسئله را هنوز قبول نداریم که در مسایل فرهنگی و رسانه‌ای به شدت عقب هستیم و حاضر هم نیستیم در این مساله سرمایه گذاری کنیم . منظورم این است که ریشه تمام مشکلات این مملکت فرهنگی است. "

به گزارش خبرآنلاین ابوالحسن نواب، عضو جامعه روحانیت، رفتار سیاسیون و مقامات کشور را به چالش کشیده و با اشاره به فضای حکم گفت: "این رفتار سیاسی است که ما با هم داریم؟ دوستان یک کشور و برادران یک کشور که با هم یک انقلاب عظیمی را در جهان به پا کردند و الآن الگوی بسیاری از کشورها شده‌اند سر مسایل جزئی بلد نیستند با هم تعامل کنند. می‌گویند آپارتمان نشینی فرهنگ دارد نمی شود در آپارتمان سر و صدا کرد، در کار تشکیلاتی هم این چه رفتاری است که ما با هم می‌کنیم؟! متاسفانه بی ادبی، دروغ گفتن و اتهام زدن در فضای سیاسی کشور وجود دارد اما فضای تعامل در کشور وجود ندارد."

وی در ادامه، حضور و دلیل همکاری خود با ستاد انتخاباتی میر حسین موسوی را مربوط به پیش از انتخابات و به خاطر مسئولیت وی در مدرسه اسلامی هنر ذکر کرده و در خصوص حوادث بعد از انتخابات ریاست جمهوری، بدون اشاره به روند و دخالت نهادهای فراقانونی و نظامی در نتیجه آن اظهار عقیده کرد: "بگذارید یک مثالی بزنم. کشور هند با بیش از یک میلیارد نفر جمعیت دارای دموکراسی است. انتخابات هند هم مانند انتخابات ما هم برنده دارد و هم بازنده. شما تصور کنید در این کشور یک میلیارد نفری، بنا بود بعد از هر انتخاباتی همان ماجرای سال 88 به وجود بیاید، آیا می شد تصور کرد که این کشور روی کره زمین باقی بماند؟!"

این عضو جامعه روحانیت در بخش دیگری از گفت و گوی خود انتقاداتی را هم نسبت فضای رسانه‌ای کشور وارد کرد و گفت: سیاست مثل هر علم دیگر آداب خود را دارد و این آداب متاثر از فرهنگ است. سیاست وارد حوزه فرهنگ نشده است. ما در حوزه فرهنگ از سیاست رنج نمی‌بریم، بلکه ما در سیاست است که از بی فرهنگی رنج می‌بریم. ما همین مقدار آزادی که داریم و مجلات مختلف با صداهای مختلف وجود دارد دلیل این امر است که سیاست ما را رنج نمی‌دهد. الان سیاست مشکلی برای مجلات و رسانه‌ها ایجاد نکرده است و اینگونه نیست که رسانه‌های مخالف همه باید تعطیل بشوند. اما سوال اینجاست که فرهنگ تا چه میزان وارد سیاست شده است؟ ادب، اخلاق، نزاکت، عقل، اعتدال و مروت اقتضا نمی‌کند که گروه یا جریان سیاسی با رقیبش اینگونه رفتار کند.

وی در ادامه با بیان این سوال که در این فضای بداخلاقی، هدف این سیاست ماکیاولیستی چه خواهد شد؟ و هدف آن سیاستی که تنها به دنبال قدرت است چیست؟؛ به فساد مالی اخیر در سیستم بانکی اشاره کرد و گفت: ما می‌خواهیم یک قدرت نظیف و پاک را ارایه کنیم و مردم هم به دنبال این هستند و گرنه اگر قدرت پاک نباشد، از درونش اختلاس به وجود می آید و قدرت طلبی شکل خواهد کرد.

نواب همچنین به مساله انتخابات و ضرورت رعایت اخلاق در بحث‌های انتخاباتی اشاره کرد و گفت: یکی از مشکلات ما همین فصلی زندگی کردن است. آیا ما در فصل انتخابات به اخلاق نیاز داریم و در فصل غیر انتخابات به اخلاق نیاز نداریم؟ ما در تمام فصول به اخلاق نیاز داریم. اتفاقا در فصل‌های غیر انتخاباتی به اخلاق بیشتر نیازمندیم. چرا که اگر الان دم از اخلاق بزنیم آن را در دعواهای حزبی و انتخاباتی تحلیل می‌کنند.

عضو جامعه روحانیت مبارز در توضیح این مطلب گفت: امام نه به ترور متوسل شد و نه به اسلحه و نه به هیچگونه عملیات نظامی. امام تنها با بسیج فکری توده‌ها توانست انقلاب اسلامی را به پیروزی برساند. کار فرهنگی یعنی اطلاع‌رسانی به مردم، نوشتن و گفتن مستمر برای مردم. امام خمینی در نجف بودند و رسانه‌ها این گستردگی را نداشتند. سخنان امام با ضبط صوت و اعلامیه‌های دستی و ابزار این چنینی منتشر می‌شد. امام با هر وسیله‌ای که بود پیام خود را منتشر می‌کرد. بشر عاشق دانستن است. ما از فضای رسانه‌ای امروز استفاده صحیحی نمی‌کنیم.


 


جـــرس: به گزارش منابع حقوق بشری، اسعد باقری، دبیر پیشین انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه کردستان و یکی از اعضای اتحادیه دمکراتیک دانشجویان کرد پس از دستگیری به بازداشتگاه اطلاعات شهر سنندج منتقل شده است.
همچنین یک فعال محیط زیست اهل سنندج به نام وریا خسروی نیز، توسط نیروهای امنیتی در این شهر بازداشت و روانه زندان گردید.

به گزارش ارگان خبری مجمموعه فعالان حقوق بشر در ایران، اسعد باقری، دانشجوی بازداشتی در تماس تلفنی کوتاهی که با خانوادهٔ خود داشته از بازداشت خود در ستاد خبری سنندج و به سر بردن خود در بازداشتگاه ستاد خبری این شهر خبر داده است.

وی روز هشتم آبان ماه در پی احضار به ادارهٔ اطلاعات سنندج از سوی ماموران امنیتی بازداشت شده بود.

اسعد باقری، دبیر پیشین انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه کردستان و یکی از اعضای اتحادیه دمکراتیک دانشجویان کرد، در طی چند سال گذشته چندین بار احضار و مورد بازجویی قرار گرفته است.

همزمان آژانس خبری موکریان گزارش داده است که طی روزهای گذشته یک فعال محیط زیست در سنندج مرکز استان کردستان بازداشت شد.

بر اساس این گزارش، روز اول آبان یک فعال محیط زیست اهل سنندج به نام "وریا خسروی" توسط نیروهای امنیتی در این شهر بازداشت و روانه زندان گردید.

گفته می‌شود در پی بازداشت این عضو جمعیت سبز کردستان ماموران منزل وی را مورد بازرسی قرار داده و کیس کامپیو‌تر و... همراه خود برده‌اند.
تا لحظه تنظیم خبر هیچ علت یا عللی برای بازداشت این شهروند از طرف مقامات قضایی شهر سنندج اعلام نشده است.


 


دیدار اصلاح طلبان قم با احمدپور

جـــرس: به گزارش منابع حقوق بشری، احمدرضا احمدپور، زندانی سیاسی و عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت قم، با موافقت مسئولان روز گذشته به مرخصی آمد.

ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران گزارش داده است احمدرضا احمدپور، که برای بار دوم در تیر ماه امسال، به دلیل نگارش نامه‌ای به دبیرکل سازمان ملل دستگیر و روانه زندان شده بود، برای مدت یک هفته به مرخصی آمده است.

وی این نامه را در دوران اعتصاب غذای بازداشت قبلی‌اش و درباره شرایط بد زندان و زندانیان نوشته بود که موجب بازشدن پرونده‌ای جدید برایش شد.

اتهام‌های این وبلاگنویس و روحانی دگراندیش در پرونده جدید اقدام علیه امنیت ملی به منظور ایجاد آشوب در کشور، نشر اکاذیب به منظور تشویش اذهان عمومی از طریق تهیه و انتشار نامه به دبیرکل سازمان ملل، تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی از طریق تهیه و انتشار نامه مذکور، نگهداری تجهیزات ماهواره در منزل و انجام فعل حرام به علت عدم تخلیه منزل مسکونی سازمانی طلاب و داشتن سی. دی مبتذل (سی. دی موسیقی) عنوان شده است.

در دادگاه بدوی وی از بعضی اتهامات یادشده تبرئه و در ‌‌‌نهایت به ۳ سال حبس در شهر اهواز، ۱۰ سال تبعید به شهر ایذه، پرداخت ۲۰۰ هزار تومان جریمه نقدی بابت داشتن تجهیزات ماهواره و ۵۰ هزار تومان جریمه نقدی بابت کشف سی دی در خانه‌شان، محکوم که در دادگاه تجدید نظر، این احکام به تایید رسید.

در زمان بازداشت جاری، بار‌ها با خانواده ایشان برای تخلیه منزل سازمانی تماس گرفته شده است که در یکی از آخرین تماس‌ها، حراست شهرک مهدیه (شهرک طلاب قم) گفته است خانه به تعمیرات نیاز دارد. ‬

گفتنی است که این روحانی وبلاگ نویس، در سال ۸۸ و در جریان حوادث بعد از انتخابات نیز، به اتهام تبلیغ علیه نظام، هتک حیثیت روحانیت، توهین به رهبری و نشر اکاذیب به یکسال حبس محکوم شده بود که دوران محکومیتش سال گذشته به پایان رسید. ‬



دیدار اصلاح طلبان قم از احمد رضا احمد پور


گزارش منابع خبری جرس حاکی است، گروهی از اصلاح طلبان شهر قم و خانواده هایشان به دیدار احمدرضا احمدپور رفتند، که این فعال اصلاح طلب از بازجویی های متعدد خود شرح داد و اینکه "تمام تلاش آنها این بوده تا ثابت کنند یک روحانی رزمنده که سالهایی از عمر خود را در جنگ هشت ساله و بعد از آن نیز در دفاع از حقانیت و عدالت و در خدمت انقلاب و کشور گذرانده در جرگه ضد انقلاب و براندازان قرار دارد و حقا بازجویان مربوطه و دست اندر کاران در دستگاه ویژه روحانیت در پیاده کردن خدمتگذاران واقعی از قطار انقلاب،کشور و مردم بهتر از این نمی توانستند عمل کنند،و در این حکم نه تنها من که خانواده ام رانیز مجازات کردند."


 


جـــرس: رهبر جمهوری اسلامی طی پیامی به مناسبت کنگره حج، قیام و انقلاب های رخ داده در برخی کشورهای منطقه را از مهمترین مسائل جهان اسلام خواند و "حقایق نهفته در آن" را، آیات الهی دانست.

به گزارش تارنمای دفتر رهبری، وی در پیامی به مناسبت حج امسال، اظهار داشت که "شایسته است حج‌گزاران به مهمترین مسائل جهان اسلام بپردازند، که اكنون در رأس همه‌ این مسائل، قیام و انقلاب در برخی كشورهای مهم اسلامی است."

آقای خامنه ای با اشاره به قیام های آزادیخواهانه در مصر و تونس و لیبی، و بدون اشاره به سوریه، اظهار عقیده کرد: "بین حجّ سال گذشته و حج امسال، حوادثی در دنیای اسلام پدید آمده است كه میتواند سرنوشت امت اسلامی را دگرگون ساخته و آینده‌ ای درخشان نوید دهد. در مصر و تونس و لیبی طاغوتهای دیكتاتور و فاسد و وابسته، از سریر قدرت سرنگون شده‌اند و در برخی کشورهای دیگر امواج پرخروش قیام مردمی، كاخهای زر و زور را به ویرانی و نابودی تهدید می كند."

رهبر جمهوری اسلامی مجددا با انتقاد از برخی کشورها (مانند ترکیه) و مقامات، که روند دموکراتیزاسیون در کشورهای پیروز در انقلاب منطقه را از راهکار برقراری حکومت سکولار و عرفی پیشنهاد داده اند، اظهار عقیده کرد: "به رغم تلاش حاكمان سكولار و تلاشهای پیدا و پنهان آنان برای دین‌زدائی در این كشورها، اسلام، با نفوذ و حضوری نمایان و پرشكوه، هدایتگر دل‌ها و زبانها گشته و چون چشمه‌ای جوشان در گفتار و كردار توده‌های میلیونی، به اجتماعات و رفتارهای آنان طراوت بخشیده است. تكبیرها و شعارهای اسلامی، نشانه‌ آشكاری از این حقیقت و انتخابات اخیر تونس برهان قاطعی بر این مدعا است. بی‌گمان انتخابات آزاد در هر كشور اسلامی دیگر هم نتیجه‌ئی جز آنچه در تونس پیش آمد، نخواهد داشت."

وی خطاب به کشورهای پیروز در خیزش های منطقه گفت: "مصداق بزرگ تقوا در این دوره آن است كه این کشورها حركت مبارك خود را متوقف نسازند و خود را سرگرم دست‌آوردهای این مقطع نكنند...هشیاری در برابر حیله‌های بین‌المللی و قدرتهائی كه از این قیامها و انقلابها لطمه دیده‌اند نیز مهم است، چرا که آنها بی‌كار نمی‌مانند و با همه‌ توان سیاسی و امنیتی و مالی، برای برقراری دوباره‌ نفوذ و قدرت خود در این كشورها به میدان می‌آیند. ابزار آنان، تطمیع و تهدید و فریب است. تجربه‌ها نشان داده است كه درمیان خواص، هستند كسانی كه این ابزارها در آنان كارگر می‌شود و ترس و طمع و غفلت، آنان را دانسته یا ندانسته به خدمت دشمن در‌می آورد."

آقای خامنه ای بدون آوردن نام خاصی، مجددا به سفر چندی پیش نخست وزیر ترکیه به کشورهای منطقه اشاره کرد و با انتقاد نسبت به پیشنهاد وی جهت برقراری قانون سکولار و مبتنی بر جدایی نهاد دین از دولت گفت: "مهمترین خطر، دخالت و تأثیرگذاری در ساخت نظام جدید سیاسی در این كشورها است. آنان همه‌ كوشش خود را به كار خواهند برد تا نظامهای جدید، هویت اسلامی و مردمی نیابد. ملتهای شجاع و به پاخاسته در مصر و تونس و لیبی و دیگر ملتهای بیدار و مبارز بدانند، نجات آنان از ظلم و كید آمریكا و دیگر مستكبران غربی تنها و تنها در آن است كه تعادل قوا در جهان به نفع آنان برقرار شود."

وی با انتقاد از کمک غرب به انقلابیون لیبی گفت: "امریكا و ناتو به بهانه‌ قذافی خبیث و دیكتاتور، ماهها بر سر لیبی و مردم آن آتش ریختند. و قذافی همان كسی بود كه پیش از قیام شجاعانه‌ ملت لیبی درشمار دوستان نزدیك آنان بشمار می رفت، او را در آغوش می‌گرفتند؛ با دست او از ثروت لیبی میدزدیدند و برای خام كردن او دستش را می‌فشردند یا می‌بوسیدند . پس از قیام مردم، همین او را بهانه كردند و تمام زیرساختهای لیبی را به ویرانی كشاندند. كدام دولت توانست از فاجعه‌ كشتار مردم و ویرانی كشور لیبی به دست ناتو جلوگیری كند؟"

رهبر جمهوری اسلامی در انتها اظهار عقیده کرد "غرب و امریكا و صهیونیزم امروز از همیشه ضعیفترند. گرفتاریهای اقتصادی، ناكامی‌های پی‌درپی در افغانستان و عراق، اعتراضهای عمیق مردمی در امریكا و دیگر كشورهای غربی كه دامنه‌ی آن روز بروز گسترده‌تر شده است، مبارزات و جانفشانیهای مردم فلسطین و لبنان، قیامهای دلیرانه‌ مردم در یمن و بحرین و برخی دیگر از كشورهای زیر نفوذ امریكا، همه و همه حامل بشارتهای بزرگی برای امت اسلامی و بویژه كشورهای انقلابی جدید است. مردان و زنان مؤمن در سراسر جهان اسلام و بویژه در مصر و تونس و لیبی از این فرصت برای تشكیل قدرت بین‌الملل اسلامی بیشترین بهره را ببرند."


 


جـــرس: فرمانده کل بسیج در خصوص نقش آفرینی بسیج در عرصه سایبری گفت: شاید در گذشته بعضی از مقررات نظامی را طوری به بسیج تعمیم داده بودند که امکان حضور این نهاد در عرصه سایبر محدود شده بود، اما ما سعی کردیم همه این مقررات را کنار بگذاریم و مجال بدهیم تا بسیجیان بتوانند در این عرصه هم نقش آفرینی خود را داشته باشند و طبیعتا هرچه جلوتر برویم اثرگذاری بسیجیها در این عرصه بیشتر خواهد شد و بزودی شاهد شگفتی سازیهای بسیج در این عرصه خواهید بود.

به گزارش مهر، پاسدار محمد رضا نقدی در خصوص بحث های مطروحه توسط مقامات آمریکایی پیرامون برخورد با برخی فرماندهان سپاه قدس گفت: آنها ماهیت خود را با این اظهارات نشان داده اند و اگر آنها ترور هم بکنند ما در مقابل آنها دست به اسلحه نمی بریم چون شلیک به جسد مرده بی فایده است.

وی با تاکید براینکه "آمریکا دیگر مرده است و این اظهارات آنها نیز جزء تلاشهای مذبوحانه شان است"، گفت: "مردم وابستگی شان به انقلاب عمیق تر شده است و آنها اگر باز هم می خواهند کار پلید ترور را تجربه کنند باید منتظر رسواییهای بزرگی هم باشند."

جنبش وال استریت به زودی موجب فروپاشی آمریکا و اتحادیه اروپا خواهد شد
وی در ادامه در بیان تفاوت مراسم موسوم به برائت از مشرکین در حج امسال با سالهای گذشته نیز اظهار عقیده کرد: "مراسم برائت از مشرکین در حال حاضر از فضایی که سالهای قبل داشتیم عبور کرده است چون در سالهای اول انقلاب مردم دنیا با این شعارها آشنا نبودند مسلمانان این فرهنگ و ادبیات مبارزه با سلطه گران را هنوز یاد نگرفته بودند و برگزاری مراسم برائت از مشرکین نقش بسیار حیاتی در انتقال اخبار و اطلاعات و شیوه های مبارزه علیه ظلم و زور داشت درحالیکه امروز با به راه افتادن موج بیداری اسلامی در دنیا شرایط بطور کلی تغییر کرده است و فکر می کنم مراسم برائت از مشرکین امسال با شکوهتر از سال گذشته برگزار شود."

فرمانده کل بسیج همزمان هشدار داد: "اگر سعودیها یا عوامل صهیونیستی بخواهند جلوی برگزاری این مراسم را بگیرند نتیجه خوبی نخواهند گرفت."
وی با اشاره و حمایت از اعتراضات چپ گرایان و مخالفان سرمایه داری در آمریکا گفت: "امروز بدون اینکه ایرانیها بخواهند اعلام برائت از مشرکین کنند خودبخود موج این جریان دنیا را فراگرفته است بطوریکه مستکبران مستاصل شده اند و بزودی جنبش وال استریت که در آمریکا آغاز شده موجب فروپاشی آمریکا واسرائیل و حتی اتحادیه اروپا خواهد شد."

مردم فارغ از هرگونه وابستگی به احزاب ساخته غرب نقش آفرینی کنند
نقدی در بخش دیگری از سخنانش در خصوص تربیت نیروهای بسیجی برای جبران آنچه وی "خلاء ایدئولوژی که اکنون در جهان بوجود آمده"، اظهار عقیده کرد: "همانطور که در گذشته شاهد فروپاشی سوسیالیسم بوده ایم امروز هم شاهد فروپاشی لیبرالیسم هستیم. البته فروپاشی انجام شده و هم اکنون روند ظهور و بروز خود را طی می کند تا نهایتا مهر ابطال بخورد... امروز هیچکس شک و تردیدی ندارد در اینکه تفکر سوسیالیسم و لیبرالیسم پاسخگوی اداره جامعه بشری نیست و دموکراسی ساختگی هم که نظام سرمایه داری ایجاد کرده بود با ایجاد جامعه مدنی در غرب شکست خورد."

وی اضافه کرد: "غربیها با ایجاد احزاب و سندیکاهایی که از سوی صهیونیستها مدیریت می شد می خواستند عواطف و افکار ملتها را تحت کنترل خود قرار دهند و از این تشکلهای ساختگی بعنوان سوپاپ اطمینان برای حاکمان زورگو و دیکتاتور استفاده کنند، البته آنها سالها توانسته بودند که مردم خود را به این شکل استثمار کنند اما خوشبختانه این خط شکسته شد و رسوایی احزاب، سندیکاها و جریانات برملا شد."

پاسدار نقدی تاکید کرد "امروز مردم متوجه شده اند که باید خودشان به صحنه بیایند و فارغ از هرگونه وابستگی به تشکلات جامعه مدنی ساخته و پرداخته نظام سرمایه داری نقش آفرینی کنند و در حال حاضر هم این موج بیداری اسلامی که در جهان به راه افتاده است از انقلاب اسلامی الهام گرفته و این حرکت آزادیبخش را مردم دنیا از انقلاب اسلامی یاد گرفته اند که هم اکنون این کار را انجام می دهند و تکرار می کنند و دولتمردان خود را مبهوت کرده اند."

در سایبری شگفتی ساز خواهیم شد
فرمانده کل بسیج، در پایان در خصوص نقش آفرینی بسیج در عرصه سایبری نیز گفت: شاید در گذشته بعضی از مقررات نظامی را طوری به بسیج تعمیم داده بودند که امکان حضور این نهاد در عرصه سایبر محدود شده بود درحالیکه ما سعی کردیم همه این مقررات را کنار بگذاریم و مجال بدهیم تا بسیجیان بتوانند در این عرصه هم نقش آفرینی خود را داشته باشند و طبیعتا هرچه جلوتر برویم اثرگذاری بسیجیها در این عرصه بیشتر خواهد شد و بزودی شاهد شگفتی سازیهای بسیج در این عرصه خواهید بود.

اظهارات این مقام نظامی در حالیست که سپاه پاسداران، نهادهای قضایی، ارگان های امنیتی و دولت، از طرق مختلفی، فضای اینترنت و سایبری را تحت تاثیر و فشار و تهدید و کنترل قرار داده و از طریق هک و فیلتر و شناسایی و سرکوب فعالان، به تروریسم سایبری متوسل شده اند.


 


به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از آسوشیتد پرس وضعیت خاوری برای نخستین بار روز دوشنبه ۹ آبان در پارلمان کانادا مورد بحث و بررسی قرار گرفت و مقامات مسئول در اتاوا در مورد نحوه ورود افراد مشکل ساز به کانادا بازخواست شدند.
پرسش در مورد اقامت و شهروندی این مقام پیشین بانک ملی ایران در جلسه کمیته سنای کانادا در اتاوا مطرح شد . خاوری تا ماه سپتامبر گذشته ریاست بانک ملی را بر عهده داشت.
دانیل لانگ، سناتور محافظه کار پارلمان کانادا در این باره گفت نکته قابل توجه این است که دریابیم این مقام بلند پایه بانک ملی ایران چگونه در کانادا پناهگاه امن یافته است؟
جف یاورسکی، یکی از مقامات سازمان اطلاعات و امنیت دولت فدرال کانادا در پاسخ به این پرسش گفت ما در مورد هر گونه خطری که امنیت کانادا را تهدید کند تحقیق می کنیم. ما در مورد افراد داخل خاک کانادا بدون در نظر گرفتن تابعیت آنها تحقیق می کنیم و هرگاه نگرانی امنیتی وجود داشته باشد با مقامات سازمان مهاجرت مشاوره می کنیم. اما در مورد پرونده این فرد بخصوص تا آنجایی که من اطلاع دارم هیچ نکته خاصی مشاهده نشده است.
محمود رضا خاوری، مدیر عامل پیشین بانک ملی ایران نیز که تابعیت دوگانه ایران و کانادا را دارد پس از استعفا از مقام خود در ایران به کانادا سفر کرده و هم اکنون در تورنتو اقامت دارد. تهران نیز می خواهد برای دستگیری خاوری حکم جلب بین المللی بگیرد.
مقامات امنیتی می گویند کانادا پیمان استرداد مجرمین با ایران ندارد ولی اگر ثابت شود که خاوری با تحریف واقعیت موفق به اخذ گذرنامه کانادایی شده است ممکن است شهروندی این کشور را از دست بدهد.


 


عضو هئيت علمي دانشگاه تهران گفت: در صورت حضور افرادي همچون قاليباف که از کوچک ترين اصلاح طلبان هستند، مشارکت در انتخابات افزايش مي يابد. صادق زيبا کلام در جلسه پرسش و پاسخ با دانشجويان در دانشگاه آزاد اسلامي واحد زنجان، اظهار داشت: ذات حکومت سوريه با حکومت هايي نظير مصر، عراق و ليبي متفاوت نبوده و همه مردم عليه ديکتاتوري و کسب حقوق خود قيام کرده اند. وي در پاسخ به سوال يکي از خبرنگاران که ايدئولوژي روزنامه کيهان را تا چه حد قبول داريد؟ ابراز داشت: روزنامه کيهان سخنگوي دولت و حاکميت است و آنچه به نظر مي رسد اين روزنامه رسمي يادآور روزنامه هاي کمونيستي کشور روسيه است. به گزاش فارس اين مدرس دانشگاه در پاسخ به سوالي مبني بر مشارکت مردم در انتخابات سال 92 رياست جمهوري افزود: بحث انتخاب نخست وزير از سوي مجلس به دليل حل مشکلات رياست جمهوري است. وي با اشاره به اينکه در صورت حضور نامزدهاي اصول گرا مانند لاريجاني و ولايتي در انتخابات ميزان مشارکت مردم کاهش مي يابد، افزود: اما در صورت حضور افرادي همچون قاليباف که از کوچک ترين اصلاح طلبان هستند، مشارکت افزايش مي يابد. زيبا کلام افزود: اما اگر اين انتخابات به شکلي ديگر و با حضور حتي قاليباف باشد، مشارکت در انتخابات افزايش يافته و انتخابات نيز شبيه انتخابات دوم خرداد سال 76 و خرداد 88 مي شود. اين مدرس دانشگاه ادامه داد: چرا که حقوقي که از مردم پايمال شده است در نظر گرفته نمي شود و چه دليلي دارد که حقوق بشر در ايران تنها به مباحث ابتدايي ختم مي شود. زيبا کلام در پاسخ به سوالي مبني بر اينکه آيا امام خميني (ره) قصد حکومت در ايران را داشت، خاطرنشان کرد: نمي توانم به راحتي در اين خصوص اظهار نظر کنم نمي دانم امام قصد حکومت داشت.


 


خودنویس:رییس دفتر آیت‌الله مصباح یزدی با انتقاد از اینکه معمولا سخنرانی‌های مصباح یزدی ساعت ۱۲ شب به بعد پخش می‌شود گفت طبق اخباری که داریم عالی‌ترین مقام کشور نسبت به «کم‌توجهی» صدا و سیما به مصباح یزدی «تذکر» داده است.

بسیاری از کارشناسان معتقدند تلویزیون رسانه‌ای تصویری است که در جمهوری اسلامی همواره از آن به عنوان رادیو استفاده می‌شود؛ برای نمونه سخنرانی‌های طولانی و نیز میزگردها و .. که به‌طور دائم اکثر اوقات تلویزیون را پر کرده است را می‌توان در رادیو هم پخش کرد.

اما با وجود این بسیاری از مقامات و چهره‌های سیاسی و به خصوص چهره‌های مذهبی مستقر در قم از این موضوع گله‌مند هستند که چرا تلویزیون تصاویر آنان را کمتر پخش می‌کند.

در این زمینه رئیس‌دفتر آیت‌الله مصباح‌یزدی با انتقاد از صدا و سیما گفته است عزت‌الله ضرغامی، رییس سازمان صدا و سیما به‌خاطر اختلاف فکری که با مصباح یزدی دارد، ایشان را در رسانه ملی «بایکوت» کرده و سخنرانی‌های آقای مصباح در رسانه‌های ملی «تنها در شبکه قرآن و آن هم بعد از ساعت ۲۴ پخش می‌شود و اگر کسی بخواهد از سخنرانی‌های ایشان استفاده کند باید شب زنده‌داری کند.»

به گزارش آفتاب حسین جلالی، رئیس دفتر مصباح‌یزدی اضافه کرده است که: «طبق اخباری که ما داریم عالی‌ترین مقام کشور نسبت به کم‌توجهی رسانه ملی به مصباح‌یزدی به آقای ضرغامی تذکر داده است.»

وی با بیان اینکه در ۶ سال گذشته سازمان صدا و سیما، مصباح‌یزدی و شاگردان برجسته ایشان را «بایکوت خبری» کرده است گفت: «روشن است که ضرغامی تفکر و اندیشه مصباح را قبول ندارد.»

جلالی با بیان اینکه مصباح همیشه براساس سیاست‌های روز سخنرانی می‌کند افزوده است: «ضرغامی در چندین جا گفته است که با مصباح‌یزدی اختلاف فکری دارم. وقتی آقای ضرغامی به رسانه ملی آمد بنده خدمت آقای ضرغامی رسیدم و از ایشان خواستم همکاری‌های گذشته رسانه ملی را با مؤسسه امام خمینی ادامه بدهد و از پتانسل‌های مؤسسه استفاده نماید اما متاسفانه در این ۶ سال ایشان واکنشی نشان نداده است.»

رییس دفتر مصباح سپس با معرفی ضرغامی به عنوان یک چهره اصلاح‌طلب گفته است که رییس صدا و سیما به دلیل اینکه روی برخی شخصیت‌های قبل از انقلاب، برخی‌جریان‌ها در قبل از انقلاب و نیز شخصیت‌های دوران اصلاحات با مصباح اختلاف نظر دارد وی را «بایکوت» کرده است.

این در حالی است که در حال حاضر براساس نظر کارشناسان حجم عمده‌ای از وقت تلویزیون ایران به ترویج ایدئولوژی حاکمیت اختصاص دارد و صدا و سیما بدون در نظر گرفتن اصول رسانه‌ای، و با تبدیل تلویزیون به یک رادیو، تمام سخنرانی‌های مصباح یزدی (که معمولا در حمایت‌های بی‌چون و چرا از آیت‌الله خامنه‌ای است)؛ و نیز دیگر سخنرانی‌های موافقان حاکمیت را بصورت دائم نشان می‌دهد.


 



 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به emrooz-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به emrooz@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته