خبر / رادیو کوچه
پیمان عارف، فعال دانشجویی دانشکده حقوق دانشگاه تهران که ۱۷ مهرماه از زندان اوین آزاد شده بود، صبح روز سهشنبه، 1 نوامبر، با حضور در دادسرای مستقر در زندان اوین برای دومینبار در روزهای اخیر بازداشت و روانه زندان شد.
به گزارش بیبیسی، یک منبع آگاه که از اعلام نامش خودداری کرده است، اظهار داشت: «صبح امروز عسل اسماعیلزاده، شررکنور تبریزی و پیمان عارف برای رسیدگی به پرونده خود که چند روز پیش در سر مزار ندا آقاسلطان بازداشت شده بودند به دادسرای اوین مراجعه کردند. در پی این مراجعه عسل اسماعیلزاده و شرر کنورتبریزی آزاد شدند. اما پیمان عارف بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.»
این سه فعال چند روز پیش به دلیل حضور در محل دفن ندا آقاسلطان، از جانباختگان حوادث پس از انتخابات ریاست جمهوری 88، بازداشت، اما پس از گذشت 24 ساعت از زندان بدون ارایه توضیح آزاد شدند.
لازم به اشاره است پیمان عارف بیست و یکم بهمن ماه سال گذشته، با ورود ماموران امنیتی به منزل شخصیاش بازداشت و بعد از گذراندن چند روز انفرادی به بند ۳۵۰ زندان اوین منتقل شد.
دادگاه در حکم نهایی آقای عارف را به دلیل «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به یک سال حبس تعزیری و به دلیل «توهین به ریاست جمهوری» به تحمل ۷۴ ضربه شلاق محکوم کرده بود.
بیشتر بخوانید:
«آزادی عارف، اسماعیلزاده و تبریزی، سه فعال مدنی»
مازیار مهدویفر/ رادیو کوچه
«دریا پر از کروکودیل است»، داستان زندگی «عنایتاله اکبری»، نوجوان هزاره افغان است. او که در زمان تسلط طالبان بر افغانستان و برای فرار از دست جنایتهای آنان، همراه مادرش از افغانستان به پاکستان گریخته، ناگهان خود را تنها میبیند و به ناچار سفری دشوار را آغاز میکند. سفری پراز فراز و نشیب که طی آن پس از تحمل دشواریهای فراوان و با گذشتن از کشورهای پاکستان، ایران، ترکیه و یونان، سرانجام به ایتالیا میرسد. رمان حاضر شرح این سفر از زبان عنایت و به قلم «فابیو جدا» نویسنده ایتالیایی است که برای اولین بار در سال ۲۰۱۰ و به زبان ایتالیایی منتشر شده است. اولین ترجمه انگلیسی کتاب در سال ۲۰۱۱ نشر یافته که همچون نسخه ایتالیایی هفتهها در صدر کتابهای پرفروش اروپا قرار داشت.
…………………………………………
بخش سوم
دوست پدرم از ما خداحافظی کرد و رفت. شوکت، مرد پاکستانی دستهایش را بالا برد و به ما علامت داد دنبالش برویم. کامیونش توی پارکینگ پر از گرد و خاکی پارک بود که با نردههای فلزی محاصره شده بود. پشت حیاط پر بود از تیرکهای چوبی. جلوتر که رفتم و خوب نگاه انداختم دیدم تیرک چراغ برقند.
…………………………………………
بخش دوم
همیشه مادرم را مادر، برادرم را برادر و خواهرم را خواهر صدا میزدم، اما روستایی که در آن زندگی میکردیم را صدا نمیزدم روستا. میگفتم: نوا. نوا در زبان ما، به معنای شیار باریک است. روستای ما در عمق دره باریکی بود که دو ردیف رشته کوه را از هم جدا میکرد.
…………………………………………
بخش نخست
حقیقت ایناست که اصلن انتظار نداشتم مرا ترک کند. وقتی ده سالت باشد و آماده رفتن به رختخواب باشی. در شبی که تفاوتی با شبهای دیگر ندارد؛ نه تاریکتر، نه پرستارهتر و نه آرامتر و حتا بوی بد آن هم بیشتر از شبهای دیگر نباشد. شبی که مثل همیشه صدای آشنای موذن از فراز منارهها به گوش برسد.
…………………………………………
خبر / رادیو کوچه
روز سهشنبه، 1 نوامبر، محسن سازگارا، روزنامهنگار و پژوهشگر دانشگاه که بر اساس گزارشهای رسیده به رادیو کوچه از ادامه همکاری با صدای آمریکا بخش فارسی و برنامه تفسیر خبر منع شده بود، از بازگشت مجدد خود خبر داده است.
محسن سازگارا در ویدئویی که به صورت شخصی بر روی سایت یوتیوب روز سهشنبه، 1 نوامبر، قرار داده بود اعلام کرد پس از مذاکرات انجام شده با رامین عسگرد، مدیر بخش فارسی صدای آمریکا، که مثبت ارزیابی شده بود، مجدد از جمعه هفته جاری در برنامه تفسیر خبر حضور پیدا خواهد کرد.
این در حالی است که محسن سازگارا، که از چند سال پیش تاکنون به همراه علیرضا نوریزاده، روزنامهنگار در برنامه تفسیر خبر به تحلیل مسایل سیاسی روز ایران میپرداخت، از هفته گذشته از حضور در این برنامه و صدای آمریکا منع شده بود. برخی منابع کنار گذارده شدن آقای سازگارا را بعد چهار سال از بخش تفسیر خبر به دستور مستقیم رامین عسگرد مدیر بخش فارسی میدانند. اشاره میشود وی بنابر روال چهار سال گذشت جهت هماهنگی زمان برنامه و حضور در تفسیر خبر با مسوول هماهنگی تماس گرفته است که وی اشاره کرده نام شما در لیست میهمانان روز جمعه، 28 اکتبر، نیست.
Click here to view the embedded video.
پیشتر گفته میشد با رایزنی آقای سازگارا، جمشید چالنگی مجری این برنامه که اخراج شده بود قرار است بر سر کار خود برگردد، که تاکنون در این خصوص گزارشی منتشر نشده است.
روز جمعه بیست و یکم اکتبر نیز «رودابه بختیار» مشاور ارشد رییس صدای آمریکا اخراج شده بود. رودی بختیار چندی پیش با دعوت مدیر جدید صدای آمریکا، رامین عسگرد به این مدیا آمده بود.
پیشتر کوروش صحتی و احمد باطبی هم از صدای آمریکا اخراج شده بودند.
بیشتر بخوانید:
«حذف محسن سازگارا از صدای آمریکا»
خبر / رادیو کوچه
نمایندگان مجلس شورای اسلامی روز سهشنبه، 1 اکتبر، به طرح استیضاح شمسالدین حسینی، وزیر امور اقتصادی و دارایی جمهوری اسلامی، که در صحن علنی مجلس برگزار شد، رای منفی داده و او را در سمت خود ابقا کردهاند.
به گزارش مهر، پیش از آغاز مذاکرات، آقای حسینی همراه با محمود احمدینژاد، رییس جمهوری، محمدرضا رحیمی، معاون اول، محمدرضا میرتاج الدینی، معاون پارلمانی و مجتبی ثمره هاشمی، مشاور رییس جمهوری اسلامی و همچنین رییس سازمان هدفمندی یارانهها در مجلس حضور یافتند.
پس از سخنان نمایندگان موافق و مخالف طرح استیضاح، و اظهارات محمود احمدینژاد در دفاع از آقای حسینی در دو نشست صبح و بعد از ظهر مجلس، رایگیری به عمل آمد و از مجموع ۲۴۴ نماینده حاضر در جلسه، ۹۳ نماینده به طرح استیضاح رای مثبت، ۱۴۱ نماینده رای منفی و ۱۰ نماینده رای ممتنع دادند و به این ترتیب، طرح استیضاح رد شد.
در نشست صبح سهشنبه، گروهی از نمایندگان موافق و مخالف و همچنین شمسالدین حسینی سخنرانی کردند و قبل از رایگیری در نشست بعد از ظهر، آقای احمدینژاد و علی لاریجانی در حمایت از وزیر دارایی سخنانی ایراد کردند.
استیضاح آقای حسینی به ماجرای اختلاس سه هزار میلیارد تومانی از شبکه بانکی ارتباط دارد و نمایندگان استیضاحکننده، وزیر دارایی را به کوتاهی در شناسایی و پیشگیری از این اختلاس متهم کرده است.
آقای احمدی نژاد در سخنان خود در روز سهشنبه گفت که «در جایی خارج از سیستم بانکی در خصوص گشایش اعتبار تقلبی صورت گرفته که از دستگاه قضایی میخواهم با هر فردی که در این زمینه مقصر است، برخورد کرده و به ملت معرفی کند.»
آقای احمدی نژاد بهطور تلویحی از تبدیل موضوع اختلاس بانکی به بهانهای برای رقابتهای سیاسی ابراز نگرانی کرد و گفت نباید مسئله اختلاس سبب بددلی یا تضعیف همدلی بین قوای کشور شود زیرا همه مسوولان در تلاش برای ریشهکنی فساد اقتصادی در کشور هستند.
محمود احمدینژاد ضمن اظهار این نظر که استیضاح حق مسلم نمایندگان است، گفت که استیضاح لزومن به معنی اقدام برای برکناری وزیر نیست بلکه ممکن است هدف از آن، توضیح خواستن باشد و افزود که سوالاتی مطرح شده که باید به آنها پاسخ داده شود و اسناد و مدارکی است که باید ارایه شود.
رییس جمهوری اسلامی از مجلس خواست تا به طرح استیضاح وزیر اقتصاد و دارایی رای ندهد و افزود: «نقش آقای دکتر حسینی در ادامه کار، کلیدی و محوری است زیرا برنامههای ما به وزارت اقتصاد و دارایی بر میگردد و دبیرخانه تحولات اقتصادی در این وزارتخانه است.»
بیشتر بخوانید:
«برگزاری جلسه استیضاح وزیر اقتصاد جمهوری اسلامی»
خبر / رادیو کوچه
روز سهشنبه، 1 نوامبر، سفارت بریتانیا در تهران، گزارش اخیر رسانههای داخلی این کشور مبنی بر قطع درختان باغ قلهک توسط ماموران این سفارتخانه را رد کرده و آن را نادرست خوانده است.
به گزارش مهر، این در حالی است که علیمحمد مختاری، مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری تهران در گفتوگویی اعلام کرد که ۳۰۰ اصله از درختان باغ تاریخی قلهک متعلق به سفارت بریتانیا در تهران قطع شده است.
در عین حال گزارش سایت فارسی سفارت بریتانیا در تهران حاکی است که جریان آب منبع باغ قلهک به دلیل توسعه خط مترو در این ناحیه قطع شده و همین موضوع موجب خشک شدن بعضی از درختان شده است.
براساس این گزارش، از مجموع درختان باغ قلهک ۳۱ اصله خشک و یا تا حدی ضعیف شده که توفان موجب افتادن این درختان شده است.
سفارت بریتانیا اتصال مجدد منبع آب قلهک را مسئلهای فوری برای کاهش صدمات وارد شده میداند و در همین رابطه از همکاری نزدیک با شهرداری تهران خبر داده است.
با این همه آقای مختاری گفته که شهرداری تهران در اولین اقدام خود برای جلوگیری از تخریب محیط زیست تهران، شکایتی را تهیه و به کمیسیون ماده ۷ این شهرداری ارسال کرده است.
سفارت بریتانیا در گزارش خود همچنین آورده است که مسوولیتهای زیست محیطی خود را در قبال دو مجموعه قلهک و فردوسی با نهایت جدیت دنبال میکند و در سه سال گذشته سرمایهگذاری قابل توجهی را برای این دو مجموعه اختصاص داده است.
بیشتر بخوانید:
«شهردار تهران علیه سفارت بریتانیا اقامه دعوا کرد»
این خبر در بخش شایعه رادیو کوچه قرار دارد و رادیو کوچه صحت و سقم آن را تایید نمیکند.
در حالی که شهرداری تهران از سال 84 تاکنون همواره دولت محمود احمدینژاد را به خاطر انتصابهای فامیلی و با تخصصهای غیرمرتبط مورد انتقاد قرار داده، اکنون یک انتصاب جدید در یکی از معاونتها موجب تعجب و حیرت کارکنان و مدیران این سازمان شده است.
اخیرن به دستور محمدباقر قالیباف، معاون سابق خدمات شهری شهرداری اصفهان به تهران آمده و در سمت قائممقام معاونت خدمات شهری تهران مشغول به کار شده است.
«منصور باقرصاد» که در اصفهان یک مدیر ساده بوده است، اکنون در سمتی ظاهر شده که به مدیریت قوی نیاز دارد. همچنین نداشتن تجربه مواجهه با روزهای برفی از دلایلی است که باعث شده این انتصاب در شهرداری تهران با مخافتهایی مواجه شود.
گفته میشود که قائممقام جدید معاونت خدمات شهری تهران، حتی نام محلات و خیابانهای پایتخت را نیز نمیداند و بارها رخ داده که در جلسات نقاط مبهم مباحث را از حاضران پرسیده و خود نیز اعتراف کرده که با شهر تهران آشنا نیست.
نگرانی مدیران شهرداری تهران از آنجا ناشی میشود که به دلیل بیگانه بودن دانش و سابقه مدیریتی باقرصاد با تهران، مشخص نیست او در روزهای برفی پایتخت چگونه خواهد توانست تمهیدات اندیشیده شده برای شرایط جوی اضطراری را اجرا کند، زیرا شهر اصفهان در سالهای اخیر کمترین میزان بارش برف را داشته است.
با توجه به رخ دادن بارندگی چند روزه تهران که در نیم قرن اخیر بیسابقه بوده و تقویت این احتمال که تهران زمستان سختی در پیش خواهد داشت، مدیران شهرداری از انتصاب یک مدیر بیتجربه در زمینه کنترل شرایط بد جوی نگران هستند.
بر اساس شنیدهها، با وجود دلخور شدن تعدادی از مقامهای ارشد شهرداری تهران از شهردار به خاطر انتخاب منصور باقرصاد به عنوان قائممقام معاونت خدمات شهری، هنوز کسی تمایلی ندارد مخالفتها را علنی کند.
اکبر ترشیزاد/ رادیو کوچه
در طول چند روز گذشته باز هم نیروهای «طالبان» شمار زیادی از سربازان آمریکایی و شهروندان «افغانستان» را کشتند و تعداد بیشتری را زخمی کردند. اقدامات مشابهی هم در «عراق» به وقوع پیوسته است. آیا این اتفاق فقط در «عراق» و «افغانستان» پیش میآید و با خروج «آمریکاییها» و نیروهای «ناتو» پایان خواهد یافت؟
اگر فکر کنیم که ریشهی این خشونتها فقط بیرونی است و به اشغال و یا حضور نیروهای کشوری در کشور دیگر مربوط شده و حرکتی در راستای کسب آزادی و استقلال است، تحلیل ما سادهلوحانه خواهد بود. شکی نیست که حرکات خشنی از این دست و بهطور مشخص عملیات انتحاری، به لحاظ شکل و فرم تازگی دارد و بخشهای فراوانی از آن در «عراق» و «افغانستانی» به وقوع پیوسته است که امنیت آن در دست نیروهای نظامی غربی و «ناتو» است، اما با یک نگاه عمیقتر میتوان دید که این نوع نگاه نه تنها اتفاق تازهای نیست بلکه سوابق فراوانی در کشورهای دیگر منطقه همچون «پاکستان» داشته است.
دعواها و جدلهای فرقهای همیشه در میان علمای فرقههای اسلامی و طرفدارانشان وجود داشته است. «پاکستان» به عنوان کشوری که شاید بیشترین شمار فرق مختلف را در خود جای داده نمونهی خوبی است. این درگیریها همیشه اما در حد بحث و جدل و در نهایت نوشتن کتاب و جزوه در رد نظرات یکدیگر باقی میماند. مشکل اساسی از جایی شروع شد که شماری از رهبران و به دنبالهی آن پیروان این مذاهب با خود اندیشیدند که تفکر مقابل آنها آنقدر از نظر فکری منحرف است که حذف فیزیکی آنها عمل اخلاقی و دینی درستی است چون جان انسانها در برابر دین، ایمان و مذهب چیز بیارزش است. گرچه که اینگونه رفتار و مواضع به عنوان نمونه در پاکستان ریشهای نزدیک به پنج دهه دارد اما هیچگاه گسترش عمومی نیافت و فراگیر نشد. باوجود آنکه که حملات محدودی از سوی گروهها و اقلیتهای دینی و مذهبی بر علیه یکدیگر صورت گرفت، اما زمانی این سنت تبدیل به تهدید اجتماعی و امنیتی شد که رهبران آن به سبب فراهم آمدن زمینههای لازم آن در میان مردم، توانستند برای انجام اینگونه عملیات نیروی کافی بیابند.
دو موضوع را میتوان بهطور مشخص از ریشههای این نوع تفکر دانست، فقر مادی و معنوی. درست است که چنین تفکری ریشه در مذهب دارد اما با یک نگاه ساده میتوان دریافت گرچه که همیشه رهبران مذهبی آن از کشورهایی همچون «عربستانسعودی» آمدهاند اما به ندرت مجریان سادهی آن اهل کشورهای عربی ثروتمند بودهاند، چرا که این نوع اندیشه ریشه در فقر مادی دارد. برای مثال در «پاکستان» بیشتر داوطلبان حملات انتحاری از مناطق و طبقات اجتماعی محروم جامعه برمیخیزند که از سویی بهوسیلهی رهبران خود توجیه شدهاند که مخالفانشان عامل این فقر و محرومیت هستند و از سویی دیگر به آنها وعده داده میشود که پس از شهادت آنها خانوادهشان از نظر اقتصادی تامین خواهند بود.
فقر فرهنگی نیز در این میان عامل قدرتمندی است. هر انسانی را نمیتوان به راحتی توجیه کرد که با کشتن انسانهای بیگناه دیگر و یا شهروندان یک کشور دیگر که دخالتی در دعواهای احتمالی دو گروه ندارند میشود به رستگاری رسید، مگر آنکه آن فرد از نظر فرهنگی و سطح سواد و دانش در حد بسیار پایینی باشد. در جنگ هشت سالهی «ایران» و «عراق» عموم کسانی که داوطلب خطشکنی و باز کردن معابر از میان میادین مین بودند را قشر نوجوان، تحصیلنکرده و عمومن از طبقات پایین اجتماع تشکیل میدادند که به گمان خود دنیای پر از رنج و سختی مادی را با بهشت عوض میکردند. به همین سبب است که گروههای تروریستی در منطقه، تقریبن همهی داوطلبان حملات انتحاری را از میان جوانان و نوجوانان کم سواد و بیسواد برمیگزینند.
اگر رهبران کشورهای غربی و کشورهای منطقه فکر میکنند که با مبارزهی نظامی و یا نشستن در پای میز مذاکره خواهند توانست ریشهی اینگونه از عملیات و رفتارها را بخشکانند سخت در اشتباهند زیرا خشونت و مرگ سلاح ارزانی است که همواره در دست این نیروها است و هر زمان که چیزی را بر خلاف پسند خود بیابند به راحتی از آن بهره خواهند گرفت. تنها روش تضعیف این اندیشه از بین بردن ریشههای آن است. کمک به بهبود شرایط اقتصادی و فرهنگی در این کشورها و جایگزین کردن ارزش زندگی به جای مرگ و چشاندن طعم لطیف و زیبای لذت بردن از زندگی با آرامش و مدارا، تنها راهی است که خواهد توانست به تدریج قدرت عمل را از دست رهبران این گروهها بگیرد، چون کم کم آنها را به فرماندهانی بیارتش تبدیل خواهد کرد.
مهشب تاجیک/ رادیو کوچه
مهاجران افغان در طول بیش از سه دهه هرج و مرج و دگرگونی در کشورشان به نقاط مختلف دنیا پناهنده شدهاند تا زندگیشان را از چنگال مرگ نجات دهند. پس از وقایع تروریستی یازده سپتامبر که انتظار میرفت، وضع کشور بهتر شود و موج مهاجرت افغانها کاهش یابد، این انتظار نه تنها برآورده نشد، بلکه مشکل دیگری بر دشواریهای زندگی مهاجران افغان اضافه گردید.
ایران یکی از مهمترین کشورهای پذیرای مهاجران و پناهندگان افغانی است. با توجه به سابقهی طولانی مهاجرت افغانها به ایران و تعداد قابل توجه آنها، بررسی وضعیت افغانها در ایران از اهمیت خاصی برخوردار است. بیشتر مهاجران خارجی ساکن در ایران افغانیاند و ایران بعد از پاکستان، دومین کشور پذیرای مهاجران و پناهندگان افغانی است. هرچند مهاجرت افغانها به ایران سابقهی طولانی دارد، جریانهای عمدهی این مهاجرت بعد از حملهی روسیه یا شوروی سابق اتفاق افتاده است. سیاست اولیهی دولت ایران در مورد مهاجران افغانی «سیاست درهای باز» بود و پناهنده بودن واردشدگان بدیهی فرض میشد. استقرار پناهندگان افغانی در کشور هزینههای زیادی را دربر داشته است، هرچند تاثیرات مثبت حضور آنها، نظیر مشارکت در نیروی کار تاکنون مورد ارزیابی جدی قرار نگرفته است.
مهاجرت تاثیرات متفاوتی را بر روی جمعیت جامعهی مبدا، جمعیت جامعهی مقصد و ویژگیها و موقعیت مهاجران اعمال میکند. مهاجرت میتواند موجبات رشد جمعیت در جامعهی مقصد و کاهش آن در مبدا را فراهم کند. تغییر در ترکیب جمعیت بر حسب سن، جنس، قومیت و سایر ویژگیها در مبدا و مقصد از آثار دیگر مهاجرت است. تمامی این تغییرات به حجم و سرعت جریانهای مهاجرتی و ویژگیهای مهاجران وابسته است. اما مسئلهی مهاجرت مهاجران افغانی بسیار متفاوتتر از این است که تنها از این مجرا بررسی شود. آنها بعد از جنگ و پس از آن بعد از حاکم شدن نیروهای طالبان به سمت ایران سرازیر شدند، همانگونه که گفته شد در ابتدا با آنها با سیاست درهای باز برخورد شد اما پس از آن البته بنا به دلایل زیادی که مسبب بسیاری از آنها خود افغانها بودند و حجم بالای هجوم آنها این روند را تغییر داد.
ولی جدای از تمام این مسایل جدا شدن از جامعه و خانوادهی خودی، پذیرفته نشدن در کشور مقصد، آسیب شدید پیش از جلای وطن و مسئلهای که در افغانها و مهاجرتشان به چشم میخورد، پیر بودن بسیاری از آنها و نداشتن هیچگونه موقعیت اقتصادی و اجتماعی و پایگاهی باعث صدمات روحی زیادی برای مهاجران افغان شد. از سوی دیگر رفتارهای نژادپرستانه برخی ایرانیان و به خصوص صاحبان کار در ایران و سواستفادهی مداوم و پی در پی به عنوان نیروی کار از آنها، حتا با متخصصان باعث آسیبهای شدید روانی به آنان شد. در بسیاری از مناطق تهران مادران زمانی که میخواستند کودکان خود را از آسیبهای درون اجتماع محافظت کنند، برای ترساندن آنها اولین مسئلهای که مطرح میکردند، این بود که افغانیها شما را میدزدند و میکشند، از آنها به شدت دوری کنید، و اینگونه کودک خردسال با همین نگرش از یک فرسخی افغانها میگریخت و با همین تابوی ذهنی بزرگ میشد که آنها در کشور ما اشغالگرند، دزد و یا متجاوز.
یکی از مهمترین مسایلی که مهاجران افغان در کشور ما به خصوص با آن دست و پنجه نرم کردند، جدای از اشتباهاتی که گروهی از آنها مرتکب شدند و خیل عظیمی از آنها را در معرض پیشفرضها قرار داد و آماج حملات و تحقیرها، پیشداوری در مورد آنان بود. در واقع فرایندهای شناختی مردم ایران از این گروه پیشداوری و افکار قالبی بود که سطح شناختی بخش عظیمی از جامعه را مشخص نمود. و در سطوح اجتماعی این نگرشها علایق را از بین برده و عامل اصلی را که برتریجویی بر مهاجران است به وجود میآورد. پس از این نگرش رفتارهی قومپرستانه و تبعیضآمیز پدیدار میشود و این نگرش تک بعدی دخیل شد در باورها و پیشداوریهای افراد نسبت به این گروه مهاجر.
مشاغلی که مهاجران افغانی در آنها مشغول به کار هستند، در زمرهی مشاغل سطح پایین جامعه، درآمد کم و تخصص پایین محسوب میشود. تمرکز افغانها در این مشاغل به طور عمده از محدودیتهای دولت ایران برای تصدی مشاغلی خاص در مورد مهاجران ناشی میشود. علاوه بر آن، تخصص پایین و مهارت کم نیروی کار مهاجر، اشتغال آنها را در بخشهای سطح پایین آسانتر کرده است. ضمن اینکه بسیاری از مشاغل، نظیر نیروی کار ساده در بخش ساخت و ساز، مزارع، دامداریها و مرغداریها، کمتر مورد توجه نیروی کار ایرانی است. این محدودیتها و موانع موجب انطباق جمعیت افغانی با طبقات اقتصادی و اجتماعی بسیار پایین جامعه ایران شده است.
وضعیت مهاجران افغانی در ایران، از نظر آموزش و تحصیلات، به مراتب بهتر از همتایان آنها در افغانستان بوده است. هرچند زنان افغانی، در مقایسه با مردان، از میزان بیسوادی بالاتر و میزان تحصیلات کمتری برخوردار بودند اما، این تفاوت زیاد نبود و در کل هر دو جنس از نظر تحصیلات در سطح به نسبت پایینی قرار داشتند. پایین بودن میزان تحصیلات مهاجران افغانی میتواند به استمرار مهاجرت به ایران، عدم دسترسی به امکانات و وضعیت اقتصادی و اجتماعی پایین نسبت داده شود. اما هماکنون هم بسیاری از آنها از کودکی مشغول به انجام کارهای سطح پایین میشوند و امکان درس خواندن برایشان کمتر فراهم شده و این روند بیسوادی یا کم سوادی کماکان در یک چرخه ادامه دارد. در ضمن بُعد خانوارهای افغانی در ایران بسیار کوچک است. این نشان میدهد که تعداد زیادی از افغانها تنها زندگی میکنند که به احتمال زیاد به ایران آمدهاند تا کار کنند و درآمدشان را برای خانوادههایشان در افغانستان بفرستند. همچنین، در میان افغانهای مقیم ایران تعداد زنان کمتر از مردهاست. بنابراین دوری از خانواده و کار مداوم بسیاری از افغانها را دچار اختلالات روانی کرده است. میزان عدم رضایت از زندگی در مقصد، و تمایل به بازگشت در بسیاری از آنان به خصوص در سنین بالا دیده میشود اما افغانستان هنوز آمادگی لازم برای پذیرش مردم خود برای ساختن یک زندگی ابتدایی را ندارد و آنها همچنان به بیخانمانی خویش در کشورهای همسایه ادامه میدهند.
خبر / رادیو کوچه
به گزارش رسانههای مخالف دولت جمهوری اسلامی، روز دوشنبه، 31 اکتبر، حکم شش ماه حبس تعزیری بهاره هدایت و مجید توکلی، دو فعال دانشجویی در شعبه ۵۴ دادگاه تجدیدنظر استان تهران، تایید شده است.
به گزارش دانشجونیوز، حکم شش ماه حبس تعزیری بهاره هدایت و مجید توکلی به اتهام «تبلیغ علیه نظام» در شعبه ۵۴ دادگاه تجدیدنظر استان تهران تایید شد. بر اساس این حکم که در زندان به فعالان دانشجویی ابلاغ شده است، حکم حبس بهاره هدایت در مجموع به ده سال و مجید توکلی به هشت و نیم سال زندان افزایش مییابد.
در پی برگزاری دادگاه بهاره هدایت و مجید توکلی، در روز شنبه دهم اردیبشهت ماه سال ١٣٩٠، و پس از گذشت تنها دو روز، این دو دانشجوی زندانی در دادگاه بدوی، شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه، هر کدام به شش ماه زندان محکوم شدند.
این فعالان دانشجویی به دلیل انتشار نامهای از زندان خطاب به دانشجویان خارج از کشور، به مناسبت روز دانشجو، به اتهام «تبلیغ علیه نظام» و «تبانی جهت اقدام علیه امنیت ملی» محاکمه شدند که به علت نقص ادله از اتهام «تبانی جهت اقدام علیه امنیت ملی» تبرئه شدند.
بهاره هدایت عضو شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت و مجید توکلی عضو سابق شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشگاه صنعتی امیرکبیر هستند. لازم به ذکر است که مهدیه گلرو، دیگر دانشجوی زندانی در زندان اوین، نیز به اتهام مشابهای در دادگاه بدوی به شش ماه حبس تعزیری محکوم شده است. حکم دادگاه تجدیدنظر در مورد پرونده این فعال دانشجویی تاکنون صادر نشده است.
بیشتر بخوانید:
«ششماه حبس جداگانه برای توکلی، هدایت و گلرو»
رادیو کوچه
سهشنبه -10 آبانماه 1390 – 1 نوامبر 2011
آرین/ دفتر کابل/ رادیو کوچه
najib@koochehmail.com
در حالی که آمار قربانیان در افغانستان در نیمه امسال نسبت به سال گذشته افزایش را نشان میدهد، آیساف میگوید خشونتها در کشور کاهش یافته است.
بر اساس گزارش اخیر دفتر نمایندگی سازمان ملل متحد در کابل آمار قربانیان در سال روان نسبت به سال پیش آن 15 درصد افزایش یافته است.
اما جنرال «کریستن جاکوبس» سخنگوی آیساف میگوید تلاشهای آیساف با همکاران افغانش باعث شده که خشونتها در ساحات مختلف افغانستان به خصوص ساحات جنوب و جنوب غرب کاهش یابد.
به باور سخنگوی آیساف پیشرفتها در ساحات مهم افغانستان باعث شده است تا روند انتقال مسوولیتهای امنیتی به نیروهای افغان عملن آغاز گردد.
از جانب دیگر جنرال جاکوبسن میگوید، عملیاتها و تلاشهای مستمر نیروها افغان سبب شده تا شورشیان پایگاههایشان را از دست داده و تحرکات آنان در هم بشکند.
وی گفت: «کمپاین بهاری و خزانی طالبان کاملن ناموفق بود، تلاشهای مشترک نیروهای امنیتی افغان و آیساف تاثیری مثبتی در امنیت سراسر کشور به جا گذاشته است. با وجود آن شورشیان هنوز در پاکستان پایگاههای امنی دارند و از جا تلاش میکنند مانع پیشرفت نیروهای امنیتی افغان و آیساف شود.»
در روزهای اخیر کابل، کنر و کندهار شاهد حملات مسلحانه و انتحاری بود که در آن شماری از نیروهای نظامی بینالمللی، نیروهای امنیتی افغان و افراد ملکی کشته شدند.
از جانب دیگر قرار است در روزهای نزدیک دور دوم انتقال امنیت از نیروهای بینالمللی به نیروهای افغان نیز آغاز شود.
با این حال برخی از تحلیلگران افغانی بر توانایی نیروهای امنیتی افغان برای گرفتن مسوولیتهای امنیتی با دید شک نگاه میکنند.
اما «غلام صدیق صدیقی» سخنگوی وزارت داخله افغانستان گفت، نیروهای امنیتی افغان توانایی مسوولیتگیری و تامین امنیت مردم را دارد.
وی افزود: «تمرکز بر آموزش نیروهای پولیس حداقل در دو سال اخیر از سوی جامعه جهانی نیز بهتر شده و دستآوردهای خوبی در این راستا داشتهاند.»
بیسوادی در میان نیروهای امنیتی افغان یکی دیگر از چالشهای است که سبب شده تا این نیروها در فعالیتهایشان با چالش روبهرو شوند.
اما در این اواخر ماموریت آموزشی ناتو در افغانستان برنامه سوادآموزی در میان نیروهای امنیتی افغان آغاز کرده است.
سهشنبه 10 آبان 90/ 1 نوامبر 2011
اجرا: اعظم
استودیو: دامون
تقویم تاریخ
گزیده اخبار مطبوعات سهشنبه ایران
پس نشینی تند-« فرماندهان بیارتش»- اکبر ترشیزاد
بخش اول خبرها
ناقوس تبعید- «احوالات نسل اول نویسندگان ایرانی مهاجر»- پیمان عابدی
گزارش روز کابل- «آیساف میگوید خشونتها کاهش یافته است»- آرین
بخش دوم خبرها
تکنو کوچه- «لینوس تروالدز» خالق لینوکس»- کیومرث سجادی
دایرهی شکسته- «همیشه غریب»- مهشب تاجیک
بخش سوم خبرها
پیمان عابدی/ رادیو کوچه
در قسمت پیشین به مختصری از چگونگی مهاجرت ادیبان و متفکران ایرانی در دوران صفوی و قاجار اشاره شد، در این قسمت و بخشهای آینده سعی بر آن است تا کاوشی بر احوالات نسل اول و دوم نویسندگان ایرانی مهاجر به عمل آید و ویژگیهای آثار اینان در کنار رفتارشان با زبان بررسی شود.
در ابتدا نقل قولی از «محمدعلی سپانلو» را که احساس میکنم برای آغاز بد نباشد میآورم: «شاعر و نویسندهی مهاجر پس از مدتی میپوسد.» دیدگاه نویسندگان داخل کشور بعضن نسبت به ادبیات مهاجرت دیدگاهی غیرواقعی است که ریشه در کلیشهای دارد که از بررسی آثار «لاهوتی»، «جمالزاده»، «بزرگ علوی» و «تقی مدرسی» (بعد از طولانی شدن دوری آنان از ایران) شکل گرفته است و معمولن نگاه انتقادی این دیدگاه، بیشتر متوجه تغییر زبان اثر ادبی است. «ملیحه تیره گل» نویسندهی کتاب «ادبیات ایران در تبعید» بر این نظر است که «غنای اثر ادبی» میتواند «اشکال زبان» را تا حد زیادی جبران کند. وی با بیان این مطلب و برخلاف نظر برخی از نویسندگان و منتقدان داخلی معتقد است که ارزش یک اثر ادبی مساوی است با زبان آن اثر، به عبارت دیگر آن جهان بلاغی که آفرینشگر خلق میکند و ترتیبی که تخیل او به تاروپود عناصر آن میدهد، یعنی همان غنای اثر ادبی، میتواند اشکال زبان را تا حد زیادی جبران کند. (ص66- کتاب ادبیات فارسی در تبعید- ملیحه تیره گل) -تیره گل به عنوان شاهد مثال از نثر (زبان) بالزاک یاد میکند که به عقیده بعضی از منتقدان در بعضی از موارد نثری معیوب و پیچیده است تا جایی که «گوستاو فلوبر» گفته است: «اگر بالزاک میدانست چطور چیز بنویسد، چه معرکهای میشد.» و البته در ادامه اضافه میکند که: «اما در ورای همان زبان معیوب و پیچیده، تخیل بالزاک است که از او بالزاک میسازد.»
ادبیات مهاجرت یک دورهی چهار مرحلهای را پشت سر گذاشته است: مرحلهی سردرگمی یا سرگشتگی، مرحلهی نوستالژی، مرحلهی بازیابی خویشتن یا خودیابی و سرانجام مرحلهی بازدهی و آفرینشهای ادبی.
در بررسی آثار نخستین نسل نویسندگان مهاجر یا تبعیدی به آثاری برمیخوریم که نویسنده و یا شاعر شرایط زندگی فردی و یا اجتماعی جامعهی میزبان را با شرایط مشابه در کشور و فرهنگ خود مقایسه کرده است
پیش از بررسی این مراحل در ابتدا لازم است به تفاوت مفهومی میان «مهاجرت» و «تبعید» اشاره کنم. هنگامی که بزرگترین موج مهاجرت در تاریخ معاصر ایران در دهه شصت خورشیدى رخ داد، این نسل مهاجر و تبعیدى، چند سالی را به انطباق با جوامع میزبان گذراند و فرصتی فراهم شد تا آثار ادبى این نسل منتشر و پخش شود، در آن زمان مسئلهاى به نام «ادبیات مهاجرت» در خارج از ایران مطرح شد. در واقع خواست نویسندگان سفر کرده، هویت دادن به شاخهاى از ادبیات فرامرزى بود به نام «ادبیات مهاجر» که گونهاى اعلام استقلال از جریانهاى ادبى داخل ایران بود. بسیاری از منتقدان و نویسندگان ایرانی خارج از کشور به تفاوتهای بنیادی میان دو ژانر ادبیات در تبعید و ادبیات مهاجرت اذعان دارند. لازم به ذکر است که با احترام کامل به تفکیک و جداسازی این دو گونهی ادبی، در چارچوب برنامهی پیش روی شما، مهاجرت و تبعید به منزلهی گسست و دوری از زاد و بوم، چه به صورت خودانگیخته و چه تحمیلی قلمداد میشود.
در بررسی آثار نخستین نسل نویسندگان مهاجر یا تبعیدی به آثاری برمیخوریم که نویسنده و یا شاعر شرایط زندگی فردی و یا اجتماعی جامعهی میزبان را با شرایط مشابه در کشور و فرهنگ خود مقایسه کرده است. البته در اکثر این آثار، مقایسه، یکی از درونمایههاست که گاهی هنرمند با جملهای، یا نشانهای استعاری از آن گذشته است. در طی این اشارهها تا جایی که به آزادی و رفاه اجتماعی مربوط میشود فضای اثر حسرتبار است و تا جایی که عناصر فرهنگی-عاطفی مطرح میشود، لحن و فضای نوستالژیک بر اثر غلبه دارد که اولی را بیشتر در داستانها میبینیم و دومی را بیشتر در شعر. حس نوستالژیک یکی از آفتهای این مرحله از ادبیات مهاجرت است و بیشتر نویسندگان مهاجر به بیان دلتنگیها و حس نوستالژیک خود میپردازند و از مسئلهی مهاجرت غافل میمانند در حالیکه این نوع ادبیات در مراحل بعدی، تجربههای بکر و خاصی را با خودش به ارمغان میآورد.
جغرافیای اغلب داستانهای اولین گروه نویسندگان مهاجر ایرانی یعنی «جمالزاده»، «علوی» و بعد «تقی مدرسی»، به جز یکی دو داستان، در ایران میگذرد. محیط زیستی این نویسندگان در داستانهایشان حضوری ندارد (شاید فریدون هویدا و رمان قرنطینهاش در این مورد استثنا باشد.) چنین نگاهی در سالهای اولیهی مهاجرت نویسندگان ایرانی (سال57به بعد) در میان آنها نیز به چشم میخورد. شخصیتها سخت درگیر گذشتهی خویشند. غالب داستانها در ایران میگذرد و شخصیتها هم در همان فضای مالوف زندگی میکنند. نویسنده هیچ توجهی به دنیای اطرافش نمیکند و آدمهای جامعهی پیرامونش در داستانهایش حضوری ندارند. «غلامحسین ساعدی»، نماینده این نوع واکنش نویسندهی ایرانی مهاجر (یا به قول او آواره) به دنیای اطرافش است. ساعدی در تمام مدت زندگی کوتاهش در خارج با فضاها و آدمهای جامعهای که به اجبار به آن پرتاب شده بودند ارتباط برقرار نکرد. آن هم با پاریس که برجستهترین متفکران و هنرمندان قرن حداقل چند صباحی را در فضای فرهنگی آن زیستهاند. شخصیتهای داستانهای آخر او در برهوت زمانی و مکانی زندگی میکنند. در مجموع میتوان گفت وجه عمدهی آثار ادبیات داستانی دههی اول مهاجرت، نوعی آرمانگرایی است که اغلب درگیر گذشته است و زبانی عصبی و پرخاشگر دارد.
فهرست منبعها
1 -مجله کارنامه. شماره28. سال81 / شماره 24. سال80 گفتوگو با حورا یاوری. کارنامه. شماره 48و49. بهمن و اسفند83. ص 102
2 – ملیحه تیرهگل، مقدمهای بر ادبیات فارسی در تبعید 75ـ1357 ، تگزاس، 1998
3 -رامین جهانبگلو. مقاله «هدایت و تجربه مدرنیته». کارنامه. شماره41. اسفند82
4 -شهریار وقفیپور. مقاله «منطق شهرزادی میل» – نگاهی به رمان آزاده خانم و نویسندهاش. کارنامه. شماره 46و47. آذر و دی83
5 -رضا قاسمی. همنوایی شبانه ارکستر چوبها. چاپ ششم، تابستان84. نشر نیلوفر
6 -حافظ موسوی. ادبیات مهاجرت در بوته نقد. کارنامه. شماره47. آذر و دی83. ص94
7 -حافظ موسوی. ادبیات مهاجرت در بوته نقد. کارنامه. شماره45. مهر83. ص88
8 -سپیده زرین پناه. گفتوگو با رضا قاسمی. کارنامه. شماره33. اسفند81. ص112
www.natoor.khabgard.com.-9گفتوگوی پدرام رضاییزاده با بهرام مرادی. مهمان ناخوانده در شهر بزرگ .24 تیر 1385
www.dibache.com.-10گفتوگو با دیگران. میزگرد پست مدرن. گفتوگوی علی اصغرقرهباغی با اکبر معصوم بیگی و محمد بهارلو
خبر / رادیو کوچه
به گزارش رسانههای داخلی ایران، یک مقام دولتی جمهوری اسلامی روز دوشنبه، 31 اکتبر، اظهار داشت که توافقها میان این کشور و یک شرکت خدمات هوایی قطری، برای انجام پروازهای داخلی در ایران، نهایی شده است.
به گزارش ایسنا، شهریار افندی، معاون وزارت راه و شهرسازی ایران گفته است که این شرکت قطری فقط از طریق شرکتهای هواپیمایی ایرانی میتواند فعالیت کنند.
به گفته مقام های جمهوری اسلامی قرار است شرکت «قطر ایرلاین»، از هواپیماهای خود در مسیرهای داخلی ایران استفاده کند.
معاون وزارت راه و شهرسازی ایران گفته است که دلیل این اقدام، افزایش توانمندی شرکتهای هواپیمایی داخلی است.
ناوگان هوایی ایران به دلیل تحریمهای پی در پی این کشور از سوی آمریکا فرسوده و کهنه شده به طوری که هواپیماهای ایرانی به شکل متناوب با اشکالات جدی فنی مواجه میشوند.
سقوط هواپیماهای توپولوف روسی هم عملن نتوانسته جایگزین مناسبی برای هواپیمایهای فرسوده ایرانی شود.
بر اساس گزارشها قرار است هواپیماهای قطری که عمدتن هم از نوع بویینگ است، با سوخت لیتری ۷۰۰ تومان در ایران پرواز کنند.
به گفته آقای افندی شرکت قطری حداکثر میتوانند تا ۲۵ درصد قیمت بلیت خود را نسبت به بلیت پروازهای ایرانی افزایش دهند.
قیمت سوخت برای هواپیماهای ایرانی اخیرا از لیتری ۱۰۰ تومان به ۴۰۰ تومان افزایش پیدا کرده و به این ترتیب دولت به شرکتهای هوایی اجازه داده تا ۱۴ درصد به قیمت بلیتهای خود اضافه کنند.
بر اساس اعلام مقامهای جمهوری اسلامی، قیمت بلیت هواپیماهای قطری عملن گرانتر از قیمت بلیت خطوط هوایی ایران خواهد بود.
بیشتر بخوانید:
«تعلیق ایرانایر توسط انجمن بینالمللی حمل و نقل هوایی»
خبر / رادیو کوچه
روز سهشنبه، 1 نوامبر، شورای ملی انتقالی در لیبی عبدالرحمن الکیب را به عنوان نخست وزیر جدید این کشور تعیین کرده است.
عبدالرحمن الکیب در رقابت با هشت داوطلب دیگر توانست با رای ۲۶ عضو از ۵۱ عضو این شورا به ریاست دولت موقت لیبی منصوب شود.
آقای کیب دانشآموخته مهندسی برق و استاد دانشگاه است و تحلیلگران او را کاندیدای مورد توافق همه جناحهای عضو در شورای ملی انتقالی میدانند.
انتخاب نخست وزیر جدید در لیبی در کمتر از ده روز بعد از اعلام «آزادسازی» این کشور پس از به قتل رسیدن معمر قذافی و همزمان با پایان عملیات ناتو در نیمه شب دوشنبه صورت میگیرد.
محمود جبرییل، نخست وزیر پیشین شورای ملی انتقالی پیشتر اعلام کرده بود با اعلام آزادسازی لیبی از این سمت کنارهگیری خواهد کرد.
عبدالرحمن الکیب قرار است تا چند روز دیگر اعضای هیت وزیران را انتخاب کند. دولت موقت لیبی تا زمان برگزاری انتخابات عهدهدار امور این کشور خواهد بود.
شورای ملی انتقالی خواهان برگزاری انتخابات مجلس ملی تا هشت ماه دیگر و انتخابات چند حزبی در سال ۲۰۱۳ است.
مصطفی عبدالجلیل، رییس شورای ملی انتقالی پس از انتخاب نخست وزیر جدید گفت: «این رای نشان میدهد مردم لیبی میتوانند آینده خود را بسازند.»
از سوی دیگر، عملیات هوایی ناتو در لیبی پس از هفت ماه در نیمه شب دوشنبه به پایان رسید.
بیشتر بخوانید:
«پایان عملیات ناتو برای حفاظت از غیرنظامیان در لیبی»
کیومرث سجادی / رادیو کوچه
«لینوس توروالدز» (Linus Benedict Torvalds) در ۲۸ دسامبر ۱۹۶۹ (۷ دی ۱۳۴۸) در خانوادهای فنلاندی-سوئدی چشم به جهان گشود. پدرش نیلز توروالدز خبرنگار رادیو و تلویزیون و مادرش آنا خبرنگار خبرگزاری فنلاند است. پدر و مادر لینوس هردو در دوره دانشجویی از دانشجویان فعال چپگرا بودند و در جنبش دانشجویی دانشگاه هلسینکی نقش عمدهای ایفا کردند. خانواده او جز اقلیت سوئدی زبان (۵٫۵ درصد)جمعیت فنلاند بودند. توروالدز بعد از لینوس پاولینگ، برنده آمریکایی جایزه نوبل شیمی شد، به نام لینوس نامگذاری شد. همچنین در کتاب کد یاغی: لینوکس و انقلاب متن باز [۱]، توروالدز نقل قول میکند که «من فکر میکنم که براساس شخصیت کارتونی لینوس در کارتون پینوتس نامگذاری شدم». یعنی نصفی از نام او براساس برنده جایزه نوبل شیمی و نصفی دیگر بر اساس شخصیت کارتون blanket-carrying است.
تروالدز از سال ۱۹۸۸ تا سال ۱۹۹۶ در دانشگاه هلسینکی در مقاطع لیسانس و فوق لیسانس از رشته علوم کامپیوتر در گروه تحقیقاتی NODES بود تحصیلات آکادمیک او بعد از اولین سال از مطالعه او که به ارتش فنلاند پیوست متوقف شد، او به عنوان افسر برنامههای آموزشی به مدت ۱۱ ماه در خدمت آموزشی اجبار ارتش فنلاند خدمت کرد. در ارتش او مقام ستوان دوم را در نقش رییس پرتاب گلوله داشت. در سال ۱۹۹۰ مطالعات دانشگاهیش را دوباره ادامه داد و برای اولین بار یونیکس را در قالب یک میکرو ویکس که التراایکس را اجرا میکرد منتشر کرد. عنوان مقالهی فوق لیسانس او لینوکس: یک سیستمعامل قابل پورت بود.
علاقه او به کامپیوترها با یک کمودور VIC-20 شروع شد. بعد از VIC-۲۰ او یک Sinclair QL خرید که تغییرات زیادی روی انجام داد. به خصوص سیستمعامل آن را بیشتر از هر جاییش تغییر داد. یک زبان اسمبلی و یک ویرایشگر متن برای QL و همچنین یک تعداد کمی بازی نوشت. او به عنوان نویسنده یک ماشین Pac-Man که Cool Man نامیده شد، شناخته شده است. در پنجم ژانویه سال ۱۹۹۱ یک کامپیوتر IBM مبتنی بر اینتل ۸۰۳۸۶ خرید و یک ماه را با انجام بازی شاهزاده ایران (بازی رایانهای) قبل از دریافت کپی مینیکس گذارند که باعث میشد که بتواند روی لینوکس کار کند.
در آغاز توروالدز خواست که هستهای که خود توسعه داده بود، فریکس نامگذاری کند، اما دوست او Ari Lemmke که مدیریت FTP سرور را در جایی که هسته برای اولین بار به منظور دانلود میزبانی شده بود بر عهده داشت، آن را «پوشه لینوکس توروالدز» نامگذاری کرد.
حدود ۲ درصد از هسته لینوکس در سال ۲۰۰۶ توسط خود توروالدز نوشته شد. چون لینوکس هزاران پشتیبان دارد، همچین درصدی یک سهم شخصی بارز در سراسر کد را نمایش میدهد. توروالدز صلاحیت بررسی نهایی روی اینکه کد جدید نادرست وارد هسته لینوکس استاندارد شده است یا نه را هنوز بر عهده دارد. توروالدز صاحب نشان تجاری لینوکس است و نحوه استفاده از آن را مخصوصن در موسسههای نشان لینوکس کنترل میکند.
خبر / رادیو کوچه
نبیل العربی دبیرکل اتحادیه عرب روز دوشنبه، 31 اکتبر، اعلام کرد طرح اتحادیه عرب در مورد سوریه بر توقف فوری کشتار معترضان، عقبنشینی نیروهای امنیتی از خیابانها و آغاز گفتوگوها بین حکومت و مخالفان درقاهره تاکید کرده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، العربی با اشاره به گفتوگو بین کمیته اتحادیه عرب و دولت سوریه افزود: «اتحادیه عرب شامگاه یکشنبه این طرح را تسلیم مقامات سوری کرد و قرار است امروز دوشنبه پاسخ دمشق نسبت به این پیشنهاد را دریافت کنیم.»
او تاکید کرد برای اطمینان دادن به مخالفان خواستار عقبنشینی نیروهای امنیتی از خیابانها شدیم.
بر اساس این طرح همه جریانهای مخالف در خارج از سوریه با نمایندگان نظام گفتوگو خواهند کرد تا به راه حل لازم برای پایان دادن به بحران برسند.
حمد بنجاسم نخست وزیر قطر که ریاست کمیته اتحادیه عرب برای بررسی مسئله سوریه را بر عهده دارد پس از پایان گفتوگو با نمایندگان دولت سوریه در دوحه اعلام کرد دمشق وعده داد روز دوشنبه موضوع خود را اعلام میکند.
نخست وزیر قطر تاکید کرد: «این طرح جدی است و اجرای آن به توقف خشونت منجر میشود.»
او اعلام کرد: «اتحادیه عرب روز چهارشنبه در قاهره در مورد مسایل سوریه جلسه برگزار میکند.»
بیشتر بخوانید:
«سوریه باید با حکومت بشار اسد ادامه دهد»
خبر / رادیو کوچه
در پی رای یونسکو به عضویت کامل فلسطینیها در این سازمان، دولت آمریکا بخشی از کمک خود به این سازمان را لغو کرده است.
عضویت کامل فلسطینیها در سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد با اکثریت قابل توجه آرا صورت گرفت.
یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت که پرداخت حدود ۶۰ میلیون دلار در ماه آینده لغو میشود.
ویکتوریا نولاند روز دوشنبه، 31 اکتبر، به وقت آمریکا گفت: «ما قرار بود در ماه نوامبر یک پرداخت ۶۰ میلیون دلاری به یونسکو داشته باشیم. این پرداخت را انجام نخواهیم داد.»
او افزود: «عضویت فلسطینیها در یونسکو محدودیت قانونی طولانی مدتی را به جریان میاندازد که دولت ایالات متحده را به عدم پرداخت تعهدات مالی خود به یونسکو ملزم میکند. عضویت آمریکا در یونسکو متضمن منافع گسترده ما در زمینه مباحث آموزشی، علمی و فرهنگی است. ایالات متحده به عضویت و تعهد خود در یونسکو ادامه میدهد و برای تضمین آن به رایزنی با کنگره ادامه خواهیم داد.»
آمریکا حدود یک پنجم هزینه سالانه این سازمان، یعنی حدود 70 میلیون دلار، را تامین میکند.
در رایگیری روز دوشنبه در پاریس، ۱۰۷ کشور به نفع عضویت فلسطینیها، ۱۴ کشور علیه آن و ۵۲ کشور هم به آن رای ممتنع دادند.
دولت اسراییل در واکنش گفته است که این مسئله به فرصتها برای از سرگیری مذاکرات صلح خاورمیانه آسیب میرساند.
لازم به اشاره است روحاله احمدزاده کرمانی، معاون رییس جمهوری و رییس سازمان میراث فرهنگی جمهوری اسلامی، از تصویب پیشنهاد ارتقای موقعیت تشکیلات خودگردان فلسطینی در یونسکو استقبال کرده و آن را «زمینه ساز ارتقا جایگاه این سازمان جهانی در نزد افکار عمومی جهانی» دانسته است.
این در حالی است که آیتاله خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، ماه گذشته در سخنانی در کنفرانس انتفاضه فلسطین در تهران با عضویت فلسطینیان به عنوان کشور مستقل در سازمان ملل مخالفت کرد و آن را باعث تثبیت موجودیت اسراییل دانست.
بیشتر بخوانید:
«یونسکو به عضویت فلسطینیها رای مثبت داد»
خبر / رادیو کوچه
جورج پاپاندرئو نخست وزیر یونان روز سهشنبه، 1 نوامبر، اعلام کرد که این کشور بسته کمک اتحادیه اروپا با هدف حل بحران بدهی این کشور را به همهپرسی میگذارد.
آقای پاپاندرئو گفت همچنین پارلمان آن را به رای عدم اعتماد خواهد گذاشت.
یونان شاهد اعتراضات گسترده علیه تدابیر ریاضتی که دولت معرفی کرده بوده است. یکی از اهداف این تدابیر تضمین دریافت کمک از اتحادیه اروپا است.
آقای پاپاندرو در نشست حزب حاکم سوسیالیست گفت که دولت به قضاوت رایدهندگان اعتماد میکند.
بیشتر بخوانید:
«توافق درباره نحوه رفع بحران حوزه یورو»
خبر / رادیو کوچه
علیاکبر صالحی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی روز دوشنبه، 31 اکتبر، پس از سفر به بغداد پایتخت عراق، ابراز امیدواری کرده است که بشار اسد رییس جمهوری کنونی سوریه بتواند زمام امور این کشور را حفظ کند.
موضع گیری وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی در بحبوحه اعتراضات شهروندانی سوریه به حکومت کشورشان صورت گرفته است.
سازمان ملل متحد در گزارشهای خود از اوضاع سوریه از کشته شدن بیش از سه هزار نفر در سوریه بهدست نیروهای دولتی خبر داده است.
به گزارش ایرنا، آقای صالحی اظهار داشت: «انتظار است کشورهای منطقه و کشورهای عربی کاری کنند که تحولات سوریه پایان خوشی داشته باشد و هم خواستههای مشروع مردم تامین شود و نظام سوریه پایدار بماند و بشار اسد، سکاندار اداره امور این کشور باشد.»
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی هشدار داده است که «هر خلا قدرتی در سوریه آثار غیرقابل پیشبینی در پی خواهد داشت» اما در عین ابراز امیدواری کرده که با همکاری کشورهای منطقه «پایان خوش تحولات سوریه» در راه باشد.
ایران و سوریه دو متحد استراتژیک یکدیگر در منطقه خاورمیانه محسوب میشوند که از ابتدای انقلاب اسلامی روابط مستحکم و پایداری با یکدیگر داشتهاند.
پیشتر آیتاله خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی دولت آمریکا را متهم کرده بود که با «شبیهسازی» قیامهای مردمی اخیر برخی از کشورهای عربی و شمال آفریقا در سوریه، قصد دارد دولت این کشور را دچار مشکل کند.
این در حالی است که برخی از مقامهای غربی از جمله کشورهای اتحادیه اروپا و آمریکا، ایران را متهم به کمک به سوریه در سرکوب اعتراضهای این کشور کرده و تعدادی از آنها را مورد تحریم قرار دادهاند.
بیشتر بخوانید:
«وزیر خارجه جمهوری اسلامی از قطر به عراق رفت»
«دهکشته همزمان با مذاکرات اتحادیه عرب و دولت سوریه»
رادیو کوچه
1871 میلادی- «استفان کرین» (Stephen Crane) شاعر بزرگ آمریکایی در «نیوجرسی» به دنیا آمد. او مدتی نیز به روزنامهنویسی پرداخت، سرانجام به شعر روی آورد. به مقابله با عقاید ایدئولوژیک و تحمیلی رایج در جامعه پیرامونیاش برخاست که ردپای این ستیز در آثارش نمود پررنگی دارد. کرین در زمینه رمان، داستان کوتاه، مقالات ادبی و شعر آثار متعددی را خلق کرد که در زمان حیاتش، بیشتر به واسطه داستانها و رمانهای رئالیستی و ناتورالیستیاش مطرح شد. داستانهای این نویسنده به عنوان شاهکارهای واقعینویسی پذیرفته شدهاند. «نشان سرخ شجاعت» عنوان مهمترین اثر اوست. همچنین «قایق باز»، «مادر ژرژ»، «زخمها در باران»، «هیولا»، «مگی دختر ولگرد»، «سواران سیاه» از دیگر آثار استفان کرین هستند.
1922 میلادی- هیت قانونگذاری ترکیه در چنین روزی با فرمان «مصطفی کمال پاشا» به الغای حکومت پادشاهی در این کشور، رای مثبت داد و یکسال بعد، نظام «جمهوری» در ترکیه اعلام شد.
در واقع چنین روزی نظام پادشاهی و خلافت عثمانی از بین رفت. مصطفی کمال ضمن الغای حکومت سلطنتی، مقام خلافت را به عنوان یک مقام مذهبی حفظ کرد. نظام پادشاهی «محمد ششم» آخرین پادشاه امپراتوری عثمانی به حکم مجلس موسسان از میان رفت، و او به جزیرهی مالت تبعید شد.
1954 میلادی- حزب سیاسی جبهه آزادیبخش میهنی جبهه التحریر الوطنی در کشور الجزایر ایجاد شد.
سرزمین الجزایر در اوایل قرن بیستم میلادی، به طور کلی زیر سلطه فرانسه قرار گرفت. و در این مدت، مبارزات آزادیخواهانه مردم الجزایر به طور پراکنده ادامه داشت. پس از پایان جنگ جهانی دوم گروهی از مبارزان استقلالطلب الجزایری در چنین روزی، نهضت آزادیبخش الجزایر را تاسیس کردند.
از این پس، جنگهای استقلال الجزایر وارد مرحله جدیدی شد و طی هشت سال پس از آن، صدها هزار نفر از انقلابیون و مخالفان استعمار در الجزایر کشته شدند. سرانجام در 1962، استقلال الجزایر به دست آمد.
1993 میلادی- پیمان اتحادیه اروپا یا به طور غیررسمی پیمان «ماستریخت» (Maastricht) پس از مذاکرات صورت گرفته در دسامبر 1991، در فوریه 1992 در شهر «ماستریخت» کشور هلند و بین اعضای جامعه اروپا امضا و در چنین روزی به اجرا گذاشته شد.
مذاکرات مربوط به تاسیس اتحادیه اروپا که جای «جامعه اروپایی» را بگیرد همزمان با قطعی شدن فروپاشی شوروی آغاز شده بود. اصول این پیمان بر پایه هماهنگی امور اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و امنیت مشترک کشورهای عضو تنظیم شده است و «یورو» پول واحد کشورهای اروپایی در اجرای همین پیمان به وجود آمده است.
———————————————–
برخی از رویدادهای دیگر
1604 میلادی- «ویلیام شکسپیر» نمایشنامه «اتلو» (Othello)را برای نخستین بار در کاخ «وایت هال» لندن به روی صحنه آورد.
1755 میلادی- یک زمینلرزه شدید و متعاقب آن سونامی و حریق، شهر ساحلی «لیسبون» پایتخت پرتغال را ویران کرد و یکسوم جمعیت شهر را نابود کرد. جمع کشتهشدگان 60 تا 100 هزار تن برآورد شده است. این زمینلرزه تا اسپانیا و مراکش، همه جا را تکان داد که جمع تلفات این مناطق 15 هزار تن بود. این زلزله باعث فقر اقتصادی و دگرگونیهای سیاسی در پرتغال شد.
1903 میلادی- «تئودور ممسن» (momsen) تاریخدان، واژهشناس و نویسنده آلمانی درگذشت. او برنده جایزه نوبل ادبیات (۱۹۰۲) بود و به خاطر نگارش کتاب «تاریخ روم» معروف است.
منبعها:
ویکیپدیا (انگلیسی و فارسی)
راسخون
فرهیختگان
نیویورک تایمز
Iranian history
خبر / رادیو کوچه
دوازدهمین هفته از مسابقات فوتبال لیگ برتر باشگاههای ایران در حالی شامگاه دوشنبه به اتمام رسید که در آخرین دیدار از این هفته مس کرمان برابر راه آهن شهرری متوقف شد تا هیچ کدام از این دو تیم به سه امتیاز بازی دست پیدا نکنند.
آخرین دیدار این هفته بین تیمهای مس کرمان و راه آهن شهرری برگزار شد که دو تیم پس از نود دقیقه تلاش به نتیجه صفر بر صفر رضایت دادند.
با این تساوی مس کرمان بدون تغییر در مکان دوازدهم باقی ماند و راهآهن با یک پله صعود در رتبه پانزدهم قرار گرفت.
در پایان این رقابتها در هفته دوازدهم استقلال تهران با 26 امتیاز در رتبه نخست ایستاد و نفت تهران و صبای قم هم با 25 امتیاز به دلیل تفاضل گل در مکان دوم و سوم ایستادهاند.
در انتهای جدول هم ملوان و فجر سپاسی با 10 امتیاز در مکان 16 و 17 قرار دارند. مس سرچشمه هم با 7 امتیاز قعرنشین جدول است.
بیشتر بخوانید:
«استقلال با شکست قعرنشین لیگ به صدر رسید»
رادیو کوچه
مهمترین عنوانهای مطبوعات امروز ایران:
خراسان
1) هاشمی رفسنجانی: جایگزینی برای نظام ولایت فقیه و رهبری معظم انقلاب وجود ندارد
http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1390&month=8&day=10&id=1168830
جمعی از شعرا، نویسندگان و هنرمندان کشور که در بین آنها افرادی چون احمد مسجد جامعی، سهیل محمودی و عبدالجبار کاکایی حضور داشتند به مناسبت سالروز درگذشت قیصر امینپور با رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام دیدار کردند. آیتاله هاشمی رفسنجانی در این دیدار در پاسخ به سوالی درباره راههای برونرفت از برخی موانع سیاسی تاکید کرد: «مردم نجیب و فداکار ایران به نظام و انقلاب خود علاقهمندند و بنده هم در حال حاضر بدیل و جایگزینی برای نظام ولایت فقیه و رهبری معظم انقلاب نمیبینم و معتقدم تنها ایشان هستند که میتوانند با تدبیر و خردمندی که همواره از خود نشان دادهاند، مشکلات به وجود آمده را به تدریج حل کنند.»
2) ائتلاف جدید نظامی با حضور آمریکا، فرانسه و انگلیس به فرماندهی قطر در لیبی مستقر میشود
http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1390&month=8&day=10&id=1168820
همزمان با اعلام پایان ماموریت ناتو در لیبی، قطر از پیشنهاد برخی کشورهای غربی به دوحه برای به دست گرفتن فرماندهی یک پیمان نظامی جدید در لیبی خبر داد.
«آندرس فوگ راسموسن» دبیرکل ناتو در بیانیه ای اعلام کرد: «ما به طور کامل از دستور تاریخی سازمان ملل برای محافظت از مردم لیبی پیروی کردیم.»
کیهان
1) پاسخ ایران به نامه کاخ سفید آمریکا باید رسمن عذرخواهی کند
http://www.kayhannews.ir/900810/2.htm#other201
ایران در پاسخ به نامه آمریکا درباره اتهام ترور، خواستار عذرخواهی علنی واشینگتن شد. به گزارش منابع آمریکایی، ایران به نامه دولت آمریکا درباره اتهام ساختگی ترور سفیر سعودی در واشینگتن پاسخ داد.
خبرگزاری آسوشیتدپرس روز دوشنبه 9 آبان از واشینگتن گزارش داد که ایران در این نامه خواهان عذرخواهی رسمی آمریکا بابت این اتهام دروغ و جبران خسارات مادی و معنوی وارد آمده به دولت ایران و همچنین اشخاص حقیقی شده که نام آنها در این پرونده مطرح شده است.
2) کلینتون : حمله به لیبی برای تامین منافع درازمدت ما بود
http://www.kayhannews.ir/900810/16.htm#other1608
به گزارش خبرگزاری ایسنا، «هیلاری کلینتون» در گفتوگو با «واشنگتن پست» از نیت واقعی حمله آمریکا و ناتو به لیبی برای نخستین بار پرده برداشت و گفت: «دولت آمریکا با این اقدام توانست منافع استراتژیک خود را در منطقه حفظ کند و حاصل این دستآورد تا مدتها باقی خواهد ماند.»
جام جم
1) یارانههای نقدی را امروز دریافت کنید
http://www.jamejamonline.ir/papertext.aspx?newsnum=100858208869
رییس سازمان هدفمندی یارانهها اظهار کرد: «یارانه نقدی مرحله نهم به ازای هر نفر 45 هزار و 500 تومان بدون تغییر به حساب سرپرستان خانوار واریز میشود.»
2) نخستوزیر کنونی رییس جمهوری قرقیزستان شد
http://www.jamejamonline.ir/papertext.aspx?newsnum=100858199282
ویگونالی آبدرایموف، رییس کمیسیون مرکزی انتخاباتی قرقیزستان پس از انتخابات ریاست جمهوری این کشور که روز یکشنبه برگزار شد، گفت: «براساس نتایج اولیه شمارش آرا آلمازبک آتامبایف، نخستوزیر کنونی قرقیزستان به عنوان رییس جمهوری این کشور انتخاب شده است.»
همشهری
1) علی مطهری: با جریان افتادن سوال از رییس جمهوری، استعفایم را پس میگیرم
http://www.hamshahrionline.ir/news-149964.aspx
علی مطهری در حاشیه هجدهمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها اظهار کرد: «اگر هیت رییسه مجلس سوال از رییس جمهوری را به طور رسمی به جریان بیندازد استعفای خود را پس میگیریم اما اگر چنین ارادهای در کار وجود نداشته باشد همچنان بر روی این قضیه اصرار دارم.»
2) نخست وزیر جدید لیبی انتخاب شد
http://www.hamshahrionline.ir/news-150025.aspx
شورای ملی انتقالی لیبی دوشنبه شب عبدالرحیم الکیب را به عنوان نخستین نخست وزیر دولت انتقالی لیبی پس از انقلاب معرفی کرد .
آفرینش
1) رییس کمیته تحقیق و تفحص از تامین اجتماعی خبرداد؛ تخلف 1000 میلیارد تومانی در سازمان بازنشستگی و شستا
http://www.afarinesh-daily.com/afarinesh/Article.aspx?AID=15967#91022
رییس کمیته تحقیق و تفحص از تامین اجتماعی مجلس از تخلف یکهزار میلیارد تومانی در 150 شرکت زیرمجموعه سازمان بازنشستگی و شستا خبر داد و گفت: «اگر هیت رییسه مجلس از ادامه کار جلوگیری نمیکرد میتوانستیم بیش از سه هزار میلیارد تومان اسناد و مدارک تخلف در این شرکتها را اثبات کنیم.» سلیمان جعفرزاده در گفتوگو با مهر در مورد دلایل تاخیر ارایه گزارش کمیته تحقیق و تفحص مجلس از سازمان تامین اجتماعی گفت: «چالشهای پیش رو در این پرونده آنقدر زیاد است که بنده با وجود اینکه دو دوره نماینده مجلس شورای اسلامی بودهام در این هشت سال هیچ موردی مانند تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی این چنین سیاسی نشده بود.»
2) بشار اسد: روی حمایت روسیه حساب میکنیم
http://www.afarinesh-daily.com/afarinesh/Article.aspx?AID=15967#91023
رییس جمهوری سوریه در مصاحبه با شبکه یک تلویزیون روسیه تاکید کرد که کشورش روی ادامه حمایتهای مقامات مسکو در جهت حل بحران سیاسی در سوریه و ایجاد ثبات در منطقه حساب میکند.
دنیای اقتصاد
1) آزادی مدیرعامل یک بانک دولتی
http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=276096
ایسنا نوشت: مدیرعامل یک بانک دولتی که در ارتباط با موضوع فساد بانکی اخیر بازداشت شده بود روز دوشنبه از زندان آزاد شد. به گزارش ایسنا، پیش از این محسنیاژهای سخنگوی قوهقضاییه و دادستان کل کشور از دستگیری مدیرعامل یک بانک دولتی در جریان موضوع فساد بانکی اخیر خبر داده بود. این مقام مسوول پیش از مدیرعاملی این بانک دولتی در هیتمدیره بانک صادرات عضو بوده است و روز گذشته پس از حدود یک ماه آزاد شده است.
2) ورود قالیباف به پرونده باغ قلهک
http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=276089
شهردار تهران روز گذشته در جمع تعدادی از مدیران شهرداری تهران دستور داد پرونده تخلفات سفارت انگلیس در باغ قلهک از شهرداری به قوه قضاییه ارسال شود.
محمدباقر قالیباف در توضیح این اقدامش با اشاره به خشک شدن بیش از 300 درخت قدیمی در فاصله زمانی کوتاه در باغ قلهک گفت: «به همکارانم در شهرداری تهران ابلاغ میکنم در کوتاهترین زمان ممکن پرونده تخلفات سفارت انگلیس در باغ قلهک را به قوه قضاییه ارجاع دهند و مطمئنم دستگاه قضایی نیز با دقت، سرعت و قاطعیت نسبت به اعاده حقوق شهروندان اقدام خواهد کرد.»
اعتماد
1) حمله نزدیکان احمدینژاد به مجمع تشخیص
http://www.etemaad.ir/Released/90-08-10/150.htm
حضور اکبر هاشمیرفسنجانی در راس مجمع تشخیص باعث شده دولتیان هر از چندگاهی به بهانههای مختلف رویکرد تخریبی علیه مجمع در پیش بگیرند چه آنکه محمود احمدینژاد به واسطه اختلافش با هاشمیرفسنجانی سالها است در جلسات مجمع شرکت نمیکند و به همین دلیل حامیان او سعی در تقلیل کارکرد مجمع تشخیص که بازوی مشورتی رهبری محسوب میشود دارند. الهام اکنون به بهانه اتمام دوره فعلی مجمع در گفتوگو با ایسنا بار دیگر مجمع تشخیص را مورد انتقاد قرار داد و مدعی شد فضای مجمع تشخیص در دولتهای نهم و دهم حزبی ـ سیاسی شد. این در حالی است که بیشتر اعضای مجمع منصوب رهبری هستند و غیر از سران سه قوه شخصیتهای حقوقی و حقیقی دیگری در مجمع حضور دارند.
در کنار الهام پیشتر علیاکبر جوانفکر هم مجمع تشخیص را مورد حملات خود قرار داده بود. او سال گذشته در گفتوگو با خبرآنلاین گفته بود: «عملکرد امروز مجمع هیچ نسبتی با قانون اساسی ندارد. قانون اساسی صراحت دارد که کار مجمع، فقط تشخیص مصلحت است اما آنچه اکنون شاهد آن هستیم چیزی بسیار فراتر از تشخیص مصلحت است. کاری که مجمع در حال حاضر انجام میدهد، مغایر قانون اساسی است. شاید لازم باشد در بازنگری قانون اساسی این مسایل شفافتر شوند.»
2) کنترل وبلاگ، پیامک و سایتهای خبری
http://www.etemaad.ir/Released/90-08-10/150.htm
قرار است طرحی در مجلس مطرح شود که طی آن اگر شما به عنوان یک «شهروند» در وبلاگ، سایت و هر فضای مجازی مطلبی بنویسید یا کامنتی بگذارید مشمول قانون نظارت بر جرایم مطبوعاتی شوید و اگر جرمی کنید دادگاهتان در دادگاههای عمومی کشور برگزار میشود. بدینترتیب هر نوع نوشتاری که جنبه رسانهای و خبری دارد در سایتها و وبلاگها مشمول کنترل خواهد بود حتا اگر آن سایت و وبلاگ مجوز رسمی از وزارت ارشاد را هم نداشته باشد؛ طرحی که میگوید حتا «پیامکهای خبری» یا یک سی دی و لوح فشرده که محتوای اطلاعاتی و خبری هم داشته باشد مشمول قانونی میشود که نامش «قانون جامع رسانههای همگانی» گذاشته شده است.
استدلال طراحان این است که به دلیل آنکه از سال 88 تاکنون بسیاری از شهروندان، تبدیل به «شهروند – خبرنگار» شدند، دیگر نمیتوان گفت رسانه، فقط روزنامه است و به همین دلیل باید قانونی را تصویب کرد که بشود از این پس فضاهای مجازی را هم کنترل کرد و در صورت تخلف پروندهاش را به دادگاههای عمومی کشور فرستاد.
خبر / رادیو کوچه
صبح روز سهشنبه، 1 نوامبر، جلسه علنی مجلس شورای اسلامی برای جلسه استیضاح شمسالدین حسینی، وزیر امور اقتصادی و دارایی، به ریاست علی لاریجانی، آغاز شده است و استیضاح آقای حسینی تنها دستور جلسه امروز گزارش شد.
به گزارش رادیو و تلویزیون دولتی جمهوری اسلامی، محمود احمدینژاد، رییس جمهوری اسلامی هم برای شرکت در جلسه استیضاح وزیر اقتصاد کابینه خود در مجلس حضور یافته و انتظار میرود در دفاع از آقای حسینی سخنرانی کند.
در طرح استیضاح آقای حسینی موارد متعددی از جمله نصب افراد به سمتهای مهم بدون صلاحیت لازم، عدم مقاومت در برابر اعمال نفوذ مقامات اجرایی و عدم نظارت بر کارکرد بانکها ذکر شده اما به نقل از برخی از نمایندگان گفته شده است که موضوع اصلی در این طرح، اختلاس کلان بانکی است.
بیشتر بخوانید:
«تلاش برای انصراف نمایندگان از استیضاح وزیر اقتصاد»
«با ۷۴ امضا طرح سوال از احمدینژاد رسمیت یافت»
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر