در واکنش به تداوم فشارها بر اهل سنت ایران و اِعمال محدودیت برای مراسم مذهبی و برگزاری اعیاد و نماز در برخی کلان شهرهای کشور توسط ماموران امنیتی، مولوی عبدالحمید امام جمعه اهل سنت زاهدان در خطبه های نماز عید قربان این شهر از تشدید فشارها بر اهل سنت به شدت انتقاد کرد و ضمن درخواست اکید از رهبری برای پایان بخشیدن به "سیاست تبعیض و نابرابری های موجود"، تاکید کرد "سیاست ما همواره این بوده است که حتی الامکان مسایل خود را از طریق تریبون عمومی مطرح نکنیم. اما زمانی که به مسایل ما رسیدگی لازم انجام نگیرد و راه حل گفتگو برای حل مشکلات ثمربخش نباشد، به ناچار زبان به گلایه می گشاییم و برخی مسایل و بی مهری ها را بیان می کنیم."
به گزارش تارنمای «سنی آنلاین»، این پیشوای اهل سنت همچنین افزود: اهل سنت از ابتدا با انقلاب اسلامی همراه بوده اند و در پیروزی انقلاب سهیم بوده و در طول انقلاب در همه صحنه ها حضور فعال داشته اند. جمعیت قابل توجه اهل سنت در ایران، که حداقل ۲۰ درصد جمعیت کشور را تشکیل می دهند، تاثیر بسزایی در برقراری وحدت و امنیت ملی داشته و دارد و با توجه به اینکه اکثریت جمعیت مسلمانان جهان را اهل سنت تشکیل می دهند اهل سنت ایران بهترین فرصت برای نظام جمهوری اسلامی ایران بوده اند تا این نظام با مهرورزی نسبت به اهل سنت و رعایت حقوق آنان به الگوی عملی وحدت برای جهان اسلام تبدیل می شد و روابط جمهوری اسلامی ایران با کشورهای دیگر را بهبود می بخشید. با توجه به اینکه مسئولان نظام شعار تقریب مذاهب اسلامی را همواره مطرح می کنند، جامعه اهل سنت می توانست بهترین نمونه تقریب برای اثبات این شعار در عرصه های عملی باشد، اما متاسفانه از این فرصت به خوبی استفاده نشده است.
مولوی عبدالحمید گفت: در طول ۳۳ سال انقلاب، اهل سنت در کابینه هیچ دولتی حضور نداشته اند. هیچ مسئولیت و مدیریت کشوری به آنان واگذار نشده و به هیچ یک از نمایندگی ها و سفارتخانه های جمهوری اسلامی در کشورهای دیگر راه نیافته اند، و در مدیریتهای منطقه ای و استانی بطور مساوی و عادلانه بکار گرفته نشده اند. بطور مثال در دانشگاه زاهدان از حدود ۴۰۰ نفر عضو هیات علمی کمتر از ۱۵ نفر آنان اهل سنت هستند و با اینکه اهل سنت در استان اکثریت جمعیت را دارا هستند، در شورای تامین استان حتی یک نفر از اهل سنت حضور ندارد. در شورای اداری استان نیز تعداد مدیران اهل سنت بسیار کم و انگشت شمار هستند.
امام جمعه اهل سنت زاهدان گفت: ما تشنه قدرت و پست و مقام نیستیم. اما مردم ما که در جبهه های جنگ برای سربلندی کشور جنگیده اند و حاضرند جانشان را فدای کشورشان کنند، خواهان عزت و حرمت خود هستند و نمی خواهند تحقیر شوند. ما ایرانی هستیم و ایران از آنِ ماست و نمی خواهیم به ما به چشم بیگانه و مهاجر نگریسته شود. در نیروهای مسلح و انتظامی که وظیفه دفاع از کشور و برقراری نظم و امنیت را بر عهده دارند اهل سنت استخدام نمی شوند. در حالیکه در رژیم گذشته بسیاری از اهل سنت دارای درجه ها و مراتب عالی نظامی و انتظامی بوده اند. متاسفانه سیاست نانوشته ای در کشور وجود دارد که حتی حضور و شهادت ما را در کنار برادران شیعه ما برای دفاع از حریم مرزهای کشور بر نمی تابد و تحمل نمی کند، حضور اهل سنت در نیروهای نظامی از سطح بسیجی فراتر نمی رود. انتظار ما از رهبری آن است که این گره را به دست خویش باز کنند و به این سیاست تبعیض و نابرابری پایان دهند.
مولوی عبدالحمید افزود: شیعه و سنی هر دو منتسب به اسلام و با هم برادر هستند. ما هرگز حاضر نیستیم که در هیچ گوشه ای از جهان کمترین حق کشی و تبعیضی در حق برادران شیعه ما انجام بگیرد و انتظار داریم که در ایران اسلامی نیز نگاه عادلانه و به دور از هر گونه تبعیضی نسبت به ما وجود داشته باشد و اهل سنت منزوی نشوند. خوشبختانه ما در هیچ کشور اسلامی سراغ نداریم که مانع حضور برادران شیعه در نیروهای مسلح شوند و یا آزادی نماز و عبادت شیعیان از آنان سلب شود. امروز روز عید قربان است و ما با کمال تاسف احساس سرافکندگی می کنیم که نظام ما اسلامی است اما در نظام اسلامی ما اهل سنت در بسیاری از شهرهای کشور، مانند اصفهان و تهران اجازه برگزاری نماز عید قربان را ندارند. بسیاری از سربازان در پادگانهای کشور و دانش آموزان آموزش و پرورش گلایه می کنند که ما را وادار می کنند پشت سر امام شیعه نماز بخوانیم. در حالیکه هر مذهبی احکام فقهی خاص خود را دارد و باید هر یک طبق فقه خودشان آزادی عمل داشته باشند و نه تنها قانون اساسی بر این آزادی صحه گذاشته است بلکه مسئولان نظام نیز بارها اعلام کرده اند که قرار نیست هر دو مذهب یکی شوند.
امام جمعه اهل سنت زاهدان گفت: محدود کردن آزادی های اساسی و قانونی اهل سنت به حوزه تعلیم و تربیت نیز کشیده شده است و به نام "برنامه ریزی و ساماندهی مدارس دینی" محدودیتهای دیگری بر اهل سنت اعمال شده است. در حالیکه اهل سنت خودشان برای مدارس خود برنامه ریزی کرده و می کنند و ما به هیچ وجه اجازه نمی دهیم آزادی های مذهبی ما، که در قانون اساسی نیز بر آنها تصریح شده است، محدود شوند. قانون اساسی، قرآن، شریعت، میثاقهای بین المللی همه بر آزادی های مذهبی و حقوق انسانی بشر تاکید کرده اند. همان قانون اساسی که سند مشروعیت نظام و مسئولان حاکمیت است بر آزادی مذهبی ما صراحت دارد.
وی گفت: ما از رهبر انقلاب درخواست می کنیم اجازه ندهند کسانی به بهانه ساماندهی و غیره آزادی مذهبی را محدود کنند. در طول سالهای گذشته گزارشهای فراوانی از ایجاد محدودیت برای جماعتهای تبلیغی دریافت شده است، در حالیکه این جماعت یک حرکت تبلیغی سالم و غیر سیاسی است.
مولوی عبدالحمید در ادامه به ممانعت دو تن از علمای اهل سنت از سفر حج اشاره کرد و گفت: مسئله دردآور دیگری که اخیرا پیش آمده این است که دو تن از علمای شاخص اهل سنت؛ مولانا احمد نارویی و مفتی محمدقاسم قاسمی، که افراد تاثیرگذاری در امنیت و وحدت بوده و هستند، در حالیکه عازم سفر حج بودند، از سفر معنوی آنان ممانعت به عمل آمد و علیرغم پیگیریهای استانی و کشوری نتوانستند به زیارت خانه خدا بروند. من نیز امسال قصد عزیمت به این سفر معنوی را داشتم که به دلیل توقیف گذرنامه نتوانستم به حج بروم و تصور نمی کنم در هیچ جای دیگری از دنیا با رفتن مردم و علما به سفر حج اینگونه مخالفت و ممانعت شود. ما از رهبری بار دیگر می خواهیم این گره ها را باز کنند و این بی عدالتی و تبعیضها را بر طرف نمایند.
امام جمعه اهل سنت در پایان گفت: برقراری امنیت و وحدت با شعار و سمینار قابل اجرا نیستند، بلکه تامین امنیت و برقراری وحدت در گرو اجرای عدالت و برقراری مساوات و رفع تبعیض و آزادی مذهبی است.
رهبری صبح امروز در مراسم تحلیف و دانش آموختگی دانشجویان دانشگاههای افسری ارتش جمهوری اسلامی ایران در دانشگاه افسری امام علی(ع) در سخنان مهمی، نیروهای مسلح را مایه عزت ملت و کشور ایران و نوک پیکان استوار دفاع ملی دانستند و تأکید کردند: دشمنان بخصوص آمریکا و دستنشاندهگانش و رژیم صهیونیستی بدانند، ملت ایران اهل تجاوز به هیچ کشور و ملتی نیست، اما هرگونه تجاوز و حتی تهدید را با قدرت کامل و بگونهای پاسخ خواهد داد که متعرضان و متجاوزان را از درون متلاشی کند.
فرمانده کل قوا، افزودند: ملت استوار ایران، ملتی نیست که فقط بنشیند و نظاره گر تهدیدهای قدرتهای پوشالی مادی باشد که از درون کرم خورده هستند.
رهبری خاطرنشان کردند: هرکس که فکر تجاوز به جمهوری اسلامی ایران، در مخیلهاش خطور کند، باید خود را آماده دریافت سیلیهای محکم و مشتهای پولادین ارتش، سپاه و بسیج و در یک کلام، ملت بزرگ ایران کند.
آیتالله خامنهای همه ملت ایران بویژه نیروهای مسلح را به حفظ آمادگی برای تداوم مسیر عزت ملی و اقتدار بینالمللی فراخواندند و تأکید کردند: ساخت مستحکم نظام جمهوری اسلامی و اتحاد ملی و نزدیکی دلهای آحاد ملت ایران، مهمترین قدرت بازدارنده است و همه موظف هستند این ساخت استوار و مستحکم نظام را حفظ کرده و به آن استحکام بیشتری ببخشند.
وی نیروهای مسلح را از لحاظ حضور در میدان علم و جهاد و همراه با معنویت و ایمان، مایه عزت خواندند و افزودند: آن کشور و ملتی که بتواند ثابت کند آماده ایستادگی و دفاع جانانه برای استقلال، حفظ هویت، آرمانها و موجودیت خود است، همواره عزیز است.
رهبری خاطرنشان کردند: در دنیایی که متأسفانه هنوز ارتباط میان ملتها و کشورها براساس تکیه بر قدرت سرنیزه و اسلحه تعیین میشود و قلدران تلاش دارند با مشتهای پولادین سرنوشت ملتها را در دست بگیرند، آن ملتی از آسیب محفوظ خواهد بود که آمادگی دفاعی خود را ثابت کند.
آیتالله خامنهای با اشاره به آمادگی دفاعی نیروهای مسلح از جمله ارتش، افزودند: این آمادگی دفاعی نیروهای مسلح در کنار دیانت و ایمان و تقوا، برای کشور و ملت ایران عزتآفرین است و باید آن را حفظ و تقویت کرد.
فرمانده کل قوا، دانشگاههای ارتش را کانون علم و جهاد خواندند و خاطرنشان کردند: نیروهای مسلح کشور که دارای دانش و علم، و آمادگی مجاهدت مؤمنانه هستند، در منطقه و دنیا بینظیر است و چنین نیروهای مسلحی، نتیجهی همت بلند ملتی است که عزم راسخ خود را برای برافراشتن پرچم ایمان، اسلام و دیانت بکار گرفته است.
پیش از سخنان رهبری، امیرسرلشگر صالحی فرمانده کل ارتش ضمن خیرمقدم به فرمانده کل قوا، بر آمادگی یگانهای مختلف ارتش جمهوری اسلامی ایران برای پاسخگویی مقتدرانه و بهنگام به هرگونه تهدید فرامنطقهای، تأکید کرد.
امیرسرتیپ دوم رشیدزاده فرمانده دانشگاه افسری امام علی(ع) نیز با ارائه گزارشی تحصیلی گفت: تعمیق شناخت دینی و معنویت، ارتقاء کیفیت آموزش و کارآمدی، آموزش نظامی و رزم در کنار تولید علم، تجهیز و توسعه کتابخانهها و آزمایشگاهها و توسعه همکاریهای دانشگاههای افسری ارتش از جمله اقدامات انجام گرفته است.
فرمانده کل قوا در ابتدای این مراسم با حضور در محل مزار شهیدان گمنام، ضمن قرائت فاتحه، یاد و خاطره شهدای گرانقدر دفاع مقدس را گرامی داشتند.
حضرت آیتالله خامنهای سپس از یگانهای حاضر در میدان سان دیدند.
در این مراسم تعدادی از خانوادههای شهدا، فرماندهان، اساتید و دانشآموختگان منتخب و نمونه دانشگاههای افسری ارتش جمهوری اسلامی ایران، هدایا و درجههای خود را از دست رهبری دریافت کردند. فرمانده کل قوا سردوشی نماینده دانشجویان جدید دانشگاههای افسری ارتش را نیز اهدا کردند.
در ادامه این مراسم، برنامه رزمایش میدانی اجرا شد و در پایان مراسم نیز، یگانهای حاضر در میدان از مقابل فرمانده کل قوا رژه رفتند.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین گفت: در بعضی رشتهها مانند جامعهشناسی و علوم ارتباطات در اثر کمکاری، متون آماده زیادی در اختیار نداریم اما اگر همین امروز هم اراده کنیم میتوانیم حتی تا سطح دوره دکتری بسیاری از علوم را با استفاده از منابع بومی خود برگزار کنیم.
سردار محمد رضا نقدی رئیس سازمان بسیج مستضعفین در جمع منتخبان بسیج اساتید، با تاکید بر لزوم تحول در علوم انسانی، گفت: به درستی گفته میشود که تحول در علوم انسانی کاری بلندمدت است و شاید 15 سال طول بکشد تا محصولی اسلامی که قابلیت تبدیلشدن به کتاب درسی دانشگاه را داشته باشد، تولید شود.
وی افزود: اما ما نمیتوانیم تا آن زمان منتظر بمانیم و 15 سال دیگر جریان مسموم علوم انسانی غربی در دانشگاههای کشور را تحمل کنیم، لذا باید ضمن توجه به فعالیتهای بلندمدت و اساسی به راههای کوتاهمدت و میانمدت هم اندیشید.
نقدی ادامه داد: خصوصیت بسیجی این است که کارهایی را که دیگران در زمانهای طولانی انجام میدهند، در کوتاهترین زمان ممکن به سر انجام میرساند و از مسیرهای میانبر استفاده میکند.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین، با اشاره به فرمایش حضرت آیتالله خامنهای (حفظه الله) که فرموده بودند "در برخی رشتههای علوم انسانی قرنها جلوتر از دنیا هستیم"، اظهار داشت: اگر همین امروز اراده کنیم میتوانیم دوره کارشناسی ارشد و حتی دکترای علوم سیاسی را بدون استفاده از متون غربی و ترجمهای و با استفاده از کتابهای نوشتهشده توسط نظریهپردازان مسلمان، برگزار کنیم.
وی اظهار داشت: در فقه، فلسفه و علوم تربیتی، قرنها از دنیا پیش هستیم و البته چنین ادعایی را در برخی رشتههای علوم انسانی همچون جامعهشناسی و علوم ارتباطات نداریم.
نقدی با اشاره به اتهام "تعطیلکردن عقل" که از سوی نظریهپردازان غربی خطاب به متفکرین مسلمان مطرح میشود، خاطرنشان کرد: این اتهام به خود آنها وارد است چرا که بر خلاف علمایشان در قرون گذشته، عقل را تعطیل و حس و تجربه را جایگزین آن کردند و نتیجهاش هم همین ناپایداری و سستی در تئوریهای غربی است که بعضاً حتی 6 ماه هم عمر نمیکنند.
وی افزود: حجت ادعای ما که میگوییم علوم انسانی غربی به معنای حقیقی کلمه علم نیست؛ همین است که منطق غربیها عمدتاً تجربی است و آنها علمی بودن مسائل را در گرو تجربیبودن میدانند.
نقدی تاکید کرد: امروز حتی بر مبنای منطق تجربهگرایی نیز باطلبودن علوم انسانی غربی به اثبات رسیده چرا که علوم انسانی غرب به مدت 200 سال در آزمایشگاهی به وسعت تمام کشورهای غربی به اجرا گذاشته شده و محصول نهایی آن چیزی جز فروپاشی اقتصادی، اخلاقی، سیاسی و قیام سراسری محرومان در انگلیس و آمریکا نیست.
وی خطاب به روسنفکران غربزده، اظهار داشت: اگر آن طور که شما میانگارید؛ علم چیزی است که باید با تجربه اثبات شود، علوم انسانی غربی تجربه شد و ابطالش به اثبات رسید.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین، در بخش دیگری از سخنانش با یادآوری مطالبات حضرت آیتالله خامنهای، گفت: انتظارات رهبری از اساتید بسیجی بسیار بالاست و سال گذشته که خدمتشان رسیدم به اساتید بسیجی فرمودند که تربیت امثال شهید چمران در دانشگاههای جمهوری اسلامی باید یک قاعده باشد نه استثنا.
وی در توصیف شخصیت والای شهید چمران خاطرنشان کرد: چمران در اوج تسلط بر علوم مادی، عارف بالله بود و برخلاف عدهای که برای حضور در آکادمیهای غربی لحظه شماری میکنند، برای بازگشت به کشور و خدمت به اسلام لحظه شماری میکرد.
وی افزود: اولین زیر دریایی را برای عبور از موانع آبی دشمن، شهید چمران با بضاعت علمی و امکانات آن روز ساخت.
نقدی ادامه داد: شهید چمران در شرایطی که نماینده امام(ره) و وزیر دفاع بود، حتی به نسبت به حشراتی که برای رزمندگان مشکل ایجاد کرده بودند نیز حساس بود و ابداعاتی به خرج داد تا مشکلات رزمندگان به حداقل برسد.
وی خاطرنشان کرد: دانشگاه ما مسئلهمحور نیست و در حال حل مسائل و مشکلات دیگران است. به همین دلیل است که اطراف دانشگاه ما 10 کارخانه بحرانزده و رو به تعطیلی است و دانشگاه ما هم از حل مشکلات آن عاجز است.
وی ضمن تقدیر از تلاش اساتید بسیجی در پیشبرد دانش هستهای، سلولهای بنیادین، پرتاب ماهواره، نانو تکنولوژی و ... اظهار داشت: شتاب علمی ما جهان را به تعجب وا داشته و این در حالی است که بیشتر این پیشرفتهای علمی، محصول مجاهدت انفرادی اساتید بسیجی است.
نقدی تاکید کرد: دانشمندان بسیجی همچون شهیدان علی محمدی، شهریاری و رضایینژاد به قدری خوب عمل کردند که دشمن ناگزیر شد دست به اسلحه ببرد.
وی ماموریت بسیج اساتید را، متشکل کردن تلاشهای دانشمدان کشور دانست و افزود: اگر فعالیتهای علمی دانشمندانمان تشکیلاتی و جمعی شود؛ پیروزیهایی به مراتب بزرگتر به دست میآوریم.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین با تاکید بر لزوم ارتباط تنگاتنگ دانشگاه و صنعت، گفت: برای ارتباط صنعت ودانشگاه کمیسیونها و جلسات متعددی تشکیل میشود اما از انتظاری که از بسیج اساتید میرود این است که در این حوزه دست به انقلاب بزند.
نقدی با اشاره به قابلیتهای اقشار بسیج، افزود: در بسیج، اقشاری همچون بسیج کارگری، اساتید، دانشجویی، کارگری و مهندسین وجود دارد که باید به یکدیگر بپیوندند.
وی همچنین تدوین نقشه جامع علمی کشور را حرکتی رو به جلو اما ناکافی دانست و گفت: در نقشه جامع علمی کشور، کماکان داوری مقالات علمی کشور به نهادهای بینالمللی ارجاع شده که بسیج اساتید باید به فکر اصلاح این قبیل موارد و به روز کردن نقشه جامع علمی کشور باشد.
جمعی از خانواده های زندانیان سیاسی با انتشار بیانیه ای اعلام کردند که سیدمصطفی تاج زاده که از یک سال و نیم گذشته در قرنطینه و انفرادی به سر می برد و حدود یک سال است که در اعتراض به شرایط غیر قانونی دوران محکومیتش روزه دار است، در حال حاضر از ملاقات با خانواده نیز محروم و از سوی مسئولین بند غیرقانونی دو-الف سپاه، این ممنوعیت به خانواده ایشان اعلام شده است.
در این بیانیه آمده است: ما جمعی از خانواده های زندانیان سیاسی که در بیانیه قبلی اعلام کرده بودیم در هر نامه در خصوص وضعیت عزیزانمان اطلاع رسانی خواهیم کرد، ضمن محکوم کردن این اعمال ضد انسانی و غیر اسلامی از مسئولان نظام می خواهیم با بررسی دقیق وضعیت آقای تاجزاده و سایر عزیزانی که در زندانها و بازداشتگاه های غیر قانونی به سر می برند، تدبیری اندیشیده و تا اوضاع بیش از این وخیم نشده اقدام به آزادی زندانیان سیاسی نموده و تا دیرتر از این نشده به آغوش ملت بازگردند که اگر این پشتوانه را از دست دهند دیگر نه سرمایه ای برایشان خواهد ماند و نه راه بازگشتی خواهند یافت.
متن کامل این بیانیه به نقل از کلمه به شرح زیر است:
به نام خدا
ماه ذی الحجه را در حالی آغاز کردیم که کشورمان دستخوش بحران ها و آماج تهدیدهای مختلف داخلی و خارجی فراوانی است؛ و متأسفانه در همین زمان که نیاز شدید به وجود نیروهای خدوم و صدیق، برای حفظ کیان و منافع میهن عزیزمان بیش از پیش احساس می شود، شاهد در بند بودن این نیروها بوده و با رفتارها و برخوردهایی مواجهیم که شرایط را سخت تر کرده و هر روز فشارها را بر زندانیان سیاسی و خانواده هایشان بیشتر می نمایند به گونه ای که جای شکی باقی نمی ماند که دست های پشت پرده اینک بیرون شده و بی پرواتر از گذشته، تیشه را بر ریشه این مملکت و سرمایه های آن فرود می آورند.
شرایط سخت زندانها، بازجوئی ها، شکنجه و انفرادی ها که در سه سال اخیر خانواده های بسیاری را در گیر کرده و مورد آسیب های جبران ناپذیر قرار داده است، نه تنها کاهش نیافته که متأسفانه هر روز شاهد پیچیده تر شدن و سخت تر شدن آن هستیم و برخورد با آقای مصطفی تاجزاده یکی از وخیم ترین آنهاست. این اسیر جنبش سبز که از یک سال و نیم گذشته در قرنطینه و انفرادی به سر می برد و حدود یک سال است که در اعتراض به شرایط غیر قانونی دوران محکومیتش روزه دار می باشد، در حال حاضر از ملاقات با خانواده نیز محروم گشته و از سوی مسئولین بند غیرقانونی دو-الف سپاه، این ممنوعیت به خانواده ایشان اعلام گردیده است. لازم به ذکر است که ایشان در سال گذشته نیز به دلایل نامعلوم، حدود دو ماه ممنوع الملاقات بوده است.
لذا ما جمعی از خانواده های زندانیان سیاسی که در بیانیه قبلی اعلام کرده بودیم در هر نامه در خصوص وضعیت عزیزانمان اطلاع رسانی خواهیم کرد، ضمن محکوم کردن این اعمال ضد انسانی و غیر اسلامی از مسئولان نظام می خواهیم با بررسی دقیق وضعیت آقای تاجزاده و سایر عزیزانی که در زندانها و بازداشتگاه های غیر قانونی به سر می برند، تدبیری اندیشیده و تا اوضاع بیش از این وخیم نشده اقدام به آزادی زندانیان سیاسی نموده و تا دیرتر از این نشده به آغوش ملت بازگردند که اگر این پشتوانه را از دست دهند دیگر نه سرمایه ای برایشان خواهد ماند و نه راه بازگشتی خواهند یافت.
دولت چین با وجود انتقاد از اعمال تحریم علیه ایران، حمایت از تحریمهای تازه را به صراحت رد نکرده است
دو روز بعد از ارائه گزارش تازه آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره برنامه هستهای ایران، وزارت امور خارجه چین اعلام کرد که از نظراین کشور تحریمها علیه ایران نمیتواند راه حلی "اساسی" برای مناقشه موجود باشد.
هونگ لی، سخنگوی وزارت امور خارجه چین اظهار امیدواری کرد که آژانس به صورت "منصفانه و بیطرفانه" نسبت به "شفافسازی مسائل مهم" با همراهی بیشتر ایران اقدام کند.
گزارش جدید آژانس که روز سه شنبه (۸ نوامبر) به نمایندگان کشورهای عضو ارائه شد، با استناد به مدارک این سازمان میگوید که ایران آزمایشهایی انجام داده که با ساخت یک چاشنی انفجار هستهای مرتبط است.
مقامهای ایران این گزارش را "غیر واقعی و با انگیزه سیاسی " خواندهاند.
محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران با انتقاد از گزارش تازه آژانس گفته است که کشورش در پی تولید بمب اتمی نیست.
سخنگوی وزارت امور خارجه چین گفته است: "شیوه درست برای خروج از بنبست هستهای ایران مذاکره و گفتوگو است."
با وجود این آقای هونگ به صراحت حمایت دولت چین از تحریمها علیه ایران را رد نکرد. دولت چین پیش از این نیز از وضع تحریمهای بیشتر علیه ایران انتقاد کرده بود، اما در شورای امنیت سازمان ملل متحد به وضع تحریم علیه ایران رای مثبت داده بود.
راه دشوار تحریم
پیش از این روسیه حمایت مسکو از تحریمهای بیشتر علیه تهران را رد کرده و گفته بود "روسیه قصد پیگیری چنین طرحی را ندارد."
مقامهای ایران در روزهای اخیر، یوکیا آمانو، مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی را به شدت مورد انتقاد قرار دادهاند
فرانسه و آمریکا اعلام کرده بودند که با توجه به نکاتی که در گزارش تازه آژانس بینالمللی انرژی اتمی مطرح شده، هر دو کشور وضع تحریمهای بیشتر علیه ایران را در دستور کار قرار خواهند داد.
مارک تونر، سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا روز چهارشنبه گفت دولت باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا در پی رایزنی با دیگر کشورها برای افزایش فشار بر جمهوری اسلامی است.
آقای تونر اتهامهای تازه علیه ایران را "جدی" خواند و گفت: "برعهده ایران است که بالاخره به صورت شفاف و قابل اعتمادی با آژانس بینالمللی انرژی اتمی وارد گفتوگو شود و به این نگرانیها پاسخ دهد."
جوزف لیبرمن، سناتور آمریکایی که از طرفداران اسرائیل و مخالف سرسخت حکومت ایران است، طی بیانیهای گفته است که زمان آن فرا رسیده که آمریکا و کشورهای دوست و متحدش به جای فشار تدریجی، تحریم های شدیدی از جمله تحریم بانک مرکزی ایران را وضع کنند.
آلمان هم تاکید کرده است که تنها راه مقابله با برنامه اتمی ایران اعمال تحریمهای بیشتر است.
گیدو وستروله، وزیر امور خارجه آلمان در این مورد گفت: "راه درست، اعمال تحریمهای جدی با حداکثر حمایت بینالمللی است. ما مخالف هرگونه بحث درباره گزینههای نظامی هستیم."
مقامهای ایرانی در روزهای اخیر، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی را هدف انتقاد شدید قرار داده و او را فاقد اراده مستقل معرفی کردهاند.
تازهترین گزارش آقای آمانو قرار است هفته آینده در جلسه شورای حکام آژانس مطرح شود، اما متن آن در اختیار ۳۵ کشور عضو این شورا قرار گرفته و به رسانه ها درز کرده است.
یوکیا آمانو در گزارش خود به تحقیقات ایران در زمینههایی مانند انفجارهای نیرومند، که معمولا در ساخت چاشنی بمب اتمی کاربرد دارد، و مطالعاتی بر روی احتمال حمل کلاهک هستهای توسط موشکهای ساخت این کشور به عنوان شواهدی در مورد گرایش برنامههای اتمی ایران به سوی مصارف نظامی اشاره کرده، اما آقای سلطانیه رسیدگی به این موارد را خارج از وظایف آژانس دانسته است.
منبع: بی بی سی فارسی
رییس سازمان حج و زیارت گفت: تا امروز 22 زائر ایرانی در عربستان درگذشتهاند، تا کنون هیچ مورد مفقودی یا گمشده نداشتهایم و زائری به دلیل حمل مواد مخدر نیز دستگیر نشده است.
علی لیالی صبح چهارشنبه در نشست خبری با خبرنگاران اعزامی به سرزمین وحی، عملیات حج 90 را تشریح کرد و افزود: طبق برنامهریزی انجام شده، عملیات حج برای زائران ایرانی و دیگر کشورها به خوبی انجام شد و ما موفق شدیم روز گذشته تا پنج بعداز ظهر تمام زائران حاضر در منا را به محل اقامتشان در مکه منتقل کنیم. جا دارد از صبوری، متانت و تحمل بالای زائران قدردانی کنیم.
وی یادآور شد: شاید در بخشهایی از عملیات به این بزرگی با نواقصی مواجه شویم؛ ولی آنها را یادداشت میکنیم تا در حج سال بعد نسبت به برطرف شدن آنها اقدام کنیم.
او با اشاره به اعزام نخستین گروه زائران به ایران از فردا، پنجشنبه 19 آبانماه، گفت: حجاج ایرانی از فرودگاههای مدینه و جده به ایران منتقل میشوند و این پروازها تا 13 آذرماه ادامه دارد.
لیالی افزود: با توجه به وعدههای نسبی مسؤولان سعودی برای افزایش پروازها، تلاش میکنیم زائرانی را که از پنجم تا هفتم محرم در نوبت بازگشت به ایران هستند، تا چهارم محرم به کشور منتقل کنیم. البته در صورتی که بتوانیم تعداد پروازهای بیشتری را به ایرانیها اختصاص دهیم.
وی گفت: آخرین زائرانی که عربستان را ترک میکنند، در مکه هستند و آخرین پرواز مدینه، سوم محرم برابر با هفتم آذرماه انجام میشود.
رییس سازمان حج و زیارت در ادامه میانگین تاخیر پروازها در دور رفت را بین 15 تا 20 دقیقه اعلام کرد و افزود: امیدواریم براساس برنامهریزی پروازها، شاهد تاخیرهای چندانی در برگشت نباشیم؛ اما چون مدیریت فرودگاههای جده و مدینه دست ما نیست، این موضوع قابل پیشبینی هم نیست.
لیالی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا سال گذشته جریمهی تاخیر پروازها به زائران پرداخت شده است؟ گفت: حدود دو میلیارد تومان به تمام زائرانی که سال گذشته با تاخیر پرواز، مشمول دریافت خسارت شده بودند، پرداخت کردیم.
وی در ادامه یادآور شد: از 17 ایستگاه پروازی که اعزام زائران از طریق آنها انجام شد، بازگشت زائران نیز انجام میشود.
برای انتقال بار حجاج از طریق پست توافقی نکردهایم
رییس سازمان حج و زیارت در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر انتقال بار زائران توسط شرکت پست نیز تاکید کرد: هیچ مقامی در سازمان حج و زیارت برای انتقال بار حجاج از طریق پست توافقی نکرده است، البته اگر شرکتی بتواند این خدمات را ارائه دهد، ما استقبال میکنیم. هرچند شرط دیگر، رضایت خود زائران برای انجام این کار با این روش است.
22 زائر در حج دار فانی را وداع گفتند
وی در ادامهی این نشست، با اشاره به آمار فوتیها، مفقودین و بازداشتیهای حج امسال، گفت: تا این لحظه، 22 زائر فوت کردهاند و با وجود اینکه امسال تعداد زائران آسیبپذیر بالا بوده؛ اما این آمار در مقایسه با سالهای گذشته کمتر است. البته از این بین شش نفر در ایام تشریق به علت مشکلات قبلی و تنفسی به رحمت خدا رفتهاند.
امسال زائر گمشده و زندانی در عربستان نداشتیم
لیالی افزود: امسال یکی از سالهای خوب در حوزهی امداد و قربانی بود، به طوریکه در حوزهی امداد که روز گذشته پس از بازگشت زائران به محل اقامتشان آمار ارائه شد، زائر مفقودی نداشتیم و برای نخستین بار در طول تاریخ حج، قربانی تمام زائران در روز نخست انجام شد و کار ذبح بیش از 97 هزار زائر ایرانی و مقیم خارج کشور در روز نخست توسط 96 ذابح انجام شد.
106 نفر به خاطر حمل مواد مخدر از حج بازماندند
او همچنین افزود: خوشبختانه امسال مورد بازداشتی در عربستان نداشتیم و با کنترل دقیق نیروی انتظامی در فردگاههای داخل کشور، 106 نفر به خاطر حمل مواد مخدر از سفر حج بازماندند؛ اما موردی که به خاطر حمل مواد مخدر در عربستان بازداشت شده باشد، نداشتیم.
وی دربارهی دغدغهی مقام معظم رهبری دربارهی بازارگردی و خرید سوغات زائران در موسم حج و اقدامات انجام گرفته بر این اساس، اظهار کرد: امسال تدابیری در این زمینه اندیشیده شده، از جمله اینکه ساکهایی در نظر گرفته و به زائران ابلاغ شده است که از آنها استفاده کنند.
او همچنین تاکید کرد: به زائران اعلام شده است که حمل بار اضافی همراه زائر امکانپذیر نیست و احتمال دارد این بارها به صورت جداگانه در پروازهای آخر انتقال داده شوند.
لیالی ادامه داد: مشاهدات نشان میدهد، سنگینی خرید زائران ایرانی و حضور در بازارهای مکه و مدینه کاهش داشته است.
600 ریال سعودی عوارض ورودی هر زائر در حج
وی در پاسخ به سوال دیگری دربارهی هزینهی ویزا و عوارض دریافتی در فرودگاه عربستان، گفت: هیچ فعالیتی در مراسم حج در عربستان، دولتی نیست و بیشتر خدمات با بخش خصوصی است و فقط عوارض ورودی در فرودگاهها حدود 600 ریال سعودی میشود که شامل عوارض ورودی و چادرهای محل اسکان در عرفات و منا برای هر زائر است.
لیالی دربارهی فهرست ذخیره برای اعزام به حج نیز اظهار کرد: تمام تلاش ما بر این است که یک ویزا بدون استفاده نماند؛ اما یک هفته قبل از آخرین پرواز، برای جایگزین کردن زائرانی که در لحظات آخر به هر دلیلی انصراف میدهند، فرصت داریم.
تعیین کشور دریافتکننده گوشتهای قربانی توسط بعثهی مقام معظم رهبری
وی دربارهی ارسال گوشتهای قربانی امسال به کشور خاصی نیز گفت: براساس توافق با بانک توسعهی اسلامی، هر سال گوشت قربانی به مقصد کشورهایی که ما مشخص میکنیم، ارسال میشود و امسال نیز منتظر دریافت توصیهی بعثهی مقام معظم رهبری برای تعیین مقصد هستیم.
او در ادامه با اشاره به فعالیت 260 نیروی ستادی در حج امسال، تاکید کرد: هیچکدام از نیروهای ستادی در موسم حج، اعمال خود را انجام نمیدهند، چرا که مانع انجام وظیفهی خدمتگزاری میشود. البته این نیروها به همراه دو نفر از اعضای هر کاروان مکلف هستند، عمره به جا آورند تا خللی در روند خدمترسانی به زائران ایجاد نشود.
وی دربارهی افزایش سهمیهی عمره هم گفت: ما سال قبل تجربهی اعزام 800 هزار زائر را داشتیم، پس اعزام این میزان در دور جدید قطعی است؛ اما افزایش آن بستگی به امکانات، شرایط و موافقت کشور میزبان دارد.
تصمیمگیری درباره نحوه قرعهکشی عمره با شورای عالی حج است
رییس سازمان حج و زیارت ادامه داد: نحوهی قرعهکشی عمره نیز با تصمیم شورای عالی حج است که در یک مرحله انجام شود و حدود 2میلیون و600 هزار نفر برای سه سال بعد انتخاب شوند و باقی ثبت نامکنندگان پولهای خود را دریافت کنند و یا در دو مرحله باشد که باقی افراد برای سه سال پس از آن در نوبت باشند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در دیدار اعضای هیات مدیره تعاونی و سندیکای صنایع کنسروسازی کشور، امنیت غذایی را یکی از دغدغههای اساسی و همیشگی کشورها خواند و با اشاره به راهبردیبودن غذا و صنایع غذایی در سیاستهای کلان کشورها گفت: حمایت از صنایع غذایی و تبدیلی اولویتی بدیهی در اقتصاد دارد و هرگونه ضربه و صدمه به کشاورزی و امنیت غذایی مردم، آسیبهایی جبرانناپذیر برای کشور به بار خواهد آورد.
به گزارش آفتاب، آیتالله هاشمیرفسنجانی با اشاره به تنوع آب و هوائی، امکانات فراوان و سرمایههای انسانی بسیار خوب کشور، جمهوری اسلامی ایران را یکی از قطبهای اول تولید محصولات کشاورزی و صنایع غذایی در منطقه خواند و با تاکید بر لزوم استفاده از مزیتهای موجود در این زمینه گفت: متأسفانه در حال حاضر کشاورزی و صنایع غذایی و تبدیلی ما همانند سایر بخشهای تولیدی و صنعتی از نبود برنامه و حمایتهای مادی و معنوی رنج میبرد، بهگونهای که بخش بزرگی از صنایع و شهرکهای صنعتی از چرخه تولید و ثروتآفرینی خارج شدهاند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، ثبات و امنیت پایدار را رکن اساسی هرگونه سرمایهگذاری و کارآفرینی خواند و با اشاره به شوکهای گاه و بیگاهی که به اقتصاد کشور وارد میشود تصریح کرد: متأسفانه در مفسده اقتصادی اخیر، فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان ضربه اساسی خوردند، چرا که این بلیه بزرگ مجرای حیاتی تزریق نقدینگی به تولید و اقتصاد که اعتبارات و تسهیلات بانکهاست را تا حد زیادی مسدود کرد.
آیتالله هاشمیرفسنجانی با اشاره به اینکه براساس قانون هدفمندی یارانهها قرار بر این بوده که بخش عمدهای از درآمدهای حاصل از این قانون به سمت حمایت از تولید و صنعت کشور هدایت شود گفت: متأسفانه از اجرای این طرح مهم بیشتر توزیع پول در جامعه اجرا میشود و هدف اصلی که حمایت از صنعت، تولید و کشاورزی کشور بود مغفول مانده که نتیجه آن وضعیت نگرانکننده تولید، صنعت و کشاورزی کشور است.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، واردات بیرویه کالا و محصولاتی که صنایع کشور به خوبی قادر به تأمین در داخل و نیز صادرات هستند را وبای اقتصادی و خیانت به تولید و حیات اقتصادی کشور خواند و با اشاره به تعطیل یا نیمهتعطیلشدن بخش بزرگی از کارخانهها و صنایع کشور، تاکید کرد: دلسوزی و خدمت به اقتصاد کشور این است که سهم صنایع و تولید از هدفمندی یارانهها پرداخت شود تا در آینده شرمنده تولیدکنندگان زحمت کش و شریف کشور نشویم.
در ابتدای این دیدار آقای احمد آزاد مرد، رئیس تعاونی و سندیکای صنایع کنسروسازی کشور با تشریح وضع گذشته و فعلی این صنعت، به تاثیر هدفمندی یارانهها در تولید و افزایش قیمت ناشی از حاملهای انرژی اشاره کرد و گفت: صنایع کشور و در کنار آن صنایع تبدیلی و مواد غذایی اکنون از قیمتهای تمام شده بالا، افزایش دستمزدها، کمبود نقدینگی و تسهیلات و رقابت نابرابر با کالاهای وارداتی رنج بسیار میبرند به گونهای که بسیاری از کارخانهها و خطوط تولید مواد غذایی تعطیل یا به حالت نیمه تعطیل در آمدهاند.
همچنین آقای خلیلی دبیر کل کانون صنایع غذایی کشور با اشاره به بحران انرژی بوجود آمده در دنیا در سالهای گذشته و افزایش بینالمللی مواد غذایی، فرصتهای به وجود آمده برای توسعه و گسترش صنایع تبدیلی و مواد غذایی را یادآور شد و گفت: کشور ما به جهت داشتن مزیتهای اساسی آب و هوایی، کشاورزی و نیروی انسانی متخصص این امکان را داشت که بتواند یکی از قطبهای پرتوان محصولات غذایی در منطقه بشود که متاسفانه به خاطر نبود برنامه و حمایت از کارآفرینان و صنعتگران این فرصتها از دست رفت و به جای ما ترکیه توانست این فرصتها را از آن خود کند.
وی با اشاره به اینکه در صورت حمایت از صنایع تبدیلی و غذایی این صنعت میتواند تولید ثروت، ارزآوری و اشتغالزایی بالایی را به همراه داشته باشد افزود: التهابات دورهای سیاسی در کشور اثر مستقیم خود را بر روی اقتصاد و تولید میگذارد و نمونه آن دامن زدن به اختلاس اخیر بود که موجب شد تسهیلات اعطایی به صنایع به شدت محدود گردد.
همچنین آقای فروتن یکی از صنعتگران با سابقه کشور با اشاره به رونق بسیار خوب صنایع در دوره پس از جنگ تحمیلی و سازندگی کشور، با تشکر از حمایتهای همیشگی آیت ا... هاشمی رفسنجانی از تولید و اقتصاد کشور گفت: در دوران سازندگی الفبای توسعه و رشد اقتصادی به خوبی نوشته شد اما بعد از آن این برنامهها به درستی خوانده و اجرا نشد.
وی با اشاره به اینکه زیربناها و امکانات اقتصادی کشور ما این اجازه را میدهد که برای 400 میلیون نفر تولید داشته باشیم و با صادرات مازاد بر نیازمان زمینههای سرمایه گذاریهای بعدی را فراهم کنیم گفت: تولیدگران کشور به اعتبار تفکرات سالم و صالح پا به عرصه اقتصاد و سرمایهگذاری گذاشتهاند و نباید به گونه ای عمل شود به کلی نا امید شوند.
امروز: سازمان جمهوری خواهان ایران با صدور بیانیه ای نگرانی خود را از حمله نظامی به ایران ابراز داشت. در این بیانیه سازمان جمهوری خواهان ایران از دول غربی خواسته است که راه حل دیپلماتیک را برای حل بحران ایران پیشه کنند و به جمهوری اسلامی نیز هشدار داده است که تا زمان برای بازگشت وجود دارد، به پای میز مذاکرات بدون قید و شرط با جامعه بین الملل بنشیند و مشکلات خود را از طریق دیپلماتیک حل و فصل کند. متن کامل این بیانیه در پی می آید.
گزارش جدید آژانس انرژی اتمی مبنی بر اهداف نظامی برنامه هسته ای جمهوری اسلامی بار ديگر نشان ميدهد که حکومتگران کماکان از اجرای تعهدات بین اللملی خود سرباز می زنند و با بکار بردن لحنی تهدید آمیز نسبت به کشورهای منطقه و جهان، شک و تردید جامعه جهانی را نسبت به اهداف نظامي برنامه غنی سازی تقویت و تشدید می کنند. توانایی هسته ای برای رهبران جمهوری اسلامی، وسیله ای شده است تا سیاست ماجراجویانه خود را در منطقه و جهان پیش برند و توجیه مضاعفی نیز برای سرکوب مخالفان بیابند. طی این سال ها آنچه ار این سیاست نصیب مردم ایران شده، تحریم های اقتصادی، انزوای سیاسی ایران و از همه خطرناکتر شبح حمله نظامی به کشور ماست.
امروزآشکار شده که شعار«حق مسلم» چیزی جز به بازی گرفتن احساسات ملی گرایانه مردم ایران نبوده است. غیراقتصادی بودن پروژه غنی سازی برای تولید انرژی هم برملا گردیده است و دیگر مقامات جمهوری اسلامی و حاميان آشکار برنامه هسته ای هم صحبتي از غني سازي براي تو ليد سوخت نميکنند. حتي برخي بروشنی از دستيابي جمهوري اسلامي به سلاح هسته ای یا توانایی آن استقبال ميکنند. غافل از اين که از دیدگاه موقعيت استراتژيك ايران در منطقه و جهان، اين امر، در كنار سياست منطقهاي حكومت در دامن زدن به اختلافات شيعه و سني، جز برانگیختن واكنش دولت های عربي و آغاز چرخه جديدي از رقابتهاي تسليحاتي در منطقه نتیجه دیکری نخواهد داشت.
اين رقابت تسلیحاتی موقعيت طبيعي و تاريخي ايران در منطقه خليج فارس و خاورميانه را نيز تنزل میدهد و به جاي آن كه جغرافياي سياسي، منابع طبيعي و انساني معيار های اصلی برتری يك كشور در منطقه باشد، داشتن سلاح هستهاي معيار قرار خواهد گرفت.چنین روندی كشورهاي كوچك خليج فارس و همسايگان ايران را، هم سطح ايران خواهد كرد و ايران را دشمن استراتژيك آنان. از همين منظرتلاش جمهوری اسلامی برای دستيابي به سلاح هستهاي در شرايط كنوني اعلام دشمني استراتژيك با آمريكا و متحدانش است كه خطرات غيرقابل وصفي را براي ايران ببار خواهد آورد. جمهوری اسلامی در صورت موفقیت در اجرای برنامه هسته ای نیز، آینده ای چون کره شمالی را به مردم ایران تحمیل خواهند کرد.
ما خواهان خاور میانه ای عاری از سلاح های هسته ای هستیم ولی سیاست های حکومت اسلامی با تنش افرینی در منطقه و خواست محو اسراییل از روی نقشه جهان نه تنها کمکی به تحقق این هدف نمیکند بلکه زمینه گسترش تسلیحات اتمی را نیز در خاور میانه فراهم میاورد.
جمهوری اسلامی از بدو تاسیس خود برای مردم ایران دشمن سازی کرده و با رفتار خود کشورهایی نظیر آمریکا و اسرائیل را که هیچ گونه منازعه ارضی یا نظامی با ایران ندارند به هراس انداخته است. این بار نیز با کوشش برای دستیابی به سلاح هسته ای ممکن است جنگی با دشمنان خود ساخته را به مردم ایران تحمیل کند. مردم ایرانی که نمایندگانشان میبایست در کنار کشورهایی نظیر اندونزي، ترکیه، ارژانتین، برزیل و کره در جمع بيست کشور ثروتمند در مدیریت جهان شرکت کنند، در انزوایی سیاسی، زیر تحریمهای اقتصادی با نگرانی از تحریم و بمب به آینده ای نا معلوم چشم دوخته اند. مسبب چنين وضعيتي فقط جمهوري اسلامي است. کارنامه جمهوری اسلامی این احتمال را تقویت می کند که حاکمان نه تنها به آسانی منافع ملی ایران را فدا می کنند، بلکه به خاطر حفظ حاکمیت استبدادی و اهداف مسلکی خود از تحميل جنگی خانمانسوز به مردم هم ابايي ندارد. کشمکش های سیاسی برگرد پرونده هسته ای روشن کرده است که جمهوری اسلامی مسئول اصلی بن بست مذاکرات است و به جای همکاری با جامعه بین المللی وآشتی با دنیای مدرن که منجر به همکاری و ثبات در منطقه و جهان می شود، راه مقابله و تنش آفرینی را برگزیده است.
براین اساس سازمان جمهوري خواهان ايران مسئولیت خسارات و زیان های انسانی و مادی ناشی از تحریم و زمینه سازی حمله نظامی را به عهده مقامات جمهوری اسلامی می داند و به آنان هشدار می دهد که هنوز فرصت برای بازگشت وجود دارد. این فرصتی نیز برای همه نیروهای سیاسی ایران است که به صورت شفاف مخالفت خود را با ادامه غنی سازی و تنش آفرینی های حکومت اعلام کنند و هرچه درتوان دارند درخدمت جلوگیری از برافروخته شدن آتش جنگ به کار گیرند.
ما پیوسته مخالفت خود را با هرگونه حمله نظامی به ایران اعلام کرده ایم ولی امروز سخن نه از "ابراز برائت" بلکه بحث از سیاستی است که منتقدان و مخالفان دمکراسی خواهِ جمهوری اسلامی می توانند در حد توان خود برای جلوگیری از تنش نظامی و وقوع جنگ در پیش گیرند. از دیدگاه ما این سیاست آگاه کردن مردم ایران و فشار بر جمهوری اسلامی برای توقف غنی سازی، اجرای پروتکل الحاقی و پذیرش فطعنامه های شورای امنیت است. ما دامن زدن به فضای جنگ و تهدید نظامی از سوی دولت اسراییل را محکوم میکنیم و از دولتهای بزرگ میخواهیم کوشش های خود را برای یافتن راه حل های سیاسی و دیپلماتیک و تحریم های اقتصادی هدفمند ادامه دهند. ما دولت جمهوری اسلامی به ادامه مذاکره بی قید وشرط با نمایندگان اتحادیه اروپا فرامیخوانیم.
9 نوامبر 2011
سازمان جمهوریخواهان ایران
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر