خبر / رادیو کوچه
جمعی از فعالان فعلی و پیشین دانشجویی ایران، همزمان با سیودومین سالروز گروگانگیری کارمندان سفارت آمریکا در تهران در نامهای خطاب به رییسجمهوری آمریکا، خواستار «پایان سیاست نرمش و مماشات» این کشور در مقابل جمهوری اسلامی شدند.
امضاکنندگان این نامه با اشاره به نامه دیگری که در سال گذشته به همین مناسبت منتشر کردند، خواستار اتخاذ تحریمهای هدفمند «علیه سران جمهوری اسلامی و سرکوبگران و ناقضان حقوق بشر» شده و از باراک اوباما خواستند که «در کنار مردم ایران بایستد.»
این فعالان دانشجویی در بخشی از نامه به وضعیت سوریه نیز اشاره کرده و خطاب به آقای اوباما نوشتند: «برادران و خواهران سوری ما از شما خواستهاند تا از آنان حمایت کنید و با ایجاد منطقه پرواز ممنوع از کشتار بیشتر آنان توسط دیکتاتور سوریه جلوگیری کنید. تا بدین لحظه نیز این همه کوتاهی از سوی دولت آمریکا در قبال جان مردم سوریه پذیرفتنی نیست. توصیه ما به شما آن است که به مماشات با حکومت دمشق پایان دهید. نظیر اشتباهی را که در طول جنبش سبز مرتکب شدید مرتکب نشوید و در کنار مردم سوریه بایستید و در این راه به زیادهخواهیهای دو دولت عمدهی حامی دیکتاتور -روسیه و چین- توجهی نکنید.»
در ادامه این نامه همچنین آمده است: «شما علاوه بر رییس جمهوری قدرتمندترین کشور دنیا، برنده جایزه صلح نوبل نیز هستید و این مسوولیت اخلاقی شما را در جهت برقراری صلح و حفاظت از جان انسانها دو چندان میکند. ما در نامه سال پیش خود از شما خواستیم پیگیر مسئله نقض حقوق بشر به ویژه در مورد دانشجویان ایرانی باشید. سه کوهنورد آمریکایی که خود مدتی گروگان نظام جمهوری اسلامی بودند، در کنار بسیاری از فعالان دانشجویی ایرانی میتوانند شهادت بدهند که چه بر سر دانشجویان و فعالان جامعه مدنی ایران در زندانها میآید.»
بیشتر بخوانید:
«حمله به ایران، منطقه را بیثبات میکند»
شراره سعیدی/ رادیو کوچه
وقتی همه رویدادها از محور تعادلی خود بیرون جهیدهاند، پس مسلمن در یکی از مهمترین بخشهای ساختار آنان که اتفاقن همریشه هم هستند، مشکلی بزرگ وجود دارد.
اکنون ما شاهدیم که ثمره انقلاب 57 در هیج مرحله و موقعیتی درست عمل نکرده و برآیند اشتباهاتاش کشوری بیمار است که در ایجاد کوچکترین جز لازمه یک اجتماع متمدن نیز موفق نیست.
از سویی انقلاب 57 اتفاقی بود که توسط اکثریت جامعه ایرانی حمایت میشد. حمایتی که گاه متعصبانه پیروزی واقعی و مسیر مدینه فاضله ارزیابی میگشت.
ما در این برنامهها سعی میکنیم علل شکلگیری چنین پروسه معیوبی را از منظر نقش احزاب و اشخاص بررسی کنیم. گفتیم که حزب توده متشکلترین و منسجمترین حزبی بود که بعد از استعفای رضاخان توسط 53 نفر مارکسیست زندانی شده در سال 1316 که در این زمان آزاد شده بودند، با گردهمایی در تهران تشکیل یک سازمان سیاسی با عنوان حزب توده ایران را اعلام کردند.
البته این حزب در ابتدای تاسیس ماهیت تمام عیار کمونیستی نداشت. کیانوری «دبیر اول حزب توده ایران از سال 1357 تا سال 1362» موسسان حزب را به چهار گروه تقسیم میکند:
بخشی از گروه 53 نفر، عدهای از عناصر ملی که پیشینهی آزادیخواهی داشتند مانند سلیمان اسکندری، کمونیستهای قدیمی که پیش از گروه 53 نفر دستگیر شده و ده سال در زندان بودهاند مثل اردشیر آوانسیان و رضا روستا، عناصر فاسد، جاهطلب و مقامخواه همانند عباس اسکندری و محمد یزدی.
این گروه، چهار هدف موقت و اولیه داشت: آزادیباقی ماندهی گروه 53 نفر از زندان، به رسمیت شناخته شدن حزب توده به عنوان سازمانی قانونی، انتشار روزنامه و تهیه و تدوین برنامهای که بر خلاف برنامههای غیرمذهبی پیشین و بدون برانگیختن مخالفت علما، امکان جذب دموکراتها، سوسیالیستها و کمونیستهای کهنهکار، مارکسیستهای جوان و حتا غیر مارکسیستهای رادیکال را فراهم کند.
حزب توده پس از تدوین برنامه موقت، مشغول سازماندهی شد و کار را از تهران آغاز کرد. این حزب در 1321، برای برگزاری نخستین کنفرانس موقتی خود آماده شد. در این گردهمایی 33 ناظر از استانها و 87 نماینده از تهران حضور داشتند. هر یک از این 87 نفر، نماینده ده عضو بودند. به گفته یکی از رهبران حزبی، در آن زمان حزب توده در سراسر کشور شش هزار عضو داشت. پس از نخستین کنفرانس تهران، حزب توده در استانهای دیگر به ویژه در برخی نواحی سازمانهای موجود را جذب کرد و در برخی مناطق دیگر هم سازمانهای جدیدی به وجود آورد.
دوره اول تاریخ حزب توده از تاسیس تا آغاز پیدایش فرقه دمکرات، یعنی از1320 تا 1324 امتداد دارد. در این دوره حزب توانست با حمایت شوروی و دخالت احمد قوام، هشت نماینده در مجلس شورای ملی دوره چهاردهم داشته باشد و فراکسیون توده را به وجود آورد. حزب توده در این دوران ابتدایی حیات خود، پا به پای دیپلماسی شوروی پیش میرفت. دوره دوم حیات حزب توده از پیدایش فرقه دمکرات آذربایجان و پارتی دمکرات کردستان آغاز میشود و اوج فعالیت این حزب شرکت وزیراناش در کابینهی دوم قوام است. در این دوره حزب از نظر کمی در همه شهرهای کشور توسعه یافت و با سقوط کابینه قوام به پایان میرسد. دوره سوم حیات حزب توده از آذر 1326 تا 15 بهمن 1327، یعنی روز توطئه علیه شاه است. در این زمان دوران طلایی حزب پایان مییابد و دوره شکست فرا میرسد. تیراندازی ناصر فخرآرایی به شاه در دانشگاه تهران موجب شد تا دولت حزب توده را به توطئهچینی برای کشتن شاه متهم سازد و مدارکی دال بر رابطهی سوقصد کننده با روزنامه مذهبی پرچم اسلام و اتحادیه روزنامهنگاران وابسته به شورای متحده ارایه کند. هر چند دولت اتهام سوقصد را به دلیل نداشتن مدارک محکم و مستدل مسکوت گذاشت، با توسل به قانون سال 1310، حزب توده را به عنوان سازمانی کمونیستی منحل و غیرقانونی اعلام کرد.
دوره چهارم از اعلام غیر قانونی شدن حزب تا رد قرارداد الحاقی نفت گس ـ گلشاییان، یعنی از بهمن1327 تا1330 را در بر میگیرد. در این دوره رهبران اصلی حزب توده در زندان به سر میبردند اما ده نفر از رهبران حزب که از زمان غیر قانونی کردن حزب دستگیر شده بودند، به کمک دو تن از افسران شهربانی عضو سازمان نظامی، به فرار از زندان موفق میشوند. پنج تن از آنها به سه نفری که از اعضا هیت اجراییه باقی مانده بودند، ملحق میشوند و این هیت اجراییه هشت نفری، در یکی از حساسترین دورانهای مبارزه برای ملی کردن نفت زمام امور رهبری را به دست میگیرد.
دوران پنجم از سال1330 که نهضت ملی شدن نفت آغاز میشود را تا کودتای 28 مرداد 1332 در بر میگیرد. در این دوران با توجه به اینکه زمام امور در دست مصدق بود، حزب شرایط مناسبی برای توسعه مییابد و تنها در تهران به گفته دکتر بهرامی، دبیر کل موقت حزب در ایران، اعضای آن به ده هزار نفر میرسید و یک سلسله سازمانهای علنی خود را به وجود میآورد. حزب توده به ابتکار قاسمی و کیانوری از همان ابتدا با شعار ملی کردن نفت مخالفت میکنند و در جریان نهضت ملی شدن نفت به نفع رژیم کار کرده و با اتخاذ سیاست عدم مقاومت در مقابل کودتای 28 مرداد، در واقع دستیار بازگشت حکومت شاه بر سر کار میشود. «لازم به یادآوری است که روایات گوناگون و متنافضی از این ماجرا گفته شده است.»
دوره ششم ازکودتای 28 مرداد تا کشف سازمان نظامی حزب توده و متعاقب آن متلاشی شدن تمام سازمانهای علنی و مخفی حزب یعنی تا سال 1334 را در بر میگیرد. این دوران مانند دوران سوم دوران افول حزب است.
دوره هفتم یک نوع فصل نهایی و حالت تجزیه است. خسرو روزبه تنها افسر از دوازده نفر اعضا «هیت اجراییه سازمان نظامی» بود که زنده ماند. وی در راس حزب قرار میگیرد ولی کوشش او نتیجهای ندارد. در میان همکاران او کسانی مانند متقی و ثابت، خود را به پلیس تیمور بختیار «اولین رییس ساواک» فروخته بودند و همین مسئله موجب لو رفتن خسرو روزبه شد. در خارج از کشور نیز تلاشهایی برای فعالیت حزب صورت میگیرد و کمیته مرکزی آن در آلمان شرقی تشکیل میشود.
دوران هشتم از آغاز سال 1357 تا سال 1361 را در بر میگیرد. نورالدین کیانوری دبیری حزب توده را به دست میگیرد و جمهوری اسلامی را در ابتدا تایید میکند…
خبر / رادیو کوچه
به گزارش رسانههای مخالف دولت جمهوری اسلامی، روز یکشنبه، 6 نوامبر، بهمن فرمانآرا، کارگردان و تهیهکننده سینمای ایران، ممنوعالخروج شده است اما دلیل ممنوعالخروج شدن آقای فرمان آرا اعلام نشده است.
این در حالی است که به جز بهمن فرمان آرا، جعفر پناهی و محمد رسولاف، تورج اصلانی برخی دیگر فیلمسازان و بازیگران شناخته شده نیز، در ماههای اخیر اجازه خروج از ایران برای حضور در جشنوارههای سینمایی مختلف را نیافتهاند و پاسپورتهای آنان توقیف شده است.
یکی از این فیلمسازان که از اعلام نامش خودداری کرده است در این خصوص اظهار داشت: «از فیلمسازان خواسته شده تا درباره محدودیتهای اعمال شده بر فیلمسازان اطلاعرسانی نکنند، وگرنه مشکلاتشان بیشتر خواهد شد.»
در دوماه گذشته نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی، ۶ فیلمساز را به اتهام همکاری با با بیبیسی بازداشت کردهاند و با وجود آزاد شدن سه نفر از بازداشتشدگان، تاکنون مجتبی میرطهماسب، کتایون شهابی و مهران زینت بخش در بازداشت به سر میبرند.
بهمن فرمان آرا، فیلمساز و تهیهکننده شناخته شده سینمای ایران که در آستانه ۷۰ سالگی قرار دارد، در سالهای اخیر انتقاد خود را از وضعیت سینمایی کنونی ایران به صراحت بیان کرده است. او روز شنبه در روزنامه شرق طنزی را درباره اختلاس سه هزار میلیارد تومانی و همچنین اظهارات فرجاله سلحشور منتشر کرده بود.
لازم به اشاره است اخیرن فرجاله سلحشور، فیلمساز، سینمای ایران را «فاحشهخانه» خوانده بود. در همین خصوص تعدادی از بازیگران زن سینمای ایران بیانیهای را منتشر کردند که جمعی از امضاکنندگان آن به دادگاه انقلاب احضار شدند.
از پنج بازیگر زن سینمای ایران که برای ادای توضیحات در مورد بیانیهشان به دادگاه انقلاب فراخوانده شدند، خواسته شده تا در این مورد اطلاعرسانی نکنند.
بیشتر بخوانید:
«آزادی دو مستندساز متهم به همکاری با بیبیسی»
خبر / رادیو کوچه
به گزارش خبرگزاریهای داخلی ایران، روز یکشنبه، 6 نوامبر، هیت منصفه دادگاه مطبوعات، علیاکبر جوانفکر، مدیر مسوول روزنامه منسوب به دولت جمهوری اسلامی را که به اتهام «نشر مطالب خلاف موازین اسلامی» محاکمه شده، مجرم شناخته است.
به گزارش ایرنا، علیاکبر کساییان، سخنگوی هیت منصفه دادگاه مطبوعات گفته است که قاضی دادگاه مطبوعات یک هفته فرصت دارد تا رای خود را درباره مدیر روزنامه ایران صادر کند.
دادگاه مطبوعات به ریاست قاضی سیامک مدیرخراسانی، طی دو جلسه به موضوع شکایت دادستان عمومی و انقلاب تهران از مدیر روزنامه دولتی «ایران» رسیدگی کرده است.
موضوع شکایت از روزنامه ایران، انتشار ویژه نامهای در این روزنامه به نام خاتون در تابستان امسال است که طی آن به موضوع حجاب اجباری زنان ایرانی پرداخته بود.
خبرسازترین مطلب منتشر شده در ویژهنامه روزنامه ایران، مصاحبه مهدی کلهر مشاور رسانهای پیشین محمود احمدینژاد بوده که که رنگ سیاه چادر را تقلیدی از لباس مشکی مردان و زنان غربی در «مجلسهای شبانه عیاشی اروپا» در زمان ناصرالدین شاه توصیف و گفته بود «از لحاظ فلسفه حجاب که در قرآن آمده که زن خودش را در مقابل تیر نگاه هیز مردان قرار ندهد، قطعن چادر بدترین پوشش است چون چهره زن را قاب میکند.»
دادستان عمومی تهران با اعلام جرم علیه روزنامه ایران، ارگان رسمی دولت را به «حمله به چادر و طرح حجاب و عفاف، ترویج اباحهگری و جریحه دار کردن عفت و اخلاق عمومی» متهم کرد.
مدیر روزنامه ایران در جریان دفاع از خود در آخرین جلسه دادگاه گفته است که قوه قضاییه متاثر از جو سیاسی علیه او کیفرخواست صادر کرده است.
آقای جوانفکر گفت که «حتا علما و مراجع هم در همین جو ایجاد شده و اطلاعات غلطی که به آنها داده شده بود، توضیحاتی را بیان فرمودند و نمایندگان مجلس بدون مطالعه خاتون مصاحبه و گفتوگو علیه ما انجام دادند. بنده حتا با برخی از نمایندگان مجلس تماس گرفتم و گفتم شما که این اظهارات را گفتهاید آیا مطالب نشریه را خواندهاید که آنها گفتند نه فقط میدانیم فلان خبرگزاری یا سایت اینگونه نوشته است.»
بیشتر بخوانید:
«ارسال پرونده روزنامه ایران به دادگاه»
مهشب تاجیک/ رادیو کوچه
زمانی که باردار بود، میخواست بهترین مادر دنیا باشد و کودکش مودبترین و بهترین بچهی روی زمین. خوشحال بود که میخواند و میداند که چگونه باید با کودکش برخورد کند تا او را عالی و بینقص بزرگ کند. الان سه سال از آن زمان گذشته. زمزمههای اطرافیان را میشنود و میبیند که کودکش را مانند یک کودک دوست ندارند. بچههای دیگر با او بازی نمیکنند، البته حق هم دارند، او عصبی است، کودکان دیگر را آزار میدهد و یک پرخاشگر به تمام معناست. مستاصل به رفتارهای کودکش نگاه میکند و نمیداند، چرا کودک این همه عصبی است؟
از مسایل بسیار مهمی که خانوادههای زیادی هم به آن مبتلا هستند، پرخاشگری کودکان و استفاده از ابراز خشم و خشونت نسبت به والدین، خواهران و برادران و حتا افراد کوچه و خیابان و مدرسه است. رفتار این کودکان بهگونهای است که موجبات محنت والدین خود را فراهم میآورند و گاهی باعث میشوند رفتاری تند و غیر منطقی با آنان شود. پرخاشگری در واقع نوعی مکانیسم روانی است که در آن فرد به طور ناخودآگاه فشارهای ناشی از محرومیتها، ناکامیها و عقدههای خود را به صورت خشم، کینه، داد و بیداد یا حتا تجاوز به حریم دیگران نشان میدهد.
عوامل بسیار زیادی در پرخاشگری یک کودک نقش دارد که شکلهای متفاوتی نیز دارند. از رفتارهای والدین، حتا در زمان بارداری گرفته تا محیط اجتماعی و آسیبهایی که کودک به صورت پنهان میبیند. یعنی حتا ممکن است والدین افرادی آرام و بیسر و صدا باشند ولی کودکشان بر اثر رفتاری تبدیل به یک کودک پرخاشگر با رفتارهای ضد اجتماعی شود. یکی از مهمترین اشکالی که کودک را پرخاشجو و عصبی میکند، «تنبیه بدنی» است. زدن کودک به جای اینکه باعث درک او از رفتار اشتباه شود، در او ترس ایجاد میکند. حتا در کودکی که با زدن جار و جنجال و جیغکشیدن را متوقف میکند، درکی در مورد دلیل اینکه باید سروصدا نکند، ایجاد نمیشود. بر عکس زدن کودک باعث میشود که او رفتار تهاجمی را به عنوان الگویی برای حل و فصل مشکلات بپذیرد. به طور مثال وقتی که کودک واکنش خشونت آمیزی بروز میدهد سایر اعضای خانواده کاری میکنند که باعث دامن زدن به رفتار پرخاشگرانهی او میشوند. مثلن، برادری بر سر خواهرش فریاد میزند، خواهر بر سر او فریاد میزند و ناسزایی به او میگوید. در این موقع برادرش او را کتک میزند. در این میان یکی از والدین با تهدید یا تنبیه هر دو را ساکت میکند ولی آنها فقط به طور موقتی این رفتارهای پرخاشگرانه را متوقف میکنند و در اولین فرصت دوباره آن را ادامه میدهند و این ماجرا ادامه مییابد. در صورتی که که والدین با کمی تامل میتوانند در تنبیه کردن فرزندانشان رفتار با ثباتتری داشته باشند و با استفاده از راههای موثر بدون این که با تنبیه شدید همراه باشد پرخاشگری کودکان را کنترل کنند و کودکان خود را به سمت بازآموزی یا اصلاح رفتار پیش ببرند.
نوع دیگر پرخاشگری برای بعضی از کودکان وسیلهای رفتاری است در جهت رسیدن به هدفی. آنها پرخاشگری خصمانه در جهت آسیب رساندن به دیگران ندارند بلکه صرفن برای رسیدن به اهدافشان پرخاشگری میکنند. بیشتر پرخاشگریهای بین کودکان کوچک از نوع «وسیلهای» است. این نوع پرخاشگری به خاطر متعلقات است. کودکان از یکدیگر اسباب بازی را میقاپند، یکدیگر را هل میدهند تا به اسباب بازی که میخواهند بازی کنند دست یابند. به ندرت اتفاق میافتد که کودکان بخواهند به کسی آسیب برسانند یا از روی عصبانیت دست به پرخاشگری بزنند. ولی رفتارهای اشتباه بعضی از والدین این پرخاشگری ابتدایی را سمت و سو دار و جهتدار میکند. بعضی از والدین پرخاشگری کودک خود را نوعی جسارت و شجاعت میدانند و با نادانی به آن دامن میزنند. پرخاشگری را باید از جراتورزی متمایز دانست. جراتورزی، دفاع از حقوق یا متعلقات است، آن هم زمانی که پای زورگویی در میان باشد، نه اینکه کودک هر چه را که بخواهد با قلدری و بدرفتاری به دست بیاورد و از طرف والدین هم چه آشکار و چه پنهان برای این رفتار خویش تاییدیه بگیرد.
کمتوجهی به پرخاشگری، رفتارهای پرخاشگرایانه را افزایش میدهد. ضرورت تمرکز بر پرخاشگری چه پرخاشگری آشکار که شامل پرخاشگری فیزیکی، مانند کتک زدن و پرخاشگری کلامی مثل فحاشی کردن است و چه پرخاشگری پنهان که رفتارها و ارتباطات بسیار ناخوشایند و نامطلوب است، آسیبهای فراوانی به کودکان وارد میکند. در ارتباطات امروز که کودکان بنا به دلایل بسیاری از سنین پایین از کانون خانواده وارد اجتماعات بزرگتری میشوند، پرخاشگری بعضی از آنها به یک کل صدمه میزند. به طور مثال کودکانی که به طور دایم هدف پرخاشگری همسالان خود واقع میشوند، به طور معنیدار افسردگی و اضطراب بیشتری نسبت به دیگر همسالان نشان میدهند. بنابراین اگر کودکان دایم هدف پرخاشگری ارتباطی قرار بگیرند مشکلات هیجانی و عاطفی جدی در آنها بروز میکند. افزون بر این ممکن است پرخاشگری ارتباطی برای فردی که این رفتار را بروز میدهد نیز زیانآور و آسیب رساننده باشد. به خصوص کودکانی که خشم خود را از طریق پرخاشگری ارتباطی به همسالان خود بروز میدهند و ناسازگاری اجتماعی و هیجانی بیشتری نسبت به کودکان غیر پرخاشگر نشان میدهند. آنها در یک محیط اجتماعی به دنبال صدمه زدن به کودکانی هستند که آرامتر و صبورترند. در واقع آنها را به نوعی رقیب خویش تصور میکنند و به دنبال این هستند که در فرصتی مناسب آنها را در چنگال خود خرد کنند. بسیاری از کودکان رفتارهای مرتبط پرخاشگری ارتباطی را به عنوان اعمال خصمانه و زیانآور که با خشم همراه است درک میکنند. والدین که به هر دلیلی کودکانی پرخاشجو دارند باید با برخورد درست و منطقی این مشکل را در سنین پایین در آنها از بین ببرند و همه چیز را به گذر زمان واگذار نکنند. زیرا زمان همیشه حلال مشکلات نیست و بسیار از این کودکان با بزرگتر شدن، به افرادی با مشکلات روحی فراوانی تبدیل میشوند.
خبر / رادیو کوچه
مخالفان دولت سوریه گفتهاند که در آخرین خشونتهای این کشور در روز یکشنبه، 6 نوامبر، دستکم 15غیرنظامی کشته شدهاند.
چهار روز پس از آن که دولت سوریه اعلام کرد که شرایط و پیشنهادات اتحادیه عرب را برای برقراری صلح و پایان دادن به خشونتها در این کشور میپذیرد، برخورد نیروهای امنیتی با مخالفان دولت به ویژه در شهر حمص و ادلب همچنان ادامه دارد.
لازم به اشاره است که در درگیریهای روز گذشته نیز 20 تن در حمص کشته شده بودند.
در عین حال اعلام شده است که وزیران امور خارجه اتحادیه عرب برای بحث درباره ادامه خشونتها در سوریه تشکیل جلسه میدهند.
اتحادیه عرب در بیانیهای که روز یکشنبه، منتشر شد، اعلام کرد که دولت سوریه مواردی را که بر سر آنها با این اتحادیه به توافق رسیده بود، اجرایی نکرده است.
اتحادیه عرب روز چهارشنبه گذشته اعلام کرد که دولت سوریه توافق کرده است تا در دو هفته آینده مذاکره با مخالفانش را آغاز کند.
مقامات رسمی دولت سوریه در توافق خود با اتحادیه عرب پذیرفته بودند که تمام زندانیان سیاسی را آزاد کنند و به روزنامهنگاران و گروههای فعال در زمینه حقوق بشر اجازه دهند تا از نزدیک وضعیت را بررسی کنند.
دولت سوریه همچنین پذیرفته بود که نیروهای نظامی را از شهرها و مناطق مسکونی این کشور خارج کند.
با این حال، گزارش شده است که نیروهای نظامی همچنان در مناطق مرکزی شهر حمص حضور داشته و به تظاهرات مخالفان دولت حمله کردهاند.
این تظاهرات بعد از برگزاری نماز عید قربان، از عیدهای مسلمانان برگزار شده بود.
بیشتر بخوانید:
«ادامه کشتار در حمص توسط ارتش سوریه»
خبر / رادیو کوچه
روز یکشنبه، 6 نوامبر، در اثر یک حمله انتحاری در ولایت بغلان در شمال افغانستان، دستکم هفت تن کشته شدهاند. این انفجار در ولسوالی بغلان مرکزی در منطقهای موسوم به حسنتال، صورت گرفته است.
یک مقام افغان اظهار داشت: «در این حمله یک فرمانده سابق محلی به نام فرمانده عبدل نیز کشته شده است.»
این مقام گفت که فرمانده عبدل با نیروهای پلیس محلی همکاری داشته است.
امیرگل، ولسوال بغلان مرکزی گفته است که انفجار درست پس از برگزاری نماز عید قربان، از عیدهای مسلمانان، در میان نمازگزاران صورت گرفت.
مقامات افغان می گویند باقی کشتهشدگان همه غیرنظامیان بودند.
جاوید بشارت، سخنگوی فرماندهی پلیس بغلان گفت که هجده نفر دیگر که دو کودک در میان آنها دیده میشود در این حمله زخمی شدهاند.
گزارشها حاکی است که فرد مهاجم، پیاده بوده و بمبهای را که به بدن خود بسته بود، در بیرون مسجد منفجر کرده است.
همزمان با این، وزارت داخله افغانستان گفته که بمبگذار دومی را نیز پیش از آنکه بتواند بمبهای خود را منفجر کند، بازداشت کرده است.
بیشتر بخوانید:
«تعدادی کشته و زخمی در حملات غرب افغانستان»
خبر / رادیو کوچه
بر اساس گزارشها از بغداد، پایتخت عراق حاکی از آن است که روز یکشنبه، 6 نوامبر، یک رشته انفجار منجر به کشته و مجروح شدن تعدادی و وارد آمدن خسارتهایی به ساختمانهای اطراف محل حادثه و انفجار شده است.
به گزارش رویترز، این انفجارها در بازاری شلوغ در منطقه تجاری پایتخت روی داده است.
بر اساس گزارشهای اولیه، تاکنون هشت تن کشته و نزدیک به سی نفر زخمی شدهاند.
تاکنون هیچ گروهی مسوولیت این انفجارها را بر عهده نگرفته است.
بیشتر بخوانید:
«بیش از پنجاه کشته در انفجار پایتخت عراق»
اردوان روزبه / رادیو کوچه
ardavan@koochehmail.com
سربازی به دورهای گفته میشود که معمول در سنین بعد هجده سال، غیرنظامیان به آموزشهای نظامی میروند تا مدتی را در قالب نیروهای نظامی کشورشان خدمت کرده و بعد بر سر زندگی عادی خود بر گردند. این دوره در برخی کشورها اجباری و در برخی دیگر غیراجباری است. به همین دلیل است که در ایران پیشتر به این دوره «اجباری» میگفتند.
اما نکتهای که باید مورد توجه قرار بگیرد حقوق کسانی است که به سربازی میروند. در واقع این افراد به دلیل این که شغلشان ارتشی و یا به عبارتی نظام نیست، علارغم سابقه طولانی که این بخش از نظامیگری در کشور دارد به دلیل موقت بودن دوره حضور، افراد از حقوق روشنی برخوردار نیستند.
اگرچه ممکن است بسیاری اشاره کنند که سربازان از حقوق قانونی روشنی بهرهمند هستند اما در عمل بسیاری از موارد دیده میشود به دلیل عدم وجود مرجع جدی رسیدهگی کننده به معضلهای آنان این گروه مورد بیعدالتی قرار میگیرند.
بررسی شکایتهای سربازان در دستگاه قضایی نیروهای مسلح به طور معمول با دستاندازهای قانونی و فرا قانونی روبهرو است و از طرفی هم بیآنکه اشاره شود یک نیروی کادری در برابر نیروی «اجباری» درنزد قانون اگرچه برابرند، ولی به قولی نیروی کادر «برابرتر» محسوب میشود.
یکی از گواههای این کلام موردی است که هنوز تا لحظه تهیه این نوشته وضعیت روشنی یافته است. مرگ مشکوک یک سرباز که تاکنون دستگاه قضایی یا نظامی حاضر به پاسخگویی به آن نشده است.
موضوع از این قرار است که سرباز وظیفه نیروی انتظامی، میثم روستایی که در پادگان قرچک ورامین به خدمت سربازی مشغول بوده در بیست و نهم شهریورماه به مرخصی میرود. دو روز پس از آن در روز ۳۱ام شهریور توسط فرمانده خود احضار میشود. در حالی که به مادر خود میگوید که به برای ناهار به خانه باز خواهد گشت. اما آن روز این سرباز به خانه باز نمیگردد و فردای آن یعنی روز جمعه یکم مهرماه ساعت شش صبح یکی از دوستان هم خدمتی وی با منزل او تماس گرفته و اعلام میکند این سرباز به انفرادی منتقل شده است.
بعد از ظهر همان روز نیز چند نفر از پادگان به منزل وی مراجعه کرده و شناسنامه و دفترچه بیمه وی را از خانوادهاش طلب میکنند. اینان نیز هیچ توضیحی به خانواده وی درباره علت این کار نمیدهند.
اما صبح روز بعد یعنی روز شنبه دوم مهرماه از پادگان محل خدمت میثم روستایی خبر میدهند که وی فوت کرده است. جنازه او را نیز در روز یکشنبه تحویل خانوادهاش میدهند و تاکید میشود که باید زودتر جنازه دفن شود.
با این شرایط برابر اظهار نزدیکان این سرباز، جنازه حین تحویل به طور تقریبی متلاشی شده بوده و در پاسخ به سوال خانوادهاش اشاره میشود که اعضای بدن او بخشیده شده است. در صورتی که خانواده وی اعتقاد دارند او هیچگاه اعضا بدنش را اهدا نکرده بوده و در اساس باید روشن میشده است که کی و چگونه او فوت کرده تا به مرحله اهدا یا عدم اهدای اعضا بدن او برسد.
نزدیکان میثم میگویند این کار میتواند فقط به دلیل لاپوشی رخدادی باشد که بر سر او آمده است. از سویی دیگر با تاکید خانوادهاش فقط اظهار شده که آقای روستایی در زندان انفرادی ده عدد قرص خورده است. خانواده میثم میگویند او در حین خروج از خانه و رفتن به پادگان قرصی به همراه نداشته و بنابر اظهار خانوادهاش او قرص خاصی را مصرف نمیکرده است.
یکی از سربازان همدورهای وی اشاره کرده که پیشتر آقای روستایی با فرمانده خود بر سر استفاده از تلفن همراه درگیر بوده است. اما این که ممکن است مرگ او چقدر به این موضوع مرتبط باشد روشن نیست.
علارغم وعده پزشکی قانونی هنوز وضعیت و علت مرگ میثم روستایی که در مرخصی یکباره احضار و سپس فوت کرده، روشن نشده است.
علی نظری یکی از آشنایان این سرباز وظیفه ضمن تایید این رخداد به رادیو کوچه اظهار کرد که خانواده روستایی هنوز نتوانسته علت مرگ فرزنداشان را بیابد. در حالی که هیچ همکاری روشنی برای حل این موضوع با آنان تاکنون نشده است.
اکبر ترشیزاد/ رادیو کوچه
انقلاب که شد روحیهی انقلابیگری و چپگرایی چنان در جامعهی بالا گرفته بود که هر کسی که ذرهای ثروت داشت به سرمایهدار و به اصطلاح آن زمانه «فئودال» بودن متهم و اموالش مثل آب خوردن مصادره میشد. در این میان خشک و تر با هم سوختند و حتا کسانی که همچون «خیامیها» با یک عمر کار و تلاش این ثروت را اندوخته بودند و کارآفرینانی موفق به شمار آمده و هزاران نفر زیر دست آنان نان میخوردند هم همهچیز خود را از دست دادند. یکی از کسانی که هیچگاه معلوم نشد که چرا اموالش مصادره شده و بعدها فرزندانش هم تلاشی در بازپسگیری آنها نکردند، «علی عبده» بنیانگذار باشگاه «پرسپولیس» تهران بود.
«علی» پسر «شیخمحمد» اولین دادستان «رضا شاه پهلوی» بود. جلال، مهدی، حسین و علی پسران «شیخمحمد عبده» بودند. «جلال» سالها نمایندهی ایران در سازمانملل بود و بعدها به مدت چهار سال به عنوان نماینده سازمان ملل در «گینهبیسائو» مشغول به فعالیت شد. «علی» هم مدتها در «آمریکا» زندگی کرد و شهروند «آمریکا» شد. او در سالهای جوانی به صورت حرفهای به ورزش بوکس پرداخت و در سالهای1950 و 1952 قهرمان بوکس «واشینگتن» شد. او در سال 1953 به ریاست امور ورزش ارتش آمریکا منصوب شد و تا سال 1955 در این سمت مشغول بود. «عبده» سال 1332 پس از کودتای 28 مرداد به ایران بازگشت و شرکت سهامی «سیآرسی CRC» را تاسیس کرد. دیگر سهامدار عمدهی این شرکت «محمد خاتم» بود. کسی که یک دهه پیش از آن به دلیل اختلاف با «پرویز خسروانی» از باشگاه «تاج» جدا شده و از دشمنان قسم خوردهی او بود. ارتشبد «محمد خاتم» که خلبان شخصی شاه در سال 1332 بود، بعدها و پس از ازدواج با «فاطمه پهلوی» خواهر «محمدرضا» به سمت فرمانده نیروی هوایی ارتش منصوب شد. به این ترتیب «فاطمه پهلوی» نیز یکی از سهامداران شاخص CRC بود، شرکتی که «بولینگ عبده» را در سال 1335 به جهت حضور چشمگیر آمریکاییها در ایران تاسیس کرد.
در سال 1343 باشگاه «پرسپولیس» توسط «عبده» تاسیس و در رشتههای والیبال، بسکتبال و بولینگ فعال شد. بعدها تیم فوتبال نیز به این مجموعه اضافه شد. تیم فوتبال «پرسپولیس» تا سال 1347 در لیگ دسته سوم باشگاههای تهران حضور داشت. در این سال در پی مذاکره «پرویز دهداری» با «علی عبده» بازیکنان سابق تیم «شاهین»، همگی به «پرسپولیس» پیوستند. طرفداران «شاهین» به جهت حضور بازیکنان «شاهین» در «پرسپولیس» به این تیم سرخپوش گرایش پیدا کردند و تا سال 1357، سکوهای «پرسپولیس»، کمابیش جایگاه مخالفان شاه محسوب میشد. «عبده»، «خاتم» و «فاطمه پهلوی» رابطه دوستانهی خارج از فوتبال و در دنیای سیاست و قدرت با «خسروانی» نداشتند. این حس به سکوها نیز منتقل شده بود و در عمل تیم «تاج» یک تیم دولتی و حکومتی و «پرسپولیس» همواره یک تیم مردمی باقی ماند. پس از آنکه در سال 1351، «علی عبده» با اعلام حرفهای شدن باشگاه «پرسپولیس»، تیم اصلی را از مسابقات خارج و تنها به دیدار با تیمهای مطرح خارجی بسنده کرد، «پرویز خسروانی» که از شرایط به وجود آمده بسیار خشمگین شده بود، به «کامبیز آتابای» آجودان شاه و رییس فدراسیون فوتبال نامهای در جهت تخریب این حرکت نوشت. در این نامه آمده بود: «تو نمیدانی زمانی که من رییس سازمان تربیتبدنی بودم از دست «عبده» و دار و دستهاش چهها کشیدم.» این جمله حکایت از اختلاف فاز دو قدرت نظامی – سیاسی در میدان ورزش داشت.
برخلاف آنچه روی سکوها به شکل مبارزههای سیاسی – ورزشی جریان داشت، اما «عبده» نزد خانواده شاه محبوبیت ویژهای داشت، چنانچه طبقه دوم «بولینگ عبده» توسط شخص «محمدرضا» و «فرح دیبا» افتتاح شد. البته روزگار خوش سیاسی «عبده» دوام چندانی نیافت. او پس از مرگ «محمد خاتم» در سال 1354 با «فاطمه پهلوی» اختلاف پیدا کرد. این اختلافهای مالی تا سال 1357 ادامه داشت، اما وقتی همه به این اختلاف پیبردند که تاسیسات «بولینگ عبده» در سال 1356 دچار حریق شد. بسیاری همچنان معتقدند آتشسوزی کار عوامل «فاطمه پهلوی» بوده زیرا پس از این اتفاق شرکت بیمه کلیه سهام «فاطمه پهلوی» را به عنوان خسارت پرداخت و «علی عبده» بینصیب ماند. البته یکبار نیز پیش از آن «آذر ابتهاج»، نمایندهی مجلس شورای ملی به دلیل اختلاف با او بر سر «بولینگ عبده» به جانش سوقصد کرده بود. او دو نفر را اجیر میکند تا با چاقو به «عبده» حمله کنند. مردم او را به سرعت به بیمارستان میرسانند و «عبده» از مرگ نجات مییابد.
دربارهی ویژگیهای اخلاقی او چنین میگویند که «عبده» خودش بنا به تعریف عرف جامعهی آن روز از اخلاق، چندان انسان مقیدی نبود، اما در فوتبال آدم اخلاقمدار و اصولگرایی بود. او اگر میشنید، بازیکنی با دهان آلوده به الکل سر تمرین آمده، آن دهان را با سیم میدوخت. «عبده» یکبار به سبب آنکه «صفر ایرانپاک» بازیکن اسطورهای تیم فوتبال «پرسپولیس» با یک هنرپیشهی زن مطرح آن زمان عکس گرفته بود، در حضور جمع چنان سیلی به او زده بود که حساب کار دست همه آمده بود. عبده در سال ۱۳۵۸، در آمریکا در حالی که در جکوزی بود بر اثر سکتهی قلبی درگذشت. از او دختری به نام «نگار» و پسری به نام «علی» مانده است که در آمریکا زندگی میکنند.
خبر / رادیو کوچه
آلن ژوپه، وزیر خارجه فرانسه در اظهارنظری روز یکشنبه، 6 نوامبر، اعلام کرد اقدام نظامی علیه ایران میتواند اوضاع «کاملن بیثبات کنندهای» در منطقه به وجود بیاورد.
به گزارش رادیو اروپای یک، آقای ژوپه گفته است فرانسه مایل به سفت و سختتر کردن تحریمهای ایران است.
وزیر خارجه فرانسه تاکید کرد: «ما میتوانیم با تقویت تحریمها، فشار بر ایران وارد کنیم.»
بیشتر بخوانید:
«وجود اطلاعاتی تازه درباره ابعاد نظامی برنامه اتمی ایران»
یکشنبه 15 آبان 90 / 6 نوامبر 2011
اجرا: اعظم
استودیو: دامون
تقویم تاریخ
گزیده اخبار مطبوعات یکشنبه ایران
مجله جاماندگان- «فراز و نشیب کهنهکاران»- شراره سعیدی
پسنشینی تند- «بنیانگذار تیم مردم»- اکبر ترشیزاد
بخش اول خبرها
دایرهی شکسته- «نزن، نشکن، نسوزون»- مهشب تاجیک
روزنگاشت- «سوتهدلی چشم در راه»- محبوبه شعاع
ناقوس تبعید- «احوالات نسل دوم نویسندگان ایرانی مهاجر»- پیمان عابدی
بخش دوم خبرها
پیمان عابدی/ رادیو کوچه
در قسمت پیشین مهمترین ویژگیها و درونمایههای آثار نویسندگان نسل اول مهاجرت مطرح شد، همچنین آثار منتشره در خارج از ایران در دهههاى شصت و هفتاد که بیانگر تاثیرى ژرف و دردمندانه از تجربه دهه دشوار شصت بودند. در واقع بسیارى از آثار برون مرزى این دوره تصویرگر روندهاى سیاسى و مسئله جنگ و ترک زادگاه و پناهندگى بودند. دادخواهى و درد و بهت و غم جدایى از خانواده و زادگاه و نیز سرگشتگى و بىهویتى در کشورهاى بین راه (مثل ترکیه و پاکستان و یونان) از درونمایههای اصلی ادبیات این زمان بود. موج عظیمى که ناخواسته و ناگهان ایران را در دهه شصت ترک کرده بودند، با جا افتادن تدریجى در کشورهاى پناهندهپذیر و مهاجرپذیر از این درونمایهها تا حدى جدا شدند و از اوایل دهه هفتاد با پذیرفتن فرهنگهاى میزبان و آغاز زندگى دوفرهنگى و دوزبانى و استفاده از آزادى بیان در کشورهاى غربى به هویتیابى پرداختند و آثار تازهاى آفریدند.
غالب این نویسندگان و البته نویسندگان نسل بعدی مهاجرت، نسل متفاوتی هستند که در جامعهی مهاجر با گسست از زادگاه کنار آمده و به بازتعریف خویش میپردازد بیآنکه ادبیات یا رخدادهای درون مرزی را مرجع قرار دهد.
جغرافیای حاکم بر اغلب داستانهای اخیر مهاجرت، جغرافیای ایران نیست. شخصیتهای داستانها به تبع محیط زندگیشان، شخصیتهای دوفرهنگه و حتا دوزبانه هستند. در داستانها، زنان و مردان جامعه میزبان از نقش «عروسک پشت پرده» بیرون آمدهاند و از منظر نویسندهی مهاجر تبدیل به شخصیتهایی جاندار و چندلایه شدهاند.
از مهمترین عوامل شناخت نویسندگان خارج از کشور گسترش تکنولوژی و وبلاگنویسی است. برخی از منتقدین اعتقاد دارند که این نوع ادبیات تنها به بیان محدودیتها و انتقاد از سانسورهای داخلی محصور شده است و نیز بیشتر این نویسندگان به هویت گریزی پرداختهاند یعنی از ریشههای خود جدا شدهاند و به سمت دیگری رفتهاند و مسئله زبان که البته مفصلن به آن خواهم پرداخت یکی از مهمترین دغدغههایی است که فاصلهی نویسندگان مهاجر را با خوانندگان داخلی زیاد کرده است. اکنون بهتر است این انتقادهای مطرح شده را بررسی و موشکافی کنیم تا درستی یا نادرستی آنها آشکار شود.
قسمتی از رمان «آزاده خانم و نویسندهاش» نوشته «رضا براهنی» را در اینجا میآورم: بحث تعلق خاطر و یا چیزی فراتر از آن در کنار تعصب نویسنده به زادگاهش که آن را از یک مکان جغرافیایی خاص فراتر برده است:
«وقتی که در سال 37 راهی استانبول شد، میشد تبریز را منجمد کرد و یا به صورت مجسمهای پخش و پلا و هزار ضلعی درآورد و تماشایش کرد…در همهی گریزهایش از شهر و بازگشتهایش به آن چیزی بود که شهر را به همان صورت مالیخولیایی نگه میداشت. حتا اگر همهی اهالی شهر را هم به دیوانه خانه میبردند، باز هم فضای شهر طوری بود که به رغم فقر و ظلم و عقبماندگی، نوعی مالیخولیای دلنشین بر آن حاکم بود…با آن همه شهر بزرگی که بعدن دید…همیشه احساس میکرد که چهار پنج چیز غریب و در عین حال مانوس، پیچیده و در عین حال ساده وجود دارد که اجازه نمیدهد زمین طوری تند بچرخد که از مسیر خارج شود: ارگ علیشاه، کوه آنیالی، دروازه گجیل، پاساژ، و باغ گلستان میخهایی بودند که زمین را در تبریز به جای ثابتی متصل کرده بودند و کافی بود که آدم یکبار در پاساژ داغ شود، آن چشمهای رنگین و اشک زده و برقزن زنها و جوانها را در کوچهها و خیابان و پشت درها ببیند و یا سرش را بلند کند نگاهی به پرندههای کپه کپه روی گنبد صاحبالامر بیندازد و از خیر کسب بزرگترین افتخارها در شهرهای بزرگ جهان بگذرد. مالیخولیای زیبا و خطرناکی که جانشین واقعیت زندگی شده بود و بیآنکه فضا را به بیرون و درون قسمت کند در پیچیدگیهای متنوعش حضور داشت.»
چنین روایتی از زادگاه، نمیتواند تنها از نگاهی نوستالژیک و واپسگرا، نشات گرفته باشد. در این روایت، نویسنده انگار یکبار از درون و بار دیگر با فاصله به تبریز نگاه کرده و این دو نگاه را کنار هم آورده، در اینجا، خواننده شاهد حضور نویسندهای است که واقعیت را تکه تکه کرده، تکهها را بار دیگر کنار هم میچیند تا واقعیتی ورای واقعیت موجود بیافریند، واقعیتی به نام واقعیت ادبی که از یکسو ریشه در واقعیت بیرونی و از سوی دیگر ریشه در رفتاری دارد که نویسنده با زبان میکند. در روایتی که آمد، تبریز شهری است بازآفرینی شده در یک متن ادبی. متنی که حاصل ترکیب ذهنیتی نظریهپرداز رماننویس و تخیل شاعرانه است. در رمان «آزاده خانم و نویسندهاش» با پارههایی جدا از هم سروکار داریم که جمع و در همان حال تجزیه میشوند و این جمع و تجزیه و جمع مدام، شخصیتها و حوادث جزیی رمان را به کلهای ناموزون تاریخی پیوند میزند و باز آن کلها را به اجزا تجزیه میکند. «آزاده خانم» کشف پارههای هویت خود از دل تاریخ، فرهنگ، اسطوره و تمام آن پاره پارههایی است که رمان را شکل دادهاند. رمانی دربارهی رمان که در آن نویسنده نیز در حین نوشتن نوشته میشود، همانطور که خود نوشتن هم نوشته میشود. «آزاده خانم و نویسندهاش» را شاید بتوان یکی از دقیقترین نمونههای رمان «پست مدرن» ایرانی نامید.
فهرست منبعها
1 -مجله کارنامه. شماره28. سال81 /شماره24. سال80 /گفتوگو با حورا یاوری. کارنامه. شماره 48و49. بهمن و اسفند83. ص102
2 – ملیحه تیرهگل، مقدمهای بر ادبیات فارسی در تبعید 75ـ1357 ، تگزاس، 1998
3 -رامین جهانبگلو. مقاله «هدایت و تجربه مدرنیته». کارنامه. شماره41. اسفند82
4 -شهریار وقفیپور. مقاله «منطق شهرزادی میل»-نگاهی به رمان آزاده خانم و نویسندهاش. کارنامه. شماره46و47. آذر و دی83
5 -رضا قاسمی. همنوایی شبانه ارکستر چوبها. چاپ ششم ، تابستان84. نشر نیلوفر
6 -حافظ موسوی. ادبیات مهاجرت در بوته نقد. کارنامه. شماره47. آذر و دی83. ص94
7 -حافظ موسوی. ادبیات مهاجرت در بوته نقد. کارنامه. شماره45. مهر83. ص88
8 -سپیده زرین پناه. گفتوگو با رضا قاسمی. کارنامه. شماره33. اسفند81. ص112
www.natoor.khabgard.com.9 گفتوگوی پدرام رضاییزاده با بهرام مرادی. مهمان ناخوانده در شهر بزرگ.24 تیر 1385
www.dibache.com.10گفتوگو با دیگران. میزگرد پست مدرن. گفتوگوی علی اصغرقرهباغی با اکبر معصوم بیگی و محمد بهارلو
پس از اعلام نتیجه انتخابات سال 88 ریاست جمهوری ایران، تعدادی از فعالان سیاسی، دانشجویی، مدنی و معترضان به نتایج انتخابات بازداشت و با احکامی از جمله حبس و محرومیت مواجه شدند و تعدادی نیز در پی تقاضای پناهندهگی از کشور خارج شدند. از کشورهایی که این پناهجویان به آن سفر کردند میتوان به اربیل و کردستان در عراق، وان و سایر شهرهای ترکیه، اشاره کرد.
این در حالی است که با گذشت بیش از دو سال از زمان اعلام نتایج انتخابات بحثبرانگیز ریاست جمهوری، همچنان دفتر کمیساریای عالی سازمان ملل شاهد پناهجویانی است که از ایران به این سازمان مراجعه میکنند.
«سارا زرکوب» یکی از فعالان ستاد انتخاباتی مهدی کروبی، یکی از نامزدهای ریاست جمهوری در ایران است که در تیرماه 88 بازداشت و پس از چندی با قرار وثیقه از زندان اوین آزاد میشود.
وی مدتی بعد، پس از احضار به دادگاه انقلاب ایران را به مقصد مالزی ترک میکند. پس از آن خانم زرکوب به دلیل برخی فعالیتهای مدنی و اعتراضی، به کشور ترکیه پناهنده شده است.
گفتگوی زیر شرح ماجرا از زبان سارا زرکوب است.
- خانم زرکوب، لطفن خودتان را معرفی کنید.
سارا زرکوب هستم. دانشجوی رشته کامپیوتر سخت افزار و یکی از فعالین ستاد انتخاباتی مهدی کروبی بودم. همچنین بعد از خروجم از کشورم ایران به کشور مالزی رفتم و در آنجا نیز به فعالیتهایم بهواسطه حضور در تجمعات سیاسی و مناسبتی و نوشتن مقالات اعتراضی و همچنین وبلاگنویسی و مدتی همکاری با تلوزیون رسام ادامه دادم.
- به چه علت و چه مدتی است که از ایران خارج شدید؟=
به علت حضور و فعالیتهایم در ستاد مهدی کروبی و شرکتم درتجمعات اعتراضی پس از انتخابات ریاست جمهوری 88 شناسایی و در روز 18 تیر ماه دستگیر شدم و به مدت 17 روز را در زندان اوین به سر بردم و پس از آزادی با قید وثیقه و فراخوانده شدنم توسط دادگاه انقلاب در اولین فرصت از کشور خارج شدم و به مدت یک سال و چند ماه را در کشور مالزی به سر بردم.
- چه مدتی در بازداشت بودید و چگونه آزاد شدید؟
روز 18 تیر ماه در میدان فردوسی دستگیر و به همراه ماموران وزارت اطلاعات به مکانی نامعلوم منتقل شدم و مورد بازجوییهای اولیه قرار گرفتم و سرانجام در نیمه شب به زندان اوین و به بند 209 منتقل شدم. مدت 17 روز را در بند 209 اوین و تحت بازجویی به سر بردم و در نهایت با قید وثیقه 50 میلیون تومانی به طور موقت آزاد شدم.
- نحوه بازداشت و انتقال به زندان به چه صورت اتفاق افتاد.
پس از بازداشتم توسط چهار مامور وزارت اطلاعات به مکان نامعلومی منتقل شدم که تحت تدابیر امنیتی قرار داشت و سپس به همراه تعدادی دیگر به انتهای باغی که در آن مکان امنیتی وجود داشت منتقل شدیم. چند دقیقهای در همان حالت قرار داشتیم که فردی شروع به پرسیدن اسامیمان کرد و بعد از آن با بندهای پارچهای بلندی که در دستمان دادند، در حالی که اجازه بالا آوردن سرمان را نداشتیم به داخل ساختمانی منتقل شدیم و تحت بازجوییهای اولیه قرار گرفتم. بعد از بازجویی توسط سه مامور به زندان اوین منتقل شدم. در همان لحظات اولیه ورودم به اوین برای تحویل لباسهای شخصیام و گرفتن چادر و لباس زندان به انتهای بند منتقل شدم. سپس توسط زندانبان با چادر و چشم بند به اتاقی آورده شدم برای عکاسی و سپس بهداری اوین و در آخر به داخل بند 209 و انتهاییترین سلول برده شدم. بعد از چند ساعت به سلول دیگری که در آن سه زندانی دیگر نیز بودند منتقل شدم.
- در مدت بازداشت شما در انفرادی 209 چه گذشت؟ نوع بازجوییها به چه صورتی بود و چه اتهاماتی به شما تفهیم میشد؟
پس از گذشت چند روز مورد بازجویی قرار گرفتم. بازجوییها با چشم بند و چادر بود و توسط سه بازجو مرد صورت میگرفت که در اتاقهای دیگری هم در حال بازجویی بودند و مداوم عوض میشدند. سوالها در ادامه بازجویی اولیه در زمان دستگیری بود و برای اثبات متهم کردن میرحسین و کروبی و غیرقانونی عمل کردن آنها و حق تجمع بود. حالت پرسش و پاسخ نبود. یک سوال به اشکال مختلف پرسیده میشد و تاکید و اجبار بر اینکه حضورم در تجمعات غیرقانونی نیز بوده و سوال جوابهایی پیرامون نوع فعالیتهایم در ستاد انتخاباتی کروبی که در آن فعالیت میکردم. تحت فشار زیادی بودم برای اعتراف تلویزیونی علیه شخص موسوی و کروبی و نیز خودم. در آخر هم پس از پایان بازجوییها در جلسه رفع اتهامی که نیمه شب چند شب بعد در طبقات پایینی زندان با حضور قاضی حیدری فر انجام شد به «اقدام علیه امنیت ملی از طریق شرکت در تجمعات غیرقانونی»، «تشویش اذهان عمومی» محکوم شدم.
- بعد از آزادی شما به کشور مالزی نقل مکان کردید، فعالیتهایی را داشتید و بعد از مدتی به ترکیه پناهنده شدید.
بعد از آزادی به علت احضار به دادگاه انقلاب و نگرانی شدید خودم و خانواده برای احتمال محکوم شدنم به زندان، با توجه به احکام صادر شده برای سایر فعالان و معترضان، به کشور مالزی رفتم. در مالزی به فعالیتهایم بهواسطه حضور در تجمعات اعتراضی و مناسبتی تشکل «رسام» و نوشتن مقالات و نامههای اعتراضی به جمهوری اسلامی و همچنین وبلاگنویسی و نیز همکاری کوتاه مدتی با «تلویزیون رسا» ادامه دادم. به دلیل عدم اطمینان به شرایطم برای بازگشت به ایران، چندین بار جهت تمدید ویزا، ورود و خروج داشتم در مالزی. در روزهای اخیر این فشارها به واسطه تلفنهای ناشناس و تهدید به بازگردانده شدن به ایران افزایش پیدا کرده بود که مجبور به ترک کشور مالزی و آمدنم به ترکیه شد.
- اما تهدیدات تلفنی یک شیوه مرسوم از سوی اطلاعات جمهوری اسلامی برای تحت فشار قرار دادن فعالان مخصوصن در خارج از کشور بوده است.
نمیتونستیم به این تهدیدات بیتفاوت باشیم. بارها این موضوع رو به پلیس مالزی اطلاع دادیم اما هیچ پاسخی دریافت نکردیم. اطلاعات جمهوری اسلامی هم با توجه به فعالیتهای دو ساله اخیر، حساسیتهای زیادی رو به این کشور داشت. فعالین سیاسی زیادی در این دو سال به مالزی پناه برده بودند. یکی دو مورد هم در ماههای اخیر شاهد دیپورت تعدادی از فعالین در سایر کشورها به ایران بودیم و همین امر نگرانی و ترس رو بیشتر کرده بود.
- چه مدتی است که در ترکیه هستید.
مدتی است که از ورودم به ترکیه میگذرد. به محض رسیدن به سازمان یو.ان مراجعه و خودم را به عنوان پناهجو معرفی کردم.
- وضعیت پناهندگی شما در چه مرحلهای از درخواست قرار دارد و مشکلاتی که تا الان با آن روبهرو شدید.
در حال حاضر تنها یک برگه ثبت نام بدون مشخصات کاملی به من داده شده که شهر و محل اسکان رو مشخص کردند. متاسفانه هیچ توضیح اضافهای داده نشد و همه چی رو به تماس تلفنی از سوی سازمان موکول کردند. تقریبن در بلاتکلیفی و در انتظار به سر میبرم. در همین چند روز هم با مشکلات زیادی روبهرو شدم. عدم آشنایی با زبان ترکی و همینطور تهیه اتاق و یا خانهای برای زندگی و جمع آوری حداقل وسایل زندگی و اینکه هیچ سازمان و نهادی هم وجود نداره برای کمک و یا حداقل راهنمایی پناهجویان جدید، از مشکلاتی ست که در ابتدای ورودم به ترکیه با آن روبهرو شدم.
- و حرف آخر
شرایط و مشکلات زیادی هست، فقط آرزو میکنم زودتر این روزها به پایان برسد.
محبوبه شعاع / رادیو کوچه
mahboobeh@koochehmail.com
پانزدهم آبان برابر با سالروز درگذشت «جهانگیر فروهر» یکی از بازیگران سینما و تلویزیون ایران است. وی زاده سال 1299 خورشیدی بود و در چنین روزی در سال 1376 در ایران درگذشت. جهانگیر فروهر در دوران کاری خود در بیش از صد فیلم و حدود سی سریال تلویزیونی و دهها اثر تاتری به ایفای نقش پرداخته است از کارهای مهم او بازی در فیلم سوتهدلان و همچنین سریال هزاردستان است.
«جهانگیر فروهر» در سال ۱۲۹۹ خورشیدی در اصفهان زاده شد او نوه «قوام الدوله» وزیر مالیه «مظفرالدین شاه» و پسر «مصطفیخان دوام السلطنه». وی اشرافزادهای است که همه ارزشهای اشرافی را با هنر تاتر طاق زد و سرنوشت دیگری پیدا کرد .
او تحصیلات خود را تا دریافت مدرک دیپلم هنرستان صنعتی ادامه داد اما به دلیل عشق و علاقه وافرش به دنیای هنر و بازیگری عطای صنعت را به لقایش بخشید و پا به دنیای هنر گذاشت.
جهانگیر فروهر فعالیت هنری خود را در زمینه تاتر از هجده سالگی شروع کرد. اما در سال ۱۳۲۱ با تاتر «یوسف و زلیخا» که در محل تاتر سپاهان اصفهان به روی صحنه رفت کار خود را به طور رسمی و حرفهای در زمینه بازیگری آغاز کرد و بعد از چندین سال کسب تجربه در زمینه تاتر پایش به دنیای سینما و تلویزیون نیز باز شد و اولین بازی خود در سینما از سال ۱۳۴۵ با فیلم «گنجینه سلیمان» کاری از «عزیز رفیعی» شروع کرد.
در سال ۱۳۷۰ او موفق به دریافت جایزه تقدیر نقش دوم مرد، برای فیلم «خانه خلوت» از جشنواره فیلم فجر شد. از کارهای مهم و ماندگار وی بازیاش به یاد مادنیاش در فیلم «سوتهدلان» و همچنین سریال «هزاردستان» است.
فروهر در طول دوران هنری خودش در بیش از صد فیلم و حدود سی سریال تلویزیونی و دهها اثر تاتری به ایفای نقش پرداخته است. از جمله مجموعههای تلویزیونی که او در آن به ایفای نقش پرداخته میتوان «امام علی»، «پهلوانان نمیمیرند»، «دایی جان ناپلئون» و «ایتالیا ایتالیا» اشاره کرد.
جهانگیر فروهر چندین سال زندگانی مشترک با «فرنگیس فروهر» داشت و ثمره این زندگی مشترک «لیلا فروهر» خواننده و «فریبا فروهر» مدیر برنامههای خواهرش است. جهانگیر سپس از همسر اول خود فرنگیس جدا شد و با «اشرف کاشانی» ازدواج کرد که این ازدواج هم دوامی نداشت و به جدایی انجامید.
و اما سرانجام جهانگیر فروهر این هنرمند ارزنده سینمای ایران که بیشتر در نقشهای منفی ظاهر میشد در پانزدهم آبان ماه سال 1376 در سن هفتادوهفت سالگی در تهران درگذشت و در بهشتزهرا دفن شد، این در حالی بود که سالهای سال آرزوی دیدن فرزندانش لیلا و فریبا فروهر را داشت .
برخی از فیلمهای سینمایی که جهانگیر فروهر در آن حضور داشته عبارتاند از: ماموریت آقای شادی، مستاجر، کمیته مجازات، بدلکاران، مجسمه، یکبار برای همیشه، خانه خلوت، مسافران، ناصرالدین شاه آکتور سینما، جعفرخان از فرنگ برگشته، راز کوکب و کمال الملک.
همچنین او در قبل از انقلاب اسلامی 1357 در ایران در فیلمهای ماندگاری همچون : سوته دلان، گوزنها، صمد به مدرسه میرود و چرخ فلک به ایفای نقش پرداخته بود.
منبعها:
زنگینامه خانواده فروهر
ویکیپدیا
سوره
خبر / رادیو کوچه
شورشیان چپگرای کلمبیا به نام گروه فارک، پس از کشته شدن فرمانده نظامی این گروه روز شنبه، 5 نوامبر، در بیانیهای اعلام کردند که به رغم کشتهشدن رهبرشان، آلفونسو کانو، به مبارزه مسلحانه خود ادامه خواهند داد.
آلفونسو کانو، رهبر گروه شورشی فارک در جریان درگیری با نیروهای امنیتی در یکی از استانهای جنوب غرب کلمبیا کشته شده است.
این گروه در این بیانیه خاطرنشان کرده که صلح در کلمبیا از طریق کنار گذاشتن مبارزه مسلحانه به دست نمیآید. فارک اعلام کرده که صلح در کشور تنها از طریق «ریشهکن کردن» عواملی به دست میآید که دلیل «شورش» بوده است.
بیشتر بخوانید:
«رهبر شورشیان فارک در کلمبیا کشته شد»
رادیو کوچه
روز عرفه- نهم ذیحجه به روز عرفه بین مسلمانان مشهور است. این روز به عنوان یکی از روزهای بزرگ مذهبی در میان آیینهای دینی مسلمانان گرامی داشته میشود. در این روز حجاج از شهر مکه به صحرای عرفات آمده و در آنجا به راز و نیاز و دعا پرداخته و پس از نماز ظهر و عصر به مکه باز میگردند.
1893میلادی- «پیتر ایلیچ چایکوفسکی» (Peter Ilyich Tchaikovsky) از آهنگسازان سرشناس روسی درگذشت. به مدرسه حقوق رفت و در نوزده سالگی دوره آن را به پایان رسانید و وارد مشاغل دولتی شد. در سال 1865 به کنسرواتوار پترزبورگ وارد شد و آن را به پایان رسانید. وقتی که کنسرواتوار مسکو گشایش یافت او به سمت استادی هارمونی پذیرفته شد. نخستین اثر وی «دریاچه قو» و آخرین اثرش «سمفونی شماره شش» به نام «پاتتیک» (Pathetique) بود. «باله زیبای خفته»، «باله فندق شکن» و «فرانچسکا داریمینی» از دیگر آثار معروف او هستند.
چایکوفسکی اصول و قواعد موسیقی کلاسیک غربی و جریان موسیقی توصیفی را در روسیه ادامه داد و به ترویج و اعتلای این مکتب در مقابل شیوه موسیقی گروه پنج نفری پرداخت.
1999 میلادی- استرالیاییها در چنین روزی به تحت قیمومیت ملکه انگلیس بودن رای دادند. آنها جدایی از انگلستان و اعلام جمهوریت را نپذیرفتند. در سال ۱۹۰۰ میلادی، ملکه ویکتوریا طی قانونی به استرالیا استقلال سیاسی اعطا کرد. استقلال کشور استرالیا به طور رسمی در روز اول ژانویه ۱۹۰۱ اعلام شد و از این به بعد استرالیا به عنوان یک قلمرو همسود یا سرزمینی با حکومت مستقل اما در زمره کشورهای تحت حمایت بریتانیا درآمد. از سال ۱۹۰۱ تا سال ۱۹۲۷، فدراسیون استرالیا، ملبورن را پایتخت موقت کشور قلمداد میکرد.
این کشور در جنگ جهانی اول به عنوان حامی بریتانیا جنگید و «ارتش مشترک استرالیا و نیوزلند» در نبرد «گالیپولی» در ترکیه امروزی شرکت کرد. در مجموع بیش از شصت هزار استرالیایی در خلال جنگ جهانی اول کشته شدند. در جنگ جهانی دوم مناطقی از شمال و شرق این کشور توسط ژاپنیها بمباران شد و نیروهای آمریکایی وارد آن شدند. طی قانونی در سال ۱۹۸۶ استرالیا به طور رسمی دخالت پادشاهی متحده را در امور سیاسی و نظامی این کشور خاتمه داد.
1298خورشیدی- «علی تجویدی» آهنگساز و نوازنده ویولون در تهران زاده شد. آموختن موسیقی را از کودکی نزد پدرش «هادیخان تجویدی» که در نقاشی از شاگردان طراز اول کمالالملک و در موسیقی از شاگردان مستعد درویشخان بود، آغاز کرد. پس از مدتی نزد «ظهیرالدینی» به فراگیری فلوت پرداخت. از ۱۶ سالگی نزد «حسین یاحقی» به آموزش ویولن پرداخت و پس از دو سال از استاد ابوالحسن صبا ویلن و سهتار را فراگرفت.
———————————————–
برخی از رویدادهای دیگر
1860 میلادی- «ابراهام لینکلن» برای یک دوره چهارساله به ریاست جمهوری ایالات متحده انتخاب شد که در دوران ریاست جمهوری او، میان وی و ایالات جنوبی اختلاف بروز کرد و این ایالات و عمدتن به خاطر تصمیم لینکلن به رهایی سیاهپوستان از بردگی سفیدپوستان، از اتحادیه جدا شدند و با هدف تامین استقالا هرچه بیشتر ایالتها در امور خود و کاهش اختیارات دولت مرکزی کنفدراسیون آمریکا را تشکیل دادند که این اقدام جنگ داخلی آمریکا را بهدنبال داشت. ایالات جنوبی نیز ششم نوامبر سال 1961 «جفرسون دیویس» را برای یک دوره شش ساله به ریاست کنفدراسیون خود انتخاب کردند و به این ترتیب آمریکا نزدیک به سه سال، همزمان، دارای دو رییسجمهوری بود.
1921 میلادی- «جیمز جونز» داستاننگار آمریکایی و نویسنده داستان «از اینجا تا ابدیت» در اینروز بهدنیا آمد.
منبعها:
ویکیپدیا (انگلیسی و فارسی)
راسخون
نیویورک تایمز
خبر / رادیو کوچه
به گزارش فعالان سیاسی سوریه روز شنبه، 6 نوامبر، بیش از ۲۰ تن از معترضان در این کشور در اثر حملات جدید نیروهای امنیتی سوریه به شهر حمص کشته شدهاند.
این در حالی است که حکومت سوریه با طرح اتحادیه عرب برای خروج از بحران موافقت کرده تا نیروهای نظامی خود را از خیابانها خارج و گفتوگو با مخالفان را آغاز کند.
اتحادیه عرب نیز هشدار داده شکست طرح صلح در سوریه تبعات سنگینی در پی خواهد داشت.
در همین حال مقام های سوریه اعلام کردهاند ۵۵۳ زندانی را بهمناسبت عید قربان، از عیدهای مسلمانان آزاد میکنند.
همچنین پیشتر و همزمان با قبول طرح پیشنهادی اتحادیه عرب توسط دولت سوریه، نیروهای امنیتی این کشور روز پنجشنبه سوم نوآمبر 7 تن از معترضان غیرنظامی را در شهر حمص با ضرب گلوله کشته بودند.
بیشتر بخوانید:
«۷ تن در حمص توسط نیروهای سوری کشته شدند»
رادیو کوچه
مهمترین عنوانهای مطبوعات امروز ایران:
خراسان
1) ادعای رویترز و آسوشیتدپرس درباره محتوای گزارش جدید آژانس علیه ایران
http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1390&month=8&day=15&id=1189399
چند روز مانده به انتشار رسمی گزارش جدید یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس درباره فعالیتهای هستهای ایران خبرگزاریهای آسوشیتدپرس و رویترز مدعی شدهاند که آمانو در این گزارش اعلام میکند که ایران مدلهای کامپیوتری یک کلاهک هستهای را ساخته و همچنین تصاویری ماهوارهای از یک محفظه فولادی انجام آزمایشهای با قدرت بالا به اعضای شورای حکام ارایه خواهد کرد.
2) احمدینژاد: اصل تخلف خارج از نظام بانکی رخ داده است
http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1390&month=8&day=15&id=1189134
رییس جمهوری با بیان اینکه «تخلفی در یک بانک خصوصی رخ داده و عدهای خارج از نظام بانکی تخلفاتی مرتکب شدهاند» اظهار کرد: «اصل تخلف، خارج از نظام بانکی رخ داده و در این میان افرادی از سوی قوه قضاییه بازداشت و اسم آنها منتشر شد اما اتهامشان اعلام نشد؛ باید مراقب بود که آبروی افراد زیر سوال نرود.»
کیهان
1) تشکیل قطب قدرتمند جهان اسلام تنها راه نجات ملتها
http://www.kayhannews.ir/900815/3.htm#other301
رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی به مناسبت کنگره عظیم حج، قیام و انقلاب را در برخی کشورهای اسلامی از مهمترین مسایل جهان اسلام و حقایق نهفته در آن را، آیات بینات الهی برشمردند و با اشاره به وظیفه بس خطیر نسل بیدار جوان و روشنفکران و عالمان دینی در این مقطع سرنوشت ساز، تاکید کردند: «امت اسلامی به ویژه ملتهای به پا خاسته، برای ادامه مسیر نیازمند دو عنصر «تداوم ایستادگی» و «هوشیاری در برابر حیلههای قدرتهای بینالمللی» هستند و نجات کشورهای اسلامی از خطرهای پیش رو جز با همدلی و اتحاد و تشکیل قطب قدرتمند جهان اسلام، امکانپذیر نیست.»
2) عیدی امسال کارگران 660 تا 990هزارتومان
http://www.kayhannews.ir/900815/4.htm#other405
به گزارش خبرگزاری فارس، بر اساس قانون کار فعلی، میزان عیدی کارگران در هر سال بر اساس فرمول خاصی تعیین میشود به این ترتیب که کارگران به میزان دو برابر حقوق پایه خود عیدی میگیرند به شرطی که آن رقم از 3برابر حداقل دستمزد آن سال بیشتر نشود. به عبارت دیگر حداقل عیدی کارگران دو برابر حداقل دستمزد آن سال و حداکثر عیدی نیز 3برابر حداقل دستمزد است. به این ترتیب با توجه به اینکه حداقل دستمزد امسال 330هزار تومان تعیین شده است، حداقل عیدی امسال کارگران 660 هزارتومان و حداکثر نیز990هزار تومان خواهد بود.
اعتماد
1) «پدربزرگ» کشته شد
http://www.etemaad.ir/Released/90-08-15/144.htm
دولت کلمبیا توانسته است ضربهای کاری به نیروهای مسلح انقلابی کلمبیا (فارک) وارد کند، چه که نیروهای امنیتی این کشور موفق شدهاند پس از نبردی مسلحانه «آلفونسو کانو» رهبر این شبهنظامیان را بکشند. «خوان کارلوس پینزون» وزیر دفاع کلمبیا نخستین فردی بود که اعلام کرد کانو به دست نیروهای امنیتی کشته شده است.
2) صالحی خطاب به کشورهای غربی: مستندات خود را رو کنید؛ مرگ یکبار، شیون یکبار
http://www.etemaad.ir/Released/90-08-15/204.htm
«مدتی است جنجال تبلیغاتی به راه افتاده است که قرار است آژانس مستنداتی در گزارشهای آینده خود منتشر کند که از دید آژانس بیانگر فعالیتهای موشکی ایران است. قبلن هم این موضوع مطرح بوده است و مستندات اینچنینی را به گونهای عنوان کرده بودند. جمهوری اسلامی ایران پاسخ لازم را داد و در 117 صفحه به مطالعات ادعایی پاسخ داد. معتقدم این مستندات بدون اصالت است، اما اگر اصرار دارند آن را منتشر کنند مرگ یکبار شیون یکبار.»
جام جم
1) ناتوانی آمریکا در تحریم بانک مرکزی ایران
http://www.jamejamonline.ir/papertext.aspx?newsnum=100858637744
پس از چند ماه جنجال تبلیغاتی بیحاصل سرانجام خود آمریکاییها به بیحاصل بودن تهدیدهایشان درباره تحریم بانک مرکزی ایران پیبرده و محترمانه از اجرای آن انصراف دادند.
2) دولت 16 نیروگاه را برای پرداخت بدهیاش به پیمانکاران میفروشد
http://www.jamejamonline.ir/papertext.aspx?newsnum=100858638343
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت، با تصمیم نماینده ویژه رییس جمهوری در امور اجرایی، تمام سهام، دارایی و طرحهای نیمه تمام 16 نیروگاه بابت پرداخت بدهی شرکتهای تابعه و وابسته به وزارت نیرو به پیمانکاران، مشاوران و سازندگان تجهیزات طرحهای ملی، استانی و فروشندگان برق بخش خصوصی و تادیه مطالبات و تعهدات پیمانکاران مجری طرحها و شرکتهای دولتی از جمله طرحهای افزایش راندمان تولید و کاهش تلفات برق اختصاص مییابد.
دنیای اقتصاد
1) روحاله حسینیان: استیضاح حسینی انتقامگیری بود
http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=276729
روزنامه ایران، ارگان مطبوعاتی دولت در شماره دیروز خود در خبری با تیتر «زورشان نمیرسد، وزیر استیضاح میکنند» نوشت: یکی از اعضای شاخص جبهه پایداری و رییس فراکسیون انقلاب اسلامی مجلس گفته که برخی از نمایندگان چون زورشان در موضوع هدفمندسازی یارانهها به احمدینژاد نمیرسید با انتقامگیری میخواستند وزیر اقتصاد را استیضاح کنند.
حسینیان با اشاره به افرادی که وزیر اقتصاد را استیضاح کردند خاطرنشان کرد: «سردمداران این طرح آقایان کاتوزیان و توکلی بودند که هیچ اعتقادی به آنها نداریم. در جریان هدفمندسازی یارانهها هم مدام حرفشان این بود که اگر این طرح اجرا شود، کشور با هرج و مرج و شورش روبهرو خواهد شد.»
2) ولایتی: منظور رهبری توصیه به نظام پارلمانی نبود
http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=276737
خبرآنلاین نوشت: در اولین کنفرانس خبری جبهه متحد اصولگرایان، خبرنگاری با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در کرمانشاه راجع به پارلمانی شدن نظام از ولایتی پرسید، برنامه جبهه متحد اصولگرایان برای احیای نخستوزیری چیست و چقدر به صورت جدی این مسئله پیگیری میشود؟ علی اکبر ولایتی در پاسخ به وی گفت: «استنباط من از بیانات رهبری این نبود که ایشان بنا داشته باشند سیستم نخست وزیری را توصیه کنند. ایشان چند سوال مطرح کرده و بعد پاسخ آنها را دادند. …..ایشان دورترین احتمال؛ یعنی تغییر نظام را غیرممکن ندانستند، ولی این به معنای آن نیست که ایشان توصیه کردند نظام پارلمانی شود.»
رسالت
1) فرهنگی خبر داد: سوال از رییس جمهوری منتفی شد
http://www.resalat-news.com/Fa/?code=82054
عضو هیت رییسه مجلس گفت: «طرح سوال از رییس جمهوری از ابتدا به لحاظ آیین نامهای ایراد داشت زیرا طرح سوالات متعدد در این طرح خلاف آییننامه است.»
2) سعداله زارعی: 4 موشک ایران یک میلیون صهیونیست را آواره میکند
http://www.resalat-news.com/Fa/?code=82049
خبرگزاری فارس: یک کارشناس امور بینالملل با بیان اینکه اسراییل با 4 موشک معمولی ایران با یک میلیون آواره مواجه خواهد شد، گفت: «قدرت آسیبپذیری رژیم صهیونیستی در شرایط سخت، از ایران کمتر است چرا که حتا اگر اسراییل یکصد موشک به ایران شلیک کند، چند خانوار هم در ایران آواره نخواهند شد.»
همشهری
1) شرایط جدید خدمت سربازی ابلاغ شد
http://www.hamshahrionline.ir/news-150393.aspx
سردار موسی کمالی در مورد شرایط جدید خدمت سربازی گفت: «بنا به پیشنهاد ستادکل نیروهای مسلح و موافقت مقام معظم فرماندهی کل قوا، داماد (همسر فرزند) یا یکی از اقوام درجه یک جانبازان قطع نخاعی فاقد فرزند ذکور سالم بنا به تایید بنیاد شهید و امور ایثارگران با انتخاب و معرفی جانباز به عنوان همیار از انجام خدمت دوره ضرورت معاف است.»
جانشین اداره منابع انسانی ستاد کل نیروهای مسلح در مورد ادامه تحصیل مشمولان گفت: «مدت معافیت تحصیلی دانشجویان برای مقطع کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکتری ناپیوسته سه سال، کارشناسی پیوسته 6 سال و کارشناسی ارشد و دکتری پیوسته هشت سال و دکتری تخصصی 5 سال است و دانشجویان باید طوری برنامهریزی کنند که در مدت مذکور، تحصیل خود را به اتمام رسانند.»
2) آتشسوزی در باغ قلهک؛ از ورود آتشنشانان جلوگیری شد
http://www.hamshahrionline.ir/news-150435.aspx
در حالی که شهردار تهران چند روزی است بحث قطع 310 اصله درخت در باغ قلهک را مطرح کرده و از قوه قضاییه خواستار رسیدگی به این اقدام سفارت انگلس شده است عصر شنبه اهالی محله قلهک با تماس با سامانه 125 از وقوع آتشسوزی در باغ قلهک خبر دادند. اما با وجود حضور به موقع ماموران آتش نشانی نگهبانان این باغ اجازه ورود به تیمهای آتشنشانی و اطفا حریق را ندادند.
خبر / رادیو کوچه
دادستان پاکستان روز شنبه، 5 نوامبر، دو مقام ارشد در نیروی پلیس این کشور و 5 نفر از اعضای گروه شبهنظامی طالبان را به عنوان متهمان اصلی پرونده ترور بینظیر بوتو، نخستوزیر پیشین این کشور در سال 2007 معرفی کرده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، چودری اظهر دادستان پاکستان در گفتوگویی اعلام کرد: «7 نفر از جمله دو مقام ارشد پلیس بهطور رسمی به دست داشتن در ترور بینظیر بوتو نخستوزیر سابق این کشور متهم شدند.»
سعود عزیز رییس پلیس پیشین راولپندی و خرم شهزاد 2 پلیس متهم در پرونده قتل بینظیر بوتو هستند.
بر اساس برخی گزارشها سعود عزیز رییس پیشین پلیس راولپندی ضمن ممانعت از کالبد شکافی جسد بینظیر بوتو تا 2 روز پس از وقوع حادثه مانع تحقیقات شد.
وی همچنین دستور شست و شوی محل حادثه را تنها 100 دقیقه پس از وقوع حادثه صادر کرد.
بینظیر بوتو نخست وزیر پیشین پاکستان در ماه دسامبر سال 2007 در حالیکه خود را برای انتخابات 2008 آماده میکرد در شهر راولپندی مورد حمله قرار گرفت و کشته شد.
در آن حمله علاوه بر بینظیر بوتو، 23 تن دیگر نیز کشته شدند.
وی در دو دوره (1988-1990 و 1993-1996) نخست وزیر پاکستان و پس ار آن رهبر حزب مردم پاکستان بود.
بیشتر بخوانید:
«پرویز مشرف متهم به ترور بینظیر بوتو است»
«بینظیر بوتو؛ دختر سرنوشت»
خبر / رادیو کوچه
به گزارش رسانههای مخالف دولت جمهوری اسلامی، سی و شش زندانی سیاسی ایران طی بیانیهای از مردم خواستهاند در صورت برگزاری انتخاباتی سالم و آزاد از آن «استقبال» کنند، اما در غیراینصورت انسجام خود را حفظ کنند و انتخاباتی «غیرقانونی» را مشروعیت نبخشند.
به گزارش کلمه، این بیانیه مجلس شورای اسلامی را «فرمایشی» توصیف و با مجلس حسنی مبارک، رییس جمهوری سرنگون شده مصر، مقایسه کرده است.
امضاکنندگان این بیانیه همچنین گفتهاند دادگاههای جمهوری اسلامی با احکام «سنگین» و «بیپایه» خود «باعث روسفیدی» دادگاههای دوران پهلوی شده است.
این بیانیه در حالی منتشر شده است که تا انتخابات مجلس شورای اسلامی در ایران کمتر از 6 ماه باقی مانده است.
عبداله رمضانزاده، محسن میردامادی، بهزاد نبوی، مصطفی تاجزاده، عبداله مومنی، فیضاله عربسرخی، قاسم شعلهسعدی، علیرضا رجایی، عیسی سحرخیز، بهمن احمدیامویی و عماد بهاور جز امضاکنندگان این بیانیه هستند.
بیشتر بخوانید:
«حذف رییس جمهوری، تغییر در جمهوریت نظام و خلاف است»
خبر / رادیو کوچه
روز شنبه، 5 نوامبر، ملک عبداله، پادشاه عربستان سعودی، شاهزاده سلمان، برادر ناتنی خود را به عنوان وزیر دفاع جدید این کشور تعیین کرده است.
شاهزاده سلمان که فرماندار ریاض بود، جانشین شاهزاده سلطان، ولیعهد پیشین میشود که همزمان منصب وزارت دفاع را در اختیار داشت.
شاهزاده سطان بن عبدالعزیز هم به عنوان فرماندار ریاض، جانشین شاهزاده سلمان شده است.
شاهزاده سلطان، وزیر دفاع و ولیعهد پیشین عربستان، روز ۲۲ اکتبر امسال در بیمارستانی در آمریکا درگذشت.
ملک عبداله اواخر ماه گذشته شاهزاده نایف بن عبدالعزیز را که وزیر کشور بود، به عنوان ولیعهد انتخاب کرد.
سلمان و نایف برادران تنی هستند.
بیشتر بخوانید:
«پادشاه عربستان ولیعهد این کشور را تعیین کرد»
اطلاعرسانی/ رادیو کوچه
با درود به مخاطبان عزیز رادیو کوچه،
پخش روزانه رادیو کوچه در چند روز اخیر به دلیل اختلال در سیستم پخش استریم (Stream)، تغییر سرور رادیو به سرور تازه و انتقال بیش از 5000 پادکست به سرور تازه، پخش آنلاین با اختلال دریافت میشود، که به این دلیل از شنوندگان خود پوزش میطلبد.
به همین دلیل شما میتوانید جهت دریافت برنامه روزانه پس از تهیه شدن، همان روز به «این بخش» مراجعه و آن را دانلود کنید.
همچنین از طریق لینک زیر میتوانید بایگانی کلیه برنامههای روزانه را دریافت کنید.
پس از انجام کلیه تغییرات و بازگشت به وضعیت پیشین، از طریق سایت رادیو اطلاعرسانی خواهد شد. مجدد، به دلیل بروز مشکل و سختی در دریافت پخش آنلاین، رادیو کوچه از شنوندگان خود پوزش میطلبد.
«آرشیو برنامههای روزانه»
خبر / رادیو کوچه
تیم فوتبال السد قطر روز شنبه، 5 نوامبر، با پیروزی بر تیم چونبوک موتورز کرهجنوبی به مقام قهرمانی جام قهرمانان باشگاههای آسیا رسیده است.
بازی نهایی که در ورزشگاه جام جهانی کره جنوبی برگزار شد، السد قطر و چونبوک موتورز کره جنوبی به مصاف هم رفتند که و در پایان 90 دقیقه و همچنین وقت اضافی با تساوی 2-2 به پایان رسید.
در ضربات پنالتی تیم السد 4-2 به پیروزی رسید و برای دومین بار قهرمان باشگاههای آسیا شد.
این تیم در سال 1988 قهرمان جام باشگاههای آسیا شده بود.
تیم فوتبال السد قطر در بازی نیمه نهایی تیم سوان سامسونگ کره جنوبی پشت سر گذاشت و به مرحله نهایی لیگ قهرمانان آسیا راه یافته بود.
بیشتر بخوانید:
«سپاهان و ذوبآهن از لیگ آسیا حذف شدند»
خبر / رادیو کوچه
روز پنجشنبه، 12 آبان ماه، به گزارش پایگاه اطلاعرسانی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی، نشت گاز مونواکسیدکربن شوفاژخانه به داخل کانال کولر دبیرستانی دخترانه در شهرستان هرسین استان کرمانشاه، 37 دانش آموز را روانه بیمارستان کرده است.
بر اساس این گزارش ماموران کلانتری 11 این شهر جهت بررسی موضوع به محل اعزام شدند.
در گزارش پلیس آمده است: «با حضور ماموران در بیمارستان و در برسیهای بهعمل آمده مشخص شد، به علت نشت گاز مونواکسیدکربن از موتور شوفاژ خانه به داخل کانال کولر مدرسه، تعداد 37 نفر از دانش آموزان مسموم و جهت درمان به بیمارستان شهرستان هرسین اعزام شدهاند. حال کلیه دانش آموزان رضایت بخش بوده و پس از انجام اقدامات درمانی لازم از بیمارستان ترخیص شدند.»
همزمان روابط عمومی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه اعلام کرد: «خبر مسمومیت ناشی از گاز گرفتگی دانش آموزان یک مدرسه در شهرستان هرسین حقیقت ندارد و موضوع خاصی نبوده است.»
به گزارش ایسنا، روابط عمومی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه در نامهای به خبرگزاریهای داخلی ایران، ضمن تکذیب خبر گاز گرفتگی دانش آموزان هرسینی، اعلام کرد: «اصل ماجرای گازگرفتگی در این مدرسه واقعیت ندارد و موضوع تنها ناشی از پاشیده شدن یک اسپری تنفسی در داخل کلاس بوده که در اثر آن دو نفر دچار مسمومیت خفیف شدند و این دو نفر پس از اقدامات پزشکی لازم و تشخیص سلامت آنها بلافاصله ترخیص شدند.»
به نقل کرمانشاه پست، لازم به اشاره است که پلیس حضور ماموران در بیمارستان و مسمومیت ۳۷ دانش آموز را تایید کرده است. بهنظر میرسد تکذیبیه آموزش و پرورش استان تنها جهت عدم پاسخگویی در این خصوص صادر شده باشد.
البته آموزش و پرورش در خصوص وجود اسپری تنفسی در یک مدرسه دخترانه توضیحی نداده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر