با توجه به وضعیت بحرانی واحدهای تولیدی و افزایش لجام گسیخته نرخ تورم در کشور و تنگناهای شدیدی که مردم در امرار معاش دچار آن شده اند، فعالان کارگری معتقدند که با ادامه این روند باید منتظر واکنش های اعتراضی از سوی مردم بود.
به گزارش کلمه، در هفته های اخیر به نظر می رسد حرکت های اعتراضی در واکنش به گرانی های روز افزون مواد غذایی و شرایط اسفبار کسب و کار در میان اقشار مختلف جامعه در حال شکل گیری است. بعد از طومار اعتراضی ده هزار کارگر به مسولین کشور، و اعتصاب خرید سه روزه نان و شیر در هفته گذشته، کارخانجات کشور نیز قرار است در اقدامی هماهنگ در تاریخ ۲۵ تیر ماه در اعتراض به بحران اقتصادی کشور به مدت یک دقیقه سوت کارخانه ها را به صدا درآورند.
افزایش افسار گسیخته نرخ تورم در چهار ماه نخست سال جاری نیز موجب افزایش ۶۰ درصدی هزینه اقلام مصرفی خانوارهای کارگری شده و غلامرضا حیدری، عضو کمیته مزد خانه کارگر، در این زمینه به ایلنا گفته است: نرخ تورم مسکن در سبد هزینه خانوار کارگری بیش از ۵۰ درصد افزایش یافته است و تمامی دستمزد کارگران باید صرف هزینه اجاره بهای مسکن در کلان شهرها شود.
وی با بیان اینکه در چنین شرایطی کارگران قادر به تامین معیشت خود نیستند، ادامه می دهد: نرخ خط فقر نسبی خانوارهای کارگری امسال به یک میلیون تومان افزایش یافته است.
حیدری در بخش دیگری از این گفت و گو با اشاره به شرایط رکود اقتصاد کشور تصریح می کند: به دلیل وضعیت واحدهای بحرانی نرخ تورم در کشور به شکل بیرویهای افزایش یافته است. در صورتی که دولت از افزایش تورم افسار گسیخته جلوگیری نکند باید منتظر واکنشهایی از سوی کارگران و طبقه متوسط جامعه باشد.
چندی پیش کمیته مزد خانه کارگر خط گرسنگی برای بهمن سال ۱۳۹۰ را مبلغ ۲۷۳ هزار و ۳۷۰ تومان اعلام کرده بود. استانداردهای داخلی خط گرسنگی که تعیین کننده سبد غذایی خانوار است را ۴۰ درصد سبد حداقل هزینه تعیین کرده است، به این ترتیب حداقل هزینه یک خانوار چهار نفره برای زندگی در سال ۱۳۹۰، ۶۸۳ هزار و ۴۶۰ تومان بود. به دلیل اینکه هزینه زندگی در کلان شهرها ۲۰ درصد بیش از سایر نقاط است، حداقل هزینه زندگی در کلان شهرها برای یک خانواده ماهیانه ۸۲۰ هزار و ۱۱۰ تومان تعیین شده بود.
به گزارش کلمه، مقایسه قیمت مواد غذایی در روزهای گذشته با زمانی که آمار فوق تنظیم شده، ابعاد دقیق تری از بحران اقتصادی و معیتشی کشور را نمایان می سازد. در اواخر اسفند سال ۱۳۹۰ قیمت مرغ هر کیلو ۳۴۰۰ تومان بود این در حالی است که در هفته گذشته قیمت مرغ به مرز ۷۰۰۰ تومان در هر کیلو رسیده است. قیمت گوشت گوسفند و گوساله در اواخر اسفند گذشته به ترتیب ۱۵۵۰۰ و ۱۲۰۰۰ تومان بود که این اقلام امروزه در بازار تهران به قیمت ۲۲۰۰۰ و ۱۷۰۰۰ تومان به فروش می رسند.
این درحالی است که بر اساس گزارش هفتگی بانک مرکزی از متوسط قیمت خرده فروشی برخی از مواد خوراکی در تهران که در ایسنا منتشر شده، قیمت مواد خوراکی نسبت به هفته مشابه ماه قبل ۸۱ درصد افزایش داشته است.
غلامعلی رجایی
گاهی عکسها به زیبایی هرچه تمامتر با انسان سخن می گویند. من در این تصویر مردی را دیدم که مهربانی خدا در او تجلی کرده است. مردی که با دیدن پاهای برهنه دخترکی فقیر کفشهایش را از پا در آورده و با دست خود آنها را جلوی پای دخترک،که از شدت شرم اشک می ریزد می گذارد تا خود بدون کفش به مسیرش ادامه دهد. از کفشها که پیداست با اندازه پای دخترک فقیر سازگاری ندارند،ارزش مالی زیادی ندارند .
من به خدایی اعتقاد دارم که به کوچکی و بزرگی عمل خیر بندگانش نمی نگرد . برای بخشش انسانها هم فقط به مسلمانها نمی نگرد.هرچند مسلمین که به آخرین فرستاده او سرسپرده اند در منظر او جایگاه ویژه ای دارند. گمانی که من به بخشندگی خدای خود دارم این است که مرتبه ای از بهشتش را برای همین احسان به این مرد غیر مسلمان می بخشد.
اعتقادی که من به خدای مهربان خود دارم، این است که برای بخشیدن و بردن انسانها به بهشت تنها به دنبال مسلمانها نیست به سایر مخلوقات خود هم می نگرد. اگر بنا بفرموده پیامبر اکرم صلی الله علیه و آ له و سلم ورود به بهشت و تقسیم درجات آن به دست امیرالمومنین علی بن ابیطالب سپرده شده است، ایمان من به علی این است که این مرد را درغرفه ای از بهشت جای خواهد داد.
کاش اسلام را در مرزهای تنگ برداشتهای خودمان از آن محصور نمی کردیم. کاش اسلام را نه دین مسلمانها که دین بشریت می دانستیم. کاش امام زمان را امام بشریت و دلسوز به همه انسانها می دانستیم. کاش روزی برسد که همه بشریت صبح هر روز جمعه منتظر آمدن مولای خود باشد. مولایی که قطعا با دیدن صحنه های فقر بندگان خدا در سرتاسر این کره خاکی که نمونه آن را دراین تصویر می بینیم،غمزده است.
واقعیت تلخ این است که ما به فاجعه فقر در ایران به دلیل پر رنگی مسائل سیاسی بسیار بی اعتنا شده ایم. نظایر این فقر در روستاهای ایران خودمان هم بسیار دیده می شود.
اگر ما بندگان خدا – مسلم یا غیر مسلم – را خانواده و بنا به تعبیر روایات عیال الله بدانیم باید سهمی از زندگی ما بیشتر از این که هست ، به فقرا تعلق داشته باشد.
اشتباه ما بعد از تاسیس این جمهوری این بود که رسیدگی به فقرا را تنهابه دولت سپردیم و در این سالها به دولتی که مرتبا با تفریح درحیاط خلوت امریکای لاتین لابد به دنبال زمینه سازی تحقق عدالت جهانی است!
این روزها وقتی اخبار کشنده اختلاس از بانکها و.. را می شنوم و پرونده های بزرگتر دیگری که متاسفانه می گویند با سر و صدا یا بی سر و صدا در راه هستند،بیشتر دلم به حال امام زمان می سوزد که بعضی به اسم دولت پیش از او و دولتی که مثلا می خواست زمینه را برای مدیریت جهانی او فراهم نماید! چه اندازه به او جفا کرده اند و عدالت را به مسلخ برده اند.
همه دستگاهها و نهادها و کسانی که در پدیدآمدن این وضعیت و عدم نابودی فقر درجامعه که با گرانیهای این روزها هر روز بردامنه آن افزوده می شود و با گرانی طلا و دلار عملا دارایی آنها به نصف تقلیل یافته است سهیم بوده اند نیازمند جبران و توبه ای بزرگ به پیشگاه ملت بزرگ ایران هستند.
جلوی اشتباه را بایدگرفت و نخستین اقدام در جهت بر طرف سازی آن این است که بعضی از مردم و غیر مردم بپذیرند و اعلام کنند ،اشتباه کرده اند .
من اگر جای آقای احمدی نژاد بودم و با مشاهده بعضی مسائل از جمله اوضاع بد اقتصادی فعلی جامعه ، ناتوانی وسکوت در برابر جلوگیری از ضایع شدن حقوق مدنی شهروندان و بویژه زندانیان و محصوران،افت فرهنگی و کم رنگ شدن ارزشها و نازک شدن سطح اخلاق و پایین آمدن سطح روابط سیاسی خارجی کشور . تقلیل محبوبیت و مشروعیت نظام و دولت با مطرح شدن پرونده های اختلاس و.. دلم برای سرنوشت و عزت ایران و زندگی و رفاه و حتی دیانت ایرانی می سوخت و قبل از هر اقدامی، شجاعانه برای اینکه لا اقل تاریخ ایران از من بعنوان انسان صادقی در روش یاد کند، نگرانیهای موجود را جدی می گرفتم ساخته دست رقبای سیاسی نمی دانستم و پرده توهم محبوبیت و موفقیت را از پیش روی خود کنار می زدم و از مسئولیت کنار می رفتم تا هم اولیای امر دستشان در اصلاح امور باز باشد و هم بیش از این، ناکار آمدیها به حساب اسلام و دیانت و… گذاشته نشود.
خدایا! تو شاهد باش
این سطور از سر درد و از سر دلسوزی و تعهد به ایران و ایرانی و اسلامی که با زبان امام خمینی و با نثار خون بهترین جوانهایمان او را به این کشور مهمان کرده ایم، نوشته شده است و در پدید آمدن آن، دل بستگی به این و تنفر از آن سهمی نداشته است .
منبع: وبلاگ نویسنده
فینال چهاردهمین دوره مسابقات فوتبال جام ملت های اروپا لحظاتی پیش با پیروزی پرگل تیم ملی اسپانیا به پایان رسید و بدین ترتیب بازیکنان کشور ماتادورها توانستند قهرمانی اروپا را تا چهار سال آینده از آن خود کنند.
به گزارش کلمه، این بازی که از ساعت ۲۳:۱۵ در ورزشگاه المپیک شهر کیف اوکراین بین تیم های ملی ایتالیا و اسپانیا آغاز شد، با نتیجه چهار بر صفر به نفع اسپانیا پایان یافت.
دو گل ابتدایی این بازی که پدر پرونکا از پرتغال داوری آن را برعهده داشت، در نیمه اول به ثمر رسید که به مراتب دیدنیتر از نیمه دوم بود: اولی در دقیقه ۱۴ با ضربه سر “داوید سیلوا” و بعدی در دقیقه ۴۱ که “جوردی آلبا” پاس زیبای ژاوی را وارد دروازه کرد.
در ادامه این نیمه و اوایل نیمه دوم نیز تلاشهای ایتالیا همانند حملات بعدی اسپانیا بینتیجه ماند تا آنکه در دقایق پایانی بازی اسپانیا با دو حمله ناگهانی به دو گل دیگر رسید و بدین ترتیب بازی در نهایت با نتیجه باورنکردنی چهار بر صفر به پایان رسید تا این جام به اسپانیاییها برسد.
کلمه – گروه اجتماعی: جمشید پژویان، ریس شورای رقابت در گفت و گوی با ایسنا در مورد شاخصه خط فقر گفت: در سال ۸۹ خانوارهای شهری با درآمد ماهانه کمتر از ۹۴۶ هزار تومان و خانوارهای روستایی با درآمد ماهانه کمتر از ۵۸۰ هزار تومان زیر خط فقر به حساب میآیند. پژویان در مورد خط فقر در سال ۹۰ اعلام داشت: هنوز محاسبات انجام نشده است!
این در حالی است که شورای عالی کار در اواخر اسفند ۱۳۸۸ حداقل دستمزد کارگران را برای سال ۱۳۹۰ مبلغ ۳۰۳ هزار و ۴۸ تومان در ماه تصویب کرده بود. این بدین معناست که مجموع حداقل حقوق ماهانه سه کارگر از خط فقر یک خانوار هم کمتر بود. شورای عالی کار تنها با ۸۳ هزار تومان افزایش برای سال ۱۳۹۱ حداقل دستمزد کارگران را ۳۸۹ هزار و ۷۵۴ تعیین و تصویب کرد.
در اواخر اسفند گذشته کمیته مزد خانه کارگر، حداقل هزینه یک خانوار چهار نفره برای زندگی در سال ۱۳۸۹، را ۶۸۳ هزار تومان اعلام کرده بود. البته به دلیل اینکه هزینه زندگی در کلان شهرها ۲۰ درصد بیش از سایر نقاط است، حداقل هزینه زندگی در کلانشهرها برای یک خانواده ماهانه ۸۲۰ هزار تومان تعیین شد.
روزنامه دنیای اقتصاد نیز در شماره امروز خود ضمن اعلام این خبر اذعان داشت: این اولین باری است که در دولتهای نهم و دهم یک مقام دولتی درباره خط فقر به اظهار نظر پرداخته و در این باره آمار و ارقام نیز ارائه کرده است. از زمان روی کار آمدن دولت محمود احمدی نژاد، همواره مقامات مسوول از اعلام نظر درباره میزان خط فقر طفره رفته و حتی آن را امری «بی فایده و سرکاری» عنوان کردهاند.
این روزنامه به برخی از اظهارات مسولین دولت دهم و تلاش انها برای عدم معرفی خط فقر اشاره می کند: آخرین بار عبدالرضا شیخالاسلامی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی دولت دهم در سال ۸۹ در پاسخ به این پرسش که فاصله خط فقر با حداقل دستمزد کارگران چقدر است، گفت: «نمیدانم خط فقر چقدر است، اگر میزان خط فقر را از حداقل دستمزد کم کنیم، فاصله آن بهدست خواهد آمد.»
دنیای اقتصاد در ادامه به دلایل عدم اعلام رسمی خط فقر توسط دولت اشاره می کند و می نویسد: طی سالیان اخیر دولت همواره بر کاهش نابرابری، توزیع درآمد و رفاه تاکید داشته و حتی اجرای قانون هدفمندی یارانهها را در راستای همین سیاست دانسته است. با اجرای قانون هدفمندی یارانهها مقامات دولتی اذعان کردهاند که با دریافت یارانه نقدی دیگر کسی در ایران زیر خط فقر قرار نخواهد داشت.
با این همه یکی از نکاتی که همواره باعث شده فقر در کشور بیشتر توزیع شود، تشدید فاصله درآمد و هزینه به دلیل تورم است. براساس قانون دولت موظف است به میزان تورم سالانه حقوق کارکنان را افزایش دهد، اما طی سالهای اخیر هیچ گاه این اتفاق روی نداده و همواره حقوق کارکنان دولتی و غیردولتی کمتر از نرخ تورم رشد کرده است. این مساله شکاف درآمد – هزینه را در میان اقشار حقوق بگیر و کمدرآمد جامعه افزایش داده است. شاید به همین دلیل هم میزان دقیق خط فقر به دلیل ایجاد حساسیت و نگرانی در جامعه اعلام نمی شود.
با چشم پوشی بر همه این نابرابری ها ریس شورای رقابت ضمن دفاع از طرح هدفمندی یارانه ها گفت: مطالعات و مشاهدات در سالگرد هدفمندی یارانهها نشان داد که مقدار یارانه نقدی فاز اول توانسته اثر مثبتی در توزیع درآمد و افزایش رفاه فقرا داشته باشد. بنابراین اگر همان میزان یارانه فاز اول هدفمندی یارانهها به طور متوسط ۲۰ درصد افزایش یابد کافی خواهد بود.
اما فعالان عرصه تولید و کارگری با مسائلی دست و پنجه نرم می کنند که مملوس تر از امار و ارقام بر روی کاغذهای زیر دست مسولین دولت دهم است.انچه که این فعالان با پوست و خون لمس می کنند بحرانی عظیمی در چرخه تولید و اقتصاد کشور است که روز به روز افزون تر می شود و عرصه زندگی را هم بر تولید کننده هم بر مصرف کنندگان و هم بر کارگران تنگ کرده است.
مرتضی ریحانیان، دبیر اجرایی خانه کارگر زنجان ضمن اعتراض به نحوه اجرای طرح هدفمندی یارانه ها به خبرنگار ایلنا گفت:
براساس قانون، دولت باید به صورت تدریجی قیمت حاملهای انرژی را افزایش میداد و درآمدی که از محل هدفمندکردن یارانهها بدست میآورد نیز میبایست به صورت ماهیانه در بخش تولید هزینه میکرد که به دلیل عملی نشدن تعهدات دولت شرایط در طی اجرای هدفمندی یارانهها روز به روز برای تولیدکنندگان سختتر شد.
دبیر اجرایی خانه کارگر زنجان افزود: افزایش قیمت حاملهای انرژی موجب افزایش قیمت سایر کالاها و به تبع کاهش تولیدات در کشور شده است به طوری که اکنون هم تولیدکننده و هم مصرف کننده تحت فشار قرار گرفتهاند.
ریحانیان در خصوص نحوه اجرای قانون هدفمندی یارانه های گفت: اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها به جای تقویت بنیه تولید منجر به رکود در بخشهای کشاورزی، خدماتی و صنعتی شده است. در پی اجرای قانون هدفمندی یارانهها تولید کنندگان با مشکلاتی از جمله افزایش نرخ بهره، نرخ ارز، محدودیتهای واردات، همکاری نکردن نظام بانکی در تخصیص اعتبار برای تأمین مواد اولیه تولید، قیمتگذاری و فشار دولت برای تنظیم قیمت مواجه شدهاند. یارانهها باید به نحوی اجرا میشد که کمترین تبعات منفی و بیشترین توسعه اقتصادی را برای کشور به دنبال میداشت، اما نتیجه اجرای اینچنینی هدفمند کردن یارنهها عواقبی جز فقر، بیکاری، گرانی، پایین بودن درآمدها و… برای کارگران به همراه نداشته است.
میرحسین موسوی: مردم از خود میپرسند چه میزان از آزادیهایی که در پس قرنها اختناق و استبداد با نثار فداکاریها و تحمل مشقتهای بیشمار به دست آمد و پاسداشت آنها در جای جای قانون اساسی مورد تاکید قرار گرفته، باقی مانده است؟
صبح امروز مسئولان زندان رجایی شهر اعلام کردند که در پی تقاضای زندانیان مبنی بر اینکه در انتقال آنها به بند جدید تجدید نظر شود و همچنین بازدید سهراب سلیمانی مدیر کل سازمان زندان های استان در این تصمیم تجدید نظر شده و این انتقال تا اطلاع ثانوی منتفی خواهد بود.
به گزارش خبرنگار کلمه، صبح امروز مسئولان زندان رجایی شهر بار دیگر به سالن ۱۲ زندان رجایی شهر مراجعه کرده و خبر دادندکه در پی تقاضای زندانیان مبنی بر اینکه در انتقال آنها به بند جدید تجدید نظر شود و همچنین بازدید سهراب سلیمانی مدیر کل سازمان زندان های استان، با نظر مساعد مسئولان، در این تصمیم تجدید نظر شده و این انتقال تا اطلاع ثانوی منتفی خواهد بود.
روز گذشته مسئولان زندان رجایی شهر کرج، طی یک اقدام ناگهانی اعلام کرده بودند که قرار است زندانیان سیاسی-عقیدتی سالن ۱۲ زندان رجایی شهر را به بخش دیگری که کوچک و نامناسب و دارای حداقل امکانات و فضای مورد نیاز اسکان زندانیان است، منتقل کنند.
زندانیان سیاسی این بند پس از گزارش نمایندگان زندانیان که محل جدید را بسیار کوچک و نامناسب و دارای حداقل امکانات و فضای مورد نیاز اسکان زندانیان توصیف کرده بودند از رییس زندان خواسته بودند که برای جلوگیری از فشار روحی و فیزیکی بیشتر بر روی زندانیان، در این تصمیم تجدید نظر شود.
زندانیان سیاسی این زندان شب گذشته در اقدامی یک دست، تصمیم گرفته بودند که ابتدا با مذاکره از انجام این تصمیم جلوگیری کنند و وقتی نتیجه ای از آن نگرفتند، به صورت اعتراضی سهمیه غذای دولتی و جیره ی مواد غذایی روزانه خود را دریافت نکنند.
بر اساس توصیف نمایندگان زندانیان سیاسی محل جدید فضایی ایزوله است که شبیه بندهای امنیتی ۲۰۹ ساخته شده تا زندانیان امکان هیچ گونه ارتباطی با هیچ کدام از بندهای دیگر زندان و همچنین مراکز بهداشتی و درمانی نداشته باشند.
دادگاه معصومه دهقان همسر عبدالفتاح سلطانی که قرار بود روز هفتم تیر ماه برگزار شود به دلیل عدم حضور نمایندهی دادستان در دادگاه برپا نشد.
به گزارش جرس، قرار شده تاریخ جدید برگزاری دادگاه متقعاقبا به وی اعلام شود.
این فعال مدنی که ۱۴ تیر ماه سال گذشته پس از دریافت یک احضاریه کتبی به دادسرای اوین مراجعه کرده و پس از آن بازداشت شده بود پس از یک ماه با قرار وثیقهی ۳۰ میلیون تومانی آزاد شد.
دهقان، در سال ۲۰۰۹ که عبدالفتاح سلطانی برنده جایزه حقوق بشر شهر نورنبرگ آلمان شد، به جای همسرش که در آن زمان ممنوعالخروج بود، به آلمان رفته و این جایزه را دریافت کرد. وی هنگام دریافت جایزه در سخنان کوتاهی اظهار امیدواری کرد بود که “دیکتاتورها پیام شهر نورنبرگ را بشنوند”.
علیرغم وضعیت جسمی نامساعد و ابتلا هر روزه ی نرگس محمدی به فلج عضلانی، رییس زندان از انتقال وی به بیمارستان خارج از زندان جلوگیری می کند.
به گزارش خبرنگار کلمه، روز گذشته خانواده نرگس محمدی، فعال حقوق بشر دربند، در زندان زنجان در ملاقات با وی متوجه شدند که وی برای چندمین بار در این مدت در دستشویی زندان زمین خورده که دست و صورتش سرخ و کبود شده است.
بنا به دستور پزشک زندان و مجوز دادسرای زندان اوین هم که پرونده نرگس محمدی در اختیارشان است، قرار بر این بوده که وی روز چهارم تیرماه برای بستری شدن اعزام شود که به دلایل نامعلومی رییس زندان از بستری شدن اون جلوگیری کرده است.
بر اساس این گزارش دستور حقوقی برای بستری شدن هم صادر شده و خانواده به این تعلل اعتراض کرده اند اما هیچ جواب مشخصی دریافت نکرده اند.
نرگس محمدی بعد از زندان خرداد ۱۳۸۹ به بیماری مرموزی مبتلا شد. این بیماری در شرایط استرس زا پیشرفت می کند و بدون اینکه خود بیمار متوجه شود باعث افتادن وی بر زمین می شود که قطعا هر چه مدت نگهداری وی در زندان طولانی تر شود بیماری او شدیدتر شده و درمان را سخت تر خواهد کرد.
وی در ملاقات روز گذشته به خانواده خود اعلام کرده است که در این مدت روزی دوبار دچار حالت فلج عضلانی شده است و فضای نامناسب بند حال وی را هر روزوخیم تر می کند.
نرگس محمدی، فعال حقوق بشر و در تاریخ ۱۴ اسفند سال گذشته از سوی دادگاه تجدید نظر به ۶ سال حبس شده است. او مهرماه امسال از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به سه اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی،عضویت در کانون مدافعان حقوق بشر و تبلیغ علیه نظام به ۱۱ سال حبس تعزیری محکوم شد که این رای در شعبه ۵۴ دادگاه تجدید نظر به ۶ سال حبس تغییر یافت.
نایب رییس کانون مدافعان حقوق بشر در تاریخ سوم اردبیشهت ماه توسط ماموران امنیتی برای اجرای حکم ۶ سال حبس از خانه مادریش در زنجان به تهران برده شد به جای آنکه طبق روال قانونی به بند عمومی زندان اوین منتقل شود سر از بند ۲۰۹ زندان اوین در آورد و به زندان اوین منتقل شد او در تاریخ ۲۲ خرداد ماه دلایل نامشخصی به زندان زنجان فرستاده شده است.
نرگس محمدی در رنج نامه ای که دو روز پیش منتشر شد نوشته بود: «نوشتن برایم آسان نیست اما می گویم و می نویسم تا شاید دیگر برای هیچ طفلی تکرار نگردد من یک مادر دور از فرزندان و بیمارم و چنین از مادر موسی گفتم و از درد خود ناله کردم تا بگویم " قدرت عشق مادران برتر از هر قدرتی ست " منشا این قدرت عشق است و مهر مادری که خداوند از رحمانیت خود برگرفت و در وجود مادران نهاد . محروم کردن کودکان ازین مهر و رنج دادن مادران از این هجر ، گناه نابخشودنی ست. و من با هزاران امید از چهاردیوار زندان این نامه نوشتم تا شاید به زودی زود و با لطف الهی در این سرزمین و در هر سرزمینی دیگر در این کره ی خاکی این رنج پایان پذیرد. من ایمان دارم روزی فراخواهد رسید هرچند اگر من نباشم که عشق حاصل از این رنج ها آینده ای بهتر برای فرزندانم و همه ی فرزندان سرزمین ایران و حتی جهان رقم خواهد خورد».
روز شنبه آیت الله العظمی بیات زنجانی در پاسخ به استفتایی درباره وضعیت برخی زندانیان سیاسی که از فرزندان خود دور نگه داشته شده اند، اصل حبس زنان و جداکردن آنها از خانواده و همسر و به خصوص فرزندان را جز در موارد خاص و نادر، امری مبغوض و نامطلوب دانست و ایجاد حائل و مانع بین مادران و فرزندان را غیر اخلاقی و گناه کبیره توصیف کرد.
همچنین اسماعیل گرامی مقدم، مشاور مهدی کروبی، در نامه ای به رئیس قوه قضاییه با اشاره به رنجنامه نرگس محمدی از زندان نوشت: یکی از مشهورترین خطبه های امام علی (ع) درباره ربودن خلخال از پای زن یهودی دردوران خلافت حضرت علی علیه السلام بود که می فرماید: اگر مسلمانی از این غم بمیرد بر او عیبی نیست. سوگند به سوگندهای علی (ع) اگر این امام همام در این دوره می زیست، این خطبه را این گونه می خواند که هرکسی رنج نامه نه یک زن یهودی را بلکه رنج نامه بانوی مسلمان ایرانی یعنی نرگس محمدی را بخواند یا بشنود و از شدت غم و غصه بمیرد بر او عیب نیست.
اعضای هیات رئیسه مجلس در گفت و گو با رسانهها از انتخاب کاظم جلالی نماینده شاهرود به عنوان رئیس جدید مرکز پژوهشهای مجلس خبر دادند. پیش از این احمد توکلی رئیس این مرکز بود.
به گزارش کلمه، اعتبارنامه توکلی که با اعتراض مواجه شده بود، هنوز تصویب نشده و در حالی که قرار بود امروز بررسی اعتبارنامه وی در دستور کار صحن مجلس قرار گیرد، توکلی مرخصی گرفت و این دستور نیز به تعویق افتاد.
با این حال توکلی حتی اگر کرسی نمایندگی را از دست ندهد، تا اینجا ریاست مرکز پژوهشهای مجلس را از دست داده و بر اساس مصوبه هیات رئیسه مجلس، کاظم جلالی دبیر فراکسیون حامی علی لاریجانی در مجلس، جایگزین وی در مرکز پژوهشها خواهد شد.
گزارش شده که احمد توکلی رئیس فعلی مرکز پژوهش های مجلس و منتخب مردم تهران در مجلس نهم، کاظم جلالی نماینده شاهرود در مجلس، حمید رضا کاتوزیان نماینده تهران در مجلس هشتم، علی عباسپور نماینده تهران در مجلس هشتم و عادل آذر رئیس فعلی مرکز آمار ایران از جمله گزینه های مطرح برای تصدی ریاست مرکز پژوهش های مجلس بودند.
اما برخلاف مرکز پژوهشها که انتخاب آن توسط هیات رئیسه قطعی است و نیاز به طرح در صحن علنی ندارد، موضوع انتخاب رئیس دیوان محاسبات و دادستان این نهاد نظارتی باید در جلسه بعدی مجلس طرح شود و مورد رای گیری قرار گیرد.
امروز کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، رحمانی فضلی رئیس پیشین این دیوان را در سمت خود ابقا کرد و امین حسینی رحیمی، سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس هشتم، را نیز به عنوان دادستان انتخاب کرد؛ اما این انتخاب طبق آیین نامه به منزله پیشنهاد است و باید در صحن علنی به رای گذاشته شود.
کلمه- فخرالسادات محتشمی پور:
تولدتان مبارک عزیزانم فاطمه سادات و مهسای عزیز!
۲۵ سال پیش درست در میانه اولین ماه تابستان وقتی که پس از اذان صبح برای دومین بار طعم شیرین مادرشدن را چشیدم، نمی دانستم که در اولین ماه تابستان ۲۵ سال بعد همزمان تبریک میلاد دو دخترم را خواهم گفت که یکی را خود به دنیا آورده ام و آن دیگری را خواهرم مریم!
و البته نزدیک به ۳۰ سال پیش وقتی که در آخرین روز تابستان درست بعد از اذان ظهر اولین فرزندم شیون کنان پای به دنیای پربلای ما گذاشت، باورم نمی شد که روزی این حس تازه مادری، حسی همیشه آشنا و همراه با من باشد و بتوانم هر روز سلام های سبزِ جوانی را مادرانه پاسخ گویم.
دختران نازنینم!
حالا که سه تابستان داغ و سوزانِ فراق را، پس از بهارانی امیدزا، پی در پی به چهارمین رسانده ایم و تیرماه باز هم دارد به میانه می رسد، من سرخوش از مستی مادرانه این روزهایم به شما دوتن می اندیشم: به دخترم فاطمه سادات، فرزند دومین من و مصطفای دربندم. فاطمه، مولود روزهای جنگ که چهره کریهش را از شهرهای مرزی تا خودِ پایتخت به نمایش گذاشته بود. فاطمه، نوزاد شب های موشک باران. شب های دلهره و اضطراب. شب های هجوم ناجوانمردانه هیولای مرگ. فاطمه فرزند زوجین جوانی که آرمان های متعالی شان در سیاه ترین شب ها و قرمزترین وضعیت های زندگی شان افق های پیش رویشان را، در امتداد کهکشان راه شیری، سپید و روشن و شفاف ترسیم می کرد. تو گویی منورهاست که در کهکشان ها، راه سپید صلح را می نماید و غریو شادی صبح پیروزی است که بر گوش و دل های هراسیده می نشیند!
و به مهسا می اندیشم که همه کودکی اش با این که مرزنشین نبود و آبی دریا و سبزی جنگل و بارش باران زیباترین، مواج ترین و زنده ترین تابلوهای آفرینش را مقابل دیدگانش تصویر می کرد، متأثر از دوران جنگ بود. مهسا، فرزند طبیعت مواج شمال کشورمان. فرزند شالیزارهای مخملین. فرزند خزر. فرزند خاتم زمردین نقشه گربه سان وطن!
نمی دانم آن گاه که من در قرمزترین وضعیت ها با آرامش تمام نوزاد چند ماهه ام را در آغوش می گرفتم تا قطره قطره شیره جان را به کامش بریزم، خواهرم مریم کیلومترها دورتر از ما در گوش مهسا کدامین رموز زندگی را زمزمه می کرد؟ آن گاه که من آرام و بی دغدغه چشم در چشم کنجکاو فاطمه نوزاد می دوختم تا درس مقاومت و پایداری را صامت و بی کلام به او بیاموزم، مهسا از میان قصه های شیرین مادر کدامین نکات عبرت آموز را گلچین کرده و در گوشه ذهن برای روز مبادایش، که امروز باشد، بایگانی می کرد؟
دختران عزیزم فاطمه سادات و مهسای عزیز!
روز میلادتان نزدیک است و خاطرات این ۲۵ سال و ۲۸ سال مانند فیلمی با دور تند در مقابل چشمان من در حال نمایش است. اما انگار سال به ۸۸ و بهار آن که می رسد، پس از یک توقف کوتاه، دور فیلم کند می شود. سال ۸۸ سال ابراز وجود دوباره انسان های مختار انتخاب گر، جوانان سبز و دختران فیروزه ای. سال حضور آگاهانه شهروندان برای تعیین سرنوشت. شما را می بینم با شال های فیروزه ای و دست بندهای سبز در استادیوم آزادی که پرچم های کوچک ایران را تکان داده سرود یار دبستانی می خوانید. شما را می بینم در خیابان های پرشور و هیجان پایتخت که زنجیره انسانی سبز گردو غبار روزمرگی را از آن زدوده است! با شعارهای امیدبخش، سرودخوان، سراسر شور و امید و بعد… آن روز کذایی و فردایش و فرداهایش.
فرزندان نازنینم!
برای مرور این سه سال سخت و جانکاه از فرصت جشن میلاد بهره بردن نهایت بی سلیقگی است اما من با همان احساس مادرانه ام که کم از معجزات انبیاء ندارد، ساحرانه همه رنگ های سیاه و خاکستری را از آن روزگار هول انگیز در بهترین سال های جوانی تان می زدایم تا سپیدی بماند در پس زمینه دفتر خاطراتمان و رنگ های سبز و سرخ و آبی و صورتی و ارغوانی که زیباترین نقش های عالم هستی را برآن به یادگار گذاشته اند. آخر، جوانی و شادی و سرخوشی حق شماست همان گونه که غور در این بیکرانه خلقت حق شماست. این که بتوانید در هودج خیال همه کهکشان ها را بپیمایید و به مثابه یک اخترشناس ستاره بخت خود را رصد کنید یا این که در اعماق زمین به تجسس بپردازید برای عبرت از گذشته های تلخ و شیرین مدفون در زیر لایه های تاریخی زمین و چه بسا غواصی در اعماق آب هایی که زمینمان را محصور کرده اند تا خشکی سهم همیشگی زندگی بارورمان نباشد!زندگی حق شماست دختران حوّا در همین زمین که می توانید بهشتش کنید زیر سقف آسمان با قندیل های نورانی روشنی بخش. زندگی حق شماست و انتخاب هدیه ای که آفریننده تان به شما بخشید تا هیچ گاه در حسرت نمانید و دلتان دوباره هوای هبوط نکند! شادی حق شماست حق هر انسانی که به خودشناسی نائل شده و راه را از چاه تمیز می دهد و خود توان راهنما شدن دارد و انتخاب شیرین ترین میوه ممنوعه ای که باید چیده شود تا مزیت هایش شناخته شود، تا درختش ریشه دارتر شود. ریشه ای که در سراسر گیتی به هم می پیچد تا طومار استبداد را بپیچد و نسخه های پیچیده شده دیکتاتوری در طول اعصار را در خود حلّ و هضم کند!
فاطمه جان!
می دانم سه سال سخت را تنها با اتکال به خالق یکتا و محبوب ترین پرستیدنی ها و با همراهی دوستانی به لطافت برگ گل و به زلالی رود و استواری و پایدار کوه، گذرانده ای. می دانم که ارجمندترین سرمایه زندگی ات، پدرت را چپاولگران سرمایه های ملی تنها به جرم صداقت و..
به جرم صداقت و صفایی وصف ناشدنی به یغما برده اند و به خیال خام خود به بندش کشیده اند تا شاهد شکستن و زانوزدنش در مقابل حقارت دنیازدگان باشند. می دانم که این شوک بزرگ برای تن نازک و روح لطیفت به غایت سهمگین بوده است و همه این سال ها و روزها دلتنگ آغوش گرم و مهربان پدر بوده ای و اشک ها را به نهان می بردی و لبخند مهربانت را به من و به ما می نمایاندی و می نمایانی. عزیزم خوشحالم که جسارت و صبر و پایداری را توأمان با شیر مادر مزمزه کرده ای و با تعالیم پدر به یاد سپرده ای و خوشبختم که ناملایمات تحمیلی را مقدّر خود ندانسته و برای تغییر روزهای نحس سرنوشت هر روز قابلیت ها و استعدادهای خدادادی را بیشتر در خود تقویت می کنی.
نازنینم! تو را سپاسگزارم که بزرگوارانه بر همه قصورهای مادرت اغماض می کنی و تقصیرهایش را قصور می انگاری و سپاسگزار همراهی های تو هستم که خود چون معجونی شفابخشِ روح دردمند از فراق من است!
مهسای مهربان!
با تو چه باید بگویم وقتی که باز هم دیوار زندان حدفاصل ماست و بیهوده می کوشد احساس مادری را که عطیه ای است الهی، به مویه های ذلیلانه که خواست بندگان حقیر شیطان زده خداست، تنزل دهد؟!
با تو چه بگویم که دیگر حتی امید هم جواری در سلول های انفرادی بازداشت گاه غیرقانونی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هم برایم وجود ندارد که تو را در کنار خود حس کنم ببویم و سرمست حضور گرم و عاشقت باشم. از سپاه پاسداران گفتم که مردانش روزهای کودکی تو و خواهرت و خواهرانت، مرزبانان خالص خداترسی بودند که دنیای دون و همه جاذبه هایش نمی توانست در اوج تمناهای جوانی حائلی میان آن ها و آرمان های متعالی شان باشد و اینک تو گویی راه عروج گم کرده خود زندانی بازداشت گاه خودساخته شان شده اند و در عین حال زندان بانی فرزندان بی گناه وطن را می کنند که در حصر و حبس تمرین بی مثال بندگی می کنند و گاه جبهه ندیده و شهد شهادت نچشیده پلکان ترقی روح را به سرعت درمی نوردند و به کمال می رسند!
دختران من فاطمه و مهسای مظلومم!
من در آستانه میلادتان چه می توانم بگویم و کدامین شادباش را می توانم تقدیمتان کنم وقتی که از همه محدودیت ها، محرومیت ها، فشارها و حسرت هایتان آگاهم؟! دردهایتان را می شناسم. آرزوهای کوچکتان را که گاهی در یک دیدار و چشم در چشم دوختن تا یک دست در دست گذاشتن با مردانِ مردِ دربند، پدر و همسرتان خلاصه می شود و اینک به یمن عدالت و مهرورزی اصحاب قدرت این گونه دراز و دست نایافتنی شده برایم آشناست. اما می توان چشم بربست و درست مانند روزهای سلول انفرادی زیباترین و دوست داشتنی ترین خواسته ها را به خیال آورد و سرمست شد. می توان روزهای خوب را تصویر کرد و رسیدن به آن را روز به روز و لحظه به لحظه نزدیک تر دید. بگذارید من در مقام یک مادر و یک معلم در پیشگاه شما دو تن به نمایندگی نسل شما، ابراز تأسف و شرمندگی کنم از همه آن چه بر شما گذشت. بگذارید در آغوشتان بگیرم و سرتان را بر سینه بفشارم و از ته دل فریاد کنم: عزیزان من! ای امانت های خدا، عطیه های ارجمند خدای ابراهیم و عیسی و موسی و محمد (ص) به جان شریف تان، به روح لطیفتان، به همه صداقت و پاکی دل تان سوگند که نسل ما هرگز این همه محنت و سختی و درد را برای فرزندانش نمی خواست. باور کنید نسل ما هیچ گاه به وضع امروز شما و نسل شما راضی نبوده است و به آن رضایت نخواهد داد.
نازنین دخترانم!
اما در پایان این نوشتار که نمی خواستم تلخ باشد و چون از سر صدق و با سوز دل نگاشته شد، تلخ آمد، بار دیگر و چون همیشه با دستانی که به معجزه جماعت، قوه ای خدایی در پس آن است ابرهای ناامیدی را از مقابل چشمان تان کنار می زنم و با تأسی به آیات قرآنی فردای روشن را نویدتان می دهم که پاداش صبر و پایداری شما و ماست. الیس صبح بقریب؟
مادر عاشقتان
مامان فخری
یازده تیرماه ۱۳۹۱
در حالی که قیمت مصالح ساختمانی در تمام یک سال گذشته بازار داخلی در حال افزایش بوده است، قیمت این مصالح در بازارهای جهانی روند نزولی را تجربه میکند.
به گزارش کلمه، قیمت مسکن و به ویژه مسکن نوساز ارتباط نزدیکی با قیمت مصالح ساختمانی دارد و گرانی اخیر مصالح تاثیر مستقیمی بر افزایش قیمت مسکن به ویژه در شهرهای بزرگ داشته است.
این در حالی است که تازهترین گزارش مرکز آمار ایران از افزایش قیمت ۱۰ تا ۵۱ درصدی مصالح ساختمانی در سال ۹۰ حکایت دارد، و این در حالی است که قیمت مصالح ساختمانی در بازارهای جهانی با کاهش روبهرو شده است.
خبرگزاری مهر در این باره در گفت و گو با برخی مسئولان تلاش کرد این پیش بینی را مطرح کند که قیمت مصالح و به تبع آن قیمت مسکن کاهش خواهد یافت. ارسلان فتحی پور رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس به بسته نظارتی – سیاستی مسکن مجلس اشاره کرد و وعده داد که نتیجه اجرای آن عرضه مصالح ساختمانی ارزان قیمت از سوی وزارتخانه های مرتبط خواهد بود. وی وعده داد که قیمت مسکن ظرف دو ماه آینده ۲۵ الی ۳۰ درصد کاهش می یابد.
محمد نهاوندیان رئیس اتاق بازرگانی صنایع و معادن ایران نیز گفت: قیمتهای سیمان ، میلگرد به ویژه فولاد به طور گسترده ای در سه ماهه گذشته کاهش قابل ملاحظه ای را در سطح جهانی تجربه کردند اما به دلیل ساختار استفاده از درآمدهای نفتی و نقدینگی غیرمنطقی کشور، بهای جهانی مصالح ساختمانی در کشورمان بطور منطقی کاهش نیافته است.
مصطفی قلی خسروی، رئیس اتحادیه مشاوران املاک هم ضمن تائید کاهش بهای جهانی مصالح ساختمانی، خواستار اعمال این قیمت ها در کشور شد و از دولت خواست از محل درآمد هدفمندی یارانه ها برای افزایش عرضه مصالح ساختمانی ارزان قیمت استفاده کند.
بر اساس این گزارش، بررسی وضعیت قیمت های مصالح ساختمانی در کشورهای مختلف نشان می دهد که به خصوص پس از افت بهای جهانی نفت، شاهد روند عمومی کاهش قیمت مصالح در جهان هستیم.
در کشور چین، بهای فولاد به ترتیب در ماه می و آوریل سالجاری میلادی، در مقایسه با همین ماه در سال گذشته به دلیل افزایش تولیدات و کاهش بهای جهانی نفت با افت قابل توجه ۲۵٫۲ و ۳۲٫۱ درصد روبرو بوده و هر تن سنگ آهن در آخرین روزهای ماه ژوئن نسبت به ماه آوریل از ۱۴۲٫۵ دلار در هر تن در بازار پکن به ۱۰۸ دلار در هر تن رسیده است.
شاخص بهای مصالح ساختمانی در کشور اسپانیا نیز طی ۵ ماهه نخست سالجاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۷٫۸ درصد کاهش پیدا کرده به طوریکه هر کیلو میلگرد ۸ آجدار کلاف افت ۳۸٫۹ درصدی داشته و به کیلویی ۲ دلار و ۱۲ سنت رسیده است.
بهای مصالح ساختمانی درکشورهای حوزه خلیج فارس هم افت قابل ملاحظه ای داشته و میانگین بهای جهانی سیمان از ۴۱ درهم در هرتن، یعنی به قیمت آزاد ۲۰ هزار تومان به ۲۸ درهم در هر تن یعنی حدود ۱۴ هزار تومان در بازار ابوظبی رسیده است.
شاخص قیمت های میلگرد ساختمانی ترکیه نیز در طی ۲ ماه آوریل و می سال ۲۰۱۲ نسبت به همین دو ماه در سال ۲۰۱۱، ۱۲٫۲ درصد کاهش داشته و به ۴۹۰ دلار در هر تن رسیده است که دلیل اصلی آن کاهش بهای جهانی نفت و افت تقاضای مسکن است.
همچنین شاخص بهای مصالح ساختمانی در نیویورک طی ۵ ماهه ابتدایی سالجاری میلادی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۱۱٫۴ درصد کاهش داشته و بیشترین افت، سهم سیمان بوده است.
اما با وجود کاهش سراسری قیمت ها در جهان، مصالح ساختمانی در ایران همچنان گران می شوند و وعده های مسئولان نیز تاکنون نتوانسته از این روند افزایشی قیمت ها جلوگیری کند.
سیامک قادری روزنامه نگار زندانی که مدت ١٢ ماه است که از ملاقات حضوری با خانواده خود محروم است روز شنبه ١٠ تیر ماه ٩١ به دلیل هماهنگی ملاقات حضوری در دفتر نصیرپور دادیار شعبه اجرای احکام، به جای ملاقت در سالن های مربوط به ملاقات حضوری، از ملاقات با خانواده امتناع کرد.
به گزارش کلمه، دادستانی تهران روز چهارشنبه با خانواده این زندانی تماس گرفتند و اعلام کردند ساعت ١١روز شنبه برای ملاقات حضوری به زندان بیایند. پس از آن همسر این زندانی و فرزند ١۵ ساله اش راهی سالن ملاقات شدند ولی خود را در دفتر اجرای احکام اوین یافتند.
در مقابل ٣ کارمند و یک مامور سیامک قادری و خانواده، تصمیم گرفتند زیر بار این ملاقات نروند و از یکدیگر خداحافظی کردند.
سیامک قادری از خرداد ١٣٩٠ محروم از ملاقات حضوری است و از جمله زندانیان سیاسی بند ٣۵٠ بود که روز ٢٢خرداد با اعتصاب ملاقات خواستار اجرای حقوق زندانیان شدند.
این روزنامه نگار مرداد ماه سال ۸۹ بازداشت و به اتهام تبلیغ علیه نظام، تشویش اذهان عمومی و نشر اکاذیب به ۴ سال حبس تعزیری محکوم شده است.
یکی از اتهامات اصلی این روزنامه نگار اداره کردن وبلاگ" ایرنای ما "بوده است. وبلاگی که او در آن به برخی عملکردها و اقدامات مسوولان خبرگزاری دولتی ایرنا انتقاد کرده و همچنین درباره جنبش سبز و رهبرانش مطالبی را در این وبلاگ نوشته بود.
خبرگزاری ایرنا شاکی اصلی پرونده قادری بود، او همچنین بعد از ۱۸ سال کار در این خبرگزاری از آن اخراج و راهی زندان اوین شد.
شبکه شتاب کلیه بانکهای کشور از صبح امروز قطع شده و مشتریان بانک ها را دچار سرگردانی کرده است.
سامانه شتاب الکترونیکی فراگیر بین بانکی از صبح امروز به دلایل نامعلومی قطع شده و بانکها نیز پاسخگوی مشتریان خود هنگام مراجعه به شعبه مذکور نیستند. حتی شعبه بانکی که با کارت مورد نظر مطابقت دارد نیز از ارائه خدمات معذور مانده است.
این در حالی است که رئیس کل بانک مرکزی شبکه اطلاعات بین بانکی را یک شبکه بسیار منسجم و هوشمند دانسته و بارها به این سامانه به عنوان یک از اهرمهای نظام بانکداری الکترونیکی کشور اعلام کرده است.
نکته قابل تأمل طی دو ماه گذشته، این چندمین بار است شبکه شتاب یا همان شبکه اطلاعات بین بانکی به دلایل نامعلومی از سرویس دهی به مشتریان خود ناتوان و بارها قطع شده است.
سابقه قطع شبکه شتاب با افزایش بار روی شبکه در پی واریز یارانه های نقدی در مراحل مختلف وجود داشت اما این بار معلوم نیست به چه علت این اتفاق رخ داده است.
به گزارش ایلنا، شبکه شتاب یا سامانه کارت تمامی بانکهای کشور در سال ۸۱ باهدف ایجاد و راه اندازی و راهبری سوییچ ملی برای ایجاد زمینه درراستای انجام مبادلات بین بانکی به صورت الکترونیکی ایجاد شده است.
شورای هماهنگی اصلاحطلبان کرد با انتشار نامهای خطاب به محمد مرسی رئیس جمهور مصر انتخاب او را به عنوان تبریک گفتند.
به گزارش جرس، در بخشی از این نامه آمده است: کشورداری و توسعه و رفاه جز با دموکراسی و مشارکت همه مردم در ادارهی امور میسر نیست. امید است آنگونه که شما را “اهل مشورت، فکر جمعی، اعتدال، تسامح و معتقد و پایبند به تداول رهبری” در درون ساختار جماعت تاریخی و پربرکت خود اخوانالمسلمین دیدهایم در اداره کشور نیز بر این اصول برگرفته از قرآن و سیره نبوی(ص) و تجارب ارزندهی بشری، پایدار و متعهد بمانید که برکاتی بس پربها برای امت اسلامی به بارخواهد آورد.
متن کامل این نامه به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
ضَرَبَ اللّهُ مَثَلاً کَلِمَةً طَیِّبَةً کَشَجَرةٍ طَیِّبَةٍ أَصْلُهَا ثَابِتٌ وَفَرْعُهَا فِی السَّمَاء تُؤْتِی أُکُلَهَا کُلَّ حِینٍ بِإِذْنِ رَبِّهَا وَیَضْرِبُ اللّهُ الأَمْثَالَ لِلنَّاسِ لَعَلَّهُمْ یَتَذَکَّرُونَ.
جناب آقای دکتر محمد مرسی، رییس جمهمور منتخب مردم مصر و برادران عزیز اعضای “حزب آزادی و عدالت”
السلام علیکم و رحمة الله تعالی و برکاته
انتخاب شما بهعنوان رییس جمهور توسط ملت اصیل، مسلمان و بافرهنگ مصر را صمیمانه تبریک عرض مینماییم.
راهی که شما پیمودید و مردم مصر بر آن صحه گذاشتند و پیش از آن نیز به انتخاب ملتهایی مانند مالزی، ترکیه و تونس رسید، همان راه انبیا و مصلحان، راه اجتماع قبل از سیاست، راه خدمت قبل از قدرت، و راه صبر، نهادسازی، سازندگی، تربیت، علم و تجربه است، تا آنجا که به مصداق آیه کریمه در خاک اصالت و قلوب پاک امت ریشه دوانده، سایهسارهای آن کشورها و عرصههای مختلف را فراگرفته و اکنون همگان چشمانتظار ثمراتش گشتهاند.
ثمردادن اما راهی بس صعب و پیچیده است. کشورداری و توسعه و رفاه جز با دموکراسی و مشارکت همه مردم در ادارهی امور میسر نیست. امید است آنگونه که شما را “اهل مشورت، فکر جمعی، اعتدال، تسامح و معتقد و پایبند به تداول رهبری” در درون ساختار جماعت تاریخی و پربرکت خود اخوانالمسلمین دیدهایم، در اداره کشور نیز بر این اصول برگرفته از قرآن و سیره نبوی(ص) و تجارب ارزندهی بشری، پایدار و متعهد بمانید که برکاتی بس پربها برای امت اسلامی به بارخواهد آورد.
همانطور که واقفید ملت کرد بیش از هر ملتی با اعراب عزیز قرابت تاریخی داشته است. شما مصریان صلاحالدین ایوبی کردی، فاتح قدس و قهرمان فلسطین را به قیادت پذیرفتید و رواقالاکراد را به نشانهی این اخوت افتخارآمیز در الازهر الشریف برافراشتید تا اینکه بوسیله پانعربیستهای ناصری به زیرکشیده شد. امید است در سایه مدیریت هوشمندانه حضرتعالی که برگرفته از خرد جمعی و ثمره چندین دهه تجارب تلخ و شیرین نهضت بزرگ اسلامی در مصر است، الگو واسوهای والا برای دیگر کشورها و دفاع از حقوق همه انسانها با هر نژاد و مذهبی باشید.
ما “شورای هماهنگی اصلاحطلبان کرد” حضورتان را به فال نیک گرفته و از خداوند متعال برای شما توفیق در انجام وظیفه و اجابت حسن اعتماد ملت شریف مصر را خواستاریم.
اخوتکم فی الله
شورای هماهنگی اصلاحطلبان کرد
تیر ۱۳۹۱ هجری شمسی و شعبان ۱۴۳۳ هجری قمری
پگاه آهنگرانی، بازیگر سرشناس سینمای ایران، در نامه ای که به تازگی منتشر شده است به تهدیدها و ادعاهای فرج الله سلحشور کارگردان وابسته به دولت در مورد وضعیت سینمای ایران و ادعای وجود فساد در آن پاسخ داد. سلحشور در ماه های گذشته بارها در نوشته ها و مصاحبه هایش سینمای ایران را آلوده به فساد توصیف کرده و به زنان فعال در سینما اهانت کرده بود.
به گزارش کلمه، سلحشور که بیشترین شهرتش را به واسطه ساخت سریال «یوسف پیامبر» با حمایت چندین میلیارد تومانی از بودجه ملی کسب کرده، در تازه ترین مورد در پاسخ به انتقادات آهنگرانی با انتشار یادداشتی با عنوان «دریدگی در سینما» نسبت به سیاست های مسوولان فرهنگی در سی سال گذشته انتقاد کرده و در حملاتی تند، پس از تشبیه سینمای ایران به فاحشه خانه، خطاب به پگاه آهنگرانی نوشته بود: خانم پگاه آهنگرانی و امثال ایشان باید می فهمیدند که روزی خواهد رسید که حتی مسئولین ارشاد و تلویزیون هم روی دفاع از آنان را نخواهند داشت.
اکنون این بازیگر جوان و محبوب سینما در بخشی از نامه اش خطاب به سلحشور نوشته است: نمیدانم شما از کجا آمدهاید؟ نمیدانم در انقلاب چه میکردید؟ و یا در جبهه بودید یا نبودید؟ فرض بر این است که بودید، چون از اشتلمهایتان بر میآید که بودید، ولی چرا امثال شما اینقدر هتاک و بیادب از آب در آمدهاید؟ که امثال ما را بترسانید؟ اگر قصدتان این بوده، باید بگویم که موفق شدهاید. امثال شما ترسناک هستید و امثال ما میترسیم.
پگاه آهنگرانی زاده سال ۱۳۶۳ در اراک، هنرپیشه و مستندساز است. او فرزند منیژه حکمت و جمشید آهنگرانی، از کارگردانان برجسته سینما است. بازی در فیلم هایی چون دختری با کفشهای کتانی و زندانی زنان از جمله آثار ارزشمند او به حساب می آید. پگاه آهنگرانی که در انتخابات دهم ریاست جمهوری از فعالان ستاد انتخاباتی میر حسین موسوی بود، در مرداد ماه سال ۱۳۸۸ و پس از اعتراضات به نتایج انتخابات هم برای ارائه برخی توضیحات به دادسرای انقلاب فراخوانده شده بود.
کلمه اینک متن کامل و بدون حذفیات نامه پگاه آهنگرانی به سلحشور را برای اطلاع بیشتر خوانندگان منتشر می کند:
تعلیمات اجتماعی
جناب آقای سلحشور! بیانیه، نامه، یا تهدیدنامه رأفتآمیزتان را دیدم. من در سال ۱۳۶۳ به دنیا آمدم. یعنی چهار سال پس از شروع جنگ و شش سال پس از انقلاب اسلامی. پس طبیعی است که دریافت و فهم من از انقلاب و جنگ با شما تفاوت داشته باشد. نمیدانم در سال ۶۳ شما در چه احوالی بودید ولی میدانم که پدر من که باید هم سن و سال شما باشد در جبهه بود و با متجاوزین عراقی میجنگید. چند سال قبل از آن هم در انقلاب حضور فعال داشت و از رفتار و سکناتش میفهمیدم که علاقهمند به ارزشهای انقلاب است. من و امثال من نمیتوانستیم جنگ را از نزدیک حس کنیم ولی آثار آن را در خانواده و نزدیکانمان شاهد بودیم. بازتاب ارزشهایی که پدران ما بخاطرش انقلاب کرده و بعضی جانشان را از دست دادند را در رفتار و سلوک آنها میدیدیم. بسیاری از آشنایان ما در سختیهای انقلاب و جنگ آسیبها دیدند و نمیتوان گفت که بر امثال من تأثیر نگذاشتهاند، ولی هیچ کدام از آنهایی که من میشناختم و دوستشان داشتم، شبیه شما و امثال شما نبودند. نمیدانم شما از کجا آمدهاید؟ نمیدانم در انقلاب چه میکردید؟ و یا در جبهه بودید یا نبودید؟ فرض بر این است که بودید، چون از اشتلمهایتان بر میآید که بودید، ولی چرا امثال شما اینقدر هتاک و بیادب از آب در آمدهاید؟ که امثال ما را بترسانید؟ اگر قصدتان این بوده، باید بگویم که موفق شدهاید. امثال شما ترسناک هستید و امثال ما میترسیم.
نمیدانم چرا همیشه احساس طلبکاری دارید و به جای همه حرف میزنید، و خود را متولی همه چیز میدانید. شما این حق را از کجا آوردهاید که هرگاه چیزی بر شما ناخوشایند آید زبان بیمهار خود را به کار اندازید و تهمت و ناسزا به زمین و زمان روانه کنید. نکند به خاطر آن چند سالی است که امثال ما هنوز به دنیا نیامدهبودیم و یا به یاد نمیآوریم؟ نمیدانم دقیقاً از چه دفاع میکنید؟ ولی به شما اطمینان میدهم که بسیار بد دفاع میکنید. شما ما را میترسانید.
ولی مطمئن باشید که هرگز کسی را جذب ارزشهایی که به خاطرش فریاد میزنید نخواهید کرد. اما محض رفع نگرانی شما از فساد روز افزون در تمام عرصهها، تا آنجا که یادم میآید در کتاب تعلیمات اجتماعی دوره راهنمایی تحصیلیمان نوشته بود که مردم قبایل وقتی دور هم جمع شدند و شهرها را به وجود آوردند، برای تنظیم روابطشان چیزی به اسم قانون اختراع کردند تا یکدیگر را بر سر هر چیزی بیخود و بیجهت لت و پار نکنند و اگر هم کسی خطایی کرد، به جای فرد این قانون باشد که به تناسب خطا مجازاتش کند و همین باعث شد که بشر شهرنشین بتواند از خشونت و هرج و مرج بپرهیزد. در آن کتاب درباره نقش امثال شما چیزی نوشته نشدهبود. نمیدانم شما هم آن کتاب را خواندهاید یا نه؟ ولی سالهاست که از دوران شهرنشینی میگذرد و هنوز تنها چیزی که میتواند روابط آدمیان را به شکل انسانی تنظیم کند، همچنان قانون است و البته بدیهی است که هیچ فرد یا جمعی هم از خطا مصون نیست و این دیگر گفتن ندارد که وقتی قانون وجود داشته باشد نیاز به داد و فریاد نیست. ادب را البته در هیچ کتابی یاد آدم نمیدهند و آن را فکر کنم از خانواده میآموزند و من به یاد نمیآورم که پدرم در زندگیاش کسی را مورد آزار و خشونت کلامی یا نوشتاری قرار دادهباشد. حتی به خاطر ارزشهایش.
پگاه آهنگرانی
شبنم بداقی دختر نوجوان معلم دربند رسول بداقی، این روزهای نبودن پدر را با نوشتن ثبت می کند. یادداشت کوتاه زیر دلنوشته ی شبنم است و توصیفی از زندان و سربازهایی که هر بار در ملاقات با پدرش در زندان رجایی شهر کرج می بیند و آنچه این نوجوان درک می کند.
رسول بداقی عضو کانون صنفی معلمان از شهریور سال ۸۸ در زندان به سر می برد. او به شش سال زندان و پنج سال محرومیت از فعالیت های اجتماعی محکوم شده است.
به گزارش جرس، متن یادداشت شبنم بداقی برای پدر دربندش بدین شرح است:
در سرزمینی به اصطلاح صلح طلب، درون قلعه ای فرسوده مسیرهایی وجود دارد؛ مسیرهایی که با یکدیگر آوازهایی از ناامیدی را می خوانند. مسیرهایی که بوی مردار می دهند. بوی خون. با دیوارهایی بلند و سردی غیر قابل تحملی که درونش را چنان پر کرده که تا مغز استخوان پیش می رود.
در این قلعه سربازانی ایستاده اند، سربازانی که انگار زنجیرهای افکارشان را محکم به دیوارهای این زندان بسته اند و به مرور سایه تاریکی زندان را روی قلبشان حک می کنند.
هر کس با دیدن این صحنه ها امید زیستن را از دست می دهد. اما فقط هنگام گذشتن کودکانی که همراه با خواندن آوازهای کودکانه خود برای رسیدن به پدرشان لحظه شماری می کنند؛ نسیم ملایم محبت از کنار دیوارهای این زندان می گذرند و بر صورت خسته آن چنگ می زند. دیوارها از خواب زمستانی بیدار می شوند و با تمام وجود اشک می ریزند انگار هزاران هزار سال است که رنگ محبت را ندیده اند.
این کودکان برای دیدن پدران از خودگذشته شان که غیرت و بزرگ مردی به آنان اجازه نداده ظلم و ذلت و خواری را در زندگی شان تحمل کنند؛ می روند. پدران آنقدر مشتاق دیدار با عزیزانشان هستند که انگار هیچ یکی از صحنه های ترسناک را نمی بینند و فقط و فقط به فکر نوازش های دلگرمانه و لبخندهای کودکانه آنها هستند.
حال زمان این رسیده که قلب های شکسته به یکدیگر پیوند بخورند. پدران آغوش گرم خود را باز کرده و اندام های کوچک فرزندان دلبند خود را در آغوش می گیرند و با تمام وجود به آنها می گویند دوستت دارم.
در این هنگام است که دیوارها به لرزه در می آیند. یخ های وجود سربازان در حال ذوب شدن است. سربازان سعی می کنند هر چه سریع تر از آنجا فرار کنند تا در میان سیلی از اشک غرق نشوند. اما هیچ کس نمی تواند از آنجا فرار کند.
اما هیچ کس نیز نمی تواند جدا شدن قلب هایی که تازه به یکدیگر پیوند خورده را ببیند.
پس چرا در این میان کسانی هستند که لبخندها را از روی چهره این کودکان معصوم محو می کنند و صورت آنها را مانند گلی پژمرده می کنند؟
پس چرا در این میان کسانی هستند که قلب های ترک خورده را می شکنند؟
شاید ما همه محکومیم! اما به کدامین گناه؟
محکومیم تا برای گرفتن حقمان از عزیزانمان جدا شویم؟
کلمه-سیامک قادری:*
گزارش طولانی و کامل کمیسیون انتخابات ریاست جمهوری مصر در هفته گذشته که حتی فشارهای اجتماعی، سیاسی و ایدئولوژیک نیز نتوانست شتابزدگی و سیاست زدگی را به آن تحمیل کند، نماد پیروزی جنبش اجتماعی- مدنی مردم سرزمینی بود که به رغم درگیر بودن در اعتراضات توفنده ی توده ای بر بستر عقلانیت حرکت داشته و به مثابه لنگر تعادل میان نهاد نیروی نظامی و نهادهای جامعه مدنی عمل کرد.
این گزارش حقوقی مستدل و مستند که اشک شوق را بر گونه هزاران مصری در انتظار در «میدان التحریر» روان ساخت، اشک را در سیمای ایرانیان و مردم برخی کشور های درگیر با حکومت جاری کرد و نقطه پایان بر مرحله ای از مقاومت و ایستادگی مردمی بود که تغییر را به جای تقدیر برگزیدند و عاقبت نیز شاهد را در بر گرفتند.
یک سال ایستادگی نهادهای مدنی و مستقل به همراه عقلانیت جاری در حوزه « نهاد حکومت»، «نهادهای داوری و انصاف» و «جامعه مدنی» موجب شد تا گذر از نظام بسته با شکوه و آرام صورت پذیرد.
آنچه که موجب تامل در این میان شد، شباهت های نهادی و در عین حال تفاوت های اصولی میان نهادهای درگیر منازعه در ایران و مصر بود. اینکه ایستادگی ده ها هزار نفری مردم قاهره در میدان التحریر (آزادی) به چنین فرجامی ختم شود و اجتماع میلیونی و دامنه دار در خیابان آزادی در تهران به چنان انجامی! موضوعی دردناک است.
اغلب تحلیلگران و کارشناسان بر این باورند آنچه به زعم این شباهت ها، به نتایج متفاوت انجامید، حاکی از رفتار مسئولانه نهادهای درگیر در آن منازعه، همچون ارتش، قوه قضاییه و نهادهای مدنی در اوج و فرود تحولات سرزمین اهرام بود.
درست از زمانی که موج موسوم به بهار عربی که به اعتقاد فعالان مدنی جهان عرب با الهام از جنبش سبز مردم ایران در شمال آفریقا وزیدن گرفت، حکومتیان و وابستگان آن، این موج را وامدار انقلاب اسلامی خواندند. حتی اگر بپذیریم موج زیبای مخالفت با حکومت فردی در مصر نه خاستگاهی در جنبش سبز که ریشه در آموزه های انقلاب اسلامی داشته باشد، باید توالی منطقی و اقتضاعات آن را نیز پذیرفت.
سوال اساسی این است که چگونه آرمان های انقلاب اسلامی، ۳۰ سال پس از آغاز، برخورد، خشونت، زندان، حصر و تبعید را برای آزادی خواهان ایران به ارمغان آورد ولی در سرزمین «فراعنه»، گل دموکراسی و انتخابات آزاد و منصفانه به بار می آورد. اگر سابقه ۱۰۰ ساله در تمنای دموکراسی و نهادهای حامعه مدنی ایران را مبنای تحلیل قرار دهیم غیر از ضعف اصولی ناشی از تضعیف همیشگی آن توسط حکومت، باید علت پیروزی آزادی خواهان مصری را در رفتار مسوولانه نهادهای دولت قدیم چون حکومت و ارتش و استقلال و انصاف نهاد داوری و قضایی آن و پاسداری و انسجام شبکه های اعتراضی و اجتماعی جستجو کرد.
کمیسیون انتخابات در مصر اگر چه بر بستر ساز و کار نظامیان تشکیل شده بود، اما قضات مستقل و حقوقدانانی که شرافت حرفه ای را هرگز وا نگذاشتند، ادعاهای ریز و درشت و صحیح و مبهم دو نامزد مدعی پیروزی را دریافت کرده، شکایات آنان را حتی در شعب خرد و کوچک که تعداد آرای آنان به صد هم نمی رسید بررسی کرده، تخلفات را کشف و در بازشماری نتایج لحاظ کردند. در جای جای این گزارش مطول و مستند به تمامی ادعاهای معترضان رسیدگی شد و شاید بتوان گفت حتی یک مورد غفلت هم صورت نگرفت و در طول بررسی، از کلی گویی و صدور بیانیه هایی از موضع بالا خودداری شد و شان داوری را هم در عمل و هم در انشا گزارش رعایت کرده شد و نهایتا به پیروزی نامزدی رای داده شد که در ساخت قدرت در مصر جایگاهی پایین تر از نامزد نظامی داشت. ترازوی انصاف آنان به قدری دقیق و بر مدار عدالت قرار داشت که نامزد حذف شده حتی اعتراض هم نکرد.
همین قضات و حقوقدانان در طول یک سال مقاومت مدتی مردم در چارچوب دستگاه قضا به گونه ای عمل کردند که نه تنها معترضان به حکومت نظامی فراتر مجازات های قانونی، مجازان و مواخذه نشدند بلکه همزمان با حضور بازماندگان رژیم گذشته در عرصه قدرت، به تخلفات شخص مبارک و مقامات ارشد نیز با آرامش و انصاف رسیدگی گرده و بی توجه به هیاهوی دشمن پندارانه درتوده های جهان عرب حتی نهادهای مطالعاتی خارجی را که مورد غضب نظامیان قرار گرفته و تعلیق بودند از اتهامات انقلاب مخملی و تحریک به اغتشاش و شورش تبرئه کرد و از تعرض انقلابی مصون ساخت و این همه در حالی صورت گرفته بود که فریاد انتقام از حلقوم صدها هزار مصری بی تاب روزانه به هوا بود و انصاف را به چالش می گرفت.
به رغم تعلیق بسیاری از قوانین و خصوصا قانون اساسی رژیم سابق، ۲ انتخابات ریاست جمهوری و مجلس در فضایی رقابتی برگزار شد که در هر دوی آنها اخوان المسلمین حزبی که ۷۰ سال مورد تعرض بود، پیروز شد، هیچ حزب و گروهی اعم از مذهبی و غیر مذهبی از شرکت در انتخابات منع نشد اگر چه توده های انقلابی چنین می خواستند. احزاب و گروه هایی که انتخابات تحت سلطه نظامیان را غیر منصفانه خوانده و آن را تحریم کرده بودند در محاق توقیف قرار نگرفتند و اعضای آن بازداشت نشدند. محمد مرسی رهبر مخالفان در چنین فضایی گرفتار حصر و زندان نشد و خانه اش را تنها زمانی در حلقه نظامیان یافت که به رای مردم و کمسیون مستقل، عنوان ریاست جمهوری را کسب کرده بود و حضور نظامیان برای محافظت از منتخب ملت بود.
نظامیان حاکم و نهادهای نظارتی، پس از اعلام پیروزی ۲ نامزد رقیب، این اقدام را انقلاب مخملی نخواندند و رسانه هایی که این ادعاها را منعکس کردند، لغو امتیاز و مجوز نکرده آنها را به محاق فیلترینگ نفرستادند و به جای آن با مدیریت اوضاع و اعتراضات و از جایگاه داوری نه جایگاه طلبکارانه و تهدید آمیز با دقت جزییات ادعاها را بررسی و اعلام کردند.
در حالیکه قوانین در تعلیق قرار داشت، رفتار حکومت و رفتار نهادهای داوری از محدوده انصاف خارج نشده و شهروندان معترض و منتظر، تحریک شده از سوی قدرت های خارجی معرفی نشدند.
در سرزمینی که حکام مستبد منطقا آن را کشور فرانسه می خواندند، نظامیان برای خود وظیفه حفظ نظام و مرزهای ایدئولوژیک و جغرافیایی آن را مقدس می شمردند. نظامیان ارشد مجتمع در شورای نظامی حاکم، هویت سیاسی خود را مدیون نظام سیاسی مبارک می دانستند، با این حال هرگز منافع ملی مصر را با زیاده خواهی های مبارک در مرحله قدرت پیوند نزدند و بر روی مردم آتشی مستقیم نگشودند.
آنها در گرماگرم منازعه مردم با حکومت، با به رسمیت شناختن حق اعتراض مردم حتی به موجودیت حکومت مبارک، در حالیکه چشم بر هرگونه تحرک دشمن تاریخی و واقعی خود (اسراییل) در این شرایط بحرانی داشتند، در دعوای میان مردم و حکومت طرف منافع ملی کشور خود را گرفتند و به نفع هیچ یک از طرفین وارد میدان نشدند. آنها در عین رصد کردن منازعه درون مرزهای خود در مراحلی هشدارهایی جدی به تهدیدهای فرامرزی از سوی دشمن دادند و مراقب بودند شراره های عصیان انقلابی، منافع ملی مصر را نسوزاند.
این بصیرت و آگاهی نظامیان آگاه مصری فراتر از درک سیاستمداران در حال منازعه چنان منطقی برخورد کرد که حتی محمد مرسی از ارتش مصر به عنوان بهترین و آگاه ترین نظامیان جهان نام برد. ارتش که به صورت بالقوه در نظام های بسته می تواند به عنوان تهدیدی بر دموکراسی عمل کند،در مصر به مسئولیت تاریخی خود عمل کرد و همانند نیروی نظامی سایر کشور های استبدادی وسوسه قدرت را زیر شعارهای واهی مخفی نکرد و به عنوان وزنه تعادل در مصر نوین عمل کرد.
و سرانجام جنبش اجتماعی مردم مصر بر اثر رفتار مسوولانه بخش های مختلف اعم از نهادهای حکومتی سابق، نهادهای نظارتی و نظامیان آگاه و روش بین و جامعه مدنی و شبکه های اجتماعی مختل نشده گذار از جامعه بسته را انجام داد و برون شدن تاریخی خود را از چرخه استبداد و نا آگاهی به انجام رساند و حتی اگر تحولات آینده مصر چندان با استاندارهای دموکراتیک هماهنگ نباشد، می توان گفت جنبش اجتماعی مردم ایران متناسب جامعه مدنی مصر بود که توانست در ابتدای دهه دوم قرن ۲۱، گذری آرام و مسالمت جویانه را در آزمایشگاه تاریخ در جغرافیای خاورمیانه پر تلاطم به آزمون موفقیت گذارد.
*سیامک قادری، روزنامه نگار دربندی که مرداد ماه سال ۸۹ بازداشت و به اتهام تبلیغ علیه نظام، تشویش اذهان عمومی و نشر اکاذیب به ۴ سال حبس تعزیری محکوم شده است. وی هم اکنون در بند ۳۵۰ زندان اوین دوران محکومیت خود را می گذراند و این مقاله توسط یاران گمنام جنبش سبز در اختیار کلمه قرار گرفته است.
محمدصادق هنرور شجاعی، روحانی و نویسنده منتقد روز گذشته و در بازگشت به زندان اوین مورد تفتیش بدنی اهانت آمیز قرار گرفته و توسط ماموران برهنه شده است.
بنا به گزارش های رسیده به کلمه، روز گذشته در بازگشت محمدصادق هنرور شجاعی، روحانی و بلاگر منتقد به اوین، بر اساس دستور نیروهای امنیتی وزارت اطلاعات به زندان، وی به شکلی از پیش ماموریت یافته در ورودی زندان به نحو اهانت آمیزی مورد بازرسی بدنی قرار گرفت و ماموران او را تحت عنوان بازرسی برهنه نموده اند.
روز گذشته کلمه گزارش داده بود که آرش هنرور شجاعی روحانی و وبلاگ نویس منتقد که با پایان دوره ی مرخصی خود به زندان بازگشت، به محض ورود به زندان به دلایل زیر دست به اعتصاب غذا زده است:
۱٫ استنکاف دادسرای ویژه روحانیت از تحویل دادن اصل مدارک پزشکی قانونی و بنابرین عدم امکان پی گیری روند درمانی با خواسته بازگرداندن عملکرد دادسرای ویژه روحانیت به روند صحیح قانونی
۲٫ هتک حیثیت و نشر اکاذیب و اتهامات ناروایی که صدا و سیمای جمهوری اسلامی حتی قبل از صدور حکم و باشگاه خبرنگاران جوان و روزنامه کیهان و رسانه های همسو و وبسایت هایی از قبیل روات حدیث و وبسایت های دیگر وابسته به اقتدارگرایان و وزارت اطلاعات در حق وی انجام دادند و با خواسته اعاده حیثیت
۳٫ عدم اعاده اموال که شامل نوشته ها و مدارک تحصیلی وی می شد و می بایست پس از پایان تحقیقات بازپس داده شود، اما علی رغم چندین بار درخواست کتبی و رسمی از بازگرداندن آنها جلوگیری به عمل آمد
۴٫ در اعتراض به دادگاه نمایشی و فرمایشی ۲۱ تیرماه سال جاری به اتهام نشر اکاذیب
هفته ی گذشته نیز کلمه خبر داده بود که محمد صادق (آرش) هنرور شجاعی خویی، روحانی منتقد، که چند روزی است به علت وخامت حال جسمانی در اثر بیماری صرع، در مرخصی استعلاجی به سر می برد، قرار است مجددا مورد محاکمه قرار گیرد.
این روحانی و وبلاگ نویس زندانی بر خلاف انتظار و رویه دادگاه ویژه روحانیت، علی رغم نظر مساعد دادستان ویژه و قاضی، به دلیل گزارش وزارت اطلاعات، مشمول عفو ۱۳ رجب نشده و به وی اتهامات جدیدی تفهیم شده که دلیل آن انتشار نامه سرگشاده اش در باب دادگاه ویژه روحانیت، انتشار نامه دادگاه به پزشکی قانونی و مصاحبه اش با سایت "کلمه" ذکر شده است.
آرش هنرور، دی ماه سال گذشته، چند روز پیش از بازگشت به زندان گفته بود: دوست دارم که جمهوری اسلامی نظامی آبرومند و نیرومند و خواسته و پسندیده مردم باشد… اما راهی که سکان دارانش در پی گرفته اند به ترکستان است.
آرش هنرور قرار است در ۲۱ تیرماه سال جاری به اتهام نشر اکاذیب در دادگاه ویژه روحانیت مورد محاکمه قرار گیرد، و این در حالی است که با توجه به اینکه اجازه آزادانه انتخاب وکیل ندارد، اساسا دادگاه را دادگاهی فرمایشی و نمایشی تلقی می کند.
این روحانی وبلاگ نویس، به اتهاماتی چون جاسوسی، اقدام علیه امنیت ملی، تبلیغ علیه نظام، هتک حیثیت مقام روحانیت و … توسط دادگاه غیر قانونی ویژه روحانیت به تحمل چهار سال حبس، پنجاه ضربه شلاق، پرداخت هشت میلیون ریال جزای نقدی و خلع مادام العمر از لباس روحانیت محکوم شده است.
در حالی که سعیدی امام جمعه موقت قم در نمازجمعه این هفته به شدت از تغییر استاندار قم انتقاد کرده بود و گزارشهایی از مخالفت مردم و برخی مراجع با این تصمیم دولت نیز منتشر شده بود، خبرگزاری دولتی جمهوری اسلامی از برگزاری مراسم معارفه استاندار جدید قم خبر داد.
به گزارش کلمه، هیات دولت در روزهای گذشته تعدادی از استانداران از جمله محمدحسین موسی پور استاندار قم را برکنار کرد. این تصمیم با انتقادات زیادی در محافل محافظه کاران رو به رو شد و برخی نمایندگان استان قم هم از این تصمیم دولت انتقاد کردند.
بر اساس این گزارش، کار تا جایی پیش رفته که رسانه های نزدیک به جریان های تندروی مدعی اصولگرایی حتی از همکاری نکردن حوزه و مسئولان قم با استاندار جدید سخن به میان آورده اند و حزب الله قم نیز استاندار جدید را تهدید به برخورد انقلابی کرده است.
همچنین اطلاعیه هایی از سوی تشکل ها و اتحادیه های صنفی استان قم علیه این تصمیم صادر شد و ماجرا تا جایی پیش رفت که صبح امروز سایت بازتاب از مخالفت دو مرجع تقلید با تغییر استاندار خبر داد و به تجمع اعتراضی مردم در این باره در دفتر نمایندگان قم اشاره کرد.
به نوشته این منبع، کرم رضا پیریایی که اکنون به جای موسی پور به عنوان استاندار قم معرفی شده، از نزدیکان رحیمی و فردی پرحاشیه است. بر اساس گزارش ایرنا، او از بهمن ماه سال ۸۸ تاکنون استاندار همدان بوده و موسی پور هم از مهرماه همان سال استاندار قم شده است.
اما مصطفی محمد نجار وزیر کشور امروز در مراسم تودیع و معارفه استاندار قم گفت: تغییر استانداران در راستای دنبال کردن اهداف دولت در هر استان است.
علاوه بر قم و همدان، دولت در روزهای اخیر استاندار خراسان شمالی را هم تغییر داده و شایعاتی درباره تغییر برخی استانداران دیگر نیز منتشر شده است.
کلمه: سی و یکمین جلسه پرسش و پاسخ سخنگوی قوه قضاییه با اهالی رسانهها در حالی قرار است امروز (دوشنبه) برگزار شود که پایگاه خبری تحلیلی کلمه به علت محدودیتهای موجود، قادر به شرکت در این جلسه نیست. در سی جلسه مطبوعاتی پیشین محسنی اژه ای نیز سؤالات در چارچوبی مشخص و نسبتا از پیش تعیین شده مطرح شدهاند و به خصوص از کاستیهایی که دستگاه قضایی در التزام به حقوق شهروندان داشته و دارد، کمتر سخنی به میان آمده است.
از آنجا که به علت محدودیتهای اعمال شده، خبرنگاران کلمه امکان حضور در جلسه دادستانی کل کشور با خبرنگاران رسانهها را ندارند، کلمه از همکاران خود در سایر رسانه ها درخواست میکند سؤالات زیر را که پرسشهای بخشی از افکار عمومی کشور است، با آقای محسنی اژهای مطرح کنند و از سخنگوی محترم قوه قضاییه نیز میخواهیم برای روشن شدن افکار عمومی در نشست خبری هفتگی پاسخگوی سؤالات زیر باشند:
1 . رهبری در سخنان اخیر خود بار دیگر بر حفظ آبروی متهمان تاکید کردند، از آنجا که در سال ۸۸ ده ها تن از فعالان سیاسی و روزنامه نگاران با لباس زندان و دمپایی در برابر میلیونها بیننده قرار گرفتند، برای اعاده حیثیت آنان چه کرده اید؟
۲ . نرگس محمدی به رغم بیماری و داشتن فرزندان کوچک همچنان در زندان است، این در حالی است که دادستان تهران ادعا کرده بود که برای زنان و بیماران تخفیف های ویژه در نظر گرفته شده است. شما به عنوان دادستان کل کشور آیا نامه این مادر دردمند را خوانده اید؟ برای تخفیف آلام او و سایر مادران زندانی چه تدبیری اندیشیده اید؟
۳ . بیش از ۵۰۰ روز از حبس غیر قانونی میرحسین موسوی و مهدی کروبی گذشته است. تاکنون هیچ مقام رسمی و قضایی مسئولیت این مساله را به عهده نگرفته است. شما به عنوان یک مقام مسئول چه پاسخی برای این حبس غیرقانونی دارید؟ چرا آنان که بدون حکم قانونی در زندان خانگی هستند، از حداقل حقوق و امکانات قانونی لازم برای یک زندانی نیز محروماند؟
۴ . تعدادی از زندانیان سیاسی از جمله بهمن احمدی امویی روزنامه نگار منتقد برخلاف آیین نامه زندان ها به زندان رجایی شهر منتقل شده اند، به عنوان دادستان کل کشور چه توضیحی برای این اقدام غیرقانونی دارید؟
۵ . معاون حقوقی سپاه پاسداران از اخراج تعدادی از کارکنان این نهاد خبر داد که در انتخابات ۸۸ تخلف داشته اند، با توجه به اینکه مساله مداخله سپاه در انتخابات ریاست جمهوری دهم و پیامدهای پس از آن موضوع شکایت هفت تن از زندانیان سیاسی از سردار مشفق است، توضیح دهید که نتیچه این شکایت به کجا رسید و قوه قضاییه تاکنون چه اقدامی دراین راستا صورت داده است.
کلمه پیش از این و در آستانه نشست های مطبوعاتی پیشین سخنگوی قوه قضاییه هم یازده پرسش را مطرح ساخته بود که در اینجا می توانید بخوانید:
پرسشهای قبلی کلمه از دادستان کل کشور
در پی برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در مصر و پیروزی محمد مرسی در اولین انتخابات آزاد این کشور پس از بیش از شش دهه جکومت نظامیان، جبهه مشارکت ایران اسلامی در پیامی این انتخاب را به مردم مصر و منتخبشان تبریک گفته و آرزوی موفقیت برای آنها کرده است.
به گزارش نوروز در بخشی از بیانیه جبهه مشارکت ایران اسلامی آمده است: تجربه تلخ بسیاری از کشورها این است که حاکمان چون از نردبان دموکراسی بالا رفتند و به قدرت رسیدند، آن نردبان را شکستند تا کسی را یارای به چالش کشیدن قدرت آنها نباشد. آنها پس از اندک زمانی به بهانه امنیت ملی، تشویش اذهان عمومی و وابستگی به بیگانگان، مخالفان و منتقدان خود را به زندان انداختند، روزنامه ها را بستند، احزاب را منحل و نهادهای مدنی را تعطیل کردند تا ادعای دشمنان اسلام که دین اسلام دین خشونت و دیکتاتوری است معنا پیدا کند. اینک شما هم در معرض این آزمون قرار گرفته اید که به عنوان یک مومن آیا خواهید توانست با مخالفان سیاسی خود با صداقت و انصاف و عدل برخورد کنید و برای ماندن در قدرت غیرخودی ها را با هر وسیله و روشی از صحنه بیرون نکنید؟
جبهه مشارکت در این بیانیه در پرسشی به رییس جمهور منتخب مصر تاکید کرده است که همه بر این اعتقاد هستیم که اسلام متضمن سعادت دنیا و اخرای مردم است، اما سوال این است که آیا ما مجاز هستیم تا ایده ها و آرمان های خود را بهر قیمت بر مردمی که بر آنها حکومت می کنیم تحمیل کنیم، حتی اگر آن آرمان ها را به حق بدانیم؟
متن کامل این پیام بشرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب آقای دکتر محمد محمد مرسی
رئیس محترم جمهوری عربی مصر
السلام علیکم و رحمة الله و برکاته
جبهه مشارکت ایران اسلامی پیروزی جنابعالی را در اولین انتخابات آزاد ریاست جمهوری مصر پس از عصر دیکتاتوری، صمیمانه به شما و مردم مصر تبریک عرض می کند. بی شک شما نیز بر این نکته واقف هستید که این ملت بزرگ مصر بودند که شما را از زندان های ستم رهایی بخشیدند تا امروز شما را در بالاترین مقام سیاسی بزرگ ترین کشور اسلامی – عربی مستقر کنند. شکر این نعمت خدمت صادقانه و تلاش خستگی ناپذیر برای تحقق آرمانهای جنبش مردم مصر و سعادت و رفاه آنان است.
جنابعالی در برنامه های انتخاباتی خود به صراحت وعده های امیدوار کننده ای به ملت خود دادید که اینک به عنوان یک مومن وظیفه شرعی شما عمل به آن وعده هاست تا بتوانید چهره ای از اسلام ارائه دهید که متضمن صلح و دوستی و پیشرفت و توسعه است. بر خود لازم می دانیم با توجه به تجربه گران یکصد ساله انقلاب و اصلاح در جهان اسلام، نظر شما را به اهم چالش هایی که سیاستمداران مسلمان به صورت روزافزون در معرض ابتلای آنها هستند جلب کنیم و آرزو داریم که شما با تدبیر، الگویی موفق از سازگاری دین و دموکراسی ارائه نمائید.
۱- مرمسالاری:
جناب آقای دکتر مرسی
شما در یک مسیر نسبتا دموکراتیک به قدرت رسیدید. در برابر شما سیاستمدار دیگری بود که در آرمان و تاکتیک نقطه مقابل شما بود و این اهمیت پیروزی شما را دو چندان می کند. تجربه تلخ بسیاری از کشورها این است که حاکمان چون از نردبان دموکراسی بالا رفتند و به قدرت رسیدند، آن نردبان را شکستند تا کسی را یارای به چالش کشیدن قدرت آنها نباشد. آنها پس از اندک زمانی به بهانه امنیت ملی، تشویش اذهان عمومی و وابستگی به بیگانگان، مخالفان و منتقدان خود را به زندان انداختند، روزنامه ها را بستند، احزاب را منحل و نهادهای مدنی را تعطیل کردند تا ادعای دشمنان اسلام که دین اسلام دین خشونت و دیکتاتوری است معنا پیدا کند. اینک شما هم در معرض این آزمون قرار گرفته اید که به عنوان یک مومن آیا خواهید توانست با مخالفان سیاسی خود با صداقت و انصاف و عدل برخورد کنید و برای ماندن در قدرت غیرخودی ها را با هر وسیله و روشی از صحنه بیرون نکنید؟
شما درکشوری به قدرت رسیدید که سال های متمادی اسیر دیکتاتوری وابسته بود و حتی هنوز نیز اقتدارگرایی نظامی، مجالی برای اجرای کامل برنامه های دموکراسی فراهم نمی کند و این مسئولیت شما را مضاعف می کند که در عین مبارزه مدنی با حاکمیت نظامیان برای گسترش فضای باز سیاسی و تقویت نهادهای مدنی و بسط و ارتقاء رسانه های آزاد و مستقل تلاش کنید و اجازه ندهید در اذهان عمومی مردم مصر و جهان تفاوتی بین دیکتاتوری سابق و حاکمیت اسلامگرایان دیده نشود. بی شک مهم ترین نهاد مردمسالاری انتخابات آزاد است که هرچند بدون نهادهای مدنی و رسانه های آزاد معنای چندانی ندارد ولی با این حال برخورداری از نهاد انتخاباتی مستقل که تضمین کننده سلامت انتخابات باشد و به خصوص دست تطاول نظامیان را از این عرصه کوتاه کند اهمیت ویژه ای دارد.
۲- اسلامیت:
جناب آقای رییس جمهور
ما و شما براین اعتقاد هستیم که اسلام متضمن سعادت دنیا و اخرای مردم است، اما سوال این است که آیا ما مجاز هستیم تا ایده ها و آرمان های خود را بهر قیمت بر مردمی که بر آنها حکومت می کنیم تحمیل کنیم، حتی اگر آن آرمان ها را به حق بدانیم؟
اسلام دین آگاهی و خرد است. به اعتقاد ما “کلمة الله هی العلیا” و به باور ما “الاسلام یعلوا و لا یعلی علیه”، اما قویا معتقد هستیم این حقیقت تابناک در فضای آزادی تجلی می کند که همه افکار و اندیشه ها آزاد باشند و اصحاب فکر و اندیشه بتوانند بدون هیچ واهمه ای آثار فکری خود را در قالب های مختلف به مردم عرضه کنند. به باور ما چاره دگراندیشان و مخالفان ما تیغ و درفش نیست، اسلامی که ما می شناسیم نه فقط اجازه ابراز اندیشه های مخالف را می دهد و از آن واهمه ندارد، بلکه از آن برای تجلی چهره تابناک اسلام، استقبال هم می کند.
۳- زندگی خصوص مردم:
جناب آقای رییس جمهور
امروز به عدد انسان های روی زمین، اسلوب های زندگی متفاوت وجود دارد و از مهم ترین ویژگی های زندگی امروزی، تفکیک زندگی خصوصی از عرصه اجتماعی است. هرچند اسلام برای مومنان از زمان تولد تا مرگ دستورالعمل دارد اما از مهم ترین دغدغه های جوامع مختلف نحوه تعامل حاکمیت دینی با عرصه خصوصی است و نگران آن هستند تا پیروان نطریه دین حداکثری بر تمام زوایای پنهان و آشکار زندگی خصوصی مردم چنگ اندازند و آسایش و آرامش آنها را بر هم زنند. در حالی که می توان با واگذار کردن خلوت مردم به خدای آنها، در عین تاکید بر نظم و اخلاق اجتماعی، روش های مختلف زندگی مردم را به رسمیت شناخت.
جناب آقای دکتر مرسی
آنچه آمد گوشه کوچکی از چالش ها و دغدغه های مومنان در جهان امروز است که متاسفانه علی رغم تلاش مصلحان، پاسخ شایسته ای در عمل نیافته است به همین دلیل چهره اسلام، مشوش و تبلیغات دشمنان اسلام کارگر افتاده است. اینک شما در ادامه تجربه این مصلحان مسئولیتی بر دوش گرفته اید که بر شانه های شما سنگینی خواهد کرد. ما برای شما دعا می کنیم و آرزو داریم در این چند سالی که به سرعت سپری خواهد شد، برای مردم خود آزادی و رفاه و پیشرفت و برای مردم منطقه و جهان، منادی صلح و مبشر دوستی باشید.
جبهه مشارکت ایران اسلامی
کلمه – گروه کارگری: سوت کارخانجات کشور در روز ۲۵ تیر ماه در اقدامی اعتراضی به شرایط اقتصادی کشور به مدت یک دقیقه به صدا در خواهد آمد. گردانندگان صنایع کشور در بخش خصوصی همچنین ۱۵ روز به شورای پول و اعتبار و بانک مرکزی مهلت داده اند تا نرخ بهره را به صورت گذشته بازگردانند، و تهدید کرده اند که در غیر این صورت، اقدامات اعتراضی دیگری را تدارک خواهند دید.
این موضوع را رییس خانه صنعت و معدن ایران اعلام کرد و علت آن را نیز افزایش بهره بانکی برای بخش تولید و صنعت دانست که به اعتقاد وی باید به کمتر از ۷ الی ۸ درصد کاهش یابد. او تصریح کرد که به نشانه اعتراض نسبت به تصمیم شورای پول و اعتبار مبنی بر افزایش بهره بانکی از یازده درصد به ۲۱درصد، در روز ۲۵ تیرماه به مدت یک دقیقه سوت تمام کارخانجات به صدا در خواهد آمد.
به گزارش کلمه، شورای پول و اعتبار ایران چند ماه قبل در دی ماه ۱۳۹۰ به بهانه جذب نقدینگی سرگردان در جامعه و در واکنش به التهاب در بازار ارز، نرخ سودهای بانکی را افزاشی داد. این شورا اعلام کرد که پس از این، نرخ سود بانکی باید بیشتر از نرخ تورم باشد، و با این توجیه نرخ سود بانکی را به ۲۱ درصد افزاش داد.
به گزارش ایلنا، اکنون هادی غنیمی فرد رییس خانه صنعت و معدن از اعتراض کارخانجات به این تصمیم خبر داده و در مراسم روز ملی صنعت و معدن گفته است: پول و منابع مالی باید به دست تولید کننده داده شود تا به ازای آن ارزش افزوده در اقتصاد کشور ایجاد شود. ما از دولت حمایت نمی خواهیم، تنها موانع ایجاد کرده را رفع کند، از نمایندگان مجلس تقاضا هم داریم که به وضعیت نرخهای بانکی رسیدگی کنند چرا که در غیر این صورت دیگر برای انتخابات به آنها رای نمیدهیم!
شرایط اسفبار اقتصادی و تولیدی کشور تنها صاحبان کارخانه های را به سوی اعتراض سوق نداده است، بلکه کارگران نیز بیشتر از گذشته قربانی بیتدبیری ها و ناکارآمدی دولت می شوند. در روزهای پایانی خردادماه امسال هم ده هزار نفر از کارگران در بخش ها ی مختلف صنعتی و تولیدی در حرکتی اعتراضی، نامه ای به مسولین کشور فرستاند.
این کارگران ضمن اعتراض به شرایط سخت معیشتی و اوضاع نابسامان کار و تولید در کشور، اعلام داشتند: ” عدم پرداخت بموقع دستمزد زیر خط فقر کارگران بیداد میکند. توام با چنین وضعیت اسفبار و غیر قابل تحملی در مورد دستمزدها، اصلاحیهای بسیار ضد کارگری بر روی قانون کار که امنیت شغلی و معیشت کارگران را نشانه رفته است، تهیه شده و قرار است بزودی به مجلس ارائه شود. شرکتهای پیمانکاری همچنان مشغول چپاول دسترنج کارگران هستند و ناامنی شغلی، اخراج سازی و تعطیلی کارخانهها در بدترین وضعیت نسبت به سالهای پیش قرار دارد.بدون تردید نه تنها ما کارگران بلکه هیچ انسان شریف و منصفی تحمیل چنین شرایطی را بر میلیونها کارگر و خانوادههای آنان بر نمیتابد.”
همچنین با گران شدن روزانه مواد غذایی، اقشار مختلف مردم در ابتدای هفته گذشته در حرکتی اعتراضی اقدام به اعتصاب خرید نان و شیر به مدت سه روز کردند. این اعتراض که به صورت خودجوش در میان مردم شکل گرفت و از طریق پیام کوتاه توسط تلفن همراه و فضای مجازی اطلاع رسانی شد، به حدی گسترده بود که رسانه های دولتی را به عکس العمل واداشت. کلمه پیش از این در گزارشی از استقبال قابل توجه مردم از این حرکت اعتراضی خبر داده بود.
ناتوانی روزافزودن دولت در اداره امور کشور به خصوص وضعیت بحرانی اقتصاد باعث شده که ناظران پیش بینی کنند اعتراضات بخش های مختلف جامعه به خصوص اقشار ضعیف و کم درآمد، علیه این نابسمانی ها گسترده تر شود. برخی فعالان کارگری هم پیش بینی کرده اند که لشگر بیکاران تا پایان تابستان از راه می رسند و بدین ترتیب با توجه به ناکارآمدی دولت، باید منتظر گسترش بحران به عرصه های مختلف ماند.
چند روز قبل یک عضو هیات مدیره کانون شوراهای اسلامی کار استان تهران به ایلنا گفته بود: “در پایان سه ماهه فصل تابستان با افزایش بیسابقه نرخ بیکاری مواجه میشویم.” علی دهقان کیا با انتقاد از نحوه حمایت از واحدهای تولیدی “واردات بی رویه کالاهای چینی و عدم حمایت کافی از واحدهای تولیدی” را موجب بروز بحران بیکاری اعلام کرده بود.
دیروز هم یکی از اعضای هیات مدیره کانون شوراهای اسلامی کار استان تهران از بیکاری پنهان ۵۰ درصد از کارگران کشور به دلیل افزایش بی سابقه تورم خبر داد. عبدالله مختاری در گفت و گو با ایلنا اظهار داشت: نرخ تورم سبد هزینه خانوار کارگری بیش از ۳۰ درصد افزایش یافته است و کارگران قادر به تامین هزینههای اصلی زندگی خود نیستند. او با بیان اینکه دستمزد کارگران تنها ۵۰ درصد از هزینههای اصلی زندگی آنها را تامین میکند، یاد آور شد: کارگران برای تامین مایحتاج ضروری زندگی خود مجبور هستند که در سه شیفت فعالیت کنند.
کلمه – گروه اقتصادی: در حالی که ماههاست زمزمههای افزایش قیمت حاملهای انرژی مطرح است و مسئولان و رسانههای دولتی حتی قیمتهایی نظیر بنزین ۱۰۰۰ تومانی و برق و آب ۲۰ درصد گرانتر مطرح شده بود، وزیر اقتصاد شب گذشته از منتفی شدن افزایش قیمت سوخت و آب و برق و حاملهای انرژی در فاز دوم طرح هدفمندی یارانهها خبر داد و تلویحا عقبنشینی دولت از دومین مرحله حذف یارانهها را اعلام کرد.
شمسالدین حسینی برای اینکه صراحتا به عقبنشینی دولت از اجرای فاز دوم هدفمندی سخن نگوید، منتفی شدن این طرح را با این عبارات بیان کرد: «اجرای گام قانون هدفمندسازی یارانهها به معنای اصلاح یا افزایش قیمتها اساسا از دستور کار خارج شده است، کارهای زیرساختی صورت میگیرد اما گام دوم هدفمندسازی یارانهها با تلقی افزایش قیمت از دستور کار خارج شده است.»
به گزارش کلمه، سخنگوی اقتصادی دولت احمدی نژاد در حالی از خارج شدن گام دوم هدفمندسازی یارانهها از دستور کار دولت خبر میدهد که یکشنبه هفته گذشته محمدرضا فرزین، دبیر ستاد هدفمندی یارانه ها، از قطعی بودن اجرای فاز دوم طرح هدفمندی بر اساس قانون خبر داده و در عین حال گفته بود: «قانون تاکید دارد که فاز دوم هدفمندی یارانه های در سال جاری اجرا می شود، اما زمانی برای آن معین نکرده است.»
وی خاطرنشان کرده بود که «ستاد هدفمندی یارانهها در حال مطالعه برای زمان اجرای فاز دوم هدفمندی یارانههاست.»
پیش از این هم وزیر نیرو مهمترین ماموریت این وزارتخانه در سال جاری را اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها دانسته بود و مسئولان زیردست او نیز از افزایش ۲۰ درصدی قیمت آب در مرحله دوم اجرای قانون خبر داده بودند.
مجید نامجو مجلس را متهم کرده بود که «طراحی دولت برای مرحله دوم هدفمندی یارانه ها را به هم زده» ولی با این حال تصریح کرده بود که «دولت با تغییراتی اصرار دارد فاز دوم در اولین فرصت به اجرا درآید.» تغییراتی که اکنون مشخص شده در واقع به معنای منتفی بودن اجرای کل طرح یا دستکم بخش اصلی آن یعنی افزایش قیمتها خواهد بود و به «کارهای زیرساختی» که مشخص نیست چیست، محدود خواهد ماند.
اکنون مشخص نیست دولت با توجه به این تصمیم جدید، و همچنین با توجه به حذف بیش از چهار میلیون نفر از فهرست دریافتکنندگان یارانه نقدی، در ماههای آتی میزان یارانههای نقدی پرداختی به مردم را تغییر خواهد داد یا خیر.
وزیر اقتصاد که دیشب و پس از جلسه با مدیران ارشد بازار سرمایه از جمله مسئولان این وزارتخانه و نیز رئیس مسئولان بانک مرکزی به اعلام خبر توقف اجرای فاز دوم هدفمندی پرداخته است، همزمان رسانههای غربی را متهم کرده «آمارهای دروغ» ارائه میدهند تا آمارهای واقعی داخلی را زیر سؤال ببرند.
حسینی با اشاره به آغاز تحریمها، گفته است: «انتشار شایعات منفی و ایجاد فضای نامناسب در کنار از بین بردن اعتبار از نظامهای آماری کشور نیز از سوی رسانه های غربی دنبال میشود. مخدوش کردن آمارهای داخلی و قبولاندن دروغهای خود، موضوعی است که در دستور کار رسانههای بیگانه قرار دارد.»
منتفی بودن افزایش قیمتها در فاز دوم هدفمندی یارانهها در شرایطی اعلام شده که قیمت دلار آزاد همچنان در مرز ۲۰۰۰ تومان در حال پایین و بالا رفتن است، تحریمهای نفتی اتحادیه اروپا در حال آغاز شدن است، تحریم بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران از سوی آمریکا نیز از سه روز قبل آغاز شده و همچنین بر اساس آخرین گزارش بانک مرکزی، در هفته گذشته ۸۱ درصد مواد خوراکی نسبت به قبل گرانتر شدهاند.
همزمان اعتراضات صنفی و کارگری نیز در نقاط مختلف کشور بالا گرفته است؛ به طوری که علاوه بر نامه ۱۰ هزار نفری کارگران به وزیر کار که در آن به یارانههای نقدی نیز اشاره شده بود، بخش قابل توجهی از صنایع و واحدهای تولیدی نیز در سه ماه اخیر با مشکلات عمدهای مواجه بودهاند که به اخراج و بیکاری گسترده کارگران منجر شده و همچنین بر اساس اعلام رییس خانه صنعت و معدن، کارخانجات سراسر کشور نیز قصد دارند در اعتراض به شرایط اقتصادی و افزایش بهره تسهیلات بانکی، روز ۲۵ تیر ماه در اقدامی اعتراضی برای مدت یک دقیقه سوت کارخانهها را به صدا درآورند.
در چنین شرایطی، قابل درک است که چرا دولت احمدی نژاد از اجرای فاز دوم هدفمند کردن یارانهها که به معنای شوک جدید به قیمتها و موج جدیدی از گرانیهاست، عقبنشینی میکند. اما آنچه قابل درک نیست، این است که چرا تصمیمهای این دولت همیشه اینقدر دیر، دور از منطق، غیر عاقلانه و غیر کارشناسی اتحاذ و اعلام میشود و چرا همیشه بعد از اینهمه همه تبعات ناگوار یک طرح مشخص شد، دولت متوجه میشود که باید اجرای آن را متوقف کند؟
گزارش هفتگی بانک مرکزی از متوسط قیمت خرده فروشی برخی از مواد خوراکی در تهران که در ایسنا منتشر شده، خبر از افزایش قیمت ۸۱ درصد مواد خوراکی نسبت به هفته مشابه ماه قبل می دهد که بیشترین گرانی مربوط به انواع میوه جات بوده است.
بر اساس این گزارش که مربوط به هفته منتهی به ۹ تیر ماه ۹۱ است، گوشت مرغ طی این هفته در مقایسه با هفته مشابه ماه قبل بیشترین افزایش قیمت را تجربه کرده است. همچنین طی این هفته بیشترین افزایش قیمتها مربوط به هلو با ۱۸۲.۱ درصد، گوجه سبز با ۱۶۹.۲ درصد رشد، سبزیهای برگی با ۱۲۳.۳ درصد، سیب زرد با ۱۱۲.۹ درصد، طالبی با ۱۱۵.۸ درصد، خیار با ۱۰۸.۰ درصد رشد نسبت به هفته مشابه سال قبل بوده است.
جزییات قیمتها
در هفته مورد گزارش در گروه لبنیات بهای کره پاستوریزه اندکی افزایش داشت وقیمت سایر اقلام این گروه نسبت به هفته قبل بدون تغییر بود. بهای تخممرغ افزایش یافت وشانهای ۴۱۰۰۰ الی ۵۴۰۰۰ ریال فروش میرفت. در گروه برنج، قیمت تمام اقلام این گروه ثابت بود. در گروه حبوب، بهای لوبیا قرمز افزایش جزیی داشت و قیمت سایر اقلام این گروه نسبت به هفته قبل بدون تغییر بود.
در هفته مورد بررسی، در میادین زیر نظر شهرداری تهران سیب زرد تخم لبنان، انجیر و گوجه سبز عرضه نمیشد ولی سایر اقلام میوه و سبزی تازه که تعدادی از آنها از نظر کیفی در سطح پایینی قرار داشتند، به نرخ مصوب سازمان میادین میوه و ترهبار عرضه میگردید.
میوهفروشیهای سطح شهر اقلام مرغوب میوهوسبزی تازه را عرضه مینمودند که در گروه میوه های تازه بهای سیب زرد تخم لبنان، گوجه سبز، هلو، خربزه و هندوانه افزایش ولی قیمت سایر اقلام این گروه به ویژه سیب گلاب، شلیل و شبرنگ و انگور کاهش یافت. در گروه سبزیهای تازه بهای گوجه فرنگی، بادنجان، لوبیا سبز و سبزیهای برگی کاهش ولی قیمت سایر اقلام این گروه افزایش داشت.
در این هفته بهای گوشت گوسفند کاهش ولی قیمت گوشت تازه گاو وگوساله و گوشت مرغ افزایش یافت.
در هفته مورد بررسی، بهای قند، شکر و چای خارجی اندکی کاهش داشت و قیمت انواع روغن نباتی ثابت بود.
لبنیات و تخم مرغ
در هفته مورد گزارش، در گروه لبنیات بهای کره پاستوریزه معادل ۰.۲ درصد افزایش داشت وقیمت سایر اقلام این گروه بدون تغییر بود. بهای تخم مرغ معادل ۶.۳ درصد افزایش یافت.
برنج و حبوب
در هفته مورد بررسی، در گروه برنج قیمت تمام اقلام این گروه ثابت بود. در گروه حبوب بهای لوبیا قرمز معادل ۰.۶ درصد افزایش داشت و قیمت سایر اقلام این گروه بدون تغییر بود.
میوهها و سبزیهای تازه
در هفته مورد گزارش، در گروه میوههای تازه بهای سیب زرد تخم لبنان معادل ۶.۴ درصد، گوجه سبز ۱۸.۱ درصد، هلو ۱۴.۱ درصد، خربزه ۱.۱ درصد وهندوانه ۱۸.۱ درصد افزایش ولی قیمت سایر اقلام این گروه بین ۰.۱ درصد تا ۱۷.۸ درصد کاهش یافت. در گروه سبزیهای تازه بهای گوجه فرنگی معادل ۱۵.۵ درصد، بادنجان ۱۴.۴ درصد، لوبیا سبز ۷.۷ درصد وسبزیهای برگی ۷.۹ درصد کاهش ولی قیمت سایر اقلام این گروه بین ۲.۶ درصد تا ۱۱.۷ درصد افزایش داشت.
گوشت قرمز و گوشت مرغ
در هفته مورد بررسی، بهای گوشت گوسفند معادل ۴ درصد کاهش ولی قیمت گوشت تازه گاو و گوساله ۰.۹ درصد وگوشت مرغ ۱۲.۶ درصد افزایش یافت.
قند، شکر، چای و روغن نباتی
در هفته مورد گزارش، بهای قند معادل ۴ درصد، شکر ۰.۱ درصد و چای خارجی ۰.۳ درصد کاهش داشت و قیمت انواع روغن نباتی ثابت بود.
بیشترین افزایش و کاهشها
بر این اساس بیشترین افزایش در هفته منتهی به ۹ تیر ماه نسبت به هفته قبل از آن مربوط به گوجه سبز و هندوانه با ۱۸،۱درصد افزایش و بیشترین کاهش مربوط به انگور با ۱۷درصد کاهش بوده است.
همچنین در بخش مقایسه قیمت اقلام طی هفته ۹ تیر ماه با هفته مشابه سال قبل بیشترین افزایش قیمت مربوط به هلو با ۱۸۲درصد رشد قیمت بوده است. بیشترین کاهش قیمت در این مقایسه مربوط به تخممرغ با ۸ درصد کاهش بوده است.
سازمان حج و زیارت در اطلاعیه ای از توقف صدور ویزا برای زائران ایرانی و برخی از کشورهای اسلامی خبر داد.
در اطلاعیه روابط عمومی سازمان حج و زیارت آمده است: در یک اقدام پیش بینی نشده مؤسسه ارائه خدمات عمره عربستان از روز چهارشنبه مورخ ۳۱ خرداد سیستم صدور ویزا و ارسال اطلاعات افراد برای اخذ ویزا را برای برخی از کشورهای اسلامی ازجمله جمهوری اسلامی ایران متوقف کرد. لذا امکان صدور ویزا از آن تاریخ تاکنون میسر نگردیده است.
به گزارش کلمه، مشخص نیست چرا سازمان حج و زیارت این خبر را با ۱۱ روز تاخیر به اطلاع مردم رسانده و این تاخیر یازده روزه چه تبعاتی برای متقاضیان حج عمره و کاروان های زیارتی خواهد داشت.
در اطلاعیه این سازمان همچنین تاکید شده که سازمان حج و زیارت حتی امکان ارسال اطلاعات برای صدور ویزا را هم از تاریخ مذکور از دست داده است؛ احتمالا بدین معنا که طرف عربستانی حاضر به پذیرش مدارک از ایران هم نشده است.
سازمان مذکور همچنین خاطرنشان کرده که کسانی که تا قبل از تاریخ ۳۱ خرداد موفق به اخذ ویزا شده اند، با تغییر در تاریخ و در چارچوب سهمیه روزانه ۴۵۰۰ نفری ایران اعزام خواهند شد؛ هرچند درباره علت تغییر تاریخ هم توضیح نداده است.
دفتر نمایندگی سازمان حج و زیارت در عربستان وعده داده که موضوع را پیگیری کند و ابراز امیدواری کرده که قبل از اتمام ویزاهای اخذ شده مشکل برطرف شود.
گفته می شود که اگر اعزام ها طبق برنامه انجام شود، تا ۱۶ تیرماه (جمعه این هفته) زائران دارای ویزا اعزام خواهند شد و پس از آن، ایران هیچ زائر ایرانی در عمره نخواهد داشت.
به گزارش کلمه، در روزهای اخیر برخی سایتها خبر از لغو اعزام زائران عمره در ماههای شعبان و رمضان امسال داده بودند که معاون سازمان حج و زیارت، آن را شایعه خوانده بود.
رسانه ها گزارش دادند که مسئولان دولتی در مراسم روز ملی صنعت و معدن، از یکی از متهمان پرونده اختلاس سه هزار میلیارد تومانی به عنوان فعال و پیشکسوت برجسته حوزه صنعت و معدن تقدیر کرده اند؛ آن هم در حالی که وی در مراسم حضور نداشته است.
بر اساس گزارش ایلنا، در روز ملی صنعت و معدن امسال، از حدود ۷۰ نفر از فعالان حوزه صنعت و تولید کشور قدردانی و به آنها لوح تقدیر داده شد. اما در جریان قدردانی از نمایندگان بخش خصوصی صنعت، نام دو نفر از مدیران سابق دولتی نیز مطرح شد که معاونان سابق وزیر صنعت، معدن و تجارت بودند و از آنها به عنوان مدیران برجسته حوزه صنعت تقدیر شد، هر چند که هیچکدام از آنها در مراسم حاضر نبودند.
به نوشته این خبرگزاری، این مسئله از آن رو حائز اهمیت است که یکی این دو نفر که سابقا رئیس سازمان گسترش و نوسازی (ایدرو) بود، در جریان پرونده تخلف مالی سه هزار میلیارد تومانی به عنوان یکی از متهمان شناخته و به دادگاه معرفی شده بود. به تبع همین ماجرا بود که وی (الف.ر) از بدنه وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز حذف شد. ایلنا خاطرنشان کرده که تقدیر از فردی که به عنوان متهم در یک پرونده بزرگ تخلف مالی شناخته شده است، آن هم در کنار تقدیر از فعالان بخش خصوصی اقتصاد، جای تامل دارد.
صبح روز شنبه مسئولان زندان رجایی شهر کرج، طی یک اقدام ناگهانی اعلام کردند که تصمیم گرفته اند، زندانیان سیاسی-عقیدتی سالن ۱۲ زندان رجایی شهر را به بخش دیگری که کوچک و نامناسب و دارای حداقل امکانات و فضای مورد نیاز اسکان زندانیان است، منتقل کنند. زندانیان در اعتراض به این تصمیم، از دریافت غذای دولتی خودداری کردند.
به گزارش کلمه، صبح روز شنبه مسئولان زندان رجایی شهر کرج، طی یک اقدام ناگهانی اعلام کردند که تصمیم گرفته اند، زندانیان سیاسی-عقیدتی سالن ۱۲ زندان رجایی شهر را به بخش دیگری منتقل کنند.
بر اساس این گزارش قرار بر این بوده است که در ابتدا زندانیان عقیدتی و سپس زندانیان سیاسی منتقل شوند، اما زندانیان این بند مخالفت خود را از این تصمیم به رییس زندان اعلام کردند.
بر اساس مشاهده ی نمایندگان زندانیان سیاسی و عقیدتی این زندان، محل جدید بسیار کوچک و نامناسب و دارای حداقل امکانات و فضای مورد نیاز اسکان زندانیان است.
محل جدید فضایی ایزوله است که شبیه بندهای امنیتی ۲۰۹ ساخته شده تا زندانیان امکان هیچ گونه ارتباطی با هیچ کدام از بندهای دیگر زندان و همچنین مراکز بهداشتی و درمانی نداشته باشند.
زندانیان سیاسی و عقیدتی زندان رجایی شهر در اقدامی یک دست، تصمیم گرفتند که ابتدا با مذاکره از انجام این تصمیم جلوگیری کنند و وقتی نتیجه ای از آن نگرفتند، به صورت اعتراضی سهمیه غذای دولتی و جیره ی مواد غذایی روزانه خود را دریافت نکردند.
در همین حال حشمت الله طبرزی نیز اعلام کرد که در صورت انتقال به این بند تا زمانی که به زندان اوین اعزام نشود اعتصاب غذای نامحدود خواهد کرد.
بر اساس این گزارش، زندانیان دیگر نیز فعلا تصمیم گرفته اند که به محل جدید که شرایطی بسیار سخت تر از شرایط فعلی دارد نروند مگر اینکه مموران برای انتقال آنان به زور متوسل شوند.
چهار نفر از فعالان کارگری و حقوق بشری زندانی در بند ۳۵۰ زندان اوین با انتشار بیانیه ای نسبت به گرانی های افسارگسیخته اخیر به طور جدی به دولت هشدار دادند و از سوی دیگر از اعتراض های ده هزار نفری کارگران حمایت و دستگیری های فعالان کارگری را محکوم کرده اند.
به گزارش کلمه، این بیانیه که به امضای ابراهیم زاده، شهابی، رئیس دانا و کبودوند رسیده است ابتدا شرحی از تورم و گرانی ماه ها و روزهای اخیر می دهند و شعارهای دولت را گوشزد می کنند و سپس مشکلات کارگران را در این شرایط بر شمرده و تاکید دارد که کارگران پیش نویس اصلاح قانون کار را به کلی ضد کارگری و قانون موسوم به هدفمندی یارانه ها را ناکارآمد و ویرانگر زندگی بخش اعظم مردم می دانند.
این فعالان کارگری و حقوق بشری در این بیانیه به موضوع گران شدن نان تاکید بسیاری دارند و این سوال را پرسیده اند که دولت به چه جسارتی می تواند قیمت نان را افزایش دهد؟
آنها همچنین به دولت هشدار داده اند که باید وضعیت وخامت بار زندگی کارگران و مزدبگیران و افراد فرو دست جامعه را دریابد و در اسرع وقت تمهیدات لازم را به عمل آورد.
متن کامل این بیانیه که در اختیار کلمه قرار گرفته به شرح زیر است:
افزایش یکباره قیمت ها سبب کاهش قدرت خرید شده است که مشمول قانون حداقل دستمزد برابر با ۳۸۹ هزار تومان می شود. این مبلغ حداکثر برای تامین مخارج فقط چند روز یک خانواده کافی است. سفره تهی کارگران در سال جدید در کنار افزایش گرانی و تورم، اخراج بی رویه کارگران و تعطیلی پی در پی بنگاه ها و کارخانه های کوچک و بزرگ اثرات جبران ناپذیرو فشارهای روحی و روانی فراوانی برای کارگران و خانواده هایشان پدید آورده است.
شعارهای دولت برای رفع مشکلات کارگران با عملکرد دولت مطابقت ندارد. در سال جاری شورای دولتی عالی کار در بهترین حالت افزایش ۱۸ درصد دستمزد سال ۱۳۹۱ را برای کارگران تصویب کرده است. سال جاری با گرانی کالاهای اساسی همراه شد به طور مثال افزایش بهای مواد غذایی از جمله روغن نباتی، مواد لبنی، برنج و گوشت همراه با شوک ناشی از گرانی نان و انواع میوه ها و سبزیجات.
دیگر هیچ کالایی نیست که در سبدکالاهای اساسی مردم باشد و افزایش قیمت ۲۰ تا ۵۰ درصدی را تجربه نکرده باشد. تغییر و جابجایی مدیران و مسئولان، تنظیم بازار کشور قادر به کنترل افزایش افسار گسیخته قیمت ها نیست. گرانی افسار گسیخته و تورم غیر قابل انکار، کارگران و بازنشستگان و مزد بگیران را به ستوه آورده است. دیگر رمقی برای کارگران و قشر فرودست جامعه نماده است.
کارگران پیش نویس اصلاح قانون کار را به کلی ضد کارگری و قانون موسوم به هدفمندی یارانه ها را ناکارآمد و ویرانگر زندگی بخش اعظم مردم می دانند . مسئولان و دست اندرکاران اجرایی در شورای دولتی عالی کار و مجلس شورای اسلامی تا کی می توانند شاهد این وضعیت ناگوار و فقر و فلاکت و گرانی باشند و تنها به وعده و وعید دادن ادامه دهند؟
این افزایش قیمت ها و تورم سبب پدید آمدن مشکلات بسیاری برای کارگرانی شده است که اجاره نشین و فاقد خانه و مسکن هستند. آنها باید افزون بر تهیه هزینه اجاره مسکن هزینه های خوراک و پوشاک و درس و مدرسه و دانشگاه فرزندانشان را تامین کنند.
این روزها بیکاری و نبود درآمد کافی و گرانی نان به خوبی لمس می شود که مهم تر از همه گرانی نان است یعنی اصلی ترین قلم سبد غذایی کارگران و کشاورزان و مردم فرودست، با این وضعیت دولت به چه جسارتی می تواند قیمت نان را افزایش دهد؟
مسئولانی که با افتخار از افزایش قیمت نان سخن می گویند از درد کارگران و گرسنگان درک درستی ندارند. روشن است که هیچ گونه تلاشی برای مهار گرانی صورت نمی گیرد بنابراین باید گفت مسئولان درد گرسنگان و کارگران را نفهمیده اند . این امر سفره میلیون ها کارگر و مزد بگیر را تهدید می کند.
کارگران انتظار دارند مسئولان چاره ای اساسی برای این وضعیت اسفناک بیاندیشند و راه حلی در مورد گرانی و افزایش دستمزد در دستور کار خود قرار دهند و قانون بیمه بیکاری را برای متقاضیان کار و شاغلان اجرا کنند تا فقیرانی که می خواهند کار کنند ولی شغلی پیدا نمی کنند از این بیمه بهره مند شوند.
ما فعالان کارگری و حقوق بشری دربند به سازمان تامین اجتماعی هشدار می دهیم که عدم اجرای استمرار بازنشستگی به ۲۵ سال خانه کارگران، خلاف قانون است. ما همچنین خواستار همسان سازی حقوق بازنشستگان و یکسان سازی عیدی و پاداش کارگران وفراهم آوری زمینه اشتغال تمامی جوانان ودانش آموختگان آماده کار هستیم. باید هرچه زودتر اجرای برنامه تبدیل وضعیت کارگران پیمانی به قرار دادی و دائمی صورت پذیرد. افزون بر این ها دستمزد کارگران و حقوق بگیران برابر با سقف تورم واقعی و گرانی ها تنظیم گردد و کارگران حق ایجاد تشکل ها و سندیکاهای مستقل خود را داشته باشند.
دولت باید وضعیت وخامت بار زندگی کارگران و مزدبگیران و افراد فرو دست جامعه را دریابد و در اسرع وقت تمهیدات لازم را به عمل آورد.
در پایان ما حمایت خود را از اعتراض ۱۰ هزار نفری کارگران ایران اعلام می داریم ودستگیری های فعالان کارگری را محکوم می کنیم.
امضاها:
· بهنام ابراهیم زاده، عضو کمیته هماهنگی و عضو شورای نمایندگان در کمیته پیگیری تشکل های آزاد کارگری
· رضا شهابی عضو سندیکای شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
· فریبرز رئیس دانا عضو کانون مدافعان حقوق کارگر
· محمد صدیق کبودوند فعال حقوق بشر
تیر ۱۳۹۱
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر