-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ فروردین ۱۵, دوشنبه

Latest News from 30Mail for 04/04/2011

این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.

 

1390/1/14

ابراهیم یزدی در گفتگویی با خبرگزاری دولتی ایرنا گفته به قانون اساسی التزام دارد اما به برخی از سیاست‌ها و رفتارهای مسولان معترض است.

ایرنا که در این گفتگو یزدی را «سرکرده مستعفی گروهک غیرقانونی نهضت آزادی» معرفی کرده، ابتدا خبر آزادی و سپس خبر استعفای وی از دبیرکلی نهضت آزادی را منتشر کرده است. این خبرگزاری پیش از این نیز مصاحبه مکتوب با سعید حجاریان را پس از آزادیش منتشر ساخته بود که بنظر می‌رسد در راستای پروژه اعترافات اجباری و ساختگی است. 

دکتر ابراهیم یزدی، بعد از تحمل حدود شش ماه زندان و خانهٔ امن، روز ۲۹ اسفند پس از فشارهای زیاد داخلی و بین‌المللی بر جمهوری اسلامی ‌آزاد شد. دادگاه وی تا کنون سه بار لغو شده است.

او تن به درخواست انحلال نهضت آزادی ایران نداده و به صراحت اعلام کرده که انحلال نهضت تنها از طریق تشکیل مجمع عمومی ‌آن میسر است و دبیرکل حق انحلال ندارد.

گزاره‌های گفتگوی وی با ایرنا در ادامه آمده است:

- بنده از دبیر کلی نهضت آزادی استعفا دادم زیرا نمی‌توانستم وظایفی را که طبق اساسنامه برعهده من نهاده شده بود انجام دهم. بنده طی سال گذشته مجبور به عمل جراحی قلب شدم و با توجه به عوارض آن، پزشکان معالج توصیه کردند که باید به دور از استرس باشم، خبرهایی که در این چند روزه در مورد بحرین، لیبی، یمن و دیگر کشورها از تلویزیون می‌بینم، ناراحتم می‌کند. با این شرایط جسمانی، طبیعتا نمی‌توانستم وظایفم را به عنوان دبیر کل انجام دهم لذا استعفا دادم.

- هر کس نقدی کرد، مخالف نیست. فکر غالب نباید این باشد که یا با من یا بر من. اگر از شما نقدی شد، نباید منتقد را دشمن تلقی کنید.

- من با نظام هیچ مساله‌ای ندارم فقط با برخی از رفتارها، که خلاف قانون اساسی است، مشکل دارم. توصیه مقام رهبری این بوده که خلاف قانون عمل نکنید و من نیز چیزی بیشتر یا کمتر از قانون نمی‌خواهم. همه باید قانون را محترم بشمارند و هرکس که خلاف قانون عمل کند، محکوم است. 

- هیچ تغییری از بیرون برای ایران پایدار نیست. راهپیمایی آزاد است به شرطی که مخل نظم عمومی‌نباشد. مصلحت ایجاب می‌کند قبلا هماهنگی‌های لازم با مبادی ذیربط انجام شود زیرا وقتی بدون هماهنگی راهپیمایی انجام شود، تنها هواداران شما به خیابان نمی‌آیند، بلکه گروه های معاند هم می‌آیند.

- من به کشور و دینم متعهد هستم. زمانی که صدای آمریکا می‌خواست با بنده مصاحبه کند گفتم مصاحبه نمی‌کنم نامه هم نوشتم و همه جا پخش کردم، بنده در آینده هم با آنان مصاحبه نخواهم کرد. من ترجیح می‌دهم شما به عنوان خبرنگار ایرانی با من مصاحبه و حرفم را منعکس کنید.

- بزرگترین مساله در روابط بین‌الملل بعد از فروپاشی شوروی و جنگ سرد، رابطه جهان غرب یا نیمکره شمالی با جهان اسلام است. دنیای غرب هم موضعش به تدریج نسبت به اسلام در حال عوض شدن است و آرام آرام نسبت به اسلام علائمی‌از گرایش نشان می‌دهند.

- نقدی به موسوی کردم که شما یا نباید مردم را به حضور در خیابان ها دعوت می‌کردید، یا اگر اعلام می‌کنید مردم بیایند، بدیهی است همه آنان که می‌آیند هوادار شما نیستند و شعارهای خود را می‌دهند و ساختار شکنی می‌کنند. معترضان انتخابات به خیابان ها آمدند اما عده دیگری هم آمدند که شعارهای خودشان را دادند. آنها به خود اصلاح طلبی لطمه زدند. من در آن نقد، گفتم که ساختار شکنی نکنید و با این کار دست به کارهای خشونت آمیز نزنید. ملایم و قانونی باشید. باید بررسی کرد چه طور نخست وزیرچند ساله مملکت به اینجا کشیده شد؟ باید بحث کرد و موضوع را ریشه یابی کرد زیرا این یک حادثه کوچک نیست.

- من با کاندیداتوری موسوی مخالف بودم. پذیرفتنی نیست که کسی رییس جمهور شود و با رهبری مشکل داشته باشد.اگر موسوی انتخاب می‌شد برای کشور فاجعه بود، زیرا رهبری و رییس‌جمهور باید با هم هماهنگ باشند.

- در زمان موسوی به سیاست‌هایش اعتراض داشتم و می‌گفتم چرا کارخانه‌های ایرانی را مصادره و دولتی کردید و پول نفت می‌دهید و یخچال از خارج وارد می‌کنید؟ موسوی می‌گفت از سیر تا پیاز همه چیز باید دولتی بشود. در آن زمان بنده عضو کمیسیون ویژه بازرگانی خارجی در مجلس بودم. آنها می‌گفتند اگر منابع را به دست بازار بدهیم این‌ها سودجویی می‌کنند. اما سوال این بود که چگونه ممکن است کسی پشت میز اداره بازرگانی بنشیند، سودجو نباشد اما اگر در بازار باشد سودجو محسوب شود؟

- من انقلاب اسلامی ‌را انقلاب اصلی مردم این سرزمین و این تاریخ می‌دانم. بعد اینکه، به جمهوری اسلامی‌رای دادم و به آن وفادار هستم. به قانون اساسی التزام دارم اما به برخی از سیاست ها و رفتارهای مسوولین معترضم، ولی با نظام مساله ای ندارم و من برای هر عمل سیاسی باید یک تحلیل سیاسی داشته باشم.

منبع: ایرنا، جرس
 


 
 

1390/1/14

فعالان حقوق بشر بیش از شش میلیون از «موارد نقض حقوق بشر» سال گذشته در ایران را در ۱۰۶۱ صفحه به صورت آمار، نمودار و تفصیل جمع‌آوری و منتشر کرده‌اند.

فعالان حقوق بشر در ایران می‌گویند به دلیل «عدم اجازه دولت ایران به مدافعان حقوق بشر جهت فعالیت و ممانعت از گردش آزاد اطلاعات»، امر گزارشگری در حال حاضر در ایران دشوار و خطیر است.

این مجموعه حقوق بشری ۶۳۱۶۳۶۰ مورد نقض حقوق بشر در طی یکسال گذشته را بخش کوچکی از نقض گسترده و سیستماتیک حقوق بشر از سوی دولت ایران دانسته و تاکید کرده «که سازمان ملل با استناد به گزارشات مدافعان ایرانی با اعزام گزارشگر ویژه حقوق بشر به ایران موافقت کرده است.»

هرانا نوشته است که «این آمار حاصل ماه‌ها تلاش شبانه روزی مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران با برآورد حداکثر ۱ تا ۳ درصد خطاست؛ از این رو می‌توان عنوان کرد که این گزارشات به لحاظ جامعیت، مستند بودن و معتبر بودن در نوع خود کم سابقه است.»

بر اساس این گزارش «در طی یکسال گذشته نیروهای امنیتی ۵۴۸۵ شهروند را بازداشت نموده‌اند که از این میزان ۴۶۲۹ مورد آن به صورت بازداشت فله‌ای یا بدون مشخص شدن هویت بازداشت شده بوده است.»

در این مجموعه، گزارشات نقض حقوق بشر در ایران بصورت مجزا در یازده دسته بندی گردآوری شده و بخش کردستان این مجموعه، به صورت موضوعی به «قتل شهروندان مرزنشین به دست نیروهای مرزی یا انتظامی» پرداخته است.

منبع: هرانا و جرس


 
 

1390/1/14
کمپین اعتراض به وضعیت دریاچه ارومیه روز شنبه هم‌زمان با سیزده بدر، تجمعی را در اعتراض به وضعیت دریاچه ارومیه در تبریز برگزار کرد که پلیس با حمله به تجمع‌کنندگان دست‌کم ۷۰ نفر را بازداشت و ۲۰ نفر را زخمی کرد. این تجمع که بعد از ظهر روز شنبه در میدان آذربایجان تبریز برگزار شد٬ با دخالت نیروهای انتظامی به خشونت کشیده شد.

 
 

1390/1/14

گیدو وستروله وزیر خارجه آلمان در واکنش به گزارشی درباره کمک به پرداخت یک و نیم میلیون دلار بهای نفت صادراتی ایران به هند در ازای آزادی دو آلمانی گفت: «مذاکرات مهمی بین طرفین انجام نشد.»

نسخه آنلاین هفته‌نامه آلمانی اشپیگل دیروز (۱۳ فروردین) گزارش داد که این پرداخت از طریق بانک تجاری اروپایی- ایرانی و به کمک بانک مرکزی آلمان صورت گرفته است.

دولت هند به دلیل تحریم‌های جهانی علیه جمهوری اسلامی به دنبال راهی برای انتقال پول بوده که دولت آلمان پیشنهاد می‌کند در ازای آزادی دو خبرنگار این کشور، این پرداخت را انجام دهد.

اشپیگل نوشته که یکی از سخنگویان وزارت خارجه آلمان در واکنش به این خبر گفته است که «از زمان بازداشت این دو خبرنگار در ایران، دولت آلمان فعالیت‌هایی را برای آزادی آن‌ها آغاز کرد.»

این دو تبعه آلمانی در مهرماه سال گذشته به اتهام مصاحبه با وکیل و پسر سکینه محمدی‌آشتیانی، زن محکوم به سنگسار ایرانی، بازداشت شدند و ۱۳۰ روز در زندان بودند و در ‌‌نهایت به پرداخت ۵۰ میلیون تومان جزای نقدی محکوم و سپس آزاد شدند.

گیدو وستروله، وزیر خارجه آلمان، درجریان آزادی این دو خبرنگار، سفری نیز به ایران داشت، که با انتقادات شدید روزنامه‌های آلمانی مواجه شد، و دفتر آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان نیز ضمن انتقاد از دیدار وزیر خارجه این کشور با محمود احمدی‌نژاد اعلام کرد که این دیدار «بهای آزادی دو روزنامه‌نگار آلمانی بود و باعث نخواهد شد که آلمان از سیاست انتقادی خود در قبال حکومت ایران دست بردارد.»

وزارت خارجه آلمان در بیانیه‌ای که در این باره صادر کرده، گفته که در این دیدار که سوم اسفندماه برگزار شد، بحث‌ها خیلی محدود بود و آقای وستروله، بارها مسئله «حقوق بشر در ایران» را مطرح کرد.

مقام‌های وزارت خزانه‌داری آمریکا یازدهم فروردین‌ماه امسال از استفاده هند از یک بانک آلمانی برای پرداخت بهای نفت خریداری شده از ایران ابراز نگرانی کرده بودند اما مقام‌های آلمانی در واکنش به این موضوع گفتند که هیچ مبنای قانونی برای جلوگیری از ارتباط این دو نهاد وجود ندارد.

هند از جمله کشورهایی است که روابط تجاری و سیاسی گسترده‌ای با دولت ایران دارد و۱۳ درصد نفت خود را از ایران وارد می‌کند.

منبع: اشپیگل آنلاین، مردمک

پیشینه:

 

 

 

 
 

کانون مدافعان حقوق کارگر:
1390/1/14

کانون مدافعان حقوق کارگر با انتقاد از تصميم شورای عالی کار در مورد افزايش ۲۷ هزار تومانی حداقل دستمزد ماهانه کارگران، اعلام کرد که شورای عالی کار حداقل دستمزد ماهانه کارگران برای سال ۹۰ را بدون حضور نمايندگان واقعی کارگران تعيين ‌کرده است.

به نوشته این تشکل کارگری، «این میزان دستمزد در شرايطی اعلام شده که بسياری از کارگاه‌های کوچک و بنگاه‌های اقتصادی، به خصوص در مورد زنان وکودکان، اين حداقل دستمزد را رعايت نمی‌کنند و در بسياری از استان‌های محروم و به خصوص شهرستان‌های مرزی، حداقل دستمزد ۱۰۰ هزار تا ۱۵۰ هزار تومانی است.»

کانون مدافعان حقوق کارگر به نقل از کارشناسان مستقل نوشته که «نرخ تورم بسيار بيشتر از ادعای بانک مرکزی‌ست» و افزايش قيمت‌ها نشان می‌دهد که «تورم در برخی کالاهای ضروری بيش از ۵۰ در صد» است.

این تشکل معتقد است که «افزایش دستمزد ماهانه کارگران هيچ تأثيری در گردش اقتصادی نخواهد داشت و بدون حل مسئله بيکاری و اشتغال، جامعه طبقاتی و نظام اقتصادی کنونی با چالش جدی مواجه می‌شود.»

پیش از این نیز سنديکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران، اتحاديه آزاد کارگران ايران و سنديکای کارگران نيشکر هفت‌تپه از تصميم شورای عالی کار برای افزايش ۲۷ هزار تومانی حداقل دستمزد کارگران برای سال جاری انتقاد کرده بودند.

منبع: رادیو فردا و کانون مدافعان حقوق کارگر

پیشینه:

حداقل دستمزد کارگران برای سال آینده ۳۰ هزار تومان افزایش یافت

تصمیم شورای کار در مورد حداقل دستمزد سال ۹۰ غیرمنطقی است


 
 

1390/1/14

رئیس بسیج حقوقدانان کشور گفت که این سازمان در سال جدید به «جنگ سایبری» ورود می‌کند.

مسعود اخوان‌فرد دیروز، ۱۳ فروردین در جمع گروه «بسیجیان حقوقدان» مشهد بسیج را بزرگترین NGO کشور خواند و گفت: « بسیج حقوقدانان کشور در سال ۹۰ با رویکردی نو به ویژه در بخش جنگ سایبری ورود خواهد کرد».

به گفته او در «جنگ سایبری، هدف دشمن روی جوانان و بانوان متمرکز شده است» و قرار است «‌بنای حقوق دفاع سایبری» توسط این سازمان تدوین شود.

اخوان‌فرد تاکید کرد که مجازات‌ها درباره این بخش باید «بازدارنده» باشد.

پس از این‌که مخالفان دولت، به دلیل عدم در اختیار داشتن رسانه‌های رادیو و تلویزیونی و مطبوعات، از اینترنت برای هماهنگی اعتراضات استفاده کردند، مسئولان حکومتی گفتند که کشورهای غربی، «جنگی سایبری» را علیه ایران آغاز کرده‌اند.

در همین زمان فعالیت ساز و کاری به نام «ارتش سایبری ایران» نیز بیشتر شد. این سازوکار مجازی از هکرهایی تشکیل شده که در راستای منافع حکومت ایران فعالیت می‌کنند.

در سال گذشته ابراهیم جباری، فرمانده سپاه علی بن ابیطالب قم، گفت که ارتش سایبری، عامل هک بسیاری از پایگاه‌های منتقدان و مخالفان جمهوری اسلامی، متعلق به سپاه و «دومین ارتش جنگ اینترنتی در جهان» به شمار می‌رود.

در مهرماه ۸۹ نیز، معاون پارلمانی رئیس جمهوری ایران با ذکر این مساله که ۷۰ موسسه سایبری علیه «انقلاب و ارزش‌های اسلامی» فعالیت می‌کنند، گفت که باشگاه افسران جنگ نرم در حال راه‌اندازی است.

دو ماه بعد حسین همدانی، فرمانده سپاه تهران، اعلام کرد که شورای سایبری سپاه تهران، بیش از هزار و پانصد «تکاور سایبری» آموزش داده است.

منبع: ایسنا، مردمک
 


 
 

1390/1/14

داماد فخرالسادات محتشمی‌پور در گفتگویی از اعتصاب غذای مجدد وی از پانزدهم فروردین خبر داده است. فخرالسادات محتشمی‌پور از روز اول فروردین ماه دست به اعتصاب غذا زده بود که پس از گذشت چهار روز و با وخامت وضعیت جسمی، به بهداری زندان منتقل شد.

وی گفته اگر مسئولین با درخواستهایش موافقت نکنند از روز دوشنبه 15 فروردین ماه اعتصاب غذای خود را از سر خواهد گرفت.

به گفته علی طباطبایی، داماد فخرالسادات محتشمی‌پور و مصطفی تاج‌زاده، که عضو جبهه مشارکت نیز هست، عمده سوالات بازجوها در در دور جدید بازجویی‌ها در مورد تاج‌زاده بوده، و محتشمی‌پور مشخصا گفته که «اینها بدنبال این هستند که بتوانند در طول بازجویی‌های من مطلبی پیدا کنند تا فشار بر آقای تاجزاده را بیشتر کنند.»

وی همچنین از محتشمی‌پور نقل کرده که «بعد از مخالفت خانم محتشمی پور با شکستن اعتصاب غذا، مسئولین قول ملاقات با همسرش را به وی می‌دهند و خانم محتشمی را به اتاق ملاقات می‌برند، اما در عوض پدرش را به اتاق ملاقات می‌آورند. بعد از اینکه اجازه ملاقات با آقای تاج‌زاده داده نشد خانم محتشمی پور در ملاقات روز گذشته با دخترشان اظهار داشتند که کماکان نسبت به وضعیت آقای تاج‌زاده نگران هستند و اگر مسئولین با درخواست‌های ایشان موافقت نکنند از روز دوشنبه ۱۵ فروردین ماه اعتصاب غذای خود را از سر خواهند گرفت.»

طباطبایی در گفتگو با تحول سبز افزوده: «آقای تاجزاده پس از عمل جراحی کمر و با وجود نیاز ضروری به عمل جراحی گردن مجددا به زندان بازگردانده شدند و به قرنطینه زندان اوین منتقل شدند. پزشکان خود زندان هم چندین بار ضرورت انجام ام‌آر‌آی و رسیدگی سریع به وضعیت جسمی ایشان را اعلام کرده‌اند که متاسفانه مسئولین تا کنون حاضر به تن دادن به خواسته پزشکان و خانواده نشده‌اند.»

طباطبایی تاکید کرده که «با توجه به هشدارهای داده شده در خصوص وضعیت جسمی آقای تاج‌زاده و و همچنین شروع مجدد اعتصاب غذای خانم محتشمی‌پور، مسئولیت مستقیم حفظ سلامت این زوج و دیگر زندانیان سیاسی بر عهده مقامات نظام خواهدبود.»

مصطفی تاج‌زاده در آخرین ملاقات از خانواده‌اش خواسته بود تا همانطور که خودش هیچ گونه درخواستی از مسئولین نخواهد داشت خانواده هم با وی همراهی کنند و به هیچ وجه درخواست تماس یا ملاقات نداشته باشند.

فخرالسادات محتشمی پور همسر مصطفی تاج‌زاده، پس از بازداشت همسرش با نوشتن نامه‌های متعدد به دادستان تهران خواهان احقاق حقوق پایمال شده تاج‌زاده و دیگر زندانیان سیاسی شده بود.

منبع: تحول سبز
 


 
 

1390/1/14

دو هفته پس از آغاز سال جدید، بانک مرکزی نرخ تورم آخرین ماه سال گذشته را اعلام کرد. گزارش رسمی بانک مرکزی نشان می‌دهد که متوسط قیمت کالاها از اسفند ۸۸ تا اسفند ۸۹ نزدیک به ۲۰ درصد افزایش یافته است.

در گزارش بانک مرکزی آمده که شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در مناطق شهری ایران در اسفند ماه ۱۳۸۹ در مقایسه با ماه مشابه سال قبل (اسفند ۸۸) شاخص مذکور ۱۹٫۹ درصد رشد داشته است.

این گزارش همچنین نرخ تورم دوازده ماه منتهی به اسفند ۸۹ را نسبت به دوازده ماه قبل از آن، ۱۲٫۴ درصد اعلام کرده است.

دولت بارها ادعا کرده که نرخ تورم رو به کاهش است، اما بانک مرکزی تورم سال ۸۹ را ۱۲٫۴ درصد اعلام کرده درحالی که تورم سال ۸۸، ۱۰٫۸ درصد اعلام شده بود.

منبع: بانک مرکزی ایران
 


 
 

1390/1/14

خیزران

اخبار را دنبال می کنم. من همیشه اخبار را دنبال می کنم. این کارم است. در خبری می خوانم که کشیش احمقی در آمریکا قرآن را آتش می زند. خبر ناراحت کننده ای است اما خدا خودش گفته است که ما قرآن را نازل کردیم و خودمان آن را نگه می داریم. در همان قرآنی که آتش زده شده است هم این آمده است. در خبر دیگری می خوانم که تعدادی از کارمندان سازمان ملل در افغانستان به دست جماعت خشمگین افغانی داغ‌تر از آش، کشته شده اند. این خبر خیلی ناراحت کننده تر است.

جنایت کشیش آمریکایی، زیر پا گذاشتن حق الله است. قرآن کتاب خداست، آن را خط به خط بر پیامبر خویش نازل کرده است و در آن درس دوستی، محبت را در کنار خشم به موقع و مقابله با دشمنان داده است. ۱۴۰۰ و اندی سال از نزول اولین آیه آن می گذرد و در این سال ها خیلی سعی کرده اند که آن را محو کنند. حالا که یک کشیش آمریکایی به خودش اجازه داده است با خداوند به تحدی برخیزد، خدا نیز با پوزخند به او نگاه می کند. جزو آنهایی قرار می گیرد که می خواهند نور خدا را خاموش کنند، غافل از اینکه خدا خودشان را خاموش می کند.

جنایت اتفاق افتاده در افغانستان اما حق الناس است. مردمی کشته شده اند که هیچ ارتباطی با آن کشیش احمق ندارند. مردمی که آمده اند تا در یکی از محرومترین گوشه های دنیا، به هم نوعانشان خدمت کنند. اینها یک سری آدم بوده اند که گوشت و پوستشان وجود داشته است و چیزی فراتر از کلمات تشکیل دهنده یک خبر بوده اند. انسان هایی بودند که حالا به خاطر حماقت یک عده کم خرد که دفاع از کتاب خدا را در کشتن این بندگان خدا می دانسته اند، دیگر وجود ندارند. این یک جنایت بزرگتر است.

آنهایی که در افغانستان کشته شده اند، احتمال بسیار قوی چیزی از اهداف استعمارگرانی که فردا رسانه ها کشتار در مقر سازمان ملل در افغانستان را به گردن آنها می اندازند، نمی دانسته اند. حتما بعضی آنها پدر یا مادر بوده اند و خودشان هم پدر یا مادرانی داشته اند. دوستانی هم حتما داشته اند که حالا همه آنها تنها می شنوند که به اسم دفاع از اسلام، عزیزشان را کشته اند.

این یک جنایت به اسم اسلام بوده است. آیا جنایت یک احمق در ایالتی دوردست در آمریکا را باید با جنایت بزرگتری که چهره اسلام را خدشه دار که چه عرض کنم، سیاه می کند، پاسخ داد؟ من جای مقامات دولت افغانستان باشم، تک تک شرکت کنندگان در جنایت کشتار کارمندان سازمان ملل را به اعدام محکوم می کنم و قبل از اعدام به آنها می فهمانم که خدا خودش کتابش را نگاه می دارد، لازم نبود شما به اسم خدا و برای کتاب خدا جنایت کنید.

*نویسنده از وبلاگ نویسان مذهبی است


 
 

هاشمی رفسنجانی:
1390/1/14

اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفته در شرایط کنونی جمهوری اسلامی صدای متحجرین بلند‌تر شده است.

آقای هاشمی در گفتگویی که به مناسبت ۱۲ فروردین در وب‌سایت شخصی‌اش منتشر شده این اظهارات را بیان کرده است.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا دشمنان دیروز آیت‌الله خمینی فعال هستند٬ گفته در زمان بنیانگذار جمهوری اسلامی نیز متحجرین حضور داشتند و موافق جمهوریت نبودند «منتها صدای آن‌ها خیلی رسا نبود، چون آن‌ها در انقلاب شرکت نداشتند».

آقای هاشمی سکولارها و متحجران را دو مخالف اصلی جمهوری اسلامی می داند و گفته است: «در آن زمان {دوره آقای خمینی} عده‌ای جمهوری بدون اسلام می‌خواستند که سکولار نبودند ولی می‌گفتند همین کلمه کافی است. عده‌ای هم بودند که خیلی صریح می‌گفتند. تحجر همان موقع هم بود. بعضی‌ها موافق جمهوریت هم نبودند، منتها صدای آنها خیلی رسا نبود، چون آنها در انقلاب شرکت نداشتند. اما آن طرفی‌ها زیاد بودند. الان در داخل ایران صدای متحجرین مقداری از آنها {سکولارها} بلندتر شده‌ است. گرچه در فضای جهانی شاید آن صداها  بلندتر باشد.»

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام هیج اشاره‌ای به نام این متحجرین نکرده٬ اما به نظر می‌رسد منظور وی جریانی از محافظه‌کاران است که در انقلاب اسلامی هیچ نقشی نداشته است و در حال حاضر در مصدر قدرت است.

هاشمی در سال‌های اخیر بار‌ها به طور تلویحی از محمود احمدی‌نژاد و نزدیکانش به عنوان جریانی یاد کرده که تلاش می‌کنند تا روحانیت را از معادلات قدرت در جمهوری اسلامی کنار بزند.

منبع: پایگاه اطلاع‌رسانی هاشمی رفسنجانی


 
 

1390/1/14

در جریان حمله تروریستی مریوان که بامداد روز شنبه در یکی از پاسگاه‌های مرزی این شهرستان روی داد چهار نفر از پرسنل فرماندهی مرزبانی کردستان کشته و دو نفر دیگر زخمی شدند.

به گزارش خبرگزاری مهر، در این حادثه تروریستی که توسط افراد مسلح نا‌شناس و در پی حمله به یکی از پاسگاه‌های فرماندهی مرزبانی استان کردستان صورت گرفت، یکی از پرسنل کادر و سه سرباز وظیفه کشته شده و دو سرباز وظیفه نیز در این حادثه زخمی شدند.

بنا بر گزارش فرمانداری شهرستان مریوان، این حادثه تروریستی ساعت ۲ بامداد روز ۱۳ فروردین ماه صورت گرفت که طی آن افراد مسلح نا‌شناس به پاسگاه مرزی واقع در روستای سیاناو نزدیکی روستای کانی کبود حمله کردند.

در این حادثه تروریستی، پژمان زمانی از نیروهای کادر فرماندهی مرزبانی، سرباز وظیفه میلاد قبادی، سرباز وظیفه سلیمان زارعی و سرباز وظیفه کاظم عابدی جان باختند.

تاکنون هیچ گروهی مسئولیت این اقدام تروریستی را بر عهده نگرفته است. حملات تروریستی در هفته های اخیر در کردستان افزایش یافته است.

منبع: خبرگزاری مهر

پیشینه:
حملات مسلحانه به ماموران انتظامی در سنندج؛ 2 کشته و 2 زخمی


 
 

1390/1/14

حسن خمینی، نوه بنیانگذار جمهوری اسلامی در پیامی به میرحسین موسوی، درگذشت پدر او را تسلیت گفت.

سایت جماران، پایگاه خبری نزدیک به خانواده آیت‌الله خمینی، روز شنبه ۱۳ فروردین متن پیام تسلیت حسن خمینی خطاب به موسوی را منتشر کرده است.

میر اسماعیل موسوی، پدر آقای موسوی روز چهارشنبه ۱۰ فروردین در تهران درگذشت و مراسم تشییع جنازه و تدفین او با دخالت مأموران امنیتی با تنش‌هایی همراه شد.

پیش‌تر چهره‌های سیاسی و شخصیت‌های مذهبی چون اکبر هاشمی رفسنجانی، آیت‌الله عبدالکریم موسوی اردبیلی، آیت‌الله یوسف صانعی، آیت‌الله علی محمد دستغیب، آیت‌الله اسد‌الله بیات زنجانی و محمد خاتمی هم برای آقای موسوی پیام تسلیت فرستاده بودند.

آقای موسوی و آقای کروبی به همراه همسران خود از اواخر بهمن ماه سال گذشته و در پی دعوت از هوادارانشان برای حضور در یک راهپیمایی در حمایت از جنبش‌های آزادی خواهانه منطقه، در حصر خانگی قرار گرفته‌اند.

آقای موسوی به دلیل این حصر خانگی امکان حضور در تشییع جنازه پدر خود را پیدا نکرد.

منبع: سایت جماران و بی‌بی‌سی

پیشینه
پیام تسلیت امام جمعه اهل سنت زاهدان به مناسبت درگذشت پدر میرحسین موسوی
پیام تسلیت همسر شهید همت و همسر شهید باکری به میرحسین موسوی
پیام تسلیت آیت‌الله اردبیلی، خانواده آیت‌الله طالقانی و جمعی از زندانیان سیاسی گوهردشت به میرحسین موسوی


 
 

اردشیر امير ارجمند تائید کرد:
1390/1/14

اردشیر امیر ارجمندگزارش‌ها مبنی بر لغو مراسم تحریم پدر میرحسین موسوی بر اثر فشار ماموران امنیتی و اطلاعاتی را تائید کرد.

قرار بود مراسم ختم پدر میر حسین موسوی روز یکشنبه در مسجد نور در میدان فاطمی برگزار شود که خانواده میر اسماعیل موسوی روز شنبه در بیانیه کوتاهی اعلام کردند که این مراسم لغو شده است.

آقای اردشیر ارجمند در این خصوص به رادیو فردا با اعلام این خبر گفت که «مساله این است که آقایان ادعای خدایی می‌کنند و فرعون وار رفتار می‌کنند و بسیار می‌ترسند و در ته قلب اعتقاد دارند بنای حکومتشان بسیار سست است و اگر یک مراسم ختمی برای پدر آقای مهندس میر حسین موسوی برگزار بشود این پایه قدرتشان را می‌لرزاند.»

اردشیر امیر ارجمند به روند تحولات پس از درگذشت پدر میر حسین موسوی پرداخت و گفت که زندانیان سیاسی که برای تعطیلات نوروز به مرخضی آمده بودند را به زندان فراخوانده‌اند به دلیل اینکه نگرانند در مراسم ختم پدر میرحسین موسوی شرکت کنند.

شماری از چهره‌های سیاسی و مذهبی با ارسال پیام‌های جداگانه‌ای درگذشت پدر میرحسین موسوی را به این رهبر جنبش سبز تسلیت گفته‌اند که از آن جمله می‌توان به آیت‌الله یوسف صانعی، اکبر هاشمی رفسنجانی، آیت‌الله علی محمد دستغیب، آیت‌الله بیات زنجانی، محمد خاتمی و حسن خمینی، نوه آیت‌الله خمینی اشاره کرد.

میر اسماعیل موسوی پدر میرحسین موسوی، روز چهارشنبه، در منزل خود در تهران به دلیل کهولت سن درگذشت.

منبع: رادیو فردا

پیشینه
کلمه: مراسم ختم میراسماعیل موسوی را لغو کردند


 
 

1390/1/14

کمپین اعتراض به وضعیت دریاچه ارومیه روز شنبه هم‌زمان با سیزده بدر، تجمعی را در اعتراض به وضعیت دریاچه ارومیه در تبریز برگزار کرد که پلیس با حمله به تجمع‌کنندگان دست‌کم ۷۰ نفر را بازداشت و ۲۰ نفر را زخمی کرد.

این تجمع که بعد از ظهر روز شنبه در میدان آذربایجان تبریز برگزار شد٬ با دخالت نیروهای انتظامی به خشونت کشیده شد.

بر اساس فیلم‌های منتشر شده در سایت یوتیوب تجمع‌کنندگان از جمله شعار می‌دادند: «سد‌ها را بشکنید و دریاچه ارومیه را از آب پر کنید.»

ویدئویی از این تظاهرات را در اینجا ببینید

در چند دهه اخیر در حوزه آبی دریاچه ارومیه حدود ۱۷ سد ساخته شده و به این ترتیب منابع اصلی تامین آب دریاچه ارومیه مسدود شده‌ است.

اکبر اعلمی، نماینده سابق مجلس در گفت‌و‌گو با دویچه وله، ضمن اعلام حمایت از این کمپین، پس‌رفت آب دریاچه ارومیه را مهم‌ترین دغدغه مردم منطقه و مشکلی ملی می‌داند.

آقای اعلمی، کمپین اعتراض به وضعیت دریاچه ارومیه را بیانگر دغدغه مردم نسبت به وضعیت دریاچه ارومیه دانست.

به اعتقاد کار‌شناسان محیط زیست، دریاچه ارومیه که دومین دریاچه بزرگ آب‌شور دنیا است، در خوشبینانه‌ترین حالت تا هفت سال دیگر و در بدبینانه‌ترین حالت تا سه سال دیگر به‌ طور کامل خشک خواهد شد.

منبع: دویچه‌وله

پیشینه:
خطر بروز سونامی نمک در دریاچه ارومیه


 


شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به 30mail-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به 30mail@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته