شراره سعیدی/ رادیو کوچه
وقتی در تله باشی تنها به رهایی در لحظه میاندیشی. گاهی هم تله آنچنان با سرنوشتات عجین شده که خارج از آن را متصور نیستی و تنها برای رهایی شعاری وقتگذران میدهی، شعاری برای رفع تکلیف و گدایی ترحم خارج از قفسان یا تشدید عذابوجدان برای آنان. به هر روی موجود در قفس بسیار بیچاره و تنهاست. اگر حتا با میلیونها همنوعاش باشد و عمومن بیچارگان کمتر دقیقند. دقیق نیستند که یا پر از کینه و دشناماند و یا اسیر توهم ناجی…
ما صاحبان کشوری هستیم که بیاغراق قفسیست به غایت شرمآور برای ملتی که توانست از چنگ مغول بگریزد. و اسیرانی هستیم به غایت فرسوده که توان کمترین تکانی به قصد رهایی را در ذهنمان نمیپرورانیم. ما مسخ به اوراد دینی، اسطورهای و افسانهای دیوارهای بلند تلهمان از هیچ فرصتی برای شکستن قفل پوسیده بهره نمیبریم اما تا بخواهی برای مرگ تمامی قفسبانان دعا به سر میگیریم.
به هر روی ما میدانیم که هیچ رویدادی خلقالساعه نبوده و نیست. اتفاق سال 57 در بستری نرم خفته بود که بسیار شاداب شاه و شاهزادهها را در خواب برد. و ناگریز باید بپذیریم که سرنوشت امروز ما سلسلهای به هم پیوسته از تجربهها، دستآوردها و خطاهای والدینمان به همراه تمامی نخوت درون خودمان است.
در این برنامهها سعی خواهیم کرد به نقش افراد، احزاب و جریانهایی که در 37 سال حکومت پهلوی موجبات جایگیری استبداد روحانیون شدند، بپردازیم. این روایات مستنداتی خواهد بود از خاطرات، عکسها …و اسنادی که توسط اکثریت افراد شاهد یا دخیل تایید شده باشند. تاریخی که با توجه به مستندات توسط جوانانی دانشکده دیده، جویای نام و بلندپرواز رقم خورد، ماجرایی که شاید اغلب آنها در باورشان نیز نمیگنجید.
———————————————-
در تیرماه 1320 و پس از آغاز جنگ جهانی دوم، ایران بیطرفی خود را در جنگ اعلام کرد.
با وجود این در سوم شهریورماه 1320 نیروهای شوروی و انگلیس، بدون اطلاع قبلی، از شمال و غرب و جنوب وارد کشورمان شدند. رضاشاه که درک به موقعی از سیاست خارجی نداشت، با فراخوان هیئتوزیران دستور مقاومت در برابر تهاجم ارتش خارجی را صادر کرد. همچنین با ارسال تلگرافی به روزولت، به این تهاجم و تجاوز اعتراض کرد. اما این تمهیدات نتیجهای نداشت. پس از استعفای منصور، محمدعلی فروغی، بهنخستوزیری منصوب شد. فروغی و وزیر جنگ عملن ارتش را منحل ساختند و چند روز بعد، رضاشاه رسمن از سلطنت کنارهگیری کرد. اما «محمدرضا پهلوی» جانشین پدر شد و مجلس سیزدهم که انتخاباتاش، ماهها قبل از این وقایع با دخالت مستقیم دولت انجام گرفته بود افتتاح شد و دوره جدیدی در تاریخ ایران آغاز گشت که در عرض 37 سال پس از آن، انقلاب 57 به وقوع پیوست. اتفاقی تاریخی که مسلمن بزرگترین رشد را در این دوران گذرانده بود. ابتدا سعی خواهیم کرد اتفاقات مابین شهریور 1320 تا مرداد 1332 را بررسی کنیم.
این دوران به علت عدم ثبات شاه جوان و جنگ بهترین دوران برای شکوفایی گروههای متعدد روشنفکری و اغلب وابسته به جریانهای فکری سیاسی خارجی بود، تفکراتی که کمتر برای ذایقه ایرانی طراحی شده بود. بعضن اکنون آن افراد و یا احزابشان پس از گذشت سالها مرده و یا منحل شدهاند اما تاثیرات شگرفشان بر سرنوشت اخلافشان ماناست. اولین حزب مورد بحث «پیکار» است.
«جهانگیر تفضلی» که سالها بعد در مناسب کلیدی دربار پهلوی قرار گرفت در سال 1321 به اتفاق «خسرو اقبال» و چند نفر دیگر حزب پیکار را تاسیس کرد و در روزنامه «بهار» که موقتن ارگان «حزب پیکار» بود، به نوشتن مقاله پرداخت. سپس روزنامه «نبرد» که صاحب امتیاز آن خسرو اقبال بود، به جای روزنامه بهار منتشر گردید و جهانگیر تفضلی سردبیر آن شد. در سال 1321 امتیاز نشر روزنامه «ایران ما» را گرفت، که تا زمان تعطیل شدن آن، در دوره وزارت خودش، به صورت روزانه و یا هفتگی منتشر میشد.
ایران ما روزنامهای مشهور و پرخواننده بود و تمایل شدیدی به پیشرفت دستههای چپ نشان میداد. علاوه بر این شدیدن علیه روحانیت و مذهب و مظاهر آن، نظیر حجاب بانوان به انتشار مطالبی دست میزد. جهانگیر تفضلی در رابطه با چگونگی تاسیس حزب پیکار چنین گفته است:
سال 1321 محمدعلی وفای شریعتی که با من دوست بود، به من گفت: «خسرو اقبال عدهای از دوستان خود را جمع کرده و حزبی تشکیل داده است، و این عده مثل من دانشجوی حقوق و قاضی دادگستری بودهاند که خسرو با آنها هم دانشکده و همکار بوده است، و از هرکدام از ما خواسته است که دوستان و آشنایان خود را به حزب دعوت کنیم. من اول تو را در نظر گرفتهام، و با خویشاوندی نزدیکی که تو با او داری، هم تو از همفکری با او خوشحال خواهی شد، و هم او از همکاری با تو گمان میکنم خوشوقت باشد. هنوز اسم حزب هم به طور قطع معلوم نشده است.»
هنگامی که من به دیدن خسرو رفتم، محلی را در خیابان لالهزار در نظر گرفته بودند که بعد دفتر روزنامه نبرد و ایران ما هم در آنجا بود. از کسانی که آن روز در آنجا بودند من اسم دهها نفر، به خصوص «جلال شادمان» را به خاطر دارم که برای نخستین بار، آنها را میدیدم. پس از سخنانی که به میان آوردیم، جلال شادمان که بعد از خسرو، برجستهترین عضو کمیته مرکزی بود، درباره من گفت: «من پیشنهاد میکنم که این جوان به جای من، عضو کمیته مرکزی باشد.»
نام حزب را پیکار گذاشتیم. خسرو اقبال با شیخ احمد بهار که روزنامهاش نیز به نام بهار بود، قرار گذاشته بود که آن را در اختیار حزب بگذارند، و از این رو نخستین ارگان حزب پیکار، روزنامه بهار بود. اغلب و شاید همه سرمقالههای آن نوشته خود من بود. از سران آن حزب بعد از چندی، فقط جلال شادمان با خسرو مانده بودند. خسرو اقبال، حتا پردههای روزنامه را نیز خودش میکوبید، و همه مخارج روزنامه و محل آن را او میپرداخت. در آن وقت قوامالسلطنه نخست وزیر بود، و خسرو اقبال که تازه به سی سالگی رسیده بود، توانست امتیاز «نبرد» را به نام خود بگیرد. همچنین امتیاز ایران ما را برای مخلص، و امتیاز داریارا برای «حسن ارسنجانی» گرفت. چون ارسنجانی در آن وقت، هنوز سی سال نداشت، خسرو برایاش کبر سن در دادگستری درست کرد.
روزنامه بهار توقیف شد، اما نبرد منتشر گردید، که من هم سردبیر رسمی آن بودم، و از آن روز نام سردبیر هم که من بودم در روزنامه منتشر میشد، و برای نخستینبار، مخلص هم سری از زیر آب آسوده گر گمنامی درآوردم. روزنامه نبرد در روز سیزده عید به پیشنهاد محمود 8برادرم، شماره مخصوصی منتشر کرد. چون روز سیزده نوروز ما، اغلب با اوایل آوریل مصادف است، ما هم به تقلید از روزنامههای اروپا و دروغ آوریل، قرار شد دروغی بنویسیم. اما به جای یک دروغ، تمام مطالب روزنامه دروغ بود. این روزنامه پس از نیم ساعت شمارههایاش تمام شد، و گمان میکنم چند بار چاپ شد. در این روزنامه، حسن ارسنجانی و اسماعیل پوروالی که در بهار و نبرد، و بعدها در ایران ما از عوامل بسیار موثر بودند، مطالبی نوشته بودند. برای نمونه ارسنجانی مطالب مفصلی نوشت که ایران چگونه تقسیم شده است، و من گذشته از مطالبی دیگر در قسمت کوچکی که مخصوص ادبیات بود، سرود شاهنشاهی گذشته بودم که :« از پهلوی شد نام ایران صدره ز عهد باستان» و از آن روز به بعد دروغ سیزده را برخی روزنامههای دیگر هم تقلید کردند.
سایه کوثری/ رادیو کوچه
در میان اسامی نامزدهای جایزه آسیایی «من» امسال نام «محمود دولتآبادی»، نویسنده پیشکسوت ایرانی به چشم میخورد.
رمان «زوال کلنل» دولتآبادی که در ایران اجازه انتشار ندارد امسال جزو برگزیدگان هیت داوران جایزهی آسیایی «من» شده است.
این کتاب را دولتآبادی 26 سال پیش از امروز نوشته بود اما چون مجوز انتشار نگرفت، در گوشهای مانده بود و خاک میخورد تا اینکه کتاب به زبان آلمانی منتشر شد و تیرماه امسال هم نسخه انگلیسی آن روانه بازار کتاب شد.
همین نسخه انگلیسی هم دولتآبادی را نامزد جایزه آسیایی «من» کرد، چراکه این جایزه به کتابهایی اهدا میشود که به زبان انگلیسی نوشته یا ترجمه شده باشند.
خود نویسنده درباره رمان زوال کلنل میگوید که: «اگر امروز داستانش را مینوشت، شاید بذر امیدی هم در آن میکاشت. اما از این رمان زوال کلنل کوچکترین شمی امید را توقع نداشته باشید… ویرانگر است، چون ابتدا من را ویران کرد و سپس من را واداشت به نوشتنش.»
به قول نویسنده، داستان زاییدهی یک کابوس است؛ کابوسی که بر ذهنش سوار شد و رهایش نکرد تا ۲۶ سال پیش روی کاغذ پیاده شود و همانجا بماند، چون پروانهی انتشارش صادر نشد.
«زوال کلنل» شاید معروفترین داستان فارسی باشد که قبل از انتشارش به زبان فارسی، به زبانهای دیگر منتشر شده و اصل فارسی آن همچنان چشمبهراه اجازهی نشر است.
بنابر گزارشهای منتشر شده درباره ترجمه انگلیسی این رمان «تام پتردیل» (Tom Patterdale) که زوال کلنل را با نام The Colonel از فارسی به انگلیسی برگردانده، درباره چالشهای ترجمهی این داستان میگوید که دولتآبادی با پیروی از فردوسی از کاربرد واژههای عربی در آثارش در حد امکان پرهیز میکند و مترجم کوشیده است برای بازتاب این ویژگی نگارش نویسنده، واژههای آنگلوساکسون را بر لاتین رجحان نهد. برای ایجاد حال و هوای ملموستر برای یک خوانندهی انگلیسیزبان، مترجم در مواردی دستکاری کرده و برای نمونه «جریک جریک نان خشک» را «خرد شدن پاپادوم» یا یک نوع خوردنی ترد هندی تعبیر کرده است. در جایهایی هم تداخل مترجم در متن اصلی رمان به حدی است که پارههایی از یک جمله حذف شده، و همراه با آن، چهرههای بینقشی چون دو بچهی «فرزانه» (یکی از دو دختر کلنل) که «از سر و کولش بالا میروند»، هنگامی که فرزانه فرزند سومش را در بغل دارد و میکوشد برادر گوشهگیرش را به صحبت وا دارد.
محمود دولتآبادی جایی گفته بود: «بنا نبود که من نویسنده شوم. در شرایط غیرثابت چیزهایی مینوشتم و سیاهمشقهایی میکردم که بعد از اینکه یکمقداری متوجه شدم چیزهایی که مینویسم بسیار بد است، بعد از 4-5 سال از این سیاهمشقها را با برادرم سوزاندم. با خودم فکر کردم آن چیزی که خود من نمیپسندم چرا دیگران باید بخوانند. در میان آنها تنها داستان تهشب را نگه داشتم.»
اما دولتآبادی 71 ساله اکنون نویسندهای شناخته شده است که آثار بیهمتایی در زبان فارسی آفریده است.
از دولتآبادی تاکنون آثار بسیاری منتشر شده است که شاید معروفترین آن اثر ماندگار «کلیدر» باشد.
به جز رمان دهجلدی کلیدر، «روزگار سپریشده مردم سالخورده»، «اوسنه بابا سبحان»، «جای خالی سلوچ» و «گاوارهبان» برخی از آثار این نویسنده است.
رمان زوال کلنل نه تنها آخرین رمان این نویسنده نیست بلکه نزدیک به سه دهه پیش از این نوشته شده است، هرچند ممیزی تاکنون اجازه خواندن آن را به فارسیزبانان نداده است.
زوال کلنل داستان زوال چندین نسل است که یکی پشت دیگری یا سرشان زیر ساطور میرود یا حلقهی دار را خودشان دور گردنشان میاندازند. این دقیقن سرنوشت دو «کلنل» یا سرهنگی است که در طول داستان حضور مدام دارند: کلنل محمدتقیخان پسیان، از سپاهیان بنام پایان دورهی قاجاریه و از معتقدان به استقلال ایران که سال ۱۳۰۰ در قوچان به قتل رسید، و «کلنل» یا سرهنگ ارتش شاهنشاهی ایران که به دلیل سرپیچی از مشارکت در سرکوب جنبش ظفار از ارتش اخراج و زندانی شد و سرانجام خودش را کشت.
داریوش رجبیان داستان را اینگونه تعریف میکند: «از آغاز تا پایان داستان، ماجراهای یک شبانهروز «کلنل» است. «پروانه»، دختر چهاردهسالهی کلنل، که به آرمانهای مجاهدین خلق علاقه داشت، در شمع انقلاب میسوزد و دیرهنگام شب، ماموران در ازا پول، جسد دختر را به پدر تحویل میدهند و از او میخواهند که پیش از نماز بامداد دخترش را به خاک بسپارد. چند ساعت بعد از آن قرار است کلنل در مراسم خاکسپاری «مسعود»، پسر کوچکش که از حامیان نظام نو بوده و در جنگ ایران و عراق کشته شده، شرکت کند و به روان او درود بفرستد و به طور ناخودآگاه فرزندان دیگرش را نفرین کند. «امیر»، فرزند ارشد کلنل، تودهای تارک و متروکی است که در زیرزمین پدرش پناه برده تا سرانجام خودش را بکشد؛ محمدتقی، برادر کوچکتر او، که از اعضای فداییان خلق بود و در آشوب انقلاب کشته شد و نخست به عنوان شهید تکریم و سپس به عنوان معاند تقبیح شد؛ «پروانه» که به باور نظام نو از «منافقین» بود؛ «فرزانه» که زن «قربانی حجاج» شد و تابع شوهرش بود که با هر سازی میرقصید و برای هر نظامی تره خرد میکرد. گزینش نامها برای قهرمانان داستان هم از ویژگیهای برجستهی «زوال کلنل» است. «خضر جاوید» که حضور مخوفش در پهنای داستان موج میزند، در نظام شاهنشاهی به عنوان افسر ساواک، «امیر» را شکنجه میکرد و در نظام نو، در مقام افسر اطلاعات. گویی مرگی در انتظارش نبود و نقابی نبود که این خضر جاوید نتواند بر رخ بکشد.
کلنل قهرمان داستان، تا فرصتی گیرش میآید، سراغ داستانهای شاهنامه میرود و مدام داستان منوچهر را میخواند که به کینخواهی پدربزرگش ایرج، تور و سلم (برادران ایرج) را از پای درمیآورد. کلنل در حالی این داستان را میخواند که شاهد کینخواهی همزادان و همتباران در سرزمین و زمان خود است و به خودش میاندیشد.»
اکنون رمان زوال کلنل محمود دولتآبادی نامزد دریافت یکی از جوایز معتبر آسیایی شده است و بهنظر میرسد رقیب اصلی دولتآبادی «هاروکی موراکامی»، نویسنده سرشناس ژاپنی باشد که رمان «1Q84 » او انتخاب شده است.
جایزهی آسیایی من که در سال 2007 راهاندازی شده، آثار ادبی نویسندگان کشورهای آسیایی را مورد توجه قرار میدهد. داوران امسال این جایزهی ادبی، «چانگ – رائه لی»، نامزد نهایی جایزهی پولیتزر، «ویکاس سواروپ»، نویسندهای که فیلم اسکاری میلیونر زاغهنشین با اقتباس از رمان وی ساخته شد، و «راضیه اقبال» (در سمت مدیریت این هیت) هستند.
خبر / رادیو کوچه
به گزارش رسانههای حقوق بشری، روز چهارشنبه، 2 نوامبر، حکم شش ماه حبس تعزیری مهدیه گلرو فعال دانشجویی در شعبه ۵۴ دادگاه تجدیدنظر تایید شده است.
به گزارش کمیته گزارشگران حقوق بشر، مهدیه گلرو در پی صدور بیانیه بهمناسبت ۱۶ آذر ۸۹ به دادگاه انقلاب احضار و به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» و «تبانی جهت اقدام علیه امنیت ملی» در شعبه ۲۸ این دادگاه به ریاست قاضی مقیسه به ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شد که این رای در دادگاه تجدید نظر عینن تایید شد.
این حکم در حالی تایید شد که این فعال دانشجویی آخرین روزهای حکم پیشین خود را در زندان اوین میگذراند و در صورت عدم تایید این رای در اوایل آذر ماه سال جاری آزاد میشد و با تایید این حکم زمان آزادی او به اردیبهشت ۹۱ موکول خواهد شد.
همچنین روز گذشته نیز حکم شش ماه حبس تعزیری بهاره هدایت و مجید توکلی به اتهام «تبلیغ علیه نظام» در شعبه ۵۴ دادگاه تجدیدنظر استان تهران تایید شد. بر اساس این حکم که در زندان به فعالان دانشجویی ابلاغ شده است، حکم حبس بهاره هدایت در مجموع به ده سال و مجید توکلی به هشت و نیم سال زندان افزایش می یابد.
مهدیه گلرو فعال دانشجویی محروم از تحصیل، دبیر انجمن اسلامی دانشکده اقتصاد علامه طباطبایی، نایب دبیر انجمن اسلامی دانشگاه علامه طباطبایی در سال ۱۳۸۵، بعد از برگزاری انتخابات و تلاشهایش در جهت حفظ انجمن اسلامی و همچنین انتقادهایش به دولت محمود احمدینژاد در حالی که تنها دوماه به فارغالتحصیلیاش از دانشگاه مانده بود، از ادامه تحصیل محروم شد.
بیشتر بخوانید:
«بازگشت مهدیه گلرو فعال دانشجویى به زندان»
«تایید حکم حبس هدایت و توکلی، فعالان دانشجویی»
خبر / رادیو کوچه
رسانههای متعلق به دولت جمهوری اسلامی، روز چهارشنبه، 2 نوامبر، اعلام کردند که دادگاه تجدیدنظر تهران با صدور رای، حکم سعید لیلاز، اقتصاددان و روزنامهنگار، که به شش سال حبس قطعی محکوم شده بود را تایید کرده است.
با اشاره به کیفرخواست، دادگاه آقای لیلاز، را با تظاهرات اعتراضی علیه نتیجه اعلام شده انتخابات بحث برانگیز ریاست جمهوری در سال 88، مرتبط دانسته و همچنین اتهاماتی در مورد ارتباط او با سفارتخانههای خارجی را مطرح کرده است.
لازم به یادآوری است که سعید لیلاز از منتقدان سیاستهای اقتصادی دولت محمود احمدینژاد بوده و به ویژه نقش دولت در افزایش نقدینگی و تشدید تورم را مورد انتقاد قرار داده بود.
بیشتر بخوانید:
«محکومیت سعید لیلاز و شاهپور کاظمی»
چهارشنبه 11 آبان 90 / 2 نوامبر 2011
اجرا: اعظم
استودیو: دامون
تقویم تاریخ
گزیده اخبار مطبوعات چهارشنبه ایران
مجله جاماندگان- «بیچارگان کمتر دقیقند»- شراره سعیدی
بخش اول خبرها
گزارش ادبی- «محمود دولتآبادی، نخستین نامزد ایرانی جایزه من»- سایه کوثری
مجله خبری کابل- آرین
روزنگاشت- «شهرت با فاتحان»- محبوبه شعاع
بخش دوم خبرها
زخم- «زندان، کلونی شیوع ایدز»- افشان برزگر
مجله خبری تاجیکستان- «شکنجه دوباره یک بازداشتشده که به مرگ انجامید»- کیومرث
بخش سوم خبرها
خبر / رادیو کوچه
آیتاله خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، روز چهارشنبه، 2 نوامبر، در سخنانی در جمع دانش آموزان و دانشجویان، گفته است: «صد سند غیرقابل خدشه در اختیار داریم که دولت آمریکا پشت پرده ترورهای ایران و منطقه بوده، ما با این سندها، آبروی آمریکا را در دنیا خواهیم برد.»
به گزارش رادیو و تلویزیون دولتی جمهوری اسلامی، آیتاله خامنهای در این سخنان، که در آستانه فرارسیدن ۱۳ آبان و سالگرد تصرف سفارت ایالات متحده در تهران ایراد کرد، اتهامات اخیر آمریکا در مورد دست داشتن نیروی قدس سپاه پاسداران در توطئهای برای ترور سفیر عربستان در واشنگتن را رد کرد و گفت: «آمریکا به خاطر گرفتاریها و جنبش وال استریت، تلاش کرد با سناریوی مهمل تروریستی، خود را نجات دهد و قصدشان متهم کردن شریفترین عناصر مبارز و مجاهد در ایران به تروریسم است.»
مقامات جمهوری اسلامی تظاهرات و تجمعهایی را که طی چند هفته گذشته در آمریکا و چند کشور دیگر غربی در اعتراض به شرایط اقتصادی برگزار شده نشانه قیام مردم این کشورها علیه حکومتهای خود دانسته و گفتهاند که رهبران این کشورها میکوشند با وارد کردن اتهاماتی به ایران، توجه تظاهرکنندگان از هدف اصلی قیام آنان منحرف کنند.
بیشتر بخوانید:
«دریافت نامه «خشمآلود» از ایران را تایید میکنیم»
خبر / رادیو کوچه
نمایندگان مجلس شورای اسلامی، روز چهارشنبه، 2 نوامبر، استعفای علی مطهری، نماینده تهران را رد کردهاند و این در حالی است که رییس مجلس گفته است که هیت رییسه مسوول عدم طرح سوال از رییس جمهوری نیست.
در جلسه علنی روز چهارشنبه، نمایندگان پس از مذاکره و رایگیری در مورد استعفای علی مطهری، نماینده تهران که در اعتراض به عدم پیگیری سوال از رییس جمهوری اسلامی تسلیم هیت رییسه شده بود، استعفای او را با اکثریت قابل توجه آرا رد کردند.
به گزارش خانه ملت، در رایگیری در مورد استعفای آقای مطهری، از ۱۹۹ نماینده حاضر در جلسه، ۱۵۵ نفر به درخواست استعفای علی مطهری رای مخالف، ۳۳ نفر رای موافق و ۱۲ نفر رای ممتنع دادند و به این ترتیب، این استعفانامه رد شد.
علی مطهری از نمایندگان اصولگرای مجلس است که به عنوان یکی از منتقدان محمود احمدینژاد، رییس جمهوری اسلامی و از طراحان اصلی طرح سوال از وی محسوب میشود.
پس از آنکه هیت رییسه مجلس از اعلام وصول این طرح به علت ناکافی بودن تعداد نمایندگان امضاکننده خودداری کرد، علی مطهری به نشانه اعتراض، استعفانامه خود را تسلیم هیت رییسه کرده بود.
در جلسه صبح چهارشنبه، علی مطهری در توضیح دلیل تصمیم به کنارهگیری از نمایندگی مجلس گفت که عدم اجرای قانون از سوی رییس جمهوری «نقطه شروع استبداد» است.
بیشتر بخوانید:
«با ۷۴ امضا طرح سوال از احمدینژاد رسمیت یافت»
«وزیر اقتصاد و دارایی جمهوری اسلامی ابقا شد»
خبر / رادیو کوچه
اجلاس منطقهای برای بررسی اوضاع افغانستان، در شهر استانبول ترکیه، روز چهارشنبه، 2 نوامبر، گشایش یافته است. نمایندگان بیش از بیست کشور و سازمان بینالمللی در این نشست شرکت دارند.
علاوه بر حامد کرزی و عبداله گل، روسای جمهوری افغانستان و ترکیه، آصف علی زرداری، رییس جمهوری پاکستان نیز در این اجلاس حضور دارند.
روز گذشته روسای جمهوری این سه کشور در ششمین اجلاس سه جانبه شرکت کردند. ترکیه از سال ۲۰۰۷ تاکنون تلاش کرده است به بهبود روابط افغانستان و پاکستان کمک کنند و تاکنون شش نشست سه جانبه را به این منظور برگزار کرده است.
در این دیدار، روسای جمهوری افغانستان و پاکستان توافق کردند که کشورهایشان به شکل مشترک، در مورد بررسی پرونده قتل برهانالدین ربانی، رییس جمهوری پیشین افغانستان و رییس شورای عالی صلح این کشور تحقیق کند.
آقای ربانی در ماه سپتامبر امسال در نتیجه یک بمبگذاری انتحاری در منزلش کشته شد.
مقامات افغان ادعا کردند که طرح ترور آقای ربانی در پاکستان ریخته شده بود و این مسئله روابط دو کشور را تیره کرد.
در اجلاس یک روزه استانبول، علاوه بر پاکستان و ایران، دو همسایه مهم افغانستان، نمایندگانی از کشورهای هند و چین نیز حضور دارند.
عبداله گل، رییس جمهوری ترکیه در سخنرانی خود در مراسم گشایش این اجلاس گفت: «برای تامین امنیت در افغانستان، به یک همکاری صادقانه نیاز است.»
برخی از مقامهای غربی از جمله نماینده ویژه اتحادیه اروپا در امور افغانستان نسبت به نتایج اجلاس استانبول ابراز خوشبینی کردهاند.
بیشتر بخوانید:
«شبکه حقانی کشتن ربانی را تکذیب کرد»
افشان برزگر/ رادیو کوچه
اولین بار 30 سال پیش و در آمریکا کشف شد. هر چند که زمان اندکی از تولدش میگذرد، اما تاکنون جان بیش از 30 میلیون نفر را گرفته و در حال حاضر نیز بیش از 36 میلیون نفر با آن میجنگند و بر اساس گزارشها جمعیت هندوستان و آفریقای جنوبی بیشترین حاملان این بیماری مرگبار در دنیا محسوب میشوند.
«ایدز»، بیماری است که در گذشته نه چندان دور در بسیاری از جوامع و فرهنگها تابو محسوب میشد و با کسانی که به این بیماری آلوده بودند، مانند جذامیها رفتار میکردند و از خود میراندند. هرچند که این رفتار در بسیاری از جوامع به دلیل ارایه آموزش تغییر کرده و با این بیماری همچون بیماریهای دیگر برخورد میکنند، اما در کشورهایی مانند ایران، هنوز ایدز جزو خط قرمزها باقی مانده و مبتلایان یا بیماری خود را به عنوان راز نگه میدارند و یا در صورت برملا شدن اسرارشان در اغلب مواقع از جامعه رانده میشوند.
اما ارایه آموزشهای لازم و پیشرفتهای پزشکی باعث شده که میزان مرگ و میر ناشی از ابتلا به ایدز، در 10 سال گذشته نزدیک به 25 درصد کاهش یابد، در ایران روند برعکس است و بر اساس آمارهای ارایه شده از سوی وزارت بهداشت کشور، آمار ابتلا به این بیماری در حال افزایش است، به طوری که روزانه 4.6 مورد جدید از ابتلا به ایدز در کشور ثبت میشود.
دفتر کنترل ایدز سازمان ملل متحد هم اعلام کرده که برای مهار و پیشگیری از مرگ و میر ناشی از این بیماری، تا پایان سال 2015 به بیش از 22 میلیارد دلار بودجه نیاز دارد که در صورت تامین این بودجه، میتوان امیدوار بود که از ابتلای 12 میلیون مورد جدید و مرگ حدود هفت و نیم میلیون مبتلا به ایدز تا پایان سال 2020 پیشگیری کرد.
پژوهشگران هم میگویند با استفاده از آخرین یافتههای علمی و دارویی میتوان تا 96 درصد از انتقال ویروس عامل بیماری ایدز به دیگران جلوگیری کرد.
بر اساس آمارهای جهانی، حدود 80 درصد از عفونتهای ویروس ایدز از راه تماس و رابطه جنسی، 12 درصد از طریق اعتیاد تزریقی و استفاده از سرنگهای آلوده و مشترک و چهار درصد از طریق انتقال فرآوردههای خونی آلوده منتقل میشوند.
اما نسبت این آمارها در ایران بنابر اعلام نظر مسوولان متفاوت است، به طوری که عامل ابتلای 70 درصد بیماران، اعتیاد تزریقی، 18 درصد از طریق رابطه جنسی، 1.7 درصد انتقال از مادر به جنین و مابقی نیز انتقال از طریق فرآوردههای خونی آلوده است. بر اساس این آمارها مشخص میشود که معتادان و به ویژه معتادان تزریقی بسیار بیشتر از افراد عادی جامعه در معرض خطر آلودگی به ویروس ایدز قرار دارند.
با توجه به آمارها و مستندات بینالمللی، کارشناسان اعتقاد دارند که محیط زندان، مکانی بسیار مستعد برای انتقال ویروس ایدز محسوب میشود و آن را یکی از کلونیهای گسترش ایدز در دنیا میدانند.
از آنجا که در چند سال گذشته ترکیب زندانیان در ایران نسبت به سایر زندانها در سایر نقاط دنیا بسیار متفاوت شده است و لزومن افراد خلافکار و جانی در پشت میلههای زندان به سر نمیبرند، آمارها و تحلیلهایی که در ادامه گزارش میآید، مربوط به وضعیت کلی زندانها در کشور میشود و لزومن در برگیرنده زندانیان سیاسی و عقیدتی نیست.
بر اساس آمارهای ارایه شده، شیوع ایدز در زندانهای جهان از 20 سال پیش آغاز شد و اولین نمونه مثبت آن در ایران در سال 1374 در زندان «آب حیات» کرمان دیده شد.
شیوع ایدز در میان زندانیان آمریکایی چهار تا شش برابر و در فرانسه 10 برابر جمعیت عادی جامعه است. همچنین بخش قابل توجهی از 10 میلیون چینی مبتلا به ایدز از افرادی هستند که زمانی را در زندانهای این کشور سپری کردهاند.
اما آمارهای ارایه شده از سوی مسوولان در ایران، کمی متفاوت است، به طوری که نماینده دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در تهران اعلام کرده که براساس اطلاعات سازمان زندانهای ایران، میزان شیوع ایدز در زندانها از 3.6 درصد در سال2004 به 1.4 درصد در سال 2010 کاهش یافته است، اما از طرف دیگر و از سوی برخی مقامات رسمی کشور اعلام شده که روند ابتلا به ایدز در زندانهای ایران رو به رشد بوده و به 1.7 درصد رسیده است.
در ایران سالانه بیش از 600 هزار نفر وارد زندان میشوند که به گفته مسوولان سازمان زندانها، بین 50 تا 75 درصد آنها پیش از ورود به زندان، معتاد هستند و در زندان از سرنگهای مشترک استفاده میکنند که همین مسئله عامل اصلی شیوع ایدز در زندانهاست.
از سوی دیگر، تنها از 20 درصد زندانیها در بدو ورود به زندان، آن هم به عنوان نمونه، آزمایش اچ.آی.وی گرفته میشود و در صورت مثبت بودن آزمایش نیز این بیماران در کنار سایر زندانیها و خارج از قرنطینه نگهداری میشوند، در حالی که مسوولان به خوبی میدانند که تزریق مواد مخدر با سرنگ مشترک، رابطه جنسی با همجنس و خالکوبی به کرات در تمام زندانها و نه تنها در ایران، اتفاق میافتد و قابل انکار هم نیست.
البته شیوع این بیماری در زندانهای ایران بین زنان و مردان ایرانی تقریبن برابر است، به طوری که مدیرکل بهداشت و درمان سازمان زندانها عنوان کرده که از حدود 7500 زندانی زن در کشور، 1.2 درصد آنها مبتلا به ایدز هستند.
نتایج یک مطالعه در زندانهای ایران موضوع را بغرنجتر از آنچه مسوولان عنوان میکنند، نشان میدهد و آن این است که 74 درصد معتادان تزریقی زندانی در زندان نیز به تزریق خود ادامه میدهند و 19 درصد زندانیان نیز برای اولین بار تزریق را در زندان آغاز میکنند که با توجه به شیوع مصرف سرنگ مشترک، احتمال انتقال ایدز در میان زندانیان چندین برابر میشود.
این در حالیست که به گفته مدیرکل بهداشت و درمان سازمان زندانها، پزشکان به دلیل پایین بودن دستمزدها و شرایط نامناسب زندانها، حاضر به همکاری در زندان نیستند و به همین خاطر زندانها با کمبود پزشک و نیروی ماهر مواجهه است.
در این شرایط مسوولان زندانهای کشور، چاره راه را در کنترل اعتیاد در زندانها دیدهاند، به همین دلیل خدمات درمانی اعتیاد به صورت سمزدایی، رواندرمانی و درمان نگهدارنده با متادون در زندانهای کشور ارایه میشود، به طوری که در حال حاضر حدود 38 هزار زندانی مرد و بیش از 700 زندانی زن تحت درمان با متادون قرار دارند.
همچنین کلینیکهای مثلثی با سه ضلع ایدز، اعتیاد و بیماریهای مقاربتی به منظور ارتقای آگاهی و تغییر نگرش زندانیان، اجرای مداخلات کاهش آسیب و درمان عفونتهای فرصتطلب و بیماریهای مقاربتی، در زندانهای کل کشور ایجاد شده که تاکنون آماری از عملکرد این کلینیکها ارایه نشده است.
بخشنامه توزیع سرنگ در زندانها نیز در سال 84 به تمام زندانهای کشور ابلاغ شد، اما این طرح که یکی از موثرترین شیوههای پیشگیری ایدز در زندانهای ایران است، تنها در سه زندان انجام میشود.
اما کارشناسان بر این اعتقادند که هیچ گزینهای همچون آموزش نمیتواند بر کنترل شیوع ایدز در زندانها تاثیرگذار باشد که در این زمینه نیازمند برنامهریزیهای جامع بر اساس آمارها و اطلاعات درست و واقعی هستیم.
همچنین تا زمانی که برنامهریزان از آگاهی و نگرش اجتماعی زندانیان معتاد نسبت به بیماری ایدز اطلاعات کافی نداشته باشند، بدون شک نمیتوانند الگوی مناسب برای عرضه خدمات آموزشی ارایه دهند، بنابراین انجام پژوهش در این زمینه ضروری است، تا آموزشهای کاربردی و عملی ارایه شود.
مسوولان کشور باید راهکارهای علمی و عملی برای کنترل شیوع ایدز را در زندانهای کشور بسیار جدیتر از گذشته پیگیری کنند، چراکه تجربه جهانی نشان داده که نمیتوان زندانها را به عنوان یکی از مراکز اصلی گسترش ایدز در دنیا نادیده گرفت، زیرا بر اساس آمارهای بینالمللی هر زندانی 12 ساعت پس از آزادی و یا مرخصی از زندان حداقل یک رابطه جنسی برقرار میکند که کشور ما نیز از این قاعده مستثنا نیست.
با توجه به در راه بودن موج سوم ایدز در کشور بهتر است این هشدارها جدی گرفته شود.
کیومرث/ دفتر تاجیکستان/ رادیو کوچه
خانواده «بهرامالدین شادیاف» یک جوان ۲۸ ساله تاجیک در مرگ فرزند خود مقامات پلیس منطقه «شاه منصور» شهر «دوشنبه» را مقصر میدانند.
مادر بهرامالدین «نیازبیبی بوری یوا» میگوید فرزند او روز ۱۹ اکتبر از سوی پلیس بازداشت شده و پس یک روز در حال بیهوشی به بیمارستان مرکزی انتقال یافته است. او میگوید اگرچه پسرش بعد جراحی به هوش آمد، ولی همچنان در بیمارستان جان داده است. خانم «بوری یوا» میگوید فرزند او در بیمارستان برایش نقل کرده است که ماموران پلیس او را شکنجه کردهاند. بنا به قول مادر «بهرامالدین« ماموران پلیس دهان فرزند او را بستهاند تا فریاد او را دیگران نشنوند.
ولی مقامات امور داخله تاجیکستان میگویند «بهرامالدین شادیاف» در دزدی متهم میشد و به این گناه خود نیز اقرار کرده است. ولی او خواسته است که خود را از آشیانه دوم به زیر افکند و همین طریق زخمی شده است. در یک سال آخر این دومین حادثه مرگ بازداشتشدهها است که در آن ماموران پلیس تاجیکستان متهم میشوند. قبل از این یک ساکن دیگر «دوشنبه» «سفرعلی سنگاف» نیز پس از بازداشتش از سوی پلیس به بیمارستان انتقال یافته و در آنجا جان باخته بود. این در حالی است که خود دادستان کل تاجیکستان در شورای حقوق بشر سازمان ملل در «ژنو» موارد شکنجه در بازداشتگاههای کشور را تایید کرده بود.
«پول نو ارتباطی میان تاجیکستان و افغانستان»
شاهزاده کریم آقاخان چهار که با یک سفر سه روزه به تاجیکستان آمده است، در مراسم گذاشتن سنگ تهداب یک پل ارتباطی میان تاجیکستان و افغانستان اشتراک کرد. در صورت تکمیل این پل که ۱۶۲ متر طول دارد، منطقه «شوراآباد» تاجیکستان را با منطقه «خاهان» افغانستان خواهد پیوست. این طرح را که ۳ میلیون و ۱۰۰ هزار دلار هزینه دارد «بنیاد آقاخان» با کمک مالی حکومت «آلمان» عملی میکند. این پل ششم ارتباطی میان تاجیکستان و افغانستان خواهد بود. تنها یکی از این پلها را دولت «آمریکا» با سرمایه خود ساخته و در سال ۲۰۰۷ مورد استفاده قرار داد.
«امام علی رحمان» رییس جمهوری تاجیکستان که نیز در این مراسم اشتراک داشت، به ساکنان افغانستان مراجعت کرده و گفت که این پلها را برای قاچاق مواد مخدر استفاده نکنند. تا با این راه هم آبروی کشور خود و هم آبروی تاجیکستان را پایین نبرند. «شاهزاده کریم آقاخان چهار» همچنین در «دوشنبه» در مراسم افتتاح یک میهمانخانه اشتراک کرد که با سرمایه بنیاد او ساخته شده است. هزاران پیرو مذهب «اسماعلیه» در تاجیکستان به استقبال رهبر خود برآمده بودند و او را به عنوان امام زمان خود وصف میکردند.
آرین / دفتر کابل / رادیو کوچه
در پی غرق شدن یک قایق پناهجویان در مسیر اندونزی-استرالیا هفت پناهجو کشته شد و بیست تن دیگر ناپدید شدهاند.
این رویداد روز سهشنبه زمانی رخ داد که کشتی حامل آنها بعد ترک از جزیره جاوای مرکزی اندونزی غرق شد.
این قایق حامل 70 تن پناهجو از کشورهای ایران، افغانستان و پاکستان بود و ساعت 5 صبح به وقت محلی بعد از دوساعت سفر در دریا غرق شده است.
یک سخنگوی پولیس اندونزی گفته است قایق یاد شده در نزدیک جزیرهی Nusakambangan بین جاوای مرکزی و غربی در آب غرق شده است.
شمسالدین رییس پولیس دریایی اندونزی گفته است: «نظر به آخرین معلومات 46 تن نجات داده شده، هفت تن جان باختهاند که شامل 5 خانم و دو پسر جوان میباشند.»
مقامات پلیس اندونزی میگویند عملیات نجات ادامه دارد.
همچنان مقامات استرالیا گفتهاند تنها راه متوقف ساختن آمدن پناهجویان به استرالیا و جلوگیری از چنین مسافرتهای خطرناک توسط قایق اجرای تفاهمنامه مالزی میباشد.
برندن اوکانر وزیر کشور استرالیا گفته است: «اگر ما واقعن اقدام موثر در این مورد نکنیم، ممکن است ما شاهد افزایش بیشتر پناه جویانی باشیم که توسط قایق به استرالیا می آیند و هم چنان ممکن است ما شاهد افزایش کشته شدن پناه جویان باشیم که در دریا غرق می شوند.»
بیشتر بخوانید:
«یک قایق تازه با 57 پناهجو به استرالیا رسید»
محبوبه شعاع / رادیو کوچه
mahboobeh@koochehmail.com
سوم نوامبر برابر با دوازدهم آبان مصادف است با زادروز «آندره مالرو» نویسنده، منتقد هنری و سیاستمدار فرانسوی. او زاده سال 1901 میلادی بود و در سال 1976 درگذشت. مالرو که آثار بسیاری از او به جای مانده بیش از همه با «رمان فاتحان» بود که به شهرت رسید. در این اثر مبارزه میهن پرستان انقلابی چین را بر ضد استعمار انگلستان در هنگ کنگ پیش چشم میگذارد.
«آندره مالرو» در سوم نوامبر ۱۹۰۱میلادی در پاریس بهدنیا آمد. پدر و مادرش وقتی او خردسال بود از هم جدا شدند و مالرو نزد مادرش بزرگ شد و به مدرسه رفت ولی تحصیل را بهپایان نرساند و ازدواج کرد و در سن بیستویک سالگی با همسرش به کامبوج رفت و نخستین رمانش را در سن بیست و پنج سالگی منتشر کرد.
آندره مالرو در شرق آسیا علاوه بر انتشار روزنامه «هندوچین در زنجیر» علیه استعمار وقت، به باستان شناسی هم پرداخت و در سال ۱۹۳۰ به گروه باستانشناسانی پیوست که در ایران و افغانستان کار میکردند و به همین سبب، تا حدودی با زبان فارسی نیز آشنا بود و سپس از راه افغانستان و ایران به فرانسه بازگشت.
آندره همراه لویی آراگون، فدراسیون جهانی نویسندگان مدافع فرهنگ را به طور مشترک بنا نهاد و در سال 1934 در کنفرانس نویسندگان جهان در مسکو، مورد توجه بسیار قرار گرفت.
وی همچنین در جنگ داخلی اسپانیا، به عنوان خلبان به جمهوریخواهان پیوست و چند بار مجروح شد و ماجراهای زیادی را از سر گذراند که در اغلب آثارش به آنها اشاراتی کرده است. مالرو در دومین جنگ جهانی برای ارتش فرانسه هم خدمت کرد و در سال 1940 اسیر شد، اما فرار کرد و به مقاومت فرانسه پیوست و در 1944 مجدد دستگیر شد و در نهایت با کمک اعضای مقاومت فرانسه فرار کرد و پس از جنگ مورد تقدیر قرار گرفت و در زمان ژنرال دوگل وزیر اطلاع رسانی و بعدها وزیر فرهنگ فرانسه شد و در این سمت او به تاسیس خانه فرهنگ در سراسر فرانسه پرداخت.
گفته شده مالرو در تمام طول عمرش به طور مداوم راجع به هر آنچه پیرامونش میگذشت، رمان و مقاله مینوشت و همین امر شهرت او را بیش از هر چیز به عنوان روزنامهنگار و نویسندهای همه کاره رقم زده است. وی درباره خودش چنین میگوید: «آنچه ما را در بیست سالگی از دوستانمان جدا میکرد، حضور تاریخ بود. برای آنها هیچ چیزی پیش نیامده بود، اما ما کسانی هستیم که تاریخ همچون تانکی از روی ما میگذرد».
مالرو به جز رمانهایش آثار دیگری هم در نقد هنری دارد که برجستهترین آنها روانشناسی هنر است که در سه جلد در سالهای 1947 و 1950 منتشر شده است. هم چنین «موزه تخیلی»،«آفرینش هنری»، «ندای سکوت» و «مسخ خدایان» از مهمترین رسالههای مالرو به شمار میروند.
و اما سرانجام آندره مالرو در بیستو سوم نوامبر ۱۹۷۶ درگذشت. از آثار معروف او میتوان به «وسوسه غرب»، «فاتحان»، «جاده شاهی»، «وضعیت بشری»، «ضد خاطرات»، «امید» و «گردو بنهای آلتنبورگ» را نام برد.
منبعها:
نگاهی به زندگی و آثار آندره مالرو
ویکیپدیا
خبر / رادیو کوچه
به گزارش رسانههای خارجی، دفاتر نشریه فکاهی شارلی هبدو، چاپ فرانسه، که در شماره روز چهارشنبه، 2 نوامبر، با کارتونی از محمدابن عبداله، پیامبر مسلمانان، بر روی جلد نشریه چاپ شده در یک آتشسوزی به شدت آسیب دیده اما این حادثه تلفاتی نداشته است.
این نشریه شماره ویژهای را به طنز در مورد قوانین شریعت و موفقیتهای اخیر اسلامگرایان در لیبی و تونس اختصاص داده و با کارتونی از پیغمبر اسلام چاپ کرده اما تاکید داشته است که محتوای این شماره موهن و تحریک آمیز نیست.
وبسایت این نشریه هم هدف حمله هکرهایی قرار گرفته که با درج پیامهایی به زبانهای ترکی و انگلیسی، از تصمیم به انتشار این ویژهنامه انتقاد کردهاند.
شارلی هبدو در سال ۲۰۰۷ هم کارتونهای پیغمبر اسلام را که در دانمارک تهیه شده بود منتشر کرد و با انتقاد شدید مسلمانان روبهرو شد.
گزارشی از بانک اعتبار سوییس
فرهنگ ایران / برگردان
برای دومین سال پی در پی، بانک اعتبار سوییس گزارشی در باره وضعیت ثروت در جهان منتشر کرد، در این گزارش وضعیت داراییهای چهارونیم میلیارد از مردم بالغ در جهان، بررسی شده است، در این گزارش، ارقام بر پایه دلار آمریکا سنجیده شده است.
در میانه ماه مه 2011، ثروت جهانی در خانوادهها، دویست و سی یک هزار میلیارد دلار تخمین زده شده است که میبایستی در سال 2016، به سیصد و چهل پنج هزار میلیارد دلار برسد. بیشترین میلیونرها در کدام کشورهای جهان میباشند کسی که دستکم یک میلیون دلار داشته باشد.
آمریکا، با ده میلیون و شصت و یک هزار تن، کشوری با بیشترین میلیونر در جهان است، بر پایه گزارش بانک اعتبار سوییس، آمریکا با فاصله زیادی جلوی دیگر کشور ها قرار گرفته است، اگر کسانی که در آمریکا بیش از صد هزار دلار دارند نیز به حساب آورده شوند، آمریکا با هشتاد و چهار میلیون و هفتصد هزار تن از جمعیت بالغ این کشور که دویست و سی و چهار میلیون تن میباشند، بیشترین ثروتمند را در جای خود داده است.
اگر ثروت متوسط هر فرد بالغ آمریکایی میان سالهای 2001 تا 2006 افزایش یافته بود، پس از بحران اقتصادی کاهش یافته و هنوز به اندازه پنج سال پیش که چیزی نزدیک دویست و هفتاد و پنج هزار دلار بود نرسیده است.
ژاپن، سه برابر کمتر از آمریکا، با سه میلیون و صد هزار میلیونر، و در جمع با شصت و هشت میلیون نفر که بیش از صد هزار دلار دارا میباشند، دومین کشوری است که میلیونرها را در خود جای داده است. در کشور آفتاب تابان، بر خلاف دیگر کشورهای گروه هشت، از سال دو هزار میلادی تاکنون، ثروت همگانی افزایش چشمگیری نداشته است، در آن سال ثروت متوسط ژاپنیها، صد ونود هزار دلار بود که تقریبن بالاترین بهشمار میرفت.
بر پایه ین ژاپن، این ثروت بایستی به دو دلیل؛ نرخ پایین بهره و بازار مسکن که از سال 1990 در بحران بهسر میبرد نزدیک به ده در صد کاهش یابد، ولی ژاپن هنوز دومین کشور ثروتمندان میباشد و زیاد دور نیست که کشور دیگری از ده کشور ثروتمند جهان جای این کشور را بگیرد.
فرانسه سومین کشورجهان و نخستین کشور اروپا است که بیشترین میلیونرها را در خود جای داده است، دومیلیون و ششصد هزار تن، فرانسه در رده ششم کشورهای بزرگ است که در آن مردمی با بیش از صد هزار دلار دارایی دیده میشوند. میزان ثروت در فرانسه میان سال های 2000 تا 2007، سه برابر شده است، دارایی متوسط در سال 2011، دویست و نود و سه هزار و ششصد وهشتاد دلار است، درحالی که در سال 2000، میلادی این رقم صد هزار دلار بود. افزایش بهای یورو در برابر دلار آمریکا در کشورهای حوزه یورو در این افزایش تاثیر داشته است. این افزایش ثروت از سوی دیگر نشاندهنده عدم برابری در میان خانوادههای فرانسوی میباشد.
آلمان، نیرومندترین اقتصاد اروپا، با پنجمین تولید ناخالص در جهان، سرزمین دیگر میلیونر ها میباشد، که یک میلیون و هفتصد و پنجاه هزار میلیونر را در خود جای داده است، درآلمان بیست و هفت میلیون و چهارصد نود هزار تن بیش از صد هزار دلار ثروت دارند.
در انگلستان، بیشتر از فرانسه، کسانی با دارایی بیش از صد هزار دلار دیده میشوند (بیست وشش میلیون و دویست و پنجاه شش هزار) تن ولی شمار میلیونرها در این کشور کمتر از کشورهایی است که در بالا نام برده شدند، انگلستان صد هزار تن کمتر از فرانسه و نزدیک به یک میلیون و ششصد و پنجاه هزار میلیونر را در خود جای داده است، نیمی از ثروت انگلستان در دست چهل و هشت میلیون انگلیسی، بیشتر از نیمی از جمعیت این کشور میباشد.
ثروت متوسط انگلیسیها که تا سال 2007 بهشدت افزایش داشت، در سال 2008، با آغاز بحران اقتصادی کاهش یافت، و نزدیک به دویست و پنجاه و شش هزار دلار در پایان سال 2011 خواهد بود.
ایتالیا، یکی از کشورهای مقروض جهان که افزایش روز به روز بدهی آن موجب نگرانی شده است نزدیک به یک میلیون و پانصد و چهل هزار میلیونر را در خود جای داده است. ایتالیا، پس از آمریکا و ژاپن، سومین کشور جهان است که در آن بیش از سی میلیون تن بیش از صد هزار دلار دارایی دارند.
اگر درده سال گذشته ثروت متوسط در استرالیا، از صد هزار دلار به سیصد و نود هفت هزار دلار رسیده است یکی از دلایل آن افزایش بهای دلار استرالیا در برابردلار آمریکا میباشد، ولی به گزارش بانک اعتبار سوییس، بدون در نظر گرفتن این مسئله، افزایش ثروت در استرالیا میتوانست دستکم دو برابر باشد.
استرالیا نسبت به جمعیت خود دومین کشور ثروتمند جهان جلو تر از نروژ و پس از سوییس قرار دارد. تنها بیست و دومیلیون جمعیت، سه برابر کمتر از فرانسه، بر خلاف بسیاری از کشورهای جهان، در استرالیا، کمتر کسی دیده میشود که کمتر از هزار دلار درآمد داشته باشد. دانشجویان استرالیایی نیز در زمره ثروتمندان بهشمار میروند، شمار دانشجویانی که بیشتر از صد هزار دلار دارایی دارند هشت برابر متوسط دیگر کشورهای جهان میباشد.
سال 2011، نخستین سال پربار برای چینیها بود شمار میلیونرها در این کشور از مرز یک میلیون تن گذشت، یک میلیون و بیست هزار نفر رسید و همینطور در حال افزایش است. ثروت متوسط چینیها در ده سال گذشته سه برابر شده است ودر سال دوهزار میلادی، از شش هزار دلار به بیست و یک هزار دلار رسیده است، بانک اعتبار سوییس، پیشبینی میکند که این رقم به هفتاد هزار و هفتصد دلار خواهد رسید، پیشبینی دیگری حاکی از این است که تا سال 2016، چین بر جایگاه دوم کشورهای ثروتمند جهان تکیه خواهد زد. مجموع ثروت خانوادههای چینی، سی و نه هزار میلیارد دلار میباشد، این رقم دربرابر، سی و یک هزار میلیارد دلار دارایی خانواده های ژاپنی میباشد.
کانادا، با سی و چهار میلیون جمعیت، و نهصد و چهل هزار میلیونر درجایگاه نهم قرار دارد. میزان متوسط ثروت جمعیت بالغ در کانادا به دویست و چهل و پنج هزار و چهارصد و پنجاه دلار میرسد و از این نظر در سیزدهمین رده جهانی قرار دارد، کشوری که به نظر میرسد در بحران اقتصادی کمتر آسیب دیده است ولی میزان متوسط ثروت در سال 2008، کمی کاهش یافته است.
درسال دوهزار میلادی، ثروت متوسط در سوییس در رده بالاترینها درجهان بود. در سال 2011، سوییس هنوز هم با پانصد و چهل هزار دلار در رده بالا می باشد. در سوییس، همانطور که از آن انتظار میرود بیش از ششصد و بیست و دو هزار تن میلیونر زندگی میکنند، در حالی که جمعیت بالغ این کشور شش میلیون تن میباشد.
خبر / رادیو کوچه
اسراییل روز سهشنبه، 1 نوامبر، اعلام کرده است که به ساختوساز شهرکهای یهودینشین در سرزمینهای اشغالی کرانه باختری رود اردن و شرق بیتالمقدس سرعت میدهد و انتقال کمکهای مالی به تشکیلات خودگردان فلسطینی را متوقف خواهد کرد.
این تصمیم شامل احداث دو هزار واحد مسکونی جدید است.
خبر تسریع در شهرکسازی در واکنش به پذیرش درخواست فلسطینیها برای عضویت در سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد، یونسکو اعلام شده است.
اسراییل ضمن مخالفت با عضویت فلسطینیها در این سازمان بینالمللی، آن را یک «ضایعه» نامیده است.
آمریکا هم مخالف این اقدام است و اعلام کرده از پرداخت حق عضویت به این سازمان خودداری خواهد کرد.
به گفته مقام های دو کشور، این اقدام به مذاکرات صلح خاورمیانه آسیب میزند.
از سویی دیگر، محمود عباس، رییس تشکیلات خودگردان فلسطینی تصمیم اسراییل برای تسریع در احداث واحدهای مسکونی تازه در سرزمینهای اشغالی را قدمی در جهت سرعت بخشیدن به نابودی کامل روند صلح عنوان کرده است.
به گفته برخی تحلیلگران سیاسی، اسراییل با این اقدام قصد تنبیه فلسطینیها را دارد و از سوی دیگر میخواهد این پیام را به جامعه بینالمللی منتقل کند که آماده اتخاذ تدابیر سختتر در صورت پذیرش درخواست عضویت فلسطینیها در سازمان ملل متحد است.
بیشتر بخوانید:
«لغو کمک مادی آمریکا به یونسکو در پی رایآوردن فلسطین»
رادیو کوچه
1906 میلادی- «لوچینو ویسکونتی» (Luchino Visconti) کارگردان نامی در خانوادهای ثروتمند در شهر میلان به دنیا آمد. وی از جمله فیلمسازان سبک نئورئالیسم در ایتالیا بود. این سبک در سینمای ایتالیا واقعیات جامعه پس از جنگ جهانی را به شکلی واضح بیان میکرد.
در جوانی دوستانی همچون «پوچینی»، آهنگساز نامی اپرا، «توسکانینی» رهبر آهنگنوازان داشت. در سال 1936 در پاریس با «ژان رنوار» فیلمساز معروف فرانسوی آشنا و به عنوان دستیار او مشغول به کار شد.
ویسکونتی نخستین فیلم بلندش را در سال 1954 با نام «احساس» ساخت. بعد از آن و در سال 1957 فیلم «شبهای سفید» را با برداشت از داستانی از «تئودور داستایفسکی» به روی پرده سینما برد.
وی در دوران فعالیت سینماییاش ۱۴ فیلم بلند داستانی و چندین فیلم گروهی ساخت. همچنین او چندین اپرا و نمایشنامه را بر پرده نمایش برد. «مشهور» و «مرگ در ونیز» عنوان دیگر آثار سینمایی او هستند.
1917 میلادی- اعلامیه تاریخی «بالفور» (Balfour Declaration) منتشر شد. «آرتر بالفور» وزیر امور خارجه وقت انگلستان در چنین روزی ضمن صدور این اعلامیه، از ایجاد یک کشور برای یهودیان در فلسطین حمایت کرد و به این ترتیب راه برای مهاجرت یهودیان و ایجاد اسراییل باز شد.
جامعه ملل، در پایان جنگ جهانی اول و پس از سقوط امپراتوری عثمانی، قیمومیت بریتانیا بر فلسطین را به پادشاهی متحده اعطا کرد.
1930 میلادی- «هایله سلاسی» (Haile Selassie) امپراتور اتیوپی شد. او آخرین پادشاه کشور اتیوپی بود. وی توسط یک کودتای مارکسیستی از حکومت کنار رفت و سیستم حکومتی اتیوپی به جمهوری دمکراتیک خلق تبدیل شد.
1964 میلادی- «ملک سعود» (سعود ابن عبدالعزیز) دومین پادشاه کشور سعودی در یک کودتای خانوادگی از مقام خود برکنار و به خارج تبعید شد. وی پس از پدرش که موسس کشوری سعودی بود یازده سال بر این کشور پادشاهی کرده بود. قرار بود که پس از او برادرانش به ترتیب به پادشاهی برسند.
هنگامی که ملک سعود شروع به توزیع مقامات دولتی میان پسران خود کرد، خاندان سعودی اتهاماتی به او وارد کرده و وی را کنار گذاشتند. پس از او، فیصل (فیصل ابن عبدالعزیز) برادر ناتنیاش پادشاه سعودی شد که بعدن او نیز به دست برادرزادهاش کشته شد. ملک سعود نیز پنج سال پس از برکناری و تبعید درگذشت.
1966 میلادی- «پیتر دبیه» (Peter Debye) فیزیکدان آمریکایی هلندی تبار درگذشت. او برنده جایزه نوبل فیزیک بود. او در رشته مهندسی برق تحصیل کرد و سپس به فیزیک روی آورد. در سال ۱۹۰۸ از دانشگاه مونیخ درجه دکتری گرفت. وی در سال ۱۹۳۵ میلادی مدیر موسسه فیزیک «کایزر ویلهلم» شد. در سال ۱۹۴۰ میلادی به آمریکا رفت و به تدریس در دانشگاه پرداخت و در سال ۱۹۴۶ میلادی به تبعیت آمریکا درآمد.
———————————————–
برخی از رویدادهای دیگر
1920 میلادی- نخستین ایستگاه رادیویی جهان به مفهوم امروز در چنین روزی در شهر پیتسبورگ ایالت پنسیلوانیای آمریکا آغاز بهکار کرد. صدای این ایستگاه که هنوز سرگرم کار است در همان نخستین روز در کانادا هم شنیده شد.
منبعها:
ویکیپدیا (انگلیسی و فارسی)
راسخون
نیویورک تایمز
Iranian history
خبر / رادیو کوچه
دولت آمریکا روز سهشنبه، 1 نوامبر، به وقت واشینگتن، دریافت نامهای از ایران در انکار اتهامات ایالات متحده دایر بر تلاش این کشور برای ترور سفیر عربستان سعودی در پایتخت آمریکا را تایید و آن را «خشمآلود» توصیف کرده است.
ویکتوریا نولاند سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت که «یک یادداشت بلند دیپلماتیک» از طریق سفارت سوییس در تهران منتقل شده است.
او به خبرنگاران گفت: «حدود هفت صفحه است. خشم آلود است. آکنده از انواع و اقسام انکارها. از نقطه نظر ما چیز زیاد تازهای در آن نبود.»
رامین مهمانپرست سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی نیز روز سهشنبه گفت که ایران نامهای به آمریکا فرستاده و خواستار «عذرخواهی رسمی آمریکاییها در اعتراض به این سناریوی ساختگی شده است.»
او توضیح داد که نامه ایران در پاسخ به نامه آمریکا نوشته شده اما محتویات نامه واشینگتن را فاش نکرد.
مقامهای پلیس و دادگستری آمریکا روز ۱۱ اکتبر اعلام کردند که منصور اربابسیر با تابعیت دوگانه ایرانی و آمریکایی را به اتهام توطئه برای ترور عادل الجبیر سفیر عربستان سعودی در واشنگتن بازداشت کردهاند.
همزمان به گزارش خبرگزاری فرانسه نایف بن عبدالعزیز ولیعهد عربستان سعودی گفته است که کشورش نیازی به سازش با ایران در ارتباط با طرح ادعایی ترور سفیر این کشور نمیبیند.
او که همچنین وزیر کشور عربستان است روز سهشنبه در کنفرانسی خبری در ریاض گفت: «در ارتباط با آن طرح ترور نمیتوان با ایران سازش کرد، زیرا نیازی به آن نیست.»
او افزود: «ما آمادهایم با هر سناریویی روبهرو شویم… با هر وسیلهای که لازم باشد.»
این سخنان پس از آن مطرح میشود نخست وزیر قطر روز یکشنبه پیشنهاد کرد مقامهای عربستان و ایران در این ارتباط دیدار کنند.
به گزارش خبرگزاری رسمی قطر، شیخ حامد بنجاسم الثانی پس از دیدار با علیاکبر صالحی وزیر خارجه جمهوری اسلامی در دوحه گفته بود: «فکر میکنم بهترین و سادهترین راه برای حل این مسئله این است که دو طرف ملاقات کنند.»
نخست وزیر قطر گفت که «جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی دو کشور بزرگ هستند و باید روابط خوبی داشته باشند». او اظهار امیدواری کرد که اتهامات آمریکا غلط از آب درآید و گفت کشورش منتظر شواهد است.
بیشتر بخوانید:
«آمریکا باید از ایران در مورد ترور سفیر عربستان عذرخواهی کند»
رادیو کوچه
مهمترین عنوانهای مطبوعات امروز ایران:
خراسان
1) وزیر اقتصاد پس از جلسه 5 ساعته استیضاح ماندنی شد
http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1390&month=8&day=11&id=1171864
نمایندگان مجلس در نشست علنی روز گذشته خود پس ازحدود ۵ ساعت بحث درباره استیضاح وزیر اقتصاد و پس از دفاعیات رییس جمهوری و اظهارات لاریجانی رییس مجلس که خواستار رای اعتماد مشروط نمایندگان شده بود با 141رای مخالف 93رای موافق و10 رای ممتنع با استیضاح شمسالدین حسینی مخالفت کردند.
لاریجانی گفت: «ما در شرایطی نیستیم که بلاوجه هزینه سیاسی کشور را بالا ببریم. شما یک کارت زرد به وزیر نشان دادید و کارت قرمزتان را هم نشان دادید. فکر میکنم باتوجه به کارآمدی وزیر در کارش به او رای اعتماد مشروط بدهیم.»
2) قطعنامه پیشنهادی ایران درباره خلع سلاح اتمی به تصویب مجمع عمومی سازمان ملل رسید
http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1390&month=8&day=11&id=1171885
در موفقیتی چشمگیر برای دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران، ۱۰۷ کشور جهان در نشست کمیته خلع سلاح و امنیت بینالمللی مجمع عمومی، مخالفتهای آمریکا، اسراییل و متحدانشان را برنتابیدند و به قطعنامه پیشنهادی کشورمان درباره خلع سلاح هستهای در جهان رای موافق دادند. در بخشی از این قطعنامه از کشورهای دارای سلاح هستهای خواسته شده به اقدامهای لازم برای اجرای تعهداتشان مبنی بر انهدام کامل زرادخانه تسلیحات اتمی خود سرعت بخشند.
دنیای اقتصاد
1) شوک یونانی به بازار جهانی
http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=276167
نخستوزیر یونان، روز دوشنبه در اقدامی غیرمنتظره دستور برگزاری یک همهپرسی درباره توافق اخیر این کشور با اتحادیه اروپا برای رهایی از بحران بدهیهای یونان را صادر کرد، اقدامی که میتواند به فروپاشی دولت یونان و برگزاری انتخابات زودهنگام منجر شود. در همین حال، دیروز، سهشنبه، نمایندگان پارلمان یونان با اقدام عجیب نخستوزیر به شدت مخالفت کردند تا دولت این کشور در آستانه فروپاشی قرار بگیرد. پاپاندرو اما در حمایت از این اقدام تاکید کردهاست که برای پذیرفتن چنین توافقنامهای به حمایت گستردهتر سیاسی نیاز دارد.
2) دلار 1320 تومان شد، افتوخیز شدید در بازار طلا
http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=276266
بازار طلا روز گذشته روند پر افت و خیزی را تجربه کرد. بازگشایی بازارها با سقوط قیمت همراه بود، به طوری که بهای هر اونس طلا از 1720 به 1680 دلار رسید، اما از بعدازظهر روز گذشته به وقت تهران مسیر قیمت تغییر کرد و بار دیگر طلا از مرز 1700 عبور کرد. در بازار داخلی نیز دلار رکورد جدیدی را ثبت کرد و هر دلار آمریکا به 1320 تومان رسید تا با وجود افزایش نرخ ارز مرجع تفاوت بازار رسمی و غیررسمی 235 تومان ثبت شود.
اعتماد
1) آغاز لابی برای بازگرداندن زائران ایرانی
http://www.etemaad.ir/Released/90-08-11/150.htm
150 زایر ایرانی به دلیل روادیدهای جعلی در فرودگاه مدینه سرگردانند. این تعداد زایر خانه خدا که به طور آزاد و خارج از سازمان حج و زیارت و به صورت انفرادی ویزای عربستان را گرفته بودند هنوز تا برطرف شدن مشکل ویزا در فرودگاه در بازداشت بسر میبرند. این تعداد زایر که اکثرن از مشهد به مدینه پرواز کردهاند در حالی از سفر زیارتی خود به مکه مکرمه بازماندهاند که علی لیالی، رییس سازمان حج و زیارت در نشستی با اعلام برائت از مسوولیت در برابر این تعداد زایر عنوان کرد که موضوع این زایران ارتباطی به سازمان حج و زیارت ندارد، چرا که آنها جزو زایران تعهد داده شده سازمان نیستند.
2) کنایههای احمدینژاد به نمایندگان
http://www.etemaad.ir/Released/90-08-11/204.htm
«وزیرم برود خودکشی کند، برای اختلاسی که هنوز معلوم نیست مقصر هست در آن یا نه؟ چرا آدرس غلط میدهید به مردم؟ محتوای آغاز کنایههای احمدینژاد به لاریجانی و مردانش بود. میگفت بروید پدر هر کسی را که اختلاس کرده در بیاورید اما آقای لاریجانی اگر یک قاضی اشتباه کند شما به رییس قوه قضاییه میگویید برو خودکشی کن؟» جملاتی که صدای خنده نمایندگان را پس از شنیدن آنها بالا میبرد و البته در گوشه کنار صحن هم سرهایی به نشانه تاسف تکان میخورد. میگفت دولت از دولت من راه بیاتر با این مجلس سراغ دارید؟ هر وزیری را کار دارم میگویند رفته کمیسیون. میپرسم کدام کمیسیون؟ میگویند کمیسیونهای مجلس! صدای اعتراض که بلند شد، لاریجانی مجبور شد با لبخند کنایه احمدینژاد را با کنایه جواب دهد که «آقای احمدینژاد شاید وزرا جای دیگر میرفتند و به شما آدرس غلط دادند» که احمدینژاد بیدرنگ به او پاسخ داد: «شاید آنقدر به جلسات کمیسیونها رفت و آمد داشتهاند که از این کارها هم یاد گرفتند.» ظاهرش شوخی بود و کنایه اما این حرفها در جلسهای گفته میشد که وزیرش هنوز متهم بود، راست نگفته و بسیاری از اصولگرایان در همان لحظات عصبانی بودند که چرا باید به جای آنکه رییس یک دولت به صورت جدی و رسمی درباره نقش دولتش در اختلاس اخیر صحبت کند یا سر حرف را میکشاند به استکبار و دشمن و پرت کردن موشک ایرانی به فضا یا میبردش در مایههای طنز وزرا؟
جام جم
1) احمدینژاد درجلسه استیضاح: گزارش کمیسیون اصل90 سند پاکی دولت است
http://www.jamejamonline.ir/newstext.aspx?newsnum=100858272703
رییس جمهوری اسلامی ایران گزارش کمیسیون اصل90 از پرونده تخلف بزرگ بانکی را سند پاکی دولت خواند و با بیان اینکه وزیر اقتصاد نقش کلیدی را در ادامه کار دولت دارد از نمایندگان مجلس خواست که در این جلسه به وی رای اعتماد بیشتری نسبت به قبل بدهند.
2) صالحی از درخواست پرتناقض آمریکا برای گفتوگو با ایران خبر داد
http://www.jamejamonline.ir/papertext.aspx?newsnum=100858293408
پس از آنکه تهران در اعتراض به سناریوسازیهای اخیر آمریکا علیه کشورمان با ارسال نامهای خواستار عذرخواهی رسمی واشینگتن از دولت ایران شد، وزیر امور خارجه کشورمان از اظهار علاقه آمریکاییها برای گفتوگو با ایران طی نامهای خبر داد.
همشهری
1) توسط رییس کمیسیون اصل 90 مجلس: سواستفاده مالی نمایندگان در پرونده اختلاس تکذیب شد
http://www.hamshahrionline.ir/news-150062.aspx
نماینده مشهد با اعتراض به عدم رسیدگی کمیسیون اصل نود به تخلفات نمایندگان در پرونده اختلاس خواهان رسیدگی به این موضوع شد اما رییس کمیسیون اصل نود از بررسی دقیق این موضوع در کمیسیون خبر داد و هرگونه سواستفاده مالی نمایندگان در پرونده اختلاس را تکذیب کرد.
2) احمد توکلی: مردم توقع نداشتند در دولت اصولگرا رکورد رانتخواری زده شود
http://www.hamshahrionline.ir/news-150039.aspx
احمد توکلی اولین استیضاح کننده وزیر اقتصاد با اعلام اینکه سه نامه موجود حاکی از آن است که مشاور وزیر و مدیرکل بازرسی وی نسبت به اقدامات مالی گروه امیرمنصور آریا به وزیر اقتصاد هشدار داده بودند، گفت: «مردم توقع نداشتند در دوران مجلس و دولت طرفدار عدالت رکورد راندخواری و سواستفاده مالی زده شود.»
خبر / رادیو کوچه
وزیر امورخارجه الجزایر روز سهشنبه 1 نوامبر، اعلام کرد سوریه با طرح اتحادیه عرب در مورد بحران جاری در این کشور موافقت کرده است.
مراد مدلسی در حاشیه مراسم گرامیداشت سالگرد انقلاب الجزایر گفت: «در جلسه کمیته اتحادیه عرب در دوحه پایتخت قطر با سوریها به توافق رسیدیم.»
المدلسی اظهار امیدواری کرد توافق دوجانبه در قاهره تثبیت شود و طرح صلح در سوریه به پیش رود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، پیش از این یک دیپلمات بلندپایه در اتحادیه عرب گفته بود سوریه روز سهشنبه پاسخ نهایی خود را به اتحادیه اعلام میکند.
این دیپلمات که نخواست نامش فاش شود با اشاره به گفتوگوی دو طرف در مورد طرح تاکید کرد ولید المعلم روز دوشنبه خواستار تعدیل طرح شد و پس از بررسی آن تغییر جزیی صورت گرفت.
او تاکید کرد کمیته اتحادیه عرب از طرف سوری خواست پاسخ نهایی خود را روز سهشنبه ارایه کند تا پیش از برگزاری جلسه اتحادیه در قاهره نتیجه گفتوگو به اعضا اعلام شود.
نبیل العربی دبیرکل اتحادیه عرب روز دوشنبه اعلام کرد طرح اتحادیه عرب در مورد سوریه بر توقف فوری کشتار معترضان، عقبنشینی نیروهای امنیتی از خیابانها و آغاز گفتوگوها بین حکومت و مخالفان در قاهره تاکید کرده است.
بر اساس این طرح همه جریانهای مخالف در خارج از سوریه با نمایندگان نظام گفتوگو خواهند کرد تا به راه حل لازم برای پایان دادن به بحران برسند.
بیشتر بخوانید:
«آغاز حل بحران در سوریه با توقف فوری کشتار معترضان»
خبر / رادیو کوچه
دور برگشت از مرحله گروهی رقابتهای فوتبال لیگ قهرمانان باشگاههای اروپا شامگاه سهشنبه، 1 نوامبر، با برگزاری هشت دیدار پیگیری شد که در مهمترین آنها تیمهای بارسلونا، والنسیا و دورتموند مقابل حریفان خود به پیروزی رسیدند.
در گروه E چلسی در زمین خنگ به تساوی یک بریک رضایت داد تا برای صعود به فکر پیروزی در 2 بازی بعدی خود باشد. در دیگر دیدار این گروه والنسیا با نتیجه سه بر یک از سد لورکوزن گذشت تا بخت صعود خود به دور بعدی را همچنان زنده نگه دارد.
در این گروه چلسی با 8 امتیاز اول و لورکوزن با 6 امتیاز دوم است.
از گروه F رقابتها آرسنال که دو هفته پیش مقابل مارسی به پیروزی رسیده بود این بار در ورزشگاه امارات نتوانست از پس این تیم برآید و به تساوی بدون گل رضایت داد. در دیگر دیدار این گروه دورتموند انتقام شکست خود از المپیاکوس را گرفت و با نتیجه یک بر صفر نماینده یونان را شکست داد تا همچنان برای صعود به جمع 16 تیم دور بعدی شانس داشته باشد.
آرسنال و مارسی به ترتیب با 8 و 7 امتیاز اول و دوم هستند.
در گروه G نیز زنیت سنت پترزبورگ روسیه با نتیجه یک بر صفر از سد شاختاردونتسک اوکراین گذشت و آپوئل نیوکوزیای قبرس 2 بر یک پورتو قهرمان فصل گذشته لیگ اروپا را مغلوب کرد.
در این گروه هم در عین شگفتی آپوئل با 8 امتیاز اول است و زنیت 7 امتیازی در مکان دوم قرار دارد.
و سرانجام در گروه H بارسلونا موفق شد با هت تریک مسی و یک گل از سسک فابرگاس 4 بر صفر ویکتوریا پلژن جمهوری چک را در زمین خودش شکست دهد. بارسا با این پیروزی صعود خود به دور بعدی رقابتها را قطعی کرد. میلان هم با وجود تساوی یک بریک مقابل باته بوریسف صعودش تقریبن به مرحله یک هشتم نهایی مسابقات فوتبال لیگ قهرمانان باشگاههای اروپا مسجل شده است.
در این گروه بارسلونا با 10 و میلان با 8 امتیاز دوم هستند.
هفته نخست از دور برگشت مرحله گروهی مسابقات فوتبال لیگ قهرمانان باشگاههای اروپا شامگاه چهارشنبه با برگزاری دیدارهای بایرن مونیخ آلمان-ناپولی ایتالیا، ویارئال اسپانیا-منچسترسیتی انگلستان، اینتر ایتالیا-لیل فرانسه، بنفیکای پرتغال-باسل سوئیس، منچستریونایتد انگلستان- اتلول رومانی، ترابوزان اسپور ترکیه-زسکا مسکوی روسیه، آژاکس هلند-دیناموزاگرب کرواسی و لیون فرانسه-رئال مادرید اسپانیا به پایان میرسد.
بیشتر بخوانید:
«پیروزی میلان و بارسلونا در لیگ فوتبال اروپا»
خبر / رادیو کوچه
دولت عربستان، 150 زائر ایرانی را به دلیل جعلی بودن ویزا اخراج کرده است. این افراد بدون هماهنگی با سازمان حج و زیارت جمهوری اسلامی اقدام به تهیه روادید حج کرده بودند.
روز دوشنبه، 31 اکتبر، حدود 150 زائر ایرانی که قصد ادای حج تمتع را داشتند، در فرودگاه شهر مدینه به دلیل مخدوش بودن ویزا توقیف شدند.
این در حالی است که رسانههای داخلی ایران، از بازداشت این زائران خبر داد.
یک مقام آگاه که خود به همراه زائران توقیف شده در فرودگاه مدینه حضور داشت، مدعی شد که ویزای آنها از کنسولگری عربستان در مشهد صادر شده است.
پس از آن معاون کنسولی و پارلمانی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی در مصاحبهای با تایید این گزارش از عزم مقامهای عربستان برای اخراج این حجاج خبر داد و گفت که وزارت امور خارجه از طریق سفارت ایران در ریاض و کنسولگری ایران در جده این موضوع را پیگیری کرده است.
افزود: «این اخراج به دلیل آن بوده است که روادید زائران این کاروانها مخدوش بوده و شناسه روادید آنان پس از پیگیری ماموران عربستان در فرودگاه مدینه، غیرمنطبق با اطلاعات مندرج در رایانه آنها تشخیص داده شده است.»
قشقاوی گفت: «این حجاج برای دریافت روادید از سازمان حج و زیارت اقدام نکردهاند و خود راسن از راه کنسولگری عربستان در مشهد اقدام کردهاند؛ اتفاقی که سال گذشته نیز روی داد و همین مشکل نیز به وجود آمد.»
محمد جواد رسولی محلاتی، سفیر جمهوری اسلامی در عربستان نیز تاکید کرد: «اگر ماموران فرودگاه مدینه در بررسی ویزای این افراد به این نکته برسند که تقلبی است، کاری برای آنها نمیتوان انجام داد.»
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر