-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ آبان ۲۰, جمعه

Latest News from Koocheh for 11/11/2011

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



سیمین/ رادیو کوچه

simin@koochehmail.com

     این روزها بازار سرما و برف و باران داغ شده و پایش به دنیای مجازی هم کشیده و همه جا پرشده از عکس‌های خیابان‌های برفی که تمام هم‌وطنان ساکن در سرزمین‌های بی‌زمستان و برف را هم هوایی کرده ! اما درکنار همه‌ی حس‌های نوستالژیک خوبی که از این برف و سرما می‌شود داشت و همراه با لذت بردن از منظره‌ها و حال و هوا و خوراکی‌هایی که توی این سرما می‌چسبد، باید به فکر سلامتی و مقاوم شدن در برابر سرما هم بود.

در این برنامه به عادتی اشاره می‌کنم که موجب می‌شود که مقاومت و ایمنی بدن بالا برود و در نتیجه زندگی سلامت و طولانی‌تری داشت. این عادت ساده این است که هر روز 5 تا 9 میوه و سبزی غنی از آنتی اکسیدان بخورید.

با انجام این عادت که برای ماه آوریل از سوی دکتر مائو در برنامه دوازده ماهه داشتن عمر طولانی پیشنهاد شده، سلامت و عمر طولانی شما برای سال‌های آینده تضمین شده خواهد بود.

گنجاندن میوه و سبزیجات حاوی آنتی اکسیدان در برنامه غذایی روزانه

یک توصیه خوب سلامتی که این سال‌ها مطرح شده این است که نیمی از بشقاب غذایتان را با میوه و سبزیجات رنگارنگ پر کنید. تحقیق‌های انجام شده نشان داده که فیبر موجود در میوه و سبزی‌ها به شما کمک می‌کند تا وزنتان کاهش پیدا کند. هم‌چنین رنگ‌دانه‌های مختلف در پوست میوه‌ها با تولید آنتی‌اکسیدان قوی در بدن و کمک به عمل‌کرد مناسب سیستم ایمنی، از بیماری‌هایی با دوره‌های کوتاه پیش‌گیری می‌کند.

دکتر مائو تاکید می‌کند که با مطالعه روی عادت‌های خوراکی کشورهایی که آمار افراد بالای صد سال در آن ها زیاد است می‌توان دریافت که در این کشورها بخش زیادی از خوراکی‌هایشان به میوه‌‌ها و سبزی‌ها اختصاص سافته و تقریبن هیچ یک از خوراکی‌های بسته‌بندی ما مورد استفاده قرار نمی‌گیرد.

این افراد بالای صد سال بسیار کم‌تر با بیماری‌های قلبی یا کبدی روبرو هستند، وضعیت سلامتی مناسبی دارند و احتمال بروز سرطان و بیماری‌هایی این چنین برای آن‌ها بسیار کم است.

پژوهش‌های انجام گرفته این ادعا را ثابت می‌کنند که این افراد در مقایسه با افرادی که میزان کم‌تری از خوراکی‌های سالم را در برنامه خوراکی روزانه خود دارند، بسیار کم‌تر در معرض خطر ابتلا به سکته مغزی، سرطان‌های خاص، بیماری‌های قلبی عروقی و سایر بیماری‌های مزمن قرار می‌گیرند.

چند توصیه

اما بهترین انتخاب ما برای داشتن یک بشقاب غذای رنگین از سبزیجات و میوه‌ها چه می‌تواند باشد؟

بهتر است خوراکی‌های خود را از همه رنگ انتخاب کنید: زرد، قرمز، سبز، سفید و رنگ‌های تیره که به مجموعه‌ای متنوع از ویتامین‌ها و مواد مغذی دست یافت و به هدف مورد نظر در زمینه ایمن‌سازی بدن رسید.

تا آن‌جایی که می‌توانید بهتر است از سبزی‌هایی که به طور طبیعی رشد کرده‌اند(Organic) استفاده کنید و اگر این امکان نیست سبزی‌ها و میوه‌های مورد استفاده را کامل تمیز کنید.

و تلاش کنید در هر فصل مواد خوراکی را تهیه کنید که دارای بهترین طعم، بالاترین ارزش غذایی و بهترین قیمت باشند.

چند نمونه از بهترین انتخاب‌ها برای بالابردن ایمنی بدن این‌ها می‌توانند باشند: انواع کلم؛ کلم بروکلی، کلم بروکسل، گل کلم، سبزیجاتی با برگ تیره،کلم، کدو، سیب‌زمینی شیرین، هویج، چغندر، فلفل دلمه‌ای، پیازچه، قارچ، سیر، تره‌فرنگی، تربچه، مرکبات و انواع توت‌ها.

راه‌هایی ساده برای به کارگیری این محصولات:

ابتدا باید دید چه مقدار از این میوه و سبزی‌ها برای هر روز مورد نیاز است. با یک حساب سرانگشتی می‌توان دریافت که یک وعده از این خوراکی‌ها که به اندازه یک کف دست باشد کافی است.

‌این‌جا توصیه‌های هست برای چگونگی مصرف این خوراکی‌ها در روز:

- بهتر است از انواع توت‌ها یا میوه‌هایی مثل گیلاس و آلبالو و سایر میوه‌هایی خردشده در چاشت صبح گاهی استفاده شود.

- می‌توان کلم بروکلی، فلفل‌های دلمه‌ای رنگی، قارچ و دیگر سبزیجات از این دست را به نیم‌روی خود افزود.

- می‌توان یک میوه را برای نیم‌چاشت با خود همراه داشت و در راه یا در فاصله‌ی استراحت هنگام کار از آن استفاده کرد.

-  هویج هم نیم‌چاشت بسیار سالمی است.

- از گوجه‌فرنگی، انواع جوانه و کاهو برای انواع ساندویچ استفاده کنید.

-  سالادهای جدید را امتحان کنید و در آن‌ها از کشمش، اسفناج، سیب، گردو و کرفس استفاده کنید.

- سبزی‌ها را به صورت بخارپز تهیه کنید که راهی ساده و سلامت برای آماده‌سازی سبزی‌هایی هم‌چون انواع کلم‌، اسفناج و سبزی‌هایی از این قبیل. چند قطره روغن زیتون و سبزیجات خشک طعم‌دهنده هم به آن اضافه کنید.

- می‌توان تعداد زیادی از سبزیجات را با انواع سوپ و خورش‌ها یا غذاهای سرخ شدنی مصرف کرد. اگر هم زمان کافی ندارید گاهی هم می‌توانید با این روش به مقدار زیاد سبزیجات و مواد خوراکی همراه با سیزیجات آماده کنید و برای دفعه‌های بعدی در فریزر نگه‌داری کنید.

- بهتر است به جمع طرف‌داران آب میوه تازه بپیوندید و ایمنی بدنتان را با انواع متنوع و جدیدی از آب‌میوه‌ها و سبزیجات افزایش دهید.

- هویج یا کدوسبز خرد شده را به خوراکی‌هایی هم‌چون مایع ماکارونی یا حتا به پیراشکی‌ها و نان‌های آماده اضافه کنید.

- میوه‌ها به عنوان دسر فوق العاده‌اند. بد نیست برای دسر از انواع دسر که با میوه آماده شده هم‌چون گلابی پخته شده با دارچین یا سیب پخته شده با گردو و کشمش استفاده کنید یا هر دسری که از میوه تهیه شده باشد.

سرتان خیلی شلوغ است و وقت کافی ندارید؟!

تمامی کسانی که تجربه این را دارند که وقتی در یخچالشان را باز کردند با چند تا میوه و سبزی کپک زده و فاسد شده روبرو شدندف می‌دانند که برای استفاده از سبزیجات تازه تا وقتی خراب نشدند باید برنامه‌ریزی کرد. اگر فکر می‌کنید که سرتان خیلی شلوغ است و فرصت آماده‌سازی سبزی‌های تازه را ندارید، راه‌حل‌های زیادی وجود دارد. این سال‌ها بسیاری از سبزیجات به صورت خرد شده و آماده در بسته‌های فریزری در هر فروشگاهی پیدا می‌شود. یا سبزی‌ها و میوه‌های تازه که در بسته‌بندی‌های آماده خوردن ارایه می‌شوند بنابراین تنها کافی است که با این‌ها آغاز کنید و آن‌ها را در وعده‌های خوراکی روزانه‌تان دخالت بدهید. کم‌کم از برای مثال دو نوع سبزی یا یک نوع میوه آغاز کنید و سعی کنید که دستورالعمل‌های جدید برای آماده‌کردن خوراکی‌هایی با سبزیجات را یاد بگیرید و به این ترتیب پیش از آن که به خودتان بیایید می‌بینید که در عرض پنج روز کلی به دانش شما در این زمینه افزوده شده است.

غذاهای سالم؛ غذاهایی پرهزینه

یک تفکر رایج در زمینه خوراکی‌های سالم وجود دارد و آن این است که این طور خوراکی‌ها هزینه بردار هستند. اما این بستگی دارد که شما چطور به این مساله نگاه کنید. که کدام یک از این‌ها برای شما هزینه‌های بیشتری به همراه می‌آورد: غذاهای سالم و بی‌خطر یا غذاهای بسته‌بندی؟

میوه‌های سالم و سبزی‌ها ممکن است که قیمتی بیشتر از غذاهای آماده و فوری بی‌رنگ داشته باشند اما باید بدانید که شما دارید روی سلامتی و افزایش ایمنی بدنتان سرمایه‌گذاری می‌کنید.

از سوی دیگر می‌توان راهی برای کاهش هزینه‌های خوراکی‌های سالم یافت مثل این که اگر روزی به حراجی بر می‌خورید با قیمتی مناسب بیش‌تر از حد مورد نیازتان از آن میوه یا سبزی تهیه کنید و در فریزر نگه‌داری کنید برای مصارف بعدی. یا حتا می‌توانید خودتان آن‌ها را منزل خودتان به عمل بیاورید.

به هر حال کمی صرف هزینه برای سلامتی و پیش‌گیری از بیماری‌ها از نظر اقتصادی به صرفه‌تراز صرف هزینه‌های گزاف برای درمان بیماری‌های بعدی است که ممکن است در اثر تغذیه ناسالم پیش بیاید.

 وحالا بعد از عمل به این عادت خوب بعد از گذراندن یک ماه کم‌کم، هم این عادت خوب ملکه ذهنتان می‌شود و هم بادیدن وضعیت ظاهری خود می‌بینید که چطور عادت‌هایی ساده مثل آب زیاد خوردن در طول روز یا عادت به خوردن بیشتر سبزی‌ها و میوه‌ها می‌تواند حتا بر روی خصوصیات ظاهری و پوست شما نیز اثرگذار باشد و یک چهره با طراوات و سلامت ایجاد کند.


 


خبر/ رادیو کوچه

نصراله  امروز جمعه یازدهم نوامبر در واکنش به جوسازی‌ها و تهدیدهای اسراییل و کشورهای غربی علیه جمهوری اسلامی گفت: «باید بدانید که ایران خیلی قوی‌تر از گذشته شده است، ایران رهبری نمونه در منطقه و جهان دارد و این کشور پاسخ دندان شکنی به تجاوز احتمالی بیگانگان خواهد داد.»

رهبر حزب اله لبنان اظهار داشت: «ما امروز دیدیم که وزیر دفاع آمریکا عاقلانه‌تر درباره ایران حرف زد و گفت ما به دنبال جنگ با ایران نیستیم. کسی جرات حمله به ایران را ندارد.»

به گزارش خبرگزاری مهر سید حسن نصراله ضمن هشدار به اسراییل در خصوص احتمال حمله به ایران گفت: «کشورهای غربی باید بدانند در صورت تجاوز به ایران و سوریه، جنگ محدود به این دو کشور نخواهد شد و جنگ منطقه ای خواهد بود، این یک حساب و کتاب واقعی است.»

وی با تاکید بر ضرورت این‌که کشورهای عربی و انقلابیون منطقه باید موضع خود را مشخص کنند، از اظهارات ضد ایرانی اخیر مقامات اسراییلی انتقاد کرد و گفت : «اسراییلی‌هایی که خود کلاهک‌های هسته ای فراوانی دارند، از جهان می‌خواهند برنامه هسته ای ایران را متوقف کند، در واقع زورگویی آن‌ها و کشورهای غربی ناشی از احساس ضعف دیگران است، اما بگوییم زمان ضعیف بودن کشورهای منطقه به سر رسیده است.»


 


خبر/ رادیو کوچه

بعد از یک هفته آشفتگی سیاسی در یونان، روز جمعه یازدهم نوامبر، اعضای هیات دولت جدید و لوکاس پاپادموس، نخست وزیر جدید، برای آغاز فعالیتشان سوگند یاد کرده‌اند.

تصویب و اجرای بسته اقتصادی پیشنهادی اتحادیه اروپا برای مقابله با بحران مالی، مهم‌ترین آزمون پیش‌روی دولت جدید یونان خوانده می‌شود.

این بسته اقتصادی یک ماه پیش و برای کمک به حل بحران مالی یونان مورد توافق اتحادیه اروپا و دولت یونان قرار گرفت.

بنا بر گزارش بی بی سی، لوکاس پاپادموس که روز پنج‌شنبه، دهم نوامبر به این سمت منصوب شد، گفته است که اولویتش حفظ و نگه داشتن یونان به عنوان عضوی از اتحادیه اروپا خواهد بود و حضور کشور در حوزه یورو، تضمین‌کننده ثبات پولی یونان است.

جورج پاپاندرئو که قبل از آقای پاپادموس نخست وزیر یونان بود، پس از آن که خواهان برگزاری یک همه‌پرسی درباره اجرای بسته اقتصادی پیشنهادی اتحادیه اروپا شد، مجبور شد از سمتش کناره‌گیری کند.

بیشتر بخوانید:

«نخست وزیر دولت موقت یونان انتخاب شد»


 


خبر/ رادیو کوچه

ملی پوشان فوتبال ایران چهارمین دیدار خود در مرحله سوم از مسابقات فوتبال انتخابی جام جهانی 2014 در قاره آسیا را با تساوی مقابل بحرین پشت سر گذاشتند تا همچنان صدرنشین گروه E این رقابت‌ها باقی بمانند.

هفته چهارم مسابقات فوتبال انتخابی جام جهانی 2014 برزیل در قاره آسیا از ساعت 19 امروز جمعه یازدهم نوامبر با دیدار تیم‌های ملی فوتبال بحرین و ایران و با قضاوت داور سنگاپوری پیگیری شد که پس از 90 دقیقه تلاش و به ثمر رساندن گل‌های «محمود میرزا العجمی» برای بحرین و مجتبی جباری برای ایران هر دو تیم به تساوی یک بر یک رضایت دادند.

تیم ایران متاثر از چندین تغییر تاکتیکی شروع چندان خوبی نداشت اما رفته رفته بر توپ و میدان مسلط شد. با این وجود از حملات جسته و گریخته خود بهره‌ای نبرد. ولی پس از دریافت گل اول چهره هجومی‌تری در نیمه دوم به خود گرفت تا این‌که در دقیقه 90+3 گل تساوی بخش را به ثمر رساند.

با نتیجه‌ای که در این بازی رقم خورد تیم ایران با هشت امتیاز همچنان جای‌گاه خود در صدر جدول را حفظ کرد و بحرین نیز سوم ماند.

بیشتر بخوانید:

«تیم فوتبال ایران، بحرین را در تهران گل‌باران کرد»


 


آن‌چه در این بخش می‌آید انتخابی از رادیو کوچه در بین رسانه‌ها است.

منبع: رادیو فردا

بانک مرکزی در پاسخ به نامه محمد جهرمی، مدیر عامل سابق بانک صادرات، ضمن رد تمامی انتقادهایی که وی متوجه بانک مرکزی کرده بود، بانک صادرات را به عنوان متهم ردیف اول فساد مالی اخیر شناخت و از وی خواست تا در این خصوص پاسخ‌گو باشد.

 به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، روابط عمومی بانک مرکزی در نامه‌ای که روز جمعه متن آن در خبرگزاری‌ها منتشر شد، ایرادات مطرح شده از سوی محمد جهرمی را «غیرکارشناسی» و ناشی از «عدم تخصص نویسنده نامه در حوزه پولی و بانکی» دانست و آورد: «بانک صادرات ایران به عنوان اولین خطاکار و ناقض مقررات بوده و مسئولیت این تقصیر نابخشودنی که منجر به بروز فساد مالی اخیر شده است، متوجه مدیریت وقت بانک مذکور و شخص مدیرعامل به عنوان مدیر اجرایی هیات مدیره است.»

 در این نامه آمده است که «بانک صادرات ایران که مسبب و آغازگر سواستفاده اخیر در شبکه بانکی کشور بوده است، خود در ردیف اول اتهام قرار دارد».

 به دنبال رسانه‌ای شدن پرونده «اختلاس سه هزار میلیارد تومانی» که در راس آن «گروه امیر منصور آریا» قرار دارد، مشخص شد که بانک صادرات و بانک ملی ایران به گشایش اسناد اعتباری به مبلغ صدها میلیارد تومان اقدام کرده‌اند، بدون آن‌که تمام یا دست کم بخش عمده‌ای از وجه این اعتبار‌نامه‌ها را دریافت کرده باشند.

 پیش‌تر محمد جهرمی در نامه‌ای به مدیر بانک مرکزی، آورده بود که با توجه به معایب و آسیب‌پذیر بودن نظام بانکی کشور، بانک صادرات نمی‌توانست این فساد را کشف کند.

 وی همچنین افزوده بود که به دلیل این معایب، نظام بانکی «بارها و بارها با سواستفاده مالی مواجه بوده» است و در این زمینه بانک مرکزی را به کوتاهی متهم کرده بود.

 بانک مرکزی در پاسخ به این نکته، با اشاره به این‌که «وظیفه بانک‌های مرکزی ارایه رهنمود» است، آورده است: «ریشه آسیب‌پذیری برخی بانک‌های کشور را می‌توان در نظام کنترل داخلی حاکم بر آن بانک‌ها جست‌و‌جو کرد که این مهم نیز از وظایف اولیه و اصلی بالاترین مقام اجرایی آن بانک‌هاست. لذا مدیر سابق بانک صادرات باید… به این سوال مهم پاسخ دهند که در طول مدت تصدی ایشان در سمت مدیر عاملی بانک صادرات ایران، به عنوان مقام مسئولی که اختیار و توان لازم را در خصوص طراحی و پیاده سازی کنترل داخلی کارا داشته‌اند، چه اقدام یا اقداماتی را برای تقویت کنترل داخلی بانک صادرات انجام داده‌اند؟»

 آقای جهرمی در بخشی دیگر از نامه خود به «فقدان راهکار‌های مناسب و اثربخش در کنترل تسهیلات ارایه شده» از سوی بانک‌ها اشاره کرده بود که بانک مرکزی در این خصوص آورده است که مدیرعامل هر بانک در اعطای تسهیلات به اشخاص مختلف «صاحب‌اختیار» است و لذا کوتاهی در این خصوص نیز متوجه مسئول بانک مذکور خواهد بود.

 بانک مرکزی در نامه خود با تأکید بر این‌که بانک مرکزی «کاملا به وظیفه قانونی خود» عمل نموده، بانک صادرات را به «نادیده گرفتن مقررات ابلاغی بانک مرکزی» متهم کرده است.

 در نامه بانک مرکزی آمده است: «مطمئنن بانک صادرات ایران همچنان‌که مقامات عالی قضایی نیز اذعان داشتند، به عنوان اولین خطاکر، با نقض روابط و مقررات جاری، زمینه‌ساز وقوع این سواستفاده بزرگ در شبکه بانکی کشور بوده و مدیر عامل سابق آن نیز به جای فرافکنی و گرفتن انگشت اتهام به سوی دیگران، باید در رابطه با عدم تبعیت بانک صادرات از دستورات بانک مرکزی پاسخگو باشد.»

انتقاد وزیر سابق کار از فشار دستگاه‌های اجرایی برای اعطای تسهیلات بانکی به اشخاص

 محمد جهرمی در نامه خود به مدیر بانک مرکزی همچنین «فشار بی‌مورد توسط دستگاه‌های اجرایی و سایرین به بانک‌ها در خصوص اعطای تسهیلات ریالی و ارزی به اشخاص» را از دیگر موارد ضعف نظام بانکی معرفی کرده بود.

 آقای جهرمی که در سال‌های ۸۴ و ۸۸ وزیر کار دولت احمدی‌نژاد بوده در این خصوص آورده بود که سیستم بانکی با فشارهای «اشخاص حقوقی و حقیقی مواجه است» و افزوده بود که در فساد بانکی اخیر نیز فشار این اشخاص به ویژه در «پرداخت تسهیلات بیش از حد مجاز»‌ در بانک‌ها خود را نشان داده است.

 بانک مرکزی در واکنش به این اظهارات وجود چنین رویکردی در نظام بانکی را مسبوق به سابقه شمرده و در عین حال بر وظیفه مدیر‌عامل بانک‌ها در خصوص مواجهه با این مسئله تاکید کرده است.

 بانک مرکزی همچنین با اشاره به دورانی که آقای جهرمی بر مسند وزارت کار تکیه زده بود، بر عدم دخالت دستگاه‌های اجرایی و سایرین در امور بانکی، در هر زمانی تاکید کرده و آورده است: «در زمانی تصدی جناب آقای جهرمی به عنوان وزیر وقت کار، در خصوص اعطای تسهیلات به بنگاه‌های اقتصادی زود بازده… قاعده موصوع به وضوح نقض شد؛ تا جایی فشارها بر شبکه بانکی کشور چنان ادامه یافت که منجر به مجادله بین ایشان (محمد جهرمی) و شبکه بانکی در محافل خبری و رسانه‌ها گردید.»

 این بانک افزوده است: «حال جالب است که این اصل با تغییر سمت آقای جهرمی تغییر می‌یابد و وی که از مخالفین سر سخت این اصل (عدم دخالت در امور بانکی) بوده‌اند، هم‌اکنون پرچم‌دار دفاع از این اصل می‌شوند.»

 در این نامه «ارایه پیشنهاد اصلاحی» از سوی مدیرعامل سابق بانک صادرات و «ظاهر شدن وی به عنوان یک منجی» را «شنیدنی و تامل برانگیز» توصیف شده و آمده است که این رویکرد «مفهوم علاج بیماری پس از مرگ را در ذهن متبادر می‌کند».

 بانک مرکزی در پایان آورده است که در آقای جهرمی در زمانی که مسوولیت بانک صادرات را بر عهده داشت فرصت داشت توصیه‌های لازم را به واحدهای تحت نظارت خود بدهد و افزوده است: «در حال حاضر شایسته است ایشان به جای تشویش اذهان عمومی، نگاهی به کارنامه چندساله خود در مناصب یاد شده انداخته و نسبت به ریشه‌های سواستفاده اخیر آگاهانه، صحیح و از روی انصاف قضاوت نماید.»


 


شراره سعیدی/ رادیو کوچه

گفتیم که در ماجرای جدایی بحرین، پان­ایرانیست­ها و به خصوص پزشگ­پور پس از گذشت سال­ها در دو سر یک معادله قرار گرفته­اند، در برنامه پیش روایت پان­ایرانیست­ها را نقل کردیم و اکنون ادعای مدعیان معارض آن حکایت را. به هر روی این روی­داد تاریخی نیز مانند اکثر روایت­های دیگر سرزمین­مان واقعیتی است که ما حقیقت­اش را نمی­دانیم.

دکتر ناصر انقطاع ادعا دارد دولت ایران طرح و انجام یک همه‌پرسی در بحرین را ‌پذیرفته و از مالکیت خود بر جزایر بحرین چشم می‌پوشد. این پذیرش و چشم‌پوشی از مالکیت را به مجلس شورای ملی می‌برد. در آن­جا یکی از وکلای مجلس، که از پیش آموزش دیده، دولت را استیضاح می‌کند. دولت هم یک پاسخ سطحی به استیضاح داده و درخواست رای اعتماد می‌کند. روشن است که اکثریت نمایندگان به دولت رای اعتماد خواهند داد و این رای به منزله تصویب همه‌‌پرسی و جدایی بحرین قلمداد خواهد شد. انقطاع هم­چنین ادعا دارد که دکتر صدر از مهندس ریاضی رییس مجلس شورای ملی در خواست کرده است که استیضاح تبدیل به سوال شود و بدین ترتیب دولت رای اعتماد نخواهد. چون مفهوم رای اعتماد تایید گزارش دولت در زمینه همه­پرسی بحرین است.

آقای انقطاع این روایت را به طور مبسوط در کتاب «پنجاه سال تاریخ با پان ایرانیست­ها» چنین آورده است:

«باری، برنامه­ریزان پشت پرده تصمیم گرفتند به همان­گونه که گفته شد عمل کنند و هنگامی که گزارش دولت به مجلس داده شد، یکی از نمایندگان مجلس دولت را استیضاح کند. برای این کار محسن پزشگ‌پور را که آن‌ زمان از خرم‌شهر به مجلس فرستاده شده بود برگزیدند. زیرا در ظاهر آن‌کس که هوادار ایران بزرگ بود و خود را پان­ایرانیست می­نامید، باید به چنین کاری دست بزند که طبیعی‌تر جلوه می‌کرد. منتها گفتند چون او پیوسته مست است و اگر بگوییم که خودش نطق استیضاح­اش را بنویسد چه بسا که در زیر تاثیر الکل، پرت و پلاهایی گوید که با برنامه­ریزی­های ما جور در نیاید و کار را خراب کند. بر این پایه بر آن شدند که نطق وی را بنویسند و به دستش بدهند. در آن روزها محمود اسفندیاری معاون اطلاعات و مطبوعات وزارت خارجه بود و دستور داد زیر نظر کارشناسانی که در جریان بودند(مانند رضا قاسمی معاون اداره نهم) نطق مذکور تهیه شود و به گونه‌ای ظاهرن با جدایی بحرین مخالفت و دولت را استیضاح کند.»

محمود اسفندیاری از ایرج پزشک‌زاد که دیپلمات و در آن زمان رییس اداره پنجم وزارت امور خارجه بود، در یک زمینه­کاری (بی­ارتباط با بحرین) درخواست می­کند مطلبی را به صورت نامه بنویسد و پزشگ‌زاد آن نامه را پس از وقت اداری به وزارت­خانه که در آن هنگام تعطیل بود می­برد و اسفندیاری را در اتاق خود نمی­بیند، با پرس­وجو او را به یکی از اتاق­های وزارت­خانه راهنمایی می­کنند. مستخدم او را به اتاق راه نمی­دهد و به اسفندیاری می­گوید که آقای پزشک­زاد نامه را آورده­اند. اسفندیاری لای در اتاق کمیسیون را باز می­کند و بدان­گونه که به پزشک­زاد بفهماند نمی­تواند به درون برود و از همان لای در، نامه را می­گیرد و می­گوید: «بسیار خوب. بسیار خوب. شما بروید. فردا با هم صحبت می­کنیم.» ولی در همان زمان اندک، حس کنجکاوی و روزنامه­نگاری ایرج پزشک­زاد کار خود را می­کند، و از همان لای در نگاهی به درون می اندازد، و دو – سه تن از کسانی را که توی اتاق سرگرم گفت­وگو بودند، می‌بیند که یکی از آن­ها خسرو افشار، دیگری محسن پزشگ‌پور، و سومی رضا قاسمی و یکی دو تن دیگر بودند که داشتند متنی را می­خواندند. هم­چنین خود محمود اسفندیاری که رییس آن کمیسیون بود. ایرج پزشک­زاد می­گوید: «من همان زمان پی بردم که کمیسیون مربوط به مسئله بحرین است.»

دکنر انقطاع در ادامه می­گوید:

«در این وزارت­خانه اداره ای بود به‌نام اداره نشریات که به دستور اردشیر زاهدی قرار شده بود نشریه یا بولتنی (ماهانه یا دو هفتگی) اخبار وزارت­خارجه و خبرها و رویدادهای مهم را چاپ و برای آگاهی کارکنان و یا مردم پخش کنند. ایرج پزشک­زاد نیز به دلیل پیشینه کارهای روزنامه و انتشارات مسوول یا یکی از مسوولان تنظیم و چاپ نشریه یاد شده بود.»

در ادامه این بخش از کتاب از قول ایرج پزشک‌زاد آمده است:

«روزی که قرار بود پزشگ­پور در مجلس سخن­رانی و دولت را استیضاح کند، درست روز انتشار این نشریه نیز بود و ما ناگزیر بودیم تا یک‌شب پیش از انتشار همه مطالب را به چاپ­خانه بفرستیم و مانده بودیم معطل که چه کنیم؟ زیرا متن سخن­رانی را پیش از این­که در مجلس خوانده شود، به اداره نشریات فرستاده بودند و آن را در دست داشتیم. ولی آیا می­شد که در همان هنگامی که او در مجلس است، ولی هنوز نطق را نخوانده ما نشریه را چاپ شده برای همه جا بفرستیم و نطق پزشگ­پور هم در آن باشد؟! اگر این­کار را بکنیم مشت برنامه­ریزان باز می­شود، و همه می­دانند که متن یاد شده در وزارت­خارجه تهیه و آماده شده است. اگر هم صبر کنیم تا نطق خوانده شود، و سپس چاپ کنیم، که از روز انتشار یکی دو روز می­گذرد و مورد مواخذه اردشیر زاهدی که خیلی بددهن بود و پیوسته ناسزا می­گفت واقع می­شدیم و اگر هم چاپ نمی­کردیم موضوع به این مهمی (مسئله همه پرسی در بحرین) تا شماره‌ی بعدی نشریه کهنه می­شد و ارزش خبری خود را از دست می‌داد. این بود که دل به دریا زدیم و نطق پزشگ­پور را پیش از ایراد در مجلس در نشریه اخبار و اسناد وزارت امور خارجه (در فروردین1349) چاپ کردیم.»

اما از سویی رضا قاسمی که مخالف حزب پان­ایرانیست بوده و متهم است که متن استیضاح را برای پزشگ­پور تهیه کرده و به وی آموزش می­داد پس از انتشار داستان پزشک­زاد در شماره 175 نشریه نیم­روز سال 1371در چند شماره بعد همان نشریه پاسخی با عنوان «به عرض پزشک­زاد عزیز خلاف رسانده­اند» منتشر و گفته­های ایرج پزشک­زاد را تکذیب نمود.

پس از پاسخ رضا قاسمی نامه­ای از منوچهر برومند در سال 1991 با عنوان «استیضاح پزشگ­پور از دولت هویدا فرمایشی نبود» در شماره 185 نیم­روز چاپ شد. منوچهر برومند «گویا از کارکنان وقت وزارت خارجه بود» به دلیل علاقه به مساله بحرین با واسطه یکی از بستگان خود که نماینده مجلس بود در جلسه 182 مجلس شورای ملی به هنگام سخن­رانی محسن پزشگ­پور حضور داشت و مشاهدات خود را این­چنین بیان می­کند:

«با صدای زنگار گرفته­ی متاثر و چشمان اشک­باری که هر چند دیر باور ، سینما رفته، تاتر دیده باشم نمی­توانم کوچک­ترین شک و تردیدی در صمیمیت و صداقت گفتار آن روزش، به خود راه دهم، از حقوق حقه حاکمیت ایران بر مجمع الجزایر بحرین دفاع کرد…حال و هوای مجلس، قیافه شگفت­زده وکلا، رفتار نابجای مهندس ریاضی، نحوه انتشار خبر استیضاح در جراید(با تیتر بسیار ریز)، انشعاب فوری در حزب پان­ایرانیست، پاسخ خشمگینانه هویدا در روز گرفتن رای اعتماد، جلوگیری از انتخاب مجدد پزشگ­پور در دوره بعد و تشکیل فراکسیون پارلمانی حزب ایرانیان در مجلس، همه و همه مبین این نکته است که خطابه پزشگ­پور و استیضاح فرمایشی نبود بلکه نطقی به سابقه علایق وطنی از دل برآمده بود که بر دل گواه زمانی چون نگارنده این سطور نشست.»

نشریه ره آورد در آذرماه 1376 نامه سه صفحه ای دکتر میترا خسروی ساکن پاریس را در همین زمینه چاپ نموده بود. ایشان نیز جزو کسانی بود که در روز سخن­رانی محسن پزشگ­پور در مخالفت با جدایی بحرین و استیضاح هویدا در بخش تماشاگران نشسته بود و وقایع را از نزدیک می­دید. خسروی در بخش ابتدایی نامه نوشته است:

«هنگام قرائت این گزارش، دست­های اردشیر زاهدی به شدت می­لرزید. صدایش بغض­آلود بود و چشم­های شرمگین­اش را از روی نوشته­ای که با شتاب می­خواند برنمی­داشت. ما از میان لُژ تماشگران این حالات را به خوبی می­دیدیم، و محسن پزشگ­پور که پس از ایشان پشت تریبون رفت تا دولت را استیضاح کند، ضمن بیاناتی به آن اشاره نمود که در صورت جلسه آن روز مجلس شورای ملی ضبط و برای همیشه باقی ماند.»

دی­ماه سال 89 پس از گذشت چهل سال و به بهانه درگذشت محسن پزشگ­پور امید پارسانژاد از بی­بی­سی فارسی در گفت­وگویی با اردشیر زاهدی وزیر امور خارجه وقت ایران از ایشان می­پرسد آقای پزشگ­پور هنگام سخن­رانی در مجلس شورای ملی در مخالفت با جدایی بحرین خطاب به شما گفت: «جناب آقای وزیر خارجه، اشک در چشمان شما حلقه زده است. در چشم­های ما و همه ملت ایران هم همین­طور. شما نمی­بایست این گزارش را در مجلس مطرح می­کردید. لحظات غم­انگیزی است». آیا در آن زمان اشک در چشمان شما حلقه زده بود؟ و اردشیر زاهدی نیز تلویحن این موضوع را تایید می­کند. شایان توجه است رضا قاسمی یک­بار دیگر در یکی از برنامه­های تلویزیونی صدای امریکا که به بررسی مناسبات کنونی ایران و بحرین اختصاص داشت و دکتر ابراهیم میرانی مسوول تشکیلات حزب پان­ایرانیست خوزستان نیز در آن شرکت داشت صریحن به نادرستی داستان انقطاع اشاره کرد.


 


کیومرث/ دفتر تاجیکستان/ رادیو کوچه

 ‌یک گروه از مهاجران کاری تاجیک در «روسیه» می‌گویند ماموران «خدمات فیدیرالیک مهاجرت» این کشور از دادن مجوز برای فعالیت آن‌ها در قلمرو روسیه خودداری می‌کنند.

«محمد امین» رییس سازمان مهاجران در روسیه وجود این مشکل را ضمن گفت‌وگو با خبرگزاری «اینترفاکس» تایید کرده است. «کرامت شریف اف» رهبر «جنبش مهاجران تاجیک» در روسیه هم گفته است بعضی‌ از مهاجران به سازمان آن‌ها شکایت کرده ا ند که مراجعت‌های ایشان برای دریافت اجازه کار رد شده است.

 ولی‌ جانب روسیه این دعواها را «اغوا» خوانده و می‌گوید تا هنوز آن‌ها برای دادن مجوز کار به مهاجران تاجیک مشکل ایجاد نکرده اند. این در حالی‌ است که افراد آگاه از قضیه می‌گویند هم اکنون ماموران خدمات فیدیرالیک مهاجرت روسیه قصد دارند که تعدادی از مهاجران کاری تاجیک را بازداشت و آن ها را به تاجیکستان انتقال بدهند.

 مراد ‌یک تاجر تاجیک در ‌یک گفت‌وگوی تیلیفونی از «موسکو» گفت در حال حاضر نزدیک هزار مهاجر تاجیک پشت در خدمات فیدیرالیک مهاجرت روسیه نشسته اند که احتمال دارد به تاجیکستان فرستاده بشوند. این تاجر تاجیک که با برخی‌ از ماموران این خدمات آشنای داشته است می‌گوید این خدمات از مقام‌های رهبری روسیه امر دریافت کرده که بر اساس آن باید تنها از قلمرو شهر «موسکو» پایتخت روسیه بیش از ۵۰ هزار مهاجر تاجیک را اخراج بکند.

 چنین برخورد با مهاجران تاجیک در روسیه که حدود دو ملیون نفرند، پس از اعلان حکم زندان دو خلبان ‌یک شرکت روسی صورت می‌گیرد. مقام‌های روسیه بعد زندانی شدن «ولادیمیر سداونچی» و «آلکسی رودینکو» قول دادند که در صورت بازنیگری نشدن حکم آن‌ها به تاجیکستان «پاسخ مناسب» خواهند داد. از جمله رهبر حزب لبیرال دمکرات روسیه «ولادیمیر ژرناوسکی» اظهار کرد که از رهبریت کشورش خواهد خواست تا برای مهاجران کار تاجیک در روسیه نظام روادید جاری بکند.

نماینده خاص روسیه در «ناتو» دمیتری راگوزین گفته است که حکم زندان دو خلبان شرکت روسی در تاجیکستان به آبروی این کشور لطمه زد. وی افزوده است «روسیه نباید خاموش ایستد و باید جدی عمل نماید.» «ما همه چاره‌ها را نسبت به این قضیه می‌اندیشیم تا نفری آبرو و توانایی ما را برای حفظ حقوق شهروندانمان زیر شبهه قرار ندهد» گفته است دمتری راگوزین.

سیرگی لوراف وزیر امور خارجی روسیه در ‌یک گفت‌وگوی تیلیفونی با همتای تاجیک خود از حکم خلبان‌ها اظهار نارضای کرده و از «همراه‌خان ظریفی» خواسته است تا به این قضیه رسیدگی کند. ولی‌ آقای ظریفی گفته است دو خلبان شرکت روسی «رولکان انویستمینت» برای جرم خود مجازات شده اند و هنگام بررسی پرونده آن‌ها تمام معیارها رعایت شده است.

 اخیرن «شیرخان سلیم زاد» دادستان کل تاجیکستان هم در ‌یک نشست خبری اعلام کرد که حکم زندان دو خلبان ‌یک بحث عادی دادگاهی است نه سیاسی. وی از آن نگرانی کرد که مطبوعات روسیه این موضوع را به سیاست آمیخته می‌کند و می‌خواهد با این کار خود روابط تاجیکستان و روسیه را بد سازد. وی گفت «ولادیمیر سداونچی» و «آلکسی رودینکو» بر خلاف هفت بار پاسخ رد دادن جانب تاجیکستان در قلمرو این کشور به هواپیماهای خود فرود آمده اند. در حالی‌ که به قول او جانب افغانستان نیز آن‌ها را آگاه کرده بود که پرواز این هواپیماهای شرکت روسی غیرقانونی است.

 این پاسخ‌های قاطع و روشن جانب تاجیکستان در حالی‌ است که «دیمیتری مدودف» رییس جمهوری روسیه گفته بود منتظر پاسخ مناسب کشور دوست خواهد نشست. ولی‌ این پاسخ‌های جانب تاجیکستان روشن نیست این دوستی برادران کوچک و بزرگ را به کجا خواهد کشاند. برادرانی که در صورت با هم زبان نیافتنشان باز هم مهاجران تاجیک زیان خواهند دید.

 حالا در روسیه حدود دو ملیون مهاجر تاجیک کار و زندگی می‌کنند که هر سال به تاجکستان بیش از ۲ میلیارد دلار مبلغ انتقال داده اقتصاد ضعیف کشور خودرا به حرکت می‌آرند.


 


خبر/ رادیو کوچه

مخالفان دولت سوریه روز جمعه یازدهم نوامبر اعلام کردند تظاهرات خود را با شعار جمعه تعلیق عضویت سوریه از اتحادیه عرب برگزار می‌کنند.

به گزارش العربیه مخالفان دلیل این امر را کشته شدن 266 نفر از سوی نظامیان سوریه پس از پذیرش طرح اتحادیه عرب از سوی بشار اسد عنوان می‌کنند. از میان این تعداد قربانیان 100 نفر از آن‌ها تنها در شهر حمص کشته شده اند.

 از سوی دیگر ولید معلم وزیر خارجه سوریه در نامه ای خطاب به دبیر کل اتحادیه عرب نوشته است که دولت این کشور اکثر بندهای طرح پیشنهادی اتحادیه عرب را طی یک هفته به اجرا خواهد گذاشت.

دیده بان حقوق بشر سوریه، با انتشار اسنادی در مورد برخورد ارتش آن کشور با معترضان در شهر حمص، عمل‌کرد دولت سوریه را مصداق «جنایت علیه بشریـت» و قابل پیگرد بین‌المللی دانسته و خواستار تشدید فشار بین‌المللی علیه حکومت این کشور شده است.

 دیده بان حقوق بشر همچنین از اتحادیه عرب خواسته است ضمن لغو عضویت سوریه، از صدور قطع‌نامه ای در شورای امنیت علیه این کشور حمایت کند.

بیشتر بخوانید:

«ده‌کشته هم‌زمان با مذاکرات اتحادیه عرب و دولت سوریه»

«موافقت سوریه با طرح حل بحران اتحادیه عرب»

 

 

 

 


 


مه­شب­تاجیک/رادیو کوچه

مقدمه­ی حضور‏ اینترنت طی شش دهه­ی پیش در کشور آمریکا به منظور هدف‏های نظامی و امنیتی شکل گرفت و کم‏تر کسی انتظار حضور آن را در تمامی‏ عرصه‏های زندگی بشر امروز داشت، ولی‏ امروز شاهد هستیم که علم شبکه و فناوری‏ اطلاعات، تمام مرزهای جغرافیایی، فرهنگی و اقتصادی را در نور دیده است و ابزار توسعه‏ی جوامع محسوب می‏شود. از دو دهه‏ی گذشته، اینترنت باعث‏ تغییر در تعریف مباحث اقتصادی شده است‏ و کشورهای توسعه یافته، توسعه‏ی اقتصادی‏ خود را مدیون این دستاورد مهم هستند.

در دیکشنری‏ها، Network را«شبکه» و «شبکه‏ی ارتباطی» و Marketing را «بازاریابی» تعریف کرده‏اند. به طور کلی، از Network Marketing تحت عنوان‏ بازاریابی شبکه‏ای یاد می‏کنند. در حالی که‏ این­کار بازاریابی نیست. در واقع بازاریاب کسی است که از طرف شرکتی مامور می‏شود کالای آن شرکت را تبلیغ‏ کند یا به فروش برساند، بدون این که خود از آن کالا بهره‏مند شود. برای مثال ممکن‏ است فردی برای لوازم آرایشی بازاریابی‏ کند. اما در بازاریابی شبکه‏ای، ما ابتدا خود مشتری کالا هستیم و از آن بهره‏مند می‏شویم. در حقیقت در این سیستم، واسطه‏های تجارت سنتی حذف‏ می­شوند و با حذف واسطه‏ها، ما بازار را مستقیم به دست‏ گرفته‏ایم و خود بازاریم و دیگر بازاری وجود ندارد که یافته شود. قسمت بازاریابی به عهده‏ی شرکت‏ است که باید محصولات را با بهترین کیفیت‏ تولید کند و در کوتاه‏ترین مدت به دست‏ مشتریان برساند و در مورد مسایل مربوط به‏ سایت، پرداخت پورسانت‏ها و به‏طور کلی سیاست‏های مربوط به شرکت‏ تصمیم بگیرد. اما شبکه عبارت است از ساختن‏ مجموعه‏ای که در طول زمان، توانایی رشد خودبه‏خود را داشته باشد و این از طریق‏ اصول و روش‏های دقیق موجود در این‏ صنعت امکان­پذیر می‏شود.

سیستم‏های هرمی، سیستم‏هایی برای‏ کسب درآمد بالا توسط عده‏ای محدود، از طریق جمع‏آوری مبالغ کوچک از تعداد زیادی از افراد ساده هستند که به امید کسب‏ ثروت بادآورده شاغل شده‏اند. دراین‏ سیستم، محصول به طور صرف وسیله‏ای برای تامین‏ این هدف نادرست از سوی گردانندگان‏ شبکه است. درنتیجه، معمولن کالای مورد معامله در این سیستم، کالایی مفید و رایج در بازار که توسط عموم مردم قابلیت استفاده‏ دارد نیست. به زبان ساده، برای مشتریان در یک‏ سیستم بازاریابی شبکه‏ای هدف اول خرید محصول است و هدف دوم کسب درآمد از طریق دریافت کمیسیون معقولی از بابت‏ فروش محصول اما در سیستم هرمی، هدف اول کسب درآمد آنی و زیاد است و هدف دوم، خرید محصولی بی‏ارزش و یا کم‏ارزش توسط اعضای شبکه به عنوان‏ وسیله‏ای برای جمع‏آوری پول توسط گردانندگان شبکه. در نتیجه، دربسیاری از موارد در سیستم هرمی محصول فروخته شده‏ در شبکه، غیرقابل معامله در خارج ازشبکه و دارای ارزشی پایین‏تر از ارزش‏ اعلام شده است. یا اصلن در واقع کالایی فروخته‏ نمی‏شود و در ازای پول پرداختی فقط رسیدی کاغذی به مشتری داده می‏شود.

 دربسیاری از موارد در سیستم هرمی محصول فروخته شده‏ در شبکه، غیرقابل معامله در خارج ازشبکه و دارای ارزشی پایین‏تر از ارزش‏ اعلام شده است. یا اصلن در واقع کالایی فروخته‏ نمی‏شود و در ازای پول پرداختی فقط رسیدی کاغذی به مشتری داده می‏شود.

در دوران جدید که جهان دیجیتالی به‏ وجود آمده است، در حال گذر از جهان پولی‏ و اقتصاد پولی هستیم، رفته‏رفته پول خارج‏ می‏شود و جای آن را یک کالای به تمام معنا انتزاعی و اعتباری می‏گیرد که توسط کامپیوتر و نظام اطلاعاتی تایید می‏شود. سپس به‏ یک نظام اقتصادی فراپولی می‏رسیم. شناخت این نظام بسیار مهم است، چرا که‏ ساختارهای فرهنگی، اجتماعی و سیاسی‏ خاص خود را به وجود می‏آورد. بازار پول به‏ وجود آمد و واسطه‏ها را آورد. کامپیوتر پول را هم از صحنه خارج می‏کند و به جای پول، اعتبار می‏آید. هر مرزی، حتا مرز پولی هم‏ با کامپیوتر شکسته می‏شود. سرمایه‏داری الگوسازی می‏کند، الگوسازی هم‌راه با احتمالات که مهم‏ترین‏ شکل بی‏عدالتی است و باعث می‏شود انسان‏ها معلق شوند و از خود بیگانگی به‏ وجود آید. جهان امروز، جهانی تصویری‏ است، عالمی مجازی که در آن شرکت‏هایی مثل گلدکوئیست می‏توانند در کشورها بیش‏ترین خروج سرمایه را داشته‏ باشند و افراد زیادی را در دام خود گرفتار نمایند.

وجود طرح‏های هرمی در کشورهای‏ گوناگون، تجربه‏های تلخی را به همراه داشته‏ است. برای مثال،شرکت «MMM» در روسیه‏ یکی از بزرگ‌ترین طرح‏های هرمی بود که در دهه‏ی 1990 شکل گرفت. این شرکت از طریق ارتباط کلامی و تبلیغات جذاب خود و با دادن وعده‏ی سودهای هنگفت و درآمدهای بالا در قبال فروش سهام‏ کارخانه‏اش توانست دومیلیون نفر را درگیر و نزدیک به 1/5 میلیارد دلار سرمایه جمع‏آوری کند. اما با پی‌گیری پلیس روسیه، این شرکت به دلیل فرار از مالیات تعطیل شد و در نتیجه بین 50 میلیون تا 5/1 میلیارد دلار به سرمایه‏گذاران بدهکار شد. بیش از پنجاه نفر از افرادی که سرمایه‏گذاری کرده‏ بودند، به دلیل از دست‏رفتن سرمایه‏شان‏ خودکشی کردند. فروپاشی شرکت MMM تاثیر بسیار بدی روی بازار سهام روسیه‏ داشت و موجب بدبینی و سلب اعتماد مردم‏ از بازارهای سهام شد. محبوبیت و سپس‏ فروپاشی غیرقابل اجتناب MMM به این‏ منجر شد که بازار سهام و سیستم بانکی‏ روسیه به مدت یک دهه بدون پیشرفت بماند.

 در کشور ما اطلاعات و قراین موجود گویای‏ این است که طیف اصلی مخاطبان این‏ شبکه‏های بازاریابی الکترونیکی را جوانان‏ تشکیل می‏دهند که از هر دو جنس با تحصیلات متفاوت و با خاستگاه‏های‏ گوناگون طبقاتی،به ویژه طبقات متوسط در این فعالیت درگیر هستند. افزایش اعضای این شرکت‏های‏ بازاریابی با توجه به محدودیت‏ها و ممنوعیت‏های قانونی که در سال­های اخیر برای فعالیت آن‏ها وضع شده است،این‏ سوال را مطرح می‏سازد که انگیزه‏ها، عوامل‏ و گرایش جوانان به این­گونه فعالیت‏های‏ به ظاهر اقتصادی کدام است؟ کارکردهای آشکار و پنهان و مثبت و منفی‏ آن برای افراد و جامعه چیست و فرایندهای‏ ذهنی، تفسیری و نمادینی که در این‏ مجموعه فعالیت‏ها شکل می‏گیرند، چگونه عمل می‏کنند؟ جداشدن از گذشته و نگاه به‏ آینده، به طور فزاینده‏ای به یکی از ویژگی‏های غالب بسیاری از جوانان تبدیل‏ شده است. فعالیت در شبکه‏های تجارتی‏ اینترنتی، به مثابه نوعی تحول و فاصله‏گیری‏ بخشی از یک نسل، از نسل‏های موازی‏ خود محسوب می‏شود که مستلزم ویژگی‏ها و جهت‏گیری فکری و ارزشی خاصی است‏ و در غرب به«نوگرایی متاخر»این نسل‏ تعبیر شده است. ماجراجویی و خطرپذیری،توجه زیاد به عاملیت و استقلال عمل، باز نگه‏داشتن امکان‏ انتخاب‏های متفاوت، اهمیت‏دادن به‏ ارتباط برقرارکردن به شیوه‏ای متفاوت، میل‏ به رفاه و مصرف‏گرایی و توجه به این نوع سبک‏ از زندگی از جمله ویژگی‏های نوعی‏ اعضای این گروه‏هاست.

گسترش شبکه‏های مذکور در جامعه‏ی‏ ما به تشدید آنومی اجتماعی در ایران‏ منجر خواهد شد و از این منظر ناکامی‏های حاصل از شرکت در این‏ شبکه‏ها، نه تنها اخلاق اجتماعی که در آن نفی جمعی بر نفع فردی تقدم دارد را تضعیف می‏کند، بلکه پتانسیل نابودی‏ خود و جامعه را افزایش می‏دهد. در این نوع از تجارت  فرد، هنجار یا الگوی عمل مشخصی برای اعمال خود درجامعه ندارد و در نتیجه یا دچار سردرگمی می­شود و یا آن­گونه که خود تصمیم می­گیرد عمل می­کند که نتیجه چنین حالتی هرج ومرج و ناهماهنگی برای جامعه است. همان‌گونه که بسیاری از این شرکت­ها زندگی بسیاری از اعضای خود را به تباهی کشاند و در آن تنها عده­ی کمی به نتیجه رسیدند.


 


سایه کوثری/ رادیو کوچه

افت دوباره بازار بورس، افزایش قیمت طلا و نفت در بازارهای جهانی و بالارفتن نرخ ارز در ایران مهم‌ترین خبرهای اقتصادی هفته گذشته بود.

هفته‌ای که گذشت، بازار بورس تهران دوباره افت کرد.

در معاملات روز یک‌شنبه بورس اوراق بهادار تهران، شاخص بورس دومین افت بزرگ پاییزی خود را تجربه کرد و با 284 واحد کاهش به تعطیلی میان هفته رفت.

این دومین افت بزرگ بورس در پاییز امسال بوده است.

پیش از آن در هفته آخر  مهرماه امسال بازار سهام تهران به یک‌باره سقوط سنگین ۳۷۷ واحدی را در یک روز تجربه کرده بود.

براساس گزارش‌های بازار بورس این ریزش اولین ریزش نیمه دوم و هفتمین افت بزرگ بورس در سال ۹۰ بود که در جریان آن شاخص بورس به عدد ۲۶ هزار و ۲۹۱ واحد رسید.

پس از آن شاخص کل بورس فراز و فرود های زیادی را تجربه کرد و به دلیل تحولات داخلی و خارجی پیش‌آمده دچار رکود نسبی شد.

اما این تحولات چه بود؟

در حالی که بورس اوراق بهادار تهران در واکنش به بازگشت وزیر اقتصاد در روز چهارشنبه هفته پیش از آن مثبت شد و پس از مدت‌ها فراز و فرود از سد 26 هزار واحدی عبور کرد، اما بازگشت وزیر که یکی از نگرانی‌های سرمایه گذاران بود باعث رشد کوتاه مدت بورس شد به طوری که بازار در جریان معاملات اولین روز هفته مجددن مسیر منفی خود را در پیش گرفت و شاخص بورس دوباره 25 هزار واحدی شد.

 درمورد وضعیت به‌وجود آمده جدای تمام نظراتی همچون رشد حبابی در چندماه گذشته، نیاز به اصلاح قیمتی، رونق بازار طلا و … که از سوی برخی کارشناسان طی روزهای اخیر منتشر شده است، به نظر می‌رسد کمتر کسی باشد که دلیل اصلی اتفاقات اخیر نداند. «اما اینکه صراحت لهجه به‌واسطه سیاسی بودن مساله در بین اهالی بازار سرمایه و کارشناسان از بین رفته است، مساله‌ای است که نه تنها به بر طرف شدن ابهامات کمکی نخواهد کرد بلکه به آن دامن بیش‌تری نیز خواهد زد.»

این چیزی‌ست که برخی کارشناسان بورس می‌گویند.

هرچند مدیر عامل شرکت بورس عوامل خارج از بازار را باعث افت بورس دانسته و به سهام‌داران توصیه کرده که صبور باشند و به عمل‌کرد شرکت‌ها بیش‌تر توجه کنند تا دچار ضرر و زیان نشوند.

افت کلی قیمت‌های این بازار به همراه پایین آمدن رقم شاخص کل در چند ماه پیش از آن بی‌سابقه بود تا آن‌جا که معاملات برخی شرکت‌ها نیز در اثر آن متوقف شد.

بدین‌ترتیب برای دومین بار شاخص کل بورس که از روز شنبه هفته گذشته روند منفی خود را آغاز کرده بود، در معاملات روز یک‌شنبه دومین واکنش بزرگ خود را به اتفاقات داخلی و خارجی در فصل پاییز نشان داد و با ۲۸۴ واحد افت مواجه شد.

پیش از این کارشناسان بورس گفته‌ بودند که افت احتمالی قیمت‌ها می‌تواند وضعیت بورس تهران را پیچیده‌تر کند.

به این ترتیب شاخص بورس اوراق بهادار تهران که در روز چهارشنبه هفته پیش از آن و در واکنش به بازگشت وزیر اقتصاد موفق به عبور از سد ۲۶ هزار واحدی شد، در روز گذشته ۱،۱ درصد افت کرد تا این متغیر مهم به ۲۵ هزار و ۵۸۹ واحد برسد.

اما در جریان معاملات اولین روز هفته، از مسیر رشد روز چهارشنبه گذشته بازگشت و با از دست دادن 127 واحد از ارزش خود مجددن در مدار 25 هزار واحد قرار گرفت.

در بازار روز یک‌شنبه بیش‌تر شرکت‌های بورسی با افت قیمت مواجه شدند ولی شرکت‌های بزرگ و مهمی چون سرمایه گذاری غدیر با ۳۴واحد، بانک پاسارگاد ۲۶ واحد، ملی مس ۲۴ واحد، مخابرات و فولاد مبارکه ۲۳ واحد، بانک ملت و سایپا ۱۴ واحد و مپنا با ۱۱ واحد بیش‌ترین تاثیر منفی را در ریزش شاخص گذاشتند.

اما بازار سکه و طلا و ارز…

قیمت انواع سکه روز چهارشنبه در بازار افزایش یافت و نرخ سکه طرح قدیم 620 هزار تومان و طرح جدید 611 هزار تومان شد.

این در حالی بود که قیمت سکه در نخستین روز از سومین هفته  آبان ماه به 607 هزار تومان رسیده بود.

قیمت هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم روز شنبه، چهاردهم آذر در بازار 607 هزار تومان، طرح جدید 592 هزار تومان، نیم سکه 284 هزار تومان، ربع سکه 147 هزار تومان و گرمی 77 هزار تومان بود.

اما تا روز چهارشنبه قیمت سکه تمام بهار به 620 هزار تومان رسید و بقیه سکه‌ها هم رشد قیمت داشتند.

بانک مرکزی هم نرخ برخی از سکه های بانکی را در پنجمین روز هفته گذشته افزایش داد و قیمت سکه طرح جدید را 600 هزار و 800 تومان، نیم سکه را 288 هزار و 80 تومان، ربع سکه را 148 هزار و 200 تومان و گرمی را 76 هزار و 440 تومان تعیین کرد.

در بازار بورس هم روز چهارشنبه معامله سکه طلای تحویل آبان ماه از تاریخ 13 اردیبهشت ماه سال جاری و با قیمت 468 هزار و 500 تومان در بالاترین قیمت و 466 هزار و 800 تومان آغاز شد، و در تاریخ 21 شهریور سال جاری در بالاترین قیمت معاملات سکه برای تحویل در این ماه به 651 هزار و 800 تومان رسیده بود و در مسیر روزهای مانده تا پایان زمان قرار داد این سکه در 15 آبان ماه 600 هزار تومان معامله شد.

تا روز هفدهم آبان، 151 هزار و 775 قرارداد آتی سکه طلا تحویل آبان به ارزش بیش از 801 میلیارد تومان توسط معامله‌گران آتی در بورس کالا منعقد شده است.

نرخ هر اونس طلا هم در پایان هفته در بازارهای جهانی 1782 تومان و هر گرم طلای زرد 18 عیار در بازار داخلی 56 هزار و 760 تومان  شده‌است.

از سویی نرخ دلار آزاد در پایان هفته افزایش یافت و به 1338 تومان رسید. این نرخ روز سه‌شنبه 1325 تومان بود، قیمت هر یورو در بازار آزاد هم 1857 تومان است که نسبت به روز پیش از آن افزایش نشان داد. بانک مرکزی هم قیمت هر دلار را روز چهارشنبه با اندکی کاهش 1082 تومان و هر یورو را 1496 تومان اعلام کرد.

قیمت جهانی نفت نیز در معاملات روز چهارشنبه با کاهش یک دلاری به 114.24 دلار در هر بشکه رسید.

روز چهارشنبه هر بشکه نفت سبک آمریکا در برابر 96.2 دلار معامله شد که نسبت به روز گذشته 60 سنت کاهش داشته است. هر بشکه نفت برنت دریای شمال نیز با کاهش 1.03 دلاری مواجه شد و به 114.24 دلار رسید.

احتمال افزایش ذخایر انرژی آمریکا، علت کاهش قیمت نفت طی روز چهارشنبه اعلام شده است.


 


جمعه 20 آبان 90 / 11 نوامبر 2011

اجرا: دامون

استودیو: دامون

تقویم تاریخ

مجله جاماندگان-«حقیقتی که نمی‌دانیم» - شراره سعیدی /قسمت نهم سری برنامه‌های «مستان مسیر ترسیم کردند»

گزارش اقتصادی‌ هفته- «افت بزرگ بازار بورس» -  سایه کوثری

بخش اول خبرها

دایره شکسته- «تیزی توهم» - مه‌شب تاجیک

گزارش روز تاجیکستان-«افزایش فشار بالای مهاجران کاری تاجیک در روسیه»- کیومرث

مهارت‌های زندگی- «راهی ساده برای افزایش ایمنی بدن» – سیمین

بخش دوم خبرها

 


 


خبر/ رادیو کوچه

سخنان مولوی عبد‌المجید امام جمعه اهل سنت زاهدان در واکنش به اعمال محدودیت برای مراسم مذهبی و برگزاری عیدها و نماز در برخی کلان‌شهرهای کشور توسط ماموران امنیتی بیان شد. وی خواستار پایان یافتن تمامی فشارها شد و خطاب به رهبری جمهوری اسلامی گفت: «ما ایرانی هستیم و ایران از آنِ ماست و نمی‌خواهیم به ما به چشم بیگانه و مهاجر نگریسته شود.»

به گزارش تارنمای «سنی آنلاین»، امام جمعه اهل سنت زاهدان در مراسم نماز روز عید قربان اظهار داشت: «در نیروهای مسلح و انتظامی که وظیفه دفاع از کشور و برقراری نظم و امنیت را بر عهده دارند، اهل سنت استخدام نمی‌شوند. در حالی‌که در رژیم گذشته بسیاری از اهل سنت دارای درجه‌ها و مراتب عالی نظامی و انتظامی بوده‌اند.»

 امام جمعه اهل سنت زاهدان با اشاره به این واقعیت که اهل سنت دست‌کم ۲۰ درصد جمعیت ایران را تشکیل می‌دهند افزود: «اهل سنت تاثیر بسزایی در برقراری وحدت و امنیت ملی داشته و دارند، اما در طول ۳۳ سال انقلاب، در کابینه هیچ دولتی حضور نداشته‌، هیچ مسوولیت و مدیریت کشوری به آنان واگذار نشده، به هیچ یک از نمایندگی‏‌ها و سفارت‌خانه‌های جمهوری اسلامی در کشورهای دیگر راه نیافته‌اند و در مدیریت‌های منطقه‌ای و استانی به‌طور مساوی و عادلانه به‌کار گرفته نشده‌اند.»

 امام جمعه اهل سنت در پایان گفت: «برقراری امنیت و وحدت با شعار و سمینار قابل اجرا نیست، بلکه تامین امنیت و برقراری وحدت در گرو اجرای عدالت و برقراری مساوات و رفع تبعیض و آزادی مذهبی است.»


 


خبر/ رادیو کوچه

لئون پانه تا، وزیر دفاع آمریکا ضمن تاکید بر شدیدتر کردن تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی به خاطر موضوع برنامه اتمی گفته که حمله نظامی تنها موجب تاخیر سه ساله در دست‌یابی جمهوری اسلامی به سلاح هسته‌ای می‌شود.

به گزارش خبرگزاری فرانسه لئون پانه‌تا، وزیر دفاع آمریکا، روز پنج‌شنبه دهم نوامبر در نشست خبری پنتاگون همچنین هشدار داده که هرگونه حمله احتمالی به ایران می‌تواند برای منطقه پیامدهای جدی در پی داشته باشد، بدون این که بتواند برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی را متوقف کند.

لئون پانه‌تا ضمن تاکید بر استفاده از نیروی نظامی به‌عنوان آخرین چاره گفته است که آمریکا بر روی‌کرد دیپلماتیک در قبال جمهوری اسلامی متمرکز است و هم‌اکنون درحال گفت وگو با متحدان خود برای تشدید تحریم‌ها است.

در همین زمینه، میت رامنی، از نامزدهای مطرح حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۲ آمریکا، نیز گفته در صورتی که در انتخابات پیروز شود، برای جنگ با ایران آماده خواهد شد.

بیشتر بخوانید:

«گفت‌و‌گو بهترین راه برای حل اختلاف اتمی ایران است»


 


خبر/ رادیو کوچه

روز پنج‌شنبه دهم نوامبر بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد خواستار حل مسئله اتمی ایران از طریق گفت‌وگو به جای اقدام نظامی کشورهای غربی علیه جمهوری اسلامی شده است.

به گفته سخن‌گوی دفتر بان کی مون، دبیر کل بر این باور است که دیپلماسی «تنها راه» برای حل این مساله است. وی در ضمن خواستار این شده که جمهوری اسلامی، صلح‌جویانه بودن اداعاهای خود در مورد برنامه اتمی را اثبات کند.

در گزارش روز سه‌شنبه، آژانس اتمی «نگرانی‌های جدی» نسبت به برنامه اتمی جمهوری اسلامی ابراز داشته و می‌گوید اگر چه برخی از عناصر برنامه می‌تواند کاربردهای غیر نظامی داشته باشد، اما ترکیبات دیگر آن به تسلیحات اتمی ارتباط دارد.

پس از انتشار این گزارش، کشورهای غربی و اسراییل، ایران را تهدید به حمله نظامی کرده اند تا به گفته آن‌ها برنامه جمهوری اسلامی برای ساخت سلاح‌های هسته‌ای را متوقف کنند.

بیشتر بخوانید:

«واکنش‌ها به تشریح ابعاد نظامی احتمالی برنامه اتمی ایران»


 


خبر/ رادیو کوچه

روز جمعه یازدهم نوامبر شوراهای امنیت ملی ایران و روسیه در راستای توسعه هم‌کاری‌های دو کشور، با حضور علی باقری و یوگنی لوکیانف توافق‌نامه هم‌کاری راه‌بردی امضا کردند.

بنابر گزارش ایرنا باقری، معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی که از روز سه‌شنبه در مسکو به سر می‌برد پس از امضا این توافق‌نامه اظهار داشت: «این یک سند هم‌کاری بین شوراهای امنیت ملی دو کشور بود که از قبل مطرح بود و امروز نهایی شد.»

او اضافه کرد: «این سند حاوی ابعاد مختلف هم‌کاری میان شوراهای امنیت ملی ایران و روسیه در زمینه‌های مختلف امنیتی، اقتصادی، سیاسی و اطلاعاتی است.»

به گفته باقری با امضای این توافق‌نامه، چارچوب هم‌کاری‌های شوراهای امنیت دو کشور از نظر شکلی و محتوایی مشخص شد.

در این دیدارها مباحث مختلفی در زمینه‌های امنیتی، مطرح و قرار شد ادامه مذاکرات برای بررسی ابعاد بیش‌تر این طرح بین دو طرف در آینده نزدیک انجام شود.

بیشتر بخوانید:

«ایران راکتورهای هسته‌ای بیش‌تری از روسیه می‌خواهد»


 


رادیو کوچه

 

1388 خورشیدی: دومین سال‌روز اعدام «احسان فتاحیان» فعال سیاسی کرد ایرانی در سنندج. وی که زاده سال 1360 در کرمانشاه بود در ۲۹ تیر ۱۳۸۷ در کامیاران دست‌گیر شد و دادگاه انقلاب اسلامی سنندج وی را به اتهام عضویت در حزب کومله و تبلیغ علیه نظام به ده سال حبس توام با تبعید در شهرستان رامهرمز محکوم کرد.

اما دادستان با اعتراض به ملایم بودن حکم دادگاه بدوی، خواستار ارسال پرونده به دادگاه تجدید نظر شد و دادگاه تجدید نظر استان کردستان با تایید اتهام محاربه با خدا، حکم ده سال زندان را به اعدام افزایش داد. به گفته برخی حقوق‌دانان این رای دادگاه تجدیدنظر نقض آشکار قوانین ایران بوده است.

1918 میلادی: پایان جنگ جهانی اول. جنگ جهانی اول که از روز اول اوت 1914 به بهانه کشته شدن ولی‏عهد اتریش در شهر سارایوو، به دست یک دانش‌جوی صرب، آغاز شد تا یازدهم نوامبر 1918 به مدت چهار سال و صد روز به طول انجامید. در این جنگ، شانزده کشور به طور مستقیم و ده کشور به طور غیرمستقیم شرکت کردند که در دو گروه متخاصم جای داشتند.

که در نهایت قرارداد ترک مخاصمه به امضا رسید و از یازده صبح همین روز، صدای شلیک توپ‏ها و مسلسل‏ها در سرتاسر جبهه غرب خاموش شد. به موجب این قرارداد، نیروهای آلمان بدون قید و شرط تسلیم شدند و عملیات اشغال خاک آلمان تا اواخر دسامبر سال 1918 به انجام رسید. در طول جنگ جهانی اول، بیش از 65 میلیون سرباز در مراحل مختلف جنگ شرکت کردند.

1831 میلادی: سال‌روز اعدام «نات ترنر» (Nat Turner). او زاده سال 1800 و برده سیاه‌پوست آمریکایی بود که رهبری نخستین شورش پایدار بردگان در تاریخ آمریکا را برعهده داشت. تعصبات مذهبی او سبب شد تا گمان کند خدا او را برگزیده است تا مردمش را از اسارت و بردگی رهایی بخشد.

ترنر در ۱۸۳۱ رهبری گروهی از بردگان را برعهده گرفت و آن‌ها طی شورشی پنجاه نفر از سفیدپوستان را کشتند. اما دیری نگذشت که او و شانزده نفر دیگر از شورشیان در همان سال دست‌گیر شده و پس از محاکمه در چنین روزی به دار آویخته شدند. از سوی دیگر آدم‌کشی آن‌ها سبب شد تا مخالفت‌ها با بردگی در نواحی جنوبی پایان یابد و قوانین سخت‌گیرانه تازه‌ای برای کنترل بردگان وضع شود. موضوع این روی‌داد  در برخی از کتاب‌ها منعکس شده است که از قابل توجه‌ترین آن‌ها می‌توان به کتاب بحث‌برانگیز «اعترافات نات ترنر»، نوشته ویلیام استایرون در ۱۹۶۷ اشاره کرد.

1821 میلادی: زادروز «فیودور میخاییلوویچ داستایوسکی» نویسنده مشهور و تاثیرگذار اهل روسیه. او زاده سال 1821 بود و ویژگی منحصر به فرد آثار وی روان‌کاوی و بررسی زوایای روانی شخصیت‌های داستان است.

اکثر داستان‌های داستایوسکی هم‌چون شخصیت خودش سرگذشت مردمی است، عصیان زده، بیمار و روان پریش. او ابتدا، برای امرار معاش به کار ترجمه پرداخت و آثاری چون «اوژنی گرانده» اثر بالزاک و «دون کارلوس» اثر شیلر را ترجمه کرد.

____________________________________________

برخی از روی‌دادهای دیگر

2004 میلادی: سال‌روز درگذشت «یاسر عرفات». او رییس حکومت خودگردان فلسطین از هنگام تشکیل در ۱۹۹۶، رییس سازمان آزادی‌بخش فلسطین از سال ۱۹۶۹ و رییس و بنیان‌گذار جنبش فتح از سال ۱۹۵۹ تا هنگام مرگ بود.

1928 میلادی: زادروز «کارلوس فوئنتس» نویسنده مکزیکی و یکی از سرشناس‌ترین و پر آوازه‌ترین نویسندگان در قید حیات جهان اسپانیایی زبان. آثار او به بسیاری از زبان‌ها ترجمه شده است.

منبع‌ها:

ویکی‌پدیا

راسخون

Iranian history


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته