-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ آبان ۱۹, پنجشنبه

Latest News from Koocheh for 11/10/2011

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



احمد باطبی/ رادیو کوچه

……………………………….

 «گلوی سبز این مرد‌، قناری دارد»

استفاده از نماد‌ها برای شناساندن جنبش به دنیای آزاد بسیار مفید بود‌، اما آن‌چه که دوام و استمرار یک جنبش را در روزهای مقامت به تصویر می‌کشد‌، نقشی است که هنرمندان ایفا می‌کنند. نقش آریا آرام‌نژاد، بیان مطالبات‌، احساسات و ناگفته‌های جنبش و در نتیجه نمایش حیات سختی است .

……………………………….

 «از فاتحه تا حشیش»

دادسرای غیر‌قانونی مستقر در زندان اوین «پیمان عارف» را به دلیل مصاحبه‌های بعد از آزادی به تبلیغ علیه نظام متهم کرد. پیمان کم‌تر از یک ماه پیش‌، و پس از تحمل ۸ ماه حبس و اجرای ۷۴ ضربه شلاق آزاد شد‌. اما هفته گذشته پلیس امنیت مجددن او را به دلیل حضور بر سر مزار «ندا آقاسلطان» بازداشت کرد.

……………………………….


 


خبر/ رادیو کوچه

جمعی از خانواده‌های زندانیان سیاسی در ایران، در بیانیه‌ای اعلام کرده‌اند که مصطفی تاج‌زاده، از فعالان سیاسی در ایران، از یک سال و نیم پیش در زندان انفرادی و قرنطینه است و مسوولان زندان به خانواده‌اش اعلام کرده‌اند که او ممنوع‌الملاقات است.

به گزارش رسانه‌های مخالف دولت جمهوری اسلامی، در این بیانیه آمده است که آقای تاج‌زاده حدود یک سال است که در اعتراض به شرایط غیرقانونی دوران محکومیتش، روزه‌داری می‌کند.

در این بیانیه اضافه شده است که آقای تاج‌زاده سال گذشته هم به دلایل نامعلوم، حدود دو ماه ممنوع‌الملاقات بود.

مصطفی تاج‌زاده که عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت و سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی است، در دوره برگزاری آخرین انتخابات ریاست جمهوری ایران در سال ۱۳۸۸ عضو ستاد انتخاباتی میرحسین موسوی، از نامزدهای معترض به نتایج این انتخابات بود.

بیشتر بخوانید:

«مجلس ایران مشابه مجلس حسنی مبارک است»

«با عدم شرکت در انتخابات غیر‌آزاد، آن را از مشروعیت بیندازید»


 


خبر / رادیو کوچه

جفری فلتمن، دست‌یار وزیر خارجه آمریکا، به نقل از رهبران «برخی کشورهای عرب» گفته است که آنان به منظور پایان دادن به خشونت در سوریه و ترغیب بشار اسد به کناره‌گیری از رییس جمهوری و قدرت، به او پیشنهاد کرده‌اند به این کشورها پناهنده شود.

آقای فلتمن از این رهبران عرب نام نبرد اما گفت که «تقریبن تمام رهبران عرب که با او تماس داشته‌اند» بر این باور بوده‌اند که حکومت بشار اسد در سوریه به پایان خود نزدیک می‌شود و داشتن محلی برای سکونت مانع از آن خواهد شد که آقای اسد، مانند معمر قذافی، به این نتیجه برسد که تنها گزینه او، حفظ قدرت به هر قیمتی است.

هفته گذشته، اعلام شد که دولت سوریه با پیشنهاد اتحادیه عرب برای خاتمه دادن به سرکوب معترضان موافقت کرده اما با افزایش عملیات ارتش علیه مخالفان در روزهای اخیر و تلفات این عملیات، اتحادیه عرب برای دست زدن به اقدامات جدی به منظور پایان دادن به خون‌ریزی در سوریه تحت فشار قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید:

«هشدار درباره وقوع جنگ داخلی در سوریه»


 


شراره سعیدی/ رادیو کوچه

پس از گذشت سال‌ها و آخرین تجریه تجزیه خاک کشورمان، شاهدیم که سخنان و مدعیات بسیاری وجود دارد، در اتفاق مشکوک و عجیب جدایی بحرین از ایران، حزب پان‌ایرانیست و به خصوص شخص محسن پزشگ‌پور از سویی به عنوان بزرگ‌ترین مخالف این اقدام شاه و از جانبی به خیانت متهم می‌شود و هم‌چنان مباحثی پیرامون آن وجود دارد. در این برنامه ابتدا به مدعیات پان‌ایرانیست‌ها خواهیم پرداخت:

دی‌‌ماه‌ 1347 محمدرضا شاه‌ پهلوی‌ در پاسخ‌ خبرنگاران‌ در دهلی‌نو در مورد بحرین‌، بر خلاف‌ انتظار همگان‌ اظهار داشت‌: «ایران‌ پیوسته‌ به‌ این‌ سیاست‌ خود دل‌بستگی‌ داشته‌ که‌ هرگز برای‌ به‌ دست‌ آوردن‌ اراضی‌ و امتیازات‌ ارضی‌ علا‌رغم‌ تمایل‌ مردم‌ آن‌ سامان‌ به‌ زورمتوسل‌ نشود. من‌ می‌خواهم‌ بگویم‌ اگر مردم‌ بحرین‌ مایل‌ نباشند به‌ کشور ما ملحق‌ شوند، ما هرگز به‌ زورمتوسل‌ نخواهیم‌ شد، زیرا این‌ خلاف‌ اصول‌ سیاست‌ دولت‌ ماست‌ که‌ برای‌ گرفتن‌ این‌ سرزمین‌ به‌ زور متوسل‌شود… گرفتن‌ و حفظ کردن‌ سرزمینی‌ که‌ مردم‌ آن‌ با شما ضدیت‌ داشته‌ باشند، چه‌ فایده‌ای‌ خواهد داشت‌؟ قبل ‌از هر چیز این‌ عمل‌ اشغال‌ محسوب‌ می‌شود. در هر اشغالی‌ شما باید مراقب‌ سلامت‌ و امنیت‌ نیروهای‌ اشغال‌گر خود باشید و در تمام‌ اوقات‌ سربازان‌ شما باید در خیابان‌ها پاس‌ بدهند و پیوسته‌ در معرض‌ خطر گلوله‌، نارنجک‌ و این‌ قبیل‌ مخاطرات‌ باشند. سیاست‌ و فلسفه‌ی‌ ما این‌ است‌ که‌ با اشغال‌ و گرفتن‌ سرزمین‌های‌ دیگر از طریق‌ زور مخالف‌ باشیم…»

این‌ گفته‌ها، زمانی‌ اظهار می‌گردید که‌ چندی‌ پیش‌ از آن‌ بر پایه‌ی‌ تصویب‌نامه‌ی‌ هیت‌ وزیران‌، ‌جزیره‌ی‌ بحرین‌ به‌ عنوان‌ «استان‌ چهاردهم‌« شناخته‌ شده‌ و وزارت‌ امور خارجه‌، کتاب‌ «بحرین‌ از دوران‌ هخامنشیان‌ تا زمان‌ حال» را منتشر کرده‌ بود. در کتاب‌ مزبور با استناد به‌ مدارک‌ تاریخی‌، بر جدایی‌ناپذیر بودن ‌بحرین‌ از ایران‌ از عهد باستان‌ تاکنون‌ به‌ روشنی‌ اشاره‌ گردیده‌ بود. به‌ دنبال‌ اظهارات‌ محمدرضا شاه‌ در دهلی‌نو، کمیسیون‌ محرمانه‌ای‌ در وزارت‌ امور خارجه‌ با شرکت‌ نخست‌وزیر و …، برای‌ حل‌ مسئله‌ی بحرین‌ در راستای‌، گفته‌ها و نظرات‌ مزبور تشکیل‌ گردید. محمدرضا شاه‌، روز بیستم‌ بهمن‌ ماه‌ 1348، یعنی‌ یک‌ سال‌ و 36 روز پس‌ از مصاحبه‌ مطبوعاتی‌ در دهلی‌نو، به‌ اسداله‌ علم‌ وزیر دربار خود می‌گوید: «… بین‌ خودمان‌ باشد… به‌ نظر تو در ادامه‌ی‌ حل‌ مسئله‌ی ‌بحرین‌، آیا ما به‌ مملکت‌مان‌ خیانت‌ می‌کنیم‌؟ یا آیا آن‌ طور که‌ بسیار کسان‌ در اقصا‌ نقاط جهان‌ گفته‌اند، در مرز به‌ دست‌ آوردن‌ موفقیت‌ بزرگی‌ هستیم‌ و منطقه‌ را از درگیری‌های‌ بی‌هوده‌ و کمونیسم‌، نجات‌ می‌دهیم‌؟» در پاسخ‌ علم‌ می‌گوید: «این‌ که‌ بگوییم‌ بحرین‌ بنابر حقوق‌ قانونی‌ از آن‌ ماست‌، ما را به‌ جایی ‌نمی‌رساند. اگر آن‌ را با زور بگیریم‌، همیشه‌ باری‌ بر دوش‌مان‌ خواهد بود و موردی‌ برای‌ اختلاف‌ دایمی‌ با عرب‌ها می‌شود. از آن‌ گذشته‌، بسیار گران‌ هم‌ خواهد بود، زیرا منابع‌ نفتی‌ بحرین‌ در حال‌ خشک‌ شدن ‌است‌…»

بر پایه اسناد موجود هویدا و شاه نگران مخالفت حزب پان‌ایرانیست با موضوع گزارش بحرین در مجلس شورای ملی بودند و با توجه به پیشینه پان‌ایرانیست‌ها در طرح شعار حق حاکمیت مطلق و بی‌چون چرای ایران بر بحرین این تصور در حکومت حاکم و دولت وجود داشت که حزب پان‌ایرانیست به راحتی در برابر  این طرح سر تسلیم فرود نیاورد.

پیش از طرح مسئله بحرین در مجلس شورای ملی برای راضی نمودن و یا ساکت کردن پان‌ایرانیست‌ها برنامه‌ریزی‌هایی انجام شد که برای نمونه محسن پزشگ‌پور به یکی از مهم‌ترین آن‌ها این‌گونه اشاره می‌کند:

«در اواخر سال 1348 عده‌ای در جلسه‌ای در منزل هویدا حضور داشتند تا افکار خود را درباره بحرین یک‌پارچه کنند، خلعت‌بری معاون وزیر امور خارجه، مهندس ارفع رییس فراکسیون حزب ایران نوین، مطیع‌الدوله حجازی نویسنده، ناصر یگانه ماسون و وزیر مشاور در امور پارلمانی و پرفسور عدل رییس فراکسون حزب مردم در سنا، که در آن جلسه هویدا به من می‌گوید اگر موافقت نکنید یک انتحار سیاسی است و من در جواب او گفتم‌: حاکمیت ملی قابل تجزیه نیست مگر مملکت شرکت سهامی است که برخی از سهام آن سود داشته باشند و برخی سود نداشته باشند. ضمن آن‌که عمل ما یک شهادت سیاسی است نه یک انتحار سیاسی»

سال‌ها بعد از این گفت‌وگو، سند این جریان توسط مرکز بررسی اسناد تاریخی چاپ شد. هم‌چنین این سند در کتاب «حزب پان ایرانیست 1388» آمد.

در فروردین اردشیر زاهدی گزارش دولت درباره دلایل جدایی بحرین را در صحن مجلس خواند و همان روز رییس گروه پارلمانی پان‌ایرانیست محسن پزشگ‌پور نطق تاریخی را در مخالفت با جدایی بحرین و استیضاح دولت هویدا بیان کرد.

البته روایات متعددی در مورد متن این سخن‌رانی وجود دارد. اما پزشگ‌پور گفته است:

«…برای اولین بار بود که من نطقی را در مجلس متن‌اش را نوشتم. من متن دو نطق را در مجلس نوشتم. معمولن شاید بد صحبت نمی‌کنم یا این‌که به هرحال از عهده بیان مطالب برمی‌آیم بنابراین معمول هم نبوده که هیچ‌وقت متن نطق را بنویسم. اما در دو مورد نوشتم یکی در مورد جلسه بحرین بود، یکی هم در مورد مخالفت با دولت بختیار…متن نطق خوانده شد نظراتی داشتند داده شد همان‌جا و متن استیضاح را هم تهیه کرده بودم که همان‌جا خواندم هر کس با خط خودش نسخه‌ای نوشت. متن استیضاح به امضای هر پنج نماینده‌ی پان‌ایرانیست رسید.»

محسن پزشگپور در گفت‌وگو با کیهان هوایی در سال 1371 از زبان یکی از نزدیکان شاه این جمله را بیان می‌کند:

«روز نهم فروردین که استیضاح دولت مطرح شده بود من به نزد شاه رفتم که نامه‌ها و تلگراف‌ها را ببرم. دیدم به شدت عصبانی هستند، علت را پرسیدم. گفتند از برنامه‌ی امروز مجلس و استیضاح دولت توسط حزب پان‌ایرانیست ناراحتند.»

این نکته که محسن پزشگ‌پور در گفت‌وگو با کیهان هوایی بیان کرد در کتاب یادداشت‌های امیر اسداله علم بیان شده است:

«…حال شاهنشاه خوش نبود. معلوم شد در مجلس وقتی وزیر خارجه جریان کار بحرین را داده است پزشگ‌پور، لیدر حزب پان ایرانیست، برخلاف انتظار بیش از حد آن‌چه لازم بود، حمله به دولت کرده و حتا دولت را استیضاح کرده است، عرض کردم چه مانع دارد؟ چه به‌تر که صدای اقلیت این‌جوری هم باشد. شاهنشاه تصدیق فرموند. عرض کردم اجازه فرمایند تمام هم منتشر بشود.»

در بخش‌نامه‌ای خطاب به «کلیه ساواک‌ها» که در نوزدهم فروردین ماه 1343 ارسال شده است می‌خوانیم:

«از طرف محسن پزشگ‌پور به کلیه شعب حزب پان ایرانیست در شهرستان‌ها دستور داده شده به منظور اعتراض به تصمیم دولت در مورد بحرین تلگراف و یا طومارهای در این زمینه تهیه و به مرکز مخابره یا ارسال نمایند. لذا ترتیبی اتخاذ شود که به نحو مقتضی از مخابره تلگراف و یا ارسال هرگونه نامه یا طومار از جانب عناصر حزب مذکور به مرکز شدیدن جلوگیری فرموده چنان‌چه تلگراف یا طوماری به مرکز مخابره و یا ارسال شود، رییس ساواک مربوطه مسوول خواهد بود. -مدیر کل اداره سوم- مقدم»

بلافاصله پس پایان جلسه مجلس شورای ملی، تگلرافی از طرف وزارت اطلاعات و امنیت کشور به همه نشریات کشور فرستاده شد و در آن اعلام شد هیچ نشریه‌ای حق چاپ سخنان محسن پزشگ‌پور را ندارند. دستور عدم چاپ سخنان وی بعدها در نشریات دیگر هم بازتاب یافت. خود محسن پزشگ‌پور درباره این جریان می‌گوید:

«به روز چهاردهم فروردین گویا بود ما مصمم بودیم یک شماره فوق‌العاده بدهیم از خاک و خون، شماره فوق‌العاده‌ای که حاوی متن استیضاح باشد و متن صحبت من و چند مورد دیگر مربوط به همین مسئله که در آن‌جا ریختند به چاپ‌خانه و نسخه‌های چاپ شده روزنامه را برداشتند گرفتند و عملن بدون این‌که اعلام کنند دیگر مانع از انتشار خاک و خون  شدند. و به کلیه چاپ‌خانه‌های ایران هم نوشتند که ار انتشار خاک و خون دیگر می‌بایستی خودداری بکنند و کارکنان و آن عده‌ای را هم که مشغول تنظیم صفحات روزنامه بودند و مقالات روزنامه را تنظیم می‌کردند بازداشت کردند که مدت‌ها زندانی بودند.»

* استفاده از حرف «گ» به جای حرف «ک» در نام‌‌خانوادگی «محسن پزشگ‌پور» بنا به تلفظ    «پان‌ایرانیسم‌ها» نوشته شده است.


 


خبر / رادیو کوچه

رییس شرکت روس‌اتم، روز پنج‌شنبه، 10 نوامبر، اظهار داشت مقام‌های جمهوری اسلامی پیشنهاد کرده‌اند تا راکتورهای هسته‌ای بیش‌تری از روسیه دریافت کنند. این در حالی است که ایران به تولید سلاح هسته‌ای از سوی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی متهم است.

به گزارش خبرگزاری ریانووستی، سرگئی کرینکو، رییس شرکت دولتی روس‌اتم، در نشست هیت دولت روسیه به ولادیمیر پوتین، نخست وزیر این کشور، گفته است که از طرف ایران پیشنهادهایی برای احداث واحدهای بیش‌تر در نیروگاه اتمی بوشهر دریافت کرده است.

او گفته است: «در حال بررسی این پیشنهاد هستیم، چون این درخواست دقیقن به احداث واحدهای هسته‌ای مربوط می‌شود که این واحدها تردید و نگرانی‌های جامعه جهانی را برنمی‌انگیزد.»

آقای کرینکو اضافه کرده است که این موضوع بین وزیران امور خارجه جمهوری اسلامی و روسیه مطرح شده است و لازم است که مقامات رسمی دو کشور بر سر آن به توافق برسند.

لازم به اشاره است هم‌زمان برخی از دیپلمات‌های اروپایی اعلام کردند دولت‌های اتحادیه اروپا احتمال دارد دور تازه تحریم‌ها علیه ایران را ظرف هفته‌های آینده تصویب کنند. این تحریم‌ها پس از انتشار گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی صورت خواهد گرفت.

بیشتر بخوانید:

«احتمال تدوین دور تازه تحریم‌های اروپا علیه ایران»


 


خبر / رادیو کوچه

روز پنج‌شنبه، 10 نوامبر، برخی از دیپلمات‌های اروپایی اعلام کردند دولت‌های اتحادیه اروپا احتمال دارد دور تازه تحریم‌ها علیه ایران را ظرف هفته‌های آینده تصویب کنند.

به گزارش رویترز، یک دیپلمات غربی گفته است که کارشناسان اتحادیه اروپا در حال بررسی چند گزینه موجودند، ولی دشوار می‌توان نتیجه مباحثه آن‌ها را پیش‌بینی کرد.

بعضی از دیپلمات‌ها احتمال داده‌اند پیش‌نویس دور تازه تحریم‌های اروپا علیه ایران تا نشست وزرای خارجه این اتحادیه در بروکسل در اول دسامبر آماده شود.

پس از انتشار گزارش تازه مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و متهم کردن ایران به تحقیق در زمینه ساخت بمب هسته‌ای، غرب مصمم شده است تحریم‌های سنگین‌تری علیه حکومت جمهوری اسلامی وضع کند.

در همین حال، یک شرکت برجسته سرمایه‌گذاری اسراییل هشدار داده که هر‌گونه حمله نظامی علیه تاسیسات اتمی ایران تاوان اقتصادی بسیار سنگینی برای دنیا به هم‌راه خواهد داشت.

امیر کاهانوویچ، اقتصاددان ارشد شرکت کلال فاینانس، یکی از بزرگ‌ترین کارگزاری‌های مالی اسراییل، هشدار داده است خطر افزایش شدید قیمت نفت، هزینه‌های جنگ و لطمه به تجارت جهانی مانع از آن می‌شود که رهبران قدرت‌های بزرگ دنیا علیه ایران دست به اقدامی جدی بزنند.

این در حالی است که اسراییل از دنیا خواسته است که به ایران اجازه ندهد سلاح اتمی بسازد.

از سویی دیگر آیت‌اله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی به دولت‌های آمریکا و اسراییل هشدار داد که ایران نه تنها هر‌گونه حمله نظامی «بلکه هر‌گونه تهدیدی» را به نحوی پاسخ خواهد داد که «متجاوزان را از درون متلاشی کند.»

رهبر جمهوری اسلامی گفت: «هر کس که فکر تجاوز به جمهوری اسلامی ایران در مخیله‌اش خطور کند، باید خود را آماده دریافت سیلی‌های محکم و مشت‌های پولادین ارتش، سپاه و بسیج و در یک کلام، ملت بزرگ ایران کند.»

بیشتر بخوانید:

«تهدیدات دشمنان را نباید خیلی جدی گرفت»


 


احمد باطبی/ رادیو کوچه

«آریا آرام‌نژاد»‌، آهنگ‌ساز و هنر‌مند جوان حامی جنبش سبز دوباره دستگیر و راهی زندان شد .

او پس از انتخابات بحث‌انگیز ریاست جمهوری 1388 چندین ترانه سیاسی‌، اجتماعی مرتبط با جنبش سبز را خلق و منتشر کرده است .

جنبش سبز ایران از جمله جنبش‌های تاریخ معاصر است‌، که با رسانه و تبلیغات پیوندی تنگاتنگ داشته ‌و از مولفه‌هایی هم‌چون نماد و سمبل‌های فراوان بهره جسته است . مانند استفاده از چهره‌های شاخص جنبش هم‌چون مهدی کروبی و میرحسن موسوی به عنوان رهبران نمادین، مرگ ندا‌، سهراب و … به عنوان نماد مظلومیت‌، رنگ سبز به عنوان هر آن‌چه که با حکومت هم‌راه نیست و …

استفاده از این نماد‌ها برای شناساندن جنبش به دنیای آزاد بسیار مفید بود‌، اما آن‌چه که دوام و استمرار یک جنبش را در روزهای مقامت به تصویر می‌کشد‌، نقشی است که هنرمندان ایفا می‌کنند.

نقش آریا آرام‌نژاد، بیان مطالبات‌، احساسات و ناگفته‌های جنبش و در نتیجه نمایش حیات و پویایی در روزهای اختناق و سختی است.

گلوی سبز او پیغام بهار دارد‌، بهار ایرانی

متن یکی از آثار آریا آرام‌نژاد:

بزار خاکستری باشم، بکش آتیش به تقدیرم

منو سانسور نکن این بار، می‌خوام رو صحنه بمیرم

بپوش پوتینت رو دیره، بزن عقلم سر جاشه

برادر، پای من گیره، بکش دستات رو ماشه

 برای لمس آزادی، تنم بدجوری می‌خواره

تموم فکر و ذکر من، فقط یک گلوله کم داره

تو از چشمای خوش رنگ، زنای شهر بیزاری

بزن خالی شه این عقده، بزن…، آره تو حق داری

 بهشت پاداش دستاته، یک کاری کن که توش جاشی

بزن که پیش سجادت، دوباره روسفید باشی

بزار تسبیح و تو جیبت، تو پشتت گرم باتومه

بزن که خواهرم تنهاست، بزن. پرونده مختومه

برای لمس آزادی، تنم بدجوری می‌خواره

تموم فکر و ذکر من، فقط یک گلوله کم داره

تو از چشمای خوش رنگ، زنای شهر بیزاری

بزن خالی شه این عقده، بزن، آره تو حق داری


 


بهنام / رادیو کوچه

behnam@koochehmail.com

«دختر شایسته ونزوئلا زیباترین دختر سال 2011»

«ایویان سارکوس» دختر شایسته ونزوئلا به عنوان زیباترین دختر سال 2011 معرفی شد.

ایویان در رقابت نهایی که یک‌شنبه، 6 نوامبر، در لندن برگزار شد با 7 دختر شایسته دیگر رقابت کرد و سرانجام به عنوان دختر شایسته سال شناخته شد.

در این مسابقه 122 دختر شایسته به رقابت پرداختند و این دختر زیبا که کارمند یک شبکه تلویزیونی است مقام برتر را کسب کرد.

پس از او جویندولین روایس از فیلیپین و لاماندا پرس از پورتوریکا در رده‌های دوم و سوم قرار گرفتند.

……………………………………………

«پزشک مایکل جکسون مجرم شناخته شد»

«کنراد موری»، پزشک شخصی «مایکل جکسون» در رابطه با اتهام قتل غیرعمد این ستاره موسیقی پاپ مجرم شناخته شده است.

هیت منصفه یک دادگاه در کالیفرنیا پس از دو روز مشورت در پشت درهای بسته دکتر موری را در رابطه با مرگ مایکل جکسون مجرم شناخت.

مایکل جسکون در بیست و پنجم ژوئن ۲۰۰۹ به علت مصرف بیش از اندازه داروی بی‌هوشی پروپوفل درگذشت.

حکم دادگاه قرار است ۲۹ نوامبر صادر شود. دکتر موری می‌تواند به حداکثر مجازات ۴ سال حبس و لغو پروانه طبابت محکوم شود.

در پی اعلام نظر هیت منصفه که از ۷ مرد و ۵ زن تشکیل شده بود، اعضای خانواده مایکل جکسون که در دادگاه حاضر بود، شروع به گریه کرد.

آقای موری که در دادگاه نشسته بود در طول قرائت نظر هیت منصفه آرام در جای خود نشسته بود.

در خیابان‌های اطراف دادگاه نیز مردمی که منتظر شنیدن نتیجه محاکمه بودند، شروع به شادی کردند و شعار می دادند: «مجرم، مجرم»

محاکمه آقای موری ۶ هفته به طول کشید و به طور گسترده در رسانه‌های آمریکا پوشش داده شد.

وکلای مدافع او ادعا کردند که مایکل جکسون در زمانی که دکتر موری در اتاق حضور نداشته، خودش داروی کشنده را تزریق کرده است.

اما بر اساس کیفرخواست دادستانی، آقای موری با بی‌توجهی و اهمال منجر به مرگ مایکل جکسون شد.

در طول برگزاری محاکمه ۴۹ نفر شهادت دادند و بیش‌تر از ۳۰۰ سند به دادگاه ارایه شد.

به حکم قاضی، دکتر موری تا زمان صدور حکم در زندان باقی خواهد ماند و نمی‌تواند با تودیع وثیقه آزاد شود.

……………………………………………

«اتهام تازه جنسی علیه یکی از نامزدهای جمهوری‌خواهان آمریکا»

یک زن آمریکایی به نام «شارون بیالک» روز دوشنبه با شرکت در یک کنفرانس خبری اتهامات جنسی تازه‌ای را علیه «هرمان کین» از نامزدهای جمهوری‌خواهان مطرح کرده است.

خانم بیالک کارمند سابق یک گروه لابی رستوران‌ها گفت در دهه ۱۹۹۰ زمانی که از آقای کین برای یافتن کار کمک خواست، او دست زیر دامنش کرد و سرش را به طرف خود کشید.

طی یک هفته اخیر او چهارمین زنی است که آقای کین را به سو‌رفتار جنسی متهم می‌کند.

سازمان مبارزات انتخاباتی آقای کین فورا در بیانیه‌ای نوشت: «کلیه اتهامات آزار جنسی علیه آقای کین کذب است.»

هرمان کین که زمانی بنیان‌گذار یک پیتزافروشی زنجیره‌ای بود هم اکنون از رقبای پیش‌تاز در مرحله مقدماتی برای تعیین نامزد حزب جمهوری‌خواه است. برنده این رقابت در انتخابات ۲۰۱۲ به مصاف باراک اوباما خواهد رفت.

روزنامه پولیتیکو یک هفته پیش گزارش داد که حداقل دو زن از آزار جنسی در زمانی که هرمان کین در دهه ۹۰ رییس گروه لابی «اتحادیه ملی رستوارن‌ها» بود شکایت کرده بودند.

یک زن دیگر چند روز بعد آقای کین را به رفتار نامناسب در همان دوره متهم کرد.

اما خانم بیالک اولین زنی است که به طور علنی درباره این اتهامات صحبت می‌کند.

……………………………………………

«جاستین بیبر: تست پزشکی می‌دهم»

«جاستین بیبر» که هفته گذشته با یک اتهام روبه‌رو بود، این هفته یکی از وکلای هالیوودی را استخدام کرد تا برابر این اتهام از خود دفاع و چه بسا از شاکی خودش شکایت کند.

جاستین بیبر خواننده جوان آمریکایی که هفته گذشته در یک تور اروپایی شرکت کرده بود از سوی «ماریا ییتر»، متهم شده که دارای یک فرزند سه ماهه است و جاستین پدر این کودک است.

وی مدعی شده بود که جاستین پس از کنسرت لوس‌آنجلس با وی رابطه جنسی داشته و پس از یک سال او حامله و هم‌اکنون دارای یک کودک سه ‌ماهه است.

این در حالی است که جاستین به شدت این رابطه را تکذیب و تاکید کرده است اگر این اتهام دروغ باشد از خانم ییتر شکایت خواهد کرد.

وی اعلام کرده پس از بازگشت از اروپا جهت انجام تست‌های پزشکی و حضور در دادگاه با وکیلش هم‌راه خواهد شد.

……………………………………………

«بیانسه حامله است، باور کن»

«بیانسه» برای دومین بار اعلام کرد که وی حامله است و به هیچ وجه این خبر دروغ نیست.

وی که هفته گذشته بارها مورد اتهام قرار گرفته بود که خبر بچه‌دار شدنش شایعه است این بار در مصاحبه با مجله «اوکی» (OK) اعلام کرد که از همسرش «جی-زد» حامله است.

……………………………………………

«ادی مورفی: خداحافظ اسکار»

«ادی مورفی» هنرپیشه و کمدین از میزبانی مراسم اسکار ۲۰۱۲ که در ماه فوریه برگزار می‌شود کناره‌گیری کرده است.

این کناره‌گیری یک روز پس از استعفا تهیه‌کننده برنامه اسکار ۲۰۱۲ «برت رتنر» صورت می‌گیرد. وی به خاطر متلک‌گویی به «دگرباشان» مورد سرزنش قرا‌ر گرفت و در نهایت از سمت تهیه‌کنندگی استعفا داد.

مورفی دوست نزدیک رتنر بود و رتنر وی را برای اجرای این مراسم انتخاب کرده بود.


 



 



 


MITT ROMNEY

Wall street

The International Atomic Energy Agency’s latest report this week makes clear what I and others have been warning about for too long: Iran is making rapid headway toward its goal of obtaining nuclear weapons.

Successive American presidents, including Barack Obama, have declared such an outcome to be unacceptable. But under the Obama administration, rhetoric and policy have been sharply at odds, and we’re hurtling toward a major crisis involving nuclear weapons in one of the most politically volatile and economically significant regions of the world.

Things did not have to be this way. To understand how best to proceed from here, we need to review the administration’s extraordinary record of failure.

Matt Kaminski on the International Atomic Energy Agency report on Iran’s nuclear development and Mitt Romney’s plan on dealing with Iran.

As a candidate for the presidency in 2007, Barack Obama put forward “engagement” with Tehran as a way to solve the nuclear problem, declaring he would meet with Iran’s leaders “without preconditions.” Whether this approach was rooted in naďveté or in realistic expectations can be debated; I believe it was the former. But whatever calculation lay behind the proposed diplomatic opening, it was predictably rebuffed by the Iranian regime.

After that repudiation, a serious U.S. strategy to block Iran’s nuclear ambitions became an urgent necessity. But that is precisely what the administration never provided. Instead, we’ve been offered a case study in botched diplomacy and its potentially horrific costs.

In his “reset” of relations with Russia, President Obama caved in to Moscow’s demands by reneging on a missile-defense agreement with Eastern European allies and agreeing to a New Start Treaty to reduce strategic nuclear weapons while getting virtually nothing in return. If there ever was a possibility of gaining the Kremlin’s support for tougher action against Tehran, that unilateral giveaway was the moment. President Obama foreclosed it.

Another key juncture came with the emergence of Iran’s Green Revolution after the stolen election of 2009. Here—more than a year before the eruption of the Arab Spring—was a spontaneous popular revolt against a regime that has been destabilizing the region, supporting terrorism around the world, killing American soldiers in Iraq, and attacking the U.S. for three decades. Yet President Obama, evidently fearful of jeopardizing any further hope of engagement, proclaimed his intention not to “meddle” as the ayatollahs unleashed a wave of terror against their own society. A proper American policy might or might not have altered the outcome; we will never know. But thanks to this shameful abdication of moral authority, any hope of toppling a vicious regime was lost, perhaps for generations.

In 2010, the administration did finally impose another round of sanctions, which President Obama hailed as a strike “at the heart” of Iran’s ability to fund its nuclear programs. But here again we can see a gulf between words and deeds. As the IAEA report makes plain, the heart that we supposedly struck is still pumping just fine. Sanctions clearly failed in their purpose. Iran is on the threshold of becoming a nuclear power.

Recent events have brought White House fecklessness to another low. When Iran was discovered plotting to kill Saudi Arabia’s ambassador by setting off a bomb in downtown Washington, the administration responded with nothing more than tough talk and an indictment against two low-level Iranian operatives, as if this were merely a common criminal offense rather than an act of international aggression. Demonstrating further irresolution, the administration then floated the idea of sanctioning Iran’s central bank, only to quietly withdraw that proposal.

Barack Obama has shredded his own credibility on Iran, conveyed an image of American weakness, and increased the prospect of a cascade of nuclear proliferation in the unstable Middle East.

The United States needs a very different policy.

Si vis pacem, para bellum. That is a Latin phrase, but the ayatollahs will have no trouble understanding its meaning from a Romney administration: If you want peace, prepare for war.

I want peace. And if I am president, I will begin by imposing a new round of far tougher economic sanctions on Iran. I will do this together with the world if we can, unilaterally if we must. I will speak out forcefully on behalf of Iranian dissidents. I will back up American diplomacy with a very real and very credible military option. I will restore the regular presence of aircraft carrier groups in the Mediterranean and the Persian Gulf region simultaneously. I will increase military assistance to Israel and coordination with all of our allies in the region. These actions will send an unequivocal signal to Iran that the United States, acting in concert with allies, will never permit Iran to obtain nuclear weapons.

Only when the ayatollahs no longer have doubts about America’s resolve will they abandon their nuclear ambitions.

Mr. Romney, the former governor of Massachusetts, is seeking the Republican presidential nomination.


 


پنج‌شنبه 19 آبان 90‌/ 10 نوامبر 2011

اجرا:  اعظم

استودیو: سیاوش

تقویم ‌تاریخ

گزیده اخبار مطبوعات پنج‌شنبه ایران

مجله جاماندگان- «آخرین تجربه تجزیه»- شراره سعیدی

بخش اول خبر‌ها

یادداشت‌های سیاسی- «گلوی سبز این مرد‌، قناری دارد»- احمد باطبی

شاد و تندرست‌- «یک جهش عظیم 45 روزه»-  اکبر ترشیزاد

پاپاراتزی- «بیانسه حامله است، باور کن»- بهنام

خلاصه مطبوعات تاجیکستان- کیومرث

این‌جا آسیا است- «خیال بافی در دنیای حیوانات»- سحر بیاتی

دایره شکسته- «به احترام دماغ کلاه از سر بر می‌داریم»- مه‌شب تاجیک

بخش دوم خبرها


 


 خبر / رادیو کوچه

علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی، در واکنش به تحولات اخیر در روابط بین‌المللی ایران از جمله تشدید تبلیغات غرب علیه برنامه‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی، گفته «هیچ‌گاه نباید خطر را منتفی دانست.»

در همین‌حال افزوده است: «دشمنان در صدد ایجاد هراس هستند و نباید این تهدیدات را خیلی جدی گرفت و سروصدای دشمنان جدی نیست.»

رییس مجلس به برنامه اصول‌گرایان برای انتخابات مجلس هم اشاره کرد و گفت که لازم است محور برنامه‌ها و حرکت این جناح روحانیت باشد اما از پیش‌بینی این‌که آیا این جناح اکثریت کرسی‌های مجلس آینده را هم به دست خواهد آورد یا نه، خودداری کرد.

دوره کنونی مجلس با اکثریت اصول‌گرایان آغاز به کار کرد در حالی‌که اصلاح‌طلبان در اقلیت بودند اما در ماه‌های اخیر، بین اصول‌گرایان طرف‌دار و منتقد محمود احمدی‌نژاد اختلافاتی بروز کرده است.

تا‌کنون اصلاح‌طلبان تمایل چندانی برای حضور در انتخابات آتی از خود نشان نداده و گفته می‌شود بعید است نامزدهای احتمالی این جناح هم تایید صلاحیت شوند و در نتیجه مشخص نیست که جناح بندی مجلس بعدی به چه صورت خواهد بود.

بیشتر بخوانید:

«واکنش‌ها به تشریح ابعاد نظامی احتمالی برنامه اتمی ایران»


 


مهشب تاجیک/ رادیو کوچه

ما ایرانی‌ها همان‌طور که بیش‌ترمان واقفیم، خصوصیات بد و منفی زیاد داریم. خصوصیاتی اذیت کننده و چندش‌آور که باعث آزار مداوم و تاریخی خودمان و دیگران شده ‌است. یعنی در این حد که بعضی از آزارهای ما تاریخی بوده است و در بیش‌تر دوره‌های تاریخی مملکت‌مان شاهد آن بوده‌ایم و در این زمینه خدا را شکر فاصله‌ی طبقاتی هم هیچ‌گونه دخالتی نداشته است و ما از بی‌سواد و روشن‌فکر تا اعیان و بی‌پول این ویژگی‌های نفرت‌انگیز را در خود داشته‌ایم و داریم، عده‌ای هم بی‌خود رگ گردن‌شان بیرون نزند، همه را نمی‌گویم، ولی بیش‌تر، بیش‌تر را بله می‌گویم. به طور مثال همه‌ی ما که نه بیش‌ترمان یک خود بزرگ‌بینی فاحش داریم و یک احساس غریب این‌که ما فخر ادب و آداب این جهانیم. به همین دلیل است که بینی‌های خود را باد اندکی می‌کنیم و رو به بالا می‌دهیم، اگر هم روبه بالا نباشد، می‌دهیم برای‌مان بتراشند، و بعد چنان با فخر به عالم قدم برمی‌داریم که نمی‌دانم اصلن فکر می‌کنیم در آن لحظه‌ی خاص چه کسی هستیم.

یکی دیگر از ویژگی‌های نفرت‌انگیز ما، احساس داشتن بیش از اندازه‌ی هوش و زکاوت است. یعنی هر کدام احساس می‌کنیم، یک انیشتمن بالقوه هستیم، که حالا بنا به دلایلی که عمومن هم دلایل بیرونی هستند و به ماتحت ما و رابطه‌ی تاریخی ماتحت ما و گشادی ربط ندارد، به جایی نمی‌رسیم. البته واقعیت این است که ما از هوشی با بهره‌ای خوب برخورداریم، به خصوص اگر در کشوری زندگی کنیم که از بهره‌ی هوشی ناجوری برخوردار باشند، به این یقین می‌رسیم که چیز خوبی نصیب ما شده است. و این‌که به جز درصد اندکی بقیه از این هوش در زمینه‌های خلاف و غیرقانونی و یا اگر نه راه‌هایی که بسیار ساده باشد و احتیاج با تلاش زیادی نداشته باشد استفاده می‌کنیم. به طور مثال ما دوست داریم، در راه‌هایی مثل «گلدکوئست» سرمایه‌گذاری کنیم و این‌که هر چه شرکت هرمی تحت هر عنوانی وارد مملکت ما شد، بانیان اولیه‌ی آن به سودهای کلانی دست پیدا کردند، از نشانه‌های بارز همین تفکر است. چرا برای این‌که ما به هزار و یک دلیل پول درآوردنی را که عرق جبین و کدیمین نخواهد دوست داریم. می‌توانم تا فردا این مقاله را ادامه بدهم و بنویسم. ولی واقعیت این است که ما در کنار خصوصیات گندمان، خصوصیات ویژه‌ای داریم که از خوب بسیار به‌تر است. و حتا، حتا ممکن است بسیاری از خصوصیات بد و بی‌اخلاقی‌های ما را پوشش دهد. شاید به همین دلیل است که ما جزو ملت‌های گوش شیرین دنیا محسوب می‌شویم.

یکی از بارزترین این خصوصیات، تمیزی ما ایرانی‌هاست، یعنی شاید به جرات بتوانم بگویم، نود درصد از ایرانی‌های تمیز هستند، تمیزی و پاکیزگی نه به معنای این‌که هر روز دوش بگیری، که خب ساده‌لوحانه است و نه و همه هم می‌دانند. ایرانی‌ها مردمانی پاکیزه‌اند، خانه‌های‌شان مرتب است و هر وقت حتا سرزده به خانه‌ی یک ایرانی وارد می‌شوی، از تمیزی و براقی همه جا شگفت‌زده می‌شوی، بعضی‌ها، یعنی بعضی از آنان معتقدند که تو پاکیزگی را برای این انجام می‌دهی که دیگران بگویند، چه خانه‌ی تمیزی، ولی به هر دلیلی که باشد، این تمیزی خانه‌ها و حتا کوچه‌ها و خیابان‌ها نعمتی است که یکی از خصوصیات بارز ماست. وقتی در مکانی زندگی می‌کنی که تمیزی، پاکیزگی و نظافت در پیش‌فرض‌شان تعریف نشده است و به سادگی گونی آشغال را از پنجره‌ی طبقه‌ی دهم به وسط بزرگ‌راه، یا خیابان ماشین‌رو پرتاب می‌کنند. یا تمیز کردن گاز که از بدیهی‌ترین کارهای بعد از آشپزی است و محال است یک شلخته‌ی ایرانی هم این کار را انجام ندهد و بعضی از افراد از ملیت‌های دیگر این‌کار را نمی‌کنند، می‌بینی که چه خصوصیت فوق‌العاده‌ای است و جالب است که ما به این یکی حتا مباهات هم نمی‌کنیم. تمیزی، تمیزی ما بد موهبتی است به خدا.

مسئله‌ی دیگری که این هم باعث فخر ما نیست ولی واقعن یکی از نگین‌های درخشان شخصیت ایرانی‌هاست، مسئله‌ی احترام به افراد خواب است. یعنی یک ایرانی که باشی، محال است، ساعت سه نصفه شب وارد خانه بشوی و تناژ صدا را پایین نیاوری و پاورچین، پاورچین وارد نشوی تا دیگران را بی‌خواب یا بدخواب نکنی. یعنی ما در این زمینه یک شعور طلایی داریم. که حتا اگر در شبی، نصفه شبی متوجه شدیم که همسرمان یا پارتنرمان به ما خیانت کرده، و در اتاقی در مجاورت ما هم آدم خوابیده بود، اصوات نکره پخش نمی‌کنیم و تن دیگران را در خواب ساعت سه نمی‌لرزانیم. از قدیم‌الایام هم رسم بر همین بود و مردان و زنانی که پی به خیانت همسران‌شان می‌بردند، نصفه شبی و بی‌هیچ داد و قالی سر آن‌ها را می‌بریدند و حالا هم که متمدن شدیم با همان متانت چمدان را می‌بندیم و از خانه خارج می‌شویم. آخه ملیت نادان اگر او به تو خیانت کرده است، که احتمال زندگی با او برای تو پنجاه پنجاه شده، ابتدا ساعت سه نیمه‌شب هوار هوار می‌کنی، بعد تا پنج صبح ادامه می‌دهی و سپس با خوش‌حالی از این‌که به یک نیتجه‌ی مطلوب رسیده‌ای آهنگ می‌گذاری و خودت هم خواننده را با آن صدای بوق پیکانی هم‌راهی می‌کنی؟ من خودم یک‌بار سرزده وارد یک طویله شدم، گاوها خواب بودند، یک گاو وارد شد و آرام و آهسته بدون مزاحمت برای دیگران، رفت و سرجای خودش خوابید، هیچ گاوی هم بیدار نشد. بیخودی پای حیوانات شریف را به میان نکشیم و به این آدم‌های ناشریف نبندیم‌شان.

ما ایرانی‌ها خصوصیات بد زیاد داریم، خیلی زیاد. ولی خصوصیات خوبی داریم در حد اعلا خوب، کمیاب و حتا شاید نایاب است، خدا به سر شاهد است.


 


اکبر ترشیزاد/ رادیو کوچه

نمی‌دانم شما هم یادتان هست یا نه اما زمانی در فوتبال ایران خبری از پول نبود و حتا بازی‌کنان دو تیم مطرح «پرسپولیس» و «استقلال» با کمک جزیی برخی از هوادران ثروت‌مند باش‌گاه‌های‌شان، بین این دو تیم جابه‌جا می‌شدند. زمانی بود که فوتبالیست‌های حرفه‌ای پول استوک‌های‌شان را هم خودشان می‌پرداختند. تعدادی از آن‌ها حتا اتومبیل شخصی هم نداشتند و برخی از آن‌ها با موتورسیکلت به سر تمرین می‌آمدند. حالا اما همه چیز فرق کرده است و روزنامه‌ها و سایت‌ها در انتشار خبر خرید ماشین‌های میلیونی فوتبالیست‌ها از هم سبقت می‌گیرند. حالا سخن از ویلاهای میلیاردی است و ماشین‌های آلمانی و ژاپنی چند صد میلیونی. اما چرا خودمان را گول بزنیم امروز همه می‌دانند که این فوتبال هیچ چیزش سالم و عادلانه نیست. در مناطق محرومی هم‌چون «سیستان‌وبلوچستان» هزارها جوان با استعداد در آرزوی داشتن یک توپ چرمی می‌سوزند و در مرکز میلیاردها تومان پول میان کسانی تقسیم می‌شود که بسیاری از آن‌ها لیاقت داشتنش را ندارند. در فوتبال ما روابط کثیف و بیمار حرف اول را می‌زند.

وقتی چند روز پیش سایت «انقلاب ‌اسلامی» وابسته به «ابوالحسن‌ بنی‌صدر» نوشت که «پلیس اماکن جمهوری ‌اسلامی با ارسال دستورالعملی به پیست‌های اسکی اعلام نموده که پس از این ورود خانم‌ها بدون سرپرست قانونی یا شوهر به پیست‌های اسکی ممنوع است.» من یکی که کمی شک کردم. این حکم آن‌قدر احمقانه بود که بوی حکومت «طالبان» را می‌داد و شنونده شک می‌کرد نکند غرضی پشت آن‌ست تا بقول معروف پیاز داغش را زیاد کند و مردم را بر علیه نظام تحریک. اما با کمال تاسف و شرمندگی و شرم‌ساری باخبر شدیم که ماجرا حقیقت دارد و بدجوری بوی اجرای احکام شریعت اسلام‌سلفی در کشور به مشام می‌رسد. «نیروی ‌انتظامی» اضافه کرده است که بر مبنای این حکم ورود دختران زیر ۱۸ سال به پیست اسکی نیز بدون حضور پدر و مادرشان ممنوع است، چشم ورزش‌کاران‌مان روشن.

—————————————————

پس از دفاع جانانه‌ی «امیر قلعه‌نویی» و «جواد نکونام» از فوتبالیست‌های «پرسپولیس»، «جلال‌ طالبی» سرمربی سابق تیم‌ملی فوتبال کشورمان نیز به جمع منتقدین مجازات‌های سنگین برای این بازی‌کنان پیوست. «طالبی» که با خبرنگاران برنامه‌ی نود مصاحبه‌ای کرده بود به بی‌توجهی به وضعیت فرهنگ در فوتبال انتقاد کرده و خواسته بود هم‌چون جریان استیضاح وزیر اقتصاد در مجلس، همه چیز با یک معذرت‌خواهی ساده به پایان برسد.

—————————————————

اختلاف دست‌مزد داوران در فوتبال ایران با اروپا هم‌چنان فاحش است. آخرین آمار رسمی که مبالغ دست‌مزد داوران اروپایی را نشان می‌دهد گواه بر این است که به طور متوسط داوران اروپایی جدا از حقوق سالیانه و یا مبلغی که برای تبلیغ دریافت می‌کنند، برای قضاوت در هر بازی درآمدی حدود ده‌برابر داوران ایرانی دارند. البته از همه مهم‌تر این‌که داوران در تمامی نقاط دنیا از بیمه‌های گوناگون برخوردارند، چیزی که در کشور ما یک خواب و رویاست و اگر اتفاقی در حین بازی و یا در مسیر حرکت به شهر برگزاری مسابقه برای داوران پیش بیاید، هم‌چون حادثه‌ تصادفی که سه سال پیش برای یکی از داوران پیش‌ آمد، هزینه‌های درمان و بستری کردن آن‌ها باید به وسیله امور خیریه و یا کمک‌های مردمی پرداخت شود.

—————————————————

به این صحبت‌ها گوش کنید. «او درباره‌ی حکم کمیته‌ی انضباطی فدراسیون فوتبال درباره «محمد نصرتی» و «شیث ‌رضایی» گفت که من به حکم فدراسیون فوتبال کاری ندارم و تکلیفم را درباره اتفاق رخ داده ادا کردم. شاید برخی بگویند با اظهارنظرهای صورت گرفته توسط این دو بازی‌کن و ابراز ندامت‌شان، احکام و جرایم باش‌گاه «پرسپولیس» کمی سنگین بوده است، اما من چنین اعتقادی ندارم و معتقدم با توجه به این‌که این مسئله به شان باش‌گاه «پرسپولیس» لطمه زد، باید جدی‌ترین برخورد با آن صورت می‌گرفت و  هیچ تغییری در این احکام رخ نخواهد داد.» این‌ها سخنان دشمنان و یا منتقدان باش‌گاه «پرسپولیس» نیست، باور بفرمایید که تمامی این کلمات از دهان سردار «رویانیان» بیرون آمده است. او سخنان گهربار دیگری هم گفته است. «رویانیان» با اشاره به ابراز نظر آیت‌اله «مکارم‌شیرازی» درباره این موضوع که آن را عملی زشت و زننده  نه فقط از جهت اسلامی که از دید انسانی نامیده و از مدیرعامل «پرسپولیس» به دلیل برخورد با آن تقدیر کرده  اظهار کرده که «من در روز عید قربان از ایشان عیدی خوبی گرفتم و به عنوان یک نیروی فدایی «رهبر‌ معظم ‌انقلاب» خوش‌حالم که ایشان نسبت به این تصمیم باش‌گاه «پرسپولیس» ابراز لطف و عنایت فرموده‌اند. ضمن این‌که به‌ترین خاطره من در این مدت کسب قهرمانی «جام‌ولایت» در آستانه روز ولایت بود که دل هواداران عزیز ما هم شاد شد.»

ایشان البته به سخنان گهربار خود این را هم افزوده که «استیلی» به‌ترین گزینه برای مربی‌گری این تیم است و گفته است که در جریان بازی در «جام‌ ولایت» این «استقلالی‌ها» بودند که دایی را تشویق کردند. و در آخر هم با یک جمله کولاک کرده‌اند و فرمده‌اند: «وقتی که من در مصاحبه با آن خبرنگار گفتم که «استقلالی» هستم خواستم تا «پرسپولیسی» بودنم را در گفت‌و‌گو با آن خبرنگار لو ندهم.» جل‌الخالق انگار ایشان علم غیب داشته و از سال‌ها پیش می‌دانسته که قرار است مدیر عامل «پرسپولیس» شود. قسمت خنده‌دارتر ماجرا پس از آن است که ایشان گفته‌اند ما با بررسی 45 روزه و براساس مطالعه ساختار باش‌گاه‌های موفق دنیا و استفاده از نظرات کارشناسان متخصص در امر فوتبال، ساختار جدید باش‌گاه «پرسپولیس»، را تصویب کرده‌ایم. نه خیر اشتباه نکردید، 45 سال یا 45 ماه نبوده، ایشان دقیقن گفته‌اند در عرض 45 روز. خوب وقتی ما رییس‌ جمهوری داریم که هنوز انقدر شعورش نمی‌رسد که هنگام مصاحبه با یک خبرنگار خارجی، دستش را درون سوراخ دماغش نکند و در همان حال برای مدیریت دنیا هم برنامه ارایه می‌دهد، شما از یک سردار بدبخت سپاه به نام «رویانیان» چه انتظاری دارید؟

—————————————————

یک خبر بسیار بسیار شنیدنی دیگر از باش‌گاه «پرسپولیس» این‌که به گزارش خبرگزاری «مهر»، در جلسه شورای مدیران باش‌گاه «پرسپولیس» در عصر چهارشنبه مقرر شد «علی ‌پروین» به عنوان مدیرفنی و راهبری تیم، از این پس تمامی اظهارنظرها و مصاحبه‌های فنی و فوتبالی را انجام دهد. بنده‌ی حقیر جسارتن و عاجزانه خواهش می‌کنم که در زمان مصاحبه‌های «علی آقا» یک نفر حساب‌دار همیشه در کنار دست ایشان حضور داشته باشد که در زمان ارایه‌ی آمارها خلاصه هر جوری هست جمع آمار زیر صددرصد یا بالای آن نشود. چون می‌دانید که «علی ‌پروین» تخصص ویژه‌ای در این زمینه دارد.

—————————————————

در یک اتفاق غم‌انگیز دیگر برای فوتبال و به‌طور کلی فرهنگ و آبروی ما ایرانیان، در برنامه‌ای ورزشی در انگلیس پیش از پخش صحنه‌های کتک خوردن هفته‌ی گذشته‌ی داور در «تالش»، مجری می‌گوید: «اگر فکر می‌کنید در لیگ‌های انگلیس با داوران بدرفتاری می‌شود نگاهی به این فیلم بیندازید و ببینید یک تیم ایرانی با این مرد سیاه‌پوش نگون‌بخت چگونه رفتار می‌کند؟»

—————————————————

پس از آن‌که در سال 2009 حمایت فدراسیون «بدن‌سازی‌ و پرورش ‌اندام ‌ایران» از دبیرکل فاسد «فدراسیون بدن‌سازی ‌آسیا» منجر به محرومیت و تعلیق تیم ایران شد، امسال به همت و هزینه‌ی شخصی جمعی از علاقه‌مندان و ورزش‌کاران کشورمان و تشکیل انجمن «بدن‌سازی و قوی‌ترین‌ مردان‌ ایران» تیمی را از ایران به مسابقات جهانی IFBB اعزام و به مقام سوم جهان دست پیدا کردند.

جالب است که بدانید دو ورزش‌کار ایرانی نیز موفق به کسب مدال برای تیم کشور «آذربایجان» شدند.


 


خبر / رادیو کوچه

روز پنج‌شنبه، 10 نوامبر، با کناره‌گیری جورج پاپاندرئو از سمت نخست وزیری یونان، رییس جمهوری این کشور از لوکاس پاپادموس، از معاونان پیشین رییس بانک مرکزی اروپا، خواسته است تا ریاست دولت وحدت ملی را تا زمان برگزاری انتخابات پارلمانی بعدی بر عهده بگیرد.

دولت وحدت ملی پس از موافقت رهبران احزاب یونان با نخست وزیری آقای پاپادموس تشکیل شده و برنامه اصلی آن تصویب یک برنامه ریاضت اقتصادی به منظور دریافت کمک یک‌صد و سی میلیارد یورو از اتحادیه اروپا برای بازپرداخت بدهی‌های مالی این کشور است.

یونان با یک بدهی سنگین خارجی روبه‌رو است و بدون کمک خارجی، توانایی بازپرداخت این بدهی را ندارد.

بیشتر بخوانید:

«دولت جدید یونان معرفی می‌شود»

«عدم شرکت برلوسکونی در انتخابات آینده ایتالیا»


 


کیومرث/ دفتر تاجیکستان/ رادیو کوچه

 

«امروز نیوز»

این روزنامه از برکناری سه‌ خادم پلیس در منطقه «شاه منصور» شهر دوشنبه، پایتخت تاجیکستان، خبر داده است. مقامات وزارت امور داخلی تاجیکستان به «امروز نیوز» گفته‌اند این سه‌ خادم پلیس برای سهل‌انگاری در اثنای کار که با مرگ «بهرام‌الدین شادی‌یف» انجام یافته است از مقام‌های‌شان سبک‌دوش شده‌اند. خانواده «بهرام‌الدین» یک ساکن ۲۸ ساله پایتخت خادمان پلیس منطقه «شاه منصور» شهر دوشنبه را در مرگ فرزند خود مقصر می‌شمارند. «نیازبی‌بی بوری‌یوا» مادر «بهرام‌الدین» گفته است برکناری سه خادم پلیس به جراحت قلب آن‌ها مرحم نمی‌شود و با برکناری آن‌ها عدالت نیز برقرار نشده است. او افزوده است، برای تحقیق واقعی مرگ فرزندش به دادگاه شکایت خواهد برد. «امروز نیوز» می‌نویسد «بهرام‌الدین شادی‌یف» روز ۱۹ اکتبر از سوی ماموران پلیس «شاه منصور» بازداشت شده و تنها پس از یک روز در حال بیهوشی به بیمارستان انتقال می‌یابد و در آن‌جا از دنیا چشم می‌پوشد. سازمان‌های حامی حقوق انسان نیز به تحقیق این قضیه تاکید کرده ولی‌ از مقامات خواسته‌اند که این تحقیقات را باید مقامات دولتی هم‌راه با نمایندگان جامعه مدنی برگزار بکنند.

«فرژ»

بحث سردی مناسبات تاجیکستان و روسیه را در یک گفت‌وگوی اختصاصی با «رحمت‌اله ظاهراف» رهبر حزب سوسیال دمکرات و از مخالفان سرسخت حکومت تاجیکستان مطرح کرده است. آقای ظاهراف گفته است واقعن در حال حاضر مناسبات دوشنبه و موسکو که در گذشته رسانه‌ها اولی را «برادر کوچک» و دومی را «برادر بزرگ» می‌نامیدند، خوب نیست. او برای مثال گفته است در یک سال آخر جانب روسیه برای واردات محصولات نفتی به تاجیکستان باج گمرکی را بالا برد که در نتیجه مردم و دولت این کشور هزار‌ها دلار زیان دیدند. رهبر حزب سوسیال دمکرات تاجیکستان به این سوال که دلیل اصلی بدشوی مناسبات تاجیکستان و روسیه کدام است، چنین پاسخ داده است: «البته چنین مناسبت به منفعت روسیه نیست و این کشور نمی‌خواهد که روابطش با تاجیکستان خراب شود. تاجیکستان هم نمی‌خواهد که روابطش با روسیه سرد شود. فکر می‌کنم این‌جا منافع شخصی‌ از منافع دولتی بالا گذاشته شده است. «رحمت‌اله ظاهراف» افزوده است سیاست‌های نادرست جانب تاجیکستان است که مناسبات با روسیه را خلل‌دار می‌سازد.

«اسسر»

صفحه‌های تاحال ناکشیده زندگی‌ «ابراهیم بیک» را ورق زده است که در آغاز قرن بیستم در «بخارای شرقی» علیه ارتش سرخ شوروی مبارزه کرده است. نشریه می‌نویسد اکثر تاجیکان در کتاب‌های تاریخ تنها پرامون بیدادگری‌های «ابراهیم بیک» در بخارای شرقی آگاهند. ولی‌ تا حال کسی‌ نمی‌دانست که ابراهیم بیک به افغانستان نیز رفته علیه ارتش شاه افغانستان جنگیده است. بنا به نوشته «اسسر» ابراهیم بیک سال ۱۹۲۶ میلادی از رود آمو گذشته به افغانستان می‌رود و در آن‌جا با آخرین امیر بخارا «عالم خان» که از کشورش فرار کرده در افغانستان مهاجر شده بود، دیدار می‌کند. نشریه می‌افزاید «ابراهیم بیک» که در کشورش ارتش سرخ او را آرام نمی‌گذاشت تا سال ۱۹۳۰ میلادی در افغانستان باقی مانده و هم‌راه خانواده‌اش در آن‌جا زندگی کرده است.


 


خبر / رادیو کوچه

به گزارش رسانه‌های حقوق بشری، روز چهارشنبه، 9 نوامبر، با تایید یک‌سال حبس تعزیرى توسط دادگاه تجدید نظر استان تهران، حبس ابوالفضل عابدینى روزنامه‌نگار و فعال حقوق بشر به ١٢ سال افزایش یافته است.

به گزارش هرانا، شعبه ٢٨ دادگاه انقلاب تهران درتاریخ ١١ اردی‌بهشت سال جارى این روزنامه‌نگار و فعال حقوق بشر را درحالى که مشغول سپرى کردن دوران محکومیت ١١ ساله خویش بود به اتهام تبلیغ علیه نظام به یک‌سال حبس محکوم که با اعتراض وی پرونده به دادگاه تجدید نظر استان تهران ارجاع داده شد.

ابوالفضل عابدینی نصر روزنامه‌نگار و فعال حقوق بشر در ۱۱ اسفند ماه سال ۱۳۸۸ توسط ماموران اطلاعات سپاه پاسداران در منزلش بازداشت و به بند ۲ الف زندان اوین منتقل شد وی از سوی دادگاه انقلاب اهواز به ۱۱ سال حبس محکوم شده بود.

بیشتر بخوانید:

«افزایش محکومیت ابوالفضل عابدینی به ۱۲ سال حبس»


 


سحر بیاتی/ رادیو کوچه

این‌جا آسیاست، پایتخت مالزی، شاه‌راهی رو به توسعه در جنوب شرقی با هوایی استوایی و جاذبه‌های بسیار برای توریست‌های مشتاق شرق و غرب، اما سوال این‌جاست که  به اتکای کدام یک از جاذبه‌های توریستی است که اقتصاد گردش‌گری در این سرزمین رونق یافته و مالزی را جزو پنج کشور اولی قرار داده که مقصد مسافران باشد؟

راهی شدم به دیدن نزدیک‌ترین جاذبه توریستی «کوالالامپور» به محل سکونتم، یعنی «زونگارا» (Zoo Negara). این باغ‌وحش آن‌قدر به محل سکونت من نزدیک هست که گاه فکر می‌کنم برخی از حیوانات ساکن در آن برای گذراندن اوقات فراغت به حیاط مجتمع ما می‌آیند تا من هم با بیسکویت، نان لواش، کلم و سایر خوراکی‌های مانده در یخچال از آن‌ها پذیرایی کنم.

البته میمون‌هایی که به حیاط مجتمع ما می‌آیند اهل جنگل هستند و ساکن «زونگارا» نیستند اما میمون‌های ساکن در این باغ وحش از نوع کمیاب‌تر و قیمتی‌تری هستند.

با تهیه بلیط‌های 30 رینگتی وارد محوطه سرسبز و زیبای باغ وحش می‌شوم، هنوز چند قدم جلوتر نرفته‌ام که بارانی تند باریدن را آغاز می‌کند و چاره‌ای نیست جز دویدن تا رسیدن به یک سقف، امان از باران‌های استوایی که بی خبر و ناگهانی چنان می‌بارند که گمان می‌کنی هرگز از نفس نخواهند افتاد.

پیش از رسیدن به سقفی که روی تعدادی صندلی کشیده شده حوض‌چه‌ای را دیدم با «اسب‌های آبی» فکر می‌کنم حالا که باران چون سیل می‌بارد اگر آب حوض‌چه بالا بیایید این نرده‌های کوتاهی که تا بالای زانوی بازدیدکنندگان هم نمی‌رسد می‌تواند مانع خروج «اسب‌های آبی» شود؟ اگر آن‌ها بیرون بیایند که با یک فوت‌شان من و خیلی‌های دیگر را به ناکجا پرت می‌کنند.

سرگرمی خوبی است انتظار زیر باران و داستان بافتن به سبک فیلم‌های حادثه‌ای در فضایی جنگلی، با فکر کردن به داستان‌های این‌چنینی یاد فیلم «شارک نایت» می‌افتم که این روزها در سینماهای «کوالالامپور» به صورت سه بعدی و با صدای «دالبی» روی پرده رفته و من شب پیش دیده بودم. داستان چند دختر و پسر جوان که در جزیره‌ای گیر کوسه‌ها می‌افتند. کم از دریا و شنا کردن واهمه داشتم با دیدن این فیلم هم بر وحشت خویش افزودم‌، شب موقع خواب جرات بستن چشم‌هام را نداشتم و تمام مدت تصویر سه بعدی جناب کوسه را در ذهن تداعی می‌کردم که برای بلعیدن من از زیر تخت پرواز کرده، این از رویای شب پیش این هم از خیال‌بافی‌های امروز.

بلاخره باران بند می‌آید و من از شر خیال‌بافی‌های ترس‌ناک خلاص می‌شوم و اول از همه به سراغ اسب‌های آبی می‌روم تا از بودن‌شان در حوض مطمئن شوم که البته حدسم درست بود و باران آب حوض را زیادتر کرده بود و اسب‌های آبی بی‌حوصله و خسته از آب بیرون آمده و مشغول خوردن ناهار بودند.

در پیچ و خم‌های این باغ‌وحش دیدنی پر است از قفس حیوانات بزرگ و کوچک اما برخی از حیوانات در فضایی آزادتر نگه‌داری می‌شوند و با فاصله از بازدید کنندگان که این فاصله را حوض بزرگی از آب پر کرده به زندگی آرام و بی‌دغدغه خود سرگرم هستند.

دریاچه‌ای بزرگ و زیبا هم در قلب باغ‌وحش خودنمایی می‌کند که پر است از «لک‌لک‌های» زیبا و نیمکت‌هایی برای نشستن و تماشا، تماشای هر آن‌چه زیباست، تابلوی نقاشی پروردگار رنگ و طرح، سکوت و آرامش در فضای اطراف دریاچه موج می‌زند و دلت می‌خواهد خلوت کنی به تماشا و نیایش، به ستودن خالق این همه زیبایی.

دوباره راه می‌افتم به دیدار حیوانات باغ‌وحش که می‌رسم به ببرها هر چند آزاد اما گویی خشمی را در خود فرو می‌دهند شاید از نگاه آدم‌ها دل‌خورند شاید هم مرد مالایی کنار دستی من که بلند بلند چیزی می‌گوید خشم‌گین‌شان کرده. شاید ببرهای این‌جا زبان مالایی را می‌دانند.

اما «شیرها» بی‌حوصله خمیازه می‌کشند و «گاومیش‌ها» به نشخوار مشغول‌اند. فیل‌ها هم که انگار همیشه مطیع‌ترین حیوانات روزگارند. هر چند در میان شوق و ذوق چند کودک برای نوزاش یکی از آن‌ها همه آب نوشیده را پس می‌دهد و سیلی به راه می‌افتد به عظمت باران‌های استوایی، همه بچه‌ها از خنده ریسه می‌روند و فیل بی‌تفاوت غذاهای خشکی را هم که خورده بازیافت کرده و خلاصه پشتش را می‌کند به جمعیت و … خنده به کودکان امان نمی‌دهد و بزرگ‌ترها از خنده کودکانه شان به وجد می‌آیند.

کمی این‌طرف‌تر اما زرافه نر به دنبال زرافه ماده راه افتاده و ناز می‌کشد، زرافه ماده هم با لوندی‌های زنانه خیلی نرم و آرام از دستش در می رود و زرافه نر کوتاه نمی‌آید.

چقدر دلم می‌خواست زبان این حیوانات را می‌فهمیدم، می‌دانستم ببر از چه خشم‌گین بود، یا زرافه ماده چه در سر دارد؟

در قسمتی دیگر از این باغ وحش بر می‌خوریم به خزنده‌ها، انواع مار، کروکدیل، روتیل  که در محفظه‌های شیشه‌ای نگه‌داری می‌شوند. جلوتر حوض‌چه‌های کوچکی است با انواع لاک‌پشت‌ها که کارکنان باغ وحش در یکی از این حوض‌چه‌ها مشغول سیر کردن شکم لاک‌پشت‌ها هستند. یکی از آن‌ها به بقیه امان نمی‌دهد و همه هویچ‌ها را می‌خورد و هر‌کس هویچی به دندان می‌گیرد با یک حرکت سریع می‌خواهد از دهنش بقاپد.

اما دو لاک‌پشت بسیار بزرگ خارج از حوض‌چه آب شان نرم و آرام راه می‌روند که اولی می‌ایستد و دومی قصد دارد از کول‌اش بالا برود، اولی ماده است و لاک‌پشت نر قصد جفت گیری دارد که گویا از راه رفتن و ناز کشیدن به محض رسیدن به معشوق خسته می‌شود و همان بالا روی کول معشوق خوابش می‌برد. به نظرم این لاک‌پشت نر همان «شلمان» لاک‌پشت معروف کارتون «بامزی» بود که ساعتش زنگ زد و اصلن برایش مهم نبود برای رسیدن به این‌ لحظه چه تلاشی کرده است.

غرق شدن در دنیای حیوانات لذت غریبی دارد؛ کودک درونت بیدار می‌شود و قصه می‌بافی، رویاپردازی می‌کنی و با تک تک حیوانات خاطره‌ای داری از سال‌های دور کودکی از شیری که می‌خواست «کدو قلقله زن» را بخورد تا لاک‌پشتی که ساعتش زنگ می‌زد و خوابش می‌برد، بز زنگوله پا و بزغاله‌هایش، انگار دنیایی حیوانات به صداقت دنیای کودکی ما نزدیک‌تر بود.

غیر ممکن است وارد چنین باغ وحش زیبایی بشوی و همه بی‌حوصلگی‌ها و خسته‌گی‌هات را فراموش نکنی، مسافران چه می‌خواهند جز از یاد بردن روزمرگی‌ها، رفع خستگی و لذت بردن از دنیای متفاوت؟ باغ وحش‌های پیش‌رفته با فضایی جذاب یکی از آن چیزهایی است که  مالایی‌ها و تایلندی‌ها دارند و ما در ایران نداریم.

سفر ادامه دارد برای یافتن جاذبه‌های جنوب شرق آسیا، برای کشف راز رتبه‌های درخشان جنوب شرقی‌ها در جذب گردش‌گر و ناکامی ما ایرانی‌ها.


 


کیان امانی/رادیو کوچه

در روز شنبه ۵ نوامبر سازمان غیرانتفاعی ایران رویان، هماهنگ با فراخوان و حرکت عمومی خود؛ “ما فراموش نخواهیم کرد” نمایش “آزادی داستان هایی از اوین  را به صحنه برد. این نمایش تلاش می کند تا با یک برداشت آزاد هنری از داستان های حقیقی، فداکاری ها و سرگذشت دشوار و پرفراز و نشیب 4 زن زندانی در ایران را  روایت کند. در خلال نمایش؛ داستان یک زن خبرنگار-عکاس، یک مادرِ فعال حقوق بشر، یک زن جوان کرد و یک زن بهایی از زبان 4 دختر خردسال و با فریادی رسا منعکس شد.   

گروه نمایشی آزادی مرکب از دانش آموزان محلی بود که در دبستان شرِوود، مدرسه اِدلین، کوپر، کیلمر و شعبه راهنمایی مدرسه بونی، ساوت لِیک  و دبیرستان رابینسون به تحصیل مشغول هستند. کارمل تبیانیان یکی از دانش آموزان دبیرستان رابینسون می گوید: “دلیل من برای ایفای نقش در این نمایش، تنها رساندن صدای آنکه فریادش به جایی نرسیده است، نبود؛ بلکه کمک به برقراری آزادی و عدالت برای کسانی است که در سراسر جهان و خصوصأ در ایران با ظلم و بی عدالتی دست و پنجه نرم می کنند.”

به گفته مدیر اجرایی سازمان ایران رویان لیلا میلانی در روز شنبه ۵ نوامبر حدود ۳۰۰ نفر برای دیدن این تئاتر به سالن بهایی سنتر ویرجینیای شمالی واقع در شهر استرلنیگ آمده بودند.  عواید برپایی این نمایش، صرف هزینه های اجرای همگانی آن در 55 مین کمیسیون مقام زن؛ که در ماه مارس 2012 در نیویورک برگزار می گردد، خواهد شد.لیلا میلانی افزود: “هرساله سازمان های دولتی و نهادهای غیردولتی برای ارزیابی وضعیت پیشرفت زنان در سراسر جهان در نیویورک گرد هم می آیند، و ما مصمم هستیم تا دقیقأ درهمین مقطع زمانی، صدای زنان ایرانی را که در پشت میله های زندان اسیرند  به گوش جهانیان برسانیم تا روند فعلی نقض حقوق بشر در ایران، علی الخصوص در حصار اوین متوقف شود.”

ایران رویان؛ نهادی غیرانتفاعی، غیرسیاسی و غیرمذهبی است که در سپتامبر 2010 فعالیت خود را در ایالت ویرجینیای شمالی آغاز کرده است. ایران رویان، رسالت و چشم انداز خود را پیشبرد وضعیت حقوقی، سیاسی و اجتماعی زنان و دختران ایرانی می داند.


 


خبر / رادیو کوچه

سیلویو برلوسکونی، نخست وزیر ایتالیا، روز چهار‌شنبه، 9 نوامبر، اعلام کرده است که قصد کناره‌گیری دارد و در انتخابات آینده نیز شرکت نخواهد کرد.

این خبر در حالی اعلام می‌شود که هزینه استقراض دولت ایتالیا به رکود بی‌سابقه هفت درصد رسیده است.

ایتالیا سومین اقتصاد بزرگ حوزه یورو است و بحران اقتصادی آن پیامدهای جدی برای اقتصاد جهان خواهد داشت.

این در حالی است که در یونان، عضو دیگر حوزه یورو نیز مذاکرات احزاب سیاسی برای تشکیل دولت ائتلافی بی‌نتیجه بوده است.

ارزش شاخص‌های عمده بازار بورس و اوراق قرضه آمریکا (وال استریت) روز چهارشنبه در پی افزایش نرخ بهره‌ای که دولت ایتالیا برای بدهی کلان خود می‌پردازد، بیش از سه درصد کاهش یافت.

بیشتر بخوانید:

«احتمال استعفای برلوسکونی، نخست وزیر ایتالیا»

«دولت جدید یونان معرفی می‌شود»



 


رادیو کوچه

1483 میلادی- «مارتین لوتر» (Martin Luther)، موسس فرقه «پروتستان» متولد شد. مارتین لوتر، کشیش و مترجم انجیل به زبان آلمانی و یک تجدیدنظرطلب مذهبی بود. او یکی از تاثیرگذارترین شخصیت‌ها در تاریخ آیین مسیحیت و از پیشوایان نهضت اصلاحات پروتستانی به شمار می‌رود.

مذهب پروتستان برخلاف کلیسای کاتولیک، معتقد به بخشودگی مومنان به پشتوانه اجرای اوامر سنتی کلیسا نبوده بلکه هرانسانی که در بارگاه احدیت با اعتقاد و ایمان راستین به گناهان خود اعتراف و طلب آمرزش کند، حقانیت و عدالت باریتعالی شامل حالش خواهد شد.

1925 میلادی- «ریچارد برتون» (Richard Burton) بازی‌گر بریتانیایی نیز در چنین روزی در «ولز» زاده شد.

با دریافت بورس به آکسفورد رفت. کمی پیش از ورود به دانش‌گاه، در شهر لیورپول برای نخستین بار روی صحنه تاتر رفت، سال بعد برای اجرای نمایش‌نامه «آرامش موبد» به لندن رفت. از سال 1944 تا 1947 در نیروی هوایی انگلستان خدمت کرد.

وی در سال 1952 به هالیوود رفت، او هفت بار نامزد جایزه اسکار شد که البته هیچ‌گاه آن را کسب نکرد. سال 1953 در فستیوال ادینبرگ ایفاگر نقش «هملت» بود و در چندین اثر شکسپیر به ایفای نقش پرداخت.

ریچارد برتن و الیزابت تیلور در دهه‌ی 1960از موفق‌ترین و محبوب‌ترین هنرپیشه‌های هالیوود بودند. آن‌ها در سال 1962 در جریان تولید فیلم سینمایی «کلئوپاترا» با هم آشنا شدند و پس از آن نیز ازدواج کردند.

وی در فیلم‌های «کلئوپاترا»، «رام کردن زن سرکش»، «چه کسی از ویرجینیا وولف می‌ترسد؟» نقش آفرینی کرده است.

1982 میلادی- «لئونید ایلیچ برژنف» (Leonid Brezhnev) سیاست‌مدار و رهبر شوروی درگذشت. او در سال ۱۹۶۴ دبیر اول و از سال ۱۹۶۵ به بعد دبیر کل کمیته مرکزی حزب کمونیست اتحاد شوروی بود. وی هم‌چنین ریاست شورای عالی اتحاد شوروی را به عهده داشت.

در دوره حکومت برژنف بنابر خواست حکومت افغانستان، نیروهای شوروی به این کشور وارد شدند. برژنف با کشور آمریکا در دوره ریاست جمهوری نیکسون هم‌کاری فضایی برقرار کرد.

در دوران رهبری برژنف بر شوروی، حکومت این کشور گسترش یافت. تلاش در جهت کاهش اختلاف در سطح درآمدها، اجرای طرح‏های بزرگ خانه‏سازی، افزایش هزینه‏های دفاعی و کاهش نرخ رشد اقتصادی، برخی از اقدامات و نتایج به دست آمده در دوره طولانی مدت حکومت وی به حساب می‏آید.

1975 میلادی- قطع‌نامه 3379 مجمع عمومی سازمان ملل متحد در محکومیت نژادپرستی صهیونیسم و آپارتاید تصویب شد.

در این قطع‌نامه دو کشور آفریقای جنوبی و اسراییل به‌عنوان سیستم‌های نژادپرست محکوم شدند. در نهایت، این قطع‌نامه 16 سال بعد در جریان کنفرانس صلح مادرید میان اعراب و اسراییل در اوایل نوامبر 1991 لغو شد.

صهیونیسم یک جنبش سیاسی و ملی‌گراست که در اواخر سده 19 میلادی شکل گرفت. عمده‌ترین هدف جنبش صهیونیسم، تشکیل کشوری برای یهودیان بود. این جنبش بر منابع تاریخی و مذهبی تکیه دارد که یهودیان را به سرزمین اسراییل مرتبط می‌کند.

      ———————————————–

برخی از روی‌دادهای دیگر

1759 میلادی- «فردریک شیلر» مورخ، فیلسوف، نویسنده، نمایش‌نامه‌نگار و شاعر آلمان و مردی که از زیبایی‌ها و نکویی‌ها سخن گفته است دهم نوامبر به‌دنیا آمد.

1888 میلادی- «اندری توپولف» (Andrei Tupolev) طراح و مخترع بیش از یک‌صد نوع هواپیما دهم نوامبر در روسیه به‌دنیا آمد. در مهندسی مکانیک و تکنولوژی دکترا گرفت و دست به کار ساخت هواپیما زد و یکی از موسسان انستیتوی علوم هوایی ـ فضایی کشورش بود. معروف‌ترین هواپیماهایی که توپولف طراحی کرد توپولف‌های 134 و 154 (TU) هستند.

2007 میلادی- «نورمن میلر» نویسنده مشهور آمریکایی، درگذشت. نورمن مایلر در سال ۱۹۶۹ میلادی، به خاطر نوشتن کتاب «سپاهیان شب» برای اولین بار برنده جایزه کتاب ملی سال شد.

منبع‌ها‌:

ویکی‌پدیا (انگلیسی و فارسی)

راسخون

تبیان

نیویورک تایمز

Iranian history


 


خبر / رادیو کوچه

ناوی پیلای، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، روز چهارشنبه، 9 نوامبر، در اظهارنظری درباره وقوع جنگ داخلی در سوریه هشدار داده است. او این مطلب را در نیویورک به شورای امنیت سازمان ملل متحد اعلام کرد.

خانم پیلای تاکید کرد: «این واقعه در لیبی اتفاق افتاد و امکان دارد که در سوریه نیز رخ دهد.»

سازمان ملل متحد می‌گوید تعداد افرادی که در جریان تظاهرات ضد دولتی سوریه کشته شده‌اند، از ۳۵۰۰ تن گذشته است. این در حالی است که فعالان حقوق بشر در سوریه این تعداد را بیش از چهارهزار تن اعلام می‌کنند.

از سویی دیگر دولت سوریه ناآرامی‌های این کشور را به «گروه‌های مسلح تروریستی» نسبت داده و مدعی شده است بیش از هزار نفر از سربازان و نیروهای امنیتی این کشور تا کنون کشته شده‌اند.

بیشتر بخوانید:

«دولت آمریکا در خشونت‌های این کشور دخالت دارد»


 


رادیو کوچه

مهم‌ترین عنوان‌های مطبوعات امروز ایران:

اعتماد

1) آمانو اطلاعات تازه از برنامه هسته‌ای ایران را منتشر کرد، از واکنش منفی چین و روسیه تا موضع‌گیری محتاطانه آمریکا

http://www.etemaad.ir/Released/90-08-19/204.htm

تازه‌ترین گزارش یوکیا آمانو همان‌طور که رسانه‌ها و دیپلمات‌های غربی هم پیش‌تر وعده داده‌اند متفاوت‌تر از گزارش‌های پیشین بود و این‌بار صریح‌تر از قبل به ابعاد احتمالی نظامی برنامه هسته‌ای ایران پرداخته شده است.

ویکتوریا نولاند، سخن‌گوی وزارت امور خارجه آمریکا روز سه‌شنبه اعلام کرد که گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره ایران در دست بررسی وزارت امور خارجه این کشور قرار دارد و تا پایان مطالعات هیچ اظهارنظری درباره آن صورت نخواهد گرفت.

2)احمدی‌نژاد خواهان ارجاع پرونده بقایی به آیت‌اله شاهرودی شد

http://www.etemaad.ir/Released/90-08-19/204.htm

عصر ایران نوشت: محمود احمدی‌نژاد پیشنهاد داده پرونده حمید بقایی برای حکمیت به آیت‌اله هاشمی‌شاهرودی سپرده شود. قوه قضاییه و دولت بر سر پرونده بقایی اختلاف دارند و هر کدام نیز بر نظر خود در این باره اصرار می‌کنند. دست‌گاه قضایی بر مجرم بودن بقایی تاکید دارد ولی دولت نظر دست‌گاه قضایی را نپذیرفته است.

خراسان

1) بیانیه شدید‌اللحن روسیه علیه گزارش سیاسی آمانو

http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1390&month=8&day=19&id=1192740

وزارت خارجه روسیه با انتشار بیانیه ای اعلام کرد: «گزارش تنش‌زای آژانس درباره فعالیت‌های هسته‌ای ایران باعث دل‌سردی و تعجب شدید مسکو شده است» این واکنش شدید‌اللحن مسکو به گزارش یوکیا آمانو مدیرکل آژانس درباره فعالیت‌های هسته‌ای ایران که شام‌گاه سه‌شنبه در اختیار اعضای شورای حکام قرار گرفت نشان می‌دهد که برخی تحلیل‌ها مبنی بر اعمال تحریم‌های شدیدتر علیه ایران پس از انتشار گزارش جدید آمانو با موانع جدی مواجه است. هم‌زمان معاون وزیر خارجه روسیه به اینترفکس گفت: «روسیه به هیچ عنوان از وضع تحریم‌های بیش‌تر علیه ایران حمایت نمی‌کند.»

2) سردار جزایری: اگر آمریکا عذرخواهی نکند، صدمه خواهد دید

http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1390&month=8&day=19&id=1192427

سردار سرتیپ جزایری در پی اظهارات وقیحانه مقام آمریکایی مبنی بر ترور فرمان‌دهان سپاه، در گفت‌وگو با سایت انگلیسی زبان یو اس کلوز آپ با بیان این‌که «اگر آمریکا عذرخواهی نکند، صدمه خواهد دید» اظهار کرد: جای تعجب است که بعضی مقامات آمریکایی تا این حد دارای ضعف اطلاعاتی هستند که نمی‌دانند هم‌وطنان‌شان دارای چه موقعیت متزلزلی در منطقه پیرامونی جمهوری اسلامی ایران هستند.»

کیهان

1) تظاهرات مردمی در ایتالیا برلوسکنی را وادار به استعفا کرد

http://www.kayhannews.ir/900819/16.htm#other1609

نخست وزیر ایتالیا سرانجام به کناره‌گیری از قدرت و اعلام استعفای خود تا دو هفته آینده راضی شد.

به گزارش خبرگزاری‌ها، «سیلویو برلوسکنی» نخست وزیر ایتالیا که کشورش به عنوان دومین اقتصاد منطقه یورو با بحران بی‌سابقه مالی روبه‌رو است تا چند روز پیش شایعه استعفای خود را به شدت تکذیب می‌کرد.

2) مقامات ارشد رژیم صهیونیستی: روز حمله به ایران‌، آخرین روز اسراییل است

http://www.kayhannews.ir/900819/3.htm#other301

یک روزنامه صهیونیستی از قول مامورین سابق امنیتی و نظامی اسراییل نوشت که حمله به ایران مساوی با فروپاشی اسراییل است.

روزنامه صهیونیستی معاریو نوشت: اگر جنگنده‌های اسراییلی تاسیسات هسته‌ای ایران را هدف قرار دهند، در این حملات یک سوم این هواپیماها توسط پدافند هوایی در اختیار ایران که سیستم دفاعی روسی است، سقوط خواهند کرد و در ادامه به این نکته تاکید می‌کند که این حمله در نوع خود پیچیده‌ترین و خطرناک‌ترین حمله تاریخ اسراییل خواهد بود و هم‌چنین با استناد به منابع آگاه امنیتی از نبود اطلاعات کافی از تاسیسات هسته‌ای تهران سخن به میان می‌آورد و تاکید می‌کند که نتایج این حمله برای اسراییل بیش از هر چیز به یک فاجعه شبیه خواهد بود.

جام جم

1) گزارش آمانو مرده منتشر شد

http://www.jamejamonline.ir/newstext.aspx?newsnum=100858998787

رییس مجلس شورای اسلامی گفت: «گزارش اخیر مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دارای نکاتی است که با واکاوی مشخص می‌شود که این گزارش مرده منتشر شده است.» لاریجانی ادامه داد: «در گزارش‌های قبلی آژانس شاهد بودیم که گاهی ظاهر آن توسط غربی‌‌ها بزک می‌شد و به دنبال این بودند که نیت‌شان مشخص نشود اما در گزارش اخیر آژانس شاهد بودیم که آن‌ها بچگانه و با عجله رفتار کردند.»

2) از سر‌گیری پرداخت وام‌های بانک جهانی به ایران

http://www.jamejamonline.ir/papertext.aspx?newsnum=100858985606

مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور از آغاز دریافت وام از بانک جهانی برای پروژه‌های فاضلاب ایران خبر داد و گفت: «پی‌گیری‌ها باعث شد ایران بخشی از وام خود از بانک جهانی به میزان 50 میلیون دلار را دریافت کند.»

رسالت

1) حیثیت آژانس خرج ادعای پوچ آمریکا شد

http://www.resalat-news.com/Fa/?code=82486

رییس جمهوری در اجتماع مردم شهرکرد خطاب به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: «چرا تمام حیثیت آژانس را خرج ادعاهای پوچ آمریکا می‌کنید؟ تاریخ نشان داده هیچ یک از دشمنان اسلام تاکنون طعم پیروزی بر ملت ایران را نچشیده‌اند.»

2) پژاک در حال زمینه‌سازی حضور اطلاعاتی آمریکا در مرزهای ایران بود

http://www.resalat-news.com/Fa/?code=82500

سخن‌گوی نیروی زمینی سپاه در عملیات شمال‌غرب گفت: «یکی از دلایل برخورد قاطع و سریع با پژاک این بود که آمریکایی‌ها با گسترش در مرزهای ایران در حال طراحی توطئه‌ای علیه نظام ما بودند. بنابراین سپاه تصمیم گرفت تا این توطئه را در نطفه خفه کند.»

دنیای اقتصاد

1) واکنش تند نماینده ولی‌فقیه در سپاه به سخنان ‌هاشمی

http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=277212

نماینده ولی‌فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در واکنش به سخنان اخیر‌ هاشمی رفسنجانی گفت: «خواصی که نمی‌توانند خود را با قافله سالار انقلاب هماهنگ کنند منزوی شده و سقوط خواهند کرد.»

وی با اشاره به نامه سرگشاده ‌هاشمی به رهبر انقلاب و خطبه‌های آخرین نمازجمعه او تاکید کرد: ‌«هاشمی خود در مسایل اصلاح‌طلبان و قضیه فتنه به نوعی دست بر آتش داشت؛ لذا لازم است که از این مسیر برگردد و مواضع گذشته‌اش را اصلاح کند.»

2) سکه 610 هزار تومان، دلار1332 تومان

http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=277183

قیمت سکه بهار آزادی طرح جدید با 4 هزار تومان افزایش به 610 هزار تومان رسید که شکاف قیمتی را برای این نوع سکه به حدود 10 هزار تومان مشخص کرد. در معاملات ارزی دیروز قیمت دلار و یورو نیز با افزایش 3 و 15 تومانی به 1332 و 1855 رسیدند.


 


کیان امانی / ویدئو / رادیو کوچه

این‌روزها بسیاری از بهترین زنان ایرانی در اجتماع، محل کار یا حتا در خانه‌هایشان نقشی در کمک به توسعه و پیش‌رفت خانواده، جامعه، و یا کشور خود ندارند.

بسیاری از آن‌ها پشت میله‌های زندان هستند و از حقوق اساسی انسانی خود محروم شده‌اند و دولت ایران می‌خواهد دنیا آن‌ها را فراموش کند. اما ما آن‌ها را فراموش نخواهیم کرد. پس بیاید با هم داستان زندگی برخی از آن‌ها را بشنویم و فراموششان نکنیم.

این توضیح «لیلا راسخ‌میلانی» نویسنده و فعال حقوق زنان است که بر اساس زندگی چهار زن زندانی در ایران نمایش‌نامه‌ای با نام «آزاده» به رشته تحریر در آورده و «تارا تیلور» کارگردان آمریکایی آن را کارگردانی کرده است.

بازیگران این نمایش هم از میان جوانان ایرانی‌تباری انتخاب شده‌اند که هر دو والدین یا یکی از والدینشان ایرانی هستند.

در پایان تماشاچیان این نمایش در حمایت از زندانیان دگراندیش و فعالان حقوق بشر و هم‌چنین زنان زندانی در ایران با ارسال کارت پستال به «احمد شهید» گزارش‌گر ویژه سازمان ملل خواستار توجه مراجع جهانی به وضعیت حقوق بشر در ایران شدند و از زندانیان عقیده و وجدان حمایت کردند.

Click here to view the embedded video.


 


خبر / رادیو کوچه

کتایون شهابی و مهران زینت‌بخش، از مستندسازان بازداشت‌شده در ایران، روز چهارشنبه، 9 نوامبر، آزاد شده‌اند.

به گزارش بی‌بی‌سی، یک منبع آگاه اظهار داشت: «این دو مستندساز که برای بیش از ۵۰ روز به اتهام هم‌کاری با بی‌بی‌سی فارسی در بازداشت بودند، امروز (چهارشنبه) به قید وثیقه آزاد شده‌اند.»

کتایون شهابی از جمله توزیع‌کنندگان فیلم در ایران است که به‌طور معمول کار توزیع فیلم‌های مستند ایرانی در سطح بین‌المللی را انجام می‌دهد و سال گذشته در ایران به عنوان صادرکننده نمونه محصولات فرهنگی انتخاب شده بود.

مهران زینت‌بخش نیز مستندسازی است که در سال‌های اخیر به‌ویژه دو فیلم او به نام‌های «برف» و «قریه من» در باره فرهاد و فریدون فروغی، دو خواننده شناخته‌شده ایرانی، مورد توجه قرار گرفت.

این دو فیلم از برنامه «آپارات» تلویزیون فارسی بی‌بی‌سی پخش شده‌اند.

با آزاد شدن این دو مستندساز، از شش مستندسازی که به اتهام هم‌کاری با بی‌بی‌سی فارسی بازداشت شده بودند، تنها مجتبی میرطهماسب، رییس سابق انجمن مستندسازان ایران، در بازداشت به سر می‌برد.

بیشتر بخوانید:

«آزادی دو مستندساز متهم به هم‌کاری با بی‌بی‌سی»


 


خبر / رادیو کوچه

شام‌گاه چهارشنبه، زلزله‌ای به قدرت پنج و شش دهم در مقیاس ریشتر مناطقی از استان وان، واقع در شرق ترکیه را به لرزه درآورده است.

به گزارش خبرگزاری آناتولی ترکیه، دو هتل به نام‌های هتل بایرام و هتل اصلان در شهر وان، مرکز این استان، به‌طور کامل تخریب شده‌اند.

بشیر آتالاى، معاون نخست وزیر ترکیه که به محل زلزله رفته تعداد کشته‌شدگان را پنج تن اعلام کرده است.

احمد داوود اوغلو، وزیر امور خارجه و تنر ییلدیز، وزیر انرژى و منابع طبیعى ترکیه هم در وان به‌سر می‌برند.

احمد داوود اوغلو اعلام کرده که ٢۵ ساختمان ویران شده اما ٢٢ ساختمان تخریب شده خالى از سکنه بوده است.

به گفته وی، تاکنون از هتل اصلان ۱۳ نفر و از هتل بایرام پنج تن سالم بیرون کشیده شده‌اند.

بنا بر آخرین گزارش‌ها، یک خبرنگار ژاپنى زن پس از پنج ساعت و نیم از زیر آوار زنده بیرون آورده شد.

پس از وقوع زلزله اعلام شد که حدود ۱۰۰ نفر زیر آوار گیر افتاده‌اند. هنوز از روستاهایی که در مرکز زمین لرزه قرار داشتند هیچ تلفات جانی گزارش نشده است.

گزارش‌ها حاکی است که حدود ۳۰ نفر امدادگر با هواپیما به وان فرستاده شده‌اند.

برخی شهروندان به تلویزیون دولتی ترکیه می‌گویند که در حال حاضر عملیات امدادرسانی مناسب نیست و اکنون شهروندان عادی عملیات امداد را انجام می‌دهند.

عمر داشلی، رییس هلال احمر ترکیه به تلویزیون دولتی ترکیه گفت که منتظرند از ایران و پاکستان برای زلزله‌زدگان چادر برسد.

سه هفته پیش، وقوع زمین لرزه‌ای قوی در استان وان، دست‌کم ۶۰۰ کشته برجای گذاشت.

پس از زلزله شب گذشته، ۲۳ پس‌لرزه هم گزارش شده است.

بیشتر بخوانید:

«تلفات زمین‌لرزه ترکیه از پانصد تن گذشت»


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته