مسیح علی نژاد:
امامان جمعه شهرهای ایران معمولا از جمله کسانی هستند که در خطبههای نماز جمعه خود به طور هماهنگ در مورد یک موضوع مشخص و از پیش سیاستگذاری شده سخنرانی می کنند. به همین دلیل وقتی به عنوان خبرنگار سراغ هر یک از امامان جمعه بروید معمولا پاسخ می شنوید که «ما حرف های مان را در خطبه ها می گوییم» و به این ترتیب چندان تمایلی برای اینکه مورد پرسش قرار بگیرند از خود نشان نمی دهند.
به عنوان نمونه احمد خاتمی امام جمعه موقت تهران از جمله کسانی است که وقتی چند بار سراغ ایشان برای یک گفتگوی تلفنی رفته ام هر بار پاسخ رد داده است و در عین حال حتی از تماس تلفنی برای درخواست مصاحبه هم ابراز شگفتی کرده و با گفتن چندین باره ی کلمه ی «عجب، عجب» نظر منفی خود را اعلام می کند.
آقای صدیقی یکی دیگر از امامان جمعه موقت شهر تهران است که بسیاری او را به خاطر اظهارات جنجال برانگیزش در مورد اینکه نوع پوشش دختران باعث افزایش زنا در جامعه و سپس زلزله می شود، می شناسند. او نیز امکان هر گونه گفتگوی تلفنی با خبرنگار خارج از ایران را رد می کند.
سراغ امام جمعه یکی از شهرهای بزرگ دیگر ایران می روم؛ محمد تقی رهبر امام جمعه موقت اصفهان است که اخیرا کتابی از او در مورد «حجاب» در تیراژ بالا منتشر و توسط ارگان های مختلف تکثیر شده است.
امام جمعه موقت اصفهان در این گفتگو ضمن آنکه تاکید می کند همه ی اعضای فامیل و اطرافیان خود او الزاما چادری نیستند، این بدحجاب ها دل ما را آزرده اند، با لباس و آرایش شان گستاخی و دهن کجی می کنند.
در این گفتگو همچنین در مورد حکم اعدام دو شهروند ایرانی به جرم نوشیدن مشروبات الکلی و یا صدور حکم ارتداد برای شاهین نجفی که ترانه امام نقی را خوانده است نیز سوالاتی مطرح شد که او پاسخ می دهد:
گفتگوی کامل مسیح علی نژاد با محمد تقی رهبر امام جمعه موقت اصفهان را اینجا بشنوید.
در مورد برخوردهایی که با بدحجابی در خیابان صورت می گیرد خیلی از خانواده ها را می رنجند، نیروهای امنیتی دختران را سوار ماشین می کنند و به خاطر نوع پوشش با آنها برخورد می کنند آیا شما این برخورد ها را تایید می کنید؟
بدحجابی یک ناهنجاری است در جامعه. خیلی مردم و متدینین ما خون دل می خورند، شما می گویید برخوردهای گشت دل جوان ها را می رنجاند؟ همین ها دل میلیون ها انسان را دارند می رنجانند، همین بدحجاب ها. آزادی هم یک حدی دارد یک حد و مرزی دارد. اما یک وقت می بینید به یک جایی می رسد که به گستاخی و بی حرمتی کشیده می شود.
یعنی منظورتان این هست که با بدحجابی گستاخی می کنند؟
بله با همین بی حجابی شان، با همان لباس شان، با همان آرایش شان. توی جامعه زن مجاز نیست این کارها را بکنند. الان کسانی که از خارج می آیند حالا ما خودمان هم کم و بیش دیده ایم در خارج که زنان انقدر آرایش نمی کنند اینگونه که الان ما در ایران می بینیم. این ناهنجاری دل مردم را آزرده. علما و مراجع همه اعتراض داشتند، بلاخره یک دستگاهی باید برخورد کند.
خودتان به عنوان کسی که امام جمعه یکی از شهرهای بزرگ ایران هستید، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس بودید فکر می کنید چه اتفاقی افتاده که زنان زیادی از کشور علاقه ای به رعایت حجاب اسلامی ندارند؟
به نظرم کار فرهنگی نشده. نه در کلاس ها و نه در دانشگاه و نه در رسانه ها که اصلا این خانم برای چه باید آریش کند؟ اگر برای شوهرش آرایش می کند برای چه باید در خیابان بیاید؟ چرا دختری که هنوز ازدواج نکرده باید با این وضع در جامعه ظاهر شود؟ از طرفی بیگانه هم سرمایه گذاری کرده روی اینها.
تا چه اندازه فکر می کنید عملکرد روحاینت و یا دخالت دین در حوزه های سیاسی باعث دین گریزی برخی از جوانان در ایران شده است؟
اولا دین گریزی در مورد همه جوان ها نیست. دین گریزی در مورد یک عده ای رخ داده و عده ای دیگر هم دارند لجبازی و دهن کجی می می کنند. یک عده هم در خیابان هستند که ضد انقلاب هستند البته خیلی ها هم سهل انگار هستند اما کسانی هم از از طریق ماهواره ها و سی دی ها و عوامل تبلیغی خارجی تحریک می شوند. بخشی هم همانطور که شما می گویید ممکن است دین گریز شده باشند و با دین و روحانیت مسيله دارند که خب آنها چرا مسئله دارند؟ نباید داشته باشند. اینها هم توجیه نشده اند.
آقای رهبر خیلی از خارجی ها این سوال را می پرسند که چرا ما وقتی وارد فرودگاه ایران می شویم ما را وادار می کنند که سر تا پای خودمان را بپوشیم و فقط گردی صورت و دست و پای مان معلوم باشد؟ آنها این پوشش اجباری را در واقع نوعی توهین به خودشان می دانند و می گویند چرا باید از پوششی استفاده کنند که اعتقادی به آن ندارند؟
پاسخ این است که یک خارجی که می آید ایران می داند که مرد ما به زن آنها دست نمی دهد، زن ما به مرد آنها دست نمی دهد. همین خانم اشتون که در مذاکرات هسته ای با مقامات ایرانی دیدار و ملاقات انجام می دهد بلاخره فهمید که به غیر از روسری بقیه پوشش و مواردش را باید در این دیدار ها منظم کند. کسانی که می آیند کشور ما باید بدانند که ملت ما محدودیت دارد، این ملت می گوید تو که می خواهی از فرودگاه وارد ایران شوی باید منظم شوی. حتما چینی ها هم یک مقرارتی برای خودشان دارند، شوروی هم یک قیودی برای خودش دارد. آمریکایی هم یک قیودی دارند.
خب آقای رهبر اگر قرار باشد کشورهای دیگر هم همین قوانین ما را داشته باشند، فرض کنید شما به اتفاق همسر و دخترتان وارد یک کشور خارجی شدید و به شما بگویند همسر شما و دخترتان باید مثل زنان همان کشور لباس بپوشد یعنی روسری و حجاب خودشان را بردارند، شما چه می کنید؟
ما اصلا قید این سفر را می زنیم.
خب پس در مورد ایران چی، شما الزام می کنید همه روسری و حجاب اسلامی بپوشند، آیا فکر نمی کنید ایران با این قوانین تبدیل به یک کشور منزوی شود و خیلی ها هم مثل شما بگویند ما قید سفر به ایران را می زنیم ؟
باز بر می گردم که حکم ما حکم اسلام است، ما که از خودمان در نیاوردیم. ما تابع شریعتی هستیم که این شریعت حلال و حرام دارد. احترام به مقررات جز وظیفه ماست. خارجی هم که می آید ایران روسری سرشان می گذراند و اگر می دیدند ایران برای شان آنقدر آزاد نیست خب نمی آمدند.
شما آیا به لبنان هم سفر کرده اید؟
بله آنجا ها را هم رفتیم دیدیم.
خب تلویزیون جمهوری اسلامی هم خیلی در مورد لبنان تبلیغ می کند و جوانان می بینند در همین کشوری که مورد حمایت جمهوری اسلامی است آزادی پوشش برای زنان وجود دارد....
ببینید ما نمی گوییم همه ی کار و فرهنگ لبنان درست است. ما از حزب الله لبنان حمایت می کنیم ، از مقاومت لبنان حمایت می کنیم ما که از مینی ژوپ های لبنان حمایت نمی کنیم. از رفتارهای بدشان که حمایت نمی کنیم که. آنجا یک بخشی از اروپا است در حقیقت. منتها از لحاظ سیاسی چون خط مقدم است، به خصوص حزب الله و جنوب لبنان، ما حمیات می کنیم. اما تنها کشوری که در دنیا، نظامش، رسما اسلامی است و واقعا از صدر این کشور تا ولی امر تا دولت تا حاکمیت همه شرط اش تدین و اسلامیت است، ما چنین فضایی را در هیچ کشوری نداریم..
سوال من هم همین است. شما می گویید، تنها کشوری که سراسر اسلامی است ایران است. چرا باید در چنین کشوری دختران و زنان به زور باتوم و پلیس حجاب داشته باشند؟
اولا که ، نود و نه درصد زنان ما محجبه هستند ، هیچ باتوم و کتک هم نمی خواهد، شما نگاه کنید توی راهپیمایی های ما را. اینهایی که توی خیابان می آیند و آرایش می کنند اینها عروسک هستند و این عروسک ها محدود هستند. شاید در تهران پنجاه هزار، صد هزار، بیست هزار یا ده هزار نفر هستند. اکثریت قاطع ملت ما محجبه هستند و قاطعیت دینی دارند، ما کنار دریا نداریم، ما دانسینگ نداریم، ما کاباره نداریم، ما بی حجابی نداریم...
آیا فکر نمی کنید همه اینهایی که برشمردید، زیر زمینی شده و در زندگی بخش های زیادی از مردم ایران جریان دارد؟
توی چهاردیواری خودش ما تکلیفی به او نداریم چون به خودش ضربه می زند.
ولی در چهاردیواری هم پلیس با مردم برخورد می کند...
خب اگر آنجا را یک مرکزی درست کردند که پسر و دختر مردم را می برند آنجا و آنجا دایره فساد است، البته که یک جاهایی پلیس برخورد می کند. اینها یک عده ای خاص هستند . یعنی اگر واقعا آمار گیری کنند که بدحجابی چقدر است و حجاب کامل چقدر است روشن می شود که کشور ما خیلی ها خودشان به اختیار خودشان متدین هستند. یعنی شما اگر بکشید یک زن را یا یک مرد باغیرت را حاضر نیست زن و دخترش اینطوری بیرون بیاید. یک عده خاصی بی بند و بار هستند. اینها عده کمی هستند، مثلا یک عده ای شراب خوری می کنند، یک عده ای مواد مخدر مصرف می کنند، یک عده پشت پرده دانسینگ دارند...
اخیرا هم رییس دادگستری استان خراسان رضوی اعلام کرده که دو نفر را به جرم خوردن مشروب به اعدام محکوم کرده و اعلام کرد که آنها سه بار مشروب خوردند، آیا این برخوردها می خواهد جلوی مشروب خوردن را بگیرد؟
چه مشروب خوردن چه کارهای دیگر یک مقرارتی دارد طبق قوانی اسلامی باید اجرا شود. من کاری به پرونده مشروب خوردن این دو نفر ندارم. کلا دارم می گویم. تازه ما خیلی جاها به خاطر پاره ای مصالح آسان می گیریم.
ببینید این همه در جامعه فساد می شود ما چقدر مگر اعدام داریم؟ اما اگر در بدن انسان عضوی فاسد شود، باید آن عضو را برید. مثل مرض قند چون ممکن است اگر آن عضو را قطع نکنیم باقی بدن را هم نابود کند. این وضعی که ما در جامعه می بینیم پس باید یک ترسی هم در جامعه باشد....
در خود خانواده شما چند درصد به حجاب اعتقاد دارند؟
دارند. در خانواده ما و اطرافیان ما شاید صد در صد چادر نباشند، حالا دارند ولی ما نمی گوییم حتما چادر باشد اما بلاخره چادر بهترین نوع اش است.
آقای رهبر اگر من دختر شما بودم و اعتقادی به حجاب نداشتم واقعا، شما مرا فاسد می دانستید؟
ببینید یک عده فاسد اند و یک عده جاهل هستند. فاسد، آن کسی است که به قصد فساد جامعه آرایش و پیرایش می کند و هدف اش جذب و تحریک جوان هاست، آن دیگر می شود فساد. حالا فساد هم انواع مختلفی دارد، یکی فساد اخلاقی است یکی فساد جنسی است من نمی گویم همه فاسد هستند من می خواهم بگویم توی اینها فاسد هستند، اما اکثر شان به آن معنای فساد و فحشا ، فاسد نیستند، جاهل اند، بچه اند، جوان اند، تربیت نشدند....
ولی آقای رهبر ما هم تربیت شدیم، هم تحصیل کردیم ،هم مطالعه کردیم و هم با آگاهی انتخاب می کنیم که پوشش اسلامی و حجاب اسلامی باشیم، این انتخاب ما با مطالعه است .
شما و یا شخصی با این صفاتِ شما چنانچه وجود داشته باشد، او برای خودش آزاد است در کشور. ..
ولی آزاد نیستیم.
خب اگر این فرد به جامعه رفت، موجب نشر ناهنجاری در جامعه خواهد شد اینجا باید پدر مادر، دانشگاه، مدیر اداره ، امر به معروف همه باید جلوگیری کنند... همانطور که نمی خواهیم فرزندمان به مواد مخدر آلوده شود، همانطوری که به فساد نمی خواهیم آلوده شود، از این رفتارش هم جلوگیری می کنیم. چون این رو یک نوع فساد و رخنه در شخصیت اش می دانیم. این برود توی خانه خودش هر کاری خواست انجام دهد اما وقتی به جامعه آمد، جامعه آلوده می شود. طرف می تواند برود توی خانه اش هر چقدر دلش خواست تریاک بکشد تا خفه شود
نه، بحثِ تریاک نیست، بحثِ آزادی پوشش است.
آزادی یک محدوده ای دارد. شرع مقدس ما محدودیت گذاشته آن هم برای سلامت جامعه. این خانم و یا این آقایی که با این وضع توی اجتماع ظاهر می شود البته آقایان خیلی مورد توجه نیستند بیشتر خانم ها هستند که با آن وضعیت ظاهر می شوند، حق عموم را باید احیا کرد. حاکمیت کوتاهی کرده، رسانه ملی کوتاهی کرده، پدر و مادر کوتاهی کرده و یک عده ای به این وضع در آمده اند و اینها یک عده خاص هستند، مثل یک عضو فاسد توی جامعه هستند، مثل یک سارق مثل قاتل بلاخره باید یک جوری برخورد شود....
در مورد بحث شاهین نجفی روزنامه ها خیلی نوشته اند. ایشان یک آهنگی در مورد امام نقی خوانده است. مثلا آقای محمد نبی حبیبی هم در مورد ایشان گفته است که حکم ارتداد شاهین نجفی باید اجرا شود؟ می خواهم شما به عنوان امام جمعه و یک روحانی به من پاسخ دهید این یعنی چی؟ یعنی چه حکمی باید اجرا شود؟ حکم ارتداد چه هست؟
اگر کسی مسلمان باشد و بعد از مسلمان بودن، دین خودش را تغییر دهد یا رفتاری کند که اهانت به ائمه باشد این را می گوییم ارتداد یعنی خروج از دین. یعنی معارضه با ارزش های اسلامی.
شما خودتان اصلا آهنگ شاهین نجفی را در مورد امام نقی شنیده اید؟
من البته ترانه ایشان را نشنیده ام ولی همین خبرها را خوانده ام و دیده ام که بله ایشان توهین کرده و مراجع اعتراض کردند که اهانت به مقداست، اهانت به بزرگان و ائمه طاهرین یعنی معارضه با اسلام. ارتداد یعنی خروج و پشت کردن به دین.
در این مورد آیا می توانم بپرسم حکم ارتداد چیست؟
ما در مبانی حقوقی مان داریم که حکم مرتد اعدام است اما شرایط و حدود این را دستگاه قضایی باید تعیین کند.
خب شاهین نجفی که اصلا در ایران نیست یعنی تحت نظارت سیستم قضایی ایران نیست و وقتی که خواستار اجرای حکم می شوند موجب می شود که برخی از مداحان یا کسانی که خودشان را علاقمند به مراجع می دانند شاهین نجفی را تهدید کرده و بحث قتل را مطرح کردند ، ارزیابی شما چیست؟
ببینید، خاطرتان هست که در مورد سلمان رشدی، امام ( آیت الله خمینی) ایشان را محدور الدم اعلام کرد و امام حکم قتل او را دادند اما حکم تا کنون اجرا نشده چون سلمان رشدی در اختیار دستگاه قضایی ما نبوده. یکی مثل سلمان رشدی که آن کتاب مبتذل سخیف را می نویسد امام حکم ارتداد دادند
خیلی ها هم اعتقاد دارند فتوای آیت الله خمینی هم اشتباه بوده؟
هیچ کسی از مراجع تقلید نسبت به فتوای حضرت امام اعتراض نداشتند، این شخص همین کتاب آیه های شیطانی که او نوشته علیه مقدسات آسمانی ملت ها دارد حرکت می کند، مجازاتش چیست؟ یعنی واقعا مجازت اش چیست؟ حالا شرعی هست، وجدانی هست و فرهنگی هست. آنها می گویند هر کسی آزاد است هر چه می خواهد بگوید...
سوال من این است، اینکه حکم یک نفر در داخل ایران ارتداد اعلام شود و یک نفری که در یک کشور دیگر زندگی می کند را تهدید بکنید که این حکم باید اجرا شود، در نگاه بین الملیلی نوعی ترور محسوب می شود آیا این جمهوری اسلامی را ، ایران را و ایرانی را زیر سوال نمی برد؟
آنهایی که می خواهند کشور ما را تروریست بشمارند، اتهام تروریسم به ایران می زنند، این همان سیاست های خصمانه ای هست که با کشور ما دارند . بیایند به ما نشان دهند یا بگویند ما ایرانی ها، ما شیعه ها کدام نقطه یکی را ترور کردیم؟
به هر حال بحث هایی در مورد ترور بختیار و یا رستوران میکونوس آلمان مطرح شده است.
اینها تصمیمات حکومت یا فقیه ما نبوده. بخیتار یک سیاستمداری بود که در مقابل نظام ما ایستادگی کرده بود ممکن است یک افرادی خودشان اقدام به چنین حرکتی علیه او کرده باشند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر