-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۱ تیر ۱۱, یکشنبه

Latest News from Iran Green Voice for 07/01/2012

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



وبسایت سحام نیوز، رسانه نزدیک به مهدی کروبی، در پی انتشار گسترده یک خبر منبی بر “احتمال رفع حصر مهدی کروبی” در رسانه های حکومتی وابسته به محافل امنیتی توضیحاتی را ارائه داد.

متن توضیحات سحام نیوز به شرح ذیل است:

طی هفته گذشته آقای خاتمی با حضور در منزل خانم کروبی، با ایشان دیدار کردند. هیچ یک از طرفین این دیدار، کوچکترین اطلاعی مبنی بر شرایط کنونی و آینده آقایان کروبی و موسوی نداشته و ندارند. لذا بدیهی است که چنین اظهار نظری نیز خلاف واقع بوده است.
انتشار چنین خبری از سوی یک سایت حکومتی، که زیرنظر مستقیم نهادهای امنیتی اداره می شود، خود گویای سناریوی نخ نما و تفرقه برانگیزی است که عامران آن به دنبال پیاده سازی آن بوده و هستند.
خانواده آقای کروبی و سایت سحام نیوز؛ تمام تلاش خود را کرده اند که هرگونه رخ داد پیرامون شخص آقای کروبی را به اطلاع مردم ایران برسانند. لذا اگر چنین احتمالی وجود داشت، مطمئنا پیش از این از طریق همین رسانه به اطلاع عموم رسیده بود.
لازم به توضیح است سایت های حکومتی از دیدار سید محمد خاتمی و فاطمه کروبی خبرداده و علت آن را احتمال رفع حصر آقای کروبی ذکرکرده بودند.


 


کشورهای عضو گروه تماس در نشست خود در ژنو - پایتخت سوئیس - بر سر تشکیل دولت انتقالی بی‌طرف در سوریه به منظور حل و فصل بحران این کشور به توافق رسیدند.

به گفته کوفی نماینده ویژه سازمان ملل متحد و اتحادیه عرب در امور سوریه، ممکن است شخصیت‌هایی از نظام فعلی این کشور نیز در دولت انتقالی حضور یابند. این بند با اصرار روسیه در پیشنویس بیانیه گنجانده شده اما هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا گفت که بر پایه توافق ژنو، «بشار اسد باید از فدرت کنار برود، زیرا دستش به خون آغشته است.»

به گزارش رادیوفردا، بیانیه پایانی نشست ژنو بر ضرورت توقف خشونت‌ها در سوریه تاکید و نقض حقوق بشر در این کشور را محکوم کرد.

این بیانیه تاکید کرده است که گام‌های اصلی برای حل و فصل بحران سوریه باید با تشکیل دولتی انتقالی در بستری بی‌طرف آغاز شود. بنا بر این بیانیه این دولت باید دارای اختیارات کامل باشد و اپوزیسیون و دیگر طرف‌ها را در بر گیرد.

این بیانیه ادامه داده است که باید منافع مردم سوریه در هر توافق سیاسی که برای پایان دادن به بحران این کشور بر سر آن مذاکره می‌شود، مد نظر قرار گیرد.

بیانیه نشست ژنو بر ضرورت اجرای طرح شش بندی کوفی عنان تاکید کرد.

کوفی عنان پیشتر طرح صلحی به منظور پایان دادن به بحران سوریه ارائه داده بود. آتش بس میان طرف‌های درگیر در سوریه، گفت‌و‌گو میان دولت و معترضان، آزادی فعالیت احزاب و رسانه‌ها، برگزاری انتخابات آزاد و رقابتی و اصلاح قانون اساسی، مهم‌ترین بندهای این طرح هستند.

ادامه خشونت‌ها در سوریه با وجود حضور ناظران سازمان ملل متحد در این کشور، باعث شد که طرح کوفی عنان همچنان بدون اجرا بافی بماند.

به گزارش رادیوفردا، کوفق عنان در کنفرانس خبری که پس از قرائت بیانیه پایانی برگزار کرد، گفت این سوری‌ها هستند که باید بر سر حضور یا عدم حضور بشار اسد در دولت انتقالی تصمیم گیری کنند.

 

این در حالی است که بی بی سی به نقل از دیپلمات ها گزارش داده است که روسیه مایل به کناره گیری اسد از قدرت نیست.

کوفی عنان تاکید کرد که «عصای جادویی در دست ندارم، ماموریتم سخت است و شاید روند انتقالی تا یک سال به طول انجامد.»

وزیران امور خارجه آمریکا، بریتانیا، فرانسه، روسیه و چین، پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد به علاوه ترکیه، قطر و کویت در نشست ژنو حضور دارند.

بان گی مون دبیرکل سازمان ملل متحد، نبیل العربی دبیرکل اتحادیه عرب و رابرت مود رئیس ناظران سازمان ملل در سوریه، و کاترین اشتون نماینده عالی  اتحادیه اروپا در سیاست خارجی دیگر شخصیت‌های حاضر در نشست ژنو هستند.

هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا نیز در کنفرانسی خبری پس از پایان نشست ژنو گفت که توافق صورت گرفته در این نشست، زمینه را برای دولت پس از اسد آماده می‌کند.

کلینتون بار دیگر گفت که «بشار اسد باید از فدرت کنار برود، زیرا دستش به خون آغشته است.» او تاکید کرد که برپایه توافق ژنو بشار اسد و نظامش باید کنار بروند و نشست ژنو این گمان را که اسد آزادانه می‌تواند به سیاست‌های خود ادامه دهد، از میان می‌برد.

وزیر امور خارجه آمریکا اظهار داشت اکنون نوبت روسیه و چین است تا به اسد نشان دهند در صورت پایبند نبودن به مصوبات بین‌المللی، چه آینده‌ای در انتظار او است. او تاکید کرد که دوره حضور اسد در قدرت در حال پایان است.

روسیه و چین همپیمانان نظام بشار اسد، تاکنون دو بار قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد در محکومیت خشونت‌های دولت سوریه را وتو کرده‌اند.

کلینتون ادامه داد که آمریکا طرح ژنو را به شورای امنیت می‌برد.

این در حالی است که سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه هم در کنفرانس خبری پس از پایان نشست ژنو از طرح کوفی عنان اعلام حمایت کرد و آن را راه پایان دادن به بحران سوریه دانست اما گفت که در پیش‌نویس طرح ژنو،  حضور  اعضای حکومت سوریه در دولت انتقالی ناممکن شده بود که با مخالفت سوریه این بند حذف شد.

او تاکید کرد برپایه توافق ژنو، هیچ اراده‌ای از بیرون بر نظام سوریه تحمیل نمی‌شود. او گفت که این مرحله انتقالی بدون پیش شرط صورت می‌گیرد و خود سوری‌ها هستند که دولت انتقالی را تشکیل می‌دهند و بر سر آینده خود تصمیم می‌گیرند.

وزیر امور خارجه روسیه خاطرنشان کرد که برخی از طرف‌های حاضر در نشست ژنو می‌خواستند در بیانیه پایانی خواسته‌هایی را بر سوری‌ها تحمیل کنند اما مسکو مخالفت کرد. در پیش‌نویس طرح ژنو،  حضور  اعضای حکومت سوریه در دولت انتقالی ناممکن شده بود که با مخالفت سوریه این بند حذف شد.

او بر ضرورت متوقف کردن فعالیت‌های نظامی از سوی دولت و مخالفان تاکید کرد و گفت بخش‌هایی از سوریه در کنترل مخالفان است.

لاوروف ادامه داد که گروه‌های مسلح و مخالفان باید مناطق تحت کنترل خود را ترک کنند و پای میز مذاکره با دولت بنشینند.

او تاکید کرد که این معترضان مسلح هستند که مانع از رسیدن گروه‌های امداد و صلیب سرخ به مناطق شاهد درگیری و کمک به نیازمندان می‌شوند.

لاوروف مخالفان بشار اسد را مسئول شکست طرح‌های صلحی دانست که برای پایان دادن به بحران سوریه ارائه می‌شود.

وزیر امور خارجه روسیه استفاده از بند هفتم منشور سازمان ملل برای تحمیل اجرای مصوبات بر سوریه را نادرست دانست و گفت گروه‌های مسلحی هستند که با پشتیانی از برخی طرف‌های خارجی خشونت‌ها را افزایش می‌دهند.

بند هفتم منشور سازمان ملل، ناظر به خطر افتادن صلح و ثبات جهانی است که زمینه را برای مداخله نظامی فراهم می‌کند.

او گفت که گروه‌هایی از مخالفان هستند که می‌خواهند خشونت‌ها در سوریه ادامه یابد و علیه نیروهای دولتی دست به عملیات می‌زنند.

وزیر امور خارجه روسیه همچنین از دعوت نشدن ایران و عربستان سعودی به عنوان دو کشور موثر در بحران سوریه انتقاد کرد. او گفت که ایران باید در تمام نشست‌هایی که در آینده در خصوص سوریه برگزار می‌شود، حضوری کامل داشته باشد.

او رسانه‌ها و تصاویر منتشر شده از درگیری‌ها در سوریه را از عوامل تشدید بحران در سوریه دانست.


 


دومین نشست سفیران سبز امید، ۲۲ تا ۲۵ تیرماه ۱۳۹۱ در شهر گوتنبرگ سوئد به میزبانی تشکل رساگ (راه سبز امید گوتنبرگ) و حضور نمایندگان تشکل‌هایی‌که منشور سبز امید را محور فعالیت‌های خود کرده اند برگزار خواهدشد.

اهداف این نشست به اختصار شامل “افزایش توانمندی‌های تشکیلاتی تشکل‌های حائز شرایط” و همچنین” آسیب شناسی‌جنبش سبز در حوزه‌های مختلف” است که از طریق برگزاری سلسله کارگاه‌ها و سخنرانی‌‌های آموزشی دنبال می شود.

ستاد برگزاری دومین نشست سفیران راه سبز امید نیز پیش از این درباره نشست، فراخوانی صادر کرده بود که متن را می توانید اینجا ببینید.

sfyrn_sbz.jpg

 


 


فخرالسادات محتشمی پور در صفحه فیس بوک خود به بیان آنچه در ملاقات امروزش با همسر زندانی خود مصطفی تاجزاده رخ داده، پرداخته است.

به گزارش نوروز، مصطفی تاجزاده در این ملاقات با انتقاد از قانون جدید ممنوعیت استفاده از کراوات خطاب به سردار رادان گفته است:"بس است این همه سطحی نگری سردار! راستی انگار از رده های نظامی فقط این سردار غربی نیست چرا که در برخی کشورهای غربی دیگر دارها را برچیده و خون ها را شسته اند! برادر من اسلام آمد که بند رقیت را از گردن بشر پاره کند نه این که این یک وجب پارچه را پاره کند و چیز دیگر جایش بگذارد! قرار بود ما از بندگی غیرخدا درآییم. از جور ادیان(تحریف شده) به عدل اسلام برسیم نه این که بعد از کره شمالی و سوریه نظامی ترین و فاشیستی ترین حکومت شویم."

خانم محتشمی پور درباره ملاقات امروز نوشته است که طبق قرار قبلی، تاج زاده را برای گرفتن نوار گردن به بیمارستان نبرده اند. او سپس می نویسد که "لابد آقایان تشخیص دادن که در بی تشخیصی برکاتی است که در تشخیص بیماری نیست که نیست!!!"

به نوشته خانم محتشمی پور، این زندانی سیاسی از سانسور خبری شدید در تلویزیون دولتی ایران که آن را "رسانه میلی" نامیده به شدت متعجب بوده است که حتی خبرهای از زیر سانسور گذشته این چندتا روزنامه را هم سانسور مجدد می کند. محتشمی نوشته است: "مثلا همین خبر برمه که رهبر مخالفان در نظام فاشیستی سرانجام وارد مجلس شده و حالا می رود این کشور آن کشور توصیه می کند که بیایید داخل کشور خودمان سرمایه گذاری کنید و ... این ها نگرانی دارند که این اخبار را منتشر کنند و مردم یادشان بیاید که کاندیداهای رقیب در حصرند و فعالان ستادهای تبلیغاتی در حبس و اساسا هر خبری که به نفعشان نباشد خواه از مصر خواه تونس و هرجای دیگر دنیا، مخابره نمی کنند."

او سپس از سانسور پیام های تسلیت تاج زاده در روزنامه ها خبر داده که به مناسبت درگذشت نزدیکان و بستگانشان صادر شده بود.

او سپس پیام تاج زاده در باره "حرمت کراوات از دیدگاه آقایان نظامیان" را نوشته که بدین شرح است:

"به آقای رادان سلام برسان و بگو برادر من شما صبح که از خواب بیدار می شوی یک نگاه به نوک پا تا فرق سر بیندازی می فهمی غربی بودن یعنی چه! از کفش و جوراب و شلوار و پیراهن و لباس زیر و کاپشن و یونیفرم و کمربند و اسلحه و آرایش مو و ریشت غربی است. کلاه و عینک آفتابی و طبی ات غربی است. دست به جیب ببر و کیفت را نگاه کن که غربی است و محتویات داخل آن از اسکناس و کارت اعتباری و کارت ملی و شناسنامه عکس های پرسنلی و ... همه غربی است. این سلسه مراتب نظامی و ارتشی و اصل ارتش حرفه ای هم غربی است. عنوان پلیس و خود اتوموبیل و سایر مرکب های پلیس هم غربی است به اضافه همه آلات و ابزار سرکوب اجتماعات مردمی. حقوق ثابت و مزایا و بیمه و بازنشستگی هم غربی است. قانون اساسی را هم که خبر داری غربی است! تفکیک قوا نیز غربی است و این رسانه ملی که با آن مصاحبه می کنی و مطبوعات و اساسا خود مصاحبه و اطلاع رسانی و بخشی از ادبیات و اصطلاحاتی که در آن استفاده می کنی هم غربی است. حالا شما با این شکل و شمایل و آرایش و پیرایش تماما غربی که در مقایسه با تصاویر اجدادمان در دوره مشروطه تغییراتش معلوم می شود گیر داده ای به کراوات به جای حل همه مشکلات ریز و درشت مردم آن هم در بیمارستان ها که محل تلاقی بزرگترین گرفتاری های مردم است؟!( شاهد مثال را از دو بیمارستان سینا و فارابی که اخیرا برای اقدامات تشخیصی و درمانی به آن اعزام شده بودند، آوردند)
بس است این همه سطحی نگری سردار! راستی انگار از رده های نظامی فقط این سردار غربی نیست چرا که در برخی کشورهای غربی دیگر دارها را برچیده و خون ها را شسته اند!
برادر من اسلام آمد که بند رقیت را از گردن بشر پاره کند نه این که این یک وجب پارچه را پاره کند و چیز دیگر جایش بگذارد! قرار بود ما از بندگی غیرخدا درآییم. از جور ادیان(تحریف شده) به عدل اسلام برسیم نه این که بعد از کره شمالی و سوریه نظامی ترین و فاشیستی ترین حکومت شویم."

خانم محتشمی سپس به طنز می نویسد: "همسرجان از این قضیه آنقدر حرص خورده بودند که ما مجبور شدیم حرص خود را بابت بدقولی ها و عدم اعزام به بیمارستان و ندادن مرخصی استعلاجی و مشکلات جسمی شان دمی به فراموشی سپرده برای فرح ناکی ایشان لطیفه سرایی و بدیهه سرایی کنیم و ایشان هم سرذوق آمدند و گفتند: مردم سه دسته اند: یا فکر می کنند و حرف می زنند یا حرف می زنند بعد فکر می کنند و بعضی هم که مثل آقای جنتی و بعضی های دیگر اصلا فکر نمی کنند! هم چنین با لبخندی نمکین فرمودند به آقایانی که نگران دسترسی من به اخبار و اطلاعات برای تحلیل های به روزم هستند باید بگویم که بیست و چهارساعته آنلاین نیستم و توضیح بیشتری ندادند!!"


 


عضو هیات مدیره کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور اعلام کرد: به علت مشکلات اقتصادی قرارداد کارگران فعال در واحدهای خودرو سازی از یک سال به سه ماه کاهش یافته است.

رحمت الله پور موسی از کاهش ظرفیت تولید در کارخانه‌های بزرگ خودرو سازی خبر داد و به ایلنا گفت: ‌میزان تولیدات امسال واحدهای خودروسازی ۶۰ درصد کاهش یافته است و این در حالیست که سایر واحدهای تولیدی نیز با ۳۵ درصد ظرفیت فعالیت می‌کنند.

رئیس کانون شورای اسلامی کار خراسان رضوی افزود: کارخانه‌های بزرگ خودرو سازی به دلیل اعمال سیاست‌های تحریم و ناتوانی در تامین نقدینگی در آستانه تعطیلی قرار گرفته‌اند.

این مقام کارگری در بخش دیگری از این گفتگو با اشاره به افزایش تعداد واحدهای بحرانی در بخش تولید، افزود: کارگران فعال در واحدهای تولیدی به دلیل ناتوانی در تامین نیازهای اساسی خود روزانه بیش از ۱۲ ساعت فعالیت می‌کنند.

او با اشاره به عدم تناسب نرخ دستمزد کارگران با نرخ تورم تصریح کرد: ‌ دستمزد فعلی کارگران تنها ۲۰ درصد از نیازهای اساسی آن‌ها را تامین می‌کند.

بحران فراگیر

اعلام رسیدن بحران اقتصادی به کارخانه های بزرگ خودروسازی که به شکل مستقیم و غیر مستقیم به اشتغال تعداد زیادی از کارگران کشور مرتبط است در حالی است که این بحران پیش از این بخش بزرگی از صنعت ایران و کارخانه های تولیدی را درگیر کرده است.

در آخرین نمونه از هشدارهای فعالان کارگری، گفته شده که تولیدکنندگان لوازم خانگی با خطر نابودی مواجه‌اند.

دبیر اجرایی خانه کارگر استان تهران با تایید این بحران گفته است: تبلیغات گسترده و واردات لوازم خانگی خارجی تولید کنندگان داخلی را با خطر نابودی مواجه کرده است.

اسماعیل حق پرستی با بیان اینکه در سال حمایت از تولید ملی بسیاری از واحد‌های تولیدی دچار بحران شده‌اند گفت: تبلیغات گسترده برندهای معروف تولید لوازم خانگی خارجی راه حمایت از تولید داخلی را بسته است.

دبیر اجرایی خانه کارگر استان تهران نسبت به افزایش مشکلات واحد‌های تولید کننده لوازم خانگی هشدار داد و افزود: هم اکنون اکثر واحد‌های معتبر تولید کننده لوازم خانگی داخلی از جمله ایران پویا، ارج، شهاب، پارس و... دچار مشکل شده‌اند و این درحالی است که تک تک این واحد‌ها از دیرباز در شمار قطب‌های صنعتی ایران به شمار می‌رفته‌اند و اکنون در سایه تحولات اقتصادی کشور در چند سال گذشته به تدریج ضعیف و فراموش شده‌اند.

این فعال کارگری افزود: با توجه به اینکه در تولید کالاهایی چون یخچال، اجاق گاز، بخاری گازی، آبگرمکن دیواری و چرخ خیاطی مشکلی از نظر تولید نداریم اما متاسفانه به جهت هزینه‌های بالای تولید توان رقابت با نمونه‌های خارجی وجود ندارد.

حق‌پرستی افزود: بعضی از این واحد‌ها به جهت افزایش مشکلاتشان، طی روز‌های آتی در صدد تعدیل یا اخراج کارگران خود هستند.

او با بیان اینکه ادامه روند نزولی تولید در واحدهای تولید کننده لوازم خانگی باعث نابودی آنان خواهد شد افزود: کارخانه‌هایی که سال‌های پیش در راستای صنعتی شدن ایران تاسیس شدند و به خوبی مسیر رشد و توسعه خود را پیمودند در سال‌های اخیر با مشکلات متعددی مواجه شده‌اند و بسیاری از این کارخانه‌ها به مرز تعطیلی رسیده‌اند و تعدادی دیگر از این کارخانه‌ها نیز اکنون وجود خارجی ندارند.


 


پیش از ظهر دیروز کارگر ۴۰ ساله معدن زغال سنگی در شهرستان زرند کرمان بر اثر گازگرفتگی کشته شد.

این چندمین حادثه در معادن کرمان است که در چند ماه اخیر اتفاق می افتد.

به گزارش ایلنا در زرند، علی میرزابیگی دادستان زرند با تایید این خبر گفت: پیکر نیمه جان این کارگر شرکت معدن جو توسط همکارانش از معدن شماره ۲ خارج شد و در راه بیمارستان جان باخت.

همچنین رئیس اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی شهرستان زرند نیز از اعزام بازرسان کار جهت بررسی وقوع حادثه خبر داد.

شرکت معدن جو با ۶۰۰ کارگر در فاصله ۶۰ کیلومتری شهرستان زرند واقع شده است. 


 


سوت اعتراضی کارخانجات در اعتراض به افزایش نرخ بهره های بانکی به صدا در می‌آید.

این اقدام واکنشی به مصوبه شورای پول و اعتبار برای افزایش نرخ سود بانکی است که در میان کارشناسان دارای موافقان و مخالفانی است.

اما رییس خانه صنعت و معدن ایران با بیان اینکه، بهره بانکی برای بخش تولید و صنعت باید به کمتراز ۷ الی ۸ درصد کاهش یابد‌، می گوید: به نشانه اعتراض نسبت به تصمیم غیر عاقلانه شورای پول و اعتبار مبنی بر افزایش بهره بانکی از یازده درصد به ۲۱درصد در روز بیست و پنجم تيرماه به مدت يك دقيقه سوت تمام کارخانجات به صدا در خواهد آمد‌. ‌

به گزارش خبرگزاری ایلنا، هادی غنیمی فرد در مراسم روز ملی صنعت و معدن با تاکید بر اینکه پول و منابع مالی باید به دست تولید کننده داده شود تا به ازای آن ارزش افزوده در اقتصاد کشور ایجاد شود گفت‌: از نمایندگان مجلس تقاضا داریم که به وضعیت نرخ‌های بانکی رسیدگی کنند چرا که در غیر این صورت دیگر برای انتخابات به آن‌ها رای نمی‌دهیم‌. ‌

وی تصریح کرد‌: در صورتی که طی ۱۵ روز باقیمانده تا این تاریخ به مساله رسیدگی نشود واکنش‌های دیگری نشان خواهیم داد‌. ‌

غنیمی فرد خاطرنشان کرد‌: ما از دولت حمایت نمی‌خواهیم تنها موانع ایجاد کرده را رفع کنند‌. ‌ 


 


مراسم انتقال قدرت در مصر از نظامیان به محمد مرسی رئیس جمهور منتخب این کشور شنبه در یک پایگاه نظامی برگزار شد.

مرسی در این مراسم گفت: «واگذاری قدرت را از محمد حسین طنطاوی و برادرانم در شورای عالی نیروهای مسلح می پذیرم.»

پس از سرنگونی نظام خسنی مبارک رئیس جمهور مصر در سال گذشته، شورای عالی نیروهای مسلح اداره موقت این کشور را در دست گرفت.

رئیس جمهوری مصر در این مراسم گفت که شورای عالی نیروهای مسلح به وعده خود در واگذاری قدرت عمل کرد.

با وجود این که شورای عالی نیروهای مسلح پیشتر بخشنامه ای صادر کرده بود که طی آن ارتش را از حیطه اختیارات رئیس جمهور حذف کرده بود، اما مرسی تاکید کرد که هم اکنون مسئول ارتش است همانگونه که مسئول مردم نیز هست.

او خطاب به نیروهای مسلح گفت: «محل استقرار خود را در داخل کشور در این مرحله ترک نکنید زیرا وطن به شما نیاز دارد.»

پیش از این شورای عالی نیروهای مسلح در بیانیه ای اعلام کرده بود که به وعده خود در واگذاری قدرت وفادار است.

در این بیانیه آمده است که «شورای عالی نیروهای مسلح جایگزین مشروعیتی که مردم خواهان آنند نیست و هیچ طمعی بع قدرت ندارد و قدرت را با اراده ملی خود به رئیس جمهور منتخب واگذار می کند.»

مرسی شنبه در مجمع عمومی دادگاه عالی قانون اساسی سوگند یاد کرد.

مصر نمی خواهد انقلاب خود را صادر کند

محمد مرسی، رییس جمهوری منتخب مصر، روز شنبه در اولین سخنرانی خود پس از تحلیف تاکید کرد مصر به دنبال صدور انقلاب خویش نیست و در امور داخلی دیگر کشورها دخالت نمی کند.

به گزارش "العربیه"، رئیس جمهور منتخب مصر در اولین سخنرانی خویش در مقام عالی ترین مقام سیاسی این کشور تاکید کرد " مصری ها به دنبال صدور انقلاب نیستند ، در امور داخلی دیگران ، کشورها و ملت های مختلف دخالت نخواهند کرد."

او تاکید کرد " می خواهیم کشور عظیم مصر را بسازیم و در عین حال از حق ملت های مختلف برای رسیدن به آزادی پشتیبانی خواهیم کرد؛ از حق مردم فلسطین و مردم سوریه پشتیبانی می کنیم."

محمد مرسی تاکید کرد " خونریزی ها در سوریه باید متوقف شود و مصر از همه ظرفیت های خود در چارچوب اتحادیه عرب برای توقف کشتار در سوریه استفاده خواهد کرد."

او بر اهمیت گسترش روابط با دیگر کشورهای عربی تاکید کرد و گفت برای همکاری مشترک و تامین امنیت عربی مشترک تلاش می کند.

وی گفت:" مصر در دوره جدید در برابر هرگونه تعدی علیه امنیت کشورهای عربی خواهد ایستاد و همواره به دنبال صلح خواهد بود."

رئیس جمهور مصر در سخنرانی خود بارها از نقش نیروهای مسلح در رسیدن به این مرحله قدردانی کرد.

او تاکید کرد " نیروهای مسلح به وعده های خود عمل کردند... آنها سختی هایی زیادی کشیدند."

وی افزود:" ارتش بزرگ مصر به انجام ماموریت خویش برای دفاع از امنیت و مرزهای وطن بازخواهد گشت."

محمد مرسی تاکید کرد در برابر هرج و مرج بویژه در امور اقتصادی خواهد ایستاد و برای تامین عدالت اجتماعی تلاش می کند.

رئیس جمهور مصر همچنین تاکید کرد به همه توافقات و تعهدات بین المللی مصر پایبند است.

محمد مرسی رئیس جمهور منتخب مصر پیش از این در دادگاه قانون اساسی سوگند یاد کرد.

او سپس به دانشگاه قاهره رفت تا برای اولین بار پس از آغاز به کار دوره ریاست جمهوری خویش سخنرانی کند.


 


محمد صادق (آرش) هنرور شجاعی خویی صبح امروز ۱۰ تیرماه به زندان اوین بازگشت و به محض ورود علی رغم وخامت حال جسمانی دست به اعتصاب غذای اعتراضی زد.

به گزارش کلمه، آرش هنرور، روحانی و وبلاگ نویس منتقد که با پایان دوره ی مرخصی خود به زندان بازگشت، به محض ورود به زندان به دلایل زیر دست به اعتصاب غذا زده است:

۱٫ استنکاف دادسرای ویژه روحانیت از تحویل دادن اصل مدارک پزشکی قانونی و بنابرین عدم امکان پی گیری روند درمانی با خواسته بازگرداندن عملکرد دادسرای ویژه روحانیت به روند صحیح قانونی

۲٫ هتک حیثیت و نشر اکاذیب و اتهامات ناروایی که صدا و سیمای جمهوری اسلامی حتی قبل از صدور حکم و باشگاه خبرنگاران جوان و روزنامه کیهان و رسانه های همسو و وبسایت هایی از قبیل روایت حدیث و وبسایت های دیگر وابسته به اقتدارگرایان و وزارت اطلاعات در حق وی انجام دادند و با خواسته اعاده حیثیت

۳٫ عدم اعاده اموال که شامل نوشته ها و مدارک تحصیلی وی می شد و می بایست پس از پایان تحقیقات بازپس داده شود، اما علی رغم چندین بار درخواست کتبی و رسمی از بازگرداندن آنها جلوگیری به عمل آمد

۴٫ در اعتراض به دادگاه نمایشی و فرمایشی ۲۱ تیرماه سال جاری به اتهام نشر اکاذیب

هفته ی گذشته کلمه خبر داده بود که محمد صادق (آرش) هنرور شجاعی خویی، روحانی منتقد، که چند روزی است به علت وخامت حال جسمانی در اثر بیماری صرع، در مرخصی استعلاجی به سر می برد، قرار است مجددا مورد محاکمه قرار گیرد.

این روحانی و وبلاگ نویس زندانی بر خلاف انتظار و رویه دادگاه ویژه روحانیت، علی رغم نظر مساعد دادستان ویژه و قاضی، به دلیل گزارش وزارت اطلاعات، مشمول عفو ۱۳ رجب نشده و به وی اتهامات جدیدی تفهیم شده که دلیل آن انتشار نامه سرگشاده اش در باب دادگاه ویژه روحانیت، انتشار نامه دادگاه به پزشکی قانونی و مصاحبه اش با سایت “کلمه” ذکر شده است.

آرش هنرور، دی ماه سال گذشته، چند روز پیش از بازگشت به زندان گفته بود: دوست دارم که جمهوری اسلامی نظامی آبرومند و نیرومند و خواسته و پسندیده مردم باشد… اما راهی که سکان دارانش در پی گرفته اند به ترکستان است.

آرش هنرور قرار است در ۲۱ تیرماه سال جاری به اتهام نشر اکاذیب در دادگاه ویژه روحانیت مورد محاکمه قرار گیرد، و این در حالی است که با توجه به اینکه اجازه آزادانه انتخاب وکیل ندارد، اساسا دادگاه را دادگاهی فرمایشی و نمایشی تلقی می کند.

بر اساس این گزارش، هنرور شجاعی در این مرخصی علاوه بر درمان و معاینات و معالجاتی که طبق نظر پزشکی قانونی هنوز ناتمام مانده اند، به قم رفته و ترجیح داده که این مدت را به دیدار با مراجع عظام تقلید و زیارت بگذراند.

این روحانی وبلاگ نویس، به اتهاماتی چون جاسوسی، اقدام علیه امنیت ملی، تبلیغ علیه نظام، هتک حیثیت مقام روحانیت و … توسط دادگاه غیر قانونی ویژه روحانیت به تحمل چهار سال حبس، پنجاه ضربه شلاق، پرداخت هشت میلیون ریال جزای نقدی و خلع مادام العمر از لباس روحانیت محکوم شده است.


 


محمد خاتمی، رییس جمهوری پیشین گفت: نتیجه حذف و حصر تقویت حکومت و جلب و جذب نیروهای مأیوس نیست. حاصل حذف و حصر نومیدی از اصلاح در جامعه است و نتیجه تداوم آن این که گروه گروه از جوانان و مردم رو به کسانی بیاورند که می گویند اسلام یا حداقل حکومت اسلامی نباشد و این فاجعه ای است که بیش و پیش از همه حکومت باید به آن بیاندیشد و آن را حل کند."

هم زمان با حلول ماه شعبان و در آستانه سالگرد شهادت آیت الله بهشتی و یارانش، جمعی از ایثارگران و جانبازان دفاع مقدس با سید محمد خاتمی دیدار کردند.

به گزارش دفتر آقای خاتمی، رئیس جمهوری سابق که در این دیدار نیز در کنار اظهار نظرهای مختلف با انتقاد تنی چند از حاضران درخصوص چرایی سکوت خود و انفعال اصلاح طلبان در مسائل جاری کشور و دلیل شرکتش در انتخابات مجلس نهم که به گفته جمعی از حضار غیرقابل هضم بود روبرو شد تصریح کرد: ”از سخنانتان ناراحت نشدم و می دانم که این حرف ها حرف هایی است که در دل خیلی از افراد جامعه هست. راهکار، سرکوب کردن این نظرات نیست، بلکه باید تحولی در جامعه ایجاد شود تا جلو دل زدگی از اسلام و جمهوری اسلامی و نظام، بخصوص در میان نسل جوان و نخبگان گرفته شود. باید همه به قانون و علی الخصوص قانون اساسی برگردیم که اگر به طور جامع و کامل و به دور از تعبیرها و تفسیرهای مغایر با روح این قانون مورد عمل قرار گیرد بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.“

خاتمی افزود: بعضی گلایه های جدی نسبت به شخص من و اوضاع سیاسی و اجتماعی حاکم بر کشور و فشارها و تنگناهای موجود مطرح کردند و تعدادی از دوستان در عین پای بندی به قانون و انقلاب راه کارهایی را که متناسب با آرمان ها و وضع و حال جامعه بود ارائه دادند و سخنان گروهی دیگر از عزیزان، مؤید لزوم پای بندی به شیوه های مدنی و حضور در صحنه بود. 

وی ضمن تشکر از منتقدان گفت: درست است که ایده آل ها مهم هستند، ولی اولا نباید ایده آل ها را با احساسات عوضی گرفت. ثانیاً همواره باید واقع نگر بود و با توجه به امکانات و مصالح در جهت آرمان ها حرکت کرد. نکته دیگر این که اگر در جامعه ای خواستِ تاریخی شکل گرفته باشد، ولی ظرفیت اجتماعی، فرهنگی و سیاسی تحقق آن خواست و نگهبانی از آن ایجاد نشده باشد این خواست یا تحقق نمی یابد، یا اگر محقق شود دیری نمی پاید. چنانکه ملت ما از یکصد و پنجاه سال پیش خواستار آزادی، استقلال، پیشرفت و نظام مردم سالار در کنار رفع و دفع عقب ماندگی و استبداد و استیلای بیگانه بوده است، -و واقعاً هم از این جهت مردم ایران از رشیدترین ملت های منطقه هستند- ولی چرا نهضت مشروطیت شکست خورد و از دل تحولات ملی گرایانه بعد از شهریور بیست، کودتای 28 مرداد پدید آمد و انقلاب بزرگ اسلامی که الحق در آغاز و عمل با آزادی گسترده آمد و پیروز شد با مشکلات و درگیریهای درونی مواجه شد و آن گونه که خواست انقلاب بود نشد؟

خاتمی سپس گفت: این همه به خاطر این است که ظرفیت و امکانات برای تحقق خواست مترقی مردم -که به نظر من جمهوری اسلامی اگر درست مستقر شود آن خواست را پاسخ می گوید- مهیا نیست و ما و روشنفکران هم به جای بالابردن این ظرفیت، بیشتر به پرمدعایی و دعوا با هم پرداخته ایم. می خواهم این را بگویم که اگر ظرفیت جامعه را بالا برده بودیم، خواست ها عملی می شد و آن وقت انتظار نداشتیم که یک نفر یا یک گروه خاص بیاید و همه بارها را به دوش بکشد.

خاتمی خطاب به معترضان گفت: از سخنانتان ناراحت نشدم و می دانم که این حرف ها حرف هایی است که در دل خیلی از افراد جامعه هست. راه¬کار سرکوب کردن این نظرات نیست، بلکه باید تحولی در جامعه ایجاد شود تا جلو دل زدگی از اسلام و جمهوری اسلامی و نظام، بخصوص در میان نسل جوان و نخبگان گرفته شود. باید همه به قانون و علی الخصوص قانون اساسی برگردیم که اگر به طور جامع و کامل و به دور از تعبیرها و تفسیرهای مغایر با روح این قانون مورد عمل قرار گیرد بسیاری از مشکلات حل خواهد شد. وقتی عزیزانی که همه عمر و حیثیتشان ایثارگری و دفاع از انقلاب بوده این گونه نگران اند و اظهار ناراحتی می کنند آن وقت ببینید جوانان ما چه می گویند!

وی سپس افزود: از جمله مطالبی که بارها به آن پرداخته ام این است که نتیجه حذف و حصر تقویت حکومت و جلب و جذب نیروهای مأیوس نیست. حاصل حذف و حصر نومیدی از اصلاح در جامعه است و نتیجه تداوم آن این که گروه گروه از جوانان و مردم رو به کسانی بیاورند که می گویند اسلام یا حداقل حکومت اسلامی نباشد و این فاجعه ای است که بیش و پیش از همه حکومت باید به آن بیاندیشد و آن را حل کند.

خاتمی با بیان اینکه این همه تأکید و تلاش برای رفع حصرها و حبس ها و عبور از وضعیت امنیتی به وضع امن و آزاد و قانونی، نشانه دلبستگی ما به اصل نظام و جلوگیری از تحریف نظام و ارائه چهره نامطلوب از جمهوری اسلامی است تاکید کرد: باز هم می گویم، آری، ما نظام را قبول داریم و انقلاب اسلامی را واقعه بزرگی می دانیم که منجر به استقرار جمهوری اسلامی شد. واقعه بزرگی که نه می توان آن را نادیده گرفت و نه به مصلحت جامعه و ملت ما است که این کار را بکند. جمهوری اسلامی به نظر ما همان است که می تواند پاسخگوی نیاز جامعه ما باشد؛ جامعه ای که طالب آزادی و استقلال و سربلندی و امنیت است. به شرط آن که واقعاً «جمهوری اسلامی» باشد، یعنی رأی و نظر مردم در تعیین حکومت مؤثر باشد و حکومت هم خود را در برابر مردم مسؤول بداند و لوازم جمهوریت یعنی آزادی اندیشه و بیان و نقد و اجتماعات را فراهم آورد و موازین اسلامی، به ویژه معنویت و اخلاق و عدالت در جامعه حاکم گردد و همگان، با هر عقیده و گرایشی شهروند محترم به حساب آیند و از حقوق شهروندی برخوردار باشند. اصلاحات هم همین را می خواهد. اصلاح در جهت رفع کاستی ها و سامان یافتن امور براساس موازین و آرمان هایی که در انقلاب ما مطرح شده است. حال اگر دیگرانی، خواستار راه و سامان و نظام و انتظامی دیگر و در پی براندازی هستند، دچار اشتباه بزرگی شده اند و طبعاً راه ما هم از آنان جداست.

خاتمی در بخش دیگری از سخنانش گفت: ما در تاریخ کسانی را داریم که به آزادی فرا خوانده اند، اما متاسفانه در جنبه ایجابی یا نتوانستند به نتیجه ای برسند یا به نتیجه بدتر رسیدند. نمونه کار، جنبشهای آزادی طلب چپی که در دنیا وجود داشتند یا حرکت ها کمونیستی که نظام های دیکتاتوری را سرنگون کردند ولی آیا به جای آن به مردم آزادی دادند؟ آیا رهایی و استقلال به مردم هدیه کردند!؟ یا دیکتاتوریهای نفس گیرتر از قبل را بر جامعه تحمیل کردند؟!

وی یادآور شد: بسیاری از انقلاب ها از جنبه سلبی در مسیر آزادی بوده اند، ولی متاسفانه در جنبه ایجابی نتوانسته اند کاری بکنند و شاید در نهایت جباریت های بدتری را به جامعه تحمیل کرده اند. اشاره کنم به اینکه انقلاب ها در معرض خطرند؛ برای اینکه یک جنبه سلبی دارند یعنی دفع دشمنی که مشکلات ایجاد می کند و یک جنبه ایجابی. اگر در همان جنبه سلبی بمانند مشکل ایجاد می کنند همچنانکه بسیاری از انقلاب ها در دنیا دچار آن شده اند.

اگر برای ادامه آن وضع در جنبه منفی بمانند، به جای اینکه قدرتی را که از جبار گرفته اند در میان مردم نهادینه کنند؛ و مردم صاحب اصلی قدرت شوند در اختیار گروهها و جریان های خاص قرار می گیرد و برای حفظ آن، یا دشمن بزرگتر از آن دیده می شود و عیب ها و نقص های درونی پوشانده می شود یا برای تداوم وضع موجود دشمن تراشی و دشمن سازی می شود. این خطری است که انقلاب ها را تهدید می کند.

خاتمی در بخش دیگری از سخنانش به حادثه هفتم تیر پرداخت و گفت: در آستانه هفتم تیر هستیم. در هفتم تیر حادثه بزرگی رخ داد که نشانه مظلومیت جامعه و انقلاب ما و ددمنشی دشمنان ماست و اینکه در یک جنایت بیش از هفتاد تن از عزیزان ما را از ما گرفتند. عزیزانی که در رأس آنها شهید دکتر بهشتی بود. واقعاً جای شهید بهشتی خالی است. با وجود امام و عظمت مردم و ایثارگران، جامعه ما بعد از آن فاجعه فرو نپاشید، اما به نظرم این شعار شعار خوش بینانه ای بود که دشمن در چه فکریه، ایران پر از بهشتیه! نه! بهشتی بسیار کمیاب و نایاب بود و رفتن او و شهید مطهری و رفتن دیگر بزرگان صدمات بزرگی به جامعه ما زد. شما برای پی بردن به عظمت این مرد مذاکرات مجلس خبرگان را مطالعه کنید. دفاع از اسلام و دفاع از اسلامی که ضد دیدکتاتوری است و دفاع از اسلامی که حق مردم را به رسمیت شناخته است، دغدغه حق و حقوق و آزادی داشتن، دغدغه اینکه مبادا ما دچار دیکتاتوری شویم در نظرات ایشان وجود دارد.

رییس جمهوری پیشین در بخش پایانی سخنانش به مسأله هسته ای پرداخت و گفت: ما واقعاً امیدوار بودیم که هم غربی ها اطمینان پیدا کنند که ما به سوی بمب اتم نمی رویم (که البته واقعا هم نمی خواستیم و نمی خواهیم به آن سمت و سو برویم و غربی ها همواره نسبت به این موضوع بدبین یا نگران بوده اند). هیچ اشکال ندارد که به راهکاری برسیم که برای آنها اطمینان حاصل شود یا اعلام کنند در این مورد اطمینان پیدا کرده اند. از طرفی حقوق ایران به رسمیت شناخته شود، از جمله حق این که صاحب تکنولوژی هسته ای باشد که در زمان ریاست جمهوری من در سال 82، در قطعنامه آژانس به صراحت آمد ایران حق داشتن تکنولوژی هسته ای را دارد. بعداً در اجلاس پاریس حق بهره برداری از تکنولوژی هسته ای را به رسمیت شناختند. حالا هم در آستانه مذاکرات دوباره بر آن حق تأکید کردند، ولی آیا همین کافی است؟ وقتی شما حقی را به رسمیت می شناسید، عمل صاحب حق را هم باید به رسمیت بشناسید؛ از جمله غنی سازی تا پنج درصد.

وی افزود: غربی ها نشان داده اند نمی خواهند چیزی به جمهوری اسلامی بدهند، در عین حال که می خواهند خیلی چیزها را یک طرفه از ما بگیرند! این شدنی نیست! متاسفانه گروه 5+1 ضعیف است. 5+1 یا تحت تأثیر قدرت های بیرونی است، یا لااقل احساس ترس و ضعف می کند. تا آنجایی که می دانم موضع و راه ایران مشخص است. حسن نیت را در طرف ایران می بینم، ولی ایران و ایرانیان حقوقی دارند که نه تنها آژانس و موازین بین المللی، بلکه خود غربی ها هم به رسمیت شناخته اند و باید با اعمال این حق هم موافق باشند. غربی ها نشان داده اند که حاضر نیستند آن حقوق به رسمیت شناخته شده را در عمل هم به رسمیت بشناسند. من گرچه چندان خوش بین نیستم، ولی باز هم امیدوارم بر اساس منطق و منافع طرفین که برای ملت ما و جامعه ما هم قابل قبول باشد به راه حلی برسند که ان شاء الله خیر همه در آن باشد.


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به irangreenvoice-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به irangreenvoice@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته