جمعی از فعالان سیاسی، مدنی، دانشجویی، دانشگاهی و روزنامه نگاران در مخالفت فعال با جنگ از طریق توقف موقت و مشروط غنی سازی اورانیوم و تعطیلی تمامی جنبه های نظامی برنامه هسته ای بیانیه ای صادر کردند.
به گزارش دانشجونیوز، در بخشی از این بیانیه آمده است: تبعات ویرانگر جنگ اعم از محدود و اشغالگرانه بی نیاز از توضیح است اما به باور ما صرفا با محکومیت لفظی و کتبی جنگ و یک کاسه کردن سلسله جنبانان نظامیگری جهانی و آتش افروزان داخلی نمی توان جلوی تهاجم نظامی را گرفت. حساسیت ها و نگرانی های جامعه بین المللی مسیری متفاوت با شکاف ملت - دولت در ایران امروز دارد. جمهوری اسلامی تنها مخل حقوق و کرامت انسانی شهروندان ایران زمین نیست بلکه تهدیدی علیه صلح و ثبات جهانی نیز بشمار می آید. توجه به تمایز ماهوی این دو مقوله در بازدارندگی موثر اهمیت کلیدی دارد. این جدایی لزوما بدین معنا نیست که نمی توان حوزه مشترک بین مطالبات داخلی و خواسته های مشروع جهانی پیدا کرد.
این بیانیه می افزاید: می توان ضمن حفظ استقلال کشور از ظرفیت های مشروع جامعه بین المللی برای پیشبرد دموکراسی، حقوق بشر و حاکمیت ملی در ایران استفاده کرد. بجای صدور احکام کلی و قطعی در مدح و یا مذمت حمایت خارجی ،شایسته است تا در یک گفتگوی ملی شرایط، پیش نیاز ها، محدوده های موجه ، موضوع و مصداق حمایت ها و ساز و کار نظارتی برای جلوگیری از استفاده های شخصی و گروهی در برخورد حمایتی جامعه جهانی را مشخص نمود و از میدان گرفتن افراد فرصت طلب و آلترناتیو سازی از جریانات مشکوک جلوگیری کرد. راه دموکراسی در ایران از اتکا به نیروی لایزال ملت و وجود رهبری موثر و سازمان یافته می گذرد.
در بخش پایانی این بیانیه آمده است: در این راستا همکاری کامل و شفاف با آژانس انرژی اتمی و توقف موقت و مشروط غنی سازی اورانیوم هستهای تا اعتماد سازی در چارچوب کنوانسیون منع گسترش سلاح های اتمی و پایان بخشی فوری به تمامی وجوه نظامی مربوط به برنامه هستهای می تواند به عنوان یکی از مطالبات محوری جنبش دموکراسی خواهی مردم ایران در زمینه صلح خواهی مد نظر قرار گیرد. ترکیب این خواسته در کنار خواست رعایت حقوق بشر، آزادی های اساسی و دموکراسی به مراتب پتانسیل بیشتری را برای تضعیف توامان استبداد و تجاوز گری و لذا جلوگیری از جنگ خواهد داشت.
بیاینه جمعی از فعالان سیاسی، مدنی، دانشجویی، دانشگاهی و روزنامه نگاران در مخالفت فعال با جنگ از طریق توقف موقت و مشروط غنی سازی اورانیوم و تعطیلی تمامی جنبه های نظامی برنامه هسته ای
هموطنان گرامی و ایرانیان آزاده
اکنون کالبد میهن عزیزمان خسته از ضربات پی در پی ولایت جور و ستم و حکومت عاری از مشروعیت ، روز های دشواری را می گذراند. اصرار و لجاجت حکومت بر تداوم روش های خصمانه و مخل منافع ملی و سرزمینی که با تکیه بر سیاست مشت آهنین، وحشت پراکنی و تحکیم فضای پلیسی دنبال می شود، آینده تاریکی را پیش روی مردم و وطن قرار داده است.
یکی از وجوه مخرب عملکرد حکومت در دهه اخیر دمیدن بر تنور بحران آفرینی در عرصه بین المللی بوده است. تعقیب ماجراجویی هسته ای در مرکز این اقدامات تنش زا قرار دارد که با بی اعتنایی به قوانین و معاهدات بین المللی در صدد هماورد طلبی دن کیشوت وار در پهنه جهانی و سرپوش گذاشتن بر مشکلات داخلی است.
حکومت می کوشد با استمرار بحران خارجی و گروگان گیری از طریق تقویت کانون های بی ثبات ساز در سطح منطقه و جهان ضمن انتقال تهدید ها به بیرون از مرز ها، بستر های لازم برای تداوم حاکمیت امنیتی و نگاه داشتن کشور در شرایط حساس و اضطراری را فراهم نماید.
انتشار گزارش جدید آژانس انرژی اتمی شواهدی را ارائه می دهد که اراده حاکمیت بر منحرف کردن برنامه هسته ای به مسیر نظامی وارد مرحله تعیین کننده ای شده است. حاکمین فعلی با گفتمان خصمانه و عدم همکاری با آژانس روز به روز بر خطر مقابله نظامی با ایران میافزایند. در شرایطی که همسایگان ایران با تقویت روابط اقتصادی با اقصی نقاط جهان و جذب سرمایه و فنآوریهای بروز گامهای بلندی را در راه رشد اقتصادی و بهبود رفاه عمومی مردمانشان برمیدارند، ماجراجوییهای بینالمللی حکومت ،ایران را روز به روز در انزوای عمیقتری فرو میبرد . نتایج این انزوا در زندگی روزمره تمام مردم ایران مشهود و ملموس است و در صورت عملیشدن تحریم بانک مرکزی ممکن است به سطح غیرقابل تحملی برسد.
حاکمانی که در انتخابات ۸۸ حقوق حقه مردم را زائل کردند و اعتراضات مسالمت آمیز آنان را به خاک و خون کشیده اند امروز شاخ و شانه کشیدن در سطح جهانی را وسیله ای برای بازیافت مشروعیت داخلی می دانند و خطر حمله خارجی را چون چماقی برای سرکوب بیش از پیش اعتراضات کنش گران آزدیخواه ایرانی بکار می برند .
حکومت تمامیت خواه در عرصه بین المللی با دادن اطلاعات گمراه کننده، بازی با زمان، عدم همکاری کامل با آژانس انرژی اتمی ، تخطی از قرار داد ان پی تی و سرپیچی از اجرای قطعنامه های سازمان ملل، صلح ستیزی را در مسیری مشابه برخورد های داخلی در سپهر جهانی دنبال می کند.
مدارا با جهان و احیاء حقوق شهروندان ایرانی به یک دیگر پیوند خورده است . شهروندان ایرانی در کنار مطالبه حقوق اساسی می بایست در حرکت خویش فقدان درک و آمادگی حاکمان در حل اختلافات جهانی از این جنس را زیر سوال ببرند.
ما تداوم بن بست کنونی، بلند پروازی هسته ای و قدرت نمایی تو خالی حکومت را زمینه ساز افزایش برخورد نظامی محتمل در آینده می دانیم که قطعا قربانی اصلی آن مردم ایران و بخصوص کودکان و اقشار زحمتکش خواهند بود. البته باید در نظر داشت بزرگنمایی خطر جنگ و هراس افکنی نیز تبعاتی منفی را متوجه مصالح جامعه ایران می کند.
تبعات ویرانگر جنگ اعم از محدود و اشغالگرانه بی نیاز از توضیح است اما به باور ما صرفا با محکومیت لفظی و کتبی جنگ و یک کاسه کردن سلسله جنبانان نظامیگری جهانی و آتش افروزان داخلی نمی توان جلوی تهاجم نظامی را گرفت. حساسیت ها و نگرانی های جامعه بین المللی مسیری متفاوت با شکاف ملت - دولت در ایران امروز دارد. جمهوری اسلامی تنها مخل حقوق و کرامت انسانی شهروندان ایران زمین نیست بلکه تهدیدی علیه صلح و ثبات جهانی نیز بشمار می آید. توجه به تمایز ماهوی این دو مقوله در بازدارندگی موثر اهمیت کلیدی دارد. این جدایی لزوما بدین معنا نیست که نمی توان حوزه مشترک بین مطالبات داخلی و خواسته های مشروع جهانی پیدا کرد.
به اعتقاد ما وظیفه نیروهای معتقد به دموکراسی و منافع ملی - سرزمینی ایران همسو کردن فشار های خارجی و مبارزات داخلی است. در این میان تنزه طلبی اخلاقی، برخورد ایدئولوژیک و منفعلانه کار ساز نیست بلکه باید با ارائه راه حلی به جهان نشان داد که جنبش دموکراسی خواهی مردم ایران این ظرفیت را دارد تا اجازه ندهد تنش آفرینی حکومت از آستانه تحمل نهادهای بین المللی عبور کند . در این راستا پرهیز از سیاه و سفید دیدن مناسبات جهانی و مبنا قرار دادن دو گانه دوست و دشمن دائمی و یا دیو و فرشته و عبور از انگاره های مربوط به دوران جنگ سرد ضرروی است. نگرش واقعبینانه به شرایط کنونی کشور و دنیا گوشزد می سازد وقتی یک جنبش فراگیر اجتماعی با ملاحظه نگرانی های مشروع جهانی در داخل کشور وجود ندارد آنگاه در فرایند تصمیم گیری جهانی ، خواست نیرو های سیاسی اپوزیسیون وزنی نخواهد داشت.
غفلت از این موضوع و اسارت در پای برخورد کلیشه ای و دیدگاه کلاسیک ضد امپریالیسم بدون اینکه ابتکاری برای برون رفت از بحران ارائه دهد در نهایت منجر به جدایی کامل مسیر رویارویی جامعه جهانی از مبارزات آزادی خواهانه مردم ایران می شود . این گسست با توجه به شکاف ترمیم ناپذیر ملت - دولت در ایران و انفعال در حوزه عمل مشوق قدرت های جهانی برای انتخاب گزینه برخورد نظامی با قصد نابود سازی تاسیسات هسته ای و نظامی کشور خواهد شد. امری که طیف افراطی حکومت از صورت کنترل یافته آن استقبال می کند تا هم سیطره خود بر شریان های اقتصادی و منابع قدرت را تثبیت سازد و هم برای قرار گیری در صف اول پیکار بنیاد گرایی اسلامی با غرب برای خود مشروعیت ایجاد نماید.
برخورد مسئولانه و موثر در جلوگیری از جنگ نیازمند سازمان دهی جنبش اجتماعی قدرتمند با حضور گرایش ها و بخش های مختلف موزائیک اجتماعی ایران است که خواهان استقلال، سربلندی، دموکراسی ،رعایت حقوق بشر ،صلح پایدار و انسانی و تعامل و دوستی با دنیا هستند و با آرامش قبرستانی، بی عدالتی، خودکامگی و صلح استبدادی سر سازش ندارند.
در این میان وجود مشکلات در نظام جهانی و پاره ای
اگر رئیس دولت نبودید، شاید شما را تا جلوی در ورودی وزارت اطلاعات نیز راه نمیدادند
جرس: بهمن اخوان، نماینده تفرش و آشتیان، در نامه شدیداللحنی به احمدینژاد، خواستار برگزاری مسابقه پیام کوتاه در صداوسیما درباره میزان محبوبیت احمدینژاد شد و تاکید کرد "او در پایان دوره خود به ناکجاآباد میرود."
به گزارش سایت اعتدال، این نماینده اصولگرا گفته است که در انتخابات بعدی مجلس شرکت نخواهد کرد، چون "نمایندگان مجلس، نماینده واقعی خواستههای مردم نبودند و به جای اینکه از قانون اساسی دفاع کنند، هر روز تحت تاثیر مسئولان بودند، وکیل الدوله بودند نه وکیل المله. نمایندگانی که با کوچکترین وعده دولت مبنی بر انتصاب اختیار یک مدیر کل، فرماندار و یا حتی استاندار، جایگاه نمایندگی خود را به حراج گذاشته اند و بی تردید دولت در این میان از همه راضی تر است."
متن کامل نامهی این نمایندهی اصولگرای مجلس به این شرح است:
حرفهای ناگفتهام را هنگام انتخابات با مردم در میان میگذارم. اما خود در این دوره از انتخابات مجلس شرکت نمیکنم. چرا که اعتقاد دارم نمایندگان مجلس، نماینده واقعی خواسته های مردم نبودند و به جای اینکه از قانون اساسی دفاع کنند، هر روز تحت تاثیر مسئولان بودند، هر روز تحت عنوان دولت و وزیر با آنها مذاکره می شد. شرکت نمی کنم چرا که معتقدم تعداد قابل توجهی از نمایندگان مجلس هشتم، وکیل الدوله بودند نه وکیل المله.
نمایندگانی که با کوچکترین وعده دولت مبنی بر انتصاب اختیار یک مدیر کل، فرماندار و یا حتی استاندار، جایگاه نمایندگی خود را به حراج گذاشته اند و بی تردید دولت در این میان از همه راضی تر است.
حال با این همه مشکل و سختی راه، سخنی دارم با رئیس دولت...
جناب آقای دکتر محمود احمدی نژاد؛
به گفته دوستانتان می خواهید ۸۰ درصد صندلی های مجلس را حامیان دولت به خود اختصاص دهند، آنهایی که از بودجه دولت استفاده کرده و به صورت مستقیم و غیرمستقیم برنامههای دولت را سرلوحه امور خود قرار داده اند.
آقای رئیس دولت، ما مجلسی به شیوه مدرس را می خواهیم. مجلسی که نمایندگان آن بتوانند صحبت کنند.مجلسی که شجاع باشند و نمایندگان بتوانند آنگونه که باید بر حسن عملکرد شما نظارت کنند. نه مجلسی بله قربان گو که وظیفه نظارتی خود را فدای انتخاب مدیر و رئیس نمایند.
آقای رئیس دولت! امروز مخالفان دولت که در درون نظام هستند و ولایت فقیه و نظام را قبول دارند از جانب شما سرکوب میشوند، ولی اپوزیسیون خارج از کشور، از سخنان و اقدامات شما کمتر لطمه میبینند، آیا عملکرد سیاسی خود را با دقت مرور کردهاید؟
آقای دکتر احمدینژاد! شما خود را دلسوز نظام میدانید اما آیا بهتر نبود همه مطالب خود را مطرح میکردید؟ آیا بهتر نبود از نمایندگان مجلس درخواست جلسه ای غیرعلنی می کردید و نمایندگان را در جریان مشکلات خود میگذاشتید؟ آقای رئیس دولت بهتر نبود آشتی با نمایندگان را در صدر برنامههای خود قرار میدادید؟ ما از شما درخواست سؤال کردیم، چرا که این درخواست حق قانونی ماست. نمایندگان نتوانستند حتی یک نشست چند دقیقه ای با شما داشته باشند، هر جلسهای که داشتید، همه تشریفاتی بودند. شما در جلساتی حضور یافتند که خودتان صاحبنظر بودهاید نه اینکه بخواهید واقعیتهای جامعه را مطرح کنید.
آقای رئیس دولت شما در تمام دوران فعالیتتان فقط با تیم خود تعامل و گفتگو داشتید، کاش اعضای ستاد شما در سالن اجلاس سران (در پنج شنبه گذشته) گروه هایی که نظام و ولایت فقیه را قبول داشته و التزام به قانون اساسی دارند،از همه گروه ها دعوت میکردند. این نوع عملکرد شما برخلاف گفتههای مقام معظم رهبری مبنی بر حضور همه نیروهای سیاسی در عرصه کشور است. آقای احمدینژاد، بررسی تاریخ انقلاب نشان دهنده حضور رجویها و بنیصدرها و اعلام افشاگری آنهاست و دیدیم که مردم چگونه مقابل آنها ایستاده و نشان دادند که همیشه حامی ولایت هستند. بهتر است به فیلمهای دوران انقلاب نگاهی بیندازید تا این امر بر شما مبرهن شود.
کشاورزان با مشکلات عدیده ای دست و پنجه نرم میکنند، شما میدانید این مشکلات چیست؟ می دانید کشاورز کود شیمیایی موردنیاز زمینش را با قیمتی گران خریداری می کند؟ هنگام اجرای طرح هدفمند کردن یارانهها وعده دادید کشاورزان را حمایت کنید، اما ره آورد اجرای این طرح، بالا رفتن هزینههای مردم بود. شما ماهیانه ۴۰ هزار تومان به حساب هر نفر واریز میکنید، غافل از اینکه این هزینه برای هر نفر به ۲۰۰ هزار تومان افزایش یافته است.
آقای رئیس دولت، صنایع ما فقط با ۲۵ تا ۳۰ درصد ظرفیت خود فعالیت میکنند، به عقیده شما چه کسی در این میان متضرر میشود. بیتردید ضرر اصلی متوجه اقتصاد کشور و مردم میشود و بیتردید بسیاری از این مسائل حاصل سیاستگذاریهای غلط دولتمردان شماست.
در کشور بین ۸ تا ۱۰ میلیون بیکار زندگی را به سختی سپری میکنند چه تصمیمی برای آنها اتخاد کردهاید؟ همه این آمار در حالی ارائه میشود که این رقم به جز کارگرانی است که به دلیل اعمال سیاستهای غلط اشتغال خود را از دست داده و به جرگه بیکاران پیوستهاند.
همه این آمار در حالی ارائه می شود که شما بیشترین میزان درآمد نفت را داشتهاید و هیچ دولتی مانند شما چنین بودجه نفتی نداشته است، اما در همین دولت با این درآمد هنگفت بازنشستگان درگیر مسائل ناشی از تورم هستند، معلمان از سوی دیگر و حقوق ۵۰۰ هزار تومانی نیز کفاف زندگی کارمندان در کشوری که خط فقرش بالای یک میلیون تومان است، را نمیدهد.
آقای رئیس دولت، من و شما میتوانیم با ماهی ۵۰۰ هزار تومان در یکی از روستاها زندگی کنیم؟
آقای احمدینژاد مشکلات متعدد اجتماعی در کشور بیداد میکند. افزایش تکدیگری، افزایش فساد، وجود ۷ تا ۱۰ میلیون معتادی که در کشورمان روزگار را سپری میکنند، همه و همه در حالی است که وزارت رفاه اجتماعی در زمان شما شکل گرفت و نشان داد که بسیاری از برنامههای شما حتی در بخش اجتماعی نیز از پیش شکست خوردهاند.
آقای رئیس دولت! به تازگی سخنانی مبنی بر در دست داشتن اسناد محرمانه کشور مطرح کردهاید، فکر میکنید که اگر در سمت فعلی خود نبودید، به این اسناد دسترسی داشتید؟ شاید هم فکر کردهاید از ابتدای نظام تاکنون تنها شما این اسناد را در اختیار داشته و رؤسای جمهور قبل از آن بیخبر بودهاند. اما باید به شما بگویم که اگر رئیس دولت نبودید، شاید شما را تا جلوی درب ورودی وزارت اطلاعات نیز راه نمیدادند. این اسناد محرمانه را همه دولتها داشتند، اما افشای آنها را چیزی جز دشمنی با نظام نمیدانستند.
به راستی این تهدیدهای شما علامت سوال بزرگی را در اذهان عمومی نقش نمیبندد؟ به راستی به کجا میروید؟
امروز جوانانی که جنگ و انقلاب را ندیدهاند با این ادبیات شما بر سر دو راهی ماندهاند؟ این به نفع کیست؟ با ادبیات فعلی شما دیگر نیازی به دشمن برای ایران عزیز نیست.
آقای رئیس دولت! این هنر نیست که شما کاروانی از وزیر و وکیل را به دنبال خود روانه میکنید و از استانی به استان دیگر و از دیاری به دیار دیگر میروید. ما در عصر ارتباطات هستیم. شما میتوانید با یک ویدئو کنفرانس، مسائل و مشکلات مردم را شنیده و به دنبال چارهای باشید. نه اینکه ادارات مدارس را تعطیل کرده و به اجبار عدهای را برای استقبال آماده کنیم. اگر اتوبوسها و مینی بوسها برای انتقال روستاییان به مراکز شهرها در نظر گرفته نمیشد، آیا مردم اینقدر بودجه داشتند که به استقبال شما بیایند. اصلاً آیا میآمدند؟ اگر به راستی به میزان محبوبیت خود در جامعه ایمان دارید، بیخبر به یکی از استانها بروید، آیا باز هم این استقبال انجام میشود؟
پیشنهادی دارم، بهتر نیست به مانند بسیاری از برنامههای تلویزیونی، شما هم با دادن یک شماره مسابقه پیام کوتاه برگزار کرده و میزان محبوبیت خود را بسنجید؟ به راستی در کجای سیاست کشور جای دارید؟ به راستی آقای احمدی نژاد، پس از پایان دوران ریاست جمهوریتان جایگاه شما کجاست؟ فکر نمی کنید ناکجا آباد مسیری است که در پیش رو دارید؟ شاید خود را با رهبری مقایسه می کنید که البته بیتردید این مقایسه بسیار خطاست، چرا که رهبری از جایگاه قلبی در بین مردم برخوردار است. ببینید در نماز جمعهها مردم به صورت خود جوش میآیند، اما در سفرهای شما ...
آقای احمدی نژاد، بایدتاسف خورد از آمار نامههایی که در سفرهایتان از تعدادشان با افتخار اعلام میشود، چرا که این نامهها و صدها هزار نامه دیگر همه و همه نشان دهنده فقر و بیکاری حاکم بر جامعه است شما برای این همه فقر و بیکاری و مشکلات ازدواج و مسکن چه برنامه ای دارید؟ همه سخنان شما فقط درحد یک شعار باقی مانده است. پس چه زمانی این شعارها به سر منزل مقصود رسیده و عملی میشود. شما و همه دوستداران انقلاب به امید آن زمان و نتیجه شعارهایتان ماندهایم، ولی ۴ سال دوم فعالیت شما به اتمام رسید و هنوز هیچ خبری نیست.
شاید فکر می کنید حالا که دیگر قصد ندارم نماینده شوم این سخنان را به زبان میآورم اما من در تمام دوران نمایندگیام این سخنان را مطرح کرده ام من از سر عناد و دشمنی با کسی سر سخن باز نمیکنم. اما همه اینها انتقاداتی بود که در طول این ۴ سال داشتهام.
آقای دکتر من در تمام دوران فعالیتم در مجلس ششم نیز ایستادم و همه سخنانم را مطرح کردم. امروز هیچکس نمیتواند به من انگ ضد ولایت فقیه بودن را بزند، چرا که من در آن دوره نیز از رهبری و ولایت فقیه حمایت کردم و اعتقاد دارم که حتی مقام معظم رهبری نیز از وضعیت فعلی چندان خشنود نیستند.
میخواهم در برابر آیندگان شرمگین نباشم و هنگام کاوش آنها در گذشته زیر سؤال نروم و آنها نپرسند گذشتگان ما در مجلس شورای اسلامی به دنبال چه چیزی بودند؟ و آیا حقیقتطلبی را فدای عافیت طلبی کرده اند یا نه؟
جرس: با بررسی اسناد مالی یکی از پروژههای مسکن مهر در غرب کشور مشخص شد در این پروژه، حدود 700 میلیون تومان اختلاف حساب وجود دارد.
به گزارش روزنامه خراسان، بر این اساس، دستگاههای نظارتی اقدام به بررسی حسابهای مالی دو عضو هیئت مدیره این پروژه کردهاند که یکی از آنها هم اکنون شهردار یکی از شهرهای همجوار و دیگری عضو شورای شهر همان شهر محل ساخت این مجتمعهای مسکونی است.
پیش از این اخباری مبنی بر فرار مدیرعامل تعاونی مسکن مهر یکی از مناطق غرب کشور با ۶۰۰ میلیون تومان آورده اعضا منتشر شده بود.
همچنین سال گذشته، دادستان قزوین از کشف جریان اختلاس ۱00 میلیارد تومانی در مسکن مهر قزوین خبر داده بود.
به دلیل تبعیض آشکار بین اصلاحطلبان و سایر گروهها
جرس: رئیس دورهای شورای هماهنگی اصلاحات درباره چگونگی برنامههای انجام شده برای همایش اصلاح طلبان گفت: در اوایل امسال شورای هماهنگی جبهه اصلاحات تصمیم گرفت که سه ماه مانده به انتخابات همایشی را تحت عنوان هماندیشی اصلاح طلبان برگزار کند.
به گزارش ایلنا، علی محمد غریبانی با اشاره به اینکه شورا برای چگونگی برگزاری، پیش همایش جلسات متعدد و بحثهای طولانی انجام داد، افزود: پس از کسب آخرین نظرات گروهها و احزاب اصلاح طلب در نهایت زمان انجام مراسم همایش روز عید غدیر تعیین شد.
وی در تشریح دلیل برگزاری پیش همایش گفت: بعد از مصوبه شورای هماهنگی کارگروهها و شوراهای سیاست گذاری و اجرایی انتخاب و عملا کار شورای سیاست گذاری شروع شد و برای اینکه آمادگی بیشتری برای اجرای همایش اصلی ایجاد شود و مقدمات کارهای اجرایی را تهیه كنيم و برای درنظر گرفتن شرایط آزمون و خطا تصمیم بر این شد که پیش همایش را برگزار کنیم.
غریبانی تصریح کرد: قرار بر این شد که پیش همایش در درون تشکیلات و داخل ساختمان یکی از گروهها در روز جمعه ۲۹ مهر برگزار شود.
وی گفت: به همین دلیل اطلاع رسانی در این باره آغاز شد و به تمام گروههای اصلاح طلب عضو شورا و همچنین رابطین استانی خود انجام پیش همایش را اعلام نمودیم.
غریبانی خاطر نشان کرد: متاسفانه این فرصت حضوری و تلاش اصلاح طلبان در دقیقه ۹۰ با ممانعت مواجه شد و به دنبال آن شورای هماهنگی به ناچار ۲ روز مانده به همایش طی اطلاعیهای از طرف دبیرخانه شورا، لغو پیش همایش را به رابطین استان و هیات رئیسه گروهها و احزاب اصلاح طلب اعلام و رسماً از آنها عذر خواهی کرد.
وی با اشاره به اینکه با منتفی شدن این پیش همایش تمام زحمات و اقدامات و برنامههای زمان بندی شده همایش اصلی به هم ریخت، گفت: علاوه بر به هدر رفتن زحمات چند ماهه خسارت مادی و معنوی نیز به شورا تحمیل شد.
رئیس دورهای شورای هماهنگی جبهه اصلاحات بیان داشت: به همین دلیل برنامهها و به تبع آن مسئولیت اجرایی من به حالت تعلیق در آمد.
وی در ادامه افزود: اکنون با توجه به کمی فرصت و مختل شدن برنامهها و اینکه اجازه پیش همایش داده نشده عملا امکان برگزاری همایش اصلی را نیز نخواهیم داشت.
غریبانی تاکید کرد: در صورت امکان و تصویب مجدد شورای هماهنگی ممکن است همایش اصلی به زمان دیگری موکول شود.
وی در پایان گفت: آنچه حائز اهمیت است مشاهده تبعیض آشکار درباره اصلاح طلبان و سایر گروههای غیر هم سو است و آدم نمیداند این درد را به کجا ببرد؟
جرس: در پی افزایش فشارها و محدودیت ها بر سید مصطفی تاجزاده، بیست و پنج روز است که از وضعیت وی اطلاعی در دست نیست و این مسئله موجبات نگرانی خانواده و همراهان این عضو ارشد جبهه مشارکت را فراهم آورده است.
این در حالی است که سید مصطفی تاجزاده از یک سال و نیم گذشته بطور غیرقانونی در قرنطینه و انفرادی بسر می برد و طی هفته های گذشته اقدامات و محدودیت ها غیرقانونی دیگری بر روی وی و خانواده اش صورت گرفته است.
علی طباطبایی داماد سید مصطفی تاجزاده با ابراز ناراحتی از قطع ملاقات ها و بی خبری از وضعیت آقای تاجزاده به "جرس" می گوید: "بعد از نامه آقای تاجزاده ملاقات های ایشان با خانواده قطع شده و الان حدود بیست و پنج روز است که خانواده با ایشان ملاقات نداشته است. البته در ابتدا گفتند که به علت تعمیرات ملاقات ها لغو شده در صورتیکه خانواده زندانیان دیگر که در همان جا نگهداری می شوند با عزیزان خود ملاقات کرده اند و هیچ تعمیراتی نبوده است!بازجوهای آقای تاج زاده که مربوط به حفاظت اطلاعات سپاه هستند مانع از ملاقات می شوند و این بار نیز مشخصا گفتند آقای تاجزاده زیاد صحبت می کند."
عضو در بند سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی در نامه ای خطاب به آقای خامنه ای نوشته است: "من نگران محکومیت و حبس همسرم نیستم و محکومیت او مانع اظهار نظر من در باره مسائل کشور نخواهد شد، بی شک شریک و همراه زندگی من این ظلم را نیز تاوان ادامه راهی میداند که مشترکاً برگزیدهایم. دخترانم نیز خدایی دارند مهربانتر و رحیم تر و کریمتر از آن که آنان را نیازمند خلقش کند. من به این میاندیشم نظامی که با این سرعت در سراشیبی سقوط اخلاقی و معنوی حرکت میکند چه سرنوشتی خواهد یافت و این ملت چه تاوان سنگینی از این بابت خواهد پرداخت. من تنها این را میفهمم که آن چه که امروز به نام دین و نظام دینی در این کشور اجرا میشود هیچ نسبتی با دین ندارد و مسؤلانی که آمر و عامل این امور هستند هیچ نسبتی با دین و خدای دین ندارند."
طباطبایی در ارتباط با نامه آقای تاجزاده که منجر به ممنوع الملاقاتی ایشان شده ادامه می دهد: "آقای تاجزاده بارها گفته اند که بخاطر مواضع و حرفهایشان حاضرند زندان غیرقانونی را تحمل کنند و پای اعتقادات خود هم تا آخر خواهند ایستاد. اما از اینگونه برخوردها با خانواده اشان از جمله برگزاری دادگاه برای همسرشان بشدت ناراحت هستند و بخاطر همین یک نامه ای خطاب به رهبری نوشتند و در آن نامه هم اعلام کردند که من چیزی از شما نمی خواهم زیرا تجربیات گذشته نشان دهنده نافرجامی مطالباتمان است. فقط غرض از نوشتن نامه این است که یادآور شوم قبلا چنین برخوردهایی با خانواده های زندانیان سیاسی صورت نمی گرفته است."
دادگاه فخرالسادات محتشمی پور همسر تاجزاده در حالی برگزار گردید که وی حاضر به دفاع از خود در دادگاه نشد زیرا به اعتقاد این عضو جبهه مشارکت، در طول تاریخ اسلام و ایران مراجع و علما پناهگاه ستمدیدگان بوده اند اما او حالا به جرم مراجعه به بیوت مراجع باید محاکمه شود.
داماد وی در این خصوص بیان می کند: "در دادگاهی که به ریاست قاضی مقیسه برای خانم محتشمی پور تشکیل شد ایشان دفاع نکردند، بخاطر اینکه همانطور که آقای تاجزاده هیچگاه در دادگاههای غیرقانونی حاضر به دفاع نشدند وی نیز بخاطر اتهامات واهی حاضر به دفاع از خود نشد. برخورد آقای مقیسه هم در جلسه دادگاه بشدت بد بوده و به خانم محتشمی پور گفته بود شما و همسرتان ضدانقلاب هستید و کارهایتان بر علیه نظام است و ما اجازه چنین برخوردهایی را نمی دهیم. حالا خانم محتشمی پور منتظر صدرو حکم هستند که احتمالا با اینگونه برخوردها و حرفها حکم سنگینی هم صادر خواهد شد. ناراحتی آقای تاجزاده این است که حاضرند فشارها را خودشان به تنهایی تحمل کنند اما به خانواده فشاری وارد نشود. اما علی رغم این فشارها خانم محتشمی پور "محکم" و "مصمم" تا آخر پشت همسرشان ایستاده اند."
روز بیستم آبان ماه سال گذشته آقایان تاجزاده و نوری زاد در قرنطینه اوین و در اعتراض به بی عدالتی ها و محرومیت از حقوقشان دست به روزه اعتراضی زدند. بعد از اعتصاب غذای نوری زاد و آزادی او هنگامی که از تاج زاده خواسته شد به دو الف بازگردد، به شدت واکنش نشان داد و با تأکید بر غیرقانونی بودن بازداشتگاه سپاه در اوین، تهدید به اعتصاب غذا کرد و از آن هنگام تا کنون به روزه های اعتراضی خود ادامه داده است.
این عضو برجسته سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران که نزدیک به یکسال است که به روزه های اعتراضی خود ادامه می دهد به مردم ایران پیشنهاد کرده است: "هم وطنان عزیز برای نشان دادن اعتراض خود به اقدام غیرقانونی حبس خانگی آقایان موسوی و کروبی و خانم رهنورد و نیز محکومیت احکام غیرقانونی و غیرعادلانه علیه فعالان سیاسی، انتخاباتی، مطبوعاتی، فرهنگی و هنری و اعلام هم بستگی با همه زندانیان سیاسی و عقیدتی در کنار فعالیت های دیگر، اولین دوشنبه هر ماه را روزه بگیرند و یا دست به اعتصاب غذا بزنند."
آقای طباطبایی با اشاره به مقاله آقای تاجزاده و دعوت ایشان از مردم برای حرکتهای عمومی ادامه می دهد: " برای مثال ایشان از مردم دعوت کرده اند که روزهای دوشنبه روزه بگیرند یا اعتصاب کنند و یاد شهدا را زنده نگه دارند، گویا این صحبتها به حضرات فشار آورده و به همین خاطر سخت گیرهایشان را "افزایش" می دهند. خود آقای تاجزاده همزمان با آقای نوری زاد اعتصاب غذا را شروع کردند و بعد از آزادی آقای نوری زاد، آقای تاجزاده به روزه های اعتراضی خود ادامه دادند و الان نزدیک به یکسال می شود و اعلام هم کرده اند که تا زمان تداوم این اقدامات و برخوردهای غیرقانونی به روزه های اعتراضی خود ادامه خواهند داد."
وی به شرایط نامناسب زندان و نگهداری آقای تاجزاده در بند متادون به صورت انفرادی اشاره کرده و اضافه می کند: "همانند همه خانواده های زندانیان سیاسی در خصوص وضعیت جسمانی آقای تاجزاده نگران هستیم. بخاطر شرایط نامناسب زندان و اینکه سیستم گرمایشی زندان اوین خراب است و شرایط مناسبی ندارد. بعد از عمل جراحی هم دکتر برای آقای تاجزاده فیزیوتراپی تجویز کرده که باید رسیدگی شود و ایشان مشکلات جسمانی دیگری هم دارند اما از آنجایی که در انفرادی نگهداری می شوند از وضعیتشان اطلاع نداریم. زمانی هم که فشارها زیاد می شود باعث افزایش نگرانیهای ما می شود و نمی دانیم چه اتفاقی برای ایشان می افتد؟ علی الخصوص با توجه به شواهدی که قبلا بوده درخصوص زندانیان که نامه به رهبری می نویسند و سخت گیری هایی که برای آنها در نظر گرفته می شود باعث افزایش نگرانی ما شده است. در هر حال ما امیدوار هستیم این فشارها را بر دارند و حداقل بتوانیم ایشان را ملاقات کنیم اما در صورت تداوم این فشارها اقدامات دیگری را در دستور کار خود قرار می دهیم."
طباطبایی در پایان می گوید: "آقای تاجزاده همانطور که از نامه ها و مقالاتشان مشخص است همیشه تاکیدشان بر خواست و صلاح مردم ایران بوده و هیچگاه کار غیرقانونی انجام نداده اند و بخاطر همین امیدواریم عقلای قوم تا دیر نشده بر سر عقل بیایند و به این رفتارهای غیرقانونی خاتمه دهند. زیرا اینگونه برخوردها نشان می دهد که آنها قابلیت انتقادپذیری را ندارند و کم کم دارند به آخر خط می رسند."
گفتنی است، در پی اقدامات و فشارهای مضاعف بر زندانیان سیاسی، جمعی از خانواده های زندانیان سیاسی با صدور بیانیه ای اعلام کرده اند: "در هر نامه در خصوص وضعیت عزیزانمان اطلاع رسانی خواهیم کرد، ضمن محکوم کردن این اعمال ضد انسانی و غیر اسلامی از مسئولان نظام می خواهیم با بررسی دقیق وضعیت آقای تاجزاده و سایر عزیزانی که در زندانها و بازداشتگاه های غیر قانونی به سر می برند، تدبیری اندیشیده و تا اوضاع بیش از این وخیم نشده اقدام به آزادی زندانیان سیاسی نموده و تا دیرتر از این نشده به آغوش ملت بازگردند که اگر این پشتوانه را از دست دهند دیگر نه سرمایه ای برایشان خواهد ماند و نه راه بازگشتی خواهند یافت."
مردمک:رئیس مرکز آمار ایران میگوید که متوسط درآمد هر ایرانی در سال، چهار هزار و ۴۰۰ دلار است.
عادل آذر، رئیس مرکز آمار ایران امروز ۲۲ آبان ماه به خبرگزاری کار ایران گفت که هر ایرانی بهطور متوسط چهار هزار و ۴۰۰ دلار، معادل حدود پنج میلیون و ۷۰۰ هزار تومان در سال درآمد دارد.
احتساب حداقل حقوق ماهانه کارگران در سال ۹۰ که حدود ۳۳۰ هزار تومان تعیین شده، درآمدی نزدیک به رقم اشاره شده توسط رئیس مرکز آمار ایران را نشان میدهد.
حالا رئیس مرکز آمار ایران در حالی از متوسط درآمد سالانه پنج میلیون و ۷۰۰ هزار تومانی سخن میگوید که پیش از این وزیر اقتصاد اعلام کرده بود که در آمد هر ایرانی سالانه به طور میانگین ۱۲ هزار و ۵۰۰ دلار است.
این در حالی است که بهمن ماه گذشته، کمیته مزد استان تهران، حداقل دستمزد یک کارگر در تهران را برای سال ۸۹، یک میلیون و ۳۵۹ هزار و ۴۳۵ تومان اعلام کرد. یعنی کسانی که درآمد سالانهشان کمتر از ۱۵ میلیون تومان باشد، زیر خط فقر زندگی میکنند.
خط فقر نشان دهنده پایینترین حد درآمد لازم، برای حفظ زندگی در حداقل معیشت است.
اما از زمان روی کار آمدن محمود احمدینژاد، به عنوان رئیس دولتهای نهم و دهم در ایران و با وجود اظهار نظرهای برخی مسئولان در مورد فقر و آمار فقیران در ایران، وزیران دولت از اعلام علنی خط فقر خودداری کردهاند.
به گفته عادل آذر، استاد دانشگاه تربیت مدرس که هم اکنون ریاست مرکز آمار ایران را بر عهده دارد، به دلیل مشکل بیکاری، تورم و نیز عدم کنترل نقدینگی با وجود منابع عظیمی که در ایران وجود دارد، بیش از ۱۰ میلیون نفر از جمعیت زیر خط «فقر مطلق» و بیش از ۳۰ میلیون نفر از شهروندان ایرانی زیر خط «فقر نسبی» به سر میبرند.
برای فقر مطلق تعریفهای مختلفی وجود دارد، اما ناتوانی از مصرف حداقل میزان کالری لازم در شبانه روز، فارغ از کیفیت غذای مصرفی از جمله رایجترین این تعریفها است.
حسین راغفر، تدوینگر نقشه فقر برای استان تهران، نیز خط فقر را برای سال ۱۳۸۹، درآمد ماهانه کمتر از ۸۵۰ هزار تومان اعلام کرده و گفته است که این مبلغ کمتر از میزان واقعی خط فقر محاسبه شده است.
به گفته آقای راغفر این مبلغ با توجه به نرخ تورم، تعداد فرزند دانشجو و دانش آموز در سال جاری خط فقر خیلی بیشتر از ۸۵۰ هزار تومان برای خانوار پنج نفره خواهد بود.
به دنبال انتشار سخنان آقای راغفر در خبرگزاریها، سید جواد زمانی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، نیز اعلام کرد که اگر خط فقر ۸۵۰ هزار تومانی را بپذیریم، در استان تهران ۷۰ الی ۸۰ درصد مردم پایتخت زیر خط فقر زندگی میکنند.
اما محمود احمدینژاد نسبت به مطرح شدن بحث خط فقر، واکنش متفاوتی نشان داده است. او شهریورماه سال گذشته در پاسخ به سوال خبرنگاری که از او دلیل اعلام نکردن خط فقر را پرسیده بود، گفت: «خط فقر از این سرکاریهاست. خط فقر یک چیز نوسانی است، بستگی دارد شما خط فقر را چه چیز تعریف کنید، میشود خط فقر.»
مسئولان اجرایی ایران، تاکنون در مورد دلایل اعلام نکردن رسمی خط فقر، دلایل مختلفی را اعلام کردهاند. تا جایی که حتی عبدالرضا مصری، وزیر رفاه سابق ایران در دیماه ۱۳۸۶، خط فقر را از جمله اطلاعات محرمانه دانست و گفت که تنها به «مراجع رسمی» ارائه میشود. او گفته بود که «اعلام خط فقر جز اینکه برای مردم از لحاظ روانی مسئله ایجاد کند، چه فایدهای دارد».
«ماده ۹۵» قانون برنامه چهارم توسعه، که اجرای آن از سال ۱۳۸۴ آغاز شد و تا سال ۱۳۸۸ ادامه داشت، دولت را مکلف کرده بود که با تعیین خط فقر، تمام خانوادههایی را که زیر «خط فقر مطلق» قرار دارند، تا پایان سال دوم برنامه تحت پوشش حمایتی قرار دهد.
همزمان با شهادت جمعي از همرزمان محسن رضايي، فزند ايشان به طرز مشكوكي درگذشت.
به گزارش «تابناک»، معاون اطلاع رساني دبيرخانه مجمع تشخيص مصلحت نظام، در گفتوگو با پايگاه اطلاعرساني دكتر محسن رضايي، با بيان این مطلب افزود: در حالي كه احمد رضايي در هتل گلورياي دبي اقامت داشته، به طرز مشكوكي در گذشته است.
شهرام گيلآبادي افزود: موضوع در حال بررسي است و به محض تكميل اطلاعات، جزييات آن منتشر خواهد شد.
تابناک:فرماندار ویژه آبادان از بازداشت دو تبعه کویتی به اتهام جاسوسی در سطح این شهر خبر داد.
بهرام ایلخاصزاده لحظاتی پیش در گفتوگو با خبرنگار فارس در آبادان اظهار داشت: این دو تبعه کویتی با تجهیزات کامل جاسوسی توسط سربازان گمنام صاحب الزمان(عج) در سطح شهر بازداشت شدند.
تابناک:سلامت در بخش توسعه و اقتصاد بحث اساسی است
وی با بیان اینکه برای ایجاد فضای مطلوب جهت توسعه، رشد، تولید و رفاه عمومی جامعه باید فضای کسب و کار را سالم کرد، گفت: فساد و تولید یک رابطه متقابل با هم دارند. هر گاه فساد و عدم شفافیت توسعه پیدا کرد فقر و عدم تولید نیز افزایش پیدا میکند. برای افزایش تولید باید به فکر لنگر دیگر آن یعنی سلامت باشیم. سلامت در بخش توسعه و تولید بحث اساسی است. حتماً آسیبها و صابون فساد بیشتر به تن شما فعالان اقتصادی خورده است.
پورمحمدی گفت: ما به بخش دولتی میگوییم چرا در دستگاه های دولتی فضای ناسالم و فساد دیده میشود. آنان میگویند به خاطر بخش خصوصی است و توپ را به زمین شما(بخش خصوصی) میاندازند. سراغ بخش خصوصی که میرویم گفته میشود ما ناچاریم از طریق خلاف قانون رفته و نقض قانون کنیم. این دو جوابی است که با آن روبرو هستیم. واقعیت این است که چه بخش دولتی مقصر باشد و چه بخش خصوصی این روابط ناسالم در حوزه اداری و اقتصادی کشور مشکلات بسیاری ایجاد کرده است که آثار این مشکلات از تحریمها نیز بیشتر است.
وی با طرح این سؤال که باید با فضای ناسالم چه کرد؟ گفت: به فکر راه چاره باشیم. باید هر کس از خود شروع کند. اگر این کار انجام شد حتماً خیر آن به خودمان میرسد. نگوییم دولت باید از خود شروع کند و دولت بگوید باید از بخش خصوصی شروع شود. انتظار ما این است با این همه ظرفیت و توانایی این حرکت را با کمک همدیگر آغاز کنیم تا فساد و روابط ناسالم و مراودات ناصحیح در حوزه اداری و اقتصادی ما کاهش پیدا کرده و در یک چشم انداز به یک جامعه سالم تبدیل شویم.
الف:تذکرات کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور در جلسه علنی امروز مجلس قرائت شد.
به گزارش فارس، تذکرات کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور امروز در صحن علنی مجلس قرائت شد.
نماینده بابلسر به وزیر راه و شهرسازی در مورد تسریع در پرداخت سهم وزارت راه و شهرسازی از هزینههای احداث پل جدید بابلسر تذکر داد.
یوسفنژاد نماینده ساری از وزیر علوم تحقیقات و فنآوری خواست که در برگزاری آزمون جامع برای دارندگان مدارک دانشگاهی معادل تدابیری بیاندیشد.
وی همچنین از احمدی نژاد خواست که راه حل قانونی حریم راههای استانهای شمالی را ارائه دهد.
نظریمهر، حسینی، منصوری، رستگار، ناصری، قرهخانی، نمایندگان کردکوی، مینودشت، رامیان، گنبد کاووس، گرگان و علیآباد از احمدی نژاد خواستند که دستور افزایش قیمت تضمینی سویا را صادر کند.
سبحانینیا نماینده نیشابور به وزیر جهاد کشاورزی در خصوص تسریع در استمحال وامهای کشاورزان به ویژه در استان خراسان رضوی؛ به وزیر نفت تسریع در رفع کمبود نفت سفید و گاز مایع در استان خراسان رضوی، به ویژه شهرستانهای نیشابور و فیروزه و به وزیر جهاد کشاورزی نیز در خصوص تسریع در قیمت خرید تضمینی گندم در سال ۹۱ تذکر داد.
جعفری نماینده سمیرم به وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی در خصوص اجرای دستور احمدی نژاد در خصوص افزایش اعتبار صندوق مهر امام رضا (ع) سمیرم و به وزیر کشور در خصوص تسریع در اجرای دستور احمدی نژاد در خصوص احداث ورودی شهر سمیرم و به وزیر جهاد کشاورزی در مورد تسریع در اجرای طرحهای آبخیزداری در شهرستان سمیرم تذکر داد.
لاهوتی نماینده لنگرود از احمدی نژادر خواست که دستور پرداخت مطالبات چایکاران استان گیلان را صادر کند.
یحییزاده و سبحانینیا نمایندگان تفت و نیشابور به وزیر امور خارجه در خصوص اقدام قانونی جهت بازپسگیری باغ قلهک از کشور انگلستان تذکر داد.
پولادی نماینده ایلام از وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خواست که در خصوص علت عدم ارائه خدمات بهداشتی، درمانی درحوزه انتخابیهاش توضیح دهد.
قادری نماینده شیراز به وزیر ورزش و جوانان در مورد اتخاذ موضع بیطرفی در انتساب اعضای هیات مدیره باشگاههای ورزشی به ویژه در رشته فوتبال تذکر داد.
فرهنگی نماینده تبریز به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد ضرورت حمایت از زائران ایرانی مکه معظمه توسط سازمان حج و زیارت تذکر داد.
سنایی نماینده نهاوند از وزیر ورزش و جوانان خواست که در ساخت مجتمعهای فرهنگی، ورزشی کارگران در شهرستان نهاوند تسریع ایجاد کند.
کواکبیان نماینده سمنان به وزیر جهاد کشاورزی در خصوص حل مشکل پرداخت نامنظم حقوق بازنشستگان جهاد کشاورزی تذکر داد.
هاشمی نماینده سپیدان به وزیر فناوری اطلاعات و ارتباطات در مورد تسریع در تعویض بیتیاسهای شهرستان سپیدان تذکر داد.
شبانپور نماینده مرودشت به وزیر کشور در خصوص پرداخت خسارات ناشی از سرمازدگی محصولات کشاورزی شهرستانهای مرودشت و پاسارگاد و همچنین به وزیر جهاد کشاورزی در این خصوص تذکر داد.
کوچکینژاد نماینده رشت از وزیر کشور خواست که در مورد علت عدم انتصاب شهردار رشت توضیح دهد.
سودانی نماینده اهواز، به وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مورد جلوگیری از پخش آهنگهای غیر اخلاقی توسط شرکتهای مخابراتی تلفن همراه و به احمدی نژاد در مورد حل مشکلات مالی گلخانهداران استان خوزستان تذکر داد.
صادق نماینده آستانه اشرفیه به احمدی نژاد در مورد صدور دستور تسریع در پرداخت مطالبات چایکاران و به وزیر راه و شهرسازی در خصوص تسریع در انعقاد قرارداد طرح پل ورودی آستانه اشرفیه و به احمدی نژاد در مورد صدور دستور عدم جلوگیری از اجرای طرحهای مصوبه سفرهای استانی توسط سازمان حفاظت از محیط زیست تذکر داد.
قاضیپور نماینده ارومیه به احمدی نژاد در مورد صدور دستور تسری مواد ۷۹ و ۸۳ قانون ناجا، به کارکنان آجا و سپاه و به وزیر راه و شهرسازی در خصوص تسریع در انتقال پادگان لشگر ۶۴ پیاده ارومیه و به وزیر کشور نیز در مورد تسریع در پرداخت خسارات ناشی از حوادث غیر مترقبه در شهرستان ارومیه تذکر داد.
یوسفنژاد نماینده ساری به وزیر امور اقتصاد و دارایی در مورد تخصیص درآمد مازاد استان مازندران به طرحهای نیمه تمام استان تذکر داد.
الف:بازار ارز داخل کشور این روزها درحالی سپری میشود که تنها دلار در این بخش دارای ۴ نرخ است و ظاهراً بانک مرکزی هم تصمیم خاصی را برای حل این معضل اتخاذ نکرده است.
به گزارش فارس با استناد به صحبتهای معاون ارزی بانک مرکزی هم اکنون سه نوع نرخ در بازار ارز کشور مبنی بر نرخ مرجع، نرخ فرعی و نرخ بازار آزاد وجود دارد.
اما این اظهارات در حالی مطرح می شود که در بازار داخلی به خصوص بخش ارز تنها دلار دارای نرخهای متفاوت و البته متعدد است.
در هفته های اخیر دلار در بازار آزاد، بازار فرعی و بازار رسمی دارای نرخهای جداگانه بوده که البته این ارز برای فروش در قالب ارز مسافرتی، فروش ارز در بازار آزاد، نرخ مرجع بانک مرکزی و همچنین نرخ ارز فروش رفته توسط صرافی بانکها به صرافان دارای نرخهای متفاوتی است.
هماکنون دلار در بازار آزاد با قیمت ۱۳۴۰تومان فروخته می شود این درحالی است که بانک مرکزی نرخ مرجع دلار را مشابه روز گذشته در سایت رسمی خود معادل ۱۰۸۲ تومان تعیین کرده است.
صرافی بانکها دیروز دلار را با قیمت ۱۳۲۰ تومان و امروز ظاهرا با نرخ ۱۳۱۴ الی ۱۳۱۸ تومان به صرافیهای دارای مجوز از بانک مرکزی میفروشند و صرافان خریدار ارز نیمه دولتی نیز در صورت صلاحدید دلار را با قیمتی که قاعدتاً باید ۵۰ ریال بالاتر از نرخ فروش ارز توسط بانک مرکزی باشد می فروشند.
البته خبرنگار فارس با یکی از صرافیهای دارای مجوز از بانک مرکزی در خصوص وضعیت عرضه در روز جاری گفتوگویی کوتاه داشت که براساس آن هنوز عرضه روز جاری ارز نیمه دولتی به صرافیها صورت نگرفته است.
وی گفت: صرافی بانک فعلاً فقط از متقاضیان مربوطه نامنویسی کرده و هنوز عرضه آغاز نشده است.
این فعال در بازار ارز ادامه داد: بانک مرکزی ارز را به صورت سهمیهای به صرافیهای مجاز پرداخت میکند که بر این اساس نمیتوان گفت که یک روز فلان صرافی ارز گرفت و روز دیگر ارز نگرفت.
به گزارش فارس، همچنین صرافی بانکها در بادجههای فرودگاهها مشابه روز گذشته ارز مسافرتی را با نرخ ۱۱۸۹۵ ریال به مردم می فروشند.
بازار ارز تهران درحالی این روزها نظاره گر نرخهای متفاوتی است که بانک مرکزی پیش از این به دنبال اجرای سیاست تکنرخی شدن ارز در بازار بود اما مصاحبه اخیر معاون ارزی بانک مرکزی نشان داد که این بانک هم از تکنرخی شدن ارز ناامید شده و عزم خود را جزم کرده تا مراقب ارز وارداتی باشد.
رویهای که بانک مرکزی به تازگی در بازار ارز پیش گرفته موجب شده تا نرخ دلار در بازار ثباتی نداشته باشد و هر روز نرخ جدیدی را به ثبت برساند.
این اتفاقات درحالی روی میدهد که فعالان صادراتی کشور بارها از مسئولان و سیاستگذاران ارزی کشور درخواست داشتهاند تا ارز در بازار داخلی با ثبات همراه باشد.
بی بی سی فارسی:یدالله صادقی رئیس سازمان صنعت، معدن و بازرگانی تهران بعد از ظهر روز شنبه ۲۱ آبان به وسیله معاونش هدف تیر قرار گرفته و از ناحیه صورت به شدت آسیب دیده است.
علت این سوءقصد هنوز مشخص نشده اما رسانه های ایران نوشته اند که فرامرز ابراهیمی معاون نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران بوده و وقتی از تصمیم رئیسش برای کناری خود مطلع می شود، ضمن مشاجره با آقای صادقی با اسلحه به صورت وی شلیک کرده است.
روزنامه شرق چاپ تهران به نقل از منابع آگاه نوشته که آقای صادقی در کما به سر می برد اما حمید حسینی عضو اتاق بازرگانی تهران گفته که "گلوله به صورت آقای صادقی اصابت کرده، اما خطر جدی نداشته و وی به هوش آمده است."
مهدی غضنفری وزیر صنعت، معدن و تجارت امروز ۲۲ آبان در پاسخ به خبرنگارانی که در باره این ماجرای سوء قصد و و متواری شدن ضارب گفته که "جزئیات این موضوع را در اختیار ندارم و می توانید اطلاعات تکمیلی آن را از روابط عمومی دریافت کنید."
آقای صادقی ۳۰ شهریور ماه امسال از سوی وزیر صنعت، معدن و تجارت به عنوان رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران انتخاب شده بود.
بی بی سی فارسی:محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری ایران در مراسم "آئین رونمایی از گنجینه تمدن جیرفت" از اسفندیار رحیم مشایی رئیس دفتر و حمید بقایی معاون اجرایی ریاست جمهوری که ریاست سازمان میراث فرهنگی را بر عهده داشتند، تشکر کرده است.
مراسم "رونمایی از گنجینه تمدن جیرفت" مربوط به ۱۸ اثر باستانی است که در اختیار یک گالری در لندن بود اما پس از پیروزی نمایندگان ایران در یک دعوی حقوقی هفت ساله، به تهران فرستاده شد.
گفته شده است که این اشیاء تاریخی در فاصله سالهای ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۴ میلادی در حفاریهای غیرمجاز از محوطه تاریخی جیرفت در نزدیکی کرمان خارج شدند و سابقه آنها به سه هزار سال قبل از میلاد مسیح می رسد.
به گزارش خبرگزاری دولتی ایران- ایرنا، آقای احمدی نژاد با تشکر از اسفندیار رحیم مشایی و حمید بقایی که پیشتر ریاست سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری را برعهده داشتند، گفت که "در زمان ریاست آقای مشایی تحولات بزرگی در زمینه دستاوردهای این سازمان صورت گرفت."
از زمان بروز اختلاف نظر بین آیت الله علی خامنه ای و محمود احمدی نژاد، منتقدان دولت از آقایان رحیم مشایی و بقایی به عنوان رهبران "جریان انحرافی" نام برده و آنان را به مخالفت با نظر رهبر جمهوری اسلامی متهم ساخته اند.
بی بی سی فارسی:حسن عباسنژاد، مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی گفته است که ۶۵ درصد دریاچه ارومیه به کویر نمک تبدیل شده است.
به گزارش خبرگزاری مهر، آقای عباسنژاد گفت که دریاچه ارومیه نیازمند ۲۰ میلیارد متر مکعب آب است و در حال حاضر ۸۰ درصد جمعیت تخم گذار فلامینگوها اکنون در جزایر ۹ گانه این دریاچه دیده نمیشوند.
در همین حال این مقام گفته که عمیقترین بخش دریاچه ارومیه حداکثر یک متر عمق دارد و کاهش میزان آب دریاچه مشکلات زیادی را ایجاد کرده است.
در همین حال، مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی همچنین اضافه کرد که میزان بارندگی ۴۵ روز نخست پائیز امسال نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته افزایش ۶۰ درصدی داشته است.
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، کاظم جلالی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در جمع خبرنگاران با اشاره به جلسه امروز کمیسیون متبوعش گفت: در جلسه امروز کمیسیون با حضور نخجوانی رئیس هواپیماهای کشوری، پرورش مدیر عامل هما، عابدزاده مدیر عامل آسمان و محفوظی معاون پارلمان وزارت راه و شهرسازی راههای گسترش ناوگان هوایی کشور و تقویت صنعت هوایی جمهوری اسلامی ایران مورد بررسی و تبادل نظر قرار گرفت.
وی افزود: در این جلسه، کمیسیون ضمن اعلام حمایت همهجانبه از صنعت هوایی و ضرورت گسترش و حل مشکلات آن مصوب نمود کمیتهای متشکل از رئیس کمیته امنیت آقای سروری رئیس کمیته سیاسی، فلاحتپیشه و کاپیتان امیر عابدی و جویجری عضو هیات رئیسه کمیسیون برای پیگیری مسائل مطرح شده تشکیل شود و مقرر شد ظرف مدت 10 روز گزارش کار خود را به کمیسیون ارائه کنند.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: در جلسه امروز همچنین، با حضور مسئولین وزارت امور خارجه آخرین تحولات منطقه به ویژه سوریه و تصمیم اخیر اتحادیه عرب در مورد این کشور مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
وی گفت: کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، بر خدمات و حمایت از سوریه به عنوان یک محور مهم مقاومت تاکید کرد.
فارس:علیرضا زاکانی رئیس ستاد انتخاباتی جبهه متحد اصولگرایان گفت: در ایام پر نور و برکت عیدغدیرخم، گردهمایی بزرگ جبهه متحد اصولگرایان پنجشنبه ۲۶ آبان با سخنرانی آیت الله مهدوی کنی و آیت الله علم الهدی در تهران برگزار میشود.
زاکانی با اشاره به برگزاری همایش بزرگ جبهه متحد اصولگرایان اظهار داشت: گردهمایی بزرگ اصولگرایان با حضور و سخنرانی شخصیتهای عالیرتبه دینی، فرهنگی و سیاسی کشور برگزار می شود.
وی در ادامه افزود: در این نشست که با شعار «بصیرت و وحدت در سایه ولایت» برگزار خواهد شد، حضرت آیتالله مهدویکنی و آیتالله علم الهدی و دکتر ولایتی به ایراد سخنرانی خواهند پرداخت.
رئیس ستاد انتخاباتی جبهه متحد اصولگرایان در مورد زمان و مکان این گردهمایی اظهار داشت: گردهمایی بزرگ جبهه متحد اصولگرایان از ساعت ۱۳:۳۰، روز پنجشنبه ۲۶ آبان با حضور امت حزب الله و علاقهمندان از نیروهای انقلاب در مدرسه عالی شهید مطهری واقع در میدان بهارستان برگزار خواهد شد.
زاکانی با بیان اینکه، کار عملی ستادهای جبهه متحد اصولگرایان از اوایل آبان شروع شده و مسئولان مجامع، واحدها و کمیتهها نیز شکل گرفته است، گفت: در اولین همایش جبهه متحداصولگرایان، فعالیت بیرونی ستاد کلید خواهد خورد.
وی همچنین با اشاره به اینکه جبهه متحد اصولگرایان حاصل تلاش جمعی اصولگرایان و تاکید بر گفتمان اصولگرایی است، خاطرنشان کرد: وحدت، بخش مهمی از گفتمان اصولگرایی است که در جبهه و خانواده انقلاب تعریف میشود و بر اساس اصول و ارزشها شکل گرفته است.
زاکانی ابراز امیدواری کرد که حرکت جمعی اصولگرایان با حضور همه عناصر جبهه انقلاب اسلامی، ادامه پیدا کند.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس،حسن فتحی که طی چند روز گذشته به صورت علنی و روی آنتن زنده بیبیسی فارسی درباره ایران پرداخته بود، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.
بیبیسی در روزهای اخیر با این فرد به عنوان خبرنگار از تهران ارتباط برقرار کرده بود و اطلاعات موجود نشان میدهد وی همکار و خبرنگار رسمی این شبکه غیرقانونی بوده است.
مراجع مطلع میگویند: همکاری وی با بیبیسی طولانیمدت بوده و اختصاصی به روزهای اخیر ندارد.
گفتنی است، بیبیسی فارسی در تهران دارای دفتر نیست و مقامهای قضایی همکاری با آن را غیرقانونی اعلام کردهاند.
خبرگزاری فارس: رئیس هیئت مدیره کانون عالی انجمن صنفی کارگری گفت: تاکنون 60 ماده از پیش نویس دولت میان تشکلهای کارگری و 30 ماده با کارفرمایان نهایی شده و آمادگی کامل برای مذاکره سه جانبه وجود دارد.
غلامرضا خادمیزاده در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبری فارس «توانا»، در خصوص آخرین وضعیت اصلاح قانون کار اظهار داشت: طی هفتههای اخیر نشستهایی میان تشکلهای عالی کارگری برای بررسی پیش نویس برگزار شده است.
وی ادامه داد: مواد پیش نویس قانون و موارد پیشنهادی تشکلها مطرح و بحث شده و اکنون تا ماده 60 پیش نویس دولت میان کارگران بررسی و نهایی شده است.
رئیس هیئت مدیره کانون عالی انجمنهای صنفی کارگری با بیان اینکه در این راستا جلساتی نیز با کارفرمایان برگزار شده گفت: موضوعات و موادی از پیش نویس قانون کار که مورد توافق کارگر و کارفرما است تصویب و به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ارسال میشود و در مواردی که اختلاف دیدگاه وجود دارد به صورت سه جانبه در شورای عالی کار بررسی و جمعبندی خواهد شد.
این فعال کارگری اختلاف دیدگاه نمایندگان کارفرما و کارگر برای اصلاح قانون کار را ناچیز دانست و تصریح کرد: اکنون 30 ماه از پیش نویس با کارفرمایان نهایی شده است.
خادمیزاده افزود: در صورتی که جلسات شورای عالی کار مجدداً برای بررسی و جمعبندی قانون برگزار شود نمایندگان کارگری آمادگی کامل دارند و در صورتی که این شورا به معنای واقعی کلمه سه جانبه گرایی را رعایت کند مشکلی وجود نخواهد داشت.
وی با بیان اینکه کارفرمایان همکاری خوبی با کارگران در اصلاح قانون کار دارند، بیان کرد: با رویکردی تعاملی موجود میان شرکاء توافقات خوبی حاصل شده و خواهد شد.
رئیس هیئت مدیره کانون عالی انجمنهای صنفی کارگری در پاسخ به این سوال که شیخالاسلامی عنوان کرده اصلاح قانون کار نهایی شده و به زودی به دولت ارائه میشود، عنوان کرد: براساس قانون وزارتخانه میتواند بدون رعایت سه جانبه گرایی لایحه را به دولت و مجلس ارائه کند اما وزیر در اجلاس سازمان بینالمللی کار و جلسات شورای عالی کار به شرکای خود قول داد که سه جانبه باشد و تاکنون نیز این موضوع رعایت شده است.
خادمیزاده تاکید کرد: در یکی از جلسات شورا که کارگران حضور نداشتند از قول وزیر عنوان شد که بدون امضای کارگران اصلاح قانون کار به دولت نخواهد رفت.
به گفته این فعال کارگری، در صورتی که شرایط سه جانبه تا تدوین نهایی اصلاح قانون کار در دولت اجرا نشود کارگران نیز در مجلس و مرکز پژوهشهای مجلس خواستههای خود را مطرح میکنند و از این بابت نگرانی وجود ندارد.
وی شرط اصلاح قانون کار با دولت را بر اساس رعایت سه جانبهگرایی و طرح مسائل کارشناسی عنوان و خاطر نشان کرد: برای تصویب و نهایی شدن مواد پیشنویس در شورا باید رای گیری شود و نمیتوان با دیگر شیوهها پیشنویس نهایی وضع کرد.
امروز: دفتر عبدالله نوری انتشار مطالبی با عناوینی چون «تمایل و تحرک عبدالله نوری برای شرکت اصلاح طلبان در انتخابات پیش رو» و یا «رایزنی عبدالله نوری با فعالان و چهره های اصلاحطلب درباره چگونگی بازگشت به نظام و عذرخواهی از رهبری» را تکذیب کرد. متن کامل بیانیه در پی می آید.
به نام خدا
در ماه ها و هفته های اخیر و آخرین بار، روز شنبه 21 آبان ماه 1390، خبرها و مطالبی با عناوینی چون «تمایل و تحرک عبدالله نوری برای شرکت اصلاح طلبان در انتخابات پیش رو» و یا «رایزنی عبدالله نوری با فعالان و چهره های اصلاحطلب درباره چگونگی بازگشت به نظام و عذرخواهی از رهبری» منتشر شد.
انتشار این گونه اخبار و مطالب کذب که متاسفانه بدل به رویه جاری برخی گروه ها، چهرهها و رسانهها شده است، موجب شگفتی نخبگان سیاسی، اهالی رسانه و افکار عمومی گردیده که نسبت به پیشینه ی سیاسی و نیز افکار عبدالله نوری در دفاع از اصلاحات ساختاری و نیز حمایت از حقوق مردم آشنائی دارند.
دفتر عبدالله نوری چون گذشته و مجددا تاکید میکند انتشار این گونه مطالب نقل قول هایی نادرست و آمیخته با دروغ و تحریف است و ترفندی شیطنت آمیز در ادامه ی خط شایعه پراکنی و اختلاف افکنی در صف جریان اصلاح طلبی مردم آزادی خواه ایران می باشد.
این قبیل شایعه پراکنی ها، اظهار نظرها و گاه جعل سخنرانی و مصاحبه ساخته و پرداخته ی جریان های سیاسی مختلفی است که اندک مشروعیت خود را در میان مردم رو به زوال می بینند و به نظر میرسد عاملان این دروغ پردازیها استفاده از اعتبار سیاسی و جایگاه اجتماعی چهرههای مورد حمایت مردم را برای مشروعیت بخشیدن به صاحبان قدرت در دستور کار خود قرار داده اند.
از رسانه های مستقل نیز انتظار می رود تا خبرهای مربوط به آقای عبدالله نوری را از دفتر ایشان پیگیری نموده و به شایعات توجه ننمایند.
دفتر عبدالله نوری
22 آبان ماه 1390
امروز: سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران شاخه خارج کشور با صدور بیانیه ای نسبت به شرایط بین المللی کشور به حاکمان هشدار داد . متن این بیانیه به شرح زیر است.
این روزها در حالی که کشورمان با تهدیدات بین المللی و بحران های داخلی حادی مواجه است متاسفانه مسوولان کشور همچنان چشم و گوش خود را بروی واقعیت های جاری بستهاند و بر تداوم سیاستهای ماجراجویانه در عرصه بین المللی و سرکوب و ارعاب در داخل اصرار میورزند .
طی هشت سال مسئولیت دولت اصلاحات شاهد بودیم تلاش ها و تعامل های صلح جویانه و تنش زدای دولت خاتمی جایگاه و نفوذ کشورمان را در سطح بین الملل ارتقاء بخشیده و تهدیدهای موجود در سطح جهانی علیه ایران را به صورت قابل ملاحظه ای کاهش داد. این رویکرد عقلانی و مدبرانه همراه با سیاست های دموکراتیک جمهوری اسلامی ایران را در سطوح داخلی و خارجی در مسیر توسعه مردم محور قرار داد. اما متاسفانه، خوی و منش استبدادطلبانه و ستیزه جویانه که بقای خود را در نفی آزادی در داخل و دیپلماسی دشمن محور در خارج میدید رویکرد عقلانی و سازنده دولت اصلاحات را برای مدیریت کشور برنتافت و درپی یکدست کردن حاکمیت برآمد. پس از استقرار حاکمیت یکدست اقتدارگرایان برکشور که با پیگیری یک منش و روش انحصارطلبانه دست به حذف نیروهای باسابقه و موثر انقلاب زده و عرصه حکمرانی را تدریجا خالی از هرگونه تدبیر و عقلانیت نمودند و همزمان با متهم کردن دولت خاتمی به «عقب نشینی و خیانت و سازش» در برابر «دشمنان» ، با ایجاد چرخشی اساسی در سیاست خارجی و در پیش گرفتن سیاستهای تهاجمی و ماجرا جویانه ، جایگاه ایران را در سطح منطقه و جهان به شدت تنزل داده و هم اکنون آنرا با انزوا و خطر جدی مواجه نموده اند.
صدور چندین قطعنامه علیه ایران از سوی شورای امنیت ، گزارش های متعدد از نقض حقوق بشر در ایران، تحریم های شدید اقتصادی-سیاسی، به راه افتادن امواج مستمر تبلیغاتی علیه کشور مان و اخیرا طرح سناریوی مشکوک ترور سفیر عربستان در آمریکا بخشی از دستاوردهای سیاست خارجی تهاجمی دولت مستقر به شمار میرود.
در چنین شرایطی ارائه گزارش نماینده ویژه ایران شورای حقوق بشر سازمان ملل در مورد نقض حقوق بشر در ایران و گزارش منفی و بی سابقه آژانس بین المللی انرژی هسته ای علیه فعالیتهای هستهای ایران، فضای تهدید آمیز و پرمخاطرهای را علیه کشورمان پدید آورده است.
در حال حاضر آمریکا با بهره گیری کامل از فرصتهای مغتنمی که سیاستهای نابخردانه حاکمیت کنونی در عرصههای داخلی و خارجی فراهم آورده، توانسته است رسیدگی به سه پرونده فعالیت هستهای، نقض حقوق بشر و تروریسم را علیه ایران در دستور کار شورای امنیت سازمان ملل متحد قرار دهد و به این ترتیب از ایران چهره یک تهدید برای صلح جهانی ترسیم نماید. اروپا که به ویژه پس از فروپاشی شوروی و به منظور ممانعت از شکل گیری نظام تک قطبی جهانی از همراهی با آمریکا علیه کشورهای مستقل از جمله جمهوری اسلامی ایران خودداری میکرد و خواهان ادامه گفتوگوی انتقادی با ایران بود، امروز بعضا با مواضعی به مراتب تندتر از آمریکا در کنار این دولت علیه ایران قرار گرفته است.
همزمان با افزایش تهدیدها و تشدید آسیبپذیریها، نقاط قوت و امکاناتی که به ایران در سطوح منطقهای و بین المللی قدرت تحرک می بخشید در حال رنگ باختن است. در سطح منطقه هر روز قدرت ایران در ایفای نقشی سازنده و مؤثر در تحولات جاری کاهش بیشتری مییابد و حوزه نفوذ تاریخی و سیاسی ایران به نفع قدرتهای دیگر منطقه کمتر میشود.
با بروز بحران در سوریه عمق استراتژیک ایران در منطقه در معرض تهدید جدی قرار گرفته است. خطاهای فاحش حاکمیت کنونی در قبال بحران سوریه، موجب تشویق و تشجیع در سرکوب و کشتار مردم سوریه و در نتیجه افزایش احتمال سرنگونی رژیم این کشور و همچنین بدنامی ایران به ویزه در میان ملت سوریه شده است.
در بحران بحرین نیز تضعیف شدید موقعیت منطقه ای و بین المللی و نیز اتخاذ مواضع نابخرادانه، ایران را نه تنها از هرگونه تأثیرگذاری مثبت بر بحران این کشور و ایفای نقش میانجی میان معترضان شیعی و دولت بحرین محروم ساخته، بلکه موجب ورود عربستان به نمایندگی از کشورهای منطقه به این بحران و تشدید فشار بر شیعیان این کشور و تخریب بیشتر روابط ایران و بحرین و عربستان شده است. اقدام غیر دوستانه عربستان مبنی بر درخواست رسیدگی شورای امنیت به اتهام ایران در ترور سفیرش به نحو نمادین از نقش و تأثیر دیپلماسی آمریکا در سردی روزافزون روابط ایران با همسایگان حکایت میکند.
درحالی که ابتکارات دیپلماتیک مقامات ایرانی در قبال پاکستان و افغانستان که حوزه نفوذ سنتی سیاسی و فرهنگی ایران به شمار میروند، از حد دیدارهای پروتکلی و تعارفات سخیف با کرزای در باره خوردن «خاک شیر ایرانی» فراتر نمیرود، شاهد تحرکات دیپلماتیک ترکیه در حل اختلافات پاکستان و افغانستان و توافق سه کشور در برگزاری مانور نظامی مشترک هستیم، موفقیتی که دستیابی به آن برای ایران در شرایط کنونی یک خواست ناممکن به شمار میآید.
در سطح تحولات اجتماعی سیاسی کشورهای عربی، به رغم ادعاهای گزاف مسؤلان ایرانی مبنی بر «طنین انقلاب ایران در کشورهای عربی» و پیروی این تحولات از الگوی ایران، رهبران جنبشهای منطقه از تونس گرفته تا مصر و سوریه، از اخوان المسلمین مصر گرفته تا حزب النهضه تونس - که همواره از حمایتها سیاسی و مالی ایران بهره بردهاند-، همگی مکرراً تصریح میکنند که حاضر به تکرار تجربه ایران نیستند و الگوی ترکیه را برای آینده خود مناسب تر میدانند. در نتیجه میتوان ادعای حاکمیت کنونی را مبنی بر این که ایران به الگوی جنبشهای عربی تبدیل شده است، به یک معنا صحیح دانست و آن این که سیاستها و عملکردهای حاکمان کنونی ایران را به الگوی عبرت آموز و تجربه ای شکست خورده تبدیل کرده است که هرگز نباید آن را تکرار کرد.اقتدارگرایان حاکم به جای آن که این همه را نتیجه طبیعی سیاستها و مواضع خودببینند و به این صرافت بیفتند که چرا به رغم تمامی زمینههای ذهنی و اعتقادی مثبت به نفع ایران در میان ملتهای مسلمان، ترکیه توانسته است گوی سبقت را در این عرصه از ایران برباید، آینه میشکنند و چاره کار را در تبلیغات داخلی علیه ترکیه میبینند.
افزایش تهدیدهای مخاطره آمیز و کاهش قدرت و توان منطقهای و بین المللی ایران، به شرحی که گذشت ، مصالح ملی کشور را با چالشی سخت و خطراتی بی سابقه مواجه ساخته است. طرح همزمان سه اتهام فعالیت غیر صلح آمیز هستهای، نقض حقوق بشر و حمایت از تروریسم علیه ایران در شورای امنیت سازمان ملل - که در مورد هیچ کشور دیگری سابقه ندارد- از ایران تصویر یک تهدید جدی علیه صلح بین الملل ترسیم و افکار عمومی جهانی را علیه ایران برمی انگیزد به طوریکه آمریکا به بهانه سناریوی پرابهامی چون طرح ترور سفیرعربستان در واشنگتن به راحتی میتواند موجی جهانی علیه ایران سامان دهد و دول اروپایی و کشورهای همسایه نظیر عربستان را علیه ایران فعال کند. اگر اقدام اخیر عربستان علیه ایران را با موضع این کشور در ماجرای انفجار پایگاه آمریکاییان در الخبر عربستان و عدم همراهی این کشور با آمریکاعلیه ایران در آن ماجرا مقایسه کنیم آن گاه میتوانیم تنزل شدید موقعیت منطقهای و بین المللی ایران را بهتر درک کنیم و به این حقیقت بهتر آگاه شویم که آمریکا توانستهاست دستکم برخی کشورهای همسایه را به ضرورت «برخورد با خطر ایران»! قانع سازد.
مروری کوتاه و سریع بر مجموعه این شرایط هر ناظر آگاهی را به این نتیجه میرساند که در طول سالهای پس از انقلاب، هرگز چنین اجماعی در سطح بین الملل علیه ایران شکل نگرفته و ایران با این حجم از تهدید یکجا مواجه نبوده است.
حاکمیت کنونی با پاشیدن خاک برچشم واقعیت و بزرگنمایی نقش آمریکا و رژیم صهیونیستی درمدیریت این وضعیت مخاطره آمیز علیه ایران،میکوشد نقش بیکفایتی، ناکارآمدی و سیاستهای نابخرادانه و ماجراجویانه خود را در پیدایش این وضعیت پنهان سازد، غافل از این که با این بزرگنمایی عملاً به فعال مایشاء بودن آمریکا و رژیم صهیونیستی در تأمین منافع خویش و ناتوانی خود در جلوگیری از آن اعتراف میکند. حقیقت این است که آمریکا چه در لیبی و چه در سوریه و چه در مصر و چه در ایران منافع خود را تعقیب میکند. مواضع به ظاهر تناقض آمیز مخالفت با به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطین به پایتختی قدس شرقی، مخالفت صریح با عضویت فلسطین در یونسکو و مماشات با اقدامات سرکوبگرانه دولت بحرین علیه معترضان شیعی در این کشور از یک سو و همراهی با ناتو در حمایت از مخالفان قذافی و همراهی با معترضان سوری از سویی دیگر، همگی با اصل تلاش برای تأمین منافع ملی آمریکا قابل توجیه است. اما این همه یک سوی حقیقت است، سوی دیگر حقیقت سرکوبگری، دیکتاتوری، لجاجت دولتهادر برابر خواست ملتها و اتخاذ مواضع نابخرادنه و ستیزه جویانه آنان است که زمینه را برای نیل آمریکا به اهداف و مقاصد خود فراهم میکند.
از این رو سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران به صراحت اعلام می کند مسؤلیت عواقب وضعیت پرمخاطره کنونی و حملات احتمالی نظامی آینده مستقیماً متوجه حاکمیت کنونی است وآنان باید به دلیل سیاستها و اقدامات نسنجیده و اشتباه خود، پاسخگوی بحران وتحریم و فشارهای بین المللی و تهدیدهای خارجی و وضعیت وخامت بار داخلی ناشی از آن باشند. حتی اگر حمله نظامی هم صورت نگیرد، مانورهای تبلیغاتی سیاسی در باره اقدام نظامی به عنوان یک احتمال مفروض در جدول اقدامات آمریکا و اروپا و اسرائیل علیه ایران، خسارتهای عظیم اقتصادی و سیاسی را به ملت ایران تحمیل کرده و میکند. عدم تمایل سرمایه گذاران داخلی و خارجی به سرمایه گذاری و عدم پذیرش ریسک فعالیتهای درازمدت اقتصادی در کشوری که دائما در معرض تهدید و احتمال جنگ و حمله نظامی است از خسارت های عاجل این وضعیت، و عدم رشد اقتصادی و فقر و بیکاری و عقب ماندگی و جایگزین شدن فعالیتهای دلالی و سوداگرانه به جای فعالیتهای مولد و مفید اقتصادی و ... از نتایج آن است که پیامدهای زیانبارش دامنگیر مردم می شود.
سازمان ضمن محکوم کردن هرگونه حمله نظامی و نقض تمامیت ارضی و حاکمیت ملی ایران و به ویژه فتنهگریهای رژیم صهیونیستی در این زمینه،راه پایان دادن به وضعیت وخامت بارکنونی را هنوز به روی مسؤلان کشور باز میبیند. به باور ما عذرخواهی از رفتارهای پیشین و تمکین در برابر اراده ملت و پایان دادن به روشهای استبدادی در اداره کشور و مشارکت دادن ملت در اداره امور خود از طریق پذیرش انتخابات آزاد و سالم و منصفانه و در نتیجه افزایش ضریب وحدت و همبستگی ملی تنها راه برون رفت از وضعیت مخاطره آمیز جاری است. ما مشفقانه و دلسوزانه به حاکمان توصیه میکنیم از اصرار لجوجانه بر ادامه مسیر نافرجام کنونی دست بردارند و از فرصتهای محدود باقیمانده هوشمندانه بهره برداری نمایند. فرصتی که بی شک وحدت و همراهی مردم در آن جایی برای بازی های فرصت جویانه ی و تهدیدات و طمع های کشورهای دیگر باقی نخواهد گذاشت.
سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران
شاخه خارج کشور
۲۲ آبان ۱۳۹۰
بیانیه سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی پیرامون تهدیدهای بین المللی علیه ایران
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر