خطیب نماز عید قربان با اشاره به تهدیدات اخیر آمریکا علیه ایران گفت: به فضل خدا ایران هم اکنون کشوری است که در سایه دین، مقتدر و نیرومند است و در برابر هر توطئهای چنان مقابله به مثل خواهد کرد که مایه عبرت برای دیگران بشود.
سید احمد خاتمی در خطبههای نماز عید قربان اظهار کرد: در بخشی از دعای قنوت نماز این عید، از خداوند متعال خواستیم که بهترین چیزی که بندگان صالحاش از خداوند خواستهاند را به ما نیز عطا کنند که با توجه به محتوای سوره حضرت یوسف(ع) میبینیم که عاقبت به خیری بهترین چیزی است که خداوند متعال به بندگان صالح خود اعطا میکند و انشاءالله که آن را به همه ما بدهد.
وی اظهار کرد: خداوند متعال در بخش دیگری از قرآن کریم در رابطه با زندگی حضرت ابراهیم(ع) زندگی آن حضرت را همراه با توطئهها علیه ایشان و ترور شخصیت آن حضرت از سوی دشمنان ایشان یاد میکند.
امام جمعه موقت تهران گفت: اما نکتهای که باید به آن توجه داشت این است که همه توطئهها نقشبرآب شد و خدا توطئههای دشمنان حضرت ابراهیم(ع) را خنثی کرد و این سنت خداوند است و باید دانست که تنها اختصاص به حضرت ابراهیم(ع) و غیرایشان ندارد و این سنت الهی را هرملتی که داشته باشد خداوند نیز همین کار را نسبت به آنها خواهد کرد.
سید احمد خاتمی گفت: ما در این ۳۲ سال که از پیروزی انقلاب گذشته است انواع توطئههای دنیای استکبار به خصوص آمریکا و رژیم صهیونیستی را علیه ملتمان دیدهایم که از آن جمله میتوان به توطئههای داخلی همچون نفوذ نفوذیها تا مرز ریاستجمهوری، جنگ قومیتها، ترورها، جنگ تحمیلی ۸ ساله، کودتاها، جنگ نرم، فتنه سال ۸۸ اشاره کرد.
وی افزود: همچنین در بعد خارجی میتوان به توطئههای دنیای استکبار علیه ملتمان مانند «دخالت در افغانستان برای ایجاد پایگاهی در نزدیکی ایران اسلامی»، «دخالت در عراق به خاطر کنترل ایران» و «تلاش برای ایجاد خاورمیانه جدید برای مهار کردن موج انقلاب بزرگ اسلامی» اشاره کرد که همه آنها به فضل خدا خنثی شد.
امام جمعه موقت تهران گفت: سال گذشته تحقیقاً سیاهترین سال نه برای رییسجمهور تازهکار آمریکا بلکه در تاریخ این کشور بوده است زیرا در یک سال گذشته یکییکی نوکرهای چشمبسته ساقط شدند که از آن جمله میتوان به بنعلی، نامبارک و قذافی اشاره کرد و دیگرانی هم که هستند لحظهبهلحظه خطر را جلوی چشمشان میبینند.
سید احمد خاتمی اظهار کرد: در چنین شرایطی برای ما خیلی طبیعی است که آمریکا به دست و پا بیفتد و علیه ایران فضاسازی کند و پروندهسازی دروغین علیه ایران داشته باشد و تهمت بزند و نیز از سازمانهای بینالمللی استفاده ابزاری کند و آژانس را به خدمت بگیرد.
وی افزود: از همین جا من به دبیرکل آژانس میگویم که آبروی آژانس بینالمللی انرژی هستهیی را با رفتار خود از بین نبرد زیرا اگر قرار باشد او به عنوان یک ابزار بیاراده آمریکا عمل کند و علیه ملت آزاده ایران دروغی را به عنوان سند منتشر کند، مطمئن باشد این باقیمانده آبروی آژانس را خواهد برد.
این سخنان خاتمی با تکبیر حضار در نماز عید سعید قربان دانشگاه تهران همراه شد.
امام جمعه موقت تهران گفت: خدا به فضل خود به این ملت نشان داده است که همه توطئهها خنثی است و تا وقتی که این ملت در این صراط مستقیم است به فضل خدا، خواهد بود.
سید احمد خاتمی اظهار کرد: من به صراحت به آمریکا میگویم که دوره ابرقدرتی تمام شد آمریکا هم اکنون به عنوان یک طبل توخالی در دنیا مطرح شده است و نه شما آمریکای گذشته هستید و نه ایران اسلامی، ایران گذشته زمان شاه و شاهان گذشته است.
وی گفت: امروز به فضل خدا ایران، ایرانی است که در سایه دین کشوری مقتدر و نیرومند است که در برابر هر توطئهای آنچنان مقابله به مثل خواهد کرد که مایه عبرت برای دیگران بشود.
سید احمد خاتمی در خطبه اول نماز عید قربان نیز گفت: اگر ملتی بخواهد در جایگاهی که برای دیگران الگو و الهامبخش باشد، قرار گیرد باید از امتحانات سخت خداوند سربلند بیرون بیاید.
آیتالله سیداحمد خاتمی با اشاره به بخشی از دعای قنوت این نماز گفت: یکی از جملات این دعا اشاره به اهل تقوا دارد و باید دانست که معنای اهل تقوا بودن این است که باید تنها برای ذات مقدس ربوبی حریم نگه داشت و اینکه اصل و اساس خدا است.
وی با بیان اینکه نکته دیگری که در این بخش از دعای قنوت نماز عید قرار داشت، اشاره به اهل مغفرت است گفت: در این دعا سمبل خوف و رجاء یعنی هم اهل تقوا و هم اهل مغفرت در کنار هم آمدهاند.
امام جمعه موقت تهران اظهار کرد: در سال گذشته در خطبههای همین نماز گفتم که عید قربان نمادی از بزرگداشت بندگان خالص شده خدا، یعنی حضرت ابراهیم و حضرت اسماعیل (علیهمالسلام) است و امسال نیز میگویم که خدا در برابر این ایثارگری بزرگ چه مدالی به این مرد الهی یعنی حضرت ابراهیم (ع) داد.
سید احمد خاتمی گفت: خداوند متعال در قران کریم خطاب به حضرت ابراهیم(ع) میفرماید "ما مدال امامت به تو میدهیم " و باید دانست که این امامت تنها رهبری ظاهری نیست هرچند از شئون کلی آن است ولی باید دانست که خداوند متعال پس از آنکه مقام نبوت و رسالت را به حضرت ابراهیم (ع) اعطا میکند به وی مقام امامت را میدهد و این حاصل با سربلندی بیرون آمدن آن حضرت از آزمونهایی است که خداوند متعال طی ۳۰ سال از ایشان گرفته بود و در تمامی آنها حضرت ابراهیم (ع) فانی فالله بود و چیزی جز خدا در ذهنش وجود نداشت.
وی با اشاره به امتحانات بزرگ الهی در مورد حضرت ابراهیم(ع) گفت: کسی که این گونه از امتحانات سربلند بیرون میآید، شایسته امامت است.
امام جمعه موقت تهران اظهار کرد: با استفاده از داستان حضرت ابراهیم(ع) و آزمونهایی که ایشان با سربلندی از آنها بیرون آمدهاند باید گفت که اگر ملتی هم بخواهد که در این جایگاه قرار گیرد یعنی در جایگاهی که برای دیگران الگو و الهامبخش باشد باید از امتحانات سخت خداوند سربلند بیرون بیاید.
سید احمد خاتمی گفت: به حمدالله ما امروز سربلندیم زیرا ملت ما امروز سربلند شده است و بیداری اسلامی حاصل الگو بودن این ملت است.
وی با بیان اینکه امامت امت ما مفت به دست نیامده است، ادامه داد: این مقام حاصل تقدیم ۲۰۰۰۰۰ شهید در این راه است و باید دانست این سختیها از امت ما، امتی نمونه ساخته است و این راه جواب داده و راه آینده ما را نیز همین راه رقم میزند.
امام جمعه موقت تهران گفت: ملتی که با خدا باشد با یاری وی بر مشکلات فائق خواهد آمد.
حجتالاسلام والمسلمین حسین ابراهیمی نماینده بیرجند و نائب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتوگو با فارس با اشاره به فشارهای اخیر آمریکا و غرب علیه ایران همچون سناریوسازی،افزایش تحریمها و نیز تهدید به حمله نظامی گفت: بیداری اسلامی در منطقه که الهام گرفته از انقلاب اسلامی است، موجب به هم ریختگی تمامی برنامههای غربها و آمریکا شده است.
وی با اشاره به پیروزی اسلامگرایان در تونس و نیز مطالبات اسلامی مردم مصر یادآور شد: غربیها و آمریکاییها هیچ گاه تصور نمیکردند در تونس اسلامگرایان به پیروزی برسند و با توجه به این نکته که سالها در این کشورها فرهنگ غربی رواج داشته تا جایی که حتی در تونس مردم نمیتوانستند به مساجد بروند، پیروزی اسلامگرایان در این کشورها برای آنها شکستی بسیار سخت است.
ابراهیمی برگزاری دو همایش بیداری اسلامی و نیز انتفاضه مردم فلسطین در ایران از دیگر علل اخیر فشار علیه ایران عنوان کرد و افزود: در این دو همایش رهبر معظم انقلاب جهتگیری انقلابهای کشورهای منطقه را مشخص کردند که این امر موجب از هم پاشیدگی تصمیمات غربیها در منطقه شد.
وی سفر رهبر معظم انقلاب را به کرمانشاه و در پی آن اتحاد بین امت و ملت و رهبری و مردم را از دیگر دلایل فشار اخیر غربی علیه ایران دانست و افزود: مجموع این مسائل باعث شد که غربیها و آمریکاییها در حالی که سرمایهگذاری زیادی کرده بوند از غافله عقب بمانند و دیدیم که جمهوری اسلامی ایران در عین اینکه تحریم بود بهترین خلاقیتها را از خود را بروز داد و حتی موجب هدایت انقلابهای منطقه شد.
نائب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در ادامه گفتوگوی خود با فارس، شکست رژیم صهیونیستی در جنگ 33 روزه مقابل حزبالله، ایستادگی سوریه در برابر فشار غربیها و نیز مطالبات اسلامی مطرح شده در مصر و تونس و ... را از جمله تاثیرپذیری از انقلاب اسلامی خواند و افزود: غربیها و به خصوص آمریکا پس از تاثیرگذاری ایران خواستند جلوی الهام بخش ایران را بگیرند و اول با تهمت زدن دست به سناریوسازی زدند.
وی افزود: آنها در مرحله دوم در واکنشی عصبی بحث ترور فرماندهان سپاه را مطرح کردند که این خود بیانگر شکست کشوری است که خود را داعیهدار اداره جهان و توانمندی میداند. چرا که کارش به جایی رسیده که از روی استیصال و ضعف مسئولان جمهوری را تهدید به ترور میکند.
ابراهیمی با تاکید بر اینکه امروز دیگر آمریکا نه راه پس و نه راه پیش دارد، گفت: خیزشهای منطقه امروز به قلب آمریکا و اروپا رسیده است و الان در هزار شهر اروپایی بحث وال استریت مطرح است.
نماینده بیرجند در خانه ملت تاکید کرد: با همه این مسائل امروز آمریکا شکست خورده است و در تمام دنیا نفرت عمومی علیه اوست و نمیتواند با تهدیدات نظامی و اقتصادی جلوی این استیصال را بگیرد.
وی با اشاره به استقامت ملت ایران در 8 سال دفاع مقدس به توانمندیهای امروز ایران اسلامی اشاره کرد و گفت: امروز اقتدار، هماهنگی،انسجام و نیز امکانات مادی و معنوی نسبت به سالهای گذشته بسیار بیشتر شده و ملت ایران آماده دفاع در تمام زمینهها در کشور خود است. ما الان تنها نیستیم بلکه در لبنان، مصر، تونس، فلسطین و ... فریاد ما است که بلند میشود.
نائب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در بخش پایانی گفتوگوی خود در پاسخ به ادعای مضحک رژیم صهیونیستی و آمریکا مبنی بر حمله نظامی به ایران گفت: این تنها یک ادعای بیپایه و اساس است چرا که امروز رژیم صهیونیستی در تلآویو برای بقای خودش تلاش میکند و نمونه این استیصال رژیم صهیونیستی را در سالگرد اشغال فلسطین "روز نکبت" دیدیم که چگونه با شعار دادن برخی مردم از کشورهای تازه انقلاب کرده چگونه رژیم صهیونیستی دستپاچه شد.
وی تاکید کرد: امروز همین نیروها با ایران متحد هستند و اگر رژیم صهیونیستی دست به اقدام احمقانهای علیه ما بزند در آتش خشم جمهوری اسلامی ایران و حامیان آن در سراسر دنیا، فرو خواهد شد.
ابراهیمی در خاتمه تاکید کرد که رژیم صهیونیستی قبل از آنکه بخواهد اقدامی علیه ایران بکند، توسط حامیان انقلاب اسلامی در مرزهای خود نابود میشود.
به نوشته دویچهوله؛ دولت روسیه بار دیگر مخالفت خود را با حمله نظامی احتمالی علیه ایران اعلام داشت. وزیر امور خارجه روسیه گفت: «حمله علیه ایران اشتباهی جدی با پیامدهایی پیشبینی نشدنی خواهد بود.»
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، در مسکو در مصاحبه با خبرگزاری اینترفاکس گفت: «حملههای نظامی راهحل نیستند و تنها قربانی به بار میآورند.»
لاوروف برای آنکه جنبشی در مذاکرات با ایران درباره برنامه اتمی بوجود آورد، پیشنهاد کرده بود که جمهوری اسلامی "گامی اعتمادبرانگیز" بردارد. وی گفته بود، در برابر "گروه ششگانه" متشکل از آمریکا، روسیه، چین، فرانسه و بریتانیا و نیز آلمان، از شدت تحریمها علیه ایران خواهد کاست.
رسانههای اسرائيلی از هفته گذشته تاکنون در حال گمانهزنی درباره حمله نظامی احتمالی علیه ایران هستند. اگرچه ایهود باراک، تکذیب کرده بود که در مورد چنین حملهای تصمیم گرفته شده است، اما وی به این اشاره کرده بود که احتمال چنین حملهای حتی بدون شرکت آمریکا در آن وجود دارد.
سرلشگر حسن فیروزآبادی، فرمانده ستاد نیروهای مسلح جمهوری اسلامی، به آمریکا نسبت به «پیامدهای جدی» چنین طرحی هشدار داده است. فیروزآبادی گفته است که آمریکا به خوبی میداند که هرگونه حمله از سوی اسرائيل علیه ایران، به آمریکا نیز ضرری جدی خواهد رساند. وی افزوده است که ایران کاملاً آماده و مجهز است و میتواند در برابر هر حمله و تهدیدی مقاومت کند.
آیت الله خامنه ای اخیر احتمال تغییر نظام حکومتی در ایران را مطرح کرده است
محمد دهقان عضو هیات رئیسه مجلس ایران گفته است دفتر آیت الله علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی، در یک سال گذشته یک تیم تخصصی از حقوقدانان را مامور کرده تا "ایرادات قانون اساسی را که باید مورد بازنگری قرار گیرد مورد بررسی قرار دهند."
آقای دهقان در گفتگو با خبرگزاری فارس گفته است که سال گذشته این تیم تخصصی متشکل از حقوقدانان زیر نظر دفتر رهبری تشکیل شد و "اقدام به بررسی دهها مورد از موارد قانون اساسی برای بازبینی و بازنگری کرد و یک سری از ایرادات را مشخص کردند."
این عضو هیات رئیسه مجلس اضافه کرده است که تیم کارشناسی زیر نظر دفتر رهبر روی "ایرادات قانون اساسی" کار و این ایرادات را مشخص کرد و "گزارش نتیجه بررسی های این تیم به دفتر ایشان تقدیم شد."
آقای دهقان گفته است که عضو این تیم بازبینی قانون اساسی نیست اما از آن اطلاع دارد.
تغییر قانون اساسی در اصل ۱۷۷ قانون اساسی پیش بینی شده اما به گفته آقای دهقان "در برخی موارد اصلا نمی توانیم به قانون اساسی ورود کرده و آن را تغییر دهیم مانند اسلامیت، جمهوریت نظام، دین و مذهب رسمی، ولایت فقیه و ابتنای اداره حکومت به آرای مردم که در قانون اساسی مشخص شده است."
بنابر اصل ۱۷۷ قانون اساسی که در سال ۱۳۶۸ و در زمان بازنگری قانون اساسی به این قانون اضافه شد، رهبر جمهوری اسلامی می تواند پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام، موارد اصلاح قانون اساسی را به شورای بازنگری قانون اساسی پیشنهاد کند.
بنابر این اصل، در شورای بازنگری قانون اساسی اعضای شورای نگهبان، روسای سه قوه، اعضای ثابت مجمع تشخیص مصلحت، پنج عضو از اعضای مجلس خبرگان رهبری، ده نفر به انتخاب رهبر، سه نفر از اعضای هیات وزیران، سه نفر از قوه قضائیه، ده نفر از نمایندگان مجلس و سه نفر از دانشگاهیان عضویت دارند.
بنابر این اصل، مصوبات شورای بازنگری "پس از تائید وامضای مقام رهبری باید از طریق مراجعه به آراء عمومی، به تصویب اکثریت مطلق شرکت کنندگان در همه پرسی برسد."
بحث تغییر ساختار سیاسی
انتخابات در ایران
عضو هیات رئیسه مجلس می گوید که یک تیم حقوقی، ایرادات قانون اساسی را بررسی کرده است
خبر تشکیل شورایی برای بازنگری قانون اساسی پس از آن انتشار می یابد که روز ۲۴ مهرماه، آیت الله خامنه ای در سخنانی در کرمانشاه با اشاره به حذف پست نخستوزیری از ساختار قوه مجریه ایران در ۲۲ سال پیش، تغییر مجدد ساختار حکومت جمهوری اسلامی را ممکن دانست.
رهبر جمهوری اسلامی گفت: "در شرایط فعلی، نظام سیاسی کشور ریاستی است و رئیسجمهور با انتخاب مستقیم مردم برگزیده میشود که شیوه خوب و مؤثری است؛ اما اگر روزی در آینده احتمالا دور، احساس شود که نظام پارلمانی برای انتخاب مسئولان قوه مجریه بهتر است، هیچ اشکالی در تغییر ساز و کار فعلی وجود ندارد."
پس از آن سخنان آیت الله خامنه ای، مقامات و رسانه های جمهوری اسلامی نظرات متفاوتی در این زمینه ابراز داشتند و آقای دهقان نیز هفته پیش این احتمال را مطرح کرد که ممکن است تا سال ۱۳۹۲ - دو سال دیگر - ساختار سیاسی کشور تغییر کند و انتخابات ریاست جمهوری آینده برگزار نشود.
دوره ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد، که در نتیجه انتخابات بحث برانگیز دهمین دوره ریاست جمهوری بار دیگر به این سمت انتخاب شد، دو سال دیگر پایان می یابد و در نظام سیاسی کنونی، باید انتخابات برای تعیین رئیس جمهوری بعدی برگزار شود.
آقای دهقان با تاکید بر این نکته که تغییر در قانون اساسی بستگی به نظر آیت الله خامنه ای دارد، گفته بود که بعد از انتخابات مجلس نهم در سال ۱۳۹۱، اگر رهبر جمهوری اسلامی ایران دستور بازنگری در قانون اساسی را بدهد، ممکن است بتوان با برگزاری همه پرسی "کار را تمام کرد."
مطابق اولین اصل قانون اساسی ایران، نظام حکومتی ایران "جمهوری اسلامی" است که بر همین مبنا، این کشور دارای "رئیس جمهوری" است.
بنابر اولین قانون اساسی جمهوری اسلامی که در سال ۱۳۵۸ به تصویب رسید، در حکومت ایران علاوه بر رئیس جمهور، وجود نخست وزیر نیز پیش بینی شده بود.
اما بروز اختلافات شدید میان میرحسین موسوی، نخست وزیر وقت و علی خامنه ای، رئیس جمهور وقت در زمان حیات آیت الله خمینی، عده ای از مسئولان ارشد جمهوری اسلامی را به این نتیجه رساند که وجود همزمان این دو اجرایی موجب ناهماهنگی در قوه مجریه است.
در پی درگذشت آیت الله خمینی و به قدرت رسیدن آیت الله خامنه ای، قانون اساسی ایران در سال ۱۳۶۸ مورد بازنگری قرار گرفت و پست نخست وزیری از ساختار حکومتی ایران حذف شد.
آقای دهقان می گوید که الان ایران "نه دارای نظام پارلمانی و نه نظام ریاستی است، ما یک نظام نیمه پارلمانی و نیمه ریاست با تفوق پارلمان داریم."
به گفته وی یکی از شاخص های نظام ریاستی این است که رئیس جمهور "حتی می تواند مجلس را منحل کند اما در کشور ما رئیس جمهور رئیس الوزرا است، رئیس حکومت ولی فقیه است، در نظام ریاستی حرف آخر را رئیس جمهور می زند و نیروهای مسلح در اختیار رئیس جمهور است و رئیس جمهور در برابر پارلمان پاسخگو نیست و حتی می تواند قانون پارلمان را وتو کند. اما ما نظام ریاستی به این معنا نداریم."
این عضو هیات رئیسه مجلس تاکید کرده که "پارلمان فعلی ظرفیت آن را که از درونش رئیس قوه مجریه بیرون بیاید ندارد و باید آن را اصلاح کنیم."
به گفته وی، بدون "تحزب نمی توانیم یک پارلمان کارآمد داشته باشیم که بتوان از درون آن قوه مجریه را بیرون آورد."
منبع: بی بی سی فارسی
سخنرانی رئیس جمهور را از هر طرف که بخوانیم بی توجهی به اقتدار قوه قضائیه در رسیدگی به تخلفات است.
پنج شنبه گذشته 12/8/90 رئیس جمهور در نشستی ظاهرا انتخاباتی و بدون حضور خبرنگاران، مطالبی بیان داشت که از هر طرف بخوانیم تضعیف قوه قضائیه در رسیدگی به پرونده های اختلاس و مفاسد اقتصادی است.آنچه به طور خاص و به خوبی در این سخنرانی مشهود است، تداوم همان روند انتخاباتی تفرقه افکنی، ایراد اتهامات اثبات نشده غیر قضایی و فرافکنی به منظور بستر سازی برای جذب مخاطبان خاص و به طور عمده احساسی و هیجانیاست.
روشی که متأسفانه در مبارزات انتخاباتی 84 و 88 و البته با اشاره به موارد متفاوت جواب داده است، اما دریغ از یک سند محکمه پسند ویا حکم قضایی اثبات شده. چه امیدها که به صحت و پی گیری این موارد شکل نگرفته بود، چه اصرارهایی که در رابطه با ارائه این اسناد به محکمه قضایی مطرح نشده بود و چه مخاطبانی که جذب نشده بودند. ظاهرا این تنها راهی است که ایشان برای ماندن در قدرت و دستیابی بیشتر به آن می شناسد، «روشی احمدی نژادی» که تنها امید واهی ایجاد می کند و البته عرض و آبرو می برد.
اما بنده مانده ام، این روش های شخصی، آنهم با این شیوه، چه جایگاهی در یک نظام قانونی، مقتدر و اسلامی، آنهم پس از 32 سال که از عمر شریف جمهوری اسلامی می گذرد دارد؟
مگر این کشور قانون و به طور خاص قوه قضائیه به عنوان حافظ قانون و کانون رسیدگی به تخلفات و جرایم ندارد؟ مگر امام راحل (ره) نفرمودند: « برای خدشه دار نشدن حیثیت افراد متهم، قبل از اثبات جرم، اقدام دادگاه باید به صورت غیر علنی باشد و نشر و پخش آن از طرف دادگاه و غیر، ممنوع اعلام می گردد»(16/6/59) و مگر مقام معظم رهبری بر همین روال تاکید بر استناد به احکام قضایی مستند نکردند. در غیر این صورت هرکسی به راحتی می تواند به دیگری تهمت زند، حکم براند و آبرو برد، آنهم بالاترین مقام اجرایی کشور با آن فرصت ها، امکانات و پوشش خبری در اختیار!
و البته آن روزی که مجلس به رغم اعتراف به حداقل، قصور وزیر اقتصاد در اختلاس سه هزار میلیاردی و اذعان و عذر خواهی وزیر از این قصور، و با عنایت ویژه رئیس مجلس به او رأی اعتماد داد و به رابطه مفهومی قدرت- مسئولیت که منافع و مصالح اصلی اش متوجه جامعه و عامه مردم و پیامی برای دیگر قاصران، مقصران و صاحبان قدرت است، بی اعتنایی کرد، آن روز که به جای طرح سؤال قانونی از رئیس جمهور، استعفای یکی از نمایندگان را در دستور کار قرار داد، باید پیش بینی یک چنین نشست و یک چنین سخنرانی اختلاف افکنانه و خود محورانه را می کرد.
آن روز که قوه قضائیه به رغم اذعان به اتهام تخلفات برخی از مقامات دولتی، از پی گیری حقوقی و تسریع در آن اجتناب ورزید، آن روز که در رسیدگی به اتهام متهمان حوادث قبل، حین و بعد از انتخابات 88 و با ارائه اسناد محکمه پسند کوتاهی و تعلل کرد، باید پیش بینی این روز و مدعیاتی مبنی بر اقدام به کودتا و براندازی، حتی از سوی معاونان وزارت اطلاعات وقت را، می کرد. و به راستی چه رابطه ای بین اشارت آخر و رسیدگی به پرونده اختلاس و اتهامات فساد اقتصادی برخی از مقامات است؟! انشاءالله که رابطه ای نباشد و دادستان محترم با قوت و شدت هرچه بیشتر به رسیدگی خود ادامه دهد.
البته در این نشست یک نقطه قوت هم وجود دارد و آن اشاره رئیس جمهور به موردی است که ظاهرا مدرک آن به قوه قضائیه ارسال شده است و امیدواریم این قوّه به دور از هرگونه تعلل در کنار سایر پرونده ها، به این پرونده به طور خاص رسیدگی کند و این قوّه را از زیر فشار اتهام برخورد گزینشی نجات دهد.
سخن آخر، آنچه از این سخنرانی تلویحا مستفاد می شود، این است که ظاهرا ایشان فقط دوندگی، حضور فیزیکی و سخنرانی های هیجانی و بعضا متوهمانه را کار می داند و کار فکری، خردورزی و نخبگی، از نظر ایشان عین بیکاری و بی عاری است و البته این بیکاری ها و بی عاری ها، ظاهرا بد جوری عرصه را تنگ نموده است.
منبع: خبرآنلاین
رييس ستاد كل نيروهاي مسلح گفت: ورود محدود افرادي به مجلس كه افكار آنها به نوعي با جريان انحرافي يا جريان فتنه پيوسته است، مشكل قابل توجهي براي كشور نيست.
سردار سرلشكر سيدحسن فيروزآبادي در گفتوگو ایسنا، اظهار كرد: معتقد نيستم كه مجلس بايد از يك جناح تشكيل شود؛ چراكه هر جايي كه فقط از يك جناح تشكيل شود نميتواند چندان پويا باشد.
وي با اشاره به اينكه «خاصيت انتخابات پارلماني اين است كه معمولا چند جناح در مجالس حضور دارند» تصريح كرد: حضور جناحهاي ديگر در مجلس به تعدادي كه نتوانند اكثريت مجلس را مختل كنند يا دولت را از كار بيندازند براي مجلس مفيد است.
وي از «تلاش احتمالي برخي جريانات براي معرفي كانديداهاي گمنام» خبر داد و گفت: با فضاحتي كه جريان فتنه به بارآورده و افشاگريهايي كه راجع به جريان انحرافي در كشور شده است، هيچ كدام از اينها به صورت سازمان يافته وارد انتخابات نخواهند شد، ولي ممكن است براي تبليغات خود برنامهريزيهايي انجام دهند و كانديداهاي خود را به صورت پوشيده، گمنام و سفيد وارد انتخابات كنند.
رييس ستادكل نيروهاي مسلح يادآور شد: طبق قانون اساسي هركس كه در خود صلاحيت نمايندگي مجلس را ميبيند و شرايط قانوني لازم را دارد ميتواند ثبتنام كند. سپس وزارت كشور و شوراي نگهبان صلاحيتها را بررسي ميكنند و در صورت احراز صلاحيت، مردم با شناسايي كانديداهاي مورد نظر خود به آنها راي ميدهند و خوشبختانه مردم ما دغدغههاي خود را در زمان راي دادن در نظر ميگيرند.
وي در ادامه، به ادعاي مقامات آمريكايي مبني بر طرح ايران براي ترور سفير عربستان در واشنگتن از يك سو و سخنان هيلاري كلينتون درباره رابطه آمريكا و ايران از سوي ديگر اشاره كرد و گفت: آمريكاييها در حال حاضر آنقدر پريشان هستند كه نميتوان از راهبرد آنها در برابر ايران صحبت كرد.
وي خاطرنشان كرد: قبلا آمريكاييها طي سه سال يك راهبرد را تنظيم ميكردند و پنج سال براساس آن راهبرد پيش ميرفتند و سپس راهبرد جديدي را ارائه ميدادند ولي فعلا راهبرد آنها مبتني بر تصميمات عجولانه و تحت فشارهاي رواني است كه در داخل آمريكا و نيز از بيداري اسلامي به آنها وارد ميشود.
فيروزآبادي همچنين با اشاره به مسووليت مردم و مقامات كشورمان در شرايط فعلي، به ويژه با توجه به نزديك بودن انتخابات آتي مجلس و آغاز رقابتهاي سياسي در كشور، تاكيد كرد: مردم ايران هوشيار هستند. مردم ميدانند كه جريان فتنه متحد آمريكاييها بوده و جريان انحرافي با آمريكاييها دمخور است و در نتيجه مراقبت خواهند كرد كه اگر كسي از بين اين دو قشر بخواهد آنها را فريب دهد و وارد مجلس شود، به او راي ندهند.
علاء الدین بروجردی رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با اعتدال ، گفت: «آزادی» از برکات جمهوری اسلامی ایران است و اینکه در نظام ساختار سیاسی مجلس به عنوان یک رکن مهم تصمیم گیری نمایندگان وجود دارد و به عنوان نمایندگان مردم و مظهر مردم سالاری دینی می باشد و این از افتخارات نظام ما ست.
نماینده مردم بروجرد افزود: مبنا را نباید بر چالش گذاشت و باید مبنا بر تفاهم باشد ، لیکن نمایندگان در چارچوب قانون اساسی حق دارند از حقوق خود استفاده کنند و من این اظهار نظر (سخنان الهام درباره سوال کنندگان از رییس جمهور) و تعابیری از این نوع که طرح سوال از رییس جمهور ، غرض ورزی شخصی نمایندگان است را درست نمی دانم.
عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس افزود: برخی اختلاف های میان دولت و مجلس طبیعی است و ما مشکلی در داخل کشور نداریم ؛ اینکه در خارج از کشور برخی تصور می کنند ما دچار چالش هستیم ، نادرست است و اختلاف های داخلی از مظاهر آزادی در نظام جمهوری اسلامی است.
وی در خاتمه گفت: سخنان آقای علی مطهری در دفاع از استعفای خود نشان داد که غرضی در کار نیست و نباید سوال از رییس جمهور را سیاه نمایی جلوه دهند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر