-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۱ تیر ۱۳, سه‌شنبه

Latest News from Iran Green Voice for 07/03/2012

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



ندای سبز آزادی_ ریحانه موسوی: مصباح یزدی که دو دهه پیش رهبری را " طلبه ای کم سواد" می دانست، امروز مدعی شده است که آیت الله خامنه ای نماد اسلام و نمونه برجسته ای ائمه اطهار است که نمی توان مثل او را پیدا کرد. 

در ادامه بزرگنمایی برای رهبر جمهوری اسلامی که طی سالهای اخیر شدت بیشتری یافته است، این ادعاها هر روز ابعاد تازه تری می یابد و این مقام سیاسی و فقهی تا حد معصومین ارتقا یافته و داستان های عجیب و غریب در مورد رهبری نقل قول می شود. 

در این رابطه مصباح یزدی که در دادن القاب و عناوین به آیت الله خامنه ای ید طولایی دارد بار دیگر ادعا کرده است: همانند مقام معظم رهبری به هیچ عنوان نمی‌توان پیدا کرد چرا که ایشان نمونه برجسته‌ای از ائمه اطهار(ع) و اجدادشان است.

در همین حال صدیقی منتصب رهبری در نماز جمعه داستان ها از ملاقات های آقا و امام زمان گفته است! 

رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)با تشبیه آیت الله خامنه ای با معصومین مدعی شد: این افراد، از ابتدای زندگی خود، از خدا تنها این خواسته را داشتند که در راه خدمت به مردم و دین خود بوده و بتوانند نقش جانشینی را به درستی انجام دهند) 

 

طبقه هادی جامعه! 

مصباح یزدی بدون اشاره به تنزل جایگاه روحانیت در میان مردم مدعی شد: روحانی‌ها یکی از این اقشار هستند که مردم را به سوی خدا و زندگی ابدی هدایت کنند، البته در زمان ستمشاهی روحانیت را به قشری سربار جامعه تشبیه می‌کردند و این در حالی بود که توجه نداشتند روحانیت قشری از جامعه است که ‌می‌تواند انسان‌ها را هدایت کرده و به تربیت دینی بپردازد.

وی که بر این باور است مردم حق رای ندارند و جامعه نیازمند قیم و ولی است بار دیگر ادعا کرد که این جامعه نیاز به رهبری و قشری دارد که دستورات خدا را درک کرده و در نهایت به جامعه انتقال دهد و باید ‌این افراد بتوانند کسانی را که در دام شبهه افتاده‌اند و یا در حال سقوط هستند را نجات دهند.

مصباح یزدی که پیش از این در استقبال از آیت الله خامنه ای به پای وی افتاده بود مدعی شد  خداوند حجت را بر ما تمام کرده و فقط این وظیفه بر عهده انبیاء الهی است که تنها کسی که می توان به آنها تشبیه کرد امام راحل(ره) و مقام مظعم رهبری است.

هرچند این روحانی محافظه کار آیت الله خامنه ای را پیشتر " طلبه ای کم سواد" خوانده بود که نمی تواند یک صفحه از رسائل را بدون اعراب بخواند، اینک ابایی ندارد که او را "ولی امر مسلمین" خوانده  و در قیاس با معصومین، عشق به او را عمل به دین می داند و او را " آقا" می داند که همتایی ندارد.

و "آقا" هم علاوه بر بودجه میلیاردی موسسه فرهنگی امام خمینی و بازگذاشتن دست این روحانی محافظه کار در عرصه سیاست تمام قد به دفاع از او پرداخته و "حرفش را رسا و منطقی" خوانده بود و با شهید مطهری و علامه طباطبایی قیاسش کرده بود و بزم دوستانه در بیتش برپا کرده بود.

 

نماد اسلام و ولی فقیه جهانی! 

'محمد تقی مصباح‌یزدی' پیش از این نیز بارها ادعا کرده بود" امروز نماد اسلام شخص مقام معظم رهبری است كه مفاسد زیادی به دست مبارک ایشان از سر جامعه اسلامی و اسلام جهانی دفع شده است."

این روحانی محافظه کار چندی پیش نیز اظهار نظر کرده بود که مسلمانان جهان تا حد امكان و تا جایی كه قوانین كشورشان اجازه می‌ دهد باید از آیت الله خامنه ای اطاعت کنند.

وی در دیدار با تعدادی از طلاب غیر ایرانی در قم گفته بود :" اگر ما در جهان اسلام یك حكومت یا یك ولی ‌فقیه داشتیم ایده‌ آل ما بود، اما شرایط اجتماعی در حال حاضر اینگونه نیست و هر كشوری برای خود قوانین و ضوابطی دارد."

این شیفته رهبری پیشترهای ها هم گفته بود: ویژگی‌های امام خامنه‌ای چنان است كه یافتن مشابهی برای ایشان عملاً در حد محال و ناممكن است.

مصباح یزدی از جمله روحانیونی است که نقشی در تاریخ انقلاب اسلامی نداشت.برای روحانیونی که از قم در کوران مبارزات انقلاب بودند و همیشه شاهد سکوت و پنهان کاری مصباح یزدی این طلبه درسخوان مودب ولی تندخو بودند، این شیفتگی به سیاست طی بیست سال گذشته باعث شگفتی است. کسانی که بیاد دارند مصباح یزدی نه تنها در مبارزات انقلابی نشانی از خود به جای نگذاشت بلکه در دهه اول انقلاب هم با وجودی که سالها از شاگردان بنیانگذار جمهوری اسلامی بود، نتوانسته بود هیچ سمتی در جمهوری اسلامی داشته باشد.

 

 مرتب خدمت امام زمان می رسد! 

کاظم صدیقی امام جمعه موقت تهران در مصاحبه ای با پاسدار اسلام  به نقل خاطراتی محیرالعقول پرداخته و مدعی شده است که آیت الله خامنه ای به صورت مکرر خدمت امام زمان تشرف داشته اما ایشان را نشناخته است.

صدیقی حتی ادعا کرده است: در همان ایام به آقا گفته بودند که شما در آینده رئیس این مملکتید! نکنه دیگر که ایشان گفت اینکه: «آقای خامنه‌ای گوهر پاکی است... به همین دلیل مکرر خدمت حضرت تشرف داشته است، ولی نشناخته». سال بعد ایشان گفت: «طوبی للخامنه‌ای! طوبی له. وجود مبارک امام زمان ـ‌ارواحنا فداه‌ـ در عرفات با اسم ایشان را دعا می‌کرد».

صديقي شب فاطميه دو سال پیش نیز روي منبر در بيت رهبري كه  سران مملكتي بودند این خاطره " تشرف آقا خدمت امام زمان!" را نقل کرد به نوشته رسانه ها  نتوانسته بود آن را تمام كند و همين كه خواست تمام كند فرياد گريه جمعيت و حضار بلند شد !!!

 

تایید ضمنی و ادامه ادعا

چنین ادعاهایی تازگی ندارد و در جلسات سخنرانی ها و منابر مرتب داستان هایی نقل می شود تا نشان دهد، آیت الله خامنه ای مقامی قدسی داشته و فراتر از انسان های عادی است. 

این ادعاها تا آنجا رسید که سال گذشته آیت الله امینی نسبت به زیاده گویی سعیدی امام جمعه منتصب قم که گفته بود، رهبری در زمان ولادت " یاعلی" می گفته است! واکنش نشان داده و این سخنان را به زیان رهبری دانست.

این تنها واکنشی بود که به چنین سخنان سخیفی نشان داده شد.  هرچند انتظار می رفت از سوی دفتررهبری یا شخص آیت الله خامنه ای در خصوص این تشبیهات اظهار نظر و انتقادی صورت گیرد، اما متاسفانه با سکوت در این خصوص زمینه های بیشتری برای تملق و زیاده گویی فراهم شده است، بطوری که مقدسات جامعه به بازی گرفته شده و مقام فقهی رهبری نه تنها با ائمه معصومین و انبیا مقایسه می شود بلکه در برخی موارد نقش و جایگاه وی بالاتر و با اهمیت تر جلوه می کند. 

 

آیت الله خامنه ای، روحانی هفتاد و چهار ساله ای است که حتی در زمانی که مجلس خبرگان، او را به رهبری برگزید به مقام آیت الله ای هم نرسیده بود و بعلت درگیر شدن در مسایل خانوادگی و سیاسی نتوانسته بود به سطح اجتهاد هم دست یابد. این روحانی متجدد که با ادبیات و موسیقی هم بیگانه نیست، در مراکز فقهی و حوزوی از جایگاهی برخوردار نیست و شاید همین نقطه ضعف است که اطرافیان او را واداشته است با خلق داستان های خارق العاده جایگاهی برای او در میان توده ها دست و پا کنند.

 

بنظر می رسد صعود یک شبه وی به آیت اللهی و تغییر مفاد قانون بر اساس شرایط و ویژگی های وی، این توهم را ایجاد کرده است که می توان برای تثبت موقعیت رهبری داستانسرایی کرد و با نقل روایات محیرالعقول مشروعیت خدشه دار شده وی را ترمیم کرد. 


 


ندای سبز آزادی - حاشیه امن سارقان و ناشران غیرمجاز و افزایش روز افزون سرقت آثار ادبی، علمی و دانشگاهی که در سایه فقدان قانون حق تکثیر و مالکیت معنوی (کپی رایت) در ایران صورت می گیرد، سرانجام با واکنش یکی از متولیان امر همراه شد.

اخیراً رئیس مرکز پژوهشی میراث مکتوب از افشاگری درباره «کتابسازی‌ها و سرقت‌های علمی» از سوی برخی «چهره‌های دانشگاهی» و جمع آوری و تدوین مقالاتی با موضوع  «کتاب‌سازی و پخته‌خواری» خبر داده است.

رئیس مرکز پژوهشی میراث مکتوب همچنین وعده داده است که "مصادیق برخی سرقت‌های علمی و کتاب سازی ها در این ویژه‌ نامه همراه با ذکر اسامی سارقان آنها اعم از ناشران، مولفان، مترجمان و مصححان" منتشر خواهد شد.

اظهارات اکبر ایرانی رئیس مرکز پژوهشی درباره افشاگری علیه سارقان آثار علمی و دانشگاهی در حالی بیان شده که از بدو تشکیل دولت محمود احمدی نژاد تاکنون گزارشات زیادی در ارتباط با «سرقت علمی و جعل مدرک» توسط مقامات جمهوری اسلامی ایران منتشر شده است.

مجله‌ی علمی "نیچر" سال ۲۰۰۹ خبر داده بود که کامران دانشجو وزیر علوم، از روی مقاله‌ی علمی محققان کره‌ی جنوبی کپی‌برداری کرده و آن را ۷ سال بعد به نام خود و یک نویسنده‌ی دیگر منتشر ساخته است.

علی اکبر محرابیان، وزیر صنایع دولت دهم هم چندی پیش از سوی دادگاه عمومی تهران به تقلب در ثبت اختراع و سرقت علمی متهم شد.

«فرزاد سلیمی» مخترع اصلی  طرح "اتاق امن" این طرح را در سال ۸۲ به شهرداری تهران ارائه داده بود اما مقامات وقت شهرداری تهران (علی اکبر محرابیان و موسی مظلوم) در زمان مدیریت احمدی نژاد، پس از ثبت اختراع سلیمی به نام خود، کتابی نیز با عنوان «اتاق امن» توسط انتشارات دانشگاه علم و صنعت منتشر کرده و به معرفی این اختراع پرداختند.

همچنین ماجرای جنجالی علی کردان، دیگر وزیر دولت محمود احمدی‌نژاد که بدلیل جعلی بودن مدرک دکترای افتخاری از دانشگاه آکسفورد و دارا نبودن مدارک تحصیلی کارشناسی و کارشناسی ارشد مورد ادعا از دانشگاه آزاد اسلامی و دریافت حقوق دولتی بر پایه مدرک تحصیلی دکترا و عضویت در هیات علمی دانشگاه آزاد با استفاده از مدارک جعلی، توسط مجلس شورای اسلامی، استیضاح و پس از رای عدم اعتماد اکثریت نمایندگان، از سمت خود، برکنار شد.

به این ها جعل مدرک از سوی محمدرضا رحیمی معاون اول احمدی نژاد و همچنین موضوع جنجال برانگیز جعل مدرک از سوی ایرانپور نماینده شهر مبارکه که باعث اعتراض نمایندگان به اعتبارنامه وی شد را می توان افزود.

معاهده برن یا همان قانون کپی رایت، قانونی بین المللی برای محافظت از آثار ادبی و هنری و علمی، و یک موافقت نامه بین‌المللی درخصوص حق تکثیر و حق مؤلف است که نخستین بار در شهر برن سوئیس در سپتامبر سال ۱۸۸۶ (شهریور ۱۲۶۵ شمسی) تصویب شد و ایران تاکنون به آن نپیوسته است.

اعتصاب غذای دانشجویان کرد در حمایت از کبودوند

این هفته ۱۵تن از فعالان اتحادیه دمکراتیک دانشجویان کرد با هدف آنچه که «پشتیبانی از کرامت انسانی و اصرار بر حقوق اساسی بشر و به منظور همدردی با خانواده آقای کبودوند،» خواندند دست به اعتصاب غذا زدند.

این دانشجویان به همراه تعدادی از فعالان کرد روز ۳۰ ژوئن، مصادف با ۱۰ تیرماه را که به عنوان روز "حمایت از محمد صدیق کبودوند"، دبیر سازمان حقوق بشر کردستان ایران که بیش از یک ماه است در اعتصاب غذا در زندان به سر می‌برد، نامگذاری کردند.

محمدصدیق کبودوند، بنیان‌گذار سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان که پنج سال است در زندان اوین به سر می‌برد، از ۳۶ روز پیش دست به اعتصاب غذا زده است. درخواست او دیدار با پسرش است که مبتلا به بیماری سختی شده  و در شرایطی دشوار در بیمارستان بستری است.

کبودوند خود به ناراحتی حاد ریوی مبتلاست، در طول پنج سال گذشته، دو بار در زندان اوین دچار سکته شده است.

پزشکان زندان گفته اند که درمان آقای کبودوند در زندان میسر نیست، اما مسئولان قضایی اجازه نمی دهند او در خارج زندان تحت درمان قرار بگیرد.

محمدصدیق کبودوند، روزنامه‌نگار و مؤسس سازمان حقوق بشر کردستان، از روز ۶ خرداد (۲۶ مه) در زندان اوین دست به اعتصاب غذا زده است.

پرناز باغبان حسنی، همسر کبودوند، در دیداری که در زندان اوین با وی داشته از اعتصاب غذای او باخبر شده است.

الگوهای ایرانی-اسلامی پوشش برای دانشجویان

مبارزه با بدحجابی و اجرای طرح هایی گوناگون با عناوینی چون ارتقای امنیت اجتماعی، گشت ارشاد، امنیت محله محور و غیره تنها محدود به خیابان های شهر نمی شود و در فضای دانشگاه های کشور هم سال هاست دخالت مسوولان در نوع حجاب و پوشش دانشجویان دختر و پسر ادامه دارد و همه ساله طرح ها و آیین نامه های مختلف برای کنترل پوشش دانشجویان تدوین و در اختیار نهادهای نظارتی دانشگاه همچون حراست و کمیته های انضباطی قرار می گیرد.

در تازه ترین این اقدامات، معاون فرهنگی دانشگاه تهران در رابطه با اجرای طرح حجاب و عفاف در این دانشگاه اعلام کرده که «دانشگاه تهران در سال تحصیلی جدید در رابطه با طرح حجاب و عفاف برای تمام سطوح استادان، کارمندان و دانشجویان برنامه ریزی کرده است.»

عبدالرضا سیف در توصیف الگوهای پوششی برای دانشگاهیان، آن ها را "ایرانی-اسلامی" معرفی کرده و افزوده است که این لباسها « ظواهر زننده غربی را ندارد یعنی لباس آقایان آستین کوتاه، یقه باز یا غیر متعارف نیست و لباس خانم ها هم مانتوهای گشادتر  و به جای شال و روسری از مقنعه با رنگ هایی در شان دانشگاه است»

علیرضا افشار٬ قائم مقام وزیر کشور در امور اجتماعی و فرهنگی نیز چندی پیش از ابلاغ «دستورالعمل پوشش دانشجویان» که از اول مهر ماه سال جاری اجرایی می‌شود.» خبر داده بود.

در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز این محدودیت ها وجود دارد و پیش تر سرپرست امور فرهنگی این وزارت خانه از اجرای آیین‌نامه‌ی انضباطی با عنوان «مصادیق غیر مجاز پوشش دانشجویان دختر و پسر» خبر داده بود.

این آیین‌نامه انضباطی که موارد بسیار سختگیرانه نسبت به نوع و رنگ پوشش دانشجویان دختر و پسر در آن درج شده بود در واقع مطابق مصوبه پانصد و شصت و ششمین جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص راهبردهای گسترش فرهنگ حجاب و عفاف بود که اجرای آن با واکنش های زیادی از سوی دانشجویان منتقد روبه رو شد.

همکاری دانشگاه لرستان با ارتش سایبری

گویا هک کردن سایت ها نیز به وظایف مسئولان دانشگاه های کشور افزوده شده چرا که هفته گذشته محمدرضا خدایی٬ معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه لرستان از تصمیم این دانشگاه برای هک سایت‌های «ضد ارزشی» داخلی و خارجی خبر داده است.

خدایی روز چهارشنبه هفته پیش گفته که هک این دسته از سایت‌ها به انجمن علمی دانشجویی انفورماتیک دانشگاه لرستان ابلاغ شده است.

این برای نخستین‌بار است که به یک دانشگاه در ایران چنین ماموریتی داده می‌شود و پیش از این گروهی تحت عنوان ارتش سایبری ایران مسئولیت هک سایت های مخالف حکومت را به عهده داشت.

طرح تشکیل ارتش سایبری ایران از سال ۸۴ در سپاه مطرح شد، اما با افزایش تبلیغات علیه دولت نهم در اجرای آن تسریع شد. در اردیبهشت ۸۸ خبرگزاری فارس گزارش داد مؤسسه «Defense Tech» که از مؤسسات نظامی و امنیتی ایالات متحده آمریکا است، با استناد به آمار دریافتی از سازمان اطلاعات آمریکا، ایران را جزء پنج کشور دارای قوی ترین نیروی سایبری معرفی کرده است.

این مؤسسه با تاکید بر اینکه ارتش سایبری ایران زیر مجموعه تیم رصد سایبری سپاه است، بودجه آن را ۷۶ میلیون دلار اعلام کرده بود. این موسسه همچنین تعداد نیروهای این ارتش را بیش از ۲۴۰۰ نفر و ۱۲۰۰۰ نفر ذخیره برآورد کرده بود.

نام ارتش سایبری ایران زمانی بر سر زبان ها افتاد که در اولین حمله سایت توئیتر را مورد حمله قرار داد و در پیامی که در سایت قرار داده بود، از حمایت از اعتراضات خیابانی در ایران در سال 88 توسط توئیتر انتقاد کرده بود.

در پیام هکرها آمده بود: «آمریکا فکر می‎کند که دارد اینترنت را با دسترسی‎اش کنترل و مدیریت می‎کند، اما این طور نیست؛ این ما هستیم که اینترنت را با قدرتمان کنترل و مدیریت می‎کنیم. بنابراین، سعی نکنید مردم ایران را تحریک کنید که…»

شاگرد مصباح؛ رئیس کمیته تحول علوم انسانی

سرانجام سید محمود نبویان، از شاگردان مصباح یزدی به عنوان رئیس کمیته "تحول علوم انسانی و اسلامی شدن دانشگاه ها" در کمیسیون آموزش مجلس نهم انتخاب شد.

محمود نبویان عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی، وابسته به مصباح یزدی، و از اعضای جبهه پایداری است.

وی چندی پیش در مناظره ای با علی مطهری در دانشگاه صنعتی شریف گفته بود که «بنده معتقدم علوم انسانی موجود در دانشگاه‌های ما سکولار است و نرم‌افزارها باید عوض شود. در شأن نظام ما نیست که دانشگاه‌ ما اسلامی نباشد و یا در آن حجاب نباشد و یا بین دختر و پسر گناه باشد»

حضور محمد مهدی زاهدی، مرتضی آقا تهرانی، غلامعلی حداد عادل، مهدی کوچک زاده، محمود نبویان و علی اصغر زاهدی به عنوان چهره های شناخته شده این کمیسیون، که همگی از نزدیکان آیت الله مصباح یزدی هستند، می تواند به تصویب قوانینی سخت گیرانه تر جهت اجرای طرح اسلامی کردن دانشگاه های کشور مطابق با نظریات وی منتج شود.

شهریه دوره دکتری  ۵۵  میلیون تومان

هیات امنای دانشگاه‌ها سقف شهریه رشته های دوره دکتری نوبت دوم (شبانه) را بین ٤۵ تا ۵۵ میلیون تومان تعیین کردند.

براساس اعلام مسوولان وزارت علوم، شهریه دانشگاه‌های غیر انتفاعی و دوره‌های شبانه دانشگاه‌ها در سال تحصیلی جدید افزایش می یابد.

مدیر کل دفتر آموزش‌های آزاد وزارت علوم  می گوید: «در سال تحصیلی جدید شهریه موسسات و دانشگاههای غیرانتفاعی در مقطع کاردانی و کارشناسی و همچنین دوره‌های شبانه دانشگاههای روزانه در مقطع کارشناسی ارشد ۱۵ درصد افزایش خواهد داشت و سقف شهریه دکتری دانشگاه‌ها نیز ۴۵ تا ۵۵ میلیون تومان برآورد شده است.»

همچنین مدیر کل دفتر گسترش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز از افزایش ۱۵ درصدی شهریه دوره‌های شبانه دانشگاه‌های روزانه در مقطع کارشناسی ارشد خبر داده و گفته که «افزایش یا عدم افزایش شهریه دانشگاههای آزاد و پیام نور نیز به زودی اعلام خواهد شد.»


 


zendani_siyasi_narges_mohammadi_s.jpg

...خدایا صدای ناله ام را بشنو، ببین چه بی تاب با تو سخن می گویم. خدایا، بیا، بیا و در کنارم بنشین. آه من ازعشق گفتم و اما با رنج و درد. رنجی که اکنون سخت بیمارم کرده است. با دستی می نویسم که به دلیل زمین خوردنم کبود است. اما باید ازعشق گفت و نوشت....
از رنج‌ نامه نرگس محمدی در زندان

نرگس محمدی را آزاد کنید
 

طراح: دوست سبز
 


 


سید محمد خاتمی در هفته گذشته برای عیادت از پدر سید مصطفی تاجزاده به منزل ایشان رفت و ضمن دلجویی از خانواده این زندانی سیاسی از احوال همکار سابق خود جویا شد.

به گزارش نوروز، در این دیدار همسر تاجزاده با شرح مشکلاتی که اخیرا برای وی پیش آمده از روند کند درمانی او به شدت اظهار نگرانی کرد و گفت که  امیدوار است  روز شنبه  طبق قرار قبلی پس از گرفتن نوار از گردن و کمر همسرش در بیمارستان تشخیص پزشک متخصص برطرف کننده نگرانی های زیاد در مورد شدت بیماری های ایشان باشد.

آقای خاتمی نیز ضمن ابراز امیدواری برای آزادی همه زندانیان سیاسی در پاسخ به سؤال مادر مشاور خود در دوره اصلاحات، که چرا فرزند انقلاب و خدمتگزار صادقی چون تاجزاده در عوض پاداش خدماتش زندانی شده و از همه حقوقش محروم است، این محرومیت ها و خصوصاً حضور نزدیک به دو ساله او در قرنطینه و انفرادی را غیرقانونی خواند و رهایی تاجزاده و کلیه زندانیان سیاسی را به مصلحت نظام و کشور و بهبود شرایط موجود دانست.

رئیس جمهور دوران اصلاحات همچنین با ابراز نگرانی نسبت به وضعیت جسمی مصطفی تاجزاده، از بی توجهی نسبت به سلامت وی و دیگر زندانیان سیاسی ابراز تاسف کرد.

لازم به ذکر است تاجزاده که ماه رمضان حضورش در قرنطینه و انفرادی دو ساله می شود، از مشکل در ناحیه گردن، کمر و چشم رنج می برد و متأسفانه مسئولین قضایی و امنیتی برای درمان وی از دادن مرخصی استعلاجی بدون دادن هیچ توضیحی خودداری می کنند.

برخی از پزشکان روزه داری مستمر وی را که آبان ماه دو ساله می شود،عامل اصلی در تشدید مشکلات او دانسته اند اما وی در پاسخ به درخواست شکستن روزه های اعتراضی اش به خانواده خود گفته تا زمانی که این بی قانونی ها در مورد من اعمال می شود ناگزیر به اعتراض با این شیوه مدنی هستم. یادآور می شود سید مصطفی تاجزاده حتی زمانی که پدرش به دلیل سکته مغزی در بیمارستان بستری بود امکان مرخصی و عیادت از پدرش را نیافته بود.

طبق اخبار رسیده به خبرنگار نوروز، برخلاف وعده مسئولین این هفته هم به دلیل عدم ارسال نامه دادستان امکان اعزام این زندانی سیاسی به بیمارستان برای اقدامات درمانی فراهم نیامده است.
 


 


نازنین خسروانی، روزنامه نگار دربند،  به مرخصی آمد.

به گزارش  کلمه، نازنین خسروانی، روزنامه نگار، که اسفند ماه سال گذشته برای اجرای حکم ۶ ساله خود به زندان اوین رفته بود، پیش به مرخصی آمد.

خسروانی برای اجرای ۱۵ اسفندماه خود را برای اجرای حکم به زندان اوین معرفی کرده و به زندان منتقل شده بود.

نازنین خسروانی در فرودین ماه سال جاری در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی به ریاست قاضی پیرعباسی به تحمل شش سال زندان محکوم شده بود.

نازنین خسروانی ۱۲ آبان سال ۱۳۸۹، در منزل پدری اش بازداشت شده و در طول مدت بازداشت در بند امنیتی ۲۰۹ زندان اوین بود.او از روزنامه نگاران اصلاح طلبی است که با روزنامه های نوروز، بهار، دوران امروز، کارگزاران، سرمایه و خبرگزاری آفتاب همکاری داشته، اما به گفته خانواده اش در ماه‌های منتهی به بازداشتش در روزنامه‌ای کار نمی‌کرده است.

نازنین خسروانی، اسفندماه سال ۸۹ بعد از تحمل ۱۳۲ روز بازداشت با سپردن وثیقه ای به ارزش ۶۰۰ میلیون تومان از زندان اوین آزاد شد.


 


یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی می گوید، مجلس طرحی تهیه کرده كه بر جلوگیری از تردد نفتکش ها در تنگه هرمز تأكيد دارد.

اين طرح پس از آن با قید دو فوریت در دستور کار برخی نمایندگان مجلس قرار گرفته تا برای آن امضا جمع کنند که اتحادیه اروپا از اول ماه جاری میلادی تحریم نفتی ایران را آغاز کرد.

جواد کریمی قدوسی امروز دوشنبه در گفت وگو با "جام جم آنلاين" از تهيه این طرح خبر داد و گفت: این طرح دارای قید دو فوریت است و تا پايان روز گذشته (يكشنبه) به امضای صد نماينده مجلس رسيده است.

وي با بيان اينكه اين طرح داراي يك ماده واحده است، تأكيد كرد: مطابق این ماده واحده دولت جمهوری اسلامی ایران موظف می شود تا بر اساس حق حاکمیت خود از عبور نفتکش هایی که نفت خود را به مقصد کشورهای طراح تحریم نفتی علیه ایران ( اتحادیه اروپا، آمریکا و اسرائیل)، حمل می کنند، جلوگیری کند.

اگرچه عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس میگوید براي تهيه و تصويب اين طرح با مسئولان وزارت امور خارجه هم هماهنگي شده است، اما در صحن مجلس تا کنون سخنی از این طرح گفته نشده و خبرگزاری های رسمی هم خبر آن را منتشر نکرده اند.

اعلام این طرح در حالی است که طرح دیگر مجلس برای فرار از تحریم ها با اعتراض رسانه های داخلی و حتی رسانه های وابسته به اصولگرایان مواجه شده است.

پیش از این سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن، دور نهم مجلس، طراحی موتور جدید و تعویض سوخت و موتور کشتی‌ها را به عنوان راهکار مجلس برای مقابله با تحریم‌ها برشمرده بود.

سایت تابناک با انتشار گزارشی انتقادی این طرح را به تمسخر گرفته و نوشته است: با توجه به اینکه زمان آغاز تحریم‌های نفتی اسلامی توسط کشورهای غربی از مدت‌ها پیش (یکم جولای، مصادف با یازدهم تیر ماه) اعلام شده بود، جای بسی تأمل است که مجلس شورای اسلامی با بیش از ۲۹۰ نماینده، مجموعه‌های عریض و طویلی همچون مرکز پژوهش‌های مجلس، تا هنگام آغاز تحریم‌ها راهکاری نسنجیده است و هنگامی که موعد آغاز تحریم‌ها فرا می‌رسد، سخنگوی کمیسیون صنایع مجلس با آب و تابی خاص، خبرنگاران را فرا می‌خواند و چند تغییر جزیی در سیستم حمل و نقل دریایی را راهکار گره‌گشای مجلس! در برابر تحریم‌ها برمی‌شمارد. 

تابناک افزوده است: "با این راهکار شگفت‌انگیزی که برای از میان بردن نیرنگ دشمنان اندیشیده‌اند، برای تک تک اعضای کمیسیون صنایع و سرانجام نمایندگان مجلس ابراز تأسف کرد. از یک سو با توجه به محتوای تحریم‌های جدیدی که علیه ایران وضع شده، این طرح فاقد هرگونه جامعیت برای از بین بردن یا کم اثر کردن تحریم‌هاست. از سوی دیگر، با توجه به محوریت موضوعی که در آن مطرح شده، اینکه کمیسیون صنایع نام «طرح مجلس برای بی‌اثر کردن تحریم‌ها» بر این طرح خود نهاده، نشان از عدم حاکمیت روح دوراندیشی در این مجموعه دارد. هرچند اصلاح و نوسازی ناوگان حمل و نقل سوخت ایران، یک ضرورت است که منافع بسیاری برای کشتی‌رانی ایران دارد، نکته جالب درباره این طرح آن است که اساسا مسأله سوختگیری کشتی‌های حامل نفت، موضوعی نیست که بر اثر این تحریم‌ها برای ایران مشکل درست کند؛ بنابراین، گویا طرح چنین موضوعی آن هم درست در آغازین روز تحریم‌ها، بیشتر شبیه یک شوخی است و از قوه مقننه نمی‌توان انتظار داشت که پس از ماه‌ها بررسی و احتمالا رایزنی، چشم اسفندیار اقتصاد کشور را تأمین سوخت نفت‌کش‌های ایرانی تشخیص داده باشد! "

 


 


محمدعلی سبحانی، سفیر پیشین جمهوری اسلامی در لبنان و اردن، حمایت ایران از بشار اسد را مورد انتقاد قرار داد و نسبت به تبعات آن هشدار داد. او گفت که بشار اسد متهم به جنایت علیه بشریت است.

آقای سبحانی در گفت و گو با "خبرآنلاین" سیاست خارجی ایران در قبال سوریه را اشتباه دانست و گفت: "این گمان که دولت بعد از بشار موضع ضد اسراییلی نخواهد داشت را گمان غلطی می داند." سبحانی می گوید تغییر رژیم در سوریه به نفع مقاومت در منطقه و به ضرر اسراییل است. 

وی با بیان اینکه بشار اسد متهم به جنایت علیه بشریت است یادآور شد: ما در قبال سوریه بد بازی کردیم و موضع خوبی نداشتیم. ما باید حق مردم سوریه در تعیین سرنوشتان را به رسمیت می شناختیم. ولی ممکن است بگوییم که بشار هم طرفدار دارد. بله علوی ها و طرفداران بشار هم هستند اما ما باید به سمتی برویم که نظام سیاسی حکومت به سمت هر نفر یک رای برود و حکومت مورد نظر خود را انتخاب بکنند و آن حکومت دموکراتیک هست که می تواند حقوق اقلیت ها را تضمین و تامین بکند. گفتمان بدون خشونت هست که می تواند چنین فضایی را برای آینده فراهم بیاورد. گفتمان خشونت و جنگ و درگیری همه چیز را به سمتی می کشاند که هیچ کس نمی تواند آینده را پیش بینی کند. من معتقدم که دفاع یک طرفه از بشار اسد غلط بود.

سبحانی با تاکید بر اینکه ما یک طرفه و یک جانبه نباید از دولت آقای بشار اسد حمایت کنیم، گفت: بالاخره این همه آدمی که هر روز در سوریه کشته می شوند در این حکومت هستند و این فیلم هایی که هر روز از سوریه منتشر می شود همه اش که دروغ نیست. ما نباید از لحاظ اخلاقی به طور یک جانبه از سوریه حمایت می کردیم. ما اگر نتوانیم با مردم سوریه توافق و تفاهم داشته باشیم و شکست اخلاقی بخوریم این شکست فقط به سوریه ختم نمی شود بلکه به کل جهان عرب سرایت پیدا می کند. شما باید ثابت کنی که به دنبال حق هستید. انقلاب ما هم پایه حق طلبی دارد و به همین دلیل هم هست که شعار ما این است که اگر در آن سوی دنیا هم حقی باشد ما از آن حمایت می کنیم. البته تاکید می کنم که پایه حمایت های ما باید منافع ملی باشد.

سفیر سابق ایران در لبنان افزود: ما نمی توانیم بگوییم در بحرین مردمی که در خیابان هستند همه حق می گویند ولی در سوریه مردمی که در خیابان هستند را بگوییم وابسته به آمریکا و اسراییل هستند. من این را قبول ندارم. از آنجایی که سیاست ما اخلاقی است و می خواهیم طرف حق را بگیریم، حق نداریم از جنایت حمایت بکنیم. اگر جنایت است باید از جانب هرکسی که باشد محکوم کنیم.

آقای سبحانی افزود: اگر ما از اول با این نگاه و این دید بودیم دیگر این همه توهین به ایران از جانب مخالفین دولت سوریه نمی دیدیم. ممکن است شما نخواهید جای ترکیه را بگیرید چراکه نمی خواستید از مخالفین بشار حمایت بکنید ولی تا این حد هم مورد تهاجم قرار نمی گرفتید. الان مخالفان در سوریه نسبت به ایران مسئله دارند. آن‌ها می گویند که از ایران می خواهیم که در امور ما دخالت نکند اما نسبت به ما مسئله دارند. البته همانطور که شما گفتید ما به سمت واقع گرایی حرکت می کنیم. این یک حقیقت است که شرایط گذشته در سوریه بازنخواهد گشت. دیگر چیزی به نام بشار اسد که حاکم بلامنازع سوریه باشد وجود نخواهد داشت. آنچه که در آینده اتفاق می افتد اگر خیلی مثبت‌نگر باشیم این است که بشار اسد نماینده طائفه علوی باشد و یا یکی از رجال سیاسی آینده سوریه باشد اگرچه با این اتفاقاتی که در سوریه افتاده است این حالت ها خیلی دور از ذهن است. بنابر این وقتی مطمئن هستیم که شرایط باز نمی گردد و بشار به جایگاهی که تا یک سال پیش داشت باز نخواهد گشت هم از نظر سیاسی و هم از نظر اخلاقی و هم از نظر دینی وظیفه ما این است که مواضعمان را مبتنی بر حق مردم سوریه تنظیم بکنیم.

این دیپلمات ایرانی با تاکید براینکه در حوزه سیاست خارجی پا را فراتراز منافع ملی گذاشتن اشتباه است گفت: عملکرد و وجود سیاست خارجی برای حمایت از منافع ملی و امنیت ملی و مرزهای ملی است وگرنه ارزشی ندارد. در این فرایند شما یک امکاناتی دارید که باید از همه این‌ها استفاده کنید و نباید از هیچ کدام چشم پوشی بکنید. ما می گوییم در سیاست خارجی نه دوست دائمی داریم و نه دشمن دائمی. هرکس که منافع ما را تضمین می کند ما آن را می فهمیم و با او تعامل می کنیم. اگر هم روزی کسی این منافع را زیر پا گذاشت طبیعتا سیاست ما هم تغییر خواهد کرد. مبنای سیاست خارجی بر منافع ملی است. در میان همه این امکانات یک امکان شناخته شده ای هست در سیاست خارجی به نام لابی. ممکن است کشوری در شرق عالم باشد ولی در اقصی نقاط عالم دوستانی دارد که این دوستان برای او حاضر هستند تا حد زیادی هزینه کنند و حاضرند در جهت سیاست های او خود را هماهنگ کنند. این مجموعه ای از دوستان مورد اعتماد یک لابی را ایجاد می کند. چه در لبنان و چه در فلسطین و چه در جاهای دیگر این دوستان برای ما وجود دارند و ما می توانیم روی آن ها حساب کنیم. اگر ما به این ها توجه نکنیم در حقیقت به منافع ملی توجه نکرده‌ایم.

وی با اشاره به هزینه های حمایت از حزب الله لبنان خاطرنشان کرد:  این دوتا دولتی آخری(دولت نهم و دهم) در سیاست خارجی از عنصر تقابل و تهاجم بیشتر استفاده کرده است و در عنصر تقابل و تهاجم شما با یک شرایطی مواجه می شوید که امکانات شما یعنی لابی شما در کشورهای دیگر بعضا نه تنها به درد شما نمی خورد و به نفع شما عمل نمی کند، بلکه شما احساس می کنید که باید هزینه آن ها را هم بدهید. 

مدیرکل سابق خاورمیانه وزارت خارجه یادآور شد: ما برای حماس هم هزینه کردیم. الآن حماس برای ترکیه یک امکان بسیار مهمی است که می تواند از طرف نیروهایی که بخشی از واقعیت خاورمیانه هستند می تواند برود و در دنیا حرف بزند. می تواند به جایگاه خود در منطقه تحکیم ببخشد و این جایگاه را ارتقا بدهد. ما مثال ترکیه و حماس را می گذاریم کنار مثال ایران و حزب الله. دولت فعلی ترکیه رابطه بسیار خوبی با حماس دارد. شما بیایید سابقه این رابطه را در چند سال گذشته به خصوص پس از این انقلاب ها درمنطقه در نظر بگیرید. اجلاس داووس را به خاطر دارید؟! زمانیکه آقای اردوغان در مقابل آقای پرز ایستاد و صحبت هایی کرد‌. در فلسطین عکس آقای اردوغان بالای دست ها رفت. در گذشته عکس اشخاص دیگری بالای دست ها می رفت. خوب عملکرد ترک ها خوب بوده که این اتفاق افتاده است. آنها موقعیت و واقعیت این موضوع را به خوبی شناختند. آن‌ها نیازهای حماس را در سطح منطقه ای و در جامعه بین المللی پیگیری کردند در عوض حماسی ها هم در منطقه نمایندگی خود را به ترکیه دادند. از طریق رفت وآمد و گفت و شنود این فرصت را به ترکیه دادند.

سبحانی اضافه کرد: اگر می خواهید در منطقه به عنوان کشور اول تعریف بشوید و به جایگاه اول در منطقه از نظر اقتصاد برسید به این نیاز دارید که گفتمان شما شنیده بشود. حالا که می خواهد گفتمان شما شنیده بشود هم باید با دولت های منطقه رابطه خوبی داشته باشید و هم با نیروهای فعال نهضتی و اجتماعی. ما می گوییم که در دولت اصلاحات این کار را کردیم. البته نمی خواهم بگویم که شق‌القمر کردیم ولی تلاش خود را کردیم؛ این سیاست ما در دولت اصلاحات بود. رابطه خوب با دولت ها گفتمان اصلاحطلبی و دموکراتیک را در کشورهای منطقه ترویج کرد. از آن طرف دولت اصلاحات با نهضت های منطقه ای ارتباط خوبی داشت. شما یک نهضت را نام ببرید که کمترین گلایه را از دولت اصلاحات داشته باشد. برعکس آن ها حرف‌هایی که داشتند را از طریق دولت اصلاحات در منطقه و جهان می توانستند پیش ببرند. ما می گوییم که مشکل از حزب الله نیست بلکه این ما هستیم که می توانیم از طریق یک برخورد تعاملی با حزب الله و در یک فضای همکاری جایگاه خود را در منطقه ارتقا ببخشیم.

وی افزود: اگر شما بتوانید از حزب الله و حماس بتونید اینچنین تعریفی در سیاست خارجی خود داشته باشید و سیاست خارجی شما این ظرفیت را داشته باشد که بتواند از این ها بهره مند شود آن وقت حزب الله برای شما مفید است اما اگر در این سیاست فعلی باشد بله حزب الله که هیچ، سوریه هم برای شما هزینه دار می شود. الان دنیا علیه سوریه بسیج می شود و شما ایستاده ای و می گویی من می خواهم از سوریه دفاع بکنم. دولت سوریه متهم به جنایت علیه بشریت است.


 


محسنی اژه ای سخنگوی قوه قضائیه اعلام کرد که محمدرضا زنوزی همچنان در بازداشت به سر می برد.

امروز نیز سایت  اصولگرای بازتاب  مدارکی را درباره دستور مساعد محمود احمدی نژاد به درخواست دریافت ۱۵ هزار میلیارد تومان منابع مالی از سوی محمدرضا زنوزی مطلق را منتشر کردند.

پس از انتشار خبر بازداشت محمدرضا زنوزی توسط ندای سبز آزادی سایت بازتاب از آزادی زنوزی خبر داده بود اما امروز محسنی اژه سخنگوی قوه قضائیه اعلام کرد که زنوزی همچنان دربازداشت است.

خبرنگار دیگری با اشاره به انتشار اخباری در برخی رسانه‌ها مبنی بر بازداشت "مه‌آفرید ۲" خواستار توضیح از محسنی اژه‌ای شد که وی پاسخ داد: شخصی به نام مه‌آفرید ۲ نداریم.

در این میان خبرنگار دیگری اسمی را با هویت «م.ز» مطرح کرد که سخنگوی دستگاه قضایی گفت: اگر منظور این فرد است، نامبرده اکنون در بازداشت به سر می‌برد.

در این نشست، خبرنگاری از سخنگوی دستگاه قضایی در خصوص اتهام «ح.ن» سوال کرد و گفت مطرح شده که با توجه به صدور قرار، وی همچنان در بازداشت است.

محسنی اژه‌ای پاسخ داد: مدت قرار بازداشت موقت در قانون فعلی دو ماه است و اگر این دو ماه به اتمام رسید و نظر قاضی به ادامه بازداشت بود، باید مجددا قرار صادر شود و به متهم نیز تفهیم شود و متهم در این رابطه حق اعتراض دارد.

وی از بیان نوع اتهام نامبرده امتناع کرد و گفت: این موضوع را پیگیری می‌کنم که آیا قرار بازداشت موقت وی تبدیل شده است یا خیر؟

محسنی اژه ای درباره بازداشت حیدری فرد یکی از قضات دست اندرکار جنایت بازداشتگاه کهریزک گفت: اين فرد دو ماه است كه در بازداشت به سر مي‌برد و اتهاماتي دارد كه در حال رسيدگي است. اين را كه اين اتهامات چقدر ثابت شود نمي‌دانم اما به هر حال مدت قرار بازداشت وي رو به اتمام است.

وی درباره سخنان یکی از متهمان پرونده بیمه مبنی بر بازداشت یک میلیارد و نیم تومان به حساب محمدرضا رحیمی برای انتخابات مجلس گفت:قانون اجازه نداده است كه ما جزئيات مشخصات افراد را مطرح كنيم. فردي كه پولي از كسي مي‌گيرد طبق قانون در حكم مرتشي است؛ بنابراين اگر كساني باشند كه از مامورين دولت براي انجام كاري پولي گرفته‌اند، تطبيق اين مساله و مصداق آن با تشخيص قاضي است.

سخنگوي دستگاه قضايي درباره قتل دختري در يزد به دست سه افغاني اظهار كرد: بله، اين قتل رخ داده و درگيري پيش آمده كه دو موضوع در اين پرونده است و افراد مربوط به اين پرونده در بازداشت به سر مي‌برند.

وي درباره پرونده دو مداح تهراني نيز كه سوال يكي از خبرنگاران بود، گفت: راجع به اين پرونده تحقيق شده، كيفرخواست صادر شده و پرونده به دادگاه ارسال شده است.

 


 


مخالفان رژیم سوریه به دعوت اتحادیه عرب روز دوشنبه بزرگترین گردهمایی خود را در قاهره پایتخت مصر آغاز کردند.

میزبانی مصر در این گردهمایی در حالی است که محمد مرسی، رییس جمهوری جدید مصر حمایت خود از انقلاب مردم سوریه علیه رژیم بشار اسد را اعلام کرده است.

به گزارش العربیه، در این نشست ۲۵۰ تن از شخصیت های مخالف برای بررسی " سند پیمان ملی " و بحران جاری دیدار می کنند.

در کنفرانس قاهره ، شورای ملی سوریه ، کمیته هماهنگی انقلاب ، اخوان المسلمین و شخصیت های مستقل شرکت می کنند.

نبیل العربی دبیرکل اتحادیه عرب در جلسه افتتاحیه این گردهمایی تاکید کرد رژیم سوریه مسئول محافظت از مردم است نه کشتار آنها."

او با اشاره به نشست ژنو تاکید کرد قدرت های بزرگ متعهد شدند از ملت سوریه پشتیبانی کنند.

وزیران امور خارجه آمریکا، بریتانیا، فرانسه، روسیه و چین، پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد به علاوه ترکیه، قطر و کویت در نشست ژنو حضور داشتند.

اختلاف نظر بر سر مفاد بیانیه ژنو

کنفرانس قاهره در حالی برگزار می شود که آینده بشار اسد و بیانیه پایانی نشست گروه تماس در ژنو، به مساله مورد اختلاف میان قدرت‌های بزرگ تبدیل شده است.

در حالی کشورهای غربی، عربی و مخالفان بشار اسد در سوریه می‌گویند برپایه این بیانیه که دعوت به تشکیل دولت انتقالی در سوریه کرده، بشار اسد باید از قدرت کنار برود، روسیه و چین تاکید می‌کنند که این بیانیه هیچ سخنی در این باره به میان نیاورده است.

در همین حال معترضان سوری نیز نسبت به نتایج نشست ژنو ابراز تردید کرده و آن را شکست خورده دانستند.

به گزارش رادیوفردا، لوران فبیوس وزیر امور خارجه فرانسه یکشنبه گفت که بیانیه پایانی نشت ژنو به صورت تلویحی از ضرورت کناره گیری بشار اسد از قدرت سخن گفته است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، هنگامی که از فبیوس درباره موضع متفاوت روسیه و چین درباره آینده اسد پرسیده شد گفت: «حتی اگر بر خلاف این نظر را مطرح کنند، اما متن بیانیه که از بر برپایی دولت انتفالی با اختیارات کامل سخن گفته است، به این معنی است که بشار اسد در آن حضور نخواهد داشت چرا که شخصیت‌های مورد توافق همه در عضو این دولت خواهند بود.»

فبیوس افزود: «مخالفان هیچگاه با حضور بشار اسد در دولت انتقالی موافقت نخواهند کرد و این به معنی ضرورت کناره گیری او از قدرت است.»

سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه شنبه پس از نشست ژنو به خبرنگاران گفته بود که بیانیه نشست ژنو به هیچ وجه بر ضرورت کناره گیری بشار اسد اشاره‌ای ندارد زیرا هیچ پیش شرطی در خصوص کنار گذاشتن هیچ گروهی از دولت وحدت ملی پیشنهادی، وجود ندارد.

وزیر امور خارجه فرانسه افزود که هفته آینده نشستی در پاریس با حضور بیش از صد شخصیت با هدف تشکیل «جبهه‌ای واحد» از همه طیف‌های اپوزیسیون برای کمک به اجرای طرح کوفی عنان برگزار خوهد شد.

این نشست در ادامه سلسله نشست‌های «دوستان مردم سوریه» برگزار می‌شود. روسیه و چین با شرکت در این نشست موافقت نکرده‌اند.

وزیر امور خارجه فرانسه در ادامه مصاحبه خود گفت: «چنانچه تصمیم‌هایی که در ژنو گرفتیم کافی نباشد، خواستار پناه بردن به فصل هفتم منشور سازمان ملل خواهیم شد.»

فصل هفتم منشور ملل متحد اقدام نظامی را به عنوان ضمانت اجرای توافقات بین المللی توجیه می کند.

مخالفان اسد بیانیه ژنو را مبهم می دانند

همزمان با ادامه اختلاف نظر قدرت های بزرگ، مخالفان اسد نیز نتایج کنفرانس ژنو را مبهم دانسته اند.

بسمه القضمانی سخنگوی شورای ملی سوریه که از طیف‌های گسترده‌ای از اپوزیسیون این کشور تشکیل شده، بیانیه پایانی نشست ژنور را با وجود «داشتن نقاط مثبت»، «بسیار مبهم» توصیف کرد.

القضمانی در مصاحبه تلفنی با خبرگزاری فرانسه گفت: «به نظر می‌رسد نکات مثبتی در بیانیه نشست ژنو وجود داشته باشد اما این بیانیه همچنان بسیار مبهم است.»

او  تاکید کرد که این بیانیه هیچ ضمانت اجرایی ندارد و ابزارهایی برای اجرای آن هم پیش بینی نشده است.

در همین حال برهان غلیون رئیس پیشین شورای ملی سوریه، نشست ژنو را «مسخره» توصیف کرد که به گفته او در آن اعضای شورای امنیت «به خواسته‌های روسیه تن دادند و از وظیفه خود در مقابل مردم سوریه عدول کرده و آنها در برابر جلاد تنها گداشتند.»

آقای غلیون در گفت وگو با تلویزیون العربیه ضمن اعتراض شدید به نتایج نشست ژنو، مردم سوریه را به "نبردی آزادیبخش با یاری جستن از خدا و کشورهای برادر و فرزندان سوریه فراخواند".

عضوشورای ملی سوریه همچنین گفت: "توافق جامعه بین المللی امروز در ژنو بدترین موضع گیری است که از شروع بحران تا کنون در قبال مردم سوریه اتخاذ شده است".

وی افزود: "شورای ملی سوریه موضع رسمی خود را نسبت به نتایج کنفرانس ژنو در بیانیه ای رسمی اعلام خواهد کرد".

اتحادیه کمیته‌های محلی هماهنگی اعتراض‌ها در سوریه هم نشست ژنو را «حلقه‌ای جدید از زنجیره شکست‌های بین المللی» توصیف کرد.

این اتحادیه، بیانیه نشست ژنو را متناسب با خواست رهبران روسیه و فرصتی برای ادامه کشتار توسط نظام سوریه توصیف کرده است.

ادامه کشتار در سوریه

در تحولات میدانی، دیده‌بان حقوق بشر سوریه از ادامه درگیری‌ها در این کشور میان نیروهای دولتی و مخالفان خبر داده است. عمده این درگیری‌ها در حومه دمشق روی داده است.

روز گذشته دست کم ۷۷ تن از مخالفان و غیرنظامیان به دست نیروهای دولتی کشته شدند.

نیروهای رژیم در دمشق با خودروهای مجهز به اسلحه خودکار به منطقه " نهرعیشه " یورش بردند و در برخی مناطق پایتخت ایستگاه های بازرسی برپا کردند.

منطقه " الضمیر " در حومه دمشق نیز شاهد گلوله باران سنگینی بود.

همچنین در حماه پنج نفر از جمله چند زن و کودک کشته شدند و نیروهای دولتی از تحویل جسد قربانیان خودداری کردند.

ارتش سوریه برخی مناطق در حمص ، ادلب و لاذقیه را نیز گلوله باران کرد.


 


بر خلاف گمانه‌زنی‌ها نه تنها اجرای تحریم ‌نفت ایران سبب افزایش بهای نفت نشد، بلکه برعکس قیمت نفت خام سیری نزولی یافت. این درحالی است که مهمانپرست سخنگوی وزارت امور خارجه گفته است که غرب با تحریم ایران آماده گسترش اعتراض‌های اجتماعی باشد.

بهای نفت خام در آغاز هفته جدید کاهش یافت. در حالی‌که در روز جمعه ۹ تیر تنها دو روز پیش از اجرایی شدن تحریم‌ نفت ایران از سوی اتحادیه اروپا بهای نفت افزایشی محسوس داشت، اما ادامه بحران اقتصادی جهانی و تولید کافی نفت بهای این کالای استراتژیک را پایین نگاه داشت.

به گزارش دویچه وله در بازارهای آسیایی بهای هر بشکه نفت به ۸۲/ ۸۳ دلار رسید و بهای هر بشکه نفت برنت دریای شمال نیز معادل ۲۹/ ۹۶ دلار معامله شد. این کاهش قیمت نشان‌گر آنست که بازارهای جهانی از غیبت نفت ایران نگرانی نداشته و رکود یا کاهش رشد اقتصادی در کشورهای مهم صنعتی جهان نیاز به نفت را به هر حال محدود کرده است.

کارشناسان اقتصادی پیش‌بینی می‌کنند که در سه ماه آینده نیاز به نفت پایین بماند و بدین دلیل تحریم نفت ایران از سوی اتحادیه اروپا هیچ‌گونه تاثیری منفی بر تامین احتیاجات کشورهای اروپایی و نهایتاَ بهای نفت نداشته باشد.
کاخ سفید نیز از اجرایی شدن تحریم نفت ایران از سوی اتحادیه اروپا استقبال کرد. در مقابل رامین مهمان‌پرست، سخنگوی وزارت امورخارجه ایران درباره تحریم‌های اتحادیه اروپا و آمریکا گفت: آنها در قبال این اقدام غیرمسئولانه خود باید پاسخگوی سیاست‌ها و مواضعی باشند که بر بحران اقتصادی دنیا تاثیرگذار خواهد بود، چرا که امنیت بخش تفکیک‌ناپذیری از امنیت بازار جهانی انرژی است.

در حالی‌که جی کارنی، سخنگوی کاخ سفید از همکاری بین‌المللی برای اجرای تحریم‌ها علیه ایران ابراز خشنودی کرده است، سخنگوی وزارت خارجه ایران مدعی شد که «تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا و اروپا فاقد مشروعیت و مغایر قوانین بین‌المللی از جمله اصول تجارت آزاد است.»

کاخ سفید در بیانیه‌ای از اتحادیه اروپا برای آغاز اجرای تحریم نفت ایران تقدیر کرد و آن را بخشی مهم از پاسخ جهان به برنامه هسته‌ای ایران ارزیابی کرد. ایران نسبت به اجرای تحریم نفت با ناخشنودی واکنش نشان داد.

روز یکشنبه دیگر افراد نزدیک به حکومت جمهوری اسلامی به تحریم‌های جدید نفتی واکنش نشان دادند که از آن‌جمله غلامعلی حدادعادل، رییس موقت فراکسیون اصولگرایان مجلس، «مدیریت و مقاومت» را به عنوان راهکار مقابله با تحریم‌ها عنوان کرد، و آیت الله ناصر مکارم شیرازی، از مراجع بانفوذ محافظه‌کار در ایران، «صرفه‌جویی در زندگی» را به عنوان راهکاری برای مقابله با تحریم‌ها عنوان کرد..
 


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به irangreenvoice-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به irangreenvoice@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته